ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
06.03.15 8:07
Σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Εκδρομή στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες από την Α’ Τάξη του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας
- Διενέργεια διαγωνισμού από το Δήμο Ζαχάρως για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών
- Διαγωνισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για δαπάνες εθνικού χαρακτήρα - ηχητική κάλυψη εθνικών εορτών και επετείων
- Διδακτική επίσκεψη στην Πάτρα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
- Μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψης της A΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας σε Μαίναλο - Βυτίνα
- Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
- Εργαστήριο με θέμα: «Ανάγκη ανάπτυξης αγροτικής καλλιέργειας και επιχειρηματικότητα» στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στον Ανεμόμυλο
- Επίσκεψη στην Αθήνα μαθητών του Προγράµµατος Αγωγής Σταδιοδροµίας του Γενικού Λυκείου Βάρδας
Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για σωματεμπορία
05.03.15 17:15
 Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για σωματεμπορία
Συνελήφθη, χθες (4-3-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για σωματεμπορία.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί το έτος 2013, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε πέντε έτη φυλάκιση για σωματεμπορία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
ΠΑΝΟΣ ΚΛΑΔΗΣ: Ενεργός - Άνεργος
05.03.15 15:33
ΠΑΝΟΣ ΚΛΑΔΗΣ: Ενεργός - Άνεργος
ΠΑΝΟΣ ΚΛΑΔΗΣ: Πτυχιούχος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφοριακών Συστημάτων
Business Planning and Information Systems(b.p.i.s)
facebook:Πάνος Κλάδης
twitter:@panoskladis

Ξυπνάς το πρωί, ανοίγεις το παράθυρο να μπει φως και καθαρός αέρας. Αντικρίζεις ότι σήμερα θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα. «Τι το καλύτερο», μουρμουράς από μέσα σου. για μια δημιουργική μέρα. Ντύνεσαι γεμάτος όρεξη για δουλειά, να ενεργοποιήσεις επιτέλους όλα αυτά που έμαθες από το σχολείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, αφού επέλεξες και αναγκάστηκες να μείνεις στο τόπο σου.
- Καλημέρα!
Φωνάζεις στον γείτονα, στον περαστικό που βλέπεις, με μια φωνή ελπίδας και αισιοδοξίας. Ανταλλάσσεις δύο - τρεις κουβέντες.
- Το έγινε όλα καλά;
- Καλά δόξα τω Θεώ! Εδώ στην προσπάθεια. Δεν βαριέσαι, πάνω απ’ όλα την υγειά μας να έχουμε!
Σου απαντά.
Προχωράς πιο κάτω,στο δρόμο της προσπάθειας και της αισιοδοξίας που σου προστάζει η μέρα.
Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι σήμερα, η μέρα ξεκινά με γνώμονα να δουλέψεις, ξεχνώντας το σημαντικότερο.
Σε ποια δουλεία πηγαίνω;
Να το πρώτο σοκ! «Δεν βαριέσαι λες» θα πάω. Αν θέλουν κάτι έχει καλώς, αν όχι. «την υγειά μας να έχουμε αδερφέ».
Συναντάς έναν φίλο σου, ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό σου. Σκέφτεσαι: ''Από τη δουλειά θα είναι''. Το σηκώνεις και αντιλαμβάνεσαι ότι πάλι αγγαρεία θέλουν.
Παίρνεις το θάρρος και λες:
- Συγγνώμη δεν μπορώ σήμερα κάτι μου έτυχε.
Το κλείνεις νιώθοντας το αίσθημα της τόνωσης, σαν να ρίχνεις μια γροθιά στο κατεστημένο, ότι σήκωσες το ανάστημα σου και είπες: ''Ως εδώ».
- Πάμε για καφέ;
Σε ρωτά ο φίλος.
- Και δεν πάμε;
Του απαντάς, ενισχύοντας έτσι το επιχείρημα σου: «Ως εδώ δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, τώρα αποφασίζω εγώ τι θα κάνω και πως θα το κάνω. Εγώ επιλέγω».
