ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΡΕΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
19.12.15 7:30
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΡΕΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Κατόπιν του υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.1532140/ΔΛΚ946 έγγραφου της εταιρείας Εθνικό Κτηματολογίο & Χαρτογράφηση Α.Ε. ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Τ.Κ. ΑΡΕΤΗΣ του Δήμου ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ τα κάτωθι:
Στις 22/1/2016 είναι η τελευταία ημέρα της αποκλειστικής δωδεκαετούς προθεσμίας των κατοίκων εσωτερικού για την διόρθωση των αρχικών εγγραφών. Με την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής που είναι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων σε κτηματογραφημένα ακίνητα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρετής (πρώην Κοινότητα Αρετής) του Δήμου Λεχαινών του Νομού Ηλείας και υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Λεχαινών)
Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.
Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών του Τ.Δ. Αρετής, του Δήμου Λεχαινών του Νομού Ηλείας, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφόσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωση τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για να ελέγξετε τα στοιχεία που αφορούν το/τα ακίνητο σας ,επισκεφθείτε, την ιστοσελίδα kthmatologio.gr ή το Κτηματολογικό Γραφείο Λεχαινών (Σπηλιωπούλου 2, τηλ.26230 22250). Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Λεχαινών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ
19.12.15 7:26
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΙΜΟΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1.Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 18.00 – Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Έναρξη Εορταστικών Εκδηλώσεων με φαναράκια ευχών και με τη συμμετοχή της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ και της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ. Θα προσφέρουμε κρασί με πορτοκάλι και γαρύφαλλο
2. Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 18.00 – Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Βόλτα με Χριστουγεννιάτικη άμαξα και με τη συμμετοχή του Ομίλου Φιλίππων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Animateur θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους
Θα προσφερθούν δωρεάν λουκουμάδες με σοκολάτα
3. Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 16.00 – Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Ο Φούρνος του Αη- Βασίλη θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους να ετοιμάσουν μαζί τις λιχουδιές του
Με τη συμμετοχή του Αρτοποιείου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
4. Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 19.00 – Πλατεία Αγίου Δημητρίου
ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ
Με τη συμμετοχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
5. Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 17.00 –Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Ο Πρίγκιπας, η Πριγκίπισσα Έλσα και το ξωτικό των Χριστουγέννων έρχονται αυτά τα Χριστούγεννα να μοιράσουν μπαλόνια σε όλα τα παιδιά και να παίξουν με τις πινιάτες
Μια παράσταση από το CLOWN FROU - FROU
Χορηγία από καταστήματα της πόλης μας
6. Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 16.00.-Σε κλειστό χώρο στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Εργαστήρι δημιουργίας για τα παιδιά (Χριστουγεννιάτικες κατασκευές) και θα ταχυδρομήσουν τα γράμματά τους στον Αη - Βασίλη
Θα προσφερθεί σοκολάτα ρόφημα
7. Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 18.30 ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινά
Η Ποκαχόντας πάει στο τσίρκο.Μια παράσταση από τους Sakito and Richi fantasy. Παντομίμα ταχυδακτυλουργία και juggling από έναν κλόουν και μια ινδιάνα. Σας μεταφέρουν σε ένα φανταστικό τσίρκο και σας υπόσχονται ένα απίθανο θέαμα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
8. Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 18.00 Σε κλειστό χώρο στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Μουσικοκινητικά παιχνίδια, τραγούδι, μουσικά όργανα για παιδιά με την κα Μαρία Μαυρίκου
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί χώρος συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες
Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ - Λεχαινά
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δήμου Ήλιδας
18.12.15 13:22
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δήμου Ήλιδας
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2015, η ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α’ Παιδικού Δημοτικού Σταθμού του Δήμου Ήλιδας (πλατεία Καλίτσα).
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρακολούθησε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση την χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσαν με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια, οι βρεφονηπιαγωγοί του σταθμού.
Οι μικροί μαθητές του σταθμού επιστράτευσαν τα πιο ζεστά τους χαμόγελα, θερμαίνοντας τις καρδιές όλων τις άγιες ετούτες ημέρες! Το πρόγραμμα ήταν μοναδικό, ενώ στη γιορτή συμμετείχαν ενεργά και οι
γονείς, οι οποίοι έφτιαξαν γλυκά και διάφορα άλλα κεράσματα για τους προσκεκλημένους.
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ
18.12.15 13:11
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ  ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ
Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θεωρεί θετική την πρωτοβουλία να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή της για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας σε όλες τις ΠΕ (νομούς) που ανήκουν στην αρμοδιότητά της. Η πρώτη έγινε στην Ηλεία και η ανταπόκριση ήταν ενθαρρυντική για την συνέχεια. Από όλους τους συμμετέχοντες σχολιάστηκε θετικά η πρωτοβουλία αυτή, αν και από ορισμένους εκφράστηκε αμφιβολία για την ρεαλιστικότητα της υλοποίησης του σχεδίου λόγω των γενικότερων συνθηκών δημοσιονομικής στενότητας.
