banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συστήματα τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
18.03.21 8:44
Σύστημα τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού, για ανίχνευση διαρροών του δικτύου ύδρευσης, και βελτίωση της ποιότητας νερού του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανραβίδας - Κυλλήνης, με τη συμβολή των Υπηρεσιών του Δήμου, κατέθεσαν στο Υπουργείο Eσωτερικών, αίτηση για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο:
Σύστημα τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού για ανίχνευση διαρροών του δικτύου ύδρευσης και βελτίωση της ποιότητας νερού του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Ποσό χρηματοδότησης 4.248.165,60 ευρώ.
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης μέσω αυτού του έργου επιδιώκει την μείωση των διαρροών του νερού, την εξασφάλιση της επάρκειας, και της ποιότητας, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αρνητικά τα 51 δείγματα στην περιοχή Καλλιθέας
17.03.21 15:52
Αρνητικά τα 51 δείγματα στην περιοχή Καλλιθέας
51 rapid test για κορωνοϊό διενεργήθηκαν την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τα οποία στο σύνολό τους ήταν αρνητικά.
Τα rapid test έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κατοίκους της περιοχής, έπειτα από αίτημα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά ήταν τα rapid test που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα και στα υπόλοιπα μεγάλα διαμερίσματα του δήμου (Μακρίσια, Ανδρίτσαινα και Καλλίκωμο), γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω του covid-19.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί, χαρακτηρίζοντας συγχρόνως επιτακτική την ανάγκη για συνέχιση αυτής της προσπάθειας από τους πολίτες, που έχει σαν αποτέλεσμα τα μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο.
Έκλεψαν μπαταρίες αξίας 12.750 ευρώ
17.03.21 15:44
Έκλεψαν μπαταρίες αξίας 12.750 ευρώ
Aπό τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι δυο άνδρες χθες τα ξημερώματα σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης, αφαίρεσαν 51 μπαταρίες από σταθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας, συνολικής αξίας 12.750 ευρώ, τις οποίες φόρτωσαν σε δυο ιδιωτικής χρήσης φορτηγά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της μικτής εποχούμενης περιπολίας, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού, ενώ οι δράστες στη θέα τους εγκατέλειψαν τα οχήματα, έμφορτα με τις μπαταρίες και τράπηκαν σε φυγή σε δασική περιοχή.
Το οχήματα των δραστών και οι κλεμμένες μπαταρίες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
16.03.21 17:23
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρωτοπορεί και ενισχύει τη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας «Novoville» για καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδραση Δήμου - δημότη.
Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και πολιτών, βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής. Όραμα και στόχος της είναι να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.
Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.
Σε 4 απλά βήματα
Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:
Επιλογή τοποθεσίας
Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
Προσθήκη φωτογραφίας
Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο
Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.
Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και για έκτακτα συμβάντα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες.
Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προωθήσει την εφαρμογή Novoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία - επαφή με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα.
H Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την Ακολουθία των Χαιρετισμών
16.03.21 15:26
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται, ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID 19 και της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας μετά την 9ην βραδυνήν, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται ώρα 6.30 μ.μ.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τιμά τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία
16.03.21 15:07
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τιμά τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία
Οι εκδηλώσεις θα αφορούν ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κατά την επαναστατική περίοδο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού και οργάνωσης των εκδηλώσεων, υπήρξε εντατική προετοιμασία προκειμένου οι εκδηλώσεις και οι δράσεις να έχουν ιστορική τεκμηρίωση αλλά και τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ημερομηνίες, λόγω της ρευστής κατάστασης με την πανδημία (με ενδεικτικό ωστόσο χρονικό προσδιορισμό την περίοδο από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο) έχει ως εξής:
Παραδοσιακές τοπικές δράσεις στην γιορτή του Αη Γιώργη την περίοδο της Τουρκοκρατίας – Δάσος Κάπελης (Μάιος).
Εκδήλωση για τη Μάχη των στενών Κατσαρού και ανάδειξη της ηρωικής φυσιογνωμίας του Καπετάν Γιαννιά – ΤΚ Αντρωνίου / Σπαρτουλιά (Μάιος – Ιούνιος).
Ημερίδα ιστορικής αναφοράς της Μάχης στο Πούσι για την Άλωση του Λάλα – Έκθεση «Τα όπλα των αγωνιστών του 1821» – ΤΚ Λάλα (Ιούνιος).
Τιμητική εκδήλωση για τη Μάχη στο Πούσι – ΤΚ Αχλαδινής – Ανάληψη (Ιούνιος).
Η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση – Αντιγόνη, ηρωική μορφή – ΤΚ Αντρωνίου (Ιούλιος).
