ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ενημέρωση στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας σε θέματα πολιτικής προστασίας
22.12.15 2:54
Ενημέρωση στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας σε θέματα πολιτικής προστασίας
Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης σε θέματα πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαδραστικού χαρακτήρα στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας, με συμμετοχή των μαθητών, των υπεύθυνων εκπαιδευτικών πολιτικής προστασίας και πυροσβεστών - μαθητών του σχολείου.
Με την εποπτεία-καθοδήγηση και οργάνωση του φιλολόγου του σχολείου κ. Γιώργου Στασινόπουλου παρουσιάστηκε πρόγραμμα δύο αξόνων, αρχικά με εισηγήσεις-χρηστικές αναλύσεις και οδηγίες που αφορούσαν θέματα πολιτικής προστασίας. Η προσοχή εστιάστηκε σε συγκεκριμένους στόχους, όπως στην προετοιμασία/γνωριμία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και δράσης και στην ευαισθητοποίηση και επιμόρφωσή τους, ώστε να μπορούν κατά το δυνατόν να προφυλαχθούν και να αντιδράσουν σωστά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Με την συμβολή κειμένων - πληροφοριών των Σπ. Μιχαλόπουλου, Μαρ. Σπηλιοπούλου και Αλ. Κοτζιά δόθηκαν οι βασικές οδηγίες, με κωδικοποιημένες συστάσεις, χρήσιμα τηλέφωνα και πρακτικές δράσεις στις ‘’δύσκολες ώρες’’.
Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, ο οποίος αφού διαλέχθηκε επί των θεμάτων με τους μαθητές, ως πιο ειδικός, συμβούλευσε, ευαισθητοποίησε και έδωσε πλούτο πληροφοριών για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων.
Ιδιαίτερα ο άξονας ‘’πρώτων βοηθειών’’, χάρις τη ζωντάνια της παρουσίασης, προσέφερε δυνατή βιωματική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους. Ο προσκεκλημένος τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις του Ε.Ε.Σ , στην αξία του εθελοντισμού και έκλεισε την παρουσίαση με ανάλυση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια χώρου. Οι δράσεις θα συνεχιστούν με κλήσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης από
γιατρούς - επισκέπτες υγείας - πυροσβεστική υπηρεσία - αστυνομία κ.λπ.
Ο Διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης σήμερα το βράδυ στο «2ο Αγάπης Δένδρον»
21.12.15 12:55
Ο Διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης σήμερα το βράδυ στο «2ο Αγάπης Δένδρον»
Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Βασιλάκης, θα βρεθεί για μία και μοναδική βραδιά στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «2ο Αγάπης Δένδρον», το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 το απόγευμα.
Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει ηχογραφήσει πέντε άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ, Candid Records. Το πρώτο του άλμπουμ “Secret Path” εγκωμιάστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο με εξαιρετική αναφορά στην τζαζ εγκυκλοπαίδεια Penguin.
Tο άλμπουμ «Daedalus Project –Labyrinth» ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς για το BBC 2002 και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Birdland και στο Πανεπιστήμιο Yale.
Το άλμπουμ “Parallel Lines “ και “Jeff “Tain “ έτυχε μεγάλης κριτικής αποδοχής από έντυπα όπως οι Jazz Times και είναι αφιερωμένο στον τενόρο σαξοφωνίστα της τζαζ Sonny Rollins.Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Festival στη Washington DC στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε Ευρωπαϊκή και Αμερικανική περιοδεία και στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Το τελευταίο άλμπουμ με τίτλο “Across The Universe “που αποτελεί το ντεμπούτο του και ως τραγουδιστή – είχε την μεγαλύτερη επιτυχία και σαν αποτέλεσμα 2 χρόνια περιοδεία . Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Ronnie’ s για το London Jazz Festival 2012. στοLincoln Center @ Dizzy’s Club το 2013 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times.
Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών , μεταξύ άλλων:
Νέα Υόρκη: Birdland, Dizzy’s, Zinc, Smalls, Fat Cat, Sweet Rhythm,Onassiw Cultural Center , Kitano .
Σικάγο: Jazz Showcase, Hot House, Uncommon Ground.
Λονδίνο: Ronnie Scott’s, Royal Feestival Hall, Purcell Room. London Jazz Festival, Pizza Express, Royal Academy.
Παρίσι: Sunset & Sunside Clubs , Paris conservatoire.
Επίσης έχει παίξει για 2 ‘Έλληνες προέδρους δημοκρατίας, 3 πρωθυπουργούς καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου στον Ελληνικό και διεθνή τύπο .
Άλλα προγράμματα περιλαμβάνουν Δελφικούς Αγώνες, Balkan Mosaic, Greek Gang, Τζαζ Κλαμπ του 3ου προγράμματος με ετήσια εκπομπή στην ΝΕΤ, εκπαιδευτικά προγράμματα με το Βρετανικό Συμβούλιο αλλά και διδασκαλία σε Πανεπιστήμια όπως: Yale, Queens, Skidmore, Depaul, Columbi, Royal Academy, Αριστοτέλειο, Μακεδονία, Καποδιστριακό κλπ.
