banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΟΧΙ στην κατάργηση του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας
09.04.21 2:54
ΟΧΙ στην κατάργηση του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ήλιδας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, έκανε ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας ενώνοντας τη φωνή της με το λαό της Ηλείας που λέει ΟΧΙ στα λουκέτα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΝΔ στα Πανεπιστημιακά τμήματα του νομού μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας για τη στάση εργασίας των Δημοτικών Υπαλλήλων
08.04.21 16:50
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας για τη στάση εργασίας των Δημοτικών Υπαλλήλων
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι στο Δήμο Ήλιδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, παραβρέθηκαν χτες 07/04/2021 στη κινητοποίηση και 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Ήλιδας διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.
Εξέφρασαν την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Δεσμεύτηκαν ότι θα καταθέσουν αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή για να συζητηθεί ως θέμα
στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε υλοποίηση της δέσμευσης τους κατέθεσαν σήμερα 08/04/2021 το παρακάτω αίτημα :


Αμαλιάδα 08/04/2021

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας.
Κύριο Πατρινό Αντώνη
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ήλιδας, όπως ήδη είναι γνωστό, προέβησαν στις 07/04/2021 σε
3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας απαιτώντας την άμεση υλοποίηση σειράς αιτημάτων τους.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα παρακάτω :
Α. Να δοθούν τα οφειλόμενα μέσα ατομικής προστασίας των προηγούμενων ετών που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, σε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα ΝΠΔΔ, όπως ορίζει ο νόμος.
Β. Ν δοθούν άμεσα κάθε είδους πρόσθετες αμοιβές, τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων που οφείλονται για όλο το 2020.
Γ. Άμεση κατασκευή αξιοπρεπούς εργασιακού χώρου παραμονής των εργαζομένων στην καθαριότητα,( αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ), εφοδιασμένων με όλα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Δ. Δωρεάν τεστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.
Ε. Να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια δωρεάν (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε Δήμο και ΝΠΔΔ.

Επειδή η υλοποίηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων έπρεπε ήδη να έχει γίνει από τον Δήμο, από τη στιγμή που όλα προβλέπονται στην εργατική νομοθεσία και τη ΣΣΕ και υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητάει να εισαχθεί το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης άμεσης ικανοποίησης όλων των αιτημάτων των εργαζομένων, χωρίς άλλες κωλυσιεργίες και προσχηματικές δικαιολογίες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κολόσακας Άγγελος
Λοχοβίτης Νίκος
ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας τοποθετήθηκε στη Δίβρη
08.04.21 12:24
ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας τοποθετήθηκε στη Δίβρη
Τοποθετήθηκε στη Δίβρη την Τετάρτη 7 Απριλίου το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μετά τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη από την Τράπεζα και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος έχει αναλάβει να καταβάλει τα έξοδα του μηχανήματος που ανέρχονται μηνιαίως σε 600 ευρώ +ΦΠΑ (σύνολο 744 ευρώ).
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λαμπείας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, «το ΑΤΜ τοποθετήθηκε στο χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος και έχει διαμορφώσει η εταιρία WASSERCRAFT τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λαμπείας, τοποθετώντας το συγκεκριμένο μηχάνημα».
