banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ!
05.02.21 7:00
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ!
Εγκατάλειψη… Ντροπή… Αγανάκτηση…

Έχουν φτάσει στο σημείο ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο, με την ανικανότητα και την αδιαφορία τους, να το μετατρέψουν σε χώρο με εικόνες ντροπής και να το οδηγήσουν σε διαδικασία απώλεσης για το δήμο Ήλιδας και τους πολίτες του!...
Την παραπάνω «καυστική» δήλωση έκανε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, φανερά αγανακτισμένος από την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες σε νυν και πρώην δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλο αντίστοιχα, αλλά και σε διατελέσαντες Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους της εταιρείας ακινήτων που ένα «στολίδι» το άφησαν να γίνει σημείο ερημιάς και εγκατάλειψης.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος που έκανε δηλώσεις, επισκεπτόμενος τη συγκεκριμένη περιοχή του κάμπινγκ ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητέ Δήμαρχε μπορεί ενίοτε να σας εκνευρίζω ή να σας αναστατώνω κάθε φορά που παρουσιάζω προβλήματα του δήμου μας, όμως η πραγματικότητα και τα ίδια τα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό.
Γιατί σήμερα κ. Λυμπέρη, αντικρίζουμε δυστυχώς εικόνες ντροπής, αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Και όχι μόνον εδώ, αλλά κι αν στρέψουμε τις ματιές μας σε τούτο τον τόπο.
Και επειδή γνωρίζω και προσωπικά το θέμα του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, μιλάω ευθέως και για τις ευθύνες που ανήκουν στον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο την περίοδο Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015. Ήταν μία περίοδο που βρισκόμουν επανειλημμένα στην ΕΤΑΔ λόγω της προσωπικής μου φιλίας με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημητρίου, και έτσι θέλω να τονίσω ότι αν ο κ. Χριστοδουλόπουλος δεν αδιαφορούσε τελείως, το δημοτικό κάμπινγκ θα ήταν σήμερα στο δήμο μας.
Μικροπολιτική εξυπηρέτηση...
Επίσης αγαπητέ δήμαρχε, όταν το 2007, χρόνος που έληξε η σύμβαση παραχώρησης στο δήμο Αμαλιάδας και μετέπειτα Δήμο Ήλιδας, δεν ενδιαφερθήκατε ουσιαστικά για να επανέλθει η έκταση του κάμπινγκ στον πραγματικό του ιδιοκτήτη που είναι ο δήμος Ήλιδας και ο λαός της περιοχής μας. Φαίνεται λοιπόν έτσι ότι αποδεχθήκατε μία λύση που μικροπολιτικά σας εξυπηρετούσε, δηλαδή μία αμφίδρομη κατάσταση που κράτησε διαχρονικά, με την εκμίσθωση 2-3 μηνών κάθε καλοκαίρι ώστε ο δήμος να το αναθέτει κατόπιν σε επιχειρηματίες...
Παρατηρούσαμε λοιπόν όλοι, από τη μία να λέτε στους... ανυποψίαστους πολίτες ότι ευθύνεται η ΕΤΑΔ και εσείς «σχίζατε τα ιμάτιά σας» για να πάρετε πίσω την έκταση, και από την άλλη ορισμένοι δημοτικοί άρχοντες και αιρετοί να... απολαμβάνουν ένα χώρο για να περνούν καλύτερα τη θερινή περίοδο!!
Σήμερα λοιπόν και ενώ βρισκόμαστε στο Φεβρουάριο του 2021, μετά τα όσα έχουν γίνει ιδού το αποτέλεσμα... Και σας ερωτώ: Αν δεν ντρέπεστε για αυτή την εικόνα του κάμπινγκ που βλέπει κάθε πολίτης περπατώντας εδώ με απογοήτευση, τότε για ποια εικόνα μπορείτε να μας μιλήσετε; Μήπως για την τύχη και το μέλλον του Δημοτικού κάμπινγκ;
Θα παραχωρηθεί άραγε στο δήμο Ήλιδας; Ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτής της καταστροφής; Μήπως οι δημότες και πάλι; Ή μήπως σκέφτεστε και πάλι να τρέξετε την τελευταία στιγμή στην ΕΤΑΔ για να παρακαλέσετε να σας το παραχωρήσουν κάπου εκεί στον Ιούλιο;
Και για την ιστορία, να αναφέρω ότι ο χώρος παραχωρήθηκε από το τότε Υπουργείο Γεωργίας το 1976 ως ένδειξη αναγνώρισης της δημοτικής και κοινωνικής προσπάθειας, για να προστατευθεί από τον κίνδυνο μετατροπής του σε αυθαίρετη, απέραντη παραγκούπολη.
Αυτή λοιπόν η παραχώρηση έγινε για 30 χρόνια και έληξε το 2007, όταν η έκταση πέρασε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Έτσι από το 2008 το κάμπινγκ και οι εγκαταστάσεις του που πέρασαν στην ΕΤΑΔ εκμισθώνονται αποκλειστικά και μόνο για τους θερινούς μήνες.
Και όπως γνωρίζετε κ.κ. Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλε, με τις διατάξεις του άρθρου 196 του πολυνομοσχεδίου, το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων απορρόφησε έως και 100% θυγατρική του την ΚΕΔ και μαζί της τα περί 71.500 ακίνητα, εκ των οποίων έκταση 22.549τ.μ. των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ Κουρούτας.
