ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


O Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
20.04.16 11:43
O Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας επελέγη να συμμετάσχει, ως Θεματικός Σύνδρος στο 100 Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μετέχοντας σε παράλληλες συζητήσεις το Σάββατο 23 Απριλίου.
Ο Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας, γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και είναι κάτοχος τριών τίτλων σπουδών, BSc Chemistry, MSc Adult Education, PhD Environmental Geochemistry από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εργάζεται ως Καθηγητής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα των Περιβαλλοντικών Επιστημών.
Έχει δημοσιεύσει 31 μελέτες σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει συγγράψει στην αγγλική 5 κεφάλαια σε βιβλία επιστημονικών εκδοτικών οίκων του εξωτερικού και έχει εκδώσει ένα βιβλίο στην αγγλική γλώσσα με τίτλο, «Geochemistry – Earth’s System Processes».
Είναι μέλος της επιτροπής διαχείρισης δύο Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων με τίτλο, «Earth System Science and Environmental Management - ESSEM COST Action ES1302 και ES1306». Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής ενός διεθνούς συνεδρίου και ενός επιστημονικού περιοδικού και είναι κριτής σε 16 υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.
Συνεργάζεται σε από κοινού ερευνητικές δραστηριότητες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Καζακστάν.
Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας (2002-2006), Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (2008-2009), Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αμαλιάδας (2007-2009) και Γραμματέας Οργανωτικού ΝΟΔΕ-ΝΔ Ηλείας (2006-2009).
Παρουσία Σταύρου Κοντονή η Τελετή για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ήλιδα
20.04.16 11:26
Παρουσία Σταύρου Κοντονή η Τελετή για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ήλιδα
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταυρός Κοντονής αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου Ήλιδας και θα παρευρεθεί στην Αρχαία Ήλιδα, στην ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για την έλευση της Λαμπαδηδρομίας και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους XXXI Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας «Ρίο 2016».
Ο κύριος Κοντονής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Τελετή έλευσης στην Αρχαία Ήλιδα, όπως ενημέρωσε επίσημα η γραμματεία της Κυβέρνησης, τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων του Πύργου
20.04.16 11:20
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων του Πύργου
O Εμπορικός Σύλλογος Πύργου «Ερμής» γνωστοποιεί στα καταστήματα και στο καταναλωτικό κοινό το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων του Πύργου εν όψει των εορτών του Πάσχα
Αναλυτικότερα θα ισχύει από 25/04/2016 έως 02/05/2016 ως εξής:
Από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη, πρωί από τις 08:00-14:30 και το απόγευμα από 17:00-21:00
Την Μεγάλη Παρασκευή, ανοικτά 08.00-10.30 και 12:00-19:00 κλειστά 10:30 -12:00
Το Μεγάλο Σάββατο από 08:00-16:00
Δευτέρα του Πάσχα κλειστά
Από 03/05/2016 θα επανέλθει το κανονικό ωράριο.
Παρουσίαση βιβλίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Νίκου Δεμερτζή στην Αμαλιάδα
20.04.16 10:42
Παρουσίαση βιβλίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Νίκου Δεμερτζή στην Αμαλιάδα
Ο Δήμος Ήλιδας και ο συγγραφέας, καθηγητής – σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Νίκος Δεμερτζής, σας προσκαλούν την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, στην παρουσίαση – συζήτηση του Βιβλίου του: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ …στο πέρασμα της εφηβείας …στο διάβα της ζωής» των εκδόσεων «Σαββάλα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα συζητήσουν, εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα, η ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια Τζένη Παραριστείδου.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και θεατρικό δρώμενο, από την Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης του κ. Χάρη Κότσιφα.
ΛΟΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:
Ο Νίκος Α. Δεμερτζής γεννήθηκε στη Γλύφα Ηλείας και ξεκίνησε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία από την Αμαλιάδα, δίδαξε και στα 3 Λύκεια (Τεχνικό – Επαγγελματικό, 1ο και 2ο Λύκειο) για μια δεκαετία (1982-83 και 1987 – 1996).
Μετά από 20 χρόνια επιστρέφει (Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, ώρα 20:00, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας) για να παρουσιάσει το βιβλίο του, που είναι αποτέλεσμα πολυετούς ενασχόλησης του με την εφηβεία και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Εργάζεται με εφήβους πάνω από 30 χρόνια, υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου επαγγελματικού προσανατολισμού του προτύπου Γυμνασίου και Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης.
Σήμερα είναι Καθηγητής στο 4ο Γ. Λύκειο Ν. Σμύρνης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Ν. Σμύρνης και διοργανωτής σεμιναρίων Συμβουλευτικής Γονέων και Ημερίδων επαγγελματικού προσανατολισμού στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.