Ο Κουμανιώτης καπετάν Ζώρρας και η προσφορά του στον Αγώνα του 1821 – Γνωρίζουμε τα τραγούδια της Ελληνικής Επανάστασης του τόπου μας. ΤΚ Κούμανι (Ιούλιος – Αύγουστος).
Η συμβολή της Δίβρης στην Ελληνική Επανάσταση: Μπαρουτόμυλοι – Οικογένειες Φιλικών. Αρχοντικό Πετραλιά – ΤΚ Λαμπείας (Αύγουστος).
H συμβολή του Δούκα και των Όμορων Χωριών στα χρόνια της σκλαβιάς και της Ελληνικής Επανάστασης. ΤΚ Δούκα (Αύγουστος).
Φιλελληνισμός και Παλιγγενεσία – Εγκαίνια Έκθεσης Φιλελλήνων. Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (Σεπτέμβριος).
Δημιουργία στοιχείων αναμνηστικού αποτυπώματοςΔημιουργία επετειακού πάζλ του 1821 Δημιουργία ψηφιακού αρχείου επιλεγμένων τοπικών δημοτικών τραγουδιών (επετειακή κασετίνα)Επετειακό τετράδιο για το 1821.
Η οργανωτική ομάδα
Όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος, για την κατάρτιση του προγράμματος εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση η οργανωτική ομάδα των εκδηλώσεων, στην οποία συμμετέχουν ο ίδιος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Λασιώνος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος και ο κ. Νίκος Σιάκκουλης, πτυχιούχος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στον σχεδιασμό, σημαντική βοήθεια προσφέρουν και συμμετέχουν ο Ηλείος (καταγόμενος από Δίβρη) Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Νίκος Αναστασόπουλος και ο ιστοριοδίφης – συγγραφέας κ. Ηλίας Τουτούνης.
Την Πέμπτη στο Σιμόπουλο Δήμου Ήλιδας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
16.03.21 15:04
Την Πέμπτη στο  Σιμόπουλο Δήμου Ήλιδας  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Την Πέμπτη 18η Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου Δήμου Ήλιδας, τις ώρες 9:00-13:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Rapid tests αύριο στην Καλλιθέα
16.03.21 10:36
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων σε συνεργασία με συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου στην πλατεία της Καλλιθέας δωρεάν rapid tests.
Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι η αστυνομική ταυτότητα και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
15.03.21 14:11
 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ηλείας διοργανώνει τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η Ηλεία αντιμέτωπη με την ακαδημαϊκή ερήμωση» την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 19.00.
Βασικοί ομιλητές της διαδικτυακής θεματικής συζήτησης είναι ο Κώστας Γαβρόγλου, πρ. Υπουργός Παιδείας, και ο Παύλος Χαραμής, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν ο νυν βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, οι πρόεδροι των πανεπιστημιακών τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας και οι/η πρώην βουλευτές/βουλεύτρια Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από το Left.grκαι τη σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής στο facebook.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας, πιστή στις δεσμεύσεις της, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, συνεχίζει και κλιμακώνει τις προσπάθειές της για την παραμονή των δύο εν λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων και τη λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή, στην Ηλεία όπου δικαιωματικά ανήκουν.
Σε πείσμα της κυβέρνησης που μετέρχεται κάθε μέσο για να ερημώσει την Ηλεία ΚΑΙ ακαδημαϊκά, εμείς αντιστεκόμαστε!
ΤΕΛΟΣ ΑΝ(Τ)ΟΧΗΣ
15.03.21 13:43
ΤΕΛΟΣ ΑΝ(Τ)ΟΧΗΣ
Η πανδημία είναι εδώ και κανείς μας δεν αμφιβάλλει για αυτό, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τις ζωές μας έρμαιο της αντικοινωνικής πολιτικής και της ασύδοτης καταστολής που μας έχουν επιβάλει στο όνομα της. Σε μια κοινωνία που αιμορραγεί οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον covid-19 ως δούρειο ίππο για να επιβάλει ένα καθεστώς που στοχεύει στην υποταγή της κοινωνίας και στην καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.
