banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ καταθέτει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος:
22.11.20 16:45
Μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ καταθέτει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος:
«Ως δήμος καταθέτω μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα και η ορθότητα των αποφάσεών του κυρίου Καρβέλη περί μετακινήσεων ιατρών από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης σε διάφορες δομές αλλά όχι προς το Νοσοκομείο Πύργου όπου εκεί διεξάγεται ο πόλεμος και δίνονται σκληρές μάχες κατά του κορονοϊού.
Θεωρώ εγκληματική πράξη τις αποφάσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ οι οποίες προκαλούν την αφαίμαξη του ΚΥ Γαστούνης, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη υγειονομικά στιγμή, αφού λειτουργεί και ως κέντρο COVID 24ωρου βάσεως και παράλληλα και ως Κέντρο Εμβολιασμού», δήλωσε ο Ανδρέας Μαρίνος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»
22.11.20 16:10
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»
Όχι άλλο Θέατρο Σκιών
Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Θα τονίσω με έμφαση τα λόγια του Βλαντιμίρ Ναμπόκοβ και θα παρακαλέσω να το λάβουν υπόψη οι δήθεν αρμόδιοι και οι δήθεν αγωνιστές για τη Σωτηρία και λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδος :
«μικρός ο δρόμος από το αλληλούια στο γιούχα!»

Για άλλη μια φορά με την «γλώσσα της αλήθειας» και δίνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο απάντηση σε όσους θέλησαν να κάνουν μικρόψυχη κριτική στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μίλησε χθες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Αφού αναφέρθηκε και πάλι στην ύπαρξη ευθυνών και εξέφρασε την δυσάρεστη έκπληξή του για τα όσα συνέβησαν τελευταία όταν την ίδια ώρα η πανδημία του covid -19 έχει κινητοποιήσει τους πάντες, τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά του για να βρεθούν οι λύσεις που δικαίως ζητούνται με σκοπό την παροχή επαρκών συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης στην Ηλεία και το Δήμο Ήλιδας. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
«Εν μέσω πανδημίας και όταν η κατάσταση στα Νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο» και όταν ακόμη βλέπουμε νοσηλευτικό προσωπικό από κάθε γωνιά της επικράτειας να έρχεται αλληλέγγυο και να μετακινείται στη Βόρειο Ελλάδα για να στηρίξει το έργο συναδέλφων τους που είναι στα όριά τους, αλλά και όταν η αβεβαιότητα της επόμενης μέρας έχει εδραιωθεί στη ζωή μας τότε ξεπερνάει κάθε κριτική αυτό που βιώσαμε την περ. εβδομάδα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το Νοσοκομείο μας…
Εκεί που είδαμε να διαμορφώνεται εικόνα αλληλοσπαραγμού, πλειοδοσία δηλώσεων σε υψηλούς τόνους παραστάσεις στην είσοδο της Μονάδας και στάσεις διαμαρτυρίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το δίκαιο του προσωπικού και τα αιτήματά του αλλά τέτοιες εικόνες μέσα στην πανδημία ;
Προσωπικά όπως είναι ήδη γνωστό επισκέφθηκα τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια παρουσιάζοντάς του την εικόνα των προβλημάτων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ζητώντας του να παρέμβει δραστικά και άμεσα αφού η σημερινή κατάσταση «γεννά αυτοεξευτελισμό» και άκρατη παρωδία σε όσους εμπλέκονται με άστοχους χειρισμούς στο θέμα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ
Η μικροπολιτική με την χαμηλού επιπέδου νοημοσύνη που φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιοι – ευτυχώς μηδαμινοί – από το Δήμο Ήλιδας ασκώντας κριτική στο πρόσωπό μου και συνδυάζοντας την επιστολή – υπόμνημα που έχω ήδη στείλει στο Πρωθυπουργό, (υπονοώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί) όπως και την παρέμβασή μου στον Υπουργό Υγείας με ξεπερνά και δεν ασχολούμαι . Άλλωστε αν και δεν έχω θεσμικό ρόλο πράττω πάντα αυτό που πρέπει και υπαγορεύει η συνείδησή μου.
Θέλω να προσθέσω ότι ειδικά για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δηλώνω ενεργά παρών από το 2014 με παρεμβάσεις συνεχείς, δραστικές και έντονες, τόσο ως δημοτικός σύμβουλος και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και σήμερα σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Σημειώνω εδώ και την παρέμβασή μου στη δικαιοσύνη για το ίδιο θέμα με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς το 2017 στην Εισαγγελία Αμαλιάδας όσον αφορά στο έργο της νέας πτέρυγας.
Ασφαλώς επιθυμώ και θα επιμείνω για αυτό προς κάθε κατεύθυνση να επιτευχθεί οριστική λύση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με πλήρη επάνδρωση προσωπικού, εύρυθμη λειτουργία στους τομείς του λειτουργία επιτέλους της νέας πτέρυγας αλλά και διατήρηση στο ακέραιο του δημόσιου χαρακτήρα του.
Παράλληλα, απαιτείται η ενίσχυση και άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου όπως ακριβώς του αρμόζει ώστε να πάψουμε να θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κάθε φορά να τρέχουμε να… σωθούμε στα Νοσοκομεία της Πάτρας του Ρίου και της Αθήνας.

ΑΠΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΓΟ ΣΕ ΠΑΤΡΑ…
Και το λέω αυτό γιατί αν τυχόν και σου συμβεί κάτι σοβαρό σε σένα προσωπικά είτε σε δικό σου άνθρωπο φύγε τρέχοντας για Ρίο μήπως και προλάβεις να σωθείς. Διότι έτσι και κάνεις το λάθος να πας στην Αμαλιάδα, ξεκινάς έναν κύκλο διαδρομών που μπορεί να αποβεί μοιραίος. Στην Αμαλιάδα θα σε καθυστερήσουν για να βρουν τρόπο να σε στείλουν σίγουρα στον Πύργο και στον Πύργο κατά πολύ μεγάλες πιθανότητες θα σε διώξουν για το Ρίο. Άρα μέχρι να κάνεις όλο αυτό τον κύκλο ενδέχεται να πεθάνεις στο δρόμο όπως συνέβη στη σύζυγό του κυρίου Μουρμούρη που έτυχε να βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία και της συνέβη σοβαρό περιστατικό υγείας.
Σίγουρα βέβαια οι πολίτες στην Ηλεία γνωρίζουν πολύ καλά ‘ότι για αυτό υπάρχουν υπεύθυνοι είτε είναι οι πολιτικοί μας είτε είναι άλλοι θεσμικοί οι οποίοι φωνασκούν με … «αέρα κοπανιστό» σε κάθε κρίση και μετά εξαφανίζονται και δεν ασχολούνται.
