banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Πύργου στην διαδικτυακή εποχή
12.03.21 11:36
Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Πύργου στην διαδικτυακή εποχή
Στο πλαίσιο αλλαγών και αναβάθμισης της λειτουργίας της, η Υπηρεσία Καθαριότητας δημιουργεί τη δική της Ομάδα στο facebook για την άμεση και πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους δημότες.
Μέσα από την Ομάδα «Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμος Πύργου»( ο πολίτης θα μπορεί να μαθαίνει όλες τις ειδήσεις και τα νέα της υπηρεσίας αλλά κυρίως θα μπορεί να επικοινωνεί προκειμένου να ενημερώσει για θέματα και προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του και να πληροφορείται για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων.
Επιπλέον, οι πολίτες εκτός από την Ομάδα όπου μπορούν να στέλνουν τα μηνύματά τους, μπορούν επίσης να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26210 25058 για όποια παρατήρηση-ενημέρωση και πληροφορία αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Γίνετε μέλη της Ομάδας “Υπηρεσίας Καθαριότητας στο σύνδεσμο
https://www.facebook.com/.../permalink/1117394368732822/
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: 16 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
11.03.21 15:09
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: 16 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Από την Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από 16 δημοτικούς συμβούλους:
«Ακόμη ένα ψευδές, άθλιο, εμετικό και κατάπτυστο δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ilianews με τίτλο: ««Μισοί» οι μισθοί των νέων αντιδημάρχων του δήμου Πηνειού ;»
Ο συντάκτης του κειμένου, παρακάμποντας τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας περί διασταύρωσης της ακρίβειας της πληροφορίας, συνέταξε ένα συκοφαντικό δημοσίευμα που πιθανόν είναι υποβολιμαίο, με προφανή σκοπιμότητα τόσο από τον ίδιο όσο και από τον πληροφοριοδότη του.
Όμως οι τακτικές αυτές καταλήγουν σε βάρος των εμπνευστών τους.
Το κείμενο που αναρτήθηκε είναι σάπιο προϊόν μυθοπλασιών με στόχο να πλήξει την ενότητα της παράταξης και τον επικεφαλής της δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο.
Η ενότητα της παράταξης μας «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών» είναι και παραμένει αρραγής και το δημιουργικό της έργο είναι η καλύτερη απάντηση στα χαλκευμένα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους λασπολόγους».
e-ραντεβού για τους Δημότες Ανδραβίδας - Κυλλήνης
11.03.21 14:49
e-ραντεβού για τους Δημότες Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού CITIBILL, προσφέρει στους Συνδημότες μας τη δυνατότητα αιτήματος ηλεκτρονικού ραντεβού, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19.
Η νέα υπηρεσία “e-ραντεβού” είναι διαθέσιμη στην επίσημη νέα ιστοσελίδα του Δήμου στο https://www.andravida-killini.gr/.
Για να αιτηθείτε ηλεκτρονικό ραντεβού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου.
2. Από την κατηγορία “Υπηρεσίες” στο μενού, επιλέξτε “e-ραντεβού”.
3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αιτηθείτε ραντεβού.
Το αίτημα θα αποσταλεί στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης και η ενημέρωση της εξέλιξής του θα πραγματοποιηθεί μέσω e-mail.
Η ΖΩΗ στο ΑΙΜΑ μας!!
11.03.21 14:37
Η ΖΩΗ στο ΑΙΜΑ μας!!
Κάνω έκκληση προς όλους τους υγιείς πολίτες 18-65 ετών να προσέρχονται στον Πολυχώρο Δήμου Ήλιδας και να αιμοδοτούν εθελοντικά.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανταποκρινόμαστε με μεγάλη δυσκολία στις ανάγκες των μεταγγιζόμενων ασθενών μας. Είναι η ώρα που δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για ένα θέμα που είναι υπόθεση ζωής. Μας αφορά. Όλοι μαζί να ευαισθητοποιηθούμε, να ενωθούμε προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμία ζωή και να βγούμε απ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας καλύτεροι άνθρωποι. Μην αμελούμε αυτή την σπουδαία πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς το συνάνθρωπο. Η προσφορά και η αγάπη έχουν αξία όταν δίνονται έμπρακτα. Είναι πλέον γνωστό πως η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι πολύτιμη, σωτήρια,ασφαλής και ανώδυνη. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Από το Νοέμβριο προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας βρίσκεται στον Πολυχώρο Δήμου Ήλιδας, Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-13:30 δίνοντας την επιλογή στους συνανθρώπους μας που επιθυμούν και αισθάνονται άνετα,να αιμοδοτήσουν και σε χώρο εκτός νοσοκομείου.
