banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Δράσεις Παιδιατρικού Τμήματος και Επισκεπτριών Υγείας Νοσοκομείου Αμαλιάδας
02.10.20 12:20
Δράσεις Παιδιατρικού Τμήματος και Επισκεπτριών Υγείας Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Το Παιδιατρικό τμήμα και οι Επισκέπτριες Υγείας της Ν.Μ. Αμαλιάδας πραγματοποίησαν τον μήνα Σεπτέμβριο, για την ευαισθητοποίηση στην κοινότητα αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων, μια σειρά δράσεων.
Ειδικότερα την Πέμπτη 10/09/2020, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ρομάστο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για Όλους” που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO με υπεύθυνη την κ. Σωτηροπούλου Ελένη, τηνΑ΄ Παν. Παιδιατρική Κλινικήτου Π.Ν. Παίδων “Αγία Σοφία” σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας.Συνολικά εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 30 παιδιά.
Στη συνέχεια την Παρασκευή25/09/2020 και την Τετάρτη 30/09/2020πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμός και συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή, σε παιδιά σε συνεργασία με τον Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ο Άγιος Νικόλαος» Κέντρου Πηνείας του Δήμου Ήλιδας. Τα παιδιά που εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν ήταν συνολικά 45.
Έναρξη προγραμμάτων από το Κέντρο πρόληψης «Παρεμβάσεις»
02.10.20 12:17
Έναρξη προγραμμάτων από το Κέντρο πρόληψης «Παρεμβάσεις»
Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» - φορέας που λειτουργεί από το 1998, στα πλαίσια της υλοποίησης προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υγείας και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την εξέλιξη της πανδημίας, θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά προγράμματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους με στόχο την ενδυνάμωση των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων τους και στους σημαντικούς για αυτά ενήλικες – γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο την υποστήριξη στον γονεϊκό και παιδαγωγικό τους ρόλο.
Βασικός σκοπός μας παραμένει η υποστήριξη των ανθρώπων στην αναζήτηση των δεξιοτήτων και των πηγών δύναμης ώστε να ενισχύονται στην ψυχική τους ανθεκτικότητα και στην ψυχοκοινωνική τους υγεία.
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είτε σχεδιάζονται από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης είτε θα υλοποιηθούν κατόπιν αιτημάτων από τη σχολική κοινότητα, τους συλλόγους γονέων ή άλλους φορείς και όσοι ενδιαφέρονται θα συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Θα πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης - λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είτε διαδικτυακά - προσαρμοσμένα στις δυνατότητες των ανθρώπων και της τεχνολογίας.
Πρόκειται για:
- Προγράμματα για την οικογένεια
Πρόκειται για παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης (μικρού αριθμού συναντήσεων) καθώς και για ομάδες γονέων (7-10 συναντήσεις), από την προσχολική έως και την εφηβική ηλικία, που στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να υποστηρίξουν τον γονέα σε θέματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική υγεία, στην επικοινωνία, σε θέματα διαχείρισης συμπεριφορών των παιδιών ώστε να ενδυναμωθεί η σχέση γονέα -παιδιού.
- Προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας (Β’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης)
Πρόκειται για εργαστήρια ευαισθητοποίησης καθώς και ομάδες μεγαλύτερης διάρκειας που στοχεύουν στην ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους όπως είναι η συνεργασία, η επικοινωνία, η αυτοεκτίμηση, η διαχείριση των συναισθημάτων, η λήψη αποφάσεων, ως προστατευτικό παράγοντα στις όποιες προκλήσεις. Τα προγράμματα υλοποιούνται εκτός σχολικού προγράμματος.
- Προγράμματα για εφήβους
Πρόκειται για εργαστήρια που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των εφήβων στην μεταβατική φάση στην οποία βρίσκονται. Μέσα από την ανταλλαγή-φυσική και διαδικτυακή-θα αξιοποιηθεί και η τέχνη της φωτογραφίας για να δώσει στους εφήβους τη δυνατότητα να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με τις αλλαγές που βιώνουν ως αποτέλεσμα τις πανδημίας αλλά και σύμφωνα με την ψυχοσυναισθηματική αναπτυξιακή τους φάση.
- Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά Γ’ και Δ’ τάξης και τους γονείς τους
Πρόκειται για 3ωρο διαδικτυακό εργαστήρι που έχει στόχο να δώσει στους γονείς και στα παιδιά τη δυνατότητα να μιλήσουν για τη σχέση τους και τα χαρακτηριστικά της, για τις προσδοκίες που έχουν από αυτή αλλά και να ανακαλύψουν νέους διασκεδαστικούς τρόπους επικοινωνίας.

- Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, εμψυχωτές ομάδων παιδιών
Στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, δυναμικής της ομάδας – τάξης ή εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Κέντρου πρόληψης. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία από την υλοποίηση των προγραμμάτων σε παιδιά και εφήβους έχει δημιουργήσει τρία εκπαιδευτικά υλικά ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των εφήβων, τα οποία είναι σε διαδικασία έγκρισης από το ΙΕΠ για να τεθούν στη διάθεση της σχολικής κοινότητας. Το εγχειρίδιο «ΈΛΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ» αφορά σε μαθητές Β’ δημοτικού , το εγχειρίδιο «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης και το εγχειρίδιο «ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στα πλαίσια αυτών των εκπαιδευτικών εγχειριδίων το Κέντρο θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχολικές μονάδες οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο τρέχον σχολικό έτος.
- Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης ενηλίκων
Πρόκειται για ομάδες που απευθύνονται σε ενήλικες με στόχο την ανάπτυξη του εαυτού μέσα από τη διαπροσωπική σχέση με τους άλλους, η οποία είναι και ο κατεξοχήν χώρος καλλιέργειας και ανάπτυξης των προσωπικών και κοινωνικών μας δεξιοτήτων.Στο πλαίσιο των ομάδων προσωπικής ανάπτυξης οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στη σημασία των ανθρωπίνων σχέσεων και στις ανάγκες που αυτές καλύπτουν στη ζωή μας, στην επικοινωνία ως μέσο ανάπτυξης μιας σχέσης, στη σημασία των ορίων για την καλλιέργεια αξιών καθώς και στο ρόλο που διαδραματίζουν τα συναισθήματα στη δημιουργία και εξέλιξη του σχεσιακού μας χάρτη.
- Υπηρεσία Ατομικής συμβουλευτικής
Στο Κέντρο Πρόληψης λειτουργεί υπηρεσία ατομικής συμβουλευτικής όπου μπορούν ν’ απευθύνονται ενήλικες - γονείς και εκπαιδευτικοί για συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας, συμπεριφορών και σχέσεων που αναδύονται στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο καθώς και για θέματα εξαρτήσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά μέσα από τις σχολικές μονάδες, τα ΜΜΕ, καθώς και την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.paremvaseis.gr ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σελίδα KentroProlipsisParemvaseis.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με πώληση τρακτέρ
01.10.20 8:46
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με πώληση τρακτέρ
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, υπόθεση απάτης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν αναρτήσει, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδή αγγελία πώλησης γεωργικού ελκυστήρα και απέσπασαν από ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, για την αγορά του, χωρίς ωστόσο ο τελευταίος να έχει παραλάβει τον ελκυστήρα.
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων
01.10.20 8:39
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων
Καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διανομής πετρελαιοειδών (πρατηρίων υγρών καυσίμων) Ν. Ηλείας για το χρονικό διάστημα από σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι 30 Απριλίου 2021, ως εξής:
Ημερήσια λειτουργία: από 06.00 έως 21.00
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και κατά τις εργάσιμες ημέρες λειτουργούν όσα πρατήρια επιθυμούν και για όσες ώρες επιθυμούν, από 06.00 έως 21.00.
Υποχρεωτική, εκ περιτροπής, διανυκτέρευση: από 21.00 έως 06.00
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και για όλες τις ημέρες λειτουργούν όσα πρατήρια αναγράφονται στους συνημμένους πίνακες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της απόφασης.
Η λειτουργία των ανωτέρω πρατηρίων ξεκινάει στις 21.00, και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο (2) ωρών.
Υποχρεωτική, εκ περιτροπής, ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες (06.00 έως 21.00)
Κατά τις Κυριακές και αργίες και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, λειτουργούν όσα πρατήρια αναγράφονται στους συνημμένους πίνακες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της απόφασης.
