banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


H μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
04.01.21 10:51
H μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε τα συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2020 και για όλη την εδαφική της περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2020, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας):
Α. Συνελήφθησαν συνολικά 446 άτομα. Ειδικότερα:
• 1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας
• 66 για κλοπές/διαρρήξεις
• 65 για ναρκωτικά
• 21 για καταδιωκτικά έγγραφα
• 148 για παράνομη είσοδο και παραμονή
• 2 για απάτες
• 143 για λοιπά αδικήματα
Β.Εξιχνιάστηκαν συνολικά 287 υποθέσεις. Ειδικότερα:
• 1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας
• 6 ληστείες
• 70 κλοπές/διαρρήξεις
• 58 ναρκωτικά
• 152 λοιπά αδικήματα
Γ. Σημαντικές υποθέσεις μηνός Δεκεμβρίου 2020
31 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
17 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν δέκα επτά άτομα στην Πάτρα για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
14 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν είκοσι εννέα άτομα στο Αίγιο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
11 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα στον Πύργο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
21 Δεκεμβρίου 2020: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε οικίες στην Αιτωλοακαρνανία
Δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
• 2.000 γραμμάρια κάνναβης περίπου
• 90 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
• 50 γραμμάρια ηρωίνης περίπου
• 11.740 ευρώ
• 17 μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες
• 2 πολεμικά τυφέκια
• 1 κυνηγετικό όπλο
• 5 πιστόλια
• 140 φυσίγγια
• 427 κροτίδες
• 227 φωτοβολίδες
• 194 καψύλλια
• 39 πυροτεχνήματα
• 1 μεταλλικό πιστόλι φωτοβολίδων
• 12.651 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
• 5 κιλά λαθραίου καπνού περίπου
• 30 είδη παραεμπορίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών
03.01.21 13:12
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών
Κύριε Καρβέλη εκτίθεστε
Μετά τιςακυρώσεις των εμβολιασμώνγια τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Ηλείας, που είχανπρογραμματιστεί να ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Γενάρη,και τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε είχαμε πει επίσημα πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ηλεία».Όμως, ηπραγματικότηταείναι άλλη. Το προσωπικό των μονάδων της Ηλείας είχε φροντίσει να είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕ. Είχανμάλιστα τυπωθεί και μοιραστείπροσωπικέςπροσκλήσεις προς τους ενδιαφερομένουςυγειονομικούς με ακριβή ώρα εμβολιασμού.Τώρα ο διοικητής δηλώνει ότι δεν είδε,δεν άκουσετίποτα. Συμπέρασμα; Δεν διαθέτει πλέον την παραμικρή αξιοπιστία. Η ουσία είναι ότιγια άλλη μια φορά η Ηλεία μένει ξεχασμένη στο περιθώριο.
Όσο και να προσπαθείτε, κύριε διοικητά, δεν μπορείτε να κρύψετε τον πανικόσας. Ο σχεδιασμός σας ναυάγησε. Οι ισχυρισμοί σας αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι ολοφάνερο ότι και εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε χάσει την ψυχραιμία σας από τις συνεχείς αστοχίες και τα απανωτά λάθη. Οφείλετε, όμως, να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις.Πού πήγαν τα 412 εμβόλια που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από 4 έως 9 Γενάρη στα νοσοκομεία της Ηλείας; Αν δεν μπορείτε εσείς,τότε οφείλει εξηγήσεις το υπουργείοΥγείας.
Γνωρίζει πια ο κόσμος ότι έχει να κάνει με ανίκανες διοικήσεις στο χώρο της υγείας και με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη.Γνωρίζει ότι το «επιτελικό» σας κράτος τα έχει κάνει θάλασσα.Οι πολίτες δεν σας έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται να προκαλείτε και τη νοημοσύνη τους.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας
Ομάδα Υγείας
Συνελήφθη με καταδικαστική απόφαση για κλοπές
03.01.21 12:21
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
03.01.21 7:35
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσε για ακόμη μία φορά στις ευάλωτες ομάδες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, διοργανώνοντας δύο ξεχωριστά ‘Γεύματα Αγάπης’ για τους ωφελούμενους.
Πιστή στο ραντεβού της η Κοινωφελής Επιχείρηση κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία και έκανε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχουν κάποιοι που τους σκέφτονται και βρίσκονται δίπλα τους για να τους θυμίζουν ότι… υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι!

Δύο Γεύματα
Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων και της εορτής της Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κος Παπαγεωργακόπουλος Περικλής και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, άφησαν για λίγο τις οικογένειές τους και βρέθηκαν κοντά στους ‘δικούς τους’ ανθρώπους, αυτούς που έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, για να ανταλλάξουν ευχές και να φροντίσουν να στρωθεί σε όλα τα σπίτια το γιορτινό τραπέζι.
Χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της ‘σταθερής’ πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, αγοράστηκαν τα τρόφιμα και ετοιμάστηκαν τα ‘Γεύματα Αγάπης’ για τα Χριστούγεννα. Όσο για την Πρωτοχρονιά τα γεύματα ετοιμάστηκαν και πάλι από χορηγούς όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σαψάλης Νίκος, τον οποίο και ευχαριστούμε καθώς και κάποιους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Περισσότεροι από 30 ωφελούμενοι, και τις δύο εορταστικές ημέρες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μετέβησαν στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και παρέλαβαν τα γεύματά τους, τα οποία και συνοδεύτηκαν από γλυκίσματα και αλμυρά που είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι εργαζόμενοι.

«Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας»
Όπως το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, την 28η Οκτωβρίου, έτσι και τώρα, οι άνθρωποι της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν παρόντες και το πιο ουσιαστικό είναι ό,τι, δεν ήταν απλά ‘παρόντες’ με την φυσική τους παρουσία, ήταν παρόντες με την καρδιά τους συνοδεύοντας το κάθε γεύμα με την αγάπη τους και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον.
