banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Οι περιοχές στην Ηλεία που κηρύχθηκαν ακριδόπληκτες
05.05.21 6:57
Οι περιοχές στην Ηλεία που κηρύχθηκαν ακριδόπληκτες
Κηρύχθηκε υποχρεωτική η καταπολέμηση των ακριδών κατά το έτος 2021 σε όλες τις αγροτικές περιοχές των κάτωθι Τοπικών Κοινοτήτων:
Δήμος Aνδρίτσαινας - Κρεστένων: Γκρέκας, Διάσελλων και Πλατιάνας.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αγίας Κυριακής, Αγίας Τριάδος, Αντρωνίου, Αστρά, Αχλαδινής, Βασιλακίου, Δούκα, Κακοταρίου, Κάμενας, Κλαδέου, Κοσκινά, Κουμανίου, Κρυόβρυσης, Κρυονερίου, Λάλα, Λαμπείας, Λιναριάς, (εφημερίδα "Ενημέρωση"), Μάγειρα, Μηλέων, Μουριάς, Νεμούτας, Νεράιδας, Ξηροκάμπου, Ορεινής, Πέρσαινας, Πευκών, Τσίπιανων, Φολόης, και Χελιδονίου.
Δήμος Ζαχάρως: Ανήλιου, Αρήνης, Αρτέμιδας, Καλίδονας, Λέπρεου, Μακίστου, Μηλέας, Μίνθης, Νέας Φιγαλείας, Ροδινών, Σμέρνας, Σχίνων, Ταξιαρχών και Χρυσοχωρίου.
Δήμος Πύργου: Γούμερο, Καρυάς και Ώλενας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά
05.05.21 1:56
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά
Η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ήλιδας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με κατάθεση στεφάνου στην Αμαλιάδα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σε μια σύντομη εκδήλωση μνήμης και τιμής.
Πρόσληψη εργατών με ημερομίσθιο στο Δήμο Πηνειού
04.05.21 11:47
Από το Δήμο Πηνειού προκηρύχθηκε η πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού, είκοσι ατόμων, τα οποία θα απασχοληθούν στο Δήμο για τον μήνα Μάιο και για ανώτατο όριο απασχόλησης
κατ΄ άτομο πέντε ημερομίσθια, προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και μικρής διάρκειας ανάγκες των υπηρεσιών του.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.
Αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού
04.05.21 9:34
Αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού
Για την εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς - κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 10 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2021 στις 2:00 μ.μ.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
04.05.21 7:16
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
«Όλα έχουν δρομολογηθεί και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν εξελίξεις»

Σε λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού, ελέγχονται ένας προς έναν οι αγωγοί

Τα Χρόνια του Πολλά εν όψει του Πάσχα μαζί με έναν μίνι απολογισμό των δράσεων αλλά και των κινήσεων που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα έστειλε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Με φόντο ένα από τα σιντριβάνια, που επισκευάστηκαν και πλέον λειτουργούν, στην ανάπλαση της Σοχιάς, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού, μετά τα έργα αποκατάσταση των ζημιών στα θυροφράγματα και για την παράδοση του νέου δρόμου που ενώνει την Αρχαία Ήλιδα με το Χάβαρι. Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας, πως όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία έχει υποσχεθεί, έχουν ήδη δρομολογηθεί και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν είτε εντάξεις είτε δημοπρατήσεις.

«Καθαρό νερό σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Ήλιδας»

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Θέλω να ευχηθώ τα Χρόνια μου πολλά σε όλους τους Δημότες του Δήμου Ήλιδας. Να έχουμε σύμπνοια και αλληλεγγύη και να τηρούμε τα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού ώστε σύντομα να βγούμε από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο. Θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του Δήμου για τα οποία έχουμε δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν όλα δρομολογηθεί με κυριότερο από όλα την επαναλειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού που δεν λειτουργούσε για ένα τρίμηνο - τετράμηνο αφού θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις πύλες εξόδου του νερού. Έτσι από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας το διυλιστήριο επαναλειτουργεί και απομένει να εξετάσουμε ένα προς ένα τα δίκτυα ώστε να φτάσει το καθαρό νερό σε όλα τα νοικοκυριά, όπως ακριβώς έχουμε υποσχεθεί».

