ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνάντηση Γιώργου Μαραγκού με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου
07.12.15 14:25
Συνάντηση Γιώργου Μαραγκού με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου
Συνάντηση είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος Μαραγκός Γεώργιος με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου και Τέως Πρόεδρο στο Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης κ. Γιάννο Γραμματίδη.
Στα θέματα που συζήτησαν κυρίαρχο ήταν ο νομός Ηλείας το πως γίνεται να αναπτυχθεί και ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τον εξαγωγικό μας τομέα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική αλλά και τα αναπτυξιακά πλάνα που πρέπει να γίνουν στον τουριστικό τομέα μιάς και είμαστε μια περιοχή που έχουμε την Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα που άνθρωποι από όλο το κόσμο θέλουν να επισκεφτούν.
Δράσεις και ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον ιό του AIDS
07.12.15 13:31
Δράσεις και ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον ιό του AIDS
«Η γνώση και η πρόληψη μπορούν και σώζουν ζωές». Αυτό είναι το μήνυμα που μετέδωσε μέσα από δράσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς, για την ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με τον ιό του HIV/AIDS, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκε και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και τον Σύλλογο Υγείας και Περιβάλλοντος του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, στέφθηκε με επιτυχία.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και προχωρά σε στοχευμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για ευαίσθητα θέματα υγείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετέχουν όλοι στην σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για τη μάστιγα του AIDS» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγιναν ενημερώσεις στη σπουδαστική κοινότητα από κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, τα οποία ταξίδεψαν με την Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πύργου, Αμαλιάδας, Αιγίου, Πατρών, Μεσολογγίου, Αντιρρίου), ενώ παράλληλα εξετάστηκε μεγάλος αριθμός σπουδαστών με «checkpoint» με τη συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Μεγάλη επιτυχία είχε και η Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον ιό του HIV/AIDS» που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας ανέπτυξαν σημαντικά θέματα, όπως Επιδημιολογικά δεδομένα για το AIDS (κ. Δετοράκης, υγιεινολόγος), Τι πρέπει να ξέρει ο καθένας μας για το AIDS (κ. Πάνου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών), ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η βιωματική ομιλία-παρέμβαση του στελέχους της «Θετικής Φωνής» κ. Αν. Παπάζογλου.
Το κοινό συμμετείχε ενεργά στην συγκεκριμένη ημερίδα, ενώ έγιναν παράλληλες συζητήσεις με τους ομιλητές και παρεμβάσεις εκ μέρους των ακροατών.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σκιαδαρέσης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, η κυρία Παυλοπούλου, Dr Ψυχολογίας - υπεύθυνη Παρεμβάσεων στην κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ιατρός –Παθολόγος - πρώην Διευθυντής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, η Παρθενόπη Τσέλιου, εκπρόσωπος του Κέντρου Αναφοράς AIDS κ.α.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας για την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη
07.12.15 11:50
Ο Δήμαρχος Ήλιδας για την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας την ερχόμενη Πέμπτη στις 7:30 το βράδυ για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, παραχώρησε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος:
«Ο Δήμος Ήλιδας με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση, την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.
Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποτίοντας φόρο τιμής στον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη –μια σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς–, ο οποίος σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη για τη χώρα εποχή, προτίμησε το εκτελεστικό απόσπασμα, ενώπιον του οποίου στάθηκε με παρρησία και θάρρος, από το να απαρνηθεί τις ιδέες και τα ιδανικά του.
Ο Νίκος Μπελογιάννης που έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προσώπου της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, η φήμη του οποίου αποκαταστάθηκε πλήρως τα τελευταία 40 χρόνια.
Για τις πτυχές της ιστορίας του Νίκου Μπελογιάννη, αλλά και την δύσκολη μετεμφυλιακή εποχή, θα μιλήσει εκτενώς ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -γνωστός σε όλους μας- Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος θα αναπτύξει θέμα με τίτλο: «Νίκος Μπελογιάννης: Ένα Παγκόσμιο Σύμβολο».
Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για μας, η παρουσία στην εκδήλωση του υιού του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, Νικόλαου Μπελογιάννη, ο οποίος θα βρεθεί στο τόπο καταγωγής του και θα μιλήσει για τον πατέρα του.
Η εκδήλωση έρχεται σε μία περίοδο που υπάρχουν και δύο ακόμα δεδομένα για το Δήμο Ήλιδας, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται ο Νίκος Μπελογιάννης.
Το ένα έχει να κάνει με τις θετικές εξελίξεις στις προσπάθειες δημιουργίας του Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Αγώνων του Μοριά με την ονομασία «Νίκος Μπελογιάννης», που καταβάλει ο Δήμος, και το άλλο με την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας, με την κοινότητα που φέρει το όνομα του Νίκου Μπελογιάννη στην Ουγγαρία.
Όπως γνωρίζεται, η ιστορία του Μπελογιάννη είναι άκρως συνυφασμένη με την πόλη μας, την Αμαλιάδα, όχι μόνο γιατί στην περιοχή μας γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά και γιατί η οικογένειά του άφησε ως παρακαταθήκη στο Δήμο μας, το ιστορικό οίκημα στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Ερμού, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της μετατροπής του σε Μουσείο.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε περισσότερες ανακοινώσεις για το θέμα, αφού βρισκόμαστε στο τελικά στάδιο της διαμόρφωσης και εν συνεχεία της λειτουργίας του Μουσείου.
Όσον αφορά στην αδελφοποίηση με την κοινότητα Νίκου Μπελογιάννη της Ουγγαρίας, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία -έχουμε όπως γνωρίζεται τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών- και μένει μόνο η τυπική υπογραφή στον όρκο αδελφοποίησης από τις δύο περιοχές, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του νέου έτους, είτε στην Ουγγαρία είτε στη περιοχή μας.
Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης μας όχι μόνο, να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στον Δήμο μας για το Νίκο Μπελογιάννη».
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΝ.ΚΑ. ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
07.12.15 3:52
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΝ.ΚΑ. ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Νομού Ηλείας σε κατεπείγουσα συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζόμενων Nοσοκομείου Αμαλιάδος και καλεί όλους τους Ηλείους πολίτες να προσέλθουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ στην είσοδο του Νοσοκομείου Αμαλιάδος.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας
Δηλώνουμε υπευθύνως ότι βρισκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς θεωρούμε ότι η απαξίωση και διάλυση των κέντρων υγείας& νοσοκομείων του νομού μας, βάζει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών.
Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας κρίνει ότι πρέπει να δοθεί αγώνας, για το καλό της κοινωνίας καθώς και για την διατήρηση κοινών αγαθών όπως είναι οι Υπηρεσίες της Υγείας.
Το ΙΝΚΑ θεωρεί ότι η υγεία θα πρέπει να είναι δημόσιο “αγαθόν”, μη εμπορεύσιμο.
Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας, δηλώνει δημόσια συμπόρευση, συστράτευση και δικαιωματικά παρών, στον αγώνα που δίνει η κοινωνία της Ηλείας, για την διατήρηση αυτού του αγαθού, ισότιμα για όλους τους πολίτες.
Επίσης, φαινόμενα “παρωδιών” δεν θα ανεχθεί για κανένα πολίτη της Ηλείας και συστήνει και συγχρόνως καλεί, κάθε διαφορετικά σκεπτόμενο άνθρωπο, να συμμετέχει στον κοινό αγώνα που στόχο έχει τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Εμείς, ως Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας, στηρίζουμε ξεκάθαρα τον αγώνα της Κοινωνίας για επανδρωμένα κέντρα υγείας, για επανδρωμένα νοσοκομεία στην Ηλεία και δηλώνουμε παρόντες στην συγκέντρωση της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015.
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίσες σε τροχαίο στα Σαβάλια
07.12.15 3:04
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίσες σε τροχαίο στα Σαβάλια
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες στις 9:00 το βράδυ στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου στα Σαβάλια, στο ύψος της διασταύρωσης Παλαιοχωρίου.