«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μόνους αυτούς τους ανθρώπους τέτοιες μέρες και μάλιστα κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η ευχή μας για το 2021 είναι να έχουν όλοι υγεία, να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και μακάρι, το λέω ειλικρινά, να βελτιωθούν τόσο πολύ τα πράγματα για κάθε οικογένεια, για τον καθένα προσωπικά, που εμείς να μην ξαναχρειαστεί να ετοιμάσουμε γεύματα αγάπης. Μακάρι, τα επόμενα τραπέζια που θα στρωθούν να είναι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όχι από ανάγκη αλλά από χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή».
Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δωρητές καθώς και όλους τους εργαζόμενους και ευχήθηκε οικογενειακή και προσωπική υγεία και ευτυχία για το 2021.

Σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
02.01.21 10:59
Σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
Συνελήφθη, στις 31-12-2020 το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε δεκαπέντε πελάτες στο εσωτερικό του, ενώ στο εξωτερικό του καταστήματος υπήρχαν τριάντα άτομα.
Στον άνδρα που λειτουργούσε το κατάστημα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος 5.000 ευρώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ... Να πείτε την αλήθεια για τις οφειλές του Σχεδίου Πόλης
02.01.21 10:01
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ...  Να πείτε την αλήθεια  για τις οφειλές του Σχεδίου Πόλης
• «Τρομάζω» και ανησυχώ για τη διοίκηση του δήμου, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει: «Εχάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και εμείς και οι πολίτες...»

«Καταπέλτης» στη δεύτερη παρέμβασή του για τον καταλογισμό οικονομικών βαρών σε δημότες από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας ζητά να «λάμψει» η αλήθεια και καλεί το δήμαρχο να μιλήσει για τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης.
Ο ίδιος τονίζει ότι αυτά που ανακοινώθηκαν από την δημοτική αρχή δεν αφορούν την απαλλαγή των οικονομικών υποχρεώσεων, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την αναστολή και το «πάγωμα» και ότι κάποια στιγμή οι πολίτες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν.
Καταλογίζει ευθύνες επίσης και στον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο όπως και στην οικονομική επιτροπή του δήμου, ζητά να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δηλώνει ότι οι δημότες της Αμαλιάδας χρειάζονται τη συμπαράσταση και το σεβασμό μας. Πιο αναλυτικά ανέφερε:

«Χωρίς καμία διάθεση κριτικής ή απόδοσης ευθυνών και με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις αλλά και την απόφαση της διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Ήλιδας να ανακαλέσει ή να «παγώσει» τον καταλογισμό πληρωμής για τα εκτός σχεδίου πόλης οικόπεδα, θέλησα να παρέμβω.
Πολύ περισσότερο αποφάσισα να το κάνω αυτό ακολουθώντας και την τοποθέτηση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη σε κέντρο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ, που με προβλημάτισε ιδιαίτερα σε σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τον καλώ λοιπόν δημόσια και με την επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος να πει την αλήθεια στους πολίτες.
Και αυτό γιατί κ. Δήμαρχε η «ανάκληση» ή το «πάγωμα» της επιστολής καταλογισμού οφειλών στους 805 συνδημότες μας στην Αμαλιάδα, όπως και να τεθεί με όποια λέξη και να χαρακτηριστεί δεν σημαίνει διαγραφή των οφειλών.
Και η πραγματικότητα μας λέει ότι από τους 805 ιδιοκτήτες, ένα μικρό ποσοστό δεν θα πληρώσουν αλλά θα λάβουν και αμοιβή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία Θα κληθούν αργότερα και πάλι να πληρώσουν κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ ο καθένας. Αυτή είναι και μόνο η αλήθεια...
Παραδοχή απραξίας!
Η μελέτη εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αμαλιάδας αναρτήθηκε το 1992 και θέτει προς υλοποίηση την πολεοδομική μελέτη που εγκρίθηκε τον ίδιο χρόνο με το δήμο Αμαλιάδας αρχικά και το δήμο Ήλιδας ακολούθως να έχει καταβάλει ήδη ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Και πράγματι κ. Δήμαρχε, όπως αναγνωρίζετε με τα λεγόμενά σας το βρήκατε από το 2000-2001. Και όπως επίσης είπατε «ήταν μία ιστορία αμαρτίας 10 ετών από το 1990» αλλά από το 2000-2001 έως το 2014 εσείς ήσασταν ο δήμαρχος. Και τι πράξατε άραγε; Μα τίποτα απολύτως για να προστατεύσετε τους ιδιοκτήτες...
Στις αρχές του 2015 έγινε η επέκταση του σχεδίου και κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής του. Οι ιδιοκτήτες γης στο κομμάτι της επέκτασης κατέβαλαν εισφορά σε γη και σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθούσε και η εισφορά σε χρήμα.
Από τη δέσμευση του δημάρχου και μετά τον σάλο προ δεκαπενθημέρου (μετά την αποστολή δια επιστολής των καταλογισμών) με παρότρυνση του ίδιου για υπομονή δέκα ημερών ώστε να διαγραφούν οι οφειλές και να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα, ερχόμαστε στην... ανάκληση ή «πάγωμα» που δεν είναι λύση και μας εκπλήσσει δυσάρεστα...
Προσωπικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που εστάλησαν ήδη τα ειδοποιητήρια -ακόμη και αν η πρώτη επιστολή ανακλήθηκε αφού δεν τηρήθηκε η νομότυπη αποστολή- οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν.
Να γίνει ξεκάθαρο...
Με σεβασμό στο πρόσωπό του, καλώ τον κ. Λυμπέρη να ξεκαθαρίσει το θέμα και να πει την αλήθεια για το τι θα πρέπει να κάνουν οι υπόχρεοι συνδημότες μας.