Χαρίζω αίμα με μάσκα, Χαρίζω ΖΩΗ και χαμόγελα!!!

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Επιμελήτρια Α
Σταυροπούλου Γιάννα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΔΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
11.03.21 14:18
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΔΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
Ντροπή!! Τους εγκαταλείψατε στο έλεος της τύχης τους…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΤΣΙΧΛΕΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Με αποκαλυπτικές εικόνες από την εστία του προβλήματος και με σκληρή γλώσσα αγανάκτησης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναφέρεται στην εγκατάλειψη που βιώνουν οι κάτοικοι στον οικισμό ΡΟΜΑ στα Τσιχλέικα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας, πήγε, είδε από κοντά και μίλησε με τους πολίτες για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους όπως λέει και ο ίδιος επικρίνοντας τη Δημ. Αρχή και τον Δήμαρχο, ενώ παρουσιάζει απόφαση υπουργική με έγκριση έργου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λυμάτων, το οποίο όμως εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος δεν εκτελεί…

Ειδικότερα τονίζει:
«Ανταποκρινόμενος πρόσφατα στην πρόσκληση να επισκεφθώ τη συνοικία των ΡΟΜΑ στα Τσιχλέικα στις παρυφές της Αμαλιάδας δεν περίμενα ότι θα έβλεπα ούτε στον χειρότερό μου εφιάλτη αυτά που αντίκρισα, τα οποία αδυνατώ πραγματικά να πιστέψω. Δύο λέξεις βγήκαν τότε από το στόμα μου: ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ…
Δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε μια σύγχρονη «Βαβέλ». Και νομίζω ότι κανένας πολίτης δεν θα μπορούσε να διανοηθεί αυτό που επικρατεί στον συγκεκριμένο οικισμό.
Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, συνομίλησα με τους κατοίκους και άκουσα με προσοχή τα παράπονά τους. Παράπονα που έχουν να κάνουν με τις τριτοκοσμικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να διαβιούν, και με χαρακτηριστική την εικόνα των βοθρολυμάτων που τρέχουν ως ρυάκι στην άκρη του κεντρικού δρόμου εισόδου της περιοχής!
Μαζί με αυτή και… τα ποντίκια σε μέγεθος γάτας (!) που… «κάνουν πάρτι» εντός του οικισμού και περιφέρονται ανάμεσα στα μικρά παιδιά που αμέριμνα παίζουν δίπλα τους!!
Ακόμη και μέσα από τον φωτογραφικό φακό δεν μπορούν να αποτυπωθούν τέτοιες εικόνες αποτροπιασμού. Και όμως (!). Πρόκειται για μια ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ εντός του ιστού της πόλης μας…
Να σημειωθεί εδώ, ότι ο οικισμός δημιουργήθηκε με Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση από τον πρώην Δήμο Αμαλιάδας το 2003 με Δήμαρχο, τον σημερινό και πάλι Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, αλλά από τότε μέχρι και σήμερα δυστυχώς εξακολουθούν να επικρατούν αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες!
Προβλέφθηκε αρχικά ένας μικρός χώρος για τα λύματα 28 λυόμενων κατοίκων, που όμως δεν επαρκεί, υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα λύματα να τρέχουν σε παρακείμενο χείμαρρο που καταλήγει στον δρόμο Κρυονερίου – Αμαλιάδας, και εκεί να λιμνάζουν, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό…

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ…

Δεκαοκτώ χρόνια δύο άνθρωποι (οι κ.κ. Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος) που ηγήθηκαν από τη θέση του Δημάρχου άφησαν τους συγκεκριμένους κατοίκους, κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού!
Δύο πρόσωπα λοιπόν που μόνο μίλησαν και επιμένουν και σήμερα να διεκδικούν και πάλι τα ηνία του Δήμου, θεωρώντας εαυτούς ως… «σωτήρες» του Δήμου Ήλιδας, δημιούργησαν και διατηρούν αυτή την ΝΤΡΟΠΗ στη σύγχρονη εποχή μας.
