ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
27.02.15 5:12
Σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους ενοικιαστές των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας
- Λήξη διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου
- Μονοήμερη εκδρομή στην Πάτρας μαθητών της Σχολικής Μονάδας Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας
- Μονοήμερη επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Τραγανού στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
- Χορευτικό πάρτυ από την Σχολή Χορού «Bailo» στην Αμαλιάδα στο καφέ «Bardoo»
- Διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πύργου
- Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Χοροεσπερίδα από τον Απόλλωνα Γαστούνης
Μια βδομάδα νωρίτερα η διεξαγωγή του φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"
26.02.15 18:41
Μια βδομάδα νωρίτερα η διεξαγωγή του φεστιβάλ
Νέα ημερομηνία ορίστηκε για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» και είναι η Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και η Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αμαλιάδας.
Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας θα παίξει τελικά στην έδρα της το Σάββατο 28 Μαρτίου.
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για αγροτικά θέματα στο νομό Ηλείας
26.02.15 17:24
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για αγροτικά θέματα στο νομό Ηλείας
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για αγροτικά θέματα στο νομό Ηλείας ομάδας πατατοπαραγωγών και βουλευτών Ηλείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη σημερινή συνάντηση (26/02/2015) ομάδας πατατοπαραγωγών από το νομό Ηλείας με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και με την παρουσία των βουλευτών του νομού Ηλείας συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της αποζημίωσης των καλλιεργητών φθινοπωρινής πατάτας των πληγεισών περιοχών από τον παγετό και τις πλημμύρες στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015.
Οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον κ. αναπληρωτή Υπουργό ότι κατά την διάρκεια του περασμένου Δεκέμβρη υπήρξαν έντονες και πολύ συχνές βροχοπτώσεις που οδήγησαν στο να μην είναι εφικτή η συγκομιδή της πατάτας μέχρι 31/12/2014 από τους καλλιεργητές. Εν συνεχεία από 31/12 έως 03/01 πληγήκαν οι εκτάσεις από παγετό που επέφερε ολοκληρωτικού χαρακτήρα καταστροφή στους παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ ως γνωστόν καλύπτει για ζημιά από παγετό έως 31/12 λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω προϊόντος.
Οι βουλευτές σε συμφωνία με το αίτημα των παραγωγών ζήτησαν εφόσον γίνουν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και επιβεβαιωθούν τα παραπάνω να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία ώστε να συμπεριλάβει και τον παγετό του φετινού Ιανουαρίου.
Ο κ. αναπληρωτής Υπουργός αφού ενημερώθηκε ότι επιβεβαιώνονται  τα όσα αναφέρθηκαν για τα καιρικά φαινόμενα ανέφερε ότι είναι ανάγκη να προσδιοριστούν επακριβώς οι καταστροφές και οι παραγωγοί που έχουν υποστεί την οικονομική ζημία, να οριστεί ένας γεωπόνος ο οποίος θα κάνει την απαιτούμενη διαδικασία για την καταγραφή της κατάστασης και μετέπειτα να δοθεί η δυνατότητα για την αποζημίωση των παραγωγών.
Ο κ. Υπουργός ήθελε να ενημερωθεί για το εάν έχουν συμβεί παρόμοιες καταστροφές τα προηγούμενα έτη, κάτι που του σημειώθηκε και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους παραγωγούς ότι είχε να συμβεί από το 2004 και εάν φαίνεται η απώλεια παραγωγής από τον ΕΛΓΑ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το θέμα της παρακράτησης των κοινοτικών ενισχύσεων σε περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο και τον ΟΓΑ. Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε παράνομη την παρακράτηση εκ μέρους της Πολιτείας σε σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει ρητή διάταξη ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις από Εθνικούς Πόρους δεν θα φορολογούνται πλέον και δεν θα προσμετρούνται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα των αγροτών.
Για το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, που ετέθη, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να αρχίσει η καταβολή το δεύτερο 15μερο του Μαρτίου.
Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η ακαρπία του έτους 2013, το ζήτημα της δακοκτονίας, η ένταξη του περονόσπορου στον ΕΛΓΑ, η τιμή της κορινθιακής σταφίδας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις πατάτας στην περιοχή μας.
Τέλος ο κ. αναπληρωτής Υπουργός συνέστησε στους παραγωγούς να προχωρήσουν άμεσα στην συγκρότηση ομάδων παραγωγών καθώς πριμοδοτούνται από την κοινοτική νομοθεσία σε επίπεδο επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων.
Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν γίνει το 2012 σε Κατάκολο και Βάρδα
26.02.15 9:56
Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν γίνει το 2012 σε Κατάκολο και Βάρδα
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν γίνει από μέλη εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό.
Συγκεκριμένα, η πρώτη ληστεία ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο και η δεύτερη στις 3 Δεκεμβρίου 2012 στα ΕΛ.ΤΑ. Βάρδας με ταυτόχρονη ένοπλη επίθεση των δραστών στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.