Από τη σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων ανασύρθηκε ένας νεκρός υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 38 ετών.
Επίσης τραυματίστηκαν τρία άτομα μιας οικογένειας και πιο σοβαρά η μητέρα 46 ετών και ο 12χρονος γιος της.
Για τον απεγκλωβισμό του Ρουμάνου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ... ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ!...
06.12.15 18:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ... ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ!...
* Δεν δικαιούται να πανηγυρίζει ο Δήμαρχος επειδή θα κάνουμε Γιορτές έχοντας διώξει από την πόλη μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών…
* Ούτε συμμεριζόμαστε το κλάμα του φίλαρχου της τοπικής μας αντιπολίτευσης…

ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ αλλά...
...ο Πύργος μας είναι πια μια πόλη που δεν υπάρχει τίποτα για να πανηγυρίσει κανείς...
Τα σάπια σκουπίδια απομακρύνονται και αυτή τη φορά με τον πιο δαπανηρό τρόπο: τη μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.
Κι η λύση δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για το Υπουργείο που επισκεφθήκαμε 4 φορές το τελευταίο 8μηνο και συναντήσαμε ανώτερα στελέχη του και άλλες 5 φορές τα συναντήσαμε όταν ήλθαν σε Πύργο και Αμαλιάδα -εγώ και άλλα στελέχη της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»... σε μια προσπάθεια, να τους δώσουμε την πραγματική εικόνα και το μέγεθος των κινδύνων, που διατρέχει άμεσα η ζωή μας στον Πύργο... παραβλέποντας το όποιο «κοντόφθαλμα προσδιοριζόμενο πολιτικό όφελος» που θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε από την διαιώνιση του προβλήματος.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
* Δεν δικαιούται να πανηγυρίζει ο Δήμαρχος επειδή θα κάνουμε Γιορτές έχοντας διώξει από την πόλη μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών.
* Ούτε συμμεριζόμαστε το κλάμα του φίλαρχου της τοπικής μας αντιπολίτευσης, γιατί προτιμούσε να μείνουν τα σκουπίδια αμάζευτα μήπως και κερδίσει πόντους -από το πρόβλημα- στο ...»τραγικά κοντό πολιτικό του μέλλον»...
Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας …με την ελπίδα ότι θα εξακολουθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση...
...με την ελπίδα ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα -όπως ακριβώς τα έχουν θέσει τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος- και θα λειτουργήσει η μονάδα μηχανικής διαλογής και ο ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά...
ΓΙΑ ΝΑ βρούμε επιτέλους το χρόνο, να ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ «ΚΛΑΨΟΥΜΕ» ή παλέψουμε... ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ...
* της παιδείας (ΤΕΙ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ...)
* του αθλητισμού (εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο, προβληματικό «κλειστό» γήπεδο μπάσκετ, κι ο Πανηλειακός κλινικά νεκρός...)
* του πολιτισμού, που βρίσκεται στα όρια ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ...
*των δομών «κοινωνικής αλληλεγγύης» που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ, τα χρόνια της μέγιστης βαρβαρότητας που ακολουθούν...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ... ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ!...
Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
05.12.15 14:07
Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Φωτόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2016.
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2015.
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναπροσαρμογή τελών αιγιαλού και παραλίας.
Έγκριση δαπανών & διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015.
Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών κινητή μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης νομού Ηλείας.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
05.12.15 8:20
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης.
Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η εξέταση των ενστάσεων στις περιοχές αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλης Γαστούνης.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων
05.12.15 8:18
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων
Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιείται από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου «Άστρον».
Το παζάρι που ξεκίνησε χθες θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο και λειτουργεί τις δύο αυτές ημέρες από τις 4:00 το απόγευμα και μέχρι τις 9:00 το βράδυ, διαθέτοντας χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και φιλοτεχνημένα από τους ίδιους ημερολόγια για το νέο έτος.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Σύλλογο Γυναικών Σαβαλίων
05.12.15 8:12
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Σύλλογο Γυναικών Σαβαλίων
Χριστουγεννιάτικο παζάρι θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση» στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
Το παζάρι, στο οποίο θα διατίθενται χριστουγεννιάτικα είδη, θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο 5 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.
