ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Κούλουμα στο λιμάνι Κατακόλου την Καθαρά Δευτέρα
19.02.15 9:42
Κούλουμα στο λιμάνι Κατακόλου την Καθαρά Δευτέρα
Συνεχίζοντας την παράδοση που διατηρεί το επίνειο του Πύργου στην τήρηση των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσει και φέτος τα Κούλουμα στο λιμάνι Κατακόλου με σαρακοστιανά εδέσματα, τραγούδι, χορό και διαγωνισμό χαρταετού για τα παιδιά.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου προγραμμάτισε για το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, με ώρα έναρξης τις δώδεκα , σαρακοστιανό μπουφέ για όλους τους επισκέπτες του Κατακόλου και παράλληλα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για την διασκέδαση τους με χορευτικές επιδείξεις από τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων.
Την σκυτάλη της διασκέδασης ακολούθως θα πάρει η λαϊκή τοπική ορχήστρα του Μάκη Ρομποτή που θα μας ταξιδέψει μουσικά σε όλη την Ελλάδα.
Καθολη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα εξελίσσεται μπροστά στον χερσαίο λιμενικό χώρο(έμπροσθεν των γραφείων του λιμενικού ταμείου) διαγωνισμός χαρταετού με δώρο έκπληξη για τον τυχερό νικητή .
Ο χώρος των εκδηλώσεων ,όπως προαναφέραμε, θα είναι η κύρια λιμενική ζώνη στο Κατάκολο αφού λογω των εκτελούμενων έργων ο χώρος της μαρίνας χρησιμεύει ως εργοτάξιο.
Με σύμμαχο την καλή σας διάθεση και την δική μας συμμετοχή σάς περιμένουμε στο Κατάκολο για τα Κούλουμα.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Επίτευξη των στόχων της μελέτης
19.02.15 7:39
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Επίτευξη των στόχων της μελέτης
Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ως μείζον πρόβλημα του Δήμου Ήλιδας, η βιοκλιματική ανάπλαση 25 στρεμμάτων του κέντρου της πόλης μας.
Και πως να μην γίνει σοβαρό πρόβλημα του τόπου μας, που το ζούμε καθημερινά και βλέπουμε τα μελλοντικά καταστροφικά αποτελέσματα στη καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα στην τοπική επιχειρηματική οικονομία του κέντρου της πόλης. Το έργο αυτό έχει και πολιτικά υπόλογους αλλά και ιστορικά υπεύθυνους.
Μια μικρή περιγραφή της ‘’βιοκλιματικής ανάπλασης’’. Αποτελείται από μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στα πλαίσια μείωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου, με πολύ πράσινο, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και υδάτινα στοιχεία. Η φιλοσοφία της μελέτης είναι η δημιουργία δροσιάς και σκίασης, μείωση της θερμοκρασίας 2 με 3 βαθμούς, καθώς και μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων.
Άλλος ένας στόχος της μελέτης αυτής προβλέπει στην ανάπτυξη της εμπορικής και επαγγελματικής δραστηριότητας και νέων θέσεων εργασίας του κέντρου της πόλης. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη της εμπορικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, όταν η μελέτη μικραίνει τους δρόμους, δεν υπάρχει σχέδιο θέσεων παρκαρίσματος των αυτοκινήτων, όχι μόνο των κατοίκων της πόλης, αλλά και των κατοίκων άλλων περιοχών του Δήμου Ήλιδας, της Πηνείας και της Βόρειας Ηλείας, αλλά επίσης δεν υπάρχει σχέδιο κυκλοφοριακής ρύθμισης του κέντρου της πόλης και πέριξ των 25 στρεμμάτων της ανάπλασης;
Άρα για ποια ανάπτυξη της επαγγελματικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας μιλάμε;
Τι εννοούμε όταν λέμε: ‘’το στένεμα των δρόμων επιφέρει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας’’ κόβοντας κάθε διέξοδο για μια πραγματική ‘’ανάσα’’ ανάπτυξης της πόλης μας όταν δεν έχουν προβλεφθεί οι προσδοκίες και οι αναγκαιότητες όλων των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών του Δήμου;
Στην μελέτη δυστυχώς δεν επιτρέπονται τροποποιήσεις, παρά μόνο κάποιες μικρές παρεμβάσεις του έργου. Μια παρέμβαση όπου αποφασίστηκε να γίνει, είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και εδώ δημιουργείται πρόβλημα: Από ποιους και πως θα γίνεται ο έλεγχος της στάθμευσης όταν δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία; Σε ποιό σημείο του έργου θα γίνεται η ελεγχόμενη στάθμευση; Κάτω από ποια κριτήρια θα οριστεί ο μέγιστος και ο ελάχιστος χρόνος παραμονής; Οι κάτοικοι που ζουν και διαμένουν μέσα στο σχέδιο της ανάπλασης καθώς και επιχειρήσεις, ιατρεία, τράπεζες, θα αποτελούν εξαίρεση της ελεγχόμενης στάθμευσης; Ή τι πρόκειται να γίνει και ποια η λύση υπάρχει για την ζωτική λειτουργικότητα των επιχειρήσεων και ειδικότερα των ιατρείων και των ασθενών; Και για του λόγου το αληθές και σε άλλες πόλεις όπου εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε και κατά συνέπεια ακυρώθηκαν αυτές οι πρακτικές.
