ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Σημαντική πρωτοβουλία Ημερίδων Διάχυσης Προγραμμάτων Erasmus+ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
12.04.16 12:01
Σημαντική πρωτοβουλία Ημερίδων Διάχυσης Προγραμμάτων Erasmus+ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Πλήθος στελεχών εκπαίδευσης, διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών έδωσαν το παρόν στον πρώτο κύκλο ημερίδων διάχυσης εγκεκριμένων σχεδίων Erasmus+ των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς τη ως μία άρτια διοργάνωση και παράλληλα εξαιρετική πρωτοβουλία. Υλοποιηθήκαν συνολικά τρείς ημερίδες, μία ανά περιφερειακή ενότητα, στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, στην Εστία Επιστημών Πατρών και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου στον Πύργο της Ηλείας. Τις ημερίδες χαιρέτισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ανά περιφερειακή ενότητα κ.κ. Χρήστος Καζαντζής, Χρήστος Κολοβός, Γεώργιος Αφράτης, Βαγγέλης Πασσάς, Βασίλης Δημητρέλλος και Παναγιώτης Ζεύλας. Το συντονισμό των ημερίδων είχαν η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής και η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Έλενα Σαρλή οι οποίοι ήταν και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.
Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες - Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας την 1η, 4η και 6η Απριλίου αντίστοιχα με τη συμμετοχή άνω των 500 εκπαιδευτικών οι οποίοι εκτός των άλλων υπογράμμισαν την ανάγκη υποστήριξης και ενθάρρυνσης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την διαδικασία υποβολής πρότασης στα πλαίσια του Erasmus+.
Συμμετείχαν από την Ηλεία οι παρακάτω εκπαιδευτικοί με εισηγήσεις:

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
12.04.16 10:47
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Μάρτιο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά - 523- άτομα. Ειδικότερα :
• 9 για ληστείες
• 63 για κλοπές/διαρρήξεις
• 58 για ναρκωτικά
• 56 για καταδιωκτικά έγγραφα
• 116 για παράνομη είσοδος & παραμονή
• 1 για απάτη
• 220 για λοιπά αδικήματα
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 311 υποθέσεις. Ειδικότερα:
• 7 για ληστείες
• 123 για κλοπές/διαρρήξεις
• 52 για ναρκωτικά
• 129 για λοιπά αδικήματα
Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
• 5.338 γραμμάρια ηρωίνης
• 28 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
• 21 κιλά κάνναβης περίπου
• 31 δενδρύλλια κάνναβης
• 193 δισκία ναρκωτικών
• 2.684,80 ευρώ
• 15 μαχαίρια, γκλοπ, ασύματοι κ.λπ.
• 9 κυνηγητικά όπλα
• 5 πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
• 27 φυσίγγια
• 1.507 Είδη παραεμπορίου (cd, dvd κ.α)
• 2.110 είδη λαθρεμπορίου ( πακέτα τσιγάρων)
• 42 κιλά λαθραίου καπνού
• 330 γραμμάρια πυρίτιδας και 12 κροτίδες
• Σημαντικές υποθέσεις Μήνα Μαρτίου:
1. 29-3-2016 Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα
2. 21-3-2016 Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί σε ορεινή περιοχή της Κλειτορίας, στην Αχαΐα, για λαθρανασκαφές,
3. 18-3-2016 Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στα Σαγαίικα για ανθρωποκτονία, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών
4. 3-3-2016 Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Αχαΐα
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
12.04.16 9:49
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Όπως ανακοινωθηκε από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας τα δικαιολογητικά που εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουρεγείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και τον έλεγχο για την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ή του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης είναι τα εξής:
Α. Επαγγελματίες Αγρότες
1.Αντίγραφο της τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1,
2.Το αντίστοιχο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος και
3.Αντίγραφο της Κατάστασης Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα-έξοδα, κ.λ.π.) της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου.
1.Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)
2.Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας ή Βεβαίωση Ασφάλισης από τον ΟΓΑ.
3.Ταυτότητα
Β. Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης:
1.Για την απόδειξη της δραστηριότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος και αντίγραφο της Κατάστασης Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα-έξοδα) της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου.
2.Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.
3.Στις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης της αγροτικής εκμετάλλευσης όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, θα προσκομίζονται:
4.Αντίγραφο της τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος, όπου εκεί δεν θα αποτυπώνεται αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από την αγροτική εκμετάλλευση του ενδιαφερομένου.