Όπως έγινε γνωστό, συναλλαγές στο ΑΤΜ της Δίβρης θα μπορούν να πραγματοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μείωση Τελών χρήσης Κοινόχρηστων χώρων και παράταση δόσεων αποπληρωμής στο Δήμο Πύργου
08.04.21 12:20
Μείωση Τελών χρήσης Κοινόχρηστων χώρων και παράταση δόσεων αποπληρωμής στο Δήμο Πύργου
Εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το τρέχον έτος, καθώς και η μεταφορά των δόσεων αποπληρωμής των τελών, η οποία εισήχθη προς ψήφιση κατόπιν της με αριθμό 143/2021 ομόφωνης απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς ανέφερε:
«Όπως είναι γνωστό η υφιστάμενη υγειονομική κρίση έχει επιφέρει πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνία μας και κυρίως οικονομικές συνέπειες. Μια από τις πλέον πληττόμενες δραστηριότητες είναι ο κλάδος της εστίασης και γενικά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην προσπάθεια του ο Δήμος Πύργου να διευκολύνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου και να απαλύνει, όσο καθίσταται εφικτό, την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν υπεισέλθει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου και εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών προς την Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφασίσθηκε και από τα δύο όργανα του Δήμου, αφενός η προσωρινή μείωση κατά 50% των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για το έτος 2021 λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης που έχει προκύψει λόγω του covid-19 και αφετέρου η μεταφορά πληρωμής των δόσεων των τελών και συγκεκριμένα, της 1ης δόσης δύο μήνες μετά το επίσημο άνοιγμα της εστίασης και της 2ης και 3ης δόσης με ανάλογη παράταση μετά την 1η δόση και έως το τέλος του έτους 2021.
Η Δημοτική αρχή, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει έντονα το κοινωνικό της πρόσωπο στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις πληττόμενες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας, όπως ήδη έως και σήμερα έχουμε πράξει. Ελπίζω οι υγειονομικές συνθήκες και οι αποφάσεις της κυβέρνησης να επιτρέψουν την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, καθόσον η λειτουργία τους θα τονώσει πρωτίστως την τοπική οικονομία.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εστίασης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» για την αγαστή συνεργασία μας στην εξεύρεση λύσης στα αιτήματα τους».
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Γραφείο Εθελοντισμού: Συλλογή τροφίμων ενόψει Πάσχα
08.04.21 10:55
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:  Γραφείο Εθελοντισμού: Συλλογή τροφίμων ενόψει Πάσχα
Για άλλη μια φορά το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου διοργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η συλλογή τροφίμων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή και θα ολοκληρωθεί στις 26 Απριλίου.
Όλες αυτές τις ημέρες όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να επισκέπτονται το χώρο τις εξής ώρες:
πρωί 10.00 - 13.00 και απόγευμα 18.00 - 20.00.
Στάση εργασίας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
08.04.21 8:36
Στάση εργασίας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
Στάση εργασίας πραγματοποίηση την Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
“Την Τετάρτη 7 Απρίλη 2021 ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήσαμε 3ωρη, προειδοποιητική, στάση εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Ήλιδας, και η συμμετοχή των συναδέλφων των υπηρεσιών καθαριότητας και ύδρευσης, ήταν καθολική.
Στο χώρο παραβρέθηκαν και δήλωσαν την υποστήριξη τους στα αιτήματά μας, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ήλιδας, η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ηλείας.
Στη συνέχεια το Δ.Σ του Συλλόγου και αντιπροσωπεία των εργαζομένων πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, από του οποίους απαιτήσαμε και λάβαμε δεσμεύσεις για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας.
Τονίσαμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω" και απαιτήσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης των ζητημάτων των εργαζομένων.
Αναμένουμε αύριο τις οριστικές απαντήσεις προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.
Οι εργαζόμενοι με μαζικούς αγώνες, ενωμένοι, κατακτούν αυτά που τους ανήκουν”.
Δήμος Πηνειού: Αποκατάσταση οδοστρώματος με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου
07.04.21 16:24
Δήμος Πηνειού: Αποκατάσταση οδοστρώματος  με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου
Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ηλεία
Μαρίνος: Συνεχής αγώνας για την βελτίωση της καθημερινότητας
Ο Δήμος Πηνειού είναι ο πρώτος δήμος στο νομό Ηλείας που ήδη εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο εκτοξευόμενης ασφάλτου για την άμεση, οριστική και ασφαλή αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος.
Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται ταχύτατη επισκευή ενώ οι δρόμοι που αποκαθίστανται δίνονται άμεσα στην κυκλοφορία.
