banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Αλλαγή "σκυτάλης" στην Αντιδημαρχία Οικονομικών
15.10.20 10:04
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Αλλαγή
Μια εποχή «έκλεισε» μια νέα «άνοιξε» στον Δήμο Ήλιδας με τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής μεταξύ του νέου Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ευγένιου Αστερή και του προηγουμένου κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, με τον μακροβιότερο αντιδήμαρχο στον Δήμο Ήλιδας κ. Ζαχαρόπουλο, να εύχεται κάθε επιτυχία στον άνθρωπο που αναλαμβάνει το δύσκολο αυτό έργο. Παράλληλα ο κ. Ζαχαρόπουλος, δεσμεύτηκε πως θα είναι δίπλα στα νέα άτομα και με τις γνώσεις που, όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποκομίσει, θα στηρίζει τις προσπάθειές τους.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αστερής, είπε πως οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι τεράστιες και πολλαπλασιάζονται από τη στιγμή που «κάθεται» στη θέση, ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου αντιδημάρχου και εκ των πρώτων και βασικών στελεχών της παράταξης Λυμπέρη. Επεσήμανε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, τονίζοντας πως οι συμβουλές του κ. Ζαχαρόπουλου θα είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας του. Ακολούθως ο κ. Αστερής ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
14.10.20 15:50
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Να υπάρξει μέριμνα και για τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ηλεία που επλήγησαν από την πανδημία, ζητά με μία νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Με δεδομένο ότι έχει ανακοινωθεί η υποβολή πρότασης προς την Ε.Ε. για την ενίσχυση με ένα μεγάλο ποσό ώστε να στηριχθούν οι καλλιεργητές των κηπευτικών, αλλά και τις δηλώσεις που προσφάτως έγιναν από τον ίδιο τον Υπουργό στην Κρήτη περί αποζημιώσεων, ο Ηλείος Βουλευτής ζητά να συμπεριληφθούν στη διαδικασία καταβολής και τα θερμοκηπιακά προϊόντα του Νομού μας.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Νικολακόπουλου προς τον κ. Βορίδη έχει ως εξής:
«Γνωρίζετε ότι ο νομός Ηλείας είναι ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός ο οποίος επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και ως εκ τούτου καταγράφονται σημαντικές απώλειες στο αγροτικό εισόδημα με αντίκτυπο στη γενικότερη οικονομία του τόπου.
Στην κατηγορία των πληγέντων συγκαταλέγονται και οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στον θερμοκηπιακό κλάδο, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη ζημία από τη μη απορρόφηση των προϊόντων τους. Σε πολλές περιπτώσεις το προϊόν δεν συγκομίστηκε ή πωλήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα έξοδα καλλιέργειας.
Το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαιτέρως στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας, αγγουριού και μελιτζάνας, οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και τίθενται σε κίνδυνο οι επόμενες καλλιέργειες καθώς δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε νέα παραγωγή. Διαταραχή επίσης έχει διαπιστωθεί στις τιμές τις πιπεριάς που καλλιεργείται υπαίθρια.
Στην παρούσα φάση, και με δεδομένο ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη, είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι αγρότες της Ηλείας μέσω αποζημιώσεων, όπως και οι ίδιοι αιτούνται άλλωστε προκειμένου να συνεχίσουν να διατηρούν τις καλλιέργειές τους.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Κρήτη, ανακοινώσατε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αποζημίωση των παραγωγών, κατ’ αρχάς για τις καλλιέργειες τομάτας, αγγουριού και μελιτζάνας.
Κύριε Υπουργέ
Με δεδομένο ότι έχετε ανακοινώσει την υποβολή πρότασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση ποσού ενίσχυσης ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την τομάτα, τη μελιτζάνα και το αγγούρι, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί των κηπευτικών που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα στο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητάμε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων και οι παραγωγοί θερμοκηπιακών προϊόντων του νομού Ηλείας, τομάτας, μελιτζάνας και αγγουριού καθώς και οι παραγωγοί πιπεριάς, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή τους χωρίς δυσκολίες.
Είμαστε βέβαιοι για τις δικές σας ενέργειες».
Υπογράφτηκε η σύμβαση για το οδικό τμήμα Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο
14.10.20 12:16
Υπογράφτηκε η σύμβαση για το οδικό τμήμα Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο
Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του οδικού τμήματος Άγιος Ιωάννης -Κατάκολο (που αποτελεί υποέργο του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακής οδού από Κατάκολο (διασταύρωση Αγ. Ανδρέα) έως την είσοδο του Πύργου» (σιδηροδρομική γραμμή), προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Αθανάσιου Μαυρομμάτη.
Ο προϋπολογισμός είναι 1.740.000 ευρώ και το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σημειώνεται πως ο οδικός άξονας Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο, συνολικού μήκους 6,2 χλμ, αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού 01 της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συνδέοντας τον Πύργο με τον υψηλής τουριστικής κίνησης λιμένα κρουαζιέρας του Κατακόλου και τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής. Επίσης διαμέσου της επαρχιακής οδού 01 εξυπηρετείται η πρόσβαση στην ΕΟ Πάτρας – Πύργου και την Αρχαία Ολυμπία.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του δρόμου, περιλαμβάνοντας αναδιάταξη της διατομής του καταστρώματος κυκλοφορίας, βελτίωση των ισόπεδων κόμβων και αναβάθμιση της σήμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε και Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση έργων χερσαίας επιδομής στον λιμένα Κατακόλου, προκειμένου να υπάρξει σημαντική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.