1. Προαιρετική λειτουργία για όλες τις ημέρες και ώρες
Όλες τις ημέρες μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όσα πρατήρια επιθυμούν.
2. Καθημερινά (από 21.00 ΕΩΣ 06.00) θα λειτουργούν υποχρεωτικά οι αυτόματοι πωλητές καυσίμων στα παρακάτω πρατήρια
STEF OIL.- Άγιος Ιωάννης -Πύργος
Σταματελάτος Νικόλαος - . Γαστούνη..
Δρούλιας Κωνσταντίνος-Α.Πετραλιά 7-Αμαλιάδα.
Καύσιμα Πελοποννήσου - Γαστούνη
Χόχολης Διονύσιοος & Σια Ο.Ε – 7ο χιλιόμετρο ΕΟ Πύργου - Πατρών
Όσα πρατήρια έχουν οριστεί να διανυκτερεύουν, εκ περιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες ή κατά το ωράριο της ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν.3054/02 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 του Ν. 4062/12, και αναγράφονται στους συνημμένους πίνακες, λειτουργούν υποχρεωτικά, αλλιώς τιμωρούνται ως παραβάτες και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται στη παρ.4 του άρθρου 22 του Ν.3054/02 όπως ισχύει.
Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κωλυμάτων λειτουργίας κατά τους συνημμένους πίνακες, (εφ. Ενημέρωση) ο κωλυόμενος πρατηριούχος ενημερώνει την οικεία Ένωση Βενζινοπωλών, η οποία με απόφαση της τον αντικαθιστά, ενημερώνοντας την Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των υποχρεωτικών, εκ περιτροπής, διανυκτερεύσεων, εργάσιμων, Κυριακών και αργιών και της υποχρεωτικής, εκ περιτροπής, ημερήσιας λειτουργίας Κυριακών και αργιών.
Διαμαρτυρία από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας
01.10.20 5:17
Διαμαρτυρία από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας
Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου ΄Ηλιδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Κέντρο Αμαλιάδας εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της της απόφασης του ΝΠΔΔΔ «Ο Ηλείος» για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών ελεγχόμενης εισόδου.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Νατάσα Παναγιωτάρα Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» Νίκος Λοχοβίτης, Δημοτικός Σύμβουλος, το Ψήφισμα διάβασε ο Βησσαρίων Πολύδωρος Δικηγόρος, μέλος της επιτροπής.
Ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης στην Αμαλιάδα
30.09.20 8:30
Ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης στην Αμαλιάδα
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει ότι από χτες το απόγευμα έχει σπάσει αγωγός ύδρευσης στη συμβολή των οδών Κων/νου Παλαιολόγου & Φιλ. Εταιρίας. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΑ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιδιορθώσει τη ζημιά και σύντομα θα αποκατασταθεί η υδροδότηση των περιοχών που έχουν διακοπή νερού.
Ζητάμε την κατανόησή σας και την υπομονή σας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Γ.Ν Ηλείας για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ
29.09.20 12:17
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Γ.Ν Ηλείας για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ
Καθοριστικής σημασίας βοήθεια για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Δράσεις ΑΠΕ του κτιρίου ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ Πύργου», θα προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου. Ο ίδιος, εξήγησε στο σώμα ότι η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ελλείψει τεχνικής επάρκειας του Γ.Ν για την ανάθεση της μελέτης εφαρμογής Υποέργων της παραπάνω Πράξης, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της οποίας η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, θα ασκεί εφεξής όλες τις αρμοδιότητες Προϊσταμένης Αρχής.
Το θέμα έγινε αποδεκτό και μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, η Π.Ε Ηλείας θα αναλάβει την υλοποίηση δυο, από τα επτά συνολικά, υποέργων της Πράξης και ειδικότερα, το Υποέργο 5 «Συγκρότηση οριστικών μελετών – μελέτης εφαρμογής και διασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων», προϋπολογισμού 30.033,07 ευρώ και το Υποέργο 6 «Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης Α.Π.Ε του κτιρίου ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου», προϋπολογισμού 620.000,00 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ουσιαστικά, αναλαμβάνει την Τεχνική Υποστήριξη των υπηρεσιών του Γ.Ν Ηλείας για την υλοποίηση των εν λόγω υποέργων, οδηγώντας τις ακόμα πιο κοντά στην εκτέλεση του έργου – όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος – που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο ΚΕΦΙΑΠ και ταυτόχρονα θα μειώσει το ενεργειακό κόστος σε πολύ μεγάλο ποσοστό. «Στηρίζουμε έτσι κι εμείς, έμμεσα, για μια ακόμα φορά, την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γ.Ν Ηλείας προς τους πολίτες αλλά και το μεγάλο εγχείρημα της εξοικονόμησης ενέργειας των Δημοσίων κτιρίων», κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.