Για την υπόθεση, σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 31 και 21, δύο ανδρών ομογενών από την Αλβανία ηλικίας 31 και 25 ετών και τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένης κλοπής, ληστείας, εμπρησμού, καθώς και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 14.09.2012, στο Κατάκολο, οι πέντε δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες και κρατώντας τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου «kalashnikov» και ένα πιστόλι, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε 64χρονος ημεδαπός, ακινητοποιώντας τον ίδιο, την 55χρονη σύζυγό του και μία υπάλληλο του καταστήματος.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (116.695) ευρώ και πυροβολώντας με τα kalashnikov στον αέρα, εξήλθαν του κοσμηματοπωλείου, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 06.02.2012 στην Ιταλία και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την εξερεύνηση του σημείου, βρήκαν και κατέσχεσαν κουκούλα, τύπου “full face” και έντεκα κάλυκες πολεμικού όπλου. Επιπλέον, εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες στη ληστεία, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμαλιάδας – Σιμόπουλου, ολοσχερώς κατεστραμμένο, λόγω εμπρησμού.
Στη δεύτερη περίπτωση, στις 03.12.2012 το πρωί, στη Βάρδα, οι ίδιοι δράστες, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, γάντια και κουκούλες για να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κρατώντας πάλι τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου «kalashnikov» και μια κοντόκαννη καραμπίνα,
μετέβησαν με αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί στις 02.11.2012 από τα Μέγαρα Αττικής, στα ΕΛ.ΤΑ. Βάρδας.
Οι δύο από τους δράστες εισήλθαν, στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., τη στιγμή που διενεργούνταν χρηματαποστολή και υπό την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των (150.000) ευρώ.
Παράλληλα, οι υπόλοιποι τρεις συνεργοί τους έλαβαν θέση απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και τη στιγμή της ληστείας πυροβόλησαν με τα «kalashnikov», τουλάχιστον (22) φορές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν στα πυρά.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την εξερεύνηση του σημείου, βρήκαν και κατέσχεσαν (22) κάλυκες πολεμικού όπλου, ένα βλήμα και ένα θραύσμα βολίδας, ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ολοσχερώς κατεστραμμένο, λόγω εμπρησμού.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου και των αστυνομικών ερευνών που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αναπτύχθηκαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης, αξιοποιήθηκαν όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία και οι πληροφορίες με αποτέλεσμα να εξακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων δραστών. Όπως
προέκυψε, τρεις από τους δράστες, συγκεκριμένα οι δύο 31χρονοι και ο 25χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας για άλλη υπόθεση ληστείας.
Επιπλέον, ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη και διαρκή δράση, διαπράττοντας ληστείες, στις οποίες τα μέλη της χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό, χωρίς να διστάσουν να πυροβολήσουν κατά ανθρώπων, καθώς και κλεμμένα οχήματα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα
μετακίνησης και διαφυγής.
Όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι κάλυκες του πολεμικού τυφεκίου, που βρέθηκαν στον τόπο της ληστείας στο Κατάκολο και στην ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, έχουν πυροδοτηθεί και στις δύο περιπτώσεις, από τα ίδια όπλα και συγκεκριμένα δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «kalashnikov».
Ακόμα, από τις περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος του 21χρονου δράστη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην κουκούλα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, από τον τόπο της ληστείας στο Κατάκολο.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, ενώ στην υπόθεση της ληστείας στα ΕΛΤΑ Βάρδας συνέδραμε και το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.
Παρουσίαση βιβλίου του Ηλείου συγγραφέα Παύλου Ανδριά
26.02.15 7:40
Παρουσίαση βιβλίου του Ηλείου συγγραφέα Παύλου Ανδριά
Το βιβλιοπωλείο «Δώρα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ίαμβος», διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ηλείου συγγραφέα κ. Παύλου Ανδριά, με τίτλο «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι».
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η εκπαιδευτικός κ. Αλεξία Λιάγκουρα.
Για το συγγραφέα και τη συγγραφική του διαδρομή να κάνει λόγο η δημοσιογράφος κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, για να ακολουθήσει η δασκάλα κ. Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου, που θα διαβάσει αποσπάσματα από αυτό.
Τη βραδιά θα χαιρετήσει ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.
Σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
26.02.15 5:38
Σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
- Εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής για τα δημοτικά στο Δήμο Ζαχάρως
- Έναρξη διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου
- Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων
- Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο για το πρόβλημα των σκουπιδιών
- Λήξη προθεσμίας εγγραφών στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για την εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας στο Λύκαιο όρος
Συνάντηση εφ όλης της ύλης για περιβαλλοντικά θέματα στο νομό Ηλείας της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη
25.02.15 18:29
Συνάντηση εφ όλης της ύλης για περιβαλλοντικά θέματα στο νομό Ηλείας της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη
Ενημερωτική συνάντηση για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού Ηλείας είχε στις 24/02/2015 η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να παραθέσει η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα πολιτική ηγεσία πλήθος ζητημάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των πολιτών στο νομό Ηλείας και την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης δημόσιων αναπτυξιακών έργων περιβαλλοντικής προστασίας.
Τα ζητήματα που τέθηκαν αναλυτικά υπόψη της νέας πολιτικής ηγεσίας αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία με έμφαση στην τραγική κατάσταση στην πόλη του Πύργου, την προστασία και ανάδειξη της περιοχής του Καϊάφα αλλά και εν γένει του Κυπαρισσιακού Κόλπου, την διαχείριση των αδρανών υλικών στις κοίτες των ποταμών και χειμάρρων της Ηλείας, την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας και υλοποίησης των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πύργου, την προστασία των δασικών εκτάσεων στο Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, την αντιμετώπιση της παράνομης ρίψης βοθρολυμάτων στο φαράγγι Αντρωνίου Aρχ. Ολυμπίας, περιοχής NATURA 2000 και την αντιμετώπιση της ρύπανσης στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων στη Δημοτική Ενότητα Λεχαινών από την λειτουργία μονάδας αδρανοποίησης-καύσης υποπροϊόντων σφαγής.
