banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Διακοπή μαθημάτων σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
15.02.21 3:32
Διακοπή μαθημάτων σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο σύνολο της Π.Ε Ηλείας (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων λόγω covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας.
Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για αύριοΤρίτη.
"Τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων στην Κουρούτα
13.02.21 6:57
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων στην Κουρούτα
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων μήκους 1,20 μ. περίπου και υπολογιζόμενου βάρους περί των 10 κιλών ξεβράστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Κουρούτας, στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ και της καφετέριας Kokla Mare.
Κατά τις 8:00 το πρωί περιπατητές το περισυνέλεγαν από την παραλία.
O Π. Φλεβοτόμος νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
13.02.21 6:37
O Π. Φλεβοτόμος νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αμαλιαδίτης Ηλεκτρολόγος κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος εξελέγη νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την επερχόμενη κακοκαιρία
12.02.21 13:46
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την επερχόμενη κακοκαιρία
Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με στόχο τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τ.Ε Μιχ. Καλογερόπουλος, η αν. Προϊσταμένη Τμ. Συγκοινωνιακών Έργων Αθ. Παναγιωτοπούλου και ο Προϊστάμενος Π.Π Κώστας Μπαλκάμος, επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεσή του σε συγκεκριμένα σημεία του ορεινού όγκου, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Επίσης, έχει γίνει καταγραφή των εκχιονιστικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, JCB, αλατιέρες κ.α) και έχουν οριστεί οι θέσεις προσωρινής στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να παρέμβουν όπου και εφόσον χρειαστεί, χωρίς καθυστερήσεις.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για τον γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτο για τον συντονισμό των ενεργειών τους, κυρίως σε ότι αφορά την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης των οχημάτων.
Τέλος, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού, ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους των ορεινών περιοχών και δη στους κτηνοτρόφους, για τις μετακινήσεις τους σε δύσβατες περιοχές, ειδικά κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.
Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το μέλλον των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων του Νομού Ηλείας.
12.02.21 13:44
 Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το μέλλον των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων του Νομού Ηλείας.
Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα Γεωπονίας απομακρύνεται από την Αμαλιάδα για το Μεσολόγγι και συγχωνεύεται με τα τμήματα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής και Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Η απαξίωση του Νομού Ηλείας από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο και σε συνάρτηση με την κατάργηση ή μεταφορά εκτός νόμου του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου και η κατάργηση του νέου τμήματος ΤΕΦΑΑ, αποδεικνύεται πως τελικός στόχος είναι η εξαφάνιση του Νομού Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.
Οι γνωστοί άγνωστοι που ζητούν συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας και οι απρόθυμοι πρόθυμοι που συμβάλλουν στην μεγαλύτερη απαξίωση που έχει δεχθεί ο Νομός Ηλείας ποτέ, θα μας βρουν απέναντι τους.
Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες δημοτικές αρχές, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη θέση, δεν έχει δικαίωμα καμιά και κανένας να σιωπά.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και ούτε θα δεχθούμε ποτέ το μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Νομό μας.
Καλούμε κάθε νέα και νέο και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να συμβάλει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αναχώματος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την επανασύσταση του τμήματος ΤΕΦΑΑ και την δυναμική στήριξη σε στελεχιακό επίπεδο και κτηριακές εγκαταστάσεις των υφιστάμενων τμημάτων Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας.
