banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Προληπτικά «rapid test» στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας
07.01.21 12:48
Προληπτικά «rapid test» στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας
Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας για την πανδημία του Covid-19, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους (rapid test) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που την Πέμπτη βρέθηκε στην Αμαλιάδα.
Ο εργαστηριακός έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου, αφορούσε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης «από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε όλους τους χώρους του δήμου ενώ έχουν ενισχυθεί οι ηλεκτρονικές διαδικασίες και η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και επαφή με τους πολίτες».
«Το επίπεδο επιφυλακής θα συνεχίσει να είναι υψηλό», συνέχισε ο κ. Λυμπέρης «ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς στην μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού».
Στις δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη επεσήμανε:
«Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ υλοποιούμε σήμερα προληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό, σε εργαζόμενους στο Δήμο. Οι έλεγχοι αυτοί είναι απαραίτητοι για την προστασία της υγείας του προσωπικού αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες μας. Βέβαια οι έλεγχοι συμβάλλουν στην καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στο Δήμο μας.
Ευχαριστούμε τα στελέχη του ΕΟΔΥ και εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με τον νέο πρόεδρο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού
07.01.21 11:15
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, με τον νέο πρόεδρο ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού
Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με τον νέο πρόεδρο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Πηνειού - Αλφειού Αντώνη Γιαχαλή, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Ο κ. Γιαννόπουλος ευχήθηκε καλή θητεία στον ίδιο και στα υπόλοιπα νέα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού, καθώς και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, με τον κ. Γιαχαλή να τον ευχαριστεί από την πλευρά του για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού, η διεκπεραίωση των οποίων θα συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του, επ’ ωφελεία των ΤΟΕΒ και κατ’ επέκταση των αγροτών – παραγωγών, ενώ από την “ατζέντα” της συνάντησης δεν έλειπαν θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία και συντήρηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του ΓΟΕΒ στην Π.Ε Ηλείας. Τέλος, έγινε ένας σύντομος απολογισμός σχετικά με την «ανταπόκριση» των αποστραγγιστικών τάφρων, στην πολύωρη έντονη βροχόπτωση της περασμένης Δευτέρας, τις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν και τις προληπτικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας επίκειται νέα συνάντηση συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, για τον προγραμματισμό δράσεων και εργασιών στον Οργανισμό και στο αρδευτικό δίκτυο.
Με αφορμή τη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Τάσο Αλτάνη, για την αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού.
Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στη Βάρδα
07.01.21 10:22
Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στη Βάρδα
Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες, ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη Βάρδα τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα από τις 8:00 το πρωί και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, στον κεντρικό αγωγό.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ»!
07.01.21 3:48
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ»!
Το μέλλον ανήκει
σε τέτοιες επιχειρήσεις!..

ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ» επισκέφθηκε προσφάτως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, ανταποκρινόμενος ευγενικά στην πρόσκληση του Σάκη Μπριντζίκη. Έτσι, περιηγήθηκε στους χώρους του Κτήματος και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες αλλά και τις νέες καινοτομίες στην οινοποιΐα από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αυτής και της συζήτησης που είχε με τους υπεύθυνους ο κ. Κωνσταντόπουλος προχώρησε σε δήλωση με αρκετά μηνύματα, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η επίσκεψη καθ η πολύωρη άψογη ξενάγηση στους χώρους και σε κάθε δραστηριότητα του Κτήματος Μπριντζίκη με άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο και με την αίσθηση της ελπίδας. ότι στην Ηλεία μας υπάρχει μέλλον, αφού δραστηριοποιούνται και επιχειρηματίες του βεληνεκούς, των εξειδικευμένων γνώσεων, της αγάπης για τη δουλειά τους και της διορατικότητάς τους για το αύριο. Στοιχεία που διαθέτει τόσο ο φίλος μου, επιστήμονας και εξαίρετος άνθρωπος, Σάκης Μπριντζίκης, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα με την τεχνοκρατική αντίληψη και τη δίψα για καινούρια πράγματα και εφαρμογές, της αγαπητής μου φίλης και ξεχωριστής κυρίας, της Διονυσίας Ντατσοπούλου – Μπριντζίκη.
Αλλά πέραν αυτών, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια ακόμη σημαντική προσωπικότητα που αναμφίβολα έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη και την ποιότητα, αποτελώντας μέρος της «ψυχής» του Κτήματος Μπριντζίκη. Αναφέρομαι στον κ. Μάρτιν Μακντάρεν που προσωπικά με «άγγιξε» με τη συζήτησή μας.
Πιστεύω ότι, η πολιτεία σε γενικές γραμμές, έχει στηρίξει τον οραματικό στόχο των φίλων μου Σάκη και Σοφίας, που από την πλευρά τους δίνουν τα διαπιστευτήριά τους με τη σπουδαία επιχείρησή τους τόσο στον τομέα του οίνου, όσο και της μπύρας.
Το μέλλον τους ανήκει! Και ευελπιστώ σε κάθε άλλη στήριξή τους, γιατί το αξίζουν!
Αλλά και γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες υγιείς επιχειρήσεις που τολμούν θετικά βήματα. Έτσι, άλλωστε θα μπορέσουμε να δούμε πραγματική ανάπτυξη και αλλαγή σελίδας στη… «βαλτωμένη» Ηλεία μας.
