banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Παραστάσεις θεάτρου σκιών σε Χάβαρι και Σιμόπουλο
26.09.20 7:52
Παραστάσεις θεάτρου σκιών σε Χάβαρι και Σιμόπουλο
Στο πλαίσιο των δράσεων υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), ο Δήμος Ήλιδας ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης παιδιών - θεατρικές παραστάσεις, ένα πρόγραμμα που έχει ως επίκεντρο παιδιά ηλικίας 3 εώς 14 ετών.
Το θέατρο Σκιών είναι ένα από τα πιο αρχαία είδη θεατρικού θεάματος. Οι παραστάσεις φέρουν μεγάλη παράδοση ,μεταφέροντας μηνύματα και ιδέες που τείνουν να εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου.
Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία με την παράδοση. Η θεματολογία κάθε παράστασης θα σχετίζεται με την υγιεινή διατροφή μεταφέροντας σχετικά μηνύματα στα παιδιά.
Τα παιδιά πέρα από την παρακολούθηση της παράστασης θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργίας ενός θιάσου σκιών σε μια επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη κάθε παράστασης .
Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ως εξής :
Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας: Χάβαρι (στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας) Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ.
Δημοτική Ενότητα Πηνείας: Σιμόπουλο (στην κεντρική πλατεία Σιμόπουλου) Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ.
Ανάλογες παραστάσεις θεάτρου σκιών έχουν στην Αμαλιάδα (14 Σεπτεμβρίου 2020) και στα Σαβάλια
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από το Θέατρο Σκιών Φώτης και Χρήστος Πλέσσας.
Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους δημότες.
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
26.09.20 7:33
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνάντηση και συζήτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:
Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου
Δραστηριότητες - χώροι δραστηριοποίησης
Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας
26.09.20 7:29
Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας
Συνάντηση, για όλα τα βασικά θέματα που αφορούν την Αστυνομία της Ηλείας, είχε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Αστυνομικό Δ/ντή Παναγιώτη Μάνδαλο.
Στη διάρκειά της ο κ. Μάνδαλος ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και αναφέρθηκε σε λειτουργικά ζητήματα για τα οποία απαιτείται η συνδρομή της πολιτείας, ως προς την επίλυσή τους.
Ο κ. Νικολακόπουλος εστίασε από την πλευρά του στο ζήτημα της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ειδικά σε περιοχές του νομού που δεν θεωρείται επαρκής η αστυνομική δύναμη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ενίσχυσή τους.
“Γνωρίζω – είπε ο Ηλείος βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Μάνδαλο – ότι πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιτελείται ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο, και τούτο η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει διαρκώς και επί της ουσίας να σας το αναγνωρίζει. Εκείνο που έχει σημασία είναι να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να νιώθουν ότι πράγματι έχουν την Αστυνομία κοντά τους, και απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια για τον περιορισμό των φαινομένων εγκληματικότητας και των περιστατικών της παραβατικότητας”.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Ηλείος βουλευτής και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας στο νομό, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και οι τροχονομικές παραβάσεις. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή να συμβάλουν οι αστυνομικοί από την πλευρά τους στην προσπάθεια να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι η τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και ο σεβασμός σε οδηγούς και πεζούς.
Ο κ. Νικολακόπουλος και ο Αστυνομικός Δ/ντής συζήτησαν και το θέμα της ενίσχυσης των Τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό και λειτουργικά μέσα, ζήτημα το οποίο έχει τεθεί κατ’ επανάληψη και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, ήδη γίνονται οι σχετικές κινήσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ αναμένεται και η αποστολή νέων οχημάτων άμεσα τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας.
Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να συνεχισθεί και η προσπάθεια για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών ή μετεγκατάσταση των Αστυνομικών Τμημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των πολιτών.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για επιμέρους θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η εξαπάτηση πολιτών μέσω διαδικτύου, και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.
Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και ο βουλευτής δήλωσε ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της Αστυνομίας και των Ηλείων αστυνομικών.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αιτήσεις επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος
25.09.20 12:46
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αιτήσεις επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος
Αιτήσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των οποίων η παροχή ρεύματος είχε απενεργοποιηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών έως 30-04-2020, δέχεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι αιτήσεις των δημοτών θα υποβάλλονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, κατόπιν προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Τον έλεγχο των προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει αναλάβει επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο (αναπληρωτής ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου). Μέλη της επιτροπής είναι επίσης η κα Στεφανοπούλου Αλεξάνδρα, Προϊσταμένη Κατ. Πωλ. Πύργου, εκπρόσωπος της ΔΕΗ Α.Ε. και ο κ. Καραγιάννης Αντώνιος, εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με αναπληρωτή τον κ. Πατσούρη Δημήτριο.
Έργο της επιτροπής είναι η εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, η χορήγηση ειδικού βοηθήματος και η εντολή άμεσης επανασύνδεσης των ευπαθών καταναλωτών, όπως προβλέπεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Συντονίστρια ορίζεται η κα Πρίνου Ελένη, κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2624022549 & 22250, (εσωτ. 5).
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
25.09.20 12:42
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, κεκλεισμένων των θυρών, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7:30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση από το Δήμαρχο Πηνειού σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Πηνειού. (Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος).
2. Συζήτηση- ενημέρωση σχετικά με την διακοπή εργασιών του έργου «Επισκευή- Ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Κ. Γαστούνης» κατόπιν αιτήσεως έντεκα Δημοτικών Συμβούλων Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού. (Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος)
3. Συζήτηση- ενημέρωση σχετικά με την διακοπή εργασιών του έργου «ΝΔ Περιφερειακός Δρόμος Δ.Κ. Τραγανού» κατόπιν αιτήσεως έντεκα Δημοτικών Συμβούλων Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού. (Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος).
4. Λήψη απόφασης για λήξη σύμβασης διαμερίσματος 25 τ.μ. 1ου ορόφου στη Πάτρα του κληροδοτήματος Γ. Μανουρά, κατόπιν παραίτησης του μισθωτή. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
5. Λήψη απόφασης για κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης διαμερίσματος 25 τ.μ. 1ου ορόφου στη Πάτρα του κληροδοτήματος Γ. Μανουρά. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
6. Λήψη απόφασης για παράτασης σύμβασης διαμερίσματος 70 τ.μ. 2ου ορόφου στη Πάτρα του κληροδοτήματος Γ. Μανουρά κατόπιν αιτήσεως του μισθωτή. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
7. Λήψη απόφασης για κλάδεμα δέντρου που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο της Κοινότητας Τραγανού. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
8. Λήψη απόφασης για τοποθέτηση αποσπώμενης μπάρας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Βαρθολομιό. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
9. Λήψη απόφασης για εργασίες εξωραϊσμού κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό Αρκουδίου και διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
10. Λήψη απόφασης περί ορισμού ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για συγκρότηση επιτροπής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αντικείμενο την εκτίμηση μοναδιαίας αξίας ζώων / προϊόντων για το έτος 2020. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου)
11. Λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης και επέκταση Δημοτικού Φωτισμού για τοποθέτηση βραχιόνων προς την οικία Βαγενά, στην Κοινότητα Αγίας Μαύρας. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου)
12. Λήψη απόφασης επί αιτήματος της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ. (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
13. Λήψη απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2020 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
14. Λήψη απόφασης επί αιτήματος Κλεοπάτρας Ζάγκλα και Μαρίας Ζάγκλα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Βασιλείου).
Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Τηλεδιάσκεψη με την Ολυμπιονίκη Μαρία Τσουρή
25.09.20 10:37
Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Τηλεδιάσκεψη με την Ολυμπιονίκη Μαρία Τσουρή
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και της σχετικής εγκυκλίου της Υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη, εορτάστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου η 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020.
Με σύνθημα «Αθλούμαι-Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής» και σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία αφιερώθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 εντός του σχολικού ωραρίου, μία (1) σχολική ώρα κατά την οποία οι μαθητές της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με την Ολυμπιονίκη μας κα.Μαρία Τσουρή και να της θέσουν τα ερωτήματά τους.
