banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ
19.01.21 16:09
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ
Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος πέτυχε να εξασφαλίσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού, έργο για το οποίο είχε αδιαφορήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία όμως είχε φροντίσει να προμηθευτεί υδρομετρητές.
Για το θέμα ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Θέλω να επισημάνω τη μεγάλη φροντίδα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τους υδρομετρητές, εκείνης της δημοτικής αρχής που αποφάσισε υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη των παγίων καταργώντας κάθε έννοια Δικαίου.
Ενώ λοιπόν προμηθεύτηκε τους υδρομετρητές αδιαφόρησε για τη σύνταξη μελέτης για την τοποθέτησή τους. Δηλαδή δεν υπάρχουν φρεάτια ! Απαιτούνται 935.000 ευρώ για να τοποθετηθούν τα φρεάτια και εκεί να εγκατασταθούν οι υδρομετρητές.
Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες πέτυχα να εξασφαλίσω από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσουμε το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για άλλη μια γενναία συνδρομή του Κεντρικού Κράτους προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού έτσι ώστε να λύσουμε τα θέματα της λειψυδρίας. Τονίζω ότι ο δημότης πρέπει να πληρώνει ακριβώς τη ποσότητα νερού που καταναλώνει.
Εδώ δεν έχουμε καμία μέτρηση και αποτελεί όνειδος για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι το ανείσπρακτο υπόλοιπο από τα τέλη ύδρευσης ανέρχεται περίπου στα 700-750.000 ευρώ! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί μπαίνουν τα χαράτσια! Γιατί υπήρχε ανικανότητα για την είσπραξη των τελών υδρεύσεως. Υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει εγκληματίσει εναντίον του συμφέροντος των δημοτών μας».
Διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας
19.01.21 9:45
Διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας
Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες, ότι λόγω βλάβης στο κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, από τις 8:00 το πρωί και μέχρι την αποπεράτωση της βλάβης.
Ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηλείας
19.01.21 9:41
Ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηλείας
Εμβρόντητοι ακούσαμε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, από τα χείλη του αρμόδιου υπουργού κ. Χαρδαλιά ότι παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης για το κυνήγι και το ψάρεμα!!!
Μια απόφαση χωρίς την στοιχειώδη τεκμηρίωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επιστημονική άποψη, χωρίς να πλησιάζει καν την λογική!
Πολύ απλά “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”!…
Απόλυτα φυσιολογική η απογοήτευση και η αγανάκτηση των εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγών και ψαράδων που από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.
Πώς να δεχθούμε ότι ο κυνηγός που περπατά μόνος του, παρέα με το σκύλο του στο δάσος είναι πρόβλημα για την διασπορά του covid-19 και δεν είναι πρόβλημα η κοσμοπλημμύρα στους εμπορικούς δρόμους και οι χιλιάδες επισκέπτες των πολυκαταστημάτων!!!!!
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν.
Πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον για την υγεία μας, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το αντικυνηγετικό τους μένος και προσπαθούν να χτυπήσουν το κυνήγι!
Η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κυνηγούς και τους ψαράδες πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό είναι κάτι που ούτε θα ξεχαστεί, ούτε θα μείνει αναπάντητο, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή!
Καλούμε όλους τους κυνηγούς να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους τους γιατί τώρα δεν παλεύουμε για το φετινό κυνήγι.
Παλεύουμε για το μέλλον του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου!!!
Όσο γι’ αυτούς που πιστεύουν πως θα “τελειώσουν” το κυνήγι πρέπει να ξέρουν ότι αντιμάχονται την αρχαιότερη δραστηριότητα του ανθρώπου, που έχει προσφέρει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας όσο τίποτε άλλο!
Το κυνήγι είναι τόσο ΜΕΓΑΛΟ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, ανεξίτηλα χαραγμένο στο DNA μας, που η άρνησή του σημαίνει ότι αρνούμαστε την ΦΥΣΗ.
Τα λίγα χρόνια θητείας σε θέσεις εξουσίας είναι σταγόνα μπροστά στα χιλιάδες χρόνια παγκόσμιας κυνηγετικής ιστορίας. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν λιγότερα τα χρόνια της εξουσίας τους.
