banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Από την Ολυμπία και την Ηλεία με αγάπη: εορτάστηκε με ψηφιακές δράσεις η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021
21.05.21 2:59
Από την Ολυμπία και την Ηλεία με αγάπη: εορτάστηκε με ψηφιακές δράσεις η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021
Με πολύ καλή διάθεση από όλες τις πλευρές και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 οι ψηφιακές δράσεις της Εφ. Α. Ηλείας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 η οποία φέτος είχε θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Πάνω από 450 ήταν οι ωφελούμενοι μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι παρακολούθησαν την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 τη ζωντανή ξενάγηση μέσω κινητού τηλεφώνου στα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ολυμπίας η οποία μεταδόθηκε μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.

Η κεντρική εκδήλωση εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού αντιμετωπίστηκαν διάφορες τεχνικές δυσκολίες και εμπόδια. Συνολικά έγιναν τρεις ξεναγήσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας η κάθε μια, οι δυο στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και η τελευταία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας για τους μαθητές του International School of Athens
Αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης, παρακάτω παραθέτουμε τις λίστες των σχολείων και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δήλωσαν συμμετοχή και πήραν μέρος:
Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
1/θ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΟΦΙΑ ΧΡΕΠΠΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΑΚΗ
6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΙΚΟΥ
5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΙΚΕΑ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ -ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΙΣΤΟΣ
Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Γενικό Λύκειο Βάρδας Σταυρούλα Πετροπούλου
Γυμνάσιο Βασιλακίου Αικατερίνη Θυρεού
Γενικό Λύκειο Βάρδας Κανέλλα Καλλίτση
Γυμνάσιο Γουμέρου Ιουλία Χάρμπαλη
3ο Γενικό Λύκειο Πύργου – Pierre de Coubirtin Ρεβέκα Κρεστενίτη
Γενικό Λύκειο Βασιλακίου Σοφία Αρσένογλου
1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ Βασιλική Σίψα
Γυμνάσιο Μακρισίων Αλεξία Λιάγκουρα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
20.05.21 15:29
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Καθοριστικής σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, του υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου και του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δ. Κουλούρη και μέλη του ΔΣ.
Μοναδικό θέμα η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, ένα σημαντικό έργο για τον Κάμπο και τον πρωτογενή τομέα.
Στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός καθώς και ο υφυπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πηνειού και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί το έργο λόγω ημερομηνιών αλλά το πρώτο τρίμηνο του 2022, το έργο θα ξεκινήσει, αφού ολοκληρωθεί το στάδιο των απαλλοτριώσεων, ενώ αρχές του Σεπτεμβρίου θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Παρόντες στη σημαντική συνάντηση, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κοντούλης, ο γραμματέας κ. Χρήστος Βαρδουνιώτης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου ο Ηλείος κ. Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Γαστούνης αποχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο για την καθοριστικής σημασίας συμβολή του στη συνάντηση.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση φιλοξενίας και συνεργασίας στον Υπουργό και τον Υφυπουργό , η οποία έγινε αποδεκτή με χαμόγελα και έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται η επίσκεψή τους στον Δήμο Πηνειού.
«Επέστρεψε» η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Κουρούτας
18.05.21 18:06
«Επέστρεψε» η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Κουρούτας

Δυο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την παραλία της Κουρούτας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Η πρώτη αφορά την «επιστροφή» ,μετά από ένα χρόνο που είχε χαθεί, της Γαλάζιας Σημαίας και η δεύτερη τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ, για την προστασία της ακτής και τον εξωραϊσμό του οικισμού.
Δυο νέα που όπως επεσήμανε ο κ. Λυμπέρης, μαζί με τα έργα υδροδότησης από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού και της αποχέτευσης, «δείχνουν» τον δρόμο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή. «Η Κουρούτα», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας, «μπαίνει δυναμικά στο «κάδρο» των αναπτυσσόμενων τουριστικών περιοχών της Χώρας».
Τον κ. Λυμπέρη χθες συνόδευε ο νυν Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ακινήτων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός ο οποίος ήταν εκ των πρωτεργατών για την επιστροφή της Γαλάζιας Σημαίας στην Κουρούτα.
