ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


H Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας στο Άσυλο Ανιάτων "Νέα Βασιλειάς''
14.05.16 11:32
H Ένωση  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας στο Άσυλο Ανιάτων
Την παραδοσιακή ''Καλή Πράξη'' πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία μελών του Δ Σ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας μαζί με εν ενεργεία Προσκόπους του Πύργου με επικεφαλής τον Αρχηγό Νικ.Καραχάλιο.
Ήταν επίσκεψη Αγάπης, που τα μέλη του ΔΣ πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και κατά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
. Με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών του Πάσχα, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'',όπου πρόσφεραν γεύμα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο .
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Πύργου ''Αγ.Χαράλαμπος'' όπου κι εκεί προσέφεραν τρόφιμα και γεύμα στους εκεί φιλοξενούμενους.
Κατά την επίσκεψη και στα δύο Ιδρύματα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία..
Ανάμεσά τους γνωστά στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν στην κορυφαία νεανική αυτή ομάδα και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά, μέσω της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την συνεχή δράση τους προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
''Ακολουθώντας την πολυετή παράδοση,κυρίως τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας.Ακολούθως ,έχει σειρά το Γηροκομείο ''Αγ.Χαράλαμπος'',όπου κι εκεί θα προσφέρουμε ανάλογο γεύμα. Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες"
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις των Υπαρχηγών κ.κ.Ανδρέα Γιατρά και Στάθη Κυριακόπουλου,που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον μας,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της.Ομοίως και τα στελέχη των Παλαιών Προσκόπων κ.κ. Σπ.Μπαμπής, ,και το μέλος της Επιτροπής Γονέων Προσκόπων κα Αννα Χρυσανθακοπούλου, εκτός των παραπάνω ,εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει το ακούραστο προσωπικό.
Αυτές οι επισκέψεις ολοκληρώνουν τον κύκλο της Κοινωνικής Προσφοράς.
Το βιβλιοπωλείο «ΒιβλιοΠανόραμα» παρουσιάζει "Το Παραμύθι της Ανάσας"
14.05.16 9:56
Το βιβλιοπωλείο «ΒιβλιοΠανόραμα»  παρουσιάζει
Το βιβλιοπωλείο «ΒιβλιοΠανόραμα» του κ. Γεωργίου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα (Ερμού και Αθ. Διάκου) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μπουσίου «Το Παραμύθι της Ανάσας».
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου στην Αμαλιάδα.
Με την εκδήλωση αυτή η συγγραφέας - ιατρός Δήμητρα Μουσίου εγκαινιάζει ένα κύκλο παρουσιάσεων σε θέματα αγωγής υγείας και καλεί όλους σε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΤηνΤετάρτη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
14.05.16 9:53
ΤηνΤετάρτη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΄Ηλιδας θα διεξαχθεί, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Χρήστου Φωτόπουλου, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, και ώρα 11:00 το πρωί συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έλεγχος προϋπολογισμού και υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης Α΄ τριμήνου 2016 για τη κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.
2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2016.
3. Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αρ. 879/2016 για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας του έργου: «ΣΥΛΛΟΓΗ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΦΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ Ε.Ε.Λ».
4. Απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής υπόλογου υπαλλήλου Θεοφιλόπουλου Ιωάννη.
5. Απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής υπόλογου υπαλλήλου Φωτοπούλου Μαρίας.
6. Διορισμός δικηγόρου σε υπόθεση κατηγορίας πρώην Αντιδημάρχου κ. Παναγιωτάρα Δημήτριου σύμφωνα με το ΕΓ1-14/175/1037 κλητήριο θέσπισμα.
Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για το σταφιδικό
13.05.16 17:49
 Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για το σταφιδικό
Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο (Μανωλοπούλου & Μαγνησίας) με θέμα: «το σταφιδικό ζήτημα».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
 Απαγγελία αποσπάσματος από το ποίημα «Λόγος της Μάνας» του Αλέξη Πάρνη.
 Αναφορά σχετικών ιστορικών γεγονότων από τον Σπύρο Γιακουμέλο μέλος του ΚΚΕ.
