banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟIΩΝ ΑΝΗΧΝΕYΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚA.
11.02.21 13:24
185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟIΩΝ ΑΝΗΧΝΕYΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚA.
ΣΗΜΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 185 RAPID TESTS ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΑΝΗΧΝΕΎΤΗΚΑΝ 3 ΘΕΤΙΚΆ.
ΣΤΟ ΝΗΣΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ 46 RAPID TESTS ΌΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ
Υπενθυμίζουμε ότι Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Λεχαινών από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Εκμίσθωση σε κτηνοτρόφους εσωλίμνιων εκτάσεων για βόσκηση στον ταμιευτήρα του φράγματος Πηνειού
11.02.21 12:04
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ:  Εκμίσθωση σε κτηνοτρόφους εσωλίμνιων εκτάσεων για βόσκηση στον  ταμιευτήρα του φράγματος Πηνειού
Ο αρμόδιος επί αγροτικών θεμάτων Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος ενημερώνει τους κτηνοτρόφους των όμορων Κοινοτήτων της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πηνειού, πως θα διατεθούν εσωλίμνιες εκτάσεις του ταμιευτήρα για κοινή βόσκηση.
Συγκεκριμένα ο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού θα ενοικιάσει στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους εκτάσεις για βόσκηση και με απόφαση του Οργανισμού θα καθοριστεί το ύψος του μισθώματος, καθώς και οι όροι της μίσθωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κτηνοτρόφοι των Κοινοτήτων Αγίου Ηλία, Βελανιδίου, Κάμπου, Κεραμιδιάς, Εφύρας, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου, Δάφνης, Αυγής και Κέντρου που δέχονται να συνεργασθούν μεταξύ τους αυτοδιαχειριζόμενοι την έκταση την οποία θα ενοικιάσουν.
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι οικονομικά τακτοποιημένοι για τις μισθώσεις των προηγούμενων ετών και όσοι έχουν στην κατοχή τους αιγοπρόβατα, που θα αποδεικνύεται από το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων, με πρόσφατη απογραφή που θα καταθέτουν μαζί με την αίτησή τους.
Δικαίωμα κοινής βόσκησης έχουν οι κτηνοτρόφοι μικρών ζώων, ενώ αυτοί που κατέχουν μεγάλα ζώα (αγελάδες, άλογα κ.α.) δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη κοινή βόσκηση διότι λόγου του μεγάλου βάρους των καταστρέφουν τον χλωροτάπητα των εκτάσεων, γεγονός που δημιουργεί φαινόμενα διαβρώσεων και επί πλέον τα μεγάλα ζώα δεν επιτρέπεται να βόσκουν σε κοινό βοσκότοπο με τα μικρά. Τα μεγάλα ζώα θα περιοριστούν σε έκταση που θα υποδειχθεί από τον Οργανισμό, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους κατέχοντες μικρά ζώα στις υπό βόσκηση εκτάσεις.
Απαγορεύεται η οποιαδήποτε καλλιέργεια στις παραχωρούμενες εκτάσεις, εκτός από αυτές της Κοινότητας Κέντρου που είναι εξωλίμνιες.
Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Κοινότητα όπου ανήκουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2021, που θα αναγράφουν τον αριθμό των ζώων που κατέχουν και θα βοσκήσουν, καθώς και ότι δεν έχουν επαρκείς ζωοτροφές, που θα βεβαιώνεται και θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Θα ακολουθήσει η αποστολή των αιτήσεων από τις Κοινότητες στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού, μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 για έλεγχο και με τη συνεργασία των φορέων των ενδιαφερομένων Κοινοτήτων όπου αυτή κρίνεται απαραίτητα κι επιλογή των δικαιούχων.
Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από τον Οργανισμό θα εκδοθούν αποφάσεις εκμίσθωσης οι οποίες θα αποσταλούν στο Δήμο Ήλιδας και εν συνεχεία στις Κοινότητες για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι κτηνοτρόφοι που θα επιλεγούν υποχρεούνται να καταβάλουν το μίσθωμα που θα οριστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.