Τιμητική εκδήλωση για τον Απόστολο Καββαδία στην Αμαλιάδα
20.04.16 9:20
Τιμητική εκδήλωση για τον Απόστολο Καββαδία στην Αμαλιάδα
Εορταστική και τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καλίτσα στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα 2 Μαΐου.
Η εκδήλωση θα γίνει για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και προς τιμή του Απόστολου Καββαδία, του Αμαλιαδίτη τραγουδιστή περασμένων δεκαετιών.
''Ηλείας Εγκώμιον 2016'' από την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας
20.04.16 9:10
''Ηλείας Εγκώμιον 2016'' από την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας
''Ηλείας Εγκώμιον 2016''. Για τρίτη χρονιά φέτος, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 8μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία] μια σημαντική εκδήλωση.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ,στο χθες και το μέλλον της Ηλείας,αλλά και στις προοπτικές της.
Ευχή και προσδοκία,η προβολή του τόπου μας και του Πολιτισμού του, αλλά και αξίωση και στόχος,η επιστροφή των αρχαιοτήτων στην κοιτίδα τους,η διαφύλαξη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών που αποτελούν υπέρτατη και μοναδική, στους αιώνες, παρακαταθήκη του Νομού μας.
Απόδειξη της εμβέλειας ,που πλέον έγινε θεσμός, είναι η συμμετοχή μια πλειάδας επιφανών ανθρώπων, εκλεκτών μουσικών και ειδικών στα παραπάνω θέματα όπως
-Η Μικτή Χορωδία Πύργου
-Από τα Χρώματα της Ήλιδας, Γιώργος Γκιτζίρης - Χαρά Σκουλαρίκου.
-Εισήγηση Γιώργος Λεκάκης - Κοινοωνιολόγος-Λαογράφος-Δημοσιογράφος
Είναι μέλος:
του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας,
του ΔΣ της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων και
μέλος της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και των Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών.
με θέμα ''Οι… Ολυμπιακοί Αγώνες πριν ιδρυθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!''
-Απαγγελία Πάυλος Αυγερινόπουλος,Αναστασία Εγκαρχου,Νώντας Κωνταντακόπουλος,Αγγελική Μούσχου,Κυρακούλα- Κίρκη Σιούτη
-Ακούσματα από τραγούδια του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου
-Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ.Μαρίνος- συνθέτης
-Προλογίζει-απαγγέλει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ κ.Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και από όλα τα σημεία του Νομού,αφού αφορά τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους του. Η εισοδος θα ειναι ελεύθερη .
Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στην Αμαλιάδα
20.04.16 8:53
Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στην Αμαλιάδα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στηρίζει την απόφασή του από προηγούμενη γενική Συνέλευσή του να παραμείνουν τα καταστήματα της πόλης κλειστά αυτή την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
Συγκέντρωση ειδών για τους Σύριους πρόσφυγες από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
20.04.16 8:47
Συγκέντρωση ειδών για τους Σύριους πρόσφυγες από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην προσπάθεια της να συμβάλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής των Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τ.Κ. Μυρσίνης, συγκεντρώνει είδη ανάγκης και καλεί τους πολίτες, φορείς και συλλόγους, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους και με δεδομένη την αλληλεγγύη απέναντι στο σύγχρονο δράμα της προσφυγιάς να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.
Τα απαραίτητα είδη είναι:
Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (ενδεικτικά)
• Σαμπουάν – αφρόλουτρα – σαπούνια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες για μεγάλους & παιδιά
• Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα
• πάνες για παιδιά, είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες
• Απορρυπαντικά ρούχων για πλύσιμο στο χέρι
• Πλαστικές λεκάνες
• σακούλες απορριμμάτων
• Καθαριστικά – απολυμαντικά
Είδη διατροφής (ενδεικτικά)
• Γάλα μακράς διαρκείας
• Τυποποιημένα προϊόντα ζαχαρώδη μη ευαλλοίωτα (μπισκότα, κρουασάν, χυμούς)
Είδη ένδυσης (αποκλειστικά)
• Παιδικά εσώρουχα και παιδικές κάλτσες
Η παραλαβή των ειδών θα πραγματοποιείται στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας συλλόγους από την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου έως και Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου καθημερινά από τις 11:00 έως 14:00 από την αρμόδια επιτροπή
Ανοιξιάτικη παρέλαση από το Λαογραφικό Σύλλογο Ανδραβίδας
20.04.16 8:46
Ανοιξιάτικη παρέλαση από το Λαογραφικό Σύλλογο Ανδραβίδας
Ανοιξιάτικη παρέλαση με τίτλο: “Ήρθε η Άνοιξη, ήρθε το Καλοκαίρι» διοργανώνεται από το Λαογραφικό Σύλλογο Ανδραβίδας “Ο Μωριάς” την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το χώρο του Λαογραφικού Μουσείου με το Άρμα της Άνοιξης, το οποίο θα συνοδεύουν παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, καθώς και η Φιλαρμονική Ανδραβίδας και θα καταλήξει στο Δημοτικό Σχολείο.
Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Λεχαινά
20.04.16 7:23
Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Λεχαινά
Το πρόγραμμα υποδοχής και διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας απο τα Λεχαινά την Πέμπτη 21 Απριλίου
Ώρα 15:45
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στα Λεχαινά
Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Περικλής Ιακωβάκης που θα μεταφέρει την Φλόγα στην κεντρική πλατεία Λεχαινών (πλατεία Αγίου Δημητρίου) συνοδευόμενος από τέσσερις μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου
Ώρα 15:50
Άφιξη στην πλατεία Αγίου Δημήτριου
Σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας -Κυλλήνης Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ.
Ανάκρουση από την Φιλαρμονική Λεχαινών των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας, Βραζιλίας, καθώς και του Ολυμπιακού Υμνου
Ώρα 16:00
Παράδοση της Φλόγας στην Δεύτερη λαμπαδηδρόμο Ζωή Παρασκευοπούλου, που θα διανύσει μια διαδρομή περίπου 400 μέτρων προς την έξοδο της πόλης, συνοδευόμενη από τρεις μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου και ένα παιδί 11 ετών, προσφυγόπουλο από τη Συρία που φιλοξενείται στο LM Village της Μυρσίνης.
Ώρα 16:05
Αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας από τα Λεχαινά με αυτοκίνητο με προορισμό την Κυλλήνη και την Ζάκυνθο.
Διακοπή ρεύματος σε Σώστι και Κουρτέσι
20.04.16 6:18
Διακοπή ρεύματος σε Σώστι και Κουρτέσι
Λόγω εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών συντήρησης στο δίκτυο θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις κάτωθι περιοχές:
Από τις 8:30 και μέχρι τις 10:30 το πρωί στο Σώστι μετά των αρδευτικών περιοχών.
Από τις 9:00 και μέχρι τις 10:00 το πρωί στο Κουρτέσι, κατά μήκος της Νέας Εθνικής οδού προς Βάρδα, Παπαδοπουλαίικα, Καπελέτο.
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Τετάρτη 20 Απριλίου 2016
20.04.16 3:39
ΗΛΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Τετάρτη 20 Απριλίου 2016
• Εκδρομή όλων των Τάξεων του Γυνασίου Μακρισίων σε Πύλο, Μεθώνη, Κυπαρισσία
• Έναρξη ελέγχου δικαιολογητικών για κάλυψη θέσεων συμβολαιογράφων στην Ηλεία
• Επίσημη πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
• Διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας
• Εκδίκαση υπόθεσης κατά τέως Αντιδημάρχου Ήλιδας ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας
• Πεζοπορία στο μονοπάτι της Ειρήνης στην αρχαία πεδινή διαδρομή Αρχαίας Ήλιδας - Αρχαίας Ολυμπίας
• Πασχαλινό Παζάρι στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, από το Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Νομού Ηλείας “Ήλις”
• Παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παράστασης με τίτλο «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», στην Αίθουσα Αετωμάτων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας
• Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία από την “Ήλιδα Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας”
• Τερματισμός στην Αρχαία Ολυμπία της τρίτης Παγκόσμιας Διήμερης Πεζοπορίας “Ο Δρόμος των αθλητών προς τη Δόξα” στην κλασική διαδρομή Ήλιδα
• ¨Κόκκινα φανάρια” από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο
• Εργαστήριο “Ένα καπέλο για μένα” από το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις” στα Λεχαινά
• Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για την τριήμερη εξόρμηση στο Πάπιγκο - Δρακολίμνες από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας “Ορειβατείν”
• Λήξη παράτασης κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ∆ήµου Ζαχάρως για την προσωρινή διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων,
• προκειµένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της δυσµενούς και επικίνδυνης για τη δηµόσια υγεία και το περιβάλλον κατάστασης
• Λήξη συγκέντρωσης τροφίφων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Ομάδα Γυναικών Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο
• Έναρξη πασχαλινού παζαριού από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την προμήθεια καυσίμων από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
• Εκδροµή της Β΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου µε προορισµό την Καλαμάτα
• Εκδροµή της Α΄ και Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου µε προορισµό το Ναύπλιο
