ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ασθενής σεισμική δόνηση
04.12.15 2:54
Ασθενής σεισμική δόνηση
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.58 πριν τα ξημερώματα με επίκεντρο την περιοχή του Βουνάργου και με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Βωβός κινηματογράφος με ζωντανή μουσική από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο
03.12.15 15:06
Βωβός κινηματογράφος με ζωντανή μουσική από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του (είτε μέσα από τις προσωπικές του δουλειές είτε μέσα από τις συνεργασίες του), έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.
Αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, με εργαλεία τις κιθάρες του κι έναν υπολογιστή, θα επενδύσει μουσικά την προβολή βωβής ταινίας στο θέατρο Απόλλων του Πύργου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Ανάβει αύριο το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στον Πύργο
03.12.15 14:34
Ανάβει αύριο το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στον Πύργο
Ανάβει αύριο Παρασκευή 4/12 και ώρα 19.30 το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία Πύργου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει γιορτή με τη συμμετοχή χορωδίας μαθητών του 4ου Λυκείου Πύργου. Πιθανότατα θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Α.Α κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου.
Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα για την πρωτοτυπία του δεδομένου ότι κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά, και είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον ως εικόνα θα περάσει σε όλη τη χώρα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις, από τους μαθητές της χορωδίας που πραγματοποίησαν σήμερα τις πρόβες τους και από δημότες που είδαν από κοντά τις εργασίες κατασκευής είναι πως πρόκειται για μια πανέμορφη δημιουργία.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, ο οποίος προ εξαμήνου είχε δώσει την εντολή για να ξεκινήσει η προεργασία κατασκευής του δέντρου, δεν κρύβει την μεγάλη του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.
Επίσκεψη στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών από το Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
03.12.15 14:33
Επίσκεψη στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών από το Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Επίσκεψη στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών (πρώην ΚΕΠΕΠ) πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Ειδικές ανάγκες, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Δημόπουλο Χαράλαμπο και Μίγκο Ανδρέα.
Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Λαζαρόπουλο Αποστόλη και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Ιδρύματος.
Ο κ. Λαζαροπουλος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το Ίδρυμα αλλά και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία και περίθαλψη των νοσηλευομένων καθώς πρόκειται για περιπτώσεις με πολύ βαριές αναπηρίες που απαιτούν ειδική φροντίδα.
Έθεσε επίσης το ζήτημα της αποϊδρυματοποιησης κάτι για το οποίο πρέπει να συνεργαστεί η κεντρική πολιτεία , Ο δήμος αλλά και οι τοπικοί φορείς και πολίτες.
Επίσης η ανέγερση του νέου ιδρύματος στο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ανδραβίδας –Κυλλήνης έκτασης 17,5 στρεμμάτων Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επισκέπτεται το ΚΕΠΕΠ κοινωνική λειτουργός από το Δήμο (αφού τώρα το ΚΕΠΕΠ δεν διαθέτει καμία κοινωνική λειτουργό).
Επίσης ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο και την περιφέρεια θα προωθήσουν για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ το νέο κτίριο του Κεπεπ σε συνεργασία με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Στο θέμα της αποϊδρυματοποιησης θα ενεργοποιηθεί ο «Σύλλογος φίλων ΚΕΠΕΠ» για να ευαισθητοποιηθεί και η τοπική κοινωνία, αλλά και ομάδες εθελοντών…
Η συνάντηση έκλεισε με επίσκεψη στους χώρους του Ιδρύματος και με την βεβαιότητα της πιο στενής μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.
Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων
03.12.15 8:40
Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 οι εργασίες του διήμερου Εισαγωγικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του ΚΠΕ για το έτος 2015-2016 και της υλοποίησης του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
Το σεμινάριο είχε τίτλο «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Θεωρητικές αρχές και μεθοδολογικές τεχνικές στην υλοποίηση Προγραμμάτων Π.Ε» και σκοπός του ήταν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν γύρω από βασικές εννοιολογικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις (βιωματικές μεθόδους και τεχνικές) της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ώστε να υποστηρίξουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Στην έναρξη, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου τις εργασίες χαιρέτισε ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρος Μπαρής. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Τίτα Τερζή. Ακολούθως ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Πέτρος Γαβράς παρουσίασε το ΚΠΕ και τις δράσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών στις δράσεις αυτές, καθώς και τις απαιτούμενες διαδικασίες. Η επόμενη εισήγηση από την Αγγελική Τσούρα, Αναπληρώτρια Υπευθύνου του ΚΠΕ, εστίασε στην διασύνδεση του φυσικού με το πολιτισμικό περιβάλλον με παράδειγμα το τοπίο του Αρχαίας Ολυμπίας.
Μετά το διάλειμμα οι εισηγητές επικεντρώθηκαν σε ενδεικτικές θεματικές και μεθοδολογικές πτυχές ενός υλοποιούμενου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος – Γεωπόνος, MSc, Μελετητής – ανέπτυξε την περιβαλλοντική και λειτουργική αξία του φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών του τόπου μας, θέμα που επιλέγουν συχνά να ερευνήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα προγράμματα τους. Ο Υπεύθυνος Σχ. Δρ. Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας Δημήτρης Σαρρής, - Εκπ/κός Μουσικής ,ΜΑ – ανέπτυξε τη συμβολή του Ήχου και της ακουστικής οικολογίας στην υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Η Θεατρο-παιδαγωγός Βασιλική Θεοδωρακοπούλου τέλος, αναφέρθηκε στη σχέση του Θεάτρου με την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, σχέση αξιοθαύμαστη, αγαπητική, βιωματική και τριαδική όπως τη χαρακτήρισε.
Με την ολοκλήρωση των θεωρητικών εισηγήσεων οι εκπαιδευτικοί αφού συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας και επικοινωνίας με εμψυχώτρια τη Μαρία Σχοινά, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.
Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου το πρωί οι συμμετέχοντες μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία όπου υλοποιήθηκε μελέτη πεδίου στον αρχαιολογικό χώρο και την Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο με σκοπό τη διαχρονική διασύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος με τις κοινωνικές αξίες και την πολιτισμική δημιουργία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και τις προσπάθειες αποκατάστασης του τοπίου.
Το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση του πεδίου και την επιστροφή στα Κρέστενα, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε τρία παράλληλα βιωματικά εργαστήρια. Η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και συντονιστή τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, η δεύτερη με τον ήχο και την ακουστική οικολογία με συντονιστή το Δημήτρη Σαρρή, και η τρίτη με το θεατρικό παιχνίδι και εμψυχώτρια τη Βασιλική Θεοδωρακοπούλου. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα παρουσίασε στην ολομέλεια τις εμπειρίες του βιωματικού εργαστηρίου. Ακολούθησε συζήτηση και αξιολόγηση των διήμερων εργασιών. Οι συμμετέχοντες θεώρησαν θετική και εποικοδομητική την εμπειρία αυτή που τους έδωσε τη δυνατότητα της μεταξύ τους επικοινωνίας και της ανατροφοδότησης του παιδαγωγικού τους έργου.
Ο Υπεύθυνος και η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κρεστένων ευχαριστούν θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, τη θετική τους διάθεση, τη συνέπειά τους και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης τους εισηγητές και συντονιστές εργαστηρίων, για την άψογη και δημιουργική συνεργασία τους στην προετοιμασία, τη διοργάνωση και την υλοποίηση του σεμιναρίου
«Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα» την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στην Ηλεία
03.12.15 7:25
«Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα» την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στην Ηλεία
Μια σιωπηλή επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι Ρευματικές Παθήσεις.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από ρευματοπάθειες γεγονός που τις αναδεικνύει σε κυρίαρχο πρόβλημα υγείας.
Για την ενημέρωση του κοινού πραγματοποιείται ανοιχτή εκδήλωση με θέμα οι ''Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα'' την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, στον Πύργο Ηλείας από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τη 1:30 μετό το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκειά της, ιατροί και εκπρόσωποι ασθενών από τον Πύργο και την Πάτρα θα αναφερθούν στις παθήσεις αυτές και στη δυνατότητα θεραπείας τους ενώ θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.