Λάβαμε το μήνυμά σας κύριοι, να περιμένετε την απάντησή μας!

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Ηλείας
Αμαλιάδας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βουπρασίας, Ζαχάρως, Κρεστένων, Λεχαινών, Πύργου
Διαδικτυακές συναντήσεις με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας
19.01.21 7:55
Διαδικτυακές συναντήσεις με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας
Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» συνεχίζοντας τις δράσεις σε γονείς,σχεδιάζει πρόγραμμα για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 διαδικτυακές συναντήσεις όπου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να ακούσουν και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις σε θέματα διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Zoom, κάθε Δευτέρα 18:00- 19:30, κάθε Πέμπτη 10:00- 11:30.
Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στη συντονίστρια της ομάδας Μάσσαλα Κατερίνα, Ψυχολόγο από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 – 14:30 στο τηλέφωνο 2622029710 ή στο email: keprilia@otenet.gr.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Επιτυχής η διαχείριση της χιονόπτωσης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
18.01.21 15:59
Επιτυχής η διαχείριση της χιονόπτωσης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η διαχείριση της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές, έπειτα από κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Από τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου που το χιόνι άρχισε να πυκνώνει, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο με τέσσερα μηχανήματα και δύο ακόμη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ρίχτηκε στη «μάχη» του χιονιά, ενώ στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν και εθελοντές. Η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση απέτρεψε τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της ορεινής περιοχής του Δήμου, καθώς υπήρξε χιονόστρωση σε όλο το επαρχιακό δίκτυο από Λάλα προς Εθνική Οδό Πατρών – Τρίπολης (111).
Τα μηχανήματα ωστόσο επιχείρησαν και σε άλλα οδικά τμήματα προς τις κοινότητες του οροπεδίου Φολόης αλλά και σε πιο δυσπρόσιτες περιοχές, διευκολύνοντας κτηνοτρόφους στην πρόσβαση προς τις μονάδες τους.Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει προμηθευτεί έγκαιρα επαρκή ποσότητα αλατιού και έγινε ήδη επίστρωση στους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία παγετού, που αναμένεται για την Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.
Κλειστά τα σχολεία σε Δίβρη – Πανόπουλο
Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, τα σχολεία της Δίβρης και του Πανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες δυσχέρειες θα προκύπταν στη μεταφορά μαθητών, λόγω του παγετού. Τα σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Αλλαγή ημερομηνιών στην διεξαγωγή των αιμοδοσιών της Π.Ε Ηλείας
18.01.21 12:21
Αλλαγή ημερομηνιών στην διεξαγωγή των αιμοδοσιών της Π.Ε Ηλείας
Την μερική αλλαγή του προγράμματος των εθελοντικών αιμοδοσιών που θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε Ηλείας, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επέβαλε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ηλεία.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, μετά από συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους φορείς, η αλλαγή αφορά στις δυο πρώτες ημέρες του προγράμματος, καθώς οι περιοχές των Κρεστένων και του Λάλα ανήκουν στους δήμους τους οποίους έχει πλήξει ο χιονιάς.
Έτσι, το νέο πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας, είναι το παρακάτω:
• Πέμπτη 21/1/21 – Λεχαινά 9:30-14:00
• Παρασκευή 22/1/21 – Ανδραβίδα 9:30-14:00
• Δευτέρα 25/1/21 - Κρέστενα 9:30-14:00
• Τρίτη 26/1/21 - Λάλα 9:30-14:00
Εμβολιάστηκε για τον covid - 19 ο Δήμαρχος Ήλιδας I. Λυμπέρης
18.01.21 12:04
Εμβολιάστηκε για τον covid - 19 ο Δήμαρχος Ήλιδας I. Λυμπέρης
«Προτείνω και λέω στους συμπολίτες μας, να μην υπάρχει ενδοιασμός»

Το μήνυμά του για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, έστειλε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, -με την ιδιότητα του υγειονομικού-, εμβολιάστηκε για τον covid - 19 στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.