Εμείς πάλι, ως πολίτες, αλλά και ως θεσμικοί της Ηλείας έχουμε την ευθύνη και πρέπει να γίνουμε οι «λαμπαδηδρόμοι» προβάλλοντας παντού και πάντα τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του τόπου μας και να πρεσβεύουμε την προτίμηση και κατανάλωση αυτών ακριβώς των προϊόντων.
Έτσι αισθάνομαι εγώ και πράττω και τούτο παρακινώ και τις φίλες και φίλους μου να κάνουν όπου και αν βρίσκομαι. Γιατί η στήριξη των προϊόντων μας, δεν είναι αυτονόητη, αλλά απαιτείται και επιβάλλεται.
Φίλε Σάκη και αγαπητή μου Διονυσία, συγχαρητήρια λοιπόν, γι' αυτό που έχετε δημιουργήσει και εύχομαι υλοποίηση των στόχων σας για το καλό του ίδιου του τόπου μας!»

Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
04.01.21 13:06
Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου απέτρεψε τα χειρότερα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν συνεχόμενα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές αλλά και να υπάρξουν κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στη συγκοινωνία. Τα πιο σημαντικά από τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται στις Κοινότητες Νεράιδας, Χελιδονίου, Ηράκλειας, Στρεφίου, Πλατάνου, Νεμούτας, Φλόκα, αλλά και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Πάτρας – Τρίπολης (111), από το Πανόπουλο μέχρι τα Τριπόταμα.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με ολόκληρο το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και με τρία μηχανήματα JCB (δύο δημοτικά και ένα μισθωμένο) ρίχτηκε από νωρίς το πρωί στη μάχη, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα. Επίσης, στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτω από την αερογέφυρα, πλημμύρισε σε όλο του το πλάτος το οδόστρωμα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν ακόμη στον επαρχιακό δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Δήμος θα βρίσκεται σε επαγρύπνιση παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού ώστε ο μηχανισμός του να είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά όλα τα rapidtest
04.01.21 13:01
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά όλα τα rapidtest
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest)Covid-19, μέσα από το αυτοκίνητο (drivethrough).
Το rapidtestπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, σε πολίτες στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε σταθμεύσει μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1μμ, πραγματοποιώντας συνολικά 82 τεστ, αριθμός ικανοποιητικός, δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όπως έγινε γνωστό και τα 82 τεστ βγήκαν αρνητικά.Στη διαδικασία των τεστ υπεβλήθησαν δημότες από την Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και από τις όμορες Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Ηράκλειας, Πουρναρίου, Φλόκα, Κοσκινά, Κλαδέου, Αρχαίας Πίσας και Λιναριάς.
«Βασικό μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς σε αυτή την πανδημία», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, από την αρχή της πανδημίας, εκατοντάδες διαγνωστικάrapidtest σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Αρχές.Έγιναν, συγκεκριμένα, rapidtest στο προσωπικό του Δήμου και των Υπηρεσιών που έχουν επαφή με τους πολίτες, σε χώρους αυξημένης συνάθροισης, σε ευπαθείς ομάδες και ειδικούς πληθυσμούς, όποτε παρέστη ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μαζί με μια πλειάδα άλλων μέτρων προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζουμε από τον Μάρτιο του 2020, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δημοτών μας».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει να καλύψει με ανάλογα rapidtest όλες τις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, η διαδικασία των τεστ μέσα από το αυτοκίνητο, θα επαναληφθεί σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου.
H μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
04.01.21 10:51
H μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσίευσε τα συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2020 και για όλη την εδαφική της περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2020, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας):
Α. Συνελήφθησαν συνολικά 446 άτομα. Ειδικότερα:
• 1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας
• 66 για κλοπές/διαρρήξεις
• 65 για ναρκωτικά
• 21 για καταδιωκτικά έγγραφα
• 148 για παράνομη είσοδο και παραμονή
• 2 για απάτες
• 143 για λοιπά αδικήματα
Β.Εξιχνιάστηκαν συνολικά 287 υποθέσεις. Ειδικότερα:
• 1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας
• 6 ληστείες
• 70 κλοπές/διαρρήξεις
• 58 ναρκωτικά
• 152 λοιπά αδικήματα
Γ. Σημαντικές υποθέσεις μηνός Δεκεμβρίου 2020
31 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
17 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν δέκα επτά άτομα στην Πάτρα για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
14 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν είκοσι εννέα άτομα στο Αίγιο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
11 Δεκεμβρίου 2020: Συνελήφθησαν οκτώ άτομα στον Πύργο για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου
21 Δεκεμβρίου 2020: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε οικίες στην Αιτωλοακαρνανία
Δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
• 2.000 γραμμάρια κάνναβης περίπου
• 90 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
• 50 γραμμάρια ηρωίνης περίπου
• 11.740 ευρώ
• 17 μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες
• 2 πολεμικά τυφέκια
• 1 κυνηγετικό όπλο
• 5 πιστόλια
• 140 φυσίγγια
• 427 κροτίδες
• 227 φωτοβολίδες
• 194 καψύλλια
• 39 πυροτεχνήματα
• 1 μεταλλικό πιστόλι φωτοβολίδων
• 12.651 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
• 5 κιλά λαθραίου καπνού περίπου
• 30 είδη παραεμπορίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών
03.01.21 13:12
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών
Κύριε Καρβέλη εκτίθεστε
Μετά τιςακυρώσεις των εμβολιασμώνγια τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Ηλείας, που είχανπρογραμματιστεί να ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Γενάρη,και τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε είχαμε πει επίσημα πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ηλεία».Όμως, ηπραγματικότηταείναι άλλη. Το προσωπικό των μονάδων της Ηλείας είχε φροντίσει να είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕ. Είχανμάλιστα τυπωθεί και μοιραστείπροσωπικέςπροσκλήσεις προς τους ενδιαφερομένουςυγειονομικούς με ακριβή ώρα εμβολιασμού.Τώρα ο διοικητής δηλώνει ότι δεν είδε,δεν άκουσετίποτα. Συμπέρασμα; Δεν διαθέτει πλέον την παραμικρή αξιοπιστία. Η ουσία είναι ότιγια άλλη μια φορά η Ηλεία μένει ξεχασμένη στο περιθώριο.