Φορέας της εκδήλωσης είναι το «Εθνικό Συμβούλιο για τις Ρευματικές Παθήσεις», ενώ συν-διοργανωτές είναι οι Σύλλογοι ΕΛΕΑΝΑ Πάτρας και Πύργου καθώς και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τις Ρευματικές Παθήσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), με την παρουσία και το χαιρετισμό του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Τρόντζα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού ώστε η διάγνωση των Ρευματικών Παθήσεων να είναι πρώιμη και η θεραπεία τους να ξεκινάει έγκαιρα ώστε να προλαμβάνεται η αναπηρία και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ασθενών.
Εκδήλωση από το Δήμο Ήλιδας για το Νίκο Μπελογιάννη
03.12.15 6:28
Εκδήλωση από το Δήμο Ήλιδας για το Νίκο Μπελογιάννη
Τιμητική εκδήλωση με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. ο Δήμος Ήλιδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Βασικός ομιλητής θα είναι ο Ηλίας Νικολακόπουλος Καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο: «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο. Ένα παγκόσμιο σύμβολο».
Το δικό του μήνυμα σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση θα απευθύνει και ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, Νικόλαος Μπελογιάννης.
Έκθεση φωτογραφίας στο ΚΑΠΗ Λεχαινών με θέμα: «Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών»
03.12.15 6:25
Έκθεση  φωτογραφίας στο ΚΑΠΗ Λεχαινών με θέμα:  «Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών»
Έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στο ΚΑΠΗ Λεχαινών του Πατρινού φωτογράφου Λάμπρου Λογοθέτη με θέμα: «Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών».
Η έκθεση θα λειτουργήσει το Σάββατο 5, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τις 8:00 το βράδυ.
Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα.
“Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”
Με τη συμμετοχή 23 φορέων, συλλόγων και τοπικών επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων δημιουργήθηκε το “Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”, ένα δίκτυο “διαδρομών” μέσα από το οποίο η τοπική κοινωνία θα αναδείξει μια άλλη ταυτότητα για τη περιοχή και ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φύση, το τοπίο, την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά της περιοχής καθώς και τα τοπικά προϊόντα.
Η δημιουργία του “Οικομουσείου περιαστικής περιοχής Πατρών” πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας JOYWELCULT , ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2006-2013.
Η έννοια των Οικομουσείων έχει μεγάλη διάδοση τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών.
Το Οικομουσείο δεν είναι ένα κτίριο, αλλά μια συνένωση φορέων και παραδοσιακών επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και να
αναδείξουν την ταυτότητά τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Η δημιουργία του «Οικομουσείου περιαστικής περιοχής Πατρών» έχει διπλή στόχευση:
1. Την αφύπνιση των τοπικών αισθημάτων των πολιτών και των φορέων σχετικά με οτιδήποτε χαρακτηρίζει διαχρονικά τη περιοχή μας και
2. Τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών μέσα από προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών οικονομικών πόρων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο «των μικρών μαθητών» στη Βάρδα
03.12.15 6:23
Το Δημοτικό Συμβούλιο «των μικρών μαθητών» στη Βάρδα
Την ανακαινισμένη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Βουπρασίας εγκαινίασαν οι μικροί μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας.
Τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο στα πλαίσια του μαθήματος της μελέτης που αφορά στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Εκτός από τον Δήμαρχο κ. Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Μυλωνόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λέντζας.
Τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, ο οποίος απάντησε με προθυμία και απλά λόγια στους μικρούς... Συμβούλους!!!!
Τα ερωτήματα ήταν καίρια και πολλές φορές αιχμηρά και οι μικροί μαθητές ήταν ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα του τόπου τους.
Ο Δήμαρχος «διαβασμένος» και κατατοπιστικός, κέρδισε την συμπάθεια και τα χαμόγελα των παιδιών, και με το κέρασμα που τους πρόσφερε μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια του Δήμου.
