ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Κινητοποιήσεις για τους αδικημένους νέους αγρότες του 2009
11.04.16 8:47
Κινητοποιήσεις για τους αδικημένους νέους αγρότες του 2009
Σε αποκλεισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πορεία προς τη Βουλή θα προχωρήσει την Πέμπτη 21 Απριλίου, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για το θέμα των 5.000 «αδικημένων» νέων αγροτών του 2009, οι οποίοι δεν έλαβαν την επιδότηση που τους αναλογούσε για το πριμ πρώτης εγκατάστασης, αλλά και τα χρήματα από το εθνικό απόθεμα.
Σύμφωνα με τον Αμαλιαδίτη πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρο Βασιλόπουλο, οι συγκεκριμένοι αγρότες έπεσαν θύμα πολιτικών παιχνιδιών παραμονές των εκλογών του 2009. «Με τον νόμο Μπατζελή κόπηκαν τα μισά χρήματα. Αντί για 35 με 40.000 ευρώ, πήραν 15 με 20.000 ευρώ τελικά, ενώ δεν πήραν ούτε από το εθνικό απόθεμα. Ήδη εκδικάζονται διάφορες υποθέσεις μετά τις αγωγές που έχουν κατατεθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.
Η Π.Ε.Ν.Α. καλεί όλους τους νέους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί επιτέλους η αδικία εις βάρος των 5.000 νέων αγροτών του 2009, αλλά και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες περιπτώσεις.
Ομιλία Σωκράτη Νίκα στη Θεία Οικοδομή
11.04.16 6:24
Ομιλία Σωκράτη Νίκα στη Θεία Οικοδομή
Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας.
Ομιλητής θα είναι ο θεολόγος καθηγητής και σύμβουλος θεολόγων κ. Σωκράτης Νίκας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η μνήμη των ανθρώπων και η μνήμη του Θεού».
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη
11.04.16 5:36
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Συνάντηση των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Γεράσιμου Μπαλαούρα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/4, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Οι βουλευτές μετέφεραν στον Υπουργό όλα όσα συζητούνται από φορείς και πολίτες και έθεσαν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου, που θα εκθέσει και δημόσια στην επίσκεψή του στον Πύργο την Τρίτη 12/4.
Σημειώθηκε από όλους ότι το σχέδιο ΠΔ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν λόγο, σε αντίθεση με την κλειστή διαβούλευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τονίστηκε ότι πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση ότι δήθεν «απαγορεύεται» η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή καθώς είναι σαφές ότι οι νομίμως υφιστάμενοι οικισμοί μπορούν να επεκτείνονται κανονικά. Επίσης, η εθνική αλλά και η διεθνής εμπειρία καταγράφει σημαντική άνοδο των αξιών των ακινήτων εκεί που υπάρχει καθορισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και όχι μια άναρχη κατάσταση, η οποία απομακρύνει βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες.
Για τους μη νομίμως υφιστάμενους οικισμούς, που δεν έχουν υπαχθεί στο ν.4178/2013, εξετάζονται όλες οι δυνατές λύσεις ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή αλλά και να μπει τέλος στην άναρχη δόμηση.
Η έκδοση ΠΔ στην πραγματικότητα θα φέρει άνοδο στον τουρισμό. Υπάρχουν κοινοτικά κονδύλια για περιοχές Natura που πλέον θα μπορούν να απορροφηθούν. Η «αναρχία» και οι παρανομίες ούτε επενδύσεις έφεραν, ούτε ουσιαστική αύξηση του τουρισμού και στέρησαν από την περιοχή τη διεθνή προβολή που της αξίζει.
Για τους όρους δόμησης σημειώθηκε ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura (ν.3937/2011), το όριο αρτιότητας εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, είναι 10.000 τ.μ., με τις όποιες παρεκκλίσεις. Η πρόταση για τα 20 στρέμματα δεν είναι ανελαστική. Άλλωστε έχει ζητηθεί από τους Δήμους να προτείνουν περιοχές που θα μπορούσαν στοιχειοθετημένα να διατηρήσουν τα 10 στρέμματα.
Τονίστηκε επίσης ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη είχε παραληφθεί και εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όσοι διαφωνούσαν, είχαν το δικαίωμα να την αμφισβητήσουν νόμιμα και έμπρακτα, κάτι που δεν έπραξαν. Ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι, με το νέο ΕΣΠΑ, θα επικαιροποιηθούν όλες οι ΕΠΜ, ώστε να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο όλες οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας.