Θυμούνται βέβαια τις οικογένειες στα Τσιχλέικα μόνο προεκλογικά, για να δώσουν αφειδώς υποσχέσεις με κάθε τρόπο και με στόχο να υφαρπάζουν την ψήφο τους.
Οι ίδιοι, έχουν επισκεφθεί ποτέ τον Οικισμό; Δεν έπαθαν σοκ βλέποντας μικρά παιδιά και ποντίκια μαζί; Δεν προβληματίσθηκαν ως άνθρωποι τουλάχιστον για την ανεξέλεγκτη ροή των λυμάτων;
Προσωπικά «πάγωσα» και αισθάνθηκα όπως είπα και στην αρχή ΝΤΡΟΠΗ!!

ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…
Στο μακρινό πλέον 2003 αποφάσισαν για έναν χώρο λυμάτων που θα εξυπηρετούσε πάνω από 200 άτομα. Αποτέλεσμα; Οι ίδιες οι οικογένειες αυτών των ατόμων να πληρώνουν μεγάλα έξοδα για να αδειάζουν τα λύματα αλλά και πάλι λύση να μην βρίσκουν αφού το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.
Παρά τις εκκλήσεις για παρεμβάσεις που έχουν γίνει προς τον Δήμο, στην υγειονομική υπηρεσία κ.λπ., τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, με βάση τα έγγραφα των ανθρώπων αυτών, κανενός «το αυτί δεν έχει ιδρώσει…».

ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΚΑΔΟ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!!

Απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον φίλο κ. Χριστοφόρου, θα ήθελα να τον ρωτήσω δημόσια, αν έχει επισκεφθεί, αν γνωρίζει και αν καταλαβαίνει τις ευθύνες που απορρέουν από μια τέτοια κατάσταση.
Διαπίστωσα επίσης ότι υπάρχει μόνο ένας κάδος απορριμμάτων για να εξυπηρετήσει όλες τις οικογένειες, και όπως ήταν φυσικό και επόμενο, ήταν γεμάτος, υπερχειλίζοντας και αυτός από σκουπίδια, με έντονο το φαινόμενο της δυσοσμίας. Μία ακόμη αποκρουστική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εικόνα…
Άραγε κ. Αντιδήμαρχε, ποιος πήρε την απόφαση να περνά το απορριμματοφόρο μόνο κάθε Δευτέρα και να τον αδειάζει; Αυτό καταγγέλλουν οι κάτοικοι και με αυτό που είδαμε δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητούμε. Πιστεύω ότι μάλλον δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ τον οικισμό και δεν έχετε ενημερωθεί, γιατί διαφορετικά αδυνατώ να καταλάβω… συμπεριφορά και τρόπο σκέψης.
Αγαπητέ Γιάννη Λυμπέρη, αλλά και εσείς κ. Χριστοδουλόπουλε, με τις πράξεις σας, δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια πως αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους στα Τσιχλέικα… Ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Τους… «αποθηκεύσατε» κε Δήμαρχε σε μια άκρη, και τους αφήσατε στο έλεός τους χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον, κάτι που κάνετε και σήμερα… Επανειλημμένως αυτοί οι άνθρωποι τόσο εγγράφως, όσο και με συναντήσεις τόνιζαν και τονίζουν την κατάσταση στην οποία ζουν αλλά τους αγνοείτε, διότι απλά δεν ασχολείσθε…
Σήμερα μετά την παρέμβασή μου θα ασκήσω και προσωπικά κάθε προβλεπόμενη ενέργεια προς κάθε κατεύθυνση. Και τότε τι θα πείτε και πως θα απαντήσετε; Ότι θα τα φτιάξετε όλα; Πως ήρθε ο καιρός να αλλάξει τώρα η κατάσταση;
Η μήπως θα τους πείτε να ξεχάσουν την ταλαιπωρία και την ανέχεια που τους οδηγήσατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα; Όμως ακόμη και αυτοί οι απλοί συνάνθρωποί μας δεν ξεχνούν και γνωρίζουν. Ποιος είστε και τι κάνετε, αλλά ελπίζουν για το αύριο και τη ζωή τους.
Σας καλώ λοιπόν κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να κινήσετε γρήγορα τις διαδικασίες για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων στον οικισμό.

