banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
16.04.21 16:01
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:  Επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου ενημερώνει τους δημότες για την επανέναρξη ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.
Ήδη τοποθετήθηκε κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης στο σημείο που βρίσκεται ο όρχος των οχημάτων του Δήμου Πύργου (όπισθεν του ξενοδοχείου «Λέτρινα») όπου οι πολίτες μπορούν καθημερινά από τις 7.30 έως τις 13.00 να εναποθέτουν τις παλιές και χαλασμένες ηλεκτρικές τους συσκευές.
«Πρόκειται για μία ακόμη δράση που είχε σταματήσει και την επαναφέρουμε προκειμένου να ενεργοποιήσουμε όλο το φάσμα της ανακύκλωσης», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης.
«Όσοι δημότες επιθυμούν, μπορούν να αφήνουν στο συγκεκριμένο σημείο τις παλιές ηλεκτρικές τους συσκευές ώστε να αποφύγουμε τις εικόνες να υπάρχουν διάσπαρτες συσκευές στην πόλη. Και όπως είναι σε όλους γνωστό, όλα αυτά τα υλικά επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον, οπότε η ανακύκλωσή τους κρίνεται απαραίτητη».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
16.04.21 13:07
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ
Συλλογική προσπάθεια για έμπρακτη στήριξη
-Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα από τις 19 έως τις 23 Απριλίου

Έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε όλους αυτούς που είχαν πληγεί από την δεκαετή οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας και στην συνέχεια δέχτηκαν ακόμη ένα πλήγμα εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, επιδιώκει να δώσει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.).
Στήριξη μέσα από την συλλογική προσπάθεια και προσφορά, γι’ αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α. (επί της οδού Δημοκρίτου 3 στην Αμαλιάδα) από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρες 09:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι.

Και το ελάχιστο έχει αξία…
Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι σημαντική και έχει ιδιαίτερη αξία για τους ανθρώπους που θα λάβουν αυτά τα αγαθά, προκειμένου να βελτιώσουν έστω και στο ελάχιστο την καθημερινότητά τους.
Όπως επισημαίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η συγκυρία είναι δύσκολη για όλους, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε ιδιαίτερη θέση και πραγματικά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον συνάνθρωπο για να μπορέσουν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.
“Βοηθώντας τον συνάνθρωπο, κάνουμε καλό και στον ίδιο μας τον εαυτό” ανέφερε ο πρόεδρος του Σ.ΦΙ.Ν.Α. κ. Ανδρέας Παπαδάκος και συμπλήρωσε: “Αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα ας σκεφτούμε λίγο περισσότερο το συνάνθρωπο και ας σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και καλώ τους συμπολίτες μας να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο, για να μπορέσουμε να διαθέσουμε τρόφιμα σε ανθρώπους που χρειάζονται πραγματικά την βοήθειά μας”.
Τα τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, με τον πλέον διακριτικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους.
Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν θα μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και στα τηλέφωνα 26220 22999 και 26220 23000. Στα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α. θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και όσοι προσέρχονται θα πρέπει να φορούν τις μάσκες προστασίας, για αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
16.04.21 12:47
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, με ώρα έναρξης τις 7:45 μ.μ., προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα τής ημερήσιας διάταξης.
1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Ο.Π.Δ. (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης) Δήμου Ήλιδας οικονομικού Έτους 2021.
Θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση με ώρα έναρξης τις 8:00 μ.μ., προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Δημάρχου -Προεδρείου:
1. Έγκριση μεταφοράς τής έδρας τού ΦΟΔΣΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας.
2. Έγκριση μεταφοράς των καθηκόντων τής Οικονομικής και Ταμειακής Υπηρεσίας τού ΦΟΔΣΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας.
3. Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) Δήμου Ήλιδας, βάσει της 4/2021 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.
4. Επί αιτήσεως του κ. Νικολόπουλου Χρήστου για παραίτηση από την Επιτροπή αξιολόγησης ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου (σχετ. ΑΔΣ 232/20).
5. Επί αιτήσεως του κ. Νταλαμάρα Ελευθέριου για παραίτηση από τη θέση τού Διευθύνοντος Συμβούλου τής ΔΗΑΝΕΤΑΑ [σχετ. ΑΔΣ 364/19].
6. Επί αιτήσεων των κ. Αθανασοπούλου Αδαμαντίας και Ανδριοπούλου Βασιλικής για παραίτηση από τη θέση τού τακτικού μέλους τού διοικητικού συμβουλίου τής ΔΗΑΝΕΤΑΑ [σχετ. ΑΔΣ 241/2019]
7. Έγκριση ανάρτησης των βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο ίντερνετ.