Rapid test την Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου
12.02.21 13:40
Rapid test την Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου
Για ακόμη μια φορά, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Πύργου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Covid-19 rapid tests) από τις 9.00 το πρωί έως και τις 13.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Οι κάτοικοι της πόλης και του δήμου που επιθυμούν να υποβληθούν στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης, πέραν του ότι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα φορώντας συνεχώς τη μάσκα τους και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους, το Δελτίο Ταυτότητάς τους και να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, ώστε να λάβουν προσωπικά το αποτέλεσμα μέσω sms. Για να μεταβούν στην πλατεία θα πρέπει νωρίτερα να έχουν αποστείλει μήνυμα SMS στο “13033” με κωδικό “1”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προσωπικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης διαρκώς συνεργάζονται άριστα με όλους τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ως γνωστόν πολλοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι τόσο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όσο το Πολύκεντρο, καθώς και σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ειδικά όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
Τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
12.02.21 6:24
Τη Δευτέρα στην  Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
Τη Δευτέρα 15 Φαβρουαρίου στο κτίριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τις ώρες 9:00-13:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τεστ COVID 19 στους κατοίκους της περιοχής. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης: «Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στο Δήμο μας μετά την εκδήλωση ενός αριθμού κρουσμάτων COVID 19 τις δύο προηγούμενες ημέρες. Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας πραγματοποιούνται ήδη από χθες έλεγχοι των στενών επαφών τους. Είναι ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα, όλα αυτά τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επιπλέον, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του Οργανισμού από την Πάτρα, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 15/2 στο κτίριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τις ώρες 9:00-13:00, προκειμένου να γίνουν επιπλέον έλεγχοι και όσο το δυνατόν πληρέστερη ιχνηλάτηση, ιδιαίτερα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά τη σημασία της πιστής τήρησης από όλους των μέτρων προστασίας. Ακόμα και μια μικρή ολιγωρία μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά. Πρόκειται για μια κατάσταση δυναμική, που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να ανατραπεί.
Προσέχουμε, λοιπόν, ώστε να διατηρήσουμε μια πόλη και μια περιοχή ασφαλή, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο στις οικονομικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες».
Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη Βάρδα
11.02.21 15:53
Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη Βάρδα
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Aνδρσαβίδας - Κυλλήνης, την κρίσιμη αυτή περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, στη διάρκεια της οποίας καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βάρδας, και ώρα 08:30 έως τις 13:30, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βάρδας-Βουπρασίας, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», και το τμήμα Αιμοδοσίας από το Γ.Ν.«Άγιος Ανδρέας», με τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας.
Ο Δήμος, στηρίζει έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη βεβαίωση μετακίνησης, οι εθελοντές αιμοδότες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Β1, ή διαφορετικά στέλνοντας Μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1.
Δίνουμε αίμα-Δίνουμε Ζωή!
185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟIΩΝ ΑΝΗΧΝΕYΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚA.
11.02.21 13:24
185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟIΩΝ ΑΝΗΧΝΕYΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚA.
ΣΗΜΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΑΝΗΧΝΕΎΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚΆ.
ΣΤΟ ΝΗΣΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ 46 RAPID TESTS ΌΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ
Υπενθυμίζουμε ότι Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Λεχαινών από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Εκμίσθωση σε κτηνοτρόφους εσωλίμνιων εκτάσεων για βόσκηση στον ταμιευτήρα του φράγματος Πηνειού
11.02.21 12:04
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ:  Εκμίσθωση σε κτηνοτρόφους εσωλίμνιων εκτάσεων για βόσκηση στον  ταμιευτήρα του φράγματος Πηνειού
Ο αρμόδιος επί αγροτικών θεμάτων Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος ενημερώνει τους κτηνοτρόφους των όμορων Κοινοτήτων της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πηνειού, πως θα διατεθούν εσωλίμνιες εκτάσεις του ταμιευτήρα για κοινή βόσκηση.
Συγκεκριμένα ο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού θα ενοικιάσει στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους εκτάσεις για βόσκηση και με απόφαση του Οργανισμού θα καθοριστεί το ύψος του μισθώματος, καθώς και οι όροι της μίσθωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κτηνοτρόφοι των Κοινοτήτων Αγίου Ηλία, Βελανιδίου, Κάμπου, Κεραμιδιάς, Εφύρας, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου, Δάφνης, Αυγής και Κέντρου που δέχονται να συνεργασθούν μεταξύ τους αυτοδιαχειριζόμενοι την έκταση την οποία θα ενοικιάσουν.