5.Για μόνιμες Φυτείες: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς, κ.λ.π, (εφόσον δεν εκμισθώνονται σε τρίτους) ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο taxisnet και αντίγραφα ελαιοκομικού, αμπελουργικού μητρώου ή άλλων μητρώων, συναπτόμενα εντός του έτους αναφοράς.
6.Για μονοετείς καλλιέργεια: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς, κ.λ.π._(εφόσον δεν εκμισθώνονται σε τρίτους), ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο taxisnet, και παραστατικά αγοράς σπόρων ή φυτωρίων ή πώλησης προϊόντων της εκμετάλλευσης, εντός της χρονικής περιόδου του έτους αναφοράς.
7.Αποδεικτικά κατοχής ζωικού κεφαλαίου ή μελισσοσμηνών το οποίο είναι καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του ΥΠΑΑΤ (μητρώο αιγοπροβάτων, βοοειδών, μελισσοκομικό βιβλιάριο, κ.λ.π.), εντός της χρονικής περιόδου του έτους αναφοράς.
8.Αντίγραφο Ενιαίας Δήλωσης καλλιέργειας / εκτροφής ΕΛΓΑ.
Γ. Ασκούντες αγροτική δραστηριότητα
1.Για την απόδειξη της αγροτικής δραστηριότητας: Αντίγραφο της τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος.
2.Βεβαίωση αποδοχών ή ένσημα ΙΚΑ για τους δασεργάτες και αντίγραφα εργοσήμων για τους εργάτες γης, για το αντίστοιχο έτος με αυτό της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.
3.Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ΙΚΑ ή ΟΓΑ.
Κατά περίπτωση μπορεί να κριθούν απαραίτητα και άλλα δικαιολογητικά .
Η ισχύς των ανωτέρω πιστοποιητικών διαρκεί έως τη λήξη του εκάστοτε ημερολογιακού έτους.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της εξάρτησης
12.04.16 9:04
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της εξάρτησης
Την επιστημονική συνάντηση διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στην Συνάντηση παραβρέθηκαν 50 περίπου εκπρόσωποι φορέων από την Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο οργανωτικά θέματα του Πανελληνίου Δικτύου όσο και θέματα που αφορούν στο έργο της Πρόληψης. Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Ηλείας και Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δεββέ Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μαρούντα Νικόλαο, την κα. Γκουβίτσα Σταυρούλα – εκπρόσωπο του Δημάρχου Ήλιδας και μέλος του Δ.Σ. των «Παρεμβάσεων», την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας κα. Τσαπαρδώνη Γιώτα και την Συντονίστρια του Πανελληνίου Δικτύου και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας κα. Ζορμπά Ιωάννα. Στην Συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Γιαννόπουλος Διονύσιος, μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου. Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Δίκτυο από την αρχή της λειτουργίας του. Το Δίκτυο αποτελεί μια πρότυπη μορφή δικτύωσης όπου μέσα από διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου, ισότιμης μεταχείρισης των μελών και αξιοποιώντας την διαφορετικότητα των φορέων συνθέτει θέσεις και συμπεράσματα συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών, στην υποστήριξη και ανατροφοδότηση των φορέων - μελών του.
Στη συνάντηση οι φορείς Πρόληψης επεξεργάστηκαν σε ομάδες εργασίας τα συμπεράσματα και την αξιολόγηση του Πανελληνίου Συνεδρίου τους που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα Ιωάννινα και έθεσαν τις προϋποθέσεις υλοποίησης του επόμενου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις Κυκλάδες το 2017.
Επίσης, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που άπτονται του έργου της πρόληψης που υλοποιείται από τους αντίστοιχους φορείς σε όλη την Επικράτεια. Είναι γεγονός ότι στις σημερινές συνθήκες έχει διευρυνθεί το έργο και οι ανάγκες της κοινότητες και τα αιτήματα για συμβουλευτική υποστήριξη από άτομα και φορείς έχουν αυξηθεί. Τα Κέντρα Πρόληψης στο πλαίσιο της φιλοσοφίας σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και υποστήριξης των ομάδων του πληθυσμού αντάλλαξαν την εμπειρία τους και συζήτησαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων τους.
Μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας, οι επισκέπτες - φορείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αξιοθέατα της περιοχής. Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν αλλά και συνέβαλλαν στην φιλοξενία αυτής της Επιστημονικής Συνάντησης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Κόρκα, τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Αρχαιολόγο στην εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την πολύ καλή ξενάγηση στο Μουσείο και στους Αρχαιολογικούς Χώρους της Ολυμπίας καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Κοτσανά, εμπνευστή και δημιουργό του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχιμήδη στην Ολυμπία.
Τέλος, ευχαριστεί την κα. Μηλιά Βαντάνα καθώς και την Γαλακτοβιομηχανία «ΦΑΡΜΑ» ΗΛΕΙΑΣ για την ευγενική χορηγία τους στη φιλοξενία των συμμετεχόντων.
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
12.04.16 6:38
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου στη 1:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ανδραβίδας, με προς συζήτηση τα εξής θέματα:
Επέκταση της κυριακάτικης αγοράς.
Καθορισμός ανωτάτου αριθμού αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ανά κατηγορία επαγγελμάτων και προσδιορισμός θέσεων.
Πασχαλινό παζάρι από τους Προσκόπους του Πύργου
12.04.16 5:43
Πασχαλινό παζάρι από τους Προσκόπους του Πύργου
Τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, τα ενήλικα στελέχη και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου, διοργανώνουν πασχαλινό παζάρι με λαμπάδες, φαναράκια, πολύχρωμα στεφανάκια, πασχαλιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι, καθώς και πολλές όμορφες εκπλήξεις το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, στον εεζόδρομο Καστόρχη (απέναντι απο το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη)
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Τρίτη 12 Απριλίου 2016
12.04.16 5:08
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Τρίτη 12 Απριλίου 2016
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, με τίτλο: ”Ολυμπιακή Κληρονομιά” στην Αρχαία Ολυμπία
• ¨Κόκκινα φανάρια” από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο
• Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας για τη 2η Παγκόσμια Διήμερη Πεζοπορία στην Ιερά Οδό, Αρχαία Ηλιδα – Αρχαία Ολυμπία
• Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
• Στην Ηλεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης
• Λήξη δηλώσεων συμμετοχής για την εκδρομή στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Λευκοχώρι
• Έναρξη επετειακής εβδομάδας εκδηλώσεων του εορτασμού των 80 Χρόνων Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο δρόμο προς παραλία Λεχαινών, Βεσκουκαίικα, Καταράχι, Αρετή, δυτικά της Νέας Εθνικής οδού από Αρετή έως και Καπελέτο και στο Κουρτέσι, οικισμός Κοτταίϊκα
• Έναρξη διανομής τροφίμων από το Δήμο Πηνειού για τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»
• Το 3ο Γυμνάσιο Πύργου παρουσιάζει το βιβλίο της Ελένης Δικαίου «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω σας παρακαλώ;»
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Τοπική Κοινότητα Ξυλοκέρας
• Προβολή κινηματογραφικής ταινίας από την ΕΛΜΕ Ηλείας και το Σύλλογο Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πύργου
Διανομή τροφίμων από το Δήμο Πηνειού
12.04.16 4:16
Διανομή τροφίμων από το Δήμο Πηνειού
Ο Δήμος Πηνειού, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διανομή των τροφίμων και λοιπών αγαθών στο Δήμο μας θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2016, από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και αποκλειστικά στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Γαστούνης – Βαρθολομιού, στη Γαστούνη.
Η διανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και έως την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος με την διανομή όλων των αγαθών στους ωφελούμενους.
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ, αριθμό αίτησης καθώς και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Έκθεση ζωγραφικής στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
12.04.16 3:47
Έκθεση ζωγραφικής στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
Έκθεση ζωγραφικής με έργα της Γκορντάνας Ραντόγιεβιτς - Δημακοπούλου και του Μπάμπη Πυλαρινού φιλοξενείται από χθες στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας.
Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 16 Μαΐου και θα δέχεται το φιλότεχνο κοινό κάθε Δευτέρα από τις 5:30 το απόγευμα και μέχρι τις 9:00 το βράδυ.
Στην Ηλεία σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος
12.04.16 3:33
Στην Ηλεία σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος
Την Ηλεία θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης.
Κατά την επίσκεψή του αυτή και με αφορμή τη διαβούλευση για το Προεδρικό Διάταγμα που έχει ως θέμα τον χαρακτηρισμό χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης», πρόκειται να συναντηθεί τόσο με τοπικούς φορείς όσο και με πολίτες της περιοχής με σκοπό το διάλογο και τη παροχή διευκρινήσεων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στη 1:00 μμ.
