ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη
16.03.15 6:26
Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών και οι «Ψυχογιός» διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εκδήλωσε παρουσίασης του νέου βιβλίου της Ηλείας λογοτέχνιδος Αργυρώς Μαργαρίτη, με τίτλο: «Vinsanto. Το κρασί της λάβας»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος Αλέξης Γκλαβάς και η ίδια η συγγραφέας.
Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα απαγγείλουν γνωστοί ηθοποιοί με συνοδεία βιολιού.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα διευθύνει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
16.03.15 5:27
Σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διαγωνισμός στο Δημαρχείο Ήλιδας για το έργο: «Δεματοποίηση αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Ήλιδας στη θέση Κονιδαίικα»
- Πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη από τη Γ’ Τάξη του Γενικού Λυκείου Λάλα
- Ηλεκτρονική κατάθεση πίνακα υποψηφίων για τις γραπτές εξετάσεις της Α’ Περιόδου 2015, για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελµατικής Επάρκειας οδικού µεταφορέα επιβατών ή εµπορευµάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου
- Ομιλία στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Εκδήλωση για την Ημέρα Ποίησης από το Εσπερινό Γυμνάσιο Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο
- Γενική κινητοποίηση στον Πύργο με αίτημα την απομάκρυνση των απορριμμάτων
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών µέσων, κτηρίων ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
- Κοινή πενθήμερη εκδρομή μαθητών της Γ’ Τάξης των Λυκείων Ανδρίτσαινας, Καλλιθέας και Φιγαλείας στη Θεσσαλονίκη
- Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ηλείας, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Προσυγκέντρωση στον Πύργο για τα σκουπίδια από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας
- Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη
Με επιτυχία η ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
15.03.15 14:35
Με επιτυχία η ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Κυκεών» διοργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα με θέμα: «Η ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας και η σύνδεσή της με την παράδοση», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.
Παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας - Αρχιερατικός Επίτροπος Αμαλιάδας π. Δαμασκηνός Πετράκος, ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κ. Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, η πολιτευτής Ημαθίας - Πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κ.α.

Πολιτική εκδήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
15.03.15 14:24
Πολιτική εκδήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο «Ιόνιον» η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Παρέστησαν και μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κ. Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, η πολιτευτής Ημαθίας - Πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου κ.α.
Σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
15.03.15 7:29
Σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Πεζοπορία στη διαδρομή: «Δουναίικα - Αγία Μαρίνα» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
- Ορεινή πεζοπορία στο Πλατάνι Αργολίδας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου
- Άφιξη από το Παρίσι της Γαλλίας εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος ERASMUS+
- Θεραπευτικός Διαλογισμός Θετικών Επιβεβαιώσεων στο χώρο του Zen Garden στην Αμαλιάδα
- Σεμινάριο με θέμα: "Μαθήματα αφθονίας" στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» στο δρόμο προς Κουρούτα
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για την τριήμερη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν από τον Ορειβατικό Όμιλο Αμαλιάδας «Ορειβατείν»
- Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μυρτιάς
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου
- Εκδρομή στον Παρνασσό από το Σύλλογο Γυναικών Πύργου
- Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στα Λεχαινά από το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας
- Παράσταση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης από τη Θεατρική ομάδα Δήμου Πηνειού
- Διενέργεια αρχαιρεσιών στην Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου
- Κυριακάτικη εξόρμηση σε Πάτρα και Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας από τη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας
- Μουσική εκδήλωση από τη Β’ Τάξη του Λυκείου Ζαχάρως στο χώρο του σχολείου
- Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά στην Αρχαία Ολυμπία από δημιουργικό εργαστήρι «Ονειροπαγίδα»

- Πανηλειακός - Αγία Παρασκευή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών
- Αλλαγή ώρας έναρξης στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Θα ξεκινούν στις 4:00 μ.μ. αντί στις 3:00 μ.μ.
- Αγώνες αντιπτέρισης στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου
- Κόροιβος Αμαλιάδας - Έσπερος Πάτρας για την τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων στο μπάσκετ
- Κλήρωση εισιτηρίων του αγώνα του Αίαντα Γαστούνης με δώρο μια τηλεόραση
Άμεσα σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους αρμόδιους Υπουργούς για το έργο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα
15.03.15 7:15
Άμεσα σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους αρμόδιους Υπουργούς για το έργο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα
Ομόφωνα από όλες τις Παρατάξεις που συμμετείχαν, αλλά και με τη συναίνεση πλήθους Δημοτικών Αρχών και φορέων που έδωσαν το «παρών», το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας διατράνωσε τη θέλησή του
να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του έργου της Πατρών – Πύργου, χωρίς διόδια, προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας,
να μην υπάρξει καμία έκπτωση στο τεχνικό και φυσικό αντικείμενο του έργου, καθώς και να μην αλλάξει ο τρόπος δημοπράτησης, και
να μην υπάρξει πολυδιάσπαση του, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και παλινωδίες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωσή του.