Όπως ανέφερε «το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας». Συνεχίζοντας εξήγησε τους λόγους του εμβολιασμού σε αυτή την δεύτερη φάση, τονίζοντας πως έλαβε την σχετική άδεια, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται να καλύψει εφημερίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Εμβολιαστικού Κέντρου - ιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυμπέρης δήλωσε : «Επειδή υπήρχε μια οδηγία από την ΥΠΕ, ότι οι γιατροί οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τα νοσοκομεία και γενικότερα τις δομές που λειτουργούσαν, λόγω εκλογής τους ως δήμαρχοι δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στους υγειονομικούς που ήταν στην πρώτη παρτίδα εμβολίων που έγινε στην χώρα, συμμορφώθηκα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όταν επικοινώνησα με την ΥΠΕ και τους είπα ότι εγώ παρότι έχω την τετραετή άδεια του δημάρχου, μπαίνω κατά καιρούς στους καταλόγους του νοσοκομείου, προκειμένου να καλύψω εφημερίες που δεν καλύπτονται καρδιολογικός, έγινε αντιληπτό ότι -παρότι δεν είμαι στο νοσοκομείο κάθε μέρα- έχω συμμετοχή στην λειτουργία του και άρα μπορώ να περιληφθώ στο υγειονομικό προσωπικό.
Έτσι λοιπόν στην δεύτερη φάση που γίνονται τα εμβόλια, με κάλεσε ο υπεύθυνος ιατρός του εμβολιαστικού κέντρου κ. Δημητρόπουλος και μου είπε ότι μπορώ να έρθω να κάνω το εμβόλιο.
Από την στιγμή που η επιστημονική κοινότητα, η ερευνητική κοινότητα, η οποία έχει κάνει «άλματα» και για την παρασκευή του εμβολίου, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους.
Σήμερα προτείνω και λέω στους συμπολίτες μας, στους συμπατριώτες μας να μην υπάρχει ενδοιασμός. Το εμβόλιο το κάνουν όλοι και πρώτα - πρώτα οι άνθρωποι που το παρασκεύασαν, όλοι οι επικεφαλής και οι ηγέτες του δυτικού σύγχρονου κόσμου.
Επομένως, είναι αναγκαίο να γίνει για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την ζωή μας».
Εορτασμός του Πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου
18.01.21 12:01
Εορτασμός του Πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου
Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και κλήρου, τελέστηκε η Ιερά Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, στον ομώνυμο Ναό.
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ελάχιστοι πιστοί, αφού από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον αντιδήμαρχο κ Βαγγέλη Χριστοφόρου. Μαζί με τα χρόνια του πολλά ο Δήμαρχος δήλωσε : «Αφού εδόθη η σχετική άδεια από τους υπεύθυνους, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Θεία Λειτουργία για το εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας του Αγίου Αθανασίου. Να πω χρόνια πολλά σε όλους και να ευχηθώ την επόμενη χρονιά να έχουμε επανέλθει κανονικά στις ζωές μας, να γιορτάσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Άγιο Αθανάσιο και όλος ο κόσμος να έχει επανέλθει υγιείς στις καθημερινές του δραστηριότητες».
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου
18.01.21 3:54
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου
Μια απο τις μεγαλύτερες εκστρατείες καθαρισμού ξεκίνησε την Κυριακή 17-1-2021 ο Δήμος Πύργου από την παραλία του Κατακόλου και την ευρύτερη περιοχή. Σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου, την Πολιτική Προστασία και το Γραφείου Εθελοντισμού καθαρίστηκαν από πλαστικά σκουπίδια, κλαδιά, ξύλα και φερτά υλικά αρκετά χιλιόμετρα παραλίας και συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 σακούλες σκουπιδιών που είχε “ξεβράσει” η θάλασσα.