Με αφορμή βίντεο της ΕΘΝΟΑ που προβλήθηκε λίγο πριν την συζήτηση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την υδατοσφαίριση, να αναφερθούν στις ολυμπιακές αξίες και να δώσουν ραντεβού στην μετά την πανδημία εποχή για την επίσκεψη στο σχολείο τους τόσο της κας Τσουρή όσο και του συζύγου της διακεκριμένου καλαθοσφαιριστή κ.Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία.
Η Μαρία Τσουρή έχει κερδίσει με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2010 στο Ζάγκρεμπ και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2005 στο Κίρισι. Επίσης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 στο Σαν Ντιέγκο και αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 (6η θέση), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 (8η θέση), στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 (6η θέση) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 στο Πεκίνο (8η θέση).
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κας Τσουρή στην πιο συγκινητική στιγμή της αθλητικής της καριέρας που δεν ήταν άλλη από την είσοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας με την ελληνική σημαία πάντα πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνο το 2008.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η δασκάλα της Στ τάξης κα.Νίκη Καραντώνη, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κα.Αικατερίνη Παπαδοπούλου και ο διευθυντής του Σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης ο οποίος ευχαρίστησε την κα.Τσουρή και την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) κα.Ντενίζ Παναγοπούλου η οποία επίσης κατάγεται από την Ηλεία.
Ο κ.Κατσίμπελης δήλωσε πως η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά εκτός από το παιδαγωγικό κομμάτι θα πρέπει η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσει σημασία στη διαμόρφωση των σχολικών αυλών οι οποίες είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες όχι μόνο για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και για την καθημερινή ασφάλεια των μαθητών.
Διακοπή υδροδότησης στο Βαρθολομιό
25.09.20 9:48
Διακοπή υδροδότησης στο Βαρθολομιό
Βαρθολομιό τώρα: Λόγω επισκευής σπασμένου αγωγού, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή υδροδότησης.
Συνελήφθη στον Πύργο διακινητής ναρκωτικών
25.09.20 9:45
Συνελήφθη στον Πύργο διακινητής ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και κατάσχεσαν, στο οικόπεδο της οικίας του δράστη, τα εξής:
• 1.780 γραμμάρια κάνναβης
• 248 γραμμάρια κοκαΐνης
• Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• Πλήθος συσκευασιών κατάλληλων για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών
Ηλεκτρονικές πληρωμές για τους λογαριασμούς του Δήμου Ήλιδας
24.09.20 11:39
Ηλεκτρονικές πληρωμές για τους λογαριασμούς του Δήμου Ήλιδας
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας και με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση, την αποφυγή συνωστισμού στα ταμεία και τελευταία του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια το Δήμο Ήλιδας και τους πολίτες, η δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Τραπεζών.
Μετά τις απαραίτητες ενέργειες που διήρκησαν έξι μήνες, υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ζαχαρόπουλο Βασίλη, σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς για τις πληρωμές προς το Δήμο Ήλιδας μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ, με τη συμφωνία «DIAS CREDIT TRANSFER” , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με τη σύμβαση αυτή οι πολίτες θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους στις Τράπεζες που είναι συμβεβλημένες με το Διατραπεζικό Σύστημα ΔΙΑΣ. Οι πληρωμές θα γίνονται μέσω μηχανημάτων αυτόματων πληρωμών, internet banking και phone banking (σύστημα πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας), εφόσον η εκάστοτε τράπεζα έχει ενεργοποιήσει αυτό το κανάλι συναλλαγών στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.
Ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι από εδώ στο εξής οι λογαριασμοί θα εκδίδονται με ταυτότητα οφειλής και θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στις συμβεβλημένες Τράπεζες χωρίς επιπλέον χρεώσεις.
Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος τόνισε: «Με το σύστημα αυτό μπήκε ένα τέλος στις ατελείωτες ουρές των ταμείων, στην ταλαιπωρία των πολιτών και στο χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Οι δημότες μας πλέον θα μπορούν ακόμα και από το σπίτι να τακτοποιούν τις οικονομικές τους συναλλαγές με το Δήμο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι επόμενοι λογαριασμοί που θα εκδοθούν για την πόλη της Αμαλιάδας και τις περιοχές της Πηνείας, θα εξοφλούνται ηλεκτρονικά με ταυτότητα οφειλής.»
• Στα ταμεία των τραπεζών με μετρητά και με χρέωση λογαριασμού, θα εφαρμόζεται η τιμολογιακή τους πολιτική.