Θέματα Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χρ. Παλυβός)
8. Ορισμός εκπροσώπου τού δήμου ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας τού 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.
9. Έγκριση παροχής νέας τηλεφωνικής γραμμής για τις ανάγκες τού Κοινωνικού Παντοπωλείου τού δήμου.
10. Έγκριση αναβάθμισης τηλεφωνικής γραμμής Κοινότητας Χαβάριου για παροχή δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στους πολίτες.
Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Αστερής)
11. Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 του υποτομέα των ΟΤΑ.
12. Ορισμός υπόλογων διαχειρίστριας και εκκαθαρίστριας για το έργο: «Βελτίωση - Κατασκευή οδών πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Υ. Νομού Ηλείας»
13. Οριστική παραχώρηση τάφων.
14. Καθορισμός χώρων για δημοπράτηση αιγιαλού παραλίας για τα έτη 2021, 2022 στον Δήμο Ήλιδας, κατόπιν άγονων δημοπρασιών.
Θέματα Οικονομικής Επιτροπής:
(Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Λυμπέρης)
15. 4η Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού, έτους 2021.
16. Απαλλαγή καταβολής τελών ύδρευσης σε τρέχοντες λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης.
17. Τροποποίηση του καθορισμένου τρόπου έκδοσης λογαριασμών έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης (σχετ. ΑΟΕ 6/2020).
Θέματα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Χριστοφόρου
18. Έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτους 2020.
19. Έγκρισης κοπής δέντρων στην πλατεία Ανεμομύλου και στην οδό Γηπέδου, στην Αμαλιάδα, κατόπιν της 2/2021 Απόφασης ΕΠΖ.
Θέματα Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε.Χριστοφόροου)
20. Επέκταση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ήδη υπάρχοντες Φωτιστικούς Σωλήνες.
Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας :
(Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Λυμπέρης)
21. 3η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, έτους 2021.
22. Έγκριση πρωτόκολλου οριστικής παραλαβής τού έργου «Αποκατάσταση κατολίσθησης στον οικισμό Ανάληψης της Τ.Κ. Γερακίου Δήμου Ήλιδας Ν. Ηλείας» [αρ. μελ. 10/2016].
Επίσκεψη συμμετεχόντων στην Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος 2021” στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας
16.04.21 12:06
Επίσκεψη συμμετεχόντων στην Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος 2021” στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας
Έπειτα από σχετική έγκριση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. κυρίας Πολυξένης Βελένη, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας ομάδα αποτελούμενη από 11 αξιωματικούς ιπταμένους ξένων χωρών οι οποίοι συμμετέχουν στην Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος” του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής που έχει έδρα την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.
Την ομάδα με επικεφαλής τον Αντισμήναρχο κο Κων/νο Κουφόπουλο ως εκπρόσωπο του Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμήναρχο κο Νικόλαο Κοκκώνη, υποδέχθηκαν οι αρχαιολόγοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Χρίστος Λιάγκουρας στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της Προϊσταμένης της Εφ. Α. Ηλείας Δρ. Ερωφίλης Ίριδος Κόλλια.
Ακολούθησε ξενάγηση διάρκειας περίπου δυο ωρών την οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και με την ανθοφορία των δέντρων και φυτών της Ιερής Άλτης να βρίσκεται στην κορύφωσή της.
Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή μετάδοσης του Κορωνοϊού δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη της ομάδας στα μουσεία της Ολυμπίας, γεγονός που από τους επικεφαλής αρχαιολόγους μετατράπηκε σε επιχείρημα για να προσκαλέσουν τα μέλη της ομάδας να επιστρέψουν στο μέλλον για διακοπές μαζί με τους οικείους τους σε συνδυασμό με διαμονή στα ξενοδοχεία της περιοχής.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Αποδοχή και στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών
15.04.21 15:28
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Αποδοχή και στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών
υνάντηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο (καθώς και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος) Γιώργο Παναγιωτόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Με κύριο θέμα τη στήριξη του Δήμου Πύργου στην λεπτομερή πρόταση – μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Παναγιωτόπουλος για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο Ηλείας ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών.
Και την οποία επικαιροποίησε κι εμπλούτισε πρόσφατα, ενώ μεταξύ άλλων έχει στείλει ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος προ μηνός στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Συρίγο.
Επίσης συζητήθηκε η προκαταρκτική μελέτη που ήδη υπάρχει και η οποία αφορά την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, εξετάστηκε η άμεση προοπτική υπογραφής προγραμματικής σύμβασης ώστε ο Δήμος Πύργου να στηρίξει διοικητικά το Πανεπιστήμιο στον Πύργο.
