ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Κάλυψη θέσης δκαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας
08.04.15 10:16
Κάλυψη θέσης δκαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, όπως γράφει σήμερα η "Ενημερωση", στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.
Για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αντιστοιχεί μία θέση.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1975 έως και 1993. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στον Γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από τον διαγωνισμό, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση μόνο για την περιφέρεια Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου.
'Εξοδα παράστασης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πύργου
08.04.15 7:23
'Εξοδα παράστασης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πύργου
Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου καθορίστηκαν τα µηνιαία έξοδα παράστασης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Ν.Π.∆.∆. «∆ηµοτικό Λιµενικό Ταµείο Πύργου» για τα έτη: α. 2014 και συγκεκριµένα από 8- 10-2014 έως 31-12-2014 [καθόσον το νέο Διοικητικό του Νοµικού Προσώπου ορίστηκε µε την υπ’ αριθ. 328/8.10.2014 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου] και β. 2015, ως εξής:
1. Ποσό πεντακοσίων (500) ευρώ, ως έξοδα παράστασης Προέδρου
2. Ποσό διακοσίων (200 ευρώ, ως έξοδα παράστασης Αντιπροέδρου
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
08.04.15 4:55
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
- Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια χλωρίου και χημικών προϊόντων από τη ΔΕΥΑ Ζαχάρως
- Λήξη εθελοντικής δράσης στο Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας από τον Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας και την εθελοντική οργάνωση ΕΛΙΞ
- Λήξη του πασχαλινού παζαριού από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Πασχαλινό παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου στο Μπαντούνειο Πνευματικό Κέντρο
- Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύλλογο Νεολαίας Καταραχίου Πύργου
- Συγκέντρωση στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Δήμο Πύργου»
- Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ηλείας από τον ΟΓΑ
- Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Πύργου
- Εκκλησιασμός νηπίων Τσιρώνειου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αμαλιάδας
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας
- Αγώνες της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Αίολου Πύργου στο Αγρίνιο
- Υπερίων Αμαλιάδας - Κεφαλλονιά στις 2:00 μ.μ. για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 ΕΣΚΑ-Η
- Διεξαγωγή 29ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Α2 Κατηγορίας Ηλείας
- Φιλικός αγώνας μεταξύ του Παμβουπρασιακού Βάρδας και του Αστέρα Αμαλιάδας
- Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Κλήρωση μπαράζ υποβιβασμού στην Β΄Κατηγορία Μπάσκετ της Β’ ΕΣΚΑ-Η για την Α.Ε. Κάτω Παναγιάς
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ “O άλλος δρόμος στον Δήμο Πηνειού”
08.04.15 3:28
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ “O άλλος δρόμος στον Δήμο Πηνειού”
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Βαρθολομιό συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας της Δημοτικής Κίνησης “O άλλος δρόμος στον Δήμο Πηνειού”.
Κύρια θέματα συζήτησης ήταν
η Διαχείριση απορριμμάτων σε όλες της τις παραμέτρους όπως, απουσία Ανακύκλωσης, μόλυνση περιβάλλοντος, καταστροφή Δάσους Θινών, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, μη λειτουργία Βιολογικού καθαρισμού κλπ.
Ο Νόμος “Καλλικράτη” . Τα προβλήματα που παρουσιάζει η εφαρμογή του. Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ανάγκη σχεδιασμού ενός άλλου χάρτη στην Τ.Α. με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη αμεσότητα, καλύτερη εκπροσώπηση.
Προγραμματισμός δράσεων της Κίνησης (οργάνωση εκδηλώσεων, παραστάσεων, εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης κλπ). Συμφωνήθηκε η κατάρτιση προγράμματος τακτικών συναντήσεων για συζήτηση των προβλημάτων του Δήμου αλλά και της Τ.Α. γενικότερα.
Αποφασίστηκε η σύσταση δημοτικής ομάδας που θα ασχοληθεί με θέματα οργάνωσης και μελέτης των προβλημάτων.
Σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας για τη λειτουργία των Νοσοκομείων
07.04.15 12:11
Σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας για τη λειτουργία των Νοσοκομείων
Στο Δημαρχείο Αμαλιάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κ. Τσαούση προσεκλήθησαν και παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ν. Κατσαρός, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Β. Δημόπουλος, ο Δ/ντής - Συντονιστής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Δ/ντής Ορθοπεδικής Κ. Καραίνδρος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γ. Μπακέλλας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Π.Φ.Υ. καθώς και η εύρυθμη λειτουργία, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο νοσηλευτικών μονάδων των δύο Νοσοκομείων του Νομού Πύργου και Αμαλιάδας καθώς και των Κ.Υ. για την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νομό.

Πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας
07.04.15 6:04
Πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας σε συνεργασία με ΚΕΚ της επιλογής του αναλαμβάνει την διεξαγωγή εξετάσεων και σεμιναρίων διάρκειας 10 ωρών live εκπαίδευσης (2-3 ημέρες), και 30 ώρες ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων ακόμα κι αν έχουν άλλο κύριο επάγγελμα.
Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 χρόνια και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται από έμπειρους εκπαιδευτές, άριστα καταρτισμένους στο αντικείμενο, πιστοποιημένους από τους σχετικούς φορείς, ώστε να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς της Ηλείας
07.04.15 5:58
Καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς της Ηλείας
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.710 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.
Οι δικαιούχοι πληγέντες παραγωγοί της Ηλείας θα μοιραστούν το ποσό των 432.226,78 ευρώ.
Ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Αμαλιάδας
07.04.15 5:11
Ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Αμαλιάδας
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η κατάστασή του κρίνεται επικίνδυνη βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό κύρια αλλά και σε διοικητικό και τεχνικό, το έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο ώστε να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που είναι ο μισός πληθυσμός του Ν. Ηλείας. Η κατάσταση φυσικά γίνεται πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς όταν το νοσοκομείο εφημερεύει.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
Την τελευταία τριετία υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις χωρίς να υπάρξει καμία πρόσληψη. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικά οι γιατροί που υπηρετούν καλύπτουν το 50% των θέσεων που προβλέπονται. Σοβαρά επίσης είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και βέβαια δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της υγείας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας αλλά και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα της οποίας το ισόγειο και το υπόγειο έχουν ολοκληρωθεί».
«‘‘Μάνας Θρήνος’’. Ταξιδεύοντας στην ελληνική Λογοτεχνία» στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
07.04.15 4:11
«‘‘Μάνας Θρήνος’’. Ταξιδεύοντας στην ελληνική Λογοτεχνία» στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Το Σωματείο «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» και το 3ο Γυμνάσιο διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «‘‘Μάνας Θρήνος’’. Ταξιδεύοντας στην ελληνική Λογοτεχνία».
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, στις 6:00 το απόγευμα.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Στέλλα Σακκά - Χριστοπούλου, καθηγήτρια Φιλόλογος - Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
Συμμετέχει η μικτή Χορωδία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παντελή Πανδή.
Έκτακτη συμμετοχή της μαθήτριας της Γ’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, Μελίνας Τεμπομέρα που θα ψάλλει το Κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου.
Συνελήφθησαν στον Πύργο για πώληση κροτίδων
06.04.15 12:57
Συνελήφθησαν στον Πύργο για πώληση κροτίδων
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες τους κατάφεραν να συλλάβουν το περασμένο 4 Απριλίου 2015 στον Πύργο δύο ημεδαπούς ηλικίας 18 και 14 ετών και μια 41χρονη υπήκοο Βουλγαρίας για εμπορία και κατοχή κροτίδων.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σύλληψη του 14χρονου, ο οποίος διέθετε παράνομα προς πώληση κροτίδες και πώλησε σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος πελάτης 39 κροτίδες έναντι του χρηματικού ποσού των 12 ευρώ.
Η Καλή Πράξη Προσκόπων ΠΑΣΧΑ 2015 - Ημέρα Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης
06.04.15 8:19
Η Καλή Πράξη Προσκόπων ΠΑΣΧΑ 2015 - Ημέρα Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης
Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες της Χριστιανοσύνης,με τα Υψηλά μηνύματα ,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Έτσι,με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας οργανώθηκε το Σαββατο του Λαζάρου, Ημέρα Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης.Σε αυτή έλαβαν μέρος μέλη της,πολυπληθής αντιπροσωπεία Προσκόπων του Πύργου και μαθητές.
Η μακρόχρονη αυτή παράδοση,που με συνέπεια ακολουθούν, προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν λίγο πιο χαρούμενα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης την ικανοποίηση της προσφοράς.
Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των 2ου, 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Πύργου, συγκέντρωσαν τρόφιμα στις εισόδους μεγάλων καταστημάτων, με σκοπό να δοθούν σε φτωχές οικογένειες, διακριτικά, από τους Διευθυντές των σχολείων αυτών.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων είπε:
''Διατηρώντας την πολύχρονη παράδοση, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο, για βοήθεια στον συμπάσχοντα συμπολίτη μας, είμαστε εδώ και σε άλλα πολυκαταστήματα, προκειμένου να συλλέξουμε τρόφιμα. Εμείς οι Παλιοί Πρόσκοποι που ήδη έχουμε συγκροτήσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Ηλεία, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας."
Ο Αντ/δρος της Ένωσης κ.Παν.Καλαμπρέζος,τόνισε την συνεχή προσφορά και συμβολή του Προσκοπισμού διαχρονικά στο Κοινωνικό γίγνεσθαι και ηθικοπλαστικό έργο ,που βρίσκει πρακτική εφαρμογή .
Ομοίως και ο Ταμίας κ.Ανδρ.Γιατράς,ευχαρίστησε τους υπεύθυνους των καταστημάτων για την πρόθυμη συμβολή τους και αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού και τις ποικίλες δραστηριότητες της Ένωσης και το ευρύ εθελοντικό έργο τους
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των παρόντων Διευθυντών των Σχολείων.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τα πολυκαταστήματα και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τα Σούπερ Μάρκετ ''Τερζής'' ,Litl κλ
Η προσπάθεια αυτή,του ΔΣ των Παλαιών Προσκόπων,εντάσσεται, στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αναδεικνύοντας,πως υπάρχει υγιής εθελοντισμός και ελπίδα ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιλαμβάνονται στην προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο.
Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
06.04.15 5:22
Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τέσσερις υποτροφίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τα έσοδα της Κληρονομίας Σωτηρίου Παπαζαφειροπούλου, σε φοιτητές από τη Δημοτική Κοινότητα Ανδρίτσαινας
- Συνεδρίαση στο Δασαρχείο Πύργου της επιτροπής κρίσεως ικανότητας νέων κυνηγών
Έναρξη εορταστικού ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εποχιακών από τον Β’ ΤΟΕΒ Πύργου
- Τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
- Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύλλογο Νεολαίας Καταραχίου Πύργου
- Πασχαλινό τουρνουά για Παίδες, Παμπαίδες και Τζούνιορ από την ακαδημία ποδοσφαίρου Αίολου Πύργου
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 632 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηλείας
Με επιτυχία η πεζοπορία «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία»
05.04.15 18:36
Με επιτυχία η πεζοπορία «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία»
Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος η πεζοπορία «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία», που έγινε υπό τη συνδιοργάνωση του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας ¨Ορειβατείν¨ και του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.
Εκτός από την Ηλεία συμμετοχές υπήρξαν από την Πάτρα και την Κρήτη.
Το ξεκίνημα έγινε το πρωί του Σαββάτου, με διανυκτέρευση στο Χειμαδιό και ο τερματισμός, σήμερα το μεσημέρι στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι πεζοπόροι κατέθεσαν συμβολικά ένα κλαδί ελιάς στον Ναό της Ήρας.
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
05.04.15 17:58
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Η ημερήσια εφημερίδα των Πατρών «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην ειδική στήλη ταξιδιών προβάλλει στο σημερινό Κυριακάτικο φύλλο, ως προορισμό ένα ταξίδι την πόλη της Αμαλιάδας Ηλείας.
Γράφει σχετικά τα ακόλουθα:
ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Η πόλη της Αμαλιάδας, μια σύγχρονη πόλη, είναι κτισμένη στο κέντρο του εύφορου ηλειακού κάμπου. Στα δυτικά όρια του Δήμου είναι οι παραμυθένιες ακτές του Ιονίου Πελάγους και ανατολικά οι δασωμένοι καταπράσινοι λόφοι.
Σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία και σημαντική εμπορική δραστηριότητα, η ονομαστή Αμαλιάδα, έδρα του ομωνύμου Δήμου, απλώνεται σε πεδινή έκταση. Μεγάλη είναι η αγροτική παραγωγή των εύφορων εκτάσεων της Αμαλιάδος, όπου καλλιεργούνται ελιές, αμπέλια, εσπεριδοειδή και κηπευτικά. Η Αμαλιάδα έχει 18.261 κατοίκους. Απέχει 19,5 χλμ ΒΔ από τον Πύργο.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Να σημειώσουμε πως σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση διοργανώνονται από τοπικούς φορείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν την ιστορία, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, αλλά και θέματα προβληματισμού σχετικά με την καθημερινότητα. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται συνήθως στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.
ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ
Την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην κεντρική πλατεία. Το Μνημείο Αγωνιστών 1912-1922 και το Λαογραφικό Μουσείο που περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές, γεωργικά εργαλεία, οικιακά σκεύη και διακόσμηση παραδοσιακών σπιτιών.
ΚΟΛΥΜΠΙ
sτις παραλίες Κουρούτα και Παλούκι.
Στον ψυχιατρικό ξενώνα "Ψυχαργώς" αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
05.04.15 15:43
Στον ψυχιατρικό ξενώνα
Τον ψυχιατρικό ξενώνα "Ψυχαργώς" στον Πύργο επισκέφτηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Τάκης Γεωργόπουλος, ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Παναγιώτης Μυλωνόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Υγείας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους του ξενώνα για τους στόχους αυτής της δομής ψυχικής υγείας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σημαντικότερο την έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτών, εξαιτίας του οποίου δεν γίνονται εισαγωγές νέων "ενοίκων" στον ξενώνα.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν την θαυμάσια δουλειά που οι λιγοστοί εργαζόμενοι πραγματοποιούν στον ξενώνα και δεσμεύτηκαν για τη σταθερή στήριξή τους και τη σχετική ενημέρωση του νέου διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Επισήμαναν την τραγική κατάσταση στην οποία οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας οδήγησαν συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας, με δραματικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Τόνισαν ότι αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης η σταδιακή ανάκαμψη της δημόσιας υγείας, πράγμα που σηματοδοτεί και η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας και η εξαγγελία για πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού εντός του 2015.
Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, με τον ανοιχτό εκβιασμό των δανειστών για οικονομικό στραγγαλισμό, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του ριζοσπαστικού της προγράμματος, για την ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Και η υγεία του λαού είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας οι προοπτικές του Λιμένα Κατακώλου
05.04.15 12:54
Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας οι προοπτικές του Λιμένα Κατακώλου
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 2 Απριλίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα το Λιμάνι Κατακόλου και τις προοπτικές του.
Στην εν λόγω σύσκεψη , που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γ.Γ. Αθανασίου Χριστόπουλου συμμετείχαν οι : κα Θεοδωρίκα Xριστίνα – Πρόεδρος MSC, ο κ. Κατσίνας Περικλής – Αντιπρόεδρος MSC, ο κ. Φάκλαρης Παύλος – Ναυτικός πράκτορας MSC στο Κατάκολο, η κα Σκαφιδά Άγκαθα – Γενική Δντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο κ. Μυτιληναίος Ιωάννης –Δντης στη Δνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών , ο κ. Παπαδόλης Αριστοτέλης – Προϊστάμενος στο τμήμα Ανάπτυξης και Βελτίωσης Λιμενικών Υποδομών, η κα Ξηρογιάννη Μαρία – Δντρια στη Δνση Λιμενικής Πολιτικής , η κα Μπελεχράκη Γεωργία - Δντρια στη Δνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και θαλασσίου Τουρισμού, η κα Κουφοσωτήρη Ελένη – Εισηγήτρια στο Δ’ Τμήμα Δνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλασσίου Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης Ιωάννης – Πλωτάρχης Λ.Σ Συνεργάτης κ. Γ.Γ.Λ.Λ.Π& Ν.Ε και ο Λεωνίδας Βαρουξής , πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης , καθώς και για τις νέες προτάσεις που θα υποβληθούν στην κα υπουργό Πολιτισμού και τις Ναυτιλιακές εταιρείες , ώστε να γίνει θελκτικότερη η επιλογή του Κατάκολου , ως λιμένα υψηλού τουριστικού προορισμού.
Στη συνέχεια έγινε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωση επί των εκτελούμενων έργων επί των δύο λιμενοβραχιόνων , καθώς και στο χώρο έμπροσθεν των καταστημάτων της παραλίας.
Όσον αφορά την αποφυγή προβλημάτων κατά την προσέγγιση των πλοίων, καθ όσο χρονικό διάστημα εκτελούνται οι εργασίες από την εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ, ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον κ. Γενικό και όλους τους παρισταμένους ότι πρόσφατα έγινε, με πρωτοβουλία του, ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κάστωρα και των ταξιδιωτικών πρακτόρων του λιμένα, ώστε βάσει του ισχύοντος προγράμματος του 2015 να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός εργασιών.
