banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Εορτασμός του Πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου
18.01.21 12:01
Εορτασμός του Πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου
Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και κλήρου, τελέστηκε η Ιερά Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, στον ομώνυμο Ναό.
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ελάχιστοι πιστοί, αφού από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον αντιδήμαρχο κ Βαγγέλη Χριστοφόρου. Μαζί με τα χρόνια του πολλά ο Δήμαρχος δήλωσε : «Αφού εδόθη η σχετική άδεια από τους υπεύθυνους, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Θεία Λειτουργία για το εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας του Αγίου Αθανασίου. Να πω χρόνια πολλά σε όλους και να ευχηθώ την επόμενη χρονιά να έχουμε επανέλθει κανονικά στις ζωές μας, να γιορτάσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Άγιο Αθανάσιο και όλος ο κόσμος να έχει επανέλθει υγιείς στις καθημερινές του δραστηριότητες».
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου
18.01.21 3:54
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κατακόλου
Μια απο τις μεγαλύτερες εκστρατείες καθαρισμού ξεκίνησε την Κυριακή 17-1-2021 ο Δήμος Πύργου από την παραλία του Κατακόλου και την ευρύτερη περιοχή. Σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου, την Πολιτική Προστασία και το Γραφείου Εθελοντισμού καθαρίστηκαν από πλαστικά σκουπίδια, κλαδιά, ξύλα και φερτά υλικά αρκετά χιλιόμετρα παραλίας και συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 σακούλες σκουπιδιών που είχε “ξεβράσει” η θάλασσα.
Μαζί με τις παραπάνω υπηρεσίες, το παρών έδωσαν δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Εκεί, βρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος, ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, η Πολιτική Προστασία, ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ στο έργο της συλλογής των απορριμμάτων συνέβαλαν τα μέγιστα ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου “ Φάρος”,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμοχωρίου,οι Πρόσκοποι Πύργου και δεκάδες εθελοντές. Μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό επιχείρησαν φορτηγά 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, ένα μεγάλο φορτηγό και μηχάνημα έργου του Δήμου που απομάκρυναν τα ξύλα. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την παραλία του Κατακόλου (περιοχή Συκιάς), και επεκτάθηκε στην περιοχή “Κουνέλια”, “Καβούρι” έως και το “Αντλιοστάσιο”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία καθαρισμού θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή από την παραλία της Σπιάντζας.
“Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θεαματική και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτική Αρχής ” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. “ Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Βγάλαμε πάνω από 150 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα. Το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά όσον αφορά στην καθαριότητα των παραλιών μας, διότι ό,τι ρίχνουμε στη θάλασσα αυτή μας το επιστρέφει πίσω. Και τα σημερινά απορρίμματα είναι μια περίτρανη απόδειξη. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας. Το είχαμε πει, ότι η καθαριότητα του Δήμου είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες και ήδη έχουμε κάνει αλματώδη βήματα σ’ αυτόν τον τομέα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσπαθώντας να διευθετήσουμε και να λύσουμε προβλήματα ετών. Συνεχίζουμε δυναμικά και θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας, γιατί όπως είπα η καθαριότητα μας αφορά όλους”.
Η φύση μας “επέστρεψε” ό,τι της δώσαμε
“Πρέπει να μάθουμε μα σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η συμμετοχή των πολιτών για να διατηρήσουμε μια πόλη καθαρή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας” δηλώνει ο αντιδήμαρχος συντονισμού και καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης ο οποίος υπογραμμίζει ότι “σήμερα η φύση μας επέστρεψε αυτό που της δώσαμε εμείς “απλόχερα”, όλα τα πλαστικά σκουπίδια. Θέλω, και ως καινούργιος αντιδήμαρχος καθαριότητας να δηλώσω ότι αυτό θα είναι το master plan που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο δήμο σχετικά με την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή θα είμαστε στην παραλία της Σπιάντζας”.
