banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Αθλητικά 


ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Επιστροφή στους αγωνιστικούς στίβους
05.04.21 10:58
ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:  Επιστροφή στους αγωνιστικούς στίβους
Επιστροφή στις προπονήσεις για τους αθλητές τους ΑΡΙΩΝΑ από αύριο Τετάρτη 5 Μαϊου. Με ανακοίνωση του προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ήλιδας "Ο Ηλείος" το κολυμβητήριο Αμαλιάδας επαναλειτουργεί. Έτσι οι νεαροί κολυμβητές θα ξαναβρεθούν στους αγαπημένους τους αγωνιστικούς χώρους, μετά από εξάμηνη αποχή από προπονήσεις και αγωνιστικές υποχρεώσεις, εξαιτίας της πανδημίας. Ο ΑΡΙΩΝ Αμαλιάδας είναι έτοιμος να δεχθεί τα μέλη του, να συνεχίσει την σοβαρή προσπάθεια του στον χώρο της κολύμβησης, ώστε να ξανασμίξουμε και να ζήσουμε και πάλι όμορφες στιγμές. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιστροφή στην κανονικότητα για ψυχολογικούς, κοινωνικούς, σωματικούς και άλλους λόγους.
Η αρχική λειτουργία θα πραγματοποιηθεί "μόνο" από κατόχους αθλητικών δελτίων. Πολύ σύντομα και αναμένοντας νέα υπουργική απόφαση θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα τμήματα και οι ακαδημίες του Συλλόγου. Η γραμματεία του Συλλόγου θα λειτουργεί από Τετάρτη 5 Μαϊου κάθε απόγευμα και ώρα 5:00 μ.μ. - 6:30 μ.μ. για πληροφορίες και εγγραφές.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Του νεοϊδρυθέντος συλλόγου με την ονομασία: ‘’Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ» ‘’
01.03.21 15:30
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Του νεοϊδρυθέντος συλλόγου με την ονομασία: ‘’Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ» ‘’
Στις 06.08.2020 υποβλήθηκε στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας η αίτηση έγκρισης του σωματείου, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα έγγραφα και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 04/07.08.2020. Επίσης έγινε έκκληση προς την Ειρηνοδίκη για την έγκριση της Ίδρυσης με την επείγουσα διαδικασία, λόγω του σκοπού και των ιδιαίτερων συνθηκών την παρούσα χρονική περίοδο στη Χώρα μας. Στις 29/09/2020 με την υπ’αριθμόν 4/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας το σωματείο αναγνωρίστηκε και επίσημα. Μετά την Ίδρυση, σκοπός του Σωματείου θα είναι η στήριξη πάσης φύσεως δράσεων που αφορούν τη νεολαία και όλους τους τομείς ανάπτυξης των ιδεών αυτής στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιγαλείας και των περιχώρων της.
Τα ιδρυτικά μέλη του νεοϊδρυθέντος σωματείου είναι τα κάτωθι:
1. Αθανάσιος Χουλιάρας – Σύμβουλος Ναυτιλίας & Διοίκησης Λιμένων
2. Νικόλαος Αγγελόπουλος – Μηχανολόγος Μηχανικός Προιστάμενος Ο.ΣΥ.ΑΕ
3. Αθανάσιος Καπλάνης – Ελαιοπαραγωγός
4. Σπυρίδων Μανιάτης – Φοιτητής Φυσικοθεραπείας
5. Φώτιος Γιαννόπουλος – Μηχανικός
6. Βασίλειος Καπογιάννης – Επιχειρηματίας
7. Διονύσιος Νεοφώτιστος – Διασώστης / Ασυρματιστής
Κατόπιν της Ιδρύσεως θα γίνει η 1η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου. Για τον σκοπό της οργάνωσης της ανωτέρω Συνέλευσης ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους άνωθεν αναγραφόμενους.
Ο νέος αυτός σύλλογος αποτελεί ‘’πρότυπο’’ καθώς συγκέντρωσε περισσότερες από 260 υπογραφές μόνιμων κατοίκων και ετεροδημοτών της Νέας Φιγαλείας και των περιχώρων της για την ίδρυσή του, τη στιγμή που χρειαζόντουσαν μόλις 21 στις δικαστικές αρχές. Από το Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησαν συζητήσεις για σύσταση και ίδρυση συλλόγου νέων μετά από απαίτηση των ιδίων μόνιμων κατοίκων και ετεροδημοτών ακολουθώντας το παράδειγμα της Ανδρίτσαινας. Μάλιστα, η μεγάλη αυτή δυναμική, τον κατατάσσει στη κορυφή των συλλόγων-σωματείων στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τόσα πολλά ιδρυτικά μέλη σαν έναν από τους πιο ισχυρούς, βάση λαικής επιθυμίας, φορείς. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο αυτό σύλλογο στήριξαν με τις υπογραφές τους μέλη και εκπρόσωποι των κάτωθι συλλόγων-φορέων-σωματείων:
• Κοινότητα Νέας Φιγαλείας
• Σύλλογος Νέων Φιγαλέων Αθηνών
• Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας
• Πολιτιστικός Σύλλογος Φασκομηλιάς
• Πολιτιστικός Σύλλογος Πετραλώνων
• Σύλλογος Γυναικών Νέας Φιγαλείας
• Σύλλογος Πολυτέκνων Νέας Φιγαλείας
• Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας
• Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιγαλείας ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’
• Εκκλησιαστικό ΔΣ Ι.Ν Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας
Τους ευχαριστούμε θερμά όπως επίσης και τα περισσότερα από 260 ιδρυτικά μέλη τα οποία υπέγραψαν για τη σύσταση του συλλόγου!
