banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Rapid test τη Δευτέρα στα Λεχαινά και την Τετάρτη στην Ανδραβίδα
28.03.21 8:19
Rapid test τη Δευτέρα στα Λεχαινά και την Τετάρτη στην Ανδραβίδα
Η Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Δευτέρα 29 Μαρτίου, απέναντι από το Δημαρχείο Λεχαινών, από τις 09:00 έως τις 14:00.
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου στην Ανδραβίδα, στη πλατεία Αγίας Σοφίας από τις 09:00 έως τις 14:00.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Η Δημοτική Αρχή συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Τραγανό
28.03.21 3:34
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Τραγανό
Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 9:00 με 13:00 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει rapid tests στο Δημαρχείο Τραγανού.
• Τονίζεται ότι οι δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033 ή να έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης μαζί τους καθώς επίσης και την αστυνομική τους ταυτότητα.
• Να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού στο οποίο θα αποσταλεί άμεσα το αποτέλεσμα του τεστ.
Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην Ώρα της Γης
27.03.21 11:49
Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή προκειμένου να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19, στόχος είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως χρειάζεται να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουμε μία νέα αρχή.
Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία που έχει καθιερώσει η WWF και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχείο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού- Δημοτικό Θέατρο και στο Συνεδριακό Κέντρο από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τις 9.30μμ.
Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 27 Μαρτίου μόνο για αγροτικά προϊόντα»
26.03.21 15:47
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαιτούμενων εγγράφων που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί, καθώς και οι καταναλωτές για τη μετακίνηση τους.
Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Έτσι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:
α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία.
Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη στην Αμαλιάδα
26.03.21 15:41
Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη στην Αμαλιάδα
Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία: Πέμπτη 01 Απριλίου 2021
ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ
(Πολυχώρος Δ. Ήλιδας ώρες 09:30 έως 13:30)
Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Ιδιαίτερα τώρα, λόγω της πανδημίας της Covid-19, η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος είναι πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν.
Για τους λόγους αυτούς ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών κυττάρων αίματος «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών του E.E.Σ Tοπικού Τμήματος Αμαλιάδας, με την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 01 Απριλίου.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Δ. Ήλιδας ώρες 09:30 έως 13:30. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει και με ραντεβού καλώντας στο 6974909170 ή 6976840211.
Αυτός που μπορεί να βοηθήσει είσαι εσύ!!! Η προσφορά είναι στο αίμα μας!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
25.03.21 18:05
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας μπροστά στην επιφαινόμενη αμφισβήτηση της λειτουργίας του τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, δηλώνει κατηγορητικά την αντίθεσή του, απορρίπτοντας καθολικά την ανιστόρητη, αυθαίρετη και προκλητική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που ελήφθη στις 22/3/2021 .
Η ίδρυση και η μέχρι σήμερα λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών , όπως και παλιότερα του τμήματος Τεχνολόγων – Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, είναι προϊόν διαχρονικής επιλογής της κεντρικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας και συνδυάζεται χωροταξικά με ένα νομό , ένα κάμπο που δίνει εξαιρετικά εφαλτήρια στο επίπεδο της έρευνας και της επιμόρφωσης στους νέους της χώρας που επιθυμούν να επιμορφωθούν στον τομέα της Γεωπονίας .
Η περίπου δεκαετής εξαιρετική λειτουργία του τμήματος, με πολλούς στον αριθμό φοιτητές και αποφοίτους , καταδεικνύουν την επιβεβλημένη ανάγκη , όχι μόνο της διατήρησής του στην Αμαλιάδα, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής του, με άμεση σύνδεσή του με το εγκαταλελειμμένο Ινστιτούτο Αγροτικών Μελετών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με υφιστάμενες , άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις και συνοδή έκταση τριακοσίων σαράντα στρεμμάτων , στην περιοχή του Κοροίβου μέσα στον όμορο Δήμο Πηνειού .