Επισημαίνεται ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, επισκεπτών, προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

«Αυτή είναι η Κουρούτα που όλοι ονειρευόμαστε»
Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα για την Κουρούτα αφού επιστρέφει στον τόπο της η Γαλάζια Σημαία. Δεν θέλω να αναφερθώ στο παρελθόν και να μιλήσω για τις … αστοχίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία μας αφαίρεσε μετά από μια 20ετία τη σημαία από την πανέμορφη παραλία μας. Μετά από προσπάθειες που έκανε ο τότε Πρόεδρος της Ακινήτων και νυν Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας κ Χρήστος Παλυβός, καταφέραμε και η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει ξανά στην παραλία μας».
«Και αυτό», συμπλήρωσε «δεν είναι το μοναδικό ευχάριστο νέο της ημέρας αφού με την είδηση της Γαλάζιας Σημαίας ήρθε και η δημοπράτηση του μεγάλου έργου προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής της αντιρρύπανσης από τους χείμαρρους και τον εξωραϊσμό του οικισμού. Στόχος μας είναι η περιοχή με τα έργα που θα γίνουν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο παραλιακό οικισμό που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα συμβάλει την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Ο Δήμος Ήλιδας έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει τις υποδομές – ύδρευση από το διυλιστήριο και αποχέτευση - και απομένει ο ιδιωτικός παράγοντας να μπει δυναμικά στην περιοχή. Αυτή είναι η Κουρούτα που όλοι ονειρευόμαστε και τελικά μετά την ολοκλήρωση των έργων θα απολαύσουμε».
Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας
18.05.21 17:59
Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας
Στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας, θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας με μοναδικό θέμα τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα αναληφθούν για την αποψίλωση των Ανωτάτων Σχολών από την Ηλεία.
Στη συνεδρίαση έχουν καλεστεί να παρευρεθούν οι Βουλευτές της Ηλείας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του νομού μας.
Σημειώνεται πως η απόφαση για την αυριανή συνεδρίαση των δυο ΔΣ, πάρθηκε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης αιρετών και κατοίκων στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.
Σύσκεψη στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για το παγκόσμιο συμπόσιο του CISM το φθινόπωρο
18.05.21 4:53
Σύσκεψη στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για το παγκόσμιο συμπόσιο του CISM το φθινόπωρο
Θέματα σχετικά με τη διοργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM), που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 14 Μαΐου στο Δημαρχείο της πόλης.
Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Διεθνών θεμάτων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου και αντιπροσωπείας του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) με επικεφαλής τον Διευθυντή του, κ. Σπύρο Ανδριόπουλο, παλιό πρωταθλητή Μαραθωνίου δρόμου. Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας και οργάνωσης του συμποσίου, το οποίο θα γίνει στις υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία για την διεξαγωγή του συμποσίου και δεσμεύθηκε ο Δήμος να κάνει το καλύτερο που μπορεί για να ικανοποιήσει τους συμμετέχοντες. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του ΑΣΑΕΔ.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι το ΑΣΑΕΔ θέλει να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην επιτυχία του σημαντικού αυτού διεθνούς συμποσίου, με τη συμμετοχή στελεχών – πρώην πρωταθλητών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Τόνισε ακόμη ότι φιλοσοφία του CISM είναι οι στρατιώτες να συναντούνται, όχι στο πεδίο των μαχών, αλλά στον στίβο, κάτι που εναρμονίζεται με το πνεύμα της ολυμπιακής εκεχειρίας που πρεσβεύει αυτός ο τόπος.
Τέλος, ο κ. Σπηλιόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού την ημέρα της συνάντησης, στάθηκε στο αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει για την περιοχή η πραγματοποίηση του συμποσίου σε μια εποχή κάμψης της τουριστικής κίνησης, λόγω της πανδημίας. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες του ΑΣΑΕΔ στην Ολυμπία, κατά το παρελθόν, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν προσεχώς πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα και εκδηλώσεις στην περιοχή.
Το συμπόσιο, που θα γίνει από 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου, είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM, θέλοντας να στρέψει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, διοργανώνει το συμπόσιο αυτό στην Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα του Ολυμπισμού και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την ανάδειξη πτυχών της παγκόσμιας ιστορίας και τη συμβολή του νέου Ελληνικού κράτους στην ανάπτυξη του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών στη σύγχρονη εποχή, όπως την οραματίστηκε ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν.
Ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία!
18.05.21 2:55
Ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία!