Έγινε εκτενής συζήτηση με τον αναπληρωτή Υπουργό και δόθηκαν εκ μέρους της βουλευτού Ηλείας όλα τα έγγραφα που είχαν προκύψει από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που είχε ασκήσει προς τα συναρμόδια Υπουργεία την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Ο αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει ένα προς ένα τα ζητήματα ώστε να δρομολογηθούν το συντομότερο οι απαραίτητες ενέργειες που θα προκρίνει το Υπουργείο, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην περιοχή του Καϊάφα και στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Ειδικότερα για την περιοχή του Καϊάφα, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό την δυνατότητα εκπόνησης μελετών για την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικής προστασίας και ήπιας ανάπτυξης που αφορούν τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της Λίμνης Καϊάφα, αλλά και την ανάπτυξη επιδεικτικού μοντέλου ιατρικής/ιαματικής τουριστικής υποδομής μέσω διαχείρισης – προστασίας – ανάδειξης της φυσικής και πολιτικής κληρονομιάς των Ιαματικών λουτρών Καϊάφα. Τα έργα αυτά έχουν κοστολογηθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή (ΕΤΑΔ) περί τα 8 εκατ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθούν από τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το φάκελο με τα προτεινόμενα έργα και σημείωσε ότι το Υπουργείο θα πάρει «πάνω του» τον σχεδιασμό και υλοποίησή τους λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την άποψη αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η βουλευτής και ο αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησαν ότι στην περιοχή πρέπει να σταματήσουν τα σχέδια που είχε στο συρτάρι της η προηγούμενη συγκυβέρνηση για υπέρμετρη εμπορική εκμετάλλευση.
Η βουλευτής συζήτησε με τον κ. αναπληρωτή Υπουργό για τον κίνδυνο επιβολής προστίμου από το Ευρωδικαστήριο στην χώρα μας για την περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου λόγω της μη λήψης διαχρονικά όλων των απαιτούμενων μέτρων αυστηρής προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Η βουλευτής επισήμανε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από την απερχόμενη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ οι αναλυτικές παρατηρήσεις που είχε υποβάλει η ίδια κατά τη διαδικασία της «διαβούλευσης» ή είχαν διατυπωθεί δημόσια από πλήθος περιβαλλοντικών οργανώσεων για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Με τις παρατηρήσεις αυτές είχε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου ότι, αν δεν ληφθούν υπόψη, η χώρα μας θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της επιβολής προστίμου από το ευρωδικαστήριο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και βαραίνει αποκλειστικά την προηγούμενη συγκυβέρνηση (Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά και πάλι από το ευρωδικαστήριο να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που τάσσει η οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου, για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας). Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε με το πλαίσιο των παραπάνω παρατηρήσεων και δεσμεύτηκε ότι, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΠΔ από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταβολές αυτού ώστε και να προστατευθεί περιβαλλοντικά η περιοχή αλλά και να αποφύγει η χώρα μας ένα τεράστιο οικονομικό βάρος με την επιβολή του προστίμου.
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η βουλευτής τον ενημέρωσε για τις δίκαιες κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της πόλης του Πύργου καθώς και για τα αιτήματά τους. Τέθηκε ως επείγον ζήτημα η ανάγκη άμεσης ανακούφισης του Πύργου με την μεταφορά των απορριμμάτων σε νομίμως υφιστάμενους χώρους και στη συνέχεια η ανάγκη προσανατολισμού σε σύγχρονες και βιώσιμες μορφές διαχείρισης.
Συμφώνησαν και οι δύο ότι είναι υπέρμαχοι της διαδικασίας που αφορά τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Πάνω σε αυτή τη βάση ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα επανένταξης πρόσκλησης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 για τη διαχείριση απορριμμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος από το ΕΠΠΕΡΑΑ /Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη/ 2007-2013. Ο κ. Υπουργός συμφώνησε και μάλιστα σημείωσε ότι θα συμβάλει ώστε αυτή η πρόσκληση να αφορά τους άξονες ανακύκλωση – κομποστοποίηση.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. αναπληρωτή Υπουργό να ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή Πύργου για τους λόγους μη υλοποίησης του έργου επαναλειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου, αλλά και να εξετάσει τη δυνατότητα επανένταξης του έργου στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ο κ. Υπουργός από τη μεριά του δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία (Νέο ΕΣΠΑ, Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα κλπ.) ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο περιβαλλοντικής και κοινωνικής σημασίας.
Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα δρομολογήσει την επίλυση τους με πρώτο βήμα την επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι οποίες έχουν και την ευθύνη διαχείρισής τους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
25.02.15 17:48
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μπορείτε κε Δημητρακόπουλε;.
Θα περίμενε κανείς από τον «δημοσιογράφο» κο Δημητρακόπουλο να γνωρίζει -ως καλά ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στην πόλη που ζει- ότι εδώ και χρόνια υπάρχει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου. προφανώς όμως δεν είναι τόσο καλά ενημερωμένος για να ξέρει και να γνωρίζει το τι ακριβώς κάνει ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια...