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι οικονομικά τακτοποιημένοι για τις μισθώσεις των προηγούμενων ετών και όσοι έχουν στην κατοχή τους αιγοπρόβατα, που θα αποδεικνύεται από το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων, με πρόσφατη απογραφή που θα καταθέτουν μαζί με την αίτησή τους.
Δικαίωμα κοινής βόσκησης έχουν οι κτηνοτρόφοι μικρών ζώων, ενώ αυτοί που κατέχουν μεγάλα ζώα (αγελάδες, άλογα κ.α.) δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη κοινή βόσκηση διότι λόγου του μεγάλου βάρους των καταστρέφουν τον χλωροτάπητα των εκτάσεων, γεγονός που δημιουργεί φαινόμενα διαβρώσεων και επί πλέον τα μεγάλα ζώα δεν επιτρέπεται να βόσκουν σε κοινό βοσκότοπο με τα μικρά. Τα μεγάλα ζώα θα περιοριστούν σε έκταση που θα υποδειχθεί από τον Οργανισμό, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους κατέχοντες μικρά ζώα στις υπό βόσκηση εκτάσεις.
Απαγορεύεται η οποιαδήποτε καλλιέργεια στις παραχωρούμενες εκτάσεις, εκτός από αυτές της Κοινότητας Κέντρου που είναι εξωλίμνιες.
Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Κοινότητα όπου ανήκουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2021, που θα αναγράφουν τον αριθμό των ζώων που κατέχουν και θα βοσκήσουν, καθώς και ότι δεν έχουν επαρκείς ζωοτροφές, που θα βεβαιώνεται και θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Θα ακολουθήσει η αποστολή των αιτήσεων από τις Κοινότητες στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού, μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 για έλεγχο και με τη συνεργασία των φορέων των ενδιαφερομένων Κοινοτήτων όπου αυτή κρίνεται απαραίτητα κι επιλογή των δικαιούχων.
Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από τον Οργανισμό θα εκδοθούν αποφάσεις εκμίσθωσης οι οποίες θα αποσταλούν στο Δήμο Ήλιδας και εν συνεχεία στις Κοινότητες για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι κτηνοτρόφοι που θα επιλεγούν υποχρεούνται να καταβάλουν το μίσθωμα που θα οριστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.
Τοποθετείται έξυπνο Δίκτυο Ύδρευσης στο Δήμο Ήλιδας
10.02.21 16:33
Τοποθετείται έξυπνο Δίκτυο Ύδρευσης στο Δήμο Ήλιδας
Στην υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία για την τοποθέτηση έξυπνου δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Αμαλιάδας, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση 1.391.978,65 ευρώ , συν 334.074,88 ευρώ για Φ.Π.Α. 24 %. και αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία έξυπνου Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης, η τοποθέτηση του δικτύου, είναι η εκκίνηση «του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας το οποίο θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο». Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι «σε συνδευασμό με την ορθή λειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού, το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση, να έχει καθαρό, πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει την κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους».

Γ. Λυμπέρης : «Έργο με άμεση ανταπόκριση στην τιμολογιακή πολιτική»
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε : «Υπογράφουμε τη σύμβαση ενός έργου που δεν είναι μεγάλο σε ότι αφορά το συμβατικό του ποσό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί είναι η εκκίνηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας. Ξεκινήσαμε από την πόλη και στη συνέχεια θα επεκταθούμε σε όλο το Δήμο Ήλιδας με μια σειρά έργων που ήδη έχουν προγραμματιστεί. Προφανής μας στόχος, όπως αυτός έχει ανακοινωθεί, είναι να έχουμε σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού ώστε το κάθε νοικοκυριό η κάθε επιχείρηση να έχει καθαρό πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει τη κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους». Συμπληρώνοντας ο κ. Λυμπέρης τόνισε : «Θέλουμε επιτέλους να νοικοκυρέψουμε την άσχημη κατάσταση που τώρα επικρατεί στο κομμάτι της ύδρευσης. Αποτέλεσμα θα είναι το τιμολόγιο του νερού να είναι φθηνότερο, αφού θα σταματήσουν οι μεγάλες απώλειες νερού είτε από τις βλάβες είτε από κάποιες παράνομες συνδέσεις που ίσως να υπάρχουν».