Όσο και να προσπαθείτε, κύριε διοικητά, δεν μπορείτε να κρύψετε τον πανικόσας. Ο σχεδιασμός σας ναυάγησε. Οι ισχυρισμοί σας αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι ολοφάνερο ότι και εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε χάσει την ψυχραιμία σας από τις συνεχείς αστοχίες και τα απανωτά λάθη. Οφείλετε, όμως, να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις.Πού πήγαν τα 412 εμβόλια που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από 4 έως 9 Γενάρη στα νοσοκομεία της Ηλείας; Αν δεν μπορείτε εσείς,τότε οφείλει εξηγήσεις το υπουργείοΥγείας.
Γνωρίζει πια ο κόσμος ότι έχει να κάνει με ανίκανες διοικήσεις στο χώρο της υγείας και με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη.Γνωρίζει ότι το «επιτελικό» σας κράτος τα έχει κάνει θάλασσα.Οι πολίτες δεν σας έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται να προκαλείτε και τη νοημοσύνη τους.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας
Ομάδα Υγείας
Συνελήφθη με καταδικαστική απόφαση για κλοπές
03.01.21 12:21
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
03.01.21 7:35
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσε για ακόμη μία φορά στις ευάλωτες ομάδες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, διοργανώνοντας δύο ξεχωριστά ‘Γεύματα Αγάπης’ για τους ωφελούμενους.
Πιστή στο ραντεβού της η Κοινωφελής Επιχείρηση κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία και έκανε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχουν κάποιοι που τους σκέφτονται και βρίσκονται δίπλα τους για να τους θυμίζουν ότι… υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι!

Δύο Γεύματα
Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων και της εορτής της Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κος Παπαγεωργακόπουλος Περικλής και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, άφησαν για λίγο τις οικογένειές τους και βρέθηκαν κοντά στους ‘δικούς τους’ ανθρώπους, αυτούς που έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, για να ανταλλάξουν ευχές και να φροντίσουν να στρωθεί σε όλα τα σπίτια το γιορτινό τραπέζι.
Χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της ‘σταθερής’ πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, αγοράστηκαν τα τρόφιμα και ετοιμάστηκαν τα ‘Γεύματα Αγάπης’ για τα Χριστούγεννα. Όσο για την Πρωτοχρονιά τα γεύματα ετοιμάστηκαν και πάλι από χορηγούς όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σαψάλης Νίκος, τον οποίο και ευχαριστούμε καθώς και κάποιους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Περισσότεροι από 30 ωφελούμενοι, και τις δύο εορταστικές ημέρες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μετέβησαν στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και παρέλαβαν τα γεύματά τους, τα οποία και συνοδεύτηκαν από γλυκίσματα και αλμυρά που είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι εργαζόμενοι.

«Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας»
Όπως το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, την 28η Οκτωβρίου, έτσι και τώρα, οι άνθρωποι της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν παρόντες και το πιο ουσιαστικό είναι ό,τι, δεν ήταν απλά ‘παρόντες’ με την φυσική τους παρουσία, ήταν παρόντες με την καρδιά τους συνοδεύοντας το κάθε γεύμα με την αγάπη τους και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον.
«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μόνους αυτούς τους ανθρώπους τέτοιες μέρες και μάλιστα κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η ευχή μας για το 2021 είναι να έχουν όλοι υγεία, να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και μακάρι, το λέω ειλικρινά, να βελτιωθούν τόσο πολύ τα πράγματα για κάθε οικογένεια, για τον καθένα προσωπικά, που εμείς να μην ξαναχρειαστεί να ετοιμάσουμε γεύματα αγάπης. Μακάρι, τα επόμενα τραπέζια που θα στρωθούν να είναι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όχι από ανάγκη αλλά από χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή».
Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δωρητές καθώς και όλους τους εργαζόμενους και ευχήθηκε οικογενειακή και προσωπική υγεία και ευτυχία για το 2021.

Σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
02.01.21 10:59
Σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
Συνελήφθη, στις 31-12-2020 το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε δεκαπέντε πελάτες στο εσωτερικό του, ενώ στο εξωτερικό του καταστήματος υπήρχαν τριάντα άτομα.
Στον άνδρα που λειτουργούσε το κατάστημα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος 5.000 ευρώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ... Να πείτε την αλήθεια για τις οφειλές του Σχεδίου Πόλης
02.01.21 10:01
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ...  Να πείτε την αλήθεια  για τις οφειλές του Σχεδίου Πόλης
• «Τρομάζω» και ανησυχώ για τη διοίκηση του δήμου, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει: «Εχάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και εμείς και οι πολίτες...»

«Καταπέλτης» στη δεύτερη παρέμβασή του για τον καταλογισμό οικονομικών βαρών σε δημότες από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας ζητά να «λάμψει» η αλήθεια και καλεί το δήμαρχο να μιλήσει για τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης.
Ο ίδιος τονίζει ότι αυτά που ανακοινώθηκαν από την δημοτική αρχή δεν αφορούν την απαλλαγή των οικονομικών υποχρεώσεων, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την αναστολή και το «πάγωμα» και ότι κάποια στιγμή οι πολίτες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν.
Καταλογίζει ευθύνες επίσης και στον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο όπως και στην οικονομική επιτροπή του δήμου, ζητά να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δηλώνει ότι οι δημότες της Αμαλιάδας χρειάζονται τη συμπαράσταση και το σεβασμό μας. Πιο αναλυτικά ανέφερε:

«Χωρίς καμία διάθεση κριτικής ή απόδοσης ευθυνών και με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις αλλά και την απόφαση της διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Ήλιδας να ανακαλέσει ή να «παγώσει» τον καταλογισμό πληρωμής για τα εκτός σχεδίου πόλης οικόπεδα, θέλησα να παρέμβω.
Πολύ περισσότερο αποφάσισα να το κάνω αυτό ακολουθώντας και την τοποθέτηση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη σε κέντρο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ, που με προβλημάτισε ιδιαίτερα σε σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τον καλώ λοιπόν δημόσια και με την επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος να πει την αλήθεια στους πολίτες.
Και αυτό γιατί κ. Δήμαρχε η «ανάκληση» ή το «πάγωμα» της επιστολής καταλογισμού οφειλών στους 805 συνδημότες μας στην Αμαλιάδα, όπως και να τεθεί με όποια λέξη και να χαρακτηριστεί δεν σημαίνει διαγραφή των οφειλών.
Και η πραγματικότητα μας λέει ότι από τους 805 ιδιοκτήτες, ένα μικρό ποσοστό δεν θα πληρώσουν αλλά θα λάβουν και αμοιβή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία Θα κληθούν αργότερα και πάλι να πληρώσουν κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ ο καθένας. Αυτή είναι και μόνο η αλήθεια...
Παραδοχή απραξίας!
Η μελέτη εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αμαλιάδας αναρτήθηκε το 1992 και θέτει προς υλοποίηση την πολεοδομική μελέτη που εγκρίθηκε τον ίδιο χρόνο με το δήμο Αμαλιάδας αρχικά και το δήμο Ήλιδας ακολούθως να έχει καταβάλει ήδη ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Και πράγματι κ. Δήμαρχε, όπως αναγνωρίζετε με τα λεγόμενά σας το βρήκατε από το 2000-2001. Και όπως επίσης είπατε «ήταν μία ιστορία αμαρτίας 10 ετών από το 1990» αλλά από το 2000-2001 έως το 2014 εσείς ήσασταν ο δήμαρχος. Και τι πράξατε άραγε; Μα τίποτα απολύτως για να προστατεύσετε τους ιδιοκτήτες...
Στις αρχές του 2015 έγινε η επέκταση του σχεδίου και κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής του. Οι ιδιοκτήτες γης στο κομμάτι της επέκτασης κατέβαλαν εισφορά σε γη και σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθούσε και η εισφορά σε χρήμα.
Από τη δέσμευση του δημάρχου και μετά τον σάλο προ δεκαπενθημέρου (μετά την αποστολή δια επιστολής των καταλογισμών) με παρότρυνση του ίδιου για υπομονή δέκα ημερών ώστε να διαγραφούν οι οφειλές και να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα, ερχόμαστε στην... ανάκληση ή «πάγωμα» που δεν είναι λύση και μας εκπλήσσει δυσάρεστα...
Προσωπικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που εστάλησαν ήδη τα ειδοποιητήρια -ακόμη και αν η πρώτη επιστολή ανακλήθηκε αφού δεν τηρήθηκε η νομότυπη αποστολή- οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν.
Να γίνει ξεκάθαρο...
Με σεβασμό στο πρόσωπό του, καλώ τον κ. Λυμπέρη να ξεκαθαρίσει το θέμα και να πει την αλήθεια για το τι θα πρέπει να κάνουν οι υπόχρεοι συνδημότες μας.