Πού είναι το σχέδιο σας;
Ένα business plan ανάπτυξης και ένα σχέδιο συντήρησης του χώρου και των εγκαταστάσεων, αρκούσαν να κατατεθούν στην ΚΕΔ και με σοβαρό τρόπο και υπευθυνότητα ο δήμος να είχε τώρα το κάμπινγκ επί δεκαετίες. Και δεν απαιτούνταν καν μελέτες εκατομμυρίων κ. Λυμπέρη και κ. Χριστοδουλόπουλε...
Δυστυχώς για το δήμο και τους πολίτες δε σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων... Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ωστόσο επειδή έχω ήδη πει ότι θα επισημαίνω τα λάθη και τα προβλήματα, όχι αόριστα αλλά με ονοματεπώνυμο, δεν μπορώ να μην αναφερθώ -και αυτό θα πράττω με καθήκον βλέποντας να πλήττεται ο τόπος μου- στις ευθύνες που φέρουν Και οι υπεύθυνοι των ακινήτων από το δήμο, που αν και είχαν τη διαχείριση αυτού του περιουσιακού μας στοιχείου, εντούτοις επέμεναν να αδιαφορούν.
Περίμενα τουλάχιστον από τον τελευταίο, τον κ. Παλυβό, ο οποίος αφού συγκρούστηκε Μάλιστα με τη δημοτική αρχή και τον κ. Λυμπέρη και παραιτήθηκε με μακροσκελή αναφορά του σε συνέντευξη για τη διαχείριση του Δημοτικού κάμπινγκ, να ενημερώσει εκτενέστερα για το τι συνέβαινε και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κοιτάζοντας τους πολίτες με το κεφάλι ψηλά. Αν και γνωρίζω ότι έχει τις δυνατότητες, τόσο εγώ όσο και οι πολίτες διαψευστήκαμε, καθώς δεν πέρασαν λίγες μέρες από τις δηλώσεις και την παραίτησή του και... ανέλαβε Αντιδήμαρχος! Τα λόγια σε αυτή την περίπτωση είναι περιττά...
Θέλω τέλος να δηλώσω ότι προσωπικά θα επισκέπτομαι κάθε γωνιά του δήμου και θα ενημερώνω τους συμπατριώτες μου, ώστε να γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και να οδηγήσουμε αυτό τον τόπο σε καλύτερες μέρες!»


Τι έλεγε πριν λίγο καιρό ο πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων και σημερινός Αντιδήμαρχος!

Με αγανάκτηση είχα διαπιστώσει αυτά που πριν λίγες μέρες έλεγε στην παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων του δήμου ο κ. Χρήστος Παλυβός, που τελικώς επανέκαμψε στη δημοτική αρχή.
Τι είχε πει για το κάμπινγκ:
«Εγώ προσπάθησα από πέρυσι να έχουμε την παραχώρηση του κάμπινγκ για πολλά χρόνια. Δυστυχώς, δεν υπήρχε η βούληση, δεν υπήρχε η όρεξη από κάποιους που ήταν αρμόδιοι; Δεν έγινε μέχρι σήμερα τίποτα. Άρα, δεν υπάρχει και νόημα να είμαι εδώ που είμαι. Να κάνω τι εδώ; Τη διαχείριση ενός ενοικίου του κτιρίου της Κουρούτας; Δεν αξίζει τον κόπο...»
Με δυσφορία δε για την αντιμετώπιση που πιθανότατα είχε, πρόσθεσε και το εξής:
«Με βαθιά λύπη διαπιστώνω ότι ουδόλως αξιολογούνται και σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύονται οι αξίες της αληθινής προσφοράς, της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, του εθελοντισμού και της χρηστής διοίκησης».
Με τηλεφωνικό ραντεβού θα λειτουργούν οι υπηρεσίες στο Δήμο Πηνειού
05.02.21 6:54
Με τηλεφωνικό ραντεβού  θα λειτουργούν οι υπηρεσίες στο Δήμο Πηνειού
Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ύστερα από συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρό-γαστρεντερολόγο Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ιατρό-καρδιολόγο Γεώργιο Παναγούλια, με θέμα την προστασία των δημοτών και των δημοτικών υπαλλήλων, από τη διάδοση της πανδημίας covid-19, ανακοινώνει τα εξής:
«Συστήνουμε αυστηρή τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας από όλους, μετακίνηση του πληθυσμού μόνο όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, χρήση μάσκας, τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων καθώς και εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι κλπ).
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού στα παρακάτω τηλέφωνα:
Τηλεφωνικό κέντρο: 2623360700
Γραφείο Δημάρχου: 2623360758
Τεχνική Υπηρεσία: 2623360715
Οικονομική Υπηρεσία: 2623360777
Διοικητική Υπηρεσία: 2623360769
Δημοτολόγιο: 2623360709,713
Ληξιαρχείο: 2623360716
ΚΕΠ Γαστούνης: 2623360712,718,722
d.gastounis@kep.gov.gr)
ΚΕΠ Βαρθολομιού: 2623360536, 537
d.vartholomiou@kep.gov.gr)
ΚΕΠ Τραγανού: 2623360923
d.traganou@kep.gov.gr)
Αρνητικά όλα τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο Μπόρσι - στη Βάρδα από τα 204 test βρέθηκαν 4 θετικά
05.02.21 6:53
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγείας διενέργησε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests), τη Τετάρτη στο Μπόρσι, όπου σε σύνολο 60 δειγμάτων ήταν ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Σήμερα 04 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας, πραγματοποιηθήκαν 204 rapid tests, εκ των οποίων τα θετικά ήταν 4.