Μόλις διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΦΜ θα ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός για εισφορές μελών και χορηγίες. Για όσους αδυνατούν να κάνουν ηλεκτρονικές καταθέσεις ή να μεταβούν στις τράπεζες θα υπάρξει ειδική μέριμνα. Ξεχωριστή αναφορά θα γίνεται για κάθε χορηγία, ως επίσης στο τέλος έκαστου έτους θα αναρτώνται αναλυτικοί πίνακας με τους δωρητές, τα αντίστοιχα ποσά και το σύνολο των πόρων.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έχουν εκδηλώσει την πρόθεση συνεισφοράς και συμμετοχής τους στο σωματείο, την συμπαράταξή τους σε αυτόν τον σκοπό.
Τέλος, μετά την επίσημη ίδρυση θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής μελών για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:
Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία
Η Προσωρινή Διοίκηση
Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας
Α.Ο ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
12.11.20 5:28
Α.Ο  ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:  ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ο ΑΡΙΩΝ Αμαλιάδας από τις 11 Νοεμβρίου 2020 συγκαταλέγεται στο μικρό ποσοστό Πανελληνίως των Αθλητικών Σωματείων που έχουν καταγραφεί με επιτυχία στο μητρώο Γ.Γ.Αθλητισμού, για τα αθλήματα της κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης που εκπροσωπεί. Στην κολύμβηση δε είναι το μοναδικό σωματείο απο το Ν. Ηλείας .
Συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα , σύννομος με τον αθλητικό νόμο https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/183459/nomos-4373-2016
και τις αποφάσεις της πολιτείας, η οποία μετα από εξαντλητική διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου εγγραφής, κάνει σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του αθλητισμού και των ερασιτεχνικών σωματείων . Η διαδικασία ελέγχου εξασφαλίζει την πιστοποίηση , προσφέρει ασφαλή ενημέρωση https://gga.gov.gr/mitroo βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση και προστατεύει τις υγιείς προσπάθειες . Οι Αθλητικοί Σύλλογοι που διαθέτουν εγγραφή στο μητρώο της Γ.Γ.Αθλητισμού, ειδική αθλητική αναγνώριση , εγγραφή στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, πιστοποιημένους προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , αποκτούν αυτόματα δικαίωμα χρήσης Αθλητικών Δημοτικών εγκαταστάσεων και δικαίωμα συμμετοχής αθλητών τους σε όλα τα πρωταθλήματα , Πανελλήνιες διοργανώσεις , συμμετοχή σε προεθνικές, εθνικές ομάδες και σε Διεθνείς , Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες . Οφείλουν να συνταχθούν και να εναρμονιστούν σύμφωνα με τις νεές διατάξεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς ( Ομοσπονδίες , Σωματεία , Περιφέρειες , Δήμοι κλπ ). Η εγγραφή του ΑΡΙΩΝΑ δίνει τέλος στη συντονισμένη και καλοσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκε με αναίτια δυσφήμηση , διασυρμό , κατηγορίες και ανυπόστατες καταγγελίες «γνωστών κύκλων » που ταλαιπώρησαν το Σύλλογο και τα μέλη του. Ο ΑΡΙΩΝ ελέγχθηκε για την νομιμότητά του ενδελεχώς και με« υπερβάλλοντα ζήλο για έξι ολόκληρους μήνες» μετά απο κακόβουλες καταγγελίες, που «μόνο» στόχο είχαν να παγώσουν μια ολιγοήμερη τυπική διαδικασία απόκτησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στην κολύμβηση ( απο το 2010 είχε αποκτηθεί στην επιτρ. Αντισφαίριση ) .
Σημειωτέον πως ήταν ο μοναδικός Σύλλογος σε όλο το νομό Ηλείας που ελέγχθηκε κατ’ αυτόν το τρόπο. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Συλλόγου από φορείς και υπηρεσίες , ήταν πρωτοφανή για ερασιτεχνικό σωματείο οχι μόνο σε τοπικό , αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο Σύλλογος της Ηλείας αγωνίστηκε για πρώτη φόρα σε επίσημους αγώνες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2015 . Την επόμενη διετία η πορεία ήταν ανοδική και αθλητές του πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις : 22 προκρίσεις σε τελικούς Πανελληνίων Αγώνων στο Βόλο , 4η – 5η – 6η – 7η θέσεις στους Χειμερινούς Αγώνες Νοτίου Ελλάδας στο Ο.Α.Κ.Α , 4η-5η-8η θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών στην Αθήνα και 2η – 4η – 7η -9η και 10η επιδόσεις στην Ελλάδα σε διαφορετικά αγωνίσματα σύμφωνα με το μητρώο επιδόσεων της Κ.Ο.Ε. Οι επιτυχίες επετεύχθησαν από νεοσύστατο Σύλλογο της επαρχίας απέναντι σε συλλόγους με κολυμβητική ιστορία και πλήθος αθλητών . Αποδέκτες της εμμονικής κακεντρέχειας και των γεγονότων που ακολούθησαν , ήταν μόνο οι αθλητές του Συλλόγου που είχαν προπονηθεί σκληρά και κατακτούσαν υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο πίνακα επιδόσεων , κάνοντας αισθητή την παρουσία του Συλλόγου σε κάθε αγώνα . Η καταγραφή του Συλλόγου στο Αθλητικό μητρώο όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος δίνει ένα τέλος. Ο ΑΡΙΩΝΑΣ βρίσκεται εκεί που του άξιζε πάντα και συνεχίζει με σεβασμό προς τους αθλητές και τα μέλη του.