Θεωρούμε ότι η αναγκαιότητα του σχεδιασμού για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με βάση τις κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαμφισβήτητη και η απάντηση στην αναγκαιότητα αυτή είναι αδύνατο να αναβληθεί. Αποτελεί μονόδρομο η προσπάθεια να αποτυπωθεί με πολύ σαφή τρόπο αυτό που ονομάζουμε υγειονομικό χάρτη με βάση συγκεκριμένους στόχους, στόχους που τίθενται κυρίως από την οπτική των ληπτών υπηρεσιών υγείας.
Η χρηματοδότηση της υλοποίησης αυτών των στόχων μπορεί να εξασφαλιστεί, αν πάρει κανείς υπόψη α) ότι θα γίνεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και η αύξηση του κρατικού ΠΥ για την Υγεία ανά έτος – αύξηση που θα εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των σταδιακών βημάτων υλοποίησης- είναι απόλυτα ρεαλιστική (με την προϋπόθεση της σταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας) , β) ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης και από άλλες πηγές γ) ότι υπάρχει δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων , αν υπάρξουν αποφασιστικές και συστηματικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, η ύπαρξη επαρκών κτηριακών υποδομών (θα απαιτηθούν ελάχιστες παρεμβάσεις) διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού, καθώς αυτός θα προσανατολιστεί κυρίως στην επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού (κυρίως) και δευτερευόντως στην επάρκεια του εξοπλισμού.
Κεντρικός στόχος του σχεδιασμού είναι η ισοτιμία στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικότερα, όσο αφορά στην ΠΦΥ, είναι η άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων , ανισοτήτων που διαμορφώνει το ανάγλυφο της Ηλείας, με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε κάτοικος των αγροτικών περιοχών να έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες και από πλευράς ευκολίας στην πρόσβαση και από πλευράς αριθμητικής επάρκειας του προσωπικού που θα του παρέχει τις υπηρεσίες αυτές.
Για την νοσοκομειακή περίθαλψη, ο στόχος είναι να υπάρχει πλήρης κάλυψη των αναγκών σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες, με τέτοιο τρόπο ώστε να μηδενιστούν οι «εκροές» προς νοσοκομεία της Πάτρας ή της Αθήνας. (Οι μετακινήσεις δηλ. να αφορούν μόνο σε τριτοβάθμιες υπηρεσίες. )
Το νέο στοιχείο που κατέθεσε με την πρότασή της η 6η δΥΠΕ αφορά στην κατάληξη του γεωγραφικού / πληθυσμιακού πλαισίου αναφοράς. Αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για να ξεκινήσει οποιαδήποτε προσπάθεια σχεδιασμού, να καθοριστεί με σαφήνεια η γεωγραφική / πληθυσμιακή μονάδα ευθύνης. Κι αυτή είναι η Περιφερειακή Ενότητα (νομός) για τον σχεδιασμό των δευτεροβάθμιων νοσοκομειακών υπηρεσιών και ο δήμος για την συγκρότηση του δικτύου πρωτοβάθμιων υπηρεσιών.
Στην συζήτηση της 23/11/2015 , διαφάνηκε γενική συμφωνία για τον ρόλο κάθε πρωτοβάθμιας δομής και για την χωροταξική κατανομή, την στελέχωση και τον εξοπλισμό που απορρέει από τον ρόλο αυτό.
Επίσης γενική συμφωνία διαφάνηκε ως προς την πρόταση για τις δομές ψυχικής υγείας και τις δομές αποκατάστασης.
Ενστάσεις υπήρξαν σε δύο σημεία της πρότασης για την ΠΦΥ : στο έλλειμμα μιας πρωτοβάθμιας δομής στον αστικό ιστό της Αμαλιάδας και στην πρόβλεψη για μη 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Ζαχάρως. Θεωρούμε ότι οι ενστάσεις αυτές είναι βάσιμες και η πρόταση της ΥΠΕ θα διορθωθεί ως προς τα σημεία αυτά.
Οι διαφωνίες που εκφράστηκαν από φορείς της Αμαλιάδας σχετικά με την πρότασή μας για την νοσοκομειακή περίθαλψη (ενιαίο νοσοκομείο για τον νομό Ηλείας, με 330 κλίνες και 3 δομές, που αντιμετωπίζονται ως λειτουργική ενότητα), δεν είναι κατά την άποψή μας βάσιμες.
Κι αυτό γιατί εδράζονται σε μια λάθος λογική, αυτή της «αυτονόμησης» της νοσοκομειακής περίθαλψης στις 2 περιοχές (περιοχή Πύργου και περιοχή Αμαλιάδας…). Κανείς δεν μπορεί να στηρίξει με πειστικότητα ότι ένας νομός 160.000 κατοίκων έχει ανάγκη για 2 πλήρη αυτόνομα νοσοκομεία (πχ για 2 ορθοπαιδικές κλινικές, για 2 μαιευτικές κλινικές, για 2 παιδιατρικές κλπ κλπ).