Σε ότι αφορά το δρόμο Χάβαρι - Αρχαία Ήλιδα ο Δήμαρχος είπε : «Ο δρόμος Χάβαρι - Αρχαία Ήλιδα είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε και οφείλω να αναφέρω πως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ένα έργο που υλοποιήθηκε και για να ικανοποιήσουμε το όραμα ενός φίλου του αείμνηστου Γιάννη Τράπαλη ο οποίος μεταξύ άλλων είχε εντάξει στον προγραμματισμό του. Προχωρήσαμε τις μελέτες από τότε και μετά από χρόνια καταφέραμε το όραμά του να γίνει έργο και να συνδέσει την Αρχαία Ήλιδα με το Χάβαρι και κατ’ επέκταση την Αμαλιάδα».
Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν την Κουρούτα, το διυλιστήριο και τους αγωγούς, το Λαζαράκειο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και κυρίως την αγροτική οδοποιία έχουν δρομολογηθεί και περιμένουμε έως το καλοκαίρι να έχουμε εντάξεις και δημοπρατήσεις».
Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας
04.05.21 6:08
Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε η Πράξη: «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας - Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος - Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα».
Το έργο άπτεται της υλοποίησης στοχευμένων παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και αξιοποίησης ΑΠΕ, από το Νοσοκομείο. Η πρόταση αφορά ένα κτήριο, το οποίο, μέσα από την υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει την υφιστάμενη ενεργειακή κατηγορία του κατά τρεις ενεργειακές κατηγορίες και θα φτάσει στην κατηγορία Β+ (από Δ’ που είναι η υφιστάμενη ενεργειακή κατηγορία).
Το κτήριο χρησιμοποιείται για νοσηλεία και περίθαλψη ασθενών και έχουν αμιγώς ιατρική/θεραπευτική χρήση.
Οι νοσοκομειακές δομές αποτελούν τα πλέον ενεργοβόρα κτήρια της Δημόσιας Διοίκησης καθότι έχουν καθημερινά, υψηλές ανάγκες σε θέρμανση και ψύξη, λόγω των ασθενών που νοσηλεύονται ή διαβιούν σε αυτές και της ανάγκης αδιάλειπτης λειτουργίας 365 ημέρες το χρόνο.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, το οποίο έχει ετήσιο ενεργειακό κόστος, της τάξεως των
116.146,17 €/έτος, όπως αναλύεται ακολούθως:
• 36.878,00 € το κόστος θερμικής ενέργειας
• 79.268,18 € το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας
Η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, έχουν θέσει ως κεντρικό στόχο την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων της Νοσηλευτικής Μονάδας. Στην κατεύθυνση αυτή, βασική ενεργειακή στρατηγική αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών για σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Νοσοκομείου, η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η περαιτέρω συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα, σημαντική επιδίωξη αποτελεί και η σημαντική μείωση του υφιστάμενου ενεργειακού κόστους.
Στο πλαίσιο αυτό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, περιστρέφεται γύρω από τρεις (3) κύριους άξονες, ήτοι:
1. Ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακού κελύφους και συνοδές οικοδομικές εργασίες: Ειδικότερα, προβλέπεται η υλοποίηση των κάτωθι ενεργειακών παρεμβάσεων:
• Αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά
• Θερμοϋγρομόνωση δωμάτων
• Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων
2. Ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων: Ειδικότερα, προβλέπεται η υλοποίηση των κάτωθι ενεργειακών παρεμβάσεων:
• Αντικατάσταση τεσσάρων λεβήτων και ενός λέβητα ΖΝΧ
• Αντικατάσταση 2 Ψυκτικών Συγκροτημάτων
• Αντικατάσταση 3 και προμήθεια τεσσάρων νέων Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων
• Αντικατάσταση 5 κλιματιστικών συσκευών διαιρούμενου τύπου με συστήματα VRF inverter
• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων φθορισμού με φωτιστικά σώματα LED
• Εγκατάσταση Κεντρικού Ηλιοθερμικού Συστήματος, με επιφάνεια επιλεκτικών συλλεκτών 120,00 m²
• Εγκατάσταση συστήματος BEMS για την ενεργειακή συστηματική καταγραφή δεδομένων και αυτοματοποίηση του κτιρίου μετά περιφερειακών υλικών και εξαρτημάτων ελέγχου
3. Αξιοποίηση ΑΠΕ: Ειδικότερα, προβλέπεται:
• Eγκατάσταση Φ/Β Συστήματος, ισχύος 19,80kWp.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 1.205.924,85 ευρώ.
