banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συχνές διακοπές στο Δίκτυο Ύδρευσης στη Βάρδα λόγω αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού
13.01.21 11:32
Συχνές διακοπές στο Δίκτυο Ύδρευσης στη Βάρδα λόγω αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες πως θα υπάρξουν συχνές διακοπές στην υδροδότηση στη Δημοτική Ενότητα Βάρδας, λόγω της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.
Οι πολύωρες διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι την τελική αποπεράτωση του έργου.
«Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας
13.01.21 11:14
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας
Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαραγκός, ο αντιπρόεδρος Νίκος Δημήτρουλας και ο γ.γ. Αγαθοκλής Κωτσάκης.
Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του covid-19 στις επιχειρήσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου και του Νομού γενικότερα. Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα ανακούφισης, όπως μείωση δημοτικών τελών κ.α, που ήδη ισχύουν από το πρώτο κύμα πανδημίας, κάτι για το οποίο τα μέλη του Δ.Σ. τον ευχαρίστησαν θερμά. Επιπλέον, όπως έχει τονίσει και σε πρόσφατες δηλώσεις του, η μόνη λύση για οικονομική ανάκαμψη και ουσιαστική βοήθεια προς τους επαγγελματίες είναι η διαγραφή ιδιωτικών χρεών και η ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή η τύπωση χρήματος.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τόσο του συλλόγου όσο και του επιχειρηματικού κόσμου προκειμένου να υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την πλευρά του Δήμου (όσο επιτρέπει το ισχύον σχετικό νομικό και κανονιστικό πλαίσιο), ειδικά στη ζοφερή αυτή περίοδο.
Τέλος, ενημέρωσε, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία από την πανδημία και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, με προέδρους και εκπροσώπων φορέων του Οικονομικού και Επιχειρηματικού φόρουμ, τόσο σε τοπικό όσο πανελλαδικό επίπεδο, και προσκάλεσε τον κ. Μαραγκό να συμμετέχει σ’ αυτό.
«Καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πανδημίας. Έχει επέλθει ανήκεστη βλάβη σε όλο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και ειδικά της Δύσης. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η μεταφορά των χρεών ή οι δόσεις ή η όποια μετάθεση πληρωμών είναι απλά …«ασπιρίνες»!
Η ριζική θεραπεία είναι η διαγραφή ιδιωτικού χρέους, η εκτύπωση χρήματος, δημόσιες επενδύσεις και νέες συμφωνίες για την επανεκκίνησης της οικονομίας” δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνάντηση ο κ. Αντωνακόπουλος.
Συνελήφθη άνδρας στη Ζαχάρω γιατί έκλεψε πεζό με άσκηση βίας
13.01.21 8:42
Συνελήφθη άνδρας στη Ζαχάρω γιατί έκλεψε πεζό με άσκηση βίας
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στη Ζαχάρω, ο δράστης προσέγγισε αλλοδαπό άνδρα, που κινούταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε (150) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.
Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων
13.01.21 3:27
Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων
Απευθύνομαι σε καλοπροαίρετους και νοήμονες
Πολλοί λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Άλλοι ότι δεν πρέπει να σιωπούμε στην αλήθεια, γιατί τα τρωκτικά σκάβουν λαγούμια και στο τέλος θα βγουν στην επιφάνεια νικητές. Έτσι και εγώ αποφάσισα να πάψω να σωπαίνω για κάποια θέματα, έτσι ώστε να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Είμαι ένας πολίτης από την ομάδα που το 2007 θέλησε να ταράξει τα βαλτωμένα νερά που ζούμε ως δημότες, όσο αφορά την Ιστορική Μνήμη της Πόλης και ιδρύσαμε το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο ¨ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ¨. Δεν θα αναφερθώ στη πορεία, στις δράσεις και στη προσφορά του Ομίλου, διότι όσοι θέλουν έχουν μνήμη. Θα σταθώ στο θέμα κυρίως που με απασχολεί τελευταία, στη προσπάθεια που γίνεται να κρύψουν την αλήθεια κάποιοι νεόκοποι.
Θέμα ανάδειξης Τοπικού Ήρωα ΒΙΛΑΕΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ (ιστορικό)
Στη θέση ¨Σμιλέϊκα Αλώνια¨ περιοχής Λαντζοϊου, επί Δημαρχίας Ντίνου Αρβανίτη, στήθηκε Μνημείο το οποίο βελτιώθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Παναγόπουλου.
Ο όμιλος μας από το 2008 και κάθε χρόνο, το πρώτο 10ήμερο το Μαΐου, τελεί σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Πύργου, το Σύνδεσμο Πολεμιστών Τραυματιών, τη τοπική Κοινότητα και το κτήμα Μπριτζίκη, επιμνημόσυνη δέηση-δεξίωση και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας. Το τραγούδι, που τους στίχους έχει γράψει ο ποιητής Σάκης Γεωργακόπουλος, είναι ιδιοκτησία του Όμιλου μας. Στη βάση του μνημείου υπήρξε μαρμάρινη πλάκα (υπάρχει στο αρχείο μας) με λόγια του ανωτέρου ποιητή.