Εξιχνίαση διαδικτυακής απάτης στην Αμαλιάδα
24.09.20 11:04
Εξιχνίαση διαδικτυακής απάτης στην Αμαλιάδα
Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, απάτη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, ο δράστης πριν από επτά μήνες επικοινώνησε τηλεφωνικά με παθόντα, ο οποίος πωλούσε μέσω διαδικτύου έναν ενισχυτή και συμφώνησαν στην αγοραπωλησία του.
Ο δράστης παρέλαβε τον ενισχυτή, χωρίς έως σήμερα να καταβάλλει το αντίτιμο στον παθόντα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον δράστη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο και σε όχημά του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και έναν ενισχυτή, ο οποίος αποδόθηκε στον παθόντα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα
24.09.20 6:41
Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα
Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί 9 Οκτωβρίου 2020 με αφετηρία την πλατεία Ανεμομύλου και τερματισμό την πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.
Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, το Σύλλογο Αιμοδοτών «Δίνω Ζωή», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και άλλους συλλόγους.
Την διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), στην οποία συμμετέχουν Δήμοι και φορείς από όλη την Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της αιμοδοσίας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: Αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
23.09.20 11:26
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: Αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
Την πρώτη συνάντηση με τον Δήμο Ήλιδας είχαν χθες το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου στην Αμαλιάδα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δήμου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλη Καψή όπου είχαν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις εκδηλώσεις - δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στον Δήμο Ήλιδας ενώ έγινε εκτενής αναφορά στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με τον Δήμο.
Ο Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καψή για την πρόσκληση της εν λόγω συνάντησης, αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του Συλλόγου με βασικό αυτόν της ανάδειξης και προβολής του 1821 στην Ηλεία αλλά και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου που αφορούσαν την δημιουργία τριών ιστορικών ντοκιμαντέρ με κυριότερο αυτό που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας και αφορούσε την ιστορική πολιορκία και Άλωση του Λάλα τον Ιούνιο του 1821.
Όπως ανέφερε ο κ. Λάμπρος η εν λόγω ταινία - ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και άλλων Συλλόγων Ιστορικής Αναβίωσης από Πάτρα και Καλαμάτα καθώς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» και εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή.
Ολοκληρώνοντας τόσο ο κ. Λάμπρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» τόνισαν πως οι δράσεις του Συλλόγου είναι πολύπλευρες αφού αφορούν την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως βιωματικά εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και οπλισμού της εποχής καθώς και προβολή των ντοκιμαντέρ – ταινιών για το 1821 που πραγματοποίησε ο Σύλλογος αλλά και αυτές που σχεδιάζει στο μέλλον.
Με στην σειρά του ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλης Καψής αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την αποδοχή της πρόσκλησης αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του Δήμου για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Όπως σημείωσε βασικός στόχος του Δήμου Ήλιδας είναι η δημιουργία βιωματικών εργαστηρίων για τις νέες ηλικίες με σκοπό αυτές να μάθουν καλύτερα και να αγαπήσουν το 1821 το οποίο είναι ξεχασμένο και απαξιωμένο από ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής Κοινωνίας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οφείλουμε με διάφορες δράσεις ουσίας όπως τα βιωματικά εργαστήρια, οι εκθέσεις φωτογραφίας, οπλισμού, ενδυμασίας αλλά και την προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ όπως αυτές που έχετε δημιουργήσει να κάνουμε τις νέες ηλικίες και κυρίως τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το 1821 και να μάθουν για αυτό. Η φιλοσοφία του Δήμου σε ότι αφορά την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, συνοψίζεται σε δύο βασικούς όρους: ψυχαγωγία και γνώση. Έτσι με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα στη νεολαία μας να γνωρίσει και να κατανοήσει το 1821».
