ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
09.03.15 16:21
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Βασικό θέμα συζήτησης θά είναιη συμπλήρωση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2015.
Συμμετοχή της Ηλείας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
09.03.15 10:25
Συμμετοχή της Ηλείας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
Σε ιδιαίτερα θερμό, θετικό και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στα Ιωάννινα η τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.).
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν μέλη από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι από την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσπρωτίας, ενώ μηνύματα στήριξης απέστειλαν πολλά μέλη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω κωλύματος.
Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης έγινε η επικύρωση του Οικονομικού απολογισμού και του απολογισμού πεπραγμένων του 2014, επισημάνθηκαν οι οικονομικές ανάγκες και οι δυνατότητες της Ένωσης για το επόμενο έτος, καθώς και ο προϋπολογισμός έτους 2015.
Στη συνέχεια υπήρξε παρουσίαση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ε.Ν.Α. των θεμάτων που στοχεύουν στο επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και τις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει για επίλυση χρόνιων θεμάτων που  απασχολούν τους αγρότες.
Στον προγραμματισμό δράσεων για το 2015 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Αίτηση εγγραφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA).
Ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες για την εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π.
2ο Φεστιβάλ «καρποί της Γης», Ηλεία
Ετήσιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Χαλκιδική στα τέλη Αυγούστου
Ημερίδες για αγροτικά θέματα
Επισκέψεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη
Συνεργασία με νέους αγρότες της Κύπρου και Μολδαβίας
Συμμετοχή της Π.Ε.Ν.Α. στο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015.
Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και το Δίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής για αυτοδύναμες τοπικές κοινωνίες
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους, για πολλά θέματα που απασχολούν τους νέους αγρότες. Παράλληλα ο πρόεδρος υπενθύμισε την δέσμευσή του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΝΑ ότι είναι ανοικτό σε κάθε διάλογο και συζήτηση με όλα τα μέλη και μη μέλη του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για όλα τα θέματα που τα αφορούν, αναμένοντας την κατάθεση των προτάσεων τους για τη διαμόρφωση από κοινού του διεκδικητικού πλαισίου.
Η Ένωση ευχαριστεί τα μέλη της για την στήριξή τους και την παρουσία τους στην Γενική μας Συνέλευση καθώς και την Δημοτική Ενότητα Περάματος για την διάθεση της αίθουσας Άννας Πετροχείλου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα
09.03.15 10:20
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα
Η οργάνωση ενός πλάνου δράσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και να συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς προς αυτό το σκοπό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, με τη συμμετοχή φορέων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της καταγραφής των ελλείψεων που υπάρχου,ν αλλά και η κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εθελοντική προσφορά αίματος.
«Θέλουμε και είναι επιτακτικό να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα της Πάτρας που είναι πρωτοπόρος στην εθελοντική αιμοδοσία, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην υπόλοιπη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος μας και είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι φορείς για να τον επιτύχουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαροκόπος τόνισε πως «η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η διαρκής επαφή και επικοινωνία όλων μας, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυτάρκεια σε αίμα».
Να επισημανθεί πως στο ετήσιο σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Από την Ηλεία συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Πανέτα, Διευθύντρια Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου και ο Λεωνίδας Ρούμπας, εκπρόσωπος του νεοσύστατου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμαλιάδας
Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας
09.03.15 6:26
Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών, γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μικρή εισήγηση - ομιλία για το νόημα της γιορτής από πρόεδρο της Εταιρείας Λεωνίδα Μαργαρίτη, που κατάγεται από τον Κόροιβο και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 7ου Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και του διαγωνισμού καλύτερου, πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ εφημερίδων.
Θα ακολουθήσει κύρια ομιλία του βραδινού από τον ποιητή και Δημοσιογράφο Σταύρου Ιντζεγιάννη με θέμα: « Τι είναι ποίηση».
Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς ηθοποιούς και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων από τις ίδιες τις ποιήτριες.
Τέλος θα γίνει η επίδοση των βραβείων του 7ου ποιητικού διαγωνισμού και του διαγωνισμού ρεπορτάζ.
Από την Αμαλιάδα θα βραβευτούν οι:
Το Α΄ Βραβείο στην Αγγελική Αλεξοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα της με τίτλο: «Ρόλος».
