ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ξεκινούν οι εργασίες για φανάρια σε δύο επικίνδυνες διασταυρώσεις της Αμαλιάδας
03.03.15 7:28
Ξεκινούν οι εργασίες για φανάρια σε δύο επικίνδυνες διασταυρώσεις της Αμαλιάδας
Υπεγράφη η σύμβαση, όπως γράφει σήμερα η "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ", για την εκτέλεση του έργου: «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους: α. Δροσίνη - Καρακανδά και β. Ναυαρίνου - Αγίου Τρύφωνος εντός της πόλεως της Αμαλιάδας», προϋπολογισμού δαπάνης 90.000 ευρώ μετά του Φ.Π.Α. κι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του κ. Λύτρα Ιωάννη, Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων και του κ. Δηλάρη Κωνσταντίνου ως νόμιμου εκπρόσωπου της τεχνικής εταιρείας «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ», που ανέλαβε το έργο αντί του ποσού των 48.600 ευρώ, μετά από μειοδοτική δημοπρασία.
Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε έξι μήνες και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου 2015.
Επιβλέπων του έργου ορίστηκε ο Παρασκευόπουλος Αντώνης Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
Σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
03.03.15 5:28
Σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Επίσκεψη ιατρού στο Ιατρείο του Σταφιδοκάμπου για τις ανάγκες των κατοίκων
- Διενέργεια δημοπρασίας για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και προστασίας των πρανών στην παράκαμψη Αρχαίας Ολυμπίας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για εννέα προσλήψεις ΑμεΑ, Πολύτεκνων, Τέκνων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Έμμεση ΑμεΑ, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου, Τρίτεκνων στην Ηλεία
- Λήξη δηλώσεων συμμετοχής στην εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Εκδρομή στη Μεσσηνία από την Α’ Τάξη του Γυμνασίου Λάλα
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας από μαθητές της Περιβαλλοντική Ομάδας Β’ και Γ’ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου
- «Το παρελθόν» στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο από τις Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας
- Προβολή στη Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας της αποκριάτικης εκδήλωσης στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
- Εκδίκαση αίτησης αναίρεσης του Δήμου Ήλιδας στον Άρειο Πάγο
- Συνεστίαση της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δικηγόρων της Ηλείας στην «Ονειροπαγίδα» στην Αμαλιάδα
Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας
02.03.15 16:51
Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας
Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (2/3/2015), η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, το οποίο στεγάζεται στο πρώην κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας. Το απόγευμα της Δευτέρας, τελέστηκε ο αγιασμός από τους ιερείς π. Γεώργιο Μπαλκάμο και π. Αναστάσιο Κολοβό, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ κ. Κωνσταντίνου Μπέσκου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας κ. Γιάννη Αθανασόπουλου.
Το ΔΙ.Ε.Κ. Αμαλιάδας ιδρύθηκε προκειμένου να καλύψει τις μεταλυκειακές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και τις επαγγελματικές απαιτήσεις μιας ευρείας περιοχής, ένεκα δε της γεωγραφικής του θέσης επιδεικνύεται έμφαση σε ειδικότητες που αφορούν πολύπτυχα το πρωτογενή γεωργικό τομέα, το τουρισμό επί τη βάσει της υλικοτεχνικής υποδομής αυτού καθώς και της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης.
wert2Συγχρόνως, ενσωματώνει ως αίτημα της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής, ειδικότητες του τομέα υγείας και πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών, των καλλιτεχνικών σπουδών και των εφαρμοσμένων τεχνών. Περαιτέρω έμφαση δίδεται στο τομέα της διοίκησης και οικονομίας με εστιακή αναφορά στην χρηματοοικονομική εξειδίκευση.
Οι ειδικότητες του ΔΙ.Ε.Κ. είναι «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας» και «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», με την πρώτη ειδικότητα να είναι αυτή για την οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και μπορεί να λειτουργήσει για αυτό το εξάμηνο.