Από αυτά τα 4 κρούσματα, τα 2 είχαν ήδη υποβληθεί σε rapid test τις προηγούμενες ημέρες και είχαν βγει θετικά, ενώ το ένα είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται δυο κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο μας, το ένα έξω από το Δημαρχείο της Κυλλήνης από τις 09:30 έως τις 13:30, και το άλλο στην Ανδραβίδα στην πλατεία «Αγ. Σοφίας», από τις 09:30 έως τις 13:30.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες
04.02.21 16:02
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανακοινώνει ότι την επόμενη εβδομάδα από Τρίτη έως Πέμπτη (9, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2021) και ώρες 9:00 – 13:00, θα γίνει διανομή βασικών επισιτιστικών αγαθών υλοποιώντας τη δράση «Πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19».
Για τη συγκεκριμένη δράση η χρηματοδότηση προέρχεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του δήμου μας.
Όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, η διανομή θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τους ωφελούμενους και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας στην αποθήκη του Δήμου που βρίσκεται στην υπηρεσία Καθαριότητας και σε περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης και για εξαιρετικούς λόγους θα προβούμε σε κατ’οίκον διανομή. Οι ωφελούμενοι των Δ.Ε Λαμπείας και Λασιώνoς θα απευθυνθούν στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.
Oι ωφελούμενοι της δράσης προέκυψαν μετά από αξιολόγηση των υποβληθεισών αιτήσεων από την ορισθείσα αρμόδια επιτροπή του Δήμου σύμφωνα με κοινωνικά, εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2624022549 με εσωτ.151.
Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης 20 Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
03.02.21 16:09
Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης 20 Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, 20 Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία της 26ης και 27ης Ιανουαρίου, κηρύχθηκαν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Πρόκειται για τις Κοινότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Κλαδέου, Πελοπίου, Καυκωνίας, Στρεφίου, Χελιδονίου, Κρυονερίου, Αρχαίας Πίσας, Πευκών, Κάμενας, Μάγειρα, Λούβρου, Φλόκα, Άσπρων Σπιτιών, Βασιλακίου και Ξηροκάμπου της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας, των Κοινοτήτων Νεράιδας, Λάλα και Κούμανι της Δ.Ε. Φολόης και της Κοινότητας Αγίας Τριάδας της Δ.Ε. Λασιώνος.
Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική επίδραση της κακοκαιρίας στις παραπάνω περιοχές. Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2021. Με την κήρυξη των προαναφερόμενων Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταγράψει τις ζημιές τις οποίες υπέστη το αγροτικό και το δημοτικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές των πληγεισών Κοινοτήτων, ώστε να αποκατασταθούν με σχετικές χρηματοδοτήσεις. Για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή, θα έχει στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων, υπήρξαν επίσης φαινόμενα καθιζήσεων και διαβρώσεων σε όλο το μήκος του αγροτικού οδικού δικτύου, ενώ και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, τα αντλιοστάσια αλλά και μέρος του δικτύου ύδρευσης σε πολλές Κοινότητες, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η σύνταξη αιτήματος για κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπήρξε άμεση και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπαγεωργίου για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας. Αυτό σημαίνει ότι οι πληγείσες Κοινότητες θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μέσα από τη χρηματοδότηση που θα καθοριστεί προσεχώς για το σκοπό αυτό».
Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, δήλωσε: «Έχοντας πλήρη γνώση για την έκταση και το μέγεθος των ζημιών, θεωρώ ότι η κήρυξη των 20 Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια δίκαιη εξέλιξη. Οι ζημιές δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν αν δεν μπαίναμε σ’ αυτό το ειδικό καθεστώς με μια έκτακτη χρηματοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων από την Κυβέρνηση».
Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL – GAME CHANGERS
03.02.21 15:58
Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL – GAME CHANGERS
Tο STEAM και η Ρομποτική έχουν ενταχθεί ήδη στο πιλοτικό Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και μετά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που ήδη ξεκίνησε μέσω του ΙΕΠ και της Eduact θα ξεκινήσουν τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του σχολείου ενταγμένα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης :
“Η προηγούμενη μου εμπειρία από την συμμετοχή μου με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι εξαιρετικά θετική. Είμαι χαρούμενος που το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου έχει ήδη εξοπλιστεί με σετ και κιτ ρομποτικής που προσέφερε η Εduact σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς του σχολείου υπευθύνους των εργαστηρίων δεξιοτήτων για το ζήλο τους να επιμορφωθούν και να συμμετέχουν σε κάτι πρωτοπόρο.
Οι μαθητές μας θα συνεργάζονται σε ομάδες για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους με κατασκευές μακετών για να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του πραγματικού κόσμου.Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι μια συνεργασία του ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ με το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό – Eduact καθώς επίσης και τον Οργανισμό για την Αναγνώριση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας – FIRST.
Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η εξειδικευμένη γνώση των δύο τελευταίων στον τομέα της ρομποτικής, προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών καθώς και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και να δημιουργηθεί μία κοινότητα υποστήριξης – ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανακάλυψης της γνώσης και το σημαντικότερο που δεν πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι εκπαιδευτικοί είναι πως η δράση γίνεται από τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι εμπνευστές και αρωγοί στην εμβληματική αυτή πρωτοβουλία.”
Με παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τον χαιρετισμό της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα το πρόγραμμα εξ’ Αποστάσεως Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η υπουργός στην εισαγωγική της ομιλία έκανε και ειδική αναφορά στα σχολεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Ηλεία που έχουν επιλέξει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η προηγούμενη εμπειρία ή ειδική γνώση δεν χρειάζεται! Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων μπορούν να αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος, αφού φυσικά επιμορφωθούν κι αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσουν.
Προβλέπονται 10 ώρες σύγχρονης επιμόρφωσης για την κατανόηση των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και 6 ώρες εύκολης και διασκεδαστικής επιμόρφωσης στη χρήση του εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η διαδικασία γίνεται με διαδραστικό εργαστήριο και εξοπλισμό που έχει στο σχολείο, ενώ οι εκπαιδευτικοί διαθέτοντας προσωπικό χρόνο τα απογεύματα έχουν τη δυνατότητα να εξασκηθούν με τον εξοπλισμό πριν ξεκινήσουν να υλοποιούν το πρόγραμμα στην τάξη.
Επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους:
● Υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης
● Εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς
● Εγχειρίδια μαθητών και μαθητριών
Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης για τα κρούσματα του κορωνοϊού
03.02.21 14:13
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης για τα κρούσματα του κορωνοϊού
Αγαπητοί Συνδημότες,
επειδή τις τελευταίες μέρες εχει αναπτυχθεί έντονη παραφιλολογία, σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοιου στο Δήμο μας, και επειδή πιστεύω υπεύθυνη ενημέρωση σημαίνει υπεύθυνος πολίτης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι:
Την τελευταία εβδομάδα από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ έχει καταγράφει στατιστική σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο μας.
Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τη Δημόσια Υγεία.
Πραγματοποιούμε επαναλαμβανόμενα rapid test, καθημερινά σε όλο το εύρος του Δήμου μας, για να εντοπιστούν νέα κρούσματα, και να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού.
Λαμβάνουμε, και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία, και απαραίτητα μέτρα, που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί επιστήμονες.
Η αποφυγή μετάδοσης του κορωνοιου είναι υπόθεση όλων μας, αλλά αποτελεί και ατομική ευθύνη. Οι μεταλλάξεις του ιού, η αυξημένη μεταδοτικότητα, και μολυσματικοτητα, η επιδείνωση των επιδημιολογικών παραμέτρων στο γειτονικό νόμο, μας επηρεάζουν έντονα, και μας προβληματίζουν.
Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, εφαρμοζουμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ιδιως όταν υπάρχει στενή επαφη με επιβεβαιωμένο κρούσμα (καραντίνα 14 ημερών, και επι εμφάνισης συμπτωμάτων ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση).
Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση. Δε χρειάζεται πανικός και αναπαραγωγή μυθοπλασιων! Με στοχευμενες κινησεις, ατομική, και συλλογική υπευθυνότητα, θα ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.
Η Δημοτική Αρχή του Δημου μας θα προασπίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των Συνδημοτών μας.
Αντώνιος Πατρινός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας
03.02.21 13:45
Αντώνιος Πατρινός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας
Αναγκαία, μόνη και τελευταία παρέμβαση
Για τους εραστές της δημοσιότητας:
Η επιλογή του τρόπου σύγκλησης της συνεδρίασης του Δ.Σ. αποτελεί και είναι αποκλειστική επιλογή του Προέδρου. Και οι τέσσερις επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Ήλιδας, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, που με γνωρίζουν πάνω από μισό αιώνα, ξέρουν καλά ότι κανένας δεν μου επιβάλλεται, πολλώ δε μάλλον ουδείς με εκβιάζει όπως και αν το επιχειρήσει. Γνώμονας για την συνεδρίαση του Δ.Σ. με περιφορά αποκλειστικά είναι η διαφύλαξη της υγείας των συμμετεχόντων, των προσώπων, που συγχρωτίζονται και γενικότερα του λαού του Δήμου. Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη, μας χτυπάει την πόρτα, αφού ο γειτονικός Νομός Αχαΐας κοκκίνισε ήδη, όπως η Βόρεια Ηλεία που βρίσκεται στα όρια του κόκκινου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραμείνει ζωντανό και λειτουργικό μέσα στις ζοφερές συνθήκες τα πανδημίας και προσκαλώ όλες τις παρατάξεις να συμβάλλουν σε αυτό.