Η μέθοδος θα εφαρμοστεί και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πηνειού.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος που με τους συνεργάτες του, δίνει τη μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, δήλωσε:
«Ξεκίνησε από τη Γαστούνη και θα συνεχιστεί σε ολόκληρο το Δήμο Πηνειού η αποκατάσταση φθορών, μικρών και μεγάλων, στο οδόστρωμα με μια μέθοδο πρωτοποριακή και ρηξικέλευθη, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο νομό Ηλείας. Η εταιρεία στην οποία έχουμε αναθέσει το έργο, είναι αξιόπιστη με πολλές περγαμηνές στη διαδρομή της. Βέβαια η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα, αλλά αξίζει γιατί βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών».
«Πρόκειται για μια εκπληκτική μέθοδο αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα, που γίνεται με ταχύτητα και ποιοτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρος Βασιλείου και συμπλήρωσε: «Η απόφαση του δημάρχου να επιλέξει την μέθοδο αυτή, λύνει πολλά προβλήματα στο Δήμο Πηνειού»
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ο πολιτικός μηχανικός κ. Αλεξανδρής Βασίλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μέθοδος εκτοξευόμενης ασφάλτου χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νομό Ηλείας από τον Δήμο Πηνειού. «Είναι σχετικά νέα μέθοδος, η εργασία έχει εγγύηση για 4 -5 χρόνια και με το που γίνεται η κάλυψη της λακκούβας μπορεί να περάσει οποιοδήποτε όχημα. Το μείγμα ασφάλτου χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας».
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Βασιλείου, την πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου Τσιόγκα και το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Πέπη Σιμοπούλου.
«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο που δίνει λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα της Γαστούνης. Τον ευχαριστούμε γιατί δίνει αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας», δήλωσε η κ. Μαρία Μητσοπούλου.
Aντιπλημμυρική Προστασία 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών
07.04.21 16:23
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης υπέγραψε σήμερα σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, για την «Αντιπλημμυρική Προστασία 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών».
Προϋπολογισμός του έργου 101.449,05 ευρώ.
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας
07.04.21 16:18
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας
Το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας της Π.Ε Ηλείας επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.
Ο κ.Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από την προϊσταμένη Καλλιόπη Καραπάνου για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος και την διεκπεραίωση των ζητημάτων, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα, με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις οι πολίτες που απευθύνονται καθημερινά στην Υπηρεσία. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους μάλιστα - και της συνομιλίας που είχε και με εργαζομένους - τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος, εξαιτίας των επικείμενων αφυπηρετήσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, τους καθησύχασε πως δε θα επιτραπεί η υποβάθμισή του, αντίθετα, τους διαβεβαίωσε πως, ήδη υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός για την ενίσχυση του με προσωπικό και την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος σημείωσε, η προσφορά του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αμαλιάδας είναι γνωστή και σημαντική, καθώς εκεί εξυπηρετούνται οι υποθέσεις ιδιωτών αλλά και επαγγελματιών των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης, περιοχές στις οποίες υπάρχει αυξημένη επαγγελματική δραστηριότητα (βιοτεχνίες, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων κ.α) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η οποία απαιτεί και τακτική συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών της Αμαλιάδας.
Συνάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή της Π. Υ. Δυτικής Ελλάδας
07.04.21 12:33
Συνάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  με τον  νέο Περιφερειακό Διοικητή της Π. Υ.  Δυτικής Ελλάδας
Η νέα αντιπυρική περίοδος και ο συντονισμός των δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είχαν ως επικεφαλής τον Περιφερειακός Διοικητής της Π. Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο κ.Ανδρέα Στεμπίλη.
Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ.Βασίλης Σολδάτος, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκος Σμαρνάκης, ο νέος προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ.Κων. Δρακόπουλος και ο αναπληρωτής του κ.Θεοδ. Νεοφώτιστος.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη γνωριμία του κ. Μπαλιούκου με το νέο Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. , ο οποίος επεσήμανε στο δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πως γνώριζε ήδη τις προσπάθειες που έχει καταβάλει επί σειρά ετών για την πρόληψη, αλλά και την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή.