Ο νεοσύστατος σύλλογος Ιστορικών Ερευνητών, μέλη του οποίου έχουν συνεργαστεί μαζί μας στις εκδηλώσεις, έβαλαν ως ντεκόρ το μνημείο να φωτογραφηθούν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι επιδιώκεται να σφετεριστούν και να καπηλευτούν προσπάθειες προγενέστερων και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, διότι βλέπω ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στους πιο παλιούς που ετοίμασαν το «φαΐ» να το φάνε αυτοί. Μαθαίνουμε ότι ο Χαραλάμπης Βιλαέτης γίνεται «εργαλείο» για συμφωνίες με τη Μητρόπολη και άλλους συλλόγους και φυσικά «εργαλείο» χρηματοδότησης ενόψη μάλιστα των εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Εθνεγερσία.
Κατά τη γνώμη μου αυτό το ατόπημα και το πισώπλατο μαχαίρωμα είναι μόνο η αρχή!
Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο όμιλος μας στην επετειακή εκδήλωση 25ης Μαρτίου έχει εντάξει τη προβολή της Μάχης του Πύργου (3 Απριλίου 1821) με αναφορά σε όλους τους ήρωες που έλαβαν μέρος.
Στην εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 2019 έγινε παρουσίαση και της Τοπικής Παραδοσιακής Γυναικείας Φορεσιάς – Ακριβές αντίγραφο εργαστηρίου Αιμιλίας Γιαννοπούλου.
Όσον αφορά τη βοήθεια που έχει λάβει ο Σύλλογος είναι μόνο από τα μέλη και φίλους. Οι παρεμφερής Πολιτιστικοί Σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια πριμοδοτήθηκαν πλουσιοπάροχα.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε κάθε περίπτωση που ζητήσαμε χώρο για εκδηλώσεις ανταποκριθήκαμε, γιατί ήταν για ΣΥΝ-διοργάνωση α) Επετειακής εκδήλωσης 25ης Μαρτίου (Αντ/ρχης κ.Γεωργιόπουλος) και β) Πρόθεση για ΣΥΝ-διοργάνωση το έτος 2020, επίσης για την 25η Μαρτίου.
Η Εκκλησία: Καμιά βοήθεια πλην των Ιερέων Π. Νικόλαου Κατσηδήμα, Π. Χαράλαμπου Αθανασόπουλου, Π. Βασίλειου Λαγκαδινού.
Δήμος: Εκτός από κάποτε που παραχωρήθηκαν χώροι για εκδηλώσεις (όπως σε όλους δηλαδή- δεν ήταν και ειδική χάρη) και από ΙΕΡΑΞΕΤΑΣΤΕΣ τίποτα άλλο δεν έγινε.
Ακόμα και στην προσπάθειά μας από το 2014, να αναδείξουμε την Ιστορία της κάθε γειτονιάς του Πύργου έμεινε στα λόγια ότι θα κάνει ότι πρέπει να το αναδείξουμε μαζί σε συνεργασία.
Η τελευταία Δημοτική αρχή, μετά το θέμα που υπέκυψε της επιβίωσης των Πολιτιστικών συλλόγων λόγω της πανδημίας, φάνηκε ότι θέλει να βοηθήσει και πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Το καλοκαίρι 2020 εγκρίθηκε και για εμάς (όπως και για δεκάδες άλλα σωματεία) ένα μικρό ποσό για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, λόγω αναστολής της λειτουργίας μας. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει, με διάφορες δικαιολογίες από το Δήμο (όταν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα). Η γνώμη μου είναι ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βοηθά όλες τις πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να σταθούμε οι σύλλογοι. Άλλωστε καλώς ή κακώς ακούμε στις τηλεοράσεις, ότι το Κράτος στέλνει λεφτά για τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων. Είναι απορίας άξιο πως βρίσκουν όλοι (Περιφέρεια-Δήμος-Μητρόπολη κλπ) διάφορα εμπόδια σε εμάς, ενώ απλόχερα βρίσκουν τρόπους χρηματοδότησης και συμπαράστασης σε νεοσύστατους ή άλλους συλλόγους.
Παρακαλώ λοιπόν όλους να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο Σύλλογο που ανέδειξε τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΒΙΛΑΕΤΗ- ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και την ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ (και άλλα δρώμενα).
Παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή ως Δημότης να φροντίσει ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ για να μην πάψω να αισθάνομαι ότι έκανα το χρέος μου άδικα, στη Πόλη που γεννήθηκα και ήμασταν πάντοτε Δημότες οικογενειακά.