Μηνύματα συλλογικής δράσης, ενότητας και συνεχών αγώνων έστειλε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/5) στο Πάρκο Ξυστρή με βασικό αίτημα την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία.
«Θα είμαστε εδώ, θα διεκδικούμε και θα είμαστε πάντα παρόντες! Πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη συλλογικότητα. Όλοι μαζί θα κάνουμε έναν κύκλο για να προστατέψουμε την Ηλεία. Απαιτούμε την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το νέο χτύπημα σε βάρος της πολύπαθης Ηλείας μας».
Τόνισε πως «αποκαλύφθηκε πλήρως το πόσο προαποφασισμένο και προμελετημένο ήταν το έγκλημα αυτό» και επανέλαβε ότι «είναι αδιανόητη η υστέρηση της Ηλείας, κι όταν μάλιστα σε όλη την υπόλοιπη χώρα προστίθενται θετικά, αλλά μόνο στο δικό μας Νομό αφαιρούνται κιόλας!».
Έδωσε την απαιτούμενη πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ανάγκη ένωσης και κοινών κινήσεων, στηλιτεύοντας τη «ριζωμένη δυστυχώς επί δεκαετίες νοοτροπία της μη διεκδίκησης, της σιωπηρής συμφωνίας με κάθε χτύπημα και κάθε υστέρηση, για μικροπολιτικούς και παλαιοκομματικούς λόγους. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, η ζωή είναι διάλογος με φυσική παρουσία. Συνεχίζουμε διαρκώς να διεκδικούμε, η δημοκρατία απαιτεί ζωντανή συμμετοχή για να λειτουργεί».
Πρότεινε ώστε το επόμενο βήμα να είναι άμεση κοινή συνεδρίαση τουλάχιστον των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, μέσα από την οποία δημοκρατικά να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις πάνω στο τεράστιο θέμα, με ένα κοινό πλάνο διεκδικήσεων και δράσεων, όπως κι εναλλακτικές επιλογές συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια όπως π.χ. το Πελοποννήσου».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και με τοποθετήσεις τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, καθώς και πλήθος αιρετών του νομού, βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων της επιχειρηματικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις παρουσίες του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, του πρώην Υπουργού Σωτήρη Κούβελα, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δημ. Νικολακόπουλου, των δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζα, εκπροσώπους των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, της πρώην βουλευτή Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πύργου Κ. Νικολούτσος, Σ. Καννής και Αν. Καράμπελας , δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου και Ήλιδας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύργου Ηλ. Ξανθούλης, εκπρόσωποι του ΕΒΕ Ηλείας, εκπρόσωποι του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φ.Αγωγής ν. Ηλείας και πολλοί άλλοι.
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Πέμπτη στην Αμαλιάδα
17.05.21 11:47
Δωρεάν ράπιντ τεστ την  Πέμπτη  στην Αμαλιάδα
Την Πέμπτη 20 Μαΐου και ώρες από 10:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Free WiFi4EU στις Κοινότητες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
17.05.21 9:33
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Free WiFi4EU στις Κοινότητες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), παρέχει τη δυνατότητα στους Συνδημότες και επισκέπτες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi4EU.
Η Υπηρεσία Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία της δράσης του έργου «WIFI4EU- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ».
Η δράση αυτού του έργου θα φέρει τις Κοινότητες πιο κοντά στην ψηφιακή ενιαία αγορά, θα παράσχει στους χρήστες πρόσβαση στην νέα ψηφιακή εποχή, και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στην τηλεκπαίδευση των μαθητών.
Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο βρίσκονται στις εξής περιοχές:
Κάστρο, Ανδραβίδα, Νεοχώρι, Στρούσι, Μπόρσι, Λεχαινά, Μέλισσα, Νησί, Νεάπολη, Μανολάδα, Νέα Μανολάδα.
Π. Αντωνακόπουλος - Γ. Λυμπέρης για τη σημερινή συγκέντρωση στον Πύργο «Τη Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…»
17.05.21 4:26
Π. Αντωνακόπουλος - Γ. Λυμπέρης για τη σημερινή συγκέντρωση στον Πύργο  «Τη Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…»
Κάλεσμα των Δημάρχων Πύργου και Ήλιδας για μαζική συμμετοχή, στις 8 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή

Η συγκέντρωση που διοργανώνουν για το βράδυ της Δευτέρας 17 Μαϊου, οι Δήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, είναι η αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να σταλεί μια ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση για την απαξίωση της Ηλείας. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο και οι κ.κ.Αντωνακόπουλος και Λυμπέρης καλούν τον λαό της Ηλείας και στους θεσμικούς φορείς, να δώσουν δυναμικό «παρόν», αναφέροντας παράλληλα πως θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.