Συνεργάζεται με τα αυτοκίνητα Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια, ενώ το 2013 παράγει ένα compilation CD αποκλειστικά για το luxury brand.
Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου
21.12.15 7:42
Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου
ΡΌΣΚΛΗΣΗ σε τακτική συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 22 του μηνός Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00 μ.μ, , σύμφωνα με τo άρθρο 67 του Ν. 3852/2010.
ΘΕΜΑTA ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο Δήμο Πύργου.
2. Λήψη απόφασης έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2015, κατόπιν της υπ’ αριθ. 255/2015 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
3. Λήψη απόφασης κατανομής Ε΄δόσης ΣΑΤΑ έτους 2015 ποσού 52.017,50€.
4. Λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων, που εισηγείται η Ε.Π.Ζ.:
4.1 Έγκριση δημιουργίας προσωρινού χώρου στάθμευσης οχημάτων στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου, κατά την χρονική περίοδο από 23-12-2015 έως 7-1-2016, κατόπιν της υπ’ αριθ. 97/2015 απόφασης – εισήγησης.
4.2 Λήψη απόφασης σχετικά με πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο του Πύργου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 85/2015 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου[Η ΕΠΖ με την υπ’αριθ. 92/2015 απόφασή της εισηγείται θετικά].
4.3 Εξέταση αιτήσεως του κ. Ρήγα Δημητρίου με την οποία ζητείται η έγκριση θέσης στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λαντζοϊου της Δ.Ε Ωλένης [Η ΕΠΖ με την υπ’αριθ. 82/2015 απόφασή της εισηγείται αρνητικά].
4.4 Εξέταση αιτήσεως της κας Περσαινίτη Διονυσίας με την οποία ζητείται η έγκριση τοποθέτησης ταμπέλας ένδειξης κατεύθυνσης επί της οδού Τ. Καζάζη και Πατρών της Δ.Κ. Πύργου [Η ΕΠΖ με την υπ’αριθ. 87/2015 απόφασή της εισηγείται αρνητικά].
4.5 Εξέταση αιτήσεως του κ. Αλεξανδρόπουλου Παναγιώτη με την οποία ζητείται η τοποθέτηση κώνων έμπροσθεν του κατάστηματός του που βρίσκεται στην Δ.Κ. Πύργου, επί της οδού Πατρών και ΣΠΑΠ 1 [Η ΕΠΖ με την υπ’αριθ. 86/2015 απόφασή της εισηγείται αρνητικά]
4.6 Έγκριση μετατόπισης της θέσης περιπτέρου ιδιοκτησίας της κας Σάσσαλου Θεοδώρας από την οδό Πατρών 53 και Δεληγιάννη στην οδό Κοκκίνου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 98/2015 απόφασης – εισήγησης.
5. Λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθ. 316/2015 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου» με την οποία ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαισίου Δράσης, οικ. έτους 2016.
6. Λήψη απόφασης έγκρισης:
6.1 Του 1ου Α.Π.Ε και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Συμπληρωματικό Υδραγωγείο Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Πύργου από το δίκτυο του Ερύμανθου Ποταμού» με Α.Μ. 58/2011.
6.2 α. του 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Ύδρευση Δημοτικής Ενότητας Ιάρδανου και Βώλακος Δήμου Πύργου, από το Δίκτυο του Ερύμανθου ποταμού» με Α.Μ. 3/2011 και
β. παράταση προθεσμίας του έργου μέχρι 31-12-2015.
7. Λήψη απόφασης έγκρισης του πρωτοκόλλου προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου: «Αγροτική οδοποιϊα Κουτσοχέρας – αντιδιαβρωτική προστασία» Α.Μ 109/08.
8. Λήψη απόφασης έγκρισης παράτασης προθεσμίας:
8.1 της εργασίας με τίτλο: «Συντήρηση – επισκευή χλοοτάπητα γηπέδου δημοτικού σταδίου Πύργου» συνολικής διάρκειας πέντε μηνών.
8.2 του έργου με τίτλο: «Συμπληρωματικό υδραγωγείο δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Πύργου από το δίκτυο του Ερύμανθου Ποταμού» με Α.Μ. 58/2011, μέχρι 31-12-2015.
9. Λήψη απόφασης κατανομής ποσού 130.114,53€ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προερχόμενο από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ως εξής:
- 115.330,00€ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων
- 14.784,00€ για την καταβολή των εξόδων κίνησης των σχολικών τροχονόμων (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015).
10. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λανθίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λανθιωτών «Παναγία Κρεμαστή».
11. Λήψη απόφασης ανάκλησης της υπ’ αριθ. 43/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία είχε παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση του κτιρίου της πλατείας Μεταξά, κατόπιν της υπ’ αριθ. 45/2015 απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης.
12. Λήψη απόφασης έγκρισης διενέργειας της προμήθειας «Σίτιση κ.λ.π. για έκτακτες ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας» προϋπολογισμού 1.993,51€.
13. Λήψη απόφασης τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 330/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά στην Επιτροπή αξιολόγησης δικαιούχων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου».
