banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Με επιτυχία η αιμοδοσία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
25.02.21 15:09
Με επιτυχία η αιμοδοσία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Σε μια δύσκολη εποχή που η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για μιαν ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε από επιτυχία.
Συγκεκριμένα, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, δια της παρουσίας της διευθύντριας, κας Κωνσταντίνας Πανέτα, η οποία συνοδευόταν και από δύο νοσοκομειακούς ιατρούς. Από τις 9:30 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, δεκάδες δημότες προσήλθαν στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας από όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 15 μονάδες αίματος, ποσότητα που κρίνεται ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που δεν ευνοούν ιδιαίτερα τέτοιες δραστηριότητες.
Την ευθύνη της όλης διαδικασίας, από πλευράς Δήμου, είχε το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στη διαδικασία της αιμοδοσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της, τονίζοντας:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Νοσοκομείο Πύργου και τη διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, την κα Πανέτα, για την άψογη συνεργασία που είχαμε στην αιμοδοσία. Ευχαριστώ επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, το Νηπιαγωγείο μας και όλους τους συνδημότες μας που προσήλθαν στην αιμοδοσία, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι πάνω από οποιονδήποτε φόβο ή επιφυλακτικότητα υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα μπορούσαν να καρποφορήσουν αν οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μας δεν υπερέβαιναν εαυτόν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ως Δήμος, πέραν των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των δημοτών μας προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών για τον covid-19 (τήρηση αποστάσεων, εξοπλισμός ατομικής προστασίας, αποστείρωση κ.λ.π).
Δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους για τους κατοίκους Εφύρας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
25.02.21 15:05
Δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους για τους κατοίκους Εφύρας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 , o Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Εφύρας της Δ.Ε. Πηνείας και των γύρω περιοχών.
Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο της Πηνείας και εκατοντάδες κάτοικοι προσήλθαν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο έχει γίνει διασπορά του ιού στην περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, είχαν υποβληθεί σε τεστ 104 άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν θετικό και χρήζει περαιτέρω εξετάσεων.
Στο τεστ υποβλήθηκε και ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την Εφύρα. Στις δηλώσεις του ανέφερε : «Είναι χρέος του Δήμου Ήλιδας να προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν την προστασία της υγείας των κατοίκων. Στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης, σήμερα Πέμπτη και μετά από συνεννόηση που είχαμε με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο προχώρησε σε διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους της Εφύρας και των γύρω περιοχών. Οι δράσεις σας δεν σταματούν εδώ αφού πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα προχωρούμε σε τεστ σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας». Οφείλω, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος : «να ευχαριστήσω τόσους τους ανθρώπους του κλιμακίου όσο και τους κατοίκους που έσπευσαν για τα τέστ. Να πω απλά πως ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε το δυνατό συντομότερο να βγούμε από το «τούνελ» στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο»
Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
25.02.21 12:23
Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στην  Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 στο κτίριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τις ώρες από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους
Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο για πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων
25.02.21 10:43
Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο για πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 για αγροτικά και για βιομηχανικά προϊόντα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 10969/2021, ΦΕΚ 648/Β/20-2-2021.
Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών. Έτσι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:
α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ. οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
ε. οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ. Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπει τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και τη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Θρήνος στον πνευματικό κόσμο της Ηλείας και της Αχαϊας. Έφυγε... ο Λεωνίδας Καρνάρος σε ηλικία 61 ετών.
25.02.21 7:22
Θρήνος στον πνευματικό κόσμο της Ηλείας και της Αχαϊας. Έφυγε... ο Λεωνίδας Καρνάρος σε ηλικία 61 ετών.
Σε ηλικία 61 ετών έφυγε τα ξημερώματα, στην Πάτρα όπου διέμενε, από ανακοπή καρδιάς o συγγραφέας - ιστορικός μελετητής και επί χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Λεωνίδας Καρνάρος αφήνοντας μεγάλο κενό στον πνευματικό κόσμο της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας.
Υπήρξε επιμελητής των εκδόσεων «ΒιβλιοΠΑΝΟΡΑΜΑ» του κ. Γεωργίου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα.
Ο Λεωνίδας Καρνάνος με καταγωγή από τα Κρέστενα (από πατέρα) και την Αμαλιάδα από μητέρα (το γένος Φιλοπούλου) διέμενε στην Πάτρα, αλλά και στην Αμαλιάδα.
Άφησε πίσω του τεράστιο συγγραφικό έργο, ενώ πολύ μεγάλο είναι κι αυτό που ήταν υπό έκδοση.
Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες της Ηλείας
25.02.21 3:02
Καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες της Ηλείας
Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14.798.619,26 ευρώ στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη πολιτική στήριξη της Κυβέρνησης, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.