«Η τουριστική ανάπτυξη για την Ηλεία, αλλά και για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την αύξηση της οδικής ασφάλειας, απαιτεί έργα. Τα έργα αυτά προωθούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο, γνωρίζοντας πως το οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του τόπου μας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι σήμερα εμφανίζεται» δήλωσε μετά την υπογραφή ο κ. Φαρμάκης.
Άνοιξε το πρόγραμμα «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα» με συνολικό προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ
14.10.20 12:09
Άνοιξε το πρόγραμμα «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα» με συνολικό προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ
Ένα ακόμη νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, άνοιξε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη. Πρόκειται για τη δράση «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα – Ενίσχυση του μεγέθους και της ανταγωνιστικότητας Μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της ΠΔΕ» που εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι υφιστάμενες και υπό σύσταση επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντα στα εξής αντικείμενα:
α) Μεταποιητική διαφοροποίηση – παραγωγικός μετασχηματισμός.
Αφορά στον μετασχηματισμό της παραγωγικής βάσης προς νέα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς επίσης και την εισαγωγή καινοτομίας στην διαδικασία παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Στα κριτήρια αξιολόγησης δίνεται έμφαση στον καινοτομικό και οικολογικό χαρακτήρα καθώς και στον εξωστρεφή προσανατολισμό.
β) Ψηφιακή Βιομηχανία.
Αφορά την ανταπόκριση στις ευρωπαϊκές και διεθνείς απαιτήσεις για την ανάπτυξη και στήριξη ψηφιακοποιημένων και ευέλικτων γραμμών παραγωγής, σχεδιασμού και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών. Αναμένεται επίσης να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην διεθνή παρουσία των Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.
γ) Ενεργειακή αποτελεσματικότητα
Αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης και την προετοιμασία για την εφαρμογή μελλοντικών ενεργειακών κοινοτικών προτύπων σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας των διεργασιών παραγωγής αλλά και των προϊόντων τους.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η παροχή κινήτρων και επενδυτικών εργαλείων για την στήριξη σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που αναδύονται μέσω της εναρμόνισης με τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται :
• από 20.000,00€ έως 300.000,00€ για τα επενδυτικά σχέδια, που χρηματοδοτούνται μέσω του κανονισμού ΕΕ 1407/2013
• από 20.000,00€ έως 1.000.000,00€ για τα επενδυτικά σχέδια, που χρηματοδοτούνται μέσω του κανονισμού ΕΕ 651/2014 5.
Η ηλεκτρονική υποβολή των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ξεκίνησε από τις 6 Οκτωβρίου 2020, ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 27η Νοεμβρίου 2020 ώρα 15:00.
Το πλήρες κείμενο της πρόσκληση της δράσης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΥΔΕΠΠΔΕ www.dytikiellada.gr, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr, του ΕΦΔ www.diaxeiristiki.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr 11.
Επίσης αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους παρέχονται από το Γραφείο Ενημέρωσης της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων (Μαιζώνος 122& Γούναρη, 26222, Πάτρα, Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr , URL: www.diaxeiristiki.gr), ενώ τυχόν ερωτήματα μπορούν να διατυπώνονται εγγράφως και βα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση:efd@diaxeiristiki.gr
Αλλάζει όψη το Λιμανάκι του Παλουκίου
12.10.20 11:36
Αλλάζει όψη το Λιμανάκι του Παλουκίου
Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ γκράφιτι με τίτλο «Αλλάζουμε την Πόλη» που συνδιοργανώνουν Δήμος Ήλιδας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην αισθητική, σε πρώτη φάση, αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Παλούκι, προχωρά ο Δήμος Ήλιδας και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποιεί τη δράση «Αλλάζουμε την Πόλη».
Συγκεκριμένα έως τις 30 Οκτωβρίου στο λιμανάκι θα βρίσκεται και θα δημιουργεί διάσημη ομάδα καλλιτεχνών που θα αλλάξουν, με χρώματα και παραστάσεις, τα τοιχία της προκυμαίας.
Το πρωί της Δευτέρας, Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, επισκέφτηκαν το χώρο όπου δημιουργούν οι καλλιτέχνες, συνομίλησαν μαζί τους και καθόρισαν τις επόμενες δράσεις τέτοιας υφής που θα πραγματοποιηθούν και στην Αμαλιάδα.
Να σημειωθεί πως πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη αυτή δράση, είναι και τα εικαστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν βιωματικά την τεχνοτροπία της «τέχνης του δρόμου» σε τοιχογραφίες και άλλες τεχνικές.
Την καλλιτεχνική δημιουργία και την πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων θα αναλάβει η Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


«Υλοποιούμε μια παλιά μας ιδέα»
Η εικαστική παρέμβαση που υλοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή με δημιουργίες καλλιτεχνών που θα μετατρέψουν τους γκρίζους τοίχους σε έργα τέχνης και την όλη περιοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Δήμου.