Κύριε Δήμαρχε η Πόλη θα χαρεί από κάθε σωστή σας ενέργεια, όχι εγώ.

Μαίρη Μιχαλακοπούλου
Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Χορευτικού Όμιλου ¨ Ηλείων Παράδοσις¨
Δημότης Πύργου
Επίσκεψη Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ.
12.01.21 16:47
Επίσκεψη Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. βρίσκεται στη Πρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί μια σειρά από συναντήσεις με Υπουργούς, και Φορείς για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων του Δήμου μας.
Σήμερα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ., στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προώθηση και περάτωση των έργων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή. Από πλευράς Δήμου αναζητήθηκαν λύσεις, και εργαλεία ώστε να είναι ικανός να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει έργα που σκοπό έχουν την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των Συνδημοτών μας.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ενταγμένα έργα, αλλά και στην υπερπροσπάθεια που γίνεται από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, ιδίως της Τεχνικής Υπηρεσίας που πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την άριστη εξυπηρέτηση των Συνδημοτών μας.
Ο Υπουργός κ. Βορίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δήμου και υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει, και στο μέτρο του εφικτού θα είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε.
Τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαρβαρέσος Κ.
Γίνεται πράξη η δέσμευση του δημάρχου Πύργου, για την ανάπτυξη της ανατολικής περιοχή της πόλης
12.01.21 14:55
Γίνεται πράξη η δέσμευση του δημάρχου Πύργου, για την ανάπτυξη της ανατολικής περιοχή της πόλης
«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς της πόλης!
Ένα «άπιαστο» όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής γίνεται πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Πύργου για την αγορά ακινήτου στην ανατολική πλευρά της πόλης, κατάλληλου για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.
Είναι «απίστευτο και όμως αληθινό» αυτό που δρομολογείται για την επί σειρά ετών υποβαθμισμένη πλευρά του Πύργου, με την πρόσφατη δίκαιη και ιστορική απόφαση του κ. Αντωνακόπουλου, η οποία ξάφνιασε ευχάριστα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Μιας περιοχής που κάποτε άκμαζε από κόσμο και τόνωνε την εμπορική κίνηση σε ολόκληρη την πόλη του Πύργου, που δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου έγινε το «αποπαίδι» της πόλης, διότι ξεχάστηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Ωστόσο έρχεται σήμερα ο κ. Τ. Αντωνακόπουλος να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκετοί πρ. δήμαρχοι είχαν τάξει στους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή «λαγούς με πετραχήλια», για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και στη συνέχεια παρέμεναν άφαντοι…
Αυτό γινόταν σε εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο στους δήμους, από πολλαπλές χρηματοδοτήσεις, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή που οι οικονομικές ενισχύσεις και τα έσοδα έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό. Η Αυτοδιοίκηση με τέτοιες ενέργειες και πράξεις ξεχωρίζει, γίνεται σεβαστή και αποδεκτή, όταν τα λόγια γίνονται πράξεις. Η αγορά κατάλληλου κτιρίου στην ανατολική περιοχή, με τις ανάλογες προδιαγραφές, για τη μεταφορά υπηρεσιών του δήμου, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου, εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια που πληρώνει ο δήμος, καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ.α.
Γνωρίζουμε περίτρανα κ. δήμαρχε ότι το ενδιαφέρον και η θέληση είναι καθαρά δική σας και βεβαίως φέρατε τάχιστα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα, διότι γνωρίζουν όλοι ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και αναγκαίο και δεν θα μπορούσε κανένας να έχει διαφορετική άποψη.
Αυτή την ιστορική σας απόφαση για την περιοχή μας δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε, σας ευχαριστούμε βαθύτατα γι’ αυτό το σπουδαίο και σημαντικό έργο που δρομολογείτε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε ν’ ανταποκριθούμε αντάξια απέναντί σας.

Παναγιώτης Σκαρτσιάρης
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Τετάρτη στα Λεχαινά
12.01.21 14:46
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Τετάρτη στα Λεχαινά
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στα Λεχαινά σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test από τις 09.00 ως τις 13.00, απέναντι από το Δημαρχείο Λεχαινών. Τα τεστ θα γίνουν αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ή ποδήλατο. Δε θα πραγματοποιούνται σε πεζούς.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση μάσκας κλπ).
Βραβεύτηκαν από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι.
12.01.21 14:41
Βραβεύτηκαν από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι.