Και όμως(!) Δεν υλοποιείτε
Απόφαση για το έργο εδώ
Και δύο χρόνια. Γιατί;

Σκοπός μου κ. Λυμπέρη δεν είναι να ασκώ συνεχώς κριτική στο πρόσωπο του Δημάρχου Ήλιδας, αλλά να επισημαίνω που πραγματικότητα που βιώνουμε για την επίλυση προβλημάτων, αστοχιών και παραλείψεων εξαιτίας της επικρατούσας αδιαφορίας.
Για τον λόγο του αληθές, σας παρουσιάζω και σας καλώ να απαντήσετε, γιατί από το 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κατασκευής έργων αποχέτευσης ακάθαρτων και όμβριων υδάτων στις περιοχές Παπακαυκά και Τσιχλέικα με ποσό 2.333.156,39 ευρώ εσείς δεν πράξατε τίποτα έως σήμερα, δηλαδή δύο χρόνια μας…
Και κάτι ακόμα: Η τοπική κοινωνία και οι πολίτες του Δήμου δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε την δήθεν και εσκεμμένα «κοκορομαχία» που καλλιεργείται μεταξύ εσάς και του πρώην Δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου. Αυτό άλλωστε έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του Δήμου με τεράστιο κόστος για τους δημότες.
Προσωπικά διατηρώ πάντα σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μου και τις αποφάσεις τους μακριά από τάσεις αλαζονείας και δηλώσεων τύπου: «θα φύγω με τη μαγκούρα από τον Δήμο», όπως ισχυρίζεστε και απειλείτε τους πολίτες στην τελευταία σας συνέντευξη.
Σας καλώ τέλος να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην καταστρέφεται περαιτέρω τον Δήμο μας και τις γειτονιές του…».
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους Κοινωνικού Παντοπωλείου
09.03.21 7:49
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήττει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 έως Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 συγκεκριμένες ώρες ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.
Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.
Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιος υπάλληλος Σταυρούλα Νικολοπούλου.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Κοινότητας Γαστούνης
09.03.21 4:35
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Κοινότητας Γαστούνης
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια καταγραφής της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, πραγματοποιεί τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Στο Κέντρο Κοινότητας στη Γαστούνη από τις 09.00 έως 13.00.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 6 Μαρτίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»
05.03.21 10:57
Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει  το Σάββατο 6 Μαρτίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»
Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία για τη τήρηση των μέτρων από παραγωγούς και καταναλωτές
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Έτσι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:
α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαιτούμενων εγγράφων που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί, καθώς και οι καταναλωτές για τη μετακίνηση τους.
Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία.
Στη Βάρδα σήμερα πραγματοποιήθηκαν 107 rapid test εκ των οποίων ανιχνεύτηκαν δύο θετικά
04.03.21 15:12
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Στα 107 rapid test, ανιχνεύτηκαν δύο θετικά κρούσματα.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας
04.03.21 13:34
Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε τα συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2021, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 22 τροχαία ατυχήματα έναντι 35 που είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του έτους 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 5 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 6 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
18 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 24 τον Φεβρουάριο του έτους 2020.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρειά μας καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες έναντι 45 τον Φεβρουάριο του έτους 2020 :
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
3 νεκροί έναντι 7 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
1 σοβαρά τραυματίας έναντι 4 τον Φεβρουάριο του έτους 2020
27 ελαφρά τραυματίες έναντι 34 τον Φεβρουάριο του έτους 2020.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά, το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2021 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 157 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 1.510 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.242 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
371 για υπερβολική ταχύτητα
252 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
231 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
29 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
8 για παραβίαση προτεραιότητας
62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
30 για αντικανονικό προσπέρασμα
6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
109 για Κ.Τ.Ε.Ο.
80 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
27 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση
Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Κοινή ανακοίνωση Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας και Πύργου
04.03.21 10:49
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση της μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Σχολών εκτός του Νομού Ηλείας και ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 13:00 μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Ηλείας με τον Πρύτανη κ.Μπούρα, αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν τα καταστήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα μεταξύ 13:00 -14:00 την Παρασκευή 5/3/2021.

Εκ των Δ.Σ. των Συλλόγων
Πύργου και Αμαλιάδας
Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ανηλίκου
04.03.21 10:22
Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ανηλίκου
Μια ακόμη αξιέπαινη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Πύργου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Αξιοποιώντας την δικτύωσή του με τους αρμόδιους φορείς κατάφερε να εξασφαλίσει με επιτυχία, στέγη φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο ανήλικο χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που είχε αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά διασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα ευκαιρία για εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική προσαρμογή.