Να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ή θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη ο δήμαρχος και θα δεσμευθεί ότι δεν θα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι εισφορά σε χρήμα;
Αγαπητέ κ. Λυμπέρη, οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως εσάς αφού είστε ο δήμαρχος από το 1998 έως και το 2014, το διάστημα δηλαδή που συντάσσονταν η μελέτη του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας. Ευθύνες βεβαίως ανήκουν και στον κ. Χριστοδουλόπουλο που είχε δημαρχιακή θητεία από το 2014 έως το 2019. Εξάλλου και στο παρελθόν ήταν αντιδήμαρχος δικός σας και ασφαλώς γνώριζε το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τους ιδιοκτήτες.
Γιατί δεν ασχολήθηκε;
Τι έπραξε λοιπόν και ο κ. Χριστοδουλόπουλος; Απολύτως τίποτα! Δεν «ακούμπησε» το θέμα, παρότι το 2015 ο ίδιος προχώρησε στην κύρωση της πράξης εφαρμογής αλλά δεν το «έκλεισε» όπως έπρεπε και όφειλε να κάνει απέναντι στους δημότες.
Άραγε ο κ. Χριστοδουλόπουλος δεν ασχολήθηκε από αδιαφορία ή μήπως σκέφθηκε ότι δεν θα έπρεπε να έχει κόστος ψηφοθηρικό;
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ένα και είναι οδυνηρό οικονομικά για συνδημότες μας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Να έρχεται έτσι ο δήμος Ήλιδας και να ζητά συνολικά 5,5 εκατομμύρια ευρώ από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες.
Πρόχειρα και απρογραμμάτιστα...
Δυστυχώς διαπιστώνεται από τις δηλώσεις του δημάρχου και τις ενέργειες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ότι όλα γίνονται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγραμματισμό και χωρίς κανένας να σκέφτεται την προστασία των δημοτών μας, αφού «αβίαστα» εστάλησαν οι επιστολές καταλογισμού.
Και πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας την αποστροφή δημάρχου στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ που επέρριψε αρχικά ευθύνες στην υπηρεσία του(!), ενώ ακολούθως είπε αφοπλιστικά: «Εχάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και εμείς και οι πολίτες...».
Μάλλον ήσαν λόγια που... ξέφυγαν από το στόμα του κ. Λυμπέρη, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο επί 17 χρόνια δήμαρχος, για τόσο μάλιστα σοβαρά θέματα, «έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» όπως είπε, στη διοίκηση και διαχείριση του δήμου!
Πού είναι η οικονομική επιτροπή;
Μου προκαλεί επιπροσθέτως εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία δημόσια τοποθέτηση για αυτό το θέμα από την οικονομική επιτροπή του δήμου. Δηλαδή ούτε αυτή γνωρίζω για τις κινήσεις της Πολεοδομίας του... ίδιου δήμου;
Ποιος - τελικά - κοροϊδεύει ποιον, ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω. Αλλά και το κορυφαίο όργανο του δήμου; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί; Κι αν ναι, ποια είναι η θέση του;
Τέλος, επειδή πιστεύω ότι λόγω του επαγγέλματός του σίγουρα έχει και τη γνώση και την άποψη θα περίμενα μία τοποθέτηση από τον Αντιδήμαρχο κ. Φουντάς. Λένε πολλοί ότι η «σιωπή είναι χρυσός». Για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα όμως που οδηγεί συνδημότες μας σε οικονομική απόγνωση, τότε η σιωπή είναι ενοχή...
Καλώ λοιπόν έστω και τώρα το Δήμαρχο να δώσει οριστική λύση. Δεν θα πρέπει με το πρόσχημα της κατάστασης λόγω «κορωνοϊού» να μείνει το θέμα στον «πάγο» και να εκκρεμεί έχοντας τους δημότες σε «ομηρία», είτε για την αποφυγή κατακραυγής της Δημοτικής Αρχής από τους ίδιους, είτε για ψηφοθηρικά οφέλη...
Σας παρακαλώ και σας καλώ να πάρετε θέση εμπράκτως. Και μόνο στην ιδέα πληρωμής τέτοιων ποσών, είναι κάτι που μας «τρομάζει». Δεν απευθύνεστε σε εύπορους και οικονομικά ανεξάρτητους συμπολίτες τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε και να τους συμπαραστεκόμαστε.
Ακόμη και διευκόλυνση αν σκέφτεστε (120 δόσεις κλπ), για πολλούς θα αποτελέσει «θηλιά» οικονομικού πνιγμού στη ζωή τους. Μην το διανοηθείτε...
Συμμερίζομαι ασφαλώς τα λόγια του δημάρχου για «γιορτές χωρίς εντάσεις και ανησυχίες» και μεθοδικά θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε την πόλη μας. Όμως, πέρασαν 20 χρόνια και ιδού το αποτέλεσμα!
Με αισιοδοξία λοιπόν κ. δήμαρχε, χωρίς όμως άλλα ψέματα. Η ανάληψη ευθύνης είναι προτέρημα και βοηθά για την οριστική λύση!...
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης μπαίνει... στην πρίζα
02.01.21 9:59
Την είσοδο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου για την έγκριση της πρότασης του Δήμου σχετικά με την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).
Με την ενέργεια αυτή εξασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 39.680,00 ευρώ, χωρίς την επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού, για την πραγματοποίηση του πρώτου βήματος μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση: την εκπόνηση Οδικού Χάρτη για την χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Άρθρο 17 του ν.4710/2020 (ΦΕΚ 142 Α/2020) «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τις διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χίλιους (1.000) κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε Δήμου, προκύπτει ότι για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πρόκειται να χωροθετηθούν είκοσι δύο (22) σημεία φόρτισης, που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ΣΦΗΟ. Τα σενάρια χωροθέτησης των υποδομών θα γίνουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους τοπικούς επαγγελματικούς, συλλογικούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια θα επιλεχθεί το προσφορότερο εξ αυτών.
Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
02.01.21 9:48
Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
Ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει με την απειλή όπλου από υπάλληλο περιπτέρου (300) ευρώ και από γυναίκα που κινούνταν πεζή την τσάντα της, που περιείχε (4.000) ευρώ
Συνελήφθη σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας, από αστυνομικούς της του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κλοπή παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Στις 29-12-2020, σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και οδηγώντας δίκυκλο, αφαίρεσε με βίαια κίνηση από γυναίκα που κινούνταν πεζή την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.
Στις 02-12-2020, σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 3.990 ευρώ, ένα μαύρο κράνος, ρουχισμό και την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών, μια γυναικεία τσάντα και πορτοφόλι, καθώς και δύο γραμμάρια κάνναβης.
Το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε αποδόθηκε στην παθούσα της τελευταίας υπόθεσης ληστείας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτιριακό συγκρότημα θα αποκτήσει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού
02.01.21 9:04
Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού Ηλείας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή σχολικών αιθουσών ατομικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, καθώς και αποδυτήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με control room. Τέλος, στον χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκληματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.
Για το έργο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη (με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Διευθύντος Συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανάσιου Γιάνναρη και του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Γιάνναρη και Μαρίνο για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη προώθηση του έργου, με τον κ. Γιάνναρη να σημειώνει και την καθοριστική συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και ιδιαίτερα του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ως προς την άμεση αποδοχή και τάχιστη προώθηση έργων μείζονος σημασίας που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα.
«Είναι χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε έργα που επί χρόνια αποτελούσαν οράματα για τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, ειδικά όταν αφορούν υποδομές σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, αλλά και υλοποιούνται κατά τρόπο που αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αντίληψης και τεχνολογίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «σε λιγότερο από τρία χρόνια, η περιοχή του Δήμου Πηνειού αλλά και συνολικά η Ηλεία, θα μπορούν να καμαρώνουν ένα εκπαιδευτικό στολίδι».
ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
27.12.20 12:47
ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους περίπου 70 αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Όλγα Τραγανού και τα υπάρχοντα των οποίων καταστράφηκαν από φωτιά που ξέσπασε στο κατάλυμα τους παραμονή Χριστουγέννων, απευθύνει ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.
Ο Δήμαρχος σήμερα το πρωί και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισκέφθηκε τους εργάτες που φιλοξενούνται σε χώρο που παραχώρησε ο αγρότης επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καραμπίνης.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γεωργόπουλο, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Δήμο, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Καραμπίνη και την Τοπική σύμβουλο Τραγανού κ. Τασία Κυπριώτη.
Τονίζεται ότι με απόφαση του Δημάρχου αύριο με κατεπείγουσα διαδικασία θα εξασφαλισθεί κονδύλι για αγορά τροφίμων.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους. Είμαστε εδώ στην Όλγα Τραγανού για να δείξουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο φιλόξενος Δήμος Πηνειού με τον ωραίο κόσμο του συμπαρίσταται σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται. Είδατε ότι την παραμονή της Γεννήσεως του Χριστού οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν ζημιά ανεπανόρθωτη.
Οι άνθρωποι που έχουν έρθει στη χώρα της φιλοξενίας από τη δική τους πατρίδα για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οικογένειες τους και που σήμερα όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε.
Είμαι εδώ για να τονίσω ότι ο Δήμος από αύριο θα κινήσει μια διαδικασία βοήθειας και μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καλώ όλους να προσφέρουν σε πρώτη φάση ρούχα και κλινοσκεπάσματα έτσι ώστε να κάνουμε καλύτερη, όσο μπορούμε, τη διαβίωση των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ.
Ο Δήμος αύριο θα έχει υπάλληλο, ο οποίος θα είναι εκεί υπεύθυνος για να μαζέψει οποιαδήποτε είδη ένδυσης και υπόδησης, κλινοσκεπάσματα κ.λπ. όπως προείπα, για να τα φέρουμε εδώ.
Από την άλλη μεριά, αύριο κιόλας, θα εξασφαλίσουμε κονδύλι με κατεπείγουσα διαδικασία και με απόφασή μου, για να πάρουμε τρόφιμα, που τόσο τα έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας.
Καλώ, λοιπόν, τον φιλόξενο κόσμο του Δήμου Πηνειού και βεβαίως όλης της Ηλείας που διακρίνεται από τα ίδια αισθήματα, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αρέσει και στον Γεννημένο Χριστό, αφού εκείνο που μας ζητάει είναι να αγαπάμε τον πλησίον μας και είναι σαν να αγαπάμε Εκείνον.
Έτσι λοιπόν πρέπει να πορευτούμε, να πορευτούμε τις μέρες αυτές που είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, είναι ημέρες που πρέπει να βλέπουμε κατάματα τα προβλήματα που έχει ο καθένας και να βοηθάμε όσο μπορούμε και όσοι δυνάμεθα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, Αυτό θα κάνουμε κι εμείς και θα το κάνουμε στο έπακρο».
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα για τον Κούβελο
22.12.20 4:16
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα για τον Κούβελο
Στην πόλη μας, καιρό τώρα, ο δημόσιος διάλογος καταναλώνεται σε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κενού περιεχομένου. Την τακτική αυτή δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Επανερχόμαστε στο ζήτημα της παραχώρησης του Κούβελου και έχουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις.
