ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ο Αμαλιαδίτης εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος με «τα παιδία παίζει...» στο μουσείο «Γεώργιος Μπουζιάνης»
12.03.15 8:06
Ο Αμαλιαδίτης εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος με «τα παιδία παίζει...» στο μουσείο «Γεώργιος Μπουζιάνης»
Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» σε συνεργασία με το Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης Υμηττού και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζουν την έκθεση Ζωγραφικής - Χαρακτικής - Κεραμικής «Τα παιδία παίζει.» στο Σπίτι - Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο «Γεώργιος Μπουζιάνης» (Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη).
Θέμα της έκθεσης είναι το παιδικό παιχνίδι και συμμετέχουν καταξιωμένοι σύγχρονοι εικαστικοί, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τα έργα τους στην πινακοθήκη του σχολείου, προκειμένου να εμπνέουν τους μαθητές του.
Ανάμεσά τους είναι και ο Ηλείος εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, ο οποίος είχε εκθέσει έργα του το 2010 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μαζί με τον εικαστικό Γιώργο Παπαδημητρίου. Η έκθεση είχε θέμα "σιωπές" κι είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ το 2013 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στις "Εικαστικές Αναζητήσεις" στην Αθήνα. Έχει επίσης επιμεληθεί σκηνικά και κουστούμια σε παραστάσεις της ομάδας θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ", του Πύργου.
Ο ίδιος, μιλώντας για το έργο του "Με ξέχασες" και την έκθεση "Τα παιδία παίζει...", αναφέρει:
"Νιώθω μεγάλη χαρά, που μπορώ μέσα από το έργο μου να αποτελέσω έμπνευση για τους μαθητές ενός σχολείου. Ένιωσα κι εγώ λίγο παιδί, εφόσον εμπνεύστηκα με θεματική το παιδικό παιχνίδι. Ο τίτλος που έδωσα στο έργο μου θέλει να τονίσει τη μοίρα των παιχνιδιών, που πολλές φορές βρίσκονται αφημένα να παλιώνουν, ενώ το μόνο που πρόσφεραν ήταν χαρά σε παιδικά μάτια. Πρέπει να ευχαριστήσω εδώ τον κο Νίκο Ευσταθίου, διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την πρόταση του να συμμετέχω στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο σπίτι - μουσείο ενός μεγάλου και με ιδιαίτερο ύφος ζωγράφου, όπως ήταν ο Γεώργιος Μπουζιάνης".
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί (σε αλφαβητική σειρά): Βρανά Γιούλη, Gonzalo Nuria, Καράλη Αγγέλα, Κεράτσα Κατερίνα, Κολαΐτη Κοραλία, Κουφοβασίλης Πέτρος, Κωνσταντίνου Πένυ, Μανώλης Μάξιμος, Μηλιώτης Δημήτρης, Μπόμπολη Σοφία, Παλτόγλου Παύλος, Παπανικολάου Ελένη, Παπαθανασίου Στέλλα, Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Parrilla Marta Perez, Πάστρα Μαρία, Perdigon Esperanza-Caro, Πεταλίδου Μαργαρίτα, Rusu Marinela, Suela Beatriz, Τσίγκου Αλεξάνδρα, Φερεντίνου Αμαλία, Χανδρινού Θεοδώρα, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης.

Αντί βιογραφικού
Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα ¨Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών¨ με δάσκαλο τον Θεοφυλακτόπουλο Μάκη.
Παράλληλα παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα του τμήματος:
Σκηνογραφία με τον καθηγητή Βέττα Απόστολο, χαρακτική με τον καθηγητή Σαχίνη Ξενή και φωτογραφία με τον καθηγητή Κατσάγγελο Γεώργιο.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σκηνογραφίας- ενδυματολογίας στα οποία δίδαξαν ονόματα όπως: Έρση Δρίνη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Χάρης Σεπεντζής, Θωμάς Οικονομάκος, Μαρία Χανιωτάκη.
Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2014 «Αριστείδης Χρυσανθόπουλος», «Myrό Gallery», Θεσσαλονίκη
2013 «ονειρομνήμες», «Εικαστικές Αναζητήσεις», Αθήνα
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2014 «Ένδυμα Περιπάτου», Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, Πύργος
2010 «σιωπές», Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, Πύργος
Σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
12.03.15 5:27
Σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διδακτική επίσκεψη σε Σαβάλια και Κατάκωλο μαθητών της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχή για το σεμινάριο με θέμα: ¨Μαθήματα αφθονίας» που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» στο δρόμο προς Κουρούτα
- Διαγωνισμός στο Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρέστενων για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στη δημοτική αγορά Σκιλλουντίας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εποχιακών εργατών από τον ΤΟΕΒ Γαστούνης
- Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Β΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στην Αρχαία Ολυμπία
- Στη µονάδα επεξεργασίας γάλακτος “Φάρµα” στα Καβάσιλα μαθητές του Γυμνασίου Ανδραβίδας
Βαθμολογία στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
Καταβολή προνοιακών επιδομάτων σε 1.784 δικαιούχους της Ηλείας
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
11.03.15 14:09
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά από αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αποφάσισε να κηρύξει Στάση Εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Πύργου, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους του Πύργου.

Συνελήφθη στα Λεχαινά για κατοχή ναρκωτικών
11.03.15 13:21
Συνελήφθη στα Λεχαινά για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη προχθές 10 Μαρτίου 2015 στα Λεχαινά, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή Αμαλιάδας.
Καταστρέφει περιουσίες η κατολίσθηση στην Ανάληψη
11.03.15 12:50
Καταστρέφει περιουσίες η κατολίσθηση στην Ανάληψη
Δεκαπέντε περίπου κάτοικοι του οικισμού της Ανάληψης επισκέφθηκαν στη 1:00 το μεσημέρι τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στο Γραφείο του, όπου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τους φόβους του για το κατολισθητητικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και με ένταση στο νότιο τμήμα του χωριού.
Στο Δημαρχείο επίσης συνάντησαν και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλου όπου είχαν μακρά συζήτηση μαζί του.
Παρόντες ήσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Φωτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
11.03.15 8:35
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Πάτρα 4-3-2015

κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΛ. ΒΑΡΟΥΞΗ
ΕΚΔΟΤΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ εφημ. "ΠΑΤΡΙΣ" Πύργου

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Είναι κάμποσος καιρός που ο συνεργάτης της εφημερίδας σας κ. Γιάννης Νικολόπουλος, διατηρεί στην εφημ. "Πατρίς της Κυριακής", τη στήλη "Κάποτε στην Ηλεία. Ιστορία-Μνήμες-Παράδοση-Πολιτισμός", με σκοπό να παρουσιάσει γνωστές και άγνωστες πτυχές της Ιστορίας της Ηλείας. Δε σας κρύβω ότι αρχικά θαύμαζα την "ερευνητική" προσπάθεια του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, μέχρι που έλαβα στις 12-11-2014 έναν συστημένο ογκώδη φάκελο από τον αξιόλογο και πολυγραφότατο Ηλείο συγγραφέα κ. Βύρωνα Δάβο, που με πληροφορούσε ότι πολλά από τα δημοσιεύματα της στήλης, ο κ. Νικολόπουλος τα έχει πάρει αυτούσια από τα βιβλία του κ. Δάβου, χωρίς να σημειώνει την πηγή. Μάλιστα, για τη "λαθροχειρία" αυτή του κ. Νικολόπουλου, ο κ. Δάβος μου είπε ότι έχει προβεί σε διαμαρτυρία και προς εσάς.
Από τότε, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα παρουσιαζόμενα ως γραπτά του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, είδα ότι στο φύλλο της εφημερίδας σας "Πατρίς" της Κυριακής 15-2-2015, έχει καταχωρηθεί ένα μεγάλο κείμενο που καταλαμβάνει τα 2/3 της σελίδας και αναφέρεται στη "ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ". Το κείμενο αυτό ο κ. Νικολόπουλος το έχει πάρει από το βιβλίο μου "ΑΜΑΛΙΑΔΑ 1821-1914", εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ, Αμαλιάδα 2002, σελίδες 37-39. Μάλιστα έχει βάλει και την υποσημείωση στο τέλος του κειμένου για έναν αγωγό επί της οδού Αθαν. Διάκου, που έχει κατασκευαστεί για να βρίσκουν διέξοδο τα νερά ενός μικρού χειμάρρου, του "Σκατελάρη", πράγμα που είναι και παντελώς άσχετο με τον τίτλο του δημοσιεύματος για τη "Μετοικεσία των Γορτυνίων στην Αμαλιάδα"!!