Συγχρόνως ο κ. Στεμπίλης ανέφερε ότι η Υπηρεσία του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με έμπειρο προσωπικό, τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, με το οποίο υπάρχει διαρκής συνεργασία.
Από την πλευρά του ο κ. Σ. Μπαλιούκος τόνισε ότι είναι δεδομένη αυτή η συνεργασία, με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τόσα χρόνια που η Δ.Α. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε άμεση συνεργασία με το Κλιμάκιο των Κρεστένων.
«Αυτά που μας χορηγεί το κράτος θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, χωρίς να υπάρχει άλλοθι ότι δεν έχουμε χρήματα, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο με μηχανήματα και προσωπικό του δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να αναβαθμιστεί το Κλιμάκιο της Κρέστενας σε Πυροσβεστικό Σταθμό, τη στιγμή που σαν υπηρεσία καλύπτει πολύ μεγάλη έκταση, ακόμα και από το δήμο Πύργου! Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τη συμβολή του Διοικητή της Π. Υ. Δυτικής Ελλάδας
Επίσης ο κ. Κώστας Δρακόπουλος που είναι και πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεστένων, ανέφερε ότι ως προϊστάμενος του Π.Κ. θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην αντιπυρική προστασία, σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών και τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι συλλογική η προσπάθεια, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα.
Ο κ. Στεμπίλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως ο κ. Δρακόπουλος είναι επί σειρά ετών πρόεδρος των Κρεστένων, λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο επικεφαλής της Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα επισκέφτηκε και το Π.Κ. Κρεστένων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει κάθε χρόνο από το ίδιο μετερίζι με το δήμο και το δήμαρχο, για τον κοινό στόχο που είναι η προστασία των πολιτών.
Ακολούθως τα στελέχη της Π.Υ. αναχώρησαν για Ανδρίτσαινα όπου επιθεώρησαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στο οποίο γίνονται κάποιες τελευταίες εργασίες, ενώ επισκέφτηκαν και άλλα πυροφυλάκια της περιοχής Κρεστένων, καθώς και της Φιγαλείας.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: «i-AGRIC»-Ψηφιακή πλατφόρμα για τις ανάγκες των αγροτών.
07.04.21 12:03
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: «i-AGRIC»-Ψηφιακή πλατφόρμα για τις ανάγκες των αγροτών.
Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης και παροχής νέων υπηρεσιών συστημάτων βέλτιστης πληροφόρησης – ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού, υλοποίησε μία καινοτόμα mobile πλατφόρμα για «έξυπνες» συσκευές (smartphones).
Η νέα εφαρμογή «i-AGRIC» παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης, εξατομικευμένων ειδοποιήσεων, προσωποποιημένης ενημέρωσης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης/συμβουλευτικής.
Η mobile πλατφόρμα απευθύνεται σε πολίτες-αγρότες-επιχειρήσεις οι οποίοι μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για κάθε θέμα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ για να υποβάλλουν ερωτήματα για τις υποθέσεις τους, όπως:
1. Υπηρεσίες ενημέρωσης (δελτία τύπου, ανακοινώσεις Υπουργείου κλπ)
2. Υπηρεσίες εξατομικευμένων ειδοποιήσεων
- Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει την ευχέρεια να επιλέξει τις κατηγορίες/τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις, γύρω από τα αντικείμενα που αφορούν στο Υπουργείο ή και τους εποπτευομένους φορείς. Μπορεί επίσης να επιλέξει την Περιφερειακή Ενότητα για την οποία θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις ή/και συνδυασμό θεμάτων και γεωγραφικής περιοχής. Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης έχει εξατομικευμένες επιλογές και λαμβάνει περιεχόμενο μόνο για ότι πραγματικά τον ενδιαφέρει.