Αμαλιάδα Δ. Ήλιδας 3-2-2021

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Αντώνιος Β. Πατρινός
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου η επίσκεψη Μαιών στο Νοσοκομείο Κρεστένων
03.02.21 13:29
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου η επίσκεψη Μαιών  στο Νοσοκομείο Κρεστένων
Το δίκτυο Πρωτοβάθμιων Μαιευτικών Υπηρεσιών Ηλείας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο – ΚΥ Κρεστένων, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 για έλεγχο τεστ ΠΑΠ. Έχουν ενημερωθεί οι κυρίες για την ημέρα και ώρα προσέλευσης από τη γραμματεία. Σας ενημερώνουμε οτι τηρείται σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημέρα και ώρα επικοινωνίας με τη γραμματεία. Οι κανόνες προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 τηρούνται ευλαβικά, ενώ ο αριθμός πολιτών έχει μειωθεί στο μισό πάντα με ραντεβού και απόσταση για να μην υπάρχει συνωστισμός.
Μπορείτε άμεσα να ενημερώνετε τα γραφεία μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας που είναι 2625360234 για την πραγματοποίηση του τεστ ΠΑΠ, για την επόμενη επίσκεψη του δικτύου Μαιών.
Δήμος Πηνειού: Αναστολή λειτουργίας Λαϊκών αγορών
03.02.21 13:21
Δήμος Πηνειού: Αναστολή λειτουργίας Λαϊκών αγορών
Η αύξηση κρουσμάτων λόγω έξαρσης διασποράς κορονοϊού που παρατηρείται πανελλαδικά αλλά και σε όμορο δήμο τις τελευταίες ημέρες ,μας υποχρεώνει να αναλάβουμε και πάλι τις ευθύνες μας, δεδομένου ότι κανένα μέτρο δε θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χωρίς τη συνεργασία και την ανάληψη ατομικής ευθύνης.
Με απόφαση του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση covid-19 αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία των Λαϊκών αγορών του Δήμου Πηνειού, το χρονικό διάστημα μεταξύ 8/2/2021 έως και 28/2/2021.
Θετικός στον ιό ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
25.01.21 10:50
Θετικός στον ιό ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Θετικός στον ιό ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας και ίδιος έγραψε στη σελίδα του Δήμου στο Φέις Μπουκ:
"Αγαπητοί Συνδημότες,
Μετά τα σημερινά rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο βρέθηκα θετικός στον ιό COVID 19.
Έγινε μοριακός έλεγχος στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και αναμένω τα αποτελέσματα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις με πράξη ευθύνης σας ανακοινώνω πως πρέπει να βρίσκομαι σε καραντίνα και αποχή καθηκόντων.
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας".
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
25.01.21 9:16
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήττει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, από αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 έως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 συγκεκριμένες ώρες ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους.
Ωστόσο ο Δήμος έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.
Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.
Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιες υπάλληλοι Χρυσούλα Γιαννοκώστα και Σταυρούλα Νικολοπούλου.
Με τη νέα της σύνθεση συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
24.01.21 14:08
Με τη νέα της σύνθεση συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Με τη νέα της σύνθεση, αμέσως μετά τις διορθωτικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας. Στη συνεδρίαση, εκτός του κ. Λυμπέρη ο οποίος έχει και τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντώνης Πατρινός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Ευγένιος Αστερής, Διοικητικών Χρήστος Παλυβός, Καθαριότητας Ευάγγελος Χριστοφόρου, Δημοτικών Διαμερισμάτων κ Βασίλης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΝΠΠΔ «Ο Ηλείος» κ. Γιώργος Μπακέλας.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των κινήσεων που θα αναληφθούν άμεσα από όλους, προκειμένου να «τρέξουν» θέματα που η υλοποίησή τους θα φέρει το Δήμο Ήλιδας, στο σημείο που δικαιωματικά του ανήκει. Ο κ Λυμπέρης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες με Υπουργούς της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια που κάνει - εν μέσω μιας πρωτόγνωρης ,για όλη τη Χώρα, κατάστασης λόγω της πανδημίας, - να προχωρήσει έργα που παρέμεναν στάσιμα στο Δήμο Ήλιδας. Ζήτησε από όλους να «σηκώσουν τα μανίκια» και να εργαστούν συστηματικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, που καθημερινά εμφανίζονται και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Δήμου.
Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ο κ. Λυμπέρης, είπε πως ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Αμαλιάδας και αφορά την εισφορά σε χρήμα των ιδιοκτητών οικοπέδων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης, οδεύει προς επίλυση και σύντομα θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις που όχι μόνο θα αφαιρούν οριστικά τον κίνδυνο καταλογισμού των χρηματικών ποσών, αλλά και θα λύνουν τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί με την κύρωση της πράξης εφαρμογής στον οικιστικό ιστό της πόλης.
Στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης άκουσε τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά οι τομείς του Δήμου από τους Αντιδημάρχους, τονίζοντας πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους συμβάλλοντας στην επίλυσή τους.
Tα σχόλια της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" για την αντιμισθία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Παπαδάκου που έφεραν εξελίξεις
22.01.21 15:40
Tα σχόλια της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας
Βάλαμε... φωτιές!!!

Πρώτη απ’ όλα τα ενημερωτικά μέσα της Ηλείας, έντυπα και ηλεκτρονικά, η εφημερίδα μας ανέδειξε χθες σε πρωτοσέλιδό της την απόφαση του Δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη να μετατρέψει σε έμμισθο τον άμισθο μέχρι τώρα Αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο.
Το άρθρο μας μόλις διαβάστηκε χθες το πρωί, αμέσως μεταδόθηκε σε όλη την Αμαλιάδα (αργότερα το αναμετάδωσαν και πολλές ιστοσελίδες) και τα σχόλια δεν ήσαν καθόλου κολακευτικά.