Η «άποψη» για αυτονόμηση των 2 νοσοκομειακών δομών, όταν μάλιστα είναι σε τόσο κοντινή απόσταση, η απώλεια της οπτικής του νομού ως πλαίσιο αναφοράς και η υιοθέτηση της στενής οπτικής της πόλης «μας», δείχνει απουσία ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι 330 κλίνες των 3 δομών για τους κατοίκους της Ηλείας και αποκαλύπτει άλλα κίνητρα , που καλό θα ήταν να μένουν μακριά από μια ουσιαστική συζήτηση, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι.
Ας συμφωνήσουμε, χωρίς κραυγές και ανέξοδα συνθήματα, ότι από δω και στο εξής πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για «νοσοκομείο Πύργου», «νοσοκομείο Αμαλιάδας», «νοσοκομείο Κρεστένων». Στο λεξιλόγιό μας πρέπει να επικρατήσει το «νοσοκομείο Ηλείας». Κι αυτό το νοσοκομείο είναι που αξίζει κάθε προσπάθεια για να αναβαθμιστεί για να παρέχει πλήρεις δευτεροβάθμιες υπηρεσίες στους κατοίκους της Ηλείας.
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στην Ηλεία που αναζητούνταν με καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών
18.12.15 12:57
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στην Ηλεία που αναζητούνταν με καταδικαστική απόφαση  για υπόθεση ναρκωτικών
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε οκτώ έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή (100.000) ευρώ
Συνελήφθη, χθες (17-12-2015) το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και σε χρηματική ποινή (100.000) ευρώ, για κακουργηματική παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Μαραθιά
18.12.15 12:55
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Μαραθιά
Συνελήφθη, χθες (17-12-2015) το μεσημέρι, στη Μαραθιά Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 60χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (721) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια Ηλείας για κατοχή και πώληση ηρωίνης
18.12.15 12:54
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια Ηλείας για κατοχή και πώληση ηρωίνης
Συνελήφθη, χθες (17-12-2015) το απόγευμα στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 26χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άνδρες ημεδαποί, ηλικίας 35 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αγοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε κοντέινερ, σε αγροτική περιοχή στα Σαβάλια Ηλείας, που χρησιμοποιεί ως κατάλυμα ο δράστης, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, απορρίπτωντας δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια), που περιείχαν μικροποσότητα ηρωίνης.
Ο 26χρονος συνελήφθη, έπειτα από πεζή καταδίωξη του, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι βρήκαν στη κατοχή το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ, το οποίο και κατέσχεσαν.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης θα πωλούσε την ηρωίνη στον 35χρονο και τον 22χρονο, που είχαν προσέλθει σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κοντέινερ και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Ιερά Αγρυπνία Ομάδας Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία, Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
18.12.15 6:37
Ιερά Αγρυπνία Ομάδας Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία, Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Η Ομάδα Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, οργανώνει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αμαλιάδας την 18η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα έναρξης 21:00 μ.μ και μέχρι τις 12:45 π.μ. της 19ης Δεκεμβρίου 2015.
Θα ακολουθήσει κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και σύντομη ομιλία από τον πατέρα Γεώργιο Σταθόπουλο.
Αύριο Σάββατο η τελετή έναρξης του «2ου Αγάπης Δένδρον» στην Αμαλιάδα
18.12.15 6:11
Αύριο Σάββατο η τελετή έναρξης του «2ου Αγάπης Δένδρον» στην Αμαλιάδα
Αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00 το απόγευμα, ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό «2ο Αγάπης Δένδρον», ενώ στις 6:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης με πολλές εκπλήξεις,
διάφορα χάπενινγκ για μικρούς και μεγάλους και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ο Δήμος Ήλιδας ανέλαβε να διοργανώσει και φέτος –με θεσμικούς συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας– το «2ο Αγάπης Δέντρον», που θα έχει ως επίκεντρο των εκδηλώσεων της κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου και τον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά στην Αμαλιάδα.
Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και οι πλούσιες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.

ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Μουσική περιπλάνηση και ένα μοναδικό ταξίδι με νότες σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλωσόρισμα της επίσημης Τελετής Έναρξης που θα γίνει από τον Δήμαρχο Ήλιδας, κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Η Ξένια Γαργάλη με τη φωνή της και το προσωπικό της στιλ, θα μας βάλει σε μονοπάτια από τα swing, τη jazz, τα retro γαλλικά, τα αμερικάνικα blues και funk, μέχρι και ελληνικό ρεπερτόριο με κινηματογραφικό στιλ.
Η καλλιτέχνις συγκεντρώνει μια πλούσια συλλογή τραγουδιών. Έχει το χάρισμα να δημιουργεί ανάλογα την περίσταση ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στο ύφος της εκδήλωσης με ποικιλία και μεγάλο εύρος, ανάλογο των φωνητικών της δυνατοτήτων, της έντονης θεατρικότητας και των δυνατών ερμηνειών της.
Οι επισκέπτες του χωριού ταξιδεύουν με τη φωνή της, ενώ ενδιάμεσα στα κομμάτια τους βάζει και αυτούς στο κλίμα, δημιουργώντας εικόνες και ανάλογη ατμόσφαιρα.