Τοποθετείται έξυπνο Δίκτυο Ύδρευσης στο Δήμο Ήλιδας
10.02.21 16:33
Τοποθετείται έξυπνο Δίκτυο Ύδρευσης στο Δήμο Ήλιδας
Στην υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία για την τοποθέτηση έξυπνου δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Αμαλιάδας, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση 1.391.978,65 ευρώ , συν 334.074,88 ευρώ για Φ.Π.Α. 24 %. και αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία έξυπνου Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης, η τοποθέτηση του δικτύου, είναι η εκκίνηση «του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας το οποίο θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο». Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι «σε συνδευασμό με την ορθή λειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού, το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση, να έχει καθαρό, πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει την κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους».

Γ. Λυμπέρης : «Έργο με άμεση ανταπόκριση στην τιμολογιακή πολιτική»
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε : «Υπογράφουμε τη σύμβαση ενός έργου που δεν είναι μεγάλο σε ότι αφορά το συμβατικό του ποσό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί είναι η εκκίνηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας. Ξεκινήσαμε από την πόλη και στη συνέχεια θα επεκταθούμε σε όλο το Δήμο Ήλιδας με μια σειρά έργων που ήδη έχουν προγραμματιστεί. Προφανής μας στόχος, όπως αυτός έχει ανακοινωθεί, είναι να έχουμε σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού ώστε το κάθε νοικοκυριό η κάθε επιχείρηση να έχει καθαρό πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει τη κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους». Συμπληρώνοντας ο κ. Λυμπέρης τόνισε : «Θέλουμε επιτέλους να νοικοκυρέψουμε την άσχημη κατάσταση που τώρα επικρατεί στο κομμάτι της ύδρευσης. Αποτέλεσμα θα είναι το τιμολόγιο του νερού να είναι φθηνότερο, αφού θα σταματήσουν οι μεγάλες απώλειες νερού είτε από τις βλάβες είτε από κάποιες παράνομες συνδέσεις που ίσως να υπάρχουν».
Με τη σειρά του ο ανάδοχος του έργου κ. Δημήτρης Νικολόπουλος είπε : «Υπογράφουμε τη σύμβασης για την τοποθέτηση και λειτουργία του έξυπνου δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας. Είναι ένα έργο που θα αφήσει ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς θα εξοικονομηθούν χιλιάδες κυβικά νερού οπότε θα έχει άμεση ανταπόκριση στην τιμολογιακή πολιτική του Δήμου. Το έξυπνο σύστημα θα μπορεί να ελέγχεται απομακρυσμένα οπότε ο Δήμος αποκτά ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που θα του αποφέρει πολλά οφέλη. Προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας. Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου είναι δεκαπέντε μήνες.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το συμβατικό ποσό που θα καταβληθεί στον Ανάδοχο για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την παρούσα Σύμβαση, ανέρχεται στο ποσό του: Ενός εκατομμυρίου τριακοσίων ενενήντα μία χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα οχτώ ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά (1.391.978,65€), συν 334.074,88 € για Φ.Π.Α. 24 %. Συνολικά δηλαδή σε 1.726.053,53 €.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία έξυπνου Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας .
Το αντικείμενο της Σύμβασης περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:
I. Δημιουργία Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) για τη συλλογή, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό του δικτύου.
II. Προμήθεια και εγκατάσταση Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (17 Τ.Σ.Ε.) λειτουργικών παραμέτρων (παροχή, πίεση, ποιοτικά χαρακτηριστικά και στάθμη) σε δεξαμενές, αντλιοστάσια και γεωτρήσεις του εξωτερικού υδραγωγείο των οικισμών, για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό των λειτουργικών παραμέτρων του εξωτερικού υδραγωγείου.
III. Προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου και ρύθμισης πίεσης (5 ΤΣΕΡΠ), προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου πίεσης (10 ΤΣΕΠ), προμήθεια και εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου πίεσης και παροχής (4 ΤΣΕΠ+Π) στις εισόδους των δευτερευουσών Ζωνών Ύδρευσης του Δήμου όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των τοπικών σταθμών θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση καθώς και θα ρυθμίζεται η πίεση κατάντι του σταθμού με βάση της επιθυμητής πίεσης σε σχέση με την επικρατούσα πίεσης εντός του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού.