«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»
04.12.15 13:25
«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»
Όταν προεκλογικά, δηλώσαμε στην κοινωνία του Δήμου Ήλιδας, την ισχυρή μας δέσμευση για την αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, αυτό δεν ήταν σχήμα λόγου.
Αυτό συνεχίζει να αποτελεί κομβική απόφασή μας, σε αντίθεση με την αισθητική και θεσμική ανυποληψία, που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος.
Τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου, την αποδεικνύουμε εμπράκτως, με την θέσπιση της Επιτροπής Διαβούλευσης, του Συμπαραστάτη του Δημότη και άλλων θεσμών που η προηγούμενη αρχή ουδέποτε ενεργοποίησε.
Η δημοκρατική λειτουργία του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, περνά μέσα από την τήρηση των νόμων και του κανονισμού λειτουργίας και όχι μέσα από αυθαίρετες ενέργειες που ένας δημοτικός σύμβουλος ή τρίτος προσπαθεί να επιβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης του πρώην Δημάρχου και πολιτικού υπευθύνου για την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, εναντίον του θεσμού του Δημάρχου.
Διότι οι ύβρεις στο πρόσωπό του Δημάρχου, έθιξαν πρωτίστως την απόφαση της κοινωνίας της Ήλιδας να εκλέξει την παρούσα δημοτική αρχή.
Το γεγονός αυτό, το προκάλεσε ένας άνθρωπος, τα πεπραγμένα του οποίου έχουν καταδικαστεί πρόσφατα από τους δημότες.
Είναι προφανές ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, και γι’ αυτό
αποφασίσαμε πως η λαϊκή εντολή, μας υποχρεώνει να προστατεύσουμε τους θεσμούς με κάθε νόμιμο μέσο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε, ότι, η πόλη του Νταλιάνη και του Μπελογιάννη, δεν θα γίνει «αρένα» φαινομένων ζούγκλας, όπως κάποιοι επιχειρούν για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
Το οξύμωρο, είναι ότι οι ίδιοι που έρχονται μεθοδευμένα για να δυναμιτίσουν το δημοτικό συμβούλιο, μέμφονται την παράταξη μας ότι δήθεν δεν διαφυλάττει την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Οφείλουμε σήμερα να δηλώσουμε δημόσια την καταδίκη μας σε αυτή την αθέμιτη συμπεριφορά και να γνωστοποιήσουμε στους δημότες την αποφασιστικότητά μας, να παραμείνουμε άτρωτοι και ανεπηρέαστοι στη μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης, της δημοκρατικής λειτουργίας του Σώματος.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΔΑΣ
Συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλο
04.12.15 10:20
Συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλο
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την εκδήλωση «100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη» που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας, θα παραχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Η συνέντευξη θα δοθεί στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Τακτική συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
04.12.15 10:18
Τακτική συνεδρίαση του Συνδέσμου  Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα κάτωθι:
Ενημέρωση για την υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νομό Ηλείας μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος με την λειτουργία της Μ. Ε. Α. Ν. Ηλείας και ΧΥΤΥ.
Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και ΧΥΤΥ».
Eνημέρωση για την επαναλειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή του Κοροίβου του Δήμου Πηνειού.
Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διάθεση αδρανών υπολειμμάτων από το Δήμο Ζακύνθου στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας.
Συζήτηση για την εφαρμογή του «Πιλοτικού Προγράμματος Ορθής Διαχείρισης Κενών Πλαστικών Φιαλών Φυτοφαρμάκων» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας.
Συζήτηση για την εφαρμογή του πιλοτικού έργου με τίτλο «Πάρκο Περιβαλλοντικών, Βιοτεχνολογικών και Ενεργειακών Καινοτομιών» της εταιρείας ΠΛΕΙΑΣ ΕΠΕ.