Για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πού πετάνε τα σκουπίδια τους. “Ήταν πολύ ελπιδοφόρο στο πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε όλους που για άλλη μια φορά βρίσκονται στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Θέλω όμως να τονίσω ότι και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί όλα αυτά τα σκουπίδια βρέθηκαν εκεί από χέρια συμπολιτών μας. Εμείς, θα συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις και σε αλλά σημεία όπου υπάρχει αυτό το πρόβλημα”.
Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος δηλώνει πως η συγκεκριμένη εθελοντική δράση από τον Δήμο Πύργου “ σηματοδοτεί την αγάπη για καθαρές ακτές προσβάσιμες από όλους και ένα δώρο στα παιδιά και τους συμπολίτες μας για ένα καθαρότερο και υγιές περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ας γίνει η απαρχή για συχνότερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία”.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας για το άνοιγμα των καταστημάτων
18.01.21 3:49
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας για το άνοιγμα των καταστημάτων
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης από την Δευτέρα 18-1-2021 ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής με φυσικη παρουσία των καταναλωτών.
Τα καταστήματα της Αμαλιάδας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 18/1 λόγω της εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγ.Αθανασίου και θα ανοίξουν την Τρίτη.
Ισχύουν τα παρακάτω :
* Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.
* Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
* Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.
* Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
* Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
* Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
* Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
* Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. (επιπλέον των εργαζομένων) Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
* Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
* Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Κλειστά τα σχολεία στους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως
18.01.21 3:46
Κλειστά τα σχολεία στους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για την επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
17.01.21 11:29
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
Στην Ηλεία η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της ΠΔΕ
*Σε Κρέστενα, Λάλα, Λεχαινά και Ανδραβίδα οι οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες

Τέσσερις νέες εθελοντικές αιμοδοσίες, θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα στην Ηλεία, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.
Αφορμή για την πρωτοβουλία του κ. Γιαννόπουλου, αποτέλεσε η δημόσια έκκληση για αίμα των εκπροσώπων της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Δ.Ε, θα βρεθεί στα Κρέστενα, στο Λάλα, στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα, από την Τρίτη 19 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, και θα επανδρωθεί, για την πραγματοποίηση των αιμοληψιών, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, του Γ.Ν Ηλείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:
• Τρίτη 19/1/21 – Κρέστενα 9:30-14:00
• Τετάρτη 20/1/21 - Λάλα 9:30-14:00
• Πέμπτη 21/1/21 – Λεχαινά 9:30-14:00
• Παρασκευή 22/1/21 – Ανδραβίδα 9:30-14:00
Αρνητικά όλα τα rapid tests για κορωνοϊό στο Λάλα
17.01.21 10:57
Αρνητικά όλα τα rapid tests για κορωνοϊό στο Λάλα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δωρεάν rapid tests (drive through) για τον κορωνοϊό μέσα από το αυτοκίνητο στο Λάλα, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, μια δράση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. στον δρόμο έξω από το πρώην Δημαρχείο Λάλα. Πραγματοποιήθηκαν 56 συνολικά τεστ, όλα αρνητικά. Προκειμένου η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, υπήρχε παρουσία της ΕΛΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων. Την επίβλεψη και τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, ενώ παραβρέθηκαν στη διαδικασία από το πρωί μέχρι τη λήξη της δράσης και οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Φολόης, κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και Κοινωνικής Προστασίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου.
Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, προσεχώς, το πρόγραμμα δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, η επόμενη δράση θα είναι στο Στρέφι (πλησίον Mega Bazaar), σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. όπου μπορούν να υποβληθούν σε τεστ κάτοικοι από τις Κοινότητες Στρέφι, Σμίλα -Καρούτες, Πελόπιο, Πλάτανο, Ηράκλεια και Πουρνάρι, καθώς και όσοι διερχόμενοι πολίτες το επιθυμούν.
Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης για το άνοιγμα των καταστημάτων
17.01.21 4:07
Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης για το άνοιγμα των καταστημάτων
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από τη προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων μας μετά και το δεύτερο lockdown. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιδας κι εγώ προσωπικά θα σας παρακαλούσαμε να δώσετε μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας για την δική σας προστασία, των υπαλλήλων σας αλλά και των καταναλωτών, ώστε να μη μας ξανακλείσουν ρίχνοντας τις ευθύνες σε εμάς. Η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των καταστημάτων μας.
