ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Υποβολή αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
15.04.16 7:01
Υποβολή  αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης. Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Η επιλεξιμότητα των αιτήσεων κρίνεται από την ύπαρξη αγροτεμαχίου ιδιόκτητου (με τους αντίστοιχους τίτλους) ή ενοικιαζόμενου (ενοικιαστήρια άνω των επτά ετών σύμφωνα με την Εθνική νομοθεσία)
Η καταχώρηση της αίτησης αποτελείται από τρία τμήματα.
1. Προσωπικά στοιχεία αιτούντος με την συμπλήρωση όλων των πεδίων και επισύναψη σε μορφή pdf ταυτότητας και τελευταίου εκκαθαριστικού.
2. Στοιχεία Αγροτεμαχίου/ων με συμπλήρωση των πεδίων που αφορούν την ταυτοποίηση του αγροτεμαχίου και προσθήκη τουλάχιστον τριών ζευγών συντεταγμένων με επισύναψη του εγγράφου ιδιοκτησίας.
3. Κριτήρια προτεραιότητας με συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων ανά κατηγορία:
α. Νεοεισερχομενος (μη κάτοχος αμπελώνα)
β. Αμπελουργός ενταγμένος στη βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση (επισύναψη αντίστοιχου εγγράφου)
γ. Σύνολο γεωργικής εκμετάλλευσης και σύνολο στρεμμάτων αμπελουργικής εκμετάλλευσης.
δ. Συμπεριφορά παραγωγού (κάτοχος παράνομων φυτεύσεων).
Εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής κατάρτισης οδηγών µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων
15.04.16 6:07
Εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής κατάρτισης οδηγών µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκηρύχθηκαν γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής κατάρτισΟι εξετάσεις θα διενεργηθούν σήμερα Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 9:00 π.µ. στην αίθουσα εξετάσεων της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οι υποψήφιοι, για να τους επιτραπεί η συµµετοχή τους στις εξετάσεις επιδεικνύουν στην Επιτροπή εισερχόµενοι στην αίθουσα εξετάσεων:
α. Την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα ∆ιοικητικής ∆ιαδικασίας.
β. Ισχύουσα κοινοτικού τύπου άδεια οδήγησης καθώς και βεβαίωση εγγραφής για πολίτες από κράτος µέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
γ. Ισχύουσα κοινοτικού τύπου άδεια οδήγησης καθώς και άδεια παραµονής για πολίτες από κράτος µη µέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
δ. Το πρωτότυο πιστοποιητικό επαγγελµατικής κατάρτισης που κατέχουν εφόσον συµ-µετέχουν σε εξετάσεις ανανέωσης ή επέκτασης.
ης οδηγών µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων (ADR).
Τριήμερη ορειβατική εξόρμηση στο Πάπιγκο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
15.04.16 4:37
Τριήμερη ορειβατική εξόρμηση στο Πάπιγκο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας “Ορειβατείν” διοργανώνει τριήμερη ορειβατική εξόρμηση στο Πάπιγκο, του Αγίου Πνεύματος, από 18 έως 20 Ιουνίου 2016, στο φαράγγι του Βίκου και στην Δρακόλιμνη της Τύμφης.
Το φαράγγι του Βίκου θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και είναι το βαθύτερο του κόσμου. Έχει μήκος 20 χλμ και σε πολλά σημεία το βάθος του ξεπερνάει τα 1000 μέτρα.
Ο Βοιδομάτης που το διατρέχει, έχει νερό μόνο εποχικά.
Διάρκεια πορείας 6 ώρες, βαθμός δυσκολίας μέτριος.
Η Δρακόλιμνη βρίσκεται στα 2050 μ. υψόμετρο και είναι μια από τις λίγες αλπικές λίμνες που υπάρχουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο.Ώρες πορείας: 8-9 ώρες, βαθμός δυσκολίας Β+(Δύσκολος).
Το τοπίο και στις δύο διαδρομές είναι μαγικό. Πανέμορφα είναι επίσης και τα γνωστά Ζαγοροχώρια και πιο συγκεκριμένα το χωριό Πάπιγκο όπου θα μείνουν οι ορειβάτες.
Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή (με καταβολή προκαταβολής) έως 20 Απριλίου, στα τηλ: 6936544728 (Φωτεινή) και 6975857273 (Χρήστο).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού δυνατότητας συμμε-τεχόντων.
Σήμερα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
15.04.16 4:26
Σήμερα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 1:30 το μεσημέρι, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Σύνταξης έκθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αναμόρφωση του εκτελούμενου προϋπολογισμού
2. Περί έγκρισης πρακτικών διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού της εργασίας «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Βουπρασίας»
3. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση της εργασίας «Τεχνικός Ασφαλείας»
4. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση της εργασίας «Χημικές - μικροβιολογικές αναλύσεις νερού»
5. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση της εργασίας «Καθαρισμός χείμαρρου Ρούσκουλα κκαι ποταμού Βέργα»
6. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση της προμήθειας «Προμήθεια κιόσκι για πυροφυλάκιο στο Κάστρο»
7. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Τακτοποίηση αυθαίρετων Αθλητικού κέντρου Ν. Παπανδρέου Δ.Κ. Ανδραβίδας»
8. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη πυροπροστασίας κλειστού Γυμναστηρίου ‘’ΑΕΘΛΙΟΝ’’»
9. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «Κατασκευή περίφραξης γεώτρησης Ν. Μανολάδας»
10. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Νέας Μανολάδας»
11. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Κυλλήνης και Δ.Κ. Κάστρου»
12. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Λεχαινών»
13. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλ εση του έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης ΔημοτικήςΚοινότητας Βάρδας»
14. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την με απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μανολάδας»
15. Περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου για την προάσπιση συμφερόντων του Δήμου «Υπόθεσ η Αραπάκου Λάμπρου και Σπυρίδωνα Αραπάκου»
16. Περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου για την προάσπιση συμφερόντων του Δήμου « Υπόθεση Ανάργυρου Αλεξανδρή εμπειροτέχνη εργολάβου»
17. Περί άσκησης ή μη ένδικων μέσων επί υποθέσεως Γκουβίτσα Κλεονίκης κατόπιν απόφασης του ειρηνοδικείου Αμαλιάδας.