Συνεχίζοντας ο κ. Καψής ανέφερε ότι ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» θα είναι από τους βασικούς αρωγούς του Δήμου Ήλιδας σε αυτή την προσπάθεια σε συνδυασμό με τους συλλόγους του Δήμου, και ζήτησε τη βοήθεια του ώστε να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Επίσης σημείωσε ότι αυτή η στενή συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου αλλά και τους Συλλόγους Ιστορικής Αναβίωσης ανά την Ελλάδα, έχει ως στόχο να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η σημαντική αυτή περίοδος της Ελληνικής μας ιστορίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Καψής ξενάγησε τα μέλη του Συλλόγου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια καθώς και το αμφιθέατρο «στολίδι» του Πολυχώρου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Λάμπρος, ο Αντιπρόεδρος Φώτης Βερβίτας, ο Ταμίας Νίκος Μητσόπουλος και το μέλος Θανάσης Αναγνωστόπουλος ενώ παραβρέθηκε και το νέο μέλος του Συλλόγου Σταμάτης Πολίτης.
Τι αποφασίστηκε για την Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
23.09.20 11:04
Τι αποφασίστηκε για την Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκαν στο Αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας», (κ. Άννα Μοσχόβου, κ. Χρήστος Ξουρής, κ. Ελένη Σκάβδη, κ. Βασίλης Ράλλης) και εκπρόσωποι του Δήμου (κ. Γιώργος Μπακέλλας, κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας, κ. Αθανάσιος Φουντάς) με σκοπό την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών της Βιβλιοθήκης και την ενημέρωση για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.
Αρχικά πήραν το λόγο τα μέλη του Δ.Σ και εξέθεσαν τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:
- Άμεσες παρεμβάσεις στην ταράτσα του κτηρίου για την αποφυγή εισροής υδάτων στο χώρο του Αναγνωστηρίου της Π.Β.Α.
- Διάθεση καθαρίστριας για τον καθαρισμό όλου του κτηρίου.
- Ευπρέπεια στους χώρους του υπογείου, ιδιαίτερα στο W.C και προώθηση ολοκλήρωσης 2ου W.C
- Ευπρεπισμός και αξιοποίηση για δραστηριότητες της αίθουσας του ισογείου με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.
- Ευπρεπισμός της βεράντας και φροντίδα της με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.
- Συντήρηση του εξοπλισμού της Π.Β.Α (θερμαντικά σώματα, Η/Υ).
- Κάλυψη της Βιβλιοθήκης με βιβλιοθηκονόμο.
Ακολούθησε η αναφορά θεμάτων που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:
- Εκπροσώπηση της Π.Β.Α. στον «ΗΛΕΙΟ»
- Ανακαίνιση του κτηρίου της Π.Β.Α– Στάδιο που βρίσκονται οι μελέτες.
- Πρόβλεψη για αερισμό αίθουσας Αναγνωστηρίου και δημιουργία αναγκαίων χώρων στο ισόγειο και 1ο όροφο (W.C)
- Αξιοποίηση χώρων του υπογείου από το Δ.Σ κατά τις υποδείξεις του κληροδότου.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας και τοποθετήθηκαν ως εξής:
Αθανάσιος Φουντάς: Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης με μόνωση της εισροής υδάτων στο Αναγνωστήριο από την ταράτσα, ώστε να προστατευτούν τα βιβλία και ο πνευματικός πλούτος της βιβλιοθήκης. Ενημέρωσε για τη δρομολόγηση από τη Δημοτική αρχή μελετών για την ανακαίνιση του κτηρίου , το στάδιο που βρίσκονται οι μελέτες, και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη κάποιων ελλείψεων του κτηρίου, χωρίς να επηρεαστεί η αρχιτεκτονική του, όπως πρόβλεψη για ανθρώπους με προβλήματα στην κίνηση κλπ.
Γιώργος Μπακέλλας: Αναφέρθηκε στην άσχημη αισθητικά εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο και ιδιαίτερα το Αναγνωστήριο. Επίσης αναφέρθηκε στις επικείμενες οκτάμηνες προσλήψεις και υποσχέθηκε καθαρίστρια για κάποιες μέρες και βιβλιοθηκονόμο.
Επί πλέον κ. Μπακέλλας και κ. Φουντάς συμφώνησαν να συνεργαστούν για τον άμεσο ευπρεπισμό και ελαιοχρωματισμό της αίθουσας του ισογείου, ώστε να αποτελέσει χώρο δραστηριοτήτων της Π.Β.Α., καθώς και στον ευπρεπισμό όποιου άλλου χώρου κριθεί αναγκαίο.