 Κεντρική ομιλία από τον Νίκο Γκότση μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.
 Προβολή ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Σπύρου «η μαυρομάτα».
 Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής
 Έκθεση αρχειακού υλικού
Συνεχίζονται οι αστυνομικές εξορμήσεις στη Δυτική Ελλάδα
13.05.16 12:14
Συνεχίζονται οι αστυνομικές εξορμήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της μη νόμιμης μετανάστευσης και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (12-05-2016), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν: (1103) άτομα και (719) οχήματα.
Προσήχθησαν: (57) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (56) άτομα, από τα οποία:
• (16) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• (13) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• (8) άτομα για κλοπές και κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος,
• (6) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
• (6) άτομα για παρεμπόριο,
• (4) άτομα για κατοχή ναρκωτικών,
• (2) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
• (1) ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή
Βεβαιώθηκαν :
• (171) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας.
Oμάδα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας στα Κρέστενα
13.05.16 11:36
Oμάδα για γονείς παιδιών  προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας στα Κρέστενα
Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» υλοποιεί ομάδα για γονείς παιδιών προσχολικής , σχολικής και εφηβικής ηλικίας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Μέσα από τα όρια το παιδί μαθαίνει τι είναι σωστό και τι λάθος, τι μας φέρνει κοντά και τι μας απομακρύνει από τους άλλους.
Οι γονείς σε 6 συναντήσεις αναζητούν μέσα από το ρόλο τους τα όρια εκείνα ,που θα παράσχουν στο παιδί τους ασφάλεια, φροντίδα και καθοδήγηση στα βήματα του ενώ παράλληλα διερευνούν και τα δικά τους όρια …καθώς δεν μπορούμε να βάλλουμε όρια στους άλλους, μονάχα τα δικά μας ...
Η ομάδα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κρεστένων , Δευτέρα και Τετάρτη απογευματινές ώρες, από 9 έως 30 Μαίου 2016. Υπεύθυνες συντονισμού είναι η Διονυσία Γκομώλη, κοινωνική λειτουργός και η Κατερίνα Λάγαρη, ψυχολόγος.
Διανομή τροφίμων από το Δήμο Πύργου στους Δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής
13.05.16 11:29
Διανομή τροφίμων από το Δήμο Πύργου στους Δικαιούχους του προγράμματος  Επισιτιστικής Συνδρομής
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του Δήμου Πύργου του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) , οι οποίοι δεν προσήλθαν ,προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα-προϊόντα που τους αναλογούν για την 1Η ΔΙΑΝΟΜΗ για τον οποιοδήποτε λόγο , να προσέλθουν από την Τρίτη17 Μαϊου έως και την Πέμπτη 19 Μαϊου ώρες 8:30-13:30 μ.μ. (να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ αιτούντα) στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου, έτσι ώστε μετά το πέρας των ανωτέρω ημερομηνιών η διαδικασία της 1ΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ να ολοκληρωθεί.

Ανοίγει τις πύλες της η 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση στην Αμαλιάδα
12.05.16 17:04
Ανοίγει τις πύλες της η 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση στην Αμαλιάδα
Το Σάββατο 14 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση που γίνεται για 16η χρονιά στην Αμαλιάδα και για δεύτερη στην πλατεία Ανεμομύλου, υπό τη διοργάνωση του Δήμου ΄Ηλιδας.
Για το μεγάλο αυτό ανοιξιάτικο, εμπορικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός της Ηλείας παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 14 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα.
Θα δέχεται το κοινό καθημερινά, από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τις 10:00 το βράδυ.
Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Αμαλιάδα
12.05.16 8:21
Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Αμαλιάδα
Συνελήφθησαν, χθες Τετάρτη(11-5-2016) το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 62 και 56 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 62χρονου όπου διαμένει και ο 54χρονος, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν 30 γραμμάρια κάνναβης καθώς και 565 γραμμάρια λαθραία καπνού και 944 λαθραία τσιγάρα.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε αγρόκτημα και αποθήκη του 62χρονου στην περιοχή Λεύκα Αμαλιάδας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη 275 γραμμάρια κάνναβης και ένα φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από 21 φυτά.