Να σημειωθεί πως αυτή την επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη πρόσφατα, πρόταση – μελέτη απέστειλε πλέον και ο Δήμος Πύργου (επίσης προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και προς τον Υφυπουργό κ. Συρίγο), ως μια ακόμα ένδειξη της αποδοχής και στήριξης αυτής.
Η πρόταση αυτή υπενθυμίζεται, ήδη στην αρχική της μορφή έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης σε προηγούμενη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου, όπου την είχε παρουσιάσει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Επίσης απεστάλη ήδη στην κ. Κεραμέως και στον κ. Συρίγο κι η προκαταρκτική μελέτη για την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (και ειδικότερα κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο.
Κι ακόμα, προς τους ανωτέρω διαβάστηκε ήδη εγγράφως από τον κ. Αντωνακόπουλο με σχετική επιστολή του η άμεση προοπτική για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αντικείμενο τη διοικητική στήριξη του στον Πύργο από τον Δήμο.
ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: «Εμπιστεύομαι τη δημοτική αρχή»
15.04.21 15:23
ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: «Εμπιστεύομαι τη δημοτική αρχή»
Την παραδοχή της εσφαλμένης κριτικής του σχετικά με τους ψεκασμούς από συνεργείο του Δήμου Πηνειού στο Βαρθολομιό, αναγνωρίζει ο κ. Γιώργος Πυλαρινός με δημόσια δήλωσή του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι διαπνέεται «από αισθήματα καλής πίστης και εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή».
Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο κ. Γιώργος Πυλαρινός απευθυνόμενος προς τους αντιδημάρχους Πηνειού, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μαφρέδα Νίκο και Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κολοκατίνη Γιώργο, δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Πράγματι μου αποστείλατε και οφείλω να αναγνωρίσω τα γρήγορα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής, έγγραφο στο οποίο μου επισημαίνατε το είδος ραντισμού και του είδους του φυτοφαρμάκου το οποίο χρησιμοποιήσατε και κυρίως ότι το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο είχε την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σχετικού κανονισμού αυτής και ότι πρόκειται για το ζιζανιοκτόνο με την ονομασία Meteor TF. Αποδέχομαι την αλήθεια των ισχυρισμών σας, καθόσον διαπνέομαι από αισθήματα καλής πίστης και εμπιστοσύνης προς τη Δημοτική Αρχή.»
Ο κ. Πυλαρινός ακόμη διαβεβαιώνει ότι με την ανάρτησή του δεν είχε πρόθεση συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής και φυσικά των αντιδημάρχων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Σας δηλώνω ότι σας υπολήπτομαι, σας σέβομαι και σας τιμώ και απλά η συγκεκριμένη αναφορά μου κάλλιστα μπορεί να επιληφθεί απλά ως δυσμενής κρίση».
Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων αντιδημάρχων κ.κ. Μαφρέδα Νίκου και Κολοκατίνη Γεωργίου, «για τον ψεκασμού του φυλλώματος των ζιζανίων που πραγματοποιήθηκε στις 17/2/2021 στη Δημοτική Κοινότητα Βαρθολομιού χρησιμοποιήθηκε το φυτοπροστατευτικό προϊόν (ζιζανιοκτόνο) Meteor TF, το οποίο είναι εγκεκριμένο και διατίθεται νόμιμα στην αγορά.
Ο ψεκασμός διενεργήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες Υπουργικής Απόφασης τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων σε αυτή μέτρων προφύλαξης και ασφαλείας.
Δεν προκλήθηκε βλάβη στα στοιχεία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Βαρθολομιού από τον εν λόγω ψεκασμό, όπως τούτο αποδεικνύεται και από πρόσφατη ανάλυση νερού που εξεδόθη για λογαριασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πηνειού και αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Βαρθολομιού και στην οποία αναφέρεται ότι το νερό κρίνεται κατάλληλο για πόσιμο μη έχοντας υποστεί ρύπανση από δραστική ουσία».
Η ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
15.04.21 15:20
Η ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Η σοβαρότητα και η επιστημονική προσέγγιση του Υφυπουργου Παιδείας Άγγελου Συρίγου για τις Σχολές πρέπει να προβληματίσουν όλους μας στην Ηλεία…

Οι τελευταίες δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου που έγιναν στη Βουλή για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία αποτέλεσαν το κίνητρο μιας νέας παρέμβασης που έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος ως γνωστόν παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και για τα δύο Τμήματα του Νομού και είχε προσφάτως τοποθετηθεί. Ωστόσο το νόημα των όσων είπε ο κ. Συρίγος δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα για αυτό και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έκανε και πάλι αναφορά στο ανοικτό και ιδιαίτερα ανησυχητικό ζήτημα λέγοντας τα εξής :
«Με προσοχή και έντονο προβληματισμό παρακολούθησα την τοποθέτηση του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στη Βουλή, σχετικά με την τύχη των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία.