Μια έκπληξη περίμενε του μικρούς δημότες καθώς τους ανακοινώθηκε και η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού κατά τις γιορτινές μέρες.
Η αρχή έγινε με τη Βάρδα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Αμαλιάδα για τους πρόσφυγες
09.11.15 14:41
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Αμαλιάδα για τους πρόσφυγες
Οι πολίτες του νομού Ηλείας μετέχουν στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων στην Αθήνα και στη Μυτιλήνη με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
Καλούμε όσους πολίτες θέλουν να συνδράμουν, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ώστε να ανακουφιστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι άνθρωποι που είναι πρόσφυγες πολέμου.  
Τα είδη συγκεντρώνονται. στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας που βρίσκεται στην πλατεία Ανεμομύλου την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6948 116980, ενώ μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από το www.facebook/groups/ElisHelps.
Όλες οι δωρεές θα σταλούν στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες στην Αθήνα (www.gcr.gr) στο Μόλυβο (https://facebook.com/HelpForRefugeesInMolyvos/), στο αυτοσχέδιο ιατρείο Πλατάνου στη Σκάλα Συκαμνιάς Λέσβου και στην πόλη της Μυτιλήνης.
Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες είναι:
Τρόφιμα μακράς διάρκειας: Κονσέρβες (όχι χοιρινό), γάλα υψηλής παστερίωσης, ξηρούς καρπούς, κράκερ, παστέλια, μπάρες δημητριακών, νερά, λάδι, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, συμπυκνωμενος χυμός ντομάτας
Πλαστικά: πιρούνια, πιάτα και ποτήρια
Ρούχα: κάλτσες (όλα τα νούμερα), εσώρουχα (όλα τα μεγέθη), αδιάβροχα μπουφάν και αδιάβροχα τύπου poncho για ενήλικες και παιδιά, ανδρικά παντελόνια, φόρμες ζεστές (όλα τα μεγέθη), χειμωνιάτικα ρούχα για παιδιά και εφήβους (10-14 ετών), ζεστά κασκώλ, γάντια και σκουφιά, άνετα παπούτσια για παιδιά και ενήλικες άνδρες και γυναίκες
Παρακαλούμε τα ρούχα και τα παπούτσια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πλυμένα, διπλωμένα σε πλαστικά σακουλάκια με τα νούμερα – ηλικίες να αναγράφονται καθαρά.
Είδη οικιακής χρήσης: κουβέρτες, κουβέρτες fleece, υπνόσακοι (sleeping bags) και στρωματάκια τύπου γυμναστικής…
Βρεφικά προϊόντα: βρεφικό γάλα σε σκόνη, μπιμπερό, βρεφικές κρέμες για φαγητό, κρέμες καλλυντικές για μωρά, ταλκ, πάνες…
Είδη προσωπικής υγιεινής: σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα (μικρές συσκευασίες), σαμπουάν, σαπούνια, μωρομάντηλα…
Είδη υγιεινής: Καθαριστικά για το σπίτι (σακούλες σκουπιδιών, σκόνη για πλύσιμο ρούχων στο χέρι, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, Wettex, γάντια latex μιας χρήσης…)
Μικρά παιχνίδια: λούτρινα ζωάκια, κούκλες, αυτοκινητάκια
Ελαφρά κρεβατάκια για μωρά - Παιδικά καρότσια
Ιατροφαρμακευτικό υλικό: χειρουργικές μάσκες, ράμματα, επίδεσμοι, αντισηπτικά gel (μεγάλες και μικρές συσκευασίες), γάντια Latex (medium και large), θερμόμετρα (κάθε είδους), Lasix / Otrivin, οροί (L-R / 5% / 9% / 10%), Primperan • Betadine (αλοιφή / κρέμα), Contrex Cold, θερμαντικές αλοιφές, παρακεταμόλες – παυσίπονα, καραμέλες για το λαιμό, αδιάβροχα τύπου poncho για ενήλικες και παιδιά, σεντονάκια για υποθερμία (ασημένια-χρυσά), rescue blankets, θερμαντικά χεριών
Η προσφορά σας (μικρή ή μεγάλη) είναι πολύτιμη.
Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πύργου
09.11.15 13:49
Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πύργου
Συνεδριάζει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 στον 1ο όροφο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) με θέμα: «Αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» (Σύμφωνα με την εγκύκλιο 6658/21-10-2014 Γ.Γ.ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤ.).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 117 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ
09.11.15 13:46
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 117 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ
Στην Θεία Δοξολογία που τελέσθηκε χθες Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, με αφορμή τον εορτασμό των προστατών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, παρέστη ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο και ιερείς της Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Δήμαρχος Ήλιδας –μαζί και με άλλους επισήμους–, ξεναγήθηκαν από τον Διοικητή της μονάδας στους χώρους της 117 Πτέρυγα Μάχης.
Αμέσως μετά τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων πιλότων, ενώ άγημα της αεροπορίας απέδιδε τιμές με πυροβολισμούς στον αέρα.
Στις εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
09.11.15 13:45
Στις εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Στις εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που διεξήχθη στο Βερολίνο από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 έως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 100 εκπρόσωποι από Ελληνικούς Δήμους, περιφέρειες και αναπτυξιακούς φορείς.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα δίκτυο δήμων, οργανώσεων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών -από την Ελλάδα και τη Γερμανία-, που λειτουργεί από το 2010, με κύριο στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών, καλών πρακτικών (best practice),υποστήριξης σε διάφορους τομείς δράσης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων δήμων και φορέων, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση, είχε τίτλο «Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης» και κατά τη διάρκειά της, έγιναν ενημερωτικές ξεναγήσεις και θεματικές συζητήσεις εργασίας, για την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, για το δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, για το δήμο και τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους και την πράσινη πόλη, για την τουριστική ανάπτυξη στους δήμους και για την προοδευτική ενεργειακή πολιτική.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει εδραιώσει την παρουσία της ως φόρουμ ανταλλαγής εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αποτελεί έκφραση της αφοσίωσης των δύο πλευρών στις φιλικές μεταξύ τους σχέσεις. Μία ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζει στους πολίτες
σταθερότητα και συνέχεια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονται οι δυνατότητες συνδιαμόρφωσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Και φέτος οι ξεναγήσεις και οι συζητήσεις εργασίας οδήγησαν στην εξεύρεση κατάλληλων προσεγγίσεων, για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Οι ξεναγήσεις και οι συζητήσεις, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και
απέσπασαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ενώ τα αποτελέσματά τους ήταν θετικά για τους Δήμους.
Τον κύριο Χριστοδουλόπουλο συνόδευε στο ταξίδι του, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Συντονιστής Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Αλέξανδρος – Δημήτριος Μανωλόπουλος.
Το Πάρκο Ολυμπιονικών σε τροχιά υλοποίησης
08.11.15 17:55
Το Πάρκο Ολυμπιονικών σε τροχιά υλοποίησης
Σάρκα και οστά» ετοιμάζεται να πάρει το μεγάλο έργο του Πάρκου Ολυμπιονικών «ΟΛΥΜΠΙΑ», μετά την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου συλλόγου, χθες Κυριακή πρωί στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο εμπνευστής του έργου Νίκος Καρυώτης, μιλώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας μπροστά σε δεκάδες μέλη αλλά και φίλους του συλλόγου, έδωσε το στίγμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου άτυπης λειτουργίας του συλλόγου που περιελάμβαναν επαφές με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών, εξασφαλίζοντας την στήριξή τους, καθώς και την υπογραφή ίδρυσης συλλόγου. Έγιναν ακόμη συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της πολιτείας και το κυριότερο, χωροθέτηση της έκτασης και προκαταρτική μελέτη από κλιμάκιο αρχιτεκτόνων της Πάτρας με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Χρύσα Διονυσοπούλου που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις μελέτες του πάρκου.