Οι δράστες είχαν αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες μέσα σε βαρέλι στην αποθήκη, ενώ είχε τοποθετήσει το φυτώριο της κάνναβης πάνω σε κοτέτσι και το είχε περιφράξει με πλαστικό δίχτυ για να μην είναι ορατό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Δήμο Πύργου
12.05.16 3:07
Δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Δήμο Πύργου
Πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην Αθήνα, συνάντηση εργασίας μεταξύ των: Γενικού Διευθυντή Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ Ραζή Ιωάννης, του υπεύθυνου μάρκετινγκ ΕΕΑΑ Παπασωτηρίου Δημήτρη, του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου Διονύση Μπέλτσου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χάρη Αντύπα, παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρη Πολιτόπουλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Δήμο Πύργου.
Το θέμα λειτουργίας ΚΔΑΥ στον Πύργο, τέθηκε σε συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία συμμετοχή των πολιτών του δήμου Πύργου στα προγράμματα ανακύκλωσης, τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής και το «καθαρό» ανακυκλώσιμο υλικό που μεταφέρεται καθημερινά στο ΚΔΑΥ Πατρών.
Λίαν συντόμως κλιμάκιο της Ε.Ε.Α.Α. θα επισκεφθεί το Δήμο Πύργου προκειμένου να συζητηθούν τα επιμέρους ζητήματα κατασκευής του Κέντρου Διαλογής (χωροθέτηση κτλ).
Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής Δήλωσε : «Η επιτυχία στον τομέα της ανακύκλωσης αναγνωρίζεται απ’ όλους. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον Δήμο μας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων φάνηκε καθαρά πως η δουλειά της ενημέρωσης για την ανακύκλωση που έγινε στα σχολεία του Δήμου και στις Τοπικές Κοινότητες έχει θετικά αποτελέσματα. Ο εφιάλτης των σκουπιδιών, οριστικά και με την ένταξη του Δήμου Πηνειού στην προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, μετά την απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας κ.Π.Σκουρλέτη, σε λίγες μέρες θα ανήκει στο παρελθόν. Όσοι ακόμη δεν το πιστεύουν, έχουν ίσως δίκιο, αλλά για το Νομό μας και τον Δήμο μας, έρχονται καλύτερες μέρες».
Για το κάμπινγκ της Κουρούτας
11.05.16 9:50
Για το κάμπινγκ της Κουρούτας
Την παραχώρηση της παραλιακής έκτασης των 75 στρεμμάτων στην Κουρούτα σε ιδιώτη θα συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του το ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την Ιδιωτικοποίηση όλων των φιλέτων γης έχει βάλει στο στόχαστρο και το Κάμπινγκ της Κουρούτας.
Σε αυτή την πολιτική υποτίθεται ότι αντιδρά ο δήμος Ήλιδας. Λέμε υποτίθεται ότι αντιδρά γιατί όπως φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτό που αντιδρά η πλειοψηφία και η αντοπολίτευση (όλες οι παρατάξεις εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης) είναι ποιος φορέας είναι αυτός που θα επιλέξει τον ιδιώτη που θα εκμεταλλευτεί το χώρο. Ο Δήμος ή η ΕΤΑΔ.
Και οι δύο συμφωνούν ότι η έκταση πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Αυτή άλλωστε είναι και η πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια στην Κουρούτα, την ίδια εφαρμόζει η σημερινή δημοτική αρχή για τα απορρίμματα αλλά και η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση των πάντων ( λιμάνια, αεροδρόμια, οδικοί άξονες φιλέτα γης κλπ).
Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κάνει τη βρώμικη δουλειά σε όλους τους τομείς.
Προχωρά στην ψήφιση του βάρβαρου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. Υποστηρίζει και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις με το επιχείρημα ότι αυτές θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα φέρουν ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη τους όμως αυτή προϋποθέτει εργασιακές σχέσεις δούλων χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα απλήρωτη εργασία με μισθούς πείνας, καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας. Αυτά είναι που θρέφουν την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτό το δρόμο ανάπτυξης. Άλλωστε αυτόν πληρώνουμε σήμερα.