Να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ή θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη ο δήμαρχος και θα δεσμευθεί ότι δεν θα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι εισφορά σε χρήμα;
Αγαπητέ κ. Λυμπέρη, οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως εσάς αφού είστε ο δήμαρχος από το 1998 έως και το 2014, το διάστημα δηλαδή που συντάσσονταν η μελέτη του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας. Ευθύνες βεβαίως ανήκουν και στον κ. Χριστοδουλόπουλο που είχε δημαρχιακή θητεία από το 2014 έως το 2019. Εξάλλου και στο παρελθόν ήταν αντιδήμαρχος δικός σας και ασφαλώς γνώριζε το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τους ιδιοκτήτες.
Γιατί δεν ασχολήθηκε;
Τι έπραξε λοιπόν και ο κ. Χριστοδουλόπουλος; Απολύτως τίποτα! Δεν «ακούμπησε» το θέμα, παρότι το 2015 ο ίδιος προχώρησε στην κύρωση της πράξης εφαρμογής αλλά δεν το «έκλεισε» όπως έπρεπε και όφειλε να κάνει απέναντι στους δημότες.
Άραγε ο κ. Χριστοδουλόπουλος δεν ασχολήθηκε από αδιαφορία ή μήπως σκέφθηκε ότι δεν θα έπρεπε να έχει κόστος ψηφοθηρικό;
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ένα και είναι οδυνηρό οικονομικά για συνδημότες μας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Να έρχεται έτσι ο δήμος Ήλιδας και να ζητά συνολικά 5,5 εκατομμύρια ευρώ από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες.
Πρόχειρα και απρογραμμάτιστα...
Δυστυχώς διαπιστώνεται από τις δηλώσεις του δημάρχου και τις ενέργειες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ότι όλα γίνονται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγραμματισμό και χωρίς κανένας να σκέφτεται την προστασία των δημοτών μας, αφού «αβίαστα» εστάλησαν οι επιστολές καταλογισμού.
Και πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας την αποστροφή δημάρχου στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ που επέρριψε αρχικά ευθύνες στην υπηρεσία του(!), ενώ ακολούθως είπε αφοπλιστικά: «Εχάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και εμείς και οι πολίτες...».
Μάλλον ήσαν λόγια που... ξέφυγαν από το στόμα του κ. Λυμπέρη, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο επί 17 χρόνια δήμαρχος, για τόσο μάλιστα σοβαρά θέματα, «έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» όπως είπε, στη διοίκηση και διαχείριση του δήμου!
Πού είναι η οικονομική επιτροπή;
Μου προκαλεί επιπροσθέτως εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία δημόσια τοποθέτηση για αυτό το θέμα από την οικονομική επιτροπή του δήμου. Δηλαδή ούτε αυτή γνωρίζω για τις κινήσεις της Πολεοδομίας του... ίδιου δήμου;
Ποιος - τελικά - κοροϊδεύει ποιον, ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω. Αλλά και το κορυφαίο όργανο του δήμου; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί; Κι αν ναι, ποια είναι η θέση του;
Τέλος, επειδή πιστεύω ότι λόγω του επαγγέλματός του σίγουρα έχει και τη γνώση και την άποψη θα περίμενα μία τοποθέτηση από τον Αντιδήμαρχο κ. Φουντάς. Λένε πολλοί ότι η «σιωπή είναι χρυσός». Για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα όμως που οδηγεί συνδημότες μας σε οικονομική απόγνωση, τότε η σιωπή είναι ενοχή...
Καλώ λοιπόν έστω και τώρα το Δήμαρχο να δώσει οριστική λύση. Δεν θα πρέπει με το πρόσχημα της κατάστασης λόγω «κορωνοϊού» να μείνει το θέμα στον «πάγο» και να εκκρεμεί έχοντας τους δημότες σε «ομηρία», είτε για την αποφυγή κατακραυγής της Δημοτικής Αρχής από τους ίδιους, είτε για ψηφοθηρικά οφέλη...
Σας παρακαλώ και σας καλώ να πάρετε θέση εμπράκτως. Και μόνο στην ιδέα πληρωμής τέτοιων ποσών, είναι κάτι που μας «τρομάζει». Δεν απευθύνεστε σε εύπορους και οικονομικά ανεξάρτητους συμπολίτες τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε και να τους συμπαραστεκόμαστε.
Ακόμη και διευκόλυνση αν σκέφτεστε (120 δόσεις κλπ), για πολλούς θα αποτελέσει «θηλιά» οικονομικού πνιγμού στη ζωή τους. Μην το διανοηθείτε...
Συμμερίζομαι ασφαλώς τα λόγια του δημάρχου για «γιορτές χωρίς εντάσεις και ανησυχίες» και μεθοδικά θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε την πόλη μας. Όμως, πέρασαν 20 χρόνια και ιδού το αποτέλεσμα!
Με αισιοδοξία λοιπόν κ. δήμαρχε, χωρίς όμως άλλα ψέματα. Η ανάληψη ευθύνης είναι προτέρημα και βοηθά για την οριστική λύση!...
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης μπαίνει... στην πρίζα
02.01.21 9:59
Την είσοδο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου για την έγκριση της πρότασης του Δήμου σχετικά με την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).