Η απόφαση για την εκκίνηση του «ανένδοτου» όπως τόνισαν αγώνα. οριστικοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη οι δύο Σχολές -Πύργου και Αμαλιάδας– να εξαιρεθούν από τα μηχανογραφικά.
Οι δύο δήμαρχοι δήλωσαν ότι την Δευτέρα 17 Μαϊου οι κάτοικοι του Νομού και οι θεσμικού φορείς, θα πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την απαξίωση της Ηλείας και στο επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την στιγμή, που όπως τόνισαν, η Ηλεία σε όλους τους τομείς, όπως Υγεία, κατασκευή αυτοκινητόδρομου, βρίσκεται σε τέλμα!
Επεσήμαναν ότι δεν θα αφήσουν να «περάσει» έτσι, μια ακόμη απόφαση απαξίωσης της Ηλείας, τονίζοντας πως «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…».
Καθαρές και ασφαλείς παραλίες είναι και για φέτος το καλοκαίρι ο στόχος του Δήμου Πηνειού.
16.05.21 13:12
Καθαρές και ασφαλείς παραλίες είναι και για φέτος το καλοκαίρι ο στόχος του Δήμου Πηνειού.
Η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών στις Θίνες Βαρθολομιού, στο Αρκούδι, στη Γλύφα και στην Μπούκα Γαστούνης ολοκληρώνεται, με το μηχάνημα που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος με πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.
«Όλες οι εργασίες που γίνονται στις παραλίες αποσκοπούν στην αισθητική της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου και δεν αλλοιώνουν την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού και παραλίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Πηνειού.
Η επιλογή του Ανδρέα Μαρίνου να αγοραστεί μηχάνημα αποδεικνύεται ορθή γιατί πέρα από το αποτέλεσμα, αποτελεί και οικονομική λύση. Για την ανάθεση καθαρισμού χρειαζόταν περίπου 25.000 ευρώ ενώ το κόστος αγοράς του μηχανήματος δεν ξεπέρασε τις 21.000 ευρώ.
Επίσης και φέτος θα υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη και των τριών παραλιών καθώς και λήψη όλων εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των λουόμενων.
Ως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση sea track που διευκολύνει την πρόσβαση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, για αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
15.05.21 3:19
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, για αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους Δημότες ότι οφείλουν άμεσα να προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, από χόρτα, σκουπίδια και επικίνδυνα-εύφλεκτα υλικά, καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.
Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’ 1346/25.4.2012) όπου ρητά αναφέρεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων, και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, κοινοτήτων, και οικισμών σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα, και την απομάκρυνση άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών, ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, και ταχείας επέκτασης της.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων, αυτοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα παρέμβει αυτοβούλως στον καθαρισμό του οικοπέδου, καταλογίζοντας στον ιδιοκτήτη το σχετικό πρόστιμο και τη δαπάνη καθαρισμού.
Η διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην πρόληψη του κινδύνου από πυρκαγιά, για την προστασία της περιουσίας τους, και της πόλης, με σεβασμό στους συμπολίτες μας και το περιβάλλον:
• Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας από ξερά χόρτα και σκουπίδια
• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα ή σε δάση.
• Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα.
• Δεν αφήνουμε σκουπίδια εκτός κάδων, σε κανένα δασικό χώρο βέβαια. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
• Καθαρισμός κοινόχρηστων οικοπέδων
Για περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, οι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας:
Τηλ.: 2623360604
«Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας και δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
Γεωργιόπουλος: «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Αρχαία Ολυμπία»
14.05.21 13:35
Γεωργιόπουλος:  «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Αρχαία Ολυμπία»
Την αισιοδοξία του για μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση του Ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε τα εξής: «Η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας βρίσκει την Αρχαία Ολυμπία σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθεί τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της όπως αρμόζει. Με την άρση των περιορισμών ανοίγεται μια καλύτερη προοπτική συνολικά για τον τουρισμό αλλά και ειδικότερα για την Ολυμπία. Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πόλη της Ολυμπίας ουδέποτε καταγράφηκε κάποιο κρούσμα covid-19. Έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του γενικού πληθυσμού, ιδίως στην έδρα, που αποτελεί και τον τουριστικό πυρήνα του Δήμου μας.