Κράτησα ωστόσο τρία σημεία της αναφοράς του Υφυπουργού και ειδικότερα :
Α)….Θεωρώ ότι πρέπει να βγούμε και να πούμε ευθέως στους συμπολίτες μας στην Ηλεία ότι κάποιος τους κορόιδευε όλα αυτά τα χρόνια με Τμήματα που δυστυχώς δεν είχαν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Και αυτό είναι κάτι που όσο και αν μας ενοχλεί θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αφού είναι ένα «κομβικό» σημείο στην εξέλιξη βιωσιμότητας των Σχολών.
Β)….Περιμένω να δω την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ και μακάρι να διαψευσθώ αλλά μέχρι τώρα μετά από μεγάλη διερεύνηση δεν μπόρεσα να το βρω
Γ)….Είμαι ανοικτός σε προτάσεις σας, έχουμε επανειλημμένως μιλήσει να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με σοβαρές όμως προτάσεις για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό Ηλείας. Έχω ήδη αναφερθεί στην περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας και τι μπορεί να γίνει σε σχέση με την Ολυμπία. Το Υπουργείο επαναλαμβάνω είναι ανοικτό σε προτάσεις.
Προσωπικά ως Δημήτρης Κωνσταντόπουλος θεωρώ ιδιαίτερα θετική την προσέγγιση του Υφυπουργού Παιδείας που έχει ΑΛΗΘΕΙΕΣ….
Πέραν αυτού εύχομαι και ελπίζω να βρεθεί λύση σε τελικό επίπεδο από τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ λύση όμως οριστική και όχι μόνο αναστολής.
Πιστεύω ότι η Ηλεία θα πρέπει να έχει σε περίπτωση οριστικής παύσης λειτουργίας των Πανεπιστημιακών της Τμημάτων που όλοι απευχόμαστε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πρόταση εισήγησης για το μέλλον της στον ακαδημαικό χάρτη της χώρας.
Και εδώ πραγματικά είμαι αισιόδοξος για λύση !!!
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στις γειτονιές της Αμαλιάδας !
14.04.21 9:45
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στις γειτονιές της Αμαλιάδας !
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ … ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΟΔΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις συνδημοτών του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συνεχίζει με συνέπεια το οδοιπορικό του σε κάθε σημείο του Δήμου Ήλιδας και με επιτόπια παρουσία ενημερώνεται για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι αλλά και την έκδηλη αγανάκτησή τους.
Μια αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση όπως τονίζει ο ίδιος καθώς πρόκειται για προβλήματα που η επίλυσή τους εκκρεμεί για πολλά χρόνια και κάνει δύσκολη την καθημερινότητά τους είτε οι πολίτες βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης είτε ζούν στα χωριά του Δήμου Ήλιδας.
Προσφάτως βρέθηκε προσκεκλημένος και στη γειτονιά της … ξεχασμένης από τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών πάροδο της Κουμουνδούρου (πίσω από τη ΔΕΗ) νια περιοχή μέσα στην πόλη αλλά παρ΄ όλα αυτά σε εγκατάλειψη από την αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων. Αποτέλεσμα; Τον χειμώνα να πλημμυρίζει και οι κάτοικοι να βιώνουν κάθε χρόνο την ίδια ταλαιπωρία ενώ παράλληλα εγκλωβίζονται στα σπίτια τους…
Ο Δημήτρης έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον του στην συνάντηση με τους περιοίκους συζήτησε αναλυτικά για τα προβλήματα διαπιστώνοντας και ο ίδιος βήμα – βήμα την επικρατούσα κατάσταση και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :
«Στην τσιμεντοποιημένη πλέον με απόφαση και προσωπική σφραγίδα του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, Αμαλιάδα μας, είτε από αδιαφορία είτε από άγνοια δεν ασχολήθηκε κανείς δεν προέβλεψε και δεν κατασκεύασε το απαραίτητο έργο στην συνοικία της παρόδου Κουμουνδούρου. Έργο αναγκαίο για να αποφευχθούν οι πλημμύρες και η απαράδεκτη εικόνα να βρίσκονται οι κάτοικοι μέσα στις λάσπες.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ;
Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε τουλάχιστον που είναι η συνοικία της Κουμουνδούρου… Αν όχι σας καλώ να την επισκεφθείτε αύριο για να διαπιστώσετε .. «τα έργα και τις ημέρες σας!»
Επι χρόνια παρακολουθώ σε τοπικές ιστοσελίδες ρεπορταζ για το πρόβλημα, άρα είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία αλλά δυστυχώς όπως και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες διαπιστώνουν : «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα….»