Μαζί της στα πλήκτρα θα είναι ο εξαιρετικός Περικλής Μπισκίνης.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ «2ο ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝΔΡΟΝ»
Το στήσιμο του «2ου Αγάπης Δένδρον» είναι αυτό που για φέτος δίνει ξεχωριστή ζωντάνια και μια μοναδική παραμυθένια νότα στο κέντρο της πόλης, καθώς αποτελεί από μόνο του την έκπληξη των εορτών. Η πλατεία Αγίου Αθανασίου μετατρέπεται σε ένα μικρό χωριό, με πολλές πολλές χριστουγεννιάτικες γωνιές, παρέες και δραστηριότητες.
Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αϊ Βασίλη και το σπίτι των παιδιών, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η βασική έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι η επέκταση των εκδηλώσεων, και του χωριού συνολικά στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά, όπου θα αποτελέσει –εκτός των άλλων– και το Χριστουγεννιάτικο μαγειρείο!
Στο χωριό θα υπάρχει, όπως απαιτείται άλλωστε, το σπίτι του Άι Βασίλη, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συναντήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ στο κέντρο θα δεσπόζει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το «2ο Αγάπης Δένδρον» θα αποτελεί τη χαρά των παιδιών, αφού σε πολλές από τις γωνιές του, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις, να παίξουν με την καρδιά τους, να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.
Παράλληλα, τα παιδιά θα κάνουν τη βόλτα τους με το καρουζέλ που θα στηθεί στη χριστουγεννιάτικη παιχνιδούπολη του χωριού.
Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θα θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και περιμένει να ταξιδέψει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι.
Το κεντρικό πρόγραμμα της κάθε ημέρας θα διαδραματίζεται στην κεντρική εξέδρα του Χριστουγεννιάτικου χωριού, όπου καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους, ενώ τις δικές τους παραστάσεις θα δώσουν και μουσικά – χορευτικά σχήματα.
Εκτός του Χριστουγεννιάτικου χωριού, θα υπάρξουν κατά την εορταστική περίοδο και δεκάδες δράσεις, με τη συμμετοχή του συνόλου της πόλης, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα!
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου
18.12.15 6:09
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, σχολεία, σχολές χορού και συλλόγους του Δήμου μας.
Οι εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στο πάρκο ΣΠΚ από 18/12/15 ως και 24/12/15 είναι αφιερωμένες στα Χριστούγεννα και γίνονται από τα παιδιά για τα παιδιά.
Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 18/12 στις 18.00, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00 στους χώρους του πάρκου, όπου κατά τις απογευματινές ώρες οι Πρόσκοποι θα προσφέρουν τσάι στους μικρούς επισκέπτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00- 18:15 ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
18:15 -18:40 ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ KΑΛΑΝΤΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ & ΧΟΡΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
18:40- 19:15 ΤΜΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙΤΑΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΙΤΑΝ
19:15-19:30 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΕΣ ΚΑΛΑΝΤΑ & ΧΟΡΟΙ
19:30-20:00 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΝΤΑ & ΧΟΡΟΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1οΛΥΚΕΙΟ
10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΓΕΛ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΌ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00-18:45 ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΛΑΤΙΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΦΛΑΜΕΓΚΟ,ΟΡΙΕΝΤΑΛ
18:45-19:30 ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΚΑΛΑΝΤΑ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΑΠΌ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
19:30- 20:00 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ & ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΌ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1οΛΥΚΕΙΟ
10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΓΕΛ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:30-20:30 1οΛΥΚΕΙΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΧΟΡΟΙ - ΜΙΚΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1οΛΥΚΕΙΟ
10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΓΕΛ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
19:00-20:00 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΚΑΛΑΝΤΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΛΥΚΕΙΟ
4ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00-19:00 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΛΥΚΕΙΟ
4ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00-19:00 2ο ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΛΥΚΕΙΟ
4ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
18:00-19:00 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΚΑΛΑΝΤΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
19:00-19:30 Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΑΝΑΜΜΑ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2ο ΕΠΑΛ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
3ο ΛΥΚΕΙΟ
4ο ΛΥΚΕΙΟ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ"

Απολογισμός του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και βράβευση των νικητών του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας
16.12.15 13:29
Απολογισμός του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και βράβευση των νικητών του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα τον Απολογισμό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007-2013 και τον Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Ανακάλυψε την Ευρώπη στη Δυτική Ελλάδα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα (Αγίου Ανδρέου 12-14).
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα απευθύνει χαιρετισμό ανοίγοντας την εκδήλωση, ενώ στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ο απολογισμός υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007-2013, ενώ θα γίνει παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020, καθώς και των δράσεων του Europe Direct Πάτρας - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορά τον Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας που έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή μαθητών από τα Λύκεια και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Θα χαιρετίσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού από την Επιτροπή Αξιολόγησης και θα γίνει η απονομή βραβείων και αναμνηστικών προς τους συμμετέχοντες μαθητές.
Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει και έκθεση με τις φωτογραφίες των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ για το έτος 2015
16.12.15 13:18
Χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ για το έτος 2015
Ξεκινά από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2016 η χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015 από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η ανανέωση ή η χορήγηση γίνεται από την Υπηρεσία στη διεύθυνση Κανάρη 44 (1ος όροφος, γραφείο 10 ) και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:
Αίτηση του ενδιαφερόμενου (δίνεται από την Υπηρεσία)
Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ενώ να αναφέρεται και η διάρκεια αυτής της απόφασης από τα Κ.Ε.Π.Α. (φωτοτυπία)
3. Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το προηγούμενο οικονομικό έτος 2014 (που αφορά εισοδήματα έτους 2013) ή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση για το παραπάνω έτος θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (φωτοτυπία)
Βιβλιάριο υγείας – ασθενείας σε ισχύ προκειμένου να σφραγισθεί από την Υπηρεσία.
Για τους νέους δικαιούχους απαιτούνται όλα τα παραπάνω συν δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
Το Γυμνάσιο Καράτουλα στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας
16.12.15 13:10
Το Γυμνάσιο Καράτουλα στο Μουσείο και  τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας
Μέσα στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και των μαθημάτων του Σχολείου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Με την συνοδεία των εκπαιδευτικών του Σχολείου προσέγγισαν το μεγαλείο ενός ολόκληρου Πολιτισμού που και σήμερα ελκύει όλους τους πολιτισμένους Λαούς του Κόσμου, καθώς η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ιδεωδών που πήγασαν από αυτούς.
Στο Μουσείο οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν άγνωστες πτυχές της Τέχνης και του Πνεύματος των Ελλήνων που έρχονταν από όλες τις πλευρές του τότε γνωστού Κόσμου στην Ιερά Άλτη ως προσκυνητές ή ως αθλητές. Από τα Μυκηναϊκά χρόνια μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο πολυάριθμα ευρήματα από την γη της Ολυμπίας φανερώνουν την διαχρονική συνέχεια του χώρου και της σημασίας του στην Ελληνική Ιστορία. Έργα τέχνης όπως ο Ερμής του Πραξιτέλους, η Νίκη του Παιωνίου και τα αετώματα του Ναού του Διός αποτελούν πηγή θαυμασμού και έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους όλων των εποχών. Παράλληλα εμπέδωναν τα όσα διδάχθηκαν στα σχολικά μαθήματα για την Ιστορία και την σημασία της Ολυμπίας.
Στην συνέχεια στον Αρχαιολογικό χώρο εκπαιδευτικοί και μαθητές είδαν μια ανασκαφή εν εξελίξει, αυτή του αρχαίου Γυμνασίου(του γυμναστηρίου δηλαδή των αθλητών), ενώ έμαθαν πολλά για τα λαμπρά οικοδομήματα του χώρου. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να τρέξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στον στίβο του αρχαίου Σταδίου, βιώνοντας μία εμπειρία ξεχωριστή, καθώς για πολλούς από τους μαθητές η επίσκεψη αυτή στην αρχαία Ολυμπία ήταν και η πρώτη οργανωμένη και με ξενάγηση που έκαναν. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καράτουλα Χρήστος Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας, Μαρία Τετράδη, Μιχάλης Βασιλείου, Χαράλαμπος Σοφιανός, Χρήστος Παπαζώης και Ευαγγελία Μαντά.
Θεματική ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία για την ανάδειξη των τεχνολογιών στον τομέα τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
15.12.15 14:01
Θεματική ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία για την ανάδειξη των τεχνολογιών στον τομέα τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Η ανάδειξη των τεχνολογιών και των εφαρμογών της Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) δύνανται να αναβαθμίσουν και ενδυναμώσουν τον τομέα του τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αυτός είναι και ο στόχος διοργάνωσης της θεματικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ζ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων (1ος όροφος ΣΠΑΠ) στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Επιχειρηματική Ανακάλυψη» στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), Τουρισμός – Πολιτισμός.