Μου είναι αδιανόητο πως ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος με την πολύχρονη διακονία του τόσο στον τοπικό τύπο ως εκδότης εφημερίδας και δημοσιογράφος ο ίδιος, όσο και ως πνευματικός άνθρωπος, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου και συγγραφέας βιβλίων λογοτεχνίας και πρόσφατα ιστορίας, κάνει πως δεν γνωρίζει τη δεοντολογία που επιβάλλει την αναγραφή των πηγών που χρησιμοποίησε στη συγγραφή των άρθρων του. Επειδή και μετά τη διαμαρτυρία του κ. Βύρωνα Δάβου συνεχίζει την ίδια τακτική, δεν πιστεύω ότι η μη καταχώρηση της Βιβλιογραφίας έγινε "εκ παραδρομής ή εκ λάθους" και θεωρώ ότι κινείται εκ του πονηρού υφαρπάζοντας κατά συρροήν όποια κομμάτια εργασιών άλλων συγγραφέων θέλει, παρουσιάζοντάς τα ως δικά του κείμενα.
Έτσι, στην περίπτωση της "ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ", αν κάποιοι ερευνητές από την Ηλεία, την Αρκαδία, κ.λπ., επιθυμούν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, τώρα ή στο μέλλον, και εντοπίσουν στην εφημερίδα σας το κείμενο, ως σωστοί συγγραφείς υποχρεούνται να βάλλουν την υποσημείωση ότι το άρθρο αυτό είναι του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, δημοσιευμένο στο ένθετο "Επιλογές" της εφημερίδας "Πατρίς" Πύργου της Κυριακής 15-2-2015. Ως εκ τούτου, με την υποκλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων, ο κ. Νικολόπουλος δοξάζεται και γίνεται ιστορικός ερευνητής!!
Κύριε Διευθυντά,
Σας παρακαλώ να επισημάνετε τη διαμαρτυρία μου στον συντάκτη σας κ. Γιάννη Νικολόπουλο, ώστε να σταματήσει το "σπορ" της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ και να σεβαστεί τον κόπο, τον χρόνο και το χρήμα που έχουν καταβάλλει οι διάφοροι ερευνητές. Μένω εδώ, γιατί θέλω να πιστεύω ότι η διαμαρτυρία μου θα φέρει αποτελέσματα, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσω σε άλλα μέτρα.
Επίσης, σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στην εφημερίδα σας.
Σας Ευχαριστώ.
Με Εκτίμηση
Λεωνίδας Καρνάρος
Πάτρα
Σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
11.03.15 7:03
Σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας χορήγησης αδειών εγκαταστάσεων για τους κτηνοτρόφους της Ηλείας
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Εκδήλωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γαστούνης
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γενικού Λυκείου Καράτουλα στο Κάστρο Χλεμούτσι
- Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου των εργασιών καθαριότητας του Διοικητηρίου Πύργου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των άλλων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητα Ηλείας στον Πύργο και την Αμαλιάδα
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Ημερίδα στη Ζαχάρω με θέμα: «Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Ολυμπίας»
- Προβολή ορειβατικής ταινίας στην Αναριχητική - Ορειβατική Λέσχη Πύργου
- Διεξαγωγή τελικού του Κυπέλλου Ηλείας μεταξύ του Αστέρα Αμαλιάδας και του Ξενοφώντα Κρεστένων
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
Εκδήλωση από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Απανταχού Δουκιωτών
11.03.15 5:37
Εκδήλωση από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Απανταχού Δουκιωτών
Μετά και την τελευταία επιτυχημένη καλοκαιρινή εκδήλωση, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», ανανεώνει το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μία εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00 στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ “Πες το κι έγινε” στο Χαϊδάρι (Στρατάρχη Καραϊσκάκη 17 – Πλατεία Ηρώων).
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του συλλόγου κα. Κανελλοπούλου Γεωργία στο τηλέφωνο 6944500848.
Προβολή Ορειβατικής Ταινίας "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ"
11.03.15 4:49
Προβολή Ορειβατικής Ταινίας
Η προβολή της ορειβατικής ταινίας "ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ" θα γίνει στα Γραφεία - Πίστα Αναρρίχησης της Αναριχητικής - Ορειβατικής Λέσχης Πύργου σήμερα Τετάρτη και ώρα 10:00 το βράδυ.
Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα της Λέσχης στην οδό Κανδιλιέρη (Απέναντι απ'το παρκάκι στο Παλιό Νοσοκομείο)με δωρεάν για το κοινό είσοδο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Λ.Τ. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
10.03.15 11:58
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Λ.Τ. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09.03.2015 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα η δεύτερη συνάντηση με τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδα Βαρουξή , παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων , με αποκλειστικό θέμα την εξέταση της πορείας υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων στο χερσαίο χώρο του λιμένα Κατακόλου.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι παράμετροι και οι διαδικασίες για την ταχεία και αποτελεσματική ωρίμανση του σχεδιασμού , έτσι ώστε τα έργα του Λιμένα Κατακόλου να αποτελέσουν τον προπομπό των δημοπρατήσεων κατά την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου τόνισε την σημασία των έργων στην νέα αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα και την βούληση να μην χαθεί χρόνος και πόροι που θα καταστήσουν το Λιμάνι Κατακόλου πυλώνα και μοχλό τουριστικής αναβάθμισης της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηλείας.
Ο κος Περιφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε την σημασία του Κατακόλου στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και επεσήμανε ότι θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών (των ήδη ενταγμένων έργων στο νέο ΕΣΠΑ), έτσι ώστε πολύ σύντομα το «όραμα αυτό» , όπως επί λέξει ανεφερε , να φτάσει στην ολοκλήρωση του!
Ο κ. Βαρουξής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Κατσιφάρα για το ενδιαφέρον και την στήριξη του , για την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου του νέου συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός λιμένα με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα του τουρισμού.
Ηλειακές συμμετοχές στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
10.03.15 11:53
Ηλειακές συμμετοχές στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλείας κ.κ. Τάκης Τσιλιμίγκρας και Κώστας Γκογκάκης.
Στη φωτογραφία στη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών βράβευσε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
10.03.15 9:43
Η Εταιρεία Λογοτεχνών βράβευσε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
Η Εταιρεία Λογοτεχνών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών της Δευτέρας, γιόρτασε χτες το βράδυ , με τη συμμετοχή φιλοτέχνων και λογοτεχνών την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της. Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του προέδρου της Εταιρείας, Λεωνίδα Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη καθιέρωση και το νόημα τής γιορτής και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ποίησης και πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ. Έπειτα, κλήθηκαν διακριθέντες, να παραλάβουν τα τιμητικά βραβεία της συμμετοχής και της διάκρισής τους στο Ζ΄ Διαγωνισμό Ποίησης, που είχε προκηρύξει η Εταιρεία μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και πρωτότυπου κι ευρηματικού ρεπορτάζ. Επίσης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, ανακοίνωσε τη νέα προκήρυξη του Η΄ λογοτεχνικού διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος καθώς και πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ για το έτος 2015.
Αμέσως μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, η ηθοποιός και καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βάσω Σακελλάρη, απήγγειλε ποιήματα των ποιητών Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη και Κωστή Παλαμά.
Ακολούθως, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και κλήθηκαν οι διακριθέντες να παραλάβουν τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα καθώς και μια σειρά βιβλίων προσφορά μελών της Εταιρείας και ένα τριαντάφυλλο.Tα βραβεία έλαβαν οι κάτωθι:
Στην κατηγορία των Γυμνασίων,
Το Α΄ Βραβείο στην Αγγελική Αλεξοπούλου, μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας για το ποίημα της με τίτλο: «ΡΟΛΟΣ ».
To Β΄ Βραβείο στη Φωτεινή-Ηλέκτρα Χριστακοπούλου, μαθήτρια του 18ου Γυμνασίου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΗΛΩ» για το ποίημα της με τίτλο: « ΣΤΑΧΤΕΣ»
Το Γ΄ Βραβείο στη Μαρινέλα Λάλαϊ, μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος με το ψευδώνυμο «ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ » για το ποίημα της με τίτλο: «ΜΥΘΟΣ»
Στην κατηγορία Λυκείων
Το Α΄ Βραβείο στην Αμαλία Ναστούλη, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» για το ποίημα της με τίτλο : «ΟΙ ΚΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Το Β΄ Βραβείο στην Καλλιόπη(Πίτσα) Δημοπούλου, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΧΡΥΣΩ» για το ποίημα της με τίτλο: «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ»,
Το Γ΄ Βραβείο στη Κατερίνα Ρόδη, μαθήτρια του Α΄ Λυκείου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΚΑΡΟΛ» για το ποίημα της με τίτλο: «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».
