banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμικού
22.09.20 5:43
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμικού
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμικού «Σαμικαίων Γή» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου
Η αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρες από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στο χώρο του Κοινοτικού Ιατρείου.
Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για τους επιτυχόντες φοιτητές
22.09.20 5:06
Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για τους επιτυχόντες φοιτητές
Σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός θα τελέσει Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου υπέρ υγείας και φωτισμού πάντων των επιτυχόντων φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.
Αρχαία Ολυμπία: Πρόταση ειρήνης και συνεργασίας
21.09.20 17:33
Αρχαία Ολυμπία: Πρόταση ειρήνης και συνεργασίας
Τη διεξαγωγή διεθνούς συνάντησης ειρήνης και συνεργασίας στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή των Δημάρχων των μεγάλων πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, προτείνουν από κοινού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Η σημαντική αυτή πρόταση, περικλείεται σε κοινή επιστολή των δύο φορέων προς τους Δημάρχους μητροπολιτικών πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, που γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Στην επιστολή, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ζούμε στην σπουδαιότερη, για την ανθρώπινη ιστορία και το πολιτισμό, περιοχή του πλανήτη.
Από τη γη της Γόνιμης Ημισελήνου, 8.000 χρόνια πριν, μέχρι το Νείλο και τη Λιβύη, τα Μικρασιατικά παράλια, τον Εύξεινο Πόντο και την Ελληνική Χερσόνησο, γύρω από μια θάλασσα, έζησαν λαοί και άνθησαν πολιτισμοί που άφησαν έντονο όσο πουθενά αλλού, το αποτύπωμά τους στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Σήμερα, η ίδια θάλασσα, που έζησε και ένωσε τους λαούς μας χιλιάδες χρόνια, μας χωρίζει και μας διαιρεί.
Σήμερα, η ίδια αυτή θάλασσα βλέπει τη δυστυχία, την προσφυγιά, τον πόνο, το δάκρυ, τον πόλεμο και το αίμα των λαών που ζουν γύρω της.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι των ιστορικών και μεγάλων πόλεων του χθες και του σήμερα, οι δήμαρχοι των πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αδιάφοροι και αδρανείς.
Οι δήμοι αποτελούν τους γνησιότερους και εγγύτερους στους πολίτες θεσμούς. Ζουν από κοντά και αισθάνονται βαθιά τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών τους. Των καθημερινών ανθρώπων που θέλουν να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν αυτοί και τα παιδιά τους σε συνθήκες σταθερότητας και ειρήνης.
Ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος του ιερού τόπου που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες, το Ευ αγωνίζεσθαι, η συναδέλφωση των ανθρώπων και η Ειρήνη και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), ως σύγχρονος Ολυμπιακός θεσμός, που προωθεί το διάλογο και την αλληλοκατανόηση μεταξύ κοινωνιών, πολιτισμών και θρησκειών, μέσω της δύναμης του αθλητισμού, εργάζονται από κοινού τα τελευταία χρόνια, για την προώθηση της Ειρήνης, της Φιλίας, της συναδέλφωσης των λαών και τη καλλιέργεια της διεθνούς κατανόησης.
Με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών, τη γεφύρωση των διαφορών, την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας και εν τέλει τη συνειδητοποίηση πως όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν δήμους, την κοινωνία των πολιτών, φορείς και θεσμούς που σχετίζονται με την ειρήνη σε διάλογο, ώστε να αναζητηθούν ευρύτερες και ειδικότερες συγκλίσεις, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας και συναδέλφωσης.
Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης, όπως έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, για την ενδυνάμωση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη, απευθύνουμε πρόσκληση σε εσάς, τους Δημάρχους των πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου και σας καλούμε σε συνάντηση στην Αρχαία Ολυμπία, την πόλη σύμβολο της Ειρήνης και της έννοιας της Εκεχειρίας, τον Μάιο του 2021 και σε ημερομηνία που θα ορίσουμε από κοινού, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι εξελίξεις της πανδημίας που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα».
Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες
21.09.20 12:46
Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες
Η πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σχολεία, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο και Νικόλαο Κλάδη αντίστοιχα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλου, παρουσία της Διευθύντριας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπης Σουδενιώτη, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του αρχικά θετικού αποτελέσματος τεστ για Covid-19 σε μαθητή Γυμνασίου του Πύργου. Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες από την στιγμή γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων, ενώ επικαιροποιήθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το σχετικό Πρωτόκολλο που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες, σε περίπτωση εμφάνισης άλλων κρουσμάτων - δεδομένου του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στην αρχή του φθινοπώρου και στις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων - προκειμένου να προστατευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα του περιβάλλοντός τους. Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε από τους κ.κ Φωτεινόπουλο και Κλάδη, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, να γίνει καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των γονέων και κηδεμόνων όλων των μαθητών, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε ανοιχτή επικοινωνία, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα, για ό,τι πρόβλημα προκύψει, προκειμένου για την άμεση, από κοινού αντιμετώπιση του.
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Συνοδευτικό Μέτρο 2 - Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: Καθημερινά ζητήματα
21.09.20 12:02
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Συνοδευτικό Μέτρο 2 - Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: Καθημερινά ζητήματα
Στο πλαίσιο των δράσεων υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), ο Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης ξεκινά την υλοποίηση της δεύτερης δράσης με θέμα Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: Καθημερινά ζητήματα.
Μέσα από το συνοδευτικό μέτρο 2 θα επιδιωχθεί να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων αλλά και ηλικιών ,οι εισηγητές θα προσπαθήσουν να εισάγουν του συμμετέχοντες σε βασικές έννοιες και ζητήματα της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας δίνοντας βασικές κατευθύνσεις και συμβουλές .
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματα που τους απασχολούν.
Πρόκειται για τρεις ημερίδες που θα λάβουν χώρα σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα
Τετάρτη 23-09-2020 , Λεχαινά- Αίθουσα Άστρον και ώρα 19.30
Παρασκευή 25/09/2020, Ανδραβίδα –αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου και ώρα 19.30
Τετάρτη 30/09/2020, Βάρδα - αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου και ώρα 19.30
Η μετάβαση του παιδιού στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο αποτελούν κρίσιμες περιόδους για την κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Σε αυτές τις μεταβατικές περιόδους, επειδή το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με νέες συνθήκες, καλείται να αναπτύξει νέες δεξιότητες και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του, προκειμένου να επιτύχει μία ομαλή προσαρμογή. Η επιδίωξη υψηλών σχολικών επιδόσεων, η αποδοχή από την ομάδα των συνομιλήκων, οι σχέσεις με τους γονείς, οι αλλαγές στη σωματική ανάπτυξη και η ανάπτυξη της ταυτότητας, αποτελούν μερικά από τα ζητήματα που σχετίζονται με το άγχος που βιώνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας.Το σχολείο ως ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη και την μάθηση, αποτελεί ίσως έναν από τους πιό σημαντικούς χώρους δραστηριότητας των μαθητών. Αφενώς γιατί εκεί περνάνε πολλές ώρες από την καθημερινότητά τους, αφετέρου διότι τα ερεθίσματα που λαμβάνουν στο σχολικό περιβάλλον διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά τους και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.Ένα φαινόμενο το οποίο αδιαμφισβήτα παρεμποδίζει την ομαλή προσαρμογή και την ανάπτυξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον είναι ο σχολικός εκφοβισμός(bullying). Το bullying ορίζεται ως ένα πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς μεταξύ δύο ή περισσότερων παιδιών.
Ο σχολικός εκφοβισμός παρουσιάζει τα παρακάτω τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
α) η πρόκληση βίας γίνεται σκόπιμα,
β) υπάρχει επανάληψη ή απειλή επανάληψης της βίαιης συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα
γ) υπάρχει διαφορά δύναμης ανάμεσα στα παιδιά που εκφοβίζουν και σε αυτά που υφίστανται
τον εκφοβσιμό. Ο εκφοβισμός μπορεί να είναι σωματικός, λεκτικός ή και ψυχολογικός.
Η ανάγκη για την αντιμετώπιση του φαινομένου κρίνεται επιτακτική καθώς αποτελεί πάγιο δικαίωμα κάθε παιδιού να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς να φοβάται ότι κάποιος συμμαθητής του θα το απειλήσει,θα του επιβληθεί με τη βία, θα το εξευτελίσει ή θα το ταπεινώσει. Υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση του φαινουμένου δεν είναι μόνο η πολιτεία και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς. Οι γονείς οφείλουν να έχουν ένα καθοδηγητικό ρόλο στη ζωή του παιδιού, λειτουργώντας οι ίδιοι ως θετικά πρότυπα συμπεριφοράς για τα παιδιά και βοηθώντας τα να αναπτύξουν αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας, διαχείρισης του συναισθήματος και λειτουργικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2621030087-6985893923 και στο email : tebaandravidakylllini@gmail.com
Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid19 θα τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης που ισχύουν.
*Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους δημότες.
Ο μόνιμος θεσμός της Επιστημονικής Ολυμπιάδας στην Αρχαία Ολυμπία από το 2021
21.09.20 11:54
Ο μόνιμος θεσμός της Επιστημονικής Ολυμπιάδας στην Αρχαία Ολυμπία από το 2021
Οριστικοποιήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 η Διεθνής Επιστημονική Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί την Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό, στον οποίο προχωρά η διεπιστημονική πρωτοβουλία Rebrain Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Για τη διοργάνωση του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Εν μέσω πανδημίας, φάνηκε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση η επιστημονική γνώση βοήθησε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάθε επίπεδο της ζωής μας. Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που έβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν να ενσωματώσει στις δράσεις της την επιστήμη και είμαι υπερήφανος που τα κατάφερε. Με το σκεπτικό αυτό εξάλλου στις 31-01-2020 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπέγραψε τον πρώτο Περιφερειακό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας REBRAIN WESTERN GREECE. Επίσης στο Σύμφωνο Συνεργασίας της 31ης Ιανουαρίου προβλέψαμε μία πρωτοπόρα δράση, την ίδρυση του μόνιμου θεσμού της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ με αρχή το 2021, (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου της επιστήμης για την επίλυση προβλημάτων μέσα από γόνιμους διαλόγους με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους αλλά πάντα σε συνεργασία με έμπειρους, καταρτισμένους επιστήμονες της κοινωνίας μας. Στην επιστημονική Ολυμπιάδα θα μπορούν να μετέχουν και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, εκπρόσωποι φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή/και διεθνών Οργανισμών. Η πρώτη θεματική της Ολυμπιάδας θα επικεντρωθεί στην επίδραση των επαυξημένων τεχνολογιών στην εργασία και την κοινωνία.
Στην Ολυμπιάδα θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως στην τηλεϊατρική ,την τηλεργασία, την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα βραβευθούν οι καλύτερες ιδέες και οι καινοτόμες έξυπνες εφαρμογές, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων».
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών
21.09.20 10:47
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών
Η ανάπτυξη της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο.
Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εντατικές και εκτατικές υδατοκαλλιέργειες, ενώ τέθηκαν πλαίσια τα οποία αφορούσαν:
α. Στην αλιευτική νομοθεσία και κάποιες τροποποιήσεις που θα ζητηθούν να γίνουν από το αρμόδιο Υπουργείο, με κυρίαρχο και πιο σημαντικά ζητήματα τα κριτήρια επαγγελματικότητας των αλιέων, την χορήγηση ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της Αλιείας σε σκάφη στα οποία έγιναν πρόσφατα μεταβολές και η καταβολή ενισχύσεων και σε επαγγελματίες αλιείς εσωτερικών υδάτων,
β. Σε επιμέρους προβλήματα του τομέα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα και κάποια από αυτά αφορούν και στις τρεις ΠΕ, ενώ κάποια άλλα αφορούν κάθε ΠΕ χωριστά, με πιο σημαντικό θέμα τις μισθώσεις ιχθυοτροφείων λιμνοθαλασσών της ΠΔΕ,
γ. Σε κατευθύνσεις για ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους 2020 και απολογισμό με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που συζητήθηκαν καθώς και συνεχή παρακολούθηση όλων των θεμάτων αυτών από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλειος Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Νικόλαος Κοσμάς, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μαρία Λιούρδη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Κατερίνα Ανδριώτη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Άλκηστις - Χρυσάνθη Παρπούρα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Αθανασία Μιχαλοπούλου και υπάλληλοι των εν λόγω Υπηρεσιών.