Όπως δήλωσε ο κ Γιάννης Λυμπέρης : «Ήδη ξεκινήσαμε την υλοποίηση μιας παλιάς ιδέας, δηλαδή να ομορφύνουμε με γκράφιτι ένα ακόμα στολίδι του Δήμου μας, το αλιευτικό καταφύγιο. Η μορφή, αισθητικά, που θα πάρει με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, σίγουρα θα είναι καλύτερη και βέβαια θα ικανοποιήσει όλους όσοι έρχονται στο μικρό λιμανάκι του Δήμου μας.
Πρόκειται για σύμπραξη του Δήμου Ήλιδας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σήμερα είναι μαζί μας, ο άνθρωπος που λειτούργησε άμεσα για να υλοποιηθεί αυτή η δράση, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, τον οποίο ευχαριστούμε. Το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες θα ικανοποιήσει και ήδη οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές».
Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκος Κοροβέσης ανέφερε : «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δείχνει στην πράξη πως βλέπει τον πολιτισμό με «άλλο μάτι». Η αλληλεπίδραση της Περιφέρειας με τον Δήμο Ήλιδας σήμερα παίρνει «σάρκα και οστά» με το Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή και συνδιοργανώσαμε αυτή την όμορφη δραστηριότητα η οποία είναι και απόφαση του Περιφερειάρχη. Σήμερα ομορφαίνουμε το Παλούκι και θα πρέπει να τονίσω πως αυτές οι δράσεις πολιτισμού θα επεκταθούν και στην πόλη της Αμαλιάδας».


«Συνεχίζουμε στη τεχνική ανακατασκευή του καταφυγίου»
Στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου, το πρωί της Δευτέρας, ήταν και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργος Μπακέλας ο οποίος δήλωσε : «Τέσσερις μήνες μετά την υπόσχεση μας, πως το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, θα αναβαθμιστεί, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να πούμε πως ό,τι λέμε το υλοποιούμε. Δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε εάν δεν είχαμε την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και βέβαια του Δημάρχου Ήλιδας, ο οποίος πάντα ανταποκρίνεται στα θέματα πολιτισμού. Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία της Αμαλιάδας, τα οποία και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, θα επισκεφτούν το λιμανάκι του Παλουκίου για να δουν από κοντά τα αποτελέσματα. Να αναφέρω πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε και στη τεχνική ανακατασκευή του καταφυγίου, όσον αφορά τις δομές του – ηλεκτροφωτισμός, νερό κ.α. – όσο και την τεχνική ανάπλασή του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πάλεψαν για την υλοποίηση αυτής της δράσης και να υποσχεθώ πως ό,τι εμείς κάνουμε θα έχει πάντα θετικό αντίκρισμα στους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας».
Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων περιοχής Κουρούας και Παλουκίου κ. Γιάννης Πανουτσόπουλος, επεσήμανε : «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, την «αγκαλιάσαμε» και φιλοξενήσαμε τους ανθρώπους της Art in Progress. Θα πρέπει ο κόσμος, με την παράδοση του από τους καλλιτέχνες, να το αγαπήσει και να το προστατεύσει. Μακάρι να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους προσπάθειες στο Δήμο μας.
Τονίζεται τέλος πως η Art In Progress έχει σαν αντικείμενο την σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Eίναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΑΜΚΕ) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται κυρίως στην διοργάνωση και την υλοποίηση σύγχρονων εικαστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αναφορά στις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, της αειφόρου ανάπτυξης και της κοινής ωφέλειας.
Ομορφαίνει η είσοδος της Αμαλιάδας
12.10.20 11:24
Ομορφαίνει η είσοδος της Αμαλιάδας
Ομορφότερη είσοδο διαθέτει από σήμερα το πρωί η πόλης της Αμαλιάδας, μετά τις εργασίες που υλοποίησαν εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας και πρασίνου, στο κομμάτι από τη διασταύρωση Παπακασελά έως και τις γραμμές του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, καταρτίστηκε το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα άλλαζαν όψη, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, «ήδη έχουν καθαριστεί όλες οι πλατείες της Αμαλιάδας, τα κοιμητήρια, τα δυο Λύκεια και συνεχίζουμε. Σήμερα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μας, καθάρισαν τα πεζοδρόμια της οδού Αντωνίου Πετραλιά και τακτοποιήσαμε το γκαζόν του διαζώματος. Η είσοδος της Αμαλιάδας, έχει αλλάξει όψη».

«Να βοηθήσουν και οι πολίτες»
«Η καθαριότητα στο Δήμο μας¨», συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου : «είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά της εκάστοτε δημοτικής Αρχής. Όμως θα πρέπει και οι πολίτες να βοηθούν. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι στην πρώτη γραμμή αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που … κάποιοι πετούν όπου βρίσκουν τα σκουπίδια τους ή κόβουν τα κλαδιά από τα δέντρα τους, χωρίς να έχουν ενημερώσει την υπηρεσία μας και γεμίζουν τα πεζοδρόμια». «Αυτό», κατέληξε ο αντιδήμαρχος «δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Οφείλουμε όλοι να το σταματήσουμε. Εάν υπάρξει συλλογική προσπάθεια τότε να είστε σίγουροι πως η κατάσταση θα αλλάξει άμεσα και η καθημερινότητά μας θα είναι καλύτερη. Η υπηρεσία μας είναι στα όριά της και πρέπει οι πολίτες να κάνουν ό,τι προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας ώστε να προστατεύουμε τον τόπο που ζούμε».