Είναι αυτονόητο ότι η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, πέραν όλων των άλλων, η χώρα μας θα κληθεί να καταβάλει τεράστια πρόστιμα για την έλλειψη προστασίας της περιοχής.
Είναι προφανές πλέον ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη οπτική και σχεδιασμός για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής αλλά ταυτόχρονα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί, με βάση τα ασφυκτικά δεδομένα που διαμόρφωσαν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Πασχαλινό παζάρι από το "Χαμόγελο του Παιδιού"
11.04.16 4:09
Πασχαλινό παζάρι από το
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διοργανώσει και φέτος πασχαλινό παζάρι στην Ηλεία, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους, πάντα σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις και το δύσκολο έργο του Οργανισμού.
Το παζάρι θα φιλοξενηθεί στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο από τις 20 έως και τις 27 Απριλίου.
Δενδροφύτευση την Κυριακή στη Νέα Φιγαλεία
10.04.16 17:39
Δενδροφύτευση την Κυριακή στη Νέα Φιγαλεία
Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Νέας Φιγαλείας και την συμμετοχή των: Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου, Α.Ο. Απόλλων Νέας Φιγαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας,Πολιτιστικός Σύλλογος Φασκομηλιάς Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας, Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιγαλείας, Πολιτική Προστασία, Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων, ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φορείς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την διατήρηση της καλής οικολογικής κατάστασης της περιοχής.
Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή τροφίμων-προϊόντων από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου
10.04.16 15:29
Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή τροφίμων-προϊόντων από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου κ. Αγγελακοπούλου Ανδριάνα ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 ξεκινάει η τμηματική διανομή τροφίμων-προϊόντων από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου(ώρες 8:30-13:30) στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους απόρους»(ΤΕΒΑ).
Λόγω μεγάλου αριθμού δικαιούχων η διανομή θα πραγματοποιηθεί τμηματικά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου με τους δικαιούχους ή αποστολής sms, προκειμένου να αποφευχθεί πολύωρη αναμονή και συνωστισμός.
Μια μοναδική Έκθεση 20 Ελλήνων καλλιτεχνών αφιερωμένη στον Ολυμπισμό και στην Εκεχειρία
10.04.16 14:58
Μια μοναδική Έκθεση 20 Ελλήνων καλλιτεχνών αφιερωμένη στον Ολυμπισμό και στην Εκεχειρία
Ημέρα αφιερωμένη στον Ολυμπισμό και στην Εκεχειρία η 6η Απριλίου που μας πέρασε και η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Ήλιδας έχοντας ως εκτελεστικό φορέα το ΑΣΑΕΔ, μια μοναδική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο 120 ετών από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Το νόημα της ολυμπιακής Εκεχειρίας ανέπτυξε ένας εκ των ομιλητών, ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που θα διεξαχθεί στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» στις 20 Απριλίου, 1623 χρόνια μετά την παύση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Την προηγούμενη ημέρα 19 Απριλίου ένστολοι αθλητές θα παραδώσουν τον οπλισμό τους ως ένα τελετουργικό εξαγνισμού και σεβασμού της ειρήνης.
Στο φουαγιέ του Μουσείου λειτούργησε Έκθεση με έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών αφιερωμένα στον Ολυμπισμό, στην Εκεχειρία και στην Ειρήνη, την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη. Στην έκθεση έλαβαν μέρος: Άγγελος, Απέργης Αντώνης, Βαλυράκη Μίνα, Βουτσινάς Μάριος, Γεωργας Σπύρος, Γκελμπέσης Γιώργος, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Κανέλλου Εβίτα, Κοροβέση Αγγέλικα, Κούρκουλου Μάγδα, Κτιστοπούλου Μαρία, Λάβδας Απόστολος, Λαζαρίδης Κυριάκος, Παγκρατίδης Παγκράτης, Παναγιωτίδης Άγγελος, Πατσέλης Αλτιν, Σαμόλη Μαίρη, Σπυριούνης Κώστας και Τζανουλίνος Πραξιτέλης.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ήλιδας, τελούσε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΥΠΕΘΑ, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του CISM (Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού), του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΕΘΝΟΑ και του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου «Η Καλλιπάτειρα», τη συμβολή του Δήμου Πύργου και είχε ως εκτελεστικό φορέας το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.
Προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηλείας
10.04.16 14:42
Προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηλείας
Από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εβδομήντα εννέα ατόμων επικουρικού προσωπικού.