Όσον αφορά τα έργα ανάπλασης έμπροσθεν των καταστημάτων, ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε ότι ήδη έχει σταλεί το τεχνικό δελτίο προκειμένου το υπουργείο να διαθέσει το ποσό των 100.000 Ευρώ για την εκτέλεσή τους. Ο κ. Χριστόπουλος διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν οπωσδήποτε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε οι εργασίες ανάπλασης να ολοκληρωθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Οσον αφορά την κτιριακή ανάπλαση της χερσαίας ζώνης έγινε λεπτομερής αναφορά από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σε τι στάδιο βρίσκεται το όλο project, εστιάζοντας στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών, ώστε να προκηρυχθεί το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με το ποσό των 7.500.000 Ευρώ.
Οσον αφορά την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τονίστηκε ιδιαίτερα η δημιουργία ενημερωτικού portal του Λιμενικού Ταμείου, ώστε έγκυρα και υπεύθυνα να ενημερώνονται πλήρωμα και τουρίστες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμανιού και τις δυνατότητες εκδρομών και ψυχαγωγίας και μάλιστα προτού ελλιμενιστεί το κρουαζιερόπλοιο, μέσω ασύρματου δικτύου Wi Fi.
Οσον αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο λιμάνι ο κ. Βαρουξής τόνισε ότι, βάσει κυκλοφοριακής μελέτης που έχει γίνει ήδη ΦΕΚ, αλλά και των απαιτήσεων του σχεδίου ασφαλείας SALE , θα πραγματοποιηθούν άμεσα επεμβάσεις από το Λιμενικό Ταμείο, ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση, με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις για τους πεζούς τουρίστες, φωτεινή σήμανση, τοποθέτηση κορινών και την παροχή επιπρόσθετα διαπιστευμένων καρτών για την είσοδο στο χώρο του λιμένα.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε ακόμη ότι σε επαφή με τον νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο καθώς και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μπαράκο τους υπεβλήθη αίτημα - το οποίο έγινε αποδεκτό - της διάθεσης ενός ασθενοφόρου τις ημέρες και ώρες που θα αφικνούνται κρουαζιερόπλοια.
Αναφερόμενος ο κ. Βαρουξής στις πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την ωφέλεια των τουριστικών λιμανιών από τη δημιουργία υδατοδρομίων, ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ» και επίκειται κατάθεση του φακέλου στο αρμόδιο υπουργείο , προκειμένου να δοθεί αδειοδότηση στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου.
Στη συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων και διαχείρισης των υγρών τους απόβλητων (SLOPS.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τον κ. Γενικό ότι έχει σταλεί, μετά τις θετικές γνωμοδοτήσεις τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο φάκελος προς έγκριση στο υπουργείο και αναμένεται η έγκριση του εν λόγω σχεδίου.
Παρεμβαίνοντας η Γενική Διευθύντρια κα Σκαφιδά επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί από την ίδια το εν λόγω σχέδιο, το οποίο πρόκειται να σταλεί προς υπογραφή στον κ. Γενικό.
Ο κ. Χριστόπουλος ενημέρωσε τον κ. Βαρουξή ότι μετά την υπογραφή από τον ίδιο, θα σταλεί στον κ. Δρίτσα για την τελική υπογραφή και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί η έγκριση στο Λιμενικό Ταμείο.
Στη συνέχεια συζητήθηκε η δυνατότητα να γίνει το λιμάνι του Κατακόλου Home Port, να μπορούν δηλαδή να επιβιβάζονται άτομα από το λιμάνι, για να απολαύσουν το δρομολόγιο της κάθε κρουαζιέρας και στο τέλος να αποβιβαστούν πάλι στο Κατάκολο.
Ο κ. Γενικός ενημέρωσε τον κ. Βαρουξή ότι υπήρξε καθοριστική παρέμβαση από την πρόεδρο MSC κα Θεοδωρίκα, προκειμένου να γίνει ο στόχος αυτός πραγματικότητα και ότι ο ίδιος ήδη έχει πραγματοποιήσει συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο από λανθασμένη ερμηνεία του Νόμου. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Βαρουξή ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα αποσταλεί προς το Λιμενικό ταμείο η τελική απάντηση του Υπουργείου, καθώς και στις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Ο κ. Βαρουξής στο σημείο αυτό τόνισε το ενδιαφέρον του νέου Αστυνομικού Δντη κ. Στεφανόπουλου , ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει την παροχή όσων διευκολύνσεων χρειάζονται, ώστε η τοπική αστυνομική υπηρεσία να δύναται να ανταποκριθεί στους απαραίτητους ελέγχους, ενισχύοντας την, αν κριθεί αναγκαίο με μία επιπλέον θέση.