Με τη σειρά του ο ανάδοχος του έργου κ. Δημήτρης Νικολόπουλος είπε : «Υπογράφουμε τη σύμβασης για την τοποθέτηση και λειτουργία του έξυπνου δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας. Είναι ένα έργο που θα αφήσει ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς θα εξοικονομηθούν χιλιάδες κυβικά νερού οπότε θα έχει άμεση ανταπόκριση στην τιμολογιακή πολιτική του Δήμου. Το έξυπνο σύστημα θα μπορεί να ελέγχεται απομακρυσμένα οπότε ο Δήμος αποκτά ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που θα του αποφέρει πολλά οφέλη. Προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας. Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου είναι δεκαπέντε μήνες.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το συμβατικό ποσό που θα καταβληθεί στον Ανάδοχο για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την παρούσα Σύμβαση, ανέρχεται στο ποσό του: Ενός εκατομμυρίου τριακοσίων ενενήντα μία χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα οχτώ ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά (1.391.978,65€), συν 334.074,88 € για Φ.Π.Α. 24 %. Συνολικά δηλαδή σε 1.726.053,53 €.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία έξυπνου Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας .
Το αντικείμενο της Σύμβασης περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
I. Δημιουργία Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) για τη συλλογή, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό του δικτύου.
II. Προμήθεια και εγκατάσταση Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (17 Τ.Σ.Ε.) λειτουργικών παραμέτρων (παροχή, πίεση, ποιοτικά χαρακτηριστικά και στάθμη) σε δεξαμενές, αντλιοστάσια και γεωτρήσεις του εξωτερικού υδραγωγείο των οικισμών, για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό των λειτουργικών παραμέτρων του εξωτερικού υδραγωγείου.
III. Προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου και ρύθμισης πίεσης (5 ΤΣΕΡΠ), προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου πίεσης (10 ΤΣΕΠ), προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου πίεσης και παροχής (4 ΤΣΕΠ+Π) στις εισόδους των δευτερευουσών Ζωνών Ύδρευσης του Δήμου όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των τοπικών σταθμών θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση καθώς και θα ρυθμίζεται η πίεση κατάντι του σταθμού με βάση της επιθυμητής πίεσης σε σχέση με την επικρατούσα πίεσης εντός του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού.
IV. Προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος επικοινωνιών για τη διαχείριση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Υ.) καθώς και η πιλοτική διασύνδεση 800 υφιστάμενων υδρομετρητών που διαθέτουν έξοδο παλμών για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη και την κατανάλωση στις οικίες. Το σύστημα δεν περιλαμβάνει την
προμήθεια των υδρομετρητών παρά μόνο την προ-εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού για την ασύρματη μετάδοση και την καταγραφή των δεδομένων στον ΚΣΕ (με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης).
V. Προμήθεια φορητού εξοπλισμό εντοπισμού διαρροών, προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών και ο σημειακός εντοπισμός των αφανών διαρροών.
VI. Την εγκατάσταση νέων οργάνων και συστημάτων αυτοματισμών για τις ανάγκες του Συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας (μείωσης λογαριασμών ΔΕΗ μέσω μετρητών ενέργειας, Εκκινητών και ρυθμιστών στροφών αντλιών, εξάλειψης της άεργου ισχύος κλπ) στους υφιστάμενες εγκαταστάσεις του δικτύου Ύδρευσης.
VII. Την εγκατάσταση και διασύνδεση των οργάνων ποιοτικού ελέγχου των νερών που είναι ήδη εν λειτουργία ή προς εγκατάσταση σε κάθε ενδεδειγμένη Κεφαλή δικτύου (κυρίως Δεξαμενές & Γεωτρήσεις) και ένταξη τους στο Τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης ποιότητας.
