ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
04.04.15 6:22
Σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Έναρξη από την Αρχαία Ήλιδα της διήμερης πεζοπορίας στο Ιερό Μονοπάτι
- Διενέργεια αρχαιρεσιών στον Εμπορικό Σύλλογο Κατακώλου «Η Ενότητα»
- Εκδηλώσεις Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο
- Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της στην Αμαλιάδα
- Επαναλειτουργεί η Παναγία η Καθολική στη Γαστούνη
- Φιλανθρωπικό παζάρι στα Λεχαινά από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ελεωνόρας Πίμπα
- Πασχαλινό προσκοπικό παζάρι στον Πύργο
- Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων στον Πύργο, στα πλαίσια της δράσης «Ένα βιβλίο για την Αμοργό»
- Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά «Πλάθουμε Λαζαράκια» από το δημιουργικό εργαστήρι «Ονειροπαγίδα» στην Αρχαία Ολυμπία
- Συγκέντρωση τροφίμων στον Πύργο από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
- Εθελοντικός καθαρισμός στη Λιναριά Αρχαίας Ολυμπίας
- Οι «Μάσκες Τοίχου» μαζί με τους «Ηλειοτεχνες» θα στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο
- Διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας Ηλείας
- Διεξαγωγή αγώνα για το ∆ιασυλλογικό Πρωτάθληµα Στίβου Παµπαίδων - Παγκορασίδων Β’ στο ∆ηµοτικό Στάδιο Πύργου
- Φιλικός αγώνας μεταξύ του Παμβουπρασιακού Βάρδας και του Αίαντα Γαστούνης
- Αγώνας αντιπτέρισης στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
04.04.15 6:13
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Χθες Παρασκευή το πρωί στις 8:15 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και την πολύτιμη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού του σχολείου παρουσία όλων των μαθητών και μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και όλων των δασκάλων του σχολείου παραδόθηκαν τρόφιμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Κοντά στους μαθητές βρέθηκε η εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Νίκη Κότσιφα, η οποία τους ευχαρίστησε και τους μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του.
Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από προσφορές των γονέων των μαθητών του σχολείου και με τη βοήθεια των μαθητών φορτώθηκαν στο πουλμανάκι που φέρει το λογότυπο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» με προορισμό τα σπίτια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά του Συλλόγου.
Ρύθμιση οφειλών επαγγελματιών στο Δήμο Ήλιδας
03.04.15 13:03
Ρύθμιση οφειλών επαγγελματιών στο Δήμο Ήλιδας
Γνωστοποιείται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ο Ν.2321/2015 περί ρυθμίσεως οφειλών προς τους ΟΤΑ.
Καλούνται οι πωλητές λαϊκών αγορών (επαγγελματίες,παραγωγοί), εφόσον έχουν οφειλές προς τον Δήμο Ήλιδας, να προσέλθουν στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία το συντομότερο δυνατό (εάν είναι δυνατό εντός της τρέχουσας εβδομάδας) προς ρύθμιση των οφειλών τους ώστε να ερευνηθεί κατά περίπτωση το θέμα ανανέωσης της άδειάς τους.
Σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
03.04.15 3:59
Σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας υποβολής προσφορών για την διενέργεια νέου ∆ιεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού ∆ιαγωνισµού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Αναχώρηση για τα φημισμένα «Κόκκινα βέλη» τα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας
- Εκδηλώσεις Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο
- Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της στην Αμαλιάδα
- Διενέργεια διαγωνισμού για την καθαριότητα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού με ημερομίσθια από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Διενέργεια επαναληπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών του περιβαλλοντικού προγράµµατος του Γυμνασίου Μακρισίων στην Αθήνα
- Εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών της Α΄και Β΄τάξης του 1ου Γυµνασίου Πύργου, που συµµετέχουν στα προγράµµατα Πολιτιστικών Θεµάτων, µε προορισµό την Εστία Επιστηµών στην Πάτρα
- Εθελοντικός καθαρισμός στην Τοπική Κοινότητα Κυλλήνης
- Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο από τους μαθητές της Α’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Γαστούνης
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για την Ομάδα Μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Φιγαλεία που ετοιμάζει το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις
- Άσκηση αντισεισμικής προστασίας στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας
«Ω γλυκύ μου Έαρ» με τη φωνή της Γλυκερίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας - Ηλείας
- Επίσκεψη του Ηλείου παγκόσμιου πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
- Κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού Γαστούνης
- Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, στο χώρο του σχολείου, για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Έναρξη εθελοντικής δράσης στο Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας από τον Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας και την εθελοντική οργάνωση ΕΛΙΞ
- Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής για τον Ποδηλατικό Γύρο 2015 του Ποδηλατικού Συλλόγου Πύργου
Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου η όγδοη πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
03.04.15 3:39
Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου η όγδοη πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα  - Αρχαία Ολυμπία
Συνέντευξη παραχώρησαν χθες το μεσημέρι οι διοργανωτές της όγδοης πεζοπορίας «Αρχαία Ήλιδας - Αρχαία Ολυμπία» που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου.
Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας «Ορειβατείν» κ. Θωμάς Μανωλόπουλος, το μέλος του Ορειβατικού κ. Ηρακλής Αλτιπαρμάκης και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας κι εμπνευστής της διαδρομής κ. Γιάννης Λυκούσης.
Ο κ. Θωμάς Μανωλόπουλος ανέφερε:
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας συνδιοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια, μαζί με το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας την όγδοη διήμερη πεζοπορία «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου. Αφετηρία θα είναι ο χώρος της Αρχαίας Ήλιδας (διοργανώτρια πόλη των ολυμπιακών αγώνων).
Την πρώτη μέρα και θα καταλήξουμε στο Χειμαδιό όπου θα διανυκτερεύσουμε (το βράδυ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μας γλέντι στο χωριό με τη συμμετοχή και των κατοίκων).
Το πρωινό της Κυριακής θα συνεχίσουμε και περνώντας από αρκετά χωριά του Πύργου θα καταλήξουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας (πόλη τέλεσης των ολυμπιακών αγώνων).
Στην πεζοπορία λαμβάνουν μέρος πολλά άτομα τόσο από την ευρύτερη περιοχή ωό και από πιο μακρινές πόλεις, με κάποιους μάλιστα να συμμετέχουν για όγδοη συνεχόμενη φορά.
Σκοπός της πεζοπορίας μας είναι να ενώσουμε περπατώντας τους δύο αρχαιολογικούς χώρους, διασχίζοντας πολλά όμορφα και γραφικά χωριά της λείας, να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας καταλήγοντας στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, καταθέτοντας συμβολικά ένα κλάδοι ελιάς.
Στην προσπάθεια μας αυτή βρίσκουμε αρωγούς, έκτος από τα πολλά άτομα που θα συμμετέχουν, τους δη μους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας τον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και τους χορηγούς μας.
Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την στήριξη τους και να τονίσουμε πως χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν δύσκολη η πραγματοποίηση της πεζοπορίας.
Ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια αυτή η πρωτοβουλία και να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλει και θα αξιοποιήσει την περιοχή μας».
Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών
02.04.15 17:43
Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών
Συγκροτήθηκε στα τέλη Μαρτίου σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών, Πολιτισμού και Δράσης «Τάκης Δόξας». Μετά από τις αρχαιρεσίες στις οποίες προχώρησε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Εταιρείας, μετά από σχετική πρόσκληση συγκεντρώθηκαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στα προσωρινά Γραφεία της Εταιρείας, όπου και συζήτησαν για την λειτουργία και τις θέσεις των μελών του ΔΣ.
