ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Στους δρόμους και οι αγρότες της Ηλείας
06.10.15 4:42
Στους δρόμους και οι αγρότες της Ηλείας
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους της παραγωγής απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 19.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Βάρδας.
Οι διατάξεις σοκ που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο για τους αγρότες σε ότι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο προκαλούν την έντονη αγανάκτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου αναζητώντας τρόπους για να ανατρέψουν τη δυσχερή αυτή κατάσταση.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και οι Κτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας οι οποίοι συνεδρίασε χθες για τον συντονισμό των δράσεων της, καλεί όλους τους εμπλεκομένους φορείς όπως αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς, μελισσοκόμους, γεωπόνους, εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερικής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στο δημαρχείο της Βάρδας, προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιδράσουν στα μέτρα που προωθούνται και αφορούν τον αγροτικό κόσμο.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας υπογραμμίζει την ανάγκη μαζικής συμμετοχής όλων των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς όπως αναφέρει τα προβλήματα αγροτών γιγαντώνονται και η αντιμετώπισή τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κοινή προσπάθεια και συστράτευση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
«Η φορολόγηση μας θα φθάσει σε 20% και το 2017 σε 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα και 100% προκαταβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, από 27,5% που είναι σήμερα. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, είναι μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, προκαλώντας όχι μόνο τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και τον αφανισμό ολόκληρης του πρωτογενή τομέα.
Στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές της χώρας.
Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Αγροτικός Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Ηλείας, ο Σύλλογος Πατατοπαραγωγών Ηλείας, ο
Αγροτικός Σύλλογος Τραγανού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τραγανού, η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων «Βιοήλις» και πολλοί άλλοι.
Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας
06.10.15 4:24
Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας
Τη διαβεβαίωση του Σπύρου Ανδριόπουλου ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει γνωστή η πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Μονοπατιού της Εκεχειρίας, αλλά και να διοργανωθεί αγώνας δρόμου – διάβασης του μονοπατιού με τη συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των 134 χωρών που ανήκουν στο CISM, έλαβε το προεδρείο της Συμπολιτείας Ολυμπίας, κατά τη διάρκεια Ημερίδας που οργανώθηκε για το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» στο Tae Kwon Do.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδριόπουλος που είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μαραθώνιο δρόμο αλλά και Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων
και Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας και αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού, γνωστού ως CISM, όπου ανήκουν 134 χώρες – μέλη, τόνισε ότι έτσι υλοποιείται στο μέγιστο βαθμό ο σκοπός ίδρυσης του CISM που είναι «φιλία μέσω του αθλητισμού».
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας στα πλαίσια του Sports Education Festival σκοπός ήταν η προσπάθεια ανάδειξης και χάραξης του ορεινού μονοπατιού στο οποίο αναφέρεται ο Παυσανίας* και το οποίο εξυπηρετούσε την επικοινωνία μεταξύ της Αρχαίας Ήλιδας (διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων) και της Αρχαίας Ολυμπίας (το ιερό στο οποίο ετελούντο οι Αγώνες).
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους τόνισε ότι το Μονοπάτι θα γίνει γέφυρα ανάμεσα στο αρχαίο και στο σύγχρονο και θα συμβάλλει στο να κάνουμε πράξη σε αυτό που πίστευαν οι αρχαίοι: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός συμμετοχής στο Φεστιβάλ Αθλητισμού και Εκπαίδευσης.
Την παρουσίαση της οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας Ολυμπίας έκανε ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος (μελετητής αρχιτέκτονας μηχανικός). Αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση που υπάρχει για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών που διέρχεται το Μονοπάτι, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Νομού και κατέληξε την ομιλία του τονίζοντας ότι στο τέλος της χρονιάς το Μονοπάτι θα είναι έτοιμο, εάν το θέλομε.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Κωνσταντίνος Καλέντης ανέλυσε την εφαρμογή (application) για κινητά που ετοιμάζεται ώστε ο επισκέπτης του Μονοπατιού να γνωρίζει εκτός από τη θέση στην οποία βρίσκεται και χρηστικές πληροφορίες για το Νομό (αρχαιολογικοί χώροι, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αλλά και υπηρεσίες όπως πυροσβεστική, αστυνομία κ.λπ).