Στους πληγέντες παραγωγούς της Ηλείας θα καταβληθεί το συνολικό ποσό των 190.201,83 ευρώ.
18 o αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
24.02.21 16:49
18 o αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.
Ο αριθμός κρουσμάτων στην Ηλεία ανήλθε στα 18
Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
24.02.21 14:55
Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Δεν περιμένουμε προσκλητήρια, είμαστε παρόντες

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» μετά και την παρουσία-παρέμβαση μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, καταγγέλλει ότι προσκληθήκαμε μονομερώς για να καλύψει την απουσία της φοιτητικής παράταξης της ΠΚΣ.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δεν περιμέναμε την περιφερειακή αρχή να μας προσκαλέσει στη συνεδρίαση. Όταν πληροφορηθήκαμε για τη συζήτηση, ζητήσαμε την παρέμβαση μας, και έγινε αποδεκτή, στα πλαίσια δημοκρατικού διαλόγου. Ήδη ως οργανώσεις μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα είχαμε εκδώσει κοινή δημόσια παρέμβαση και το πλαίσιο διεκδίκησης μας.
Οι επικείμενες συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή μεταφορές τμημάτων από την ήδη υφιστάμενη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Πατρών μας αφορούν και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην γίνουν πράξη αυτές οι αλλαγές. Ζητάμε την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με μεγαλύτερη χρηματοδότηση, μόνιμες θέσεις ΔΕΠ και υλικοτεχνικές υποδομές (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίες, εστίες) και όχι ένα έμμεσο σχέδιο Αθηνά που προωθείται από την κυβέρνηση μέσω των Πρυτανικών Αρχών ως αποτέλεσμα του οικονομικού στραγγαλισμού που έχει προκληθεί.
Προτρέπουμε την περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να μην αναλώνεται με δημόσιες, ανέξοδες και αποπροσανατολιστικές καταγγελίες περί αποκλεισμού της φοιτητικής νεολαίας της, και να αναζητήσει εκ των έσω της, τις απαντήσεις για τα περί απουσίας. Ας απαντήσουν οι ίδιοι στην φοιτητική κοινότητα γιατί δεν ανέπτυξαν τις θέσεις τους και ας παρακολουθούν περισσότερο τα τεκταινόμενα της Περιφέρειας. Άλλες εξισώσεις που αναφέρονται είναι εκ του πονηρού και τις επιστρέφουμε.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
24.02.21 14:48
Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Σε λειτουργία τέθηκε τις τελευταίες ημέρες η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, στον Πύργο, με την ολοκλήρωση του έργου «Παροχή ανοικτής ασύρματης πρόσβασης (wifi) στο Διαδίκτυο, στα Διοικητήρια της ΠΔΕ».
Το έργο υλοποιήθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο (για το κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας) μετά την διαπίστωση της ελλιπούς παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους προσκεκλημένους, τους εν γένει επισκέπτες και το στελεχιακό δυναμικό της ΠΔΕ, που επισκέπτονται τα Διοικητήρια και των τριών Π.Ε (Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας) για επιχειρησιακούς, υπηρεσιακούς και άλλους λογούς και χρειάζονται πρόσβαση σε υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού, μέσω του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, έχουν δημιουργηθεί 12 σημεία ασύρματης πρόσβασης, τα οποία καλύπτουν όλα τα σημαντικά-κρίσιμα σημεία του κτιρίου. Η σύνδεση στην υπηρεσία, γίνεται με επιλογή του δικτύου ILIA_public.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο αναγνώρισης των κινδύνων που ενέχει η παροχή ασύρματης πρόσβασης, έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σύστημα αποτροπής εισβολών, για την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις αλλά και την εγκατάσταση παραπλανητικών σημείων πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο. Για την αποτροπή αυτών των κινδύνων, έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα κεντρικού ελέγχου των ασύρματων δικτύων σε όλα τα κτίρια, προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση της κίνησης και τυχόν απειλών.
Εξέταση με rapid tests στα Λεχαινά. Σε σύνολο 175 δειγμάτων, μόνο 1 θετικό
24.02.21 14:46
Εξέταση  με rapid tests στα Λεχαινά.  Σε σύνολο 175 δειγμάτων, μόνο 1 θετικό
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις καθημερινές δράσεις της, για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Σινε Άστρον στα Λεχαινά πραγματοποιήθηκαν 175 rapid tests.
Θετικό βρέθηκε μόνο 1.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στη Βάρδα, πλατεία «Γρηγορίου Καλάκου», από
09:00 έως τις 13:30.