Μετά από διαλογική συζήτηση και σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας, έγινε ψηφοφορία για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής: Πρόεδρος ο Νικολόπουλος Ιωάννης, Δημοσιογράφος και λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος ο Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης, Δάσκαλος, Γενικός Γραμματέας ο Κουρκούτας Γεώργιος, καθηγητής φιλόλογος, Ταμίας η Δάγλαρη Παναγιώτα, Δικηγόρος και λογοτέχνης, Έφορος Περιουσίας – Πρόνοιας και Αλληλοβοήθειας ο Κανελλόπουλος(Επιταλιώτης) Κωνσταντίνος, Λογοτέχνης, Έφορος Επικοινωνίας – Επιμόρφωσης και Κατάρτισης ο Λάμπρος Θεόδωρος, Δημοσιογράφος και ιστορικός, Έφορος Εκδηλώσεων ο Καμαρινός Στυλιανός, Καλλιτέχνης, Έφορος Εθνικών – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Χορηγιών ο Παπαϊωάννου Γιάννος, Οικονομολόγος και μελετητής, Έφορος Περιβάλλοντος και Αναπτυξιακών Μελετών και Έργων ο Σαραντουλάκος Χρήστος, Μηχανικός μεταλλειολόγος.
Μετά την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις στην επόμενη συνεδρίαση, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί της Εταιρείας που αγκαλιάζει, όπως ορίζει το Καταστατικό της, όλην την Ηλεία σε επίπεδο Πολιτισμού και Κοινωνίας


Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη
02.04.15 16:06
Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη
Συνελήφθη, χθες (1-4-2015), το απόγευμα, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει από τις (19/1/2015) μέχρι και τις (26/2/2015), σε περιοχές της βόρειας Ηλείας (7) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών αυτοκινήτων, καθώς και (12) κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πληθώρα έργων και μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
02.04.15 12:47
Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πληθώρα έργων και μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Στο τελικό στάδιο, με την επικείμενη συζήτηση και λήψη αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Οικονομικής Επιτροπής, βρίσκονται πληθώρα έργων και μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με αυτές της έδρας ολοκλήρωσαν μία σειρά ενεργειών που ήταν αναγκαίες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και ζητημάτων του νομού μας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής
Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για την ανάθεση εκτέλεσης των εργασιών του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ» προϋπολογισμού μελέτης: 450.000,00 €. Πηγή χρηματοδότησης: ΣΑΕΠ 001 Κ.Ε. 2012 ΕΠ00100016. (Δ/νση Τεχνικών Έργων)
Έγκριση τευχών διεξαγωγής και συγκρότηση επιτροπής του διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης : «Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια (περί τη Χ.Θ. 25+500)», δημοσίευση περίληψης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού, Κωδικός Σ.Α.: 2013ΜΠ00100001, συνολικού προϋπολογισμού 750.000,00 € (με ΦΠΑ), Προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης: 683.245,38 € (με ΦΠΑ). (Δ/νση Τεχνικών Έργων)
Έγκριση του από 03/03/2015 πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού για το έργο “Σχεδιασμό και υλοποίηση παρεμβάσεων για την διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε παραλία της Π.Ε. Ηλείας, στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης 3.1.3 του έργου Νο-Barrier " με κωδικό έργου I1.3.3, του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 75% και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25%.”» και έγκριση διεξαγωγής, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του επαναληπτικού εν λόγω πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με προβλεπόμενη συνολική δαπάνη εξήντα έξι χιλιάδων εξακόσια εξήντα τέσσερα ευρώ (66.664,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% με κριτήριο κατακύρωσης την τεχνοοικονομικά συμφερότερη προσφορά. . (Δ/νση Οικονομικού)
Έγκριση δημοπράτησης – όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Κόμβων στην Ε.Ο. από Παράκαμψη Δάφνης – Παράκαμψη Κεραμιδιάς» , προϋπολογισμού, 120.000, 00 € μετά του Φ.Π.Α. (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας)
Έγκριση φακέλου έργου ,τευχών δημοπράτησης, προκήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 7 του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη οριοθέτησης ποταμών και χειμάρρων Ν. Ηλείας», ποσού 123.000,00€ χωρίς το ΦΠΑ. (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας)
Έγκριση φακέλου έργου ,τευχών δημοπράτησης , προκήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 7 του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο ΓΑΣΤΟΥΝΗ –ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ –Λ. ΚΥΛΛΗΝΗΣ», ποσού 108.000,00€ χωρίς το ΦΠΑ. (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας)
Έγκριση διάθεσης πίστωσης και δαπάνης ποσού 433.496,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού (Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ Ηλείας)
Έγκριση διάθεσης πίστωσης και δαπάνης ποσού 77.271,66 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. (Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ Ηλείας)
Διενέργεια ελέγχων στην αγορά κατά την πασχαλινή περίοδο
02.04.15 12:29
Διενέργεια ελέγχων στην αγορά κατά την πασχαλινή περίοδο
Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά κατά την πασχαλινή περίοδο:
"Κατά την πασχαλινή περίοδο, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Καθήκον της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού, είναι η διενέργεια ελέγχων, αναφορικά με την τήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, που διέπει την λειτουργία της αγοράς.