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Στο πλευρό της πληττόμενης κοινωνίας
21.09.20 9:42
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Στο πλευρό της πληττόμενης κοινωνίας
Η διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, φυσικά με προσαρμογή στις νέες συνθήκες και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ήδη η ανανέωση είναι εμφανής με την ανάδειξη νέων ανθρώπων σε κομβικές θέσεις, την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου ως νέου Γραμματέα, του Νάσου Ηλιόπουλου ως εκπροσώπου τύπου, τον ορισμό νέων τομεαρχών, την υιοθέτηση νέου λογότυπου αλλά και την οριστικοποίηση του ονόματος "ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ". Ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση του νέου προγράμματος διακυβέρνησης και η έγκρισή του από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Και βέβαια, η πραγματοποίηση του Συνεδρίου μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Παράλληλα με τις κινήσεις στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, η δραστηριότητα του κόμματος εντείνεται και στην περιφέρεια. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Κρέστενα σύσκεψη στελεχών του κόμματος από τη Νότια Ηλεία. Παραβρέθηκαν ο Γιώργος Σαϊτάς, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, η Βούλα Λιανού, αναπληρώτρια συντονίστρια, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Γιώργος Καράμπελας, καθώς και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις στην περιοχή μας, οι επικοινωνία με την πληττόμενη κοινωνία με βάση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη όσων δοκιμάζονται από την πανδημία. Ταυτόχρονα προχωράει η διεύρυνση του κόμματος, καθώς συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών.
Αντίστοιχες συσκέψεις προγραμματίζονται και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηλείας.
Εκδήλωση για τα Δέκα χρόνια Διυλιστηρίου Ερυμάνθου
21.09.20 9:39
Εκδήλωση για τα Δέκα χρόνια Διυλιστηρίου Ερυμάνθου
Εκδήλωση για τα δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Διυλιστηρίου στον Ερύμανθο ποταμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βασιλάκι τους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Το εμβληματικό αυτό έργο, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει στον Νομό Ηλείας, καθώς πάνω από 70.000 κάτοικοι και 60.000 επισκέπτες απολαμβάνουν καθημερινά ένα από τα καλύτερα νερά της χώρας.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει περάσει από πολλά στάδια και μέσα από τις καλένδες της γραφειοκρατίας, ενώ αντιμετώπισε την απαξίωση από τους τοπικούς άρχοντες και απειλήθηκε από έλλειψη πόρων.
Ξεκίνημα για Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ»
21.09.20 6:47
Ξεκίνημα για Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ»
Τη δράση της για τη νέα χρονιά ξεκινά η Θεατρική Ομάδα της Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» και στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναβρείς το χαμόγελο σου;
Μετά την συμμετοχή μας στο 3ημερο Φεστιβάλ Μονόπρακτων στα Φιλιατρά ξεκινάμε με νέα όνειρα και προοπτικές ένα καινούριο ταξίδι!!
Ξεκινώντας λοιπόν την νέα θεατρική της χρονιά η ομάδα «ΕρασιΤέχνες» ανοίγει τις πόρτες της προσκαλώντας νέα μέλη.
Καθώς πιστεύουμε ότι η επιτυχία της ομάδας στηρίζεται στην ύπαρξη πολλών και διαφορετικών προσωπικοτήτων περιμένουμε ανθρώπους με όρεξη για δημιουργία, προσφορά και συνεργασία. Χωρίς δισταγμό επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και όχι μόνο.
Όταν κατανοήσουμε πραγματικά ότι η ευαισθησία, η καλοσύνη, η ευγνωμοσύνη, η ενσυναίσθηση, η ηρεμία, η αγάπη είναι δυνάμεις και όχι αδυναμίες τότε θα αντιστραφούν εντελώς οι όροι της ζωής μας
Μη φοβάστε λοιπόν. Ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτα στο θέατρο, αρκεί να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Η ζωή έχει σήμερα τόσα πολλά σκοτάδια, έχει ανάγκη την τέχνη για να φωτίσει το δρόμο της. Αν πάψεις να ελπίζεις, να ονειρεύεσαι, τότε δεν ζεις. Και μεις ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και γι αυτό κάνουμε όνειρα και σχεδιάζουμε. Αν δεν μας βγει δεν πειράζει. Θα έχουμε περάσει όμορφα και θα δώσουμε ζωή στα όνειρά μας. Όταν προσπαθείς αργά η γρήγορα φτάνεις στο στόχο σου.
Όλοι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό θέατρο, δηλώνουν παντού: «Το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία».
Ανακαλύπτεις και αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου, είτε παίξεις είτε όχι. Αποκτάς αυτοπεποίθηση. Δημιουργείς. Ανακαλύπτεις ταλέντα σου που ίσως να μην γνώριζες ή φοβάσαι να δείξεις.