Η ελεγχόμενη στάθμευση δημιουργεί και άλλο ένα ερώτημα όπου έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους υλοποίησης της μελέτης .Όπως είναι προφανές η δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης θα μειώσουν δραστικά την επιφάνεια των ψυκτικών υλικών για απομείωση της θερμοκρασίας, οπότε ο στόχος γίνεται πιο ΄΄ανέφικτος΄΄ για μείωση‘’ 2 με 3 βαθμών της θερμοκρασίας΄΄.
Επίσης με την παρέμβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης έρχεται σε αντίθεση με ένα άλλο στόχο της μελέτης ΄΄μείωσης των αέριων ρύπων΄΄(η μελέτη δεν προβλέπει τη συνεχή ροή αυτοκινήτων εντός του έργου).
Άρα γεννάται ένα ουσιαστικό ερώτημα: Για την υλοποίηση του έργου και για να μην απενταχθεί!!! και μεταφερθεί μεγάλο κόστος τη υλοποίησης (γύρω στα 4.800.000 ευρώ!!!) στο Δήμο Ήλιδας και ειδικότερα στους δημότες, θα πρέπει να πιάσει τους στόχους ΄΄μείωσης των ρύπων΄΄ και ΄΄μείωση κατά 2 με 3 βαθμούς της θερμοκρασίας΄΄. Η μελέτη, οι στόχοι και οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν συνοψίζονται σε μια φράση :’’γύρω γύρω η κόλαση και στη μέση ο παράδεισος΄΄.
Άραγε θα γίνουν εφικτοί οι στόχοι της μελέτης, πως και ποιος τελικά θα πληρώσει το ΄΄μάρμαρο’’ και αν αξίζει να γίνει το έργο πόσο θα κοστίσει στην τοπική οικονομία, βιοκλιματικά, ηθικά και αποτελεσματικά;

ΚΛΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πτυχιούχος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων
Business Planning and Informations Systems(B.P.I.S)
Εξειδίκευση στον τομέα των αέριων ρύπων(φαινόμενο του θερμοκηπίου)
Ο Χάρης Ρώμας τον Απρίλιο στην Αμαλιάδα
19.02.15 7:34
Ο Χάρης Ρώμας τον Απρίλιο στην Αμαλιάδα
Ο Χάρης Ρώμας θα παρευρεθεί στις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Αμαλιάδας «Αποχρώσεις», που θα παρουσιάσουν το έργο του: «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου».
Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας στις 27 και 28 Απριλίου.
1ος Μαραθώνιος δρόμος Ήλιδα - Ολυμπία
19.02.15 7:10
1ος Μαραθώνιος δρόμος Ήλιδα - Ολυμπία
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία "Ολυμπιονίκης" Αρχαίας Ολυμπίας και Κόροιβος Αμαλιάδας, και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και του Σ.Δ.Υ. Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαρτίου τον Μαραθώνιο Ολυμπίας.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνισθούν στην μαραθώνια απόσταση στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Παράλληλα θα αναπτυχθούν γύρω από τη διοργάνωση πολιτιστικά και άλλα δρώμενα με στόχο τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του νομού Ηλείας και την προβολή και ανάδειξή του σε όλα τα επίπεδα.