Την Πέμπτη 6 Μαΐου δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα
04.05.21 3:45
Την  Πέμπτη  6 Μαΐου δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα
Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρες από 9:00 το πρωί μέχρι 1:00 το μεσημέρι ,στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapidtest.
Οι δειγματοληψίες θα σταματούν δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή μέχρι τις 12.45 μ.
O Δήμος Ήλιδας κάνει ένα νέο βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών
21.04.21 16:04
Δήμος Ήλιδας κάνει μία νέα αρχή στη λειτουργία και χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Novoville», με στόχο την απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και δημοτών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο.
Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου, επιτρέποντας την άμεση επίλυσή τους με τρόπο διαφανή και μετρήσιμο. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.
Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικόAppleiOS καιGoogleAndroid. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:
● Επιλογή τοποθεσίας
● Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
● Προσθήκη φωτογραφίας
● Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο
Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς τους πολίτες.
Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί ναενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμεναπου λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και ναλαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.
Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ήλιδας μετασχηματίζεται σε έναν ψηφιακό, πιο έξυπνο και βιώσιμο Δήμο με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Όραμα και στόχος μας είναι να φέρουμε τους πολίτες και επισκέπτες πιο κοντά στο Δήμο μας. Η πλατφόρμα Novovilleπροσφέρει πληθώρα δυνατοτήτω νπου επιτρέπουν την καθημερινή επικοινωνία και επαφή των δημοτών με το Δήμο, την έγκαιρη ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών για τα ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την άμεση επίλυσή τους, καθώς και την απρόσκοπτη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δημοτών, τόσο κατά τη διάρκεια των μέτρων κατά της πανδημίας όσο και μετά από αυτή».

Παραχώρηση λεωφορείου από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
20.04.21 15:40
Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου στην Αθήνα συνάντηση του Αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλη Αρβανίτη, με τον καταγόμενο από την Δίβρη πρόεδρο του Ινστιτούτου Νεoλαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) κ. Κωνσταντίνο Δέρβο.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Ινστιτούτου σε πολύ καλό κλίμα, καθώς οι δύο άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι. Συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και η προοπτική ένταξης γυναικών του Δήμου σε αμειβόμενα σεμινάρια γυναικείας επιχειρηματικότητας. Επίσης παραλήφθηκε από τον κ. Αρβανίτη ένα σχολικό λεωφορείο 18 θέσεων το οποίο παραχώρησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για ανάγκες του Δήμου.
Για την παραχώρηση του οχήματος, ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δέρβο εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Συμφωνήθηκε επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα, να γίνει συνάντηση ανάμεσα στον κ. Δέρβο, τον Δήμαρχο κ. Γεωργιόπουλο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος σε σχέση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Πύργου
20.04.21 15:15
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Πύργου
Το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Πύργου και Περιχώρων για στήριξη των Σχολών Οδηγών από το νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την Covid-19, κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Σταματόπουλος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, στο Διοικητήριο, ο κ. Σταματόπουλος περιέγραψε στον κ. Γιαννόπουλο την κατάσταση του Κλάδου, ο οποίος - όπως σημείωσε - πλήττεται βάναυσα τα τελευταία χρόνια, καθώς, πριν την πανδημία, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις απεργίες των εξεταστών, με συνέπεια τη μη διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εξήγησε μάλιστα πως, η πανδημία έχει διογκώσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, ενώ και στην παρούσα φάση, σχετικά με την άρση της αναστολής λειτουργίας των Σχολών Οδήγησης, τα μέτρα τα οποία καλούνται να εφαρμόσουν, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είναι ανεδαφικά και καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολών. Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε την βοήθεια και συνδρομή του κ. Αντιπεριφερειάρχη, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, προκειμένου να διασωθεί ο κλάδος, καθώς και την ένταξη του ΚΑΔ των Σχολών Οδήγησης στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, συμμεριζόμενος πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπροσώπων του Κλάδου, αναγνώρισε ότι το πλαίσιο επαναλειτουργίας, όπως αυτό καθορίζεται από την ΚΥΑ, δημιουργεί πολλές ασάφειες και η επίλυση αυτών των προβλημάτων – όπως σημείωσε - θα έρθει μόνο με την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Μεταφορών. Τέλος, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα να συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ τους στο πρόγραμμα στήριξης των 20 εκατ. ευρώ που θα προκηρυχθεί στο επόμενο διάστημα, και ήδη η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται προς την κατεύθυνση ένταξης τους στους δικαιούχους του προγράμματος.
Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2021
19.04.21 15:59
Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2021
Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Ηλείας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.
Αντικείμενο της συνεδρίασης, ήταν ο συντονισμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας, στις οποίες οφείλουν να προβούν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Προηγήθηκε σύντομος απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2020-2021, ο οποίος κρίθηκε «θετικός» από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα, έγινε αναφορά – όπως συμβαίνει σε κάθε συνεδρίαση ΣΟΠΠ – και στο Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα, καθώς η Ηλεία ανήκει στις σεισμογενείς περιοχές της χώρας.
Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επίσης, η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας Ευσταθία Γιαννιά, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτριος Παπαηλιού, ο εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ (και του ΚΕΑΤ) Βασίλης Γατσόπουλος, ο προϊστάμενος Τμήματος Πολ. Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κωνσταντίνος Μπαλκάμος, η Προϊσταμένη Τμ. Πολ. Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αγγελική Τσάκωνα, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας Αγγελική Κανελλοπούλου και τέλος ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολ. Προστασίας ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης την Πέμπτη στην Αμαλιάδα
19.04.21 15:35
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης την Πέμπτη στην Αμαλιάδα
Την Πέμπτη 22 Απριλίου, 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας (στη Σοχιά), θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests σε πολίτες της περιοχής από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ .
Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Τα τέστ διενεργούνται στα πλαίσια ελέγχου και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα Δημοτικά κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
19.04.21 11:34
Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα Δημοτικά κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πραγματοποιούνται καθημερινά εργασίες συντήρησης των Δημοτικών κτιρίων. Πρόκειται για εργασίες που αφορούν τη συντήρηση, επισκευή, και αποκατάσταση των κτιρίων του Δήμου που στεγάζονται υπηρεσίες και χώροι εξυπηρέτησης του κοινού.
Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα αφορούν:
1. Το Δημαρχείο Ανδραβίδας (βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου).
2. Το Δημαρχείο Βάρδας (βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, επισκευή και μόνωση σκεπής. Κατασκευή καινούριου πεζοδρομίου έμπροσθεν Δημαρχείου).
3. Το Δημαρχείο Λεχαινών (βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου).
4. Το Κοινοτικό Γραφείο Κουρτεσίου (βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου).
5. Το Κοινοτικό Γραφείο Κάστρου (βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου).
6. Τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ανδραβίδας (βάψιμο εξωτερικά και εσωτερικά).
7. Το Γήπεδο Βάρδας (βάψιμο μάντρας, βάψιμο αποδυτηρίων εξωτερικά και εσωτερικά, ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου).
8. Το Γήπεδο Κάστρου (βάψιμο αποδυτηρίων εξωτερικά και εσωτερικά).
9. Διαγραμμίσεις στις εισόδους του Νεοχωρίου.
10. Διαγραμμίσεις στην Λαϊκή Αγορά της Ανδραβίδας.
11. Στις Αποθήκες Α.Σ.Ο. στα Λεχαινά (βάψιμο εσωτερικών χώρων).