- Δεν δουλεύεις σήμερα;
Ρωτάς τον φίλο σου.
- Όχι!
Σου απαντά.
Δεν υπάρχει δουλειά σήμερα, μόνο η πρόθεση ασάφειας και ουτοπίας του όρου δουλειάς υπάρχει στις μέρες μας.
Συνεχίζοντας έτσι το δρόμο για την καφετέρια, έχοντας στην τσέπη σου το χαρτζιλίκι των γονιών σου ή από αυτά που βγάζεις από την υποτιθέμενη δουλειά.
Στη διαδρομή παίρνεις τηλέφωνο έναν άλλο φίλο να έρθει στην παρέα.
Όχι, σου απαντά, είμαι στη δουλειά αν και δεν έχει και πολύ δουλειά, δεν θα πληρωθώ φυσικά σήμερα, αλλά φοβάμαι να πω στο αφεντικό να πάρω τουλάχιστον μία άδεια, μην το πάρει στραβά και χάσω το όποιο μεροκάματό και την δουλειά μου.
Την υγειά μας να έχουμε,όσα πάνε και όσα έρθουν. Έχει ο Θεός:
Του απαντάς, λέγοντάς σου: Την υγεία μας να έχουμε αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε αν δεν την έχουμε, γιατί θα πάει στράφι η υπομονή, η επιμονή για την ελπίδα του καλύτερου αύριο,αλλα και τα μεροκάματα για τις προσωπικές μας ανάγκες.
Στην κουβέντα του καφέ επικρατούν τα όνειρα, η όρεξη της δημιουργίας, τα ανεκπλήρωτα θέλω για το παρόν και για το μέλλον.
Για ένα μέλλον που οι μεγαλύτεροι σου κουνάνε το δάχτυλο ως αυστηροί τοποτηρητές και δάσκαλοι του δόγματος «με όποιον δάσκαλο και αν κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».
Να χαρώ τα γράμματα σας, την σοφία σας για την σημερινή κατάσταση που δημιουργήσατε, επικροτώντας με ένα αίσθημα περηφάνιας των πεπραγμένων σας με τη φράση αποτυπωμένη στα χείλη:
«Εγώ σωστά τα έκανα, οι άλλοι φταίνε».
- Που θα πάει η κατάσταση αυτή;
Σε ρωτά ο φίλος.
Έως πότε θα ζούμε σε αυτές τις συνθήκες; Ώς πότε θα είμαστε η γενιά του καφέ δίνοντας στους μεγαλύτερους την πρόφαση ότι οι νέοι μόνο για καφέ νοιάζονται και το δικαίωμα να ξεπλένουν τα χέρια τους για ένα μέλλον που φτιάξανε και υποδούλωσαν το μέλλον του τόπου,έχοντας την βολή τους εξασφαλισμένη;
Για πόσο ακόμα θα παραγκωνίζουμε τα όνειρα μας,το αύριο το δικό μας,την προσπάθεια να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο,έναν δρόμο που μας ανήκει,την ίδια την ελπίδα της ζωής;
Ματώσαμε,κουραστήκαμε να σπουδάσουμε και οι γονείς μας στερήθηκαν πολλά για να έχουμε τα εφόδια των σπουδών μας.
Στο τέλος της κουβέντας,βγάζει από την τσέπη του μια κάρτα ανεργίας.
- Ενεργός, άνεργος και εσύ;
Τον ρωτάς.
Σε κοιτάζει για μερικά δευτερόλεπτα ανέκφραστος.
- Ενεργός άνεργος και εγώ. Αλλά από εδώ και πέρα εγώ επιλέγω αν θα είμαι ενεργός άνεργος και όχι εκείνοι Εγώ άπω εδώ και πέρα επιλέγω ποιον δρόμο ακολουθώ και όχι αυτόν που μου υποδεικνύουν με σθένος και επιβολή. Ενεργός άνεργος στα χαρτιά. 'Οχι όμως στο μυαλό,στη ψυχή, στην ελπίδα, στην ίδια τη ζωή'.
Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα
05.03.15 9:45
Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα
Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ανακαλύπτοντας την Βίβιαν Μάγιερ" για τους λάτρεις της φωτογραφίας την ερχόμενη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 9:45 μ.μ.
Ντοκιμαντέρ που ερευνεί τη ζωή της Βίβιαν Μάγιερ, μίας νταντάς που μετά το θάνατό της άφησε πίσω μία συλλογή με περισσότερες από 100,000 φωτογραφίες που τράβηξε, οι οποίες της πρόσφεραν φήμη και την μετέτρεψαν στην πιο επιτυχημένη φωτογράφο σκηνών καθημερινής ζωής.
Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema (σε περίπτωση αναβολής, αλλαγής μέρας θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση) ώστε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε με σταθερά ραντεβού σημαντικά ζητήματα.
Όσοι έχουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (καθορισμός θεματικών ενοτήτων, επιλογή ντοκιμαντέρ, προλόγηση ντοκιμαντέρ, συντονισμός συζήτησης, θέματα επικοινωνίας, κλπ.) μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mikriakadimia@gmail.com με θέμα «Συμμετοχή στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ».
Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ είναι μια δράση που υλοποιήθηκε στην Αμαλιάδα από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μέσα από τις ματιές Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών αλλά και την διάδοση του ντοκιμαντέρ ως είδους κινηματογραφικής αφήγησης. Επίσης επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μετά την ολοκλήρωση της κάθε προβολής.
Επίσης η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών ξεκίνησε μια προσπάθειά της για εξεύρεση ελληνικών ντοκιμαντέρ έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και στο εγχώριο πλούσιο υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν επαφές μας με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (http://hellasdoc.wordpress.com/) και με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (http://www.gfc.gr/).
Το σημερινό πρόγραμμα μαθημάτων της Φιλοτεχνικής Αμαλιάδας
05.03.15 7:06
Το σημερινό πρόγραμμα μαθημάτων της Φιλοτεχνικής Αμαλιάδας
11:00-12:00
Ανθή Ιάσωνος: «Ο Οδυσσέας που έχουμε μέσα μας»
Πουλχερία Γεωργιοπούλου: «Εμείς Θυμόμαστε». Γεγονότα ηρωικά, συγκινητικά αλλά και κωμικά της Ελληνικής ζωής μέσα στους αιώνες. Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης
12:00-13:00
Ισπανικά (αρχάριοι) με την Τζένη Μορένο στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης
17:00-18:30
Πλέξιμο με την Μελπομένη Κουγιανού στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης
17:30-19:00
Όταν η Ευρώπη ανακάλυψε την Αμερική. Η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου έφερε στο προσκήνιο τον ξένο, τον διαφορετικό, τον άγνωστο. Η ετερότητα που δημιούργησε τον φόβο και μισαλλοδοξία, που χώρισε τους ανθρώπους, μας οδήγησε στον «άλλο», που είναι ίδιος με εμάς αλλά έχει ζήσει διαφορετικά, με την Μαρία Σπηλιοπούλου στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (α’ εξάμηνο)
19:30-20:30
Θεωρία της Μουσικής Πρόκειται για τη διδασκαλία της βασικής Θεωρίας της Μουσικής:
α. Όλων των μουσικών συμβόλων της ευρωπαϊκής μουσικής σημειογραφίας, όπως: φθογγόσημα, παύσεις, πεντάγραμμο, γνώμονες, σημεία αλλοίωσης, δυναμικοί κι εκφραστικοί χρωματισμοί, σύμβολα προσωδίας, καλλωπισμοί κ.ά.,
β. Των διάφορων εννοιών που διέπουν τον ρυθμό, όπως μέτρα, κινησιολογία, ρυθμική αγωγή, χρονικές υποδιαιρέσεις
γ. Των διάφορων εννοιών που διέπουν τη μελωδία, όπως διαστήματα, διαδοχές φθόγγων, κλίμακες, συγχορδίες κ.ά.