Το Γ΄ Βραβείο στη Μαρινέλα Λάλαϊ μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος με το ψευδώνυμο «Ειμαρμένη» για το ποίημα της με τίτλο: «Μύθος»
Το Α΄ Βραβείο στην Αμαλία Ναστούλη μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Νέα Μελισάνθη» για το ποίημα της με τίτλο: «Οι κρίνοι της θάλασσας»
Το Β΄ Βραβείο στην Καλλιόπη (Πίτσα) Δημοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Χρύσω» για το ποίημα της με τίτλο: «Ποτέ δεν ήξερα»
Οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας θα συνοδεύονται από τον καθηγητή τους κ. Γεώργιο Στασινόπουλο.
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
09.03.15 5:35
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας από το Δήμο Πηνειού
- Η Περιβαλλοντική Οµάδα του Γυμνασίου Χαβαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου - Θέρμου
Ομιλία στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Ανοικτή σύσκεψη στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τα σκουπίδια στον Πύργο
- Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στη μνήμη του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη θα δώσουν οι ομάδες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας και του ΠΣΑΠ στον Πύργο
Ανακοίνωση της Ανοικτής Συμπολιτείας Δήμου Πύργου
08.03.15 17:45
Ανακοίνωση της Ανοικτής Συμπολιτείας Δήμου Πύργου
Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Συμπολιτείας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στο γραφείο του στην Αθήνα.
Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παρευρέθησαν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, ήταν η αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου για το πιεστικό ζήτημα των απορριμμάτων στους δρόμους του Πύργου, και η παρουσίαση της πρότασης της Ανοιχτής Συμπολιτείας για να επιτευχθεί λύση, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του δημάρχου Πύργου να παρουσιάσει ένα σχέδιο επίλυσης του προβλήματος.
Η πρόταση της Ανοιχτής Συμπολιτείας ήταν, συνοπτικά, η εξής:
Άμεση έναρξη διαδικασιών για αδειοδότηση εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού για διαλογή στην πηγή, ώστε να πετύχουμε πολύ σύντομα δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θα παραχθούν στο εξής.
Στόχος του συστήματος αυτού θα είναι ο διαχωρισμός και η διαλογή των ανακυκλώσιμων στην πηγή (οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, δημόσιο), συγκέντρωση οργανικών για δημιουργία κομπόστ
και μονάδα μηχανικής διαλογής μικρής δυναμικότητας για τις υπόλοιπες ποσότητες που θα διατίθενται σύμμεικτες στους κάδους, μέχρι να πετύχουμε υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.
Στο μεσοδιάστημα, προτείνουμε για τα απορρίμματα που έχουν κατακλείσει τους δρόμους, αλλά και τα μελλοντικά που θα συσσωρευτούν ξανά, μέχρι τη λειτουργία του συστήματος της διαλογής στην πηγή, και της μονάδας μηχανικής διαλογής, να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και σχεδιασμός για τη διαχείριση που θα είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και την προστασία του περιβάλλοντος (μεταφορά σε νόμιμο ΧΥΤΑ, άλλου τύπου περιβαλλοντικά σύννομη προσωρινή διαχείριση).
Η Ανοιχτή Συμπολιτεία ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής, καθώς η δημοτική αρχή κινείται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, με σπασμωδικές κινήσεις και χωρίς να επιδιώκει να έχει στο πλευρό της όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τον λαό του Πύργου.
Υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, όχι μόνο για να καθαρίσουν οι δρόμοι του Πύργου, αλλά και να μην ξαναγεμίσουν σε λίγους μήνες.
Υποσχόμαστε να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε μία λύση, που δεν θα είναι προσωρινή και εκτονωτική της επείγουσας κατάστασης.
Για την υπέρβαση της αναξιοπιστίας στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να περάσει στα χέρια των πολιτών η υλοποίηση και ο έλεγχος της πρότασης μας.
Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου
08.03.15 13:55
Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκουροχωρίου γιορτάζει με ζωντανή μουσική σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8:30 μ.μ. στο "Κουτούκι του Ανδρέα και της Μάχης" που βρίσκεται στην πλατεία του Σκουροχωρίου.
Επιστημονική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο
08.03.15 13:13
Επιστημονική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή Επιστημονικών φορέων και Σχολείων της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 το πρωί στον Πύργο. Πρόκειται για μια Σχολική ημερίδα με θέμα « Εγκέφαλος… ο Γνωστός Άγνωστος » που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο κτήριο του Διοικητηρίου (κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας) στον Πύργο.
ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΛΚΕ/Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας συμμετέχουν τα Σχολεία της Ηλείας : 4ο Γυμνάσιο Πύργου με θέμα «Στη Χώρα των αισθήσεων», το Γυμνάσιο Καράτουλα με θέμα « Sweet Dreams», το Γυμνάσιο Γουμέρου με θέμα «Εγκεφάλος και χημικές ουσίες » και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με θέμα «"Μνημ...ειώδες στρες" . Τα Σχολεία αυτά μέσω των Διευθυντών και των Υπευθύνων Καθηγητών θα παρουσιάσουν σχετικές εργασίες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων, που επεξεργάστηκαν σχετικά θέματα, με το συντονισμό των Καθηγητών που συμμετέχουν στην Ημερίδα.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της Ημερίδας έχει το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και οι συνεργαζόμενοι με αυτό Επιστημονικοί φορείς, όπως είναι Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών. Ήδη τους προηγούμενους μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία επισκέφθηκαν Εργαστήρια στο Τμήμα Βιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, όπου παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες πειραματικές και ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του Ανθρωπίνου εγκεφάλου.
Σύντομες εισηγήσεις θα γίνουν κατά την ημερίδα από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα « Εγκέφαλος … ο σκηνοθέτης της Ζωής μας», τον π. Γεώργιο Σταθόπουλο με θέμα «Η προβληματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της βιοηθικής επί του εγκεφαλικού θανάτου» και το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας Βασίλειο Δημητρέλλο. Μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Ημερίδα οι πολίτες της Ηλείας, ενώ θα διανεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ»
Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο». Η «εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο» είναι μια Διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος που συντονίζεται από την Internατional Brain Research Organization, τηνEuropean Dana Alliance for the Brain και την Federation of European Neuroscience Societies από Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών και για την Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το συντονισμό της ανωτέρω εκδήλωσης έχει αναλάβει η κ. Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών τακτικό και μέλος της European Dana Alliance for the Brain (τηλ. Επικοιν. 2610 997430, 698429184)

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
08.03.15 8:21
 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
8 Μαρτίου 1857: εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας τους και για τους χαμηλούς μισθούς . Δύο χρόνια μετά οργανώνεται το 1ο Εργατικό Σωματείο.
8 Μαρτίου 1911: καθιερώνεται από τη Σοσιαλιστική Διεθνή ως παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, μετά από πρόταση της γερμανίδας Κλάρας Τσέτκιν , μέλος του εργατικού και γυναικείου κινήματος.
8 Μαρτίου 2015: η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, πιο πολύ χτυπά τις γυναίκες. Αυτό αποδεικνύουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την οικονομική κρίση και την ανεργία που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα σε σχέση με τον άνδρα. Τα ποσοστά δείχνουν 31,4% στις γυναίκες, 25% στους άνδρες και πάνω από 60% στις νέες γυναίκες.
Επικρατεί ακόμα η άποψη ότι η γυναίκα έχει κατακτήσει την πλήρη ισοτιμία με τον άνδρα. Είναι ψευδές και κατασκεύασμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε, γιατί η ουσιαστική βελτίωση της θέσης της, παρεμποδίζεται απ΄αυτό. Η ισοτιμία δεν υφίσταται και αυτό φαίνεται καθημερινά από την ανισότητα στην μισθοδοσία, το φυλετικό ρατσισμό στην πρόσληψη και την απόλυση λόγω της εγκυμοσύνης –μητρότητας-εξωτερικής εμφάνισης, στην ανασφάλιστη εργασία, στη σεξουαλική παρενόχληση από την εργοδοσία, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, στην υποεκπρόσωπηση στις δομές λήψης αποφάσεων, στη σωματεμπορία, στη ενδοοικογενειακή βία .
Η μείωση του Κοινωνικού Κράτους στα χρόνια των μνημονίων επιφόρτισαν ακόμα τα βάρη που κουβαλάει, ως εργαζόμενη-μητέρα-σύζυγος. Ενισχύθηκε δε η συντηρητική άποψη που θέλει «τις γυναίκες στο σπίτι» μακριά από κοινωνικές και πολιτικές δράσεις. Τα παραδείγματα που μας παρουσιάζει το χρηματοοικονομικό σύστημα, για γυναίκες επιτυχημένες, έχει να κάνει με γυναίκες της αστικής τάξης , που ουσιαστικά συμβάλλουν στην αναπαραγωγή των σχέσεων εκμετάλλευσης.