Για το σκοπό αυτό, συστήνονται μικτά κλιμάκια, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την διενέργεια ελέγχων, καθόλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε χώρους λιανικής πώλησης τροφίμων ζωϊκής και φυτικής προέλευσης (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, χώροι εστίασης, super market κλπ), ως προς την τήρηση των αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα, δίδεται στην διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις που προμηθεύονται και διακινούν προς πώληση, μεγάλες ποσότητες αγαθών, πέραν του μέσου όρου ενός αναλόγου καταστήματος λιανικής πώλησης, (π.χ.Super market ), με στόχο την αποφυγή κάθε αθέμιτης ενέργειας, για την προστασία κύρια του καταναλωτή και την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ, θα διενεργήσει αυτόνομους ελέγχους, με το δικό του πρόγραμμα και εξειδικευμένο προσωπικό."
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Πακιστάν στην Αμαλιάδα που αναζητούνται για διακεκριμένες κλοπές με ένταλμα σύλληψης
02.04.15 12:28
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Πακιστάν στην Αμαλιάδα που αναζητούνται για διακεκριμένες κλοπές με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθησαν, χθες (01.04.2015) το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δύο υπήκοοι Πακιστάν, άνδρες, ηλικίας 45 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες από τις (02.11.2011) μέχρι και την (22.01.2012) είχαν διαπράξει δεκαοκτώ κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από τους οποίους αφαιρούσαν στη συνέχεια τον χαλκό.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις (150.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Τέλη λαϊκής Αμαλιάδας για το έτος 2015
02.04.15 9:37
Τέλη λαϊκής Αμαλιάδας για το έτος 2015
Από το Δήμο Ήλιδας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τα τέλη Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας έτους 2015:
Σας γνωρίζουμε ότι στην απόφαση 587/2014 ορίζονται τα τέλη λαϊκής για το έτος
2015 ως παρακάτω:
Καθιέρωση ημερήσιου τέλους ως εξής:
α) αγροτικά προϊόντα, ημερήσιο τέλος 2,50 € (αναγωγή του ετήσιου τέλους 135,00 €).
β) έμποροι, ημερήσιο τέλος 5,76 € (αναγωγή του ετήσιου τέλους 300,00 €).
γ) βιομηχανικά προϊόντα, ημερήσιο τέλος 9,23 € (αναγωγή του ετήσιου τέλους 480,00 €).
Η καταβολή των τελών χρήσης χώρου Λαϊκής Αγοράς θα γίνεται στο εξής μηνιαίως και προκαταβολικά.
Η παραπάνω απόφαση ισχύει από 01/01/2015.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει την προκαταβολική είσπραξη σε μηνιαία βάση .
Η είσπραξη των αναλογούντων τελών γίνεται από το Τμήμα Ταμειακής Λειτουργίας του Δήμου με την έκδοση Διπλοτύπου όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα μπορεί να προσέρχεται στο χώρο της λαϊκής αγοράς ο κάθε επαγγελματίας.