Ενημέρωση για Εξώδικη Όχληση της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος προς το Σύνδεσμο για την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων του αγροτεμαχίου στη θέση Αγία Ξένη - Τριανταφυλλιά.
Ομάδα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βαρθολομιού από το Κέντρο Πρόληψης
04.12.15 8:42
Ομάδα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βαρθολομιού από το Κέντρο Πρόληψης
Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις", φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οργανώνει ομάδα παιδιών για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' Τάξης.
Μέσα από παραμύθια, παιχνίδια και ομαδικές ασκήσεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να "συναντηθούν" με εποικοδομητικούς τρόπους συνεργασίας, επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης.
Η ομάδα θα πραγματοποιείται σε αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα απόγευμα και ώρα 3:00 - 4:30 και θα ξεκινήσει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν είτε οι ίδιοι οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομάδα είτε οι γονείς τους τηλέφωνο του Κέντρου 26220-29710 έως και σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 09:00 με 14:30.
Η συμμετοχή των παιδιών και στην ομάδα είναι εθελοντική με μοναδική προϋπόθεση την σταθερή τους παρουσία σε αυτή.
Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν από 8-12 μαθητές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα. Κατερίνα Λάγαρη, ψυχολόγος, στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε σε σχέση με την ομάδα.
Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
04.12.15 8:40
Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επισκέπτεται την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μαρία Βλαζάκη προκειμένου να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές του και να παραβρεθεί στην ξενάγηση των ξένων επισκεπτών του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.
Η κυρία Βλαζάκη θα φθάσει το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα του Φεστιβάλ στο συνεδριακό κέντρο του Πύργου, όπου θα ενημερωθεί για το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Δημήτρη Σπύρου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο. Θα ακολουθήσει περιήγηση στους χώρους του Φεστιβάλ και εν συνεχεία η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, όπου η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας κυρία Ερωφίλη Κόλλια θα ξεναγήσει τους επισκέπτες του 18ου Φεστιβάλ κααι της 15ης Camera Zizanio.
Παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Εθελοντών
04.12.15 8:06
Παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Εθελοντών
Η Θεατρική Ομάδα των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ), για δεύτερη συνεχή χρονιά, εδραιώνει την παρουσία της πειραματικής σκηνής στα θεατρικά δρώμενα της πόλης της Αμαλιάδας.
Η φετινή θεατρική παράσταση της πειραματικής μας σκηνής πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 4 και αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9:00μμ στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιάτας.
Φέτος, έχοντας σαν αφορμή την αριθμητική υπεροχή των γυναικών στην θεατρική ομάδα, παρουσιάζεται ένα σύνολο από μονόπρακτα τα οποία έχουν ως θέμα τη γυναίκα.
Στην παράσταση συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Αγγελική Χριστοφίδη, Ελένη Ζαφειροπούλου, Βάσω Δεδότση, Γωγώ Χαλικιοπούλου, Αλέξανδρος Μπουσδούκος, Καλλιρόη Ανδριόλα, Πίτσα Δημοπούλου, Ελένη Ροΐδη, Βιβή Χριστοπούλου, Βάσια Ρούσσου, Αγγελική Ντίκου, Πόπη Νίκα, Ελένη Βασιλικοπούλου.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Πόπη Νίκα, τη μουσική επιμέλεια, τον φωτισμό και τον ήχο ο Δημήτρης Τράπαλης, την επιμέλεια της αφίσας και του προγράμματος η Βάσια Ρούσσου και την κατασκευή του σκηνικού οι Δημήτρης Γούβης,
Κώστας Δρακούλης, Τάκης Σπηλιόπουλος, Γιάννης Λυκούσης, Γεράσιμος Λάβδας, Τάσος Φραγκιάς.
Κοντά στους πρόσφυγες ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαστούνης
04.12.15 8:04
Κοντά στους πρόσφυγες ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαστούνης
Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαστούνης αφού ευαισθητοποιήθηκε για το προσφυγικό ζήτημα, κάλεσε τα μέλη του να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.