Θα πούμε μόνο ότι στο χώρο που λειτουργεί ως καταφύγιο στην περιοχή της Συντριάδας -αλλά και στα σπίτια μας- φιλοξενούνται, περισσότερα από 250 σκυλάκια. σκυλιά που έχουμε συλλέξει από τους δρόμους αυτής της πόλης, άρρωστα, τραυματισμένα και εξαθλιωμένα.
Συγχρόνως βοηθάμε δεκάδες άλλα που παραμένουν αδέσποτα στους δρόμους, με τροφή, φάρμακα και στειρώσεις.
Μέσω του συλλόγου μας έχουν υιοθετηθεί περισσότερα από 270 σκυλάκια. Σκυλάκια που θα ήταν αδέσποτα στους δρόμους της πόλης μας, σκυλάκια που θα βλέπατε το κουφάρι τους να σαπίζει έξω από τα σπίτια σας.
Φανταστείτε αυτά τα ζώα να ήταν ελεύθερα πόσο πιο έντονη θα ήταν η «πληγή» για την πόλη του Πύργου.
Επειδή όμως η κριτική -και μάλιστα χωρίς στοιχεία- είναι το πιο εύκολο πράγμα κι επειδή όλο αυτό τον καιρό που προσπαθούμε, ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, να συνδράμουμε όχι μόνο στην αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων αλλά και σε πολλά άλλα θέματα φιλοζωίας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κο Δημητρακόπουλο πόσες φορές έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τους (πραγματικούς) λόγους για τους οποίους υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους της πόλης; Πόσες φορές ο ίδιος έχει συνδράμει οικονομικά το σύλλογο μας στις δράσεις για τις στειρώσεις των αδέσποτων -που είναι και το πρώτο βήμα για να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωση τους- που υλοποιούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε;
Κε Δημητρακόπουλε (και κάθε κο Δημητρακόπουλο) ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου υπάρχει και δίνει καθημερινά τον αγώνα του. βοηθήστε κι εσείς ο ίδιος -με όποιο τρόπο μπορείτε- αυτός ο αγώνας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για την πόλη και για τους πολίτες και για εσάς προσωπικά και -κυρίως- για τα άμοιρα ζώα που ο άνθρωπος τα κάνει «αδέσποτα». μπορείτε;
Υ.Γ. Το αν -μέσω της ανάρτησης που κάνατε (http://www.iliapress.gr/eidiseis/12296-pyrgos.html)- θέλατε να θίξετε άλλου είδους «προβλήματα» της πόλης είναι δικαίωμα σας. όμως θεωρούμε τουλάχιστον άδικο να. «πυροβολείτε» τον σύλλογο μας. Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε είδους επικοινωνία και συζήτηση.
Παλαιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι της Ηλείας γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»
25.02.15 13:28
Παλαιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι της Ηλείας γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»
Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο,την 22α Φεβρουαρίου να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ''Εσπερίδες'' , γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας, αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.
Την βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.Στο χαιρετισμό του,ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' και έκανε αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα, καλωσορίζοντας τα μέλη των Παλαιών ,των Επιτροπών ,τους βαθμοφόρους και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Παλαιών κάλεσε τον παλαιό πρόσκοπο κ.Γαβρίλη Λιατσή, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα.Διάβασε μάλιστα απόσπασμα της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων,μεταξύ των άλλων ''αποφασίσαμε την βράβευσή σου με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας,για τις μακροχρόνιες και πολύτιμες που πρόσφερες από όλες τις θέσεις ευθύνης που διακόνησες,από τα παιδικά σου χρόνια ως Πρόσκοπος μέχρι και σήμερα που ως δήμαρχος,απέδωσες το κτήριο του πάρκου ΣΠΚ στους πραγματικούς δικαιούμενους να το αξιοποιήσουν και να το κάνουν κύτταρο δημιουργικών δράσεων,του Προσκόπους της πόλης μας,για να στεγαστούν σε μια αξιοπρεπή Εστία.
Οι προσπάθειες της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων προς την κατεύθυνση του προσκοπικού''κρίκου'',''όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα και μ΄αγάπη στην καρδιά'',θα συνεχιστούν ώστε όλοι μαζί Παλαιοί και Εν ενεργεία,να μεταδίδουμε στην Κοινωνία τα υψηλά Ιδανικά και Αξίες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε και ανδρωθήκαμε,άξια στελέχη της κοινωνίας μας και σου ευχόμαστε εκτός από υγεία πάντα ''αιέν αριστεύειν'' και''εσω έτοιμος''.
Ο κ.Γ.Λιατσής,συγκινημένος, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη θητεία του στην Κίνηση,αλλά και στις πολλαπλές και σημαντικές υπηρεσίες των Προσκόπων [σεισμούς,δενδροφυτεύσεις,εθελοντική προσφορά,παιδαγωγικό έργο κλ]και υποσχέθηκε ότι θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον του και συνεχής η συνεργασία για προσφορά στον τόπο.«Η σχέση της πόλης με τον προσκοπισμό είναι ετεροβαρής. Η πόλη χρωστάει στους Προσκόπους και όχι οι Πρόσκοποι στην πόλη. Όχι μόνο για την πολύπλευρη εθελοντική προσφορά των Προσκόπων στους σεισμούς του 1993, στις πυρκαγιές του 2007, τις δεντροφυτεύσεις κλπ, αλλά και γιατί πάρα πολλά στελέχη της κοινωνίας μας εκπαιδεύτηκαν και εκπαιδεύουν νέους ανθρώπους σε αξίες και αρχές που αλίμονο αν δεν υπήρχαν.»