Ο κ. Τίτος Αθανασιάδης (δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας) μιλώντας σχετικά με τον Ολυμπισμό και την Εκεχειρία, ανάφερε ότι το μόνο ιδεώδες στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι Άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και θρησκείας είναι αυτό του Ολυμπισμού, την κοιτίδα του οποίου, Ολυμπία, θεωρούν ως ιερή γη, όπως ακριβώς έπρατταν και οι αρχαίοι Έλληνες.
Με άλλα λόγια, το ολυμπιακό ιδεώδες έχει επιτύχει να ενώσει την Ανθρωπότητα πέριξ του Αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, επεκτείνοντας έτσι την αρχική ιδέα των προγόνων μας που ήταν η συμφιλίωση και ένωση των Ελλήνων, δεδομένης της μεταξύ τους διαπάλης που έφθανε μέχρι του σημείου των πολεμικών τους συγκρούσεων.
Ο κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης (δάσκαλος-M.Ed, Νομικός Πρόεδρος του Δ.Σ της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων –Greekteachers) ανέπτυξε το θέμα «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», τονίζοντας ότι το ιδεώδες για τους αρχαίους Έλληνες ήταν η ανάπτυξη σώματος και πνεύματος, η ολόπλευρη και συνεχής παιδεία και ότι η παιδεία ήταν μέλημα των γονέων. Είπε, επίσης, ότι νους και σώμα αποτελούν αδιαίρετη ενότητα και ότι βοηθά πολύ η σωστή διατροφή και άσκηση και ότι ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Η συστηματική φυσική άσκηση του σώματός μας και η επίμονη διανοητική καλλιέργεια του εγκεφάλου μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, σε συνδυασμό με τις υγιείς διατροφικές συνήθειες, μπορεί να μην αποτελούν το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας, εξασφαλίζουν ωστόσο μια ζωή ενδιαφέρουσα και δημιουργική, άξια να τη ζήσει κανείς.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης που τόνισε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Ηλεία για την ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας ώστε να πάρει τη θέση που της αξίζει στην ιστορία, αλλά και να αναδειχθεί σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και ότι στην ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας θα συμβάλει και η ανάδειξη του Μονοπατιού.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η Μαρία Πολύζου η οποία έγραψε ιστορία καθώς είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε τον Φειδιππίδειο Άθλο (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα-Τύμβος Μαραθώνα 524χλμ)το 2010.
Ο Παναγιώτης Μάντης (βαλκανιονίκης στο δέκαθλο) εκπροσωπώντας τους νέους αθλητές της Ηλείας και ο κ. Στέλιος Μαρούλης εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης.
Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου, χαιρέτισε την προσπάθεια της Συμπολιτείας και αναφέρθηκε σ τη σημασία που έχει για την περιοχή ολόκληρη η ανάδειξη του μονοπατιού και τόνισε ότι ο δήμος θα είναι δίπλα στη Συμπολιτεία Ολυμπίας στην προσπάθειά της αυτή.
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο δημοσιογράφος του STAR και μαραθωνοδρόμος, Νίκος Αρμένης. «Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που η Συμπολιτεία Ολυμπίας με διάλεξε να παρουσιάσω και να συντονίσω αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση! Κριτήριο μου είπαν δεν ήταν μόνο η ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά και αυτή του μαραθωνοδρόμου, ιδιότητα που απέκτησα πριν από μόλις δύο χρόνια και που, δεν το κρύβω, φέρω με πολύ καμάρι!
«Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» είναι ένας ακόμη δρόμος που οδηγεί στην Ειρήνη! Κάθε μέτρο από τα περίπου 49χλμ, από την αρχαία Ήλιδα στην αρχαία Ολυμπία, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο να πάει το μήνυμα της Εκεχειρίας παντού στο κόσμο!
Κάθε δρομέας γίνεται αγγελιοφόρος αυτού του σημαντικού μηνύματος για την Ειρήνη! Την Ειρήνη που ακόμα και στις μέρες μας εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ζητούμενο και όχι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο…
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Συμπολιτείας αποδόθηκε ο τίτλος των επίτιμων μελών στους: Τίτο Αθανασιάδη, Σπύρο Ανδριόπουλο, Νίκο Αγριαντώνη, Νίκο Αλεξανδρόπουλο και Κατερίνα Καμηλάκη.