Διασκέδασαν με κλόουν οι μικροί μαθητές του Τσιρώνειου
19.02.15 7:05
Διασκέδασαν με κλόουν οι μικροί μαθητές του Τσιρώνειου
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους μικρούς μαθητές του Τσιρώνειου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αμαλιάδας.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού είχε φροντίσει την παρουσία κλόουν, που διασκέδασε τα παιδιά.
Σήμερα Πέμπτη στην Ηλεία
19.02.15 5:22
Σήμερα Πέμπτη στην Ηλεία
- Διαγωνισμός για την προμήθεια εκτυπωτών από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Διδακτική επίσκεψη στο Κάστρο Χλεμούτσι μαθητών του Γυμνασίου Βαρθολομιού
- Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και στην Αράχωβα όλων των τάξεων του Γυμνασίου Χαβαρίου
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη
- Έξοδος καρνάβαλου με λαμπαδηδρομίες και μπούλες στα Λεχαινά
- Συνέντευξη τύπου για τις εκλογές στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων
- Τον Δανό Ελληνολάτρη Λουίς Χάνσεν τιμά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
- Υπερίων Αμαλιάδας - Δύμη Κάτω Αχαΐας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 ΕΣΚΑ-Η
Ο Κόροιβος 65-61 τον ΠΑΟΚ
18.02.15 16:56
Ο Κόροιβος 65-61 τον ΠΑΟΚ
Μόλις έληξε ο αγώνας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να πετυχαίνει τεράστια νίκη επί του ιστορικού και ισχυρού ΠΑΟΚ με 65-61 και να βάζει τις βάσεις για την παραμονή του στην Α1
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τις κατολισθήσεις στην Ανάληψη
18.02.15 15:50
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για τις κατολισθήσεις στην Ανάληψη
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, με θέμα: "Μέτρα προστασίας των πολιτών και αποζημίωση των πληγέντων στον κατολισθαίνοντα οικισμό Ανάληψης του Δήμου Ήλιδος», κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος, μετά την επίσκεψή του στον οικισμό.
Στην ερώτησή του ο κ. Γιάννης Κουτσούκος αναφέρει:
"Σε εξέλιξη, εδώ και ένα περίπου έτος, βρίσκονται φαινόμενα κατολίσθησης στον οικισμό Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας.
Ήδη στις παρυφές του οικισμού έχει παρουσιαστεί μεγάλο ρήγμα, μια τουλάχιστον κατοικία θεωρείται επικίνδυνη λόγω των ρωγμών που έχει υποστεί, ενώ το έδαφος μετακινήθηκε παρασύροντας δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή που βρίσκεται κάτωθι του οικισμού.
Η ανάγκη γεωλογικής μελέτης κρίνεται απολύτως απαραίτητη και άμεση, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του φαινομένου, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του οικισμού και των κατοίκων, ενώ η αντιμετώπιση των αναγκών διαβίωσης των πληγέντων, καθώς και η οικονομική τους ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών είναι επείγουσα.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για το αν:
Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα γεωλογική μελέτη.
Θα κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων για τις αποζημιώσεις των πληγέντων και την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης".
Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τον Μαραθώνιο Ήλιδα - Ολυμπία
18.02.15 14:53
Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τον Μαραθώνιο Ήλιδα - Ολυμπία
Έχουμε την μεγάλη τύχη και την εύνοια της Ιστορίας στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια της Ηλείας να διαθέτουμε ένα από τα ισχυρότερα brand names στον κόσμο, το όνομα της Ολυμπίας, την Αρχαία Ολυμπία.
Αυτό το παγκόσμιο όνομα και το τεράστιο πλεονέκτημα που μας προσφέρει δεν έχουμε καταφέρει να το αξιοποιήσουμε.
Δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε γεγονότα που συνάδουν με την φυσιογνωμία της Ολυμπίας και του Νομού μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και που ταυτόχρονα χωρίς να αλλοιώνουν τις αξίες της, θα δίνουν την προστιθέμενη αξία που ο τόπος έχει ανάγκη και μπορεί να πάρει.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχει πάρει την απόφαση και αναλαμβάνει την ευθύνη να σχεδιάσει σοβαρά μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και διοργανώσεις, γύρω από το όνομα και την ταυτότητα της Ολυμπίας. [Έξυπνη Εξειδίκευση]
Ξεκινάμε με ένα φιλόδοξο σχέδιο, με την αρωγή και τη βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δήμου Πύργου και Ήλιδας και συνδιοργανώνουμε με τα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιονίκη και του Κόροιβου, Μαραθώνιο Δρόμο από την Ήλιδα στην Ολυμπία.
Η διαδρομή αυτή έχει τεράστια συμβολική και ιστορική σημασία. Ενώνει την μητέρα πόλη μετά από 2000 χρόνια, τη διοργανώτρια πόλη την Ήλιδα με τον ιερό τόπο τέλεσης των αγώνων την Αρχαία Ολυμπία.
Οι αθλητές θα τρέξουν πάνω στα ίχνη, στην Ιερά Οδό που βάδιζαν οι Αρχαίοι αθλητές από την Ήλιδα μέχρι την Ολυμπία.
Γιατί ο Μαραθώνιος;
Ο Μαραθώνιος μαζί με τον δρόμο των 100μ αποτελεί την κορωνίδα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα είχε και τον πρώτο Ολυμπιονίκη στους σύγχρονους αγώνες.
Πολλοί Μαραθώνιοι σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται κάθε χρόνο και αποτελούν τεράστιας σημασίας γεγονότα που συγκεντρώνουν πάνω τους τα μάτια όλης της γης.
Στα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε και έχουμε τη δυνατότητα αυτό τον Μαραθώνιο με ότι συμβολίζει να τον καταστήσουμε μεγάλο Διεθνές αθλητικό γεγονός.
Πρώτο αθλητικό γεγονός για την Πελοπόννησο και να ανταγωνιστεί τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο καλούμε τα αθλητικά σωματεία, φορείς, συλλόγους πολιτιστικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε εθελοντή Ηλείο πολίτη, να βοηθήσει στην διοργάνωση.
Ρύθμιση οφειλών προς Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου
18.02.15 12:46
Ρύθμιση οφειλών προς Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου
Ρύθμιση οφειλών από μισθώματα χρήσης χώρων της χερσαίας ζώνης τού λιμανιού και ιδιοκτησίας του, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Λ.Τ.Π.
Το σκεπτικό που κυριάρχησε στο συμβούλιο, ήταν η αγαστή συνεργασία και η συμπόρευση «χέρι – χέρι» με τούς επαγγελματίες.
Σκοπός ήταν να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και λόγω οικονομικής κρίσης και λόγω συσσώρευσης επί μακρόν ανείσπρακτων οφειλών.
Επιθυμία του Λιμενικού Ταμείου είναι να υπάρχει πάντα δουλειά για τον εμπορικό κόσμο στο Κατάκολο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αυτό να ισχύει και για τους 12 μήνες τού χρόνου.
Με βάση τ’ ανωτέρω, αποφασίσθηκε να ειδοποιηθούν οι οφειλέτες για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης οι οποίες θα κριθούν κατά περίπτωση.
Για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση και παραμείνουν οφειλέτες θα γίνει άμεση άρση της παραχώρησης.
Το Δ.Λ.Τ.Π. επίσης, ανακοινώνει ότι ανατέθηκε ήδη η εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για την διαμόρφωση των χώρων της προκυμαίας (μπροστά από τα παραλιακά καταστήματα), ώστε με την περάτωση των εκτελούμενων έργων η παραλιακή ζώνη να είναι καθ όλα έτοιμη να υποδεχθεί τους πολυάριθμους επισκέπτες της.
Επί πλέον έχει αποφασισθεί η πραγματοποίηση πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια τού καλοκαιριού (γιορτή σαρδέλας, λευκές νύχτες, παράλληλα με συναυλίες κ.λ.π.) κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα τονώσει την αγορά και θα προσδώσει στο Κατάκολο την αίγλη που τού αξίζει.