Το παιδί εδώ και λίγες ημέρες διαμένει σε δομή φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα. “Ήταν ένα παιδί ολομόναχο, πλήρως εγκαταλελειμμένο από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δυστυχώς μετά από προτροπή των οικείων του βρισκόταν σε διαρκή διαδικασία παραβατικότητας και απομάκρυνσής του από της Αρχές. Το πιο δυσάρεστο φαινόμενο ήταν ότι υποσιτιζόταν και κοιμόταν σε πάρκα και εισόδους πολυκατοικιών” τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ο οποίος σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ευτυχή αυτή κατάληξη του ανήλικου παιδιού.
Ιδιαίτερη χαρά προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι ο μικρός ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός τόσο κατά την παράδοσή του όπως και κατά την διαμονή του στη δομή φιλοξενίας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το αντίστοιχο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Φιλοξενίας Ανηλίκων και πληροφορούνται συχνότατα για την καθημερινότητα του παιδιού.
“Μαθαίνουμε ότι το παιδί είναι χαρούμενο και πολύ ευχαριστημένο. Έχει μπει σε διαδικασία εμβολιασμού, γιατί δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο, όπως επίσης έχει ξεκινήσει μαθήματα γραφής και ανάγνωσης. Είναι ένα παιδί με αναπτυγμένο νοητικό επίπεδο. Δέχτηκε με μεγάλη χαρά την αλλαγή αυτή, ενσωματώθηκε πλήρως και κοινωνικοποιήθηκε άμεσα στο νέο του περιβάλλον. Αυτό το παιδί έχει ιδιαίτερες δεξιότητες που καθημερινά τις εμφανίζει και τις αναπτύσσει”, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος.
Τέλος, ο Δήμος Πύργου μέσω του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απευθύνει δημόσια ευχαριστήρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την πολύτιμη συνδρομή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους.
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στο«@iamnotadoll_project»
03.03.21 15:24
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στο«@iamnotadoll_project»
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στη διαδραστική εναλλακτική έκθεση/δρώμενο «@iamnotadoll_ project» η οποία είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – γλύπτριας / Conceptual Fine Art Creator με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.Στη σημαντική αυτή έκθεση, το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδαςκαι οκαλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Καψής σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση, προγραμματίζουν ειδικές δράσεις για την προώθησή της.
Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τους νέους αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους πιο μεγάλους σε ηλικία που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνκαι τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG5). Εχουν δε την ιδιαιτερότητα να αλληλεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή, και ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας.
Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Η πλατφόρμα στα socialmedia (Instagram, facebook: @iamnotadoll_project ήδη φιλοξενεί δράσεις και απόψεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των τεχνών και των επιστημών, αλλά κυρίως νέων που γίνονταιΠρεσβευτές της κίνησης αυτής.Ενώ η ιστοσελίδα www.iamnotadollproject.comφιλοξενεί εικόνες και περιγραφές των γλυπτών ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους.


Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προωθήσουν τη δράση σε όλα τα σχολεία
Οκαλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Καψής σε συνεργασία με την κ. Ιωάννα Παρασκευά, ολοκληρώνουν το σχεδιασμό των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία β΄θμιας και γ’θμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, ώστε αυτό το καλλιτεχνικό διαδραστικό δρώμενο να παρέχει μια τεράστια ευκαιρία στις κοινωνίες να ευθυγραμμίσουν περαιτέρω τις στρατηγικές και τις δραστηριότητές τους με τις παγκόσμιες προτεραιότητες, ενσωματώνοντας την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αλλά και της εταιρικής βιωσιμότητας, κλιμακώνοντας συστηματικά και στρατηγικά δράσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και τη διαβίωση των γυναικών/κοριτσιών.
Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία των τεχνών για την προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε δράσεις που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.
Τα 6 γλυπτά της σειράς “@iamnotadoll_project"Δεν είμαι κούκλα" που δημιουργήθηκαν, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα, για αυτό το σκοπό μιλούν για:
• Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός,
• Βια στις σχεσεις, οικογένεια, εργασια, (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική)
• Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος,
• Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)
• Εμπορία γυναικών / κοριτσιών
• Κατάχρηση στο διαδύκτιο
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας υλοποιεί προγράμματα Τεχνικών Ασφάλειας
03.03.21 11:31
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας υλοποιεί προγράμματα Τεχνικών Ασφάλειας
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας και αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει στους εργαζόμενους Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ2- Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας της ΕΣΕΕ – Παράρτημα Πάτρας, πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών ως Τεχνικών Ασφάλειας για επιχειρήσεις Β΄και Γ΄κατηγορίας .
Κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ώρες όταν αφορά σε επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας (εμπόριο, υπηρεσίες κλπ) και 35 ώρες όταν πρόκειται για επιχειρήσεις Β΄κατηγορίας (μεταποίηση, συνεργεία, ελαιοτριβεία, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).
Στο τέλος κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σφραγίσει καταστάσεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας και το Γεν Γραμματέα Αγαθοκλή Κωτσάκη στο τηλέφωνο 6983915745 και στο 2621034683
Κάλιο Αργά... παρά ποτέ... στη σωστή κατεύθυνση!
03.03.21 0:32
Κάλιο Αργά... παρά ποτέ... στη σωστή κατεύθυνση!
Η διαχρονική επιμονή του υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, για ομοψυχία και συσπείρωση όλων των δυνάμεων του Νομού στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων φαίνεται να... «πιάνει τόπο» μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.
Σύμφωνα με αυτή την πρωτοβουλία και οι επτά (7) Δήμαρχοι της Ηλείας καλούν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα σε συνάντηση με θέμα την τύχη των Πανεπ. Τμημάτων Γεωπονίας και Μουσειολογίας. Ζητούν παράλληλα και την παρουσία στην ίδια συνάντηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και των βουλευτών της Ηλείας.
Για τη συνάντηση που όπως μάθαμε ορίστηκε ήδη και αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν χθες ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος για μια τέτοια εξέλιξη που ασφαλώς βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά τα 51 τεστ στη Λαμπεία και τα 25 στην Αγία Τριάδα
02.03.21 16:25
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά τα 51 τεστ στη Λαμπεία και τα 25 στην Αγία Τριάδα
Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού προερχόμενου από την Αχαΐα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 51 τεστ σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μεταφορείς, καθαρίστριες, σχολικούς τροχονόμους και άλλους πολίτες εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία.Όλα τα τεστ έβγαλαν αρνητικά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τεστ στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, μια από τις πύλες εισόδου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο ορεινό τμήμα του. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 τεστ σε κατοίκους της περιοχής και διερχόμενους πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν αρνητικά.
Παρόντες στις διαδικασίες διενέργειας των τεστ ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλης Αρβανίτηςπου είχε τον συντονισμό δράσεων, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λασιώνος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μπενέτσης και στη Λαμπεία η τοπική σύμβουλος κα Βασιλική Ηλιοπούλου, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αρβανίτης την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου θα διενεργηθούν νέα τεστ στο Πελόπιοαπό τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ.στον χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
«Ενδοοικογενειακή Βία. Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας»
02.03.21 16:10
«Ενδοοικογενειακή Βία. Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας»
Χρήσιμες πρακτικές, σημαντικές πρωτοβουλίες και ενδιαφέρουσες απόψεις κατατέθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.