• Εκδροµή της Α΄,Β΄ και Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Βάρδας µε προορισµό το Ναύπλιο - Μυκήνες
• Εκδροµή της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Λεχαινών µε προορισµό τους Δελφούς - Αράχωβα
• Εκδροµή της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, µε προορισµό το Μεσολόγγι - Ναύπακτο
• Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια σκυροδέματος από τη ΔΕΥΑ Πύργου
• Συγκέντρωση φαρμάκων για τους πρόσφυγες από φορείς της Αμαλιάδας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου
• Διανομή των ειδών επισιτιστικής βοήθειας στους δικαι-ούχους του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης
• Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών
• Κατά τη διάρκεια του «1ου Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας», η συμβολική πομπή των δρομέων, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στην Τοπική Κοινότητα Περιστερίου
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Σώστι Αμαλιάδας
• Εκδρομή όλων των τάξεων του Γυμνασίου Σαβαλίων στα Καλάβρυτα
• Eκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πελοπίου που συµµετέχουν στο Πρόγραµµα ERASMUS+ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
• Eκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών της A,΄ Β΄ και Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Πύργου που συµµετέχουν στο Πρόγραµµα ERASMUS+ µε προορισµό την Αρχαία Ολυμπία
• Διδακτική επίσκεψη µαθητών της Α΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, µε προορισµό την Πάτρα στα πλαίσια του µαθήµατος της Χηµείας και της Φυσικής
• Μονοήµερη εκδροµή µαθητώντης Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, µε προορισµό τη Ναύπακτο
• Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κουρτέσι, κατά μήκος της Νέας Εθνικής οδού προς Βάρδα, Παπαδοπουλέϊκα, Καπελέτο
• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου “Οι Πυργιώτισσες” θα προσφέρει καφέ στο “Επαρχείο” με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων της πόλης του Πύργου
• Πρόβα τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στο Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου μαζί με τον ιερέα του χωριού
• Ανοικτή Δημόσια Διαβούλευση στη Ζαχάρω για την προετοιμασία της πρότασης της Ηλείας που θα υποβληθεί για ένταξη στo Πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
• Διανομή προϊόντων επισιτιστικής βοήθειας του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Ζαχάρως
• 2η Ημερίδα Πολιτισμού και Τουρισμού στο κτίριο του ΤΕΙ στον Πύργο.
• Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας
Η ΠΟΜΠΗ στήν Πεδινήν ΙΕΡΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΝ ΟΔΟΝ Ήλιδος-Ολυμπίας καί η ΥΠΟΔΟΧΗ της στόν Καρδαμά
20.04.16 3:23
Η ΠΟΜΠΗ στήν Πεδινήν ΙΕΡΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΝ ΟΔΟΝ Ήλιδος-Ολυμπίας καί η ΥΠΟΔΟΧΗ της στόν Καρδαμά
Επραγματοποιήθηκε μέ επιτυχία η εις τόν Καρδαμά ΥΠΟΔΟΧΗ τής Πομπής από Ήλιδα πρός Ολυμπία, πομπή που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Επτάλοφος" καί ο Πρόεδρός του, κ. Αχιλλεόπουλος Παναγιώτης.
Περί τήν 13.30 ώρα η πομπή έφθασε στό ύψος τού Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Καρδαμά, όπου τήν προϋπάντησαν μαθήτριες τού Δημ. Σχολείου Καρδαμά, ενδεδυμένες μέ αρχαίες Ελληνικές Χλαμύδες, καί συνοδευόμενες υπό τής Δ/ντριας τού Σχολείου, κ. Σαραντίδου Φωτεινής.
Προϋπάντησαν επίσης, τήν πομπή στό ίδιο μέρος ο Ιππεύς. κ. Γεώργιος Βούτος εκ Καρδαμά, καί ο Ηνίοχος, κ. Βρής Παναγιώτης, επίσης εκ Καρδαμά, μέ τήν σούστα του καί δύο άλογά του. Στήν πομπή συμμετείχε καί ο Ιππικός Όμιλος Ήλιδος «Ο Πέλοψ», μέ δύο άλογα, έναν Ιππέα καί έναν Ηνίοχον
Η πομπή( Ιππείς καί πεζοί) συνέχισε, διά τής κεντρικής οδού Καρδαμά, καί στήν Πλατεία Καρδαμά τήν υποδέχθιηκε πλήθος συγκεντρωμένων Καρδαμαίων, υπό τήν υπόκρουση τής Μουσικής τού "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ" τού Κωστή Παλαμά.
Τήν Μουσική επιμελήθηκε ο Αντιπρόεδρος τού Μορφωτικού Συλλόγου Καρδαμά, Μουσικός, κ. Χασαλεύρης Διον.
Μόλις η Πομπή έφθασε στήν, καταλλήλως διακοσμημένη, Πλατεία τού χωριού, τούς οδοιπόρους καλωσόρισε, μέ σύντομον χαιρετισμόν, ο Πρόεδρος τού Μορφωτικού Συλλόγου Καρδαμά «Κωστής Παλαμάς», Καθηγητής κ. Λιβαθηνός Άγγελος, ο οποίος είχε καί τήν ευθύνη τής διοργανώσεως τής υποδοχής.