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε οι συνθήκες να είναι ακόμα καλύτερες. Η μετάβαση στην κανονικότητα εκτιμούμε ότι θα γίνει σταδιακά και με αργό ρυθμό, ωστόσο η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Η Ολυμπία βασίζεται αναμφισβήτητα στον τουρισμό και η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει κάθε αισιόδοξη προοπτική στον τομέα αυτό».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό. Υπάρχει αισιοδοξία και είναι σημαντικό ότι στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας οι εμβολιασμοί αγγίζουν καθημερινά τους 160 - 170, γεγονός που ενισχύει την προσπάθεια επίτευξης της πολυπόθητης ανοσίας στην περιοχή μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες. Καλούμε τους Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ολυμπία και να απολαύσουν με ασφάλεια τις διακοπές τους σ’ έναν προορισμό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με απαράμιλλο φυσικό κάλλος στην ευρύτερη περιοχή».
Επιστολή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
14.05.21 13:20
Επιστολή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Για το κλείσιμο του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας
Η κατάργηση του τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας είναι καθαρά κυβερνητική επιλογή.
Μιας κυβέρνησης, που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο για τέσσερα χρόνια, από τις 8 Ιουλίου 2019… Ενός Δημόσιου που αντιφάσκει , πελατολογεί ,ασόβαρο Δημόσιο, γεμίζοντας ανασφάλεια τους πολίτες του.
Πριν από δέκα περίπου χρόνια, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα ( Τ.Ε.Ι) .
Πριν από δύο χρόνια η σχολή αυτή «αναβαθμίζεται» σε Πανεπιστημιακή.
Τώρα (2021), κρίνεται περιττή, καταργείται.
Δεν μπορείτε να βρείτε ρυθμό , συνέχεια αποφασίζετε πελατειακά , από που κατάγονται τα εκάστοτε στελέχη σας, ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Χρησιμοποιήσατε προσχηματικά, για άλλοθι μια εγκάθετη συγκλητική απόφαση, που ουσιαστικά την υπαγορεύσατε, κολακεύοντας την κοντόφθαλμη αντιεκπαιδευτική κρίση , που εκκινεί από το να μένουν τα μέλη της (Συγκλήτου) στην μεγαλούπολη.
Και μη μας κλείσετε το μάτι ότι κάτι άλλο θα μας δώσετε , κρατείστε τα καθρεφτάκια σας , να κοιτάζεσθε , μπας και καταλάβετε ότι πρέπει να μας αφήσετε ήσυχους.
Σε λίγο θα κουρνιάζουν καρακάξες στις δομές του πανεπιστημίου σας, για τις οποίες δαπανήθηκαν τόσα και τόσα από το μικρό εισόδημα του πολίτη , της χώρας. Σοβαρευτείτε και δώστε τις δομές μας πίσω, αμέσως , πριν το καλοκαίρι μπει και μην περάστε από δω, δεν σας χρειαζόμαστε.
Αντώνιος Πατρινός
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Κοιν: 1. Πρωθυπουργό της Χώρας.
2. Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.
3. Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
4. Βουλευτές Ν.Ηλείας.
5. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.
6. Πρόεδρο Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας.
Δωρεάν ράπιντ τεστ τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα
14.05.21 13:17
Δωρεάν ράπιντ τεστ τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα
Τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρες από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι ,στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19)από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Οι δειγματοληψίες θα σταματούν 1 5λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή στις 1:45 μ.μ.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
14.05.21 2:38
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
«Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά
της Πολιτείας στους κατοίκους του νομού»

*«Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε σε όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους μας που η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας


«Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά της Πολιτείας στους κατοίκους της Ηλείας» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, μετά την διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – σχολές ΑΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα – του Νομού μας.
Ο κ. Λυμπέρης, τονίζοντας πως «δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε στον Υπ. Παιδείας και την Πολιτεία» κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ηλείας σε διαρκή αγώνα απέναντι σε αυτούς που «μας θεωρούν και μας συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς». Είπε πως η Ηλεία έχει «απαξιωθεί από την τωρινή Κυβέρνηση» αφού όπως τόνισε «οι δομές υγείας δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες και μας στέλνουν στα νοσοκομεία της γειτονικής Αχαϊας από τον δρόμο καρμανιόλα Πάτρα – Αμαλιάδα – Πύργος».