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας τοποθετείται υπέρ της ενίσχυσης και διατήρησης του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας, όπως και του τμήματος Μουσειολογίας Πύργου, καθώς -επίσης-και όλων των Πανεπιστημιακών τμημάτων που είναι διακτινισμένα στην Ελληνική Περιφέρεια .
• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας Καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στην διαγραφή της Γεωπονίας Αμαλιάδας, όπως και του ετέρου τμήματος του νομού από το Μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του 2021.
• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα για να μην συντελεστεί η αποβολή της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας .
• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας καλεί τους βουλευτές του νομού , ιδίως τους κυβερνητικούς να σταθούν δίπλα μας στους αγώνες ώστε να μη διαγραφούν από το μηχανογραφικό των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021-2022 τα τμήματα του Νομού του Πανεπιστημίου Πατρών , όπως για την παραμονή και περεταίρω ανάπτυξη των υφισταμένων τμημάτων .
• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας ξεκαθαρίζει ομόφωνα και αποφασίζει ότι, σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις , το πλαίσιο των οποίων θα συναποφασιστεί από το σύνολο της κοινωνίας , μέσα από τα συλλογικά της όργανα .
Αμαλιάδα Δήμου Ήλιδας 23-3-2021,
Για το Δημοτικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Β. Πατρινός
Αύριο στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
23.03.21 9:17
Αύριο στην  Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αμαλιάδα (Σοχιά), τις ώρες 9:00-12.30, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Πρόταση Λυμπέρη στα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών
23.03.21 5:31
Πρόταση Λυμπέρη στα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών
Να ανασταλεί η απόφαση. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, καθολική και σφοδρή.
Να εργαστούμε από κοινού και να βρούμε λύση για το συμφέρον των κοινωνιών στη Δυτική Ελλάδα»


Την αναστολή της αρχικής πρότασης, σύμφωνα με την οποία η Ηλεία εξαιρείται από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε από τα μέλη της Συγκλήτου, στη διάρκεια της συνεδρίασής της μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ο Δήμαρχος κάλεσε τα μέλη της συγκλήτου να μη λάβουν απόφαση που θίγει τη λειτουργία των τμημάτων της Ηλείας και θα προκαλέσει την οργή των τοπικών κοινωνιών. Είναι ανάγκη, πρόσθεσε όλοι οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας σε πνεύμα συνεργασίας να εργασθούμε για να βρεθεί λύση «επ’ ωφελεία των ανθρώπων αυτού του τόπου».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει Εθνική Πολιτική και σχεδιασμός για την Ανώτατη Παιδεία, από τη στιγμή που ο ένας νόμος ανατρέπει τον άλλο, μέσα σε διάστημα λίγων ετών. Οι τοπικές κοινωνίες, όπως και στην Ηλεία των Δήμων Πύργου και Ήλιδας, εμπιστευόμενες την Ελληνική Πολιτεία έχουν προσφέρει το υστέρημά τους για την λειτουργία των Τμημάτων. Αυτά τα χρόνια έχει φανεί πως τα τμήματα αυτά έχουν αναφορά και στην ιστορία του τόπου και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και κατευθύνσεις της οικονομίας του. Σήμερα με τον δήθεν στρατηγικό σχεδιασμό του, έρχεται το Πανεπιστήμιο Πατρών να ανατρέψει και να διαγράψει όλες αυτές τις προσπάθειες χρόνων».
Η Ακαδημαϊκή κοινότητα, επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης « δεν μπορεί να γίνει συμμέτοχος σε οποιαδήποτε «παιχνίδια εξουσίας» ή πολιτικής. Καλώ τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο να αναστείλουν την απόφασή τους ώστε να μείνουν στα μηχανογραφικά τα τμήματα ως έχουν για το τρέχον Ακαδημαϊκό ‘Έτος. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού που, για άλλη μια φορά, σκοπεύει να προχωρήσει η Κυβέρνηση για τα ΑΕΙ να εκπονήσουν σε άλλο χρόνο και σε συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειας ένα στρατηγικό σχέδιο επ’ ωφελεία του Πανεπιστημίου αλλά κυρίως της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδα και των ανθρώπων της. Το Πανεπιστήμιο δε μπορεί παρά να εκπροσωπεί και να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και τις ανάγκες της. Και κατέληξε: «Σε αντίθετη περίπτωση, μια τέτοια εμμονή της Συγκλήτου σ’ αυτές τις αποφάσεις μέσα στην παρούσα συγκυρία οδηγεί σε άλλες λογικές και θα πυροδοτήσει άμεσες, καθολικές και σφοδρές αντιδράσεις, στις οποίες οι αιρετοί θα είναι πρωτοπόροι και οδηγοί».