Είναι λυπηρό γιατί αδιαφορούν την ίδια ώρα που οι κατοικίες της περιοχής γεμίζουν νερά οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγούν έξω από τα σπίτια τους παντού να υπάρχουν λασπώδεις συνθήκες και η εικόνα να μας θυμίζει εποχή πολλών περασμένων ετών και όχι το 2021
Είναι να απορεί κανείς γιατί οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν κινήσει διαδικασίες για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται από το Σχέδιο Πόλης Αμαλιάδας. Δηλαδή, να κατασκευασθούν τόσο απλά και αυτονόητα πεζοδρόμια και άσφαλτος στο μικρό δρομάκι της παρόδου !
Γιατί καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει ενδιαφερθεί; Γιατί «τιμωρούνται» έτσι αυτοί οι δημότες; Υπάρχει κάτι άραγε που δεν γνωρίζουν ούτε εκείνοι ούτε εμείς;
Μετά την διερεύνηση που έκανα και προσωπικά διαπίστωσα ότι το θέμα είναι γνωστό και στον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη αλλά γνωστό ήταν και επι των ημερών της θητείας του Χρίστου Χριστοδουλόπουλου. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εξηγεί την στάση τους!
Σας ενδιαφέρει πρωτίστως η καρέκλα του Δημάρχου που πιστεύετε μάλιστα ότι κάθε φορά θα αλλάζει στα δικά σας χέρια και όχι τα προβλήματα των πολιτών. Απαξιώνετε την καθημερινότητα των δημοτών και ασχολείστε μόνο εκεί που υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις και διαχείριση εκατομμυρίων που και εκεί έχετε αφήσει έργα στην τύχη τους !....

ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Δεσμεύομαι και είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω παρόμοιες καταστάσεις από το 2023 και μετά όταν με την στήριξη των συμπολιτών μας αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου.
Για εμάς έχει σημασία ο πολίτης και η καθημερινότητα στη ζωή του Και δεν είναι θεωρία αλλά υπόθεση πρακτικής και αντίληψης !
Ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή σε νοοτροπίες, σε προτεραιότητες σε αυτοδιοικητικές τακτικές… Αλλαγή σελιδας και εποχής! Το πιστεύω από ψυχής, έχω την ενημέρωση , έχω την δύναμη και νθα το πράξω!
Καλώ τέλος την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Γιάννη Λυμπέρη έστω και τώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στην πάροδο της Οδού Κουμουνδούρου Αγαπητέ Δήμαρχε πρόσεξε και λίγο τους δημότες και άφησε για μετά τους… κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας ….
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας για τον κορωνοϊό
14.04.21 9:40
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας για τον κορωνοϊό
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας σε υλοποίηση της από 12-3-2021 απόφασης της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και με σκοπό την οργάνωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων στον χώρο των δικαστηρίων θεωρεί ως απαράδεκτη την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους δικηγόρους και την οποία πολιτική θεωρεί ως αντιφατική, αφού δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και αγνοεί παντελώς την οικονομική στήριξη του κλάδου. Σαν Σύλλογος καταδικάζουμε την έλλειψη οικονομικής στήριξης των δικηγόρων, την οποία χαρακτηρίζουμε ως ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού το μοναδικό χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων ήταν το ποσό των 400 ευρώ και εκείνο μάλιστα δόθηκε επιλεκτικά και σε μικρό αριθμό δικηγόρων. Καταδικάζουμε επίσης τον τρόπο και χρόνο έκδοσης κάθε φορά των Κ.Υ.Α., αφού με τον χρόνο έκδοσης αιφνιδιάζονται κάθε φορά οιδικηγόροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 39 Κ.Υ.Α. καθ’όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας. Τέλος θεωρούμε απαραίτητο τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων λόγω του έντονου συγχρωτισμού που παρατηρείται συνήθως στις δικαστικές αίθουσες και ζητούμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες κάθε φορά των αρμόδιων παραγόντων για τον εφοδιασμό μας με αντισηπτικά υλικά. Ως δικηγορικό σώμα θα εξακολουθούμε να απαιτούμε την ορθή και δίκαιη αντιμετώπισή μας από την Πολιτεία.
Αμαλιάδα 14-4-2021
Από το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19 στο Σιμόπουλο
13.04.21 7:45
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19 στο Σιμόπουλο
Την Πέμπτη 15 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου Δήμου Ήλιδας, τις ώρες από 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Ράπιντ τεστ την Παρασκευή 16 Απριλίου στα Λεχαινά
13.04.21 7:42
Ράπιντ τεστ την Παρασκευή 16 Απριλίου στα Λεχαινά
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Παρασκευή 16 Απριλίου απέναντι από το Δημαρχείο των Λεχαινών, από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Οι δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Διεθνής διάκριση για την Αμαλιαδίτισσα Λέκτορα Εφαρμογών Γεωργία Πέττα
13.04.21 5:14
Διεθνής διάκριση για την Αμαλιαδίτισσα Λέκτορα Εφαρμογών Γεωργία Πέττα
Διεθνής διάκριση για την Αμαλιαδίτισσα Λέκτορα Εφαρμογών Γεωργία Πέττα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).