Αμαλιάδα: Δυο εξαιρετικές μουσικές βραδιές με τον Στέφανο Κορκολή...
11.04.16 17:22
Αμαλιάδα: Δυο εξαιρετικές μουσικές βραδιές με τον Στέφανο Κορκολή...
Δυο εξαιρετικές μουσικές βραδιές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο θέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου στην Αμαλιάδα, το Σάββατο και την Κυριακή.
Αιτία γι` αυτό δεν ήταν άλλο από την παρουσία - στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και τις δυο βραδιές- του Στέφανου Κορκολή που ενθουσίασε παίζοντας στο πιάνο, με ξεχωριστή δεξιοτεχνία, γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη!
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης -και πρεσβευτής πλέον του έργου του Μίκη Θεοδωράκη- έχοντας στο πλάι του την Σοφία Μανουσάκη, ξεδίπλωσε το ταλέντο του προσφέροντας συνάμα έντονες στιγμές στο κοινό που τον καταχειροκρότησε.
Ο Στέφανος Κορκολής και στην δεύτερη επίσκεψη του στην Ηλεία (σ.σ. μετά από αυτή στον Πύργηο, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου), υπήρξε ιδιαίτερα επικοινωνιακός, δημιούργησε ζεστό κλίμα αναφερόμενος –στο ενδιάμεσο των τραγουδιών και των κομματιών- σε πτυχές από την «σχέση» του με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη να τον χαρακτηρίζει άξιο συνεχιστή του σπουδαίου έργου του...
Κατά την διάρκεια των συναυλιών ακούστηκαν τραγούδια και κομμάτια που έγραψε ή μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Στέφανο Κορκολή για πρώτη φορά να αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου τα έργα του μεγάλου δημιουργού και να τα προσεγγίζει μέσα από ένα πιάνο και μια φωνή... αυτήν της Σοφίας Μανουσάκη η παρουσία και οι φωνητικές ικανότητες της οποίας εντυπωσίασαν το κοινό. Τα τραγούδια και οι μουσικές που ακούστηκαν στις συναυλίες εμπεριέχονται στο cd με τίτλο «Συνάντηση» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι κι έχει γίνει χρυσό...
Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές όπου στη σκηνή βρέθηκαν τα Χορωδιακά τμήματα της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας (Μικτή και Παιδική χορωδία), ερμηνεύοντας Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή να τα συνοδεύει στο πιάνο... τα μέλη της Μικτής Χορωδίας ερμήνευσαν το "Ένα το χελιδόνι" ενώ το Παιδικό τμήμα τραγούδησε το "Καραβάκι" και το "Στρώσε το στρώμα", με το χειροκρότημα που ακούστηκε να ήταν κάτι παραπάνω από ζεστό!
Αξιοσημείωτη και η σύμπραξη του Στέφανου Κορκολή με τον πιανίστα και διοργανωτή των συναυλιών Χρήστο Τσατσαμπά (Ωδείο Piano & Music), με τον δεύτερο να φανερώνει το ταλέντο του κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώτος... Ο Χρήστος Τσατσαμπάς παρουσίασε μια διασκευή στο "Ένα το χελιδόνι" του Μίκη Θεοδωράκη και ο Στέφανος Κορκολής τον συνόδεψε από κάποιο σημείο και μετά με το ντουέτο να ενθουσιάζει!

Απαγχονίστηκε 49χρονος στον Καρδαμά
11.04.16 17:12
Απαγχονίστηκε 49χρονος στον Καρδαμά
Απαγχονισμένος βρέθηκε πριν λίγη ώρα στο σπίτι του, στον Καρδαμά Αμαλιάδας 49χρονος άνδρας
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.
Ολοκλήρωση λιμενικών υποδομών στο Κατάκωλο
11.04.16 13:50
Ολοκλήρωση λιμενικών υποδομών στο Κατάκωλο
Ένα σημαντικό έργο, το οποίο αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρώθηκε και σήμερα έγινε η διοικητική παράδοσή του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.
Πρόκειται για την Εκτέλεση Συμπληρωματικών Έργων στον Λιμένα Κατακόλου, συνολικού προϋπολογισμού 12.124.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 και περιελάμβανε τα υποέργα: επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων, επέκταση του προσήνεμου μώλου και συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας.
«Είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς σήμερα αυτή η μέρα, καθώς παραδίδουμε ολοκληρωμένο ένα έργο - σημαία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μείζονος σημασίας για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην περιοχή μας. Το έργο που παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία, είναι ένας ασφαλής λιμένας που μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη διαχείριση – εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται από αυτά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Συμπληρώνοντας ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη να συμπεριλάβει ώριμες προτάσεις για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον άξονα Κατάκωλο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.
«Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμένα Κατακώλου, οι ΟΧΕ είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τους Δήμους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ερευνητικούς φορείς και την κοινωνία πολιτών, ώστε να υλοποιηθεί ένα πολυθεματικό και πολυτομεακό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα επιφέρουν βιώσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα επιπλέον έργα που μπορούν να ενταχθούν στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και έχει γίνει πρόβλεψη να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020 και είναι: η δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών στο λιμάνι Κατακώλου (νέα κτίρια υποδοχής, ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών, υπαίθριου θεάτρου, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα χερσαίων ζωνών), αλλά και το έργο της «Κατασκευής Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκωλο» που θα συνδέει τον δρόμο Πύργου–Κατακώλου απευθείας με την Εθνική οδό Πατρών –Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα –Πύργος –Τσακώνα.
«Το λιμάνι Κατακώλου πλέον είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια κρουαζιέρας, αποτελώντας κόμβο στη Μεσόγειο και ιδίως σε Αδριατική και Ιόνιο. Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές και τη σύνδεση με αυτό, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας καταλήγοντας «στρατηγικός μας στόχος ως Περιφέρεια είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να δώσουμε ώθηση σε κάθε περιοχή, προς όφελος των συμπολιτών μας. Δε σταματάμε να διεκδικούμε για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».
ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΗΛΙΔΑΣ: "Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία. Ποδηλατώντας 2016"
11.04.16 13:18
ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΗΛΙΔΑΣ:
Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας ενημερώνουν:
Όσον αφορά την ασφάλτινη διαδρομή για το "Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία. Ποδηλατώντας 2016", οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τα εξής πριν την εκκίνηση: 1)Χάρτη με την διαδρομή τους όπου θα αναφέρονται τα χωριά με την σειρά που θα πρέπει να τα συναντήσουν για να μην χαθούν. στην δεύτερη σελίδα θα αναγράφονται τα τηλέφωνα των: υπεύθυνος διαδρομής, τεχνικός, γιατρός, ερυθρός σταυρός ,κλπ. 2)διάφορα διατροφικά προϊόντα τα οποία και θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδρομής για να μην εξαντληθούν π.χ.(μπανάνες ,παστέλι και νερό)
Γενικές πληροφορίες για την διαδρομή
Το πρωί της Κυριακής όσοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Ήλιδα θα έρθουν στην πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα και από εκεί θα μεταφερθούν με δικά μας μέσα, αυτοί και τα ποδήλατά τους δωρεάν. Επίσης και η μεταφορά από την Αρχαία Ολυμπία στην Αμαλιάδα κατά την επιστροφή θα είναι δωρεάν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάποιος κουραστεί, θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς του και του ποδηλάτου του με αυτοκίνητο.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν τρις σταθμοί υδροδοσίας. Ο Πρώτος σταθμός θα είναι στο χωριό Οινόη που βρίσκετε περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο χωριό Χειμαδιό περίπου στο 30ο χιλιόμετρο και ο τρίτος σταθμός θα είναι στο χωριό Καρούτες 10 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία. Παρόλα αυτά αν κάποιος χρειαστεί νερό στο ενδιάμεσο,θα παραλάβει από το κινητό σταθμό υδροδοσίας μετά από επικοινωνία του με τον υπεύθυνο της διαδρομής.
Η σηματοδότηση θα γίνει όπως κάθε χρόνο με ταμπέλες μεγάλες ,με σπρέι και σε συνδυασμό με τον χάρτη που θα παραλάβετε, ελπίζουμε να μην χαθούμε.