IV. Προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος επικοινωνιών για τη διαχείριση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Υ.) καθώς και η πιλοτική διασύνδεση 800 υφιστάμενων υδρομετρητών που διαθέτουν έξοδο παλμών για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη και την κατανάλωση στις οικίες. Το σύστημα δεν περιλαμβάνει την
προμήθεια των υδρομετρητών παρά μόνο την προ-εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού για την ασύρματη μετάδοση και την καταγραφή των δεδομένων στον ΚΣΕ (με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης).
V. Προμήθεια φορητού εξοπλισμό εντοπισμού διαρροών, προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών και ο σημειακός εντοπισμός των αφανών διαρροών.
VI. Την εγκατάσταση νέων οργάνων και συστημάτων αυτοματισμών για τις ανάγκες του Συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας (μείωσης λογαριασμών ΔΕΗ μέσω μετρητών ενέργειας, Εκκινητών και ρυθμιστών στροφών αντλιών, εξάλειψης της άεργου ισχύος κλπ) στους υφιστάμενες εγκαταστάσεις του δικτύου Ύδρευσης.
VII. Την εγκατάσταση και διασύνδεση των οργάνων ποιοτικού ελέγχου των νερών που είναι ήδη εν λειτουργία ή προς εγκατάσταση σε κάθε ενδεδειγμένη Κεφαλή δικτύου (κυρίως Δεξαμενές & Γεωτρήσεις) και ένταξη τους στο Τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης ποιότητας.
VIII. Την κατάρτιση και εφαρμογή ενός καταλλήλου υδραυλικού στρατηγικού και λεπτομερούς μοντέλου προσομοίωσης και τον επανασχεδιασμό νέων ζωνών τροφοδοσίας και ελέγχου διαρροών με στόχο την βελτίωση της τροφοδοσίας του Δήμου με ένα ορθολογικότερο σύστημα ύδρευσης.
IX. Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του λογισμικού που απαιτείται για την λειτουργία του Συστήματος.
X. Προμήθεια και εγκατάσταση όσων οργάνων αναφέρονται στη μελέτη (παροχής, πίεσης, κλπ)
XI. Εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής και δοκιμές αποδοχής επί τόπου του έργου (επιτόπια τεστ).
XII. Δοκιμές ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του Συστήματος.
XIII. Παράδοση σχεδίων, εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης (τεκμηρίωση).
XIV. Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη συντήρηση του Συστήματος.
Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στο Δήμο Πηνειού
10.02.21 16:23
Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στο Δήμο Πηνειού
Με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το Ταμείο, το πρώτο που συστήνεται στο νομό Ηλείας, ξεκινά με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, ενώ ο δήμαρχος αναλαμβάνει δράση αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες ανά την Επικράτεια με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του Ταμείου.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ο αγώνας της δημοτικής μας αρχής καθώς και του δημάρχου είναι διαρκής ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση στήριξης των ευπαθών ομάδων, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ανέλαβα την πρωτοβουλία σύστασης και λειτουργίας Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός σημαντικού προνοιακού εργαλείου για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που στερούνται ακόμα και τα βασικά ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.
Με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ, ξεκινάμε από σήμερα πολυμέτωπο αγώνα κατά της φτώχειας και της επιστροφής στην αξιοπρεπή κατάσταση διαβίωσης δεκάδων συνανθρώπων μας στο Δήμο Πηνειού. Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και οφείλω να το κερδίσω! Είναι δέσμευσή μου, είναι υποχρέωσή μας!»
Το Ταμείο διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το Δήμαρχο Πηνειού με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πηνειού, τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών την οποία αναπληρώνει ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και ένα μέλος που προέρχεται από την Εκκλησία και συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας.
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
10.02.21 15:57
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 202 (71.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3547 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στην Ηλεία καταγράφησαν 24 κρούσματα τα περισσότερα μέχρι τώρα.
Σε εικονική μορφή ο Μαραθώνιος Ολυμπίας από τις 21 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2021
10.02.21 14:54
Σε εικονική μορφή ο Μαραθώνιος Ολυμπίας από τις 21 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2021
Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου Ολυμπίας, που γίνεται στη διαδρομή «Αμαλιάδα - Αρχαία Ολυμπία» μετά και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid -19, ανακοίνωσε πως ο αγώνας που ήταν προ-γραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28-29 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί σε Virtual (εικονική) μορφή.
