ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
21.09.15 11:54
ΔΗΛΩΣΗ  Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
«Να αξιοποιηθεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο λαός στην κυβέρνηση Τσίπρα»

«…Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εκπέμπει σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε αναμφισβήτητα νικητής, λαμβάνοντας ικανό ποσοστό και συνακόλουθα «καθαρή» εντολή να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χρόνος που χάθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ΝΔ καλείται να ανταποκριθεί στον υπεύθυνο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τα περισσότερα επιτελεία των υπολοίπων κομμάτων πρέπει να προβληματιστούν, αφού δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της αγοράς, δεδομένων και των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από την επτάμηνη διαπραγμάτευση, την τραπεζική αργία και τα «capital controls». Μία ακόμη παράμετρος, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τον πολιτικό κόσμο, είναι και το μεγάλο ποσοστό της αποχής, η οποία άγγιξε το 44%, το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που πιθανόν να σημαίνει πως πολλοί Έλληνες έκριναν ατελέσφορη την τρίτη προσφυγή στις κάλπες, μέσα σε ένα διάστημα μόλις οκτώ μηνών και σαφώς πέρασαν το μήνυμα ότι δεν ωφελεί να επαναληφθεί και για τέταρτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επιβάλλεται, λοιπόν, μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα χαράξει την κατάλληλη πολιτική για την έξοδο από την κρίση και θα αναμετρηθεί με το οξύ αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας.
Οι παραγωγικοί φορείς του τόπου ερμηνεύουμε το αποτέλεσμα ως μία πολύτιμη, δεύτερη ευκαιρία που επέλεξε να δώσει ο ελληνικός λαός στην προηγούμενη κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση πιστεύουμε ότι οφείλει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε όλοι, οι προκλήσεις της εφαρμογής του νέου μνημονίου είναι μεγάλες, καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν 65 προαπαιτούμενες δράσεις, που φέρνουν μεγάλες ανατροπές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και άλλες που αφορούν στην αγορά εργασίας και το ανθρώπινο κεφάλαιο, στις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και στις ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις δικτύων. Και όλα αυτά με την οικονομία να ψυχορραγεί, αφού πρέπει να ανευρεθούν, μέχρι το τέλος του 2015, έσοδα περίπου 11 δις ευρώ, με τον προϋπολογισμό εκτροχιασμένο και υπό αναθεώρηση. Επισημαίνουμε ότι στο οκτάμηνο τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση άνω των 4 δις, ενώ οι περικοπές δαπανών, που σχετίζονται κυρίως με τη στάση πληρωμών προς ιδιώτες, έχουν αγγίξει τα 5 δις ευρώ. Επιπρόσθετα, το Χρηματιστήριο παραπαίει, εξαιτίας της παντελούς απουσίας ξένων επενδυτών και τα «capital controls» συνεχίζουν να «βουλιάζουν», τουλάχιστον, 63.000 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαλύοντας σταδιακά την αγορά. Βεβαίως, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτακτική, όσο ποτέ, έναρξη του διαλόγου αναδιάρθρωσης του χρέους είναι μείζονα θέματα, που θα πρέπει να απασχολήσουν τη νέα κυβέρνηση από την επόμενη κιόλας μέρα. Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα, τέλος, να συγχαρώ, τόσο τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και όλους τους βουλευτές που εκλέγονται, με την ευχή η νέα οκτακομματική Βουλή να βγάλει τον τόπο από το σημερινό αδιέξοδο. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, ο επιχειρηματικός κόσμος της Χώρας δηλώνει «παρών», με τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης με Απασχόληση. Οι εκλογές μπορεί να πέρασαν, τα δύσκολα όμως έρχονται…».