VIII. Την κατάρτιση και εφαρμογή ενός καταλλήλου υδραυλικού στρατηγικού και λεπτομερούς μοντέλου προσομοίωσης και τον επανασχεδιασμό νέων ζωνών τροφοδοσίας και ελέγχου διαρροών με στόχο την βελτίωση της τροφοδοσίας του Δήμου με ένα ορθολογικότερο σύστημα ύδρευσης.
IX. Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του λογισμικού που απαιτείται για την λειτουργία του Συστήματος.
X. Προμήθεια και εγκατάσταση όσων οργάνων αναφέρονται στη μελέτη (παροχής, πίεσης, κλπ)
XI. Εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής και δοκιμές αποδοχής επί τόπου του έργου (επιτόπια τεστ).
XII. Δοκιμές ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του Συστήματος.
XIII. Παράδοση σχεδίων, εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης (τεκμηρίωση).
XIV. Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη συντήρηση του Συστήματος.
Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στο Δήμο Πηνειού
10.02.21 16:23
Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στο Δήμο Πηνειού
Με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το Ταμείο, το πρώτο που συστήνεται στο νομό Ηλείας, ξεκινά με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, ενώ ο δήμαρχος αναλαμβάνει δράση αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες ανά την Επικράτεια με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του Ταμείου.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ο αγώνας της δημοτικής μας αρχής καθώς και του δημάρχου είναι διαρκής ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση στήριξης των ευπαθών ομάδων, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ανέλαβα την πρωτοβουλία σύστασης και λειτουργίας Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός σημαντικού προνοιακού εργαλείου για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που στερούνται ακόμα και τα βασικά ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.
Με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ, ξεκινάμε από σήμερα πολυμέτωπο αγώνα κατά της φτώχειας και της επιστροφής στην αξιοπρεπή κατάσταση διαβίωσης δεκάδων συνανθρώπων μας στο Δήμο Πηνειού. Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και οφείλω να το κερδίσω! Είναι δέσμευσή μου, είναι υποχρέωσή μας!»
Το Ταμείο διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το Δήμαρχο Πηνειού με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πηνειού, τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών την οποία αναπληρώνει ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και ένα μέλος που προέρχεται από την Εκκλησία και συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας.
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
10.02.21 15:57
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 202 (71.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3547 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στην Ηλεία καταγράφησαν 24 κρούσματα τα περισσότερα μέχρι τώρα.
Σε εικονική μορφή ο Μαραθώνιος Ολυμπίας από τις 21 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2021
10.02.21 14:54
Σε εικονική μορφή ο Μαραθώνιος Ολυμπίας από τις 21 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2021
Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου Ολυμπίας, που γίνεται στη διαδρομή «Αμαλιάδα - Αρχαία Ολυμπία» μετά και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid -19, ανακοίνωσε πως ο αγώνας που ήταν προ-γραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28-29 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί σε Virtual (εικονική) μορφή.
Πρωταρχικό μέλημα της διοργάνωσης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ενημέρωση" είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19. Γι’ αυτό το λόγο η διεξαγωγή του αγώνα, φέτος θα είναι διαφορετική.
Ο Virtual αγώνας θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και θα συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνες δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ. και 2 χλμ.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για αυτόν τον διαφορετικό αγώνα, που καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί αλλά και παράλληλα ο καθένας μας ξεχωριστά.
Συνεχίζονται οι δράσεις με Rapid tests στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
10.02.21 14:34
Συνεχίζονται οι δράσεις με Rapid tests στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΣΗΜΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 191 RAPID TESTS ΣΤΟ ΚΆΣΤΡΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
ΣΤΗ ΒΆΡΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ 216 RAPID TESTS ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΑΝΙΧΝΕΎΤΗΚΑΝ 6 ΘΕΤΙΚΆ ΚΑΙ 1 ΑΔΙΕΥΚΡΊΝΙΣΤΟ.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests), και την ερχόμενη εβδομάδα.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Λεχαινών από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας
10.02.21 12:10
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας
Tο Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους αγρότες έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πρόκειται για την συνέχεια της λειτουργίας του Εδαφολογικού στο οποίο η Περιφέρεια έχει «επενδύσει» με στόχο την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την μείωση του κόστους παραγωγής.