Έλατε να γνωριστούμε, να παίξουμε μαζί, να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε. Αν σας αρέσει μένετε, αν δεν σας αρέσει θα έχετε την ικανοποίηση ότι ζήσατε μια νέα εμπειρία.
Συναντιόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα κάπου μετά τις 7- 8 το βραδάκι και μέχρι τις 9-10.
Μην διστάζετε. Τολμήστε!! Κανένας στην ομάδα μας δεν είναι επαγγελματίας. Το κέφι μας ικανοποιούμε κάνοντας καινούρια πράγματα.
Πάρε τηλέφωνο τώρα στο 6972699375 ή όποιον άλλο φίλο η φίλη έχετε στην ομάδα.
Θα σας περιμένουμε με πολύ χαρά».
Αποκατάσταση ζημιών που προξένησε ο «Ιανός» στη Δημοτική Ενότητα Πηνείας
20.09.20 15:43
Αποκατάσταση ζημιών που προξένησε ο «Ιανός» στη Δημοτική Ενότητα Πηνείας
Στην αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην Πηνεία, τόσο στο επαρχιακό δίκτυο όσο και στο αγροτικό, με καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, προχώρησε ο δήμος Ήλιδας με την εποπτεία του τοπικού αντιδημάρχου Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.
Από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της αναμονής του φαινομένου, έγιναν στη Δ.Ε. Πηνείας προληπτικές εργασίες καθαρισμού γεφυριών και διάνοιξη χανδάκων, με μηχάνημα τύπου JCB του δήμου και ένα επιπλέον μισθωμένο από την πολιτική προστασία του δήμου, σε συνεργασία των τοπικών προέδρων και του αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου.
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την διέλευση του κυκλώνα, οι τοπικοί πρόεδροι των περιοχών που επλήγησαν, επικοινώνησαν με τον κ.Παπαδόπουλο προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να οργανωθεί η αποκατάσταση τους, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από φερτά υλικά αφορούν τις τοπικές κοινότητες Μαζαρακίου, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου στα όρια του οικισμού Βάλμη με τα όρια του Νομού Αχαΐας, στο δημοτικό δίκτυο Σιμόπουλου, Μαζαρακίου και στο αγροτικό δίκτυο των Τοπικών Κοινοτήτων Εφύρας, Ροδιάς, Σκλίβα, Βουλιαγμένης, Βελανιδίου και Λάττα.
Την Παρασκευή υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Τοπική Κοινότητα Λάττα και στους οικισμούς Βάλμη και Σουλίου, όπου επανήλθε τις απογευματινές ώρες κατόπιν επικοινωνίας του κ. Βασίλης Παπαδόπουλου με την υπηρεσία βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στην Αρχαία Ολυμπία
20.09.20 14:37
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στην Αρχαία Ολυμπία
Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάθε χρόνο τιμά με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου).
Έτσι και φέτος παρά την Πανδημία και τον κυκλώνα Ιανός πραγματοποίησε την προγραμματισμένη από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) εκδήλωση- στρογγυλό τραπέζι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα:Απειλές για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και εθνική στρατηγική της Ελλάδας.
Παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Διονύσιος Καλαματιανός ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Κατρίνης ΠΑΣΟΚ, και ο τέως υφυπουργός Παιδείας κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ενώ μήνυμα απέστειλε η βουλευτής ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με την αντιπυρηνική ιστορία του δήμου και τη σχέση της Ολυμπιακής φλόγας με τη Χιροσίμα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αποφάσισε ότι υποστηρίζει την Συμφωνία ΠλήρουςΑπαγόρευσης των Πυρηνικών όπλων, η οποία έχοντας ήδη συγκεντρώσει στον ΟΗΕ 88 υπογραφές και 44 από τις 50 απαιτούμενες επικυρώσεις σύντομα αναμένεται να γίνει Διεθνής νόμος, σεβαστός από όλους.
Συντονίστρια της εκδήλωσης η Μαρία Αρβανίτη- Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος IPPNW και αντιπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα.
Παρέστησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Σωτήρης Παπαηλιού, και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού κος Χάρης Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης Σωτήρης Σωτηρόπουλος και άλλοι φιλειρηνικοί φορείς. Διαβάστηκε το κείμενο της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΔΟΠ κου Πάνου Τριγάζη.
