banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφικτή η κατάργηση των ΖΟΕ
06.04.21 11:19
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφικτή η κατάργηση των ΖΟΕ

Η νέα συνάντηση του Βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Ηλείο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, που έγινε στο γραφείο του δεύτερου στην Αθήνα, έδωσε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αναπτυξιακά ζητήματα του Νομού και πολύ περισσότερο στη βάση της αξιοποίησης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τον τόπο μας.

Επρόκειτο για μια ακόμη επαφή που επεδίωξε ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας, στο πλαίσιο των διαδικασίων που έχει ξεκινήσει απεμπλοκής βασικών προβλημάτων και κατάθεσης νέων προτάσεων για πρωτοβουλίες πραγματικής αναπτυξιακής προοπτικής, ενίσχυσης της πολυπόθητης απασχόλησης και σταδιακής αντιστροφής της σημερινής κατάστασης με τόνωση της οικονομίας μας.

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, αρχικά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας ή ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και άλλων συνεργατών τους, έγινε και αυτή με τον κ. Μπακογιάννη όπου κυριάρχησε το μεγάλο θέμα των ΖΟΕ (Ζωνών Οικιστικού ελέγχου) στην Ηλεία.

Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι εδώ και πολλά χρόνια οι Ζ.Ο.Ε αποτελούν ένα τεράστιο εμπόδιο σε επενδυτικές πρωτοβουλίες και άλλες παρεμβάσεις, το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν τα αναγκαία για το Νομό μας βήματα ανάπτυξης, γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθούν.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Παράλληλα ο Ηλείος Βουλευτής, όπως και με τους Υπουργούς έτσι και στην συγκεκριμένη συνάντηση, μίλησε για την ανάγκη ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως και την προώθηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων τα οποία θα πρέπει να προκριθούν για να μπορέσει η Ηλεία ξεφύγει από τον «βραχνά» των ΖΟΕ

“Είναι κάτι που θα δώσει πολλές δυνατότητες ώστε να προχωρήσουμε στοχευμένα σε επενδυτικές και άλλες δράσεις, με μια οργανωμένη δομή και τάξη, εκμεταλλευόμενοι κάθε αξιοπρόσεκτη ή καινοτόμο πρόταση, πάντα όμως με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι μετά από πολλά χρόνια αναμονής, η κατάργηση των ΖΟΕ είναι εφικτό να προχωρήσει, μέσω των Ειδικών και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.


ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤEYOMEΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στην χρησιμότητα των ρυθμίσεων που προσφάτως ψηφίσθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, καθώς αντιμετωπίζουν ανοικτά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει για περιοχές προστατευτόμενες από τη Natura, υπενθυμίζοντας τους προβληματισμούς του σε σχέση με τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και τον «εγκλωβισμό» που υφίσταται σήμερα η Νότια Ηλεία.
Γι’ αυτό άλλωστε έγινε συζήτηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, που μπορούν να τύχουν εφαρμογής στην παραπάνω περίπτωση.
Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε στον Γενικό Γραμματέα και το ζήτημα της ένταξης Δήμων στο Πράσινο Ταμείο, με σκοπό να ενταχθούν σε αυτό και να χρηματοδοτηθούν έργα αναπλάσεων αστικής αναζωογόνησης, μέσω της απαιτούμενης διαρκούς συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση.

Επιπλέον έγινε αναφορά και στο θέμα των Δασικών Χαρτών και στην αναγκαιότητα που υπήρξε για την ρύθμιση μέσω της οποίας δίνεται οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Σε θετική κατεύθυνση χαρακτηρίστηκε και η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει να προωθήσει άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της οποίας θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας αλλάζει εικόνα
06.04.21 11:17
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας αλλάζει εικόνα
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ., και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Βουπρασίας στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής στεγάστρου στην είσοδο του Κέντρου Υγείας.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατασκευή και τοποθέτηση του στεγάστρου, το οποίο αναβαθμίζει το κτίριο, καθώς και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Κ.Υ Βάρδας.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος, με τους Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκαν την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, και ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο της διαδικασίας.
Ο κ. Λέντζας Γ. ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το Ιατρικό, και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Κ.Υ. για την εξαιρετική, και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας, που προσφέρουν, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τη Δημόσια Υγεία στους Συνδημότες μας.
Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για τις 32 οικογένειες Τσιγγάνων στα Τσιχλέικα κάλυψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
05.04.21 16:57
Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για τις 32 οικογένειες Τσιγγάνων στα Τσιχλέικα κάλυψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Τη χρόνια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την τραγική κατάσταση στην οποία ζουν οι 32 οικογένειες Τσιγγάνων στην περιοχή των Τσιχλέικων Αμαλιάδας, έρχεται να καλύψει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του, στην συνοικία, όπου έγινε αποδέκτης των σοβαρών παραπόνων όλων των οικογενειών που διαμένουν στην περιοχή, ο κ. Κωνσταντόπουλος χρηματοδότησε μια σειρά έργων που αλλάζουν στο μέγιστο και προς το καλύτερο, τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν στα Τσιχλέικα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος, καλύπτοντας το κενό που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει η απουσία του Δήμου Ήλιδας, κάλυψε οικονομικά τις εργασίες που υλοποίησε το μηχάνημα που προχώρησε στον καθαρισμό των οικοπέδων, το άδειασμα του μοναδικού βόθρου λυμάτων και τον καλλωπισμό ολόκληρου του οικισμού.
Να σημειωθεί πως κατά την πρώτη του επίσκεψη στον συνοικισμό, ο κ. Κωνσταντόπουλος, είχε χαρακτηρίσει την περιοχή ως «φαβέλα της Αμαλιάδας» με τα μικρά παιδιά να παίζουν δίπλα στα λύματα που «τρέχουν» στις αυλές των σπιτιών και τα ποντίκια που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
«Από την πρώτη επίσκεψη έως και τώρα πέρασε ένας μήνας και η Δημοτική Αρχή, έδειξε για πολλοστή φορά το πρόσωπό της, αφού ακόμα και όταν δείξαμε την κατάσταση στην οποία ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αδιαφόρησε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος. Ο νυν Δήμαρχος, συνέχισε «παραμένει επιδεικτικά αδιάφορος – όπως άλλωστε έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια- ενώ και η αντιπολίτευση ζει στην … ζώνη της ανυπαρξίας».


Ν. Μπατζαλής – Π. Δημητρίου : «Ο Δημήτρης ότι λέει το κάνει»
«Ο Δημήτρης ότι λέει το κάνει» δήλωσαν τόσο ο κ Παναγιώτης Δημητρίου κάτοικος της συνοικίας στα Τσιχλέικα όσο και ο κ. Νίκος Μπατζαλής. Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δημητρίου : «ο Δημήτρης ήρθε πριν λίγες ημέρες στη συνοικία μας και είδε την κατάσταση στην οποία ζούμε. Είδε τα ποντίκια και τα λύματα να τρέχουν στους δρόμους μαζί με τα παιδιά που παίζουν. Του είπαμε πως επανειλημμένα είχαμε ενημερώσει το Δήμο Ήλιδας για την κατάσταση στο οικισμό και ποτέ κανείς δεν έκανε κάτι για να τη διορθώσει. Αμέσως μετά την συνάντησή μας και χωρίς να γνωρίζουμε εμείς κάτι, χρηματοδότησε μια σειρά έργων που άλλαξε προς το καλύτερο τον οικισμό μας. Και οι 32 οικογένειες που ζουν στον οικισμό τον ευχαριστούν και είμαστε υποχρεωμένοι για την προσφορά του αφού βλέπουμε πως ο Δημήτρης είναι δίπλα μας και ότι λέει το κάνει». Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νίκος Μπατζαλής επεσήμανε «η κατάσταση στον οικισμό ήταν γνωστή σε όλους από την πρώτη μέρα και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Η Δημοτική Αρχή που έχει την υποχρεώση να μας στηρίζει, είναι όλα αυτά τα χρόνια απούσα. Ήρθε ο Δημήτρης είδε την άσχημη κατάσταση στην οποία ζουν αυτοί οι άνθρωποι και αποφάσισε να παρέμβει. Πλήρωσε τις εργασίες και σήμερα σίγουρα η καθημερινότητα όλων αυτών των οικογενειών έχει καλυτερεύσει. Ο Δημήτρης είναι δίπλα μας και μας στηρίζει όπως και θα πράξουμε και εμείς αφού βλέπουμε πως είναι ένας άνθρωπος που κάνει ότι λέει».

«Θα συνεχίσω με πίστη και αγάπη για τη μεγάλη αλλαγή εποχής στο Δήμο Ήλιδας, που θα έρθει το 2023»
«Βλέποντας πως δεν … ιδρώνει κανενός το αυτί και η αδιαφορία του Δημάρχου είναι προκλητική, ενεργοποίησα μέλη της παράταξής μας και προχωρήσαμε σε δράσεις για αλλάζει η τραγική κατάσταση στην οποία ζουν αυτές οι 32 οικογένειες των τσιγγάνων στα Τσιχλέικα» ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας.
