banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ράπιντ τεστ τη Δευτέρα στην Κυλλήνη
03.06.21 10:10
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (ράπιντ τεστ).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στη Κυλλήνη, μπροστά από το Δημαρχείο, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Η Δημοτική Αρχή, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας).
Επίσκεψη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
02.06.21 15:44
Επίσκεψη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Στύλιος, αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 το Υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου. Το Υποκατάστημα Πύργου ξεκίνησε τη λειτουργία του ως περιφερειακή υπηρεσία του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 και είναι το εικοστό πρώτο Υποκατάστημα στη σειρά που παραδόθηκε στους πολίτες.

Συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης στην Αμαλιάδα
02.06.21 12:11
Συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης στην Αμαλιάδα
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον άνδρα και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 3,7 γραμμάρια κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του άνδρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 74,5 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές της Ε.Ε.Λ. Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού
02.06.21 11:55
Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές της Ε.Ε.Λ. Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι. και ο Πρόεδρος του Βιολογικού Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Χατζής Κ. ενημερώνουν ότι ο Σύνδεσμος με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπέβαλε αίτηση στον άξονα ΑΤ03 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση της Πράξης:
«Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας, και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές της Ε.Ε.Λ Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού».
Προϋπολογισμός έργου 415.400 ευρώ.
Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά:
1.Προμήθεια, και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος, ισχύος 297 kWp, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού.
2. Διασύνδεση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού συστήματος, με δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ.
Η προτεινόμενη πράξη εστιάζει στη μείωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας από το Δίκτυο, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργιά της Ε.Ε.Λ. Ανδραβίδας- Λεχαινών - Τραγανού, με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Νέα ράπιντ τεστ την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε Κούμανι και Λάλα
02.06.21 11:53
Νέα ράπιντ τεστ την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε Κούμανι και Λάλα
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στις Κοινότητες Κούμανι και Λάλα.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, από τις 9 έως τις 11 π.μ. το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Κοινοτικό Ιατρείο Κούμανι και από τις 11:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο του Λάλα. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση πρέπει να μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 31 Μαΐου έγιναν νέα rapid test Covid-19στην έδρα του Δήμου, Αρχαία Ολυμπία (37 τεστ – 4 θετικά).
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ξεκίνησε η διανομή του ιστορικού τετραδίου-λευκώματος «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»
02.06.21 11:38
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ξεκίνησε η διανομή του ιστορικού τετραδίου-λευκώματος «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»
Στα χέρια τους κρατούν ήδη οι περισσότεροι μαθητές των δημοτικών σχολείων το ιστορικό τετράδιο-λεύκωμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίλητος».
Από το πρωί της Τετάρτης (2/6) ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρίνης Αχτύπης, επισκέφτηκαν τα σχολεία της πόλης του Πύργου και παρέδωσαν στους διευθυντές τον ανάλογο αριθμό τετραδίων, ενώ θα ακολουθήσει και η διανομή σε όλα τα σχολεία των τοπικών Κοινοτήτων.
Τις σελίδες του τετραδίου που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα υπογράφει ο Ιστορικός - ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας Θεόδωρος Λάμπρος. Στο τετράδιο αποτυπώνονται με μεγάλη προσοχή τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηλεία και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
Πρόσωπα, γεγονότα, μάχες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην Ηλεία την περίοδο εκείνη. Με απλή γραφή, κατανοητή για όλα τα παιδιά του δημοτικού, το βιβλίο αποτελεί μια καλή αρχή ώστε να μάθουν οι μικρές ηλικίες την ιστορία του τόπου και ειδικά την περίοδο του 1821 που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιόδους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης όλης της δράσης είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.
Διακοπές υδροδότησης στη Γαστούνη
02.06.21 11:37
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού ενημερώνει ότι λόγω βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της Γαστούνης, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή ενδέχεται να γίνουν διακοπές νερού από τις 8:00 πμ έως το πέρας των εργασιών για την αποκατάσταση τους.
Καθαρισμός Παραλιών από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
01.06.21 14:37
Καθαρισμός Παραλιών από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης νωρίτερα από ποτέ άλλοτε, ολοκληρώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον καθαρισμό των παραλιών του Δήμου μας, από ειδικά συνεργεία, προκειμένου έγκαιρα οι παραλίες να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να υποδεχτούν τους λουόμενους.