Όχι πως η απόφαση του Δημάρχου είναι παράνομη, αλλά ο Ανδρέας Παπαδάκος, που τον μισό περίπου χρόνο ζει στον Καναδά, θεωρείται από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Δήμο Ήλιδας και να παίρνει το μισθό Αντιδημάρχου αδικεί τον ίδιο και προκαλεί τον δοκιμαζόμενο λαό, όχι μόνο του Δήμου Ήλιδας, αλλά και της υπόλοιπης Ηλείας.


Ξάφνιασε πολύ και όλους σχεδόν τους δημότες του Δήμου Ήλιδας η απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας να «αναβαθμίσει» σε έμμισθο, από άμισθο που ήταν μέχρι τώρα, το Αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο!!! Και όλοι σχεδόν αναρωτιόνται:
- Καλά! Έχει τόσο ανάγκη τον μισθό ο Ανδρέας Παπαδάκος;
- Απαίτηση δική του ήταν ή δώρο του Λυμπέρη;
Αν είναι δώρο του Λυμπέρη θα δεχθεί ο Παπαδάκος να παίρνει ένα χιλιάρικο το μήνα από το Δήμο, όταν ο ίδιος κάνει δωρεές δεκάδων χιλιάδων κάθε μήνα;


Ψάχνουμε να δούμε τον λόγο με τον οποίο ο Λυμπέρης μετέτρεψε από άμισθο σε έμμισθο Αντιδήμαρχο τον Παπαδάκο! Να του λείπει ένα χιλιάρικο το μήνα αποκλείεται, αλλά γιατί τότε; Για να τον εκθέσει ή για να τον ...τιμήσει;


Ως πιθανότερο φαντάζει να «παραιτηθεί» της αμοιβής του (και όχι μόνο;) ο Ανδρέας Παπαδάκος, που απουσιάζει αυτές τις ημέρες στον Καναδά, αλλά πλέον η ...ζημιά έχει ήδη γίνει!
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ: “Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου”
22.01.21 15:14
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ:  “Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου”
Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη να ζητήσει και να αποδεχτεί τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων κ. Θανάση Φουντά και κ. Χρήστου Νικολόπουλου, καθώς και τον ορισμό εμού ως αντιδήμαρχο με αντιμισθία στον δήμο Ήλιδας.
Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες με αιφνιδίασαν, δεν είχαν περιέλθει εις γνώσιν μου, οι οποίες με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και δηλώνω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να τις αποδεχτώ.
Κρούω τον κώδωνα στον κ. Λυμπέρη ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές του ‘ενός ανδρός αρχή’. Το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ δεν έχει θέση στον δήμο Ήλιδας, πολλώ δε μάλλον δεν είναι κάτι που εκφράζει εμένα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υιοθετήσω.
Ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν είναι φερέφωνο κανενός και ‘πλανώνται πλάνην οικτράν’ εάν θεωρούν κάποιοι, ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ότι μπορούν να παίζουν με το όνομά μου και την προσωπικότητά μου.
Γνωρίζουν όλοι καλά ότι αγαπώ τον τόπο μου και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε μόνο ένα σκοπό: ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
Επιδίωξή μου, και το έχω καταστήσει εξαρχής σαφές, είναι να προσφέρω στους συμπολίτες μου, να προσφέρω στον τόπο, να λειτουργήσουμε ως μία συμπαγής ομάδα που μοναδική της μέριμνα θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, η εκτέλεση σημαντικών έργων, η στήριξη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.
Η προσφορά μου είναι ανιοδοτελής και γίνεται αντιληπτό ότι η θέση έμμισθου αντιδημάρχου, που αποφάσισε να μου ‘προσφέρει’ ο κ. Δήμαρχος, είναι μία θέση που με προσβάλλει και φυσικά δεν την αποδέχομαι.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι δεν ερωτήθηκα από τον κ. Λυμπέρη, δεν συζήτησα μαζί του και δεν αποδέχομαι την συγκεκριμένη θέση. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά για να αποκομίσω χρήματα, τα οποία δεν έχω ανάγκη, ασχολήθηκα με τα κοινά για να προσφέρω.
Επίσης, σε ότι αφορά τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων, είχα μόνον μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην οποία με ενημέρωσε ότι έχει ανακύψει ζήτημα, ωστόσο του ξεκαθάρισα να μην προβεί σε καμία ενέργεια και να αναμένει την επιστροφή μου, για να συζητήσουμε και να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Αυτή ήταν και η τελευταία μας επικοινωνία, δεν έλαβε υπόψη του αυτό που ζήτησα, ως εκ τούτου δεν αποδέχομαι τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων, του κ. Φουντά και του κ. Νικολόπουλου, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης μου. Άλλωστε, εξαρχής είχαμε πει στην παράταξη ότι θα εμπιστευθούμε τους νέους ανθρώπους.
Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Λυμπέρης ότι πορευτήκαμε μαζί κατά την προεκλογική περίοδο, είμαι ο αναπληρωτής του και οφείλει να με ενημερώνει για κάθε του ενέργεια και για κάθε του απόφαση.
Οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα δεν εκπέμπουν καμία σοβαρότητα και οφείλω να τον ανακαλέσω στην τάξη, για το καλό του τόπου.