Οσον αφορά το μείζον θέμα της ασφάλειας , ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε τον κ. Χριστόπουλο ότι το υποβληθέν προς το Υπουργείο σχέδιο ασφαλείας – όπως απαιτείται – δεν έχει σταλεί ακόμα προς το Λιμενικό Ταμείο, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι ήδη ολοκληρώνεται ο σχετικό έλεγχος και τούτο θα σταλεί συντόμως.
Από την πλευρά του ο κ. Γενικός τόνισε ότι αναμένει από την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου την πλήρη συμμόρφωση όλων όσων επιβάλλει το εν λόγω σχέδιο , ώστε η παροχή της απαραίτητης ασφάλειας να κριθεί άψογη κατά τον προσεχή έλεγχο που θα γίνει εντός Μαΐου.
Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ενημέρωσε τον κ. Γενικό και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι, με πρωτοβουλία Του Λιμενικού Ταμείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 23 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Κρουαζιέρα και τοπική οικονομία» , εκδήλωση η οποία συνδιοργανώνεται με το Επιμελητήριο Ηλείας, ενώ θα συμμετέχει και το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
Στην ανωτέρω ημερίδα έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Ο κος Βαρουξής προσκάλεσε τον κ. Γραμματέα όσο και την πρόεδρο MSC να τιμήσουν με την παρουσία τους την ανωτέρω εκδήλωση και να συμμετέχουν ως ομιλητές σε αυτήν.
Οι Ιερές Ακολουθίες στον Ναό της Αγίας Άννας Αμαλιάδας
05.04.15 8:03
Οι Ιερές Ακολουθίες στον Ναό της Αγίας Άννας Αμαλιάδας
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδας έχει ως ακολούθως:
Κυριακή Βαΐων πρωί Όρθρος - Θεία Λειτουργία 7:00- 10:00 π.μ.
Κυριακή Βαΐων βράδυ Ακολουθία του Νυμφίου 7:00 μ.μ.
Μεγάλη Δευτέρα βράδυ Ακολουθία του Νυμφίου 7:00 μ.μ.
Μεγάλη Τρίτη βράδυ Ακολουθία του Νυμφίου 7:00 μ.μ.
Μεγάλη Τετάρτη Προηγιασμένη θεία Λειτουργία ώρα 7:00 έως 9:00 π.μ.
Μεγάλη Τετάρτη Ιερό Ευχέλαιο ώρα 5:00 μ.μ.
Μεγάλη Τετάρτη Ακολουθία του όρθρου του Μυστικού Δείπνου ώρα 7:00 μ.μ.
Μεγάλη Πέμπτη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου 7:00 π.μ
Μεγάλη Πέμπτη Ακολουθία των παθών (Δώδεκα Ευαγγέλια) ώρα 7:00
Μεγάλη Παρασκευή πρωί Αποκαθήλωσις ώρα 8:00
Μεγάλη Παρασκευή βράδυ Ακολουθία του επιταφίου ώρα 7:30
Μεγάλο Σάββατο πρωί Πρώτη Ανάσταση ώρα 7:30
Ανάσταση και Θεία Λειτουργία ώρα 11:00
Δευτέρα του Πάσχα Θεία Λειτουργία ώρα 7:00
Σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
05.04.15 6:13
Σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Τερματισμός στην Αρχαία Ολυμπία της διήμερης πεζοπορίας στο Ιερό Μονοπάτι
- Διάθεση εισιτηρίων στην Αρχαία Ολυμπία για το μουσικό φεστιβάλ του Καλοκαιριού «Dreamland»
- Λήξη παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Πύργου με το έργο «Εμμανουήλ Ροΐδης - τα εφήμερα» στο θέατρο «Απόλλων»
- Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στον Εμπορικό Σύλλογο Ανδραβίδας
- Συνάντηση Φίλων Βέσπα Ηλείας στο Επαρχείο του Πύργου
- Τακτική Γενική Συνέλευση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βαρθολομιού
- Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Αιμοδοτών Λατζοΐου «Άγιος Δημήτριος»
- Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά «Χειροποίητε λαμπάδες με τσόχα» από το δημιουργικό εργαστήρι «Ονειροπαγίδα» στην Αρχαία Ολυμπία
- Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας
- Οι «Μάσκες Τοίχου» μαζί με τους «Ηλειοτεχνες» θα στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο
- Πεζοπορία «Αμαλιάδα - Γεράκι» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
- Διεξαγωγή της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας
- Διεξαγωγή της έκτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Γ΄Κατηγορίας στις 5:00 το απόγευμα
- Διεξαγωγή αγώνα Αναπτυξιακού Πρωταθλήµατος Ολυµπιακής Πάλης στο κλειστό Γυμναστήριο Πύργου
- Αγώνες ακαδημιών ποδοσφαίρου Βάρδας και Λεόντων Αμαλιάδας
- Πανηλειακός Πύργου - Σεπολιακός για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής Γυναικών
- Πυργέας Πύργου - Απόλλων Πάτρας στο κλειστό γυμναστήριο Λεχαινών - Ανδραβίδας «Αέθλιον» για το βόλεϊ κορασίδων
- Αγώνες ακαδημιών ποδοσφαίρου Δάφνης Ανδραβίδας - Αίολου Πύργου
- Ίφιτος Πύργου - Αχαγιά ‘82 για το πρωτάθλημα μπάσκετ Α’ Κατηγορίας Γυναικών
Όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηλείας
04.04.15 12:28
Όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ηλείας
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 32.433 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου.
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.
Στους επτά Δήμους της Ηλείας αντιστοιχούν 632 συνολικά θέσεις, που κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Ήλιδας 166
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 153
Δήμος Πύργου 109
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 70
Δήμος Πηνειού 58
Δήμος Ζαχάρως 46
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων 30
Όλες οι θέσεις, ανά ειδικότητα, στους Δήμους της Ηλείας έχουν:
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ 153
ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1
ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1
ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 6
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 3
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 50
ΠΕ ΓΕΩΛΟΓΩΝ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 3