Όσον αφορά την χωμάτινη διαδρομή, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τα εξής πριν την εκκίνηση: 1)Χάρτη με την διαδρομή τους όπου θα αναφέρονται τα χωριά με την σειρά που θα πρέπει να τα συναντήσουν για να μην χαθούν. στην δεύτερη σελίδα θα αναγράφονται τα τηλέφωνα των: υπεύθυνος διαδρομής, τεχνικός, γιατρός, ερυθρός σταυρός ,κλπ. 2)διάφορα διατροφικά προϊόντα τα οποία και θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδρομής για να μην εξαντληθούν π.χ.(μπανάνες ,παστέλι και νερό)
Γενικές πληροφορίες για την διαδρομή
Το πρωί της Κυριακής όσοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Αρχαία Ήλιδα θα έρθουν στην πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα και από εκεί θα μεταφερθούν με δικά μας μέσα, αυτοί και τα ποδήλατά τους δωρεάν. Επίσης και η μεταφορά από την Αρχαία Ολυμπία στην Αμαλιάδα κατά την επιστροφή θα είναι δωρεάν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάποιος κουραστεί, θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς του και του ποδηλάτου του με αυτοκίνητο.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας. Ο Πρώτος σταθμός θα είναι στο χωριό Περιστέρι που βρίσκετε περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής και ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο χωριό Χειμαδιό στο 23ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής.
Παρόλα αυτά αν κάποιος χρειαστεί νερό στο ενδιάμεσο ,θα παραλάβει από το κινητό σταθμό υδροδοσίας μετά από επικοινωνία του με τον υπεύθυνο της διαδρομής.
Η σηματοδότηση της διαδρομής θα γίνει όπως κάθε χρόνο με 250 ταμπέλες που θα έχουν πάνω τους αύξοντα αριθμό, έτσι ώστε αν χρειαστείτε κάποιας μορφής βοήθεια κατά την διάρκεια του event να μπορέσουμε πιο γρήγορα να έρθουμε κοντά σας , επίσης θα σηματοδοτήσουμε με σπρέι και με κορδέλες έργου και σε συνδυασμό με τον χάρτη που θα παραλάβετε ελπίζουμε να μην χαθούμε.
Στη αρχαία Ολυμπία κατά τον τερματισμό θα παραλάβετε ένα μετάλλιο συμμετοχής, ένα αναμνηστικό δίπλωμα προσφορά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και ένα αναμνηστικό t-shirt του event προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στις 2:00 το μεσημέρι θα πάμε για φαγητό στο εστιατόριο ‘’Αμβροσία ‘’ στην Ολυμπία για να κλείσουμε το event με μια μικρή γιορτή. Το φαγητό θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που θα έρθουν από περιοχές εκτός Νομού Ηλείας και είναι προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για όλους τους υπόλοιπους εμάς το κόστος θα είναι 10 ευρώ το άτομο.
Στις 2:00 θα αναχωρήσει από την Ολυμπία το πρώτο πούλμαν με αυτούς που δεν θα καθίσουν για φαγητό, όλοι οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουμε μετά το φαγητό.
Όλα Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν με μεγάλο φορτηγό από την Ολυμπία στην Αμαλιάδα (συσκευασμένα) και θα παραληφθούν από τους ιδιοκτήτες τους στην πλατεία Ανεμόμυλου στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας.
Εκδήλωση για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας στον Πύργο
11.04.16 13:11
Εκδήλωση για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας στον Πύργο
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Κοινωφελούς Σωματείου ΦΡΟΝΤΙΖΩ και της «Ελληνικής Ένωσης για τη Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» ΕΕΑΣΚΠ οργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση, στα πλαίσια του προγράμματος «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα» με τίτλο: «Δυναμώνοντας τη φωνή των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας-Απολογισμός Έργου» το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 12.00 μμ σε αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ),[Μανωλοπούλου & Μαγνησίας], στον Πύργο.
«Αρκαδία, ιδεώδες αλλά και κοινωνική αναφορά» στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
11.04.16 13:05
«Αρκαδία, ιδεώδες αλλά και κοινωνική αναφορά» στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Εκδήλωση με θέμα: «Αρκαδία, ιδεώδες αλλά και κοινωνική αναφορά» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αναγνωστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ., υπό τη διοργάνωση του Σωματείου της Βιβλιοθήκης.
Ένα θέμα για τη διαμόρφωση και την πορεία του μύθου της Αρκαδίας, που σαγήνευσε τη Δύση και επηρέασε τον πολιτισμό της, λογοτεχνία- εικαστικές τέχνες- σκέψη, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Από τον Βεργίλιο ως το Λορέντζο των Μεδίκων και τον Γκαίτε, από τον Πουσέν ως τον Τόμας Κόουλ και τον Ίκινς στις Η.Π.Α.