Δεν περιλαμβάνει Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή και Σύνθεση) ούτε διδασκαλία κάποιων Μουσικών Οργάνων! Με τον Παντελή Πανδή στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης
Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
05.03.15 5:17
Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Αναχώρηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Β’ Τάξης του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς
- Διήμερη επίσκεψη μαθητών του προγράµµατος της Περιβαλλοντικής Αγωγής του 1ου Γυνασίου Πύργου µε προορισµό το Καρπενήσι
- Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών ιµατισµού και υπόδησης υπαλλήλων της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Μετάβαση της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Α’ Τάξης του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ροδόπης
- Σχολικός περίπατος στον Πύργο μαθητών του Γυμνασίου Λάλα
- Επίσκεψη φορέων του Σκουροχωρίου στο Άσυλο Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων «Η Νέα Βασιλειάς» στα Λασταίικα
- Διαβούλευση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
- Αναχώρηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Α’ Τάξης του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας Ροδόπης
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθούν σε Λυγιά, Αρκούδι, Γλύφα και παραλία Γλύφας
Σύσκεψη για την διοργάνωση της έκθεσης «Κερνάμε Ελλάδα»
04.03.15 16:56
Σύσκεψη για την διοργάνωση της έκθεσης «Κερνάμε Ελλάδα»
Σύσκεψη για την διοργάνωση της έκθεσης «Κερνάμε Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε την σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ Ν. Ηλείας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Νικολούτσο, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και συνεργάτες του Δημάρχου.
Κατά την συνάντηση, τέθηκαν όλα τα οργανωτικά ζητήματα του σημαντικού αυτού θεσμού που διοργανώνει το ΕΒΕ Ν. Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και έχει σκοπό την ανάδειξη των Ηλειακών προϊόντων, αλλά και την επαφή των Ηλείων με προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Και η φετινή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 20 – 22 Μαρτίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας και κατά την χθεσινή σύσκεψη έγινε συζήτηση κυρίως για τις συμμετοχές των εκθετών.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο της διοργάνωσης, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.
Οργάνωση δράσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία
04.03.15 15:31
Οργάνωση δράσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία
Συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση όσον αφορά προτάσεις για την οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεως του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Πανεπιστημίου 254).
Στο ετήσιο σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η πρόσκληση απεστάλη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας «Ο Καλός Σαμαρείτης», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Λεχαινών, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος περιοχής Ανδραβίδας «Η Ζωή», Σύλλογος Αιμοδοτών Τραγανού Ηλείας «Η Ελπίδα», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δ .Ο. Σ *Η Ζωοδόχος Πηγή* , Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Ο Αγιος Στυλιανός», Σύλλογος Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός» και τα νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδος, Πύργου, Αγ. Ανδρέας, Αιγίου, Ρίου (τα τμήματα αιμοδοσίας), οι Σύλλογοι Μεσογειακής Αναιμίας και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Δ.Ε.
Τριήμερη εκδρομή από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
04.03.15 14:14
Τριήμερη εκδρομή από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαΐου, διοργανώνει εκδρομή για Καϊμακτσαλάν στα Λουτρά Πόζαρ.
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης πρέπει να συνοδεύεται από την προκαταβολή σας έως 15 Μαρτίου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Φωτεινή 6936-544728, Χρήστος 6975-857273
Δύο μαθήτριες Γυμνασίου και δύο μαθήτριες του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας βραβεύονται από την Εταιρεία Λογοτεχνών
04.03.15 12:21
Δύο μαθήτριες Γυμνασίου και δύο μαθήτριες του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας βραβεύονται από την Εταιρεία Λογοτεχνών
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Ζ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού και πρωτότυπου ρεπορτάζ που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ».
Η κριτική επιτροπή (Λεωνίδας Μαργαρίτης, Μαρία Καρέλα, Σταύρος Ιντζεγιάννης) με παμψηφεί απόφαση της απονέμει τα βραβεία του Διαγωνισμού στις παρακάτω μαθήτριες:
Στην κατηγορία Γυμνασίων,
Το Α΄ Βραβείο στην Αγγελική Αλεξοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα της με τίτλο: «ΡΟΛΟΣ ».