Ακολούθως βραβεύτηκε ο Παλιός Αρχηγός και Έφορος κ.Κώστας Σκουλαρίκος. Ο Πρόεδρος των Παλαιών περιέγραψε την πολυσύνθετη προσωπικότητά του, τη συνέπεια, την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια, τους ακάματους αγώνες του και την πίστη στις Αρχές της Κίνησης. Ο ίδιος, συγκινημένος δήλωσε πάντα «παρών» και έκανε σύντομη αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό, την ευεργετική του επίδραση, στις δράσεις, τις εκδρομές, τις χρήσιμες γνώσεις, τα βιώματα και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες για τη νεότητα.
Μετά από το σύντομο παραπάνω τελετουργικό,ακολούθησε κέφι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,υπό τους ήχους την θαυμάσιας ορχήστρας του κέντρου και τη συμμετοχή της βαθμ.Χριστίνας Νάνου. Στη διάρκειά της συνεστίασης έγινε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα,ευγενική προσφορά των καταστημάτων του Πύργου. [ΓΡΑΦΗ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ[3], ΚΟΡΚΟΛΗΣ, Φ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΡΩΜΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ, ΙNSTANTE, BABYLAND, FANTASIA, STUDIO SKOUTERI, ORASIS, JORDAN, K.ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ, ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, γεύσεις ΙΩΑΝΝΑ[2], ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ, ΑΦΟΙ Μ.ΧΟΡΗΓΑ, Ν.ΒΑΡΔΑΜΙΔΗΣ, Ε.ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ
Στην χοροεσπερίδα παρέστησαν οι παλαιοί πρόσκοποι κ.κ.Νικος Παναγιωτακόπουλος, αντ/δρος ΕΒΕ, Διον.Μπουλούτας Πρόεδρος Εμπορ.συλ.Κατακόλου, Κων.Αθανασόπουλος προεδρος ΥΝΗ, ,η πρ.των εν Αθήναις Πυργίων Β.Τσιλιμίγκρα,ο πρώην πρ.ΠΠ Στ.Κυριακόπουλος,ο πρ.ΑΝΕΛ κ.Τ.Τσιλιμίγκρας,οι ΠΠ Επιταλίου κ.κ.Γ.Τζαβέλλας και Κ.Κανελλόπουλος[Επιταλιότης] , ο πρώην Περιφ/κός Έφορος Σπυρ. Μπαμπής,τα μέλη της Ένωσης των Παλαιών Ανδρ.Γιατράς,Κων.Παπαδόπουλος,Τ.Αποστολόπουλος ο Γ. Καραμάνης και Λ.Αντωνόπουλος επικεφαλείς αντιπροσωπείας βαθμοφόρων, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Ευθ.Κολοκοτρώνης Αγγ. Παναγιωτακόπουλος, Γ. Παναγιωτακόπουλος [Ολυμπία],η Αννα Χρυσανθακοπούλου μέλος της Επιτροπής γονέων, τα μέλη του ΔΣ και δεκάδες άλλοι παλαιοί και νέοι Πρόσκοποι που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα..
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
25.02.15 10:49
Ημερίδα στην Αμαλιάδα για την ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας
H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Κυκεών» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η ανάδειξη της οικολογικής γεωργίας και η σύνδεσή της με την παράδοση».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι:
1. «H Ανάδειξη του ρόλου της Οικολογικής γεωργίας με σκοπό τη διατήρηση του ίδιου γεωργικού επαγγέλματος». Ομιλητής: Βασιλόπουλος Χ. Θεόδωρος – Τεχνολόγος Γεωπόνος με ειδικότητα στην βιολογική καλλιέργεια, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας
2. «Ενέργεια και αγρότης. Παρουσίαση ενεργειακών καλλιεργειών. Διαχείριση αγροτικών παραπροϊόντων και αποβλήτων». Ομιλητής: Κατσαλάς Σ. Χαράλαμπος - Μηχανολόγος-Μηχανικός MSc, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών ‘’Κυκεών΄΄
3. «Πλούτος της Ηλείας. Εναλλακτικοί τρόποι φυτοπροστασίας στην οικολογική γεωργία». Ομιλητής: Λαγογιάννης Διονύσιος, Χημικός - Αγρότης
4. «Ισχύουσα νομοθεσία για τους παραδοσιακούς σπόρους. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Ομιλητής: Σακελλαρόπουλος Περικλής - Δικηγόρος
4. «Συμβολή των Παραδοσιακών Ποικιλιών Λαχανοκομικών Ειδών στην Ανάδειξη της Διατροφικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς». Ομιλητής: Δρ Μπλέτσος Φώτης – Γεωπόνος - Πρώην Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
5. «Ο προσδιορισμός των γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Οι Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών». Ομιλητής: Tσουκαλάς Παύλος – Γεωπόνος-Τεχνολόγος,υπεύθυνος δειγματολειψίας Ερευνητικού εργαστηρίου Βiolab Πατρών.
Συνάντηση μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
25.02.15 10:13
Συνάντηση μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα αναγνωστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, η συνάντηση των μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας.
Το βιβλίο που θα σχολιάσουν είναι: «Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ» της Αγκάθα Κρίστι.
Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ είναι το βιβλίο που έκανε διάσημη την Άγκαθα Κρίστι, και σήμερα εβδομήντα χρόνια από την έκδοσή του, παραμένει ένα από τα πιο διάσημα αστυνομικά μυθιστορήματα και σίγουρα ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα.