Η μόνη ανάταση και αντίσταση σ΄όλα αυτά είναι οι συμμετοχή της στα κινήματα και τις κοινωνικές διεργασίες. Φωτεινά παραδείγματα αποτελούν σήμερα, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικές φύλακες, οι γυναίκες στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Μετά τις 25 Γενάρη η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται, παρά τις δυσκολίες, να βγάλει τη χώρα από τα γρανάζια της λιτότητας και του χρέους, να προσφέρει αισιοδοξία, ανακούφιση, ελπίδα, αξιοπρέπεια. Με αυτά τα στοιχεία, ο αγώνας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και φυλετική διάκριση, γίνεται πιο ουσιαστικός, διαρκής και αποτελεσματικός. Εξ΄ άλλου, με τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των έμφυλων διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού (με έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες), της έμφυλης βίας, της εκπαίδευσης, της οικογένειας.
Θα πρέπει να γίνει ΟΜΩΣ αντιληπτό σε άνδρες και γυναίκες, ότι δεν είναι απλά θέματα ανισότητας αλλά έντονης ταξικής εκμετάλλευσης. Είναι χρέος όλων μας ο αγώνας να συνεχιστεί για την εξάλειψη κάθε ταξικής και φυλετικής εκμετάλλευσης, για να μπορούμε να πούμε ότι ΤΙΜΑΜΕ την ημέρα αυτή και τον ξεσηκωμό των εργατριών τότε.
Εκδήλωση στα Καλύβια για την Ημέρα της Γυναίκας
08.03.15 8:04
Εκδήλωση στα Καλύβια για την Ημέρα της Γυναίκας
Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβίων Ήλιδας «Η Ήλιδα» διοργανώνει σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 4:00 μ.μ. εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολειού Καλυβίων ΄Ηλιδας, όπου θα προσφερθούν καφέδες, αναψυκτικά και πολλά γλυκίσματα. Επίσης θα γίνει κλήρωση πολλών δώρων (όχι λαχειοφόρος).
Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
08.03.15 7:24
Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Πεζοπορία στην διαδρομή: «Εθνική Οδός - Κατσαρού - Βούναργο» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
- Εκδρομή στα Καλάβρυτα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Ο Μωριάς» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Άφιξη της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Β’ Τάξης του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς
- Θεραπευτικός Διαλογισμός Θετικών Επιβεβαιώσεων στο χώρο του Zen Garden στην Αμαλιάδα
- Κοινή εκδρομή Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Αμαλιάδας και Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Πύργου
- Συνεστίαση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ψησταριά στο Αυγείο
- Εκδρομή στα Καλάβρυτα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου
- Άφιξη της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Α’ Τάξης του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας Ροδόπης
- Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο Δάφνις» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Εκπολιστικός και - Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβίων Ήλιδας «Η Ήλιδα» διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Η Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από το Σύλλογο Γυναικών Σαβαλίων

- Σε φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στο Ξυλόκαστρο το Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας
- Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Λεόντων Αμαλιάδας και του Α.Ο. Περιστερίου
- Κόροιβος Αμαλιάδας - Αρχαία Ολυμπία για το πρωτάθλημα βόλεϊ Κορασίδων
Κοινή εκδρομή μοτοσυκλετιστών Αμαλιάδας και Πύργου
07.03.15 17:05
Κοινή εκδρομή μοτοσυκλετιστών Αμαλιάδας και Πύργου
Αύριο Κυριακή η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας μαζι με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Πύργου θα πραγματοποιήσουν εκδρομή με προορισμό το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
Σημείο εκκίνσης η Τράπεζα Πειραιώς στον πεζόδρομο της Λεωφόρου στην Αμαλιάδα στις 9:00 το πρωί.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η εκδρομή αναβλήθηκε λόγω των ασχημων καιρικών συνθηκών
Η Ομάδα Γυναικών Πύργου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
07.03.15 16:45
Η Ομάδα Γυναικών Πύργου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Κυριακή 8 Μάρτη 2015 και ώρα 7:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Καλεί όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις γυναίκες του μόχθου, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες, τις άνεργες να παραβρεθούν μαζί με τις οικογένειές τους και να τιμήσουν την 8η Μάρτη.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή που μας αξίζει».