Καλή μάθηση και υγεία ευχήθηκε στους πρώτους σπουδαστές, ευχήθηκε μετά τον αγιασμό ο π. Γεώργιος Μπαλκάμος. Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ Αμαλιάδας, ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το εγχείρημα αυτό να γίνει πράξη, ώστε οι σπουδαστές από την περιοχή να μην αναγκάζονται να μετακινούνται για εξειδίκευση στην Πάτρα.
Παράλληλα, μίλησε για την καμπάνια που ξεκίνησε με την λειτουργία χώρου στο κέντρο της πόλης στο κτίριο Μπελογιάννη, όπου εκεί μπορούσε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ειδικότητες και τους σκοπούς του Δημόσιου ΙΕΚ.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στην Αμαλιάδα και ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το δεύτερο εξάμηνο η μια ειδικότητα θα συμπληρωθεί και με άλλες.
«Είναι πολύ σημαντικό και αυτό αποτελεί βασικό στόχο, να έχουμε δηλαδή ένα πλήρες ΙΕΚ με πιστοποιημένες ειδικότητες, οι οποίες θα συνάδουν και με τα χαρακτηριστικά του Νομού μας και ταυτόχρονα θα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής να μπορούν να φοιτήσουν και να σταδιοδρομήσουν μετέπειτα επαγγελματικά», είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ήλιδας θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο σπουδαστών και εκπαιδευτικών.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας κ. Γιάννης Αθανασόπουλος.
Ξεκινά η διαβούλευση με Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
02.03.15 15:35
Ξεκινά η διαβούλευση με Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Η διαδικασία για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας καθώς και τους αρμόδιους Φορείς για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων (Φο∆ΣΑ).
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα αρχίσουν από αυτή την εβδομάδα κιόλας, με πρώτη την Ηλεία που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα, οι συναντήσεις με τους Δημάρχους και τους υπευθύνους των ΦοΔΣΑ προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις και να ζητηθούν προτάσεις από τους Δήμους, οι οποίοι είναι υπόχρεοι για τη συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των αστικών και στερεών αποβλήτων.
Συγκεκριμένα η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Π.Ε. Ηλείας την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.
«Στο νέο μας σχεδιασμό θα ληφθεί υπόψιν η δημιουργία ενός συνεκτικού, ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Στρατηγικού Σχεδίου για την υπέρβαση της κρίσης στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική κατεύθυνση για αλλαγή φιλοσοφίας. Θα γίνει ευρύτατος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχευση στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης με στόχευση το κοινωνικό συμφέρον, τη βέλτιστη οικονομική διαχείριση και τον απαιτούμενο σεβασμό του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως το υφιστάμενο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την έγκριση του επόμενου.
Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας ζητά από τους Δήμους να μην παραμένουν «θεατές», τονίζοντας πως πρέπει να καταθέσουν τη δική τους βιώσιμη πρόταση με γνώμονα την αυτοτέλεια της διαχείρισης των αποβλήτων τους με περιφερειακή, όμως και συλλογική συνείδηση και συμπλήρωσε πως «η αιρετή Περιφέρεια θα προσπαθήσει να παίξει τον κρίσιμο ρόλο της σύνθεσης όλων αυτών των τοπικών προτάσεων που θα κατατεθούν επίσημα ως προϊόν μελέτης και σοβαρού σχεδιασμού».
«Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Μπορούμε να αλλάξουμε την περιοχή μας, αρκεί να αναπτύξουμε γόνιμο και διαρκή διάλογο, μακριά από τοπικισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε» κατέληξε ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
02.03.15 15:25
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας θα διεξαχθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, με προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015.
Αποδοχή δωρεάς οικοπέδου για κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στο Γεράκι.
Απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων - λιπαντικών του Δήμου Ήλιδας και των νομικών προσώπων, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
Έγκριση Πρόχειρου Διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών εκδηλώσεων και διάχυσης στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Ήλιδας στο έργο «AWARD», μετά τη διαπιστωτική πράξη Ειδικής Επιτροπής άρθρου 152 του Ν. 3463/2006.