Με διαφορετικό τρόπο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βράβευσε τους επιτυχόντες νέους σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι 45 νέοι σπουδαστές παρέλαβαν τους επαίνους και τα αναμνηστικά τους δώρα από τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Αντιδήμαρχο, αρμόδια για θέματα Παιδείας, κα Ρόη Αντωνοπούλου. Η παραλαβή έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα στο διάστημα των εορτών και σταδιακά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
Ο κ. Γεωργιόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους σπουδαστές και να τους συγχαρεί για την ευόδωση των προσπάθειών τους, ευχόμενος να έχουν καλές σπουδές, να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες μέσα από τη φοιτητική αλλά και την κοινωνική ζωή στις πόλεις που θα ζήσουν και να σταδιοδρομήσουν στις επιστήμες που επέλεξαν. Ευχήθηκε ακόμη να τελειώσει το δυνατόν συντομότερο η πανδημία ώστε οι νέοι φοιτητές να απαγκιστρωθούν από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και να βιώσουν την πραγματική εμπειρία των σπουδών στα πανεπιστήμιά τους.
Από την πλευρά της η κα Ρόη Αντωνοπούλου, υπογράμμισε ότι η φοιτητική ζωή είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος, συνιστώντας στους σπουδαστές να την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Τόνισε ακόμη ότι το συμβολικό δώρο που συνόδευε τους επαίνους ήταν ένα ζεύγος ακουστικών σύγχρονης τεχνολογίας, ιδανικό για τηλεδιασκέψεις, που θα είναι χρήσιμο στους σπουδαστές σ’ αυτή τη συγκυρία.
Συνελήφθη άνδρας στην Γαστούνη για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας
10.01.21 16:31
Συνελήφθη άνδρας στην Γαστούνη για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας
Ο δράστης ενεργώντας από κοινού με συνεργό του αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη 350 ευρώ
Εξαπάτησαν την γυναίκα με το πρόσχημα του τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα της κόρης της

Συνελήφθη, προχθές (9-1-2021) στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, στις 9-1-2021 το μεσημέρι, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης, ένας συνεργός του συλληφθέντα και προσποιούμενος τον αστυνομικό της ανέφερε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως χρήματα.
Στη συνέχεια συνεργοί του άνδρα (γυναίκα – άνδρας), τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και προσποιήθηκαν την κόρη της και ιατρό, ζητώντας άμεσα χρήματα.
Η γυναίκα πείστηκε από τους απατεώνες και έπειτα από λίγη ώρα, ο συλληφθείς μετέβη στην οικία της και της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα κατέσχεσαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την απάτη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών του.
Από τις πηγές Κακοταρίου ή ύδρευση των Δήμων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού
10.01.21 16:06
Από τις πηγές Κακοταρίου ή ύδρευση των Δήμων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού
Κάνουμε γνωστό, οτι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 η ύδρευση των τριών δήμων μελών του Συνδέσμου ύδρευσης "Ο ΠΗΝΕΙΟΣ" θα γίνεται αποκλειστικά από τις πηγές Κακοταριου και για ΕΝΑ ΜΗΝΑ λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο φράγμα τεχνικής λίμνης Πηνειού. Στο διάστημα των εκτελούμενων εργασιών θα σταματήσει η λειτουργία του διυλιστηρίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Παπαδόπουλος
«ΣΟΥΛΗΣ - ΚΙΟΥΝΙΣ ΑΒΕΕ»: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ
10.01.21 13:47
«ΣΟΥΛΗΣ - ΚΙΟΥΝΙΣ ΑΒΕΕ»: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ
Στο κάλεσμα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία της Δήμου Πηνειού ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά η εταιρεία «Σούλης-Κιούνις ΑΒΕΕ».
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Αντώνης Σούλης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο στο δημαρχείο και παρουσία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σίμωνα Μάλλιαρη, παρέδωσε οκτώ τάμπλετ που από σήμερα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών σχολείων του Δήμου και φυσικά των μαθητών.
Ο δήμαρχος αποδεχόμενος με ικανοποίηση την σημαντική προσφορά της εταιρείας δήλωσε:
«Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία «Σούλης-Κιούνις ΑΒΕΕ» που πάντα ανταποκρίνεται σε καλέσματα της Δημοτικής Αρχής και άλλων φορέων. Έτσι και τώρα μετά από σχετικό έγγραφο του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Σούλης ανταποκρίθηκε στην παράκληση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής προσφέροντας οκτώ tablet, τα οποία θα είναι στη διάθεση των 8 Δημοτικών Σχολείων που υπάρχουν, έτσι ώστε να τα διανείμει ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής, ο συνάδελφος, φίλος και συνεργάτης ο Σίμων Μάλλιαρης και να χρησιμοποιηθούν από τη μαθητιώσα νεολαία.
Και πάλι ευχαριστώ την εταιρεία μέσω του κυρίου Αντώνη Σούλη και οφείλουμε να αναδεικνύουμε την προσφορά αυτών των ανθρώπων, των ωφέλιμων και χρήσιμων ανθρώπων που είναι δημιουργικοί προσφέροντας στην οικονομία του τόπου αλλά και στον άνθρωπο. Ευχαριστώ την εταιρεία μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι Καλή Χρονιά, υγεία, χαρά και πάντα επαύξηση της δημιουργικής τους διάθεσης επ’ ωφελεία του συνόλου του Δήμου Πηνειού αλλά και του νομού μας».