Ακόμη ένα lockdown, θα αποτελέσει τη ταφόπλακα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα την οικονομία του κράτους.
Επομένως, ΤΗΡΩΝΤΑΣ όλα τα υγειονομικά μέτρα προφανώς δεν θα έχουμε πάλι πρόβλημα.
Με εκτίμηση
Νικόλαος Σιαψάλης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας
Δήμος Πηνειού: Στόχος πεντακάθαρες παραλίες
14.01.21 15:41
Δήμος Πηνειού: Στόχος πεντακάθαρες παραλίες
Ο Δήμος Πηνειού πραγματοποιεί εξόρμηση καθαρισμού στις παραλίες του ξεκινώντας από την παραλία της μπούκας Γαστούνης. Πρόκειται για την πρώτη φάση της επιχείρησης καθαρισμού στις παραλίες του Δήμου.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Εξόρμηση σήμερα της Δημοτικής Αρχής στη Μπούκα, μαζί με τους εργαζόμενους και το Τοπικό Συμβούλιο της Γαστούνης γιατί ξεκινά η πρώτη περίοδος καθαρισμού των παραλιών του Δήμου Πηνειού.
Στόχος μας είναι πεντακάθαρες παραλίες, ένα στοίχημα που θα το πετύχουμε οπωσδήποτε. Τα πλαστικά, μπουκάλια και άλλα είδη, τα μαζέψαμε στις μαύρες σακούλες απορριμμάτων ενώ τα ξυλώδη και τα ξύλα καίγονται.
Είναι πρώιμη δράση αλλά ενδεικτική της συνέχειας που θα υπάρχει, με σκοπό τη διατήρηση των κεκτημένων μας και η αναγνώριση των παραλιών μας ως εξαιρετικών παραλιών της χώρας. Την θερινή περίοδο που ελπίζουμε να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, οι ακτές μας θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες και όλους τους επισκέπτες.
Συγχαίρω τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Μαφρέδα, το προσωπικό που εργάζεται σήμερα εδώ και στη συνέχεια και στις άλλες παραλίες του Δήμου και βεβαίως το Τοπικό Συμβούλιο με επικεφαλής την πρόεδρό του κ. Μαρία Τσιόγκα Μητσοπούλου γι’ αυτή την ωφέλιμη δράση για το Περιβάλλον αλλά και για την αισθητική των ακτών μας».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ «Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»
14.01.21 12:29
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ  «Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»
«Οι κάτοικοι της περιοχής μας θα πρέπει να είναι βέβαιοι, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων -που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια- θα είναι πρωταγωνιστής» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Αφορμή των δηλώσεών του, ήταν ο προγραμματισμός των έργων που γίνεται για το αμέσως επόμενο διάστημα σε σχέση με τους στόχους που ο ίδιος έχει ανακοινώσει στους κατοίκους του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ήδη έχουν εγκριθεί αρκετά έργα από τις αρμόδιες επιτροπές και δρομολογούνται ακόμα περισσότερα. Προβλέπω πως μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν και θα έχουμε βγει στο «ξέφωτο» από την πανδημία που όλοι ζούμε, θα ανακοινωθούν εντάξεις και ίσως δημοπρατήσεις έργων. Ο κόσμος του δήμου Ήλιδας θα πρέπει να είναι βέβαιος, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι πρωταγωνιστής» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στις 20 Ιανουαρίου η πρώτη, για το 2021, συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ακολούθως ο κ Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε: «Συμμετείχα στη πρώτη τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με θέμα τη διοργάνωση της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου. Συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και η ανάγκη άμεσα να πάρει το «νήμα» από εκεί που το είχε αφήσει η προηγούμενη με κυρίαρχο την συνέχιση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου έχουν καθυστερήσει οι εντάξεις των έργων, σε όλη τη Χώρα. Θα πρέπει λοιπόν η ΚΕΔΕ, μέσω του προέδρου της, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος και με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των χρημάτων που θα δοθούν στους Δήμους».