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
15.04.16 3:43
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
• “Ποιός σκότωσε τον Ουίλιαμς” στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, η Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας - Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγιάς “Αποχρώσεις”
• Λήξη προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από τους αμπελοκαλλιεργητές της Ηλείας
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, με τίτλο: ”Ολυμπιακή Κληρονομιά” στην Αρχαία Ολυμπία
• Πασχαλινό Παζάρι στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, από το Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Νομού Ηλείας “Ήλις”
• Γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής κατάρτισης οδηγών µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων (ADR) από τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
• Λήξη προσθεσμίας συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Τοπικό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
• ¨Κόκκινα φανάρια” από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο
• 11ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στα Κρέστενα
• Διήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών που συµµετέχουν στο πρόγραµµα Περιβαλλοντικής Αγωγής µε τίτλο:΄”Παράδοση και Κατοικία” του Γυμνασίου Πανόπουλου, µε προορισµό το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου
• Εκδρομή μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας με προορισμό την Καλαμάτα
• Μονοήµερη εκδροµή µαθητών της Α΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας µε προορισµό το Ναύπλιο
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Πύργου
• Εκπαιδευτική επίσκεψης µαθητών του Προγράµµατος Πολιτιστικών Θεµάτων του 3ου ΓΕΛ Πύργου, µε προορισµό την Πάτρα στο πλαίσιο των καινοτόµων Προγραµµάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων µε τίτλο: “Η Ιστορία της Πόλης µας”
• Εκπαιδευτική πίσκεψη της Β΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, µε προορισµό τη Δημητσάνα
• Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους επισιτιστικής βοήθειας από το Δήμο Ήλιδας
• Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αμαλιάδας
• Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΔΗΚΕΠ: Ανεκτίμητης κοινωνικής αξίας η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και αφορά τις κοινωφελείς επιχειρήσεις
14.04.16 16:21
ΔΗΚΕΠ: Ανεκτίμητης κοινωνικής αξίας η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και αφορά τις κοινωφελείς επιχειρήσεις
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠ και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Χάρης Αντύπας δήλωσε σχετικά: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε χθες (Τετάρτη) τροπολογία που επιλύει με οριστικό τρόπο προβλήματα που αφορούν εκατοντάδες κοινωφελείς επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούνταν στην υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο στήριξης ευπαθών ομάδων, Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, Κ.Α.Π.Η. κ.α.). Τα προβλήματα αυτά εκκρεμούσαν ως δισεπίλυτα για χρονικό διάστημα που ξεπερνούσε την δεκαετία, σχετίζονταν με την δυνατότητα είσπραξης των επιχορηγήσεων, την αδυναμία έκδοσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, και την βεβαίωση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών μηνιαίως παρά το ότι η είσπραξη των σχετικών χρηματοδοτήσεων λάμβανε χώρα σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο . Από την ανάληψη των καθηκόντων μας εντοπίσαμε την έκταση των συγκεκριμένων προβλημάτων, που η επίλυσή τους φάνταζε αδύνατη, αντιληφθήκαμε και διαμορφώσαμε ένα σχέδιο οριστικής και δίκαιης επίλυσής τους και υποβάλλαμε σχετικό αίτημα στον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κο Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος κατανόησε αμέσως την σπουδαιότητα του ζητήματος, εξασφάλισε τις εγκρίσεις των συναρμοδίων υπουργείων και δρομολόγησε όλες τις δαιδαλώδεις διαδικασίες μέχρι και της εισαγωγής του σχεδίου της τροπολογίας στο νομοθετικό σώμα . Νιώθοντας απόλυτα δικαιωμένος για τον αγώνα μας, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Μάκη Μπαλαούρα για την πολύμηνη και επίμονη προσπάθειά του, στο βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την αμέριστη συμπαράστασή του, καθώς και στους εργαζόμενούς μας για την απερίγραπτη υπομονή τους και το ασίγαστο ενδιαφέρον τους. Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην αποφασιστική συνδρομή των Διοικητή Ι.Κ.Α. και συμπολίτη μας κου Διονυσίου Καλαματιανού, και Υφυπουργού Εργασίας κου Τάσου Πετρόπουλου.
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τα σκουπίδια και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο
14.04.16 16:10
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τα σκουπίδια και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο
Κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΚΑ Γιάννη Τσιρώνη φάνηκαν οι απώτεροι σκοποί πρώην και νυν δημάρχων απέναντι στην αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Ηλεία. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για ανικανότητα ή για δόλο, αλλά η μη ύπαρξη έως τώρα περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης, ένα χρόνο αφού τους έχει ζητηθεί, βάζει και τον πλέον καλοπροαίρετο σε σκέψεις. Η επιμονή του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας Γιάννη Λυμπέρη στη λύση του εργοστασίου και η απαξίωση της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης, αν δεν περιέχει δόλο, περιέχει άγνοια απαράδεκτη για δημόσιο πρόσωπο. Δε δέχεται την ανακύκλωση γιατί θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων στους 35.000 τόνους και θα είναι ασύμφορο, όπως ανέφερε, για τον εργολάβο τη στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία (νόμος 4042 /2012) να μειώσουμε μέσω της ανακύκλωσης, τον όγκο των απορριμμάτων μας. Την ώρα που οι Δήμοι Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας πνίγονται στα σκουπίδια, επιχειρεί να ματαιώσει την ενδιάμεση (νόμιμη) λύση της μηχανικής διαλογής και θέλει να συνεχιστεί η παράνομη δεματοποίηση και ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στα Κονιδέικα και αλλού. Τέλος, ξεχνά ότι είναι ο βασικός υπαίτιος που η Ηλεία σήμερα δε διαθέτει νόμιμα αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ που θα μπορούσε να έχει από το 1995. Άλλωστε, απαιτούσε και ο ΠΕΣΔΑ του 2005 που θα επέτρεπε, χωρίς περιβαλλοντικά προβλήματα και κίνδυνο ευρωπαϊκών προστίμων να προχωρήσουμε σήμερα σε μόνιμη, οικολογικά αποδεκτή και οικονομικά προσιτή οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος όλων των πολιτών της Ηλείας. Η υποκίνηση - ανάφλεξη κάθε φορά της υποτιθέμενης αντίθεσης Πύργου - Αμαλιάδας, όταν τα επιχειρήματα στερεύουν, είναι πολιτικά απαράδεκτη και πιθανώς ποινικά κολάσιμη. Επίσης, ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου που επέλεξε ο δήμαρχος Πύργου, ξέροντας ότι οι ενέργειές του για δεματοποίηση στο δεματοποιητή Αμαλιάδας θα προσέκρουαν στη μη αδειοδότησή του, τον καθιστούν βασικό υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο Πύργος και όχι μόνο. Το αδιέξοδο είναι τεχνητό και μόνο σκοπό έχει την προώθηση συμφερόντων συγκεκριμένων "εθνικών εργολάβων". Ζητάμε για τελευταία φορά την παραίτησή του.