3. Υπηρεσίες προσωποποιημένης ενημέρωσης – Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους μέσω taxisnet, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με αιτήματα και υποθέσεις τους. Ενδεικτικά:
• Πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ
• Μεταβίβαση δικαιωμάτων ΟΠΕΚΕΠΕ
• Πρόσφατες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ
• Οφειλές προς ΕΛΓΑ
• Διοικητικό στάδιο αιτήσεων αποζημιώσεων ΕΛΓΑ
4. Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης - συμβουλευτικής
- Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής. Έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν από την εφαρμογή του κινητού, αιτήματα εξυπηρέτησης για μεγάλο αριθμό διοικητικών διαδικασιών ή/και θεμάτων του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του.
Τα αιτήματα των πολιτών είναι εφικτό να συνοδεύονται από φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση της περιοχής ή του γεωγραφικού στίγματος για το οποίο υποβάλλουν αιτήματα εκείνη τη στιγμή.
Τα αιτήματα εξυπηρέτησης παραλαμβάνουν, οι πύλες εισόδου αιτημάτων στο Υπουργείο (ticketing system) και στους εποπτευομένους φορείς, ανάλογα με το θέμα εξυπηρέτησης, προκειμένου να το διεκπεραιώσουν. Η απάντηση της Υπηρεσίας στέλνεται στη θυρίδα του κινητού του χρήστη.
Για κατέβασμα σε Android Play Store
https://play.google.com/store/apps/details...
• Για κατέβασμα σε Apple Store
https://apps.apple.com/gr/app/i-agric/id1545820080
Νέα Ράπιντ Τεστ Covid-19 από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε τέσσερις Κοινότητες
07.04.21 11:59
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19στις Κοινότητες Κούμανι, Ξηρόκαμπο, Τσίπιανα και Φλόκα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Απριλίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Κοινοτικό Ιατρείο Κούμανι και από τις 11:45 π.μ. έως τις 2 μ.μ. θα βρίσκεται στην πλατεία Ξηρόκαμπου. Την Κυριακή 11 Απριλίου θα γίνουν επαναληπτικοί έλεγχοι στα Τσίπιανα, από τις 9 έως τις 11 π.μ. και στο Φλόκα, από τις 11:45 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.Εκτός από τους κατοίκους του Πλατάνου, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 4 Απριλίου έγιναν rapid test Covid-19στις Κοινότητες Τσιπιάνων (21 τεστ εκ των οποίων 5 θετικά) και Φλόκα (97 τεστ εκ των οποίων 3 θετικά).
Ξεκινούν εργασίες στην εθνική οδό στον Πύργο
07.04.21 11:51
Ξεκινούν εργασίες στην εθνική οδό στον Πύργο
Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για το έργο «Βελτίωση οδού από εθνική Οδό Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Γενικό Νοσοκομείο Πύργου - διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου», προχώρησε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, έχουν στόχο την αποκατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση της οδού, που δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε μήκος 1.550 μέτρων για την διαμόρφωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι την Επαρχιακή Οδό Πύργου – Οινόης, μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.
Εκτός από τις τεχνικές εργασίες προβλέπεται τοποθέτηση στεγάστρων και στάσεων για λεωφορεία και ταξί, ενώ θα κατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου, μπροστά από το νοσοκομείο.
Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό 495.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Η βελτίωση της προσβασιμότητας, η ασφάλεια των μετακινήσεων και φυσικά, ο εξωραϊσμός των δρόμων, αποτελούν προϋποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Όπως πολλές φορές έχουμε πει, η Περιφέρεια είναι εδώ για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα. Εδώ, για κάθε τι που προσθέτει αξία στον τόπο μας» δήλωσε με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.
Εξετάσεις - Τεστ Παπ στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας
07.04.21 5:13
Γυναικολογικές εξετάσεις Τεστ Παπ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 για τις γυναίκες της περιοχής Βουπρασίας.