«Επίσης», συνέχισε ο κ. Λυμπέρης «συζητήσαμε τα θέματα αρμοδιοτήτων αλλά και της καταστατικής θέσης των αιρετών που είχαμε αφήσει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την παρουσία των αρμοδίων Υπουργών θα υπάρξουν θετικές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσεις».

Δωρεά 10 tablets από την ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel Riviera Olympia για τους μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
14.01.21 12:26
Δωρεά 10 tablets από την ξενοδοχειακή μονάδα Grecotel Riviera Olympia για τους μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κοινωφελούς Ιδρύματος «Nikos Daskalantonakis Fοuntation», του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει η ξενοδοχειακή μονάδα «Grecotel Riviera Olympia», που δώρισε 10 tablets για κάλυψη των αναγκών ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας.
Τα tablets παραδόθηκαν στον Δήμαρχο κ. Λέντζα Γ. από το Γενικό Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας «Grecotel Riviera Olympia» κ. Μαυραλεξάκη Σ., παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλέτρη Γ.
Στην δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας που διανύουμε, ο Δήμος στέκεται εμπράκτως δίπλα στους μαθητές, θεωρώντας την πρόσβαση στη γνώση ως θεμελιώδες δικαίωμα και μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη, για τη πράξη αλληλεγγύης, που ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές.
Ακόμα μια Ένταξη Προγράμματος εξασφάλισε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
14.01.21 12:25
Ακόμα μια Ένταξη Προγράμματος εξασφάλισε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Εντάχθηκε η Πράξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 138.260,00 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δήλωσε: «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με επιμονή και συνεχή προσπάθεια, χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος μας. Η έγκαιρη υποβολή αιτήματος ένταξης και κατάθεσης πλήρους φακέλου από πλευράς Δήμου, εξασφάλισε την ένταξη της πράξης. Μέριμνά μας η προστασία των μαθητών μας, και η αντιπυρική θωράκιση των σχολικών μονάδων μας, αναβαθμίζοντάς τες με σύγχρονες υποδομές στην πυρασφάλεια».
Υλοποίησε ακόμα μια υπόσχεσή του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
14.01.21 8:52
Υλοποίησε ακόμα μια υπόσχεσή του ο Δημήτρης  Κωνσταντόπουλος
Αλλάζει όψη ο αύλειος χώρος στο Μοναστήρι της Παναγιάς στο Κρυονέρι

Υλοποιώντας τη δέσμευση που στις 23 Αυγούστου ανέλαβε, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κάλυψε ολοκληρωτικά το κόστος των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου στο Μοναστήρι της Παναγιάς στην τοπική κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Ήλιδας.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της υπόσχεσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος, πλήρωσε τις εργασίες ελαιοχρωματισμού του εξωτερικού χώρου Μοναστηριού και των δίπλα κτιρίων που του ανήκουν, καθώς επίσης και την αλλαγή όλων των διαβρωμένων από το χρόνο κολώνων που στηρίζουν το στέγαστρο που επίσης ο ίδιος είχε συμβάλει στην κατασκευή του.
Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου όσο και ο πατήρ Αθανάσιος, οι εργασίες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και ευχαριστούν τον κ . Κωνσταντόπουλο για τη νέα δωρεά αλλά και το γεγονός ότι είναι πάντα διαχρονικά δίπλα τους και στηρίζει το έργο του Μοναστηρίου.
Να σημειωθεί πως η αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Κωνσταντόπουλος, στηρίζει το Μοναστήρι για το οποίο πριν μια δεκαετία μετά από δικές του παρεμβάσεις, εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την υλοποίηση μιας σειράς έργων στο οίκημα και τον περιβάλλοντα χώρο.
Ανήμερα της εορτής !
Την απόφαση του να προχωρήσει σε μια ακόμα δωρεά που θα αλλάξει την εξωτερική εικόνα του Μοναστηρίου, ανακοίνωσε ο κ Κωνσταντόπουλος το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου στο Κρυονέρι, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου, του ιερέα της Μονής πατήρ Αθανασίου, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και κατοίκων του χωριού.