14. Λήψη απόφασης έγκρισης πραγματοποίησης εκδηλώσεων Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και προέγκρισης δαπανών αυτών.
15. Λήψη απόφασης έγκρισης δαπάνης αγοράς ταινίας αφιερωμένης στις Γυναίκες – θύματα βίας και προέγκριση δαπάνης για την προβολή της σε σχολεία και εκδηλώσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών – θυμάτων βίας Δήμου Πύργου.
16. Λήψη απόφασης διαγραφής:
16.1 Βεβαιωμένης οφειλής για παράβαση ΚΟΚ από χρηματικό κατάλογο πλέον προσαυξήσεων κατόπιν αιτήσεως της κας Παναγοπούλου Παναγιώτας.
16.2 βεβαιωμένων οφειλών τέλους και προστίμου 2009 της εταιρείας «Ελευθέριος Φωκάς & ΣΙΑ Ο.Ε» (μερική διαγραφή).
16.3 Χρεώσεων χρηματικών καταλόγων εις βάρος της εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων με την επωνυμία «Olymric Εμπορικές & Τουριστικές επιχειρήσεις Α.Ε» από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
16.4 Μερική διαγραφή και προσαρμογή της βεβαιωμένης ταμειακά οφειλής τέλους και προστίμου κοινόχρηστου χώρου έτους 2014 από χρηματικούς καταλόγους, κατόπιν αιτήσεως του κ. Μάριου Λαμπρόπουλου.
17. Λήψη απόφασης έγκρισης μετακινήσεων εκτός έδρας και καταβολής οδοιπορικών εξόδων.
18. Λήψη απόφασης επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού από πρώην υπάλληλο του Δήμου Πύργου.
19. Λήψη απόφασης συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 1/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον ορισμό επιστημονικού υπευθύνου της ομάδας έργου για την υλοποίηση του σχεδίου με τίτλο: «Στέγαση και Επανένταξη στο δήμο Πύργου» του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη».
20. Λήψη απόφασης ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων Ν. Ηλείας για το έτος 2016.
21. Λήψη απόφασης έγκρισης χορήγησης άδειας διενέργειας παιγνιοχάρτων στο κατάστημα «Καφετέρια» του κ. Σταθόπουλου Βασιλείου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Βουνάργου.
Υφέρπων εθνομηδενισμός
20.12.15 17:02
Υφέρπων εθνομηδενισμός
γράφει ο Διαμαντής Καρασούλας

Την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται, το κράτος παρουσιάζει φαινόμενα παραλυσίας και οι πολίτες βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα των επτάμηνων πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ με νέες αιματηρές θυσίες και περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους, η Αριστερά υλοποιεί αθόρυβα και απερίσπαστα την ιδεολογική της ατζέντα στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στο επίπεδο της κοινωνικής προπαγάνδας. Ενώ η κοινωνία έχει στραμμένη την αγωνία της στην προσπάθεια της επιβίωσης, λαμβάνει χώρα μια άνευ προηγουμένου εθνική αποδόμηση που λίγοι αντιλαμβάνονται και ακόμα λιγότεροι την επισημαίνουν. Μπορεί στο οικονομικό πεδίο οι σύντροφοι να μην κατάφεραν τελικά να πραγματώσουν τις ιδέες τους και να συμμορφώθηκαν(;) με τους κανόνες του καπιταλισμού, στους άλλους τομείς όμως που δεν υπάρχει το μάτι της τρόικα συνεχίζουν ακάθεκτοι το χτίσιμο της μαρξιστικής κοινωνίας γκρεμίζοντας αργά και μεθοδικά καθετί που συγκροτεί την εθνική μας ταυτότητα.
Η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων των γραμμάτων και των καθηγητών της χώρας ανήκει στην Αριστερά, δεν επελέγη κάποιος από αυτούς για την θέση του υπουργού Παιδείας αλλά ο διευθυντής της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο επικεφαλής της κομματικής προπαγάνδας της Κουμουνδούρου. Άνθρωπος χωρίς καν επαρκή μόρφωση αλλά με τις κατάλληλες ιδέες και τα κατάλληλα προσόντα για την δουλειά που του ανετέθη. Ο άνθρωπος που έχει "επιστημονική άποψη" για την Γενοκτονία των Ποντίων χωρίς να είναι ιστορικός και που η πρώτη του μεγάλη μεταρρύθμιση στην Παιδεία ήταν η ευκολότερη απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά. Την ώρα που η αντιπολίτευση στη Χώρα κοιμάται ή αλληλοσπαράσσεται, η Κομισιόν εγκαλεί τον Νίκο Φίλη για σχέδιο κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης. Χτίζεται έτσι το σοσιαλιστικό οικοδόμημα στα πρότυπα του '81, τότε που η Παιδεία διαλύθηκε σε μεγάλο βαθμό με παθογένειες που την συνοδεύουν μέχρι και σήμερα.