Έργο με κοινωνικό όφελος
«Με την υλοποίηση του πολιτιστικού θεματικού πάρκου -τόνισε ο κ. Καρυώτης- εκτός από την αναβίωση των κλασικών Ολυμπιακών αθλημάτων, την ανάδειξη και ενίσχυση αξιών και ιδεωδών που γεννήθηκαν στον ιερό χώρο της Ολυμπίας, πέραν ακόμη και από την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, θα προκύψουν αναμφίβολα σημαντικά κοινωνικά οφέλη με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις και επιρροές στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία του πάρκου δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία θα εκτινάξει την επισκεψιμότητα σε μεγέθη πρωτόγνωρα για τον τόπο μας.
Έτσι, παράλληλα με την πολιτιστική αναβάθμιση, ανοίγουν οι δρόμοι για τουριστικές επενδύσεις και εμπορική ανάπτυξη του δήμου και της ευρύτερης περιοχής, με επίδραση και σ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή (1000 – 1500 θέσεις), προώθηση των αγροτικών προϊόντων, υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων (αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομοι κλπ) που σήμερα έχουν βαλτώσει».
Ο κ. Καρυώτης αφού εξέφρασε την πικρία του για τον διεθνή παραγκωνισμό της Ολυμπίας σήμερα, τόνισε: «Αυτή τη φορά έχουμε ένα απολύτως συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο, ώριμο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την αίγλη και το κύρος της Ολυμπίας στην παγκοσμιότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και σημαντικά κοινωνικά οφέλη στην περιοχή μας. Αυτή τη φορά έχουμε φωνή και δεν πρόκειται να ηττηθούμε. Σας καλώ λοιπόν να παραμείνουμε πιστοί υπηρέτες της μεγάλης αυτής προοπτικής που ανοίγεται για τον τόπο μας».
Επώνυμες παρουσίες
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, ήταν παρών στην εκδήλωση και μιλώντας τόνισε ότι αυτή η πρόταση μας φέρνει και πάλι την ελπίδα μέσα στην ψυχή: «Είναι πολύ όμορφη αυτή η ιδέα γιατί υλοποιείται στον ιερό χώρο της Ολυμπίας, που δίδαξε κάποτε στην ανθρωπότητα ότι εκτός από τις μάχες υπήρχε και η άμιλλα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτόν τον πολιτισμό είμαι εδώ να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και στην ιδέα αυτή πρέπει όλοι να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Το κοινό καταχειροκρότησε τον κ. Κριμιζάκη όταν ανάγγειλε σειρά συναυλιών του με μεγάλους ερμηνευτές στο θέατρο Φλόκα, αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2016, προς ενίσχυση του συλλόγου.
Ένα ακόμη επώνυμο μέλος του συλλόγου, ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Πάνος Καλουδάς μίλησε στην εκδήλωση πλέκοντας το εγκώμιο του Νίκου Καρυώτη. Τον χαρακτήρισε «τολμηρό εραστή των μεγάλων ιδεών που δεν μένουν ιδέες αλλά γίνονται πράξη», καθώς και «ευπατρίδη με μια πολύ συνειδητή γενναιοδωρία, μοναχικό καβαλάρη που καλπάζει προς τη δικαίωση. Με τον Καρυώτη δεν υπάρχουν φαντασίες αλλά αγώνας και δράση, γι’ αυτό μας θέλει όλους μαζί του», τόνισε χαρακτηριστικά καλώντας όλους τους παρισταμένους να γράψουν μέλη στον σύλλογο όσους περισσότερους μπορούν ο καθένας. Ο κ. Καλουδάς ανέπτυξε λεπτομερώς και το όλο πλάνο για το Πάρκο Ολυμπιονικών, τους χώρους, τις χρήσεις αλλά και την μοναδικότητά του παγκοσμίως, τονίζοντας ότι το πλάνο αυτό είναι ακόμη ανοιχτό σε προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν από φίλους του συλλόγου.