«Προσπαθώντας και επιδιώκοντας ο αγαπητός Γιάννης Λυμπέρης» συνέχισε ο κ Κωνσταντόπουλος «να πετύχει σωρεία χρηματοδοτήσεων και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, χρεοκόπησε ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος απέναντι στο Δήμο και τους πολίτες. Σ’ αυτό, δυστυχώς, έχει βάλει «πλάτη» και η αντιπολίτευση με την ανυπαρξία της. Προσωπικά σέβομαι τους πολίτες και αναλαμβάνω δράσεις που θα επιλύουν προβλήματα προσφέροντας μια υγιή καθημερινότητα. Είναι κάτι που πιστεύω με την ψυχή μου και γι’ αυτό ήμουν, είμαι παντού και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσω με πίστη και αγάπη για τη μεγάλη αλλαγή εποχής στο Δήμο Ήλιδας, που θα έρθει το 2023 με την στήριξη, συμμετοχή, συμπόρευση των συμπολιτών μου».

Υποβολή πρότασης από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνη για τη διαχείριση αποβλήτων
05.04.21 16:53
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση στην πρόσκληση
«Διαχείριση Βιοαποβλήτων» (ΕΣΠΑ 2014-2020 της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης της Π.Δ.Ε.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας: 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος-Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων».
Η πράξη αναφέρεται σε δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, την προμήθεια εξοπλισμού για την συλλογή τους, και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.
Με την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα επιχειρήσει να συμβάλει στη μείωση των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων, και στην προστασία του περιβάλλοντος για την δημιουργία ενός πράσινου Δήμου.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΗΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
04.04.21 13:52
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΗΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Οι έντονες βροχοπτώσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας του Δήμου δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων .
Ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Παπαδόπουλος μαζί με αρμόδιους μηχανικούς τηςδιεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών κατέγραψαν τα προβλήματα συνέταξαν τεχνικές εκθέσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δημοτικό δρόμο της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου λίγο πριν την είσοδο του χωριού όπου παρατηρήθηκε κατολίσθηση 30 μέτρων στο πρανές του δρόμου με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών έγινε αποκατάσταση βατότητας καιο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Βασίλης δήλωσε:
«Τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν πολλά στο αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δώσαμε λύσεις ώστε η κίνηση των διερχομένων οχημάτων να γίνεται ομαλά και με ασφάλεια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Η δημοτική αρχή με υπευθυνότητα αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα προκύπτουν παρεμβαίνει και δίνει τις δέουσες λύσεις».
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ»: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟ
04.04.21 13:12
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ»: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟ
Με αφορμή την έκδοση δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σύμφωνα με την οποία η σύνθεση του ΔΣ του Συνδέσμου Αποχέτευσης "Ηρακλής" δεν είναι νόμιμη, ο δικηγόρος του Δήμου Πηνειού και ο δήμαρχος προέβησαν σε δηλώσεις.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Δήμου Πηνειού κ. Κρεμμύδας Κωνσταντίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ο Δήμος Πηνειού και ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του οργάνου του συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των δημοτών.
Η υπ’ αριθ 68/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, η οποία κάνει δεκτές τις θέσεις του κ. Διον. Μάλιαρη και του Δημάρχου Πηνειού, επιβεβαιώνει το βάσιμο των ενεργειών τους, ενώ αφήνει νομικά έκθετους, όσους υποστήριζαν την παράνομη λειτουργία του Συνδέσμου.
Θα πρέπει να τονίσω, ότι αν και αρχικά ο κ. Δήμαρχος θεώρησε ότι αποτελεί καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου Ηρακλής, την προσεχή Τρίτη, τελικά αυτή ήταν εν μέρει σωστή, αφού υπήρχε προσπάθεια συνεδρίασης το Σάββατο, με θέμα μάλιστα την λήψη αποφάσεων εξουσιοδότησής του προέδρου για υπογραφή συμβάσεως με ανάδοχο.
Δυστυχώς η παράνομη συνεχιζόμενη λειτουργία του Συνδέσμου, ο οποίος με κακή σύνθεση και λειτουργία, επιχειρεί την λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων, χωρίς μάλιστα να αποστείλει στον Δήμο Πηνειού νόμιμη και σύννομη πρόσκληση, εκτός του πανικού που φαίνεται ότι τον διακατέχει, διακινδυνεύει έργα εκατομμυρίων ευρώ, διακινδυνεύει την περιουσία των δημοτών και φυσικά την λειτουργία του συνδέσμου. Παράλληλα φέρνει υπόλογα για τις πράξεις τους, τόσο τα μέλη του Συνδέσμου και τους τυχόν ηθικούς αυτουργούς των πράξεων αυτών.
Ο Δήμος Πηνειού, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για κάθε ζημιά που προκύψει, όπως και για την δεδομένη διακινδύνευση έργων εκατομμυρίων ευρώ».
Δήλωση δημάρχου Πηνειού
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Θεμελιακή αρχή μου ήταν και παραμένει η διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών μας. Αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή έθεσα θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ηρακλής» και ως Δήμος Πηνειού απείχαμε από όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας αφενός δικαίωσε τη στάση μας και αφετέρου αποτελεί την αρχή της αποκατάστασης της νόμιμης λειτουργίας του Συνδέσμου.