Σύμφωνα με την απόφαση ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης για τρία χρόνια ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε η εξειδίκευση πίστωσης 80.000 ευρώ (στο πλαίσιο της σύμβασης) για το 2021. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, που ήταν εισηγητής στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής ανέλυσε τα στοιχεία που καταστούν το Εδαφολογικό Εργαστήριο σημαντικό εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα στην Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Εδαφολογικού Εργαστηρίου έχουν αναπτυχθεί μόνιμες συνεργασίες με αγροτικούς φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις και με μονωμένους παραγωγούς. Επίσης, ο χώρος του Εδαφολογικού Εργαστηρίου χρησιμοποιείται από φοιτητές, τόσο για την εκπόνηση της πτυχιακής τους εργασίας, όσο και για την πρακτική τους, ενώ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις κατάρτισης νέων γεωργών. Το Εδαφολογικό Εργαστήριο προσφέρει στους παραγωγούς οικονομικές, ακριβείς και ολοκληρωμένες αναλύσεις δειγμάτων, δίνοντας την ευκαιρία της ορθολογικής χρήσης νερού και λιπασμάτων συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους παραγωγής, τον περιορισμό της συνεχούς υποβάθμισης των καλλιεργητικών εδαφών, την βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων, την ασφάλεια των καταναλωτών και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Κατά την τελευταία τριετία το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελεί Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας, συμμετέχει και υποστηρίζει δράσεις στο πλαίσιο ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.»
Ολύμπια Βραζιλίας:Μνημειακό γλυπτό φιλίας με την Αρχαία Ολυμπία
09.02.21 16:01
Ολύμπια Βραζιλίας:Μνημειακό γλυπτό φιλίας με την Αρχαία Ολυμπία
Σε συνέχεια των διαδικτυακών επαφών που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με αδελφοποιημένες πόλεις,στα πλαίσια των διεθνών του σχέσεων, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε νέα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με τον Δήμο της Ολύμπια Βραζιλίας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ολύμπια Βραζιλίας, κ. FernandoCunha, με τη συμμετοχή στη συζήτηση και του αρμόδιου Αντιδημάρχου διεθνών σχέσεων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, της συνεργάτη του κ.Cunha,καςCristinaPradoRodrigues και της συνεργάτη του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, καςΣάλυ Σπηλιοπούλου.
Επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η πρόταση του Δημάρχου της Ολύμπια για κατασκευή μνημειακού γλυπτού ύψους τριών μέτρων σε κεντρική λεωφόροκοντά στην είσοδο του τουριστικού πάρκου της πόλης, αφιερωμένο στην αδελφοποίηση με την Αρχαία Ολυμπία. Το γλυπτό αυτό θα έχει ως κεντρική μορφή αντίγραφο του εμβληματικού αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου που βρίσκεται στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την ιδέα αυτή ο κ. Cunha την συνέλαβε τον Μάρτιο του 2020 στην Αρχαία Ολυμπίαόπου συμμετείχε στο 1οφόρουμαδελφοποιημένων πόλεων.
Οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Σπηλιόπουλος ευχαρίστησαν τον κ. Cunha για την τιμητική αυτή πρωτοβουλία που ενισχύει ακόμη περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της Ολύμπια ότι ο Δήμος θα είναι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε υποστήριξη απαιτηθεί.Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Cunhaγια την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας δημιουργίας του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων καθώς ο Βραζιλιάνος Δήμαρχοςσυμμετείχε στη συνάντηση του π. Μαρτίου. Στονδιαδικτυακό αυτό κύκλο διαβούλευσης που θα συνεχιστεί και με τις άλλες αδελφοποιημένες πόλεις (έχει προηγηθεί η Ιναζάβα Ιαπωνίας), θα υπάρξει προεργασίαώστε να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία δίκτυο.