Να σημειωθεί ότι το ανωτέρω έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Πύργος: Λύσεις για το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη
29.09.20 10:30
Πύργος: Λύσεις για το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη
Η πόλη μας αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Εδώ και χρόνια γίνονται παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη και χωρίς να προβλέπουν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με αποτέλεσμα το πάρκινγκ να έχει γίνει ένα καθημερινό πρόβλημα για τους πολίτες του Πύργου και για όσους τον επισκέπτονται. Ήδη αρκετοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης κινδυνεύουν με ερημοποίηση καθώς οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης είναι πια ελάχιστοι. Ο Δήμος πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα, να επικαιροποιήσει την κυκλοφοριακή μελέτη που για χρόνια παραμένει ανεφάρμοστη, να προχωρήσει στη διάνοιξη των αδιάνοιχτων δρόμων της πόλης και να βρει ελευθέρους χώρους στάθμευσης που να καλύπτουν ισόρροπα τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης.
Ένας χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα είναι το υφιστάμενο άτυπο πάρκινγκ που βρίσκεται μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και Ρήγα Φεραίου πίσω από τον Αγ. Διονύσιο. Ο χώρος που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αρκετό ωφέλιμο χώρο. Στη συνέχεια του οικοπέδου προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει ελαιώνας ο οποίος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Επίσης, το πάνω μέρος του πάρκινγκ συνορεύει με έκταση που ανήκει στον Αγ. Διονύσιο. Αν ζητηθεί η παραχώρηση ενός τμήματός του και προχωρήσει η διάνοιξη του δρόμου που αυτή τη στιγμή καταλήγει σε αδιέξοδο, το πάρκινγκ θα βρει έξοδο προς την οδό Δραγατσανίου (απέναντι από το κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Το νέο παρκινγκ λοιπόν μπορεί να είναι προσβάσιμο από τρεις οδούς, θα έχει δυνατότητες να καλύψει ένα μεγάλο τμήμα των αναγκών της πόλης και παράλληλα δημιουργείται ένας μεγάλος ενιαίος χώρος που μπορεί να φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις και την εμποροπανήγυρη που διεξάγεται κατά την εορτή του πολιούχου Αγ. Χαραλάμπου. Αντίστοιχα, Ο Δήμος μπορεί να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας χώρων στάθμευσης σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Υπάρχουν άλλωστε οικόπεδα, που εδώ και χρόνια λειτουργούν ως άτυπα πάρκινγκ και είναι διάσπαρτα στην πόλη.

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης μέλος της κίνησης πολιτών «Ο Πύργος όλοι εμείς»
Μήνυση από το Δήμο Ήλιδας για τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων
29.09.20 10:17
Μήνυση από το Δήμο Ήλιδας για τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων
Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο Δήμος Ήλιδας, μέσω του Αντιδημάρχου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βανδαλισμών (εμπρησμός) σε κάδους απορριμμάτων σε αρκετά σημεία της πόλης.
Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη δημόσια περιουσία και τα χρήματα που δαπανώνται για τη συντήρηση της.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώσουν τις Αρχές ή την Υπηρεσία του Δήμου όταν θα πέσει στην αντίληψή τους κάποιο παρόμοιο περιστατικό προς αποτροπή επανάληψης τέτοιων γεγονότων ή άλλων που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στις δημοτικές υποδομές.
Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας σε ελαιώνες Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας
29.09.20 9:36
Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας σε ελαιώνες Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2020, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:
Αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020:
Ομάδα 1η: Κάστρο, Βαρθολομιό, Μάχου, Δήμητρα και Καλύβια Μυρτουντίων
Ομάδα 2η: Δουνέικα
Ομάδα 3η: Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο
Ομάδα 4η: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Καλίδονα, Κακόβατος, Νεοχώρι, Ταξιάρχες και Νέα Φιγαλεία.