Ειδικότερα, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των προϊόντων αναμόχλευσης, απομάκρυνση απορριμμάτων, πλαστικά, χαρτιά, γυαλιά, καθώς και διαμόρφωση των ακτών.
Όλες οι εργασίες έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καλεί τους επιχειρηματίες, τους Δημότες και τους επισκέπτες, να γίνουν αρωγοί στη διατήρηση της καθαριότητας της θάλασσας, και των ακτών, σεβόμενοι το περιβάλλον.
Διάθεση δυο οχημάτων στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
01.06.21 14:36
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενισχύει τον στόλο του Δήμου με νέα οχήματα, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του.
Πρόκειται για δυο φορτηγά των εταιριών TOYOTA και VOLVO, τα οποία ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ
01.06.21 12:08
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ
Αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, από τις 8:00 π.μ. μέχρι πέρας των εργασιών, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στη Γαστούνη.
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Παρασκευή στην Αμαλιάδα
01.06.21 10:59
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Παρασκευή στην Αμαλιάδα
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 και ώρες από 9:00 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Οι δειγματοληψίες θα σταματούν δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή στη 1:45 μ.μ.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ορκίστηκαν τρεις νέοι αυτοδιοικητικοί
01.06.21 10:39
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:  Ορκίστηκαν τρεις νέοι αυτοδιοικητικοί
Το πρωί της Τρίτης (1/6) πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η ορκωμοσία τριών νέων αυτοδιοικητικών, δύο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κι ενός στο Τοπικό συμβούλιο Λατζοΐου.
Στην προκειμένη περίπτωση:
- Σε ότι αφορά το Δ.Σ. Πύργου, από τον συνδυασμό «Πύργος – Πρωτεύουσα Ευθύνης» παραιτήθηκαν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί, ο επικεφαλής κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος και η κ. Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη, και στη θέση τους ανέλαβαν αντίστοιχα, ο κ. Γιάννης Πλεμμένος ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Πύργου κι ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος ως πρώτος αναπληρωματικός του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Ιάρδανου.
- Σε ότι αφορά το Τ.Σ. Λαντζοίου μετά την παραίτηση του κ. Νικόλαου Βασιλόπουλου, από τη θέση συμβούλου της κοινότητας Λατζοΐου (εκ του συνδυασμού «Νέα Πορεία», ανέλαβε τη θέση ο κ. Γεώργιος Βάλαρης ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού της κοινότητας.
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος ανέφερε:
«Καλωσορίζουμε τα νέα αυτοδιοικητικά στελέχη που ορκίστηκαν αναλαμβάνοντας καθήκοντα. Νομίζω θα έχουμε μια καλή συνεργασία, όπως έχουμε μέχρι τώρα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Τοπικές Κοινότητες.
Όλοι έχουν κι από το παρελθόν μια εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες και συλλογική δραστηριότητα, και θεωρώ πως ενδυναμώνεται περαιτέρω η αποτελεσματικότητα των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης στον Δήμο του Πύργου.
Να ξέρετε ότι εδώ υπάρχει άπλετος χώρος για πρωτοβουλίες και για δουλειά. Αυτό είναι το έλλειμμα γενικότερα που διαπιστώνουμε.
Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, συνεργασία και στρατηγική. Σ’ αυτό νομίζω θα τα πάμε καλά, μιας κι αυτοί είναι οι οιωνοί της προσωπικής πορείας των ανθρώπων που σήμερα ορκίστηκαν».
Τέλος, για την ολοκλήρωση της σύνθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, απομένει η κάλυψη άλλης μιας θέσης με την ίδια διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από αντίστοιχο επιλαχόντα. Και συγκεκριμένα από το συνδυασμό «Πύργος - Έργο Πολιτών», εκ των εκλεγέντων, παραιτήθηκε ο κ. Διονύσιος Μπέλτσος και στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Βορλόκας ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Πύργου. Που τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει κι η δική του ορκωμοσία.
8ο καλοκαίρι με «Σινεμά στις πλατείες»
01.06.21 10:33
8ο καλοκαίρι με «Σινεμά στις πλατείες»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους οργανώνει το φετινό καλοκαίρι για 8η συνεχή χρονιάτο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας με προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά και νέους και για όλη την οικογένεια.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία τοπικών φορέων (τοπικά συμβούλια, σύλλογοι κλπ.) και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Οι εκπρόσωποι φορέων ή ομάδων πολιτών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα – εκδήλωση ενδιαφέροντος που βρίσκεται εδώ: https://forms.gle/oXXCG1V2PgXWTcm7A
Η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.