Την εταιρεία ευχαρίστησε για την προσφορά της και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Σίμων Μάλλιαρης.
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οποτεδήποτε μας χρειαστεί ο Δήμος και μπορούμε και έχουμε τα μέσα ή τη δυνατότητα, να ξέρει ότι θα είμαστε δίπλα του».
Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών στην Αμαλιάδα
10.01.21 11:47
Συνελήφθη διακινητής  ναρκωτικών στην Αμαλιάδα
Συνελήφθη στην Αμαλιάδα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, βρήκαν στην κατοχή του άνδρα και κατάσχεσαν συνολικά 800 περίπου γραμμάρια συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας (BOOM), που ήταν διαμοιρασμένη ως εξής:
Δύο συσκευασίες που περιείχαν 789 γραμμάρια BOOM.
Δέκα ισοβαρείς συσκευασίες του ενός γραμμαρίου περίπου έκαστη με BOOM.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΜΑΤΣΟΥΚΑ»
08.01.21 4:29
 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΜΑΤΣΟΥΚΑ»
Αίσθηση από την ανάρτηση μίας φωτογραφίας με σημασία!

* Η δυνατή προσωπική φιλία και η συνάντησή του με έναν άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Ηλεία: Τον Θοδωρή Δαβίλα!

Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, από την επίσκεψη του ίδιου στις Επιχειρήσεις «ΜΑΤΣΟΥΚΑ» με τον Θοδωρή Δαβίλα, για πολλούς μπορεί να ήταν απλά ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, αλλά για όσους γνωρίζουν προκαλεί ήδη προβληματισμό και αγχωτικά συναισθήματα...
Η αλυσίδα Επιχειρήσεων «ΜΑΤΣΟΥΚΑ» στην Αθήνα μετράει δεκαετίες στον τομέα ξηρών καρπών, σοκολατοποιίας και γλυκισμάτων και είναι φημισμένη σε όλη την Ελλάδα.
Ωστόσο η ισχυρή φιλία και η οικογενειακή σχέση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με το ζεύγος Θοδωρή Δαβίλα και Χριστίνας Ματσούκα (όπως διακρίνεται και στη φωτο) ξεπερνά τα περιθώρια μιας απλώς συνάντησης ή τυπικής γνωριμίας.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Θοδωρής Δαβίλας έχει και έναν σημαντικό ρόλο στήριξης στην οργάνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη για τον Δήμο Ήλιδας αφού πέραν του γεγονότος ότι είναι Ηλείος, είναι και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τόσο τα πρόσωπα όσο και τη διαχείριση της πολιτικής διαδικασίας στην Ηλεία. Και τούτο δεν είναι τυχαίο, αλλά έχει σχέση με την παρουσία του επί σειρά ετών δίπλα στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία αλλά και κουμπάρο του, Δημήτρη Γεωργακόπουλο.
Αυτό δείχνει επίσης ότι είναι και η ώρα για πλήρη συστράτευση των φίλων με τους οποίους έχει ισχυρούς δεσμούς ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, και αποδεικνύεται ότι η σταδιακή παρουσίασή τους που θυμίζει την... τακτική της «σταγόνας», έχει να κάνει με την αναγνώριση της ανιδιοτελούς, και διαχρονικής προσφοράς του. Είναι μία αγάπη που επεκτείνεται για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας ανεξάρτητα από πολιτικούς όρους και ιδεολογήματα!
Όσοι λοιπόν βιάστηκαν να σχολιάσουν αρνητικά και να κρίνουν κακόπιστα τις κινήσεις του στον Δήμο, καλό είναι να περιμένουν... Αυτές οι κινήσεις έχουν λόγο και αιτία και κυρίως απολαμβάνουν της αποδοχής νευραλγικών για τον τόπο προσώπων, κάτι που επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο...
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι θα υπάρξουν και άλλα πρόσωπα που προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους, και του ΠΑΣΟΚ που θα βρεθούν δίπλα στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, και θα εκθέσουν σίγουρα όσους σήμερα μιλούν κακοπροαίρετα, χωρίς όμως τότε να μπορούν να δικαιολογηθούν. Γιατί, στο τέλος, όσοι επιμένουν να βρίσκονται ακόμη απέναντί του, ένα είναι σίγουρο: Ότι, «θα χάσουν και τον ύπνο τους!..»