Επιθυμία των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνέχεια στην πρωτοβουλία και δια ζώσης.Έτσι, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να συναντηθούν οι Δήμαρχοι όλων των αδελφοποιημένων πόλεων στην Αρχαία Ολυμπία το προσεχές φθινόπωρο, για το 2ο φόρουμ, στα πλαίσια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022.
Μετά και αυτή την τηλεδιάσκεψη αλλά και με τις άλλες που θα ακολουθήσουν, τα θεμέλια των σχέσεων της Αρχαίας Ολυμπίας με τις αδελφοποιημένες πόλεις ισχυροποιούνται, στη βάση ανταλλαγής πολιτιστικών δεδομένων και συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων.
RAPID TESTS στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
09.02.21 15:51
RAPID TESTS στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΣΗΜΕΡΑ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 179 RAPID TESTS ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ 6 ΘΕΤΙΚΑ.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών και θέλοντας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, να εκτιμήσει την επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει τις δράσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Κάστρου από τις 09:00 έως τις 13:30,
ενώ άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τεστ μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:00 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μυρσίνη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
και την ίδια ημέρα
11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολειό Νησιού, από τις 09:00 έως τις 13:30

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο Χαρδαλιά στην Αμαλιάδα – Να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα»
09.02.21 15:49
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ  «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο Χαρδαλιά στην Αμαλιάδα – Να τηρούμε  ευλαβικά τα μέτρα»
Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στην περιοχή μας» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Αφορμή των δηλώσεων είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν στην Αμαλιάδα και οι οποίες έλεγαν πως στην πόλη θα βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς. «Εμείς», τόνισε ο κ. Λυμπέρης «δεν έχουμε απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση και ευλαβικά να τηρούμε τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Θα πρέπει όλοι μας, σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που περνά όλη η χώρα να κάνουμε υπομονή και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.» «Είναι απαράδεκτο», συνέχισε ο Δήμαρχος «να υπάρχουν κάποιοι που δεν τηρούν τις οδηγίες και έτσι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολλών. Αυτοί οι …κάποιοι θα πρέπει να επανακαθορίσουν άμεσα τη στάση τους και να σκεφτούν σε τι κίνδυνο βάζουν τις ζωές των συνανθρώπων τους».
Αρωγός ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο
08.02.21 16:20
Αρωγός ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο
Ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 6ης Υ.ΠΕ, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου για τον covid-19, όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η προϊσταμένη της εν λόγω μονάδας υγείας, κα Βασιλική Καπόμπαση.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή του κ. Γεωργιόπουλου, της καςΚαπόμπαση και της αντιδημάρχου αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, καςΡόης Αντωνοπούλου, η κα Καπόμπαση ενημέρωσε ότι το Κ.Υ. είναι καθ’ όλα έτοιμο για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 15 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε η κα Καπόμπαση, την παραπάνω ημερομηνία καθόρισε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, μετά από εσωτερική συνεννόησή τους.
Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε αντίστοιχα την κα Καπόμπαση ότι η Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας για οποιαδήποτε υποστήριξη της διαδικασίας των εμβολιασμών. Η κα Καπόμπασηευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ζήτησε την συνδρομή του Δήμου σε υλικοτεχνική υποδομή, την οποία ο κ. Γεωργιόπουλος δεσμεύθηκε να παράσχει άμεσα. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανέφερε:
«Επιτέλους, ξεκινά μια διαδικασία που μόνο αισιοδοξία και ελπίδα μπορεί να σημάνει για την περιοχή μας. Σ’ ένα Δήμο με δεκάδες ορεινές Κοινότητες, όπου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν έως και εκατό χιλιόμετρα μέχρι τα κοντινότερα εμβολιαστικά κέντρα στον Πύργο ή στην Κρέστενα, επιβάλλεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου. Θα πρέπει η μονάδα να στελεχωθεί άμεσα με το απαιτούμενο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Πύργου. Η Δημοτική μας Αρχή θα είναι αρωγός, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προκειμένου η διαδικασία των εμβολιασμών να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και ομαλά. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με την κα Καπόμπαση για την παροχή κάθε μικρής ή μεγάλης υποστήριξης».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26