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ., εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την πρόοδο των εργασιών, και ζήτησε επίσπευση των εργασιών που αφορούν στις παρεμβάσεις, και συντηρήσεις των Δημοτικών Κτιρίων, συμβάλλοντας στην αισθητική τους αναβάθμιση.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτο Δ., τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Βαγγελάκο Π., καθώς και τους εργαζομένους του Δήμου, για την πολύτιμη συνεισφορά τους, και συνεργασία, προς την επίτευξη αυτού του έργου, που αλλάζει την αισθητική των Δημοτικών κτιρίων.
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης σήμερα στην Αμαλιάδα
19.04.21 2:53
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης σήμερα στην Αμαλιάδα
Σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας (στη Σοχιά), θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests σε πολίτες της περιοχής από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Τα τεστς διενεργούνται στα πλαίσια ελέγχου και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Δήμος Πηνειού: Αναλαμβάνει δράση το μηχάνημα καθαρισμού των παραλιών
18.04.21 13:07
Δήμος Πηνειού: Αναλαμβάνει δράση το μηχάνημα καθαρισμού των παραλιών
Το μηχάνημα καθαρισμού ακτών-παραλιών που προμηθεύθηκε ο Δήμος Πηνειού, δοκιμάστηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο στην παραλία Θινών στο Βαρθολομιό και τις επόμενες μέρες αναλαμβάνει δράση.
Ο καθαρισμός των ακτών του Δήμου Πηνειού με το συγκεκριμένο μηχάνημα που αποτελεί απόλυτη οικονομική λύση, περιλαμβάνει την απομάκρυνση πάσης φύσεως προϊόντων περιβαλλοντικής ρύπανσης ανθρωπογενούς προέλευσης, (ξύλα, πλαστικά χαρτιά, γυαλιά, μεταλλικά αντικείμενα, βαριά αντικείμενα, αποτσίγαρα, κ.λ.π.) και κάθε άλλο αντικείμενο που εκβράζει η θάλασσα, η συσσώρευση των οποίων υποβαθμίζει τις ακτές και εμποδίζει την προσπέλαση και τη χρήση τους από τους λουόμενους.
«Όλες οι εργασίες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στις παραλίες θα αποσκοπούν στην αισθητική της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου και δεν θα αλλοιώνουν την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού και παραλίας», δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.
Ράπιντ τεστ Covid-19 αύριο στο Βαρθολομιό
18.04.21 11:18
Ράπιντ τεστ Covid-19 αύριο στο Βαρθολομιό
Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ο Δήμος Πηνειού έχει οργανώσει, με την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ, δειγματοληψίες ανίχνευσης COVID-19.
Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαρθολομιού και οι δειγματοληψίες θα γίνονται από τις 9:00π.μ. έως τις 1:00μ.μ.
"Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας, να προσέρχονται τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων).
Παρακαλούμε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και για άλλη μια φορά να προσέλθετε για ανίχνευση, έχοντας μαζί σας την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ σας".
Αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρθολομιού Τάσος Πουλής
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής
18.04.21 10:21
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής
Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, καθώς και δράσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στο γραφείο της κ. Γκερέκου, παρευρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού brand name της πόλης του Πύργου, καθώς διαθέτει πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα, ενός δυσεύρετου συνδυασμού πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους!
Ο Δήμαρχος Πύργου καταθέτοντας τις προτάσεις του, μίλησε διεξοδικά τόσο για την περιοχή του Κατακόλου όσο και για το μεγάλης τουριστικής σημασίας λιμάνι του, όπως και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει ειδικά κι εντατικά το τελευταίο διάστημα προκειμένου το λιμάνι να αναβαθμιστεί και να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας.
Αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, τις προγραμματισμένες μέχρι στιγμής αφίξεις πλοίων, αλλά και τα έργα που ξεκινούν πολύ σύντομα στην χερσαία ζώνη και τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή.
Επίσης συζητήθηκε η “σύνδεση” του Κατακόλου με σημεία σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας όπως: το λιμάνι της Αρχαίας Φειάς, το Κάστρο του Κατακόλου, τον Αλφειό ποταμό, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. Σημεία που συνδυάζουν την ιστορία, τη μυθολογία, την οικολογία και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Τόνισε δε, την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Πύργου και πως όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει πλέον να αναδειχθούν και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι η περιοχή ενδείκνυται για πολλές και ποικίλες μορφές τουρισμού, όπως αθλητικός, θρησκευτικός, κ.α., και μέσω ποικίλων δράσεων μπορούν να γίνουν ευρέως γνωστά τα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας που παράγει η περιοχή.