Στήν υποδοχήν τής Πομπής στήν Πλατεία συμμετείχαν πολλοί Καρδαμαίοι, μαθητές τού Δημοτικού Σχολείου Καρδαμά, καί εκπρόσωποι τών συνδιοργανωτών Συλλόγων ( από τόν Σύλλογον Γονέων-Κηδεμόνων η κ. Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου καί η κ. Κυριακοπούλου-Τραγουστή Πόπη, από τήν Αρχειακή Βιβλιοθήκη Καρδαμά ο κ. Φωτακόπουλος Π. Δημ., καί από τόν Αθλητικόν Σύλλογον Καρδαμά «Θύελλα» ο κ. Γεωργόπουλος Νικ.)
Ακολούθως, απήγγειλαν μέ ωραία άρθρωση τό ποίημα τού Κωστή Παλαμά, «Ολυμπιακός Ύμνος» οι εκ Καρδαμά μαθήτριες τού Γυμνασίου, δεσποινίδες: Δέσποινα Τραγουστή καί Πηνελόπη Σταυροπούλου.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος τής Κοινότητος Καρδαμά, κ. Αρβανιτάκης Δ., απηύθυνε σύντομον χαιρετισμόν στά μέλη τής Πομπής, καί τέλος ο κ. Αχιλλεόπουλος ευχαρίστησε τόν Μορφωτικόν Σύλλογον καί τούς άλλους Συλλόγους γιά τήν διοργάνωση τής ωραίας μικρής εκδηλώσεως στόν Καρδαμά.
Μετά τό πέρας τής Εκδηλώσεως Υποδοχής, όλοι μαζί ( Καρδαμαίοι καί ξένοι Οδοιπόροι) συνέχισαν τήν οδοιπορία επί τής Κεντρικής Οδού Καρδαμά, πέρασαν τήν Γέφυρα Λατίφη Καρδαμά, καί συνέχισαν πρός τήν Εθνικήν Οδόν. Στό ύψος τής στροφής γιά Δουνέϊκα, οι περισσότεροι Καρδαμαίοι διέκοψαν τήν οδοιπορία, επιστρέψαντες στόν Καρδαμά, ενώ μερικοί συνέχισαν, συνοδεύοντες τήν Πομπήν μέχρι τά Δουνέϊκα.
Άριστες εντυπώσεις άφησε η Εκδήλωση αυτή, όχι μόνον στούς Καρδαμαίους, αλλά καί στούς ξένους Οδοιπόρους.
Καλή συνέχεια στόν κ. Αχιλλεόπουλον καί στήν Ομάδα του! Εύγε!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΔΡΥΣ ΣΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΗΣ
20.04.16 3:11
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΔΡΥΣ ΣΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 19 Απριλίου 2016
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.:106
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ O «ΩΛΟΝΟΣ»

ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΔΡΥΣ ΣΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΗΣ

Κλιμάκιο από μέλη του συλλόγου «Ωλονός», σε καθιερωμένη επίσκεψή στο δρυοδάσοςτης Κάπελης,εντόπισε μια τεράστια οικολογική καταστροφή που διαπράττεται καθημερινώς, από την μαφία των παράνομων ξυλοκόπων και ξυλεμπόρων στο δρυοδάσος,το οποίο τονίζουμε ότι ανήκει στοδίκτυο Natura και παρά ταύτα, από ότι διαφαίνεται,δεν του παρέχεται καμία μορφή προστασίας. Οι παράνομοι υλοτόμοι, επιστρατεύοντας την νοσηρή τεχνογνωσία τους, καταστρέφουν δένδρα δρυς με την μέθοδο του «αργούθανάτου», με απώτερο σκοπό να τα ξηράνουν, να τα υλοτομήσουν, να τα μεταφέρουν και να τα εμπορευθούν ως νόμιμα προϊόντα, εφόσον είναι ξερά.
Ο σύλλογος μας, εντόπισε δεκάδες δένδρα δρυς,στα οποία δυστυχώς έχουν γίνει διάφορες παρεμβάσεις με σκοπό να ξηρανθούν. Καταγράψαμε, με τον φακό μας, αρκετές τεχνικές,με τις οποίες οι παράνομοι ξυλοκόποι χρησιμοποιούν για ν’ αποτελειώνουν τα υγιή δένδρα. Μερικές από τις τεχνικές που αντικρίσαμε είναι:
Το χαράκωμα του κορμού και η απομάκρυνση μέρους του φλοιού του δένδρου. Τρύπημα του κορμού και εμφύτευμα εντός αυτού μεταλλικού σύρματος. Δέσιμο του κορμού με σύρμα, ώστε να στραγγαλίσουν την φλύδα. Χαράκωμα με αλυσοπρίονο για να έλθει στην επιφάνεια το εσωτερικό του κορμού με αποτέλεσμα ν’ αλλοιωθεί από διάφορα ζωύφια και στην συνέχεια εκεί που δημιουργείται εσοχή, τοποθετούν διάφορα εύφλεκτα υλικά και το καίνε.