Κι ενώ η διοίκηση στην Παιδεία κομματικοποιείται, αναλαμβάνει την "αναμόρφωση" των σχολικών βιβλίων μια ομάδα "διακεκριμένων" εθνομηδενιστών με επικεφαλής τον Αντώνη Λιάκο, γνωστό αποδομητή της ιστορίας ο οποίος εκτός απ' το ότι αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων όπως και ο υπουργός του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι Μακεδονομάχοι που απελευθέρωσαν την Μακεδονία με τους αγώνες τους ήταν... "τζιχαντιστές" που έκαναν εθνοκάθαρση κατά των Βουλγάρων ενώ αποκαλεί "εθνικιστές" τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Ρίτσο. Tην ίδια ώρα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν αναλάβει να αναμορφώσουν την εθνική παιδεία και να (παρα)μορφώσουν τους νέους της Πατρίδας μας. Με το γκρέμισμα και την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας σύμφωνα με τις πολιτικές τους ιδεοληψίες αποσκοπούν στην παραχάραξη της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν την ιστορία αναθεωρώντας τα γεγονότα, να γκρεμίσουν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, την αδιάρρηκτη συμπόρευσή του με την Ορθοδοξία, να αποκαθηλώσουν τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες της φυλής. Με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων θεμελιώνουν το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας, αλλοιώνουν τον ελληνικό πληθυσμό βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.
Ο οδοστρωτήρας του εθνομηδενισμού κινείται αθόρυβα και ύπουλα δηλητηριάζοντας τις αθώες ψυχές των μαθητών που αντί για πολίτες με εθνική συνείδηση γίνονται γενίτσαροι χωρίς ταυτότητα και προορισμό. Και μπορεί αργά ή γρήγορα η ζημιά Τσίπρα - Βαρουφάκη στην οικονομία να διορθωθεί αλλά η βλάβη που συντελείται μεθοδευμένα στην εθνική μας παιδεία θα είναι ανήκεστη και μη αναστρέψιμη και με πολύ πιο οδυνηρά αποτελέσματα από μια οικονομική ύφεση. Πού είναι άραγε οι θεματοφύλακες της Παιδείας και της ιστορίας να αντιδράσουν σε αυτό το συντελούμενο έγκλημα; Πού είναι η Ακαδημία Αθηνών, ο πνευματικός κόσμος της χώρας; Πού είναι η Εκκλησία; Θα επιτρέψουμε τόσο εύκολα να γκρεμίσουν κάποιοι τα θεμέλια της εθνικής, πολιτιστικής και μορφωτικής μας υπόστασης;
Το ΙΝΚΑ Ηλείας για τον νέο υγειονομικό χάρτη
20.12.15 17:00
Το ΙΝΚΑ Ηλείας για τον  νέο υγειονομικό χάρτη
Προς 6η Υ.Π.Ε (Διοικ. Υγειον. Περι.)
ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 24& Υπάτης 1
Θέμα : Νέος Υγειονομικός χάρτης Νομού Ηλείας.

Κυρίες/οι
Η Απόφαση του ΙΝ.ΚΑ Ηλειας να καταθέσει «επιστολή πρωτοβουλίας» για το θέμα της υγείας στον Νομό μας, δεν βασίζεται μόνο στην πάγια θέση του ΙΝ.ΚΑ ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας ενός νέου συστήματος υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Νομού μας, που στην πρακτική πράξη θα πρέπει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να εξασφαλίζει πλήρεις υγειονομικές υπηρεσίες σε όλον τον πληθυσμό.
Συνεπώς, βασικός στόχος της παρούσας επιστολής του ΙΝ.ΚΑ Ηλείας, είναι να καταθέσει προτάσεις για την βελτίωση και ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας στην Ηλεία , το οποίο κατά την σωστή δομή λειτουργίας του θα αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο , καλύπτοντας με ποιότητα όλες τις ανάγκες πρωτοβάθμιας , δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στον Νομό μας .
Ειδικότερα το ΙΝ.ΚΑ απαιτεί από την 6 Υ.Π.Ε με τον νέο χάρτη , να υπάρξουν νέες δομές, όπως υπηρεσίες πρόληψης , προστασία της δημόσιας υγείας , έμφαση στον ιατρό-κοινωνικό τομέα κ.λ.π.
Για το Ινστιτούτο καταναλωτών οι βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τον νέο χάρτη υγείας της Ηλείας είναι τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης , ισότητας στην παροχή υπηρεσιών καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη , εκπαίδευση και έλεγχο που τελικό στόχο θα έχουν , την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η Αποτελεσματικότητα και απόδοση των Νέων υπηρεσιών θα πρέπει να περιέχει ποιότητα για όλους τους Ηλείους πολίτες ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό καθώς και η προσβασιμότητα στους χώρους υγείας να επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες ( ανεξαιρέτως) με επάρκεια των υπηρεσιών.
Επίσης θεωρούμε ότι στο νέο σχέδιο «παροχών υγείας « θα πρέπει να προβλέπεται το πώς θα αντιμετωπίζονται οι νέες μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας όπως το AIDS , η νόσος των τρελών αγελάδων, η νόσος των πτηνών , η επάνοδος και έξαρση της φυματίωσης , το Στρες , ηπατίτιδα κ.λ.π.