Τα πολιτικά όργανα οφείλουν να κινούνται πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, προασπίζοντας το συμφέρον των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Ο Δήμος Πηνειού δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη νόμιμη λειτουργία του οργάνου».
Δοκιμαστική ήχηση των σειρήνων της Πολιτικής Προστασίας στην Αμαλιάδα
31.03.21 15:01
Δοκιμαστική ήχηση των σειρήνων της Πολιτικής Προστασίας στην Αμαλιάδα
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, θα ηχήσουν οι σειρήνες Πολιτικής Προστασίας στην πόλη της Αμαλιάδας.
Η ήχηση των σειρήνων γίνεται δοκιμαστικά στο πλαίσιο επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.
Γι αυτό δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Ρούσκουλα στη Μανολάδα
31.03.21 14:43
Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Ρούσκουλα στη Μανολάδα
Συνεχίζονται στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, τα αντιπλημμυρικά έργα, που αφορούν στον έλεγχο της ροής και της ενέργειας ύδατος.
Εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης του ποταμού «Ρούσκουλα» στη Μανολάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π. ευχαριστούν θερμά τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλο Β. για την άμεση ανταπόκριση, στα αιτήματα μας, που αφορούν την προστασία των Δημοτών, και την διασφάλιση των περιουσιών τους
Θεσμός το ‘Γεύμα Αγάπης’ στην Αμαλιάδα
31.03.21 14:32
Θεσμός το ‘Γεύμα Αγάπης’ στην Αμαλιάδα
Συνεπής και αυτή τη φορά στο ραντεβού της με τους ωφελούμενους η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας, διοργάνωσε ένα ‘Γεύμα Αγάπης’ ανήμερα της επετείου εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.
Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που είχε ως απόρροια και την όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Για την Κοινωφελή Επιχείρηση το ‘Γεύμα Αγάπης’ έγινε θεσμός και με περίσσευμα αγάπης τόσο η πρόεδρος της Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου όσο και οι εργαζόμενοι, είναι πάντα παρόντες σε όλες τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης και τις εθνικές επετείους και βρίσκονται στο πλευρό των ευάλωτων ανθρώπων που δεν έχουν ανάγκη μόνο ένα γεύμα αλλά κυρίως να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι και ξεχασμένοι.
Με την πολύτιμη συνεισφορά της τακτικής πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, κατάφερε και αυτή τη φορά η Κοινωφελής Επιχείρησης να ετοιμάσει το ‘Γεύμα Αγάπης’ που διανεμήθηκε σε τριάντα ωφελούμενους.

Χάρισαν χαμόγελα
Βέβαια, λόγω πανδημίας τραπέζι δεν στρώθηκε αλλά οι ωφελούμενοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας παρέλαβαν γα γεύματά τους από την δομή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ένα γεύμα που απαρτιζόταν από την παραδοσιακή σκορδαλιά με τον βακαλάο, ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΗΦΗ είχαν φροντίσει και προσέφεραν και γλύκισμα ένεκα της ημέρας.
Παρόντες στην διανομή τόσο η πρόεδρος της Κοινωφελούς κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Περικλής Παπαγεωργακόπουλος, που έδωσαν τις ευχές τους στους ωφελούμενους.
«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που για μία ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουμε το ‘Γεύμα Αγάπης’ στους ωφελούμενους που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες και βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για όλους, η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και πραγματικά θέλαμε σε κάθε σπίτι να στρωθεί ένα γιορτινό τραπέζι και να γιορτάσουν όλοι την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι σημαντικό να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για εμάς. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε σε πιο τακτική βάση τέτοιες κινήσεις» ανέφερε η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την προσφορά της ανώνυμης δωρήτριας, η οποία είναι αρωγός στο έργο μας και την ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της. Είναι προσφορά αγάπης και εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι που θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες».
Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε θερμά και τους εργαζόμενους του Κ.Η.Φ.Η., που τέτοιες ημέρες αφήνουν τα σπίτια τους και βρίσκονται κοντά στους ωφελούμενους.
Αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα τους καταλύτες!
30.03.21 10:27
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας, κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων στην Ηλεία.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος πέντε ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι πέντε δράστες από τις 21/1/2021 το βράδυ μέχρι και 22/1/2021 τα ξημερώματα, καθώς και από τις 5/2/2021 το βράδυ μέχρι και 6/2/2021 τα ξημερώματα, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αφαίρεσαν από πέντε σταθμευμένα οχήματα τους καταλύτες.