Κάλεσμα του Αστέρα Αμαλιάδας για αιμοδοσία
12.07.20 19:05
Κάλεσμα του Αστέρα Αμαλιάδας για αιμοδοσία
Αυτές τις γιορτές δημιουργούμε την πιο μεγάλη αλυσίδα πραγματικής αγάπης! Δίνουμε ουσιαστικό νόημα στις μέρες αυτές δίνοντας «ζωή». Την Τετάρτη 9/12/2020 η ομάδα μας γίνεται ο πρώτος κρίκος της Αλυσίδας Αγάπης και μαζί με τον σύλλογο Δίνω Ζωή θα βρισκόμαστε στον Πολυχώρο Δ. Ήλιδας ώρες 09:00 έως 13:30 να προσφέρουμε αίμα. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους, φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας, να προσέλθουν. Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, διαρκεί μόνο 10 λεπτά και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. "Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή" "Κερδίζεις, ό,τι ομάδα κι αν είσα
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ
12.06.20 12:13
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ
Με μεγάλη έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι την Τρίτη 07-12-2020 γίνεται το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας για το έτος 2020 με τηλεδιάσκεψη, με τρία (3) κατεπείγοντα θέματα, με το δεύτερο να είναι η ψήφιση και η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κανονισμού λειτουργίας του Αθλητικού κέντρου της πόλης με την Νέα Τιμολογιακή πολιτική, σύμφωνα με την απόφαση 79/2020 του Νομικού Προσώπου «O Ηλείος».
Ναί καλά καταλάβατε, εν΄μέσω πανδημίας όπου έχει ανασταλεί κάθε αθλητική δράση μέχρι νεωτέρας, το αθλητικό κέντρο είναι ουσιαστικά κλειστό και είναι άγνωστο πότε θ’ανοίξει και με ποιες προϋποθέσεις ο αθλητισμός, ο Δήμος Ήλιδας βάζει ως προτεραιότητα την νέα Τιμολογιακή πολιτική για τους χρήστες των αθλητικών δομών της πόλης , δηλαδή τα σωματεία. Και αυτό γίνεται μετά την ενημέρωση, και μη αποδοχή της ως άνω απόφασης, από τα σωματεία της πόλης προς τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων σε ανοικτή συγκέντρωση που έγινε στο αθλητικό κέντρο και με γραπτή ενημέρωση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τους λόγους άρνησης συναίνεσης από τα αθλητικά σωματεία σε μια τέτοια απόφαση.
Παρόλα αυτά η Δημοτική αρχή κόντρα σε κάθε λογική και με κλειστό τον αθλητισμό λόγω πανδημίας, προχωράει μια τελείως παράλογη απόφαση του Ν.Π «O Ηλείος», η οποία ενέχει σοβαρά θέματα νομιμότητας, και με διαδικασίες εν’κρυπτώ(τηλεδιάσκεψη???) στο σκοτάδι, μακριά από κάθε έννοια του κατεπείγοντος. Απευθυνόμενοι πλέον προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, που καλούνται να ψηφίσουν μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική και επειδή πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς το τι καλούνται να ψηφίσουν θα τους επισημάνουμε τα παρακάτω :
1.Γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων στην Ελληνική Επικράτεια για την αγωνιστική σεζόν 2020-21 έχουν αναστείλει κάθε απαίτηση για τέλη χρήσης από τα αθλητικά σωματεία λόγω της πανδημίας και οικονομικών επιπτώσεων αυτής?
2.Με την τιμολογιακή πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η διοίκηση του Ν.Π «O Ηλείος» πενταπλασιάζει (500%) τα τέλη χρήσης σε σχέση με αυτά που πλήρωνε μέχρι τώρα ο κάθε χρήστης? π.χ το τμήμα του Βόλεϊ του Α.Σ.Α Κόροιβος που είχε 100 παιδιά από τζούνιορ μέχρι Έφηβους και με 4 αγωνιστικές ομάδες(Εφηβικό,Παιδικό,Παμπαίδες,Μίνι) πλήρωνε μέχρι χθες 100€ το μήνα επί 10 μήνες =1.000,00€ το χρόνο.
Τώρα με την νέα τιμολογιακή πολιτική καλείτε να πληρώσει 20€ ευρώ ο κάθε αθλητής για την κάρτα εισόδου ήτοι 100 αθλητές επι 20€ =2.000,00€ το χρόνο και για κάθε συνδρομή αθλητή μηνιαία προς το σωματείο που είναι 20€ Χ 15%= 3,00€ ως ποσοστά προς το Ν.Π «Ο Ηλείος» ήτοι 3,00€ επί 100 αθλητές = 300,00€ μηνιαία ή 300,00€ επί 10 μήνες = 3.000,00€ ετήσια.
Άρα σύνολο 2.000,00€ από τις κάρτες + 3.000,00€ από εισφορές =5.000,00€ σύνολο ετήσια.
Υπάρχει κάποια λογική σε όλο αυτό???
Ή έχουν την εντύπωση ότι οι Σύλλογοι κερδοφορούν??
Κύριοι οι εισφορές των παιδιών είναι για να πληρώνονται οι προπονητές τους, το υλικό τους(μπάλες, εμφανίσεις, όργανα άθλησης),τα παράβολα συμμετοχής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, τα δελτία τους, οι διαιτησίες ,οι γραμματείες, τα ταξίδια κ.λ.π. Πολλές φορές δεν επαρκούν και αναζητούνται και χορηγοί - υποστηρικτές για να καλύψουν μέρος εξόδων.