Με επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
11.10.20 9:54
Με επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
Με το σύνθημα «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Ψάξου», και την κλινική εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες, ολοκληρώθηκε στον Πύργο η δράση για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , στο πλαίσιο του «Pink the City 2020”.
Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που προηγήθηκε σε Πάτρα και Αγρίνιο, το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα, η γραμματέας Αγγελική Στεφανάκη και η εθελόντρια (και αναπλ. μέλος ΔΣ) Ρένα Χυτοπούλου, βρέθηκαν στον Πύργο για την υλοποίηση της δράσης - για την οργάνωση της οποίας είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στην Πάτρα. Η δράση, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων για τον Covid -19, ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση 30 και πλέον γυναικών, και την δωρεάν κλινική εξέταση τους (σ.σ ψηλάφηση μαστού) από τον Χειρουργό Μαστού Ιωάννη Χαβελέ.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, ευχαρίστησε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο για την στήριξη της διοργάνωσης, καθώς επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για την φιλοξενία της δράσης στο κτίριο του Διοικητηρίου, στον Πύργο. «Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και τη βοήθεια, και ελπίζω, σε κάποια άλλη δράση στο μέλλον, να είμαστε και πάλι όλοι εδώ, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την πρόληψη, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», είπε. Αναφερόμενη στην δράση του Συλλόγου και στα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, συμπλήρωσε πως «….Ξεκινήσαμε ως Σύλλογος πριν από 20 χρόνια πολύ δειλά και με πολλά ταμπού. Με μεγάλο αγώνα, καταφέραμε και βγάλαμε τη γυναίκα από το σπίτι της, της μάθαμε το μαστό της και να κάνει την μαστογραφία της. Δυστυχώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, και σε πολύ νεότερες ηλικίες, απ’ ότι συνέβαινε πριν 10-20 χρόνια. Ωστόσο, η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι γυναίκες είναι πια πολύ ευαισθητοποιημένες και αν εντοπίσουμε τον καρκίνο του μαστού στην αρχή, έχουμε ίαση κατά 90% και πλέον».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κολυπέρα, τα μέλη του Δ.Σ και τον γιατρό, για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της δράσης στην Π.Ε Ηλείας, με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας, αλλά και για τη δωρεάν κλινική εξέταση σ’ ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. «Η καλύτερη ίαση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας με το “Άλμα Ζωής” θα συνεχιστεί, και δεσμεύομαι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κοινωνική δράση, με αποδέκτες τους πολίτες», κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.
ΑΥΤΟΨΙΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ
10.10.20 15:43
ΑΥΤΟΨΙΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ
Τέλος στα κακώς κείμενα του πρόσφατου παρελθόντος και το «ράβε – ψήλωνε» στα έργα του Δήμου Ήλιδας, επιχειρεί η Δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, στη διάρκεια της αυτοψίας, στα έργα ανάπλασης της Οδούς Σμύρνης στην είσοδο της Αμαλιάδας, «αυτή η δημοτική αρχή θα βάλει τέλος στις ανορθογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάπλαση της Οδού Σμύρνης και των πλατειών της Αμαλιάδας.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει το έργο αλλά, δυστυχώς είχε… ξεχάσει να υπογειοποιήσει τα δίκτυα. Δηλαδή θα κατασκευάζαμε νέα πεζοδρόμια, θα «έπεφτε» ο καινούργιος ασφαλτοτάπητας αλλά οι κολώνες και μετασχηματιστές της ΔΕΗ θα παράμεναν στη θέση τους ή … θα περίμεναν μια νέα εργολαβία για να υπογειοποιηθούν. Δηλαδή θα έπρεπε πάλι να ξηλώσουμε πεζοδρόμια και δρόμο».
Εμείς, συνέχισε ο Δήμαρχος : «εντάξαμε το έργο της υπογειοποίησης με 700 χιλ ευρώ, στο ίδιο πρόγραμμα και με την ολοκλήρωση των έργων, στην οδό Σμύρνης και τις πλατείες η εικόνα που θα παρουσιάσουμε θα είναι αυτή που πρέπει για μια όμορφη επαρχιακή πόλη όπως η Αμαλιάδας. Βέβαια υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω των διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την υποβολή της συμπληρωματικής μας πρότασης αλλά τώρα όλα προχωρούν κανονικά». Δεν έχουμε μάθει, συμπλήρωσε ο κ. Λυμπέρης : «να πυροβολούμε τα πόδια μας. Το συγκεκριμένο έργο, προχώρησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς το συνεχίζουμε. Το κυριότερο όλων είναι να γίνονται έργα στο Δήμο και όχι ποια Δημοτική Αρχή τα έχει φέρει». Σε αυτό το πλαίσιο, είπε «κινούμαστε και για το δρόμο που ενώνει το Χάβαρι με την Αρχαία Ήλιδα, μέσω της θέσης Ντανασέικα. Η αρχική πρόταση έγινε από τη δική μας δημοτική Αρχή, πριν το 2014, υπήρξε μια καθυστέρηση και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, εμείς που το ξεκινήσαμε να το ολοκληρώσουμε». Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης τόνισε: «όπως είπα και στη διάρκεια του απολογισμού της πρώτης χρονιάς μας, ό,τι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε πράξη».