Οι εξετάσεις είναι δωρεάν και θα γίνουν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Νέο βιβλίο από τον Ηλία Τουτούνη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
07.04.21 4:41
Νέο βιβλίο από τον Ηλία Τουτούνη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Ένα ακόμα βιβλίο ετοιμάζεται να τεθεί σε κυκλοφορία, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, από τον Αμαλιαδίτη λαογράφο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα Ηλία Τουτούνη.
Το βιβλίο αναφέρεται στα σημαντικά γεγονότα της προπαρασκευής του Αγώνα, από την σύναξη της Λευκάδας στις 7 Ιουλίου 1807... στη μυστική συνέλευση της Βοστίτσας 26 Γενάρη 1821.
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Φραγκαβίλλα Αμαλιάδας
07.04.21 3:24
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Φραγκαβίλλα Αμαλιάδας
Σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στο δίκτυο, από τις 8:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. τμηματικά στην αγροτική περιοχή Ιεράς Μονής Φραγκαβίλλας.
Καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες της Ηλείας
07.04.21 2:42
Καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες της Ηλείας
Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.674.584,32 ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α., σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου, σε 915 δικαιούχους παραγωγούς των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ή είναι δικαιούχοι ενισχύσεων για απώλεια παραγωγής.
Επισημαίνεται ότι ο κύριος όγκος των ενισχύσεων αφορά κυρίως ζημιές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ετήσιο 2017», καθώς και «Πυρκαγιές 2017», ενώ ξεκινά και η καταβολή ενισχύσεων για τις ζημιές που εντάχθηκαν στα προγράμματα «Ετήσιο 2018» και «Πυρκαγιές 2018».
Στους δικαιούχους της Ηλείας θα καταβληθεί το ποσό των 11.727,98 ευρώ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφικτή η κατάργηση των ΖΟΕ
06.04.21 11:19
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφικτή η κατάργηση των ΖΟΕ

Η νέα συνάντηση του Βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Ηλείο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, που έγινε στο γραφείο του δεύτερου στην Αθήνα, έδωσε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αναπτυξιακά ζητήματα του Νομού και πολύ περισσότερο στη βάση της αξιοποίησης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τον τόπο μας.

Επρόκειτο για μια ακόμη επαφή που επεδίωξε ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας, στο πλαίσιο των διαδικασίων που έχει ξεκινήσει απεμπλοκής βασικών προβλημάτων και κατάθεσης νέων προτάσεων για πρωτοβουλίες πραγματικής αναπτυξιακής προοπτικής, ενίσχυσης της πολυπόθητης απασχόλησης και σταδιακής αντιστροφής της σημερινής κατάστασης με τόνωση της οικονομίας μας.

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, αρχικά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας ή ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και άλλων συνεργατών τους, έγινε και αυτή με τον κ. Μπακογιάννη όπου κυριάρχησε το μεγάλο θέμα των ΖΟΕ (Ζωνών Οικιστικού ελέγχου) στην Ηλεία.

Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι εδώ και πολλά χρόνια οι Ζ.Ο.Ε αποτελούν ένα τεράστιο εμπόδιο σε επενδυτικές πρωτοβουλίες και άλλες παρεμβάσεις, το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν τα αναγκαία για το Νομό μας βήματα ανάπτυξης, γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθούν.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Παράλληλα ο Ηλείος Βουλευτής, όπως και με τους Υπουργούς έτσι και στην συγκεκριμένη συνάντηση, μίλησε για την ανάγκη ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως και την προώθηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων τα οποία θα πρέπει να προκριθούν για να μπορέσει η Ηλεία ξεφύγει από τον «βραχνά» των ΖΟΕ

“Είναι κάτι που θα δώσει πολλές δυνατότητες ώστε να προχωρήσουμε στοχευμένα σε επενδυτικές και άλλες δράσεις, με μια οργανωμένη δομή και τάξη, εκμεταλλευόμενοι κάθε αξιοπρόσεκτη ή καινοτόμο πρόταση, πάντα όμως με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι μετά από πολλά χρόνια αναμονής, η κατάργηση των ΖΟΕ είναι εφικτό να προχωρήσει, μέσω των Ειδικών και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.


ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤEYOMEΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στην χρησιμότητα των ρυθμίσεων που προσφάτως ψηφίσθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, καθώς αντιμετωπίζουν ανοικτά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει για περιοχές προστατευτόμενες από τη Natura, υπενθυμίζοντας τους προβληματισμούς του σε σχέση με τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και τον «εγκλωβισμό» που υφίσταται σήμερα η Νότια Ηλεία.
Γι’ αυτό άλλωστε έγινε συζήτηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, που μπορούν να τύχουν εφαρμογής στην παραπάνω περίπτωση.
Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε στον Γενικό Γραμματέα και το ζήτημα της ένταξης Δήμων στο Πράσινο Ταμείο, με σκοπό να ενταχθούν σε αυτό και να χρηματοδοτηθούν έργα αναπλάσεων αστικής αναζωογόνησης, μέσω της απαιτούμενης διαρκούς συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση.

Επιπλέον έγινε αναφορά και στο θέμα των Δασικών Χαρτών και στην αναγκαιότητα που υπήρξε για την ρύθμιση μέσω της οποίας δίνεται οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Σε θετική κατεύθυνση χαρακτηρίστηκε και η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει να προωθήσει άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της οποίας θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας αλλάζει εικόνα
06.04.21 11:17
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας αλλάζει εικόνα
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ., και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Βουπρασίας στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής στεγάστρου στην είσοδο του Κέντρου Υγείας.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατασκευή και τοποθέτηση του στεγάστρου, το οποίο αναβαθμίζει το κτίριο, καθώς και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Κ.Υ Βάρδας.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος, με τους Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκαν την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, και ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο της διαδικασίας.
Ο κ. Λέντζας Γ. ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το Ιατρικό, και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Κ.Υ. για την εξαιρετική, και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας, που προσφέρουν, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τη Δημόσια Υγεία στους Συνδημότες μας.
Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για τις 32 οικογένειες Τσιγγάνων στα Τσιχλέικα κάλυψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
05.04.21 16:57
Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για τις 32 οικογένειες Τσιγγάνων στα Τσιχλέικα κάλυψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Τη χρόνια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την τραγική κατάσταση στην οποία ζουν οι 32 οικογένειες Τσιγγάνων στην περιοχή των Τσιχλέικων Αμαλιάδας, έρχεται να καλύψει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του, στην συνοικία, όπου έγινε αποδέκτης των σοβαρών παραπόνων όλων των οικογενειών που διαμένουν στην περιοχή, ο κ. Κωνσταντόπουλος χρηματοδότησε μια σειρά έργων που αλλάζουν στο μέγιστο και προς το καλύτερο, τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν στα Τσιχλέικα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος, καλύπτοντας το κενό που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει η απουσία του Δήμου Ήλιδας, κάλυψε οικονομικά τις εργασίες που υλοποίησε το μηχάνημα που προχώρησε στον καθαρισμό των οικοπέδων, το άδειασμα του μοναδικού βόθρου λυμάτων και τον καλλωπισμό ολόκληρου του οικισμού.
Να σημειωθεί πως κατά την πρώτη του επίσκεψη στον συνοικισμό, ο κ. Κωνσταντόπουλος, είχε χαρακτηρίσει την περιοχή ως «φαβέλα της Αμαλιάδας» με τα μικρά παιδιά να παίζουν δίπλα στα λύματα που «τρέχουν» στις αυλές των σπιτιών και τα ποντίκια που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
«Από την πρώτη επίσκεψη έως και τώρα πέρασε ένας μήνας και η Δημοτική Αρχή, έδειξε για πολλοστή φορά το πρόσωπό της, αφού ακόμα και όταν δείξαμε την κατάσταση στην οποία ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αδιαφόρησε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος. Ο νυν Δήμαρχος, συνέχισε «παραμένει επιδεικτικά αδιάφορος – όπως άλλωστε έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια- ενώ και η αντιπολίτευση ζει στην … ζώνη της ανυπαρξίας».