Να σημειωθεί πως με την πρόταση του κ. Λυμπέρη συμφώνησε και ο Πρώην Πρωθυπουργός κ Γεώργιος Παπανδρέου ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Δωρεάν rapid test στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς
22.03.21 17:35
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Δωρεάν rapid test στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς
Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Δευτέρας έως αργά το μεσημέρι της ιδίας μέρας στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας στη Σοχιά ύστερα από συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος δήλωσε : «Πρέπει όλοι να προσέξουμε . Είναι κάτι που τονίζω συνεχώς και σήμερα επαναλαμβάνω την έκκληση στους συμπολίτες μου, να ακολουθήσουμε τους τρεις απλούς και βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό, δηλαδή αποστάσεις, χρήση της μάσκας με σωστό τρόπο και καθαρισμό των χεριών μας. Αφού πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα και σκεφτούμε ο καθένας μας χωριστά τον εαυτό μας και τους δίπλα μας, θα μπορέσουμε να περάσουμε και το τρίτο κύμα του ιού που τώρα μας επιτίθεται».
Προσοχή, κατέληξε ο Δήμαρχος : «δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το κακό παράδειγμα του οδηγού που μετά από ώρα και λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του χαλαρώνει και εκεί γίνεται το κακό. Θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι πιστά τις οδηγίες. Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα της κατάστασης στην περιοχή μας».
Κατά τη διεξαγωγή των rapid tests τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας ενώ οι πολίτες έδιναν στα στελέχη του ΕΟΔΥ τον ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο στάλθηκε το αποτέλεσμα του rapid test.
ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεσες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας
22.03.21 16:58
ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεσες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας
Σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια διαρκή και κοπιώδη προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, κόντρα μάλιστα στις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίαςκαι άλλων αιτιών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Νίκος Μαρούντας, τις τελευταίες εβδομάδες επιλύθηκαν μια σειρά από προβλήματα, αρκετά εκ των οποίων είχαν δημιουργηθεί πριν από χρόνια, αλλά για διάφορους λόγους παρέμεναν άλυτα.Ξεκινώντας από τις απομακρυσμένες Κοινότητες του Δήμου, η ΔΕΥΑ κατασκεύασε νέο αγωγό ύδρευσης μήκους 200 μέτρων εντός της Κοινότητας Αγίας Τριάδας. Με το έργο αυτό περισσότερα από δέκα νοικοκυριά μπορούν πλέον να υδρεύονται χωρίς προβλήματα βλαβών που ήταν ιδιαίτερα συχνά στον παλιό αγωγό.
Τα προβλήματα ύδρευσης της Κοινότητας Κακοταρίου απασχολούν σοβαρά τη διοίκηση της ΔΕΥΑ. Το Κακοτάριαντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, ιδίως τα καλοκαίρια, καθώς υδρεύεται από τις πηγές της Κερέσοβας που έχουν σχεδόν στερέψει. «Κάναμε αίτημα προς το ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) συνεργείο του οποίου ήρθε για 3 μέρες, πραγματοποίησε αυτοψία και μας πρότεινε να κάνουμε νέα γεώτρηση, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Αποφασίσαμε λοιπόν να επιδιορθώσουμε το παλαιό αντλιοστάσιο που έχει διακόψει τη λειτουργία του εδώ και 17 χρόνια, με παράλληλο έλεγχο και επισκευή του παλαιού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας», επεσήμανε ο κ. Μαρούντας.