Οι ταινίες του προγράμματος προέρχονται από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, η οποία είναι η μοναδική εξειδικευμένη ταινιοθήκη που λειτουργεί στην Ελλάδα με ποιοτικές ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, που τοποθετούν στο επίκεντρό τους την παιδική και νεανική ηλικία και η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους τίτλους ώστε να παρακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις του παγκόσμιου κινηματογράφου και να διευρύνει τη θεματολογία της.
Η λίστα των διαθέσιμων ταινιών καθώς και αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ:
https://olympiafestival.gr/sinema-stis-plateies-2021/
Με την Αρχαία Ολυμπία άνοιξε η Ολυμπιακή Εβδομάδα
31.05.21 14:30
Με την Αρχαία Ολυμπία άνοιξε η Ολυμπιακή Εβδομάδα
Με διαδικτυακή ζωντανή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ξεκίνησε η Ολυμπιακή Εβδομάδα για τα σχολεία όλης της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου, ο αρχαιολόγος της Ζ΄ ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος άνοιξε το webinar στην ψηφιακή πλατφόρμα «zoom», ξεναγώντας σε ζωντανή σύνδεση χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων απ’ όλη τη χώρα, παρέχοντάς τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μνημεία της Άλτης.
Ακολούθως η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, συνδέθηκε ζωντανά με το webinar από τον χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν, μιλώντας στους μαθητές για τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και το συναισθηματικό του δέσιμο με την Ολυμπία, όπου εναποτέθηκε η καρδιά του στο μνημείο, ως τελευταία του επιθυμία. Την ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία συντόνισε η κα Ντενίζ Παναγοπούλου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ.
Αντίστοιχες ζωντανές συνδέσεις με την Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη 2 Ιουνίου, για μαθητές γυμνασίων που θα συνδεθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα. Η ΕΘΝΟΑ επέλεξε τιμητικά και συμβολικά την Ολυμπία για την έναρξη της Ολυμπιακής Εβδομάδας, θέλοντας να εμπνεύσει τους μαθητές με την ιστορική αφετηρία των ολυμπιακών αξιών.
Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριων στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον.
Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη.
Η Ολυμπιακή εβδομάδα, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους μαθητές/τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού. Επίσης, να φέρει σε επαφή τους μαθητές με αθλήματα όπως ενόργανη γυμναστική, ιστιοπλοΐα, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, χάντμπολ, κ.α.
Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom με διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες, όπως οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Σοφία Μπεκατώρου, Τασούλα Κελεσίδου, Βασιλική Μιλλούση, Βίκτωρ Μήτρου, κ.α
Συντήρηση Δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
31.05.21 14:15
Συντήρηση Δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης υπέβαλε αίτηση για την υλοποίηση της Πράξης: «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης», συνολικού προϋπολογισμού 188.000 ευρώ.
Η πρόταση αφορά παρεμβάσεις σε ανοιχτούς χώρους - αθλητικές υποδομές και αύλειους χώρους σχολείων, ειδικότερα:
1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας.
I. Επίστρωση των αθλητικών επιφανειών των γηπέδων με συνθετικό τάπητα.
II. Κατασκευή υπαίθριου αμφιθεάτρου.
III. Προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού και λυόμενου εξοπλισμού στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης.
IV. Χρωματισμοί, και εργασίες συντήρησης, και αποκατάστασης όλων των υποδομών ηλεκτροφωτισμού.
V. Τοποθέτηση 2 χαλύβδινων ιστών στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης και 6 προβολείς.
2. Γήπεδο αντισφαίρισης στο Αθλητικό συγκρότημα Λεχαινών.
I. Επίστρωση της αθλητικής επιφάνειας της αντισφαίρισης με συνθετικό τάπητα.
II. Επισκευή της υφιστάμενης περίφραξης.
III. Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις υφιστάμενες κερκίδες.
IV. Χρωματισμοί, και εργασίες συντήρησης, και αποκατάστασης των υποδομών ηλεκτροφωτισμού.
V. Τοποθέτηση προβολέων LED.
3. Γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο νηπιαγωγείο της Κοινότητας Στρουσίου.