Η εκδήλωση έκλεισε με το δρώμενο της κας Πηνελόπης Γαϊτη από την ομάδα “Εν Φλω” της Φλώρινας: “Πρέπει να βαδίσεις στο μονοπάτι, για να αφουγκραστείς και ν’ ανασάνεις- Breath”
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, πρόεδροι συλλόγων της Ηλείας, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών ομίλων κ.α.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Sports Education Festival (2 -3 και 4/10/2015) στο χώρο του περιπτέρου της Συμπολιτείας Ολυμπίας λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» και από μέλη του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τον Όμιλο για την UnescoΠειραιώς και Νήσων.
Νέοι Δικαιούχοι στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα της Ηλείας
06.10.15 2:50
Νέοι Δικαιούχοι στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα της Ηλείας
υρόπληκτες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που μέχρι στιγμής δεν είχαν μέχρι στιγμής ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμπληρωθούν στους δικαιούχους ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης και συμπλήρωσης του καταλόγου στα Υποπρογράμματα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ), ενώ εγκρίθηκαν και κριτήρια Αξιολόγησης και Επιλογής, το Δελτίο Ελέγχου Εκπλήρωσης Κριτηρίων (ΔΕΕΚ) και η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων – παρεμβάσεων του Υποπρογράμματος 1 «Υποδομές Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Περιοχών» του ΕΑΠ.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές κατά τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, να ενταχθούν και αυτοί ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα παρεμβάσεων και αποκατάστασης, ενώ πλέον με το Δελτίο Ελέγχου για το αν πληρούν τα κριτήρια, οι ίδιοι οι Δήμαρχοι θα μπορούν να αξιολογήσουν αν το έργο που προτείνουν είναι στα επιλέξιμα ή όχι και αναλόγως να κάνουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος κατά την εισήγησή του.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε πως θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, επιπλέον έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007.

«Αυτό που παραμένει προτεραιότητά μας είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές να γίνει η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων συγκράτησης του πληθυσμού μέσα από δράσεις βελτίωσης της ελκυστικότητας της περιοχής και στήριξης-ανάπτυξης της χωρικής ανταγωνιστικότητας, αλλά και για οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Θέλουμε οι περιοχές αυτές να ανακτήσουν μια δυναμική οικονομία και να αναπτυχθούν με συναγωνιστικούς όρους τόσο στον κοινωνικοοικονομικό ιστό, να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες υποδομές τους, να αξιοποιηθεί η τοπική παραγωγή, να προστατευθεί, να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και να γίνει διασύνδεση τομέων και δραστηριοτήτων προκειμένου να ενισχυθεί και να επιτευχθεί η προστιθέμενη αξία της τοπικής ταυτότητας».

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπεριληφθούν οι:

Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, Αμπελώνα, Βαρβάσαινα, Ελαιώνα, Κολιρίου, Λασταίικων, Παλαιοβαρβάσαινας, Σαλμώνης, Σκαφιδιάς, Δ.Κ. Πύργου της Δ.Ε. Πύργου
Δ.Κ. Αμαλιάδος, Τ.Κ. Γερακίου, Περιστερίου, Δαφνιωτίσσης, Κεραμιδιάς, Κρυονέρου, Σαβαλίων και Δάφνης της Δ.Ε. Αμαλιάδος
Τ.Κ. Αετορράχης και Ξενιών της Δ.Ε. Βουπρασίας
Τ.Κ. Αντρωνίου της Δ.Ε. Λασιώνος
Τ.Κ. Λυγιάς και Καλυβίων Μυρτουντίων της Δ.Ε. Βαρθολομιού
Τ.Κ. Μπορσίου της Δ.Ε. Λεχαινών
Δ.Ε. Ωλένης, Πηνείας, Φολόης, Σκυλλούντος, Ζαχάρως, Φιγαλείας, Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ιαρδάνου
Τ.Κ. Αλφειούσης της Δ.Ε. Βώλακος
Τ.Κ. Σίμιζα της Δ.Ε. Τραγανού και
Τ.Κ. Παλαιοχωρίου Δ.Ε. Γαστούνης.
Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας που διακινούσε ναρκωτικά στη Νεράιδα
03.10.15 6:23
Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας που διακινούσε ναρκωτικά στη Νεράιδα
Συνελήφθη, προχθές το πρωί στη Νεράιδα Ηλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονο υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν από τις έρευνες τους, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 27χρονου στη Νεράιδα Ηλείας, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν 415 γραμμάρια κάνναβης και 33 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων και σπόρων της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε προμηθεύσει σε προγενέστερο χρόνο με μικροποσότητα κάνναβης τον 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στο Κούμανι Ηλείας, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.