Ο Γεν. Γραμματέας
Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου
Και Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Μαραγκός Γεώργιος
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Ηλεία
21.09.15 2:42
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Ηλεία
Σύμφωνα με την τελευταία ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στις 4:31 π.μ. στην Ηλεία εκλέγονται βουλευτές οι:
ΣΥΡΙΖΑ
1. Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
2. Μάκης Μπαλαούρας
3. Δημήτρης Μπαξεβανάκης
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
4. Κώστας Τζαβάρας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
5. Γιάννης Κουτσούκος
Ηλείοι στα φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών
20.09.15 15:21
Ηλείοι στα φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών
Kαταρτίσθηκε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Ηλείος, από τον Κόροιβο, κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Το πρόγραμμα προβλέπει έναρξη τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στη Βιβλιοθήκη της Πάτρας και όσον αφορά τους Ηλείους ανθρώπους του πνεύματος έχει:
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 - 7:00μ.μ.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Καπογιάννη, Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» Πύργου με τίτλο: «ΠΟΙΗΣΗ».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Γεώργιος Αγγελόπουλος Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας και ο Φώτης Δημητρόπουλος Kαθηγητής και Συγγραφέας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 - 7:00μ.μ.
Oμιλητής π. Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος Καθηγητής-Συγγραφέας
Θέμα: «Γερμανοί: Σταυρωτές του Ελληνισμού».
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - 7:00μ.μ.
Ομιλητής: Λεωνίδας Καρνάρος Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής.
Θέμα: «Σπύρος Σκούρας ο ευεργέτης της Ελλάδος»
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 - 7:00μ.μ.
29/2 Δευτέρα 7.00
Ομιλητής: O Ηλίας Τουτούνης Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Χρήστου Κανελάκη με τίτλο: «ΤΟ ΜΟΙΡΑΛΙ»
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2016 - 7:00μ.μ.
Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βασιλάκη Καθηγητή του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (αντιγραφή από την εφημερίδα Ενημέρωση) με τον τίτλο:
«Σχολικές Διακοπές στο χωριό-Αναμνήσεις από την κατοχή».
Μαθήματα από τους Εθελοντές «Αλληλεγγύη» Δίβρης
20.09.15 9:32
Μαθήματα από τους Εθελοντές «Αλληλεγγύη» Δίβρης
Όπως ανακοινώθηκε από τους Εθελοντές «Αλληλεγγύη» της Δίβρης υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μαθήματα, κιθάρας, μπουζουκιού και ειδών λαϊκής τέχνης και παράδοσης στη Δημοτική Ενότητα Λαμπείας.
Επίσης μπορεί να γίνει προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει και κοινωνικό φροντιστήριο.
Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να βρεθεί χώρος αλλά και να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και γίνεται ανοικτό κάλεσμα για συνολική προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν κάποια από αυτά .
Οι καθηγητές θα λειτουργούν εθελοντικά και η μοναδική οικονομική επιβάρυνση μας είναι τα έξοδα μετακίνησης τους.
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα στη Μαραθιά
20.09.15 9:28
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα στη Μαραθιά
Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στον οικισμό της Μαραθιάς στην Αμαλιάδα.
Η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει τις πρωινές ώρες από τις 8:30 και μέχρι τις 10:00.
Βρέθηκε απαγχονισμένος στο δάσος της Μαραθιάς
20.09.15 9:20
Βρέθηκε απαγχονισμένος στο δάσος της Μαραθιάς
Απαγχονισμένος βρέθηκε 24χρονος ομογενής από την Αλβανία, το μεσημέρι του Σαββάτου στο παραλιακό δάσος της Μαραθιάς.
Ο αυτόχειρας έφερε στην πλάτη του σακίδιο μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του.
Μαθήματα ζωγραφικής από το Σωματείο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
20.09.15 8:11
Μαθήματα ζωγραφικής από το Σωματείο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Τμήματα για ενήλικες και παιδιά θα λειτουργήσουν και φέτος από το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.
Υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδας
20.09.15 8:09
Υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδας
Λήγει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων καταρτιζόμενων για το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαλιάδας.
Στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαλιάδας θα λειτουργήσουν τα κάτωθι τμήματα:
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer/ Videogames).
Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης www.gsae.edu.gr.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η Γιορτή Τρύγου στην Ωλένη
19.09.15 15:53
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η Γιορτή Τρύγου στην Ωλένη
Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Ωλένη η τρίτη Γιορτή Τρύγου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος ‘’Η Ωλένη’’.
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινίας - ντοκιμαντέρ «Η Μαυρομάτα» του Δημήτρη Σπύρου.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. 6η Γιορτή Τρύγου (Σταφύλι -μούστος -πετιμέζι).
Αφιέρωμα: Σταφίδα Η Κυρά των Αμπελιών.
Μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός για την Ωλένη αλλά και τη ευρύτερη περιοχή.
Θα ακολουθήσει αξέχαστη βραδιά με μουσική -χορό, παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί και πολύ μεράκι για την διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού! Η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της προσπάθειας μας!
Αντάμωμα Ηλείων στο Ίλιον την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
19.09.15 15:51
Αντάμωμα Ηλείων στο Ίλιον την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων Ιλίου «Η Αρχαία Ολυμπία», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου, διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο αντάμωμα Ηλείων.
Ένα γλέντι με πολύ χώρο και με παραδοσιακά εδέσματα.
Στο τραγούδι ο ερμηνευτής δημοτικής μουσικής Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
Το αντάμωμα θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.
Την Τρίτη η πρώτη Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
19.09.15 12:14
Την Τρίτη η πρώτη Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την 1η ΕΝΟΡΙΑΚΗ αιμοδοσία στην πόλη μας, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 5-8 μ.μ., με σκοπό αφ΄ ενός μεν την καλλιέργεια και ενίσχυση της προσφοράς αγάπης απ΄ όλους μας και αφ΄ ετέρου την ουσιαστική και ζωτική βοήθεια προς τον εν ανάγκη «πάσχοντα αδελφό».
Η προσπάθεια αυτή γίνεται με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και τη μέριμνα και κοινή προσπάθεια των ενοριών του Αγ. Γεωργίου, του Αγ. Τρύφωνος, της Αγ. Άννας και του Ιερού Προσκυνήματος του Αγ. Νεκταρίου της πόλεως μας.. όλοι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος (κάτω από την Εφορία), για την 1η Ενοριακή Αιμοδοσία της πόλης μας
Φιλοτέχνηση πρόσοψης κτιρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
19.09.15 11:32
Φιλοτέχνηση πρόσοψης κτιρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Την πρόσοψη του κτιρίου της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας φιλοτέχνησε ο ο ζωγράφος Κρίστο Χάσα με μια υπέροχη ζωγραφιά που απεικονίζει ένα κορίτσι σε ανοικτό παράθυρο.
Στη φωτογραφία ο καλλιτέχνης με το Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, σήμερα το πρωί, μπροστά από το δημιούργημά του.
Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας
19.09.15 9:40
Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Εποπτική  Επιτροπή Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας
Υπό την προεδρία του κ. Ανδρέα Νικοκαλόπουλου συνεδρίασε το πρωί η Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, παρόντος του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλος.
Παρόντες ήσαν επίσης οι κ.κ Δημήτρης Ράλλης, Αλέξης Μανωλόπουλος, Τάκης Αλεξόπουλος, Γιώργος Βούκανος, Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και Νίκος Διαμαντόπουλος.
Στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, ενημέρωση για τη λειτουργία του μουσείου Εθνική Αντίστασης στην οικία Νίκου Μπελογιάννη κι έγινε προγραμματισμός εκδηλώσεων στο Δήμο Ήλιδας.