Επιφανειακά, ο Ρότζερ Ακρόυντ είναι ένα συμβατικό μυστήριο, που λαμβάνει χώρα στο ήρεμο χωριό, η Κρίστι έχει σκιαγραφήσει μερικούς από τους πιο υπέροχους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους από το θεατρικό ρεπερτόριο των κατοίκων του χωριού.
Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
25.02.15 8:23
Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Σήμερα και ώρα 6:00’ μ.μ. με προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Ορισμός μελών Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
2. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 124/2014 απόφασης του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» με θέμα ‘Καθορισμός διδάκτρων για την παροχή υπηρεσιών (διδασκαλίας χορού - Ωδείου)’.
3. Επί αιτήματος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας για ισόποση κατανομή τού ποσού τής κρατικής επιχορήγησης και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.
4. Αλλαγή έδρας για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Τοπική Κοινότητα Σιμόπουλου Δημοτικής Πηνείας.
5. Πρόταση-Εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας με θέμα: «Στέγαση Δημοσίου ΙΕΚ Αμαλιάδας».
6. Συμμετοχή τού Δήμου στον Μαραθώνιο Ολυμπίας.
7. Προτάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας επί θεμάτων Υπαίθριου Εμπορίου, Πλανοδίου και Στάσιμου, έτους 2015.
8. Έγκριση παροχής υπηρεσίας εξυπηρέτησης εκτυπώσεων.
9. Καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης μαθητών των ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.
10. Έγκριση εκτέλεσης της υπηρεσίας «Συντήρηση - Υποστήριξη συνόλου εξοπλισμού
πληροφορικής κι εφαρμογών λογισμικού» - Επιλογή τρόπου εκτέλεσης
11. Δεύτερη Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2015, βάσει Απόφασης Ο.Ε.
12. Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις -Ψηφίσεις πιστώσεων.
13. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων
14. Εκμίσθωση ακινήτου στις Εργατικές Κατοικίες Αγίας Άννας
15. Ορισμός επιτροπής για τον έλεγχο επιχειρήσεων από τον δήμο.
16. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στον κ. Αποστολόπουλο Μηνά.
17. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στον κ. Πανταζή Διονύσιο.
18. Δωρεάν παραχώρηση ακινήτου στο ποδοσφαιρικό σωματείο Α.Ο Δάφνης
19. Έγκριση εκτέλεσης της προμήθειας Ηλεκτρολογικού Υλικού- Επιλογή τρόπου εκτέλεσης.
20. Τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης σχεδίου πόλεως Αμαλιάδας, στην περιοχή των Ο.Τ 478 και Κ.Φ 479, βάσει της υπ΄ αριθμό 1/2015 Απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,
21. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ, έτους 2015 (Π.Δ. 171/87).
22. Έγκριση απ΄ ευθείας αγοράς τμήματος ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, ιδιοκτησίας Καρακωνσταντή Παναγιώτας - Έγκριση έκθεσης - γνωμοδότησης επιτροπής εκτίμησης αξίας του.
23. Έγκριση απ΄ ευθείας αγοράς τμήματος ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, ιδιοκτησίας Διονυσίας – Μαρίας – Παναγιώτη – Γιαννούλας – Νικόλαου – Βασίλειου – Θεόδωρου - Γεώργιου – Βασιλικής - Διονυσίας - Αρχόντως Λαγκαδινού --Έγκριση έκθεσης - γνωμοδότησης επιτροπής εκτίμησης αξίας του.
24. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση ζωνών πυροπροστασίας Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας», [αρ. μελ: 26/2013].
25. Συγκρότηση επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου: «Ύδρευση οικισμού Κουρούτας» [αρ. μελ:23/2012].
26. Παράταση προθεσμίας του έργου ‘Ολοκλήρωση αποκατάστασης, καθίζησης συνδετήριου επαρχιακού δρόμου Τοπικής Κοινότητας Δαφνιώτισσας’ [Αρ. μελ: 87/2014].
27. Έγκριση 2ου τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου ‘Αποκατάσταση οδικού δικτύου από έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Τοπική Κοινότητα Αγραπιδοχωρίου’ [αρ. μελ. 44/2014].
Στο καρναβάλι της Πάτρας η Τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου
25.02.15 6:31
Στο καρναβάλι της Πάτρας η Τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου
Με δικό της άρμα και πλήρωμα συμμετείχε η Τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο καρναβάλι της Πάτρας.
Την καρναβαλική ομάδα του Σταφιδοκάμπου αποτελούσαν οι:
Λιαλιάρης Διονύσης (Βενιζέλος).
Μαρίνος Νίκος (Ομπάμα), γενικός υπεύθυνος αρμάτων, οδηγός, κατασκευαστής.
Μαρίνος Θανάσης (Θεοδωράκης), χορηγός εργαλείων και υλικών.
Γαλανοπούλου Άννα (Λαγκάρντ)
Χουσάκης Γιώργος, σεναριογράφος, υπεύθυνος κατανομής ρόλων, κατασκευαστής, συντονιστής εξόδου.
Μαρίνος Τάσος (Καμένος), αρχικό σενάριο, κατασκευαστής, γενικό πρόσταγμα.
Μαρίνος Βασίλης (Τσίπρας), πρωταγωνιστής.
Φωτόπουλος Βασίλης (Ελλάδα), ζωγράφος.
Πασπαλιάρης Τάσος (Ντάισελμπλουμ), ψήστης καρναβαλικών εκδηλώσεων κα8 ομάδας.