Η ταμειακή τακτοποίηση του ημερήσιου τέλους αυτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λαϊκής αγοράς αφορά πλέον το πρώτο τρίμηνο του 2015 & προείσπραξη για το μήνα Απρίλιο για όσους δεν απέδωσαν τα αναλογούντα τέλη
Όσον αφορά τους ελέγχους που προβλέπονται σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ μαζί με τους λοιπούς φορείς ελέγχου (ΓΓ Εμπορίου, ΓΓ Καταναλωτή, Διευθύνσεις Ανάπτυξης Περιφερειών κλπ.) του υπαίθριου εμπορίου (άρθρο 29).
Από τον Δήμο έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για ενημέρωση αυτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Μαραθώνιος Ολυμπίας
02.04.15 8:46
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Μαραθώνιος Ολυμπίας
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Ολυμπίας. Ο Μαραθώνιος Ηλιδας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας διεξήχθη άψογα με την αρωγή του κόσμου, εθελοντών και φορέων που αγκάλιασαν με θέρμη την διοργάνωση. Η πολυάριθμη συμμετοχή δημοτών στην διοργάνωση μας δίνει το έναυσμα για την μεγάλη προσπάθεια θεσμοποίησής του δικού μας Μαραθωνίου, του Μαραθωνίου της Ηλείας, από κοινού με τους διοργανωτές και υποστηρικτές της διοργάνωσης.
Ο Δήμος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή μαζί με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας,τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ,τα Σωματεία Κόροιβος Αμαλιάδας και Ολυμπιονικης Αρχαίας Ολυμπίας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας στάθηκε υποστηρικτής του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος. Παρόλα αυτά χωρίς τους εθελοντές μας το όλο εγχείρημα δεν θα έχαιρε τέτοιας επιτυχίας. Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Ήλιδας και ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης, τις διοικήσεις και τα μέλη των διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας που συμμετείχαν και ειδικότερα τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας, της Μικρής Ακαδημίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων Ήλιδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας, Υπερίωνα Αμαλιάδας και Αρίωνα Αμαλιάδας και φυσικά τον συνδιοργανωτή μας ΚΟΡΟΙΒΟΥ που έθεσε τις βάσεις για την διοργάνωση του Μαραθώνιου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ που κάλυψαν υγειονομικά όλη την διοργάνωση, καθώς και στους Φίλους Ποδηλάτου Ηλιδας και της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Αμαλιάδας, των οποίων τα μέλη κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα συνοδεύοντας τους αθλητές και τις αθλήτριες καθ’ όλη την διάρκεια τόσο της Μαραθώνιας διαδρομής όσο και του δρόμου Αρχαίας Ηλιδας –Αμαλιάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Χριστοδουλόπουλος θα είναι πάντα αρωγός, συνδιοργανωτής και πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και όχι ουραγός στις εξελίξεις. Ο γεωγραφικός τόπος του Δήμου Ήλιδας ήταν ο αρχαίος χώρος όπου εξυμνήθηκε όσο πουθενά η αξία του αθλητισμού. Σε αυτό τον τόπο ο αθλητισμός θα αναγεννηθεί. Ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν τον`1ο Μαραθώνιο Ολυμπίας και δίνουμε την υπόσχεση ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το συγκεκριμένο αγώνα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του τόπου μας
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
02.04.15 8:34
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
Το Σάββατο 4 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας θα βρίσκεται, από τις 10:30 το πρωί και μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι στα Σούπερ Μάρκετ Πύργου.
Εκεί από προσφορές των συνανθρώπων μας, θα συγκεντρώσουν τρόφιμα τρόφιμα, που θα δοθούν σε φτωχές οικογένειες, διακριτικά, από τους Διευθυντές του 2ου, 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Πύργου.
Μαθητές από αυτά θα συμμετέχουν στη δράση καθώς και αντιπροσωπεία προσκόπων.
Όλοι θα έχουν το νέο μπλουζάκι της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.
Ο Περικλής Ιακωβάκης αύριο στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
02.04.15 6:48
Ο Περικλής Ιακωβάκης αύριο στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
Στα πλαίσια του προγράμματος για το Κοινωνικό Σχολείο που εξήγγειλε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2014 -2015 ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης δέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γούναρη Αντώνη να επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί
Ο γνωστός αθλητής μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων θα συζητήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το Ολυμπιακό Πνεύμα και τα Ιδανικά του Αθλητισμού και πως ο ίδιος τα βίωσε μέσα από την πολυετή αθλητική του σταδιοδρομία.