Τα μέλη ανταποκρίθηκαν με μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο που λέγεται πρόσφυγας.
Άλλωστε, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της τοπικής κοινότητας κατάγεται από πρόσφυγες και κατανοούν τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί.
Συγκεντρώθηκαν κλινοσκεπάσματα, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα και ο,τιδήποτε αφορά τα παιδιά.
Συσκευάστηκαν σε κούτες και στάλθηκαν οκτώ από αυτές στην Μυτιλήνη και άλλες οκτώ στην Κω.
Η μεταφορά έγινε δωρεάν από τις μεταφορικές εταιρείες A.C.S και Γενική Ταχυδρομική.
Ο Σύλλογος όλους όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό και όποτε παραστεί ανάγκη θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες κινήσεις.
Νέο μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
04.12.15 5:03
Νέο μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δημήτρης Μαυράκης, αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας είναι πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημήτρης Μαυράκης είχε θέσει υποψηφιότητα για την Κ.Ε. στο τελευταίο συνέδριο και είχε λάβει θέση ως επιλαχών.
Μετά την ανασυγκρότηση της Κ.Ε. αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα τακτικού μέλους της Κ.Ε. και έτσι η οργάνωση της Ηλείας εκπροσωπείται και σε αυτό το κεντρικό όργανο χάραξης πολιτικής.
Ο Δημήτρης Μαυράκης γεννήθηκε το 1972. Ηλεκτρο­λόγος - Μηχανικός Σ.Τ.ΕΦ Ηρα­κλείου Κρήτης. Είναι μόνιμος κά­τοικος Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης.
Ελεύθερος επαγγελματίας από το 1999 και δραστηριοποιείται στην Ανδραβίδα. Μέλος νεολαίας «Ρή­γας Φεραίος», ιδρυτικό μέλος Νε­ολαίας Συνασπισμού, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας Συνασπισμού και Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΣΕΕ). Ιδρυτής του «Ανεξάρτητου Σχήματος» σαν φοιτητής και πρόεδρος της σχολής του 1994-1997. Μέλος του Συνασπι­σμού από το 1998 και αργότερα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2014 Αναπληρωτής Συντονιστής Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ.
Στις Εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νοέμβρη του 2015
«ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ» στην ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ τη Μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων!!!
04.12.15 3:41
«ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ»  στην ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ τη Μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων!!!
ΠΡΟΤΑΣΗ
Προς κ.κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΔΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

“Εν δε Ήλιδι τα άξια μνήμης γυμνάσιον εστί αρχαίον και όσα ες τους αθλητας πριν ή ες Ολυμπίαν αφικνείσθαι νομίζουσιν, εν τούτω σφίσι τω γυμνασίω δραν καθέστηκε. Πλάτανοι μεν υψηλαί δια των δρόμων πεφύκασιν εντός τοίχου. ο σύμπας δε ούτος περίβολος καλείται Ξυστός…”
(Παυσαν. VI,23, 1-7)

Πολλές φορές στο παρελθόν αναφέρθηκα στα ΤΡΙΑ μεγαλύτερα γυμνάσια της αρχαίας Ελλάδας. «Ξυστός, Τετράγωνο, Μαλθώ» που βρίσκονταν δυτικά και παραπλεύρως της αγοράς της Αρχαίας Ήλιδας.