Στις 25 Μαρτίου 2021, τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν τρεις από τους δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και σε έλεγχο, που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ένα εργαλείο κοπής με λάμα κοπής σιδήρου, μια συσκευασία με τέσσερις λάμες κοπής σιδήρου και ένας γρύλος ανύψωσης οχήματος.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν μεταβεί, τις ημέρες διάπραξης των κλοπών, από την Αθήνα στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ αφού διέπρατταν τις κλοπές επέστρεφαν στην Αθήνα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Ένταξη του Δήμου Ήλιδας στο myKEPlive.
30.03.21 8:26
Ένταξη του Δήμου Ήλιδας στο myKEPlive.
Ο Δήμος Ήλιδας αποτελεί έναν από τους 177 Δήμους της χώρας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα myKEPlive του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος του myKEPlive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ. Πλέον είναι δυνατή ηεξυπηρέτηση απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου, με χρήση της πλατφόρμας MicrosoftTeams,διευκολύνοντας έτσιτους πολίτεςπου βρίσκονται μακριά ή αδυνατούν να μεταβούν σε Υπηρεσίες (άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι) ενισχύοντας έτσι την μείωση των μετακινήσεων που επιβάλει η δύσκολη περίοδος που περνάμε λόγω της πανδημίας.
Με το πρόγραμμαmyKEPlive, παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών: 1) Πληροφόρηση- Αίτηση, 2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις, 3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία, 4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας. Οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα https://mykeplive.gov.grκαι ρυθμίζουν το ραντεβού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.
Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων τοποθετεί ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
29.03.21 16:42
Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων  τοποθετεί ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες, πως εφαρμόζει νέες πρακτικές ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων προστατεύοντας το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.
Ο Δήμος έχει συνάψει συνεργασίες, με εταιρίες για ανακύκλωση υλικών, όπως γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, και πλέον διαθέτει και κόκκινους καδους για ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Όλοι μας διαθέτουμε στις οικίες μας, χρησιμοποιημένα ενδύματα, υποδήματα, λευκά είδη, κουβέρτες, που δεν χρησιμοποιούμε.
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει τοποθετήσει σε αρχική φάση δυο ειδικούς κάδους Ανακύκλωσης, για τη συλλογή αυτών, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση τους.
Οι δύο Κόκκινοι Κάδοι είναι τοποθετημένοι, έξω από το Δημαρχείο της Βάρδας, και το Δημαρχείο των Λεχαινών.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και νέων ειδικών κάδων, και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας.
Στους κόκκινους κάδους τοποθετούμε σε κλειστή σακούλα

ΜΟΝΟ τα ακόλουθα είδη:
•Ρούχα
•Παπούτσια ζεύγη
•Λευκά είδη όπως
σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουρτίνες κ.α.
•Κουβέρτες
•Τσάντες
•Ζώνες
ΔΕΝ ρίχνουμε:
•Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
•Χαλιά και αποκόμματα υφασμάτων
•Οργανικά απόβλητα
•Πλαστικά αντικείμενα
•Συσκευασίες
•Χαρτί
•Γυαλί
«Ανακυκλώνουμε τα παλιά ρούχα - Προστατεύουμε το Περιβάλλον»
Λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας και απολύμανση
29.03.21 14:26
Λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας και απολύμανση
Κλειστές θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, η οποία ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό σε εργαζόμενους, και την σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν προσέλθει στην εργασία τους ενώ ήδη οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος του ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Διοικητηρίου, μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, δεν θα λειτουργήσουν για το κοινό, και οι εργαζόμενοι δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους. Παράλληλα, από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί, ενώ έχει προγραμματιστεί και απολύμανση σε όλους τους χώρους του κτιρίου.
Οι Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, ενώ κατόπιν επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλου με τον ΕΟΔΥ, την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ.
Δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου
29.03.21 14:21
Ό Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διάρκειας για την κοινωνική δομή, "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Όποιος επιθυμεί να συνδράμει, το γραφείο του συλλόγου στο κοινοτικό γραφείο, θα είναι ανοιχτό τα επόμενα Σαββατοκύριακα μέχρι 20 Απριλίου, από τις 18:00 έως τις 19:30.
«Καμπανάκι» για τη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων covid μέσα σε μια βδομάδα στον Πύργο
29.03.21 14:18
«Καμπανάκι» για τη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων covid μέσα σε μια βδομάδα στον Πύργο
Τον ανησυχητικό διπλασιασμό των θετικών κρουσμάτων covid 19 την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο Δήμου γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εφιστώντας την προσοχή όλων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβίβασε ο ΕΟΔΥ, στις 22/3 τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Πύργου ήταν 46, εκ των οποίων ο αριθμός των ατόμων σε κατ’ οίκον απομόνωση 34 και 12 νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.