Ο Σύλλογος της Μυρσίνης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
07.03.15 13:30
Ο Σύλλογος της Μυρσίνης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο Δάφνις» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με εκδήλωση που διοργανώνει για αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 9:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο καφέ «Ηλιοτρόπιο» στην παραλία της Μυρσίνης με ζωντανή μουσική, πλούσιο μπουφέ, λαχειοφόρο αγορά και με γενική είσοδο τα 5 ευρώ.
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
07.03.15 10:14
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» θα παρουσιαστεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης για δαπάνες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
07.03.15 7:47
Απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης για δαπάνες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Την επιβολή δηµοσιονοµικής διόρθωσης επέβαλε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, µε τα παρακάτω στοιχεία:
α. Φορέας, δικαιούχος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «10 ∆υτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι», στον οποίο επιβάλλεται η δηµοσιονοµική διόρθωση είναι ο ∆ήµος Αρχαίας Ολυµπίας
β. Το συνολικό ποσό της δηµοσιονοµικής διόρθωσης ανέρχεται σε 7.546,05 ευρώ και αφορά στις δαπάνες που κρίθηκαν οριστικά ως µη επιλέξιµες για το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα µετά από τη διενέργεια επιτόπιας επαλήθευσης.
γ. Το ως άνω ποσό προέρχεται από χρηµατοδότηση της πράξης µε κωδικό ΟΠΣ 376515 η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «10 ∆υτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» και χρηµατοδοτείται κατά 85% από το ΕΤΠΑ και κατά 15% από εθνικούς πόρους, µέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
ε. Η δηµοσιονοµική διόρθωση του ως άνω ποσού απαιτείται λόγω του ότι κρίθηκαν ως µη επιλέξιµες οι πιο κάτω αναλυτικά αναφερόµενες δαπάνες.
Αναλυτικά οι µη επιλέξιµες δαπάνες έχουν ως εξής:
1. Τιµολόγιο της «Ολυµπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.» Νο. 1950/ 30-05-2012 Καθαρής Αξίας 1.200,00 € πλέον ΦΠΑ 276,00 € Σύνολον 1.476,00 €
2. Τιµολόγιο της «Ολυµπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.» Νο. 1949/ 30-05-2012 Καθαρής Αξίας 2.435,00 € πλέον ΦΠΑ 560,05 € Σύνολον 2.995,05 €
3. Τιµολόγιο της «ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.» Νο. 9091/ 30-04-2012 Καθαρής Αξίας 2.500,00 € πλέον ΦΠΑ 575,00 € Σύνολον 3.075,00 €
Οι ως άνω δαπάνες κρίθηκαν ως µη επιλέξιµες διότι πραγµατοποιήθηκαν πριν την απόφαση εκτέλεσης έργου µε ίδια µέσα αλλά και διότι οι επιµέρους συµβάσεις είχαν υπογραφεί µετά την εκτέλεση του φυσικού αντικειµένου κάθε σύµβασης.
Ειδικότερα :
Η ∆απάνη Νο. 1 κρίθηκε ως µη επιλέξιµη διότι αφορούσε προβολή τηλεοπτικών µηνυµάτων κατά το διάστηµα 20 Απριλίου 2012 έως 9 Μαΐου 2012, ενώ η σύµβαση ανάθεσης υπεγράφη στις 9 Μαΐου 2012. Αφορούσε δηλαδή εκτέλεση έργου χωρίς υπογραφή σύµβασης.
Η ∆απάνη Νο.2 κρίθηκε ως µη επιλέξιµη διότι αφορούσε δηµιουργία και παραγωγή
τηλεοπτικού σποτ µε υπογραφή σύµβασης ανάθεσης της εργασίας την 9η Μαΐου 2012
ενώ το προς δηµιουργία σποτ ήδη προβαλλόταν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθµούς
όπως αναφέρεται ανωτέρω.
Η ∆απάνη Νο.3 κρίθηκε ως µη επιλέξιµη διότι αφορούσε καταχώρηση στην εφηµερίδα «Έθνος» η οποία έγινε πριν την υπογραφή της αντίστοιχης σύµβασης.
Συγκεκριµένα η καταχώρηση έγινε την 29η Απριλίου 2012 ενώ η αντίστοιχη σύµβαση υπεγράφη την στις 9 Μαΐου 2012. 2.