1. Αρχικά είναι λυπηρή η παραδοχή πως δεν δύναται να δημιουργηθεί μια δημοτική δομή ΚΔΑΠ μεΑ στην πόλη όταν μάλιστα για το σκοπό αυτό διατίθενται οι κτιριακές υποδομές και η απαραίτητη χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Μέλημα θα έπρεπε να ήταν εξαρχής η δημιουργία μίας ΠΡΟΤΥΠΗΣ δημοτικής δομής με γερές βάσεις και συνέχεια μέσα στο χρόνο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους. Ανάλογες δράσεις κοινωνικής ωφελείας και εκπ/σης αποτελούν τον κορμό των υπηρεσιών που καλούνται οι δήμοι να πάρουν στα χέρια τους για να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών τους.
2. Η όποια επιλογή όφειλε να είχε συζητηθεί διεξοδικά στο Δ.Σ. της πόλης προκειμένου να καταλήξει σε μία πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση. Αν όπως λέτε αυτή η συζήτηση έγινε, δεν έχει παρά να δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Το μόνο που συζητήθηκε στο Δ.Σ. ήταν η επαναφορά στον Δήμο Πύργου από τον ΔΟΠΠ της χρήσης του αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου Κούβελου και κάποια μισόλογα για την πρόθεση δημιουργίας Δομής ΚΔΑΠ μεΑ που στο μέλλον θα παρουσιαζόταν. Αυτό δεν έγινε ποτέ.
3. Από τη σύμβαση που υπογράφηκε με την «Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας», η οποία ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό και επιλέχθηκε για τη λειτουργία της Δομής, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά τα οποία θα ήταν χρήσιμο να συζητηθούν έστω και τώρα στο Δ.Σ. της πόλης.
4. Τα γήπεδα και οι λοιποί χώροι του πολιτιστικού πάρκου Κούβελου συνολικού εμβαδού 11.727,42 τ.μ. που περιέχουν ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 911,1 τ.μ. 2 ορόφων, 1 γήπεδο μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου, 2 γήπεδα τένις, και 32 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που δόθηκαν για αποκλειστική χρήση στην παραπάνω εταιρία, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της δομής; Αν ναι, ας αιτιολογηθεί και ας δοθούν αυτά και ακόμα παραπάνω. Φοβούμαστε όμως πως η παραχώρηση αυτή οφείλεται στην προχειρότητα της παραπάνω σύμβασης αφού καμία τέτοια ανάγκη δεν καλύπτει και στερεί από τους πολίτες τους παραπάνω χώρους.
Καταλήγοντας, θα ήταν χρήσιμο να ακούτε την καλόπιστη κριτική των πολιτών για το έργο σας και να μην προτρέχετε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (ρατσιστές, κακοπροαίρετους που διαδίδουν ψεύδη κ.ά.). Χαρακτηρισμούς που μας γυρίζουν χρόνια πίσω και δεν χωρούν στον δημοκρατικό διάλογο ιδιαίτερα όταν απευθύνονται προς το εκλεγμένο Συμβούλιο Κοινότητας της πόλης.
Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών από τον Δήμο προς τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και τους οικείους τους αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Με τιμή
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου
Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
22.12.20 4:10
Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Με ένα μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.718.770 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, με εφαρμογή προηγμένων τεχνικών μεθόδων τηλεδιαχείρισης.
Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ κατέθεσε τον σχετικό τεκμηριωμένο φάκελο για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» με άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος - Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» το όποιο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και με τίτλο «Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης».
Η πρόταση της ΔΕΥΑ περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας - αυτοελέγχου των δικτύων ύδρευσης το οποίο θεωρείται απαραίτητο ως βέλτιστη λύση για τη μείωση διαρροών, συλλογή, καθαρισμό και διανομή ύδατος, μέσω ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων. Αντικειμενικός σκοπός της ΔΕΥΑ, είναι να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου όπου θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού. Έτσι μέσω εγκατάστασης κατάλληλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και παραμετροποιημένου λογισμικού συστήματος, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, οι οποίες θα ενημερώνουν το σύστημα για:
• Εντοπισμό διαρροών (και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για άμεσο συντονισμό εργασιών και αντιμετώπιση - ελαχιστοποίηση απωλειών)
• Άμεση παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων ισοζυγίου νερού και
• Κατανάλωση νερού
Με τη δημιουργία και εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος τηλεμετρίας -τηλεελέγχου θα δίνεται η δυνατότητα στον διαχειριστή του προγράμματος, να επιτυγχάνει τη βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος με τη μέγιστη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού και μείωση απωλειών του, ενώ με τον σωστό χειρισμό λειτουργίας των αντλιών θα υπάρχει και ένα επιπρόσθετο όφελος στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Μέσω του προτεινόμενου έργου, η ΔΕΥΑ επιδιώκει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές. Θα γίνει ριζική αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων που υφίστανται μέχρι στιγμής και αφορούν:
• Την εξασφάλιση των ποσοτήτων εκείνων του νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης
• Την αδιάκοπη παροχή νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές ποιότητας, μέσα από ένα δίκτυο διανομής και υπό την απαραίτητη πίεση που επιτρέπει την τροφοδοσία και των υψηλότερων διαμερισμάτων στην περιοχή δραστηριότητας της ΔΕΥΑ.
• Τη δυνατότητα διασφάλισης μελλοντικά του απαιτούμενου έλεγχου ποιότητας του παραγόμενου και καταναλωμένου νερού.
• Την εξυπηρέτηση των καταναλωτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο έργο, δήλωσε: «Με το έργο αυτό η διαχείριση του νερού στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας περνά σε ένα επίπεδο τεχνολογικής υπεροχής με στόχο την εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού. Με το “έξυπνο” σύστημα τηλεμετρίας, ο εντοπισμός και περιορισμός των διαρροών που οφείλονται σε βλάβες ή σε μακροχρόνιες, μη ανιχνεύσιμες διαρροές μικρής έντασης, θα είναι άμεσος και ακριβής. Φαινόμενα διαρροών ή ενδεχομένως υποκλοπών νερού, θα εκλείψουν οριστικά. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος ελέγχου και ρύθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού. Όλα αυτά διασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων για τη ΔΕΥΑ, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της και στη βιωσιμότητά της».