Τη μία βλέπουμε τους βουλευτές μας κ. Νικολακόπουλο και κ. Αυγερινοπούλου στο υπουργείο υγείας, την άλλη το Δήμαρχο κ. Λέντζα στο Υπουργείο, από την άλλη ο κ. Παπαδάκος με δωρεές που γίνονται πράξεις σε ένα νοσοκομείο « κουφάρι» και από την άλλη ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης που προετοιμάζεται για εγκαίνια στο νοσοκομείο και ο σύλλογος φίλων του νοσοκομείου παράλληλα να θέτει άλλη γραμμή ως νέο μοντέλο λειτουργίας του νοσοκομείου ενώ παράλληλα το Υπουργείο είχε θέση προς κάλυψη τη θέση του αναπληρωτή διοικητή του γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδας στη σχετική πρόσφατη προκήρυξη.
Άντε να βγάλει συμπέρασμα ο πολίτης από όλες αυτές τις μεμονωμένες και ανεξάρτητες κι ασυντόνιστες μεταξύ τους ενέργειες για το τι μέλλει γενέσθαι.
Το πλέον αηδιαστικό είναι ότι πάνω σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση λειτουργίας και κτιριακής υποδομής του νοσοκομείου έκτισαν ορισμένοι τις πολιτικές τους φιγούρες , διεκδικώντας και αρκετοί εξασφαλίζοντας θέση στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας..
Λοιπόν κύριοι απολαμβάνετε την εξουσία του νοσοκομείου και στα δύσκολα- αν εξαιρέσω τον κύριο Μπακέλα που βγαίνει μπροστά με θέσεις και φωνή- δεν υπάρχετε και κρύβεστε;
Πάνω σε αυτό το χάος λειτουργίας του νοσοκομείου μας, στην έκκληση βοήθειας από τους πολίτες, στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της δήθεν εξυπηρέτησης βρέθηκαν πολλοί από το προσωπικό του νοσοκομείου μας, ιατρικό και υπαλληλικό, που άρπαξαν την ευκαιρία να στήσουν την πολιτική τους και μέσω ψηφοθηρίας να εκλεγούν και να καμαρώνουν σήμερα ως δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ήλιδας.
Να ξανατονίσω δε για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει, ότι δεν επιδιώκω να ασκήσω αντιπολίτευση στο Δήμο Ήλιδας για τις αστοχίες του επί δεκαετίες και δεν θα παρασυρθώ σε μικροπολιτική όπως κάνουν οι ίδιοι. Ωστόσο έχοντας μελετήσει αρκετά το θέμα συγκεντρώνοντας στοιχεία με διαρκή ενημέρωση, και κοιτάζοντας ένα πλήθος συσκέψεων, δηλώσεων, παραστάσεων κλπ, διαπίστωσα και διαπιστώνω συνεχώς ότι ζούμε σε κατάσταση του παραλόγου. Η απάντηση σε αυτό είναι από την πλευρά μου η παρουσίαση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και η καταγραφή των πραγματικών γεγονότων και των παραλείψεων. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να είναι παθητικός παρατηρητής των εξελίξεων.
Σε αυτό τον αγώνα είμαι υπεράνω πολιτικής κομματικών αγγιλώσεων κριτικής και αμφισβητήσεως των προθέσεων μου… Η παροχή επαρκών υπηρεσιών υγείας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής μας και σε αυτό δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Δεν θα κάνω πίσω και δεν θα σταματήσω να παρεμβαίνω μέχρι να βρεθεί λύση. Και θα το κάνω ως άνθρωπος με ευαισθησία και ανιδιοτελή ενδιαφέρον για τον τόπο μου.
Αναμένω την απάντηση του Πρωθυπουργού όπως και τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας και θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουν τελικά οριστική λύση για τα Νοσοκομεία μας. Με σεβασμό για την αγωνία και την αβεβαιότητα του καθενός μας πολύ περισσότερο όταν ένα πρόβλημα «κτυπά» την πόρτα του σπιτιού μας…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ: “Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν έχει ανάγκη όψιμους σωτήρες”
22.11.20 14:41
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ: “Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν έχει ανάγκη όψιμους σωτήρες”
«Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική για να μην κριθούν οι ίδιοι…» έχει πει ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ και τελικά καταλήγουμε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον… δεν γνωρίζουμε τον ακριβή του τίτλο, πρώην δημοτικό σύμβουλο να τον αναφέρουμε; Πολιτευτή; Υποψήφιο Δήμαρχο; Ας επιλέξει ο ίδιος τον τίτλο του, μας είναι αδιάφορο άλλωστε. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος έχει αναγορεύσει τον εαυτό του σε κριτή των πάντων και με την πρόφαση ότι αναδεικνύει τα προβλήματα του τόπου- κάνει και παρεμβάσεις μάλιστα όπως μας πληροφορεί σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη- έχει επιδοθεί σε ανέξοδη κριτική, βάλει κατά πάντων και εμφανίζεται ως σωτήρας αυτού του τόπου!
Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.), πρόεδρος του οποίου έχω την τιμή να είμαι εγώ, που στελεχώνεται από αξιόλογους ανθρώπους και πορεύεται με στήριξη των απλών πολιτών του δήμου Ήλιδας και όχι μόνο, που αγωνιούν πραγματικά και ουσιαστικά για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Επώνυμοι και μη, αφανείς ήρωες οι περισσότεροι, που έχουν στηρίξει με ανιδιοτέλεια επί σειρά ετών την λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και όχι όψιμοι κριτές προσώπων και ενεργειών.
Τους ανθρώπους που το αγαπούν έχει ανάγκη το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και όχι αυτούς που προσπαθούν να στήσουν σόου με πληρωμένα δημοσιεύματα.
Και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια, να βγούμε μπροστά, να βάλουμε το λιθαράκι μας, όπου χρειάζεται, για να μείνει αλώβητο το Νοσοκομείο μας.
Αυτός είναι ο ρόλος του Συλλόγου κύριε Κωνσταντόπουλε και δεν προτιθέμεθα να ‘πάρουμε τα όπλα’ για να σας ευχαριστήσουμε, ούτε οφείλουμε να πάρουμε την άδειά σας για την λειτουργία του Συλλόγου. Προχωράμε με σχέδιο και πρόγραμμα, είμαστε παρόντες και θα γίνουμε περισσότεροι.
Σταματήστε λοιπόν την προκλητική σας προσπάθεια να δημιουργήστε όχλο και πάψτε να απαξιώνεται κάθε υγιή και ανιδιοτελή κίνηση.
Εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας και δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε, προσπαθήστε και εσείς τουλάχιστον, αφού κόπτεστε τόσο πολύ, να κάνετε επιτέλους κάτι ουσιαστικό και να μην εκτοξεύετε φωτοβολίδες.