Σολομού Γιώτα (Δημοσιογράφος Spiegel).
Μουτσάι Έντρι (Διεθνής Διαιτησία), ζωγράφος.
Πατσούρας Βασίλης (Σόιμπλε), κατασκευή.
Κοτσίρη Ειρήνη [Ρίνα] (Μέρκελ).
Μουτσάι Άρντι (Βαρουφάκης) γενικών καθηκόντων.
Πατσούρας Παναγιώτης, (Οδηγός - Αδερφός Νοσοκόμος Σόιμπλε), γενικών καθηκόντων.
Πατσούρα Έφη, (δημοσιογράφος).
Ζορμπάνος Γιώργος (Κωνσταντοπούλου).
Κωστοπούλου Θεανώ (Ελπίδα), ενδυματολόγος, ζωγράφος.
Λιαλιάρη Ευτυχία, βοηθός
Ζορμπάνος Παναγιώτης (Σαμαράς), βοηθός.
Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
25.02.15 5:32
Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
- Συνάντηση των μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
- Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Έναρξη παραστάσεων από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για την ένταξη 12 ωφελουμένων στο «Σχέδιο Στέγασης και Επανένταξης ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων στη Δυτική Ελλάδα»
- Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια δύο προκατασκευασμένων οικίσκων από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας
- Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων μαθητών της A΄και Β΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου
- Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Σιμόπουλου στο Κάστρο Χλεμούτσι
- Η λειτουργία του Μεγάλου Απόδειπνου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου
- Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
- Τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδας
- Αναβολή τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
- Τέλεση Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδας
- Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα τα σκουπίδια
- Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

- Διεξαγωγή 20ης αγωνιστικής πρωταθλήματος 1ου Ομίλου Β’ Κατηγορίας Ηλείας
- Επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ηλείας μεταξύ Αστέρα Αμαλιάδα και Αίαντα Γαστούνης
- Καταβολή οικονομικής ενίσχυσης από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας - σε τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές
Διεξαγωγή εξ αναβολής αγώνα μεταξύ Εθνικού Αμαλιάδας κι Εθνικού Γερακίου για τη Β’ Κατηγορία Ηλείας στο γήπεδο των Καλυβίων
- Συνεδρίαση Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Κλήρωση πλέι οφ Γ’ Κατηγορίας Ηλείας
ΑΝΤΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΩΛΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
24.02.15 11:52
ΑΝΤΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΩΛΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Τα σχέδια του καιρού ήταν διαφορετικά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και αυτός ήταν ο λόγος που στο επίνειο του Πύργου ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα.
Αντί εκδηλώσεων και μπουφέ με σαρακοστιανά εδέσματα,όπως είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο λιμάνι Κατακόλου, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου απεφάσισε να διαθέσει όλες τις προμήθειες που έκανε σε φαγώσιμα , σε κοινωνικές δομές της περιοχής και πιο συγκεκριμένα, στην Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο Κατακόλου, καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πύργου.
Ανήμερα λοιπόν της Καθαράς Δευτέρας -και ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν- ο ιερέας του Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και τοπικοί σύμβουλοι Κατακολου ανέλαβαν δράση και μοίρασαν, στο κοινοτικό γραφείο, μέρος των σαρακοστιανών εδεσμάτων σε οικογένειες της περιοχής .
Την επόμενη ημέρα το πρωί ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου, κ Δ. Αντωνόπουλος, παρέδωσε την υπόλοιπη ποσότητα των φαγώσιμων όπως χαλβά, τουρσιά, ελιές, λαγάνες, ταραμοσαλάτα και κρασί, στην υπεύθυνη κοινωνικών δομών του Δήμου Πύργου, αντιδήμαρχο κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου.
Η κα αντιδήμαρχος είχε ήδη ειδοποιήσει οικογένειες της περιοχής που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διοχέτευσε ευθύς αμέσως τα σαρακοστιανά μακράς διάρκειας του λιμενικού ταμείου, στους δικαιούχους.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού… και τελικά η γιορτή μπορεί να ματαιώθηκε λογω καιρού εντούτοις βρήκε τον καλύτερο αποδέκτη της, την προσφορά, δηλαδή, στον συνάνθρωπο.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το τοπικό συμβούλιο στο Κατάκολο ευχαρίστησαν θερμά το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για αυτήν τους την πρωτοβουλία.
Νεκρός σε τροχαίο 29χρονος από το Χάβαρι
24.02.15 8:02
Νεκρός σε τροχαίο 29χρονος από το Χάβαρι
Ο 29χρονος Βασίλης Βασιλικιώτης από το Χάβαρι ήταν ο νεαρός που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Αλισσού, ο οποίος βρήκε ακαρίαιο θάνατο μετά την σύγκρουση του αυτοκινήτου μάρκας Fiat Punto το οποίο οδηγούσε με τουριστικό λεωφορείο που εκινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα.
Ο άτυχος νεαρός είχε εργαστεί παλαιότερα, ως εποχικός, στο Δήμο Ήλιδας.
Επίσης ήταν αθλητής στο τμήμα επιτράπεζιας αντισφαίρισης (πιγκ πογκ) του Αρίωνα Αμαλιάδας
Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 3:00 μ.μ. στο Χάβαρι.
Κάλεσμα από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον Πύργο
24.02.15 7:56
Κάλεσμα από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον Πύργο
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Μια σύγχρονη τραγωδία ζουν τους τελευταίους μήνες οι πολίτες του Πύργου, με πρωταγωνιστές την ανικανότητα, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την υγεία χιλιάδων κατοίκων και την δυσφήμηση μιας ολόκληρης περιοχής.