Η 6η Υ.Π.Ε και το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να λύσει επίσης και το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού( Ιατροί- Οδοντίατροι , Ιατρών με ειδικότητα την γενική ιατρική , ιατρούς εργασίας , Φαρμακοποιοί & Φαρμακεία Νοσοκομείων , νοσηλευτές , κ.λ.π.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας και από τους σκοπούς της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας ( Π.Φ.Υ) μεταξύ άλλων , θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ο απεγκλωβισμός του συστήματος κατά την διάρκεια εφημερίας όπου όλοι οι πολίτες απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για παροχή υπηρεσιών .
Επίσης και η Τριτοβάθμια φροντίδα Υγείας θα πρέπει να ασκείται υποχρεωτικά στο Νομό Ηλείας , διότι ως γνωστό πρόκειται για πληθυσμό που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό με πολίτες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και σίγουρα η κάθε μετακίνηση ασθενή εκτός Νομού είναι «απαγορευτική».
Αίτημα του Ινστιτούτου καταναλωτών Νομού Ηλείας είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε το νέο σχέδιο να περιέχει ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος , της διατροφικής αλυσίδας, της υγιεινής και ασφαλείας της εργασίας , της ασφαλείας των τροφίμων, κ.λ.π
Είναι σημαντικό η ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση των πολιτών από την σχολική ηλικία μέχρι και την Τρίτη Ηλικία , προκειμένου να συνδυάσουμε ένα μελλοντικό θετικό σύστημα υγείας με μειωμένες δαπάνες .
Αυτά τα χρήματα θα ήταν αρκετά να καλύψουν νέες παροχές Υγείας με ποιότητα για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών στο μέλλον .
Τελειώνοντας , θα θέλαμε να επιλυθεί επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα με τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β .
Θα πρέπει οπωσδήποτε, να σχεδιαστεί εκ νέου σχέδιο ώστε να λυθούν χρονία και πάγια προβλήματα όπως ο χρόνος άφιξης των ασθενοφόρων στο συμβάν , στελέχωση πληρώματος των ασθενοφόρων, κάλυψη 100% των περιοχών της Ηλείας κ.λ.π .

Παραμένω στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση .
Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Εκπρόσωπος ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας
Συναυλία από τις Χορωδίες του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
20.12.15 15:57
Συναυλία από τις Χορωδίες του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Παιδική Χορωδία και τη Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκη θα δοθεί σήμερα Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Η συναυλία δίδεται στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «2ο Αγάπης Δένδρον» που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας.
Η επίσκεψη του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών στΗ ''Νέα Βασιλειάδα''
20.12.15 13:08
Η επίσκεψη του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών στΗ ''Νέα Βασιλειάδα''
Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών,τα μέλη του Δ.Σ, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ν.Ηλείας, επισκέφτηκαν την πρ.Κυριακή ,το Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'',όπου πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα και άλλα δώρα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο αυτό έργο .
Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές..
Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων είπε:
''Ακολουθώντας πιστά την πολύχρονη παράδοση, αυτές τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας,είμαστε στο Ευαγές αυτό Ίδρυμα, τιμώντας τους απόμαχους της ζωής,αλλά και σημαντικότατο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε,πέραν του σημαντικού πολιτιστικού έργου μας, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας."
Ο Αντ/δρος της Λέσχης κ.Αλέκος Μπεβούδας,τόνισε την μεγάλη συμβολή της Λέσχης διαχρονικά στο Κοινωνικό γίγνεσθαι και το πολλαπλό έργο,που βρίσκει πρακτική εφαρμογή μέσα από τέτοιες δράσεις.
Ομοίως και ο Ταμίας κ.Σάκης Πυριόχος ,εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για το πρόθυμο και ακούραστο προσωπικό.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των παρόντων μελών του ΔΣ κ.κ Αννας Χρυσανθακοπούλου και Παναγ.Θανόπουλου.
Αυτή η επίσκεψη ειναι η πρώτη στον κύκλο της Κοινωνικής Προσφοράς,που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.Ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή παράδοση είδων διαρκείας και παράθεση γεύματος στους εκεί τροφίμου...
Ποδηλατοβόλτα από τους Ποδηλάτες Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας
20.12.15 11:34
Ποδηλατοβόλτα από τους Ποδηλάτες Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας
Σήμερα Κυριακή οι Ποδηλάτες της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας ξεκινώντας στις 3:00 μ.μ. από το συνηθισμένο μέρος τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα ποδηλατήσουν το γύρο της Ανδραβίδας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Στρούσι τη Μυρσίνη και θα ξεκουραστούν στο προαύλιο της εκκλησίας Σωτηρούλας
H ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
20.12.15 11:15
H ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο, το «2ο Αγάπης Δένδρον» - Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Ήλιδας – Πολλές οι εκπλήξεις και πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην τελετή έναρξης
Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία Αγίου Αθανασίου και παρά το τσουχτερό κρύο, άνοιξε και επίσημα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό «2ο Αγάπης Δένδρον».