Πέντε Αντιδημάρχους όρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος
07.01.21 15:49
Πέντε Αντιδημάρχους όρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος
Στον ορισμό των Αντιδημάρχων, μετά τη λήξη της θητείας τους, προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, θεσπίζοντας μία επιπλέον θέση άμισθου Αντιδημάρχου.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο κ. Γεωργιόπουλος ορίζει:

1. Τον κ. Αλεξανδρόπουλο Ιωάννη του Χαραλάμπους α) καθ΄ ύληνΑντιδήμαρχο Οικονομικών άνευ αντιμισθίας και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Οικονομικών θεμάτων και ιδίως :
i. Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των Τμημάτων Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου, οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του Δήμου και την κείμενη Νομοθεσία.
ii. Την έκδοση του τεκμηριωμένου αιτήματος, την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.
β) κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Φολόης και του μεταβιβάζει τις κάτωθι αρμοδιότητες
iii. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
iv. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
v. Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας
vi. Την εποπτεία και παρακολούθηση των επεκτάσεων εξηλεκτρισμού στη δημοτική ενότητα.
vii. Την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
viii. Τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
ix. την τέλεση πολιτικών γάμων στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φολόης.
Για το σύνολο των ανωτέρω ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων:
i. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες
ii. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς του.
iii. Την θεώρηση γνησίου υπογραφής, την υπογραφή βεβαιώσεων, την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων.
γ) Ορίζεται μέλος της Οικονομικής Επιτροπής
2. Την κα. Αντωνοπούλου Ροϊδούλα του Ιωάννη α) καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αντιμισθία και της μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και ευθύνη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας και ιδίως της λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας (εξαιρουμένων των θεμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού) οι αρμοδιότητες του οποίου ορίζονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του Δήμου και την κείμενη Νομοθεσία.
ii. Την ευθύνη της διαχείρισης, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, των σχετικών με την πανδημία COVID_19 θεμάτων.
iii. Τη διαχείριση των θεμάτων Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
iv. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
v. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς της.
vi. Την τέλεση πολιτικών γάμων, την θεώρηση γνησίου υπογραφής, την υπογραφή βεβαιώσεων, την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων.
β)Ορίζεται μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
3. Τον κ. Αρβανίτη Βασίλειο του Κωνσταντίνου α) καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας & Αγροτικής Οικονομίας με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου και του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και ιδίως :
i. Την εποπτεία και ευθύνη των τμημάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του Δήμου και την κείμενη Νομοθεσία.
ii. Την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
iii. Την εποπτεία του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής και ιδίως την ευθύνη της Αγροτικής οδοποιίας(Διαχείριση οχημάτων και των μηχανημάτων)
β) κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Λαμπείας και του μεταβιβάζει τις κάτωθι αρμοδιότητες
iv. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
v. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
vi. Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας
vii. Την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
viii. Τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
ix. την τέλεση πολιτικών γάμων στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Λαμπείας.
Για το σύνολο των ανωτέρω ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων:
i. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες
ii. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς του.
iii. Την θεώρηση γνησίου υπογραφής, την υπογραφή βεβαιώσεων, την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων.
γ) Ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
4. Τον κ. Σπηλιόπουλο Χαράλαμπο του Σπήλιου (αναπληρωτής Δημάρχου) α) καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού, Ολυμπιακών Θεμάτων & Διεθνών Σχέσεων με αντιμισθία και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες σχετικές με την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και του Ολυμπισμού, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ιδίως :
i. Την εποπτεία και ευθύνη του Γραφείου Τουρισμού και Απασχόλησης και του Γραφείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού στο μέρος που αφορά τα θέματα Πολιτισμού.
ii. Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας Μουσείων.
iii. Τις δράσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση θεμάτων Διεθνών Σχέσεων.
iv. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
v. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς του.
vi. Την τέλεση πολιτικών γάμων, την θεώρηση γνησίου υπογραφής, την υπογραφή βεβαιώσεων, την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων.

5. Τον κ. Φλέσσα Παναγιώτη του Θεδώρου α) καθ΄ ύλην ΑντιδήμαρχοΤεχνικών Υπηρεσιών με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα
i. Την εποπτεία και ευθύνη των αντίστοιχων οργανικών μονάδων ήτοι των Τμημάτων Τεχνικών Έργων, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών και Πολεοδομίας, οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στην κείμενη νομοθεσία.
ii. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
iii. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια σε θέματα αρμοδιότητάς του.
iv. Την τέλεση πολιτικών γάμων, την θεώρηση γνησίου υπογραφής, την υπογραφή βεβαιώσεων, την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων.
β)Ορίζεται μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Α. Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Παναγόπουλο Λύσανδρο του Κωνσταντίνου ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την Δημοτική Ενότητα Λασιώνος, χωρίς αμοιβή, από την επομένη της εκδόσεως της παρούσης μέχρι 31/12/2021 (ημερομηνία λήξης θητείας Αντιδημάρχων) αναθέτοντας σε αυτόν:

I. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
II. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
III. Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.