Στην πρόσκληση που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνεται πως «η Περιφέρεια σε συνέχεια της έγκρισης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020 (RIS3 ΠΔΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρεί στην εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητάς, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο χρηματοδότησης του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αλλά και του ΕΣΠΑ 2014-2020 γενικότερα. Για την εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητας αξιοποιείται η μεθοδολογία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και εφαρμογές ΤΠΕ από τα ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα της ΠΔΕ αλλά και εταιρείες πληροφορικής, καθώς και η ζήτηση τεχνολογιών/εφαρμογών ΤΠΕ από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ημερίδα μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους καταχωρώντας τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: goo.gl/forms/1g3tPbxX5a.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με την διοργανώτρια Υπηρεσία την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο email: dap@pde.gov.gr, στο τηλέφωνο 2613.613637 (Θεόδ. Παναγιωτόπουλος) ή στο fax 2613-613605.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και ομιλίες από τον Κ. Κοκκινοπλίτη εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. RIS3 με θέμα «Ευφυής Εξειδίκευση και η σημασία της επιχειρηματικής ανακάλυψη», την Προϊσταμένη ΕΥΔ-ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου με θέμα «Η διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης για την Δυτική Ελλάδα» και τον Γεώργιο Δρακόπουλο, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της TOURISM-GENERIS με θέμα «Επιχειρηματική ανακάλυψη στον τομέα των τεχνολογιών /εφαρμογών ΤΠΕ στον τουρισμό –πολιτισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Η εκδήλωση περιλαμβάνει Στρογγυλά Τραπέζια και ειδικότερα:
Στο Α΄ θα γίνουν οι παρουσιάσεις
τεχνολογιών ΤΠΕ που αναπτύσσουν ερευνητικά /ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και εταιρείες πληροφορικής και δύνανται να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων τουρισμού και πολιτισμού,
διαπιστωμένων αναγκών των επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου για τεχνολογίες ΤΠΕ στους τομείς τουρισμός και πολιτισμός, για τις παρακάτω βασικές προτεραιότητες που θέτει η RIS3 για την Δυτική Ελλάδα
Καινοτόμες εφαρμογές προβολής και διαχείρισης Μουσείων και επισκέψιμων χώρων, ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Δυτικής Ελλάδας
Ψηφιακά εργαλεία προώθησης και προβολής ειδικών μορφών τουρισμού
Εφαρμογές ΤΠΕ σε επιχειρήσεις του Τουρισμού.
Στο Β’ θα γίνουν οι παρουσιάσεις
τεχνολογιών ΤΠΕ που αναπτύσσουν ερευνητικά /ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και εταιρείες πληροφορικής και δύνανται να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων τουρισμού και πολιτισμού
διαπιστωμένων αναγκών των επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου για τεχνολογίες ΤΠΕ στους τομείς τουρισμός και πολιτισμός για τις παρακάτω βασικές προτεραιότητες που θέτει η RIS3 για την Δυτικής Ελλάδας:
Ψηφιακή διαχείριση του BRAND NAME ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ –Συστήματα διαχείρισης προορισμών τουριστικών περιοχών (Destination Marketing)
Έξυπνα συστήματα προβολής και ενημέρωσης επισκεπτών στις πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας
Δικτύωση –clustering στον τομέα: τουρισμός –πολιτισμός
Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων από τους συμμετέχοντες.
Από τις 19 - 27 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα
15.12.15 9:05
Από τις 19 - 27 Δεκεμβρίου  το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα
Συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν χθες οι διοργανωτές του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Αμαλιάδα το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.
Στη συνέντευξη τύπου ο Συντονιστής Τουρισμού και Πολιτισμού στο Δήμο Ήλιδας κ. Αλέξης Μανωλόπουλος ανέφερε:
«Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στην Αμαλιάδα είναι και πάλι παρόν.
Θα δημιουργηθεί από την ομάδα μας, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Αθανασίου, με στόχο και πάλι να δώσει μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και να φέρει χαρά προπάντων στα παιδιά, όπως άλλωστε είναι απαίτηση και προσμονή του κόσμου της Αμαλιάδας.
Η μεγάλη επιτυχία του περσινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού, το οποίο επισκέφθηκαν από όλη την Ηλεία μικροί και μεγάλοι, πυροδότησε φέτος αντίστοιχες δράσεις και στους γειτονικούς Δήμους.
Οι εκδηλώσεις στην πλατεία, γύρω από τις αναμμένες φωτιές θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 19 Δεκεμβρίου και θα τελειώσουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.
Η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας φέτος, όπως και πέρυσι, θα είναι αισθητή.
Ανοίγουμε τα σύνορα, πετάμε τους φράκτες και φωτίζουμε - διακοσμούμε τον ερημωμένο πεζόδρομο Κωστή Παλαμά, που ενώνει την πλατεία με την πράσινη ανάπλαση που μόλις κατασκευάζεται δίπλα από το Δημαρχείο.
Τα καταστήματα πέριξ της πλατείας και επί του πεζόδρομου της Κωστή Παλαμά θα συμμετέχουν σε μια κίνηση αλληλεγγύης προσφέροντας ορισμένα από τα προϊόντα στου «σε προσφορά».
Τα θεματικά περίπτερα όπως το γλυκόσπιτο, το σπίτι των παραμυθιών, περίπτερο για καλλιτέχνες, εργαστήριο παιχνιδιών, Ανθρώπινη Αλληλεγγύη, Ερυθρός Σταυρός, Χαμόγελο του Παιδιού, σε συνδυασμό με τα καταστήματα, θα δημιουργήσουν έτσι ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα, δίνοντας την αίσθηση ενός πραγματικά μικρού χριστουγεννιάτικου χωριού.
Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, χρόνια πολλά και το μήνυμα των Χριστουγέννων να μπει στις καρδιές όλων μας».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ, Νίκος Σαψάλης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και αναφέρθηκε στη συμβολή των καταστημάτων της πόλης, με την προσφορά πολλών προϊόντων, στην επιτυχία του χριστουγεννιάτικου χωριού και στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.