Στην Ηλεία θα καλυφθούν οι κάτωθι θέσεις:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Μια θέση ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού
Μια θέση ΔΕ Τεχνικού (Υδραυλικού)
Μια θέση ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Μια θέση ΤΕ Μηχανικών (Ηλεκτρολόγων)
Μια θέση ΤΕ Νοσηλευτικής
Μια θέση ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιοχημικών Εργαστηρίων
Μια θέση ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
Επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας
10.04.16 14:07
Επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας
Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης διαδραστικής παράστασης στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, το βράδυ της Παρασκευής, η ομάδα μουσικοπαιδαγωγικών δράσεων του Ιόνιου Πανεπιστημίου ¨Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι¨ επισκέφτηκε το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, με την καθηγήτριά τους Δρ. Ζωή Διονυσίου, Επικ.Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής.
Αγιογράφηση Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα
10.04.16 14:02
Αγιογράφηση Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα
Ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες η αγιογράφηση του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους ευλαβείς προσκυνητές - δωρητές και την Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας με τους καθηγητές κ. Νικόλαο Παπαηλιού και τον κ. Χρίστο Χρυσοσπάθη, με τους συνεργάτες τους, που από την αρχή με τον πνευματικό ζήλο και την αγάπη για αυτό που ο Θεός τους χάρισε σιγά σιγά το Ιερό Προσκύνημα αλλάζει εσωτερικά δίνοντας στον κάθε προσκυνητή που το επισκέπτεται πνευματική δροσιά.
Στις 11 Μαΐου η νέα συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
10.04.16 13:56
Στις 11 Μαΐου η νέα συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
Η νέα συνάντηση των μελών και των φίλων της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα αναγνωστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Το βιβλίο που θα σχολιάσουν είναι το: “Όταν έκλαψε ο Νίτσε” του Ίρβιν Γιάλομ.
''Ηλείας Εγκώμιον 2016'' για τρίτη χρονιά από την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας
10.04.16 13:35
   ''Ηλείας Εγκώμιον 2016'' για τρίτη χρονιά από την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας
''Ηλείας Εγκώμιον 2016''. Για τρίτη χρονιά φέτος, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας προετοιμάζει και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 8μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] μια σημαντική εκδήλωση.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ,στο χθες και το μέλλον της Ηλείας,αλλά και στις προοπτικές τη.
Ευχή και προσδοκία,η προβολή του τόπου μας και του Πολιτισμού του, αλλά και αξίωση και στόχος,η επιστροφή των αρχαιοτήτων στην κοιτίδα τους.
Απόδειξη της εμβέλειας ,που πλέον έγινε θεσμός, είναι η συμμετοχή μια πλειάδας επιφανών ανθρώπων, εκλεκτών μουσικών και ειδικών στα παραπάνω θέματα όπως
-Η Μικτή Χορωδία Πύργου
-Από τα Χρώματα της Ήλιδας, Γιώργος Γκιτζίρης - Χαρά Σκουλαρίκου.
-Εισήγηση Γιώργος Λεκάκης - Κοινοωνιολόγος-Λαογράφος-Δημοσιογράφος
Είναι μέλος:
του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας,
του ΔΣ της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων και
μέλος της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και των Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών.
με θέμα ''Οι… Ολυμπιακοί Αγώνες πριν ιδρυθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!''
-Απαγγελία Πάυλος Αυγερινόπουλος,Αναστασία Εγκαρχου,Νώντας Κωνταντακόπουλος,Αγγελική Μούσχου,Κυρακούλα- Κίρκη Σιούτη
-Ακούσματα από τραγούδια του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου
-Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ.Μαρίνος- συνθέτης
-Προλογίζει-απαγγέλει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος
Η ίδια εκδήλωση ,με ομώνυμο τίτλο,με το ίδιο περιεχόμενο,αλλά με άλλη δομή και συντελεστές, γινεται τα δύο τελευταία χρόνια ,με μεγάλη απήχηση και επιτυχία.
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και από όλα τα σημεία του Νομού,αφού αφορά τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους του.
Let’s Do it Greece την Κυριακή 17 Απριλίου στη Νέα Φιγαλεία
10.04.16 13:31
Let’s Do it Greece την Κυριακή 17 Απριλίου στη Νέα Φιγαλεία
Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Νέας Φιγαλείας και την συμμετοχή των: Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου, Α.Ο. Απόλλων Νέας Φιγαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας, Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιγαλείας, Πολιτική Προστασία, Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων, ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24,Πολιτιστικός Σύλλογος Φασκομηλιάς.
Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά την συνέχιση των εθελοντικών δράσεων μας:
Την Κυριακή, στις 17 Απριλίου 2016, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων. Πήραμε λοιπόν την απόφαση να συμμετέχουμε με το Let’s Do it Greece στην Πανελλήνια Εθελοντική Περιβαλλοντική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Θα φυτέψουμε 100 δενδρύλλια κουκουναριάς και πικροδάφνης, τα οποία προσφέρθηκαν από το Δασαρχείο Ολυμπίας και τον κ. Δασάρχη Γιακουμή Βασίλη. Η δενδροφύτευση θα λάβει χώρα σε ένα μικρό τμήμα της ευρύτερης καμένης περιοχής από την πυρκαγιά του 2007 στην είσοδο του χωριού.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συλλογικούς φορείς αλλά και τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που επέφεραν οι πυρκαγιές, μέσω του εθελοντισμού.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φορείς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την διατήρηση της καλής οικολογικής κατάστασης της περιοχής.
Ας προσπαθήσουμε για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας
Κατσάμπουλα Ολυμπία
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
03.01.16 10:11
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής την 4η του μηνός Ιανουαρίου έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας, αξιολόγησης προσφορών Διαγωνισμών Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ έτους 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αρίθμ. 11389/1993 απόφασης του ΥΠ.ΕΣ (ΕΚΠΟΤΑ).
2. Επί προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας Ομάδα Κατασκευαστών Α.Ε. κατά της 271/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
3. Σύνταξη διακήρυξης και καθορισμός όρων διαγωνισμού εκμίσθωσης εστιατορίου στο χώρο του δημοσίου ακινήτου ΑΒΚ 5 εμβαδού 22.590 τ.μ. (Κάμπινγκ Κουρούτας Ν. Ηλείας).
4. Σύνταξη όρων Διακήρυξης Διεθνή Ανοικτού μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών ενός έτους του ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ και των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
5. Κατακύρωση δημοπρασίας του έργου: Οδοποιία Τ.Κ. Σωστίου, Αυγείου, Καλυβίων Ήλιδας, Αρχαίας Ήλιδας, Αγίου Δημητρίου.
6. Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 35557/18-11-2015 απόφασης Δημάρχου Ήλιδας για την ανάθεση εργασίας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
7. Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου στην αγωγής Νικολάου Παρασκευόπουλου, Γεωργίας Δημητρακοπούλου, Αλεξάνδρας Παρασκευοπούλου, Ξενοφώντα Παρασκευόπουλου, Μάρθας Παρασκευοπούλου, Σταυρούλας Παρασκευοπούλου και Άννας – Μαρίας Παρασκευοπούλου (συν. 7 εναγόντων) κατά του Δήμου.
Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
03.01.16 10:03
 Δεκαήμερο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα ,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Και φέτος λοιπόν, δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων γαλοπούλες, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα κλ] που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών και τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν στο μέλος της Ένωσης, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Π.Καλαμπρέζο και Επιτροπή, με προορισμό αναξιοπαθούντες οικογένειες.
Η δεύτερη, που ολοκλήρωσε το Δεκαήμερο αυτό, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'', όπου πρόσφεραν γλυκίσματα .Ανάμεσά τους, στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας ,αλλά και οι προσκόπου, η σημερινή ''πρώτη γραμμή'' που με το έργο τους και την δραστηριότητά τους ,κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, προάγουν με αυταπάρνηση το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του συνειδητοποιημένου΄ καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα.
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γέροντες και στο προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το θεάρεστο αυτό έργο .Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου,της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος υποδέχτηκε την Προσκοπική οικογένεια και κατόπιν έδωσε πατρικές συμβουλές στα μέλη της.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων , κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
''Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση,το θεσμό της ''Καλής Πράξης'' αυτές τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι σε κάθε ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.
Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρ.Γιατράς ,τόνισε την αξία της αλληλεγγύης και το Ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στο Ιδρυμα ,κάτω από άριστες συνθήκες.Επίσης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητες τους.Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές από τους παρ ευρεθέντες προσκόπους.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν πρόθυμα και πλούσια τα προϊόντα τους .Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,''Τοπιντζης'', Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,''Κοντοχρήστος'' Παναγ.Δ.Μαλλιόπουλος κλ
Oλοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της Δράσης: "Βιολογική Γεωργία Πενταετία"
30.12.15 11:51
Oλοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της Δράσης:
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ενημερώνει τους δικαιούχους, ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της Δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία Πενταετία» για το έτος εφαρμογής 2013.