Ένα σύστημα υγείας αποδιοργανωμένο, εκτόξευση ανεργίας, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αντιεργατικά νομοσχέδια, λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπονόμευση δημόσιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά νομοσχέδια που στοχεύουν ουσιαστικά στην διάλυση των Πανεπιστημίων είναι μόνο η αρχή του σκοτεινού τούνελ που μπήκαμε τον Ιούλιο του ’19. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά είναι πολιτικά προσανατολισμένη στην χειραγώγηση των πολιτών και στην εξαφάνιση όσων επιμένουν να αγωνίζονται για ελευθερία. Με πρόσχημα την πανδημία διασπείρουν τον φόβο, με «όπλο» τις δυνάμεις καταστολής φιμώνουν όσους αναζητούν μια ανάσα ελευθερίας. Έχουν μετατρέψει τις αξίες σε ενοχή.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απλώσει την πράσινη τσόχα και παίζει τις ζωές μας στα ζάρια και εμείς παρακολουθούμε μουδιασμένοι, ανήμποροι να αντιδράσουμε και μετατρέπουμε άθελα μας τους εαυτούς μας σε συνένοχους στο έγκλημα που διαπράττεται με θύματα τις ίδιες τις ζωές μας. Έναν χρόνο τώρα ανεχόμαστε την υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ.! Έναν χρόνο τώρα παρακολουθούμε την αφαίμαξη της οικονομίας ! Έναν χρόνο τώρα παρακολουθούμε την κυνική επίδειξη δύναμης της αστυνομίας! Ένα χρόνο τώρα ανεχόμαστε να έχουμε έξι επιλογές όταν αυτοί που μας τις επιβάλουν συνεχίζουν τις ζωές τους ανέμελοι! Ένα χρόνο τώρα φτάσαμε στα όρια μας και ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε! Ως πότε θα φοβόμαστε; Δεν κατηγορούμε κανέναν, ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα και απολύτως κατανοητή η ύπαρξη του αλλά ως πότε; Ως πότε θα φοβόμαστε να αντιδράσουμε; Ως πότε θα ανεχόμαστε να είμαστε τα πιόνια σε ένα παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μας; Ως πότε θα κάνουμε δώρο τις ζωές μας σε όσους μας αντιμετωπίζουν απλά σαν αριθμούς καταργώντας ουσιαστικά την ανθρώπινη υπόσταση μας;
Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία έδειξε πως έχει υπερβεί τα όρια ανοχής και αντοχής και άρχισε να αντιδράει. Δεν προτρέπουμε σε τακτικές που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του καθενός και της καθεμιάς μας. Προτρέπουμε όμως στην αφύπνιση του κινήματος,! Προτρέπουμε σε ανεύρεση τρόπων αντίδρασης απέναντι στις αντιλαϊκές και επικίνδυνες τακτικές! Προτρέπουμε στην μη ανοχή βίας! Προτρέπουμε στην στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και φοιτητών! Προτρέπουμε στην αντίσταση απέναντι στην αποσάρθρωση των εργασιακών κεκτημένων! Προτρέπουμε την διεκδίκηση όσων μας στερούνε! Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε! Οι νέοι πλέον στεκόμαστε απέναντι στο καθεστώς ανελευθερίας που μας επιβάλλεται, αντιστεκόμαστε στην φίμωση του δίκιου μας, στην δολοφονία των χρόνων μας, στην εκμηδένιση μας! Μας χλευάζουν, μας αντιμετωπίζουν κυνικά, μας χτυπάνε και όσο φωνάζουμε ΠΟΝΑΩ άλλο τόσο θα κραυγάζουμε ΑΝΤΕΧΩ! Ας γίνουμε όλοι μαζί προασπιστές των παιδιών που δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον, σύμμαχοι των φοιτητών που διεκδικούν τις δημοκρατικές τους ελευθερίες, υποστηρικτές όσων βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται!
Η μόνη σωστή δήλωση που ακούστηκε από στέλεχος της κυβέρνησης δύο χρόνια τώρα είναι η δήλωση περί ατομικής ευθύνης… Πράγματι υπάρχει ατομική ευθύνη απέναντι στην κάλπη, απέναντι στην ανοχή! Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν! Ήρθε η ώρα να προασπίσουμε όσα με κόπο κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια! Για εμάς! Για τους γονείς μας! Για τα παιδιά μας! Για όλους!
ΟΧΙ στην ανοχή, Ναι στον αγώνα!
ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
Προσλήψεις εποχικών από ΤΟΕΒ της Ηλείας
13.03.21 6:31
Προσλήψεις εποχικών από ΤΟΕΒ της Ηλείας
Προκηρύχθηκε, από Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) της Ηλείας, η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για διάστημα έως πέντε μηνών, με δυνατότητα παράτασης μέχρι τρεις μήνες σε εξαιρετική περίπτωση κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκρισης της Εποπτικής Αρχής.
Συγκεκριμένα:
Από τον Τ.Ο.Ε.Β. Μυρτουντίων που εδρεύει στα Λεχαινά:
Δύο (2) άτομα Υπάλληλοι Γραφείου.
Οκτώ (8) άτομα Υδρονομείς.
‘Ενα (1) άτομο Ηλεκτροτεχνίτη.