Εξελέγη ως μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της European Federation of Societies for Εξελέγη ε ως μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT). και από το Σεπτέμβριο του 2021 θα είναι Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις για τρία χρόνια.
Περισσότερα στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
13.04.21 2:07
Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης θα επισκεφθεί σήμερα την Ηλεία, προκειμένου να δει από κοντά, και να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αλφειού.
Στις 12:00 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στην περιοχή της Παπαδούς του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί δυο ακόμα σημεία, στα Άσπρα Σπίτια και στην περιοχή της Ολυμπίας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Μείωση Τελών χρήσης Κοινόχρηστων χώρων και παράταση δόσεων αποπληρωμής
12.04.21 11:04
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Μείωση Τελών χρήσης Κοινόχρηστων χώρων και παράταση δόσεων αποπληρωμής
Εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το τρέχον έτος, καθώς και η μεταφορά των δόσεων αποπληρωμής των τελών, η οποία εισήχθη προς ψήφιση κατόπιν της με αριθμό 143/2021 ομόφωνης απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς ανέφερε:
«Όπως είναι γνωστό η υφιστάμενη υγειονομική κρίση έχει επιφέρει πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνία μας και κυρίως οικονομικές συνέπειες. Μια από τις πλέον πληττόμενες δραστηριότητες είναι ο κλάδος της εστίασης και γενικά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην προσπάθεια του ο Δήμος Πύργου να διευκολύνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου και να απαλύνει, όσο καθίσταται εφικτό, την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν υπεισέλθει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου και εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών προς την Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφασίσθηκε και από τα δύο όργανα του Δήμου, αφενός η προσωρινή μείωση κατά 50% των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για το έτος 2021 λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης που έχει προκύψει λόγω του covid-19 και αφετέρου η μεταφορά πληρωμής των δόσεων των τελών και συγκεκριμένα, της 1ης δόσης δύο μήνες μετά το επίσημο άνοιγμα της εστίασης και της 2ης και 3ης δόσης με ανάλογη παράταση μετά την 1η δόση και έως το τέλος του έτους 2021.
Η Δημοτική αρχή, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει έντονα το κοινωνικό της πρόσωπο στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις πληττόμενες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας, όπως ήδη έως και σήμερα έχουμε πράξει. Ελπίζω οι υγειονομικές συνθήκες και οι αποφάσεις της κυβέρνησης να επιτρέψουν την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, καθόσον η λειτουργία τους θα τονώσει πρωτίστως την τοπική οικονομία.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εστίασης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» για την αγαστή συνεργασία μας στην εξεύρεση λύσης στα αιτήματα τους».
ΔΕΥΑ ΠΥΡΓΟY: Θέσπιση ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους
12.04.21 9:07
ΔΕΥΑ ΠΥΡΓΟY: Θέσπιση ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους
Οικονομική «ανάσα» στους πολίτες του Δήμου Πύργου δίνει με απόφαση της, η ΔΕΥΑ Πύργου. Ειδικότερα από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ληφθεί απόφαση για την απαλλαγή των υδροληπτών από την καταβολή παγίου τέλους για όσο διαρκεί η διακοπή υδροδότησης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ με τον καθορισμό ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους, η οποίο πέρασε πρόσφατα και από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα μετά από πρόταση της προέδρου της ΔΕΥΑ Ρούλας Αλικάκη Τζανέτου, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε να διαμορφωθεί ειδικό τιμολόγιο για τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ως εξής:
Α) Για την πόλη του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα σαράντα κυβικά κατανάλωσης σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά
τρίμηνο στα πρώτα 40 κυβικά κατανάλωσης.
Β) Για τα δημοτικά διαμερίσματα 50% έκπτωση στην αξία νερού στα πρώτα ογδόντα κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά
εξάμηνο στα πρώτα 80 κυβικά κατανάλωσης.
2. Να καθοριστεί ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες ως εξής:
Α) Για την πόλη του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα σαράντα κυβικά κατανάλωσης ανά τρίμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά
τρίμηνο στα πρώτα 40 κυβικά κατανάλωσης.
Β) Για τα δημοτικά διαμερίσματα 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία ανά εξάμηνο στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης.