Οι αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις πληρωμής με τους δικαιούχους και τους απορριπτόμενους, αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας.
Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών.
Οι καταστάσεις πληρωμής περιλαμβάνουν 152 δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 419.774,21 ευρώ.
Επί των αναρτημένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωμής μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.
Μετά από την εξέταση των ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή
Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
30.12.15 11:17
Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς της περιφέρειας μας, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.
Ειδικότερα, δώρα και διάφορα είδη δόθηκαν :
• από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
• από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στο Χαμόγελο του Παιδιού,
• από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία « Φωτεινό Αστέρι »,
• από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, στο σύλλογο ορθοδόξου ιεραποστολικής δράσης « ο Μέγας Βασίλειος ».
Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και φορέων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές για την ευγενική αυτή προσφορά.
Τακτική συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
30.12.15 10:55
Τακτική συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ. στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Προεδρείου:
1. Ενημέρωση επί αδειοδότησης δήμου Πηνειού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων εντός των διοικητικών ορίων της Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων.
Θέματα Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών: (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης)
2. 3η Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση και Βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου τής Αμαλιάδας’»
3. Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. (μειωτικού) και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανάπλαση και Βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου τής Αμαλιάδας’».
Εγκρίθηκε από του Υπουργείο η χρηματοδότηση ύψους 1.700.000 ευρώ για έργα στον οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας
30.12.15 9:06
Εγκρίθηκε από του Υπουργείο η χρηματοδότηση ύψους 1.700.000 ευρώ για έργα στον οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ήλιδας και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου, ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε το ποσό του 1.700.000 ευρώ για έργα, προς αποκατάσταση των ζημιών από τις κατολισθήσεις, που σημειώθηκαν στον οικισμό της Ανάληψης Αμαλιάδας το 2014 και το 2015.
Υπενθυμίζουμε ότι από τις κατολισθήσεις του Φθινοπώρου του 2014 είχαμε την ολοσχερή καταστροφή κατοικιών και τμήματος της κυρίας οδού του οικισμού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.
Αποτέλεσμα, εκτός από αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι για τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, αλλά και την ασφάλεια όσων διασχίζουν τους δρόμους του οικισμού.
Ο Δήμος Ήλιδας για το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικότητας στην Πηνεία
30.12.15 8:57
Ο Δήμος Ήλιδας για το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικότητας στην Πηνεία
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τα παράπονα που εκφράστηκαν από μερίδα κατοίκων του πρώην Δήμου Πηνείας, σχετικά με τη λειτουργία του δωρεάν ασύρματου δικτύου ευρυζωνικότητας, ο Δήμος Ήλιδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμος Ήλιδας είναι ο μοναδικός Δήμος στην περιοχή μας που συνεχίζει να διατηρεί ανάλογο πρόγραμμα για την παροχή δωρεάν δικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των ΟΤΑ και τα πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.
Είναι προφανές ότι το ασύρματο δίκτυο είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση και απλωμένο γεωγραφικά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη κα ιδιαίτερα ακριβή η συντήρηση του. Επιπλέον, λόγω της φύσης του (μηχανήματα εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο) είναι πολύ συχνές οι βλάβες.
Το αρμόδιο τμήμα ΤΠΕ του Δήμου μας εργάζεται νυχθημερόν για τη συντήρηση του υφιστάμενου ασύρματου δικτύου, ωστόσο, οι εργασίες που απαιτούνται είναι και χρονοβόρες λόγω των δυσμενών συνθηκών, αλλά και κοστοβόρες λόγω του υψηλού κόστους αγοράς του εξοπλισμού.
Την φετινή χρονιά μετά από μεγάλη προσπάθεια και πρωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εξασφαλίστηκε η πίστωση για την ανάθεση της υπηρεσίας της συντήρησης του ασυρμάτου δικτύου σε εξωτερικό συνεργάτη, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα υλοποιήθηκε ένα μικρό κομμάτι της προμήθειας υλικών για την αντικατάσταση κατεστραμμένων κεραιών.
Κατόπιν αυτών των ενεργειών, παρακαλούνται οι πολίτες της Πηνείας να επιδείξουν υπομονή και να κατανοήσουν ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο τώρα σε σχέση με το παρελθόν, για να εξασφαλιστούν οι πόροι λειτουργίας και συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83