Παράταση ισχύος συμβάσεων παροχής των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων και διαχείρισης εκτυπώσεων.
Ακύρωση διαδικασίας προμήθειας Ανταλλακτικών Εκτυπωτών 2014.
Σύνταξη όρων πρόχειρου διαγωνισμού για παροχή της υπηρεσίας Εξυπηρέτηση Εκτυπώσεων 2015 – Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού.
Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 4104/19-02-2015 απόφασης Δημάρχου Ήλιδας.
Διορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου στην αγωγή Αγγελικής Ζεύκα κατά του Δήμου.
Σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
02.03.15 4:45
Σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
Άνοιγμα προσφορών για την προμήθεια καυσίμων από το Δήμο Πηνειού
- Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων από το Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
- Ομιλία κ. Παύλου Παγκράτη στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη εποχικών από τα ΕΛΤΑ στην Ηλεία
- Επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψης 39 μαθητών και μαθητριών του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου στην Μπολόνια της Ιταλίας
- Λήξη τρίτης παράτασης προθεσµίας ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Φωτεινή σηματοδότηση στον πρώτο κόμβο Ανδραβίδας της ε.ο. Κυλλήνης - εθνικής οδού Πύργου - Πατρών»
- Καταβολή συντάξεων ΟΓΑ στους δικαιούχους της Ηλείας
- Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Επιταλίου
- Επανέναρξη πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑ-Η
Νεκρός από ηλεκτροπληξία 57χρονος στον Αμπελόκαμπο
01.03.15 15:49
Νεκρός από ηλεκτροπληξία 57χρονος στον Αμπελόκαμπο
Την τελευταία του πνοή άφησε ο 57χρονος αγρότης Δ.Χ. όταν έπαθε ηλεκτροπληξία από διαρροή ρεύματος σε ηλεκτρικό αεροσυμπιεστή.
Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατό τους.
Είμαστε και θα είμαστε, μέχρι το τέλος της θήτειας μας,σταθεροί στις αρχές μας.
01.03.15 15:18
Είμαστε και θα είμαστε, μέχρι το τέλος της θήτειας μας,σταθεροί στις αρχές μας.
Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να αναλάβουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΘΥΝΗ,αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμμετέχουμε σε ένα σχήμα,το οποίο δεν δείχνει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ να «σκαλίσει» το παρελθόν και να εξηγήσει σε όλους δημοσίως,πώς χρεοκόπησε ο Δήμος Πύργου και πώς μερικοί ανεπάγγελτοι έγιναν πάμπλουτοι σε σύντομο χρονικό διάστημα,αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ,συνεχώς αναζητά μια... ¨συναίνεση με το αμαρτωλό παρελθόν και γίνεται τροχοπέδη σε όποια δική μας αναζήτησή του και προσωποποίηση των ευθυνών.
Οποιαδήποτε σιωπή στο ζήτημα αυτό εύλογα θα γεννήσει την καχυποψία και πολλά ερωτήματα περί συνενοχής ή συγκάλυψης σε κάθε Δημότη του Πύργου και των χωριών του.
Τι πιο λογικό από το να ψάξουμε να δούμε γιατί φτάσαμε σε αδιέξοδο από συγκεκριμένους αποτυχημένους ή διεφθαρμένους Άρχοντες και από συγκεκριμένες κακές Πολιτικές;
Οταν λοιπόν διακρίνουμε αυτή την πρόθεση και ο ίδιος επιθυμεί ακόμα εδώ είμαστε,να το ξαναδούμε!!
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ έχει βουλιάξει από καιρό στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και στα ΧΡΕΗ και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!
Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης.

Χάρης.Βασ.Μιχαλακόπουλος
Δημ.Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»
Δεν πρόκειται για νίκη αλλά τα μνημόνια τελείωσαν!
01.03.15 15:16
Δεν πρόκειται για νίκη αλλά τα μνημόνια τελείωσαν!
Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύει, συνιστούν σημείο καμπής στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη. Η Ελλάδα άλλαξε τους όρους της συζήτησης στο Eurogroup. Για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο αναγνωρίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, καθώς και η ανάγκη για αντιμετώπισή της. Η μείωση των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων δίνει ανάσα στην κοινωνία και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μπορεί το βήμα που έγινε να είναι μικρό, αλλά είναι το πρώτο στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που πήγαιναν τα πράγματα μέχρι σήμερα.
Η νέα κυβέρνηση βρέθηκε σε παγίδα θανάτου, με ανοιχτή απειλή για διακοπή της παροχής ρευστότητας προς τις τράπεζες στις 28 Φεβρουαρίου. Παγίδα που έστησαν από κοινού Σαμαράς και Σόιμπλε, με στόχο την πολιτική εξόντωση του ελληνικού αριστερού παραδείγματος και τη μετατροπή της νέας κυβέρνησης σε σύντομη αντιμνημονιακή παρένθεση. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη του λαού αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, σε δύο Eurogroup απέρριψε τους εκβιασμούς, απέφυγε τον οικονομικό στραγγαλισμό και φτάσαμε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
H κυβέρνηση, παρά τις αφόρητες πιέσεις, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Επέμεινε μέχρι τέλους στη βασική προγραμματική θέση της ότι δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι διαφορετικά πράγματα. Δεν πρόκειται για παιχνίδι με τις λέξεις. Πέρα από τον προφανή πολιτικό συμβολισμό που σχετίζεται με την εθνική αξιοπρέπεια, οι διατυπώσεις στα επίσημα κείμενα έχουν βαρύνουσα σημασία τόσο για το παρόν, όσο (κυρίως) για το μέλλον.
Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε καταρχήν, έχει ως θεμέλιο την ατζέντα της κυβέρνησης. Οικοδομείται πάνω στην αντίληψη ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η διαχρονική φοροδιαφυγή των πλουσίων. Γι’ αυτό και κεντρικά σημεία της λίστας είναι η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η θωράκισή τους απέναντι σε πολιτικές παρεμβάσεις, το κλείσιμο των «παραθύρων» της νομοθεσίας που επιτρέπουν τη φοροαποφυγή, η δημιουργία περιουσιολογίου, η ολοκλήρωση του κτηματολογίου κλπ.
Με τη συμφωνία ενταφιάζεται οριστικά το περίφημο mail Χαρδούβελη. Το πρόγραμμα δηλαδή νέων περικοπών και σκληρών μέτρων που σκόπευαν να εφαρμόσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν κέρδιζαν τις εκλογές. Τώρα δεν θα έχουμε καμία νέα περικοπή στις συντάξεις και στο ΕΚΑΣ, καμιά απόλυση στο Δημόσιο, καμία αύξηση των φορολογικών βαρών για τους φτωχούς και τους μεσαίους.
Στη συμφωνία περιέχεται μεγάλο μέρος του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, τα μέτρα για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων που ανοίγουν το δρόμο για την ρύθμιση της αγοράς εργασίας κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, μετά από πέντε χρόνια άγριας απορρύθμισης.
Στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχουν και θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε. Σε καμία διαπραγμάτευση η μια πλευρά δεν μπορεί να επιβάλει το σύνολο των απόψεών της. Πρόκειται για ένα συμβιβασμό. Δεν είναι αυτός που θα θέλαμε αλλά είναι ο καλύτερος δυνατός στις παρούσες συνθήκες. Και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται. Αντιλαμβάνονται ότι μετά από 5 χρόνια, επιτέλους η Ελλάδα έχει φωνή, διαπραγματεύεται.
Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για επανάπαυση. Είμαστε στην αρχή μιας δύσκολης πορείας. Στο επόμενο τετράμηνο θα επιδιώξουμε την επίτευξη της τελικής συμφωνίας, ενός συμβολαίου για την ανάπτυξη και την οριστική απεμπλοκή της χώρας μας από το καθεστώς επιτήρησης και ελέγχου. Παράλληλα θα κριθούμε από το βαθμό υλοποίησης του προγράμματός μας. Ήδη τα πρώτα νομοσχέδια παίρνουν το δρόμο της ψήφισης στη Βουλή. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά το πρώτο βήμα έγινε.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Έκοψαν την πίτα τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
01.03.15 9:32
Έκοψαν την πίτα τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στα γραφεία του Κόμματος στον Πύργο έκοψαν χθες την πίτα του οι Ανεξάρτητοι Έλληνηες.