Με την ενέργεια αυτή εξασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 39.680,00 ευρώ, χωρίς την επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού, για την πραγματοποίηση του πρώτου βήματος μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση: την εκπόνηση Οδικού Χάρτη για την χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Άρθρο 17 του ν.4710/2020 (ΦΕΚ 142 Α/2020) «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τις διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χίλιους (1.000) κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε Δήμου, προκύπτει ότι για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πρόκειται να χωροθετηθούν είκοσι δύο (22) σημεία φόρτισης, που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ΣΦΗΟ. Τα σενάρια χωροθέτησης των υποδομών θα γίνουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους τοπικούς επαγγελματικούς, συλλογικούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια θα επιλεχθεί το προσφορότερο εξ αυτών.
Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
02.01.21 9:48
Συνελήφθη ο δράστης ληστειών σε περίπτερο και πεζή γυναίκα σε περιοχές της Ηλείας
Ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει με την απειλή όπλου από υπάλληλο περιπτέρου (300) ευρώ και από γυναίκα που κινούνταν πεζή την τσάντα της, που περιείχε (4.000) ευρώ
Συνελήφθη σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας, από αστυνομικούς της του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κλοπή παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Στις 29-12-2020, σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και οδηγώντας δίκυκλο, αφαίρεσε με βίαια κίνηση από γυναίκα που κινούνταν πεζή την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.
Στις 02-12-2020, σε δημοτικό διαμέρισμα της Ηλείας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 3.990 ευρώ, ένα μαύρο κράνος, ρουχισμό και την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών, μια γυναικεία τσάντα και πορτοφόλι, καθώς και δύο γραμμάρια κάνναβης.
Το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε αποδόθηκε στην παθούσα της τελευταίας υπόθεσης ληστείας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτιριακό συγκρότημα θα αποκτήσει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού
02.01.21 9:04
Ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού Ηλείας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή σχολικών αιθουσών ατομικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, καθώς και αποδυτήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με control room. Τέλος, στον χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκληματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.
Για το έργο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη (με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Διευθύντος Συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Αθανάσιου Γιάνναρη και του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Γιάνναρη και Μαρίνο για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη προώθηση του έργου, με τον κ. Γιάνναρη να σημειώνει και την καθοριστική συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και ιδιαίτερα του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, ως προς την άμεση αποδοχή και τάχιστη προώθηση έργων μείζονος σημασίας που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα.
«Είναι χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε έργα που επί χρόνια αποτελούσαν οράματα για τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, ειδικά όταν αφορούν υποδομές σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, αλλά και υλοποιούνται κατά τρόπο που αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αντίληψης και τεχνολογίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «σε λιγότερο από τρία χρόνια, η περιοχή του Δήμου Πηνειού αλλά και συνολικά η Ηλεία, θα μπορούν να καμαρώνουν ένα εκπαιδευτικό στολίδι».
ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
27.12.20 12:47
ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους περίπου 70 αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Όλγα Τραγανού και τα υπάρχοντα των οποίων καταστράφηκαν από φωτιά που ξέσπασε στο κατάλυμα τους παραμονή Χριστουγέννων, απευθύνει ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.
Ο Δήμαρχος σήμερα το πρωί και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισκέφθηκε τους εργάτες που φιλοξενούνται σε χώρο που παραχώρησε ο αγρότης επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καραμπίνης.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γεωργόπουλο, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Δήμο, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Καραμπίνη και την Τοπική σύμβουλο Τραγανού κ. Τασία Κυπριώτη.
Τονίζεται ότι με απόφαση του Δημάρχου αύριο με κατεπείγουσα διαδικασία θα εξασφαλισθεί κονδύλι για αγορά τροφίμων.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους. Είμαστε εδώ στην Όλγα Τραγανού για να δείξουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο φιλόξενος Δήμος Πηνειού με τον ωραίο κόσμο του συμπαρίσταται σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται. Είδατε ότι την παραμονή της Γεννήσεως του Χριστού οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν ζημιά ανεπανόρθωτη.
Οι άνθρωποι που έχουν έρθει στη χώρα της φιλοξενίας από τη δική τους πατρίδα για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οικογένειες τους και που σήμερα όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε.
Είμαι εδώ για να τονίσω ότι ο Δήμος από αύριο θα κινήσει μια διαδικασία βοήθειας και μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καλώ όλους να προσφέρουν σε πρώτη φάση ρούχα και κλινοσκεπάσματα έτσι ώστε να κάνουμε καλύτερη, όσο μπορούμε, τη διαβίωση των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ.
Ο Δήμος αύριο θα έχει υπάλληλο, ο οποίος θα είναι εκεί υπεύθυνος για να μαζέψει οποιαδήποτε είδη ένδυσης και υπόδησης, κλινοσκεπάσματα κ.λπ. όπως προείπα, για να τα φέρουμε εδώ.
Από την άλλη μεριά, αύριο κιόλας, θα εξασφαλίσουμε κονδύλι με κατεπείγουσα διαδικασία και με απόφασή μου, για να πάρουμε τρόφιμα, που τόσο τα έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας.
Καλώ, λοιπόν, τον φιλόξενο κόσμο του Δήμου Πηνειού και βεβαίως όλης της Ηλείας που διακρίνεται από τα ίδια αισθήματα, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αρέσει και στον Γεννημένο Χριστό, αφού εκείνο που μας ζητάει είναι να αγαπάμε τον πλησίον μας και είναι σαν να αγαπάμε Εκείνον.