Εκδρομή στο όρος Σανταμέρι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
19.09.15 6:17
Εκδρομή στο όρος Σανταμέρι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ο Ε.Ο.Σ Αμαλιάδας «ΟΡΕΙΒΑΤΕΙΝ» διοργανώνει ορεινή πεζοπορία στο όρος Σανταμέρι Αχαίας την κυριακή 27/09/2015 με Ι.Χ.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Σαντομέρι περίπου στα 410μ υψόμετρο και θα καταλήξει στην κορυφή στα 965μ.
Ωρες πορείας 5-6 , βαθμός δυσκολίας:Β ( μέτρια προς δύσκολη).
Απαραίτητος ο βασικός εξοπλισμός (μποτάκια, μπαστούνια, νερό, αδιάβροχο, σνάκ, κτλ) βλέπε: https:oreivatein.wordpress.com
Φαγητό δικό μας.
Αναχώρηση απο τα γραφεία του συλλόγου (ολυμπίας8-πλατεία Δημοκρατίας) και ώρα 07:00πμ.Δηλώσεις συμμετοχής εως 21/09/2015 στα τηλ. 6975857273 Χρήστος και 6936544728 Φωτεινή.
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
19.09.15 6:13
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Στο προσεχές διάστημα, στο ΚΔΒΜ Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα δημιουργηθούν τα εξής τμήματα:
-Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
-Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
-Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής
-Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
-Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
-Θεατρολογία.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση στα ΚΕΠ του Δήμου, επισυνάπτοντας φωτοτυπία της ταυτότητάς του.
Ο Γιώργος Μαραγκός σε συνάντηση φορέων
19.09.15 5:34
Ο Γιώργος Μαραγκός σε συνάντηση φορέων
Sυνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης του πρώην υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου, στο Λαζαράκιο Δημοτικο Μέγαρο Αμαλιάδος ειχε ο γενικος γραμματέας της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελλοπονήσου και νοτιοδυτικής Ελλάδας Γεώργιος μαραγκός ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακολου Σακης Μπουλουτας κ μελος το Δ/Σ επιμελητηρίου Ηλειας εμπορικού συλλόγου με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Ζαχαροπουλο Παναγιώτης και έθεσαν πολλα θέματα
Που αφορούν το νομο μας. Ενας νόμος που ειναι το κέντρο του πολιτισμού στην αρχαιότητα εφτασε σε σημειο στη νεα εποχή να ειναι ο προτελευταίος νόμος στην ελλαδα.
Βασικο θέμα για το νομο μας ειναι ο δρομος της Ηλείας που τόσα χρονια δε λεει να τελειώσει ενα αεροδρόμιο πολιτικό να μπορούν να έρχονται οι τουρίστες κ λύση στο λιμάνι του Κατακολου κ άμεση λύση με τα θέματα των σκουπιδιών. Εγινε αναφορά στο ποσο βοήθησαν οι 100 δώσεις κ πως οι επιχειρήσεις χρειάζονται βοηθεια κ κίνητρα κ όπλα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο πόλεμο της κρίσης κ να επιβιώσουν μεσα στο 16 να μπουν σε προγραμματα του ΕΣΠΑ ετσι ώστε να ανοίξουν κ νέες επιχειρήσεις κ να καταφέρουμε να κρατήσουμε να νεα κ λαμπρά μυαλά στην ελλαδα κ να μην αναγκάζονται τα ελληνόπουλα να γίνονται οικονομικοί μετανάστες κ να ξέρουν πως την ελλαδα απο τη κρίση μπορει να τη βγάλει η ιδιωτική πρωτοβουλία κ πως ολοι μαζι αν αγωνιστούμε κ δουλέψουμε θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χωρα απο τη κρίση.
Κάλεσμα ιπποπαραγωγών από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
18.09.15 18:17
Κάλεσμα ιπποπαραγωγών από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ο Δήμος Ανδραβίδας καλεί τους ιπποπαραγωγούς να τιμήσουν με την παρουσία σας την 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα: Δευτέρα 21 - Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου από ώρα 09:00π.μ. μέχρι 14:00μ.μ. στο Δημαρχείο Ανδραβίδας.