Η συζήτηση κυρίως είχε χαρακτήρα ανταλλαγής πολιτικών απόψεων για τις συνεχιζόμενες απειλές από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή ιδιαίτερα εύφλεκτη και με κίνδυνο ακόμη και από τα πυρηνικά τα οποία φυλάσσονται ή διακινούνται στην περιοχή. Τονίστηκε η ανάγκη μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής και διατυπώθηκε η άποψη ότι για πολλούς λόγους παρά τις εχθρικές πράξεις της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας δε θα ήταν φρόνιμο να κλείσουμε την πόρτα της Ευρώπης στον τουρκικό λαό.
Ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ: Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης Παιδιών - Δραστηριότητες «Γνωριμία με τον αθλητισμό» στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
20.09.20 14:12
Ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ: Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης Παιδιών - Δραστηριότητες «Γνωριμία με τον αθλητισμό» στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Στο πλαίσιο των δράσεων υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), ο Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης Παιδιών –Δραστηριότητες «Γνωριμία με τον αθλητισμό».
Το συνοδευτικό μέτρο περιλαμβάνει συναντήσεις-δραστηριότητες (δημιουργικό παιχνίδι-γνωριμία αθλημάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και συναντήσεις –δραστηριότητες (βασιλική αθλοπαιδεία-γνωριμία αθλημάτων)για παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών
Η κίνηση είναι το πρώτο μέσο με το οποίο ο άνθρωπος προσεγγίζει, ερεύνα και γνωρίζει το περιβάλλον του. Αποτελεί τη βάση στην οποία αναπτύσσονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς στην ζωή του. Η κίνηση στην βρεφική, νηπιακή και παιδική ηλικίας μέσο εξερεύνησης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συντελεί στην απόκτηση γνώσεων καθώς και στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Ακόμη συντελεί στην κατανόηση των περιορισμών του σώματος σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Η δημιουργία μιας γνωστικής βάσης και ενός ρεπερτορίου κινήσεων αποτελούν αλληλένδετους παράγοντες που επιτρέπουν στο παιδί να πειραματίζεται με τις ικανότητες του.Μέσα από επαναληπτικές διαδικασίες επιτυγχάνει συνεχώς πιο σύνθετες δραστηριότητες τόσο στο παιχνίδι όσο και στην εξυπηρέτηση των αναγκών του.
Κάτωθι παρατίθεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της δράσης :
Δευτέρα 21/09/2020- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Τρίτη 22/09/2020 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Τετάρτη 23/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ'' ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Πέμπτη 24/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Παρασκευή 25/09/2020- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Δευτέρα 28/09/2020 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Τρίτη 29/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ'' ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Τετάρτη 30/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Και ώρες
17.00-18.00 για παιδιά προσχολικής ηλικίας
18.00-19.00 για παιδιά χολικής ηλικίας 6-12 ετών
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την κα. Στεφανοπούλου Ρένα –Γυμνάστρια ,Απόφοιτο ΤΕΦΑ
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2621030087-6985893923 και στο email : tebaandravidakylllini@gmail.com
Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid19 θα τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης που ισχύουν.
*Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους δημότες.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων για κλοπή
20.09.20 13:27
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων για κλοπή
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίσθηκε
δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, από τους οποίους οι δύο είναι
ανήλικοι, διότι χθες το μεσημέρι, σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς
τροφίμων, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο ημεδαπό το πορτοφόλι του, που
περιείχε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, δύο χρεωστικές τραπεζικές
κάρτες και την άδεια ικανότητας οδήγησής του.
Φιλανθρωπικό παζάρι στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Αμαλιάδας
20.09.20 8:41
Φιλανθρωπικό παζάρι στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Αμαλιάδας
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα στην Αμαλιάδα διοργανώνει και φέτος το ετήσιο φιλανθρωπικό του παζάρι.
Το παζάρι θα γίνει σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από τις 5:00 το απόγευμα και μέχρι τις 9:00 το βράδυ στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Εκλογές σήμερα στο ΝΕΑΡόκοσμο
20.09.20 7:30
Εκλογές σήμερα στο ΝΕΑΡόκοσμο
Ο ΝΕΑΡόκοσμος καλεί όλα τα μέλη του σε γενική συνέλευση και διενέργεια εκλογών.