Για το Π.Δ. για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου έχουμε να παρατηρήσουμε ότι: εκτός του δήμου Κρέστενας, οι υπόλοιποι Δήμοι δεν κατέθεσαν καμία πρόταση. Ο δε δήμος Ζαχάρως, απουσίαζε όχι μόνο γιατί δεν είχε προτάσεις, αλλά και διότι οι επικεφαλείς του φοβούνταν το διάλογο. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι συγκεκριμένες δημοτικές αρχές δεν έχουν σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής τους ούτε έχουν ποτέ συζητήσει σοβαρά με τους δημότες τους επάνω τόσο στον αναπτυξιακό όσο και στον χωροταξικό σχεδιασμό. Αντίθετα, πολλές φορές προωθούν μικροσυμφέροντα, μέσω ρουσφετολογικών και χαριστικών αποφάσεων ,οι οποίες μακροχρόνια οδηγούν σε αδιέξοδα
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
14.04.16 14:40
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
Τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.
ΘΕΜΑTA ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
Λήψη απόφασης έγκρισης τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 77/2016 απόφασης - εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
Λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων που εισηγείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Έγκριση απαγόρευσης στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην οδό Υψηλάντου εντός της πόλης του Πύργου, καθώς και τοποθέτηση ανάλογης σήμανσης» [Η Ε.Π.Ζ. με την υπ’ αριθμόν 31/2016 απόφασή της εισηγείται θετικά].
Έγκριση χαρακτηρισμού της οδού Χαριλάου ως οδού ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων και πλήρη απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων καθώς και τοποθέτηση ανάλογης σήμανσης [Η Ε.Π.Ζ. με την υπ’ αριθμόν 32/2016 απόφασή της εισηγείται θετικά].
Εξέταση αιτήσεως της κας Κανδρή Όλγας με την οποία αιτείται την έγκριση τοποθέτησης προστατευτικών κολωνακίων έμπροσθεν της οικίας της, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Επιταλίου. (Η Ε.Π.Ζ. με την 29/2016 εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος)
Λήψη απόφασης έγκρισης του 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Συντήρηση – Επισκευές σχολικών κτιρίων Α/θμιας και Β/θμιας» με Α.Μ. 25/15.
Λήψη απόφασης έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου» με Α.Μ. 24/2013.
Λήψη απόφασης έγκρισης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Γειτονιάς “Κανούλια”» μέχρι 22/05/2016.
Λήψη απόφασης χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για το έργο: «Λευκές Περιοχές» στην «ΟΤΕ RURAL SOUTH Εταιρεία Ειδικού Σκοπού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ευρωζωνικών Υποδομών»
Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για άμεσες επείγουσες ανάγκες της Πρόνοιας και της Δ/νσης Παιδείας του Δήμου, έτους 2016.
Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για άμεσες επείγουσες ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έτους 2016.
Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα για άμεσες επείγουσες ανάγκες στο Δήμο Πύργου, έτους 2016.
Λήψη απόφασης έγκρισης της πρόσληψης έξι (6) ναυαγοσωστών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο δήμο Πύργου, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρείς (3) μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 41 του Ν. 4325/2015.
Λήψη απόφασης για την ανανέωση υφιστάμενων συμβάσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έτους 2016 διάρκειας ενός (1) επιπλέον έτους, με δυνατότητα παράτασης έως τη λήξη των Προγραμμάτων.
Λήψη απόφασης προέγκρισης δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για την τελετή Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ 2016».
Λήψη απόφασης προέγκρισης δαπάνης και ψήφιση πίστωσης, για τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΧΑ.
Λήψη απόφασης προέγκρισης δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για την αναβίωση του εθίμου των ιπποδρομιών στην Τ.Κ. Επιταλίου.
Λήψη απόφασης προέγκρισης δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εις μνήμην του Οπλαρχηγού Βιλαέτη, στην Τ.Κ. Λαντζοϊου.
Λήψη απόφασης τροποποίησης της υπ’ αριθμόν 73/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τη σύσταση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων, κατόπιν παραιτήσεως τακτικού μέλους.
Λήψη απόφασης ορισμού επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο με τίτλο: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Λίμνες της Τ.Κ. Αλφειούσας Δήμου Πύργου» με Α.Μ. 4/2015.
Λήψη απόφασης για τη μερική διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών τέλους και προστίμου έτους 2010, της εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΩΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».
Λήψη απόφασης διαγραφής βεβαιωμένου προστίμου από παράβαση ΚΟΚ (κλήση Δημοτικής Αστυνομίας) λόγω ανάκλησης και επιστροφής της πράξης βεβαίωσης παράβασης στη Δημοτική Αστυνομία.
Λήψη απόφασης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής για παράβαση ΚΟΚ από χρηματικό κατάλογο πλέον προσαυξήσεων, κατόπιν αιτήσεως Μελιτσόπουλου Γεωργίου.
Λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθ. 2/16 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Α΄ΤΟΕΒ σχετικά με:
- Την έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού – Αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2015
- Την έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
Λήψη απόφασης έγκρισης του υπ’ αριθ. 2/16 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Επιταλίου σχετικά με:
- Την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015
- Την έγκριση απογραφής – ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2015
Την έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
Λήψη απόφασης έγκρισης ψηφίσματος που εκδόθηκε από το Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας»
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
14.04.16 14:38
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τη Δευτέρα 18η Απρίλιου 2016, προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Προεδρείου:
1. Έγκριση απόφασης του Τ.Ο.Ε.Β Σαβαλίων με θέμα ‘Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016’.
2. Έγκριση απόφασης του Τ.Ο.Ε.Β Σαβαλίων με θέμα ‘Έγκριση καθορισμού ημερομηνίας εξόφλησης εισφορών έτους 2016’.
3. Τροποποίηση συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. Ο ΗΛΕΙΟΣ.
4. Εκλογή δύο (2) δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή, κατά τη λειτουργία της ως Συλλογικό Όργανο όπως αναφέρεται στις διατάξεις τού Ν. 3584/2007 [ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ].
Θέματα Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος)
5. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.
6. Έγκριση εκτέλεσης της υπηρεσίας «Διαχείριση Εκτυπώσεων 2016» - Επιλογή τρόπου εκτέλεσης.
7. Τρόπος υλοποίησης ναυαγοσωστικής κάλυψης κατά το τρέχον έτος, και ορισμός αρμόδιας υπηρεσίας για την υλοποίηση και επίβλεψή της.
Θέματα Δ/νσης Καθαριότητας, Ηλ/σμού & Πρασίνου:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρίκος)
8. Παράταση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών για τη λειτουργία μονάδας δεματοποίησης αστικών αποβλήτων Δήμου Ήλιδας, στη θέση Κονιδέικα.
Θέματα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης)
9. Τροποποίηση κυκλοφοριακής μελέτης Αμαλιάδας επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου & Ιπποκράτους 16, βάσει της υπ΄αριθμ. 8/2016 Απόφασης Ε.Π.Ζ.
Θέματα Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης)
10. 4n Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016.