Παρόν ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
01.03.15 8:14
Σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Ανάβαση στον Ερύμανθο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου
- Βόλτα στη Γαστούνη από τους Φίλους Βέσπας Ηλείας
- Διενέργεια εκλογών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
- Εκδρομή στο Λύκαιον όρος από τον Ορειβατικό Όμιλο Αμαλιάδας «Ορειβατείν»
- Τριήμερη διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β΄ Τάξης του Λυκείου Λεχαινών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων Λακωνίας
- Τριήμερη διδακτική επίσκεψη μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Νέας Φιγαλείας στα Καλάβρυτα
- Θεραπευτικός Διαλογισμός Θετικών Επιβεβαιώσεων στο χώρο του Zen Garden στην Αμαλιάδα
- Λήξη παραστάσεων από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως
- Δημιουργικό εργαστήρι με θέμα: «Βραχιολάκια Μάρτη με την τεχνική Kumihimo» στην Αρχαία Ολυμπία
- Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Πεζοπορία «Χάβαρι - Αυγείο» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
- Γενική Συνέλευση Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ηλείας «Η Δήμητρα»

- Διεξαγωγή 21ης αγωνιστικής πρωταθλήματος 1ου Ομίλου Β’ Κατηγορίας Ηλείας
- Κόροιβος Αμαλιάδας - Απόλλων Πάτρας για την τελική φάση του Κυπέλλου Εφήβων
- Α.Ε.Κ. Κάτω Παναγιάς - Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ ΕΚΣΑ-Η
- Αγώνας μότο κρος στον Καϊάφα από την Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας
- Πανωλενιακός Καράτουλα - Πήγασος Μπεγουλακίου για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ΕΣΚΑ-Η
Ποδηλατοβόλτα από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας
28.02.15 13:50
Ποδηλατοβόλτα από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας
Ενόψει προετοιμασίας για το "Ήλιδα Ολυμπία Ποδηλατώντας 2015" οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας σας προτείνουν τις Κυριακάτικες χωνευτικές ποδηλατοβόλτες. Αρχίζουν τις εξορμήσεις τους από αύριο Κυριακή μετά το μεσημέρι και ώρα 3.15 μ.μ.
Το ραντεβού και σημείο εκκίνησης είναι όπως πάντα η πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα.
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
28.02.15 13:43
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Οι εθελοντές της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, θα βρίσκονται έξω από τα Σούπερ Μάρκετ της Αμαλιάδας, για τη συγκέντρωση τροφίμων.
Τα τρόφιμα θα μοιρασθούν στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στο τέλος Μαρτίου.
Ανάλογη συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στον Πύργο το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015.
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ηλεία
28.02.15 9:10
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ηλεία
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (27-2-2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, και Ηλείας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Ηλείας.
Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ηλεία, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: 262 άτομα και 187 οχήματα.
Προσήχθησαν: 48 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: 14 άτομα, από τα οποία:
• 4 ημεδαποί για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• 2 ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• 6 αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
• 1 αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση,
• 1 ημεδαπός για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Βεβαιώθηκαν:
• 54 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη
28.02.15 8:18
Παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μαργαρίτη
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών και οι «Ψυχογιός» διοργανώνουν στις 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εκδήλωσε παρουσίασης του νέου βιβλίου της Ηλείας λογοτέχνιδος Αργυρώς Μαργαρίτη, με τίτλο: «Vinsanto. Το κρασί της λάβας»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος Αλέξης Γκλαβάς και η ίδια η συγγραφέας.
Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα απαγγείλουν γνωστοί ηθοποιοί με συνοδεία βιολιού.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα διευθύνει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Περισσότερα χρήματα για τη δακοκτονία στην Ηλεία
28.02.15 7:34
Περισσότερα χρήματα για τη δακοκτονία στην Ηλεία
Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Απόφαση Επιχορήγησης των Περιφερειών της χώρας για κάλυψη δαπανών Δακοκτονίας έτους 2015.
Το ποσό ανέρχεται στα 18.363.755,70 ευρώ, έναντι του ποσού των 17.077.584,00 ευρώ του έτους 2014.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κατανεμήθηακαν 586.185,00 ευρώ, αυξημένα κατά 40% περίπου έναντι της επιχορήγησης του 2014.
Ήδη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έχει αρχίσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, για την έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο.
Σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
28.02.15 7:22
Σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
- Επετειακή εκδήλωση από την εταιρεία Δημήτριος Αθανασούλης και Σια Ε.Ε. στη Γαστούνη για την συμπλήρωση 30 χρόνων αντιπροσώπευσης των τρακτέρ Iohn Deere
- Χοροεσπερίδα μαθητών Γ’ Τάξης Γυμνασίου Σιμόπουλου
- Αναχώρηση για το Παρίσι της Γαλλίας εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος ERASMUS+
- Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδας
- Παρουσίαση του βιβλίου του Ηλείου συγγραφέα Παύλου Ανδριά, «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι» στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας
- Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έξω από τα Σούπερ Μάρκετ της Αμαλιάδας
- Κόβει την πίτα της η Συντονιστή Επιτροπή Ηλείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία της στον Πύργο

- Διεξαγωγή 21ης αγωνιστικής πρωταθλήματος 2ου Ομίλου Β’ Κατηγορίας Ηλείας
- Κόροιβος Αμαλιάδας - Πήγασος για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α2 Εθνικής
- Tουρνουά πιγκ πογκ για μαθητές Λυκείου από τον Αιγαίον Πύργου στο Δημοτικό Σχολείο Κολιρίου
Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα ημεδαπών Ρομά που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της βόρειας Ηλείας
27.02.15 11:08
Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα ημεδαπών Ρομά που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της βόρειας Ηλείας
Eξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πενταμελή σπείρα ημεδαπών Ρομά, που είχαν διαπράξει (19) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών σε περιοχές της βόρειας Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (26-2-2015) το πρωί στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης τρείς ημεδαποί άνδρες, Ρομά, ηλικίας 21, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δυο ημεδαπούς Ρομά, μέλη της σπείρας, ηλικίας 21 και 18 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί κατά την προανάκριση.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις (19/1/2015) μέχρι και τις (26/2/2015), σε περιοχές της βόρειας Ηλείας (7) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών αυτοκινήτων καθώς και (12) κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, δρώντας κυρίως νυχτερινές ώρες σε περιοχές της βόρειας Ηλείας, όπου αφαιρούσαν αυτοκίνητα από τους ιδιοκτήτες τους και τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την μετάβαση τους και την διαφυγή τους από τους τόπους των κλοπών.
Με τα κλεμμένα αυτοκίνητα μετέβαιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, μίνι μάρκετ, ψιλικών κ.λ.π.), παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα (κυρίως τσιγάρα) και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις).
Στη συνέχεια εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα σε διάφορες αγροτικές οδούς, αφού προηγουμένως είχαν προκαλέσει μεγάλες φθορές σε αυτά.
Τα επτά αυτοκίνητα που είχαν αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των τοπικών αστυνομικών και αποδόθηκαν σε αυτούς.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό και οι ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρέσει οι δράστες καθώς και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στα καταστήματα, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των (8.385) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Αναγκαστική απαλλοτρίωση για τη διάνοιξη του δρόμου "Άγιος Ιωάννης - Λασταίικα"
27.02.15 10:26
Αναγκαστική απαλλοτρίωση για τη διάνοιξη του δρόμου
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή και λειτουργία του έργου:
«Κατασκευή οδού Λασταίικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη - Κατάκωλο» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, συνολικής έκτασης 129.520,60 τετραγωνικών μέτρων.