Οι αριθμοί αυτοί είδαν μια ραγδαία αύξηση στις 29/3, με 83 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων 67 σε κατ’ οίκον απομόνωση και 16 να νοσηλεύονται.
«Η γενική εικόνα της Ελλάδας, είναι και η εικόνα στην περιοχή μας. Έχουμε δυστυχώς σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων όπως αποφαίνονται τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ. Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε. Το φαινόμενο θέλει περιορισμό γιατί ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος αυτού. Δεν υπάρχουν άτομα υψηλού κινδύνου, αλλά συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Πύργου, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.
«Επειδή η επιδημιολογική κίνηση έχει χαρακτηριστικά γεωμετρικής προόδου, ο διπλασιασμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έχει και μια «θολή ζώνη» και δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι στην πραγματικότητα όλα τα ενεργά κρούσματα. Επιπλέον έχουμε στη χώρα μας 17 μεταλλάξεις οι οποίες δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς γι’ αυτό και οι τακτικές αλλάζουν απέναντι στην πανδημία.
Το πιο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα των αποστάσεων, να φοράμε μάσκα, να αερίζονται σωστά οι χώροι. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτές τις απλές τακτικές που είναι καθοριστικές για να μπορέσουμε γρήγορα να «ανοίξει» η ζωή μας. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και χρειάζεται να τηρούμε όλα τα μέτρα. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα, χωρίς όμως πανικό και χωρίς ακρότητες».
Επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πύργου λαμβάνει διαρκώς όλα τα κατάλληλα μέτρα. «Όπου απαιτείται, διενεργούνται κι οι κατάλληλες απολυμάνσεις των χώρων. Αν και γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν ζει πολλή ώρα στο περιβάλλον, ωστόσο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν κάνουμε απολυμάνσεις με την Πολιτική προστασία, ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους. Όλες μας οι υπηρεσίες λειτουργούν με καθορισμένα ραντεβού, τηρούνται οι αποστάσεις, στην είσοδο του δημαρχείου υπάρχουν θερμικές κάμερες, τηρούνται τα μέτρα της παρουσίας του προσωπικού όπως αυτά καθορίζονται από το υπουργείο, και γίνονται όσα προβλέπονται. Επιπλέον, όταν ανοίξουν τα σχολεία, έχουμε όλα τα απαιτούμενα αντισηπτικά και μάσκες να δώσουμε σε μαθητές όπου χρειαστεί. Βέβαια οφείλουμε να τονίσουμε κι ότι η απαραίτητη ατομική ευθύνη σε συγκεκριμένους τομείς, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία δραστηριότητα καμίας αρχής».
Επισημαίνοντας ακόμα πως:
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτές τις μέρες, όπως και τις αμέσως επόμενες. Πρέπει να παραμείνουμε υγιείς και να μην γίνουμε καταστροφικοί για τους συνανθρώπους μας από αμέλεια ή αδιαφορία. Θα κριθούμε όλοι για την κοινωνική μας ευαισθησία, την υπευθυνότητά και τη σοβαρότητά μας. Αν αυτά λειτουργήσουν, τότε πολύ γρήγορα θα βγούμε από τον καταστροφικό κύκλο, καθώς και με τους εμβολιασμούς θα χτίσουμε έναν κύκλο ανοσίας».
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφερόμενος και στο Νοσοκομείο Πύργου, εξέφρασε τη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν σε εργασιακό επίπεδο, τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται και διπλασιάζονται:
«Μέσα σε όλα αυτά, εμείς έχουμε στην περιοχή μας και την ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση που κατά ατυχή συγκυρία στο Νοσοκομείο Πύργου, αντί για την απαραίτητη εργασιακή ειρήνη την ώρα της μάχης, εκεί έχουμε τις γνωστές μεγάλες διαμάχες.
Να πω πολύ απλά πως δεν είναι το θέμα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά πάνω από όλα είναι η έντονη ανάγκη άμεσης επέμβασης του υπουργείου Υγείας και κάθε αρμόδιου. Για να μη συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και βγαίνει αυτή η εικόνα που δικαιολογημένα δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο και τον φοβίζει! «Που να πάω εκεί, τι κατάσταση θα βρω, αυτοί …σκοτώνονται» σκέφτεται ο πολίτης.
Δεν μπορεί σε αυτή την κατάσταση οι αρμόδιοι να κωφεύουν και να εθελοτυφλούν! Απαιτείται άμεσα η παρέμβαση τους. Σοβαρά κι όχι γραφειοκρατικά.