3.Ζητήσαμε να μας εξηγηθεί αυτό το ποσοστό 10% ή 15% ή 20% ως ποσοστό επί των εισφορών των αθλητών από που προκύπτει;; και με τι κριτήρια υιοθετήθηκε, χωρίς ποτέ να λάβουμε κάποια απάντηση.
4.Ζητήσαμε να γίνει μια τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για να υπολογιστούν τα έξοδα χρήσης της κάθε αθλητικής δομής ανά ώρα χρήσης αντικειμενικά και όχι αυθαίρετα , έτσι ώστε ο κάθε χρήστης ανάλογα με τις ώρες που χρησιμοποιεί τις αντίστοιχες δομές να καταβάλει το αντίστοιχο τέλος , χωρίς να έχουμε κάποια απάντηση.
5.Τονίσαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του αθλητικού κέντρου είναι οι συσσωρευμένες οφειλές προς την ΔΕΗ, για τις οποίες όμως δεν έχουν ευθύνη τα αθλητικά σωματεία μια και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών αφορά καταναλώσεις για την ύδρευση και σε καμία περίπτωση τα σωματεία δεν μπορούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος.
6.Τέλος προτείναμε το αθλητικό κέντρο να αναβαθμιστεί ενεργειακά, ενώ παράλληλα πρέπει να δημιουργήσει με επενδύσεις ενεργειακά πάρκα παραγωγής ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
Κύριοι θεωρούμε ότι θέματα που αφορούν την καθημερινή δράση κοινωνικών οντοτήτων όπως είναι οι αθλητικοί σύλλογοι ,θα έπρεπε να συζητούνται μέσω ενός πλαισίου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής προκειμένου να εκπληρώνονται και οι σκοποί της κάθε δράσης.
Μέσα σε τέτοιες εποχές και με τα αθλητικά σωματεία να ψυχορραγούν , είναι αδιανόητη για εμάς κάθε τέτοια απόφαση.
Γιαυτούς τους λόγους,
Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι σας ζητάμε να μην ψηφίσετε την τιμολογιακή πολιτική του Ν.Π « Ο Ηλείος».
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
1.Α.Σ.Α ΚΟΡΟΙΒΟΣ
2.ΥΠΕΡΙΩΝ
3.ΕΠΕΙΟΣ
4.ΗΛΙΔΑ
ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Επιτυχής εγγραφή στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου
11.02.20 18:18
ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Επιτυχής εγγραφή  στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου
Σήμερα το πρωί λάβαμε στο email του σωματείου μας μήνυμα που στάλθηκε από την Γ. Γ. Α., με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι ο Α.Ο.ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ είναι και επίσημα καταγεγραμμένος με επιτυχία στο μητρώο των σωματείων που έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά λειτουργίας και Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.
Ο σύλλογος μας ανήκει στο μικρό ποσοστό του 5% Πανελλαδικά των σωματείων που κατόρθωσαν και εξασφάλισαν από την πρώτη φάση την επίσημη αναγνώριση τους, άρα εξασγαλίζουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές και δικαίωμα χρήσης Δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Από την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σε όλη την Ελλάδα μόνο δύο σωματεία είχαν επιτυχή εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ: ο ΑΟ ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ & η ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ενώ από το Νομό Ηλείας σε όλα τα αθλήματα συνολικά τρία: ΑΟ ΑΡΙΩΝ, ΑΟΛΑ Πύργου ( μηχανοκίνητος αθλητισμός ) και ΑΣΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ( μπάσκετ ).
Η επιτυχής εγγραφή στο Μητρώο μας δίνει ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση, είναι δε μια δικαίωση του ΔΣ και των ανθρώπων του σωματείου για όλη τη «λάσπη» και τις κατηγορίες που έφαγαν τα τελευταία χρόνια.
Είναι μια απόδειξη δε ότι το σωματείο μας αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το αθλητικό γίγνεσθαι με την εν γένει λειτουργία του η οποία ήταν πάντα σύννομη, έχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στη κολύμβηση από το 2018 και στην επιτραπέζια αντισφαίριση ( πιγκ πογκ ) από το 2010 ( όταν ελάχιστα σωματεία γνώριζαν την ύπαρξή της ), ενώ είναι εγγεγραμμένο σε δύο Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων τα οποία καλλιεργεί.
Συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα τη πορεία μας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου που ζούμε και αναμένουμε τις επόμενες επιτυχίες των αθλητών μας.

Η "αράχνη" του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας επισκέφθηκε την Αμαλιάδα!
11.02.20 11:55
Η
Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Ελληνικού μπάσκετ ο σέντερ του μαγικού Ευρωμπάσκετ 1987 Παναγιώτης Φασούλας επισκέφθηκε την Κυριακή το απόγευμα την Αμαλιάδα.
Σε συνάντηση που έγινε στην καφετέρια «Central» οι εκπρόσωποι του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας και των Αστεριών Αμαλιάδας άκουσαν και συζήτησαν με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τις σκέψεις του και τις προτάσεις του για το Ελληνικό μπάσκετ.
Ακολούθησε διάλογος με προτάσεις και ιδέες για το αγαπημένο μας άθλημα που όλοι υπηρετούμε .
Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας κάνει σαφές ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους προέδρους της ΕΟΚ καθώς και υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να μεταφέρει σε όλους την αγωνία και τις σκέψεις για την καλαθοσφαίριση από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις Εθνικές κατηγορίες.
Επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που στάλθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας είναι και επίσημα καταγεγραμμένος στο μητρώο των σωματείων αφού ανήκει στο μικρό ποσοστό 5% πανελλαδικά που μπόρεσαν και εξασφάλισαν από την πρώτη φάση την επίσημη αναγνώριση τους.
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας
10.28.20 17:21
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας
1. Θύελλα Καρδαμά - Ηλειακός Λεχαινών 4 Νοεμβρίου 2020
2. Α.Ο. Κάστρου - Π.Α.Ο. Κακοβάτου 2-3
3. Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου - Λέοντες Αμαλιάδας 2-0
4. Διγενής Χαριάς - Ατρόμητος Βαρβάσαινας 0-1
5. Εθνικός Αμπελοκάμπου - Εθνικός Γερακίου 1-2
6. Πηνειακός Αμαλιάδας - Α.Ο. Μακρισίων 2-1
*Ο Κένταυρος Σωστίου προκρίνεται στη Β΄ φάση άνευ αγώνα

Β΄ Φάση
1Β. Ηλειακός Βαρθoλομιού - Νίκη Τραγανού
2Β. Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Βαρβάσαινας
3Β. Αλφειός Θύελλα Καρδαμά ή Ηλειακός Λεχαινών
4Β. Πανηλειακός Πύργου - Ολυμπιάδα Γουμέρου
5Β. Ερμής Πλατάνου - Δόξα Νέας Μανωλάδας
6Β. Προοδευτική Μανωλάδας - Πέλοπας Πύργου
7Β. Κένταυρος Σωστίου - Κεραυνός Βρίνας
8Β. Ολυμπιακός Σαβαλίων - Πηνειακός Αμαλιάδας
9Β. Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου - Ξενοφών Κρεστένων
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ
10.28.20 14:35
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ
Με λύπη μας θέλουμε να πληροφορήσουμε τα μέλη, τους αθλητές και φίλους του αθλητικού σωματείου μας για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τέλη της εβδομάδας.
Το Σάββατο 24/10/20 το πρωί, προς μεγάλη τους έκπληξη ο προπονητής και οι συντελεστές του επικείμενου αγώνα, διαπίστωσαν ότι αφαιρέθηκαν από τα γραφεία του σωματείου μας, εντός του κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας, το αθλητικό υλικό, τα κύπελλα-τρόπαια και όλος ο αθλητικός εξοπλισμός που υπήρχε εντός αυτού.
Παρά το γεγονός ότι είχαμε εκφράσει γραπτά και προφορικά την αντίθεσή μας στην άδικη και άνιση μεταχείριση από την πλευρά του προέδρου του ΝΠΔΔ “Ο ΗΛΕΙΟΣ”, εκδιωχθήκαμε από τα γραφεία, τα οποία μας είχαν παραχωρηθεί πριν 13 χρόνια, και μάλιστα κατά την απουσία μας.
Ο ΥΠΕΡΙΩΝ είναι ένα νόμιμο σωματείο καλαθοσφαίρισης που ιδρύθηκε το 2007 και είναι το δεύτερο κατά σειρά δημιουργίας στην Αμαλιάδα. Ένα αθλητικό σωματείο με τμήματα Τζούνιορ, Προμίνι, Μίνι, Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων και Ανδρών. Οι αθλητές μας σε όλα τα τμήματα ξεπερνούν του 80.
Οι διακρίσεις μας είναι πολλές και έχουν αποκτηθεί στα παρκέ, εκεί που η αγωνιστική καταξίωση όλων των τμημάτων μας είναι αδιαμφισβήτητη.
• Ανδρική ομάδα: 2009 Γ’ΕΣΚΑ-Η πρωταθλήτρια. 2011 Β’ΕΣΚΑ-Η δευτεραθλήτρια 2013 Α2 ΕΣΚΑ-Η δευτεραθλήτρια και άνοδο στην Α1 ανωτέρα κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η.
• Ακαδημίες που διαπρέπουν αθλητικά:
Εφηβική ομάδα που κάθε χρόνια διακρίνεται και βρίσκεται στις πρώτες βαθμολογικά θέσεις του νομού Ηλείας.
Παιδική ομάδα πάντα με διακρίσεις στην τετράδα του Νομού.
Παμπαίδες πρωταθλητές στο νομό 2017-18 , 2019-20 και πάντα μέσα στην τετράδα του ομίλου.
Μίνι ομάδα πρωταθλητές νόμου Ηλείας 2017-18 και πάντα στις κορυφαίες ομάδες του Νομού Ηλείας.
Στόχος μας πάντα ήταν και είναι οι επιτυχίες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Με χαμηλό έως ανύπαρκτο οικονομικό μπάτζετ, αλλά με σκληρή δουλειά των προπονητών, αθλητών και όλων όσων έχουν αγκαλιάσει την αθλητική οικογένεια του Υπερίωνα, έχουμε καταφέρει να τιμήσουμε την πόλη της Αμαλιάδας και τον νομό Ηλείας στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης.
Οι επιτυχίες αυτές δεν μπορούν να κρυφτούν σε αποθήκες, όπως αυθαίρετα και αναιτιολόγητα αποφασίζουν όσοι θεωρούν τους εαυτούς ως αρμόδιους και διαχειριστές των χώρων του κλειστού Γυμναστηρίου της Αμαλιάδας.
Οι αποφάσεις της απομόνωσης του αθλητικού σωματείου μας, έπειτα από πιέσεις τρίτων, χαρακτηρίζονται ως χτυπήματα κάτω από την μέση. Εμείς δείξαμε μετά τις αποφάσεις του Δ.Σ. ότι θέλουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους.