Επανεκλογή Χρήστου Βαλιανάτου στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας
10.10.20 15:27
Επανεκλογή Χρήστου Βαλιανάτου στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου διενεργήθηκαν στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας με τον Χρήστο Βαλιανάτο να επενεκλέγεται Πρόεδρος με 99,99% των ψήφων συγκεντρώνοντας 79 στους συνολικά 80 ψηφίσαντας
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει:
Πρόεδρος: Χρήστος Βαλιανάτος
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κακαλέτρης
Γραμματέας: Γεώργιος Αχαμνός
Ταμίας: Ιωάννης Τάραμας
Μέλος: Ιωάννης Κάρμης
Για το Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι:
Πρόεδρος: Δημήτριος Λαγκαδινός
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Νάνος
Μέλος: Μαρία Οικονομοπούλου
Φεστιβάλ γκράφιτι στο λιμανάκι του Παλουκίου
10.10.20 7:10
Φεστιβάλ γκράφιτι στο λιμανάκι του Παλουκίου
Φεστιβάλ Γκράφιτι με τίτλο «Αλλάζουμε την Πόλη» θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ήλιδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τις 12 έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και συγκεκριμένα στα τοιχία της προκυμαίας του λιμανιού.
Το Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει από 1-10 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση στο περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή με δημιουργίες καλλιτεχνών που θα μετατρέψουν τους γκρίζους τοίχους σε έργα τέχνης και την όλη περιοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Δήμου.
Πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη αυτή δράση είναι και τα εικαστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν βιωματικά την τεχνοτροπία της «τέχνης του δρόμου» σε τοιχογραφίες και άλλες τεχνικές.
Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τις πολιτιστικές δράσεις σε ανοικτούς χώρους (μάσκες, αποστάσεις και παρουσία συμμετεχόντων).
Την καλλιτεχνική δημιουργία και την πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων θα αναλάβει η Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η όλη δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδας, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Ήλιδας και κυρίως της Art in Progress με ευρωπαϊκή εμβέλεια.
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
09.10.20 13:06
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
Τακτική, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο τού Πολυλειτουργικού χώρου, στην Αμαλιάδα, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ.
Τα προς συζήτηση και λήψη απόφασης θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα κάτωθι:
Θέματα Δημάρχου -Προεδρείου:
1. Σύναψη Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης με θέμα «Υποστήριξη άσκησης αρμοδιότητας της αποκομιδής και μεταφοράς Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας και Ανακυκλώσιμων Υλικών»
2. Έγκριση συμμετοχής του δήμου στα προγράμματα του ΟΑΕΔ :
α) Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο
11/2017)
β) Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) (ΔΗΜΟΣΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 12/2017)
3. Ονοματοδοσία οδού στην κοινότητα Χαβαρίου, σε ‘Μελιγκώνη Κων/νου’, κατόπιν απόφασης του συμβουλίου τής Κοινότητας.
4. Επί αιτήσεως του Κέντρου Πρόληψης ‘ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ΄ για διάθεση αιθουσών υλοποίησης των προγραμμάτων του.
5. Επί αιτήσεως ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ
ΚΥΝΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ, για παραχώρηση χρήσης τού πρ. Δημοτικού Σχολείου
Μαραθιάς.
6. Ορισμός εκπροσώπων τού δήμου στην επιτροπή εκτίμησης της μοναδιαίας αξίας ζώων/προϊόντων για το έτος 2020.
7. Ορισμός εκπροσώπων τού δήμου στην επιτροπή χαρακτηρισμού χώρων αιγιαλού και παραλίας ως πολυσύχναστων.
8. Επί αιτήσεως του κ. Νικολόπουλου Χρήστου από τη θέση τού μέλους και προέδρου τού ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας».
9. Επί αιτήσεως του κ. Ζαχαρόπουλου Β. για παραίτηση από μέλος τής Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών (Σχετ. ΑΔΣ 382 /2019)
10. Επί αιτήσεως του κ. Ζαχαρόπουλου Β. για παραίτηση από τη θέση τού εκπροσώπου τού
δήμου στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Σχετ. ΑΔΣ 101/2020)
11. Επί αιτήσεως του κ. Ζαχαρόπουλου Β. για παραίτηση από τη θέση τού εκπροσώπου τού
δήμου στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τής ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Σχετικές ΑΔΣ 102 /2020 & 150/2020)
Θέματα Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χρ. Νικολόπουλος)
12. Έγκριση πρόσληψης ενός χειριστή εκσκαφέα φορτωτή JCB, λόγω έκτακτων αναγκών.
13. Αποδοχή Ένταξης της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ήλιδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5070886 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
14. Έγκριση οικονομικών - εισοδηματικών κριτηρίων και δικαιολογητικών που απαιτούνται για την παροχή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ήλιδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5070886 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», από τους υπό ένταξη ωφελούμενους.
15. Έγκριση εκτέλεσης με Ίδια Μέσα του υποέργου (Α/Α) 1 της Πράξης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ήλιδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5070886 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» - Ορισμός υπόλογου – διαχειριστή.
16. Χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος της ένδειας, βάσει της υπ΄αριθμ. 23713/08.10.2020 εισήγησης της Δ.Δ. & Π.
17. Παράταση μίσθωσης ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η υπηρεσία τής Δημοτικής Αστυνομίας.
18. Συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου για την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης πράξεων στο Διαδίκτυο.
19. Αντικατάσταση νόμιμου εκπροσώπου για τη διαχείριση των τηλεπικοινωνιακών αιτημάτων τού Δήμου.
Θέματα Οικονομικής Επιτροπής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Αστερής)
20. 10η Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού, έτους 2020
21. Καθορισμός αμοιβής τού δικηγόρου Βασιλείου Γαλανόπουλου, βάσει της 280/2020 ΑΟΕ
22. Καθορισμός αμοιβής τού δικηγόρου Παπαρηγόπουλου Ανδρέα, βάσει της 319/2020 ΑΟΕ
Θέματα Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Θ. Φουντάς)
23. 6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020
Έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του λιμανιού της Κυλλήνης
09.10.20 12:58
Έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του λιμανιού της Κυλλήνης
Σε τροχιά εκτέλεσης έργων έχει εισέλθει το λιμάνι της Κυλλήνης με σκοπό την αναβάθμιση του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Λιμάνι της Κυλλήνης, ώστε να ενημερωθεί για τις εργασίες ανάπλασης του λιμανιού της Κυλλήνης.
Οι εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν, σκυροδέτηση, και κατασκευή δαπέδου βόρειας προβλήτας, καθώς και την ανακατασκευή της προβλήτας φορτοεκφόρτωσης επιβατηγών οχηματαγωγών, Νούμερο 9.
Στο νέο έτος σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα προγραμματίζεται και η ανακατασκευή των υπόλοιπων προβλητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Αναβάλλεται η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα
09.10.20 2:41
Αναβάλλεται η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) η οποία θα λάμβανε χώρα στα όρια της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας. Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από τους διοργανωτές, παρότι είχε προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που πανελλαδικά παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες και σε όμορους Νομούς της περιοχής μας. Σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.
Υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Ήλιδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Δίνω Ζωή», του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και της ΜΟΤΟΛΕΑ.
Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος στην ελληνική κοινωνία. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
Διαδικτυακό εργαστήρι «το γονεοτροφείο» από το Κέντρο Πρόληψης
08.10.20 11:57
Διαδικτυακό εργαστήρι «το γονεοτροφείο» από το Κέντρο Πρόληψης
Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, οργανώνει σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Δημοτικά Σχολεία Αμαλιάδας, Γαστούνης και Τραγανού διαδικτυακό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά που φοιτούν στην Γ’ και Δ’ τάξη.
Πρόκειται για ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων που έχει σαν στόχο να αξιοποιήσει την τέχνη του παραμυθιού για να δώσει στους γονείς και στα παιδιά τη δυνατότητα να μιλήσουν για τη σχέση τους και τα χαρακτηριστικά της, για τις προσδοκίες που έχουν από αυτή αλλά και να ανακαλύψουν νέους διασκεδαστικούς τρόπους επικοινωνίας.
Η παρέμβαση θα γίνει διαδικτυακά μέσω zoom και θα ολοκληρωθεί σε τρεις απογευματινές συναντήσεις, διάρκειας 1 ώρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των γονιών είναι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, ακουστικά, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου.
Το εργαστήριο υλοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση και θα γίνει σε απογευματινές ώρες. Προτεινόμενες ημερομηνίες:
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 17:00 – 18:00
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 17:00 – 18:00
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 17:00 – 18:00
Σε περίπτωση αδυναμίας παρακολούθησης στις συγκεκριμένες μέρες και ώρες, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τις συντονίστριες του εργαστηρίου Λάγαρη Κατερίνα, ψυχολόγο και Χατζηκωνσταντίνου Σωτηρία, ψυχολόγο. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (μέχρι πέντε ζευγάρια γονιός-παιδί) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές το εργαστήριο θα επαναληφθεί
Δηλώστε συμμετοχή για εσάς και το παιδί σας μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτώβρη (από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00) στο 2622029710 ή στο keprilia@otenet.gr ή με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook KentroProlipsisParemvaseis αναφέροντας το όνομα σας και το όνομα του παιδιού σας καθώς και την τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά.
Λειτουργούν χορευτικό τμήμα και Ωδείο στο Δήμο Ήλιδας
08.10.20 11:51
Λειτουργούν χορευτικό τμήμα και Ωδείο στο Δήμο Ήλιδας
Δυο δομές που στηρίζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό στον Δήμο Ήλιδας ξεκίνησαν να λειτουργούν από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε. Πρόκειται για τα χορευτικά τμήματα του Δήμου, που στεγάζονται σε αίθουσα του Πολυχώρου στην είσοδο της Αμαλιάδας και το Ωδείο στον πρώτο όροφο του κτιρίου που φιλοξενεί το Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης. Τα πρώτα μαθήματα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Το απόγευμα της Τετάρτης, τις δυο δομές επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργος Μπακέλας και ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές μια καλή χρονιά, τονίζοντας πως ο Δήμος Ήλιδας ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, στις τάξεις του Ωδείου και του χορευτικού τμήματος.