Οι δημότες και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της παραλιακής έκτασης του Κάμπινγκ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου.
Η παραλία, η γη πρέπει να ανήκουν στο λαό και να λειτουργούν για το δικό του συμφέρον και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Να διεκδικήσουν:
• Την αξιοποίηση της παραλιακής έκτασης με την αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών για αναψυχή και τουρισμό που να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας και όχι μόνο.
• Καμία δραστηριοποίηση ιδιωτών στο συγκεκριμένο χώρο. Παραλίες ελεύθερες για το λαό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Άγγελος Κολόσακας
Δημοτικός Σύμβουλος
Τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο στο Τραγανό
11.05.16 3:00
Τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο στο Τραγανό
Με κατάνυξη και λαμπρότητα τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο στο Τραγανό την περασμένη Τρίτη. Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ το πρωί της Τρίτης, πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή ιερέων της ευρύτερης περιοχής καθώς και πλήθους κόσμου.
Τους χορούς των Ιεροψαλτών διηύθυναν οι Ιεροψάλτες του Ναού κκ.Διαμαντής Καρασούλας και Παναγιώτης Σαραντούλιας.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεύση της ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου ενώ το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ.Αλέξης Καστρινός, ο Αντιδήμαρχος κ.Αντώνης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τραγανού κ.Νίκος Τσάκωνας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ρουπακίου κ.Θανάσης Σταυρόπουλος κ.α.
Σύσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
10.05.16 13:58
Σύσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-05-2016 στο γραφείο της Δ/ντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κας Ίριδας – Ερωφύλης Κόλλια στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Δημάρχου Πύργου κ.Γαβρίλη Λιατσή, του Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, του Αρχαιολόγου υπεύθυνου του αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου κ. Χρήστου Λιάγκουρα , της αρχαιολόγου κας Αθανασίας Ράλλη αρμόδιας των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου κ. Άρη Φιλιππόπουλου.
Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε σχετικά:
«Δεν πρόκειται για μια καθαρά εθιμοτυπική συνάντηση, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης μας. Προχωρήσαμε πιο κοντά στη λύση των προβλημάτων που μας συνδέουν. Μας διευκόλυνε πολύ η παρουσία του Δασάρχη κ. Λάττα ούτως ώστε να διευθετηθούν κάποια θέματα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς επίλυσής τους.
Είμαστε κοντά στην ανάδειξη του Ποντικόκαστρου στον Αγ.Ανδρέα και του Κάστρου της Ωλένης. Αυτά τα θέματα διευκόλυνε η συμμετοχή της υπεύθυνης των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγου της ΕΦΑ Ηλείας κας Αθανασίας Ράλλη.
Τα νέα, αρχίζουν και γίνονται καλά και ως προς την επισκεψιμότητα του Ιστορικού Κέντρου του Πύργου, αλλά και μετά την όπως φαίνεται οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, ο Δήμος μας θα μπει σε νέα λογική ανάπτυξης».
Η κα Κόλλια δήλωσε:
«Στη δεύτερη αυτή συνάντηση μπήκαν στέρεες βάσεις για την συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής, δίνοντας έμφαση στη Βυζαντινή Μεσαιωνική κληρονομιά με αιχμή το Ποντικόκαστρο και το Κάστρο της Ωλένης»
Ο κος Λάττας δήλωσε:
«Είχαμε μια συνεργασία στα πλαίσια της ανάδειξης και προστασίας περιοχών που έχουν ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για δασική αναψυχή και πολιτιστικό τουρισμό, στις περιοχές του Κατακόλου και συγκεκριμένα στο βουνό του Κατακόλου, στο Ποντικόκαστρο, αλλά και στο Κάστρο της Ωλένης. Πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των δράσεων.»
Ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
10.05.16 13:54
Ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
Στις 09 Μαΐου 2016 εκδόθηκε η Τροποποιητική Απόφαση Εξαίρεσης της Α.Π.: 19916/15-04-2016 Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος από την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου αποτελούμενου από προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, στην περιοχή του ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας (θέση Τριανταφυλλιάς)- (ΑΔΑ: 7ΕΠΠ4653Π8-ΙΞΕ).
Η ανωτέρω απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος εκδόθηκε ύστερα από την υπ΄ αριθμόν 08/2016 (ΑΔΑ: ΩΚ4ΗΟΡΗΝ-Η6Υ) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας με την οποία εστάλη συμπληρωματικό αίτημα από το ΦΟΔΣΑ Ηλείας (υπ αριθμόν πρωτ. έγγραφο 75/22-04-2016) έκδοσης Υπουργικής Απόφασης Εξαίρεσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για την υλοποίηση της πράξης της άμεσης προσωρινής ενδιάμεσης λύσης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του έργου: «ΜΟΜΑΚ Ν.ΗΛΕΙΑΣ» , στην οποία θα περιλαμβάνει και το Δήμο Πηνειού, υπό τον όρο ότι δεν θα επιτραπεί από κανένα Δήμο η μεταφορά σύμμεικτων στερεών αποβλήτων στο χώρο του ΧΥΤΥ Ηλείας και χωρίς την υπέρβαση των 10.000 τόνων με δυνατότητα άμεσης πληρωμής εκ μέρους κάθε Δήμου, ανάλογα με την ποσότητα των στερεών αποβλήτων που παραδίδει στην μονάδα.
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Πηνειού ύστερα από την σχετική Τροποποίηση Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος θα συμμετέχει στην πράξη της άμεσης προσωρινής ενδιάμεσης λύσης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του έργου: «ΜΟΜΑΚ Ν.ΗΛΕΙΑΣ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Προδημοσίευση του Υπομέτρου 6.1 ΄΄Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς΄΄
10.05.16 11:51
Προδημοσίευση  του Υπομέτρου 6.1 ΄΄Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς΄΄
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ηλείας ανακοινώνεται πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1 ΄΄Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς΄΄ του Π.Α.Α. 2014-2020.
Στόχος του Υπομέτρου 6.1 είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω ηλικιακής ανανέωσης και δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Το βασικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 17.000 € , το οποίο όμως μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 2.500,00 εφόσον η μόνιμη κατοικία βρίσκεται σε περιοχή ορεινή ή μειονεκτική και κατά 2.500,00 για ζωική παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση της εκμετάλλευσης.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα, εφόσον κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α1) Οι υποψήφιοι δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα:
i) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους.
ii) Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1.
α2) Οι υποψήφιοι δικαιούχοι Νομικά πρόσωπα:
i) Έχουν ως αρχηγό– νόμιμο εκπρόσωπο τους νέο γεωργό που πληροί της προϋποθέσεις του σημείου (α1).
ii) Έχουν ως αρχηγό – νόμιμο εκπρόσωπο νέο γεωργό, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 σημεία γ «Αρχηγός Γεωργικής Εκμετάλλευσης» και ε «Πρώτη Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ο οποίος μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%.
iii) Έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του αρχηγού – νόμιμου εκπροσώπου τους και εντός της ίδιας Περιφέρειας.
iv) Έχουν ως δραστηριότητα τη γεωργική παραγωγή (ΟΜΑΔΑ ΚΑΔ 01).
β) Οι νέοι γεωργοί αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά, κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.
γ) Είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
δ) Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα για τα φυσικά πρόσωπα ή ως κάτοχοι για τα νομικά πρόσωπα.
ε) Οι νέοι γεωργοί αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων δεν πρέπει να έχουν ασκήσει προηγουμένως γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα ή έλεγχο επί νομικών προσώπων με γεωργική δραστηριότητα.
στ) Να εκπληρώνουν την ιδιότητα του «ενεργού» αγρότη εντός 18 μηνών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.
ζ) Οι νέοι γεωργοί αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να τα αποκτήσουν.
η) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, με ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη με δεσμευτικούς ποιοτικούς ή ποσοτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες, για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους και αναλαμβάνουν τις σχετικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτείται.