Επίσης, κατά την σημερινή κατεπείγουσα και έκτακτη συνεδρίασή του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ζητά άμεση σύσκεψη των αρχών και των φορέων της περιοχής με τους αρμόδιους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδομών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κατά την οποία θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματα και τις απόψεις τους για τη σημασία του αυτοκινητοδρόμου.
«Άμεσα θα πρέπει όλοι οι φορείς συντεταγμένα να μεταβούμε στην Αθήνα, να συναντηθούμε με τους νέους Υπουργούς και να λάβουμε τη δέσμευσή τους πως δε θα ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση για νέα αναβολή στη διαδικασία δημοπρασίας που έχει ανακοινωθεί για τέλος του μήνα, καθώς και πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο δημοπρασίας του έργου» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Αρχικά στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως πρόκειται για μία ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία και γίνεται στον Πύργο για να αναδείξει την σημασία που έχει για την περιοχή το συγκεκριμένο έργο, αφού εκτός των απόψεων των Παρατάξεων και των Περιφερειακών Συμβούλων, θα καταγραφούν και οι απόψεις των Δημοτικών Αρχών και των φορέων της Αχαΐας και της Ηλείας, που συμμετείχαν ευρέως στη σημερινή συνεδρίαση.
Ενημέρωσε, επίσης ο κ. Κατσιφάρας το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους συμμετέχοντες πως όλες οι πληροφορίες, ανεπίσημες και επίσημες, συγκλίνουν πως θα έχουμε νέα δεδομένα και αναστολή της διακήρυξης για την εργολαβία Πάτρα – Πύργος και μάλιστα έκανε αναφορά και στη σημερινή προσωπική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως θα γίνει νέα αλλαγή.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και ιδίως στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να έχουμε ως δημόσιο έργο το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος.
Επανέλαβε τη θέση της Περιφέρειας ότι το έργο είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την Ηλεία και την Αχαΐα, αλλά για όλη τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και τα Ιόνια Νησιά και ότι η Περιφέρεια θα μπει μπροστά σε κάθε διεκδίκηση, αρκεί να υπάρχει συναίνεση, ομόνοια και συλλογικότητα.
Την ίδια θέση και άποψη εξέφρασαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τονίζοντας τη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου για τους πολίτες.
«Στο σύνολό της η Ολυμπία Οδός είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά οδικά έργα που θα βγάλει από την απομόνωση την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για αυτό το δρόμο δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί. Όμως δοκιμάζεται και ο πολίτης που συνεχώς ακούει ότι το έργο γίνεται, αλλά δεν το βλέπει» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο δρόμο – καρμανιόλα, όπως λέγεται η Πατρών – Πύργου αφού είναι τόσο επικίνδυνη και συνεχώς θρηνούμε θύματα».
Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας
14.03.15 15:14
Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας
Σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, με τα κάτωθι θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Ενημέρωση συζήτηση επί θεμάτων Δ.Ε.Υ.Α Αρχαίας Ολυμπίας.
2. Ενημέρωση συζήτηση και λήψη -καταρχήν- απόφασης για μεταφορά της «πιάτσας» των ΤΑΧΙ, σύμφωνα με τη σχετική αίτησή τους. (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
3. Ενημέρωση συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διεξαγωγή Μαραθωνίου Δρόμου. (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
4. Ενημέρωση συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παραχώρηση χρήσης αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου στο πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση». (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
5. Ενημέρωση, συζήτηση κα λήψη απόφασης σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα Comenious που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας. (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
6. Ορισμός Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
7. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του «κλειστού» σχολείου Φλόκα στην Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων για την εξυπηρέτηση των Επιστημονικών, Ανθρωπιστικών και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας. (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
8. Αποδοχή και κατανομή πίστωσης 40.336,26 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων 2015 (πρώτη κατανομή). (Εισηγητής: Γ. Δεββές αναπληρωτής Δήμαρχος).
9. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. (Εισηγητής Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
10. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με κάλυψη δαπάνης από του κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. (Εισηγητής Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
11. Έγκριση συγκατάθεσης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για έργα Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας Ολυμπίας, το μονοπάτι της Εκεχειρίας, στην περιοχή αρμοδιότητας Δήμου. (Εισηγητής Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
12. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως του Φιλοπροόδου Συλλόγου των Εν Αθήναις και Πειραεί Αστραίων, με θέμα «παραχώρηση χρήσης του Κοινοτικού Γραφείου, προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος, αναψυχής, Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης. (Εισηγητής Β. Αρβανίτης Αντιδήμαρχος Δ.Ε Λαμπείας).
13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αίτηση προς τον ΟΤΕ για παραχώρηση χρήσης του κτιρίου ΟΣΕ για λειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαίας Ολυμπίας. (Εισηγητής: Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
14. Τροποποίηση της 239/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου με θέμα: Παράταση προθεσμίας του έργου «Οδοποιία Τ.Κ Άσπρων Σπιτιών, Βασιλακίου, Κάμενας, Λούβρου, Λιναριάς, Πευκών, Μουριάς». (Εισηγητής: Π. Φλέσσας Αντιδήμαρχος).
15. Αποδοχή ένταξης του έργου «Βελτίωση Αρδευτικού Χωματαύλακα από Αλωσίνα Τοπικής Κοινότητας Αστρά μέχρι Παλιοφυτιά Τοπικής Κοινότητας Ορεινής» στο πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, προϋπολογισμού 615.000,00€, εγγραφής στον προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015, Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου. (Εισηγητής: Π. Φλέσσας Αντιδήμαρχος).
16. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος. (Εισηγητής: Π. Φλέσσας Αντιδήμαρχος).
17. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού.
Ματαίωση κατασκευής του υδροηλεκτρικού στο φράγμα Πηνειού
14.03.15 12:16
Ματαίωση κατασκευής του υδροηλεκτρικού στο φράγμα Πηνειού
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφασίστηκε η αυτοδίκαιη ανάκληση της από το έτος 2000 απόφασης - πωλητήριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, για την απευθείας εκποίηση τμήματος του Δημοσίου Ακινήτου στο φράγμα Πηνειού, στην Εταιρεία HYDROTECH ΕΠΕ για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού έργου και επαναφορά του παραχωρηθέντος τμήματος στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό σημαίνει πως σταματά κάθε διαδικασία κατασκευή του έργου.
Περισσότερα στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Ανδραβίδα για κλοπή σε επιχείρηση εμπορίας ποτών
14.03.15 12:03
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Ανδραβίδα για κλοπή σε επιχείρηση εμπορίας ποτών
Συνελήφθησαν, χθες (13-3-2015) το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, ένας 23χρονος και δύο 18χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δράστες χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Ανδραβίδα, εισήλθαν στην επιχείρηση αφού παραβίασαν την περίφραξη, και αφαίρεσαν εμπορεύματα αξίας 1.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνές τους, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρείς δράστες στην Ανδραβίδα, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εμπορεύματα που είχαν αφαιρέσει.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα εμπορεύματα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρη
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
14.03.15 8:31
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Κυκεών» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας και η σύνδεσή της με την παράδοση».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:00 στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι:
«H Ανάδειξη του ρόλου της Οικολογικής γεωργίας με σκοπό τη διατήρηση του ίδιου γεωργικού επαγγέλματος». Ομιλητής: Βασιλόπουλος Χ. Θεόδωρος – Τεχνολόγος Γεωπόνος με ειδικότητα στην βιολογική καλλιέργεια, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας
«Ενέργεια και αγρότης. Παρουσίαση ενεργειακών καλλιεργειών. Διαχείριση αγροτικών παραπροϊόντων και αποβλήτων». Ομιλητής: Κατσαλάς Σ. Χαράλαμπος - Μηχανολόγος-Μηχανικός MSc, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών ‘’Κυκεών΄΄
«Πλούτος της Ηλείας. Εναλλακτικοί τρόποι φυτοπροστασίας στην οικολογική γεωργία». Ομιλητής: Λαγογιάννης Διονύσιος, Χημικός - Αγρότης
«Ισχύουσα νομοθεσία για τους παραδοσιακούς σπόρους. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Ομιλητής: Σακελλαρόπουλος Περικλής - Δικηγόρος
«Συμβολή των Παραδοσιακών Ποικιλιών Λαχανοκομικών Ειδών στην Ανάδειξη της Διατροφικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς». Ομιλητής: Δρ Μπλέτσος Φώτης – Γεωπόνος - Πρώην Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
«Ο προσδιορισμός των γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Οι Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών». Ομιλητής: Tσουκαλάς Παύλος – Γεωπόνος-Τεχνολόγος, υπεύθυνος δειγματολειψίας Ερευνητικού εργαστηρίου Βiolab Πατρών.
Σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
14.03.15 8:25
Σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Ημερίδα στο Εργατικό Κέντο Αμαλιάδας από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Κυκεών»
- Σεμινάριο με θέμα: ¨Μαθήματα αφθονίας» στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» στο δρόμο προς Κουρούτα
- Χοροεσπερίδα μαθητών της Γ Τάξης του Λυκείου Σιμόπουλου
- Παράσταση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης από τη Θεατρική ομάδα Δήμου Πηνειού
- Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελώνα «Η Αγία Παρασκευή»
- Παράσταση Καραγκιόζη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
Πολιτική εκδήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο ξενοδοχείο «Ιόνιον»
- Επιμορφωτικό σεμινάριο από την Εθελοντική Οργάνωση Rommel στα Κρέστενα
- Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο για το έργο της Ολυμπίας Οδού
- Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας
- Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά στην Αρχαία Ολυμπία από δημιουργικό εργαστήρι «Ονειροπαγίδα»

- Α.Σ.Α. Κόροιβος - A.O. Αρχαίας Ολυμπίας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γ΄ Οµίλου Πετοσφαίρισης Κατηγορίας Παγκορασίδων
- Α.Σ.Α. Κόροιβος - Ζακυνθιακός Ζακύνθου για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γ΄ Οµίλου Πετοσφαίρισης Κατηγορίας Κορασίδων
- Κόροιβος Αμαλιάδας - Πανιώνιος για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής
- Πάρτυ από τον Γυμναστικό Σύλλογο Γαστούνης
- Αγώνες αντιπτέρισης στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου
Πολιτική εκδήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
14.03.15 8:08
Πολιτική εκδήλωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Θα παραστούν ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κ. Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, η πολιτευτής Ημαθίας - Πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου κ.α.
Δύο συνεδριάσεις την Τετάρτη για το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
13.03.15 15:11
Δύο συνεδριάσεις την Τετάρτη για το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας υπό την προεδρία του κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.
Στις 7:00 μ.μ. θα γίνει ειδική συνεδρίαση, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα τής ημερήσιας διάταξης:
«Ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου ΄Ηλιδας οικονομικού έτους 2015, κατόπιν του υπ΄ αριθμό 175491/ 7152/ 12.1.15 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου».
Στις 7:30 μ.μ. θ’ ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση με 22 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" στην Αμαλιάδα
13.03.15 13:20
Φεστιβάλ
Για μια ακόμη χρονιά η Αμαλιάδα θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός «ισχυρού γαστρονομικού σεισμού»!
Το 3ο Φεστιβάλ του «Κερνάμε Ελλάδα – Αμαλιάδα», αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ κοσμοσυρροής απ’ όλη την Ελλάδα, μετατρέποντας τη δεύτερη πόλη της Ηλείας σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής προϊόντων.
Στις 20, 21 και 22 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, το Φεστιβάλ γαστρονομίας θα σηματοδοτήσει μια μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα των κατοίκων, στον τομέα της γεύσης.
Στη μεγάλη γιορτή, η δική σας συμβολή είναι σημαντική για την ανάδειξη και γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό, όλων των μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και των συνεταιρισμών που με γνώση, φροντίδα και μεράκι εξακολουθούν, σε πείσμα των καιρών, να παράγουν και να διαθέτουν αυτά τα τόσο πολύτιμα ελληνικά προϊόντα.
Το Φεστιβάλ επιμερίζεται σε 4 μεγάλες θεματικές ενότητες: Πόλη του Ροδιού, Φεστιβάλ Πατάτας, Γιορτή του Ψαριού, Πόλη Μπαχαρικών.
Επιστροφή χρημάτων από δασώσεις γεωργικών γαιών στην Ηλεία
13.03.15 13:05
Επιστροφή χρημάτων από δασώσεις γεωργικών γαιών στην Ηλεία
Από τη Γενική Διεύθυνση Δασών κι Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητείται η επιστροφή χρημάτων από δικαιούχους του μέτρου δάσωσης γεωργικών γαιών στην Ηλεία, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".
Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα δάσωσης, είχαν εισπράξει τις ενισχύσεις, αλλά δεν είχαν τηρήσει τις υποχρεώσεις.