Ο οργανωτικός υπεύθυνος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού Φίλιππος Χαδούλας έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, των οποίων το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.
θα συμμετέχουν τοπικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ το Σάββατο θα τραγουδήσει ο Πασχάλης.
Επίσης στο πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά θα λειτουργεί καθημερινά μαγειρείο που θα προσφέρει δωρεάν φαγητό.
Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή με εκπροσώπους του 15μελούς του Εσπερινού Λυκείου
15.12.15 9:03
Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή με εκπροσώπους του 15μελούς του Εσπερινού Λυκείου
Την Δευτέρα 14/12/2015 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή με εκπροσώπους του 15μελούς του Εσπερινού Λυκείου Πύργου, για θέματα που αφορούν το σχολείο τους.
Ο κ. Δήμαρχος ως παλιός καθηγητής του σχολείου έδειξε την μέγιστη ευαισθησία για τα προβλήματά τους, ενώ δήλωσε ότι θεωρεί το Εσπερινό Λύκειο το πιο σημαντικό σχολείο από πλευράς αποστολής.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας κ. Εξαρχόπουλο Παναγιώτη, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι έχει δοθεί ήδη λύση σε κάποια προβλήματα όπως οι Η/Υ, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ/ντή του σχολείου κ. Μπεντενίτη Γιώργο.
Ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του 15μελούς Τσαγκαλιά Γεώργιο και τα μέλη Γκουγκούση Διονύσιο και Σμαρνάκη Νίκο ότι αν διαπιστωθεί, ότι η αρμοδιότητα της μεταστέγασης ανήκει στο Δήμο, η μεταστέγαση θα γίνει με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Τέλος ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η απόφασή του αυτή, κυρίως έχει σχέση με το γεγονός ότι όλοι οι μαθητές είναι εργαζόμενοι και φοιτούν σε σχολείο που αποδεδειγμένα επιβαρύνει την υγεία τους και δυσκολεύει την μάθησή τους.
Δήλωση Προέδρου 15μελους κ. Τσαγκαλιά Γεώργιο.
«Στην σημερινή συνάντηση με τον κ. Λιατσή νοιώθουμε πως έχουμε τον Δήμαρχο σύμμαχο στο ζήτημα της μεταστέγασης του σχολείου που αφορά όλη την μαθητική κοινότητα και το σύλλογο καθηγητών. Εγώ, τα μέλη του 15μελούς και όλο το σχολείο, γνωρίζοντας και τις απόψεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλου, ο οποίος κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούμε σε ένα χώρο που μας αξίζει.
Για όσους πιστεύουν το αντίθετο τους απαντώ ότι εμείς οι μαθητές θα είμαστε αυτοί που θα προστατεύσουμε το σχολείο και τους διαβεβαιώνω για την καλή χρήση αυτού.»
Διάκριση ζωγραφιάς μικρού μαθητή από την Αμαλιάδα
14.12.15 8:16
Διάκριση ζωγραφιάς μικρού μαθητή από την Αμαλιάδα
Εμπνευσμένη από το θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας διοργάνωσε διαγωνισμό, με τα παιδιά να ζωγραφίζουν φωτεινά και ελπιδοφόρα χριστουγεννιάτικα έργα.
Η νικήτρια ζωγραφιά ήταν του Θανάσης Σωτηρόπουλου, από την Αμαλιάδας, 7,5 ετών, και διακοσμήσει την ευχετήρια Χριστουγεννιάτικη Κάρτα του Ιδρύματος για το έτος 2015
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
14.12.15 7:21
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
«Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,
Απόψε στολίζουμε το δέντρο μας!
Με αίσθημα αλληλεγγύης, πείσμα και αισιοδοξία, δίνουμε το σύνθημα: Η Αμαλιάδα γιορτάζει! Ο Δήμος Ήλιδας γιορτάζει!
Γιατί, παρά την κρίση και τις μεγάλες αντιξοότητες, έχουμε κι ένα άλλο χρέος , αυτή τη φορά εσωτερικό!
Χρωστάμε στον εαυτό μας, μια ανάσα χαράς και ανάτασης, μια αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης, που δίνει η συμμετοχή στο πνεύμα και τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Φέτος, που θα είναι και η δεύτερη χρονιά του Χριστουγεννιάτικου χωριού «Αγάπης Δέντρον», περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θέλουμε τους νέους και τις δημιουργικές ομάδες του τόπου μας, στο πλευρό μας.
Τους χρειαζόμαστε, και μας χρειάζονται. Τους καλούμε και τους θέλουμε όλους στη γιορτή των Χριστουγέννων.
Για φέτος έχουμε προγραμματίσει πολλές εκπλήξεις και ένα ακόμα πλουσιότερο πρόγραμμα για όλους εσάς, εδώ στην κεντρική μας πλατεία και στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά.
Στη συρρίκνωση των οικονομικών πόρων αντιτάξαμε τις δυνατότητες της δημιουργικότητας και της φαντασίας.
