banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 6 Μαρτίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»
05.03.21 10:57
Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει  το Σάββατο 6 Μαρτίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»
Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία για τη τήρηση των μέτρων από παραγωγούς και καταναλωτές
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Έτσι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:
α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαιτούμενων εγγράφων που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί, καθώς και οι καταναλωτές για τη μετακίνηση τους.
Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία.
Στη Βάρδα σήμερα πραγματοποιήθηκαν 107 rapid test εκ των οποίων ανιχνεύτηκαν δύο θετικά
04.03.21 15:12
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Στα 107 rapid test, ανιχνεύτηκαν δύο θετικά κρούσματα.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας
04.03.21 13:34
Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε τα συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2021, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 22 τροχαία ατυχήματα έναντι 35 που είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του έτους 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 5 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 6 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
18 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 24 τον Φεβρουάριο του έτους 2020.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρειά μας καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες έναντι 45 τον Φεβρουάριο του έτους 2020 :
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
3 νεκροί έναντι 7 τον Φεβρουάριο του έτους 2020,
1 σοβαρά τραυματίας έναντι 4 τον Φεβρουάριο του έτους 2020
27 ελαφρά τραυματίες έναντι 34 τον Φεβρουάριο του έτους 2020.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά, το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2021 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 157 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 1.510 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.242 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
371 για υπερβολική ταχύτητα
252 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
231 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
29 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
8 για παραβίαση προτεραιότητας
62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
30 για αντικανονικό προσπέρασμα
6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
109 για Κ.Τ.Ε.Ο.
80 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
27 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση
Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Κοινή ανακοίνωση Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας και Πύργου
04.03.21 10:49
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση της μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Σχολών εκτός του Νομού Ηλείας και ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 13:00 μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Ηλείας με τον Πρύτανη κ.Μπούρα, αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν τα καταστήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα μεταξύ 13:00 -14:00 την Παρασκευή 5/3/2021.

Εκ των Δ.Σ. των Συλλόγων
Πύργου και Αμαλιάδας
Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ανηλίκου
04.03.21 10:22
Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ανηλίκου
Μια ακόμη αξιέπαινη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Πύργου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Αξιοποιώντας την δικτύωσή του με τους αρμόδιους φορείς κατάφερε να εξασφαλίσει με επιτυχία, στέγη φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο ανήλικο χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που είχε αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά διασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα ευκαιρία για εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική προσαρμογή.
Το παιδί εδώ και λίγες ημέρες διαμένει σε δομή φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα. “Ήταν ένα παιδί ολομόναχο, πλήρως εγκαταλελειμμένο από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δυστυχώς μετά από προτροπή των οικείων του βρισκόταν σε διαρκή διαδικασία παραβατικότητας και απομάκρυνσής του από της Αρχές. Το πιο δυσάρεστο φαινόμενο ήταν ότι υποσιτιζόταν και κοιμόταν σε πάρκα και εισόδους πολυκατοικιών” τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ο οποίος σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ευτυχή αυτή κατάληξη του ανήλικου παιδιού.
Ιδιαίτερη χαρά προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι ο μικρός ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός τόσο κατά την παράδοσή του όπως και κατά την διαμονή του στη δομή φιλοξενίας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το αντίστοιχο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Φιλοξενίας Ανηλίκων και πληροφορούνται συχνότατα για την καθημερινότητα του παιδιού.
“Μαθαίνουμε ότι το παιδί είναι χαρούμενο και πολύ ευχαριστημένο. Έχει μπει σε διαδικασία εμβολιασμού, γιατί δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο, όπως επίσης έχει ξεκινήσει μαθήματα γραφής και ανάγνωσης. Είναι ένα παιδί με αναπτυγμένο νοητικό επίπεδο. Δέχτηκε με μεγάλη χαρά την αλλαγή αυτή, ενσωματώθηκε πλήρως και κοινωνικοποιήθηκε άμεσα στο νέο του περιβάλλον. Αυτό το παιδί έχει ιδιαίτερες δεξιότητες που καθημερινά τις εμφανίζει και τις αναπτύσσει”, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος.
Τέλος, ο Δήμος Πύργου μέσω του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απευθύνει δημόσια ευχαριστήρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την πολύτιμη συνδρομή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους.