Ομιλήτρια θα είναι η Φιλόλογος κ. Αντωνία Μπούρα.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
11.04.16 12:07
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης θα συνεδριάσει σήμερα στις 8:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, με προς λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της
ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης για παράταση του συμβατικού χρόνου φόρτωσης παράδοσης των υλικών της σύμβασης Προμήθεια υδρομετρητών Δ Πηνειού συμβατικής δαπάνης 30.987,39 € του προμηθευτή ΑΧΑΪΚΗ ΟΡΕΙΧΑΛΚΟΥΡΓΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
2. Λήψη απόφασης για έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή χώρου για προσωρινή αποθήκευση δεμάτων αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Πηνειού με αριθ. μελ.56/15 και ανάδοχο την Α. & Θ Νικία Νικολετόπουλοι ΑΒΕΤΕ.
3. Λήψη απόφασης για 3η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ πρώην Δήμου Βαρθολομιού στη θέση δάσος Θινών της ΤΚ Βαρθολομιού Δ. Πηνειού»
4. Λήψη απόφασης για επικαιροποίηση και συμπλήρωση της τροποποίησης της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης σχεδίου πόλεως Γαστούνης στο Ο.Τ. Α037 για χαρακτηρισμό τμήματος του σε Κοινόχρηστο (πλατεία) από πολιτιστικό χώρο (ΚΦ).
5. Λήψη Απόφασης για έγκριση ισολογισμού εκκαθάρισης ΚΕΚ Ήλιδα.
6. Έγκριση δαπανών κληροδοτήματος Μανουρά
7. Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων.
8. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων.
9. Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης που αφορά στην επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή Βαρκά στην Δ.Κ. Τραγανού από ιδιοκτησία Κωστοπούλου Νικολάου προς ιδιοκτησίες Κολότση Δημητρίου, Κολότση Κωνσταντίνου, Κολότση Νικολάου και Ραμαντά.
10. Λήψη απόφασης για επέκταση δημοτικού φωτισμού σε οδό πλησίον ιδιοκτησίας Λάμπρου Κλάδη του Νικολάου στην περιοχή Γεροντόπουλου ή Οικονομέϊκα έξω από τον συνοικισμό Αγγινάρα Γαστούνης.
11. Λήψη απόφασης για επέκταση δημοτικού φωτισμού που αφορά μετατόπιση ενός (1) στύλου ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Γ. Σεφέρη στο Βαρθολομιό.
12. Λήψη απόφασης για διαμόρφωση χώρου εναπόθεσης κάδων ΑΣΑ στη Γλύφα Τ.Κ. Λυγιάς
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
11.04.16 10:01
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
- ¨Κόκκινα φανάρια” από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο
- Ομιλία Σωκράτη Νίκα στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Εκδροµή µαθητών όλων των Τάξεων του Γυμνασίου Πελοπίου µε προορισµό τις Μυκήνες - Ναύπλιο
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύργου
- Έναρξη έκθεσης ζωγραφικής στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Έναρξη συγκέντρωσης τροφίφων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Ομάδα Γυναικών Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
Βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ομάδα Γυναικών Αμαλιάδας
11.04.16 9:21
Βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ομάδα Γυναικών Αμαλιάδας
Η Ομάδα Γυναικών Αμαλιάδας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη.
Η συγκέντρωση γίνεται κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης από σήμερα, και Τετάρτη, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ και μέχρι τις 20 Απριλίου
Eνημερωτική συγκέντρωση εσπεριδοπαραγωγών στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βουνάργου
11.04.16 9:12
Eνημερωτική συγκέντρωση εσπεριδοπαραγωγών στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βουνάργου
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ενημερώνει τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου (Βούναργο, Ξυλοκέρα, Σαλμώνη κ.α) ότι την προσεχή Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βουνάργου στην περιοχή Γλυκόριζο Ξυλοκέρας, προκειμένου να συζητηθούν διάφορα προβλήματα φυτοπροστασίας που παρουσιάζονται στις καλλιέργειες των παραγωγών.
Η συνεργασία με τους παραγωγούς των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής , είναι απαραίτητη και σημαντική, για την έγκαιρη γνωστοποίηση διαφόρων προβλημάτων που παρουσιάζονται στις καλλιέργειές τους.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί όπως συμμετέχουν στην ενημερωτική συγκέντρωση.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83