Το βραβείο του διαγωνισμού πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ απονεμήθηκε, στο Δημοσιογράφο Θεόδωρο Λάμπρο, συντάκτη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» Πύργου Ηλείας, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο «ΚΡΥΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»(Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο).
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Λεωνίδας Μαργαρίτης, Μαρία Καρέλα, Σταύρος Ιντζεγιάννης, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας τα ποιήματα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, θα αναρτηθούν τιμητικά, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κύριος ομιλητής της βραδιάς Ποιητής και Δημοσιογράφος, Σταύρος Ιντζεγιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Τι είναι ποίηση», ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία της ποίησης τόσο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και μετά την απελευθέρωση της χώρας, μέχρι τις μέρες μας.
Η ομιλία του κ.Ιντζεγιάννη, διανθίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων αξέχαστων δημιουργών, τόσο από τον ίδιο τον ομιλητή, όσο και από την ηθοποιό Βάσω Σακελλάρη.
Μετά την κυρίως ομιλία, ακολούθησαν απαγγελίες των βραβευθέντων ποιημάτων από τις ίδιες τις ποιήτριες, οι οποίες τα απέδωσαν με ιδιαίτερο τόνο και συγκίνηση.
Ήταν πράγματι μια βραδιά, που άφησε άριστες εντυπώσεις.
Συνελήφθη στον Πύργο για κατοχή λαθραίου καπνού
10.03.15 9:41
Συνελήφθη στον Πύργο για κατοχή λαθραίου καπνού
Χθες το μεσημέρι, στο Πύργο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 37χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (695) γραμμάρια λαθραίου καπνού και ένα μεταλλικό ξίφος (65) εκατοστών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας
10.03.15 8:30
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Συνεδρίασε στις 8 Μαρτίου 2015 στο Μεσολόγγι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η ανάκληση από το αξίωμα του Προέδρου κ. Βασιλείου Παγώνη.
Μετά την αναδιάρθρωση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέχει ο κ. Γεώργιος Μαραγκός, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
10.03.15 7:57
Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προκηρύχθηκαν εξετάσεις της Α΄ περιόδου 2015 για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στην αίθουσα εξετάσεων της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηλείας την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 1:00 μ.μ.
Όσοι επιθυµούν να λάβουν µέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση µε πλήρη δικαιολογητικά στην Υπηρεσία µέχρι και τη ∆ευτέρα 30 Μαρτίου 2015.
Η εξέταση θα γίνει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ερωτηµατολόγια πολλαπλών επιλογών.
Οι υποψήφιοι για να τους επιτραπεί η συµµετοχή τους στις εξετάσεις θα επιδεικνύουν στην επιτροπή την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους.
Σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
10.03.15 6:27
Σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου: «Bελτίωση βατότητας - οδική ασφάλεια στην τοπική κοινότητα Χαριάς Δήμου Πύργου»
- Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης από το Δήμο Πηνειού
- Διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου: «Bελτίωση βατότητας δρόμου στην περιοχή ¨Ρουπάκι¨ Τ.Κ Ξηροχωρίου Δήμου Ζαχάρως»
- Βραδιά ντοκιμαντέρ από τη Μικρή Ακαδημία Αμαλιάδας
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Χαβαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου - Θέρμου
- Ομιλία με θέμα: «Από την αστρική σκόνη, την νοημοσύνη και τις θετικές επιστήμες» του αστροφυσικού Καθηγητή Διονύση Σιμόπουλου, Διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ
10.03.15 4:46
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ
Όλοι οι άλλοι,μας χόρτασαν λόγια και κινούνται στα ίδια ρηχά νερά των υποσχέσεων και κατάφεραν να κάνουν το ΔΗΜΟ μας μιά απέραντη χωματερή,
και παράλληλα να τον χρεοκωπήσουν.
Εμείς διαφέρουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις.