θ) Εμπίπτουν στον ορισμό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (σύσταση Επιτροπής 2003/361/ΕΚ).
Κριτήρια Επιλεξιμότητας της Γεωργικής Εκμετάλλευσης του Υποψηφίου
-Η γεωργική εκμετάλλευση του/της υποψηφίου πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του, να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 € και μέγιστο 100.000 €.
-Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι: Ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους, μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου που είναι επιλέξιμη στα καθεστώτα της ενιαίας ενίσχυσης.
-Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο .
-Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης .
Με απόφαση Περιφερειάρχη, θα γίνει δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης ανά Περιφέρεια.
Η Προδημοσίευση και η Πρόσκληση ανά Περιφέρεια του Προγράμματος Νέων Γεωργών (καθώς και το σύνολο των εγγράφων που θα την συνοδεύουν) αναρτούνται στις ιστοσελίδες του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr , www.agrotikianaptixi.gr και των Περιφερειών που αφορούν.
Επίσης για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής στα τηλέφωνα : 2621360164, -165 , -171 .
Τον Άγιο Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ τίμησαν στον Πύργο οι Γορτύνιοι της Ηλείας
10.05.16 11:41
Τον Άγιο Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ τίμησαν στον Πύργο οι Γορτύνιοι της Ηλείας
Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από όλην την Ηλεία τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πύργου η μνήμη του Αγίου και Εθνομάρτυρος Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε΄. Την εκδήλωση, που τιμάται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος Ε», λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος με πλήθος ιερέων έκανε και αρτοκλασία στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας. Για την προσωπικότητα και την προσφορά του εκ Δημητσάνης Πατριάρχου μίλησε σε σύντομη ομιλία του ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που αναφέρθηκε στην πορεία του Γρηγορίου μέχρι το μαρτυρικό του τέλος ανήμερα του Πάσχα το 1821.
Ο Γρηγόριος Έ έγινε σύμβολο για τον μαχόμενο Ελληνισμό, που του προσέφερε μία θέση πρωτοπόρου της Ελευθερίας δίπλα στους λοιπούς αγωνιστές του Γένους. Η Εορτή στην μνήμη του Αγίου και Εθνομάρτυρος Πατριάρχου αποτελεί μία ευκαιρία να τονιστεί η μακρά σχέση της Γορτυνίας με την Ηλεία, καθώς ο Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων είναι ένα από τα αρχαιότερα Σωματεία της Ηλείας(από τα τέλη του 19ου αιώνος)και συνδέει τους Γορτυνίους που έκαναν νέα πατρίδα τους την Ηλεία και διακρίθηκαν στην Κοινωνία, το Εμπόριο, την Επιστήμη και την Τέχνη. Το παρών στον Ιερό Ναό έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πύργου, των στρατιωτικών αρχών και πολλών Συλλόγων και φορέων του τόπου.
Η εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα ολοκληρώθηκε με παράθεση μικρής δεξίωσης στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού και γεύμα για τα μέλη και τους φίλους των Γορτυνίων σε κεντρικό εστιατόριο του Πύργου, όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γεώργιος Μπράμος ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ όλους για την συμμετοχή τους στις εθνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που ανελλιπώς οργανώνουν οι Γορτύνιοι της Ηλείας.
Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική καταγραφή για τις εκθαλασσωμένες Caretta caretta
10.05.16 3:23
Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική καταγραφή για τις εκθαλασσωμένες Caretta caretta
Πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα 25/06 η εθελοντική καταγραφή για τις νεκρές εκθαλασσωμένες χελώνες Caretta caretta στις βορειοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (ΦΔΥΚΣ) σε συνεργασία με το Agro-Περιβαλλοντικό Γραφείο του κ. Διονύση Μαμάση και με τη συμμετοχή εθελοντών, κατέγραψαν στις παραλίες από Καυκαλίδα Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) μέχρι και το Κάστρο Ρίου (Π.Ε. Αχαΐας) τις εκθαλασσωμένες θαλάσσιες χελώνες.