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, ανέφερε: «Η ΔΕΥΑ, έχοντας πάντα σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από συντονισμένη δουλειά και προγραμματισμό, υπέβαλε την πρόταση. Με την ανάπτυξη του συστήματος θα έχουμε δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων, αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών».
Με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ήλιδας ανακλήθηκε η επιστολή με την οποία ζητούνταν εισφορά σε χρήμα
21.12.20 15:09
Με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του  Δήμου Ήλιδας  ανακλήθηκε η επιστολή με την οποία ζητούνταν εισφορά σε χρήμα
Ανακλήθηκε, με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ήλιδας, η επιστολή με την οποία η Πολεοδομική Υπηρεσία, ζητούσε από ιδιοκτήτες οικοπέδων στο κομμάτι της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας, εισφορά σε χρήμα. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων, αναφορικά με τις επιστολές που στάλθηκαν στις αρχές του Δεκέμβρη, έληγε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά με τη νέα απόφασή της η Διεύθυνση Πολεοδομίας «παγώνει» τις διαδικασίες και έτσι δεν χρειάζεται οι ιδιοκτήτες να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, προσβάλλοντας την αρχική απόφαση. Παράλληλα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, «τρέχει» τις διαδικασίες ώστε να «κλείσει», σύμφωνα με το Νόμο, οριστικά και προς όφελος των κατοίκων και του Δήμου, το θέμα που δημιουργήθηκε με την αποστολή του πρώτου ειδοποιητηρίου. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Μαζί με τα χρόνια πολλά και την ευχή να ξεπεράσουμε άμεσα την πανδημία του κορονοϊού, θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους της Αμαλιάδας στους οποίους στάλθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια, να μην ανησυχούν άδικα και να τους διαβεβαιώσω πως με το κατάλληλο προσωπικό και τη βοήθεια νομικών και τεχνικών υπηρεσιών θα διευθετήσουμε το θέμα που αφορά την πόλη μας κατά τον καλύτερο τρόπο και σε κάθε περίπτωση προς όφελος των κατοίκων». Να σημειωθεί πως οι επιστολές έχουν ήδη πάρει το δρόμο, από το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ της Αμαλιάδας, προς στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στο κομμάτι της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Από τον Δημήτρη Παναγιωτάρα
21.12.20 3:06
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Από τον Δημήτρη Παναγιωτάρα
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τα βάθη της καρδιάς μου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Covid Θετικό του Γ. Ν. Πύργου, που με τις άριστες επιστημονικές τους γνώσεις και τον καθημερινό ανθρώπινο αγώνα τους αντιμετώπισαν με ευθύνη και χρέος την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου. Επίσης, τη διοίκηση του Γ. Ν. Πύργου για το ενδιαφέρον της και την πνευμονολόγο κ. Γεωργοπούλου Θεώνη για τις σωστές κατευθύνσεις της από την έναρξη της νόσου.
Ευχαριστώ τον ιερό Κλήρο για τις προσευχές του, τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και συνδημότες που με κατέκλυζαν καθημερινά με τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στον αγώνα που έδινα. Τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη Γιάννη για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που μου παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.
Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και υπομονή!

Με εκτίμηση
Δημήτρης Παναγιωτάρας
Δωρεάν παραχώρηση Δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Ηλείας για ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμήν των Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου στην Ανδραβίδα
17.12.20 3:17
Δωρεάν παραχώρηση Δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Ηλείας για ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμήν των Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου στην Ανδραβίδα
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό επισκέφτηκε στο γραφείο του στη Μητρόπολη Ηλείας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Λέντζας Γιάννης, με σκοπό ο ίδιος ο Δήμαρχος να παραδώσει το έγγραφο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης Δημοτικού ακινήτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδας, για την ανέγερση παρεκκλησίου στη μνήμη των Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου.
«Ήταν μια υπόσχεση που είχα δώσει στον Μητροπολίτη Ηλείας Σεβασμιότατο κ.κ. Γερμανό όταν με είχε επισκεφτεί στο γραφείο μου. Με χαρά του παραδίδω την απόφαση δωρεάς του Δημοτικού οικοπέδου για την ανέγερση του παρεκκλησίου στη μνήμη των Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου.
Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Μητρόπολης και του Δήμου θα συνεχιστεί, και θα είμαστε αρωγοί σε ο,τι χρειαστεί».
Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Αρχιερατικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Καπατσούλιας Ιερέας στον Ιερατικό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, που με τις προσπάθειες του και την συνεργασία του με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ανδραβίδας κ. Μυλωνάκη Χ., Βαρβαρέσο Κ., Χατζή Κ., και Βαρβαρέσο Ι., και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτο Δ. συνέβαλαν στην τελική επίτευξη του στόχου.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ
17.12.20 2:26
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ
Πολύ όψιμα, συγκεκριμένοι μικροπολιτικοί κύκλοι της πόλης μας, δίνουν δήθεν μάχη υπέρ της προστασίας του Δημοσίου Χρήματος.
Ευθέως λοιπόν απαντούμε ότι αναμφισβήτητος κριτής της νομιμότητας διαδικασιών παραγωγής δημοσίων έργων, είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Χώρας.
Από την επαγγελματική τους δραστηριότητα οι καταγγέλοντες γνωρίζουν άριστα αυτήν την κορυφαία αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης.
Με την 768/2020 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, “δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάθεσης του ελεγχόμενου έργου και, ως εκ τούτου, δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που να κωλύει την υπογραφή των υποβληθέντων σχεδίων σύμβασης”.