Τη συνέχιση της χρηµατοδότησης της Πράξης από το Ε.Π. «10 ∆υτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι.»
Την ανάκτηση από τον υπόχρεο φορέα ή τα συνυπόχρεα αυτού πρόσωπα, του ποσού των 7.546,05 € ως αχρεωστήτως ή παρανόµως καταβληθέν. Στο ποσό αυτό περιλαµβάνεται το ως άνω ποσό της δηµοσιονοµικής διόρθωσης.
β, Η απόφαση αυτή αποτελεί νόµιµο τίτλο βεβαίωσης του χρέους και είναι αµέσως εκτελεστή. Η επιστροφή του ποσού πρέπει να γίνει εντός δέκα πέντε ηµερολογιακών ηµερών από την κοινοποίηση της παρούσας σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισµού και συγκεκριµένα στον ΚΑΕ 3943 «Έσοδα από καταλογισµούς σε φορείς που υλοποιούν προγράµµατα του Ευρωπαϊκού Ταµείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταµείου Συνοχής» , αλλιώς το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρµόδια ∆ΟΥ και θα επιδιωχθεί η είσπραξη του µε βάση τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως ∆ηµοσίων Εσόδων (ΚΕ∆Ε).
Το προς ανάκτηση αχρεωστήτως ή παρανόµως καταβληθέν ποσό, επιβαρύνεται µε τόκους υπερηµερίας µετά την εκπνοή της ως άνω προθεσµίας, σύµφωνα µε τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων (Κ.Ε.∆.Ε.).
Κάλεσμα επιτροπής αγώνα για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια
07.03.15 5:46
Κάλεσμα επιτροπής αγώνα για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια
α σκουπίδια πρέπει να φύγουν άμεσα από τους δρόμους του Πύργου.
Η δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να υλοποιεί τον σχεδιασμό της τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική λύση του προβλήματος που υποβαθμίζει τις ζωές μας και το περιβάλλον.
Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ
Σε ανοικτή σύσκεψη, Σωματεία Εργαζομένων, Επιστημονικούς Φορείς, Εμπορικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια, Ενεργούς Πολίτες του Δήμου μας,
τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 18:00
στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (πρώην Νομαρχία ), με κύριο θέμα το συντονισμό για Γενική κινητοποίηση τη Δευτέρα 16-3-15 με αίτημα την απομάκρυνση των απορριμμάτων.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
07.03.15 5:41
Σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Πρεμιέρα παραστάσεων για τη Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας
- Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έξω από τα Σούπερ Μάρκετ του Πύργου
- Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Ο Μωριάς» διοργανώνει εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ «Οι Νύμφες του Χίντου Κους», στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
- Χοροεσπερίδα από την Α’ Τάξη του Λυκείου Ανδραβίδας και την Α’ Τάξη του Λυκείου Μουσικού Βαρθολομιού σε καφετέρια της Ανδραβίδας

- Ετήσιος χορός του Φιλαθλητικού Ομίλου Πύργου
- Χοροεσπερίδα από τη Δόξα Νέας Μανωλάδας
- Αναβλήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Δικηγόρων της Ηλείας και του Νόμου Αθήνας
- Πυργέας Πύργου - Κόροιβος Αμαλιάδας για το πρωτάθλημα βόλεϊ Κορασίδων
- Ίφιτος Πύργου - Απόλλων Πάτρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών Α’ ΕΣΚΑ-Η
Κλειστή η Καλαβρύτων λόγω τρακαρίσματος
06.03.15 18:24
Κλειστή η Καλαβρύτων λόγω τρακαρίσματος
Κλειστή παραμένει αυτή την ώρα η οδός Καλαβρύτων στην Αμαλιάδα, στο ύψος της διασταύρωσής της με τη Γορτυνίας, έξω από το 1ο Γυμνάσιο, λόγω τρακαρίσματος.
Συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα που είχε καταδικαστεί για αποπλάνηση παιδιού
06.03.15 10:30
Συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα που είχε καταδικαστεί για αποπλάνηση παιδιού
Συνελήφθη, χθες (5-3-2015) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου.
Ειδικότερα, ο δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη (8) ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου για αποπλάνηση 13χρονη ημεδαπής, που είχε διαπράξει το έτος 2012 σε περιοχή της Ηλείας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83