Ο αθλητισμός ενώνει. Εσείς αποφασίσατε τον διαχωρισμό. Ενεργούμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και απαντάμε στους αγωνιστικούς χώρους.
Οι ηλειακές ομάδες στους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης
10.28.20 14:33
Οι ηλειακές ομάδες στους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την 1η αγωνιστική ημερομηνία των πρωταθλημάτων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ πογκ), στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας για το Τοπικό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου για τη Β Εθνική, η οποία περιελάμβανε τρείς αγώνες για τη Β Εθνική και δύο για το Τοπικό πρωτάθλημα.
Για το 1ο όμιλο του Τοπικού πρωταθλήματος το νεανικό σύνολο του ΑΙΓΑΙΟΥ Πύργου αντιμετώπισε την ΑΕΚ Τρίπολης ( όπου αγωνίζεται με υποσχετική ο αθλητής του ΑΡΙΩΝ Τάσος Κούρτης ) και ηττήθηκε με 3-0, ενώ η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ αντιμετώπισε την ΑΕΚ Πάτρας (μία εκ των διεκδικητών της 1ης θέσης) όπου έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, προηγήθηκε με 2-1 στα παιχνίδια, αλλά τελικά ηττήθηκε με σκορ 3-2. Προηγήθηκε αντικανονική αλλαγή αθλητή μετά το 3ο παιχνίδι, κάτι που ο νέος κανονισμός σαφώς απαγορεύει, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αθλητών και υπευθύνου διαιτησίας, αλλά τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε με την αλλαγή και ακολούθησε η ήττα. Στο δεύτερο ωράριο έγινε το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων της Ηλείας, όπου η ομάδα της ΑΕΛ επικράτησε με 3-0. Για το ΑΙΓΑΙΟ αγωνίστηκαν οι Βερμές, Κούρτης Παναγιώτης, Εφραιμίδης και Πλέσσας, ενώ για την ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ οι Γκουσέτης, Κουτάντος και Γιάννης Δημάκης.
Για το 2ο όμιλο του Τοπικού πρωταθλήματος ο νεοφώτιστος ΚΟΡΟΙΒΟΣ αντιμετώπισε δύο ομάδες της Πάτρας, το Φαέθων και το Διογένη. Στο 1ο παιχνίδι με το Φαέθων η ομάδα της Αμαλιάδας επικράτησε με 3-0 και στο 2ο παιχνίδι με το Διογένη επίσης επικράτησε με 3-1. Για την ομάδα της Αμαλιάδας αγωνίστηκαν οι Χρήστος Ουλής, Στέφανος Σααράντου και Χρήστος Καπατσώρης.
Για το πρωτάθλημα Β Εθνικής ο ΑΡΙΩΝ αντιμετώπισε δύο πολύ δυνατές ομάδες, τον Λέων Κορινθίας και τους Φοίνικες Πάτρας, καθώς και το Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στο 1ο παιχνίδι ο Περικλής Άγας έχασε δύσκολα από το Κορδαλή με 3-0 σετ ( όλα όμως σετ κρίθηκαν στους 2 πόντους ), στο 2ο παιχνίδι ο Γιώργος Μιχαλόπουλος έχασε με 3-2 σετ από τον Αϊβαλιώτη και στο 3ο παιχνίδι ο Μάριος Ζαφειρόπουλος πέτυχε τη μοναδική νίκη της ημέρας απέναντι στο Δήμου. Στο 4ο και καθοριστικό παιχνίδι ο Άγας ηττήθηκε τελικά με σκορ 3-2 και έτσι ήλθε η ήττα για την ομάδα της Αμαλιάδας με τελικό σκορ 3-1, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση.
Για το 2ο παιχνίδι με τους Φοίνικες Πάτρας οι ίδιοι αθλητές ηττήθηκαν με 3-0, κάνοντας επίσης πολύ καλή εμφάνιση, απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, που συμμετέχει συνεχώς στην Α2 κατηγορία. Το επόμενο παιχνίδι με το Ποσειδώνα Λουτρακίου χάθηκε σχετικά εύκολα, γιατί οι αθλητές ήταν κουρασμένοι από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και η απόδοσή τους δεν ήταν ανάλογη. Να σημειωθεί ότι οι Μιχαλόπουλος & Ζαφειρόπουλος είναι στη κατηγορία των παίδων, ενώ η ομάδα της Αμαλιάδας στερήθηκε το καλύτερό της παίχτη, με τη συμμετοχή του οποίου τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
Επόμενη αγωνιστική δράση θα υπάρχει στις 8 Νοεμβρίου.
Επειός Ήλιδας: Αναστασόπουλος και Μερτσόπουλος σε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας
10.19.20 17:23
Επειός Ήλιδας: Αναστασόπουλος και Μερτσόπουλος σε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας
Μια νέα επιτυχία σημείωσε ο Επειός Ήλιδας, ο οποίος βλέπει την προσπάθειά του και ιδιαίτερα των αθλητών του, να επιβραβεύεται. Και αυτό καθώς η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, αποφάσισε να εντάξει δυο αθλητές του Επειού, στο πρόγραμμα υποστήριξης υψηλού αθλητισμού της ΚΟΕ.
Πέρυσι ήταν ο Μάριος Αναστάσιος Αναστασόπουλος, αυτός ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Φέτος, εκτός από τον Αναστασόπουλο, έρχεται ακόμα ένας αθλητής του Επειού, επίσης ταλαντούχος και ανερχόμενος, ο Χρήστος Μερτσόπουλος, να κερδίσει ένα «διαβατήριο» στον υψηλό αθλητισμό και την παρακολούθησή του από άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και από τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Παρακολούθηση σε επίπεδο μετρήσεων, συμβουλών και άλλων παραμέτρων, αλλά φυσικά και προπονήσεων των αθλητών τους οποίους η Ομοσπονδία διακρίνει από πολύ μικρή ηλικία, με βάση τις επιδόσεις και την πορεία τους, έτσι ώστε να τους εντάξει στον εθνικό σχεδιασμό.