Αυτά είναι δυστυχώς τα σοβαρά θέματα. Η πραγματική εικόνα δεν είναι αυτή που κάποια site και κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν στο στόχαστρο μόνο το δήμαρχο και ασχολούνται με το ντύσιμο του, το χτένισμα του, αν το παπούτσι του είχε …σκόνη, ποια είναι η κάθε προσωπική του δραστηριότητα, ή τι φόρεσε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και τι δήλωσε η κ. Πατούλη, τέτοια …«σπουδαία» δηλαδή θέματα. Κι ειδικά εδώ στην περιοχή μας, που έχουμε κι άλλα πάρα πολύ σοβαρά, όπως το πιο επίκαιρο με τη μεθοδευμένη απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών, κι ακόμα όπως, την όλο και πιο δύσκολη όπως φαίνεται κατάσταση της μεγάλης στασιμότητας για το δρόμο Πάτρα – Πύργος.
Η πολιτεία, όπως και η κοινωνία, οφείλουν να γνωρίζουν την πραγματικότητα, την κατάσταση από τις συνέπειες των προβλημάτων, και πάνω από όλα τις τεράστιες δυσκολίες που θα περιλαμβάνει η «επόμενη» μέρα. Όπου σε αυτήν θα βγουν στην επιφάνεια σε πλήρες μέγεθος όλες οι συνέπειες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν μόνο με συγκεκριμένες κινήσεις! Μόνο με μεγάλες βοήθειες, μόνο με μεγάλες οικονομικές στηρίξεις, μόνο με τύπωμα «ζεστού» χρήματος, μόνο με διαγραφές μέρους χρεών».
* Η μη τήρηση των μέτρων, οι μεταλλάξεις του ιού αλλά και η κόπωση που παρατηρείται στην πλειοψηφία των πολιτών είναι οι βασικότερες αιτίες αύξησης των κρουσμάτων, όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Αντρέας Βγενόπουλος, που ανέφερε:
«Το «κλειδί» είναι η ατομική ευθύνη όλων. Εμείς ως Δήμος είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όπου καθημερινά γίνονται rapid test τόσο σε σημεία της πόλης όσο και τις κοινότητες, ώστε έχουμε μια γνώση των κρουσμάτων και να φτιάξουμε ένα τοίχος προστασίας στο Δήμο.
Θέλω να παρακαλέσω να προσέχουμε όλοι, να είμαστε ασφαλείς γιατί όλα δείχνουν ότι αρχίζει να φαίνεται ένα «φως στο τούνελ» και πολύ σύντομα θα έρθει η έξοδος απ’ όλο αυτό που ζούμε. Να κάνουμε όμως αυτά που πρέπει για να φτάσουμε πιο γρήγορα εκεί»
Υλικές προμήθειες από το Γραφείο Εθελοντισμού Πύργου στους σεισμοπαθείς της Λάρισας
29.03.21 9:58
Υλικές προμήθειες από το Γραφείο Εθελοντισμού Πύργου στους σεισμοπαθείς της Λάρισας
Σε υλικές προμήθειες πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα σε χαρτικά είδη, εξαργυρώθηκαν τα χρήματα που συγκέντρωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου για τους σεισμοπαθείς κατοίκους της Λάρισας.
Λίγες μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους, το Γραφείο Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Καταραχίου ήρθε σε επικοινωνία με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας και αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους.
Έτσι, το ποσό που απέστειλε το Γραφείο, χρησιμοποιήθηκε σε αγορά χαρτικών ειδών που ήδη διανεμήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής που αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας απέστειλαν και τις σχετικές φωτογραφίες με την αγορά των ειδών ευχαριστώντας θερμά το Δήμο Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού, τον Σύλλογο Νέων Καταραχίου και τους δημότες του Πύργου που βοήθησαν με τον τρόπο αυτό σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των σεισμοπαθών κατοίκων.
“Από την πρώτη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας ώστε να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο ήταν εφικτό.
Όλοι εδώ εμείς στον Πύργο γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις ενός ισχυρού σεισμού και τις ανάγκες των σεισμοπαθών μέχρι να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δημότες που συνέδραμαν οικονομικά και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου Νέων Καταραχίου που πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας”, δηλώνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 2 Απριλίου στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους για COVID 19
29.03.21 8:17
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 2 Απριλίου στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους για COVID 19
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 2 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αμαλιάδα (Σοχιά), τις ώρες 9:00-14.00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Στην Ώρα της Γης συμμετείχε ο Δήμος Ήλιδας
28.03.21 15:12
Στην Ώρα της Γης συμμετείχε ο Δήμος Ήλιδας
Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια εκστρατεία του WWF, και συμβολικά έσβησε τα φώτα στα κτίρια του Δημαρχείου, του Συνεδριακού Κέντρου και του Πολυχώρου Πολιτισμού, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
H «Ώρα της Γης» είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, σημειώνοντας επιτυχία και από τότε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με το WWF, είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση.