I. Επίστρωση με συνθετικό τάπητα.
II. Προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού και λυόμενου εξοπλισμού.
III. Χρωματισμοί, και εργασίες συντήρησης, και αποκατάστασης όλων των υποδομών ηλεκτροφωτισμού.
IV. Τοποθέτηση δύο (2) χαλύβδινων ιστών και έξι (6) προβολείς.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
31.05.21 11:46
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
Ο Δήμος Ήλιδας προχωρά στην λειτουργία Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα «Δομή Παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Ήλιδας», είναι το εισόδημα (οικονομικό κριτήριο), ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Δικαιούχοι του προγράμματος θαείναι:
1. Έλληνες πολίτες, κάτοικοι του δήμου μας.
2. Ομογενείς κάτοικοι του δήμου μας.
3. Αλλοδαποίπου κατοικούν μόνιμα στον δήμο μας και διαθέτουν άδεια παραμονής
Δικαιολογητικά που απαιτούνται :
1. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας - ΑΦΜ - ΑΜΚΑ,
2. Βεβαίωση εντοπιότητας από τον δήμο που ανήκει.
3. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΔΕΚΟ στο όνομα του ωφελούμενου.
4.Φωτοτυπία Ε1 (φορολογική δήλωση), Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος (σε περίπτωση φιλοξενίας από τους γονείς κατατίθεται και το εκκαθαριστικό των γονέων), Φωτοτυπία Ε9 ( ή εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ )
5. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση του ότι δεν έχει ακίνητα.
6. Στις περιπτώσεις ΑΜΕΑ απαιτείται απόφαση ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
7.Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
9. Η υπηρεσία ή η επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων έχει δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά όταν το κρίνει απαραίτητο.
Προκειμένου να αξιολογηθούν ορθά οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελούμενων απαιτείται η προσκόμιση όλων των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Κατά την αξιολόγηση προηγούνται όσοι δεν λαμβάνουν ΤΕΒΑ έναντι των υπολοίπων και αποκλείονται όσοι διαμένουν μόνιμα σε δομές φιλοξενίας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται από Παρασκευή 07-05-2021 έω ςΤετάρτη 30-06-2021 (κατόπιν παράτασης) στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (Φιλικής Εταιρείας 6) στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου(2ος όροφος) καθημερινά από τις 8:00-14:00.
Στην Ηλεία την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά
31.05.21 10:35
Στην Ηλεία την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά
Εβδομάδα αφιερωμένη στο περιβάλλον, με πολλές δράσεις, διοργανώνει το Κίνημα Αλλαγής.
Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, την Πέμπτη 3 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί το Περιβαλλοντικό Μουσείο της Φολόης.
Ράπιντ τεστ την Τετάρτη στη Βάρδα την Πέμπτη στα Λεχαινά
31.05.21 8:24
O Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου, στη Βάρδα, μπροστά από το Δημαρχείο, από τις 09:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Την Πέμπτη 3 Ιουνίου στα Λεχαινά, μπροστά από το Δημαρχείο, από τις 09:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Η Δημοτική Αρχή συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας).
Δωρεάν ράπιντ τεστ τη Δευτέρα στο Κουρτέσι
30.05.21 15:18
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Κουρτεσίου, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ..
Η Δημοτική Αρχή συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας).
Τερμάτισε στην Αρχαία Ολυμπία ο Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»
30.05.21 14:37
Τερμάτισε στην Αρχαία Ολυμπία ο Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»
Χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας αθλητικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας, έδωσε στην Αρχαία Ολυμπία ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας», το Σάββατο 29 Μαΐου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο.
Συγκεκριμένα, στη σκιά των ιστορικών πλατανιών, στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε ο τερματισμός της Λίγκας Δρόμου συνολικού μήκους 116 km που είχε αφετηρία την Κάτω Αχαΐα, ένας αγώνας που είναι κριτήριο για τις Εθνικές ομάδες αλλά και για την συμμετοχή των αθλητών στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ικανοποιώντας τους διοργανωτές και δημιουργώντας προοπτικές για μεγαλύτερα ποδηλατικά events στο μέλλον.
Περισσότεροι από 110 αθλητές από διάφορες περιοχές της χώρας πήραν μέρος στην κούρσα, η οποία διάνυσε ένα από τα ομορφότερα τμήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το δρυοδάσος Φολόης και το οροπέδιο Λάλα, προκαλώντας στους συμμετέχοντες ποικίλες εντυπώσεις. Ο ποδηλατικός γύρος ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ενώ συμπίπτει και με την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, το 1971.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39