Αδελφοποίηση με Δήμο Συρακουσών
Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και σε μια ακόμη δράση που προχωράει το τελευταίο διάστημα. Αυτή της αδελφοποίησης του Δήμου Πύργου με τον Δήμο Συρακουσών. Παραθέτοντας και όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και με την Πρεσβεία της Ρώμης και με το Προξενείο του Παλέρμο.
Ένα φιλόδοξο σχέδιο, πάνω στο οποίο εργάζεται με μεγάλη προσοχή ο κ. Καραστέργιος σε αγαστή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμοχωρίου. Όπως εξήγησε στην πρόεδρο του ΕΟΤ, η ιδέα της αδελφοποίησης με τον Δήμο Συρακουσών πηγάζει από συγκεκριμένα μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τις δύο περιοχές και η επίτευξη αυτής θα συμβάλλει στην ανάδειξη σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και καλλιτεχνικών δράσεων.
Μάλιστα πάνω στην κίνηση αυτή, η οποία είναι πλέον πολύ προχωρημένη, σε σύντομο προσεχές διάστημα θα υπάρχουν νεότερες και οριστικές εξελίξεις.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
16.04.21 16:01
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:  Επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου ενημερώνει τους δημότες για την επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.
Ήδη τοποθετήθηκε κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης στο σημείο που βρίσκεται ο όρχος των οχημάτων του Δήμου Πύργου (όπισθεν του ξενοδοχείου «Λέτρινα») όπου οι πολίτες μπορούν καθημερινά από τις 7.30 έως τις 13.00 να εναποθέτουν τις παλιές και χαλασμένες ηλεκτρικές τους συσκευές.
«Πρόκειται για μία ακόμη δράση που είχε σταματήσει και την επαναφέρουμε προκειμένου να ενεργοποιήσουμε όλο το φάσμα της ανακύκλωσης», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης.
«Όσοι δημότες επιθυμούν, μπορούν να αφήνουν στο συγκεκριμένο σημείο τις παλιές ηλεκτρικές τους συσκευές ώστε να αποφύγουμε τις εικόνες να υπάρχουν διάσπαρτες συσκευές στην πόλη. Και όπως είναι σε όλους γνωστό, όλα αυτά τα υλικά επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον, οπότε η ανακύκλωσή τους κρίνεται απαραίτητη».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
16.04.21 13:07
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ
Συλλογική προσπάθεια για έμπρακτη στήριξη
-Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα από τις 19 έως τις 23 Απριλίου

Έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε όλους αυτούς που είχαν πληγεί από την δεκαετή οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας και στην συνέχεια δέχτηκαν ακόμη ένα πλήγμα εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, επιδιώκει να δώσει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.).
Στήριξη μέσα από την συλλογική προσπάθεια και προσφορά, γι’ αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α. (επί της οδού Δημοκρίτου 3 στην Αμαλιάδα) από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρες 09:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι.

Και το ελάχιστο έχει αξία…
Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι σημαντική και έχει ιδιαίτερη αξία για τους ανθρώπους που θα λάβουν αυτά τα αγαθά, προκειμένου να βελτιώσουν έστω και στο ελάχιστο την καθημερινότητά τους.
Όπως επισημαίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η συγκυρία είναι δύσκολη για όλους, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε ιδιαίτερη θέση και πραγματικά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον συνάνθρωπο για να μπορέσουν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.
“Βοηθώντας τον συνάνθρωπο, κάνουμε καλό και στον ίδιο μας τον εαυτό” ανέφερε ο πρόεδρος του Σ.ΦΙ.Ν.Α. κ. Ανδρέας Παπαδάκος και συμπλήρωσε: “Αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα ας σκεφτούμε λίγο περισσότερο το συνάνθρωπο και ας σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και καλώ τους συμπολίτες μας να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο, για να μπορέσουμε να διαθέσουμε τρόφιμα σε ανθρώπους που χρειάζονται πραγματικά την βοήθειά μας”.