Από τα βέλη του Δημάρχου Ήλιδας δεν ξέφυγαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι «μίλησαν απαξιωτικά για εμάς πίσω από την πλάτη μας Έχω να τους πω ότι ο τελευταίος ...βλαχοδήμαρχος έχει εκλεγεί από το Λαό και σε αυτή τη χώρα ξέρουμε πως έχουν αξιολογηθεί πολλοί από αυτούς πως έχουν ανελιχτεί και τι εκπροσωπούν».
Καταλλήγοντας ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Μέχρι εδώ ήταν η ανοχή μας. Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε…»

«Δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε»
Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Φαίνεται πως, δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε στο Υπουργείο Παιδείας και στην Πολιτεία γενικότερα. Μιλώ για την επικείμενη απόφαση της κατάργησης των Ανωτάτων Σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα. Είχα επανειλημμένα δηλώσει, όλο αυτό το διάστημα που συνομιλούσα με τους Υπουργούς τους γραμματείς τους και … «φαρισαίους», πως αν εάν εκτελούσαν την απόφαση -για την οποία το έδαφος είχε στρωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση. Σε ότι με αφορά, η αντίδραση αυτή, δηλαδή ο διαρκής αγώνας με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά αυτής της Πολιτείας προς τους κατοίκους της Ηλείας».
Ακολούθως ο Δήμαρχος είπε : «Στη διάρκεια της πανδημίας μιλάνε για Εθνικό Σύστημα Υγείας και μας έρχεται για γελάσουμε αλλά δυστυχώς κλαίμε, γιατί βλέπουμε να πεθαίνουν οι άνθρωποι στα Νοσοκομεία του Πύργου της Αμαλιάδας. Ελάχιστοι και απογοητευμένοι γιατροί παραιτούνται και αυτή τη στιγμή δεν καλύπτουμε ανάγκες ούτε καν Περιφερειακών ιατρείων. Και αφού οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας δεν είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, μας στέλνουν στα νοσοκομεία της γειτονικής Αχαΐας από το δρόμο καρμανιόλα Πάτρα – Αμαλιάδα – Πύργος. Μέχρι εδώ ήταν η ανοχή μας. Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε σε όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους μας που η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς».
Από το στόχαστρο του κ Λυμπέρη, δεν ξέφυγαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών αφού όπως είπε : « Όσο για το περιβόητο Πανεπιστήμιο Πατρών και τους συντελεστές του, δηλαδή τους καθηγητές που μίλησαν απαξιωτικά για εμάς πίσω από την πλάτη μας, έχω να πω ότι ο τελευταίος … «βλαχοδήμαρχος» έχει εκλεγεί από το Λαό και σε αυτή τη χώρα ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς έχουν αξιολογηθεί πως έχουν ανελιχτεί και τι εκπροσωπούν. Τους λέω και είμαι στη διάθεσή τους να μιλήσουμε ενώπιος – ενωπίω και να παρουσιάσουμε τα … ένσημά μας».
Σημαντικά βήματα για κατασκευή νέας γέφυρας στην Αγία Μαύρα
13.05.21 16:21
Σημαντικά βήματα για κατασκευή νέας γέφυρας στην Αγία Μαύρα
αντικατάσταση της πεπαλαιωμένης μεταλλικής στρατιωτικής γέφυρας τύπου Bailey που συνδέει το Τραγανό με την Αγ. Μαύρα, βρέθηκε αρκετές φορές στην ατζέντα των επαφών του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος επενδύει στο γνήσιο ενδιαφέρον και τη δεδομένη βούληση του Περιφερειάρχη για την οριστική θεραπεία ενός θέματος που άπτεται της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και ειδικά εκείνων των βαρέων οχημάτων.
Το αίτημα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου προς τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία, αφορά αρχικά πρόχειρη αποκατάσταση, ταχύτατη εκπόνηση μελέτης και τέλος κατασκευή νέας γέφυρας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
Για το θέμα της μεταλλικής και υπερφορτωμένης με ασφαλτοτάπητα γέφυρας η οποία κατασκευάστηκε το 1975 από τις ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας κ. Γιώργος Σταθόπουλος.