Εγγραφή των ίππων στο μητρώο της Ιππικής Έκθεσης.
Για την εγγραφή απαιτείται οι ιπποπαραγωγοί να προσκομίσουν:
Ατομικό Δελτίο Αναγνώρισης & Μετακίνησης Ιπποειδούς (Α.Δ.Α.Μ.Ι.) το οποίο εκδίδεται από τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Να έχουν θεώρηση μετακίνησης του ίππου για την έκθεση μας από τις κατά τόπους κτηνιατρικές αρχές.
Οι ίπποι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι 20 μέρες πρίν την έκθεση ,για ΓΡΙΠΗ-ΤΕΤΑΝΟ, κατ’ελάχιστο.
Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του αλόγου τους ή βεβαίωση ιδιοκτησίας από τον Δήμο τους.
1η Ημέρα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:30 π.μ.
Εξέταση ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και επιλογή των καλύτερων ίππων.
2η Ημέρα: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία. Απονομή επάθλων, επίδειξη βραβευθέντων κλπ
Εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού μεταφορέα επικινδύνων εμπορευμάτων
18.09.15 18:14
Εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού μεταφορέα επικινδύνων εμπορευμάτων
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκηρύχθηκαν γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών μεταφοράς επικίνδυνων εµπορευµάτων (ADR).
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν ως εξής:
Για την αρχική χορήγηση και ανανέωση πιστοποιητικών ADR, την Παρασκευή, 9-10-2015 και ώρα 9:00 π.µ.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής
Ηλείας.
Οι υποψήφιοι, για να τους επιτραπεί η συµµετοχή τους στις εξετάσεις επιδεικνύουν στην Επιτροπή εισερχόµενοι στην αίθουσα εξετάσεων:
α. Την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους.
β. Ισχύουσα κοινοτικού τύπου άδεια οδήγησης καθώς και βεβαίωση εγγραφής για πολίτες από κράτος µέλους ΕΕ.
γ. Ισχύουσα κοινοτικού τύπου άδεια οδήγησης καθώς και άδεια παραμονής για πολίτες αό κράτος µη µέλους ΕΕ.
δ. Το πρωτότυπο πιστοποιητικό επαγγελµατικής κατάρτισης που κατέχουν εφόσον συµµετέχουν σε εξετάσεις ανανέωσης ή επέκτασης.
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν µαζί τους στυλό διαρκείας χρώµατος µπλε ή µαύρο και µια πρόσφατη έγχρωµη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
Οι Σχολές ΣΕΚΟΟΜΕE είναι υποχρεωµένες να καταθέσουν στην Υπηρεσία µας µέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
2015 όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συµµετοχή των µαθητών στις εξετάσεις.
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
18.09.15 14:53
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Ενημερώνονται οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας ότι σύμφωνα με την τροποποίηση της υπ. αριθ. 146896/2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1435/Β/2015, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για άδεια χρήσης ύδατος από γεωτρήσεις – πηγάδια –κ.λ.π. λήγει χωρίς την επιβολή κάποιου προστίμου στις 30-09-2015.
Μετά την ημερομηνία αυτή ο παραβάτης τιμωρείται ως εξής:
α) με πρόστιμο 50 ευρώ από 1-10-2015 μέχρι 31-12-2015, για κάθε μήνα καθυστέρησης και
β) με πρόστιμο 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ από 1-1-2016.
Η καταβολή του προστίμου και η προσκόμιση σχετικού παραστατικού στην αδειοδοτούσα αρχή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης.
Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
18.09.15 12:45
Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Αύριο Σάββατο 19-09-2015 και ώρα 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει η Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας για θέματα Τουρισμού – Αθλητισμού – Πολιτισμού, στην Αμαλιάδα και στη Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Αποτίμηση του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2015
2. Προγραμματισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
3. Προγραμματισμός Αθλητικών Εκδηλώσεων
4. Μουσείο Μπελογιάννη
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83