IV. Τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων.
V. Τέλεση πολιτικών γάμων στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος.
Β. Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αναστασόπουλο Νικόλαο του Δημητρίου ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο «Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης, Καθημερινότητας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη», χωρίς αμοιβή, , από την επομένη της εκδόσεως της παρούσης μέχρι 31/12/2021 (ημερομηνία λήξης θητείας Αντιδημάρχων) αρμόδιο για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου που σχετίζονται με:
I. Τη λειτουργία των Κ.Ε.Π.
II. Τη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης καταγραφής προβλημάτων και αιτημάτων των πολιτών (Novoville)
III. Τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων
IV. Τη επικοινωνία και συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και τον συντονισμό των ενεργειών για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Προληπτικά «rapid test» στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας
07.01.21 12:48
Προληπτικά «rapid test» στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας
Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας για την πανδημία του Covid-19, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους (rapid test) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που την Πέμπτη βρέθηκε στην Αμαλιάδα.
Ο εργαστηριακός έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου, αφορούσε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης «από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε όλους τους χώρους του δήμου ενώ έχουν ενισχυθεί οι ηλεκτρονικές διαδικασίες και η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και επαφή με τους πολίτες».
«Το επίπεδο επιφυλακής θα συνεχίσει να είναι υψηλό», συνέχισε ο κ. Λυμπέρης «ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς στην μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού».
Στις δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη επεσήμανε:
«Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ υλοποιούμε σήμερα προληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό, σε εργαζόμενους στο Δήμο. Οι έλεγχοι αυτοί είναι απαραίτητοι για την προστασία της υγείας του προσωπικού αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες μας. Βέβαια οι έλεγχοι συμβάλλουν στην καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στο Δήμο μας.
Ευχαριστούμε τα στελέχη του ΕΟΔΥ και εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με τον νέο πρόεδρο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού
07.01.21 11:15
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με τον νέο πρόεδρο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού
Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με τον νέο πρόεδρο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Πηνειού - Αλφειού Αντώνη Γιαχαλή, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Ο κ. Γιαννόπουλος ευχήθηκε καλή θητεία στον ίδιο και στα υπόλοιπα νέα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού, καθώς και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, με τον κ. Γιαχαλή να τον ευχαριστεί από την πλευρά του για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού, η διεκπεραίωση των οποίων θα συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του, επ’ ωφελεία των ΤΟΕΒ και κατ’ επέκταση των αγροτών – παραγωγών, ενώ από την “ατζέντα” της συνάντησης δεν έλειπαν θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία και συντήρηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του ΓΟΕΒ στην Π.Ε Ηλείας. Τέλος, έγινε ένας σύντομος απολογισμός σχετικά με την «ανταπόκριση» των αποστραγγιστικών τάφρων, στην πολύωρη έντονη βροχόπτωση της περασμένης Δευτέρας, τις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν και τις προληπτικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας επίκειται νέα συνάντηση συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, για τον προγραμματισμό δράσεων και εργασιών στον Οργανισμό και στο αρδευτικό δίκτυο.
Με αφορμή τη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Τάσο Αλτάνη, για την αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού.
Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στη Βάρδα
07.01.21 10:22
Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στη Βάρδα
Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες, ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη Βάρδα τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα από τις 8:00 το πρωί και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, στον κεντρικό αγωγό.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ»!
07.01.21 3:48
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ»!
Το μέλλον ανήκει
σε τέτοιες επιχειρήσεις!..

ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ» επισκέφθηκε προσφάτως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, ανταποκρινόμενος ευγενικά στην πρόσκληση του Σάκη Μπριντζίκη. Έτσι, περιηγήθηκε στους χώρους του Κτήματος και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες αλλά και τις νέες καινοτομίες στην οινοποιΐα από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αυτής και της συζήτησης που είχε με τους υπεύθυνους ο κ. Κωνσταντόπουλος προχώρησε σε δήλωση με αρκετά μηνύματα, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η επίσκεψη καθ η πολύωρη άψογη ξενάγηση στους χώρους και σε κάθε δραστηριότητα του Κτήματος Μπριντζίκη με άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο και με την αίσθηση της ελπίδας. ότι στην Ηλεία μας υπάρχει μέλλον, αφού δραστηριοποιούνται και επιχειρηματίες του βεληνεκούς, των εξειδικευμένων γνώσεων, της αγάπης για τη δουλειά τους και της διορατικότητάς τους για το αύριο. Στοιχεία που διαθέτει τόσο ο φίλος μου, επιστήμονας και εξαίρετος άνθρωπος, Σάκης Μπριντζίκης, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα με την τεχνοκρατική αντίληψη και τη δίψα για καινούρια πράγματα και εφαρμογές, της αγαπητής μου φίλης και ξεχωριστής κυρίας, της Διονυσίας Ντατσοπούλου – Μπριντζίκη.