Επισημαίνεται ότι:
1 Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.
2. Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
4. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.
Η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.
Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι παραγωγοί να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού στα λιοστάσια τους, από τα συνεργεία ψεκασμού του Προγράμματος Δακοκτονίας, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών, και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι στις Τοπικές Κοινότητες:
Κάστρο, Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Καλίδονα, Κακόβατος, Νεοχώρι, Ταξιάρχες ο δολωματικός ψεκασμός θα είναι τοπικός και εστιασμένος σε περιοχές που παρουσιάζονται υψηλοί δακοπλυθησμοί.
Δεδομένου ότι οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη δραστηριότητα του εντόμου και την προσβολή απ’ αυτό, συστήνεται στους ελαιοπαραγωγούς να επιθεωρούν τις ελαιοκαλλιέργειές τους, να πραγματοποιούν δειγματοληψίες ελαιοκάρπου για να ελέγχουν την δακοπροσβολή.
Στις περιπτώσεις που το επίπεδο προσβολής είναι υψηλό, να προβαίνουν οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, όπου αυτό απαιτείται, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και τους τοπικούς γεωπόνους.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
29.09.20 6:50
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών Αμαλιάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τοπικά στελέχη, την πρώην βουλεύτρια Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου και με την παρουσία συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Σαϊτά Γιώργο επισκέφθηκαν την τοπική κοινότητα Αγίου Δημητρίου Ήλιδας, συνομίλησαν με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία και ιδιαίτερα για τα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα της υπαίθρου, την εγκατάλειψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις δυσκολίες επιβίωσης και την ερημοποίηση των χωριών. Επίσης ζητήθηκαν εξηγήσεις για θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η φορολογική πολιτική και η συμφωνία των Πρεσπών, που κατά την γνώμη τους στοίχισαν την εκλογική ήττα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν εκτιμούμε πως εμπλούτισαν την μονομερή ενημέρωση που είχαν από τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ.
Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το χωριό Κολοκυθάς που επλήγη από την καταστρεπτική φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου. Συνομίλησαν με κατοίκους και ενημερώθηκαν για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αλλά και τις συνέπειές της στη ζωή των κατοίκων. Στη ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγγελόπουλου Κώστα, περιγράφηκε η ανυπαρξία άμεσων μέτρων στήριξης των κατοίκων από την κυβέρνηση, η αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις στους παραγωγούς που επλήγησαν, αλλά και η ανεπάρκεια του δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα απαιτούμενα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα στην περιοχή. Σημαντικό πρόβλημα προκύπτει επίσης ως προς τις αγροτικές ενισχύσεις, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς αποζημιώσεις.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν επιδείξει εγκληματική αδιαφορία απέναντι στους κατοίκους της περιοχής και δείχνουν να αντιμετωπίζουν τους αγρότες μας σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Απαιτούνται μέτρα στήριξης για την περιοχή χωρίς χρονοτριβή.
Ι) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολιτών που περιήλθαν σε κατάσταση απρόβλεπτης ανάγκης εξαιτίας της πυρκαγιάς.
ΙΙ) Άμεση λήψη έκτακτης αποζημίωσης λόγω της απώλειας της φετινής παραγωγής που αποτελεί ως επί το πλείστον το κύριο εισόδημα για τους κατοίκους. Προκειμένου να υπάρξει ταχεία οικονομική ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να δοθεί άμεση καταβολή ενός ποσού ανεξάρτητα από τη διαδικασία ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης), ως προκαταβολή μελλοντικών ενισχύσεων.
ΙΙΙ) Άμεση έναρξη σχεδιασμού και υλοποίησης βασικών αντιπλημμυρικών έργων ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
ΙV) Ταχεία καταγραφή για το κατεστραμμένο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκει αρωγός στα δίκαια αιτήματα των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, και διεκδικεί μαζί τους άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης, έργα υποδομών για την προστασία των κατοίκων από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και σχεδιασμό για την οργάνωση της μελλοντικής αγροτικής παραγωγής. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας από την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης των “αρίστων” που νοιάζεται μόνο για τα “δίκαια αιτήματα των ημετέρων”.