Στο με αρ. πρωτ. 52821/19-11-2020 έγγραφο του Ε’ Κλιμακίου, αναφέρεται ότι “... μπορείτε να προβείτε άμεσα στην υπογραφή του ελεγχθέντος σχεδίου σύμβασης, χωρίς να αναμένετε την πάροδο της 15νθήμερης προθεσμίας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 328 παρ.1 του ν.4700/2020 (Α’ 127) κατά της Πράξης αυτής δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”
Η κατάσταση απελπισίας σε συνδυασμό με την γνωστή διαχρονική τους καταγγελτική τακτική, τους οδήγησε στην εφεύρεση σεναρίων προσφιλών σε αυτούς.
Συνεχίζουν να υπονομεύουν συστηματικά το μέλλον της πόλης.
Η παιδαριώδης επιχειρηματολογία περί γνησιότητας εγγράφων, καταρρίφθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο από τα απαντητικά έγγραφα των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, που απευθύνονται στον μονίμως καταγγέλοντα και στις Αρχές.
Η δικαιοσύνη ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ερευνά μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά ιδιώτη.
Πάντως κανένας υπολογιστής δεν κατασχέθηκε στο Δημαρχείο.
Η προσπάθεια εντυπωσιασμού πέφτει στο κενό.
Αν και το Ελεγκτικό Συνέδριο μας δίνει την δυνατότητα για άμεση υπογραφή της σύμβασης, εμείς δεν το έχουμε πράξει ακόμα.
Όμως οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.
Κλέβουν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τον εορταστικό διάκοσμο της Αμαλιάδας
16.12.20 15:04
Κλέβουν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τον εορταστικό διάκοσμο της Αμαλιάδας
«Κάποιοι σαμποτάρουν την ίδια τους την πόλη. Δεν θέλουν να είναι όμορφη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου
Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία ο Δήμος Ήλιδας, έχει γεμίσει την πόλη της Αμαλιάδας, στην προσπάθεια του να «ξεφύγουν» οι κάτοικοι της, από την ζοφερή, λόγω κορονοϊού, πραγματικότητα που όλοι ζούμε, αφαίρεσαν το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι.
Συγκεκριμένα από την καταγραφή, στην οποία προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής, αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου διαπιστώθηκε πως, κυρίως στις οδούς Ερμού και Αρχαίας Ήλιδας, άγνωστοι ξήλωσαν και αφαίρεσαν το διάκοσμο που είχε τοποθετηθεί στις επίγειες κολόνες,
Άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίας αποκατάστασης, των κλεμμένων στολιδιών με νέα ενώ, από σήμερα έως και τα τέλη της εορταστικής περιόδου, εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθημερινά θα πραγματοποιούν περιπολίες για την αποφυγή νέων παρόμοιων πράξεων και τον εντοπισμό των δραστών.

Β. Χριστοφόρου : «Θλίβομαι …»
Για το όλο θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και όπως δήλωσε ο κ Χριστοφόρου : «θλίβομαι για κάποιους ανθρώπους που κυριολεκτικά σαμποτάρουν την ίδια τους την πόλη και δεν θέλουν να τη βλέπουν όμορφη. Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό τους». Εμείς, συμπλήρωσε «ως Δήμος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, γεμίσαμε την πόλη με στολίδια. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να ομορφύνουμε την ατμόσφαιρα, ώστε οι κάτοικοι να ξεφύγουν έστω και λίγο από τη ζοφερή πραγματικότητα που τους τελευταίους μήνες, λόγω κορονοϊού, βιώνουμε. Είναι ντροπή κάποιοι, με τις πράξεις τους, να χαλάνε αυτή την προσπάθεια. Είναι ντροπή να μην σκέπτονται τους συνανθρώπους τους». Σε καμία περίπτωση όμως, τόνισε κλείνοντας ο κ. Χριστοφόρου, «δεν θα αφήσουμε να τους περάσει. Ήδη έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και από τις κάμερες των καταστημάτων θα βρεθούν οι δράστες. Παράλληλα έχουμε οργανώσει και θα πραγματοποιούμε περιπολίες για να μην εμφανιστούν εκ νέου αυτά τα άσχημα περιστατικά. Η Αμαλιάδα, θα παραμείνει όμορφη όσο και αν κάποιοι θέλουν να τη χαλάσουν».
Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας "Παρεμβάσεις" η διαδικτυακή ομάδα για γονείς εφήβων
16.12.20 13:57
Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας
Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας "Παρεμβάσεις" η διαδικτυακή ομάδα για γονείς εφήβων με τίτλο: «Εφηβεία- ο καθρέφτης του εαυτού», που πραγματοποιήθηκε από 16 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2020, μετά από 5 συναντήσεις. Οι γονείς που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στις αλλαγές και τις ανάγκες της εφηβείας, αναζητώντας παράλληλα τις αλλαγές που χρειάζεται
να επεξεργαστούν οι ίδιοι, ώστε να μετασχηματίσουν το γονικό τους ρόλο, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες αυτονομίας των έφηβων πια παιδιών τους. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν με
μεγάλο ενδιαφέρον και έγιναν 5 συναντήσεις από 4, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν περιορισμένη λόγω του διαδικτυακού τρόπου προσέγγισης, καθώς ο ψηφιακός τρόπος δεν ευνοεί την βιωματική προσέγγιση που ακολουθούν τα προγράμματά μας. Πάρα ταύτα, είναι σημαντικό για τον φορέα μας , να διατηρήσει την επαφή με την κοινότητα στις παρούσες δύσκολες συνθήκες για την δημόσια
υγεία, και να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε διαχρονικές και νέες ανάγκες της κοινότητας του.