Η αρχαιολόγος Βασιλική Τζαχρήστα επίσης μέλος του συλλόγου τόνισε από την πλευρά της ότι αν και υπηρετεί χρόνια στην εφορεία αρχαιοτήτων της Ολυμπίας, πάντα την ενδιέφερε οτιδήποτε καινούργιο γινόταν στην σύγχρονη Ολυμπία και γρήγορα στάθηκε στο πλευρό του κ. Καρυώτη, όταν γνώρισε το πόσο αξιόλογη δραστηριότητα είχε στην περιοχή. Εξέφρασε την αναγκαιότητα να στηριχθεί αυτή η πρόταση όσο τολμηρή κι αν φαντάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ουτοπίες είναι οι καλύτερες πατρίδες».
Στηρίζει ο Δήμος
Αξίζει ωστόσο να τονιστεί και η παρουσία του αντιδημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Δεββέ, ο οποίος, αφού εξέφρασε την στήριξη του δήμου στην όλη προσπάθεια, τόνισε: «Κάποτε οι άνθρωποι διέσχιζαν τη Μεσόγειο για να έρθουν στην Ολυμπία και να αγωνιστούν για την ειρήνη. Δυστυχώς σήμερα, άνθρωποι διωγμένοι από τον πόλεμο, πνίγονται στη Μεσόγειο και ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να το αποτρέψει. Τα ολυμπιακά ιδεώδη όμως μπορούν να εμπνεύσουν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει τέτοιες θλιβερές καταστάσεις και εύχομαι η πρόταση για το Πάρκο Ολυμπιονικών να γίνει πράξη».
Σύντομο χαιρετισμό τέλος έκανε και το μέλος του συλλόγου Χάρης Σπηλιόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρηματίες της Ολυμπίας στηρίζουν τέτοιες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, ενώ ανέγνωσε μήνυμα του μέλους Γιώργη Δόξα που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα δεν παραβρέθηκε στη συνέλευση.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Μένης Κριτσέλης, ο οποίος επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ τον συντονισμό της συνέλευσης έκανε ο πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Πάνος Τσεπενέκας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε στη συνέχεια είναι ενδεκαμελές και θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ομαλοποίηση αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο Πύργου
04.11.15 12:39
Το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου ενημερώνει τους δημότες ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται πλέον με κανονικούς ρυθμούς και έως την Παρασκευή 06/11/2015, θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή και των τελευταίων ανακυκλώσιμων υλικών που είχαν απομείνει κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο δεν πραγματοποιούταν κανονικά η αποκομιδή, λόγω βλάβης των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δημότες για την κατανόησή τους και τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου, ώστε να μειώσουμε τον όγκο των αστικών απορριμμάτων και να διατηρηθούμε στην πρωτοπορία των ποσοστών ανακύκλωσης πανελλαδικά.
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί επέκταση του δικτύου ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο Πύργου και θα πραγματοποιηθεί καταγραφή του δικτύου με GPS και αποτύπωση του σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος Πύργου.
Επίσης στα πλαίσια της προώθησης της κομποστοποίησης, ο Δήμος θα διαθέσει οικιακούς κομποστοποιητές έως το τέλος του 2015, σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται, με την παρακάτω διαδικασία:
Ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα κάνει αίτηση στο Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου (Α΄ όροφος - Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) και θα παραλαμβάνει τον κομποστοποιητή εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται ανωτέρω, χωρίς οικονομικό κόστος για τον ίδιο.
Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα διανεμηθούν οι κομποστοποιητές που παρέλαβε ο Δήμος, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν οι ανάλογες ημερίδες με σκοπό την εκμάθηση της κομποστοποίησης.
Τέλος, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την ανακύκλωση του Δήμου Πύργου, μπορούν οι δημότες να καλούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα ως Παρασκευή, 07:00 με 15:00) στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621362415- 2621362432.
Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις"
02.11.15 13:08
Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των εκπαιδευτικών στον νέο τους ρόλο ως εμψυχωτές μιας ομάδας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με τίτλο "Χτίζοντας ομάδες στο σχολείο". Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το μάθημα «Βιωματικές Δράσεις – Σχολική και Κοινωνική Ζωή» ή προγράμματα αγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας που στηρίζονται στη φιλοσοφία της βιωματικής προσέγγισης. Στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς στις βασικές αρχές της δημιουργίας ομάδας και στις δεξιότητες συντονισμού για τη δημιουργία ομαδικού κλίματος στην σχολική τάξη, αξιοποιώντας την βιωματική μέθοδο. Συντονιστές του σεμιναρίου είναι η Διονυσία Γκομώλη, κοινωνική λειτουργός και η Τσαπαρδώνη Γιώτα, ψυχολόγος.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 10/11/2015 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24/11/2015 σε 5 τρίωρες συναντήσεις, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Ελ. Βενιζέλου 29 - Αμαλιάδα.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Παρασκευή 6/11/2015 στο Κέντρο Πρόληψης τηλ. επικοινωνίας 2622029710/ email: keprilia@otenet.gr
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το ΤΕΙ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Π. Μυλωνάς
02.11.15 12:59
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το ΤΕΙ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Π. Μυλωνάς
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την προάσπιση, την προαγωγή και τη διαφύλαξη της υγείας, υλοποιεί και έχει προγραμματίσει ήδη και για το 2015, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ άλλων και για την οδική ασφάλεια των πολιτών.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια» αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα.
Χαιρετισμούς στην ημερίδα στην ημερίδα αυτή στην Αμαλιάδα, θα απευθύνουν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπολίτης Ηλείας ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Ηλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Αμαλιάδας Γ. Καρατζάς, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Κοσμήτορας της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Κοσμάς Βιδάλης, ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γ. Σαλαχα και εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙ Αμαλιάδας Φάνης Θεοδούλης.
«Στόχος μας» όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, να εκπαιδευτούν ώστε να είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί, να μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά σε περίπτωση ατυχήματος και γενικότερα να μάθουν για την οδική ασφάλεια».
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Δριβίλας, ενώ θα μιλήσουν και ο εκπαιδευτής του Ι.Ο.ΑΣ. Σωτήρης Φωτόπουλος με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια ‘Γνώση – Πρόληψη – Ζωή’».
Η παρούσα ημερίδα γίνεται σε συνέχεια των ημερίδων που προηγήθηκαν σε Πάτρα, Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον Πύργο
29.10.15 14:19
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον Πύργο
Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS διοργανώνει στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2015, ώρες 09:00π.μ.-18:00μ.μ. στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου) δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στους πολίτες με δυσκολία πρόσβασης σε περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ».
Οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις που θα παρασχεθούν είναι :
• Σπιρομέτρηση
• Οφθαλμολογικός έλεγχος
• Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (Ηba1c)
• Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης
Όσα άτομα επιθυμούν θα συμμετέχουν μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2102934752
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί στο Πύργο για διακεκριμένες κλοπές
29.10.15 7:35
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί στο Πύργο για διακεκριμένες κλοπές
Συνελήφθησαν, προχθες (27-10-2015) το μεσημέρι, στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί ηλικίας 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες (27-10-2015) το μεσημέρι, στο Πύργο, έσπασαν τα τζάμια από τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά από το εσωτερικό τους
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει προχθές (26-10-2015) ακόμη τρείς κλοπές σε αυτοκίνητα, στην ίδια περιοχή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στον Πύργο για κλοπή σε εγκαταστάσεις εφημερίδας
29.10.15 6:49
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στον Πύργο για κλοπή σε εγκαταστάσεις εφημερίδας
Συνελήφθησαν, προχθες (27-10-2015) το μεσημέρι στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 17 και 15 ετών (αδέλφια), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν οι γονείς των δραστών, ηλικίας 44 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας τους.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με φορτηγό αυτοκίνητο, στις εγκαταστάσεις τοπικής εφημερίδας και αφαίρεσαν (500) κιλά ανακυκλώσιμου χαρτιού, τα οποία μετέφεραν με το αυτοκίνητο στην οικία τους.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα του χαρτιού και αποδόθηκε στον υπεύθυνο της εφημερίδας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83