Πρωταρχικό μέλημα της διοργάνωσης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ενημέρωση" είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19. Γι’ αυτό το λόγο η διεξαγωγή του αγώνα, φέτος θα είναι διαφορετική.
Ο Virtual αγώνας θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και θα συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνες δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ. και 2 χλμ.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για αυτόν τον διαφορετικό αγώνα, που καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί αλλά και παράλληλα ο καθένας μας ξεχωριστά.
Συνεχίζονται οι δράσεις με Rapid tests στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
10.02.21 14:34
Συνεχίζονται οι δράσεις με Rapid tests στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΣΗΜΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 191 RAPID TESTS ΣΤΟ ΚΆΣΤΡΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
ΣΤΗ ΒΆΡΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ 216 RAPID TESTS ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΑΝΙΧΝΕΎΤΗΚΑΝ 6 ΘΕΤΙΚΆ ΚΑΙ 1 ΑΔΙΕΥΚΡΊΝΙΣΤΟ.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests), και την ερχόμενη εβδομάδα.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Λεχαινών από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας
10.02.21 12:10
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας
Tο Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους αγρότες έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πρόκειται για την συνέχεια της λειτουργίας του Εδαφολογικού στο οποίο η Περιφέρεια έχει «επενδύσει» με στόχο την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την μείωση του κόστους παραγωγής.
Σύμφωνα με την απόφαση ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης για τρία χρόνια ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε η εξειδίκευση πίστωσης 80.000 ευρώ (στο πλαίσιο της σύμβασης) για το 2021. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, που ήταν εισηγητής στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής ανέλυσε τα στοιχεία που καταστούν το Εδαφολογικό Εργαστήριο σημαντικό εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα στην Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Εδαφολογικού Εργαστηρίου έχουν αναπτυχθεί μόνιμες συνεργασίες με αγροτικούς φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις και με μονωμένους παραγωγούς. Επίσης, ο χώρος του Εδαφολογικού Εργαστηρίου χρησιμοποιείται από φοιτητές, τόσο για την εκπόνηση της πτυχιακής τους εργασίας, όσο και για την πρακτική τους, ενώ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις κατάρτισης νέων γεωργών. Το Εδαφολογικό Εργαστήριο προσφέρει στους παραγωγούς οικονομικές, ακριβείς και ολοκληρωμένες αναλύσεις δειγμάτων, δίνοντας την ευκαιρία της ορθολογικής χρήσης νερού και λιπασμάτων συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους παραγωγής, τον περιορισμό της συνεχούς υποβάθμισης των καλλιεργητικών εδαφών, την βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων, την ασφάλεια των καταναλωτών και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Κατά την τελευταία τριετία το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελεί Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας, συμμετέχει και υποστηρίζει δράσεις στο πλαίσιο ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.»
Ολύμπια Βραζιλίας:Μνημειακό γλυπτό φιλίας με την Αρχαία Ολυμπία
09.02.21 16:01
Ολύμπια Βραζιλίας:Μνημειακό γλυπτό φιλίας με την Αρχαία Ολυμπία
Σε συνέχεια των διαδικτυακών επαφών που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με αδελφοποιημένες πόλεις,στα πλαίσια των διεθνών του σχέσεων, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε νέα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με τον Δήμο της Ολύμπια Βραζιλίας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ολύμπια Βραζιλίας, κ. FernandoCunha, με τη συμμετοχή στη συζήτηση και του αρμόδιου Αντιδημάρχου διεθνών σχέσεων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, της συνεργάτη του κ.Cunha,καςCristinaPradoRodrigues και της συνεργάτη του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, καςΣάλυ Σπηλιοπούλου.
Επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η πρόταση του Δημάρχου της Ολύμπια για κατασκευή μνημειακού γλυπτού ύψους τριών μέτρων σε κεντρική λεωφόροκοντά στην είσοδο του τουριστικού πάρκου της πόλης, αφιερωμένο στην αδελφοποίηση με την Αρχαία Ολυμπία. Το γλυπτό αυτό θα έχει ως κεντρική μορφή αντίγραφο του εμβληματικού αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου που βρίσκεται στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την ιδέα αυτή ο κ. Cunha την συνέλαβε τον Μάρτιο του 2020 στην Αρχαία Ολυμπίαόπου συμμετείχε στο 1οφόρουμαδελφοποιημένων πόλεων.
Οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Σπηλιόπουλος ευχαρίστησαν τον κ. Cunha για την τιμητική αυτή πρωτοβουλία που ενισχύει ακόμη περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της Ολύμπια ότι ο Δήμος θα είναι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε υποστήριξη απαιτηθεί.Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Cunhaγια την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας δημιουργίας του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων καθώς ο Βραζιλιάνος Δήμαρχοςσυμμετείχε στη συνάντηση του π. Μαρτίου. Στονδιαδικτυακό αυτό κύκλο διαβούλευσης που θα συνεχιστεί και με τις άλλες αδελφοποιημένες πόλεις (έχει προηγηθεί η Ιναζάβα Ιαπωνίας), θα υπάρξει προεργασίαώστε να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία δίκτυο.
Επιθυμία των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνέχεια στην πρωτοβουλία και δια ζώσης.Έτσι, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να συναντηθούν οι Δήμαρχοι όλων των αδελφοποιημένων πόλεων στην Αρχαία Ολυμπία το προσεχές φθινόπωρο, για το 2ο φόρουμ, στα πλαίσια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022.
Μετά και αυτή την τηλεδιάσκεψη αλλά και με τις άλλες που θα ακολουθήσουν, τα θεμέλια των σχέσεων της Αρχαίας Ολυμπίας με τις αδελφοποιημένες πόλεις ισχυροποιούνται, στη βάση ανταλλαγής πολιτιστικών δεδομένων και συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων.
RAPID TESTS στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
09.02.21 15:51
RAPID TESTS στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
ΣΗΜΕΡΑ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 179 RAPID TESTS ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ 6 ΘΕΤΙΚΑ.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών και θέλοντας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, να εκτιμήσει την επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει τις δράσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Κάστρου από τις 09:00 έως τις 13:30,
ενώ άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τεστ μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:00 έως τις 13:30.
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μυρσίνη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30
και την ίδια ημέρα
11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολειό Νησιού, από τις 09:00 έως τις 13:30

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο Χαρδαλιά στην Αμαλιάδα – Να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα»
09.02.21 15:49
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ  «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο Χαρδαλιά στην Αμαλιάδα – Να τηρούμε  ευλαβικά τα μέτρα»
Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κάθοδο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στην περιοχή μας» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Αφορμή των δηλώσεων είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν στην Αμαλιάδα και οι οποίες έλεγαν πως στην πόλη θα βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς. «Εμείς», τόνισε ο κ. Λυμπέρης «δεν έχουμε απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση και ευλαβικά να τηρούμε τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Θα πρέπει όλοι μας, σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που περνά όλη η χώρα να κάνουμε υπομονή και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.» «Είναι απαράδεκτο», συνέχισε ο Δήμαρχος «να υπάρχουν κάποιοι που δεν τηρούν τις οδηγίες και έτσι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολλών. Αυτοί οι …κάποιοι θα πρέπει να επανακαθορίσουν άμεσα τη στάση τους και να σκεφτούν σε τι κίνδυνο βάζουν τις ζωές των συνανθρώπων τους».
Αρωγός ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο
08.02.21 16:20
Αρωγός ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο
Ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 6ης Υ.ΠΕ, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου για τον covid-19, όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η προϊσταμένη της εν λόγω μονάδας υγείας, κα Βασιλική Καπόμπαση.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή του κ. Γεωργιόπουλου, της καςΚαπόμπαση και της αντιδημάρχου αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, καςΡόης Αντωνοπούλου, η κα Καπόμπαση ενημέρωσε ότι το Κ.Υ. είναι καθ’ όλα έτοιμο για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 15 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε η κα Καπόμπαση, την παραπάνω ημερομηνία καθόρισε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, μετά από εσωτερική συνεννόησή τους.
Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε αντίστοιχα την κα Καπόμπαση ότι η Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας για οποιαδήποτε υποστήριξη της διαδικασίας των εμβολιασμών. Η κα Καπόμπασηευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ζήτησε την συνδρομή του Δήμου σε υλικοτεχνική υποδομή, την οποία ο κ. Γεωργιόπουλος δεσμεύθηκε να παράσχει άμεσα. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανέφερε:
«Επιτέλους, ξεκινά μια διαδικασία που μόνο αισιοδοξία και ελπίδα μπορεί να σημάνει για την περιοχή μας. Σ’ ένα Δήμο με δεκάδες ορεινές Κοινότητες, όπου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν έως και εκατό χιλιόμετρα μέχρι τα κοντινότερα εμβολιαστικά κέντρα στον Πύργο ή στην Κρέστενα, επιβάλλεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου. Θα πρέπει η μονάδα να στελεχωθεί άμεσα με το απαιτούμενο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Πύργου. Η Δημοτική μας Αρχή θα είναι αρωγός, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προκειμένου η διαδικασία των εμβολιασμών να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και ομαλά. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με την κα Καπόμπαση για την παροχή κάθε μικρής ή μεγάλης υποστήριξης».
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Παράταση για Επίδομα Στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
07.02.21 17:07
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Παράταση για Επίδομα Στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Κέντρου Κοινότητας, ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και δημοσιεύτηκε η υπ’αριθμ. Δ13οικ.3107/68/21-1-2021 (ΦΕΚ Β΄238) υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων επί των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2021. Σε αυτές τις αιτήσεις εμπεριέχονται και παρατείνονται εκ νέου οι αιτήσεις που παρατάθηκαν με την υπ’αριθμ. Δ13 οικ. 45861/992/6-11-2020 (ΦΕΚ Β’ 5001) υπουργική απόφαση.
Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:
Α. ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται και
Β. ο μήνας επανυποβολής μετά τις παρατάσεις:
Α. Μήνας Έγκρισης Γ. Μήνας Επανυποβολής (μετά τις παρατάσεις)
Μάιος 2020 ή Αύγουστος 2020 Μάιος 2021
Ιούνιος 2020 ή Σεπτέμβριος 2020 Ιούνιος 2021
Ιούλιος 2020 ή Οκτώβριος 2020 Ιούλιος 2021
Υπενθυμίζεται ότι:
α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.
β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.
γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2624022549 & 2624022250, εσωτερικό: 5.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο προστασίας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων από τη διάδοση του κορωνοϊού Covid-19, η δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις.
Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
16 νέα κρούσματα στην Ηλεία σήμερα
07.02.21 16:31
16 νέα κρούσματα στην Ηλεία σήμερα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 733 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163946, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6037 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52276 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
262 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 189 (72.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5972 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3511 (58.8%) άνδρες.
Βάσει της κατανομής των 722 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, η Αττική και πάλι «έδωσε» τα περισσότερα, σχεδόν το 50%, ενώ προβληματική παραμένει η κατάσταση στην Αχαΐα με 71, αλλά και στη Θεσσαλονίκη με 76.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ηλεία ανέρχεται σε 16.
ΣΥΡΙΖΑ: Θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ τησυρρίκνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας;
07.02.21 16:26
ΣΥΡΙΖΑ: Θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ τησυρρίκνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας;
Ένα αμείλικτο ερώτημα υπάρχει για τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας αυτή την εβδομάδα. Θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση; Θα γίνουν συνεργοί στη συρρίκνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία;
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου που μειώνει δραματικά τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ.Η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε με απίστευτο κυνισμό πως 1 στα 3 πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσει λόγω έλλειψης φοιτητών, καθώς με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα αποκλειστούν από τα πανεπιστήμια περισσότεροι από 25.000 υποψήφιοι.
Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν πελατεία για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων, που είναι πολιτικοί φίλοι και χρηματοδότες της ΝΔ. Στα κολέγια δεν θα υπάρχει βάση εισαγωγής. Η μοναδική «βάση» θα είναι μερικές χιλιάδες ευρώ που θα υποχρεωθούν οι γονείς να ξοδέψουν. Κι αυτό αφορά τις οικογένειες σε όλη τη χώρα, φυσικά και στην περιοχή μας.
Όπως είναι γνωστό, η Ηλεία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα χωρίς πανεπιστημιακά τμήματα. Με τον νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, δύο στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα. Ήδη η ΝΔ, με την ανάληψη της διακυβέρνησης, κατάργησε το ΤΕΦΑΑ του Πύργου, παρά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να λειτουργήσει το τμήμα.