Ανδρέας Παπαδάκος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Αναπληρωτής Δήμαρχος Δ. Ήλιδας
Ανώτατο μέλος AHEPA
Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας
22.11.20 6:09
Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας
"Απαράδεκτη η απόφαση μετακίνησης προσωπικού"
"Η Ηλεία χρειάζεται και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας"

Στενά παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και την λειτουργία του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.Φ.Ι.Ν.Α.) και αυτό ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αφορμή στάθηκε η απόφαση που ελήφθη, εν μία νυκτί, από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Παπαδάκος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρήστου Χριστόπουλου για την μετακίνηση 22 εξειδικευμένων υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου, αλλά και την άρνησή του να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. καυτηρίασαν την στάση του κ. Χριστόπουλου, επισημαίνοντας ότι εν μέσω πανδημίας δεν νοείται η αποδυνάμωση ενός Νοσοκομείου, αντιθέτως απαιτείται σύνεση και ορθολογικός σχεδιασμός για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους της Ηλείας.Τονίστηκε ότι αυτές τις δύσκολες ώρες η Ηλεία έχει ανάγκη και τα δύο Νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά και των άλλων παθήσεων. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. προέβλεψαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποδειχθεί περίτρανα η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας και του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφουν αυξητική τάση. Ως εκ τούτου, μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1)Η αποστολή εγγράφου του Συλλόγου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη καθώς και στον κ. Χριστόπουλο, Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, αφού με δική του απόφαση μετακινήθηκε το εν λόγω προσωπικό, μέσω του οποίου θα καταγγέλλονται οι απαράδεκτες ενέργειες αποψίλωσης της Ν. Μονάδας Αμαλιάδας. Αυτή η απόφαση μετακίνησης ελήφθη χωρίς να αναζητηθούν άλλες διαδικασίες αναφορικά με την στελέχωση της μονάδας covid-19 και της ΜΕΘ στον Πύργο. Η Ν.Μ. Αμαλιάδας, δυναμικής εκατό κλινών με το προσωπικό που ανήκει οργανικά σε αυτή, θα μπορούσε να λειτουργήσει εν μέσω της πανδημίας και να αποσυμφορήσει τον Πύργο και όχι να κλείσει ή να αναστείλει την λειτουργία της. «Γνωρίζετε σε ποιο άλλο μέρος στην Ελλάδα, και γενικότερα, κλείνουν νοσοκομεία και μένουν αναξιοποίητες κλίνες; Καυτηριάζουμαι το γεγονός ότι παρόλο που τέθηκε έγκαιρα το θέμα του πλαισίου λειτουργίας και μετακίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας, δύο φορές μάλιστα (είχαν ενημερωθεί τα μέλη του Δ.Σ. μέσω email) δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα και ούτε καν ορίσθηκε επίσημη ημερομηνία συζήτησης!!!! Απαιτούμε τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας και τοποθέτησης όλων των μελών επί του θέματος. Κατανοούμε ότι το θέμα που έχει ανακύψει με την εξάπλωση της πανδημίας αφορά όλους μας, αλλά ζητάμε την ενεργοποίηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας και τη συνδρομή της στην υγειονομική περίθαλψη συνάνθρωπών μας που θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόβλημα υγείας» σημειώνεται μεταξύ άλλων από το Δ.Σ.
2) Η αποστολή εγγράφου στον Πρωθυπουργό της χώρας, μέσω του οποίου θα αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα νοσοκομείο με μεγάλη ιστορία, που στήριξαν την ανοικοδόμησή του οι ομογενείς της Αμερικής από το 1950! Στην εν λόγω επιστολή θα ζητηθεί η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου και η επιστροφή των υπαλλήλων στην οργανική τους θέση δηλαδή στη Ν.Μ. Αμαλιάδας.
Παράλληλα ο Σύλλογος θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες το επόμενο διάστημα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και εάν κριθεί αναγκαίο θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 21
21.11.20 15:02
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 21
Νωρίτερα από κάθε χρονιά κυκλοφόρησε φέτος ο 19ος τόμος της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ». Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση 544 σελίδων που έχουν καταγραφεί σπάνια και πολύτιμα κείμενα τα οποία πλουτίζουν την ιστορία της Ηλείας. Ο φετινός τόμος είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων το 1821. Το αφιέρωμα περιέχει πάνω από 40 κείμενα ιστορικά, λαογραφικά και λογοτεχνίας, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της περιόδου των τεσσάρων αιώνων της τουρκικής σκλαβιάς και της μεγαλειώδους εθνικής μας Επανάστασης του ’21. Παράλληλα έχουν φιλοξενηθεί και άλλα πολύτιμα κείμενα αρχαιολογικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου που συμπληρώνουν και φωτίζουν και άλλες χρονικές περιόδους της τοπικής μας ιστορίας.
Είναι ένα θαυμάσιο και από την άποψη της τυπογραφικής επιμέλειας Ηλειακό Πανόραμα, του οποίου οι 73 συνεργάτες που είναι εξέχοντες κληρικοί, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι, μελετητές, ποιητές και λογοτέχνες, γράφουν στις σελίδες του με γνώση, αγάπη και πρωτοτυπία κείμενα που αφορούν την Ηλεία μας.
Ο πολυσέλιδος τόμος της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» είναι η πρώτη προσπάθεια που έγινε στο Ν. Ηλείας για να τιμηθεί η 200ετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης και λόγω των συγκυριών δεν προβλέπεται η έκδοση ανάλογου αφιερώματος, τουλάχιστον τέτοιας έκτασης, στην Ηλεία. Προτρέπουμε τους φίλους της τοπικής μας Ιστορίας και Λογοτεχνίας να προμηθευτούν το νέο τόμο, ο οποίος δεν θα κοσμεί μόνο τη βιβλιοθήκη τους, αλλά θα τους δώσει και το έναυσμα για να εντρυφήσουν σε πολλά άγνωστα θέματα.
Ο τόμος διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ του Γιώργου Δημητρόπουλου, στην Αμαλιάδα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2622021221 και 2622029638, στα mail info@bibliopanorama.gr και bibliopanorama@otenet.gr και στην ιστοσελίδα www.ebibliopanorama.gr ώστε να τους σταλεί με ταχυμεταφορά στο χώρο που θα επιλέξουν.
Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Αμαλιάδας
20.11.20 15:39
Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Αμαλιάδας
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ήλιδας διακοπή του νερού στις συνοικίες Καλίτσα Ανεμόμυλος και Εργατικές Κατοικίες οφείλεται σε βλάβη του αγωγού που προκλήθηκε απο εργασίες, τις οποίες υλοποιεί η ΔΕΗ. Αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης να ολοκληρωθεί σύντομα και η κανονική ροή του νερού να επανέλθει το πολυ σε 1 ώρα από την παρούσα ανακοίνωση, σταδιακά σε όλες τις περιοχές.
Προτάσεις του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας μετά το δεύτερο lockdown
20.11.20 15:32
Προτάσεις του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας μετά το δεύτερο lockdown
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας βλέποντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα των μελών της για λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς αυτά δεν επαρκούν και θα πρέπει να επανεξεταστούν και να ενισχυθούν προκειμένου να στηριχθεί η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα, προτείνει τα εξής:
1. Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού για επιχειρηματίες
• Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού στους επιχειρηματίες που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή, όπως είχε δοθεί στο πρώτο lockdown.
2. Επιστρεπτέα Προκαταβολή
• Ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, άνευ προαπαιτούμενων.
• Δυνατότητα καταβολής και της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής μαζί με την 4η εφόσον οι επιχειρήσεις το επιθυμούν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους ανάγκες για την περίοδο των εορτών.
3. Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή- Προγράμματα Περιφερειών
• Διενέργεια 2ου κύκλου του προγράμματος από τις Περιφέρειες με αύξηση του προϋπολογισμού και χωρίς περιοριστικά κριτήρια μοριοδότησηςώστε να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν.