Η τελετή έναρξης στο κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας, είχε πολλές εκπλήξεις, διάφορα χάπενινγκ για μικρούς και μεγάλους και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ τη σκυτάλη πήρε, για να καλωσορίσει τον κόσμο,ο Συντονιστής Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλέξανδρος Mανωλόπουλος.
Λίγο πριν περάσουμε στο κυρίως μενού της βραδιάς, ο ουρανός της Αμαλιάδας γέμισε με χρώματα από τα δεκάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.
Την μουσική περιπλάνηση σε ολόκληρο τον κόσμο ανέλαβε η μοναδική στο είδος της, Ξένια Γαργάλη, όπου με τη βελούδινη φωνή και το προσωπικό της στιλ, έβαλε τον κόσμο σε μονοπάτια swing, jazz, retro γαλλικά,αμερικάνικα blues και funk, μέχρι και ελληνικό ρεπερτόριο με κινηματογραφικό στιλ.
Αυτό που όλοι παραδέχτηκαν είναι ότι το στήσιμο του «2ου Αγάπης Δένδρον» είναι αυτό που για φέτος δίνει ξεχωριστή ζωντάνια και μια μοναδική παραμυθένια νότα στο κέντρο της πόλης, καθώς αποτελεί από μόνο του την έκπληξη των εορτών.
Η πλατεία έχει μετατραπεί σε ένα μικρό χωριό, με πολλές πολλές
χριστουγεννιάτικες γωνιές, παρέες και δραστηριότητες. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αϊ Βασίλη και το σπίτι των παιδιών, το καρουσέλ, δίνουν την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η βασική έκπληξη, όμως είναι η επέκταση των εκδηλώσεων, και του χωριού συνολικά, στον πεζόδρομο Κωστή Παλαμά, όπου αποτελεί –εκτός των άλλων– και το Χριστουγεννιάτικο μαγειρείο!
Ο Δήμος Ήλιδας ανέλαβε τη διοργάνωση, με θεσμικούς συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας. Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και οι πλούσιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.
Το βράδυ της Δευτέρας το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα πλημυρίσει με τις μελωδίες του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτης,Δημήτρης Βασιλάκης.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου , κατά την τελετή έναρξης του «2ου Αγάπης Δένδρον»:
«Φίλες και φίλοι, Αγαπητά μου παιδιά,
Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης, χαράς και ελπίδας.
Απόψε, η αγκαλιά του Δήμου Ήλιδας άνοιξε και υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο.
Απόψε, εδώ, κάτω απ’ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, κηρύσσουμε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του «2ου Αγάπης Δένδρον».
Πιστοί στο ραντεβού μας και εφέτος, σταθεροί στην προσπάθειά μας για καθιέρωση των εκδηλώσεων και εδραίωση του Δήμου μας ως καλλιτεχνικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Μετά την μεγάλη επιτυχία των περσινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, βάζοντας όμως τον πήχη, ακόμα πιο ψηλά.
Φέτος, μέσα από ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα -με επίκεντρο τα παιδιά, όπου είναι και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των εορταστικών ημερών-, θα προσπαθήσουμε να κλέψουμε λίγο από τη νότα αισιοδοξίας τους, την αγνότητα της ψυχής τους, την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά τους, κι εμείς οι πιο μεγάλοι. Να καταφέρουμε να γίνουμε, έστω και για λίγο, παιδιά.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις, οι διάφορες δράσεις για τα παιδιά, οι μουσικές μας εκδηλώσεις, θα αποτελέσουν πηγή ενέργειας, διασκέδασης, χαράς κι ελπίδας.
Όλα αυτά θα εξελιχθούν εδώ στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και στον πεζόδρομο Κωστή Παλαμά, μέχρι την Κυριακή 27 του μηνός, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, που θυμίζει περισσότερο ένα μικρό χωριό, παρά το κέντρο της πόλης μας.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,Σε μια εποχή που η καθημερινότητα είναι βάρβαρη και βάναυση, εμείς ως Δήμος Ήλιδας, οφείλουμε να παρέχουμε, με τις δυνατότητες που έχουμε, όλα αυτά που απαιτούν οι άγιες αυτές ημέρες, έτσι ώστε να καταφέρουμε να ζεστάνουμε τις ψυχές μας.
Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων σας.
Γι’ αυτό κι όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου μας για το Χριστουγεννιάτικο χωριό, είναι δωρεάν.
Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας, τους συνδημότες μας, τους επισκέπτες στην Ήλιδα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές.
Να καταθέσουν μόνο την αγάπη τους και τη διάθεση για δημιουργία. Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές μας,που για άλλη μια χρονιά στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Όλους όσοι, με ιδιαίτερη χαρά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βρίσκονται πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή.
Ευχαριστώ, επίσης, του θεσμικούς μας συνδιοργανωτές σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας, τον «Ηλείο».
Ευχαριστώ, κι όλους τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες της περιοχής που συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα το χριστουγεννιάτικο χωριό «2ο Αγάπης Δένδρον» με την ευγενική χορηγία τους.