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην Ανδραβίδα, πλατεία «Αγ. Σοφίας», από
09:00 έως τις 13:30.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Πρόσληψη εποχικών από το Δήμο Πύργου
24.02.21 14:35
Προκηρύχθηκε η πρόσληψη, από το Δήμο Πύργου, είκοσι εποχικών υπαλλήλων και εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκεια οκτώ μηνών.
Οι θέσεις ανά ειδικότητα έχουν:
4 άτομα ΠΕ Διοικητικού
1 άτομο ΤΕ Διοικητικού
1 άτομο ΤΕ Πληροφορικής
1 άτομα ΤΕ Λογιστικού
7 άτομα ΔΕ Διοικητικού
1 άτομο ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
1 άτομο ΔΕ Οδηγών
8 άτομα ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
4 άτομα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.
Σήμερα η νέα διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
24.02.21 14:13
Σήμερα η νέα διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
Σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η δεύτερη συνάντηση των μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας. με βιβλίο αναφοράς το «Περπατώντας» του συγγραφέα Χένρι Ντέιβιντ Θορώ από τις εκδόσεις «Οξύ».
Το «Περπατώντας» βασίζεται σε δύο διαλέξεις που έδωσε ο Θορώ προς το τέλος της ζωής του (το 1862) και συνοψίζει τις ιδέες του για τη φύση και τον άνθρωπο όπως διαμορφώθηκαν κατά τη μόνιμη παραμονή του στα δάση.
Στη φύση δεν βλέπει μόνο την ομορφιά που τον περιβάλλει, αλλά και όλα τα εχέγγυα για την αληθινή ελευθερία και την ανάπτυξη του ατόμου, αφού εξάλλου «όλα τα σπουδαία πράγματα είναι άγρια και ελεύθερα».
Και μας προτείνει το περπάτημα, τον καλύτερο δηλαδή τρόπο για να αποκαταστήσει κανείς την επαφή του με τη φύση και να βρει ξανά τον πρωτόγονο και δημιουργικό εαυτό του, που έχει διαφθαρεί και παρακμάσει από τα «επιτεύγματα» του πολιτισμού.
Ο Χένρι Ντέιβιντ Θορώ, 12 Ιουλίου 1817 - 6 Μαΐου 1862, ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, φυσιοδίφης, συγγραφέας και ποιητής από το Κόνκορντ της Μασαχουσέτης. Είναι περισσότερο γνωστός για το βιβλίο του Γουόλντεν, μία αναζήτηση της απλής ζωής σε φυσικό περιβάλλον, και για το δοκίμιό του Resistance to Civil Government ή Civil Disobedience (= «Πολιτική ανυπακοή»), ένα επιχείρημα υπέρ της ανυπακοής προς ένα άδικο κράτος.
Rapid test ελέγχου για covid19 στα Μακρίσια
24.02.21 14:04
Rapid test ελέγχου για covid19 στα Μακρίσια
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. στην πλατεία Μακρισίων (πλησίον του Κοινοτικού Γραφείου), συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.
Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, ο αριθμός ΑΜΚΑ
και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Ολοκληρώθηκαν τα rapid tests covid 19 στο Σκουροχώρ
24.02.21 13:42
Ολοκληρώθηκαν τα rapid tests covid 19 στο Σκουροχώρ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Σκουροχωρίου προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid 19, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι έσπευσαν στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού προκειμένου να εξεταστούν. Εκεί βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας.
“Εξετάστηκαν συνολικά 102 δείγματα και βρέθηκε ένα θετικό. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και πάντα κοντά στους δημότες μας. Ειδικά από τη στιγμή που τόσο ο Δήμος Πύργου, όσο και η Ηλεία στην πλειοψηφία της, έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο επιτήρησης “κόκκινο” διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ακόμη πιο συχνούς ελέγχους. Τις επόμενες ημέρες θα διοργανώσουμε ανάλογους ελέγχους και στο Κατάκολο και σε πολλά άλλα δημοτικά μας διαμερίσματα. Συνιστώ οι δημότες μας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας”.
Μήνας Ενημέρωσης για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας, της CameraZizanio και του Νεανικού Πλάνου.
24.02.21 13:35
Μήνας Ενημέρωσης για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας, της CameraZizanio και του Νεανικού Πλάνου.
Το Μythos Project είναι ένα πολύ αγαπημένο του Φεστιβάλ πρόγραμμα. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ολυμπίας, η Camera Zizanio διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν παιδιά απ' όλο τον κόσμο. Στο Mythos Project oμάδες που αποτελούνται από παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχουν εκ του μηδενός μία ταινία μέσα σε... 7 ημέρες! Έτσι, το Mythos Project φέρνει κοντά τις κουλτούρες του κόσμου, ανοίγει διάλογο και παράθυρο στον κόσμο.