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
13.05.21 11:04
Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο  δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Η λήψη μέτρων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2021, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που έγινε στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, αρχικά έγινε απολογισμός των πεπραγμένων της χειμερινής περιόδου 2020-21, όπου ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος τόνισε ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από τα ρέματα που δεν είχαν καθαριστεί από την Π.Ε. Ηλείας, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι γίνονται παρεμβάσεις χωρίς να έχει ενημερωθεί ο δήμος.
Ακόμα δήλωσε ότι υπήρξαν σημεία που δεν είχαν καθαριστεί κι εκεί δημιουργήθηκαν προβλήματα (Μακρίσια, Καλυβάκια) και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει πιο σωστός ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
Εν συνεχεία εξάλλου, αναφορικά με τον σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο, ο κ. Μπαλιούκος επεσήμανε πως όπως και πέρυσι υπάρχουν διαπιστώσεις για ακαθάριστα οικόπεδα, συμπληρώνοντας ότι οι καθαρισμοί από το δήμο γίνονται εντός οικισμών και επεκτείνονται στα δύσκολα σημεία.
Παράλληλα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανέφερε ότι τον Ιούλιο λήγει η θητεία των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ληφθεί απόφαση για την πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού.
Εξετάστηκε εξάλλου η κατάσταση που επικρατεί από πλευράς οχημάτων στο πυροφυλάκιο Ανδρίτσαινας, καθώς και σε άλλα σημεία του δήμου, όπως επίσης η συγκρότηση των ομάδων πυρασφάλειας στα χωριά, καθώς και η οργάνωση περιπολιών όταν η επικινδυνότητα είναι σε επίπεδο 3 και σε απόλυτη επιφυλακή στο επίπεδο 4 σε Μακρίσια, φράγμα Φλόκα, Αγ. Ηλία, Κρέστενα, Ανδρίτσαινα και Καλλιθέα.
«Πολύ καλή συνεργασία»
Από την πλευρά του εξάλλου διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Βασίλης Σολδάτος, έκανε λόγω για πολύ καλή συνεργασία με το δήμο και με την Π.Ε. , τονίζοντας ότι ο αντιπυρικός σχεδιασμός είναι ίδιος με τον περυσινό, ενώ δήλωσε ότι το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανδρίτσαινας θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και οι απαραίτητες εργασίες έχουν γίνει ήδη σε αυτό.
Παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη οι δεξαμενές ανοιχτού τύπου να είναι καθαρές για τις ανάγκες του ελικόπτερου.
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος , δήλωσε ότι όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία υπήρξε πρόβλημα στην Κόβιτσα και την Τσεμπερούλα, όπου δεν μπορεί γίνει έργο χωρίς την οριοθέτηση του ποταμού και υπογράμμισε ότι η ΔΤΥ της Π.Ε. Ηλείας έχει πρόγραμμα να επεμβαίνει όπου απαιτείται σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Παράλληλα ζήτησε να γνωστοποιούνται στους προέδρους οι μεθοδεύσεις για απομάκρυνση του πληθυσμού.
Εκ μέρους του Δασαρχείου Ολυμπίας ο κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος ζήτησε να γίνει πρόβλεψη για το οδικό δίκτυο, λέγοντας ότι οι δεξαμενές έχουν καθαριστεί και στις περιπτώσεις 3 και 4 βγάζουμε περίπολα και σας ενημερώνουμε.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιαν. Δάγκαρης δήλωσε
πως ο δήμος έχει δύο υδροφόρες και 2 φορτηγά για γεωτρήσεις, στις οποίες έχει τοποθετηθεί εξάρτημα για να συνδέεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι αντιδήμαρχοι στις Δ.Ε. Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας κ.κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος και Β. Δημητρακόπουλος αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στις ανάγκες που υπάρχουν σε νερό τόσο στην Ανδρίτσαινα όσο και σε Βρεστό, Μυρώνεια και Λιβαδάκι.
Τέλος από το Α.Τ. Κρεστένων έγινε γνωστό ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει περιπολικό από την Αστυνομική Διεύθυνση για περιπολίες τις απογευματινές ώρες.
Πλήρης και προς αδειοδότηση ο τεχνικός φάκελος του Υδατοδρομίου της Κυλλήνης!