Κι αυτές τις μέρες που είναι ημέρες προσφοράς κι αλληλεγγύης, ας μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας, να νιώσει μοναξιά. Να μην αφήσουμε κανέναν να κρυώσει ή να πεινάσει. Να μην αφήσουμε κανέναν χωρίς μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.
Πριν κλείσω, θέλω από καρδιάς να ευχηθώ, σε όλες και σε όλους, μικρούς και μεγάλους, Χρόνια Πολλά!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!
Με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Αλληλεγγύη!!!
Χρόνια πολλά και πάλι.»
Μαθήματα Γαλλικών στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
19.12.15 10:52
Μαθήματα Γαλλικών στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Το "Κοινωνικό Φροντιστήριο" του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου εμπλουτίζει τα Προγράμματά του εντάσσοντας το Τμήμα Εκμάθησης Γαλλικών (για αρχάριους)
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και ώρα 6-7 μ.μ. στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου.
Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η κ. Δημητροπούλου Μαίρη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας.
Θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποια ξένη γλώσσα στο Σχολείο.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
19.12.15 10:40
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποχαιρετά το 2015 διοργανώνοντας χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» με φαγητό και ζωντανή μουσική.
Χριστουγεννιάτικο χωριό και παζάρι το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Μακρισίων
19.12.15 10:33
Χριστουγεννιάτικο χωριό και παζάρι το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Μακρισίων
Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στήθηκε για δεύτερη χρονιά στην κεντρική πλατεία των Μακρισίων, από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων των Μαθητών Δημοτικού - Νηπιαγωγείου.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την δυνατότητα σε περίοδο κρίσης να διασκεδάσουν και να χαρούν.
Το σπίτι του Αι-Βασίλη, η γωνιά του παραμυθιού, η βόλτα με την άμαξα είναι μερικά μόνο από τα δρώμενα που θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και περιμένει να σας υποδεχθεί σε ένα μαγευτικό χώρο γεμάτο παιχνίδια και εκπλήξεις !
Το χωριό του Αι-Βασίλη και το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα ανοίξουν τις πύλες τους στα Μακρίσια σήμερα Σάββατο 19 και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
Το Σπίτι του Άι Βασίλη θα περιμένει τα παιδιά να φωτογραφηθούν μαζί του.
Με άμαξα, μικροί και μεγάλοι θα κάνουν την βόλτα τους.
Ταχυδρομείο Βόρειος Πόλος, τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη
Παζάρι του Συλλόγου με γλυκά, ζαχαρωτά, κατασκευές και άλλα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από γονείς.
Η γωνιά του παραμυθιού. Αφήγηση αγαπημένων παραμυθιών στα παιδιά.
Πάγκος ζωγραφικής και κατασκευών, τα παιδιά ζωγραφίζουν και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες.
Ζωγραφική προσώπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν το πρόσωπό τους.
Καστανάς να ψήνει κάστανα.
Η γωνιά της τιγανίδας και του τσίπουρου.
Μουσική.
Ευχόδεντρο.
Και πολλές ακόμα εκπλήξεις.
Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
19.12.15 9:24
Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μετά από προσπάθειες στα Σ/Μ ΠΥΡΓΟΥ και ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ ,μπόρεσε να εξασφαλίσει τα τρόφιμα για τις οικογένειες που έχουμε εντάξει στους δικαιούχους βοήθειας.
Θα αρχίσουμε τη διανομή τροφίμων και ρούχων τη Δευτέρα 21/12/2015 και ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 12.00 στα γραφεία μας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 28 και θα συνεχίσουμε
την Τρίτη 22/12/2015 και την Τετάρτη23/12/2015.
Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει εσάς που στηρίζετε και ενισχύετε με κάθε τρόπο
Την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ανακουφίζοντας συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επίσης τα Σ/Μ ΠΥΡΓΟΥ και ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ ,ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,LIDL, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΕΡΖΗΣ.τους Δ/ντές και το προσωπικό των καταστημάτων,για την αμέριστη συμπαράσταση που μας προσφέρεται στο πολύ δύσκολο έργο μας ,καθώς και την ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ για την προσφοράς της σε προιόντα παραγωγής της
Κάλεσμα της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας
19.12.15 8:00
Κάλεσμα της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας
Σε λίγες ημέρες οι Χριστιανοί όλου του Κόσμου θα υποδεχτούν τον Σωτήρα Θεάνθρωπο και την Νέα χρονιά. Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών,τα μέλη του Δ.Σ, της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ν.Ηλείας, θα επισκεφτούν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11πμ ,το Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'',όπου θα πρόσφερουν παραδοσιακά γλυκίσματα κα στους απόμαχους της ζωής, που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας..αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα και το Θεάρεστο και Ανθρωπιστικό έργο της...
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι και οι φίλοι των Τραπεζικών ,να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη επίσκεψη..
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας
19.12.15 7:58
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων διοργανώνει ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παζάρι.
Η δημιουργικότητα συναντάει την φαντασία και το αποτέλεσμα όμορφες συνθέσεις φτιαγμένες με κέφι, μεράκι και πολλή αγάπη.