Ξεκινούν συντηρήσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο
18.02.15 12:39
Ξεκινούν συντηρήσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο
Με επιμονή, μεθοδικότητα και κοπιώδεις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τη συντήρηση και αποκατάσταση των εθνικών και επαρχιακών οδικών αρτηριών, για να μπορούν οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό ΣυμβούλιοΔυτικής Ελλάδας ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και περιλαμβάνουν συντηρήσεις οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινών σηματοδοτών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Εννέα εργολαβίες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
Συνολικά εννέα (9) έργα προϋπολογισμού 11.656.000 ευρώ θα εκτελεστούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί τα εξής:
Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Καθαρισμός τάφρων, πρανών και ερεισμάτων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Ηλεκτροφωτισμός κόμβων στην Ε.Ο από παράκαμψη Δάφνης -παράκαμψη Κεραμιδιάς, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Συμπληρωματικές μελέτες-επικαιροποίηση της μελέτης του έργου: Βελτίωση Ε.Ο Αμαλιάδας -111 Ε.Ο στο τμήμα παράκαμψης Χαβαρίου, προϋπολογισμού 196.000 ευρώ.
Συντήρηση –οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Κρεστένων –Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Συντήρηση –οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας –Ήλιδας Πηνειού και Ανδραβίδας -Κυλλήνης και Ζαχάρως Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Συντήρηση Επαρχιακών οδικών αξόνων Γαστούνη –Βαρθολομιό –Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό –Νεοχώρι και Δήμητρα –Μάχου –Κάστρο –Κυλλήνη, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Συντήρηση Επαρχιακών οδικών αξόνων Θολό –Ν. Φιγαλεία –Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων –Ανδρίτσαινα –όρια Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Αποκατάσταση κατολισθήσεων στη χ.θ. 17+150 -17+300 της Ε.Ο Κρέστενα –Μπαρακίτικα, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ.
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο δρυόδασος της Φολόης
18.02.15 7:00
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο δρυόδασος της Φολόης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στο "μυστηριώδες" δάσος της Φολόης.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις των μυστηρίων, ελάτε να ακονίσουμε μαζί το μυαλό μας και να διασκεδάσουμε, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου 2015, στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο δρόμο προς Πέρσαινα στις 12:00 το μεσημέρι.
Σήμερα Τετάρτη στην Ηλεία
18.02.15 5:25
Σήμερα Τετάρτη στην Ηλεία
- Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» στην Αμαλιάδα
- Επίσκεψη στην Αρχαία Ήλιδα και στο Κάστρο Χλεμούτσι των μαθητών της Πολιτιστικής Ομάδας του Γυμνασίου Λαμπείας
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Ξεκίνημα ομάδας δημιουργικής έκφρασης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
- Διδακτική επίσκεψη σε Αμπελόκαμπο, Γαστούνη και Λυγιά από μαθητές του Γυμνασίου Σαβαλίων
- Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
- Πάρτυ φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο κλαμπ στην Αμαλιάδα Bardoo
- Μαθήματα σκάκι στο Μπεκάρειο Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου
- Διδακτική επίσκεψη στην Πάτρα μαθητών του 3ου Λυκείου Πύργου
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κατάκωλο της Πολιτιστικής Οµάδας του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, ιατροί - νοσηλευτές, στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου
- Σύσκεψη του Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Αποκριάτικος χορός Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου

- Επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ηλείας μεταξύ Ξενοφώντα Κρεστένων και Α.Ο. Χαβαρίου
- Κόροιβος - ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Αλλαγή ώρα έναρξης, στις 3:30 μ.μ., των αγώνων στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου
- Διεξαγωγή 20ης αγωνιστικής πρωταθλήματος 2ου Ομίλου Β’ Κατηγορίας Ηλείας
- Προπόνηση του Εθνικού Αμαλιάδας στις 3:30 μ.μ. στο γήπεδο του Μηλιτσόπουλου
«Το Τιμολόγιο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας
17.02.15 20:25
«Το Τιμολόγιο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας
Το Σάββατο, 7 Μαρτίου θα προβληθεί στην Λάρισα, στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Artfools η ταινία «Το Τιμολόγιο» του Αμαλιαδίτη Χαράλαμπου Κοντοπανάγου.