«Η βία είναι μια επιλογή και μπορεί να προληφθεί», είπε χαρακτηριστικά στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, o οποίος “άνοιξε” τις εργασίες της ημερίδας ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάληψη συλλογικών δράσεων με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης και η ανταλλαγή γνώσεων για την ανάπτυξη πρακτικών και τη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της βίας, σε κάθε μορφή της, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. «Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλά μπορεί να έχει διάφορες μορφές και είναι όλες το ίδιο επιβλαβείς. Είναι δε, εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι η ενδοοικογενειακή βία, ασκείται από “παραβάτες” οι οποίοι είναι γνωστοί στα θύματα, καθώς ανήκουν στο στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον», είπε, αναφερόμενος στο ρόλο και στην ευθύνη του καθενός, ατομικά και συλλογικά, για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. «Η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας, παραμένει θέμα πολιτειακό, πέρα από ατομικό και συλλογικό. Η υπερθεμάτιση της ατομικής ευθύνης μονόπλευρα, είναι ένας τρόπος να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, η κοινωνία και η πολιτεία, ενώ εν τέλει ενοχοποιεί το άτομο που κακοποιείται», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος. Παράλληλα, ο ίδιος, ανάγνωσε την ομιλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για την δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρίας Συρεγγέλα, μετά από δική της επιθυμία, καθώς λόγω έκτακτης υπηρεσιακής σύσκεψης υπό τον Υπουργό, δεν κατέστη δυνατό να συνδεθεί και να συμμετάσχει στην διαδικτυακή ημερίδα. Η ομιλία της περιελάμβανε τις διαπιστώσεις σχετικά με την ανισότητα μεταξύ ανδρών – γυναικών που οδηγούν σε ενδοοικογενειακή βία, την παρουσίαση του δικτύου Δομών και Υπηρεσιών που λειτουργούν στην χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπισή της, καθώς επίσης τις ενημερωτικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα, προς την ίδια κατεύθυνση.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από την εκπρόσωπο της Γεν. Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας στην Π.Δ.Ε, Ιωάννα Λουρίδα, την Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των φύλων Π.Δ.Ε Αμαλία Βούλγαρη, την Κοινωνική Λειτουργό της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας Π.Ε Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά, τον Ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, την Παιδοψυχολογο του Ξενώνα Γυναικών Αγρινίου Μαριαλένα Λιόκαυτου, την Δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Ιωάννα Σταθοπούλου και την Κοινωνική Λειτουργό της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας Αναστασία Γκιοργκίνη. Κατά την διάρκεια των τοποθετήσεών τους, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες των Δομών και φορέων που εκπροσωπούν για τα φαινόμενα βίας και την αντιμετώπισή τους, στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του φαινομένου λόγω των συνθηκών εγκλεισμού, εξαιτίας της πανδημίας του Covid – 19 και το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, ενώ τέλος, γνωστοποιήθηκαν και οι τρόποι επικοινωνίας με αυτές τις δομές, προκειμένου κάθε άτομο που υπόκειται βία να κάνει το πρώτο βήμα, να μιλήσει ώστε τέτοια φαινόμενα να μειωθούν και τελικά να εξαλειφθούν.
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Γιούλη Ηλιοπούλου.
Στη ΜΙΝΕΡΒΑ το εργοστάσιο της Pummaro στη Γαστούνη
02.03.21 15:52
Στη ΜΙΝΕΡΒΑ το εργοστάσιο της Pummaro στη Γαστούνη
Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών "ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas" και ΜΙΝΕΡΒΑ για την πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων, που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο στη Γαστούνη.
ΑΡΝΗΤΙΚA και τα 173 τεστς στα οποία υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας
01.03.21 15:42
ΑΡΝΗΤΙΚA  και τα 173 τεστς στα οποία υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας
Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τους 173 διαγνωστικούς έλεγχους στους οποίους υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Δευτέρας, στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης.
Πρόκειται για την πολλοστή φορά που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Δήμο Ήλιδας ο οποίος, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 , συνεργάζεται με τον οργανισμό και προχωρά σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους.
Στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος για ακόμα μια φορά κάλεσε τους συμπολίτες του να ακολουθούν τα μέτρα, όπως αυτά ανακοινώνονται μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου, όπως τόνισε, « να βγούμε σύντομα από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο».
Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε : «Παρότι εδώ και καιρό "κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου" δεν τα καταφέραμε και μπήκαμε στις "κόκκινες περιοχές" της χώρας. Και αυτό έγινε γιατί δεν δώσαμε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε στα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε. Έτσι σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουμε τα τεστ για να ελέγχουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Για ακόμα μια φορά ", συμπλήρωσε" , απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μου και τους λέω πως πέρα από το εμβόλιο που ήδη έχει ξεκινήσει, ο πλέον ορθός τρόπος για να προφυλαχθούμε από τον ιό, είναι τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα που όλοι, μετά από ένα χρόνο που έχουμε χτυπηθεί από την πανδημία, γνωρίζουμε. Σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου, που θέλει να υποβληθεί στο τεστ είναι μεγάλο, ενώ θα πρέπει να αναφέρω πως ήδη τρέχει η διαδικασία ανίχνευσης των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Εμείς ως Δήμος είμαστε εδώ και θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί για να προφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.
Rapid test αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου στην Κυλλήνη
01.03.21 10:58
Rapid test αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου στην Κυλλήνη
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 02 Μαρτίου, στη Κυλλήνη, μπροστά από το Δημαρχείο από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39