Οι πολίτες μας ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί πίστεψαν σε εμάς και έχουμε να υλοποιήσουμε σημαντικό έργο. Δεν μας εμπιστεύτηκαν το δήμο για να εξυπηρετήσουμε προσωπικές μας επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν προτίθεται να γίνει ‘όχημα’ κανενός, ούτε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, ούτε προτίθεται να εξυπηρετήσει συμφέροντα τρίτων.
Δεν προτίθεμαι λοιπόν να επιτρέψω σε κανέναν να με χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου και δεν πρόκειται να ανεχθώ ανάλογες συμπεριφορές.
Ξεκαθαρίζω δε ότι, η απουσία μου αυτή την περίοδο στο εξωτερικό δεν με καθιστά εκτός της δημοτικής παράταξης και των τεκταινόμενων στον δήμο. Παρακολουθώ στενά όλες τις εξελίξεις και καλώ τον κ. Λυμπέρη να βάλει σε προτεραιότητα το καλό του δήμου και των πολιτών.
Δεσμεύομαι ότι θα πράξω τα δέοντα ώστε ο δήμος Ήλιδας να επανέλθει στην ομαλότητα και να ξαναβρεί τον βηματισμό του.
Και για να μην υπάρξουν παρερμηνεύσεις και βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα, η διαφορετική προσέγγιση εμού και του Δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα δεν σημαίνει ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις μας, εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τις ικανότητές του ως πολιτικού και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την χρυσή τομή για το καλό του δήμου.

Ανδρέας Παπαδάκος
Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Ήλιδας
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Υπουργό Ναυτιλίας
21.01.21 6:47
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Υπουργό Ναυτιλίας
Θέμα χρόνου η έναρξη του έργου αναβάθμισης
της χερσαίας ζώνης Κατακόλου

*Θα ακολουθήσει η έγκριση κατασκευής του κτιρίου Σένγκεν, μετά την αναπροσαρμογή της μελέτης, βάσει του νέου Κανονισμού του ΣΕΕ

Θέμα λίγων ημερών είναι η παροχή της θετικής γνωμοδότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας για την έναρξη εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου». Αυτό δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, στην Αθήνα. Η κατασκευή του κτιρίου Σένγκεν θα ξεκινήσει μετά την αναπροσαρμογή της μελέτης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού που διέπει την λειτουργία των κτιρίων Σένγκεν.
Η συνάντηση τους ήρθε σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεργασίας του κ. Γιαννόπουλου, τόσο με τον ίδιο τον Υπουργό όσο και με τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και άλλα στελέχη του Υπουργείου, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σχετικά με το κτίριο Σένγκεν (Schengen) και την ανάγκη αναπροσαρμογής της μελέτης, στις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ), που αφορά στο Σύστημα Εισόδου-Εξόδου (ΣΕΕ) στα θαλάσσια Συνοριακά Σημεία Διέλευσης. Απαιτήσεις, οι οποίες προστέθηκαν στον νέο Κανονισμό, σε χρόνο μεταγενέστερο από την έγκριση της μελέτης κατασκευής του εν λόγω έργου.
Ο κ.Γιαννόπουλος, εξήγησε στον κ. Πλακιωτάκη ότι η αναμονή αναπροσαρμογής της μελέτης, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές καθυστερήσεις στην έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, δεδομένου ότι, η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο έχει γίνει ήδη από τις 13 Οκτωβρίου 2020, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Αυτές οι καθυστερήσεις, εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, μπορούν να αποφευχθούν, αν το Υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει, σε πρώτη φάση, την έναρξη κατασκευής του συνόλου του έργου, εξαιρώντας το κτίριο Σένγκεν, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητη και αυτοτελή δομική κατασκευή. Η έγκριση του Υπουργείο δε, για το εν λόγω κτίριο, μπορεί να δοθεί σε δεύτερο χρόνο, αφού ολοκληρωθεί – παράλληλα με την εκτέλεση των υπολοίπων εργασιών - η διαδικασία αναπροσαρμογής της μελέτης, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού που διέπει την λειτουργία των κτιρίων Σένγκεν.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, έχοντας κατανοήσει πλήρως το ζήτημα, αναγνωρίζοντας την σημασία του εν λόγω έργου για το Λιμάνι Κατακόλου, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια Κρουαζιέρας της χώρας, και κατανοώντας παράλληλα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που επέφερε η μη προσέγγιση, λόγω των περιορισμών της πανδημίας της Covid-10, συμφώνησε πως, η εξαίρεση κατασκευής του κτιρίου Σένγκεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών, συνεπώς και της περαίωσης τους, σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς, δεσμεύτηκε ότι, η θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου, θα χορηγηθεί εντός των επόμενων ημερών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη αλλά και για τις ενδιαφέρουσες θέσεις και απόψεις του κ. Πλακιωτάκη για την περιοχή και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της.