Ο Επειός Ήλιδας, συγχαίρει τους αθλητές του και τους εύχεται καλή συνέχεια τη νέα σεζόν.
Η Νίκη Τραγανού για το κρούσμα κορωναϊού
10.16.20 9:02
Η Νίκη Τραγανού για το κρούσμα κορωναϊού
Η Νίκη Τραγανού ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε μεμονωμένο κρούσμα covid- 19 σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, ο οποίος είχε ελαφρά συμπτώματα και αυτή την στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία του. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος η Διοίκηση της Νίκης Τραγανού ήρθε σε επικοινωνία με την ΕΠΣ Ηλείας, το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον δήμο Πηνειού για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν. Είδη σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας μας κ. Ευάγγελο Δημητρόπουλο όλα τα μέλη της ομάδας μας έκαναν σήμερα το πρωί το προβλεπόμενο τεστ και αναμένονται έως αύριο το πρωί τα αποτελέσματα. Επίσης αναστέλλονται οι δραστηριότητες όλων των τμημάτων της ομάδας μας για όσο διάστημα χρειαστεί και σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού θα γίνει απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Τραγανού. Τέλος σας ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής απείχε τις τελευταίες πέντε ημέρες από τις προπονήσεις και δραστηριότητες της Νίκης Τραγανού. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή μας και με αίσθημα ευθύνης όλοι μας να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Για όποια νεώτερη εξέλιξη θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.
Μάριος Αναστασόπουλος: Το «αύριο» της Ηλείας, που έφερε δυο μετάλλια μέσω.. Πατρών!
10.14.20 15:48
Μάριος Αναστασόπουλος: Το «αύριο» της Ηλείας, που έφερε δυο μετάλλια μέσω.. Πατρών!
Μάριος Ανατασόπουλος! Ένας αθλητής, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ηλεία σε επίπεδο κολύμβησης, ένας πολύ ανερχόμενος κολυμβητής στο ελεύθερο στιλ, δεύτερος στην Ελλάδα στα 400μ. και τρίτος στα 200μ. Ο αθλητής του Επειού, ο οποίος νίκησε φέτος τη λογική, κάνοντας τη διαδρομή Πύργος-Πάτρα, κάτι σαν από το σπίτι του στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.
Αυτή η καθημερινή μετάβασή του στην Πάτρα, ήταν ο μοναδικός τρόπος να δουλέψει όπως έπρεπε, ώστε να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικός απέναντι στους κορυφαίους της χώρας στην ηλικία του. Και τα κατάφερε, ανεβαίνοντας στο βάθρο, έχοντας χάσει για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου, την πρώτη θέση.
Ένας άριστος μαθητής
Με τον προπονητή του Αργύρη Σάκκο στο ΟΑΚΑ σε παλαιότερες επιτυχίες
Ο προπονητής του Αργύρης Σάκκος, με πρόσφατη ανάρτηση του, σχολίασε εκτός των άλλων, τις επιδόσεις του Μάριου Αναστασόπουλου στα μαθήματα, αλλά και την ανάγκη να τυγχάνει ίσων ευκαιριών, με όλους τους υπόλοιπους αθλητές του top επιπέδου της χώρας. Εξάλλου η κολύμβηση είναι ένα άθλημα στο οποίο αν δεν δουλέψεις πολύ σκληρά από μικρή ηλικία, δεν θα μπορέσεις να φτάσεις ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας, η οποία δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές σε ολόκληρη την επικράτειά της, υπολείπεται έναντι άλλων προηγμένων χωρών.
Ο αρχιπροπονητής του Επειού, ανέφερε στο σχετικό σχόλιό του: «Ο Μάριος, είναι ένας μαθητής του απόλυτου 20!!Ένα χρόνο πριν, κέρδισε μια θέση στους επίλεκτους Έλληνες αθλητές. Ένα χρόνο μετά και ύστερα από 3 μετάλλια στο χειμερινό πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας, είναι Πρωταθλητής Ελλάδος! Πάτησε στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί στα 400 μέτρα ελεύθερο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, μόλις μερικά εκατοστά του
Φιλικό σήμερα για το βόλεϊ του Κοροίβου
10.10.20 6:50
Φιλικό σήμερα για το βόλεϊ του Κοροίβου
Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας η ομάδα του βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας θα δώσει το πρώτο φιλικό της παιχνίδι στην Αμαλιάδα στις 3:00 μ.μ. με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών που αγωνίζεται κι αυτή στην Α2 Κατηγορία!
Την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα της Αμαλιάδας θα ταξιδέψει στην Πάτρα που θα πάρει μέρος σε τουρνουά με ομάδες Α2 Εθνικής Κατηγορίας και pre league.
Ο σημερινός αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.
Όλα τα παιχνίδια του Κοροίβου την φετινή χρονιά θα μεταδίδονται live streaming από τη σελίδα της ομάδας!
Mε απουσίες στο τουρνουά του Γλαύκου ο Α.Σ.Σ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
10.02.20 18:49
Mε απουσίες στο τουρνουά του Γλαύκου ο Α.Σ.Σ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί ο ΑΣΣΑ στο τουρνουά του Γλαύκου που αρχίζει το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα .
Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού βρίσκονται ο Αντρέας Βουρνάς και ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος .Παράλληλα ο Σταύρος Κάλλης δεν προπονήθηκε καθόλου αυτή την εβδομάδα μένοντας και αυτός εκτός αποστολής .
Στην πρώτο αγώνα του τουρνουά στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου ο Α.Σ.Σ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ θα αγωνιστεί κόντρα στην ΕΑΠ .
Στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν ο Γλαύκος με την Παναχαϊκή .
Οι νικητές των δύο αγώνων θα παίξουν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής και οι ηττημένοι στον μικρό
Σε τουρνουά μπάσκετ στο Ληξούρι ο Κόροιβος Αμαλιάδας
09.26.20 7:50
Σε τουρνουά μπάσκετ στο Ληξούρι ο Κόροιβος Αμαλιάδας
Σε τουρνουά που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου (ομάδα της Β΄ Εθνικής) θα συμμετάσχει ο Κόροιβος Αμαλιάδας
Στο τουρνουά επίσης θα πάρουν μέρος οι ομάδες του Α.Ο Αγρινίου (Α2 Εθνική) και η Καλαμάτα (Γ΄ Εθνική).
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις:
18:00 ΝΕΟΛ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ
20:30 ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δυο ακόμα αγώνες προετοιμασίας για την ομάδα του Κοροίβου, μια εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, που έχει οριστεί για το επόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου.
Στο τουρνουά μπάσκετ της Ε.Α.Π. ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας
09.26.20 7:47
Στο τουρνουά μπάσκετ της Ε.Α.Π.  ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας
Στο τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει η Ε.Α. Πάτρας, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα θα συμμετάσχει ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας.
Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι ομάδες: Ε.Α. Πάτρας, Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Γλαύκος Πάτρας όλες της Γ’ Εθνικής, καθώς και η Ολυμπιάδα Πάτρας.
Το τουρνουά ανοίγει σήμερα Σάββατο με τον αγώνα Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας - Ολυμπιάδα στις 5:00 μ.μ.
Στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν οι Ε.Α. Πάτρας - Γλαύκος
Αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.
Σημαντική σημείωση είναι ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω COVID-19.
Νέο απόκτημα για το βόλεϊ του Κοροίβου
09.26.20 7:40
Νέο απόκτημα για το βόλεϊ του Κοροίβου
Η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας ανακοίνωση την απόκτηση του ακραίου Δημήτρη Κόζη. Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη της ομάδας μας για έναν αθλητή με μεγάλες ικανότητες και ήθος! Έχει ύψος 1,90 και έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες:Ε.Α. Πάτρας, Α.Ε.Κ.Παναχαϊκή Πάτρας, Ερμή Πάτρας, Ολυμπιάδα Πάτρας, Θησέα Πάτρας και Απόλλωνα!
Οι φιλικοί αγώνες του Κοροίβου Αμαλιάδας
09.22.20 12:37
Οι φιλικοί αγώνες του Κοροίβου Αμαλιάδας
Δύο φιλικά έδωσε η ομάδα μας Κυριακή 20/9/2020 & Δευτέρα 21/09/2020
στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το νέο πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα την Κυριακή η ομάδα μας αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Β' Εθνική).
Σε ένα πολύ δυνατό φιλικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, οι προπονητές Σορώτος & Δελέγκος είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πλάνα τους και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 47-54 για τον ΚΟΡΟΙΒΟ.
Δεν αγωνίστηκε ο Παντ. Μαραγκάκης που απουσίαζε δικαιολογημένα.
Την Δευτέρα ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ φιλοξένησε στο κλειστό της Ήλιδας την ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ B.C ( Γ΄ Εθνική).
Μια πολύ καλή προπόνηση και για τις δύο ομάδες εν όψει των υποχρεώσεών τους στο νέο πρωτάθλημα.
Ο coach Δελέγκος έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες σε ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας σε λιγότερο από 24 ώρες.
Για την ομάδα μας δεν αγωνίστηκαν οι Παντ. Μαραγκάκης που απουσίαζε δικαιολογημένα
και ο Γιωργ. Παπαδιονυσίου προληπτικά λόγω μικροτραυματισμού του στον αγώνα με τον ΚΑΟ Κορίνθου την προηγούμενη ημέρα.
Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 61-50.
Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται καθημερινά με διπλές προπονήσεις ώστε να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Και ένα, και δυο και τρία... τα χρυσά!
09.21.20 10:21
ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Και ένα, και δυο και τρία... τα χρυσά!
Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία ήταν τα χρυσά που κατέκτησε η Μαρία Καλογεροπούλου, πρωταθλήτρια του Επειού, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters της Τρίπολης το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Η Καλογεροπούλου, η οποία πέρσι είχε επιστρέψει με ένα χρυσό και δυο αργυρά, φέτος τα σάρωσε όλα. Χρυσό στα 50μ. ελεύθερο, χρυσό στα 100μ. ελεύθερο και χρυσό στα 200μ. ελεύθερο, όπου κι αν αγωνίστηκε. Πρώτη και καλύτερη στην κατηγορία των 45-49 ετών, με τον Επειό να ανεβαίνει και αυτός τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έστω και αν λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν στήθηκε αυτή τη φορά βάθρο νικητών.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Κολύμβησης, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τρίπολης, συμμετείχαν 144 βετεράνοι κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα, σε μια διοργάνωση στην οποία η αθλήτρια του Επειού ανέβασε την Ηλεία ψηλά, χαρίζοντάς της νέες μεγάλες διακρίσεις.
1  2