Η ταινία συμμετέχει στο 4ο Φεστιβάλ της (Αθήνα, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Λάρισα)
Σύσκεψη του Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
17.02.15 13:23
Σύσκεψη του  Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Γιώργου Γεωργιόπουλου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 18.00 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Διοικητηρίου στον Πύργο με θέματα την
Α. Την οργανωτική παρουσίαση του 1ου Μαραθωνίου Ήλιδας-Πυργου-Ολυμπίας.
Β. Τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των επισκέψεων ξένων τουριστικών πρακτόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω του προγράμματος της Αναπτυξιακής Εταιρείας.

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας
17.02.15 13:21
Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας
Στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά, τέθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η συμμετοχή του Δήμου σε διάφορα αναπτυξιακής φύσεως προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η εξέλιξη των έργων που κατασκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή και αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Τέλος κατά τη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έγινε και ενημέρωση για τους θεματικούς άξονες του νέου ΣΕΣ 2014-2020 και τα έργα που έχουν προταθεί από τους φορείς και τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας να ενταχθούν σε αυτούς για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Στις 27 Μαρτίου ξεκινά το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα
17.02.15 12:57
Στις 27 Μαρτίου ξεκινά το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα
Στις 27 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, θα ξεκινήσει το 3ο Φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, γαστρονομικές δημιουργίες, εκδηλώσεις για παιδιά και ενημερωτικές ημερίδες.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Βάρδα για κατοχή ναρκωτικών
17.02.15 12:02
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Βάρδα για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες (16-2-2015) το απόγευμα, στη Βάρδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 40 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, πραγματοποίησαν χθες, στη Βάρδα, έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρήκαν και κατέσχεσαν (28,1) γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Σύσκεψη Αυγερινοπούλου με σταφιδοπαραγωγούς
17.02.15 10:08
Σύσκεψη Αυγερινοπούλου με σταφιδοπαραγωγούς
Συνάντηση με σταφιδοπαραγωγούς από το Καλλίκωμο και την ευρύτερη περιοχή, στην οποία συζητήθηκαν η βιώσιμη καλλιέργεια σταφίδας και οι εξαγωγές, πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα των παραγωγών, με την πρ. Βουλευτή Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Πρόεδρο του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, διότι η Δρ. Αυγερινοπούλου εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά τους από την επομένη κιόλας των εκλογών, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής συζήτηση, καθώς η Δρ. Αυγερινοπούλου είναι γνωστό ότι έχει προωθήσει το εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων της Ηλείας, τόσο με τις γνώσεις της ως νομικός, όσο και με τη διεθνή εμπειρία της.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου στηρίζει τη δυνατότητα διεύρυνσης νέων αγορών για τη σταφίδα, ενώ χρειάζεται να γίνει πράξη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρότασή της για σύσταση Συμβουλίου Εύρεσης Νέων Αγορών για τα εξαγώγιμα προϊόντα μας.
Είναι επίσης, αναγκαίο να προωθηθούν παράλληλα, πρωτοβουλίες για την τυποποίηση του υψηλής ποιότητας ηλειακής σταφίδας, καθώς και για τη σύσταση ομάδων παραγωγών. Προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η πρ. Βουλευτής Ηλείας δήλωσε σε ενδιαφερόμενους σταφιδοπαραγωγούς ότι θα εργαστεί προκειμένου να τους στηρίξει.
Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
17.02.15 9:21
Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
Οι προεκλογικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «έχω αλλά δεν πληρώνω», οι προτροπές κορυφαίων σήμερα Υπουργών προς τους πολίτες να μην πληρώνουν, η υποσχεσιολογία και οι προγραμματικές δηλώσεις για νέες ρυθμίσεις έχουν φρενάρει την ένταξη στις ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις και έχουν οδηγήσει τα έσοδα του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων σε κατάρρευση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους Υπουργούς Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης να καταθέσουν άμεσα τις διατάξεις των ρυθμίσεων που έχουν προαναγγέλλει στις οποίες οφείλουν να συμπεριλάβουν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και την ημέρα κατάθεσής τους στην Βουλή.

Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83