‘Εξι (6) άτομα Εργάτες
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
Από τον Α’ Τ.Ο.Ε.Β. Πύργου:
Ένα (1) άτομο Υπάλληλο Γραφείου.
Πέντε (5) άτομα Υδρονομείς.
‘Ενα (1) άτομο Χειριστής εκσκαπτικού και χωματουργικού μηχανήματος
Δέκα τρία (13) άτομα Εργάτες.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
Από τον Τ.Ο.Ε.Β. Πελοπίου:
Ένα (1) άτομο Υπάλληλο Γραφείου.
Πέντε (5) άτομα Υδρονομείς.
‘Ενα (1) άτομο Χειριστή Εκσκαφέα
Τριάντα τρία (33) άτομα Εργάτες.
Ένα (1) άτομο Εργατοτεχνίτη
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
Από τον Τ.Ο.Ε.Β. Σαβαλίων:
Ένα (1) άτομο Υπάλληλο Γραφείου.
Πέντε (5) άτομα Υδρονομείς
Δύο (2) άτομα Εργάτες.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού
13.03.21 6:30
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού
Την άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Ηλείας και επίδοση των αποφάσεών τους στη Κυβέρνηση, με επίσκεψη των 7 δημάρχων στον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους του κυβερνητικού σχήματος, προτείνει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού, με αφορμή τις εξελίξεις για το μέλλον των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ο σταυρός του διαρκούς μαρτυρίου της Ηλείας, που λέγεται αποκλεισμός και απομόνωση από τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, δεν θεραπεύεται με τη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ, που επιδεικνύεται από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας.
Προτείνω άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού και επίδοση των αποφάσεών τους στη Κυβέρνηση με επίσκεψη και των επτά Δημάρχων στο πρωθυπουργό και στους αρμοδίους του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι μόνο μπορούμε ν' ανατρέψουμε τη κατάσταση που ήδη δρομολογήθηκε και αφορά στην εξαφάνιση των Πανεπιστημιακών σχολών από την Ηλεία.
Με τη στάση τους οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη παράταξή τους και κυρίως αδικούν το τόπο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πηνειού θα συνεδριάσει κατεπειγόντως και θα λάβει αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον του τόπου και όχι του ενός εκάστου. Ο πρωθυπουργός, αφού ενημερωθεί υπεύθυνα, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρει το ζήτημα πάνω του».
Επαναλαμβάνονται τα rapid test στον Πύργο
13.03.21 4:41
Επαναλαμβάνονται τα rapid test  στον Πύργο
Μετά την μεγάλη προσέλευση του κόσμου ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να επαναλάβει τη διαδικασία των rapid test στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο. Έτσι την ερχόμενη Τρίτη 16/3, και σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, κλιμάκιο θα βρίσκεται και πάλι έξω από τα Δικαστήρια και από τις 9.00. έως τις 14.00 θα διεξαχθούν rapid test ελέγχου για τον covid-19.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος ελέγχου με προσωπικό sms.
Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κλάδου. Ανάδειξη των προβλημάτων των κτηνοτρόφων της Ηλείας
12.03.21 17:57
Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κλάδου. Ανάδειξη των προβλημάτων των κτηνοτρόφων της Ηλείας
Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κλάδου πραγματοποίησαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο Βουλευτής Ηλείας και Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο Συντονιστής του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φάνης Κουρεμπές, ο Υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάσος Τσάκωνας και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Φλεβοτόμος.
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων αποτύπωσαν χαρακτηριστικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να συνεχίζουν να παράγουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα, έθεσαν κρίσιμα θέματα όπως η μη ουσιαστική ενίσχυσή τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα σχέδια βελτίωσης και οι υποδομές, το ζήτημα των βοσκοτόπων, το υψηλό κόστος παραγωγής που πρέπει να μειωθεί, η μη έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων, οι πολλοί υψηλές τιμές στις ζωοτροφές, η μη ηλεκτροδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων κ.α.
Ο κ. Καλαματιανός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιπτώσεις της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται σε μεγάλο βαθμό. Στην επιδείνωση του προβλήματος σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει το κλείσιμο της εστίασης, η υπολειτουργία του τουρισμού, αλλά και η μεγάλη δυσκολία που παρατηρείται στις εξαγωγές. Μέσα σε όλα αυτά οι παραγωγοί έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, στο οποίο συντελεί και η μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών. Συνεχίζοντας, τόνισε πως προσπαθεί συνεχώς να αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου με συστηματικές παρεμβάσεις, αλλά και καταθέτοντας ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, καλώντας τον να δώσεις ουσιαστικές λύσεις και να προχωρήσει σε άμεσες ενισχύσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μάλιστα, υποστήριξε πως θα μπορούσε να έχουν γίνει ενέργειες στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, όπως η διεξαγωγή εντατικών ελέγχων στην αγορά και η απορρόφηση μεγάλου μέρους της εγχώριας παραγωγής από το κράτος, με σκοπό να τροφοδοτηθούν οι δημόσιες δομές. Κλείνοντας, επεσήμανε τις στοχεύσεις για το μέλλον της κτηνοτροφίας και ιδίως τη μείωση του κόστους παραγωγής, τα συνεργατικά σχήματα, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και έναν συνολικό σχεδιασμό που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την Κλιματική Αλλαγή.
Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι το ποσό των 3,90 ευρώ ανά ζώο που δόθηκε ως στήριξη στους κτηνοτρόφους ήταν ανεπαρκές, όταν μάλιστα ο ένας στους δέκα δεν μπόρεσε καν να το λάβει. Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός ότι μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έχει υπάρξει αλλαγή δύο προέδρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Επίσης υπογράμμισε το σημαντικό πρόβλημα της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών. Εστίασε στην εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, επισημαίνοντας ως σημαντικό πλεονέκτημά την υψηλή διαφοροποίησή των τελικώς παραγόμενων προϊόντων. Πεποίθησή του είναι ότι υπάρχουν αγορές που επιθυμούν τα γαλακτομικά μας προϊόντα, πρέπει όμως να υπάρξει στοχευμένος σχεδιασμός διάθεσης και πώλησής τους.
Ο κ. Κουρεμπές σημείωσε ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε αδιέξοδο την οικονομία της χώρας. Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ, ανέφερε ότι είχαν ξεκινήσει προσπάθειες αναβάθμισης του οργανισμού και εκπαίδευσης του προσωπικού στις νέες συνθήκες, στο θέμα των ζημιών, αλλά και στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Εκτίμηση του είναι ότι τα συνεταιριστικά σχήματα μπορούν να ισχυροποιήσουν τη θέση των κτηνοτρόφων.
Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας ήταν ο μοναδικός που άντεξε στην οικονομική κρίση, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να ενισχυθούν οι παραγωγοί. Παράλληλα επεσήμανε τη σημασία των συνεργατικών σχημάτων.
Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Τσάκωνας, ο οποίος έθεσε το πλαίσιό της και με παρεμβάσεις του αποτύπωσε την κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Ηλεία, παραθέτοντας χρήσιμα στατιστικά στοιχεία.
Στη σύσκεψη, από την πλευρά των εκπροσώπων του κτηνοτροφικού κλάδου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος των αγελαδοτρόφων ν. Ηλείας, Σάκης Μαρίνος, ο Πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων «Ηλειακή Γη», Κώστας Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Γουμέρου, Δημήτρης Δημακόπουλος.
Ράπιντ τεστ Covid-19 την Τρίτη σε Αχλαδινή και Νεμούτα
12.03.21 16:35
Ράπιντ τεστ Covid-19 την Τρίτη σε Αχλαδινή και Νεμούτα
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τηνΤρίτη16 Μαρτίου θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19στην Αχλαδινήαπό τις 9 έως τις 11 το πρωί (στο Κοινοτικό Γραφείο) και στη Νεμούτα από τις 11 το πρωί έως τη 1το μεσημέρι,στον χώρο του Κοινοτικού Γραφείου.
Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, εκτός από τους κατοίκους του των ως άνω Κοινοτήτων, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Μαρτίου rapid test Covid-19, αυτή τη φορά στην Κοινότητα Πλατάνου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 26 τεστ,όλα αρνητικά.Στη διαδικασία ήταν παρόντες ο κ. Αρβανίτης και ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Π. Μυλωνάς.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης για τη σχολή Γεωπονίας Αμαλιάδας
12.03.21 16:24
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης για τη σχολή Γεωπονίας Αμαλιάδας
Δεν θα περάσει έτσι άλλη μια ισοπέδωση της Ηλείας. Η αντίδραση θα είναι σφοδρή»


«Επιμένω ότι η Αμαλιάδα και γενικότερα ο Νομός Ηλείας, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς σχολή Γεωπονίας. Τι θα πει ο κύριος Υφυπουργός ή η Υπουργός, θα το δούμε. Υπάρχει όμως και ο Πρωθυπουργός»


Την θέση του, που έχει εκφράσει δημόσια το τελευταίο διάστημα, όταν επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και τη μεταφορά της Σχολής Γεωπονίας Αμαλιάδας στην Αιτωλοακαρνανία, επανέλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η «όποια προσπάθεια για ισοπέδωση της Ηλείας, δεν θα περάσει. Δεν θα το επιτρέψουμε και η αντίδραση από όλους μας θα είναι σφοδρή». Αφορμή των δηλώσεών του ήταν η απάντηση που έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Γ. Βαρεμένο, στην οποία ανέφερε πως «η Γεωπονία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτούς τους όρους και μπορεί να δημιουργηθεί μια βιώσιμη σχολή στην Αιτωλοακαρνανία».