Στην Κοινότητα Μηλεών, η βλάβη του υποβρύχιου συγκροτήματος άντλησης νερού άφησε τους κατοίκους χωρίς ύδρευση. Η λύση, ωστόσο του προβλήματος υπήρξε άμεση, καθώς μέσα σε δύο μέρες η ΔΕΥΑ προέβη στην ανέλκυση όλων των σωλήνων της γεώτρησης, προμηθεύτηκε άμεσα από εργοστάσιο στο Άργος και εγκατέστησε σε αυτήνέοαντλητικόσυγκρότημα, αποκαθιστώντας τάχιστα την παροχή νερού.
Προβλήματα δικτύου αποχέτευσης
Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις σε προβλήματα που εντοπίζονται στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με τον κ. Μαρούντα, ένα απ’ αυτά τα προβλήματα είναι η βλάβη που είχε υποστεί αγωγός λυμάτων στην περιοχή Δρούβα. Ο αγωγός αυτός, με κατεύθυνση από τον οικισμό Δρούβα προς την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, είχε σπάσει πριν από περίπου 15 χρόνια, με αποτέλεσμα οι περίοικοι αλλά και οι τουρίστες που διέμεναν στα ξενοδοχεία της περιοχής να υποφέρουν εξαιτίας της δυσοσμίας. Η αποκατάστασητης βλάβης από συνεργείο της ΔΕΥΑ ανακούφισε τους κατοίκους,συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή.
Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε ένα άλλο πρόβλημα στο Στρέφι, σχετικό με την αποχέτευση όμβριων υδάτων σε κεντρικό δρόμο της Κοινότητας. Συγκεκριμένα,έγινε αντικατάσταση των μικρών σχαρωτών καλυμμάτων φρεατίων όμβριων υδάτωνμε μεγαλύτερα, με παράλληλη διεύρυνση των υποκείμενων φρεατίων. Με το έργο αυτό αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα πλημμυρών που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο, δυσχεραίνοντας τη διέλευση οχημάτων αλλά και πεζών.
Εκτός όμως από τα έργα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού στο κτίριο της ΔΕΥΑ. «Θέλουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Μαρούντας, καταλήγοντας: «Ζητάμε από τους δημότες μας κατανόηση και διάθεση συνεργασίας με την υπηρεσία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα και να δώσουμε τις λύσεις που απαιτούνται».
Γ. Γεωργιόπουλος: «Για καλύτερη ποιότητα ζωής»
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ, τόνισε:
«Η Δημοτική μας Αρχή, μαζί με τη ΔΕΥΑ, σχεδιάζει και υλοποιεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Οι δημότες μας έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν καλύτερες υπηρεσίες. Τα παράπονά τους, οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις τους είναι για εμάς απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίζονται σωστά τα προβλήματα. Προσπαθούμε, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας με αμεσότητα και τεχνική επάρκεια, διατηρώντας τις υποδομές μας στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση».
Ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Καρδιακαύτι
21.03.21 11:38
Ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Καρδιακαύτι
Το εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην Δημοτικού γίνεται σύγχρονη δομή
Άλλο ένα ακίνητο, περιουσία του Δήμου Πηνειού, αξιοποιείται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου.
Αυτή τη φορά πρόκειται για το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρδιακαυτίου, ενός ακόμη κτιρίου του Δήμου, που δυστυχώς και αυτό, είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Το κτίριο προορίζεται για την ίδρυση εκπαιδευτικής δομής για παιδιά με ειδικές ανάγκες, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Πηνειού, μοναδικού στον Κάμπο Ηλείας.
Η ανταπόκριση του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου στο αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας που έχει υποβληθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου ήταν άμεση.
Ο δήμαρχος εξασφάλισε ποσό για την επισκευή του κτιρίου και οι εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κτίριο σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στη νέα του κοινωνική αποστολή και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη νέα σχολική χρονιά.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος με το θεσμικό και προσωπικό του κύρος θα συμβάλλει ώστε να γίνει πράξη η ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης στο χώρο της ειδικής αγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου , δεδομένου ότι μέχρι σήμερα αυτές οι ανάγκες εξυπηρετούνται μόνο από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ.Δημήτρη Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ.Πέτρο Λουκόπουλο.