Το σύνολο των κυβικών έκπτωσης ετησίως θα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την ημερολογιακή έκδοση των λογαριασμών, (μηνιαίοι, διμηνιαίοι, τριμηνιαίοι κλπ).
Το ειδικό τιμολόγιο για ΑΜΕΑ θα ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που τα παραπάνω άτομα χρησιμοποιούν το νερό για ανάγκες κύριας κατοικίας δικής τους ή είναι προστατευόμενα μέλη στην οικογένεια που τα φιλοξενεί.
Το ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους που έχουν (4) παιδιά και πάνω άγαμα θα ισχύει μόνο σε περίπτωση που το νερό χρησιμοποιείται στην κύρια κατοικία τους και μέχρι του έτους της ενηλικίωσης των παιδιών (18 ετών ή 24 ετών για παιδιά που σπουδάζουν ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία).
Παράλληλα από τον Ιούνιο προχωρά και η πρώτη μείωση του τέλους Ερυμάνθου που καταβάλουν οι πολίτες του Δήμου Πύργου, σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.
-Αναφερόμενη στο καθορισμό του ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους η πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου σημείωσε:
"Στις 4 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πύργου λάβαμε ομόφωνη απόφαση για τον καθορισμό ειδικού τιμολογίου για τους Ανθρώπους με Αναπηρία αλλά και για τις Πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου μας. Ήταν κάτι το οποίο ουσιαστικά «χρωστούσαμε» απέναντι στους ανθρώπους αυτούς και με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε και ότι η πρόταση μας για μείωση των τιμολογίων, πέρασε και από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το σύνολο των συνδημοτών μας, να δει μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, χωρίς εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε «εκπτώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας".
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
12.04.21 8:25
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού θα πραγματοποιηθεί σήμερα «δια περιφοράς» με ώρα έναρξης τις 11:00 π.μ. και λήξης τη 1:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης για έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της υφιστάμενης Λαϊκής Αγοράς στην
Κοινότητα Γαστούνης.
2. Λήψη απόφασης για κοπή δένδρων στην Κοινότητα Γαστούνης.
3. Λήψη απόφασης για κοπή δένδρου στην Κοινότητα Καρδιακαυτίου.
4. Λήψη απόφασης για υλοποίηση της αριθ. 59/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
κατόπιν αιτήσεως του Μιχαήλ Γκογκάκη για κατάληψη δημοτικού οικοπέδου- παράνομες οικοδομικές
εργασίες στην Γλύφα.
5. Λήψη απόφασης για αντικατάσταση μέλους Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στο Δ. Πηνειού.
6. Λήψη απόφασης για σημεία τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων στο Δήμο Πηνειού.
7. Λήψη απόφασης επί του εγκεκριμένου προϋπολογισμού έτους 2021, του Απολογισμού έτους 2020 και
του Ειδικού Απολογισμού Επιχορήγησης έτους 2020 του Ιδρύματος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
«Παναγία η Καθολική» Γαστούνης.
8. Λήψη απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2021.
Βιωματικό διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς και παιδιά με τίτλο «Μόνο αν θέλω»
12.04.21 7:21
Βιωματικό διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς και παιδιά με τίτλο «Μόνο αν θέλω»
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 η 3η ομάδα συμμετεχόντων στο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά Γ΄ και Δ΄ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, με τίτλο: «Μόνο αν θέλω», που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» που εδρεύει στην Αμαλιάδα.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν να δώσει στους γονείς και στα παιδιά τη δυνατότητα να μιλήσουν για το ζήτημα των ορίων και του σεβασμού στις ανάγκες των παιδιών αλλά και να ανακαλύψουν νέους διασκεδαστικούς τρόπους επικοινωνίας.
Το εργαστήριο «Μόνο αν θέλω» εντάσσεται στο διαδικτυακό βιωματικό πρόγραμμα για την οικογένεια που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις, απευθύνεται σε γονείς και παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και περιλαμβάνει τα εργαστήρια που προηγήθηκαν με τίτλο «το Γονεοτροφείο» και «Τα παπούτσια των άλλων» στα οποία συμμετείχαν συνολικά 38 ζευγάρια,γονείς και παιδιά.
Οι παρεμβάσεις για γονείς και παιδιά ενισχύουν τη σχέση μεταξύ τους , βελτιώνουν την επικοινωνία και θωρακίζουν την ψυχική ανθεκτικότητα τόσο των παιδιών όσο και τον γονιών. Εκπαιδεύουν τους γονείς σε περισσότερο αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης συμπεριφοράς και ενθαρρύνουν τη διαρκή συμμετοχή του γονιού στη ζωή του παιδιού κάνοντας έτσι τους γονείς περισσότερο υποστηρικτικούς ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν την ψυχική τους υγεία βοηθώντας τους να ασκούν καλύτερα τον γονεϊκό ρόλο τους.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της μεγάλης συμμετοχής, τα εργαστήρια πρόκειται να επαναληφθούν.