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στο«@iamnotadoll_project»
03.03.21 15:24
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στο«@iamnotadoll_project»
Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας συμμετέχει στη διαδραστική εναλλακτική έκθεση/δρώμενο «@iamnotadoll_ project» η οποία είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – γλύπτριας / Conceptual Fine Art Creator με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.Στη σημαντική αυτή έκθεση, το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδαςκαι οκαλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Καψής σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση, προγραμματίζουν ειδικές δράσεις για την προώθησή της.
Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τους νέους αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους πιο μεγάλους σε ηλικία που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνκαι τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG5). Εχουν δε την ιδιαιτερότητα να αλληλεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή, και ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας.
Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Η πλατφόρμα στα socialmedia (Instagram, facebook: @iamnotadoll_project ήδη φιλοξενεί δράσεις και απόψεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των τεχνών και των επιστημών, αλλά κυρίως νέων που γίνονταιΠρεσβευτές της κίνησης αυτής.Ενώ η ιστοσελίδα www.iamnotadollproject.comφιλοξενεί εικόνες και περιγραφές των γλυπτών ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους.


Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προωθήσουν τη δράση σε όλα τα σχολεία
Οκαλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Καψής σε συνεργασία με την κ. Ιωάννα Παρασκευά, ολοκληρώνουν το σχεδιασμό των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία β΄θμιας και γ’θμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, ώστε αυτό το καλλιτεχνικό διαδραστικό δρώμενο να παρέχει μια τεράστια ευκαιρία στις κοινωνίες να ευθυγραμμίσουν περαιτέρω τις στρατηγικές και τις δραστηριότητές τους με τις παγκόσμιες προτεραιότητες, ενσωματώνοντας την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αλλά και της εταιρικής βιωσιμότητας, κλιμακώνοντας συστηματικά και στρατηγικά δράσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και τη διαβίωση των γυναικών/κοριτσιών.
Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία των τεχνών για την προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε δράσεις που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.
Τα 6 γλυπτά της σειράς “@iamnotadoll_project"Δεν είμαι κούκλα" που δημιουργήθηκαν, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα, για αυτό το σκοπό μιλούν για:
• Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός,
• Βια στις σχεσεις, οικογένεια, εργασια, (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική)
• Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος,
• Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)
• Εμπορία γυναικών / κοριτσιών
• Κατάχρηση στο διαδύκτιο
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας υλοποιεί προγράμματα Τεχνικών Ασφάλειας
03.03.21 11:31
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας υλοποιεί προγράμματα Τεχνικών Ασφάλειας
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας και αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει στους εργαζόμενους Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ2- Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας της ΕΣΕΕ – Παράρτημα Πάτρας, πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών ως Τεχνικών Ασφάλειας για επιχειρήσεις Β΄και Γ΄κατηγορίας .
Κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ώρες όταν αφορά σε επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας (εμπόριο, υπηρεσίες κλπ) και 35 ώρες όταν πρόκειται για επιχειρήσεις Β΄κατηγορίας (μεταποίηση, συνεργεία, ελαιοτριβεία, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).
Στο τέλος κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σφραγίσει καταστάσεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας και το Γεν Γραμματέα Αγαθοκλή Κωτσάκη στο τηλέφωνο 6983915745 και στο 2621034683
Κάλιο Αργά... παρά ποτέ... στη σωστή κατεύθυνση!
03.03.21 0:32
Κάλιο Αργά... παρά ποτέ... στη σωστή κατεύθυνση!
Η διαχρονική επιμονή του υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, για ομοψυχία και συσπείρωση όλων των δυνάμεων του Νομού στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων φαίνεται να... «πιάνει τόπο» μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.
Σύμφωνα με αυτή την πρωτοβουλία και οι επτά (7) Δήμαρχοι της Ηλείας καλούν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα σε συνάντηση με θέμα την τύχη των Πανεπ. Τμημάτων Γεωπονίας και Μουσειολογίας. Ζητούν παράλληλα και την παρουσία στην ίδια συνάντηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και των βουλευτών της Ηλείας.
Για τη συνάντηση που όπως μάθαμε ορίστηκε ήδη και αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν χθες ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος για μια τέτοια εξέλιξη που ασφαλώς βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά τα 51 τεστ στη Λαμπεία και τα 25 στην Αγία Τριάδα
02.03.21 16:25
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά τα 51 τεστ στη Λαμπεία και τα 25 στην Αγία Τριάδα
Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού προερχόμενου από την Αχαΐα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 51 τεστ σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μεταφορείς, καθαρίστριες, σχολικούς τροχονόμους και άλλους πολίτες εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία.Όλα τα τεστ έβγαλαν αρνητικά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τεστ στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, μια από τις πύλες εισόδου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο ορεινό τμήμα του. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 τεστ σε κατοίκους της περιοχής και διερχόμενους πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν αρνητικά.