4. Επιταγές
• Πληρωμή των χρημάτων των κομιστών των επιταγών – συναλλαγματικών από τις τράπεζες και αποπληρωμή του ύψους των επιταγών με χορηγούμενο άτοκο κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες προς τους εκδότες για διάστημα μέχρι 4 έτη.
• Παράταση πληρωμής 120 ημερών σε όσες επιταγές - συναλλαγματικές έπρεπε να πληρωθούν μέσα στην διάρκεια της πανδημίας. Ακόμα μετά τηνλήξη της παράτασης αυτής να δοθεί άτοκο κεφάλαιο κίνησης σε όλους τους επιχειρηματίες βάσει του ύψους των επιταγών που έχουν εκδοθεί και αποπληρωμή του σε 48 δόσεις.
• Να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες για όσες επιταγές – συναλλαγματικές βρίσκονται «ακάλυπτες».
5. Ενοίκια
• Χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος του 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων που πλήττονται και επίσης απαγόρευση εξώσεων των επαγγελματικών χώρων αλλά και κατοικιών για όσο διαρκεί η κρίση.
• Επιδότηση του υπολοίπου του ενοικίου από το κράτος προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
6. 120 Δόσεις
• Άμεση εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλες τις οικονομικές οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία μέχρι και σήμερα.
7. Ακατάσχετος λογαριασμός
• Προώθηση της θεσμοθέτησης του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
• Απελευθέρωση των κατασχεμένων και δεσμευμένων επιχειρηματικών λογαριασμών προκειμένου να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις μια πρόσθετη ρευστότητα.
8. Αφορολόγητο
• Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Θεωρούμε ότι ήταν λάθος πολιτική επιλογή να μην δοθούν χρήματα στους επιχειρηματίες, πράγμα που δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της ύφεσης που έχει προκύψει, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έδωσαν και ήδη παρουσιάζουν σημάδια ανάπτυξης. Ακόμα δεν πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως μέσα σε αυτό το γενικότερο κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί ψηφίστηκε και ο νέος πτωχευτικός κώδικας που οδηγεί σε αναγκαστική πτώχευση τους επιχειρηματίες και σαφώς δεν πρόκειται για την δεύτερη ευκαιρία που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά ο συγκεκριμένος κώδικας αποτελεί μια «δαμόκλειο σπάθη» που κρέμεται πάνω από το κεφάλι πολλών επιχειρηματιών. Τέλος, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην απόφαση για κλείσιμο του λιανεμπορίου κατά την διάρκεια του δεύτερουlockdown. Πρέπει εν όψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου και προκειμένου να διασωθεί μέρος του χριστουγεννιάτικου τζίρου που είναι αναγκαίος για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, εφόσον τηρούσαν και θα τηρούν με υπευθυνότητα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, τα καταστήματα να ανοίξουν πάση θυσία την 1η Δεκεμβρίου.
Ζητάμε άμεσα την λήψη πρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση για όσες χειμαζόμενες επιχειρήσεις καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτές ύστερα και από το δεύτερο lockdown, αλλιώς τα λουκέτα όσο περνάει ο καιρός θα πολλαπλασιάζονται δραματικά και παράλληλα θα μεγαλώνει και ο μακρύς κατάλογος των ανέργων.
Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 21 Νοεμβρίουμόνο για αγροτικά προϊόντα
20.11.20 15:27
Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει  το Σάββατο 21 Νοεμβρίουμόνο για αγροτικά προϊόντα
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 - ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020».
Έτσι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα εξής:
α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα.Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.
ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησηςκαι άδεια λαϊκής αγοράς
στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία. Όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν όλες τις οδηγίες που αφορούν τις αποστάσεις, την συχνή απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας.
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πήρε παράταση η προθεσμία ανάρτησης
20.11.20 8:40
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πήρε παράταση η προθεσμία ανάρτησης
Σε εξέλιξη βρίσκεται το στάδιο της Ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων για τον προκαποδιστριακό Δήμο Αμαλιάδας και τις κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λασταϊικων.
Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.
Η διαδικασία της Ανάρτησης πήρε παράταση και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Βαρθολομιό: Κλειστό για προληπτικούς λόγους το Δημοτικό Κατάστημα
19.11.20 17:01
Βαρθολομιό: Κλειστό για προληπτικούς λόγους το Δημοτικό Κατάστημα
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου μετά τη γνωστοποίηση περί θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Για προληπτικούς λόγους με απόφαση Δημάρχου θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες το Δημοτικό Κατάστημα στο Βαρθολομιό, όπου εργάζεται στενό συγγενικό πρόσωπο υπαλλήλου του Διοικητηρίου της ΠΕ.
Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Κατάστημα θα υποβληθούν σε τεστ για SARS-CoV-2 , τόσο για τη δική τους ασφάλεια, όσο και για την ασφάλεια του κοινού που εξυπηρετούν.
O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την προσωπική παρέμβαση Κικίλια για λύσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας !
19.11.20 15:57
O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την προσωπική παρέμβαση Κικίλια για λύσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας !
Ο προσωπικός αγώνας του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας συνεχίζεται ακόμη πιο σθεναρά και ουσιαστικά με στόχο την ομαλή – κανονική λειτουργία του για την οποία ον ίδιος έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και στο πρόσφατο παρελθόν αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.
Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις για την συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα υλοποίησε όσα είχε δηλώσει και στην τελευταία δήλωσή του και χθες μετέβη στο Υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζητώντας και την δική του παρέμβαση για να σταματήσουν τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη και αποστολή αναλυτικού υπομνήματος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορά στο ιστορικό παρουσίασης όλων των προβλημάτων.
Δεν διανοούμαι να σιωπώ όταν ένα πέπλο αγανάκτησης πλανάται στο λαό της Ηλείας με την διαχείριση και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και όταν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης φέρει πλήρως την ευθύνη οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα με λανθασμένες οδηγίες και χειρισμούς αν και είναι ο και ίδιος γιατρός αυτού του Νοσοκομείου τόνισε στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Αυτά που γίνονται τελευταία με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ξεπερνούν τον ανθρώπινο νου και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να μην βλέπουμε και να ζούμε μέσα σε τέτοια πανδημία που γίνεται η «μάχη» κατά του ιού στην πρώτη υγειονομική γραμμή το προσωπικό της προαναφερόμενης Νοσηλευτικής Μονάδας να δίνει παραστάσεις με στάσεις εργασίας κλπ !
Είναι φανερό -συνέχισε – ότι ο Δντης της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, ο Δκτής του Γ.Ν Ηλείας κ. Χριστόπουλος και η Δκτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αγγελάκου, δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση ενώ φέρουν την ευθύνη γιατί άφησαν τα πράγματα να φθάσουν ως εδώ. Για αυτό ο λαός της Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας περιμένει την δέσμευσή σας για την στήριξη του Νοσοκομείο με ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η πλειοδοσία ενδιαφέροντος
από τους αρμοδίους που ήδη
έχουν κριθεί ανεπαρκείς!!!