11. Επί ενστάσεως Αναστασίας Οικονομοπούλου κατά του 14ου λογαριασμού του έργου με τίτλο ‘ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΘ΄ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Π, Μ.Α.Φ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)’.
12. Έγκριση κατασκευής και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας «Καθορισμός & αποκατάσταση ρεμάτων- χειμάρρων» [αρ. μελ. 4/2016].
13. Έγκριση κατασκευής και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας «Αποκατάσταση βατότητας οδοποιίας Δ.Ε Αμαλιάδας» [ αρ. τευχ. 7/2016].
14. Έγκριση κατασκευής και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας «Αποκατάσταση βατότητας οδοποιίας Δ.Ε Πηνείας»[ αρ. τευχ. 8/2016].
15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου « Κατασκευή ατομικών συνδέσεων αποχέτευσης λυμάτων στις οδού Αγ. Τρύφωνας –Γ.Παπανδρέου και Ανώνυμος οδός εντός σχεδίου πόλεως Αμαλιάδας» [αρ. μελ 16/2012].
16. Έγκριση 4ου ΑΠΕ (τακτοποιητικού) του έργου «Πολυχώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων δήμου Ήλιδας» [αρ. μελ. 41/2013].
Θέματα Διεύθυνσης Οικονομικών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτόπουλος)
17. Επιλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2015.
18. Διαγραφή οφειλών από τον υπ’ αριθμ. 448-581/2016 χρηματικό κατάλογο, που αφορούν το τέλος ακαθαρίστων εσόδων παρελθόντων ετών
19. Διαγραφή οφειλών από τον υπ’ αριθμ. 765/2016 χρηματικό κατάλογο, που αφορούν το τέλος ακίνητης περιουσίας για το έτος 2008
20. Διαγραφή οφειλών από τους υπ’ αριθμ. 765-989-846-847-848/2016 χρηματικούς καταλόγους, που αφορούν το τέλος ακίνητης περιουσίας παρελθόντων ετών.
21. Διαγραφή οφειλών από τους υπ’ αριθμ. 989-846-847-848/2016 χρηματικούς καταλόγους, που αφορούν τέλος ακίνητης περιουσίας για τα έτη 2009-2010-2011-2012.
22. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στον κ. Λιακόπουλο Παναγιώτη του Ιωάννη.
23. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στον κ. Ρέτση Νικόλαο του Κων/νου.
24. Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις -Ψηφίσεις πιστώσεων.
Απ. Κατσιφάρας: Ορόσημο για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό και Πολιτισμό η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
14.04.16 14:28
Απ. Κατσιφάρας: Ορόσημο για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό και Πολιτισμό η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες να έλθουν στην Αρχαία Ολυμπία για να παρακολουθήσουν από κοντά ένα παγκόσμιο γεγονός, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, απηύθηνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.
«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο γεγονός, ένα οικουμενικό ορόσημο για τον παγκόσμιο αθλητισμό και πολιτισμό. Από την Αρχαία Ολυμπία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπέμπεται ένα ισχυρό αξιακό μήνυμα ειρήνης, εκεχειρίας, ευ αγωνίζεσθαι και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αθλητισμού και πολιτισμού» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας σημειώνοντας πως «η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά στις 21 Απριλίου 2016 από την Αρχαία Ολυμπία και καταλήγει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σε έναν ταραχώδες κόσμο που χαρακτηρίζεται από τις ανισότητες, τις επεμβάσεις και τις συγκρούσεις, την προσφυγιά και το δίκαιο του ισχυρού, οι αξίες του Ολυμπισμού και των ιδεωδών είναι επίκαιρες όσο ποτέ».
Παράλληλα, ο Απ. Κατσιφάρας τόνισε πως θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της Περιφέρειάς μας είναι η αξιοποίηση των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας, για την διαμόρφωση βιώσιμων αναπτυξιακών προοπτικών.
«Επομένως, ένα τέτοιο ορόσημο για τον παγκόσμιο αθλητισμό και πολιτισμό, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργική σύζευξη του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, και την προώθηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας και των τοπικών προϊόντων μας. Στόχος μας είναι η στρατηγική επανατοποθέτηση της Αρχαίας Ολυμπίας στο σύγχρονο γίγνεσθαι μέσα από την αναβάθμιση και διεθνή προβολή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Για την Τελετή της Αφής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει την τιμή να φιλοξενεί, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ως επίσημους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ιδίου του Προέδρου της, Jean-Claude Juncker, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Tibor Navracsics, συνοδευόμενο από το μέλος του Γραφείου του Szabolcs Horváth. Επίσης, φιλοξενεί ως επίσημο καλεσμένο της τον Πρόεδρο των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, Torsten Rasch.
«Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει από της ακτίνες του πανάρχαιου ήλιου και το Ολυμπιακό Πνεύμα εμφανίζεται και πάλι στη γη που το γέννησε, για να εμπνεύσει την ανθρωπότητα με τα αθάνατα και οικουμενικά Ολυμπιακά Ιδεώδη, ξεπερνώντας τα εμπόδια που θέτουν σύνορα, γλώσσες, θρησκείες, φυλές και ιδεολογίες, που κρατούν τα έθνη απομονωμένα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα εθελοντισμού και ολυμπισμού Δημήτρης Κωσταριάς σημείωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο ώστε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, να ξεπεράσει τα στενά αθλητικά όρια και να αποτελέσει ένα πολυήμερο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων, που θα προβάλλουν παγκοσμίως τα ιδεώδη και τον πολιτισμό που γέννησε το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, καθώς και την ιστορία, τις ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής».

Το πρόγραμμα των δράσεων
Στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Δήμου Ήλιδας και Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνονται οι παρακάτω Δράσεις για την Αναβάθμιση και Ανάδειξη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας:
α. Συναυλία μεγάλου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», στις 19/4/2016 και ώρα 20.30.
β. Πρωτότυπη θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», στην Αίθουσα Αετωμάτων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 20/4/2016 και ώρα 18:00.
γ. Πρωτότυπο εικαστικό γεγονός αφιερωμένο στην Μαρία Χορς, η οποία χορογραφούσε την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας επί σχεδόν πενήντα χρόνια. Το εικαστικό γεγονός θα λάβει χώρα στο πρώην μηχανοστάσιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την περίοδο από 17 έως και 23/4/2016, σε επιμέλεια του χορογράφου - και μαθητή της Μαρίας Χόρς - Πέτρου Γάλια.
δ. Πρωτότυπο χορο-θεατρικό δρώμενου με τίτλο «δες, τα χέρια μου είναι άστρα, είναι πουλιά, είναι θηλιά, είναι αγκαλιά...», αφιερωμένο στην Μαρία Χορς. Το δρώμενο, σε επιμέλεια του χορογράφου - και μαθητή της Μαρίας Χόρς - Πέτρου Γάλια, θα γίνει στο πρώην μηχανοστάσιο του Σ.Σ. της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 17/4/2016 στα εγκαίνια του προαναφερθέντος εικαστικού γεγονότος για την Μαρία Χορς.