Παράλληλα συνεχίζεται και η ομάδα φωτογραφίας εφήβων μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα γυμνάσια και Λύκεια της Αμαλιάδας. Η ομάδα ξεκίνησε 21 Νοεμβρίου και έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση οι έφηβοι/ες φωτογράφοι μοιράζονται ιδέες για Φωτογραφικά project που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους με αγαπημένες στιγμές με πλευρές του εαυτού τους και πολλά άλλα. Σημαντικό για μας είναι να παραμείνουμε μαζί, να παραμείνουμε "εμείς"
Δήμος Ήλιδας: Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων σε 240 Οικογένειες
16.12.20 13:54
Δήμος Ήλιδας:  Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων  σε 240 Οικογένειες
Ο Δήμος Ήλιδας, αποδεχόμενος πρόταση της ΚΕΔΕ, συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID-19, σε βασικά επισιτιστικά αγαθά (τρόφιμα) υπό τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πιο συγκεκριμένα το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εγκρίνει τη δωρεάν διάθεση τροφίμων συνολικού ποσού 1.478.300,00 ευρώ στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Δήμος Ήλιδας και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου θα υλοποιήσει την ανωτέρω δράση διανέμοντας στο τέλος Δεκεμβρίου δωρεάν τρόφιμα ποσού 10.000 ευρώ σε 240 οικογένειες.
Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι.
Τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που απαιτείται να κατατεθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους είναι τα κάτωθι:
• Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 του οικονομικού έτους 2019(τα εισοδήματα να μην υπερβαίνουν τα 6,000 ευρώ)
• Έντυπο Ε9
• Βεβαίωση ανεργίας- εφόσον υπάρχει
• Έγκριση χορήγησης βοηθήματος Ε.Ε.Ε. (ΚΕΑ)
• Απόφαση ΚΕΠΑ - εφόσον υπάρχει
Κατά προτεραιότητα τα τρόφιμα θα χορηγηθούν σε πολυμελείς οικογένειες με ανήλικα τέκνα καθώς και σε οικογένειες οι οποίες το διάστημα από Μάρτιο 2020 έως και σήμερα δεν έχουν λάβει ανάλογα βοηθήματα.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (2ος όροφος) καθημερινά από τις 8:00-14:00.
«Υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε τριάντα δύο οικογένειες»
Ο Δήμος Ήλιδας και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Δ/νσης Διοίκησης και Πρόνοιας σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε Saving Food- Saving Lives» στα πλαίσια της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid-19 με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συμμετέχει σε πρόγραμμα έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με την προμήθεια- διανομή ‘’διατακτικών σουπερμάρκετ’’, για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών επιλεγμένων ωφελούμενων των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων όλης της Ελλάδας.
Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ήλιδας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία και εν συνεχεία άλλων καταγεγραμμένων ωφελούμενων της υπηρεσίας, η οποία θα τους επιλέξει σύμφωνα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Η δράση υλοποιείται ήδη στον Δήμο Ήλιδας από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Κάθε μήνα δίδονται 8 διατακτικές σε ωφελούμενους. Συνολικά έχουν διατεθεί 24 διατακτικές μέχρι και το μήνα Νοέμβριο. Με την ολοκλήρωση της δράσης τον Δεκέμβριο του 2020 θα ωφεληθούν 32 οικογένειες δημοτών μας .
Σύσκεψη για την διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
15.12.20 12:14
Σύσκεψη για την διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Το ζήτημα διαχείρισης των γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών, Λαμπρου Δημητρογιάννη (Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας) και Θεόδωρου Βασιλόπουλου (Αγροτικής Ανάπτυξης), του Δημάρχου, Ιωάννη Λέντζα και εκπροσώπων παραγωγών της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πρόβλημα της διαχείρισης συγκεκριμένων κατηγοριών γεωργικών απόβλητα και ιδίως αυτών που αφορούν τις συσκευασίες λιπασμάτων αγροτοχημικών και κτηνιατρικών φαρμακευτικών ουσιών καθώς και των πλαστικών γεωργίας όπως και των πλαστικών θερμοκηπίων.
Οι τοπικοί εκπρόσωποι έθεσαν προβληματισμούς, καθώς με την πάροδο του χρόνου διαπιστώνεται πως η μη ορθή διαχείριση ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τα περιβάλλον αλλά και την ίδια την αγροτική παραγωγή.
Ο κ. Δημητρογιάννης αφού ανέλυσε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, γνωστοποίησε και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τον Αγροτικό Τομέα. Επιπλέον πρότεινε στους τοπικούς φορείς συγκεκριμένες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια, όπως:
- την οργάνωση διακριτής συλλογής έναντι των αποβλήτων συσκευασίας των γεωργικών φαρμάκων
- την ανάπτυξη τοπικού δικτύου συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ή σε βιομηχανίες ανακύκλωσης
- την χωροθέτηση συγκεκριμένων σημείων, όπου με τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις θα μπορεί να υπάρξει συλλογή και διαχωρισμός των συγκεκριμένων αποβλήτων.
Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους παριστάμενους για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» το οποίο στοχεύει και στην υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων από τα πλαστικά γεωργίας στα πλαστικά ορθής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης.
«Η ρύπανση από τα πλαστικά γεωργίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη χώρα και θα πρέπει όλοι μας, από την πολιτεία έως και τον παραγωγό, να λειτουργούμε με μοντέλα αειφόρου ανάπτυξης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους φυσικούς μας πόρους και στην ποιότητα της αγροτικής παραγωγής. Πρακτικές διαχείρισης, όπως οι ρίψεις στο έδαφος ή η καύση στην ύπαιθρο θα πρέπει να απαλειφθούν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνεργασία όλων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρογιάννης, προσθέτοντας πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ανάλογες συναντήσεις σε δήμους της Περιφέρειας, ενώ ήδη είναι υπό επεξεργασία μία δέσμη προτάσεων και πρακτικών από την Περιφέρεια προς τους φορείς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20