To Β΄ Βραβείο στη Φωτεινή-Ηλέκτρα Χριστακοπούλου μαθήτρια του 18ου Γυμνασίου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΗΛΩ» για το ποίημα της με τίτλο: « ΣΤΑΧΤΕΣ»
Το Γ΄ Βραβείο στη Μαρινέλα Λάλαϊ μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος με το ψευδώνυμο «ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ» για το ποίημα της με τίτλο: «ΜΥΘΟΣ»
Στην κατηγορία Λυκείων
Το Α΄ Βραβείο στην Αμαλία Ναστούλη μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» για το ποίημα της με τίτλο : «ΟΙ ΚΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Το Β΄Βραβείο στην Καλλιόπη(Πίτσα) Δημοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΧΡΥΣΩ» για το ποίημα της με τίτλο: «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ»,
Το Γ΄ Βραβείο στην Κατερίνα Ρόδη μαθήτρια του Α΄Λυκείου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΚΑΡΟΛ» για το ποίημα της με τίτλο: «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
Τα βραβεία θα επιδοθούν στις διακριθείσες στη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που είχε προγραμματίσει η Εταιρεία Λογοτεχνών και θα γίνουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών την προσεχή Δευτέρα 9η Μαρτίου 2015 ώρα 7 μ.μ.
Τα βραβεία πέραν του τιμητικού διπλώματος, θα συνοδευτούν και από και με μια σειρά βιβλίων ποίησης, προσφορά της Εταιρείας Λογοτεχνών, ενώ τα ποιήματά τους θα αναρτηθούν τιμητικά, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών.
Πέραν των βραβείων του διαγωνισμού ποίησης, θα δοθεί και ειδικό βραβείο-διάκριση, για τη συμμετοχή δημοσιογράφων στο διαγωνισμό πρωτότυπου ρεπορτάζ.
Το Βραβείο θα δοθεί, στο Δημοσιογράφο Θεόδωρο Λάμπρο, συντάκτη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» Πύργου Ηλείας, για το ρεπορτάζ του, της 19ης Ιουλίου 2013 με τίτλο «ΚΡΥΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»(Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο).
Η φωτογραφία είναι από την περσινή βράβευση μαθητριών του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας
Σε Διεθνές εξελίσσεται το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας
04.03.15 11:03
Σε Διεθνές εξελίσσεται το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας
Την μετατροπή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια, σε Διεθνές και την αποκέντρωση των εκδηλώσεών σε όλο το Δήμο Ήλιδας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα, παρουσία του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Γιώργου Βούκανου και του Υπεύθυνου Πολιτιστικού του Δήμου κ. Αλεξίου Μανωλόπουλου.
Παρόντες ήσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παντελής Δούλος.
Ακολούθησε συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Αμβούργου, την οποία παρακολούθησαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας.
Σήμερα η δίκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μαραθιά
04.03.15 8:30
Σήμερα η δίκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μαραθιά
Για σήμερα έχει οριστεί, στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας, η εξ αναβολής δίκη του κτηνοτρόφου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Στάθη Κούφη, του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ Χρήστου Γιάνναρου και του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Γεωργίου Καραπάνου, για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στις αγροτικές κινητοποιήσεις πριν ένα χρόνο περίπου στη Μαραθιά.
Για συμπαράσταση πραγματοποιείται συγκέντρωση αυτή τη στιγμή έξω από τα Δικαστήρια Αμαλιάδας όπου μεταξύ των άλλων παρεβρίσκονται ο Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας - επικεφαλής της Παράραταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Άγγελος Κολόσακας, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κ. Νατάσα Παναγιωτάρα, ο Πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Γιαννόπουλος κ.α.
Στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας ο δολοφόνος της Γαστούνης
04.03.15 8:21
Στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας ο δολοφόνος της Γαστούνης
Στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 39χρονος Ρομά, που προχθές είχε δολοφονήσει στην Γαστούνη, πάνω σε καυγά έναν 28χρονο.
Ο δράσργς συνελήφθη χθες, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας στην Ανδραβίδα, και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Το βράδυ της Δευτέρας στη Γαστούνη, ο 39χρονος έπληξε δύο φορές με μαχαίρι τον 28χρονο, στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
04.03.15 7:03
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου διενεργήθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Χρυσανθακόπουλος Βασίλειος
Αντιπρόεδρος: Τσίγκλας Βασίλειος
Γραμματέας: Ψαρρά Αικατερίνη
Ταμίας: Ντόκου Νότα
Υπεύθυνος εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα: Καλύβας Χρήστος
Υπεύθυνος καθαρισμού - εξωραϊσμού: Κακογιάννης Δημήτριος
Υπεύθυνος τεχνικών έργων: Χρυσανθακόπουλος Κωνσταντίνος
Υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων: Βιώτη Θεοδώρα
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Τόκα Παναγιώτα.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων
04.03.15 5:55
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων
Την Δευτέρα 2-3-2015 πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση μετά τις πρόσφατες εκλογές το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων. Κατά την πρώτη συνεδρίαση εξέλεξε το καινούργιο προεδρείο που αποτελείται από τους εξής:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Γιάνναρος
Αντιπρόεδρος: Πικέας Γεώργιος
Γραμματέας: Τσαγκάρης Χρήστος
Ταμίας: Κόκκας Μανώλης
Μέλη: Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα, Νικολόπουλος Διονύσιος, Τσεκέ Αγγελική
Κατά την πρώτη συνεδρίαση επιπλέον κουβεντιάστηκαν ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Πύργου. Συγκεκριμένα μας απασχόλησε το ζήτημα ότι τα σκουπίδια παραμένουν στις αυλές μας για τόσο μεγάλο διάστημα και επιβαρύνεται η υγεία μας. Πρέπει άμεσα να φύγουν τα σκουπίδια και σε αυτή την κατεύθυνση θα πάρουμε πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής μας. Άλλα ζητήματα που μας απασχόλησαν ήταν η κατάσταση που επικρατή στην Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, η προσπάθεια και της νέας κυβέρνησης να ρίξει καινούργια βάρη στις πλάτες μας με την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του Πύργου που δεν βλέπουμε καμία σκέψη για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχει, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς που είναι συμβεβλημένη με το ασφαλιστικό μας ταμείο. Άμεσα θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα. Καλούμε τους συνταξιούχους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις του σωματείου έτσι ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που τους πληρώσαμε τόσα χρόνια με τον ιδρώτα μας.
Σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
04.03.15 5:27
Σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Διενέργεια διαγωνισμού για την επισκευή του κοιμητηριακού Ναού Αγίων Πάντων Καλίτσα Αμαλιάδας
- Δίκη αγροτών στα Δικαστήρια Αμαλιάδας για τα επεισόδια στις κινητοποιήσεις της Μαραθιάς
- Μεσημεριάτικη επίσκεψη του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας στο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας
- Τακτική Γενική Συνέλευση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου
- Εκδρομή στα Καλάβρυτα από τη Γ’ Τάξη του Γυμνασίου Βάρδας
- Διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών ταχυµεταφοράς εγγράφων - δεµάτων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου Δημάρχου Ήλιδας
- Εγκαίνια νέου ανθοπωλείου στην Αμαλιάδα επί της οδού Ρήγα Φερραίου 33
- Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- «Το παρελθόν» στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης από τις Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Ζαχάρως
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας για τη δίκη των αγροτών
- Συζήτηση τριών υποθέσεων του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας
- Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το θέμα των σκουπιδιών

- Υπερίων Αμαλιάδας - Δικέφαλος Πάτρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 ΕΣΚΑ-Η