Η συνέλευση και οι εκλογές θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας.
Κυκλοφόρησε το βιβλίο των Αμαλιαδιτών Ρομά Νίκου Μπατζαλή και Κωνσταντίνου Χηνά
20.09.20 5:33
Κυκλοφόρησε το βιβλίο των Αμαλιαδιτών Ρομά Νίκου Μπατζαλή και Κωνσταντίνου Χηνά
«Γκογκί [Μνήμη] Οι Ρομά από την Πόλη στην Ελλάδα - Ε Ρομά αντάρ Στάμπολι αντό Γιουνάνος»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άπαρσις» το βιβλίο: «Γκογκί [Μνήμη] Οι Ρομά από την Πόλη στην Ελλάδα - Ε Ρομά αντάρ Στάμπολι αντό Γιουνάνος» των Αμαλιαδιτών Ρομά συγγραφέων Νίκου Μπατζαλή και Κωνσταντίνου Χηνά, επί σειρά ετών συνεργατών της εφημερίδας "Eνημέρωση", που αναφέφεραι στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή των Ρομά από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας.
Ένα σπάνιο συλλεκτικό ντοκουμέντο ιστορίας-γλώσσας και παραδόσεων!
Για πρώτη φορά καταγεγραμμένο λεξικό της γλώσσας των Ρομά στα νέα ελληνικά και βασικές αρχές γραμματικής!
Ρομά ή Ρόμ ποιοί είναι τελικά;
"Πιρ τα ντικ γιεκε μανούσσες"...
Περπάτα και κοίτα έναν άνθρωπο....
Δύο Έλληνες τσιγγάνοι έγραψαν, ερεύνησαν, μάζεψαν σπάνιο αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό από τους προγόνους τους στην Κωνσταντινούπολη μέχρι σήμερα, κατέγραψαν τις λέξεις της Ρομανί τσιπ στα νέα ελληνικά μαζί με κανόνες γραμματικής, τιμώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις τους, θέλοντας να δείξουν την "αθέατη" πλευρά, την άλλη πλευρά των τσιγγάνων στην Ελλάδα.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου αποτελεί μια λεξικογραφική αναφορά βασικών λέξεων που αποτελούν τα σωζόμενα και ζωντανά στοιχεία της γλώσσας, τα οποία συνοδεύονται από την ελληνική τους μετάφραση καθώς και με υποδείξεις για την ορθή προφορά τους.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αποτελεί μια αναφορά στη ζωή και τις παραδόσεις των τσιγγάνων έτσι όπως ζωντανεύουν από τις αφηγήσεις των ίδιων. Ο κύκλος της ζωής, γέννηση, έρωτας και θάνατος συνοδεύεται από μια σειρά έθιμα και συμβολισμούς που πολλά από αυτά θα συναντήσει κανείς σε πολλές λαϊκές παραδόσεις ανά τον κόσμο. Οι αφηγήσεις συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου είναι μέχρι σήμερα αδημοσίευτο.
Ένα βιβλίο των Νίκου Μπατζαλή και Κωνσταντίνου Χηνά, με πρόλογο από την φιλόλογο και Δημοτική Σύμβουλο Ήλιδας Θεώνη Μαρτζάκλη

Νίκος Μπατζαλής
O Νίκος Μπατζαλής γεννήθηκε το 1970. Λόγω της εργασίας του πατέρα του, πλανόδιος έμπορος, φοίτησε στις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου σε οκτώ διαφορετικά σχολεία: Αμαλιάδα, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, κ.α.
Από τότε και όπου κι αν φοίτησε, κέρδισε δασκάλους και συμμαθητές με το χαρακτήρα και τις επιδόσεις του.
Στο Γυμνάσιο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ξεκίνησε την πρώτη στη Νέα Ιωνία Βόλου και την ολοκλήρωσε στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.
Το καλοκαίρι του 1984 η οικογένεια του μετακομίζει στο Άργος, αφού ο πατέρας του εργάζεται πια στη λαϊκή αγορά. Ολοκληρώνει τη βασική εκπαίδευση και αναγκάζεται να μπει στη βιοπάλη.
Το 1990 αρχίζει να εργάζεται με δικιά του άδεια στις λαϊκές αγορές του Νομού Ηλείας.