Παναγιώτης Παναγιωτάρας: Δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθαριότητας στην ευπρέπεια των εξωτερικών χώρων της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδα (βεράντα), καθώς και στη συντήρηση του εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης.
Φεστιβάλ Γκράφιτι στο Παλούκι Αμαλιάδας
23.09.20 6:36
Φεστιβάλ Γκράφιτι στο Παλούκι Αμαλιάδας
Φεστιβάλ Γκράφιτι με τίτλο «Αλλάζουμε την Πόλη» θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ήλιδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τη 1 έως τις 10 Οκτωβρίου 2020 στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και συγκεκριμένα στα τοιχία της προκυμαίας του λιμανιού, όπως γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Ενημέρωση".
Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση στο περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή με δημιουργίες καλλιτεχνών που θα μετατρέψουν τους γκρίζους τοίχους σε έργα τέχνης και την όλη περιοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Δήμου.
Πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη δράση είναι και τα εικαστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν βιωματικά την τεχνοτροπία της «τέχνης του δρόμου» σε τοιχογραφίες και άλλες τεχνικές.
Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τις πολιτιστικές δράσεις σε ανοικτούς χώρους (μάσκες, αποστάσεις και παρουσία συμμετεχόντων).
Την καλλιτεχνική δημιουργία και την πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων θα αναλάβει η Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η όλη δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδας, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Ήλιδας και κυρίως της Art in Progress με ευρωπαϊκή εμβέλεια.
Μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στην είσοδο πόλης Αμαλιάδας
23.09.20 5:33
Μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στην είσοδο πόλης Αμαλιάδας
Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει αυτές τις ημέρες στο δρόμο εισόδου της Αμαλιάδας, στο δρόμο από Κουρούτα, εκατό περίπου μέτρα από τη διασταύρωση Παπακασελά, δύο μαύρα, χοντρά καλώδια, τα οποία είναι τοποθετημένα εγκάρσια στο οδόστρωμα και είναι εκεί για να τα «πατάνε» τα αυτοκίνητα, με σκοπό να μετρηθεί με ακρίβεια ο κυκλοφοριακός φόρτος του δρόμου.
Είναι έτσι τοποθετημένα ώστε όλα τα οχήματα να περνούν από πάνω τους και να τα πατάνε, έτσι ώστε ο αέρας που έχουν μέσα τους συμπιέζεται και καταλήγει στον μετρητή (ένα κουτί που υπάρχει κάπου στην άκρη του πεζοδρομίου, εκεί που καταλήγουν τα καλώδια αυτά) ο οποίος καταγράφει έτσι το κάθε πέρασμα.
Με αυτό τον τρόπο γίνεται η μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου (Μέσος ημερήσιος κυκλοφοριακός φόρτος) κατά τακτά χρονικά διαστήματα, (εφ. Ενημέρωση) στο οδικό δίκτυο και για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα και χρειάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να λυθεί ή σε πόσο καιρό θα φθαρεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, αναλόγως του κυκλοφοριακού φόρτου κλπ.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Αλληλεγγύη στους πληγέντες κατοίκους του Νομού Καρδίτσας
23.09.20 4:13
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Αλληλεγγύη στους πληγέντες κατοίκους του Νομού Καρδίτσας
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια του δικτύου «Αλληλεγγύη για όλους» για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του καταστροφικού κυκλώνα.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ να στηρίξουν και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία στήριξης των κατοίκων των περιοχών που έμειναν εντελώς μόνοι τους και αβοήθητοι από την κυβέρνηση, απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες της φυσικής καταστροφής.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων μέχρι να καλυφθούν όλες τους οι ανάγκες, να ξαναστήσουν τις ζωές τους και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στις τοπικές κοινωνίες.
Συλλέγουμε:
• Καθαριστικά σπιτιού, σκούπες, φαράσια
• Χαρτιά υγείας και κουζίνας, πάνες για μωρά, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες
• Τρόφιμα: νερό, καφέ, μακαρόνια, γάλα, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες
Η συλλογή πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης στον αριθμό 698 440 0992
Αμαλιάδα Ηλείας, Καποδιστρίου 9, 1ος όροφος, ,27200
Πύργος Ηλείας, Γρηγορίου Ε’, 1ος Όροφος, 27131
Συνεργασία - Σύμπνοια - Εθελοντισμός στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων κρίσιμων καταστάσεων
22.09.20 23:32
Συνεργασία - Σύμπνοια - Εθελοντισμός στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων κρίσιμων καταστάσεων
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής της Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Ρουμελιώτης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος.