Παρόντες στις διαδικασίες διενέργειας των τεστ ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλης Αρβανίτηςπου είχε τον συντονισμό δράσεων, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λασιώνος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μπενέτσης και στη Λαμπεία η τοπική σύμβουλος κα Βασιλική Ηλιοπούλου, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αρβανίτης την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου θα διενεργηθούν νέα τεστ στο Πελόπιοαπό τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ.στον χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
«Ενδοοικογενειακή Βία. Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας»
02.03.21 16:10
«Ενδοοικογενειακή Βία. Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας»
Χρήσιμες πρακτικές, σημαντικές πρωτοβουλίες και ενδιαφέρουσες απόψεις κατατέθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης στην εποχή της πανδημίας», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.
«Η βία είναι μια επιλογή και μπορεί να προληφθεί», είπε χαρακτηριστικά στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, o οποίος “άνοιξε” τις εργασίες της ημερίδας ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάληψη συλλογικών δράσεων με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης και η ανταλλαγή γνώσεων για την ανάπτυξη πρακτικών και τη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της βίας, σε κάθε μορφή της, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. «Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλά μπορεί να έχει διάφορες μορφές και είναι όλες το ίδιο επιβλαβείς. Είναι δε, εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι η ενδοοικογενειακή βία, ασκείται από “παραβάτες” οι οποίοι είναι γνωστοί στα θύματα, καθώς ανήκουν στο στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον», είπε, αναφερόμενος στο ρόλο και στην ευθύνη του καθενός, ατομικά και συλλογικά, για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. «Η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας, παραμένει θέμα πολιτειακό, πέρα από ατομικό και συλλογικό. Η υπερθεμάτιση της ατομικής ευθύνης μονόπλευρα, είναι ένας τρόπος να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, η κοινωνία και η πολιτεία, ενώ εν τέλει ενοχοποιεί το άτομο που κακοποιείται», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος. Παράλληλα, ο ίδιος, ανάγνωσε την ομιλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για την δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρίας Συρεγγέλα, μετά από δική της επιθυμία, καθώς λόγω έκτακτης υπηρεσιακής σύσκεψης υπό τον Υπουργό, δεν κατέστη δυνατό να συνδεθεί και να συμμετάσχει στην διαδικτυακή ημερίδα. Η ομιλία της περιελάμβανε τις διαπιστώσεις σχετικά με την ανισότητα μεταξύ ανδρών – γυναικών που οδηγούν σε ενδοοικογενειακή βία, την παρουσίαση του δικτύου Δομών και Υπηρεσιών που λειτουργούν στην χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπισή της, καθώς επίσης τις ενημερωτικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα, προς την ίδια κατεύθυνση.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από την εκπρόσωπο της Γεν. Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας στην Π.Δ.Ε, Ιωάννα Λουρίδα, την Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των φύλων Π.Δ.Ε Αμαλία Βούλγαρη, την Κοινωνική Λειτουργό της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας Π.Ε Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά, τον Ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, την Παιδοψυχολογο του Ξενώνα Γυναικών Αγρινίου Μαριαλένα Λιόκαυτου, την Δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Ιωάννα Σταθοπούλου και την Κοινωνική Λειτουργό της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας Αναστασία Γκιοργκίνη. Κατά την διάρκεια των τοποθετήσεών τους, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες των Δομών και φορέων που εκπροσωπούν για τα φαινόμενα βίας και την αντιμετώπισή τους, στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του φαινομένου λόγω των συνθηκών εγκλεισμού, εξαιτίας της πανδημίας του Covid – 19 και το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, ενώ τέλος, γνωστοποιήθηκαν και οι τρόποι επικοινωνίας με αυτές τις δομές, προκειμένου κάθε άτομο που υπόκειται βία να κάνει το πρώτο βήμα, να μιλήσει ώστε τέτοια φαινόμενα να μειωθούν και τελικά να εξαλειφθούν.
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Γιούλη Ηλιοπούλου.
Στη ΜΙΝΕΡΒΑ το εργοστάσιο της Pummaro στη Γαστούνη
02.03.21 15:52
Στη ΜΙΝΕΡΒΑ το εργοστάσιο της Pummaro στη Γαστούνη
Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών "ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas" και ΜΙΝΕΡΒΑ για την πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων, που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο στη Γαστούνη.