Ο κ. Λυμπέρης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, επιτέθηκε στην προηγούμενη Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στους κ.κ. Γαβρόγλου και Βαρεμένο, λέγοντας πως είναι οι «αποκλειστικοί υπεύθυνοι για μια πιθανή απομάκρυνση της Τροτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ηλεία». Επεσήμανε πως από το 2019, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση της τότε Κυβέρνησης, «είχα ζητήσει να μην υπογραφεί ο νόμος που έβαζε ταφόπλακα στα Τμήματα του Νομού μας» και κάλεσε τους νυν Βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νόμο.

«Το «έγκλημα» έχει τελεστεί από το 2019»
Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Διάβασα την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Βαρεμένο, για το θέμα των ΑΕΙ και ειδικότερα της σχολής Γεωπονίας της Αμαλιάδας. Να αναφέρω εδώ, πως την Τρίτη θα συμμετέχω στην τηλεδιάσκεψη που έχει οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα Τμήματα ΑΕΙ και θα συμμετέχει ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ Γαρβόγλου, δηλαδή ο υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί σήμερα η Ηλεία και αφορά τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Το «έγκλημα», επεσήμανε ο Δήμαρχος «έχει τελεστεί από το 2019 όταν ήταν Υπουργός ο κ. Γαβρόγλου. Σήμερα λέμε πως η νυν Κυβέρνηση, - που έλεγε πως θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο-, έρχεται να τον εφαρμόσει και κρατά την εισήγηση του κ. Βαρεμένου, σύμφωνα με την οποία η έδρα της Σχολής Γεωπονίας θα πρέπει να είναι η Αιτωλοακαρνανία.
Προσωπικά θα παλέψω – όπως έκανα για να έρθουν οι πρώτες σχολές στην Αμαλιάδα - με όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο που ζούμε. Και αυτό θα γίνει όχι μόνο γιατί είμαι ο Δήμαρχος αλλά και ως ενεργός πολίτης».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υφυπουργού ο κ. Λυμπέρης είπε: «Διάβασα την απάντηση του κ Συρίγου, ο οποίος πουθενά δεν είπε πως θα κλείσει τη σχολή της Αμαλιάδας και θα την πάει στην Αιτωλοακαρνανία. Αντιθέτως είπε ότι η Γεωπονία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτούς τους όρους και σε κάποιες αποστροφές του λόγου του, είπε πως μπορεί να δημιουργηθεί μια βιώσιμη σχολή Γεωπονίας στην Αιτωλοακαρνανία. Εγώ επιμένω ότι η Αμαλιάδα και γενικότερα ο Νομός Ηλείας, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς σχολή Γεωπονίας. Τι θα πει ο κύριος Υφυπουργός ή η Υπουργός, θα το δούμε. Υπάρχει όμως και Πρωθυπουργός». "Αυτό που θέλω να πω" , κατέληξε ο κ Λυμπέρης "είναι πως οι εκπρόσωποί μας στον Κοινοβούλιο, ψηφίζουν τους νόμους. Ο κ Βαρεμένος ο κ Γαβρόγλου και οι τρεις τότε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο ο οποίος έλεγε πως υπάρχει Γεωπονία στην Αμαλιάδα αλλά έδινε τρία τμήματα στο Μεσολόγγι. Θα δούμε τη θέση των σημερινών Βουλευτών μας και ελπίζω όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο, να μην συμπεριφερθούν με τον τρόπο που έκαναν οι τότε συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως τοπική αυτοδιοίκηση και ως τοπική κοινωνία, δηλώνουμε πως η αντίδραση θα είναι σφοδρή. Δεν θα περάσει έτσι άλλη μια ισοπέδωση της Ηλείας».
Την Καθαρά Δευτέρα σε πρώτη προβολή στο Youtube η ταινία «Μετακίνηση 7»
12.03.21 16:22
Την Καθαρά Δευτέρα σε πρώτη προβολή στο Youtube η ταινία «Μετακίνηση 7»
Την ταινία του Αμαλιαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Θοδωρή Δανίκα «Μετακίνηση 7» διάρκειας 45 λεπτών, η οποία γυρίστηκε στην περίοδο της καραντίνας και παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συνάνθρωπο μας στην εποχή του κορονοϊού, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο YouTube.