Σας γνωρίζουμε δύο(2) καταγγελίες στην εισαγγελία του Πύργου,που έχουν ήδη κατατεθεί και αυτό είναι μόνο η αρχή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του Μιχαλακόπουλου Χαράλαμπου του Βασιλείου, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΉΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, Επικεφαλής του συνδυασμού <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>,
ΚΑΤΑ Της διοίκησης του ΝΠΔΔ του Δήμου Πύργου της <Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Πύργου> προηγούμενης Δημ.αρχής του κ.Παρασκευόπουλου.(τέως Δήμαρχος επί 8ετία) Κύριε’-α Εισαγγελέα, στο Δημ.συμβούλιο στις 23’-1’-15, το θέμα 18 αφορούσε τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ <Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Πύργου> και ένταξή του στην οργανωτική’-διοικητική και υπηρεσιακή δομή του δήμου. Η εισήγηση του Δήμαρχου, επιβεβαίωσε αυτό που όλη η κοινωνία ξέρει εδώ και καιρό, δηλαδή ότι υπήρχε τρομερή κακοδιαχείριση ,ειδικά στο τμήμα του πολιτιστικού. Συγκεκριμένα ο νυν Δήμαρχος παραδέχεται ότι υπάρχει έλλειμμα τουλάχιστον 400.000 και ζητά την κατάργηση του και οι δαπάνες να βαρύνουν τον τρέχοντα προϋπολογισμό. Η κοινωνία βοά ότι υπάρχουν άτομα που ενώ άφησαν τέτοιο χάλι, αυτοί ζούνε μια χαρά και μάλιστα πολιτεύονται και ως(υποψήφιοι) Βουλευτές!! Όλοι μιλούν για 60!! απλήρωτα ενοίκια στο χορευτικό(και <τρέχουν>!!), για απλήρωτους δασκάλους κλπ , για αμφιβολία ύπαρξης του συνόλου του ανεκτίμητου υλικού(φορεσιές, πίνακες κλπ), ενώ οι πολίτες πλήρωναν κανονικά την αρχή του έτους την συνδρομή τους, και οι εκδηλώσεις είχαν πάντα χορηγούς το Δήμο ή το Λιμ.Ταμείο (τουλάχιστον). Επειδή όλα αυτά είναι κοινά μυστικά, σε όποιον ασχολείται, έστω και λίγο με τα κοινά, ζητήσαμε από τον κ.Λιατσή να αποδώσει ευθύνες και να μην μετακυλήσει το χρέος στα δημ.τέλη. Μισό εκατομμύριο τουλάχιστον δεν μπορεί να χάθηκε έτσι!!! Εγώ,ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, έχοντας ακούσει όλα αυτά, είχα ζητήσει από την 8’-10’-14 με αίτησή μου(43611) στο Δήμο μια απογραφή από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ όργανο σε δύο τομείς: Το Πολιτιστικό και την Πολ.προστασία.(ακόμα περιμένω απάντηση!) Συν/να σας επισυνάπτω τα κάτωθι: 1.θέματα δημ.συμβουλίου με αριθμ.πρωτ 2212 της 23’-1’-15 2.εισήγηση Δημάρχου 18ου θέματος. 3.αίτησή μου με αριθμ.43611 της 8’-10’-14 Με τιμή: Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ: Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος του Βασιλείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Του Μιχαλακόπουλου Χαράλαμπου του Βασιλείου, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΉΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, Επικεφαλής του συνδυασμού <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>,
ΚΑΤΑ
Tης ΟΙΚ.Υπηρεσίας του Δήμου μας, της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου μας καθώς και κατά κάθε αντίστοιχου Αντιδήμαρχου που ήταν υπεύθυνος για τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο και την είσπραξη δημοσίου χρήματος από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα κλπ) κατά την περίοδο 2007’-2014

Κύριε’-α Εισαγγελέα , όπως θα καταλάβατε και από το θέμα και όπως μπορείτε να δείτε στα συν/να έγγραφα, που θα σας δώσω από την αλληλογραφία μου με τις υπηρεσίες, ο Δήμος Πύργου παρόλο που μεγάλωσε λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και ενώ έχει πλήθος καταστημάτων και πλατείες’-πεζόδρομους’-λιμάνι κλπ παρουσιάζει μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΤΩΤΙΚΗ τάση στις εν λόγω εισπράξεις( και σε μερικούς πίνακες υπάρχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ!!!). Υπάρχει φόβος λοιπόν ότι κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους και κάποιοι προϊστάμενοί τους δεν τους έλεγξαν(κατ ελάχιστο). Επίσης προκαλεί απορία σε όλους μας ,εάν κατά την εκλογική χρονιά έπραξαν όλοι το καθήκον τους, ή εάν <στελεχώθηκαν> συνδυασμοί με <αμελείς> ή <κακοπληρωτές>. Εγώ πάντως δεν έμεινα ήσυχος από τα στοιχεία που πήρα(το αντίθετο μάλιστα συνέβη), καθώς ΠΟΤΕ δεν πήρα απάντηση για την απώλεια εσόδων και για το ποιος φταίει γι αυτό!