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
20.03.21 7:30
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
Με ισχυρή αναγνώριση προσφοράς
και με προσωπικότητα που μας ενώνει!

ΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

«Είναι ο ντόμπρος, ο Αληθινός και εργατικός άνθρωπος με γνώση και πραγματική αγάπη για τον τόπο μας και τους συμπολίτες του»

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτελεί μια εξαιρετικά δυναμική προσωπικότητα για τον τόπο μας, που έρχεται να μας ενώσει και να ανοίξει νέους ορίζοντες δουλειάς, δράσης και αποτελέσματος στην Αμαλιάδα και την Πηνεία μας, ως υποψήφιος αλλά και ως επόμενος Δήμαρχος της Ήλιδας.
Με τα παραπάνω λόγια ο συνταξιούχος και πρώην συνδικαλιστής, ένας σημαντικός ενεργός πολίτης στην Αμαλιάδα, ο Γιώργος Ότιμος, αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, τονίζοντας την προσφορά του στην περιοχή και παράλληλα τη στήριξή του, στην απόφαση που ο τελευταίος έλαβε για να κατέλθει στις επόμενες δημοτικές εκλογές!
Ο κ. Ότιμος με μεγάλη αγάπη για τον Δήμο του, πολυετή ενασχόληση με τα κοινά και με εμπειρίες ζωής, διαβλέπει στον συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο, εκείνο τον άνθρωπο, που χωρίς στεγανά και δεσμεύσεις μπορεί να κάνει τις ανατροπές – όπως λέει- στον Δήμο Ήλιδας.
Αναφέρει ειδικότερα:
«Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δίνει τη “μάχη” για το καλύτερο αύριο στον Δήμο μας, και βρίσκει τη στήριξη σε πολλά ιδεολογικά πλαίσια, ωστόσο πάνω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις, και συμφέροντα λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον τόπο και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των αναγκών τους.
Αυτοδιοικητικός παράγοντας και αυθεντικός άνθρωπος που γνωρίζει από “πρώτο χέρι” και είναι κοντά στα προβλήματα του τόπου μας, διαθέτει δε την ικανότητα για να αλλάξει ριζικά νοοτροπία στον Δήμο μας με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Έχω διαπιστώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα την εργατικότητά του, αλλά και την επιμονή του να φέρνει σε πέρας θέματα που μας απασχολούν. Και το κάνει αυτό με αληθινή αγάπη και με πραγματικό ενδιαφέρον για τους συμπατριώτες μας.
Και αυτό είναι σίγουρα ένα σημείο που “δείχνει τον δρόμο” για τον Δημήτρη και την επιτυχία που πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχει στις Δημοτικές Εκλογές. Θέλουμε να δούμε άλλωστε με “καθαρό μυαλό” και μακριά από πρακτικές του παρελθόντος έναν τέτοιο ΔΗΜΑΡΧΟ που θα προσπαθεί, να νοιάζεται και με πείσμα και ντομπροσύνη θα παλεύει για τον Δήμο του.
Από καρδιάς λοιπόν έχει και την προσωπική μου στήριξη στον αγώνα που δίνει. Θα είμαι παρών και δίπλα του σε ότι χρειαστεί…».
Παράταση θητείας αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων στο Δήμο Πηνειού
19.03.21 15:26
Παράταση θητείας αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων στο Δήμο Πηνειού
Με αίσθημα ευθύνης και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία των ήδη ορισθέντων αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πηνειού δήλωσε:
«Η θητεία των αντιδημάρχων του Δήμου Πηνειού εκπνέει στις 21/3/2021 . Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επιβάλλει επιτακτικά σε όλους μας να λειτουργήσουμε αδιάκοπα και αποκλειστικά στη κατεύθυνση της προάσπισης της υγείας μας.