Στην έκταση που απαλλοτριώνεται φερόμενοι ιδιοκτήτες είναι μεταξύ άλλων οι αδελφοί Βαρουξή, Ζαββός Νικόλαος, Φούρκας Αναστάσιος, Μαρίτσας Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Νικόλαος, Λινάρδος Παναγιώτης κ.α.
Η δαπάνη απαλλοτρίωσης, που υπολογίζεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.
Δραστηριότητες Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
27.02.15 5:29
Δραστηριότητες Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
Μέσα στον Φεβρουάριο το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει δράσεις εξαιρετικές, ενώ παράλληλα προγραμματίζει καινούριες σε διάφορα επίπεδα, έως τις αρχές του Μαρτίου.
Η αρχή έγινε με την εκτός ωραρίου συνάντηση των εκπαιδευτικών του διδακτηρίου με τον κ. Ρισβά, σύμβουλο ειδικής αγωγής, με άξονες συζήτησης και ενημέρωσης τη σχολική διαρροή, την αντιμετώπιση δυσκολιών ή προβλημάτων μαθητών ειδικών αναγκών και δεξιοτήτων και την διαφοροποίηση-νέα διδακτική προσέγγιση σε μαθητές με ιδιαιτερότητες (μετανάστες, αλλοδαπούς, Ρομά κ.τ.λ. ).
Η συνάντηση έκλεισε με προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων, με τον συντονισμό του διευθυντή του σχολείου κ. Θεόδωρου Καββαθά, αφού τονίστηκε ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ιδρύματος και η ανάγκη που υπάρχει, για τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις.
Την επόμενη μέρα, αντιπροσωπεία μαθητών, κυρίως του Λυκείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, π. Γεώργιο Σταθόπουλο και κ. Γεώργιο Στασινόπουλο, παρακολούθησε στο Λαζαράκειο Δημ. Μέγαρο Αμαλιάδας την εκδήλωση «Το διαδίκτυο κι εγώ», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015, γράφτηκε στην «Μικρή Ακαδημία» και θα λάβει και βεβαίωση παρακολούθησης.
Στη συνέχεια οι μαθητές, εντός της Σχολικής μονάδας, ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του Ε.Ε.Σ. για τον εθελοντισμό και την πρόληψη ατυχημάτων. Ειδική μέριμνα δόθηκε σε πληροφορίες (εμπειρική δράση)για την ασφάλεια χώρου. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βασίλης Κατσαρίδης και κ. Γιώργος Στασινόπουλος, ενώ λειτουργικά βοήθησαν και οι κυρίες Γιώτα Φραντζή και Αναστασία Κουλουγλιώτη.
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου καθώς και ενημέρωση στα γραφεία της εφημερίδας «Πατρίς». Προς τα τέλη του μηνός το εκπαιδευτήριο θα δεχθεί την επίσκεψη αντιπροσωπείας του μπασκετικού Κοροίβου Αμαλιάδας, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της προσφοράς του ανωτέρου συλλόγου, προς την μαθητιώσα νεολαία της πόλης, ενώ έχει οργανωθεί δράση για τον ρατσισμό και τον χουλιγκανισμό (πρόληψη βίας στους αθλητικούς/αγωνιστικούς χώρους) με ειδικά ερωτηματολόγια, από τους ανωτέρω αναφερομένους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.
Τέλος για τις αρχές Μαρτίου (4η του μηνός) έχει οριστικοποιηθεί μεσημεριάτικη επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, με προγραμματική συμφωνία της υπεύθυνης του Μουσείου κ. Π. Παναγοδήμου και του φιλολόγου κ. Γ. Στασινόπουλου, στα πλαίσια της συμμετοχής σχολικών μονάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ζ΄ Ε.Π.ΚΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει τίτλο «Η πόλη της Αρχαίας Ήλιδας και οι κάτοικοί της» και στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία πόλη και τις ασχολίες των κατοίκων της, μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Ασφαλώς πυκνό πρόγραμμα μιας πραγματικά ενεργούς σχολικής μονάδας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83