13.05.21 8:12
Πλήρης και προς αδειοδότηση ο τεχνικός φάκελος του Υδατοδρομίου της Κυλλήνης!
Τα υδροπλάνα πλησιάζουν σύντομα στην Κυλλήνη καθώς κατατέθηκε με απόλυτη επιτυχία ο τεχνικός φάκελος που αφορά την αδειοδότηση τουυδατοδρομίου στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείουΜεταφορών και Υποδομών.
Ο φάκελος αδειοδότησης κατατέθηκετην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, από την ένωση των εταιρειών HellenicSeaplanesκαι Ελληνικά Υδατοδρόμια, η οποία ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που είχε αποφασιστεί από κοινού με τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης περιμένουν τις εξελίξεις ώστε να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο του έργου που αφορά την κατασκευή της υποδομής και την ανάληψη της διαχείρισης του υδατοδρομίου.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε:
Οι θετικές εξελίξεις που αναμένονται με την επικείμενηαδειοδότηση του υδατοδρομίουτης Κυλλήνης συμπληρώνουν καταλλήλως την αισιοδοξία που μας διακατέχει καθώς στο δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται, οργανώνεται και ενισχύεται μέρα με τη μέρα εντάσσεται ένας προορισμός με μεγάλη τουριστική δύναμη.
Η Κυλλήνη με την άφιξη των υδροπλάνων άρα και την προσθήκη μίας ακόμα σημαντικής μεταφορικής επιλογής αναβαθμίζει την ελαστικότητα μετακίνησης των ντόπιων,ισχυροποιεί τις εμπορικές ευκαιρίες που ανοίγονται στις τοπικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων, όπως ο περιηγητικός τουρισμός με υδροπλάνο,που συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό κρουαζιέρας που ήδη το λιμάνι της Κυλλήνης φιλοξενείεπιτυχώς εδώ και χρόνια.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Ιωάννης Λέντζας τοποθετήθηκε σχετικά με την αδειοδότηση και δημιουργία του υδατοδρομίου της Κυλλήνης:

Η κατάθεση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Κυλλήνης αποτελεί πραγματικά ένα «στοίχημα» που είχαμε θέσει από την αρχή τόσο η δημοτική όσο και η λιμενική αρχή. Είναι από τα μεγάλα έργα ανάπτυξης τα οποία είχαμε ονειρευτεί και προγραμματίσει να γίνουν πράξη καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το υδατοδρόμιο θα δώσει ώθηση και ανάπτυξη τόσο στην Κυλλήνη όσο και γενικότερα στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στα χέρια μας, ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του έργου που αφορά την κατασκευή του με απώτερο στόχο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να καταφθάνουν στο λιμάνι της Κυλλήνης και το γεγονός αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάκαμψης όλου του δήμου.
Οι εξελίξεις για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης έρχονται να προστεθούν στα αισιόδοξα νέα που φέρνουν τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να προχωρήσουν οι φάκελοιαδειοδότησηςδύο ακόμα υδατοδρομίων της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του υδατοδρομίου της λίμνης Τάκα στην Αρκαδία και το αντίστοιχο που αναμένεται να δημιουργηθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, στη Μεσσηνία.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Νέα Ράπιντ τεστ Covid-19 σε Ορεινή και Πέρσαινα
12.05.21 14:46
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στις Κοινότητες Ορεινής και Πέρσαινας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, από τις 9 έως τις 11 π.μ. το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία Ορεινής και από τις 11:30 έως τις 2 μ.μ. θα βρίσκεται στην πλατεία Πέρσαινας. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 5 Μαΐου έγιναν rapid test Covid-19 στην έδρα του Δήμου, Αρχαία Ολυμπία (42 τεστ, όλα αρνητικά) και την Τετάρτη 6 Μαΐου στις Κοινότητες Λάλα (12 τεστ, όλα αρνητικά) και Ορεινής (35 τεστ, 1 θετικό).
Σταδιακή διακοπή υδροδότησης στην Ανδραβίδα
12.05.21 12:25
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης πληροφορεί τους δημότες πως αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου και από τις 8:00 το πρωί, θα υπάρξει σταδιακή διακοπή υδροδότησης στην Ανδραβίδα, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλαβών στον κεντρικό αγωγό του Δικτύου Ύδρευσης.
Η σταδιακή διακοπή υδροδότησης θα διαρκέσει μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39