ε. Παράσταση αφηγηματικής τέχνης από την διεθνούς καταξίωσης και προβολής Μάγδα Κοσσίδα, στο Λαζαράκειο Θέατρο Αμαλιάδας, στις 18/4/2016 και ώρα 19.30.
στ. Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Στασινοπούλου, αφιερωμένη στο προσφυγικό, υπό τον τίτλο «Στο δρόμο της Ελπίδα», στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα κατά την περίοδο από 17 έως και 23/4/2016. Υπογραμμίζεται ότι τα έργα της έκθεσης αυτής, μετά θα σταλούν στη Συρία, στους Σύρους γιατρούς και θα πωληθούν, ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
ζ. Σκηνικό δρώμενο με τίτλο «Το σπίτι κοντά στη θάλασσα», σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέτρου Γάλια, με αφορμή το ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη από την ποιητική συλλογή «Κίχλη». Το δρώμενο θα παρουσιαστεί 4 φορές, στην Αρχαία Ολυμπία, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα.
Στη συνέντευξη εκτός του Υφυπουργού Στ. Κοντονή, του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλου και του βοηθού Περιφερειάρχη Δ. Κωσταριά συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης και Προγράμματος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Δημήτρης Γιολάσης, ο Μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χορογράφος Πέτρος Γάλλιας, η Σκηνοθέτις-Αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα και η Σκηνοθέτις-Μουσικός Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise).
Προεκλογικό σόου χαρακτήρισε ορθότατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τα εικονικά εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας
14.04.16 14:24
Προεκλογικό σόου χαρακτήρισε ορθότατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τα εικονικά εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Στη σημερινή (14/04/2016) συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συζητήθηκε εκτενώς η εξέλιξη του έργου της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και συνολικά το ζήτημα της λειτουργίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το έργο της Νέας Πτέρυγας, με υπεύθυνο φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αμαλιάδας-νυν Ήλιδας- είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2004 και μετά από 12 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο οξύμωρο γεγονός ότι ενώ η Νέα Πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν έχει αποπερατωθεί πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά εικονικά εγκαίνια με ευθύνη της τότε Δημοτικής Αρχής και με προσκεκλημένο τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα για την υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης θεσμικά εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μετακίνηση εξοπλισμού, κλινών και ιατρικού εξοπλισμού από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ο οποίος επιστράφηκε. Ερωτήματα έθεσε η βουλευτής για το αν υπάρχουν παραστατικά για την πληρωμή της μεταφοράς, την ανάδειξη των υπεύθυνων για τη μη αποπεράτωση του έργου αλλά και για το πότε αυτό θα υλοποιηθεί. Επίσης η βουλευτής ζήτησε ενημέρωση γύρω από το σχεδιασμό του Υπουργείου για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός στην απάντηση του επιβεβαίωσε πλήρως την τοποθέτηση της βουλευτού χαρακτηρίζοντας τα εγκαίνια του 2014 ως ένα προεκλογικό σόου.
Για την Α΄ φάση του έργου ο κ. Πολάκης είπε ότι ήταν προϋπολογισμού 2.771.000 € με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 244.000 € και η Β΄ φάση του έργου προϋπολογισμού 2.356.000 € με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 464.000 €.
Για την τεράστια καθυστέρηση ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «ο ανάδοχος της πρώτης φάσης του έργου, επειδή ήταν από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έκανε το εξής: Όταν κατέθετε λογαριασμό -γιατί απ’ ό,τι βλέπω η μια σύμβαση έχει υπογραφεί το 2004 και η άλλη το 2008 και έχουμε φτάσει στο 2016- για να πληρωθεί και δεν πληρωνόταν μέσα σε δύο μήνες, έκανε διακοπή εργασιών. Αυτό το πράγμα έχει τραβήξει μια δεκαετία απ’ ό,τι βλέπω».
Ειδικότερα για τα εικονικά εγκαίνια ανέφερε ότι ενώ είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του κορμού του κτηρίου πριν καιρόν, στις εκλογές έστησαν μια φιέστα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τότε σε συνεργασία με τον Δήμο, γιατί αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Φορέας της υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος.
Για την ολοκλήρωση του έργου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εκταμίευση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ήλιδας με το Υπουργείο Οικονομίας, με τον κ. Χαρίτση, για να δεσμεύσει αυτό το ποσό για την ολοκλήρωση του έργου. Διότι δεν είναι έργο που μπορεί να γίνει γέφυρα και να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα καθώς έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για τη συνολική λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου επισήμανε ότι η παρούσα κυβέρνηση αύξησε πανελλαδικά και στην Αμαλιάδα την κρατική επιχορήγηση για φέτος. Διορίστηκε επικουρικός γιατρός, ο χειρουργός, για τον οποίο υπήρχε μεγάλη ανάγκη. Έχουν δεσμευτεί πιστώσεις για να διοριστούν άλλοι πέντε επικουρικοί γιατροί που έχει ζητήσει το Νοσοκομείο. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει στη λίστα μαιευτήρας -γυναικολόγος για να πάει. Οι άλλοι τρεις που έχουν ζητηθεί, αναισθησιολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος, δεν υπάρχουν στη λίστα. Μόλις βρεθούν, θα πάνε. Έχει δοθεί προσωπικό από τους πεντακόσιους ογδόντα πέντε επικουρικούς κι ένας ΠΕ φαρμακοποιός από την πρώτη προκήρυξη. Με βάση τις προτάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα εξεταστεί ποιοι θα πάνε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Σίγουρα θα τοποθετηθούν γιατροί σε μόνιμες θέσεις και ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτάσεις της 6ης ΥΠΕ και των νέων διοικήσεων των νοσοκομείων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην δευτερολογία της χαιρέτησε το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την αποπεράτωση του έργου, θα ελέγξει εις βάθος όλα τα κακώς κείμενα και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε το συντομότερο δυνατόν και με τους καλύτερους δυνατούς όρους να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα και υπενθύμισε τον απαράδεκτο τρόπο που τα μεγάλα και συστημικά Μέσα Ενημέρωσης την ημέρα των εικονικών εγκαινίων στα Δελτία ειδήσεών τους και στα site τους αναπαρήγαγαν το τι συνέβη και ανέφερε ένα τίτλο δημοσιεύματος: «Η… εκδίκηση του Άδωνι: Αποθέωση για αυτόν, «γιούχα» για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!».
Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός εκ νέου στην απάντησή του σημείωσε τα εξής: από την ενημέρωση που έχω λάβει από τις υπηρεσίες συγκεκριμένα, για το πρώτο κομμάτι του έργου, την πρώτη φάση, έχει δοθεί έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έως 31/7/2016. Εξοφλήθηκε ο ενδέκατος λογαριασμός και θα γίνει επανέναρξη του έργου γι’ αυτό το κομμάτι. Άρα, προφανώς για το κομμάτι αυτό, που είναι και τα πιο λίγα χρήματα, μάλλον έχουν εξασφαλίσει πιθανώς και τις πιστώσεις.
Το άλλο, για τη δεύτερη φάση του έργου, αφού γίνει η επανέναρξη των εργασιών από το πρώτο έργο, τότε θα εισηγηθεί την έγκριση παράτασης προθεσμίας για την περαίωσή του.
Θα το παρακολουθούμε από κοντά, κυρία συνάδελφε, το έργο. Πρέπει να ολοκληρωθεί και να ολοκληρωθεί πραγματικά και όχι εικονικά ή μεταφέροντας ξενοδοχειακό εξοπλισμό ή ηλεκτρομηχανολογικό από αλλού, διότι τα ψέματα κρατάνε λίγες μέρες και φαίνεται. Άλλωστε, αυτό το βλέπει η κοινωνία εκεί.
Κι επειδή έχουμε πει ότι εμείς μόνο θα ανοίγουμε νοσοκομεία, δεν θα κλείνουμε νοσοκομεία, θέλουμε να είναι κι αυτό ένα από αυτά που θα ανοίξουμε.
Το video της συζήτησης εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=i0Nfmq6aTJ4
Νέα προγραμματική περίοδος για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD
14.04.16 13:09
Νέα προγραμματική περίοδος για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD
Από την Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ), ανακοινώθηκε ότι λήφθηκε απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Απριλίου στα Κρέστενα για την εκκίνηση της διαδικασίας του σχεδιασμού του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD για την νέα Προγραμματική περίοδο στην περιοχή του Νομού Ηλείας.
Στο ΔΣ συμμετείχαν οι: Διονύσιος Μπαλιούκος, πρόεδρος, Παναγιώτης Φλέσσας, Αντιπρόεδρος, και τα μέλη : Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Κωνσταντίνος Καψής, Χαράλαμπος Σαντάρμης, ΤρύφωναςΤουρής.
Σημειώνεται ότι στην περίοδο αυτή είναι επιλέξιμη για ένταξη στο Πρόγραμμα ολόκληρη η περιοχή του Νομού πλην των πόλεων Πύργου και Αμαλιάδος.
Ο σχεδιασμός γίνεται στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την υποβολή προτάσεων της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER –Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020.
Το «Τρέξιμο της Κουλούρας» και φέτος στο Αυγείο
14.04.16 13:07
Το «Τρέξιμο της Κουλούρας» και φέτος στο Αυγείο
Το έθιμο του τρεξίματος της κουλούρας θα αναβιώσει και φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου και ώρα 5:00 το απόγευμα στο Αυγείο.
Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγείου «Φυλέας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Εν Αθήναις Αυγείων «Άγιος Δημήτριος» και το Τοπικό Συμβούλιο Αυγείου.
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας
14.04.16 8:27
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας
Τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00΄ το πρωί, στην μικρή αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με θέματα:
α. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016.
β. Συντονισμός και συνεργασία των φορέων σε θέματα επιχειρησιακού και επικοινωνιακού σχεδιασμού, σε προσεισμικό στάδιο.
Δράσεις για το Πάσχα από το Σύλλογο Νεοχωριτών Αθήνας
14.04.16 7:39
Δράσεις για το Πάσχα από το Σύλλογο Νεοχωριτών Αθήνας
Ύστερα από την χθεσινή (13/4/16)συνεδρίαση του συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν ... 1.Για 6η συνεχή χρονιά να αναβιωθεί το δρώμενο {{Η ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ }} Το δρώμενο κάθε χρόνο εμπλουτίζεται από άποψη θεάματος και προκαλεί δέος κατά την αναβίωσή του με πλουσιότερο φαντασμαγορικό θέαμα ... Οι συχωριανοί φίλοι και συνδημότες έρχονται πολλοί περισσότεροι κάθε χρονιά που αναβιώνετε το δρώμενο .. Την Κυριακή του Πάσχα το χωριό μας σφύζει από κόσμο και πολύ περισσότερο που φέτος θα εορταστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή Του Αγίου Γεωργίου καθώς μαζεύεται αρκετός κόσμος να παραστεί στον πανηγυρικό εσπερινό και εν συνεχεία να παρακολουθήσει την {{ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ }} Φέτος ο σύλλογος υπόσχεται ότι θα παρακολουθήσετε μια εκδήλωση που ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά του συλλόγου αλλά και τόσο φαντασμαγορική Η κατασκευή του Ομοιώματος θα είναι πολύ διαφορετική ... Η κρεμάλα ήδη ετοιμάζεται και δεν θα έχει σχέση με τις προηγούμενες χρονιές .. Η κατασκευή του ομοιώματος θα γίνει το Μεγ.Σάββατο στις 10:30 πμ Υπό την επιτήρηση των μελών ΔΣ του συλλόγου η κατασκευή θα γίνει από τους μικρούς μας συχωριανούς και φίλους ,τους συνεχιστές του πολιτισμού του χωριού μας .. Μαζί μας φέτος στην κατασκευή θα έχουμε κι άλλους μικρούς φίλους .. Ο σύλλογος σκέφτηκε κάτι πολύ συγκινητικό μιας και ξέρουμε όλοι πόσο ευαισθησία υπάρχει από τα μέλη του προς τα παιδιά ... Σκέφτηκε λοιπόν και θα αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα -πρόσκληση προς το {{ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ }} στο παράρτημα Κυλλήνης να παραστούν τα παιδιά στην κατασκευή και στην καύση του Ιούδα .... Πάρα πολλά βεγγαλικά θα φωταγωγίσουν τον Νιχωρίτικο ουρανό κατά την ώρα της καύσης και εν συνεχεία μια έκπληξη που θα γίνει από ...τα χέρια των παιδιών ..!!! Οι κυρίες του χωριού μας όπως κάθε χρόνο πρόθυμες να βοηθήσουν τον σύλλογο θα έχουν ετοιμάσει χειροποίητα γλυκά με τα οποία θα κεραστούν οι φίλοι συχωριανοί και συνδημότες οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ... Πολλά αναψυκτικά θα υπάρχουν για να συνεχιστεί το κέρασμα .. Κατά την περίοδο της Μ.Εβδομάδας τα μέλη του ΔΣ θα πωλούν λαχνούς και όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αν είμαστε τυχεροί ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 32'' και ένα TABLET ... Εκεί θα παρακαλούσαμε όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου ..Η βοήθεια που δίνεται έχει αξία ανεκτίμητη μιας και όλα τα κέρδη από τις εκδηλώσεις και τις λαχειοφόρους είναι για την βοήθεια αδύναμων οικογενειών του χωριού μας,στο δημ σχολείο ,σε άτομα με μεγάλες ανάγκες επιβίωσης και την αναβάθμιση του πολιτιστικού τομέα του χωριού μας .. Συνεχίζοντας σας ενημερώνουμε ότι το δρώμενο θα πλαισιωθεί με αφιλοκερδώς μουσική κάλυψη όπως κάθε χρόνο από τον Θανάση Γρ.Ψυχογιό 2.Κατά τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης εβδομάδας ο σύλλογος θα συνεχίσει το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες είθισται Ο σύλλογος δεν ξεχνάει ποτέ συτούς που έχουν ανάγκη ..και ειδικά τα παιδιά !!!! Με όλα τα παραπάνω καταλαβαίνυμε όλοι γιατί υπάρχουν οι σύλλογοι ... Ο σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας βρίκεται παντού και πάντα δίπλα στο Νεοχωρι μας και θα συνεχίσει να βρίσκεται όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τον στηρίζουν ... ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ }} Εκ του ΔΣ του συλλόγου
[ΠΗΓΗ:neohorikillinis.blogspot.gr/]
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην Αρχαία Ολυμπία
14.04.16 7:24
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην Αρχαία Ολυμπία
Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία σεμινάριο παραδοσιακών χορών, όπου θα διδάξουν οι:
Σέλκος Πέτρος (Μακεδονία - Πέλλα)
Καρφής Βασίλης (Κύθνος - Τζιά)
Τζανέτος Κωνσταντίνος (Πελοπόννησος)
Μαντζαράπης Κωνσταντίνος (Κρήτη)
Το σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου.