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στηρίζει την Καρδίτσα
29.09.20 4:32
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στηρίζει την Καρδίτσα
Συγκεντρώνει:
ΦΑΡΜΑΚΑ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ/ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΑΛΑΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Από σήμερα και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020. Ώρες 08:00 -14:00
Καθημερινά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Νέο Δημαρχείο
Η Νέρυ Νιαγκουάρα στο Ε1 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου
28.09.20 11:26
Η Νέρυ Νιαγκουάρα στο Ε1 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου
Προσιτή, ομιλητική και με αγάπη στα παιδιά η Ελληνίδα κολυμβήτρια, Ολυμπιονίκης και Σμηναγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας κα.Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα "επισκέφθηκε" διαδικτυακά και συνομίλησε με τους μαθητές του Ε1 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.
Στο σχολείο υλοποιείται και φέτος το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ School is the Flame το οποίο συντονίζει το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου για λογαριασμό τεσσάρων χωρών.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού αλλά και των πολύπλευρων δράσεων του Πιλοτικού στις Νέες Δεξιότητες επταθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Έλληνες Ολυμπιονίκες επισκέπτονται διαδικτυακά τάξεις και συνομιλούν με τους μαθητές.
Η Νέρυ Νιαγκουάρα συζήτησε με τους μαθητές και για θέματα που αφορούν το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα καθώς ο πατέρας της είναι από την Κένυα και η μητέρα της Ελληνίδα κάτι που όπως αποκάλυψε στους μαθητές τις είχε δημιουργήσει κάποια προβλήματα όταν πήγαινε σχολείο.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι μαθητές μετά το πέρας της ενδιαφέρουσας συζήτησης ήταν πως οι Ολυμπιακές Αξίες ενώνουν όλους μας για να φτιάξουμε έναν καλύτερο και ειρηνικό κόσμο χωρίς φαινόμενα που υποδηλώνουν έλλειψη ελληνικής παιδείας.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την διαδικτυακή επίσκεψη της Βαρβάρας Μαγνησάλη αθλητικής ψυχολόγου και Ολυμπιονίκης η οποία θα "επισκεφθεί" το Ε2 τμήμα του σχολείου.

Δήμος Ήλιδας: Συνεχίζεται ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
28.09.20 10:49
Δήμος Ήλιδας: Συνεχίζεται ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
Συνεχίζονται οι επαφές του Δήμου Ήλιδας με σημαντικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» που εδρεύει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και δραστηριοποιείται από το 2014, επισκέφθηκε το Δήμο Ήλιδας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ώστε από κοινού να οργανώσουν την εκδήλωση του Συλλόγου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.
Στα πλαίσια των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης ο πρόεδρος του «Λιάρου» κ. Βλαχόπουλος Νικόλαος και η γραμματέας του Ομίλου κ. Βραχά Δήμητρα συναντήθηκαν αρχικά με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών κ. Καψή Βασίλειο στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου. Συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι λεπτομέρειες για διάφορες συνεργασίες και κυρίως να παρουσιαστεί από τον «Λιάρο» η συλλογή των κειμηλίων που κατέχει στον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης.
Αντικείμενο του Ομίλου είναι η μελέτη της φορεσιάς και του Οπλισμού που έφεραν οι αγωνιστές κατά την περίοδο της Επανάστασης αλλά και πριν απ' αυτήν. Οργανώνει διαλέξεις, επιδείξεις και εκθέσεις και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης σε όλη την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη και απαιτητικότερη εκδήλωση που διοργανώνει ο ίδιος ο Όμιλος είναι η «Αναπαράσταση μάχης της Κλείσοβας» η οποία προσελκύει πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα στη πόλη του Μεσολογγίου.