Ν. Μπατζαλής – Π. Δημητρίου : «Ο Δημήτρης ότι λέει το κάνει»
«Ο Δημήτρης ότι λέει το κάνει» δήλωσαν τόσο ο κ Παναγιώτης Δημητρίου κάτοικος της συνοικίας στα Τσιχλέικα όσο και ο κ. Νίκος Μπατζαλής. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δημητρίου : «ο Δημήτρης ήρθε πριν λίγες ημέρες στη συνοικία μας και είδε την κατάσταση στην οποία ζούμε. Είδε τα ποντίκια και τα λύματα να τρέχουν στους δρόμους μαζί με τα παιδιά που παίζουν. Του είπαμε πως επανειλημμένα είχαμε ενημερώσει το Δήμο Ήλιδας για την κατάσταση στο οικισμό και ποτέ κανείς δεν έκανε κάτι για να τη διορθώσει. Αμέσως μετά την συνάντησή μας και χωρίς να γνωρίζουμε εμείς κάτι, χρηματοδότησε μια σειρά έργων που άλλαξε προς το καλύτερο τον οικισμό μας. Και οι 32 οικογένειες που ζουν στον οικισμό τον ευχαριστούν και είμαστε υποχρεωμένοι για την προσφορά του αφού βλέπουμε πως ο Δημήτρης είναι δίπλα μας και ότι λέει το κάνει». Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νίκος Μπατζαλής επεσήμανε «η κατάσταση στον οικισμό ήταν γνωστή σε όλους από την πρώτη μέρα και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Η Δημοτική Αρχή που έχει την υποχρεώση να μας στηρίζει, είναι όλα αυτά τα χρόνια απούσα. Ήρθε ο Δημήτρης είδε την άσχημη κατάσταση στην οποία ζουν αυτοί οι άνθρωποι και αποφάσισε να παρέμβει. Πλήρωσε τις εργασίες και σήμερα σίγουρα η καθημερινότητα όλων αυτών των οικογενειών έχει καλυτερεύσει. Ο Δημήτρης είναι δίπλα μας και μας στηρίζει όπως και θα πράξουμε και εμείς αφού βλέπουμε πως είναι ένας άνθρωπος που κάνει ότι λέει».

«Θα συνεχίσω με πίστη και αγάπη για τη μεγάλη αλλαγή εποχής στο Δήμο Ήλιδας, που θα έρθει το 2023»
«Βλέποντας πως δεν … ιδρώνει κανενός το αυτί και η αδιαφορία του Δημάρχου είναι προκλητική, ενεργοποίησα μέλη της παράταξής μας και προχωρήσαμε σε δράσεις για αλλάζει η τραγική κατάσταση στην οποία ζουν αυτές οι 32 οικογένειες των τσιγγάνων στα Τσιχλέικα» ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας.
«Προσπαθώντας και επιδιώκοντας ο αγαπητός Γιάννης Λυμπέρης» συνέχισε ο κ Κωνσταντόπουλος «να πετύχει σωρεία χρηματοδοτήσεων και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, χρεοκόπησε ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος απέναντι στο Δήμο και τους πολίτες. Σ’ αυτό, δυστυχώς, έχει βάλει «πλάτη» και η αντιπολίτευση με την ανυπαρξία της. Προσωπικά σέβομαι τους πολίτες και αναλαμβάνω δράσεις που θα επιλύουν προβλήματα προσφέροντας μια υγιή καθημερινότητα. Είναι κάτι που πιστεύω με την ψυχή μου και γι’ αυτό ήμουν, είμαι παντού και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσω με πίστη και αγάπη για τη μεγάλη αλλαγή εποχής στο Δήμο Ήλιδας, που θα έρθει το 2023 με την στήριξη, συμμετοχή, συμπόρευση των συμπολιτών μου».

Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39