Η μεγάλη ανησυχία επιβεβαιώθηκε εντοπίζοντας 24 νεκρές από τις οποίες οι 19 εντοπίστηκαν εντός της ακτογραμμής του Εθνικού Πάρκου (από τον Άραξο μέχρι και τις Αλυκές Λεχαινών). Οι υπόλοιπες καταγράφηκαν στις παραλίες της Καυκαλίδας Κυλλήνης, στη Μυρσίνη, στη Λακκόπετρα και 2 από αυτές στα Καμίνια και στο Κάστρο Ρίου που είχαν ήδη αναφερθεί από πολίτες. Μάλιστα την Παρασκευή 6/05 άλλη μια νεκρή χελώνα εντοπίστηκε στην παραλία του Μονοδεντρίου Βραχναιϊκων.
Τα ανησυχητικά αποτελέσματα των καταχωρήσεων θα κοινοποιηθούν στις Λιμενικές αρχές, στους Δήμους και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την λήψη βέλτιστων λύσεων για την θαλάσσια χελώνα πριν την αναπαραγωγική περίοδο.
Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση εντοπισμού εύρεσης νεκρής ακόμη και τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας να επικοινωνήσουν άμεσα στα τηλέφωνα 2693031939 (Φορέας Διαχείρισης), 6947938358 (Διονύσης Μαμάσης) 6980740070 (Ηλίας Τζώρας) και στις Λιμενικές Αρχές. Κάθε πληροφορία μπορεί να φανεί πολύτιμη για το απειλούμενο θαλάσσιο ερπετό.
Άμεση κρίνεται και η συνέχιση του προγράμματος παρακολούθησης για την προστασία της Caretta caretta στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς όπου πέρσι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του ΦΔΥΚΣ σημειώνοντας πολλαπλές δράσεις και έργο. Η παραλία του Εθνικού Πάρκου χαρακτηρίζεται ως (νέα) παραλία ωοτοκίας της Caretta-Caretta καθώς χρησιμοποιεί την περιοχή αυτή ως τροφικό πεδίο και χώρο αναπαραγωγής.
Στην εθελοντική καταγραφή συμμετείχαν από τον Φορέα Διαχείρισης οι: Γ.Καραμπέρου Δασολόγος-Συντονίστρια, Α.Ζαχαροπούλου Περιβαλλοντολόγος, Β.Ορφανού Βιολόγος, Α. Αναγνωστοπούλου Δασολόγος και οι επόπτες φύλαξης Ε.Καραγιάννη, Ε. Σωτηροπούλου, Η.Ιατρού, Α. Σουρμελής, Π.Πλώτας.
Με το ΑGRO-Περιβαλλοντικό Γραφείο Δ.Μαμάσης συμμετείχαν οι: Δ.Μαμάσης Περιβαλλοντολόγος-Συντονιστής καταγραφής, Η.Τζώρας Ερευνητής πεδίου, Α.Ιωσηφάκης Τελειόφοιτος τμήματος επιστημών της θάλασσας, I. Μπουντανιόζου Γεωγράφος, Θ.Ασπρούδης, Δ.Τσιλιγκάνου.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Μετά τις τελετές και την αναχώρηση της Ολυμπιακής φλόγας, ας μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς 2016 και τη Βραζιλία
09.05.16 13:04
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Μετά τις τελετές και την αναχώρηση της Ολυμπιακής φλόγας, ας μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς 2016 και τη Βραζιλία
Τώρα που τα φώτα των τελετών και της φλόγας απομακρύνθηκαν από την Ελλάδα, ας μιλήσουμε ειλικρινά για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας 2016. Οπωσδήποτε, στις συνειδήσεις των ανθρώπων πρόκειται για ένα θεσμό με έντονο συμβολισμό. Συμβολίζει την ειρήνη, την ευγενή άμιλλα, την ανοχή, με σκοπό την δημιουργία μιας κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό, ευγενείς στόχους που τιμούν κάθε φορά την χώρα μας, ως γενέτειρά τους.
Δυστυχώς όμως οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες μόνο τα παραπάνω δεν εφαρμόζουν.