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής των ηλειακών ομάδων στο τουρνουά μπάσκετ μίνι της ΕΣΚΑ-Η
- Συνεδρίαση Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Σύσκεψη για το τελικό Κυπέλλου στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
Συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός Ρομα στην Ανδραβίδα για ανθρωποκτονία από πρόθεση
03.03.15 18:35
Συνελήφθη  ένας 39χρονος ημεδαπός Ρομα στην Ανδραβίδα για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Συνελήφθη, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σήμερα (3-3-2015) το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, , ένας 39χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν κατά την προανάκριση, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, σε καταυλισμό Ρομά στην Ανδραβίδα, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (2-3-2015) το βράδυ στη Γαστούνη, ο 39χρονος έπληξε δύο φορές με μαχαίρι τον 28χρονο , στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 39χρονου και του βιολογικού του πατέρα και είχε επέμβει ο 28χρονος προκειμένου να τους κατευνάσει.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε μεταβεί στην Ανδραβίδα, με μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει νωρίς σήμερα το πρωί, από ημεδαπό, στο Τραγανό Ηλείας, το οποίο βρέθηκε στο σημείο της σύλληψης του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Από τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Μητρόπολη Ηλείας για την ενίσχυση των κοινωνικών ιδρυμάτων
03.03.15 15:58
Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Μητρόπολη Ηλείας για την ενίσχυση των κοινωνικών ιδρυμάτων
Η ενίσχυση των οικονομικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στα οποία και έχουν σημειωθεί σοβαρές περικοπές και περιορισμοί στους πόρους τους με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην εύρυθμη λειτουργία τους, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντωνης Χαροκόπος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου.
«Το κοινωνικό έργο που επιτελείται από την Μητρόπολη είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, παρά το γεγονός πως η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θα ζητήσει με παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό να δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να στηριχθούν άμεσα τα κοινωνικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης στην Ηλεία.
Παράλληλα, έγινε προσπάθεια για την πιστοποίηση που αποτελεί προϋπόθεση με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης.
Τέλος, στο επίκεντρο τέθηκαν και κοινές πρωτοβουλίες της Μητρόπολης και της Περιφέρειας, οι οποίες μπορούν να αναληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύλλογο Γυναικών Αλληλεγγύης και Προσφοράς
03.03.15 14:58
Συγκέντρωση τροφίμων από το Σύλλογο Γυναικών Αλληλεγγύης και Προσφοράς
Ο νεοσύστατος Σύλλογος Γυναικών Αλληλεγγύης και Προσφοράς συγκέντρωσε τρόφιμα για το κοινωνικό εστιατόριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο εστιατόριο «Τα Μαγούλιανα» του κ. Γεωργίου Τεφάνη, το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς στις γυναίκες του Συλλόγου καφεδάκι και γλυκό.
Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παραπληγικών Αναπήρων Αμαλιάδας
03.03.15 10:11
Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παραπληγικών Αναπήρων Αμαλιάδας
Την πρώτη του συνεδρίαση, μετά την εκλογή του, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου Παραπληγικών Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, υπό την προεδρία του κ. Παντελή Παπαναγιώτου.
Στη συνεδρίαση, που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ελήφθη απόφαση εγγραφής του Συλλόγου σε ΠΟΜαμεα και ΔΕ Ν.Ι.Ν ΕΣΑΜΕΑ
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο Νικολακόπουλο Ανδρέα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, για τη συμμέτοχη του στις εκλογές του Συλλόγου που παρείχε τις υπηρεσίες του δωρεάν.
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έχει:
Πρόεδρος: Παπαναγιώτου Παντελής
Αντιπρόεδρος: Ευθύμιου Παναγιώτης
Γραμματέας: Κανελλόπουλος Γεώργιος
Οργανωτικός Γραμματέας: Παπανικολοπουλος Γεώργιος
Ταμίας: Πετρόπουλος Γιάννης
Αναπληρωτής Ταμίας: Ευγγελάτος Νικόλαος
Μέλος: Χρυσικός Νικόλαος
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83