Εκδήλωση - συζήτηση από το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
02.04.15 4:22
Εκδήλωση - συζήτηση από το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
Η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το οξυμένο πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό Ηλείας. Το άνοιγμα στην εκδήλωση έκανε ο γραμματέας της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ Γιάννης Τεφάνης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γιάνναρος μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Ανέφερε στην ομιλία του: «Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του στο περιφερειακό συμβούλιο, στο Δημοτικό συμβούλιο Πύργου αλλά και στα άλλα δημοτικά συμβούλια από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται το πρόβλημα λέγανε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν θα πρέπει να είναι πεδίο λαμπρό, πλουτισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό το λόγο θα έπρεπε την αποκλειστική ευθύνη να την έχει το κράτος και η κεντρική εξουσία. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι το κράτος στον καπιταλισμό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαϊκού παράγοντα όμως είναι ο μόνος τρόπος σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας να οδηγηθούν στη λύση τους χωρίς να χρειαστεί ο απλός λαός να πληρώσει το μάρμαρο διπλό και τριπλό. Για αυτό το λόγο δεν αποκόβαμε στην συνολική μας θέση το ζήτημα της οικονομίας, δηλαδή ποιος πληρώνει και ποιος κερδίζει, από την συνολική λύση του ζητήματος. Τα άλλα κόμματα αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους. Για αυτό βλέπουμε μέσα στα δημοτικά Συμβούλια του Πύργου όλες τις άλλες παρατάξεις να λιβανίζουν και να κλείνουν σε όλους τους τόνους την ανακύκλωση και να μην λένε κουβέντα από ποιον γίνεται η ανακύκλωση και ποιος ευθύνεται που είναι σήμερα σε κατάσταση εμβρυακή. Για αυτό βλέπουμε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει επανειλημμένος ότι έχει το ίδιο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με την Δημοτική Αρχή και την εγκαλεί γιατί δεν το εφαρμόζει. Με την υλοποίηση αυτής της λογικής κάποια στιγμή θα στήσουμε μηχανισμούς και πρωτοβουλίες που θα δουλεύουν χωρίς ανταμοιβή για της ΕΕΑΑ ΑΕ και αυτοί θα βγάζουν όλο το κέρδος και εμείς θα έχουμε την χαρά ότι προσφέρουμε, στο περιβάλλον, στην κοινωνία και όπου αλλού πιστεύει ο καθένας. Πουθενά δεν προσφέρουμε. Το μόνο που θέλουν να καταφέρουν όσοι πλασάρουν αυτό είναι να ρίξουν νερό στο μύλο των ενδοκαπιταλιστικών αντιπαραθέσεων.»
Για το ζήτημα με τα σκουπίδια του Πύργου ανέφερε: «Πρέπει άμεσα με ευθύνη του Κράτους να απομακρυνθούν από την πόλη του Πύργου χωρίς οι κάτοικοι να επιβαρυνθούν οικονομικά. Υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία και πρέπει να μαζευτούν όμς δεν έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι του δήμου να πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 800.000€ που χρειάζονται για την απομάκρυνση τους.»
Σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
02.04.15 4:19
Σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών
- Εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
- Αναβολή της ημερίδας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο συνεδριακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Μαθητικό Φεστιβάλ, Ψηφιακής δημιουργίας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου
- Κλήρωση λαχνών λαχειοφόρου Αγοράς Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών μέσων, κτιρίων ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Τετραήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών του προγράµµατος Πολιτιστικών Θεµάτων του Γενικού Λυκείου Γαστούνης, µε προορισµό την Κέρκυρα
- Διδακτική επίσκεψη µαθητών της Β΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου, µε προορισµό το Κάστρο Χλεμούτσι
- Έναρξη παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Πύργου με το έργο «Εμμανουήλ Ροΐδης - τα εφήμερα» στο θέατρο «Απόλλων»
- Τετραήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών του προγράµµατος Πολιτιστικών Θεµάτων του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, µε προορισµό την Κέρκυρα
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Α’ και Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Βαρθολομιού στο Κατάκωλο
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Πελοπίου στην Αρχαία Ολυμπία
- Ημερήσια εκδρομή όλων των Τάξεων του Γυμνασίου Νεοχωρίου σε Δελφούς και Αράχωβα
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αμαλιάδας
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πύργου από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ
- Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
- Επίσκεψη 13 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Επίσκεψη 9 μαθητών του Γυμνασίου Γαστούνης στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Εθελοντικός καθαρισμός στην Τοπική Κοινότητα Κυλλήνης
- Επίσκεψη 17 μαθητών του Γυμνασίου Λεχαινών στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Επίσκεψη 4 μαθητών του Γυμνασίου Πελοπίου στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της στην Αμαλιάδα
- Επίσκεψη 8 μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την 8η Πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
- Αγώνας μπάσκετ μεταξύ της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας και της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος
8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
02.04.15 3:57
 8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ) και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας "Ορειβατείν" συνδιοργανώνουν την 8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία. Η πεζοπορία είναι διήμερη και πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015 με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας και τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, έτυχε της καθολικής αποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και από ανθρώπους που ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν σε αυτή.
Στη φετινή πεζοπορία θα συμμετάσχουν 60 – 70 άτομα. Η εκκίνηση θα δοθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:00πμ και ο τερματισμός την Κυριακή 5 Απριλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας περίπου στις 2:00μμ. Η διανυκτέρευση θα γίνει στην κοινότητα Χειμαδιού όπου οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από τους τοπικούς φορείς.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και επικοινωνία παρακαλούμε απευθυνθείτε στους: κ. Θωμά Μανωλόπουλο, Πρόεδρο του ΟΣΑ "Ορειβατείν", τηλ. 6906571542, κ. Ιωάννη Λυκούση, μέλος του ΔΣ του ΚΚΠΔΗ και Υπεύθυνο πεζοπορίας, τηλ. 6977167311, κ. Αγγελική Ντίκου, Γραμματέα ΟΣΑ "Ορειβατείν", τηλ. 2622029820, 6937143011.
Για την καλύτερη ενημέρωση, τόσο τη δική σας όσο και του κοινού, σχετικά με την πεζοπορία, οι διοργανωτές θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 13.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Ολυμπίας 8 στην Αμαλιάδα.
4η Ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία
01.04.15 18:45
4η Ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία
Η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» είναι μια ιδέα που υλοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2012 και μπορούμε να τη θεωρήσουμε ετήσιο θεσμό. Σκοπός της διαδρομής είναι η ένωση δύο τόπων με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία και η προβολή τους με έναν εναλλακτικό τρόπο, το ποδήλατο. Φέτος, είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν την διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας», η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα κάθε μορφής βίας.
Η ημέρα διεξαγωγής της 4ης ποδηλατικής διαδρομής «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» ορίστηκε η Κυριακή 26 Απριλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας στις 9:00 π.μ., με επιλογή από τους συμμετέχοντες ανάμεσα σε δύο διαδρομές. Μια ασφάλτινη, με 56 σχετικά εύκολα χιλιόμετρα και μία χωμάτινη με 54 χιλιόμετρα πιο απαιτητικά, αλλά μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Ο τερματισμός θα είναι στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου στην Αρχαία Ολυμπία.
Την Τετάρτη (1/4/2015) το απόγευμα, τα μέλη των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας Γιώργος Ηλιόπουλος, Νίκος Ντίνος και Αποστόλης Τσόλης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όπου και αναφέρθηκαν στην φετινή διοργάνωση, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή είτε στη μια είτε στην άλλη διαδρομή.
Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι συμμετοχές ήταν μόλις 38, πέρυσι ξεπέρασαν τις 300 και φέτος στόχος και οι συμμετοχές από το εξωτερικό. Τα όποια προβλήματα προέκυψαν, ανέδειξαν τις αντοχές, έγιναν πολύτιμη εμπειρία και απέδειξαν πόσο το αγάπησε ο κόσμος.
«Η περυσινή απρόσμενη βροχή όχι μόνο δε στάθηκε εμπόδιο, αλλά αντιθέτως ‘πείσμωσε’ τους συμμετέχοντες να μην εγκαταλείψουν και πρόσθεσε ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο πάζλ της διαδρομής. Φέτος, υπολογίζουμε σε ένα καλύτερο καιρό και μια φύση ανθισμένη», ανέφεραν οι διοργανωτές.
«Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε τη συγκινητική εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων από διάφορα σημεία τόσο του νομού όσο και της Ελλάδας να συνδράμουν στην υποστήριξη της διαδρομής αυτής, οι οποίοι όχι μόνο δε στόχευαν σε κανένα κέρδος, αλλά τους περισσότερους δεν τους απασχόλησαν καν τα έξοδα. Ευχαριστούμε προκαταβολικά όλους όσους θα συμμετάσχουν και τους αφανείς ήρωες (υποστηρικτές, χορηγούς) που βοήθησαν στις προηγούμενες διοργανώσεις και ελπίζουμε στην ίδια και καλύτερη συνεργασία. Η προσφορά τους μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να θέτουμε υψηλότερους στόχους», επεσήμαναν.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν από την Πέμπτη 2/4/2015 να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της σελίδας στο facebook των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας και από τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μέλη σε κεντρικά σημεία πόλεων του νομού, που θα λαμβάνουν επίσης συμμετοχές.
Πρόληψη ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας
01.04.15 11:42
Πρόληψη ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας
Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα νέες δράσεις παρουσιάστηκαν στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας με αρχή την Δευτέρα 30 του μηνός, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων από εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες κ. Τάκη Γεωργόπουλο και κ. Γεωργία Χαλικιοπούλου και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα των μαθητών σχετικά με το θέμα. Με την εποπτεία του υπεύθυνου του σχετικού προγράμματος Αγωγής Υγείας κ. Βασίλη Κατσαρίδη και την συμμετοχή των βοηθών-εκπαιδευτικών των σχετικών δράσεων, κ. Τασίας Κουλουγλιώτη και κ. Γιώργου Στασινόπουλου, ολοκληρώθηκε η παραπάνω εκδήλωση, με ουσιαστική προσφορά στην σχολική κοινότητα. Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και οι εργασίες των μαθητών έχουν παραδοθεί και συστηματοποιηθεί. Την Παρασκευή που έρχεται θα κοινοποιηθούν αυτές, στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, σε μικρή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί, με ταυτόχρονη διενέργεια άσκησης αντισεισμικής προστασίας ( 2η μέσα στη χρονιά ).
Όσον αφορά τη Σχολή Γονέων, που έχει οργανώσει το σχολείο, θα συνεχίσει τις συναντήσεις της μετά τις διακοπές του Πάσχα, αφού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους εμπλεκομένους, με καθοριστική την παρουσία της ψυχολόγου κ. Ελένης Ροΐδη, την οποία το διδακτήριο, θερμώς ευχαριστεί. Είναι μια ενδιαφέρουσα υποστηρικτική προσπάθεια του σχολείου προς τους φοιτώντες και όχι μόνο, που βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση, ενώ συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση προβλημάτων και στην πρόταση λύσεων σε << ευαίσθητα >> κοινωνικά θέματα.
Συγκέντρωση τροφίμων από τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας
01.04.15 10:00
Συγκέντρωση τροφίμων από τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας
Όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο κ. Δήμητρα Βαρελά, στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας ελήφθη απόφαση για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Καλούν όλους τους συλλόγους κηδεμόνων από τα σχολειά σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τους συλλόγους του Δήμου Ήλιδας να συμβάλουν στο έργο του εθελοντισμού.
Την Τρίτη 7 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83