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: «Κράτησε» τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ο Ι. Λυμπέρης - Αντιδήμαρχος Διοικητικών ο Χ. Παλυβός
20.01.21 17:57
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ:  «Κράτησε» τη Διεύθυνση Τεχνικών  Υπηρεσιών  ο Ι. Λυμπέρης - Αντιδήμαρχος Διοικητικών ο Χ. Παλυβός
Στην κάλυψη των δύο κενών θέσεων Αντιδημάρχων που δημιουργήθηκαν μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Α. Φουντά και Χ. Νικολόπουλου, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε, τις αρμοδιότητες επί των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (εκτός του Τμήματος Περιβάλλοντος), αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης. Επίσης ορίζεται άμισθος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Χρήστος Παλυβός, από την έναρξη ισχύος της απόφασης και μέχρι την 6η Νοεμβρίου 2021.
Του ορισμού προηγήθηκαν οι αποδοχές των παραιτήσεων του των κ. Χ. Νικολόπουλου από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας και του Α. Φουντά από τη θέση τού Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να μπορέσει ο Δήμος Ήλιδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, δεν περισσεύει κανείς. Διαπιστώθηκε πως υπήρξε μια «δυσκολία» στο να «τρέξουν» οι κινήσεις για την υλοποίηση των έργων που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκαν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον δήμο που όλοι επιθυμούμε και δεσμευτήκαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας».

Οι αρμοδιότητες
Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε αναφέρεται : Ορίζεται άμισθος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παλυβός Χρήστος του Γεωργίου, από την έναρξη ισχύος της παρούσας και μέχρι την 6/11/2021(ημέρα μέχρι την οποία είχε οριστεί να ασκεί καθήκοντα ο παραιτηθείς). Στον Αντιδήμαρχο μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
Καθ' ύλην αρμοδιότητες επί της Δ/νσης Διοίκησης και Πρόνοιας, της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Δημοτικού Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου. Θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, ακριβές των φωτοαντιγράφων, έκδοση και υπογραφή αποφάσεων για κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές, έκδοση αδειών ταφής, τέλεση πολιτικών γάμων, καθώς και δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Ανατίθεται η λήψη αποφάσεων και υπογραφή όλων των εγγράφων τα οποία αφορούν: εγκρίσεις μελετών και τεχνικών προδιαγραφών, προσκλήσεις, αποφάσεις αναθέσεων, συμβάσεις, διακηρύξεις, προκηρύξεις, κ.λπ. μιας δημόσιας σύμβασης-προμήθειας-υπηρεσίας-έργου κ.λπ. που πραγματοποιείται με τη διαδικασία τής απ’ ευθείας ανάθεσης και του συνοπτικού διαγωνισμού, καθώς και των εγγράφων που χαρακτηρίζονται ως έκτακτα ή έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος, για αιτήματα που υποβάλλονται από τη Διεύθυνση Διοίκησης & Πρόνοιας και των Τμημάτων Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, καθώς και από τη Διεύθυνση Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών
Τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες επί των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος (εκτός του Τμήματος Περιβάλλοντος), αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Με την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη απόφασή μας κατά το σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους κ. Νικολόπουλο και κ.Φουντά.
Απολύμανση σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος
20.01.21 9:33
Απολύμανση σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Δημαρχείο ενεργοποίησε άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου Λεχαινών, Βάρδας, Κυλλήνης και Ανδραβίδας παρέμειναν κλειστές για σήμερα για προληπτικούς λόγους, αλλά και προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων Δημοτών.
Από το πρωί πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στους χώρους των Δημοτικών κτιρίων, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προληπτικά θα διενεργηθούν τη Δευτέρα (25/01), διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους υπαλλήλους του Δήμου.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ
19.01.21 16:09
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ
Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος πέτυχε να εξασφαλίσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού, έργο για το οποίο είχε αδιαφορήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία όμως είχε φροντίσει να προμηθευτεί υδρομετρητές.
Για το θέμα ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Θέλω να επισημάνω τη μεγάλη φροντίδα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τους υδρομετρητές, εκείνης της δημοτικής αρχής που αποφάσισε υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη των παγίων καταργώντας κάθε έννοια Δικαίου.
Ενώ λοιπόν προμηθεύτηκε τους υδρομετρητές αδιαφόρησε για τη σύνταξη μελέτης για την τοποθέτησή τους. Δηλαδή δεν υπάρχουν φρεάτια ! Απαιτούνται 935.000 ευρώ για να τοποθετηθούν τα φρεάτια και εκεί να εγκατασταθούν οι υδρομετρητές.
Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες πέτυχα να εξασφαλίσω από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσουμε το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για άλλη μια γενναία συνδρομή του Κεντρικού Κράτους προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού έτσι ώστε να λύσουμε τα θέματα της λειψυδρίας. Τονίζω ότι ο δημότης πρέπει να πληρώνει ακριβώς τη ποσότητα νερού που καταναλώνει.
Εδώ δεν έχουμε καμία μέτρηση και αποτελεί όνειδος για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι το ανείσπρακτο υπόλοιπο από τα τέλη ύδρευσης ανέρχεται περίπου στα 700-750.000 ευρώ! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί μπαίνουν τα χαράτσια! Γιατί υπήρχε ανικανότητα για την είσπραξη των τελών υδρεύσεως. Υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει εγκληματίσει εναντίον του συμφέροντος των δημοτών μας».
Διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας
19.01.21 9:45
Διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας
Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες, ότι λόγω βλάβης στο κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, από τις 8:00 το πρωί και μέχρι την αποπεράτωση της βλάβης.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28