Εντοπίσαμε επίσης φιαλίδια με υγρά μπαταρίας και ισχυρά ζιζανιοκτόνα φάρμακα,εφαρμοσμένα σε τομές επί των κορμών με σκοπό να ξεραθούν με «αργό θάνατο»όπως προαναφέραμε.
Τέλος,βρήκαμεσε εσοχές (κουφάλες) δένδρων ίχνη πρόσφατου εμπρησμού, με την βοήθεια βέβαια διαφόρων εύφλεκτων υλικών.
Τα σημεία της καταστροφής βρίσκονται στην διασταύρωση του δασικού δρόμου από Πανόπουλο προς Μαραγκέϊκα και από Αμπελάκια προς εθνική οδό «111».
Ο σύλλογος «Ωλονός»,δια μέσου του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου,καταγγέλλει την συνεχιζόμενη καταστροφή που συντελείται στο εν λόγο δάσος και ταυτόχρονα την αδιαφορία των δασικών υπηρεσιών, ως προς την πρόληψη και τον εντοπισμό των παράνομων υλοτόμωνκ.λπ.
Εμείς σε μια επίσκεψη ρουτίνας εντοπίσαμε μέρος της καταστροφής. Αναρωτιόμαστε, άραγε οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες το έχουν υπ’ όψιν τους; Και αν το έχουν τι έπραξαν για αυτό;

Ο πρόεδρος
Κώστας Παπαντωνόπουλος
μέλη του Δ.Σ.
Ένα ακόμη βήμα για τη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου σύνδεσης του Κατακώλου με την Πατρών - Πύργου
19.04.16 14:07
Ένα ακόμη βήμα για τη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου σύνδεσης του Κατακώλου με την Πατρών - Πύργου
Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκωλο», το οποίο θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του λιμένα Κατακώλου, μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών εργασιών που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 12.124.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013.
Και αυτό γιατί στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά στο θέμα της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων και ακινήτων για την κατασκευή του έργου, η οποία αποτελεί την τελευταία διαδικαστική πράξη πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.
«Στόχος μας είναι να γίνει απευθείας η σύνδεση του λιμένα Κατακόλου με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και τον βορειοδυτικό άξονα, Ελευσίνα –Πάτρα –Πύργος. Ήδη με δικούς μας πόρους, προετοιμάσαμε και ωριμάσαμε τις μελέτες για την παράκαμψη στα Λαστέικα και έχει γίνει πρόβλεψη ώστε να ενταχθεί στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) στη νέα προγραμματική περίοδο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που έκανε την εισήγηση του θέματος σημείωσε πως «πέρα από την εκπόνηση και έγκριση των οριστικών μελετών οδοποιίας, υδραυλικών και ηλεκτροφωτισμού, έχουν συνταχθεί και εγκριθεί τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι κτηματολογικοί πίνακες αναλογισμού, ενώ έχει εκδοθεί και είναι σε ισχύ η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την κήρυξη της αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων και μπορούμε σε ελάχιστο χρόνο να ξεκινήσουμε τη δημοπράτηση του έργου».
Να σημειωθεί πως το τμήμα που θα κατασκευασθεί είναι μήκους 3,3 χιλιομέτρων και θα δημιουργήσει ένα νέο οδικό άξονα με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία – Διασταύρωση Βουνάργου – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Σύνδεση με λιμάνι Κατακώλου», συνολικού μήκους 34 χλμ. περίπου.
Aπό την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, «ο Δρόμος των Αθλητών προς τη Δόξα»
19.04.16 12:32
Aπό την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, «ο Δρόμος των Αθλητών προς τη Δόξα»
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου, ξεκίνησε από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, «ο Δρόμος των Αθλητών προς τη Δόξα».
Πρόκειται για την διήμερη πεζοπορία που διοργανώνει ο Φυσιολατρικός – Οικολογικός Σύλλογος Νομού Ηλείας «Ο Επτάλοφος», η οποία καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους αγώνες του «Ρίο 2016», την Πέμπτη 21 Απριλίου.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και η αντιπροσωπεία του Δήμου, ανέμεναν τους πεζοπόρους και τους ιππείς που τους συνόδευαν, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.