Πρόκειται για τις κάτωθι περιπτώσεις:
Δικαιούχος από το Αλποχώρι είχε εισπράξει 3,568,3 ευρώ, για δάσωση 11,85 στρεμμάτων στο Αλποχώρι.
Δικαιούχος από το Βασιλάκι είχε εισπράξει 2.699,05 ευρώ, για δάσωση 10 στρεμμάτων στα Άσπρα Σπίτια.
Δικαιούχος από τον Ξηρόκαμπο είχε εισπράξει 10.564,85 ευρώ, για δάσωση 15 στρεμμάτων στο Χελιδόνι.
Δικαιούχος από το Χελιδόνι είχε εισπράξει 3.275,13 ευρώ, για δάσωση 9,3 στρεμμάτων στο Χελιδόνι.
Καταβολή αποζημιώσεων σε Ηλείους παραγωγούς
13.03.15 8:43
Καταβολή αποζημιώσεων σε Ηλείους παραγωγούς
Ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.098 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 22.603.467 ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες, κηπευτικά, βαμβάκια, ζαχαρότευτλα και καπνά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.
Το ποσό που αντιστοιχεί τους Ηλείους παραγωγούς ανέρχεται στα 7.521,72 ευρώ
Χορήγηση άδειας λειτουργίας φαρμακείου στο Μουζάκι
13.03.15 8:14
Χορήγηση άδειας λειτουργίας φαρμακείου στο Μουζάκι
Από το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας χορηγήθηκε στον φαρµακοποιό Εµµανουήλ Συµιακάκη του Ανδρέα άδεια ίδρυσης Φαρµακείου στην ∆ηµοτική Κοινότητα Μουζακίου.
Η συγκρότηση του Φαρµακείου του πρέπει να συντελεσθεί µέσα στην προβλεπόµενη προθεσµία των έξι μηνών.
Κυριακάτικη εξόρμηση σε Πάτρα και Θέρμο από τη ΜΟΤΟΛΕΑ
13.03.15 6:59
Κυριακάτικη εξόρμηση σε Πάτρα και Θέρμο από τη ΜΟΤΟΛΕΑ
Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 9:00 το πρωί η ΜΟΤΟΛΕΑ (Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας) αναχωρεί για κυριακάτικη βολτα.
Προορισμός η Πάτρα για συμμετοχή στην συγκέντρωση του GS forum club hellas που περιλαμβάνει επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Στην συνέχεια οι μοτοσυκλετιστές της Αμαλιάδας θα αναχωρήσουν για το Θέρμο Αγρινίου, όπου ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν την περασμένη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.
Σημείο συνάντησης για αναχώρηση θα είναι η Τράπεζα Πειραιώς στον πεζόδρομο της Λεωφόρου.
Σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
13.03.15 5:57
Σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την κλήρωση έξι εργατικών κατοικιών στην Ανδραβίδα
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εποχιακών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
- Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη μαθητών της Α’ Τάξης του 2ου Λυκείου Πύργου
- Παράσταση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης από τη Θεατρική ομάδα Δήμου Πηνειού
- Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
- Βαθμολογία δευτέρου τριμήνου στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου
- Έναρξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για καθαρίστρια στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδας
- Επιμορφωτικό σεμινάριο από την Εθελοντική Οργάνωση Rommel στα Κρέστενα
Ατομικό και Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2015
13.03.15 4:06
Ατομικό και Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2015
Ιδιαίτερα αυξημένο εμφανίζεται φέτος το ενδιαφέρον συμμετοχής στα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού. Βρισκόμαστε 9 μέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και ήδη έχουν γίνει πάνω από 330 δηλώσεις συμμετοχής στο ατομικό και πάνω από 20 ομάδες έχουν δηλώσει στο ομαδικό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος θα υπάρχει αυξημένη συμμετοχή από περιοχές όπως το Αγρίνιο, η Κεφαλλονιά, ο Πύργος και τα Καλάβρυτα.
Το Ομαδικό Πρωτάθλημα και το Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνονται από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου στις 21 και 22 Μαρτίου 2015 αντίστοιχα, στο ξενοδοχείο Porto Rio.
Θυμίζουμε ότι στα πρωταθλήματα μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλληνίας.
Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ (www.essp.gr) μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015. (Λόγω περιορισμένου χώρου η ΕΣΣΠ θα δεχτεί μέχρι 550 δηλώσεις. Θα τηρηθεί χρονολογική σειρά αποστολής της δήλωσης)
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83