Τώρα έρχεται η σειρά των υπόλοιπων δύο τμημάτων να δεχτούν τη χαριστική βολή. Οι μνήμες από το εφιαλτικό 2013 ζωντανεύουν. Ένα νέο έγκλημα, όπως το σχέδιο «Αθηνά», βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο.
Το ερώτημα, λοιπόν, για τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας είναι εδώ και είναι αμείλικτο: Θα γίνουν συνεργοί στο έγκλημα, όπως το 2013;
Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας
Τμήμα Παιδείας
Σύλληψη και πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια ψησταριάς γιατί λειτουργούσε το κατάστημα
07.02.21 14:40
Σύλληψη και πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια ψησταριάς γιατί λειτουργούσε το κατάστημα
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτρια κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας δέκα πελάτες.
Στην γυναίκα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.
Δωρεά 30 τάμπλετ στη μαθητική κοινότητα του Δήμου Πηνειού
07.02.21 14:36
Δωρεά 30 τάμπλετ στη μαθητική κοινότητα  του Δήμου Πηνειού
Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος υποδέχθηκε στο Μέγαρο Σισίνη τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλο τεχνικό διευθυντή και μέλος του ΔΣ της “ΜΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ”, ο οποίος εκ μέρους του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, του αντιπροέδρου και όλων των μελών του ΔΣ της εταιρείας και ανταποκρινόμενος στο αίτημα για προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη μαθητική κοινότητα του Δήμου Πηνειού, προσέφερε 30 tablets για τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.
Ο Δήμαρχος Πηνειού ευχαρίστησε την εταιρεία στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλου για το αυξημένο αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου – Τσιόγκα η οποία ανέλαβε πρωτοβουλία και απέστειλε προς την εταιρεία επιστολή - αίτημα βοηθείας.
«Αγαπούμε τους ανθρώπους που προσφέρουν με τόση ευγένεια, με τόση καλοσύνη στους συνανθρώπους τους. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη σε προϊδεάζω και για κάτι άλλο. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος Πηνειού ιδρύει Ταμείο Αλληλοβοηθείας και οπωσδήποτε περιμένουμε να βάλετε κι εσείς το λιθαράκι σας, όπως άλλωστε κάνετε πάντα» δήλωσε ο Ανδρέας Μαρίνος συμπληρώνοντας ότι όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα θα απονείμει έπαινο προς την εταιρία.
Ο κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία θα ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης αδύναμων συνανθρώπων μας.
Τέλος η κ. Μαρία Μητσοπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της τον κ. Δ. Ζαφειρόπουλο υπενθυμίζοντας ότι προ μηνών η εταιρεία του είχει δωρίσει 5 laptop, 5 προτζέκτορες, 5 εκτυπωτές και πολλούς πίνακες διδασκαλίας για τα σχολεία του Δήμου Πηνειού.
Στις «κόκκινες» περιοχές μπαίνει ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης
05.02.21 23:47
Στις «κόκκινες» περιοχές μπαίνει ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης
τις «κόκκινες» περιοχές μπαίνει από σήμερα ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης μετά την συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις πριν από λίγο ανακοινώσεις του υπ Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνώμων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης η αυξηση των κρουσμάτων είναι 600%, καθώς από 7 κρούσματα στις 14 Γενάρη, αυτά έχουν φτάσει τα 49, γι αυτό και όλος ο δήμος μπαίνει στην «κόκκινη» ζώνη επιδημιολογικά για 7 μέρες.
Ανοιχτά παραμένουν, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, ενώ τα λύκεια του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης όπως σε όλες τις κόκκινες περιοχές θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.
Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν για το λιανεμπόριο τα εξής:
1. Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία της εξ’ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
2. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία του εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside).
3.Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.
4. Και στο επίπεδο αυτό, τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.
5. Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) λειτουργούν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, τηρώντας τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- Ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.
- Απαγόρευση πώλησης παιχνιδιών κάθε είδους που εντάσσονται στον ΚΑΔ 47.65.
- Χωρητικότητα ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. Ομοίως ο συνολικός αριθμός που προκύπτει αναρτάται σε εμφανές σημείο της πρόσοψης και αφορά μόνο στους πελάτες και όχι στον επιχειρηματία και στο προσωπικό.
- Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και 2 μέτρα μεταξύ των πελατών στα ταμεία.
Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.
Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται με εξαίρεση μόνο τους ρητά προβλεπόμενους τρόπους. Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις αναγκαίες βεβαιώσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθήσουν να τηρούνται απ’ όλους τα προβλεπόμενα μέτρα γιατί τα πρόστιμα παραμένουν σημαντικά.
Στην κορυφή της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος!
05.02.21 23:42
Στην κορυφή της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

• Μία πορεία γνώσης και επιστημονικής σταδιοδρομίας που ξεκίνησε από τη Σχολή Ικάρων, συνεχίστηκε με την Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές, πάντα ως αριστούχος...

«Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή,
είναι η ίδια η ζωή»
John Dewey

Το παραπάνω απόφθεγμα ταιριάζει απόλυτα και «κουμπώνει» ακριβώς στο σημερινό Σύμβουλο Επιχειρήσεων, πρώην δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Και αυτό γιατί η πορεία της ζωής του είναι παράλληλα μία συνεχή εκπαίδευση. Ξεκίνησε στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και συνέχισε στο Τεχνικό Λύκειο (ένα από τα καλύτερα της χώρας) στην ίδια πόλη.
Από εκεί, με τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων πραγματοποίησε ένα «όνειρο ζωής» που είχε από τα πρώτα παιδικά του χρόνια, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή του στη Σχολή Ικάρων και το Τμήμα Ιπτάμενων!
Ακολούθησαν εκπαιδευτικά βραβεία και αριστεία και ένα πλήθος επιτυχιών κατώτερων σχολών, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για τον Δημήτρη... Αποφασίζει έτσι να συνεχίσει περαιτέρω στην ανώτατη εκπαίδευση, ταυτόχρονα με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του οικογενειακές, επαγγελματικές και πολιτικές.
Μετά από εξετάσεις, έρχεται μία ακόμη εντυπωσιακή επιτυχία με την είσοδό του στο Τμήμα Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοιτά ως αριστούχος.
Ωστόσο, παρά τη νέα μεγάλη επιτυχία που είχε ως συνέπεια να λάβει και Υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία Ανθρώπινου Δυναμικού» του Τμήματος Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου, δυστυχώς οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις (Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας) τον εμπόδισαν στο να περατώσει τις σπουδές του.
Δεν το έβαλε κάτω, αλλά επανέρχεται παρά το πέρασμα των ετών και τις πάντα πολλές δράσεις που έχει αναπτύξει στη ζωή του. Έτσι συνεχίζει και πετυχαίνει την εισαγωγή του όπως και την ολοκλήρωση των σπουδών του επίσης ως αριστούχος, αυτή τη φορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Τοπικής Και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου! Υπήρξε μάλιστα συνεργασία για την περάτωση του συγκεκριμένου προγράμματος με τα Πανεπιστήμια Πειραιά, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και μέσα από το πεδίο της γνώσης αναδεικνύει μία έντονη προσωπικότητα, μία ισχυρή παρουσία και δράση με ανιδιοτελή προσφορά για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για το συνάνθρωπό του.
Ο συμπατριώτης που όλοι πλέον γνωρίζουμε από τις ισχυρές του παρεμβάσεις και θέσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την Ηλεία και το δήμο Ήλιδας, έχει κάνει την εκπαίδευση τρόπο ζωής γιατί απλά και ουσιαστικά είναι η ζωή του!
Άνθρωπος όχι μόνο της θεωρίας αλλά και της πράξης, το αποδεικνύει πρωτίστως στον τομέα της γνώσης και της εξειδίκευσης. Τώρα λοιπόν, όπως έγινε γνωστό και από μία θέση ως υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στη Διεθνή, Οικονομική Πολιτική, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σκαλοπάτι της εκπαιδευτικής πορείας για τον ίδιο και την προσωπική του διαδρομή...
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχείς δράσεις με rapid test στο Δήμο για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19
05.02.21 9:38
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχείς δράσεις με rapid test στο Δήμο για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μια σειρά από δράσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, με δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests) για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Τη Τρίτη 09 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 13:30 μπροστά από το Δημαρχείο Λεχαινών.
Τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Κάστρου από τις 09:00 έως τις 13:30,
ενώ άλλο κλιμάκιο, μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:00 έως τις 13:30.
Τη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μυρσίνη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, από τις 09:30 έως τις 13:30.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28