Οι αλλαγές των προσώπων έρχονται σε δεύτερη μοίρα προτεραιότητας, αφού στο στάδιο προσαρμογής ελλοχεύει ο πιθανός κίνδυνος δημιουργίας κενών, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επιπτώσεις στη διαχείριση των δημοτικών ζητημάτων και στη λειτουργία του Δήμου.
Ξεπερνώντας αυτές τις κρίσιμες ώρες που διερχόμαστε με την καθημερινή επιδείνωση της κατάστασης και τη δραματική αύξηση του ιικού φορτίου σε όλη τη χώρα, θα μου δοθεί η δυνατότητα να εμπιστευθώ σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, όντας σίγουρος για τις ικανότητές τους στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.
Δεδομένων των παραπάνω καταστάσεων και λειτουργώντας πάντα με ευθύνη και λογική, παρατείνω τη θητεία του παρόντος σχήματος και σε εύθετο χρόνο θα επανέλθω με νεότερη απόφαση μου και με την ανάθεση αρμοδιοτήτων, την ώρα που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες».
Τυχαία αποκάλυψη χάλκινου ειδωλίου ταύρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας
19.03.21 12:29
Τυχαία αποκάλυψη χάλκινου ειδωλίου ταύρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας
Στο φως του ήλιου της Ολυμπίας ήρθε ένα χάλκινο ειδώλιο ταύρου κατά τη διάρκεια αυτοψίας που διενεργούσε ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από στελέχη Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.
Το μικρό, ακέραιο ειδώλιο εντοπίστηκε χάρις στην παρατηρητικότητα της αρχαιολόγου κ. Ζαχαρούλας Λεβεντούρη πλησίον του Ναού του Διός στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας καθώς το ένα κέρατό του εξείχε από την επιφάνεια του εδάφους, έπειτα και από τις πρόσφατες, έντονες βροχοπτώσεις. Αφαιρέθηκε αμέσως μετά τον εντοπισμό του και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια όπου έτυχε της φροντίδας των συντηρητών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Τώρα αναμένει καθαρό τους αρχαιολόγους να το μελετήσουν ενδελεχώς και να το εντάξουν τυπολογικά και χρονολογικά.
Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση, το καλοφτιαγμένο και άριστης διατήρησης ειδώλιο του χάλκινου ταύρου απετέλεσε ένα από τα χιλιάδες αναθήματα που αφιερώθηκαν στο πανίσχυρο Δία στο μεγάλο του ιερό της Ολυμπίας κατά την γεωμετρική εποχή (1050 – 700 π.Χ.). Ο ταύρος, όπως και ο ίππος, ήταν από τα πλέον σημαντικά ζώα για την επιβίωση του ανθρώπου και τη δημιουργία πολιτισμού ως και τη σύγχρονη εποχή. Έτσι απέκτησε αυτόν τον ιδιαίτερο ρόλο στη λατρεία των θεών της αρχαιότητας, να αποτελεί δηλαδή προσφιλές αντικείμενο το οποίο αφιερωνόταν από τους πιστούς προς εξευμενισμό τους, παρακλητικά ή ως ένδειξη ευαρέσκειας.
Όπως τα δεκάδες παρόμοια ειδώλια που απεικονίζουν ζώα ή ανθρώπινες μορφές, το χάλκινο ταυράκι φαίνεται πως είχε προσφερθεί από κάποιον πιστό κατά την ώρα της θυσίας, όπως μαρτυρούν τα έντονα ίχνη καύσης στις επικαθίσεις και τα ιζήματα που αφαιρέθηκαν κατά τον καθαρισμό του. Μεγάλος αριθμός ειδωλίων από αυτά που βρέθηκαν στο παχύ στρώμα της τέφρας από το βωμό του Διός που κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή της Άλτεως εκτίθεται στην δεύτερη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας και είναι δηλωτικός της σπουδαιότητας του Ιερού της Ολυμπίας ως Πανελληνίου κέντρου.
Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
19.03.21 12:26
Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στην  Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αμαλιάδα (Σοχιά), τις ώρες 9:00-14:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapidtests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19), στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου επικοινωνίας τους.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
19.03.21 12:24
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στ. είχε την Πέμπτη 18 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας κ. Νικολακόπουλο Α.