Μια ανατρεπτική ταινία που ρίχνει φως στα σκοτεινά μονοπάτια όπως αυτά διαμορφώθηκαν τον τελευταίο "χρόνο του κορονοϊού" και δημιούργησαν νέους όρους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Πατρίδας μας. Αρωγός του νεαρού Αμαλιαδίτη σκηνοθέτη ο Δήμος Ήλιδας – θα ανέβει και στον επίσημο ιστότοπό του- και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον κ Θοδωρή Δανίκα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου μίλησαν για την ταινία και τα μηνύματα που αποπνέει. Η ταινία έχει ως θέμα της την ιστορία ενός άστεγου που ζει τον έρωτα στη δύνη της πανδημίας.

Γ. Λυμπέρης : «Ο πολιτισμός «σφραγίζει» την έκφραση των κοινωνιών»!
Ξεκινώντας τη συνέντευξη, η οποία παραχωρήθηκε σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης είπε : «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη συνέντευξη με θέμα την πανδημία η οποία μπήκε στη ζωή μας, κυριάρχησε και μονοπωλεί τα ενδιαφέροντά μας τον τελευταίο χρόνο. Έχει διαφορετικές αντιδράσεις και γενικότερα έχει δημιουργήσει μια τεράστια αναστάτωση και ψύχραιμα προσπαθούμε μέσα σε αυτά τα πρωτοφανή δεδομένα, να βρούμε ένα προσανατολισμό που θα μας οδηγήσει σε μια διέξοδο και εν τέλει έξοδο από το τούνελ στο οποίο έχουμε μπει. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σήμερα μαζί μας ο Θοδωρής Δανίκας ο οποίος θα μας αναλύσει το θέμα της ταινίας του που είναι η πανδημία. Έτσι και αλλιώς ο πολιτισμός είναι αυτός που σφραγίζει την έκφραση των κοινωνιών και αυτό κάνει η ταινία που θα δούμε όλοι το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας από το YouTube ».
Θ. Δανίκας : « Το κομμάτι της πανδημίας που είχε μείνει στην αφάνεια»
Στις δηλώσεις του ο κ. Δανίκας ανέφερε: «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την πανδημία και να επικεντρωθούμε σε ένα της κομμάτι που βρίσκεται στην αφάνεια, δηλαδή τους άστεγους. Ακούμε σε καθημερινή βάση τους υπευθύνους να μας λένε πως πρέπει να καθόμαστε στα σπίτια μας, να φοράμε μάσκες κ.α. αλλά κανείς δεν έχει μιλήσει για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τη ζωή ενός άστεγου σε καιρό πανδημίας, όπως επίσης και τις αντιδράσεις του κόσμου βλέποντας κάποιον να κοιμάται στο δρόμο. Βάλαμε ως σημάδι τη μάσκα που φοράμε για την υγεία με τη μάσκα που φοράμε ως άνθρωποι. Δείξαμε τα όμορφα σημεία της πόλης και τις αντιδράσεις των ανθρώπων στη θέα ενός άστεγου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ Λυμπέρη και όλο το Δήμο για τη στήριξή του κι ελπίζω η ταινία να αρέσει στον κόσμο»
Παραλήφθηκε και ο όροφος της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη
12.03.21 16:17
Παραλήφθηκε και ο όροφος της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη
«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του»
Στην παραλαβή του ορόφου – όπου θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία - της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, προχωρά ο Δήμος Ήλιδας και το πρωί της Παρασκευής στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.
Ο κ. Λυμπέρης συνεργάστηκε με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να «κλείσουν» οι τυπικές διαδικασίες, ώστε να παραδοθεί στο σύνολό του το έργο και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την τοποθέτηση των χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.
Με την παράδοση και του ορόφου, το νοσοκομείο Αμαλιάδας αναβαθμίζεται και θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους κατοίκους όλης της Ηλείας. Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ξεκαθάρισε πως «το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του» καλώντας παράλληλα τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να προχωρήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από το παλιό κτίριο στη νέα πτέρυγα. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας να στελεχωθούν με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, αφού όπως είπε «στην υγεία δεν χωρούν τοπικισμοί κάτι που εγώ και ο Δήμαρχος Πύργου το δηλώνουμε δημόσια».

«Βρισκόμαστε Πανελλαδικά στην χειρότερη θέση σε θέματα Υγείας»
Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Νομίζω ότι συγκριτικά με το μέγεθος της Ηλείας, βρισκόμαστε Πανελλαδικά στην χειρότερη θέση σε θέματα Υγείας και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλη μια θλιβερή πρωτιά! Αυτό δεν είναι καμπανάκι αλλά καμπάνα, μήπως πια απελπιστούμε και αντιδράσουμε προς όλους αυτούς, στους οποίους πάμε δίπλα και φωτογραφιζόμαστε, μπας και φροντίσουν. Ελπίζω πως επιτέλους θα πρέπει να απελπιστούμε να αντιδράσουμε και συλλογικά να διεκδικήσουμε».