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 4
ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β 4
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1
ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ 1
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ’) 2
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ 2
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 4
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 8
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ 10
ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 43

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 30
ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ 1
ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 3
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β) 1
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1
ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 1
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ(με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ’) 4
ΔΕ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 5
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 1

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 70
ΠΕ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 1
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 30
ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 7
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 5
ΤΕ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1
ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ- ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας
Β) 8
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 2
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ή ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ 46
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ 2
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 24
ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ 2
ΤΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ - ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 2
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 5
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 4

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 166
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 80
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 39
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 4
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 4
ΤΕ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 4
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 5
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 2
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 2
ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ή ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 9
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 3
ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 5

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 58
ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 3
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 30
ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ 2
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 3
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 3
ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3
ΔΕ ΦΥΛΑΚΕΣ 6

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 109
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ 5
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 3
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 31
ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 1
ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ 2
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 10
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2
ΤΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 1
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ 3
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 4
ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 1
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας 17
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 3
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3
ΔΕ ΦΥΛΑΚΕΣ 6
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ 4
Οι εφημερίες των Νοσοκομείων της Ηλείας
04.04.15 6:29
Οι εφημερίες των Νοσοκομείων της Ηλείας
Σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου εφημερεύουν όλες οι Ειδικότητες στο Νοσοκομείο Πύργου.
Αύριο Κυριακή εφημερεύουν:
Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας οι Ειδικότητες:
Γυναικολογικό - Μαιευτικό, Παθολογικό, Χειρουργικό, Ορθοπαιδικό, Μικροβιολογικό, Παιδολογικό, Οδοντιατρικό, Αναισθησιολογικό, Αιμοδοσίας.
Στο Νοσοκομείο Πύργου οι Ειδικότητες:
Χειρουργικό, Ακτινολογικό, Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, Αναισθησιολογικό, Αιμοδοσία.
Τη Δευτέρα εφημερεύουν:
Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας οι Ειδικότητες:
Γυναικολογικό - Μαιευτικό, Παθολογικό, Χειρουργικό, Ορθοπαιδικό, Μικροβιολογικό, Παιδολογικό, Αναισθησιολογικό.
Στο Νοσοκομείο Πύργου οι Ειδικότητες:
Μαιευτικό - Γυναικολογικό, Χειρουργικό, Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, Αναισθησιολογικό.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83