Το παζάρι γίνεται στο δημαρχείο της Ανδραβίδας και θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να αποκτήσουν κάποια από τις όμορφες συνθέσεις που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.
Επίσης σήμερα θα γίνουν μικρά κεράσματα που θα ετοιμάσει ο κ. Κυριακόπουλος Διονύσιος.
Ευχές σε Δήμαρχο Ήλιδας για την ονομαστική του εορτή
19.12.15 7:56
Ευχές σε Δήμαρχο Ήλιδας για την ονομαστική του εορτή
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, θα δέχεται ευχές για την ονομαστική του εορτή, την ερχόμενη Παρασκευή ανήμερα των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2015, στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (Φιλικής Εταιρείας 6, 1ος όροφος), από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ..
Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας
19.12.15 7:54
Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας
Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας, στα Γραφεία της οργάνωσης.
Θέματα:
1. Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής
2. Αναδιάρθρωση της Υγείας στο Νομό και Νοσοκομείο Αμαλιάδας
3. Εγκρίσεις νέων μελών
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
19.12.15 7:47
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΄Ηλιδας, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Φωτόπουλου, θα διεξαχθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015.
2. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας λιπαντικών λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
3. Καθορισμός Λίστας Υπαλλήλων για τη συμμετοχή στις κληρώσεις για την Συγκρότηση επιτροπών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011 (επιτροπές μετά από κλήρωση).
4. Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ.
5. Παροχή γνωμοδότησης σε προδικαστική προσφυγή της εταιρείας Ομάδα Κατασκευαστών Α.Ε.
6. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: Επέκταση δικτύου ύδρευσης Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, ψήφιση διάθεση πίστωσης.
7. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, ψήφιση διάθεση πίστωσης.
8. Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: Αποκατάσταση κατολίσθησης δρόμου Τ.Κ. Βελανιδίου, ψήφιση διάθεση πίστωσης.
9. Παροχή γνωμοδότησης άσκησης ένδικου μέσου κατά της 16/2015 απόφασης Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας.
10. Επί εγγράφου δικηγόρου Αμαλιάδας κ. Πολύδωρα Σωτήριου.
Σήμερα το απόγευμα η τελετή έναρξης του «2ου Αγάπης Δένδρον» στην Αμαλιάδα
19.12.15 7:44
Σήμερα το απόγευμα η τελετή έναρξης του «2ου Αγάπης Δένδρον» στην Αμαλιάδα
Σήμερα Σάββατο και ώρα 5:00 το απόγευμα, ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό «2ο Αγάπης Δένδρον», στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδας, ενώ στις 6:00 μ.μ. θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης με πολλές εκπλήξεις, διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ο Δήμος Ήλιδας ανέλαβε να διοργανώσει και φέτος -με θεσμικούς συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας- το «2ο Αγάπης Δέντρον», που θα έχει ως επίκεντρο των εκδηλώσεων της κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου και τον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά στην Αμαλιάδα.
Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και οι πλούσιες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.
Μουσική περιπλάνηση και ένα μοναδικό ταξίδι με νότες σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλωσόρισμα της επίσημης Τελετής Έναρξης που θα γίνει από τον Δήμαρχο Ήλιδας, κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Η Ξένια Γαργάλη με τη φωνή της και το προσωπικό της στιλ, θα μας βάλει σε μονοπάτια από τα swing, τη jazz, τα retro γαλλικά, τα αμερικάνικα blues και funk, μέχρι και ελληνικό ρεπερτόριο με κινηματογραφικό στιλ.
Η καλλιτέχνις συγκεντρώνει μια πλούσια συλλογή τραγουδιών. Έχει το χάρισμα να δημιουργεί ανάλογα την περίσταση ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στο ύφος της εκδήλωσης με ποικιλία και μεγάλο εύρος, ανάλογο των φωνητικών της δυνατοτήτων, της έντονης θεατρικότητας και των δυνατών ερμηνειών της.
Οι επισκέπτες του χωριού ταξιδεύουν με τη φωνή της, ενώ ενδιάμεσα στα κομμάτια τους βάζει και αυτούς στο κλίμα, δημιουργώντας εικόνες και ανάλογη ατμόσφαιρα.
Μαζί της στα πλήκτρα θα είναι ο εξαιρετικός Περικλής Μπισκίνης.
Εκδηλώσεις στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο
19.12.15 7:30
Εκδηλώσεις στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το Πάρκο ΣΠΚ σήμερα το απόγευμα, στην έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που θα συνεχιστούν έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο Δήμος Πύργου καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το Πάρκο ΣΠΚ και συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.
Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00-18:45
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΛΑΤΙΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΦΛΑΜΕΓΚΟ,ΟΡΙΕΝΤΑΛ
18:45-19:30
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
ΚΑΛΑΝΤΑ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΑΠΌ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
19:30- 20:00
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ & ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΌ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2ο ΕΠΑΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΓΕΛ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:30-20:30
1οΛΥΚΕΙΟ
ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΧΟΡΟΙ - ΜΙΚΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2ο ΕΠΑΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΓΕΛ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83