Μαζί με τις παραπάνω υπηρεσίες, το παρών έδωσαν δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Εκεί, βρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος, ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, η Πολιτική Προστασία, ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ στο έργο της συλλογής των απορριμμάτων συνέβαλαν τα μέγιστα ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου “ Φάρος”,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμοχωρίου,οι Πρόσκοποι Πύργου και δεκάδες εθελοντές. Μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό επιχείρησαν φορτηγά 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, ένα μεγάλο φορτηγό και μηχάνημα έργου του Δήμου που απομάκρυναν τα ξύλα. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την παραλία του Κατακόλου (περιοχή Συκιάς), και επεκτάθηκε στην περιοχή “Κουνέλια”, “Καβούρι” έως και το “Αντλιοστάσιο”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία καθαρισμού θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή από την παραλία της Σπιάντζας.
“Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θεαματική και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτική Αρχής ” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. “ Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Βγάλαμε πάνω από 150 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα. Το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά όσον αφορά στην καθαριότητα των παραλιών μας, διότι ό,τι ρίχνουμε στη θάλασσα αυτή μας το επιστρέφει πίσω. Και τα σημερινά απορρίμματα είναι μια περίτρανη απόδειξη. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας. Το είχαμε πει, ότι η καθαριότητα του Δήμου είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες και ήδη έχουμε κάνει αλματώδη βήματα σ’ αυτόν τον τομέα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσπαθώντας να διευθετήσουμε και να λύσουμε προβλήματα ετών. Συνεχίζουμε δυναμικά και θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας, γιατί όπως είπα η καθαριότητα μας αφορά όλους”.
Η φύση μας “επέστρεψε” ό,τι της δώσαμε
“Πρέπει να μάθουμε μα σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η συμμετοχή των πολιτών για να διατηρήσουμε μια πόλη καθαρή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας” δηλώνει ο αντιδήμαρχος συντονισμού και καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης ο οποίος υπογραμμίζει ότι “σήμερα η φύση μας επέστρεψε αυτό που της δώσαμε εμείς “απλόχερα”, όλα τα πλαστικά σκουπίδια. Θέλω, και ως καινούργιος αντιδήμαρχος καθαριότητας να δηλώσω ότι αυτό θα είναι το master plan που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο δήμο σχετικά με την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή θα είμαστε στην παραλία της Σπιάντζας”.
Για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πού πετάνε τα σκουπίδια τους. “Ήταν πολύ ελπιδοφόρο στο πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε όλους που για άλλη μια φορά βρίσκονται στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Θέλω όμως να τονίσω ότι και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί όλα αυτά τα σκουπίδια βρέθηκαν εκεί από χέρια συμπολιτών μας. Εμείς, θα συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις και σε αλλά σημεία όπου υπάρχει αυτό το πρόβλημα”.
Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος δηλώνει πως η συγκεκριμένη εθελοντική δράση από τον Δήμο Πύργου “ σηματοδοτεί την αγάπη για καθαρές ακτές προσβάσιμες από όλους και ένα δώρο στα παιδιά και τους συμπολίτες μας για ένα καθαρότερο και υγιές περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ας γίνει η απαρχή για συχνότερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία”.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας για το άνοιγμα των καταστημάτων
18.01.21 3:49
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας για το άνοιγμα των καταστημάτων
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης από την Δευτέρα 18-1-2021 ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής με φυσικη παρουσία των καταναλωτών.
Τα καταστήματα της Αμαλιάδας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 18/1 λόγω της εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγ.Αθανασίου και θα ανοίξουν την Τρίτη.
Ισχύουν τα παρακάτω :
* Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.
* Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
* Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.
* Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
* Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
* Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
* Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
* Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. (επιπλέον των εργαζομένων) Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
* Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
* Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Κλειστά τα σχολεία στους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως
18.01.21 3:46
Κλειστά τα σχολεία στους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για την επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
17.01.21 11:29
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
Στην Ηλεία η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της ΠΔΕ
*Σε Κρέστενα, Λάλα, Λεχαινά και Ανδραβίδα οι οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες

Τέσσερις νέες εθελοντικές αιμοδοσίες, θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα στην Ηλεία, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.