Και οι τρεις επεσήμαναν πως η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο χωριό Δάφνη αλλά και στο πρόσφατο πέρασμα του Ιανού, οφείλεται στην άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, του Δήμου Ήλιδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών.
Όλοι παρόντες και με συντονισμένες προσπάθειες μέσα σε 4 ώρες και με 7 BF να πνέουν, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν να γίνει απειλητική για το χωριό Δάφνη.
Το ίδιο συνέβη και με τον τυφώνα Ιανό που ελάχιστες ζημιές άφησε πίσω του, ευτυχώς μόνο υλικές, αλλά που δυστυχώς κατάφερε μεγάλο πλήγμα στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
Επίσης συνέστησαν στους πολίτες να μην εφησυχάζουν καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη έως τις 31 Οκτωβρίου. Οπως και ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας με μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Τέλος και οι τρεις συμφώνησαν πως η άριστη συνεργασία θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, καθώς πάντα πρέπει να είμαστε μπροστά από τα γεγονότα ώστε να τυγχάνουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης με πρόληψη, προετοιμασία, συνεργασία κι αλληλεγγύη.
Μουσικό Εργαστήριο στην Π.Ε Ηλείας στο πλαίσιο του έργου «Cross the Gap: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη»
22.09.20 12:12
Μουσικό Εργαστήριο στην Π.Ε Ηλείας στο πλαίσιο του έργου «Cross the Gap: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη»
Το πρώτο βήμα για την οργάνωση Μουσικού Εργαστηρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Cross the Gap - Διασχίζοντας το Κενό: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη», έγινε στην πρώτη συνάντηση συνεργασίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στο Διοικητήριο του Πύργου.
Το «Cross the Gap» - στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος - είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία νέων μοντέλων παρέμβασης για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων στην Ελλάδα και στην Ιταλία, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την ευρύτερη πραγματοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ο Δήμος Θέρμου, η εταιρεία «Factory Association – Trans Adriatic Company», ο δήμος Lecce και ο Δήμος του Bitonto (ως επικεφαλής εταίρος).
Το Μουσικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, με τη συμμετοχή 15 νέων, ηλικίας 16 έως 35 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μια σειρά από συνεδρίες, με στόχο τη σύνθεση και δημιουργία μουσικής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συνεργασίας, δόθηκαν οδηγίες και διευκρινήσεις για την οργάνωση του Εργαστηρίου, τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Oι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Μουσικό Εργαστήριο (δωρεάν), στην ιστοσελίδα του έργου www.crossthegap.eu ή να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος Όροφος, Πύργος - Κων.Τζαμαλούκας, Τηλ.: 2621360508 και Διον. Γιαννακουλοπούλου, Τηλ.: 2621360442). Η προθεσμία για υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι 2 Οκτωβρίου 2020.
Τεστ για Covid-19 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας
22.09.20 11:59
Τεστ για Covid-19 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας
Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των εργαζόμενων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην διαδικασία πραγματοποίησης τεστ ανίχνευσης Covid-19, που έγινε στο Δημαρχείο από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κατόπιν αίτησης του Δήμου.
Στη διενέργεια του τεστ προσήλθε μεγάλος αριθμός εργαζόμενων αλλά και αιρετών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, επιβάλλουν σε όλους μας τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίζουμε την ατομική μας υγεία, σχολαστικότερα απ’ ό,τι πριν, όχι μόνο για το δικό μας συμφέρον αλλά και προς όφελος του κοινωνικού μας περίγυρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος. Τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μετά την παρέλευση 48ωρου από το τεστ, και, σύμφωνα με το τηρούμενο πρωτόκολλο, ο ΕΟΔΥ θα επικοινωνήσει με κάποιον εξεταζόμενο μόνο αν το τεστ είναι θετικό.
Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού, όπως έχουν καθοριστεί από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, γίνεται καταγραφή και θερμομέτρηση των επισκεπτών στην είσοδο του Δημαρχείου, καθολική χρήση ατομικής μάσκας προστασίας από το προσωπικό, τήρηση αποστάσεων και εκτεταμένη χρήση αντισηπτικών.
Οι στρατηγικοί στόχοι της ανάδειξης του αγροτοδιατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας καταδείχθηκαν στο έργο BALKANET
22.09.20 11:27
Οι στρατηγικοί στόχοι της ανάδειξης του αγροτοδιατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας καταδείχθηκαν στο έργο BALKANET
Ποικίλες δράσεις που αναδεικνύουν το αγροδιατροφικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR- BALKANET”, που είχε ως αντικείμενο την ενίσχυση της δυναμικής της καινοτομίας και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας σε αγροτικές περιοχές της Βαλκανικής. Επισκέψεις πεδίου σε καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και στο εργαστήρια του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως επίσης φεστιβάλ αγροτοδιατροφικών προϊόντων και ένα θεματικό εργαστήρι ανέδειξαν τις προοπτικές που υπάρχουν στον κλάδο.
Ειδικότερα, η ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχουν, αναλύθηκαν σε θεματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, ενώ ξεχωριστή απήχηση είχε το Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών προϊόντων ‘’BALKANET’’ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων του κτήματος Μερκούρη.
Το Φεστιβάλ, είχε ως κύριο γνώμονα την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη βιώσιμων συνεργειών με φορείς και επιχειρήσεις της Βαλκανικής χερσονήσου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τοπικοί επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προβάλλουν τα προϊόντα τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς παραγωγούς, επιχειρηματίες καθώς και μέλη και εμπλεκόμενους φορείς του διακρατικού δικτύου συνεργασίας του έργου Στις τελευταίες δράσεις του έργου συμπεριλήφθησαν επισκέψεις στις επιχειρήσεις: BIOILIS και Κτήμα Σταυροπούλου Ο.Ε, καθώς επίσης στα εργαστήρια του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Αμαλιάδα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα, τις μεθόδους παραγωγής και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται. Σε συνέχεια των επί τόπου επισκέψεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσίασης βέλτιστων πρακτικών στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Αμαλιάδα.
Μεταξύ των κυριοτέρων συμπερασμάτων που αναδείχθηκαν στα πλαίσια του έργου ήταν πως ο πρωτογενής τομέας παρέχει σημαντική συνεισφορά στο ακαθάριστο προϊόν της ΠΔΕ, σε ποσοστό μεγαλύτερο από άλλες ελληνικές Περιφέρειες και έχει μεγάλη συμβολή στην διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα πρέπει να δοθεί έμφαση στις εξής στρατηγικές:
-Υποστήριξη βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων
-Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας & εξωστρέφειας
-Εστίαση στην έρευνα, την τεχνολογία & στην έξυπνη γεωργία
-Βελτίωση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα αξίας
-Συμβολή στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής & στην προστασία της βιοποικιλότητας
-Προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης πόρων
-Προσαρμογή της γεωργίας στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις
Επίσης, μέσα από τις εργασίες αναδείχθηκε πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να στραφεί στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στην ποιότητα των τροφίμων, στις δυναμικές αγροτικές περιοχές, στην ανανέωση τω γενεών, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, λαμβάνοντας υπ ‘όψη σημαντικές παραμέτρους όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι στις δράσεις του έργου συμμετείχαν στελέχη της ομάδας έργου της Περιφέρειας και ωφελούμενοι του Προγράμματος Νέων Γεωργών (Μέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020),οι οποίοι επιλέχθηκαν έπειτα από συνεργασία με τους υπευθύνους του Κέντρου Πύργου (ΕΛΓΟ «Δήμητρα») Π.Ε. Ηλείας.
Το έργο “BALKANET» αποτελεί ένα Βαλκανικό δίκτυο ιδεών αειφόρου καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, που υλοποιείται από κοινού από έξι εταίρους οι οποίοι προέρχονται από τρεις χώρες της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία) και εστιάζει στην βελτίωση του δυναμικού καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28