[« Ένα από τα αξιομνημόνευτα που υπάρχουν στην (πόλη) Ήλι είναι το αρχαίο της γυμνάσιο. οι προπονήσεις που συνηθίζουν να κάνουν οι αθλητές προτού πάνε στην Ολυμπία γίνονται στο γυμνάσιο αυτό. Είναι χώρος περιφραγμένος με τοίχο και υπάρχουν μέσα μήκος των δρόμων ψηλά πλατάνια. Ολόκληρος ο περιφραγμένος αυτός χώρος ονομάζεται Ξυστός…
Υπάρχει και άλλο γυμνάσιο που συνέχεται με το μεγαλύτερο και που ονομάζεται από το σχήμα του Τετράγωνο…
Υπάρχει και τρίτο περιφραγμένο γυμνάσιο που λέγεται Μαλθώ…»]
Στην προσπάθεια μας ν’ απαριθμήσουμε τα υπέροχα και θαυμάσια μνημεία της αρχαίας πόλης, της γενέτειρας και Μητέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέραμε τ ’αξιομνημόνευτα Γυμνάσια της, που ήταν…τα μεγαλύτερα γυμνάσια της αρχαίας Ελλάδας…
Στο πρώτο αυτό ΓΥΜΝΑΣΙΟ(=ΞΥΣΤΟΣ), όπως περιέγραψαν ο Παυσανίας, έκαναν τις προπονήσεις τους οι αθλητές ΕΝΑ ΜΗΝΑ προτού πάνε στο ΙΕΡΟ της Ολυμπίας, για τους αγώνες «ΟΛΥΜΠΙΑ» όπως αναφέρονται και σύμφωνα πάντα με τους κανόνες των Αγώνων…
Στο ΔΕΥΤΕΡΟ που ήταν μικρότερο και λεγόνταν ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, οι αθλητές αγωνίζονταν στην ΠΑΛΗ και στην ΠΥΓΜΗ, ενώ.
Στο ΤΡΙΤΟ, τη ΜΑΛΘΩ, το παραχωρούσαν στους έφηβους όλο το διάστημα των αγώνων που γινόταν στην Ολυμπία. Σημειωτέον σ’ αυτό το γυμνάσιο βρισκόταν το κτήριο της ΒΟΥΛΗΣ των Ηλείων…
Κι εδώ τίθεται το ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα: Γιατί μέχρι σήμερα , 2015 μ.Χ., ΔΕΝ βρέθηκε ακόμη ο ΝΕΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ της περιοχής μας, να ξεθάψει και να τα δώσει στη Δημοσιότητα, ώστε να φανεί το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της ΜΗΤΕΡΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, σε αντίθεση μ’ αυτή της ΚΟΡΗΣ, του ΙΕΡΟΥ της αρχαίας ΟΛΥΜΠΙΑΣ; Γιατί το παιδί να δημοσιοποιείται τόσο πολύ και ν’ αγνοείται σχεδόν ΠΑΝΤΕΛΩΣ η ΜΗΤΕΡΑ; Αυτά διδάσκει η λογική;
Όμως, τους λόγους στέρησης ανάδειξης και δημοσιότητας της αρχαίας Ήλιδας, της πόλης των 60.000 κατοίκων της αρχαιότητας, δύναται καθένας να τις υποθέσει και να τις αναλύσει κατά το δοκούν…
Αναφέρθηκα στα παραπάνω ΤΡΙΑ(3) ΓΥΜΝΑΣΙΑ της πόλης ΗΛΙΔΑΣ, για να ΠΡΟΤΕΙΝΩ προς τους υπεύθυνους κι αξιότιμους κ.κ. Άρχοντες του ΔΗΜΟΥ μας, ένα θέμα σχετικό με τον Αθλητισμό.
Την Ίδρυση «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ», ίσως το δικαιούνται περισσότερο από τους άλλους, σ ένα κατάλληλο χώρο τουλάχιστον ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25) στρεμμάτων, να κατασκευαστεί ΕΝΑ αρκετά μεγάλο κτήριο ΔΩΡΙΚΟΥ ρυθμού κι όχι ένα τετράγωνο κουτί, με αίθουσες διδασκαλίας ανάλογες και ισάριθμες ΜΟΝΟΝ αρχαίων Αθλημάτων, όπως αναφέρονται στους αρχαίους συγγραφείς. Επιπλέον κι ένα ΜΕΓΑΛΟ αμφιθέατρο- εκδηλώσεων, τουλάχιστον ΧΙΛΙΩΝ (1000) ατόμων, αφού θα ΕΙΝΑΙ «κοινό» σε ΟΛΑ τα ΕΘΝΗ.