Πρώτη στάση του κ. Μπακέλα ήταν ο Πολυχώρος, όπου συναντήθηκε με την δασκάλα του τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ανέφερε : «Είχαμε πει από την αρχή της θητείας μας, για την έναρξη της πραγματικής χρήσης αυτού εδώ του «κοσμήματος» του Δήμου, δηλαδή του Πολυχώρου. Από τότε είχαμε πει πως δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κτίριο που απλά κοσμεί την είσοδο της πόλης, αλλά ένα χώρο που πραγματικά θα έχει δυναμική και εντός του θα εδράζονται αναπτύσσοντας δράσεις, όλες οι συλλογικότητες και οι παραγωγικές ομάδες του Δήμου μας. Με αυτό το πρόσημο και με μεγάλη χαρά, υπερπηδώντας πάρα πολλά προβλήματα, ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας, με τη βοήθεια της δασκάλας της κυρίας Ζαφειροπούλου». Ακολούθως ο κ. Μπακέλας τόνισε «Αυτό που θα πρέπει να τονίσω σε όλους είναι πως η αίθουσα που φιλοξενεί το χορευτικό τμήμα, έχει αυτόματο εξαερισμό, είναι ψηλοτάβανη και ιδιαίτερα ευρύχωρη. Οπότε διαθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Βέβαια ακολουθούμε και όλες τις υποδείξεις όπως, η ύπαρξη μαντιλιών για το χορό κ.α. Καλώ όλους και όλες τις συμπολίτευσης που επιθυμούν να έρθουν και να εγγραφούν στο τμήμα. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του «ΗΛΕΙΟΥ» επισκέφτηκε το Ωδείο της πόλης και συναντήθηκε με τους καθηγητές. Όπως, επεσήμανε : «Το Ωδείο Αμαλιάδας, άνοιξε για ακόμα μια χρονιά τις πόρτες του για όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν μουσική. Ξεκινάμε με μια επέκταση των μαθημάτων αφού εντάσσοντας μαζί με το πιάνο την κιθάρα και το μπουζούκι και από τα πλευστά φλάουτο και φλογέρα. Επίσης για πρώτη χρονιά ξεκινά και η δομή των μουσικών μαθημάτων προσχολικής ηλικίας στο χώρο του Ωδείου. Να τονίσω για ακόμα μια φορά πως και στο Ωδείο τηρούνται από όλους ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Συνελήφθησαν καλλιεργητές ναρκωτικών σε χωριό της Ηλείας
08.10.20 9:33
Συνελήφθησαν καλλιεργητές ναρκωτικών σε χωριό της Ηλείας
Συνελήφθη χθες το πρωί σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας σε άλλο χωριό της Ηλείας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Πιο συγκεκριμένα από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι ο πρώτος συλληφθείς καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε χωριό της Ηλείας (127) δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.
Ο πρώτος δράστης εντοπίστηκε χθες το πρωί, τη στιγμή που εισέρχονται στην φυτεία και κρατούσε στα χέρια του ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε αποθήκη του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 23 κιλά και 650 γραμμάρια κάνναβης, από τα οποία τα (15,5) κιλά ήταν τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, με φούντα κρεμασμένα προς αποξήρανση, δύο λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε ότι αφορά το δεύτερο δράστη σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 125 γραμμάρια κάνναβης και ένα τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης με φούντα καθαρού βάρους 200 γραμμαρίων, τα οποία ήταν μέρος πρόσφατης συγκομιδής από την καλλιέργεια του πρώτου δράστη.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του δεύτερου άνδρα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του πενταμελούς εφετείου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
07.10.20 17:24
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
1. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας, 25 ώρες
2. Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, 50 ώρες
3. Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Marketing Αγροτικών Προϊόντων, 25 ώρες
4. Δημιουργία Ιστοσελίδας, 50 ώρες
5. Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), 25 ώρες
6. Εθελοντισμός και κοινωνική δράση, 25 ώρες
7. Βασικά Ιταλικά Α1, 50 ώρες
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες προσφερόμενες θεματικές ενότητες.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Τηλ.: 2624022549, Εσωτ. 5
Ταχ. Διεύθυνση: Πρ. Κονδύλη & Χ. Κοσμοπούλου 1
Email: kentrokoinothtas.olympias@yahoo.com
Η Πολιορκία και η Άλωση του Λάλα σε ταινία
07.10.20 11:52
Η Πολιορκία και η Άλωση του Λάλα σε ταινία
Μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική δημιουργία, που αφορά την Ηλεία του 1821, θα παρουσιαστεί σε Πρώτη Πανελλήνια προβολή το απόγευμα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2020 στις 7.00 μμ. στον Πύργο.