ΑΡΝΗΤΙΚA και τα 173 τεστς στα οποία υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας
01.03.21 15:42
ΑΡΝΗΤΙΚA  και τα 173 τεστς στα οποία υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας
Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τους 173 διαγνωστικούς έλεγχους στους οποίους υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Δευτέρας, στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης.
Πρόκειται για την πολλοστή φορά που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Δήμο Ήλιδας ο οποίος, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 , συνεργάζεται με τον οργανισμό και προχωρά σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους.
Στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος για ακόμα μια φορά κάλεσε τους συμπολίτες του να ακολουθούν τα μέτρα, όπως αυτά ανακοινώνονται μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου, όπως τόνισε, « να βγούμε σύντομα από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο».
Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε : «Παρότι εδώ και καιρό "κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου" δεν τα καταφέραμε και μπήκαμε στις "κόκκινες περιοχές" της χώρας. Και αυτό έγινε γιατί δεν δώσαμε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε στα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε. Έτσι σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουμε τα τεστ για να ελέγχουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Για ακόμα μια φορά ", συμπλήρωσε" , απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μου και τους λέω πως πέρα από το εμβόλιο που ήδη έχει ξεκινήσει, ο πλέον ορθός τρόπος για να προφυλαχθούμε από τον ιό, είναι τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα που όλοι, μετά από ένα χρόνο που έχουμε χτυπηθεί από την πανδημία, γνωρίζουμε. Σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου, που θέλει να υποβληθεί στο τεστ είναι μεγάλο, ενώ θα πρέπει να αναφέρω πως ήδη τρέχει η διαδικασία ανίχνευσης των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Εμείς ως Δήμος είμαστε εδώ και θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί για να προφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.
Rapid test αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου στην Κυλλήνη
01.03.21 10:58
Rapid test αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου στην Κυλλήνη
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 02 Μαρτίου, στη Κυλλήνη, μπροστά από το Δημαρχείο από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
01.03.21 8:55
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο  Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία, με την συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.
Επισημαίνεται ότι, την τελευταία περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού παρατηρείται μειωμένη συλλογή αίματος, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος σε εθνικό επίπεδο να είναι σε οριακά επίπεδα.
Αυτή η κατάσταση προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών. Ειδικά για τα παιδιά και τους ενήλικες με μεσογειακή αναιμία, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο εμφανή, καθώς καθημερινά γίνονται αναβολές μεταγγίσεων ή δίνονται μικρότερες ποσότητες αίματος από την κανονική.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα
Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
28.02.21 19:52
Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Την Πέμπτη 25/02/2021 η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή με τηλεδιάσκεψη ολοκλήρωσε την διαδικασία χρεώσεων θεματικών ενοτήτων στα μέλη του νέου Συντονιστικού Οργάνου, σε μέλη της Ν.Ε. Ηλείας και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Το επόμενο διάστημα οι τομείς εργασίας θα κοινοποιηθούν σε όλες τις τοπικές Ο.Μ. ώστε να ολοκληρωθεί η οργανωτική διαδικασία με τις/τους συντρόφισσες/ους που θα θελήσουν να ενταχθούν σε αυτούς.
Το άνοιγμα στην κοινωνία εκ μέρους του Σύριζα- ΠΣ είναι μια συνεχής διαδικασία και καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πλαισιώσουν τις τοπικές Ο.Μ. ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που η κυβέρνησης της Ν.Δ. εφαρμόζει στην χώρα και ιδιαίτερα στον πολύπαθο νομό μας.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΖΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΧΗΝΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
28.02.21 14:14
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΖΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΧΗΝΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκινητική δήλωση στήριξης από δύο ξεχωριστούς ανθρώπους!

• Διαχρονική η προσφορά του και ανιδιοτελές το ενδιαφέρον του για τη συνοικία μας.