Αν και παντρεμένος με την κ. Ευθυμία, ξεκινά να φοιτά στο Εσπερινό Λύκειο της πόλης, το οποίο ολοκληρώνει με βαθμό άριστα 18,9 μέσο όρο.
Έχει στο ενεργητικό του πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Την περίοδο 1998-2004, διατέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ηλείας, Γραμματέας της Ερανικής Επιτροπής του Ιερού Αγίας Άννας Αμαλιάδας, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αμαλιάδας, Γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομάδας Πάνθηρες Αμαλιάδας και Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Αμαλιάδας.
Αρθρογραφεί απ' το 1992 στον τοπικό τύπο του νομού Ηλείας ιδιαίτερα με άρθρα για τα ήθη και έθιμα και τσιγγάνων.
Έχει αρκετές φορές σηκώσει τη φωνή του σε ρατσιστικά φαινόμενα σε βάρος της πολιτισμικής ομάδας των ρομά-τσιγγάνων.
Έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Κωνσταντινούπολη, αφού είναι πρόσφυγας τρίτης γενιά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΝΑΣ
Ο Κωνσταντίνος Χηνάς γεννήθηκε το 1962. Είναι αυτοδίδακτος. Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες καθώς έμεινε ορφανός από πατέρα στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών.
Ακολούθησε από νωρίς το δρόμο της βιοπάλης προκειμένου να βοηθήσει την χήρα μάνα του.
Μεγαλώνοντας διάβαζε την Καινή Διαθήκη που ιδιαίτερα τον συγκίνησε.
Η αγάπη του για τον Θεό τον οδήγησε να μάθει βυζαντινή μουσική στην εκκλησιαστική σχολή Αγίου Τρύφωνος, προκειμένου να υμνήσει τον Θεό και Κύριό του με δάσκαλο τον κύριο Γεώργιο Παπαγεωργίου.
Επειδή πάντα είχε ανησυχίες για την άγνωστη μέχρι στιγμής ιστορία των χριστιανών τσιγγάνων που έφυγαν το 1922 από την Κωνσταντινούπολη (εφ. Ενημέρωση) και επειδή είχε βιωματικές εμπειρίες από τους Κωνσταντινοπολίτες παππούδες του, προσπάθησε να τις μεταφέρει από τη λήθη στο φως της ιστορίας.
Σήμερα είναι απόφοιτος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας.
Ξεκίνημα σήμερα για τη Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας
20.09.20 5:24
Ξεκίνημα σήμερα για τη Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας
Ξεκίνημα για τη νέα χρονιά σήμερα Κυριακή της Θεατρικής Ομάδας των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας και σχετικά αναφέρει:
«Μετά από μία πρωτόγνωρη άνοιξη κι ένα μουδιασμένο καλλιτεχνικά καλοκαίρι, κόντρα στα δυσοίωνα σενάρια, αλλά με προσοχή και σεβασμό στα καινούρια δεδομένα, μένουμε πιστοί στο φθινοπωριάτικο ξεκίνημά μας..!!
Πρώτη μας συνάντηση για φέτος, την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8:00 μ.μ., στο στέκι μας στη Ροβιάτα (στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ροβιάτας).
Όσοι φίλοι αναζητούν μια πραγματικά δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους, θα είναι χαρά μας να έρθουν κοντά μας να γνωριστούμε, (εφ. Ενημέρωση) να ανταλλάξουμε απόψεις, να γελάσουμε, να χαλαρώσουμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί..!!»
Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στη Γαστούνη
20.09.20 5:02
Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στη Γαστούνη
Ο Δήμος Πηνειού και η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης διοργανώνουν την 14η εθελοντική αιμοδοσία.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο των Μακρισίων
19.09.20 16:37
Εθελοντική αιμοδοσία από  το Σύλλογο των Μακρισίων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια» διοργανώνει την 15η εθελοντική αιμοδοσία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Γραφείο του χωριού στο χώρο της βιβλιοθήκης απ’ τις 9:00 π.μ μέχρι τη 1:00 μ.μ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Αγαπητοί μας συμπολίτες το αίμα είναι κάτι αναγκαίο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χρειαστεί αν όχι για εμάς για τους φίλους μας, του συγγενείς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια δίνοντας αίμα πριν και όχι όταν μας χρειαστεί,αλλά και για να συνεχιστεί μας αυτή η προσπάθεια χρόνων.
Kατά την διέλευση σας στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28