Τα τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, με τον πλέον διακριτικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους.
Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν θα μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και στα τηλέφωνα 26220 22999 και 26220 23000. Στα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α. θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και όσοι προσέρχονται θα πρέπει να φορούν τις μάσκες προστασίας, για αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
16.04.21 12:47
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, με ώρα έναρξης τις 7:45 μ.μ., προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα τής ημερήσιας διάταξης.
1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Ο.Π.Δ. (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης) Δήμου Ήλιδας οικονομικού Έτους 2021.
Θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση με ώρα έναρξης τις 8:00 μ.μ., προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Δημάρχου -Προεδρείου:
1. Έγκριση μεταφοράς τής έδρας τού ΦΟΔΣΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας.
2. Έγκριση μεταφοράς των καθηκόντων τής Οικονομικής και Ταμειακής Υπηρεσίας τού ΦΟΔΣΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας.
3. Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) Δήμου Ήλιδας, βάσει της 4/2021 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.
4. Επί αιτήσεως του κ. Νικολόπουλου Χρήστου για παραίτηση από την Επιτροπή αξιολόγησης ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου (σχετ. ΑΔΣ 232/20).
5. Επί αιτήσεως του κ. Νταλαμάρα Ελευθέριου για παραίτηση από τη θέση τού Διευθύνοντος Συμβούλου τής ΔΗΑΝΕΤΑΑ [σχετ. ΑΔΣ 364/19].
6. Επί αιτήσεων των κ. Αθανασοπούλου Αδαμαντίας και Ανδριοπούλου Βασιλικής για παραίτηση από τη θέση τού τακτικού μέλους τού διοικητικού συμβουλίου τής ΔΗΑΝΕΤΑΑ [σχετ. ΑΔΣ 241/2019]
7. Έγκριση ανάρτησης των βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο ίντερνετ.
Θέματα Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χρ. Παλυβός)
8. Ορισμός εκπροσώπου τού δήμου ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας τού 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.
9. Έγκριση παροχής νέας τηλεφωνικής γραμμής για τις ανάγκες τού Κοινωνικού Παντοπωλείου τού δήμου.
10. Έγκριση αναβάθμισης τηλεφωνικής γραμμής Κοινότητας Χαβάριου για παροχή δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στους πολίτες.
Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Αστερής)
11. Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 του υποτομέα των ΟΤΑ.
12. Ορισμός υπόλογων διαχειρίστριας και εκκαθαρίστριας για το έργο: «Βελτίωση - Κατασκευή οδών πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Υ. Νομού Ηλείας»
13. Οριστική παραχώρηση τάφων.
14. Καθορισμός χώρων για δημοπράτηση αιγιαλού παραλίας για τα έτη 2021, 2022 στον Δήμο Ήλιδας, κατόπιν άγονων δημοπρασιών.
Θέματα Οικονομικής Επιτροπής:
(Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Λυμπέρης)
15. 4η Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού, έτους 2021.
16. Απαλλαγή καταβολής τελών ύδρευσης σε τρέχοντες λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης.
17. Τροποποίηση του καθορισμένου τρόπου έκδοσης λογαριασμών έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης (σχετ. ΑΟΕ 6/2020).
Θέματα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Χριστοφόρου
18. Έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτους 2020.
19. Έγκρισης κοπής δέντρων στην πλατεία Ανεμομύλου και στην οδό Γηπέδου, στην Αμαλιάδα, κατόπιν της 2/2021 Απόφασης ΕΠΖ.
Θέματα Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε.Χριστοφόροου)
20. Επέκταση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ήδη υπάρχοντες Φωτιστικούς Σωλήνες.
Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας :
(Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Λυμπέρης)
21. 3η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, έτους 2021.
22. Έγκριση πρωτόκολλου οριστικής παραλαβής τού έργου «Αποκατάσταση κατολίσθησης στον οικισμό Ανάληψης της Τ.Κ. Γερακίου Δήμου Ήλιδας Ν. Ηλείας» [αρ. μελ. 10/2016].
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39