Επίσης, κατά το προανακριτικό έργο προέκυψε πως ο 27χρονος είχε διαθέσει το τελευταίο διάστημα, σε ομοεθνή του, ακόμη 50 γραμμάρια κάνναβης, ενώ καλλιεργούσε τις ναρκωτικές ουσίες σε δασική περιοχή της Νεράιδας Ηλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει κλοπές στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής
03.10.15 6:11
Συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα  μέλη της εγκληματικής ομάδας  που είχε διαπράξει κλοπές στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής
Συνελήφθησαν, προχθές στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ακόμη τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 59,47,38 και 27 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Ασυνείδητοι “έκοψαν” με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς
03.10.15 6:09
Ασυνείδητοι “έκοψαν” με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Στις 4 Απριλίου 2015 το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τοποθετούσε στην περιοχή του Μετοχίου, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις ξύλινους στύλους ανά δεκαπέντε μέτρα με δυο τεχνητά καλάθια-φωλιών πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς.
Το αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) προς τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου-Ηπείρου, κ. Μυλωνά Σπυρίδων για τοποθέτηση νέων φωλιών πελαργών έγινε αμέσως αποδεκτό και ξεκίνησε η διαδικασία-μελέτη για την χωροθέτηση τους στην προστατευόμενη περιοχή.
Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση του προστατευόμενου είδους (πελαργός Ciconia ciconia Οδηγία 79/409/ΕΟΚ) ενθαρρύνοντας την πιθανότητα φωλιάσματος και πραγματοποιώντας τη διαδικασία πριν την αναπαραγωγική τους περίοδο όπως και έγινε.
Δυστυχώς όμως πριν μερικές ημέρες οι επόπτες φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια της καθημερινής περιπολίας τους έγιναν μάρτυρες ενός αρνητικούς γεγονότος παρατηρώντας και καταγράφοντας την απουσία δυο από τους τέσσερις ξύλινους στύλους.
“Ασυνείδητοι” κόψανε με αλυσοπρίονο τις βράδυνες ώρες της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015. Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ για το περιστατικό ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας.
Το σίγουρο είναι ότι οι δυο κομμένοι στύλοι δεν προορίζονται για καυσόξυλα αλλά για άλλη χρήση μιας και είναι εμποτισμένοι με πισσέλαιο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η προσχεδιασμένη ενέργεια των αγνώστων για το φώλιασμα των πελαργών προδίδει απλώς την έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας και αγάπης προς κάθε απειλούμενο είδος και το φυσικό περιβάλλον.
Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
03.10.15 6:03
Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ., με προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Προεδρείου:
1. Έγκριση του σχεδίου τοπικής διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ )
2. Επί αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνιώτισσας για παραχώρηση χώρου στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου.
3. Υποβολή Πρότασης στο Έργο Life για χρηματοδότηση με τίτλο: Ανάπτυξη δεξιοτήτων των τοπικών αρχών στην πρόληψη δασικών Πυρκαγιών (INFORESTCITIES).
Θέματα Διεύθυνσης Οικονομικών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτόπουλος)
4. Επιλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2014.
5. Διαγραφή οφειλών από χρηματικούς καταλόγους του έτους 2015, που αφορούν τέλος ακίνητης περιουσίας παρελθόντων ετών 2009, 2010, 2011, 2012.
6. Διαγραφή οφειλών του κ. Δημόπουλου Παναγιώτη του Θεοδώρου από τον υπ’ αριθμ. 911/2015 χρηματικό κατάλογο που αφορούν τέλη ταφής έτους 2013.
Θέματα Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης)
7. Παράταση προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π) / Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) Δήμου Αμαλιάδας Ν. Ηλείας».
Παράταση για τα μειωμένα πρόστιμα του ΚΤΕΟ για όσους είναι εκπρόθεσμοι
01.10.15 12:37
Παράταση για τα μειωμένα πρόστιμα του ΚΤΕΟ για όσους είναι εκπρόθεσμοι
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό ότι λόγω της ανάγκης για την διασφάλιση της εξυπηρέτησης από τα ΚΤΕΟ της χώρας των ιδιοκτητών οχημάτων που όφειλαν να προσκομίσουν αυτά έως και τις 30-09-2015 για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου στα πλαίσια υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση για μειωμένο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου, καθώς και για την αποφυγή κατά το δυνατό, προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ λόγω συνωστισμού οχημάτων δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη 20-10-2015 από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) έως τις 30/6/2014 και έπρεπε να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.