Αφορμή για την πρωτοβουλία του κ. Γιαννόπουλου, αποτέλεσε η δημόσια έκκληση για αίμα των εκπροσώπων της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Δ.Ε, θα βρεθεί στα Κρέστενα, στο Λάλα, στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα, από την Τρίτη 19 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, και θα επανδρωθεί, για την πραγματοποίηση των αιμοληψιών, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, του Γ.Ν Ηλείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:
• Τρίτη 19/1/21 – Κρέστενα 9:30-14:00
• Τετάρτη 20/1/21 - Λάλα 9:30-14:00
• Πέμπτη 21/1/21 – Λεχαινά 9:30-14:00
• Παρασκευή 22/1/21 – Ανδραβίδα 9:30-14:00
Αρνητικά όλα τα rapid tests για κορωνοϊό στο Λάλα
17.01.21 10:57
Αρνητικά όλα τα rapid tests για κορωνοϊό στο Λάλα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δωρεάν rapid tests (drive through) για τον κορωνοϊό μέσα από το αυτοκίνητο στο Λάλα, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, μια δράση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. στον δρόμο έξω από το πρώην Δημαρχείο Λάλα. Πραγματοποιήθηκαν 56 συνολικά τεστ, όλα αρνητικά. Προκειμένου η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, υπήρχε παρουσία της ΕΛΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων. Την επίβλεψη και τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, ενώ παραβρέθηκαν στη διαδικασία από το πρωί μέχρι τη λήξη της δράσης και οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Φολόης, κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και Κοινωνικής Προστασίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου.
Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, προσεχώς, το πρόγραμμα δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, η επόμενη δράση θα είναι στο Στρέφι (πλησίον Mega Bazaar), σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. όπου μπορούν να υποβληθούν σε τεστ κάτοικοι από τις Κοινότητες Στρέφι, Σμίλα -Καρούτες, Πελόπιο, Πλάτανο, Ηράκλεια και Πουρνάρι, καθώς και όσοι διερχόμενοι πολίτες το επιθυμούν.
Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης για το άνοιγμα των καταστημάτων
17.01.21 4:07
Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης για το άνοιγμα των καταστημάτων
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από τη προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων μας μετά και το δεύτερο lockdown. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιδας κι εγώ προσωπικά θα σας παρακαλούσαμε να δώσετε μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας για την δική σας προστασία, των υπαλλήλων σας αλλά και των καταναλωτών, ώστε να μη μας ξανακλείσουν ρίχνοντας τις ευθύνες σε εμάς. Η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των καταστημάτων μας.
Ακόμη ένα lockdown, θα αποτελέσει τη ταφόπλακα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα την οικονομία του κράτους.
Επομένως, ΤΗΡΩΝΤΑΣ όλα τα υγειονομικά μέτρα προφανώς δεν θα έχουμε πάλι πρόβλημα.
Με εκτίμηση
Νικόλαος Σιαψάλης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας
Δήμος Πηνειού: Στόχος πεντακάθαρες παραλίες
14.01.21 15:41
Δήμος Πηνειού: Στόχος πεντακάθαρες παραλίες
Ο Δήμος Πηνειού πραγματοποιεί εξόρμηση καθαρισμού στις παραλίες του ξεκινώντας από την παραλία της μπούκας Γαστούνης. Πρόκειται για την πρώτη φάση της επιχείρησης καθαρισμού στις παραλίες του Δήμου.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Εξόρμηση σήμερα της Δημοτικής Αρχής στη Μπούκα, μαζί με τους εργαζόμενους και το Τοπικό Συμβούλιο της Γαστούνης γιατί ξεκινά η πρώτη περίοδος καθαρισμού των παραλιών του Δήμου Πηνειού.
Στόχος μας είναι πεντακάθαρες παραλίες, ένα στοίχημα που θα το πετύχουμε οπωσδήποτε. Τα πλαστικά, μπουκάλια και άλλα είδη, τα μαζέψαμε στις μαύρες σακούλες απορριμμάτων ενώ τα ξυλώδη και τα ξύλα καίγονται.
Είναι πρώιμη δράση αλλά ενδεικτική της συνέχειας που θα υπάρχει, με σκοπό τη διατήρηση των κεκτημένων μας και η αναγνώριση των παραλιών μας ως εξαιρετικών παραλιών της χώρας. Την θερινή περίοδο που ελπίζουμε να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, οι ακτές μας θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες και όλους τους επισκέπτες.