Στο μεταξύ ο κ. Κωνσταντόπουλος που έχει ασχοληθεί λεπτομερώς με τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με μια νέα παρέμβασή του ασκεί σκληρή κριτική δηλώνει ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα αστοχιών και παρενεργειών που ήθελαν τη λειτουργία της Μονάδας πάνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής :
«Φωνασκούν για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δήμαρχοι, πολιτι-κοί, φορείς, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι εργαζομένων, επί σειρά ετών. Στο ίδιο έργο θεατές!!! Με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!!! Και κανένας δεν τολμά να ζητήσει συγνώμη, είτε να παραιτηθεί, είτε ακόμη να πει την αλήθεια.
Και η αλήθεια έχει ονοματεπώνυμο. Όλοι κάτι θέλουν να πουν, αλλά αποφεύγουν ονοματεπώνυμα. Οι δημοσιογράφοι γιατί –είτε καλώς είτε κακώς– εξαρτώνται από την οικονομική επιβίωσή τους, οι Δήμαρχοι και πολιτικοί γιατί φέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ευθύνη, οι συνδικαλιστές γιατί ακολουθούν την κομματική τους γραμμή, ενώ οι φορείς για να μην ταράξουν τα νερά… αφού επιθυμούν να τα έχουν με όλους καλά… παρά τις συνέπειες! Το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του κοινού συμφέροντος!!!
Το παράδοξο είναι ότι στην Ηλεία, ενώ λειτουργούσαν τρία Νοσοκο-μεία (Πύργος, Αμαλιάδα, Κρέστενα), στην ουσία ποτέ δεν λειτούργησε κανένα επαρκώς και ο τελικός αποδέκτης ήταν –και είναι– το Πανεπιστημια-κό στο Ρίο.
Το εγκληματικό είναι ότι το 1995, κατά την απόφαση κατασκευής ενός κεντρικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Ηλεία, οι κομματάρχες και κάποιοι πολιτικοί, αντί να επιλέξουν το κοινό συμφέρον της Ηλείας και των πολιτών και να υποδείξουν την κατασκευή ενός ισχυρού Νοσοκομείου στο Μεσσολογκάκι, εξαιρετική θέση στο Νομό μας, προτίμησαν την επιλογή στο «βάλτο» του Πύργου, όπου ζήσαμε και πριν χρόνια την καταστροφή που υπέστη το Νοσοκομείο όταν πλημμύρισε. Πολιτικά και τοπικά συμφέροντα στην έξαρσή τους τότε, που καταδίκασαν το Νομό μας εν συνεχεία.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ … ΚΛΕΙΣΕΙ !
Είναι εξοργιστικό και τρελό, να έχουν ξοδευτεί ήδη 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Αμαλιάδος, να έχουν προ μηνών δοθεί επιπλέον από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 240.000 Ευρώ για να τεθεί η νέα πτέρυγα σε λειτουργία, να παραμένει έως και σήμερα κλειστή, που και εδώ φέρει εξ ολοκλήρου η Δημοτική Αρχή Ήλιδας εγκληματι-κή ευθύνη και επίσης να έχει γίνει δωρεά αξονικού τομογράφου κλπ. Και να συζητάμε ότι το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποψιλώνεται από προσωπικό, είτε να μην δέχεται ασθενείς, είτε να δημιουργείται αρνητική εικόνα παρουσίασης του Νοσοκομείου ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για οποιοδήποτε προσωπικό, είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό.
Είναι γελοίο, το ελάχιστο που μπορώ να σκεφτώ, βλέποντας και βιώ-νοντας την τακτική του «εντέλλεσθε», αφενός από την πλευρά του Διοικητή του Γ.Ν. Πύργου, για μετακινήσεις προσωπικού και από την άλλη τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη να δίνει παραστάσεις θεάτρου συνεχώς, απειλώντας για τα «εντέλλεσθε» και αυτό να συνεχίζεται, οδηγώντας την όλη κατάσταση σε μια γελοιότητα που προκαλεί το κοινό αίσθημα….
Οι δομές Υγείας στην Ηλεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αμαλιά-δας δεν προσφέρονται για μικροπολιτική και τακτικές εντυπωσιασμού. Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, το Γ.Ν. Αμαλιάδος δεν θα κλείσει. Θεωρώ αδιανόητο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προβείς ε οποιασδήποτε μορφής αλλαγή λειτουργίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΙΩΤΗΣ;
Σ’ αυτό που απαιτείται διερεύνηση και εξέταση, είναι εάν πράγματι ισχύει ότι έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των… συζητήσεων, η περίπτωση μετατροπής του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας, όπου εν συνεχεία, μέσω του Δήμου Ήλιδας, θα δούμε τη μορφή ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή επιχειρηματία.
Θεωρώ ότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης έχει πλήρη ενημέρωση και πιστεύω ότι δεν θα δεχτεί ποτέ τέτοια κατάσταση, καθώς εάν το συζητάει, τότε είναι φανερό ότι ήδη συμμετέχει σε τεραστίων διαστάσεων σκευωρία, ως προς την επάνδρωση και εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας, εις βάρος των πολιτών.
Περιμένω λοιπόν από το Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να προβεί σε δημόσια δέσμευσή του, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), τί ακριβώς προσέφερε και δεν γνωρίζουμε, πέραν των παραστάσεων που δόθηκαν στα δήθεν… πράγματι εγκαίνια που έγιναν για τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου, παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2014, από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τότε; Απολύτως τίποτα!!! Αντιθέτως, το Γ.Ν. Αμαλιάδας, επί ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019, ήταν στην τακτική του «λειτουργεί και δεν λειτουργεί» και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας συνεδριάζαμε σχετικά χωρίς αντίκρισμα για τη διάσωση και επάνδρωσή του Όσον αφορά τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας, ούτε λόγος επί πέντε ολόκληρα χρόνια!!!
Και σε όλο αυτό, ζούμε και το εξής, άξιον απορίας και προβληματισμού: Από τη μια πλευρά, ξέρω πρόσωπα που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει λύση για το Γ.Ν. Αμαλιάδας και από την άλλη τα βλέπω με έντονη δράση στη δημιουργία του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΣΦΙΝΑ)», που προχωράει σε οργάνωση μελών, αλλά και συγκέντρωση χρημάτων. Για ποιο σκοπό, αναρωτιέμαι… Και τι εκπροσωπεί ο «Σύλλογος» και ποια η δράση του απέναντι στο πρόβλημα με το Γ.Ν. Αμαλιάδας σήμερα;Αναρωτιέμαι, όπως και κάθε πολίτης, με καλοπροαίρετη διάθεση.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ …ΤΙΠΟΤΑ !!
Ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι ήδη υπόλογος για τις προεκλογικές του εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, που θα έκανε το Νοσοκομείο πρότυπο, με εφημερίες κλπ., όσο και για την πλήρη πολιτική του ανεπάρκεια, όπως αποδείχθηκε, στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας. Όσο μακριά κι αν πας, όσος χρόνος κι αν περάσει, τίποτε δεν μένει στο σκοτάδι, κύριε Δήμαρχε…
Οι κρίσεις πάντα γεννούν ευκαιρίες και θα περιμέναμε ο Δήμαρχος να αξιοποιήσει στο έπακρον αυτή τη συγκυρία, ώστε να πετύχει την στήριξη και επάνδρωση του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Απεναντίας, δυστυχώς, βλέπουμε, πέραν των παραστάσεων εντυπωσιασμού και κοροϊδίας προς τους πολίτες, ένα τίποτα. Ακόμη και γι’ αυτό που είχε πάντα σημαία του, απέτυχε και βρέθηκε ελλιπής. Αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις ευκαιρίες σε συγκυρίες για να πετύχεις και να είχες σήμερα ήδη στελεχώσει το Νοσοκομείο σου, τότε δεν μπορείς τίποτα πλέον.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ …
Παρακολούθησα με προσοχή τα λεγόμενα στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας και του Δημάρχου Πύργου, μια τηλεδιάσκεψη που «τσιμπιέσαι» να δεις αν είσαι ζωντανός, μ’ αυτά που ελέχθησαν, όπου διαγράφεται το παρελθόν και ξαφνικά οι ευθύνες επιρρίπτονται σε οτιδήποτε «άγνωστο» και στο σύνηθες αόρατο πολιτικό σύστημα, από δύο πολιτικά πρόσωπα δεκαετιών στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ηλείας, με θεσμικό ρόλο δεκαετιών και θέσεις ευθύνης.
Προσωπικά, ως δημότης του Δήμου Ήλιδας, πολίτης της Ηλείας, με ενδιαφέρον για τον τόπο μου και αγάπη, με αγανάκτηση για όσα βλέπω και βιώνω στον τόπο μου και το Δήμο Ήλιδας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, εγώ που σίγουρα δεν ήμουν ποτέ ούτε πολιτικός, ούτε και πολιτευτής, όπως κάποιοι θέλουν να μου θέσουν την ταμπέλα, αλλά ούτε και θεσμικός, είμαι όμως αυτός που είμαι, με προκαλούν να επισημάνω και να καυτηριάσω τα όσα άκουσα σ’αυτήν την τηλεδιάσκεψη, κυρίως από την πλευρά του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Λυμπέρη.
Τώρα διαπιστώσατε, μετά από δεκαετίες, ότι ο Γ.Ν. Αμαλιάδος αποτελεί βασικό «γρανάζι» στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία και δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να διαταραχθεί η λειτουργία του, κύριοι Δήμαρχοι ;
«Κάλιο αργά, παρά ποτέ», θα πω και το εύχομαι, διότι προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που επί σειρά ετών καλλιεργείται με τον «τοπικισμό» μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας. Ελπίζω να είναι σοβαρό και όχι άλλη μια φωτοβολίδας σας, κύριοι. Γιατί και στον «λαϊκισμό» –χωρίς παρεξή-γηση–είστε ολυμπιονίκες!
Η Ιατρική είναι πρόληψη και προσωπικά υποκλίνομαι. Ως ιατρός κ. Δήμαρχε, κ. Λυμπέρη, επί 20 χρόνια που είστε Δήμαρχος στο Δήμο μας, αλλά και ιατρός στο Νοσοκομείο μας, γιατί αποτύχατε στην πρόληψη, για να μη φτάσει το Νοσοκομείο μας και Νοσοκομείο σας σ’ αυτήν την κατάσταση σήμερα, και ο ίδιος να παραδέχεστε και να λέτε για όλα ότι τελικά «είναι ένας αχταρμάς» στην Ηλεία; Και ποιος φέρει την ευθύνη. Εμείς οι πολίτες, σίγουρα όχι! Εσείς τελικά φέρετε ή όχι την ευθύνη; Πρέπει να υπάρξει δημόσια απάντηση και παραδοχή επιτέλους!

ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ;
Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εμπλακεί στο Σύστημα Υγείας, Πέραν αυτού όμως, επειδή αναφέρατε και ισχύει απολύτως ότι «Ο Καλλικράτης δίνει στους Δήμους τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά δυστυχώς ο Νόμος δεν έχει εφαρμοστεί», θα σας πω ότι ευτυχώς που δεν έχει εφαρμοσθεί. Και ως παράδειγμα φωτεινό, θα σας αναφέρω ότι εσείς, ως Δήμαρχος, το 2004 σας δόθηκε η ευκαιρία να πάρετε από το Υπουργείο Υγείας και με την απλόχερη στήριξη του τότε Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συμπατριώτη μας, τη χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και πετύχατε τότε, αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαλιάδας, όπου Αντιδήμαρχος ήταν ο κ. Χριστοδουλόπουλος. Δεν κατορθώσατε από τότε, το 2004, έως και σήμερα, το 2020, που είστε Δήμαρχος εσείς στο Δήμο και την πενταετία 2014-2019 ο κ. Χριστοδουλόπου-λος, να φτιάξετε και να παραδώσετε στους πολίτες ούτε και αυτό το έργο. Αλλά μετά από 16 χρόνια και πάλι να έρθει ο Περιφερειάρχης μας κ. Φαρμάκης, και να πάρετε το καλοκαίρι του 2020 επιπλέον 240.000 από την Περιφέρεια, για να περατώσετε τα έργα της σύνδεσης και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Και η νέα πτέρυγα, δυστυχώς, σήμερα και πάλι παραμένει κλειστή. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πετύχετε περαιτέρω, για όφελος των πολιτών, αφού ακόμη και σ’ αυτό αξιολογηθήκατε και κριθήκατε ελλιπής; Και τόσα χρήματα που πήγαν τελικά αφού νέα πτέρυγα δεν έχουμε;
Στον Δήμο Ήλιδας υπάρχει πολύς πόνος που έρχεται από το παρελθόν μας, δυσκολεύει την καθημερινότητά μας και το επίπεδο διαβίωσής μας και πλέον το ποτήρι ξεχείλισε από αγανάκτηση, λέγοντας φτάνει πια στην κοροϊδία! Θέλουμε αλήθεια και αλλαγή σελίδας!!!
Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία το 2021
19.11.20 15:55
Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία το 2021
Στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021 το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 140 κράτη – μέλη του CISM.
Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του συμποσίου, που θα γίνει στις υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Μάλιστα, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 έγινε για το θέμα αυτό τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Σπηλιόπουλου (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και προβολής), Ρόης Αντωνοπούλου (Διεθνών θεμάτων) και του Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ, κ. Σπυρίδωνος Ανδριόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας και οργάνωσης του συμποσίου, με στόχο την έγκαιρη μέριμνα για σωστή υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.
«Πρόκειται για ένα γεγονός που θα φέρει στην Ολυμπία εκατοντάδες συνέδρους απ’ όλο τον κόσμο, σε μια περίοδο που, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, ευελπιστούμε να έχει εξαλειφθεί η πανδημία», τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, και πρόσθεσε: «Η Αρχαία Ολυμπία έχει μέγιστη ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς, όχι μόνο ως επιβεβαίωση της παγκόσμιας ακτινοβολίας της, αλλά και ως τονωτική ένεση στην καταρρακωμένη από τον κορονοϊό τοπική οικονομία. Η σχετικά μεγάλη διάρκεια του Συμποσίου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν όχι μόνο τον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και την πόλη, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον του Δήμου μας, με τους τόσο ενδιαφέροντες προορισμούς. Ο Δήμος, ως συνδιοργανωτής, θα συμβάλλει τα μέγιστα για την επιτυχία του Συμποσίου».
Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM, θέλοντας να στρέψει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, διοργανώνει το συμπόσιο αυτό στην Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα του Ολυμπισμού και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την ανάδειξη πτυχών της παγκόσμιας ιστορίας και τη συμβολή του νέου Ελληνικού κράτους στην ανάπτυξη του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών στη σύγχρονη εποχή, όπως την οραματίστηκε ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν. Για την Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM είναι πολύ σημαντικό η παρακαταθήκη του Πιερ ντε Κουμπερτέν να διαμορφώσει μια σύγχρονη αντίληψη σε όλα τα κράτη – μέλη του CSIM ώστε όλοι οι στρατιωτικοί, αντί να μάχονται στα πεδία των μαχών, να αναμετρώνται στα πεδία του αθλητισμού.
Απολύμανση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας
19.11.20 12:13
Απολύμανση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας
Κλειστές παρέμειναν σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό, τα οποία προέκυψαν από τον προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, την περασμένη Δευτέρα.
Τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν προσωπικά στους εργαζόμενους, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ενημερώθηκε και η Υπηρεσία, με την Συντονίστρια Διαχείρισης Covid-19, σε συνεργασία με την Διευθύντρια Υγείας Π.Ε Ηλείας, να προχωρούν στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος του ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Διοικητηρίου δεν λειτούργησαν για το κοινό, οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους, ενώ έγινε απολύμανση σε όλες τις Υπηρεσίες και τους κοινόχρηστους χώρους του Διοικητηρίου. Παράλληλα, από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας, ξεκίνησε η διαδικασία προσεκτικής ιχνηλάτησης των επαφών των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί, προκειμένου και αυτοί να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ. Σε επαναληπτικό τεστ θα υποβληθούν και οι τρεις εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, και οι τρεις, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία τους.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Π.Ε Ηλείας, στις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
18.11.20 20:21
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
(Σταυροπούλου Γιάννα, Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας)
Η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας. Η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας έχει μειωθεί και ένας από τους λόγους που συμβαίνει, είναι o φόβος να επισκεφτούν οι εθελοντές τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό οι αιμοδότες να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο χώρο που αιμοδοτούν.
Γι' αυτό θα ήθελα να ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Δ.'Hλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας από Πέμπτη 19/11/2020 προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας Αμαλιάδας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας στο ισόγειο του κτηρίου,καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή 9:00-13:30.
Τις απογευματινές ώρες 17:00-19:30 καθώς και Σαββατοκύριακα οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Για την μετακίνηση προς τους χώρους αιμοδοσίας θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 στη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ή να σταλεί μήνυμα στο 13033 με κωδικό 1. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού όπως πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία ,αιματολογικοί, ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται την βοήθειά μας έμπρακτα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.
Παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να χαρίσουν ζωή μέσα από μια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά. Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τηλ.επικοινωνίας:2622360228 .
Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας
18.11.20 16:42
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Η νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας
Με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τις επικρατούσες συνθήκες από τον covid -19 o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Σύμβουλος Επιχειρήσεων εν αποστρατεία αξιωματικός της Π.Α και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας προχώρησε χθες στην παρακάτω δήλωση:
«Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δουλεύω να ζω και να αναπνέω για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό κάνει δύσκολο από την πλευρά μου τον χειρισμό της κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία, και του δεύτερου γενικού απαγορευτικού ονομαζόμενου ως lockdown.
Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνουμε μια παύση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αβεβαιότητα, ανησυχία και στασιμότητα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Οι προτεραιότητές μας αλλάζουν όπως και οι συνήθειές μας…
Καθώς η επιβίωση γίνεται απόλυτο ένστικτο είμαστε όλες και όλοι παρόντες σε μια κρίσιμη περίοδο για να γράψουμε την δική μας ιστορία στις αρχές του 21ου αιώνα. Μέσα από έναν πόλεμο που όπως όλοι οι πόλεμοι μέχρι τώρα έτσι και αυτός θα μας αφήσει πληγές.
Είναι ακριβώς η περίοδος που συνειδητοποιώ ότι η ΥΓΕΙΑ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τα κρούσματα της πανδημίας δεν είναι πλέον απρόσωπα. Κάποιος φίλος γύρω μας κάποιος συνάδελφος ή συγγενείς έχει νοσήσει η ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευτεί ή νοσηλεύεται ακόμη σε ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό.
Το αυτονόητο να δίνω το χέρι μου για μια χειραψία αντικαταστάθηκε και αυτό με τις αγκωνιές!....
Μοναξιά και στέρηση της ελευθερίας μας Ποιος το περίμενε;
«Στον άτιμο αλλοπρόσαλλο τούτο κόσμο,
ζουν μερικές θεμελιακές αρχές
οι περισσότερες γεννήθηκαν στην Ελλάδα,
δύο οι πιο τρανές :
η λευτεριά και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων»
Νίκος Καζαντζάκης
Οφείλω ωστόσο να ελπίζω. Να χαμογελώ και να ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών κερδίζοντας όπως όλοι μας τη μάχη της υπομονής και της επιμονής… Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι το 2020 θα κλείσει αισιόδοξο!
Κάλεσμα για αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
18.11.20 13:45
Κάλεσμα για αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
H αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας. Η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας έχει μειωθεί και ένας από τους λόγους που συμβαίνει, είναι o φόβος να επισκεφτούν οι εθελοντές τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό οι αιμοδότες να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο χώρο που αιμοδοτούν. Γι' αυτό θα ήθελα να ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Δ.'Hλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας από Πέμπτη 19/11/2020 προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας Αμαλιάδας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας στο ισόγειο του κτηρίου,καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή 9:00-13:30. Τις απογευματινές ώρες 17:00-19:30 καθώς και Σαββατοκύριακα οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Για την μετακίνηση προς τους χώρους αιμοδοσίας θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 στη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ή να σταλεί μήνυμα στο 13033 με κωδικό 1. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού όπως πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία ,αιματολογικοί, ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται την βοήθειά μας έμπρακτα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να χαρίσουν ζωή μέσα από μια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά. Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τηλ.επικοινωνίας:2622360228 Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο.
Σταυροπούλου Γιάννα- Βιοπαθολόγος
Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας
H θέση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
18.11.20 13:03
H θέση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Η θέση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.Φ.Ι.Ν.Α.) παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση της στελέχωσης, ενίσχυσης και ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Νομού.
Ο Σύλλογος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις για να παρεμβαίνει, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, διασφαλίζοντας κεκτημένα και αυτονόητα .
Τα τελευταία γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και έχουν κινητοποιήσει όλα τα μέλη μας. Με ψυχραιμία, και συναισθανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναζητούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις που αφενός δεν πλήξουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, αφετέρου θα είναι στην κατεύθυνση στήριξης της υγειονομικής περίθαλψης στο Νομό.
Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε προσωπικές διαφορές , μίση και έριδες να υπερσκελίσουν τον αγώνα που καταβάλλεται για την παραμονή και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Επικροτούμε σαν Σύλλογος και θα συμμετέχουμε στις ενέργειες που προγραμματίζονται για την άδικη απόφαση μετακίνησης προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Νοσοκομείου του Πύργου. Θα επιδιώξουμε μέσα από διάλογο και συνεννόηση να επιλυθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση. Καλούμε σε συνεργασία και άμεση κινητοποίηση όλους τους φορείς, προκειμένου να συντονιστούν με τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και από κοινού να αγωνιστούν για να αρθεί η άδικη αυτή απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας.
Ο Σύλλογος είναι και θα είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις, αρωγός και προασπιστής των συμφερόντων του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, διασφαλίζοντας την παραμονή και σωστή λειτουργία του.
Ολοκλήρωση διαδικτυακού εργαστηρίου από το Κέντρο Πρόληψης
18.11.20 12:57
Ολοκλήρωση διαδικτυακού εργαστηρίου από το Κέντρο Πρόληψης
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17/11/2019 το διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς και παιδιά Γ΄ και Δ΄ δημοτικού με τίτλο το Γονεοτροφείο.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρεις συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων μας δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ιδιαίτερη σχέση γονιού και παιδιού με ένα τρόπο διαφορετικό και διασκεδαστικό.
Μέσα σε αυτές τις τρεις συναντήσεις με τη βοήθεια ενός παραμυθιού, οι γονείς μαζί με τα παιδιά δημιούργησαν, γέλασαν και αξιοποίησαν τη φαντασία τους δημιουργώντας τη δική τους μοναδική ιστορία.
Ολικό λίφτινγκ στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου -Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας
18.11.20 12:48
Ολικό λίφτινγκ στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου -Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας
Υπεγράφησαν, το πρωί της Τετάρτης, τρεις συμβάσεις από το Δήμο Ήλιδας, που αλλάζουν την εικόνα και λειτουργικότητα του Μπεκιάρειου Πνευματικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου κι επίσης δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία βρεφονηπιακών σταθμών σε δυο παιδικούς σταθμούς – 1ος και Τσιρώνιος - της Αμαλιάδας.
Οι συμβάσεις υπογράφηκαν, για το Μπεκιάρειο, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Φουντά και τους παιδικού σταθμούς, από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργο Μπακέλα, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκου, της Γενικής Γραμματέας Νίκης Κοκκαλιάρη και του προέδρου της Τ.Κ. Χαβαρίου Παναγιώτη Ρούνη. Στις δηλώσεις τους τόσο ο κ Φουντάς, όσο και ο κ. Μπακέλας, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αφού, σε ότι αφορά το κτίριο στο Χάβαρι, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που πλέον υλοποιείται και βέβαια, αναφορικά με τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στην Αμαλιάδα, λύνονται προβλήματα και παράλληλα δημιουργούνται δομές που θα διευκολύνουν αρκετές οικογένειες στην πόλη.


Αλλάζει εικόνα το Μπεκιάρειο
Το έργο που θα αλλάξει οριστικά την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει το Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, έχει χρηματοδότηση 31 χιλ. ευρώ με χρόνο περαίωσης των εργασιών τους 8 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Φουντάς : «το κτίριο που στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, είναι εδώ και καιρό κλειστό αφού αντιμετώπιζε μια σειρά προβλημάτων που κατέστη τη λειτουργία του αδύνατη. Με χρήματα από τη ΣΑΤΑ και τους ΚΑΠ θα υλοποιηθούν μια σειρά έργων που θα αλλάξουν οριστικά την εικόνα και θα το καταστήσουν λειτουργικό. Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου που τώρα υλοποιείται». Στις δηλώσεις της η κ. Νίκη Κοκκαλιάρη ανέφερε : «Το εμβληματικό κτίριο της Κοινότητας Χαβαρίου επιτέλους θα πάρει τη μορφή και την λειτουργικότητα που του αρμόζει. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και σε σύντομο χρόνο θα παραδοθεί στους κατοίκους της κοινότητας. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι όταν βλέπουμε τα αιτήματα των κατοίκων του Δήμου γίνονται πραγματικότητα». Τέλος ο κ. Παναγιώτης Ρούνης είπε : «Τα προβλήματα στο κτίριο ήταν γνωστά από το 2014. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πως τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί εντός του 2015. Δυστυχώς θα έπρεπε να αλλάξει η ηγεσία του Δήμου για να φτιαχτεί το Πνευματικό κέντρο της κοινότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αμαλιάδα
Η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για να λειτουργήσουν οι δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί στα κτίρια που στεγάζονται, ο 1ος και ο Τσιρώνειος παιδικός σταθμός Αμαλιάδας, είναι συνολικής χρηματοδότησης 90 χιλιάδων ευρώ με χρόνο περαίωσης τους 4 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Μπακέλας : «Θα έπρεπε ο Δήμος Ήλιδας να εναρμονιστεί με το Προεδρικό Διάταγμα και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις υποδομές για τη λειτουργία των δυο συγκεκριμένων βρεφονηπιακών σταθμών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους ανάδοχους και σε τέσσερις μήνες θα διαθέτουμε τους νέους μας σταθμούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα στηρίξει τις οικογένειες της Αμαλιάδας».
Ορκωμοσία του νέου προέδρου της Κοινότητας Αγίας Μαύρας
18.11.20 7:12
Ορκωμοσία του νέου προέδρου της Κοινότητας Αγίας Μαύρας
Στο Δημαρχείο στη Γαστούνη ορκίστηκε χθες το πρωί, ενώπιον του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας.
Υποδεχόμενος τον νέο πρόεδρο στα καθήκοντά του ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά του τον απερχόμενο πρόεδρο κ.Βασίλη Γεωργόπουλο, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον Γεώργιο Σταθόπουλο και του εύχομαι επιτυχία στο έργο του. Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο στην κοινωνία με άριστη επαγγελματική σταδιοδρομία και με κοινωνική δράση αρκετά μεγάλη. Ο Λιμενάρχης, όπως τον θυμόμαστε όλοι, σήμερα αφήνει τον λιμένα και πιάνει το τιμόνι του καραβιού της Αγίας Μαύρας για να το πάει εκεί που πρέπει. Να μου επιτρέψεις να αναφερθώ στο Λαογραφικό Μουσείο του οποίου θα αυξήσουμε περαιτέρω τη δράση και τη συλλογή των λαογραφικών αντικειμένων αφού μαζί με σένα και μένα πρόεδρε θα είναι και ο δημιουργός του Μουσείου ο Γρηγόρης Γιαννακόπουλος.
Σου εύχομαι πρόεδρε να έχεις επιτυχία στο έργο σου. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι αψεγάδιαστη, θα είναι άριστη»
Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας κ. Γιώργος Σταθόπουλος συγκινημένος δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω πρόεδρος στο χωριό μου την Αγία Μαύρα και θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των χωριανών μου και του δημάρχου μας Ανδρέα Μαρίνου, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλα τα προβλήματα του χωριού. Και ξέρω ότι από δω και στο εξής, όπως έκανε και πριν θα βοηθήσει να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26