Μείναμε πιστοί στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, όπως επιτάσσει η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αποφύγαμε τη σπατάλη και τον φανταχτερό εντυπωσιασμό.
Δεν κάναμε, ωστόσο, καμία έκπτωση, ούτε στην ποιότητα των εκδηλώσεων που οργανώνουμε, ούτε στην αταλάντευτη επιθυμία μας να είμαστε δίπλα σε όλες και σε όλους, τις μέρες των εορτών.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους, όσοι εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται για το σκοπό αυτό, όλους όσοι συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν στις φετινές μας εκδηλώσεις.
Να ευχαριστήσω, επίσης, και τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων και του Χριστουγεννιάτικου χωριού.
Και για το τέλος να τονίσω, ότι ένα είναι το μήνυμα των φετινών γιορτών: Όσο περνάει από το χέρι μας, κανείς συμπολίτης μας -όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζει- δεν θα μείνει έξω από το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πρώτο κι απαραίτητο βήμα για να αντιληφθούμε, ότι όλοι μαζί και πάνω στις νέες βάσεις μιας κοινωνίας των πολιτών, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, εκεί που ο καθένας ξεχωριστά ίσως να αποτύγχανε.
Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι υγεία, δύναμη και καλές γιορτές!»
ΔΗΚΕΠ: «Η πρόσκληση μας από φορείς ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας της Ρουμανίας, για την παρουσίαση των κοινωνικών προγραμμάτων μας, είναι μόνο η αρχή»
14.12.15 6:31
ΔΗΚΕΠ: «Η πρόσκληση μας από φορείς ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας της Ρουμανίας, για την παρουσίαση των κοινωνικών προγραμμάτων μας, είναι μόνο η αρχή»
Για το Βουκουρέστι αναχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠ Χάρης Αντύπας, αποδεχόμενος την πρόσκληση φορέων ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας της Ρουμανίας, προκειμένου να παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στις 14-12-2015, ως εκπρόσωπος της ΔΗΚΕΠ, τις κοινωνικές δράσεις της επιχείρησης, και συγκεκριμένα τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», «ΚΑΠΗ», «Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών», «Κέντρο υποστήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων». Η αφορμή δόθηκε κατά την εκδήλωση υλοποίησης μέρους του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncil si Evolutia in Cariera (FARMEC) στην Ολυμπία (29-11-2015 έως 3-12-2015), όπου ο κος Αντύπας και εργαζόμενοι-εκπρόσωποι από κάθε δομή ανέπτυξαν την λειτουργία των προαναφερομένων δράσεων. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι ήρωες της επιχείρησης, ξεπερνώντας με αξιομνημόνευτο επαγγελματισμό τις απαράδεκτες πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους, παρουσίασαν με πρωτόγνωρου επιπέδου επιστημοσύνη την λειτουργία των κοινωνικών δράσεών μας. Η πρόσκληση ήρθε άμεσα, ενώ στόχος μας είναι η σύναψη συνεργασιών με Δήμους ή άλλους Διοικητικούς φορείς στην Ευρωζώνη, προκειμένου να αποκτήσουμε και να μεταφέρουμε τεχνογνωσία σε συμπράξεις υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η κάλυψη δαπανών μας θα είναι μόνο μερικά από τα κέρδη της επιχειρηματικής μας εξωστρέφειας».
Παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης του Οικομουσείου Πατρών στα Λεχαινά
14.12.15 6:23
Παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης του Οικομουσείου Πατρών στα Λεχαινά
Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα ολοκληρώθηκε στα Λεχαινά η έκθεση - παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης του Οικομουσείου Πατρών ‘’Οίκοθεν’’.
Πέρα από την αδιαμφισβήτητη εικαστική αξία αυτής της προσπάθειας που υλοποίησε η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας JOYWELCULT, ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2006-2013, στην οποία συμμετέχουν 23 φορείς των Πατρών, όπως περιβαλλοντικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις παραδοσιακών τοπικών προϊόντων κτλ, με σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της γειτονικής Αχαΐας, τίθεται και για μας εδώ η ανάγκη δημιουργίας ενός αντίστοιχου κέντρου πληροφόρησης στο οποίο κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και να ενημερωθεί για τα δικά μας ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. Περιβάλλον, πολιτισμός, τοπική παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων θα μπορούσαν να είναι κάποια από αυτά.
Είναι ανάγκη μέσα από τις ευκαιρίες που δίνει το νέο ΕΣΠΑ επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα αυτονόητες δράσεις που η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε έχει κάνει πράξει εδώ και δεκαετίες. Η παρούσα δημοτική αρχή θα κάνει ότι πρέπει για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.
Η ανάδειξη των αξιών που διέπουν τον τόπο μας είναι προτεραιότητα και μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων (ΑΔΕΠ) και το συνεργάτη της κύριο Λογοθέτη Λάμπρο για την υλοποίηση αυτής της δράσης στα Λεχαινά.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83