Αλλά πέραν αυτών, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια ακόμη σημαντική προσωπικότητα που αναμφίβολα έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη και την ποιότητα, αποτελώντας μέρος της «ψυχής» του Κτήματος Μπριντζίκη. Αναφέρομαι στον κ. Μάρτιν Μακντάρεν που προσωπικά με «άγγιξε» με τη συζήτησή μας.
Πιστεύω ότι, η πολιτεία σε γενικές γραμμές, έχει στηρίξει τον οραματικό στόχο των φίλων μου Σάκη και Σοφίας, που από την πλευρά τους δίνουν τα διαπιστευτήριά τους με τη σπουδαία επιχείρησή τους τόσο στον τομέα του οίνου, όσο και της μπύρας.
Το μέλλον τους ανήκει! Και ευελπιστώ σε κάθε άλλη στήριξή τους, γιατί το αξίζουν!
Αλλά και γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες υγιείς επιχειρήσεις που τολμούν θετικά βήματα. Έτσι, άλλωστε θα μπορέσουμε να δούμε πραγματική ανάπτυξη και αλλαγή σελίδας στη… «βαλτωμένη» Ηλεία μας.
Εμείς πάλι, ως πολίτες, αλλά και ως θεσμικοί της Ηλείας έχουμε την ευθύνη και πρέπει να γίνουμε οι «λαμπαδηδρόμοι» προβάλλοντας παντού και πάντα τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του τόπου μας και να πρεσβεύουμε την προτίμηση και κατανάλωση αυτών ακριβώς των προϊόντων.
Έτσι αισθάνομαι εγώ και πράττω και τούτο παρακινώ και τις φίλες και φίλους μου να κάνουν όπου και αν βρίσκομαι. Γιατί η στήριξη των προϊόντων μας, δεν είναι αυτονόητη, αλλά απαιτείται και επιβάλλεται.
Φίλε Σάκη και αγαπητή μου Διονυσία, συγχαρητήρια λοιπόν, γι' αυτό που έχετε δημιουργήσει και εύχομαι υλοποίηση των στόχων σας για το καλό του ίδιου του τόπου μας!»

Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
04.01.21 13:06
Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου απέτρεψε τα χειρότερα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν συνεχόμενα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές αλλά και να υπάρξουν κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στη συγκοινωνία. Τα πιο σημαντικά από τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται στις Κοινότητες Νεράιδας, Χελιδονίου, Ηράκλειας, Στρεφίου, Πλατάνου, Νεμούτας, Φλόκα, αλλά και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Πάτρας – Τρίπολης (111), από το Πανόπουλο μέχρι τα Τριπόταμα.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με ολόκληρο το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και με τρία μηχανήματα JCB (δύο δημοτικά και ένα μισθωμένο) ρίχτηκε από νωρίς το πρωί στη μάχη, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα. Επίσης, στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτω από την αερογέφυρα, πλημμύρισε σε όλο του το πλάτος το οδόστρωμα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν ακόμη στον επαρχιακό δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Δήμος θα βρίσκεται σε επαγρύπνιση παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού ώστε ο μηχανισμός του να είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά όλα τα rapidtest
04.01.21 13:01
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά όλα τα rapidtest
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest)Covid-19, μέσα από το αυτοκίνητο (drivethrough).
Το rapidtestπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, σε πολίτες στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε σταθμεύσει μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1μμ, πραγματοποιώντας συνολικά 82 τεστ, αριθμός ικανοποιητικός, δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όπως έγινε γνωστό και τα 82 τεστ βγήκαν αρνητικά.Στη διαδικασία των τεστ υπεβλήθησαν δημότες από την Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και από τις όμορες Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Ηράκλειας, Πουρναρίου, Φλόκα, Κοσκινά, Κλαδέου, Αρχαίας Πίσας και Λιναριάς.
«Βασικό μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς σε αυτή την πανδημία», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, από την αρχή της πανδημίας, εκατοντάδες διαγνωστικάrapidtest σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Αρχές.Έγιναν, συγκεκριμένα, rapidtest στο προσωπικό του Δήμου και των Υπηρεσιών που έχουν επαφή με τους πολίτες, σε χώρους αυξημένης συνάθροισης, σε ευπαθείς ομάδες και ειδικούς πληθυσμούς, όποτε παρέστη ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μαζί με μια πλειάδα άλλων μέτρων προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζουμε από τον Μάρτιο του 2020, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δημοτών μας».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει να καλύψει με ανάλογα rapidtest όλες τις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, η διαδικασία των τεστ μέσα από το αυτοκίνητο, θα επαναληφθεί σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20