Πρόκειται για την δραματοποιημένη ταινία-ντοκιμαντέρ με θέμα «Η Πολιορκία και η Άλωση του Λάλα», προϊόν γυρισμάτων που έλαβαν χώρα τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο στην περιοχή του οροπεδίου Φολόης. Η προβολή θα λάβει χώρα το Σάββατο στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πύργου και τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Οι συντελεστές της ταινίας
Με κεντρικό συντονιστή τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και υπεύθυνο κινηματογραφιστή τον Ιωάννη Μουτσούλα, του Messinia View, σε σενάριο και διαλόγους του φιλολόγου και γραμματέως του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Γεωργίου Κουρκούτα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα των σκηνών σε Λάλα, Πύργο, Δούκα, δρυοδάσος Φολόης. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν με πολυπληθή παρουσία και προσφορά οπλισμού και υλικού ο Σκοπευτικός όμιλος Πάτρας, ο Σύλλογος «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας και οι Ελληνομνήμονες Καλαμάτας.
Στην όλη προσπάθεια βοήθησαν η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, ο Δήμος Πύργου και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, καθώς και πολλοί φίλοι και ιδιώτες, από πολλά μέρη της Ηλείας που ανιδιοτελώς κάλυψαν τις ανάγκες των γυρισμάτων. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος ενός άλλου Ηλειακού σωματείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», που κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή με κάθε μέσο, για να προβληθεί το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός για την Ηλεία του 1821.
Μετά από την πρωτοβουλία αυτή θα ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις εν όψει και των 200 ετών από το 1821, τόσο στην Ηλεία, αλλά και σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου, με την συνεργασία αναβιωτικών και πολιτιστικών σχημάτων.

Η σημασία της Ελληνικής Νίκης στο Λάλα
Η Πολιορκία και η Άλωση του Λάλα έλαβε χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1821, καθώς οι Έλληνες Επαναστάτες κατανόησαν ότι δεν μπορούσε να σταθεί η Νίκη των Ελλήνων στην Δυτική Πελοπόννησο χωρίς την εξόντωση της επικίνδυνης βάσεως των Οθωμανών στην Ηλεία, αυτή των Τουρκαλβανών του Λάλα. Οι μαχητικοί αυτοί πολεμιστές των Οθωμανών είχαν απειλήσει πολλές επαναστατικές εστίες με τις επιθέσεις τους σε Χλεμούτσι, Πύργο, Αγουλινίτσα, Λαντζόι και σε Στενά Κατσαρού ήδη από τον Μάρτιο του 1821.
Για πρώτη φορά για τα χρονικά του 1821 Ομάδες Ελλήνων μαχητών από πολλά μέρη του Ελληνισμού, τουρκοκρατούμενου και μη, (Αχαιοί, Ηλείοι, Γορτύνιοι, Ολύμπιοι, Τριφύλιοι, Κεφαλλήνες και Ζακυνθινοί) οργανώθηκαν υπό την ηγεσία σημαντικών αγωνιστών (Γεωργάκης και Δημήτριος Πλαπούτας, Ανδρέας και Κωνσταντίνος Μεταξάς, Δεληγιανναίοι, Πετμεζάς, Ν. Βιλαέτης, Γ. Σισίνης, Μέλιος, Τζ. Χριστόπουλος, Φωτήλας, Παπασταθόπουλος κ.ά.) και τελικά πέτυχαν την εκπόρθηση του Λάλα. Μαζί με την Νίκη στο Βαλτέτσι (12 Μαΐου 1821) η Νίκη των Ελλήνων στο Λάλα άνοιξε τον δρόμο για την Πολιορκία και την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Συμπλήρωση και αξιοποίηση υποδομών στη λίμνη Πηνειού του Δήμου Ήλιδας
07.10.20 11:20
Συμπλήρωση και αξιοποίηση υποδομών στη λίμνη Πηνειού του Δήμου Ήλιδας
Προγραμματική σύμβαση για την συμπλήρωση υποδομών στη λίμνη Πηνειού με στόχο την ανάδειξη της βιοποικιλότητας υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενταγμένο για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, το οποίο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στην τεχνητή λίμνη Πηνειού που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος. Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταλελειμμένων υποδομών, προκειμένου να δημιουργηθεί παρατηρητήριο οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακό κέντρο, αλλά και ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις περιβαλλοντικού και οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.
Με βάση την προγραμματική σύμβαση στα οικόπεδα και κτίρια που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως εταίρος του προγράμματος Interreg, αναλαμβάνει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και αξιοποίηση των υποδομών. Εκτός από την ολοκλήρωση της αποκατάστασης, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπλαση των υφιστάμενων ημιτελών κτιρίων, προβλέπεται ο πλήρης εξοπλισμός αυτών, αλλά κι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
«Είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο Ήλιδας και μία σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε έναν χώρο ιδιαίτερου κάλους. Προχωράμε σε ένα αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού τοπίου, όπως επίσης στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση συνολικά του χώρου. Στοχεύουμε στην ανάδειξη σύγχρονων ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της περιοχής, αλλά και στην τουριστική αναβάθμιση της, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τετάρτη στο Δήμο Ήλιδας
07.10.20 6:29
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τετάρτη στο Δήμο Ήλιδας
Σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στο δίκτυο, στις κάτωθι περιοχές του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας:
Από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:30: π.μ.στα χωριά Λαγανά, Ροδιά, Ακροποταμιά, Λουκά, Πιρνάρι, καθώς και τη Βίλλα Σταυρόπουλου στην Κουτσοχέρα.
Από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ. στην αγροτική περιοχή Αγραπιδοχωρίου με Λάττα.
Από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στον οικισμό Σούλι Βελανιδίου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20