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται στο Δήμο μας και χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… και ποτέ δεν φταίει κανείς!
Συν/να σας επισυνάπτω τα κάτωθι:
1.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 41972 της 29’-9’-14
2.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ.43271 της 6’-10’-14
3.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 43604 της 8’-10’-14
4.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ. 43604? της 21’-10’-14
5.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 46379 της 24’-10’-14
6.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ.46379 της 4’-10’-14???
7.πρόσφατο δημοσίευμα σε ενημερωτικό διαδικτυακό ΜΠΛΟΚ
Με τιμή:
Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ: Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος του Βασιλείου
Η Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη για τα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας
09.03.15 20:31
Η Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη για τα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας
Σύμφωνα με σημερινή (9-3-2015) ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Διευθυντή των ΕΛΤΑ κ. Λεπενιώτη, για το ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα και την λειτουργία ιδιωτικού πρακτορείου, δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος του εν λόγω καταστήματος, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξει ιδιωτικό πρακτορείο σε 800 μέτρα απόσταση (στο άλλο άκρο της πόλης) από το υφιστάμενο κατάστημα των ΕΛΤΑ για το λόγο ότι επειδή υπάρχει μόνο μία υπάλληλος η οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει στο ακέραιο τις απαιτούμενες εργασίες και από την άλλη τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να προσλάβουν τον αναγκαίο δεύτερο υπάλληλο θα δρομολογήσουν και τη λειτουργία του ιδιωτικού πρακτορείου. Η υπάλληλος που εργάζεται στα ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα δεν έχει δηλώσει διάθεση μετακίνησής της και δεν βρίσκεται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης ώστε να υπάρχει κίνδυνος άμεσης αποχώρησής της από το κατάστημα. Τα παραπάνω, όπως προανέφερα, συνιστούν ενημέρωση και όχι ότι οφείλουμε να εφησυχάσουμε για το εν λόγω ζήτημα. Μας ενημέρωσε επίσης ότι ο κ. Μελαχροινός (πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος των ΕλΤΑ) έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον Εμπορικό Σύλλογο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Για το εν λόγω ζήτημα ενημέρωσα και την Γραμματεία Μεταφορών του Υπ. Υποδομών, αλλά και εν γένει για τον κίνδυνο υποβάθμισης των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, ώστε να γνωρίζουμε ολοκληρωμένα τη θέση της νέας πολιτικής ηγεσίας γύρω από αυτό το ζήτημα.
Λαμπρός ο εορτασμός στην Ανδραβίδα για τους Αγίους Πανάγο και Χρίστο
09.03.15 20:00
Λαμπρός ο εορτασμός στην Ανδραβίδα για τους Αγίους Πανάγο και Χρίστο
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα στην Ανδραβίδα, η μνήμη των Αγίων Χρίστου και Πανάγου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου, με την συμμετοχή ιερέων της πόλης μας και της γύρω περιοχής, πλήθους πιστών, μαθητών κι εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Άγιος Πανάγος καταγόταν από τη Γαστούνη, όπου εκεί μαρτύρησε κι ετάφη.
Ο Αγιος Χρήστος καταγόταν από την Ανδραβίδα. Ήταν ιερέας είχε δύο παιδιά και προερχόταν από χριστιανούς γονείς. Το 1715 όταν η Πελοπόννησος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, δεν αρνήθηκε το Χριστό, όπως του ζητήθηκε. Τότε ο Τούρκος διοικητής Μουράτ διέταξε να το σκοτώσουν και αποκεφαλίστηκε στις 9 Μαρτίου του 1716. Ετάφη στον τάφο του Αγίου Πανάγου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαστούνης.
Πρόγραμμα διατροφικής αξίας των φρούτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
09.03.15 16:34
Πρόγραμμα διατροφικής αξίας των φρούτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών:
Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής με βάση την εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/3/2015 στο σχολείο μας πρόγραμμα για την υψηλή διατροφική αξία των φρούτων το οποίο παρουσιάστηκε από τη διατροφολόγο κ. Χριστοπούλου.Εκτός από την παρουσίαση έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν απορίες των παιδιών σχετικά με τα φρούτα και τη χρησιμότητά τους. Στο τέλος κάθε παιδί πήρε δωρεάν ένα φρούτο (μπανάνα).
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83