Απόφαση η οποία, όπως είπε ο κ Κωνσταντόπουλος, βασίζεται κυρίως σε συναισθηματικούς λόγους αφού ήταν η εκκλησία που πήγαινε από παιδί με τον παππού του και προσκυνά κάθε 23η του Αυγούστου που γιορτάζει.
Από τότε και μετά δρομολογήθηκαν οι κινήσεις προκειμένου να γίνουν οι συμφωνίες με τα συνεργία που θα αναλάβουν τα έργα ανάπλασης του αύλειου χώρου τα οποία στη συνέχεια πληρώθηκαν με τα χρήματα που ο κ Κωνσταντόπουλος, δώρισε.
Όπως δήλωσε ο ιερέας του Μοναστηριού πατήρ Αθανάσιος «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντόπουλος μας βοηθά. Τον ευχαριστούμε πολύ να τον έχει Ο Θεός καλά να επιτύχει τους όποιους στόχους, προσωπικούς, επαγγελματικούς που έχει θέσει και ευχόμαστε να συνεχίσει να μας στηρίζει»
Τα έργα προχωρούν και είναι θέμα χρόνου ο αύλειος χώρος του Μοναστηριού να λάβει τη μορφή που όλοι επιθυμούν.
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Πέμπτη στην Ανδραβίδα
13.01.21 11:57
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Πέμπτη  στην Ανδραβίδα
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στην Ανδραβίδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test από τις 11.00 ως τις 15.00, στο προαύλιο χώρου της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου, (απέναντι από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος). Τα τεστ θα γίνουν αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ή ποδήλατο. Δε θα πραγματοποιούνται σε πεζούς.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση μάσκας κλπ).
Σήμερα συλλέχθηκαν 100 δείγματα με τη μέθοδο Drive-Through rapid tests στη Δημοτική Ενότητα Λεχαινών, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
Συχνές διακοπές στο Δίκτυο Ύδρευσης στη Βάρδα λόγω αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού
13.01.21 11:32
Συχνές διακοπές στο Δίκτυο Ύδρευσης στη Βάρδα λόγω αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους δημότες πως θα υπάρξουν συχνές διακοπές στην υδροδότηση στη Δημοτική Ενότητα Βάρδας, λόγω της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.
Οι πολύωρες διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι την τελική αποπεράτωση του έργου.
«Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας
13.01.21 11:14
Συνάντηση Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας
Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ν. Ηλείας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαραγκός, ο αντιπρόεδρος Νίκος Δημήτρουλας και ο γ.γ. Αγαθοκλής Κωτσάκης.
Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του covid-19 στις επιχειρήσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου και του Νομού γενικότερα. Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα ανακούφισης, όπως μείωση δημοτικών τελών κ.α, που ήδη ισχύουν από το πρώτο κύμα πανδημίας, κάτι για το οποίο τα μέλη του Δ.Σ. τον ευχαρίστησαν θερμά. Επιπλέον, όπως έχει τονίσει και σε πρόσφατες δηλώσεις του, η μόνη λύση για οικονομική ανάκαμψη και ουσιαστική βοήθεια προς τους επαγγελματίες είναι η διαγραφή ιδιωτικών χρεών και η ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή η τύπωση χρήματος.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τόσο του συλλόγου όσο και του επιχειρηματικού κόσμου προκειμένου να υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την πλευρά του Δήμου (όσο επιτρέπει το ισχύον σχετικό νομικό και κανονιστικό πλαίσιο), ειδικά στη ζοφερή αυτή περίοδο.
Τέλος, ενημέρωσε, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία από την πανδημία και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, με προέδρους και εκπροσώπων φορέων του Οικονομικού και Επιχειρηματικού φόρουμ, τόσο σε τοπικό όσο πανελλαδικό επίπεδο, και προσκάλεσε τον κ. Μαραγκό να συμμετέχει σ’ αυτό.
«Καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πανδημίας. Έχει επέλθει ανήκεστη βλάβη σε όλο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και ειδικά της Δύσης. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που βασίζεται πολύ στον τουρισμό. Η μεταφορά των χρεών ή οι δόσεις ή η όποια μετάθεση πληρωμών είναι απλά …«ασπιρίνες»!
Η ριζική θεραπεία είναι η διαγραφή ιδιωτικού χρέους, η εκτύπωση χρήματος, δημόσιες επενδύσεις και νέες συμφωνίες για την επανεκκίνησης της οικονομίας” δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνάντηση ο κ. Αντωνακόπουλος.
Συνελήφθη άνδρας στη Ζαχάρω γιατί έκλεψε πεζό με άσκηση βίας
13.01.21 8:42
Συνελήφθη άνδρας στη Ζαχάρω γιατί έκλεψε πεζό με άσκηση βίας
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στη Ζαχάρω, ο δράστης προσέγγισε αλλοδαπό άνδρα, που κινούταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε (150) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.
Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων
13.01.21 3:27
Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων
Απευθύνομαι σε καλοπροαίρετους και νοήμονες
Πολλοί λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Άλλοι ότι δεν πρέπει να σιωπούμε στην αλήθεια, γιατί τα τρωκτικά σκάβουν λαγούμια και στο τέλος θα βγουν στην επιφάνεια νικητές. Έτσι και εγώ αποφάσισα να πάψω να σωπαίνω για κάποια θέματα, έτσι ώστε να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Είμαι ένας πολίτης από την ομάδα που το 2007 θέλησε να ταράξει τα βαλτωμένα νερά που ζούμε ως δημότες, όσο αφορά την Ιστορική Μνήμη της Πόλης και ιδρύσαμε το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο ¨ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ¨. Δεν θα αναφερθώ στη πορεία, στις δράσεις και στη προσφορά του Ομίλου, διότι όσοι θέλουν έχουν μνήμη. Θα σταθώ στο θέμα κυρίως που με απασχολεί τελευταία, στη προσπάθεια που γίνεται να κρύψουν την αλήθεια κάποιοι νεόκοποι.
Θέμα ανάδειξης Τοπικού Ήρωα ΒΙΛΑΕΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ (ιστορικό)
Στη θέση ¨Σμιλέϊκα Αλώνια¨ περιοχής Λαντζοϊου, επί Δημαρχίας Ντίνου Αρβανίτη, στήθηκε Μνημείο το οποίο βελτιώθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Παναγόπουλου.
Ο όμιλος μας από το 2008 και κάθε χρόνο, το πρώτο 10ήμερο το Μαΐου, τελεί σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Πύργου, το Σύνδεσμο Πολεμιστών Τραυματιών, τη τοπική Κοινότητα και το κτήμα Μπριτζίκη, επιμνημόσυνη δέηση-δεξίωση και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας. Το τραγούδι, που τους στίχους έχει γράψει ο ποιητής Σάκης Γεωργακόπουλος, είναι ιδιοκτησία του Όμιλου μας. Στη βάση του μνημείου υπήρξε μαρμάρινη πλάκα (υπάρχει στο αρχείο μας) με λόγια του ανωτέρου ποιητή.
Ο νεοσύστατος σύλλογος Ιστορικών Ερευνητών, μέλη του οποίου έχουν συνεργαστεί μαζί μας στις εκδηλώσεις, έβαλαν ως ντεκόρ το μνημείο να φωτογραφηθούν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι επιδιώκεται να σφετεριστούν και να καπηλευτούν προσπάθειες προγενέστερων και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, διότι βλέπω ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στους πιο παλιούς που ετοίμασαν το «φαΐ» να το φάνε αυτοί. Μαθαίνουμε ότι ο Χαραλάμπης Βιλαέτης γίνεται «εργαλείο» για συμφωνίες με τη Μητρόπολη και άλλους συλλόγους και φυσικά «εργαλείο» χρηματοδότησης ενόψη μάλιστα των εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Εθνεγερσία.