Εκεί είχε στηθεί ένα όμορφο τελετουργικό, με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας που παρουσίασαν δρώμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μαθητών του 5ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου που απήγγειλαν ποιήματα, χορευτικό από το 2ο Δημοτικό και επίσης από το 2ο Γυμνάσιο, το χορευτικό του Δήμου Ήλιδας και επίδειξη αθλητών του αρχαίου αγωνίσματος Παγκράτιο, από τον Αθλητικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Αρραχθίων».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της Ήλιδας, όπως επίσης και κάτοικοι της Αμαλιάδας.
Χαιρετισμούς, εκτός του Δημάρχου Ήλιδας, απηύθυναν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας και ο πρόεδρος του Συλλόγου» Επτάλοφος» κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε:
«Κυρίες και κύριοι, ο Δήμος Ήλιδας, στο πλαίσιο της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας «Ρίο 2016», αποφάσισε εφέτος να συμμετέχει σε όλες τις παράλληλες δράσεις, που διοργανώνονται τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε ολόκληρη την Ηλεία.
Με αυτό ως γνώμονα, στηρίζουμε στο μέτρο του δυνατού, την προσπάθεια φορέων και εθελοντικών συλλόγων, όπως και η δική σας πεζοπορία από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία.
«Ο Δρόμος των αθλητών προς τη Δόξα», που διοργανώνεται από όλους εσάς τους πεζοπόρους και μέλη του Φυσιολατρικού Οικολογικού Συλλόγου Ηλείας «Επτάλοφος», δείχνει το μεγαλείο του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας.
Του γεγονότος που κατά την αρχαιότητα οι αθλητές αναμετρώντων με τους υπόλοιπους αθλητές του τότε γνωστού κόσμου, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η Ολυμπιακή περίοδος τότε ήταν κάτι ξεχωριστό.
Όχι μόνο για τις επιδόσεις και τους Ολυμπιονίκες που έμειναν στην ιστορία, αλλά και για την Ιερά Εκεχειρία.
Την πάλη του ανθρώπου με το ίδιο του το πολεμοχαρές είναι. Την περίοδο που έπαυαν όλες οι εχθροπραξίες και σταματούσαν οι πόλεμοι.
Την περίοδο που όλοι όσοι για τέσσερα χρόνια αναμετρώντων στα πεδία των μαχών, καλούνταν να συναγωνιστούν στο στίβο και την παλαίστρα, για ένα κλαδί ελιάς και τη φήμη που το ακολουθούσε.
Αυτό το μεγαλείο προσπαθούμε να αναβιώσουμε και σήμερα, δείχνοντας σε όλη την ανθρωπότητα το δρόμο προς τη δόξα. Διδάσκοντας στην πράξη στον ίδιο μας τον εαυτό, τις έννοιες που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο, να μας ακολουθούν και να μας στοιχειώνουν.
Είναι βαριά η παρακαταθήκη της περιοχής μας, όμως μας αρέσουν τα μεγάλα στοιχήματα. Βασικότερο όλων είναι να αποκαταστήσουμε την ιστορία και να δώσουμε στην Ήλιδα το ρόλο που της αρμόζει, όσον αφορά στην Ιερά Εκεχειρία.
Για εμάς η αρχαία Ήλιδα και η ευρύτερη περιοχή μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν, έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης τόσο του δήμου μας, όσο και της Ηλείας γενικότερα.
Πλέον, με τις προσπάθειες εξωστρέφειας που έχουμε ξεκινήσει από κοινού όλοι εμείς μαζί, νιώθουμε πως έχει φτάσει η ώρα να γίνει η σύνδεση της διοργανώτριας πόλης και της πόλης τέλεσης των Αγώνων.
Να αναδειχθεί η ιστορία της Ιεράς πομπής, που οι αθλητές με τους Ελλανόδικες έπειτα από μακρά παραμονή και προετοιμασία στην Αρχαία Ήλιδα, μετέβαιναν στην Ολυμπία.
Στόχος δικός μας είναι η διαρκής ανάδειξη της Ήλιδας, και της ιστορίας της. Να πρωτοστατήσουμε και να συμβάλουμε, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι, προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστός ο τόπος όπου συνέβαλε αποφασιστικά στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτές της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, του Ολυμπισμού και της Ιεράς εκεχειρίας.
Σας ευχαριστώ!»