23 κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία
11.04.21 14:48
23 κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 295.480 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.067 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.885 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 780 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.859 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 460 (ημερήσια μεταβολή -8.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Στην Ηλεία τα κρούσματα κορωνοϊού, σήμερα Κυριακή, ανήλθα σε 23.
Πίσω από τις ταμπέλες, υπάρχουν άνθρωποι
11.04.21 13:04
Πίσω από τις ταμπέλες, υπάρχουν άνθρωποι
Του Νίκου Διαμαντόπουλου
Τέως Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας

Η πανδημία του νέου Κορωνοϊού προελαύνει παγκοσμίως και πάνω από έναν χρόνο στην Ελλάδα, εκείνοι που (κατά βάση) πληρώνουν (και) το (βιοποριστικό) μάρμαρο, είναι (ως συνήθως) οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και (όπως πάντα) κυρίως των μικρών, ο εμποράκος και τα μαγαζάκια… που θα λέγαμε σχηματικά.
Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε αυτούς τους ανθρώπους καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων προστασίας, είναι τουλάχιστον, από απαξιωτικός έως εξευτελιστικός. Η Πολιτεία, η κυβέρνηση εν προκειμένω της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ως όφειλε και όπως (θα έπρεπε να) ήταν αυτονόητο, μια οικονομική βοήθεια στους εργαζόμενους (μέσω και βάσει αναστολών εργασίας), κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων (αλίμονο δηλαδή αν δεν το ‘κανε κι αυτό), ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν. Όσον αφορά όμως τους ανθρώπους που έχουν ένα μαγαζί, μια μικρή επιχείρηση, λιανικού π.χ. εμπορίου ή υπηρεσιών κ.τ.λ., ίσως δεν τους θεωρεί καν ανθρώπους. Δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί -από τη στιγμή που είτε επρόκειτο για κλειστά καταστήματα είτε για πληττόμενα, δεν διέθεσε και γι’ αυτούς, μια αντίστοιχη και μηναία οικονομική βοήθεια, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες για τους ιδίους και τις οικογένειές τους (πέρα από τα επαγγελματικά πάγια που φυσικά και η πολιτεία οφείλει να τα καλύψει). Αντίθετα η κυβέρνηση των αρίστων, επέλεξε να κρυφτεί πίσω από παρατάσεις σε πληρωμές και επιστρεπτέες προκαταβολές, λες και κάτι τέτοιο θα λύσει το πρόβλημα. Άνθρωποι με ανάγκες και υποχρεώσεις, βρίσκονται πίσω από τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά. Είναι άνθρωποι, όχι ταμπέλες. Άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Ένα βασικό μηνιαίο εισόδημα, είναι απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους, για επαγγελματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, για εργαζόμενους και ανέργους, όπως και υποχρέωση μιας ανθρώπινης και ανθρωποκεντρικής πολιτείας, ευνομούμενης και πολιτισμένης, να το εξασφαλίσει και να το διασφαλίσει για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εργασίας ή ανεργίας. Δεν είναι όλοι οι πολίτες, εύρωστοι ή πλούσιοι μεγαλοεπιχειρηματίες ούτε δημόσιοι υπάλληλοι που μήνας μπει μήνας βγει, θα λάβουν τον μισθό τους. Οι πιο αδύναμοι, είναι εκείνοι που (πάντοτε) χρειάζονται περισσότερη στήριξη, αλλά εμπράκτως και αποτελεσματικά, όχι στα λόγια και θεωρητικά. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για τόσο δύσκολες συνθήκες.
Ειλικρινά λυπάμαι για τη χώρα που διαμένω και δεν λέω ότι «ζω», γιατί στην Ελλάδα η ζωή δεν είναι για όλους. Κι όλα αυτά, 200 χρόνια μετά…

Υ.Γ.: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε (δυστυχώς) φροντίσει… προ πανδημίας, να αλλάξει ξανά και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, με επαναφορά σε συγκεκριμένα ποσά, ανεξαρτήτως όμως εισοδημάτων, πλήττοντας η ίδια και βάλλοντας (εν τέλει) κατά των ανθρώπων των μικρών επιχειρήσεων, των μαγαζιών. Δηλαδή, βγάλεις δε βγάλεις, πλήρωνε… Που θα τα βρεις, δεν τους ενδιαφέρει.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για Covid τεστ την Τετάρτη στην Αμαλιάδα
11.04.21 11:46
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για Covid τεστ  την Τετάρτη στην Αμαλιάδα
Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αμαλιάδα (Σοχιά), τις ώρες από 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39