Κατά τη γνώμη μου αυτό το ατόπημα και το πισώπλατο μαχαίρωμα είναι μόνο η αρχή!
Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο όμιλος μας στην επετειακή εκδήλωση 25ης Μαρτίου έχει εντάξει τη προβολή της Μάχης του Πύργου (3 Απριλίου 1821) με αναφορά σε όλους τους ήρωες που έλαβαν μέρος.
Στην εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 2019 έγινε παρουσίαση και της Τοπικής Παραδοσιακής Γυναικείας Φορεσιάς – Ακριβές αντίγραφο εργαστηρίου Αιμιλίας Γιαννοπούλου.
Όσον αφορά τη βοήθεια που έχει λάβει ο Σύλλογος είναι μόνο από τα μέλη και φίλους. Οι παρεμφερής Πολιτιστικοί Σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια πριμοδοτήθηκαν πλουσιοπάροχα.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε κάθε περίπτωση που ζητήσαμε χώρο για εκδηλώσεις ανταποκριθήκαμε, γιατί ήταν για ΣΥΝ-διοργάνωση α) Επετειακής εκδήλωσης 25ης Μαρτίου (Αντ/ρχης κ.Γεωργιόπουλος) και β) Πρόθεση για ΣΥΝ-διοργάνωση το έτος 2020, επίσης για την 25η Μαρτίου.
Η Εκκλησία: Καμιά βοήθεια πλην των Ιερέων Π. Νικόλαου Κατσηδήμα, Π. Χαράλαμπου Αθανασόπουλου, Π. Βασίλειου Λαγκαδινού.
Δήμος: Εκτός από κάποτε που παραχωρήθηκαν χώροι για εκδηλώσεις (όπως σε όλους δηλαδή- δεν ήταν και ειδική χάρη) και από ΙΕΡΑΞΕΤΑΣΤΕΣ τίποτα άλλο δεν έγινε.
Ακόμα και στην προσπάθειά μας από το 2014, να αναδείξουμε την Ιστορία της κάθε γειτονιάς του Πύργου έμεινε στα λόγια ότι θα κάνει ότι πρέπει να το αναδείξουμε μαζί σε συνεργασία.
Η τελευταία Δημοτική αρχή, μετά το θέμα που υπέκυψε της επιβίωσης των Πολιτιστικών συλλόγων λόγω της πανδημίας, φάνηκε ότι θέλει να βοηθήσει και πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Το καλοκαίρι 2020 εγκρίθηκε και για εμάς (όπως και για δεκάδες άλλα σωματεία) ένα μικρό ποσό για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, λόγω αναστολής της λειτουργίας μας. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει, με διάφορες δικαιολογίες από το Δήμο (όταν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα). Η γνώμη μου είναι ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βοηθά όλες τις πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να σταθούμε οι σύλλογοι. Άλλωστε καλώς ή κακώς ακούμε στις τηλεοράσεις, ότι το Κράτος στέλνει λεφτά για τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων. Είναι απορίας άξιο πως βρίσκουν όλοι (Περιφέρεια-Δήμος-Μητρόπολη κλπ) διάφορα εμπόδια σε εμάς, ενώ απλόχερα βρίσκουν τρόπους χρηματοδότησης και συμπαράστασης σε νεοσύστατους ή άλλους συλλόγους.
Παρακαλώ λοιπόν όλους να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο Σύλλογο που ανέδειξε τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΒΙΛΑΕΤΗ- ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και την ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ (και άλλα δρώμενα).
Παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή ως Δημότης να φροντίσει ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ για να μην πάψω να αισθάνομαι ότι έκανα το χρέος μου άδικα, στη Πόλη που γεννήθηκα και ήμασταν πάντοτε Δημότες οικογενειακά.
Κύριε Δήμαρχε η Πόλη θα χαρεί από κάθε σωστή σας ενέργεια, όχι εγώ.

Μαίρη Μιχαλακοπούλου
Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Χορευτικού Όμιλου ¨ Ηλείων Παράδοσις¨
Δημότης Πύργου
Επίσκεψη Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ.