Πρώτος σε ψήφους ο Γιώργος Μαραγκός στον Επιχειρηματικό Σύλλογο Ηλείας
28.09.20 8:17
Πρώτος σε ψήφους ο Γιώργος Μαραγκός στον Επιχειρηματικό Σύλλογο Ηλείας
Πραγματοποιήθηκαν χθες την Κυριακή οι εκλογές του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
Για Διοικητικό Συμβούλιο
Γεώργιος Μαραγκός 167 ψήφοι
Παναγιώτης Αποστολόπουλος 67 ψήφοι
Αγαθοκλής Κωτσάκης 63 ψήφοι
Νικόλαος Δημήτρουλας 61 ψήφοι
Γεώργιος Αναγνωστόπουλος 28 ψήφοι
Νικόλαος Ζαρόκωστας 27 ψήφοι
Γεώργιος Γεωργάκης 27 ψήφοι
Σπύρος Σαμψούνης 21 ψήφοι
Αργύρης Παύλου 9 ψήφοι
Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Απόστολος Μαλλιόπουλος 133 ψήφοι
Ζαρύφης Κωτσάκης 86 ψήφοι
Θεόφραστος Ρέτζος 82 ψήφοι
Κωνσταντίνος Φωτόπουλος 62 ψήφοι
Σεβαστιανός Σαμψούνης 61 ψήφοι
Για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Γεώργιος Μαραγκός 169 ψήφοι
Αγαθοκλής Κωτσάκης 73 ψήφοι
Παναγιώτης Αποστολόπουλος 68 ψήφοι
Νικόλαος Δημήτρουλας 55 ψήφοι
Σεβαστιανός Σαμψούνης 33 ψήφοι
Γεώργιος Αναγνωστόπουλος 25 ψήφοι
Αργύρης Παύλου 22 ψήφοι
Eυχαριστήριο από τον Επιχειρηματικό Σύλλογο Ηλείας
28.09.20 7:09
Eυχαριστήριο από τον Επιχειρηματικό Σύλλογο Ηλείας
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες όλου του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας να αγωνιστούμε και να κινηθούμε υπεύθυνα σεμνά σοβαρά και αποτελεσματικά για την ανάδειξη και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας
Διακοπή υδροδότησης στη Νέα Μανωλάδα
28.09.20 6:12
Διακοπή υδροδότησης στη Νέα Μανωλάδα
Από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης ανακοινώθηκε ότι λόγω καθαρισμού της επίγειας δεξαμενής υδροδότησης στη Νέα Μανολάδα, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης, σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου.
Συλλογή τροφίμων μακράς Διάρκειας για τους πληγέντες από την Κακοκαιρία κατοίκους της Καρδίτσας
27.09.20 12:39
Συλλογή τροφίμων μακράς Διάρκειας για τους πληγέντες από την Κακοκαιρία κατοίκους της Καρδίτσας
Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας προχωρά στην συγκέντρωση, συλλογή και αποστολή τροφίμων μακράς διάρκειας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας. Συλλέγουμε κατά προτεραιότητα νερά εμφιαλωμένα και τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, κονσέρβες, λάδι, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, καφέ, πελτέ και άλλα.
Από τη Δευτέρα 28/9/2020 και τις ώρες λειτουργίας των γραφείων του Σ.ΦΙ.Ν.Α. 09:00-13:00 μαζεύουμε τις ποσότητες, έως την Παρασκευή 2/10/2020, έτσι ώστε να προλάβουμε έγκαιρα στην βοήθεια των συνανθρώπων μας και να συμμετέχουμε πανελλαδικά στο δίκτυο συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης. Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνά μας για ραντεβού το απόγευμα, για να παραλάβουμε τη βοήθειά σας, στα γραφεία μας ή να έρθουμε σε εσάς για τις ποσότητες που θέλετε να διαθέσετε για το λαό της Καρδίτσας.
Η Ηλεία, πάντα πρώτη στη βοήθεια συνανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση και άσχημη κατάσταση, θα παραμείνει ενεργή και δυναμική, ακολουθώντας τα πανανθρώπινα ιδανικά υποστήριξης των ασθενεστέρων συμπολιτών μας.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχουμε όλες και όλοι ενεργά.

Σύλληψη στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
26.09.20 14:08
Σύλληψη στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίπου γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
Η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Τραγανό (Ματαιώθηκε)
26.09.20 10:24
Η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Τραγανό (Ματαιώθηκε)
Η φλόγα της Αγάπης και της Αλληλεγγύης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών περνάει από το Τραγανό, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η τελετή ανάμματος της φλόγας στο βωμό θα γίνει στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Τραγανού.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28