Η συζήτηση για το Mythos Project, όπως και για το 20ετές έργο της Camera Zizanio θα γίνει αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 18:00, εδώ στη σελίδα μας στο FB!
Τραγανό: ΑΡΝΗΤΙΚΑ και τα 91 rapid test
24.02.21 13:32
Τραγανό: ΑΡΝΗΤΙΚΑ και τα 91 rapid test
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, έχοντας θέσει στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων της τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Στις 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 91 rapid test στο Τραγανό, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο. Όλα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Ο Δήμος Πηνειού το αμέσως επόμενο διάστημα θα επαναλάβει τις δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ.
Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
15.02.21 12:40
Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Δευτέρας έως αργά το απόγευμα της ιδίας μέρας στον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, είχαν διατεθεί άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ήλιδας, οι οποίοι διατηρούσαν την τάξη. Οι πολίτες έδιναν στα στελέχη του ΕΟΔΥ τον ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο στάλθηκε το αποτέλεσμα του rapid test.
Το πρωί της Δευτέρας σε rapid test υπεβλήθη και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε : «Βρισκόμαστε σήμερα στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, όπου πραγματοποιούνται τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έγινε έως και αυτή τη στιγμή έχουν παρθεί δείγματα από 140 άτομα και μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος». «Τη σημερινή δράση», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης «επέβαλλαν κάποια κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή μας που μπορεί να μην ήταν πολλά αλλά σίγουρα είναι μια εμφάνιση του ιού στο Δήμο μας, μετά τον περσινό Μάρτη. Επειδή πρέπει να προσέξουμε , κάτι που τονίζω συνεχώς, κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μου σήμερα, να ακολουθήσουμε τους τρεις απλούς και βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό, δηλαδή οι αποστάσεις, η χρήση της μάσκας με σωστό τρόπο και ο καθαρισμός των χεριών μας. Αφού πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα και σκεφτούμε ο καθένας μας χωριστά τον εαυτό μας και τους δίπλα μας και για να μην υπάρξουν στο μέλλον περιπτώσεις -όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στην Αμαλιάδα – που λειτουργούν αρνητικά προς την κοινωνία μας, θα μπορέσουμε να περάσουμε και το τρίτο κύμα του ιού που τώρα μας επιτίθεται».
Αμέσως μετά από αυτά, κατέληξε ο Δήμαρχος : «Έρχεται η κοινωνική συνοχή όπου θα δοκιμαστεί η αλληλεγγύη μας. Θα δοκιμαστούμε όλοι και θα βρούμε τον τρόπο που θα πιαστούμε όλοι μαζί και θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν κατηγορίες επαγγελμάτων που όχι απλά έχουν πληγεί αλλά πραγματικά έχουν ισοπεδωθεί. Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα».
Διακοπή μαθημάτων αύριο Τρίτη στην Ηλεία
15.02.21 12:17
Διακοπή μαθημάτων αύριο Τρίτη στην Ηλεία
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των υγειονομικών δεδομένων, αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, της Π.Ε Ηλείας.
Το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων συζήτησε ο κ. Γιαννόπουλος σε σύσκεψη με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο και Νίκο Κλάδη (σ.σ συμμετείχε μέσω skype) αντίστοιχα, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων τους, με δεδομένο ότι δε θα διασαλευτεί η εκπαιδευτική διαδικασία και δε θα χαθούν διδακτικές ώρες για τους μαθητές, και λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας (συνθήκες παγετού και ολικού παγετού στα ορεινά) σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, ο κ. Γιαννόπουλος προχώρησε στην απόφαση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους.
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας πραγματοποιεί καθημερινά Rapid Test COVID-19
15.02.21 11:16
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας πραγματοποιεί καθημερινά Rapid Test COVID-19
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους Δημότες ότι το Κέντρο Υγείας Βάρδας, διενεργεί καθημερινά τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
1. Εάν δεν έχετε συμπτώματα συμπληρώνετε την φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID-19 https://testing.gov.gr/#/
Στη συνέχεια θα συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να κλείσετε το ραντεβού.
2. Εάν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα όπως βήχας, πυρετός, δύσπνοια παρακαλείστε όπως απευθυνθείτε στον οικογενειακό ιατρό σας, ή στο Κέντρο Υγείας Βάρδας στο τηλ.2623360000, ώστε να κλειστεί άμεσα ραντεβού για τεστ με τη μέθοδο της μοριακής ανάλυσης (PCR).
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
15.02.21 7:13
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήττει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 έως Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 συγκεκριμένες ώρες ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.
Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.
Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιος υπάλληλος Σταυρούλα Νικολοπούλου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26