12.01.21 16:47
Επίσκεψη Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. βρίσκεται στη Πρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί μια σειρά από συναντήσεις με Υπουργούς, και Φορείς για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων του Δήμου μας.
Σήμερα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ., στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, κατά την οποία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προώθηση και περάτωση των έργων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή. Από πλευράς Δήμου αναζητήθηκαν λύσεις, και εργαλεία ώστε να είναι ικανός να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει έργα που σκοπό έχουν την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των Συνδημοτών μας.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ενταγμένα έργα, αλλά και στην υπερπροσπάθεια που γίνεται από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, ιδίως της Τεχνικής Υπηρεσίας που πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την άριστη εξυπηρέτηση των Συνδημοτών μας.
Ο Υπουργός κ. Βορίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δήμου και υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει, και στο μέτρο του εφικτού θα είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε.
Τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Γ. συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαρβαρέσος Κ.
Γίνεται πράξη η δέσμευση του δημάρχου Πύργου, για την ανάπτυξη της ανατολικής περιοχή της πόλης
12.01.21 14:55
Γίνεται πράξη η δέσμευση του δημάρχου Πύργου, για την ανάπτυξη της ανατολικής περιοχή της πόλης
«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς της πόλης!
Ένα «άπιαστο» όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής γίνεται πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Πύργου για την αγορά ακινήτου στην ανατολική πλευρά της πόλης, κατάλληλου για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.
Είναι «απίστευτο και όμως αληθινό» αυτό που δρομολογείται για την επί σειρά ετών υποβαθμισμένη πλευρά του Πύργου, με την πρόσφατη δίκαιη και ιστορική απόφαση του κ. Αντωνακόπουλου, η οποία ξάφνιασε ευχάριστα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Μιας περιοχής που κάποτε άκμαζε από κόσμο και τόνωνε την εμπορική κίνηση σε ολόκληρη την πόλη του Πύργου, που δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου έγινε το «αποπαίδι» της πόλης, διότι ξεχάστηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Ωστόσο έρχεται σήμερα ο κ. Τ. Αντωνακόπουλος να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκετοί πρ. δήμαρχοι είχαν τάξει στους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή «λαγούς με πετραχήλια», για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και στη συνέχεια παρέμεναν άφαντοι…
Αυτό γινόταν σε εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο στους δήμους, από πολλαπλές χρηματοδοτήσεις, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή που οι οικονομικές ενισχύσεις και τα έσοδα έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό. Η Αυτοδιοίκηση με τέτοιες ενέργειες και πράξεις ξεχωρίζει, γίνεται σεβαστή και αποδεκτή, όταν τα λόγια γίνονται πράξεις. Η αγορά κατάλληλου κτιρίου στην ανατολική περιοχή, με τις ανάλογες προδιαγραφές, για τη μεταφορά υπηρεσιών του δήμου, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου, εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια που πληρώνει ο δήμος, καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ.α.
Γνωρίζουμε περίτρανα κ. δήμαρχε ότι το ενδιαφέρον και η θέληση είναι καθαρά δική σας και βεβαίως φέρατε τάχιστα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα, διότι γνωρίζουν όλοι ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και αναγκαίο και δεν θα μπορούσε κανένας να έχει διαφορετική άποψη.
Αυτή την ιστορική σας απόφαση για την περιοχή μας δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε, σας ευχαριστούμε βαθύτατα γι’ αυτό το σπουδαίο και σημαντικό έργο που δρομολογείτε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε ν’ ανταποκριθούμε αντάξια απέναντί σας.

Παναγιώτης Σκαρτσιάρης
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Τετάρτη στα Λεχαινά
12.01.21 14:46
Δωρεάν Drive-Through rapid tests αύριο Τετάρτη στα Λεχαινά
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στα Λεχαινά σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test από τις 09.00 ως τις 13.00, απέναντι από το Δημαρχείο Λεχαινών. Τα τεστ θα γίνουν αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ή ποδήλατο. Δε θα πραγματοποιούνται σε πεζούς.
Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση μάσκας κλπ).
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39