• Πόσο βοήθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην παγκόσμια Ειρήνη; Θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία αυτό το καλοκαίρι;
• Μιλάμε για ευγενή άμιλλα, όταν η πλειοψηφία των αθλητών υποχρεώνονται να τονώσουν τον οργανισμό τους με επικίνδυνες ουσίες για την απόκτηση ενός μεταλλίου
• Μιλάμε για λιγότερη βία και ανοχή, όταν γίνονται έφοδοι στις φαβέλες με ανθρώπινα θύματα μεταξύ αυτών και παιδιά, όταν από την Κίνα ως την Βραζιλία, κατοικημένες περιοχές ισοπεδώνονται και φτωχοί κάτοικοι διώχνονται στον βωμό της «ανάπτυξης», με αφορμή τους ολυμπιακούς.
• Από πρώτο χέρι, γνωρίζουμε στην Ελλάδα για το χρέος που άφησαν πίσω τους, και τελικά πόσο χρησιμοποιούνται τα ολυμπιακά ακίνητα μετά το τέλος αυτής της μεγάλης γιορτής.
Στην Βραζιλία των Ολυμπιακών 2016, κυριαρχούν επίσης έντονα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως ο κίνδυνος από τον ιό Ζίκα που μεταδίδουν τα κουνούπια αλλά και τα μολυσμένα υδάτινα συστήματα, για τα οποία φταίει ξεκάθαρα η άναρχη ανθρώπινη δραστηριότητα. Παράλληλα οξύνονται τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και ειδικότερα τα προβλήματα του δημόσιου χρέους και της διαφθοράς, παρασέρνοντας και την ίδια την πρόεδρο μέσα από μια βίαιη διαδικασία απομάκρυνσης (στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις σε στενή διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα).
Είναι γεγονός ότι η διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, αντίθετα, τα έχει ήδη οξύνει.
Συνελήφθη 62χρονη ημεδαπή στην Αμαλιάδα για κατοχή λαθραίου καπνού
09.05.16 12:52
Συνελήφθη 62χρονη ημεδαπή στην Αμαλιάδα για κατοχή λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, σήμερα (9 Μαΐου 2016) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μια 62χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν, έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία της 62χρονης όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 24.767 γραμμάρια λαθραίου καπνού, διαμοιρασμένο σε επτά ανισοβαρείς συσκευασίες.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας
Η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων «Νέα Βασιλειάς»
09.05.16 11:01
 Η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας  επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων «Νέα Βασιλειάς»
Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας, επισκέφτηκαν το Σάββατο, το Άσυλο Ανιάτων' 'Νέα Βασιλειάς'', όπου και παράδωσαν διάφορα είδη τροφίμων μακράς διάρκειας για τις ανάγκες του Ασύλου καθώς και τα απαραίτητα για την παρασκευή και προσΚατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και το προσωπικό και να τους δώσουν το διαρκές αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ,της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.
Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων είπε:
‘’Ακολουθώντας πιστά την πολύχρονη παράδοση της Λέσχης, αυτές τις Άγιες Ημέρες, για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας, είμαστε στο Ευαγές αυτό Ίδρυμα, τιμώντας τους απόμαχους της ζωής, αλλά και αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πέραν του σημαντικού πολιτιστικού έργου μας, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, στην έκφραση αγάπης και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας».
Ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Αλέκος Μπεβούδας καθώς και η Γενική Γραμματέας κα Άννα Χρυσανθακοπούλου,τόνισαν την μεγάλη συμβολή της Λέσχης διαχρονικά στη Κοινωνική Προσφορά και το πολλαπλό έργο,που βρίσκει πρακτική εφαρμογή μέσα από τέτοιες δραστηριότητες. Ομοίως ο Ταμίας κ. Σάκης Πυριόχος και ο Παναγιώτης Θανόπουλος, Εφορος Αθλητικών, εξέφρασαν τον θαυμασμός τους για το Θεάρεστο και Ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης μας, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για το πρόθυμο και ακάματο προσωπικό,υποσχόμενοι σύντομα να επισκεφθούν το Ίδρυμα και πάλι...φορά ενός γεύματος.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83