Συγχαίρω τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Μαφρέδα, το προσωπικό που εργάζεται σήμερα εδώ και στη συνέχεια και στις άλλες παραλίες του Δήμου και βεβαίως το Τοπικό Συμβούλιο με επικεφαλής την πρόεδρό του κ. Μαρία Τσιόγκα Μητσοπούλου γι’ αυτή την ωφέλιμη δράση για το Περιβάλλον αλλά και για την αισθητική των ακτών μας».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ «Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»
14.01.21 12:29
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ  «Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»
«Οι κάτοικοι της περιοχής μας θα πρέπει να είναι βέβαιοι, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων -που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια- θα είναι πρωταγωνιστής» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Αφορμή των δηλώσεών του, ήταν ο προγραμματισμός των έργων που γίνεται για το αμέσως επόμενο διάστημα σε σχέση με τους στόχους που ο ίδιος έχει ανακοινώσει στους κατοίκους του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ήδη έχουν εγκριθεί αρκετά έργα από τις αρμόδιες επιτροπές και δρομολογούνται ακόμα περισσότερα. Προβλέπω πως μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν και θα έχουμε βγει στο «ξέφωτο» από την πανδημία που όλοι ζούμε, θα ανακοινωθούν εντάξεις και ίσως δημοπρατήσεις έργων. Ο κόσμος του δήμου Ήλιδας θα πρέπει να είναι βέβαιος, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι πρωταγωνιστής» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στις 20 Ιανουαρίου η πρώτη, για το 2021, συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ακολούθως ο κ Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε: «Συμμετείχα στη πρώτη τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με θέμα τη διοργάνωση της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου. Συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και η ανάγκη άμεσα να πάρει το «νήμα» από εκεί που το είχε αφήσει η προηγούμενη με κυρίαρχο την συνέχιση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου έχουν καθυστερήσει οι εντάξεις των έργων, σε όλη τη Χώρα. Θα πρέπει λοιπόν η ΚΕΔΕ, μέσω του προέδρου της, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος και με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των χρημάτων που θα δοθούν στους Δήμους».
«Επίσης», συνέχισε ο κ. Λυμπέρης «συζητήσαμε τα θέματα αρμοδιοτήτων αλλά και της καταστατικής θέσης των αιρετών που είχαμε αφήσει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την παρουσία των αρμοδίων Υπουργών θα υπάρξουν θετικές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσεις».

Δωρεά 10 tablets από την ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel Riviera Olympia για τους μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
14.01.21 12:26
Δωρεά 10 tablets από την ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel Riviera Olympia για τους μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κοινωφελούς Ιδρύματος «Nikos Daskalantonakis Fοuntation», του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει η ξενοδοχειακή μονάδα «Grecotel Riviera Olympia», που δώρισε 10 tablets για κάλυψη των αναγκών ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας.
Τα tablets παραδόθηκαν στον Δήμαρχο κ. Λέντζα Γ. από το Γενικό Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας «Grecotel Riviera Olympia» κ. Μαυραλεξάκη Σ., παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλέτρη Γ.
Στην δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας που διανύουμε, ο Δήμος στέκεται εμπράκτως δίπλα στους μαθητές, θεωρώντας την πρόσβαση στη γνώση ως θεμελιώδες δικαίωμα και μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη, για τη πράξη αλληλεγγύης, που ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές.
Ακόμα μια Ένταξη Προγράμματος εξασφάλισε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
14.01.21 12:25
Ακόμα μια Ένταξη Προγράμματος εξασφάλισε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Εντάχθηκε η Πράξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 138.260,00 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δήλωσε: «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με επιμονή και συνεχή προσπάθεια, χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος μας. Η έγκαιρη υποβολή αιτήματος ένταξης και κατάθεσης πλήρους φακέλου από πλευράς Δήμου, εξασφάλισε την ένταξη της πράξης. Μέριμνά μας η προστασία των μαθητών μας, και η αντιπυρική θωράκιση των σχολικών μονάδων μας, αναβαθμίζοντάς τες με σύγχρονες υποδομές στην πυρασφάλεια».