Ο Δήμος Ήλιδας ένωσε και τη δική του φωνή στη κοινή αγωνία της ανθρωπότητας για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη μια στροφής, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές. Η προστασία του περιβάλλοντος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι ιερό καθήκον όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στη διαφύλαξη του δικαιώματος πρόσβασης προς αυτές και στις επόμενες γενιές.
Αυτή η αρχή θα καθορίζει όλες τις δράσεις του Δήμου στο ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη στρατηγικών για το σκοπό αυτό.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΒΟΛΙΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
28.03.21 13:28
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΒΟΛΙΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
Με προσωπικούς αγώνες του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ακόμη ένα προβληματικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, περνά σε φάση ολοκλήρωσης.
Πρόκειται για το έργο της αστικής ανάπλασης της περιοχής της Αγγινάρας Γαστούνης που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο που πραγματοποιεί συχνά αυτοψία στα έργα που συνεχίζονται, «η περιπέτεια των συνδημοτών μας θα σταματήσει σε περίπου δύο μήνες».
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ.Ανδρέας Μαρίνος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Επιτέλους, η αρχή του τέλους για την ταλαιπωρία των κατοίκων της Αγκινάρας. Ξεκίνησε η τοποθέτηση των κυβόλιθων και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνδημότες μας, για την υπομονή τους! Όλοι μας γνωρίζουμε την αιτία. Είμαστε πλέον στο ξέφωτο!»
Η αστική ανάπλαση της περιοχής Αγκινάρας ΔΚ Γαστούνης αφορά την ανάπλαση της περιοχής με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής και αφορούν τμήματα οδών συνολικού μήκους 2.460 μέτρων.
Νέα προγράμματα αλληλεγγύης από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
28.03.21 10:07
Νέα προγράμματα αλληλεγγύης από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Τη δημιουργία δύο νέων προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη και ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά πληττόμενων δημοτών, προωθεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, με τη συμβολή και του Κέντρου Κοινότητας στην υλοποίησή τους.
Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ρόη Αντωνοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι έχουμε θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία δύο νέων προγραμμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη και ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά πληττόμενων δημοτών μας. Το ένα πρόγραμμα αφορά σε κοινωνική δράση του Δήμου μας, ενόψει του Πάσχα, με δικούς μας πόρους και το άλλο είναι σύσταση δημοτικού παντοπωλείου στα πρότυπα του γνωστού σε όλους κοινωνικού παντοπωλείου με πόρους επίσης του Δήμου και με τη συμβολή όσων επιχειρηματιών και δημοτών έχουν τη δυνατότητα και την πρόθεση να συνεισφέρουν».
Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Η πολυεπίπεδη πίεση που δέχεται η κοινωνία μας, σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών, επιτάσσουν την εφαρμογή ενδεδειγμένων λύσεων, την ενίσχυση των υπαρχόντων προγραμμάτων αλλά και την δημιουργία νέων, στοχευμένων προγραμμάτων στήριξης και κοινωνικής φροντίδας, με διευρυμένα κριτήρια ένταξης, τα οποία θα περικλείουν μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού».
Το Κέντρο Κοινότητας
Η επιτακτική ανάγκη για διεύρυνση της κοινωνικής πρόνοιας και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, είχε ως αποτέλεσμα τη σύσταση μιας ειδικής δομής, του Κέντρου Κοινότητας, η οποία λειτουργεί από τις 10 Απριλίου του 2017 και έχει συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών με σκοπό την ολιστική και με ποιοτικό τρόπο παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Οι πόροι του Κέντρου Κοινότητας προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Βασικός σκοπός της εν λόγω δομής είναι να παρέχει υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Στελεχώνεται από τρεις υπάλληλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), πιο συγκεκριμένα στελεχώνεται από δύο Κοινωνικές Λειτουργούς – η μια εκ των δύο είναι και Συντονίστρια της δομής- και μία Νοσηλεύτρια. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας (έως σήμερα) ανέρχονται σε 910 άτομα που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού (άτομα που πλήττονται από τη φτώχεια, άνεργοι, μετανάστες, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι κ.α.).
Η κα Αντωνοπούλου τόνισε, καταλήγοντας: «Οι τρεις υπάλληλοί μας του Κέντρου Κοινότητας καλούνται να διασυνδέσουν τον πολίτη με προγράμματα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του βιοτικού του επιπέδου και θα τον καταστήσουν ωφελούμενο της κοινωνικής πολιτικής της ελληνικής πολιτείας. Εξυπηρετούμε καθημερινά πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί σφόδρα, τόσο από τη δεκαετή οικονομική κρίση όσο και την παρούσα υγειονομική κρίση, σε οικονομικό και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, επιδεικνύοντας σεβασμό, ευαισθησία, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39