Οι μεγαλειώδες ερασιτεχνισμοί στη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να λάβουν τέλος. Οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν δράση και να μετατρέψουν τη μνημειώδη ανοχή τους απέναντι στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη του Πύργου, σε συντεταγμένη πίεση απέναντι στους υπευθύνους για εξεύρεση άμεσης λύσης.
Η απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων από τους δρόμους του Πύργου πρέπει να γίνει τώρα.
Συμμετέχουμε και καλούμε τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων, των κοινωνικών και μαζικών φορέων, των περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Πύργου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πένης Κωνσταντίνου
24.02.15 6:56
Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πένης Κωνσταντίνου
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ώρα 7:30μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Πένυς Κωνσταντίνου με θέμα «Διάλογος».
Ο διάλογος, στηριζόμενος στο λόγο, αποτελεί μέσο έκφρασης ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ενώ ως κοινωνική και πνευματική αξία, διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του ατόμου. Όσο κι αν φαντάζει περίεργο, ένα βασικό συστατικό του διαλόγου μπορεί να είναι και η διαφωνία, που κορυφώνει την αντιπαράθεση των απόψεων, αλλά οδηγεί σε νέους δρόμους, διακρίνοντας τον από μια απλή συνομιλία.
Η εικαστικός Πένυ Κωνσταντίνου, που κατάγεται από τη Βρίνα Ηλείας, κατορθώνει στα έργα της να αποτυπώσει διαλόγους μέσα από σύγχρονες εικόνες, προερχόμενες από την τέχνη των δρόμων έως την ποπ κουλτούρα. Ταυτόχρονα οι εικόνες της, υιοθετώντας εφήμερα στοιχεία, στιγμιότυπα της Ιστορίας της Τέχνης, αλλά και προσωπικές της εμμονές, συνδιαλέγονται σε ένα νέο χώρο και χρόνο, που νοηματοδοτεί και επαναπροσδιορίζει εκ νέου το λόγο της ύπαρξής τους, παραθέτοντας τη δική τους αλήθεια, ίσως και τη δική μας.
Η μικτή τεχνική, οι ρεπουλίνες σε καμβά, οι αναφορές της στον εξπρεσιονισμό, τον κυβισμό, την αφαίρεση και σε άλλα κινήματα, δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από τις βασικές προϋποθέσεις ενός διαλόγου, που εξασφαλίζει την αλληλουχία των απόψεων, τη δυνατότητα πειθούς σε περίπτωση διαφωνιών αλλά και την ευστροφία και δυναμικότητα, που χαρακτηρίζουν τα έργα της.
Η ιστορικός τέχνης Ελένη Ζυμαράκη - Τζώρτζη σημειώνει: "Οι σαγηνευτικές χωροχρονικές συνθέσεις της Πένυς Κωνσταντίνου, αυτά τα αινιγματικά κολλάζ με την παιγνιώδη όψη και το δυσμέτρητο βάθος, είναι το έντιμο αποτέλεσμα της προσωπικής της αναμέτρησης με τα φαντάσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η θέασή τους κεντρίζει την ψυχή, αντηχεί κι επαναφέρει στο συνειδητό αλήθειες που υπήρξαν επικαλυμμένες, παραγνωρισμένες, απωθημένες..."
Τοποθεσία: Εικαστικές Αναζητήσεις, Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα
Ημερομηνίες:
Εγκαίνια: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015, ώρα 7:30 μ.μ.
Διάρκεια: 3 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πρωί: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00-15:00
Βράδυ: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7221556
email: eik.ana@hotmail.com
Σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
24.02.15 6:38
Σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 στην Ηλεία
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Οικοδομικά έργα πιλοτικής μονάδας διαχείρισης αποβλήτων κτηνοτροφικών μονάδων και υγρών αποβλήτων ελαιουργείων για τη παραγωγό ενός νέου προϊόντος - λιπάσματος» στην Ηλεία
- Δημοπράτηση από το Δασαρχείο Αμαλιάδας του έργου: «Βελτίωση δασικού δρόµου Γ΄ κατηγορίας - αντιπυρικής λωρίδας στο δάσος Θινών Βαρθολομιού»
- Διενέργεια διαγωνισμού για την περίφραξη του αεροδρομίου Επιταλίου
- Λήξη προθεσμίας κατάθεσης προσφορών για την προμήθεια δύο προκατασκευασμένων οικίσκων από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας
- Διενέργεια διαγωνισμού για την επισκευή της µόνωσης του Πολυλειτουργικού Κόµβου, του ∆ιοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου μαθητών του Γυμνασίου Βουνάργου
- Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020»
- Ανάληψη καθηκόντων από τρεις αναπληρώτριες δασκάλες στην Ηλεία
- Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Βράβευση επιτυχόντων του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας
23.02.15 17:09
Βράβευση επιτυχόντων του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας
Επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε να επιδείξει και το Εσπερινό Λύκειο Αμαλιάδας στην εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο, στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα, ο Δήμος Ήλιδας.
Μεγάλη διάκριση για την Χαρούλα Τσαπαλίρα, που πέτυχε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον καθηγητή της Γιώργο Στασινόπουλο και με τις μαθήτριες του Εσπερινού Καίτη Ζηρογιάννη και Πίτσα Δημοπούλου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83