Υλοποίησε ακόμα μια υπόσχεσή του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
14.01.21 8:52
Υλοποίησε ακόμα μια υπόσχεσή του ο Δημήτρης  Κωνσταντόπουλος
Αλλάζει όψη ο αύλειος χώρος στο Μοναστήρι της Παναγιάς στο Κρυονέρι

Υλοποιώντας τη δέσμευση που στις 23 Αυγούστου ανέλαβε, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κάλυψε ολοκληρωτικά το κόστος των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου στο Μοναστήρι της Παναγιάς στην τοπική κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Ήλιδας.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της υπόσχεσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος, πλήρωσε τις εργασίες ελαιοχρωματισμού του εξωτερικού χώρου Μοναστηριού και των δίπλα κτιρίων που του ανήκουν, καθώς επίσης και την αλλαγή όλων των διαβρωμένων από το χρόνο κολώνων που στηρίζουν το στέγαστρο που επίσης ο ίδιος είχε συμβάλει στην κατασκευή του.
Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου όσο και ο πατήρ Αθανάσιος, οι εργασίες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και ευχαριστούν τον κ . Κωνσταντόπουλο για τη νέα δωρεά αλλά και το γεγονός ότι είναι πάντα διαχρονικά δίπλα τους και στηρίζει το έργο του Μοναστηρίου.
Να σημειωθεί πως η αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Κωνσταντόπουλος, στηρίζει το Μοναστήρι για το οποίο πριν μια δεκαετία μετά από δικές του παρεμβάσεις, εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την υλοποίηση μιας σειράς έργων στο οίκημα και τον περιβάλλοντα χώρο.
Ανήμερα της εορτής !
Την απόφαση του να προχωρήσει σε μια ακόμα δωρεά που θα αλλάξει την εξωτερική εικόνα του Μοναστηρίου, ανακοίνωσε ο κ Κωνσταντόπουλος το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου στο Κρυονέρι, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου, του ιερέα της Μονής πατήρ Αθανασίου, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και κατοίκων του χωριού.
Απόφαση η οποία, όπως είπε ο κ Κωνσταντόπουλος, βασίζεται κυρίως σε συναισθηματικούς λόγους αφού ήταν η εκκλησία που πήγαινε από παιδί με τον παππού του και προσκυνά κάθε 23η του Αυγούστου που γιορτάζει.
Από τότε και μετά δρομολογήθηκαν οι κινήσεις προκειμένου να γίνουν οι συμφωνίες με τα συνεργία που θα αναλάβουν τα έργα ανάπλασης του αύλειου χώρου τα οποία στη συνέχεια πληρώθηκαν με τα χρήματα που ο κ Κωνσταντόπουλος, δώρισε.
Όπως δήλωσε ο ιερέας του Μοναστηριού πατήρ Αθανάσιος «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντόπουλος μας βοηθά. Τον ευχαριστούμε πολύ να τον έχει Ο Θεός καλά να επιτύχει τους όποιους στόχους, προσωπικούς, επαγγελματικούς που έχει θέσει και ευχόμαστε να συνεχίσει να μας στηρίζει»
Τα έργα προχωρούν και είναι θέμα χρόνου ο αύλειος χώρος του Μοναστηριού να λάβει τη μορφή που όλοι επιθυμούν.
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Πέμπτη στην Ανδραβίδα
13.01.21 11:57
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Πέμπτη  στην Ανδραβίδα
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στην Ανδραβίδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test από τις 11.00 ως τις 15.00, στο προαύλιο χώρου της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου, (απέναντι από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος). Τα τεστ θα γίνουν αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ή ποδήλατο. Δε θα πραγματοποιούνται σε πεζούς.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση μάσκας κλπ).
Σήμερα συλλέχθηκαν 100 δείγματα με τη μέθοδο Drive-Through rapid tests στη Δημοτική Ενότητα Λεχαινών, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20