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει γλέντι με ορχήστρες από τις διδασκόμενες περιοχές.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
14.04.16 7:16
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δήμου Ήλιδας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. αφορά την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δράσεις για την αναβάθμιση της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας».
Η προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει τις ακόλουθες πολιτιστικές δράσεις - εκδηλώσεις:
α. Συναυλία με έργα του μεγάλου έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 19 Απριλίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ.
Στη συναυλία, θα συμμετάσχουν μέλη της ορχήστρας «Παλίντονος Αρμονία» και Χορωδία, καθώς επίσης και δύο ερμηνευτές της νεώτερης γενιάς, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.
β. Δημιουργία και παρουσίαση μίας πρωτότυπης θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», στην Αίθουσα Αετωμάτων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 20 Απριλίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.. Η παραγωγή αυτή θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για την περίσταση. Χρησιμοποιώντας ως σκηνικό χώρο, την αίθουσα αετωμάτων του αρχαιολογικού μουσείου, η παράσταση - εγκατάσταση αυτή, θα μεταφέρει στο σήμερα το συγκλονιστικό έργο του Ευριπίδη, ιδωμένο μέσα από την μοναδική μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, προάγοντας το πάντοτε υπαρκτό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
γ. Δημιουργία και παρουσίαση ενός πρωτότυπου εικαστικού γεγονότος αφιερωμένου στην Μαρία Χορς. Η Μαρία Χορς θα παραμείνει ως μία εμβληματική μορφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, την οποία χορογραφούσε επί σχεδόν πενήντα χρόνια.
Η Μαρία Χορς μετείχε στην ομάδα της Κούλας Πράτσικα το 1936 για πρώτη φορά, ως μία από της Ιέρειες της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.
Έχει επί σειρά Ολυμπιάδων, από το 1964 ανελλιπώς, χορογραφήσει την Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με χορεύτριες και ηθοποιούς, και ορισμένες φορές και με χορό εφήβων. Το εικαστικό γεγονός θα λάβει χώρα στο πρώην μηχανοστάσιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την περίοδο από τις 17 και μέρχι τις 23 Απριλίου 2016, σε επιμέλεια του χορογράφου - και μαθητή της Μαρίας Χόρς - Πέτρου Γάλια,
δ. Δημιουργία και παρουσίαση πρωτότυπου χορο-θεατρικού δρώμενου με τίτλο «δες, τα χέρια μου είναι άστρα, είναι πουλιά, είναι θηλιά, είναι αγκαλιά...”, αφιερωμένου στην Μαρία Χορς, στο πρώην μηχανοστάσιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την ημέρα των εγκαινίων (17 Απριλίου 2016) του αντίστοιχου, ως ανωτέρω, εικαστικού γεγονότος, σε επιμέλεια του χορογράφου - και μαθητή της Μαρίας Χόρς - Πέτρου Γάλια,
ε. Παρουσίαση μιάς ιδιαίτερα σημαντικής παράστασης αφηγηματικής τέχνης από την διεθνούς καταξίωσης και προβολής Μάγδα Κοσσίδα. Έχει ως θέμα την ζωή ενός πολεμιστή, φύλακα των συνόρων, που χτίζει ένα γεφύρι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και πεθαίνει πάνω σε αυτό, πολεμώντας για των Ελλήνων τα ιερά και την ελευθερία. Κι επειδή στην καρδιά του κυλάει διπλό αίμα, όντας μισός Έλληνας, μισός Άραβας, δεν μεροληπτεί, δεν συμβιβάζεται, μόνο πολεμά την αθλιότητα και την ανανδρία από όποια μεριά κι αν έρχεται, είτε από την Ανατολή είτε από την Δύση. Η παράσταση θα δοθεί στο Λαζαράκειο Θέατρο Αμαλιάδας, στις 18 Απριλίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ.
στ. Παρουσίασης της έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Στασινοπούλου υπό τον τίτλο «Στο δρόμο της Ελπίδα»”, που είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό. Υπογραμμίζεται ότι τα έργα της έκθεσης αυτής, μετά την παρουσίαση στην Πάτρα, θα σταλούν στη Συρία, στους Σύρους γιατρούς και θα πωληθούν, ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.Το εικαστικό γεγονός (εφημερίδα "Ενημέρωση") θα λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα κατά την περίοδο από 17 έως και 23 Απριλίου 2016.
ζ. Δημιουργία και παρουσίαση σκηνικού δρώμενου με τίτλο «Το σπίτι κοντά στη θάλασσα», σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέτρου Γάλια. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί τέσσερις φορές, στην Αρχαία Ολυμπία, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα. Ένα δρώμενο με αφορμή το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη: “Το σπίτι κοντά στη θάλασσα” από την ποιητική συλλογή: «Κίχλη». «Πρόσφυγες. Μετανάστες. Διωγμένοι. Ξεριζωμένο. Όλοι μας σε ανατολή και δύση. Σε βορρά και νότο. Στην φοβερή εποχή που μας έτυχε να ζούμε. Όλοι αδέρφια. Σε μια γεμάτη πληγές γη. Κάτω από τον ίδιο ανελέητο ουρανό…»
Συγκεντρώνει καπάκια ο Ερυθρός Σταυρός στην Αμαλιάδα
14.04.16 7:14
Συγκεντρώνει καπάκια ο  Ερυθρός Σταυρός στην Αμαλιάδα
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Αμαλιάδας και το Τοπικό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει συμπεριλάβει στις δράσεις του, τη συλλογή πλαστικών καπακίων με σκοπό την απόκτηση αμαξιδίων για Α.Μ.Ε.Α.
Σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακίων συλλέγονται από πολίτες, συλλόγους, καταστήματα, σχολεία, υπηρεσίες, όπου στη συνέχεια παραδίδονται στο Τοπικό Τμήμα Αμαλιάδας του Ε.Ε.Σ..
Επίσης, επισκέψεις σε σχολεία γίνονται ύστερα από αίτημα τους για παραλαβή των καπακίων και ενημέρωση για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού.
Το Τοπικό τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Αμαλιάδας ευχαριστεί όλους όσους βοηθάνε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και του ΕΠΑΛ Λεχαινών
14.04.16 4:16
Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και του ΕΠΑΛ Λεχαινών
Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας θα μεταβούν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος Erasmus+ /Δράση, από σήμερα Πέμπτη 14 και μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016.
Στην αποστολή θα λάβουν μέρος:
Εκπαιδευτικοί:
1. Πατάκα Αγγελική (από 14 έως 24 Απριλίου 2016)
2. Φραγκιάς Αναστάσιος (από 14 έως 24 Απριλίου 2016)
3. Λούντζης Γεράσιµος (από 22 έως 29 Απριλίου 2016)
4. Φιλιπποπούλου Ευθαλία (από 22 έως 29 Απριλίου 2016)
Μαθητές:
1. Αδαµόπουλος Χαράλαµπος
2. Αθανασόπουλος Χρύσανθος
3. Ανδριόπουλος Παναγιώτης
4.Παρασκευόπουλος Γεώργιος
5.Αποστολίδης Αχιλλέας
6.Βυθούλκας Φώτιος
7. Λούλια Γιόνους
8. Μάρρα Ασίµ
9. Μπουκουβάλας Σταύρος
10. Παπαδόπουλος Ιωάννης
11. Πουλής Ιωάννης
12. Τζέσος Στέλιος
13. Λούλια Κλάιντι
14. Καρίνα Χαζίζ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Με το ίδιο πρόγραμμα και τις ίδιες ημερομηνίες θα μεταβούν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και οι κάτωθι εκπαιδευτικοί, όπως και μαθητές του ΕΠΑΛ των Λεχαινών:
Εκπαιδευτικοί:
1. Λεµποτέσης Ανδρέας (από 14 έως 24 Απριλίου 2016)
2. Αντωνακόπουλος Αντώνης (από 14 έως 24 Απριλίου 2016)
3. Βατσής Παναγιώτης (από 22 έως 29 Απριλίου 2016)
4. Δεληµπέης Γεώργιος (από 22 έως 29 Απριλίου 2016)
Μαθητές:
1. Αντωνόπουλος Δηµήτριος
2. Ζωγόπουλος Παναγιώτης
3. Θεολόγος Αλέξιος
4. Μαρτζάκλης Γρηγόριος
5. Παπαδόπουλος Βασίλειος - Ηλίας
6. Σπούδας Διονύσιος
7. Τσιµάνης Παναγιώτης
ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΗΛΙΔΑΣ: Πληροφορίες για το "Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία. Ποδηλατώντας 2016"
14.04.16 4:13
Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας σας ενημερώνουν:
Όσον αφορά την χωμάτινη διαδρομή, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τα εξής πριν την εκκίνηση:
1. Χάρτη με την διαδρομή τους όπου θα αναφέρονται τα χωριά με την σειρά που θα πρέπει να τα συναντήσουν για να μην χαθούν. στην δεύτερη σελίδα θα αναγράφονται τα τηλέφωνα των: Υπεύθυνος διαδρομής, τεχνικός, γιατρός, ερυθρός σταυρός ,κλπ. 2. διάφορα διατροφικά προϊόντα τα οποία και θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδρομής για να μην εξαντληθούν π.χ. (μπανάνες, παστέλι και νερό)
Γενικές πληροφορίες για τη διαδρομή
Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου, όσοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Αρχαία Ήλιδα θα έρθουν στην πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα και από εκεί θα μεταφερθούν με δικά μας μέσα, αυτοί και τα ποδήλατά τους δωρεάν. Επίσης και η μεταφορά από την Αρχαία Ολυμπία στην Αμαλιάδα κατά την επιστροφή θα είναι δωρεάν.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάποιος κουραστεί, θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς του και του ποδηλάτου του με αυτοκίνητο.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας. Ο Πρώτος σταθμός θα είναι στο χωριό Περιστέρι που βρίσκετε περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής και ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο χωριό Χειμαδιό στο 23ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής.
Παρόλα αυτά αν κάποιος χρειαστεί νερό στο ενδιάμεσο, θα παραλάβει από το κινητό σταθμό υδροδοσίας μετά από επικοινωνία του με τον υπεύθυνο της διαδρομής.
Η σηματοδότηση της διαδρομής θα γίνει όπως κάθε χρόνο με 250 ταμπέλες που θα έχουν πάνω τους αύξοντα αριθμό, έτσι ώστε αν χρειαστείτε κάποιας μορφής βοήθεια κατά την διάρκεια του event να μπορέσουμε πιο γρήγορα να έρθουμε κοντά σας, επίσης θα σηματοδοτήσουμε με σπρέι και με κορδέλες έργου και σε συνδυασμό με τον χάρτη που θα παραλάβετε ελπίζουμε να μην χαθούμε.
Στην Αρχαία Ολυμπία κατά τον τερματισμό θα παραλάβετε ένα μετάλλιο συμμετοχής, ένα αναμνηστικό δίπλωμα προσφορά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και ένα αναμνηστικό t-shirt του event προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στις 2:00 το μεσημέρι θα πάμε για φαγητό στο εστιατόριο ‘’Αμβροσία ‘’ στην Αρχαία Ολυμπία για να κλείσουμε το event με μια μικρή γιορτή. Το φαγητό θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που θα έρθουν από περιοχές εκτός Νομού Ηλείας και είναι προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της φιλοξενίας.
Για όλους τους υπόλοιπους το κόστος θα είναι 10 ευρώ το άτομο.
Στις 2:00 θα αναχωρήσει από την Ολυμπία το πρώτο πούλμαν με αυτούς που δεν θα καθίσουν για φαγητό, όλοι οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουμε μετά το φαγητό.
Όλα Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν με μεγάλο φορτηγό από την Ολυμπία στην Αμαλιάδα (συσκευασμένα) και θα παραληφθούν από τους ιδιοκτήτες τους στην πλατεία Ανεμόμυλου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83