Προτείνω στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, με τους «ΝΟΜΙΚΟΎΣ» Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς κλπ. Επιστήμονες που διαθέτει, να συντάξουν ένα «ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ» που θ’ αναφέρεται στην κατασκευή του κτηρίου της «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ».
Σ’ αυτό το κτήριο, εκτός των «ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ», θα πρέπει να πραγματοποιούνται και «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ», αφού η αρχαία ΗΛΙΣ, ήταν και γενέτειρα ΠΕΝΤΕ (5) Φιλοσόφων:
α) Ιππίας, β) Φαίδων, γ) Πλείσταινος, δ) Πύρρων, ε) Αλεξίνος.
Η πρόταση της ΙΔΡΥΣΗΣ της «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ» στο χώρο της Αρχαίας Ήλιδας, έχει «πολλαπλά οφέλη», για το ΔΗΜΟ και την περιοχή, που δεν μπορούμε αυτή την στιγμή ν’ απαριθμήσουμε.
Ας το καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας, ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, να στοχοποιείται και να υποβαθμίζεται η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ, που στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, βρίσκονταν ΠΕΝΤΕ (5) ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ:
α) Αρχαία ΗΛΙΣ, β) Ηλειακή ΠΥΛΟΣ, γ) Αρχαία ΕΦΥΡΑ, δ) Αρχαίο Αλήσιον, ε) Αρχαίες Θαλάμες.
Πρέπει λοιπόν ν’ αντιδράσουμε. Κι αυτό «υλοποιείται» μόνο με «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ» στο χώρο της.
Ελπίζω η ΔΗΜΟΤΙΚΗ μας «ΑΡΧΗ» ν’ αντιδράσει Συντόμως…
Περιμένουμε τ’ αποτελέσματα.-

Θεόδωρος Αθ. Ανδρουτσόπουλος
(Συγγραφέας- Ιστορικός Ερευνητής)
ΙΝ.ΚΑ. ΗΛΕΙΑΣ: Οι Τράπεζες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες
04.12.15 3:35
ΙΝ.ΚΑ. ΗΛΕΙΑΣ: Οι Τράπεζες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες
Πλήθος τηλεφωνικών καταγγελιών δέχεται το ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας το τελευταίο χρονικό διάστημα από υπερχρεωμένους δανειολήπτες που καταγγέλλουν ότι εναγωνίως προσπαθούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα εκ του Νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθούν στη διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλών τους αλλά δυστυχώς οι τράπεζες δεν τους εξυπηρετούν .
Να ενημερώσουμε ότι τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (Νόμος Κατσέλη),μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ειρηνοδικεία έως καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015.
ΤΟ Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας μέσω του Εκπροσώπου του κ. Φώτη Αλεξόπουλου καταγγέλλει ότι διάφορα πιστωτικά ιδρύματα (π.χ. Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Alpha Bank, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κλπ), καθυστερούν δραματικά στον χρόνο σχετικά με την χορήγηση τόσο των δανειακών συμβάσεων, καθώς και των αναλυτικών καταστάσεων οφειλών.
Ο Κ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι σύμφωνα με το Ν.3869/2010 οφείλουν τα πιστωτικά ιδρύματα απαρέγκλιτα να χορηγούν εντός προθεσμίας ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ από την κατάθεση της αίτησης για τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις.
Το να δηλώνουν οι τράπεζες «αδυναμία» λόγω φόρτου εργασίας η λόγω ελλείψης προσωπικού μας βάζει σε σκέψεις ότι γίνεται εσκεμμένα αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος .
Ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνει το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιεί ότι : Tο γεγονός ότι πολλά Ειρηνοδικεία της επαρχίας έως πρόσφατα δεν ελάμβαναν αιτήσεις υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ήδη από τον Αύγουστο του 2015, ουσιαστικά στερούν το δικαίωμα από τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη να υπαχθεί στο Ν.3869/2010 και να ρυθμίσει τις οφειλές του, προστατεύοντας παράλληλα την κύρια κατοικία του.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83