Η νέα πτέρυγα, είπε ο Δήμαρχος «αποτελούνταν από δυο εργολαβίες. Η πρώτη φάση, δηλαδή το μηχανοστάσιο και το ισόγειο, ολοκληρώθηκε. Τώρα περιμένουμε την εντολή των Διοικητών για να μεταφερθεί εκεί το τμήμα των επειγόντων περιστατικών.
Όταν έλεγα προχθές πως θα παρέμβω για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με γιατρούς εννοούσα βέβαια και το Τμήμα Επειγόντων Περαστικών του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Είναι ντροπή τώρα που εμείς ετοιμάσαμε το ισόγειο της νέας πτέρυγας – το οποίο είχε παρατήσει ο προηγούμενος Δήμαρχος για πέντε χρόνια –να μην λειτουργεί. Σήμερα πήγαμε με στελέχη του Δήμου για να γίνει η παραλαβή του ορόφου για να μετατραπεί σε χειρουργεία. Θα παραδοθεί από τον εργολάβο και αμέσως μετά, σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, θα προχωρήσουμε στη στελέχωση των χειρουργείων. Έχουμε δύο χειρούργους και επιτέλους ας μας αφήσει ήσυχους ο κ. Διοικητής για να κάνουμε τη δουλειά μας. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας¨, επεσήμανε θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του όπως έκανε τόσες δεκαετίες τώρα. Σε θέματα υγείας δεν υπάρχουν τοπικισμοί και απλά να σας θυμίσω πως ο Δήμαρχος Πύργου που επίσης είναι γιατρός, λέει πως ο νομός χρειάζεται τις κλίνες της Αμαλιάδας. Οπότε παλεύουμε όλοι για να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας».
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
12.03.21 12:58
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
Συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου για την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021
Α. Σε τακτική συνεδρίαση (18.30) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης επικαιροποίησης της υπ’ αριθμ. 72/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων φυσικών και νομικών προσώπων κλπ., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 58/2021 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
2. Λήψη απόφασης έγκρισης της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2020, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασής της.
3. Λήψη απόφασης για την απομάκρυνση και κατάργηση εγκαταλελειμμένων κουβουκλίων περιπτέρων στο Δήμο Πύργου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 3/2021 απόφασης – εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
4. Λήψη απόφασης τροποποίησης του Κανονισμού Ύδρευσης (άρθρο 1 παρ. 6) της ΔΕΥΑΠ που έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 515/2004 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν της 17/2021 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
5. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (καλλιεργήσιμη γη) στην Δ.Ε. Βώλακος στη θέση «ΜΥΤΙΚΑΣ» της Τ.Κ.Ανεμοχωρίου εκτάσεως 7.300 τ.μ. με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.
6. Λήψη απόφασης για τη δημιουργία θερινού σχολείου «ΗΡΩΝ» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.
7. Λήψη απόφασης κατανομής ποσού 151.372,60€ (Α΄ δόση 2021) στα ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Σχολική Επιτροπή μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και για την μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2021, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 2/2021 απόφασης – εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
8. Λήψη απόφασης: α. Αποδοχής παραίτησης τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Π.Δ.Ε. και β. Ορισμός νέου τακτικού μέλους.
9. Λήψη απόφασης εξόδων παράστασης Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου».
10. Λήψη απόφασης έγκρισης παραχώρησης αίθουσας του κλειστού Γυμνασίου Μυρτιάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιάς, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 3/2021 απόφασης – εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
11. Λήψη απόφασης σύστασης επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για το έτος 2021.
12. Λήψη απόφασης ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 279/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πρόσληψη χειριστών μηχανημάτων έργων στο Δήμο Πύργου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών.
Β. Σε ειδική συνεδρίαση με θέμα:
Συζήτηση επί της έκθεσης πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής β΄ εξαμήνου έτους 2020, που υποβλήθηκε με την υπ΄αριθμ. 53/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Rapid test την Τρίτη 16 Μαρτίου στην Ανδραβίδα και την Πέμπτη 18 Μαρτίου στη Κάτω Παναγιά
12.03.21 12:33
Rapid test την Τρίτη 16 Μαρτίου στην Ανδραβίδα και την Πέμπτη 18 Μαρτίου στη Κάτω Παναγιά
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τρίτη 16 Μαρτίου, στην Ανδραβίδα, στη πλατεία «Αγ. Σοφίας», από τις 09:00 έως τις 13:00.
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στην Κάτω Παναγιά, στον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς,
από τις 09:00 έως τις 13:00.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39