Στην συζήτηση τέθηκε από πλευράς Δημάρχου, η οικονομική επιχορήγηση μη επιλέξιμων δαπανών, σε μεγάλα έργα υποδομών, όπως ο βιολογικος καθαρισμός της Βαρδας, καθώς και έργα δικτύου ύδρευσης σε όλο το Δήμο.
Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά από πλευράς Δημάρχου, για τις προτεινόμενες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς Δήμου, για χρηματοδότηση στο προγράμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Συζητήθηκε ακόμα η στελέχωση του Δήμου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και η δυνατότητα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου, εξαιτίας COVID-19.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό να δίνει άμεσες λύσεις στα αιτήματα του Δημάρχου, και του Βουλευτή κ. Νικολακόπουλου Α.
Ο Υπουργός τόνισε ακόμη, πως θα είναι αρωγός, σε οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, και εξωστρέφειας στο Δήμο.
KΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ
18.03.21 15:26
Σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στο Κέντρο Υγείας στο Σιμόπουλο πραγματοποιήθηκαν Rapid Test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Για την διαπίστωση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.
Η προσέλευση των κατοίκων ήταν ικανοποιητική (78) άτομα και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Κατά την διάρκεια των ΤΕΣΤ στο κέντρο υγείας παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σιμοπούλου καθώς και πρόεδροι από τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Πηνείας οι οποίοι υποβλήθηκαν σε Test.
Μετά την 13:00 ώρα, το κλιμάκιο μετέβη στην τοπική κοινότητα Αγνάντων όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κρούσματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.
Ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων είπε. «Ο δήμος μας όπως είναι γνωστό είναι στις κόκκινες περιοχές γιατί δεν έχουμε δώσει την απαραίτητη προσοχή στα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Στο δήμο μας έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές φορές Rapid Test σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα. Για μια ακόμα φορά απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες μας να ακολουθούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας προκειμένου μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να βγούμε αλώβητοι από αυτή την υγειονομική απειλή. Ως δημοτική αρχή βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προφυλάξουμε την υγεία τους”.
Διακοπή υδροδότησης στο Κουρτέσι λόγω καθαρισμού της Δεξαμενής
18.03.21 13:08
Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες πως αύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου, από τις 8:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της δεξαμενής του Δικτύου Ύδρευσης στη Κοινότητα Κουρτεσίου.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση της Κοινότητας μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.
Παρακαλούμε για την κατανόησή σας, και ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Με αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα η Λαϊκή Αγορά το Σάββατο στην Αμαλιάδα
18.03.21 12:39
Με αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα η Λαϊκή Αγορά το Σάββατο στην Αμαλιάδα
Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 για αγροτικά και για βιομηχανικά προϊόντα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμός Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 843/03.03.2021. Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών.
Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβλέπουν τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς και θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαιτούμενων εγγράφων που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγοί, καθώς και οι καταναλωτές για τη μετακίνηση τους.
Ιδιαίτερα οι παραγωγοί και πωλητές βιομηχανικών προϊόντων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια Λαϊκής αγοράς, αλλιώς θα θεωρηθούν ότι έκαναν άσκοπη μετακίνηση και θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις και τα αντίστοιχα πρόστιμα.
Έτσι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:
α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β. ¨Ολοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ. Οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
ε. Οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ. Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Παρακαλούνται τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία.
Rapid test τη Δευτέρα στο Βούναργο
18.03.21 11:55
Rapid test τη Δευτέρα στο Βούναργο
Στο Βούναργο θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την προσεχή Δευτέρα 22/3/2021 προκειμένου να διεξαχθούν rapid test ελέγχου για τον covid-19 από τις 09.00 έως τις 13.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.
Ο Δήμος Πύργου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος, αφουγκράστηκαν την αγωνία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου με την ολοένα ευρύτερη αύξηση των κρουσμάτων και σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη δράση.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματoς με προσωπικό sms.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39