Ολοκληρώθηκαν δυο προγράμματα του Κέντρου πρόληψης Ηλείας “Παρεμβάσεις” σε Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία
19.04.16 10:54
Ολοκληρώθηκαν δυο προγράμματα του Κέντρου πρόληψης Ηλείας “Παρεμβάσεις” σε Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία
Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας “Παρεμβάσεις” το πρόγραμμα για τους γονείς εφήβων στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για μια ομάδα συμβουλευτικής για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά στην εφηβεία και με στόχο να υποστηριχτούν στο μεγάλωμα των εφήβων. Συγκεκριμένα, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν θέματα σχετικά με τις ανάγκες και τις συμπεριφορές των εφήβων, να συζητήσουν για το νόημα αυτών των συμπεριφορών στην πορεία της ενηλικίωσής τους καθώς και τα όρια στη σχέση γονέων – εφήβων.Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9 συναντήσεις με τους γονείς που δήλωσαν συμμετοχή. Συντονίστρια των συναντήσεων ήταν η κα. Διονυσία Γκομώλη, κοινωνική λειτουργός.
Επίσης, ολοκληρώθηκε στην Ολυμπία το πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας και συγκεκριμένα για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο καιμέσα από 10 συναντήσεις τα παιδιά επεξεργάστηκαν θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την αυτοεκτίμηση και την προστασία του εαυτού, μέσα από δημιουργικούς και ενεργητικούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους και συναισθηματικής έκφρασης. Συντονίστρια των συναντήσεων ήταν η κα Λάγαρη Κατερίνα, ψυχολόγος.
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο για τα δεματοποιημένα απορρίμματα ο Δήμαρχος Πύργου
19.04.16 10:51
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο για τα δεματοποιημένα απορρίμματα ο Δήμαρχος Πύργου
Πρόσκληση σε σύσκεψη την Μ. Δευτέρα 25/4/16 στις 10.00 στο Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Η διαχείριση των αποθηκευμένων δεματίων απορριμμάτων της Πελοποννήσου» στάλθηκε σήμερα από τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο.
Στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός του κ. Καπετάνιου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παν/της Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Χριστίνα Μπαριτάκη και ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης Πελοπ. Δυτ.Ελλ. & Ιον. κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, έχουν κληθεί οι Δήμαρχοι: Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος, Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, Πύργου κ. Λιατσής, Ερμιονίδας κ. Σφυρής , Πύλου- Νέστορος κ. Καφαντάρης και Μονεμβασιάς κ. Τριχείλης.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής δήλωσε σχετικά:
«Μετά από επικοινωνία με τον κ. Καπετάνιο, θεωρώ πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι από τη σύσκεψη αυτή, στην οποία ως γνωστόν θα συμμετέχουν Ολλανδοί και Γάλλοι τεχνοκράτες, θα προκύψει λύση για το τεράστιο θέμα του «Ποτοκίου» και των 100.000 δεμάτων που σαπισμένα περιμένουν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του Πύργου και της γύρω περιοχής, από μια πιθανή πυρκαγιά».
Το Δήμαρχο Πύργου θα συνοδεύσουν ο Γ.Γ. κ. Χ. Αντύπας και ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Μπέλτσος.
Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
19.04.16 8:51
Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μετά από προσπάθειες στα Σούπερ Μάρκετ Πύργου και
Αμαλιάδας, συγκέντρωσε τρόφιμα για να μοιράσει στις οικογένειες που έχει εντάξει στους δικαιούχους βοήθειας.
Θα αρχίσει τη διανομή τροφίμων και ρούχων αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 το πρωί μέχρι 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Θεμιστοκλέους 28 στην Αμαλιάδας, θα συνεχίσει την Παρασκευή 22 Απριλίου και το Σάββατο 23 Απριλίου θα μοιράσει στον Πύργο και σε μακρινά χωριά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που στηρίζετε και ενισχύετε με κάθε τρόπο την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ευχαριστεί τα Σούπερ Μάρκετ Πύργου και Αμαλιάδος ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, Βερόπουλος και Τερχής ,τους Διευθυντές και το προσωπικό για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της.
Ευχαριστεί τις εταιρείες για την προσφορά τους σε προιόντα παραγωγής τους ή εμπορείας Φάρμα Ηλείας, Παντελής Πετρόπουλος ΑΒΕΕ στα Λεχαινά, Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος κατάστημα Αμαλιάδας και τον Χρήστο Παναγόπουλο Πρόεδρο παραγωγών σωματείου λαικών αγορών «Αναγέννησις».
Ξεκινά η διανομή των προιόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Ζαχάρως
19.04.16 7:17
Ξεκινά η διανομή των προιόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Ζαχάρως
Γίνεται γνωστό στους δημότες του δήμου Ζαχάρως που έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) ότι ξεκινά η διανομή των προιόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ - Η διανομή θα γίνεται στις κεντρικές αποθήκες του δήμου που βρίσκονται στη Ζαχάρω απέναντι από το Γυμνάσιο - Λύκειο και από τις 20 έως 22 Απριλίου και ώρες 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι.Οι δικαιούχοι να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ σε επίσημο έγγραφο.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83