Έτσι λοιπόν πρέπει να πορευτούμε, να πορευτούμε τις μέρες αυτές που είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, είναι ημέρες που πρέπει να βλέπουμε κατάματα τα προβλήματα που έχει ο καθένας και να βοηθάμε όσο μπορούμε και όσοι δυνάμεθα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, Αυτό θα κάνουμε κι εμείς και θα το κάνουμε στο έπακρο».
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα για τον Κούβελο
22.12.20 4:16
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα για τον Κούβελο
Στην πόλη μας, καιρό τώρα, ο δημόσιος διάλογος καταναλώνεται σε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κενού περιεχομένου. Την τακτική αυτή δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Επανερχόμαστε στο ζήτημα της παραχώρησης του Κούβελου και έχουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις.
1. Αρχικά είναι λυπηρή η παραδοχή πως δεν δύναται να δημιουργηθεί μια δημοτική δομή ΚΔΑΠ μεΑ στην πόλη όταν μάλιστα για το σκοπό αυτό διατίθενται οι κτιριακές υποδομές και η απαραίτητη χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Μέλημα θα έπρεπε να ήταν εξαρχής η δημιουργία μίας ΠΡΟΤΥΠΗΣ δημοτικής δομής με γερές βάσεις και συνέχεια μέσα στο χρόνο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους. Ανάλογες δράσεις κοινωνικής ωφελείας και εκπ/σης αποτελούν τον κορμό των υπηρεσιών που καλούνται οι δήμοι να πάρουν στα χέρια τους για να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών τους.
2. Η όποια επιλογή όφειλε να είχε συζητηθεί διεξοδικά στο Δ.Σ. της πόλης προκειμένου να καταλήξει σε μία πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση. Αν όπως λέτε αυτή η συζήτηση έγινε, δεν έχει παρά να δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Το μόνο που συζητήθηκε στο Δ.Σ. ήταν η επαναφορά στον Δήμο Πύργου από τον ΔΟΠΠ της χρήσης του αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου Κούβελου και κάποια μισόλογα για την πρόθεση δημιουργίας Δομής ΚΔΑΠ μεΑ που στο μέλλον θα παρουσιαζόταν. Αυτό δεν έγινε ποτέ.
3. Από τη σύμβαση που υπογράφηκε με την «Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας», η οποία ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό και επιλέχθηκε για τη λειτουργία της Δομής, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά τα οποία θα ήταν χρήσιμο να συζητηθούν έστω και τώρα στο Δ.Σ. της πόλης.
4. Τα γήπεδα και οι λοιποί χώροι του πολιτιστικού πάρκου Κούβελου συνολικού εμβαδού 11.727,42 τ.μ. που περιέχουν ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 911,1 τ.μ. 2 ορόφων, 1 γήπεδο μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου, 2 γήπεδα τένις, και 32 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που δόθηκαν για αποκλειστική χρήση στην παραπάνω εταιρία, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της δομής; Αν ναι, ας αιτιολογηθεί και ας δοθούν αυτά και ακόμα παραπάνω. Φοβούμαστε όμως πως η παραχώρηση αυτή οφείλεται στην προχειρότητα της παραπάνω σύμβασης αφού καμία τέτοια ανάγκη δεν καλύπτει και στερεί από τους πολίτες τους παραπάνω χώρους.
Καταλήγοντας, θα ήταν χρήσιμο να ακούτε την καλόπιστη κριτική των πολιτών για το έργο σας και να μην προτρέχετε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (ρατσιστές, κακοπροαίρετους που διαδίδουν ψεύδη κ.ά.). Χαρακτηρισμούς που μας γυρίζουν χρόνια πίσω και δεν χωρούν στον δημοκρατικό διάλογο ιδιαίτερα όταν απευθύνονται προς το εκλεγμένο Συμβούλιο Κοινότητας της πόλης.
Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών από τον Δήμο προς τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και τους οικείους τους αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Με τιμή
Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου
Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
22.12.20 4:10
Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Με ένα μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.718.770 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, με εφαρμογή προηγμένων τεχνικών μεθόδων τηλεδιαχείρισης.
Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ κατέθεσε τον σχετικό τεκμηριωμένο φάκελο για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» με άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος - Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» το όποιο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και με τίτλο «Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης».