Οι Νίκος Μπατζαλής και Κωνσταντίνος Χηνάς, δύο ξεχωριστοί άνθρωποι που τιμούν τον τόπο με το ήθος και την εργατικότητα τους, συγγραφείς μιας σπάνιας και ιστορικής έκδοσης («Το Γκογκί») που «κερδίζει» ουσία και εντυπώσεις σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, αναφέρονται σήμερα με συγκίνηση για το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Ήλιδας και προσωπικού τους φίλου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Μιλούν ειδικότερα για τη δική του δραστηριότητα και προσφορά και τον ευχαριστούν για το ενδιαφέρον του προς την ιστορία τους, αλλά και τη συνοικία Παπακαυκά στην Αμαλιάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση τους έχει ως εξής:
«Η συνεχής διαχρονική δράση, η προσφορά, το εύρος των γνώσεων και της εμπειρίας, καθώς και η τόσο δυναμική προσωπικότητα που χαρακτηρίζουν το συμπολίτη μας και εξαίρετο φίλο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, μας εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον μας.
Νιώσαμε την ανάγκη και υποχρέωση να εκφράσουμε δημοσίως τα αισθήματά μας και να ευχαριστήσουμε το φίλο Δημήτρη για το ακέραιο του χαρακτήρα του, το συνεχές ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τη συνοικία μας, του Παπακαυκά, αλλά και κατ' επέκταση για το ζήλο και τη στήριξή του για τα δρώμενα και την ιστορία των Ρομά.
Η σταθερότητα του χαρακτήρα του και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τον τόπο μας, δε μας αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του και για το μέλλον, οδηγώντας μας να χαιρετίσουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ήλιδας, στο δήμο μας.
Δίπλα στον αγώνα του για το δήμο μας
Ο δήμος Ήλιδας πλέον χρειάζεται το ανάστημα και την προσωπικότητα του Δημήτρη στο τιμόνι του για να πορευτεί με αισιοδοξία και προοπτικές στο μέλλον και εμείς οι πολίτες επιθυμούμε πλέον αλλαγή με νέα πρόσωπα στο δήμο μας.
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι σίγουρο ότι θα σηματοδοτήσει ως δήμαρχος Ήλιδας την ανανέωση, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Σε αυτή την προσπάθεια του φίλου Δημήτρη είμαστε και θα σταθούμε δίπλα του, αρωγοί, στηρίζοντας τον αγώνα του γιατί το αξίζει και γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Απλά λόγια αγάπης, ευχαριστιών για τη συνεχή προσφορά του και εκτίμησης προς το πρόσωπο του φίλου μας και εξαίρετο ανθρώπου, του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, από δύο συμπολίτες του και καλούς φίλους του, τον Νίκο και τον Κώστα, από τη συνοικία του Παπακαυκά».
Τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για Κιρκινέζια στην Αρετή
26.02.21 20:08
Τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για Κιρκινέζια στην Αρετή
Ο Φορέας Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφιλιάς συνεχίζει, και το 2021, την προσπάθεια προστασίας και αύξησης του πληθυσμού των Κιρκινεζιών, τέσσερις νέες φωλιές για Κιρκινέζια τοποθετήθηκαν στο χωριό μας.
Για την τοποθέτηση επιλέχθηκαν κατά προτεραιότητα οι βορινές προσόψεις κτιρίων, και οι φωλιές κρεμάστηκαν όσο το δυνατόν ψηλότερα, κοντά σε στέγες, με στόχο να προσεγγίσουν τις συνθήκες που επιλέγουν συνήθως τα Κιρκινέζια για να φωλιάσουν.
Χωρίς γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας
26.02.21 15:18
Χωρίς γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας
Ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και για μερικές ημέρες δεν θα μοιράζονται γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας.
Ο λόγος για τον οποίο διακόπτονται τα γεύματα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ούτε για πόσες ημέρες θα διαρκέσει.
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
26.02.21 13:17
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
Τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, με ώρα έναρξης της συνεδρίασης τις 7:30΄ μ.μ. και λήξης τις 8:30΄ μ.μ., με προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Δημάρχου -Προεδρείου:
1. Επί ονομασίας τού 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε «Μανώλης Αγιομυργιαννάκης».
Θέματα Διεύθυνσης Διοίκησης και Πρόνοιας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χρήστος Παλυβός)
2. Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου λαϊκών αγορών, στον κ. Μπιλίρη Νικόλαο του Διομήδη.
Θέματα Οικονομικής Επιτροπής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος)
3. Δεύτερη Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού, έτους 2021
Σε σύνολο 127 δειγμάτων, 1 θετικό
26.02.21 13:14
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις καθημερινές δράσεις της, για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη πλατεία «Αγ. Σοφίας», στην Ανδραβίδα, πραγματοποιήθηκαν 127 rapid tests.
Θετικό βρέθηκε μόνο 1.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26