Η πρόταση της ΔΕΥΑ περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεμετρίας - αυτοελέγχου των δικτύων ύδρευσης το οποίο θεωρείται απαραίτητο ως βέλτιστη λύση για τη μείωση διαρροών, συλλογή, καθαρισμό και διανομή ύδατος, μέσω ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων. Αντικειμενικός σκοπός της ΔΕΥΑ, είναι να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου όπου θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού. Έτσι μέσω εγκατάστασης κατάλληλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και παραμετροποιημένου λογισμικού συστήματος, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, οι οποίες θα ενημερώνουν το σύστημα για:
• Εντοπισμό διαρροών (και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για άμεσο συντονισμό εργασιών και αντιμετώπιση - ελαχιστοποίηση απωλειών)
• Άμεση παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων ισοζυγίου νερού και
• Κατανάλωση νερού
Με τη δημιουργία και εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος τηλεμετρίας -τηλεελέγχου θα δίνεται η δυνατότητα στον διαχειριστή του προγράμματος, να επιτυγχάνει τη βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος με τη μέγιστη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού και μείωση απωλειών του, ενώ με τον σωστό χειρισμό λειτουργίας των αντλιών θα υπάρχει και ένα επιπρόσθετο όφελος στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Μέσω του προτεινόμενου έργου, η ΔΕΥΑ επιδιώκει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές. Θα γίνει ριζική αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων που υφίστανται μέχρι στιγμής και αφορούν:
• Την εξασφάλιση των ποσοτήτων εκείνων του νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης
• Την αδιάκοπη παροχή νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές ποιότητας, μέσα από ένα δίκτυο διανομής και υπό την απαραίτητη πίεση που επιτρέπει την τροφοδοσία και των υψηλότερων διαμερισμάτων στην περιοχή δραστηριότητας της ΔΕΥΑ.
• Τη δυνατότητα διασφάλισης μελλοντικά του απαιτούμενου έλεγχου ποιότητας του παραγόμενου και καταναλωμένου νερού.
• Την εξυπηρέτηση των καταναλωτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο έργο, δήλωσε: «Με το έργο αυτό η διαχείριση του νερού στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας περνά σε ένα επίπεδο τεχνολογικής υπεροχής με στόχο την εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού. Με το “έξυπνο” σύστημα τηλεμετρίας, ο εντοπισμός και περιορισμός των διαρροών που οφείλονται σε βλάβες ή σε μακροχρόνιες, μη ανιχνεύσιμες διαρροές μικρής έντασης, θα είναι άμεσος και ακριβής. Φαινόμενα διαρροών ή ενδεχομένως υποκλοπών νερού, θα εκλείψουν οριστικά. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος ελέγχου και ρύθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού. Όλα αυτά διασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων για τη ΔΕΥΑ, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της και στη βιωσιμότητά της».
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, ανέφερε: «Η ΔΕΥΑ, έχοντας πάντα σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από συντονισμένη δουλειά και προγραμματισμό, υπέβαλε την πρόταση. Με την ανάπτυξη του συστήματος θα έχουμε δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων, αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών».
Με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ήλιδας ανακλήθηκε η επιστολή με την οποία ζητούνταν εισφορά σε χρήμα
21.12.20 15:09
Με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του  Δήμου Ήλιδας  ανακλήθηκε η επιστολή με την οποία ζητούνταν εισφορά σε χρήμα
Ανακλήθηκε, με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ήλιδας, η επιστολή με την οποία η Πολεοδομική Υπηρεσία, ζητούσε από ιδιοκτήτες οικοπέδων στο κομμάτι της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας, εισφορά σε χρήμα. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων, αναφορικά με τις επιστολές που στάλθηκαν στις αρχές του Δεκέμβρη, έληγε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά με τη νέα απόφασή της η Διεύθυνση Πολεοδομίας «παγώνει» τις διαδικασίες και έτσι δεν χρειάζεται οι ιδιοκτήτες να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, προσβάλλοντας την αρχική απόφαση. Παράλληλα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, «τρέχει» τις διαδικασίες ώστε να «κλείσει», σύμφωνα με το Νόμο, οριστικά και προς όφελος των κατοίκων και του Δήμου, το θέμα που δημιουργήθηκε με την αποστολή του πρώτου ειδοποιητηρίου. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Μαζί με τα χρόνια πολλά και την ευχή να ξεπεράσουμε άμεσα την πανδημία του κορονοϊού, θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους της Αμαλιάδας στους οποίους στάλθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια, να μην ανησυχούν άδικα και να τους διαβεβαιώσω πως με το κατάλληλο προσωπικό και τη βοήθεια νομικών και τεχνικών υπηρεσιών θα διευθετήσουμε το θέμα που αφορά την πόλη μας κατά τον καλύτερο τρόπο και σε κάθε περίπτωση προς όφελος των κατοίκων». Να σημειωθεί πως οι επιστολές έχουν ήδη πάρει το δρόμο, από το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ της Αμαλιάδας, προς στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στο κομμάτι της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Από τον Δημήτρη Παναγιωτάρα
21.12.20 3:06
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Από τον Δημήτρη Παναγιωτάρα
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τα βάθη της καρδιάς μου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Covid Θετικό του Γ. Ν. Πύργου, που με τις άριστες επιστημονικές τους γνώσεις και τον καθημερινό ανθρώπινο αγώνα τους αντιμετώπισαν με ευθύνη και χρέος την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου. Επίσης, τη διοίκηση του Γ. Ν. Πύργου για το ενδιαφέρον της και την πνευμονολόγο κ. Γεωργοπούλου Θεώνη για τις σωστές κατευθύνσεις της από την έναρξη της νόσου.
Ευχαριστώ τον ιερό Κλήρο για τις προσευχές του, τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και συνδημότες που με κατέκλυζαν καθημερινά με τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στον αγώνα που έδινα. Τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη Γιάννη για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που μου παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.
Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και υπομονή!

Με εκτίμηση
Δημήτρης Παναγιωτάρας
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26