Κατά λοιπά ισχύουν οι λοιπές προθεσμίες που είχαν ορισθεί προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις, που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή και έχουν ως εξής:
Α. Τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
Β. Τα οχήματα για τα οποία έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.
Για παράδειγμα για ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ το προβλεπόμενο τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου πέραν των 6 μηνών είναι 65 ευρώ, θα καταβληθεί τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου 33 ευρώ εφόσον προσκομιστεί στις ανωτέρω ημερομηνίες.
Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προσκομίσουν τα οχήματά τους στις προαναφερθείσες ειδικές ημερομηνίες, αλλά διενεργήσουν τον τεχνικό έλεγχο μετά τις καταληκτικές προθεσμίες των τριών περιπτώσεων και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (μέχρι τις 31/12/2015), τότε θα καταβάλουν το ανάλογο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου. Δεν θα τους επιβληθεί όμως το πρόστιμο των 150 ευρώ που προβλέπεται από 1-1-2016 για όσους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι πάνω από έξι (6) μήνες εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2621363103, 2621363704
Τσίπας  Θεόδωρος
Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας
Τμήμα ΚΤΕΟ
Συντριάδα Τ.Κ. 27100, ΠΥΡΓΟΣ
email. : thtsipas@ilia.pde.gov.gr
Διανομή ρούχων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
01.10.15 6:56
Διανομή ρούχων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη μοιράζει σήμερα (ήδη ξεκίνησε) και αύριο, ρούχα για όλες τις ηλικίες, προσφορά από τους συνανθρώπους μας.
Επίσης θα μοιράσει 160 γυναικεία ζεύγη παπούτσια προσφορά του καταστήματος του Βασιλείου Παναγόπουλου.
Καλούνται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από όλη την Ηλείας να προσέλθουν στα γραφεία της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης στην Αμαλιάδα, επί της οδού Θεμιστοκλέους 28, από τις 9:30 το πρωί και μέχρι τις 12:00 μ.
Συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αμαλιάδας με τις νηπιαγωγούς
01.10.15 4:26
Συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αμαλιάδας με τις νηπιαγωγούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας κάλεσε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς και προϊσταμένες των  Νηπιαγωγείων της περιοχής μας σε συνάντηση ενημέρωσης και συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία μας σχετικά με τη λειτουργία τους ( τμήματα, αριθμός νηπίων, φοίτηση, ελλείψεις κ.λ.π.) την Τρίτη  29 Σεπτεμβρίου 2015 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και απαιτήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Νηπιαγωγεία. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται στα εξής:
Ίδρυση περισσότερων ολοήμερων νηπιαγωγείων με κατάλληλες κτιριακές υποδομές για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, που να ανταποκρίνονται στις βιολογικές και παιδαγωγικές ανάγκες της ηλικίας αυτής.
Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
Μείωση διδακτικού ωραρίου των προϊσταμένων ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.
Άμεση μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας, το οποίο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο.
Να γίνουν τροποποιήσεις στο Π.Δ. 200/1998 σύμφωνες με το χαρακτήρα της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις οποίες να καθορίζονται με ακρίβεια θέματα σχετικά με τη φοίτηση των νηπίων, τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε περίπτωση που αυτή είναι ελλιπής, τη βεβαίωση φοίτησης κ.ά.
Στελέχωση των Νηπιαγωγείων με μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών που θα εργάζονται με νομικά κατοχυρωμένο ωράριο και με καθήκοντα που θα αφορούν άμεσα στην εκπαιδευτική πράξη.
Η ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του.
Να οριστεί ο αριθμός παιδιών ξεχωριστά για κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου με βάση τις ιδιαιτερότητες του (ειδικές ανάγκες, αλλοδαποί, Ρομά κλπ) και με βάση τα κριτήρια του ΟΣΚ για τον χώρο σε τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να αντιστοιχεί σε κάθε παιδί. Αυτό να γίνει με ευθύνη, συνεργασία και δέσμευση του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε, της Σχολικού Συμβούλου και της Διοίκησης.
Τέλος αποφασίστηκε τα μέλη του Δ.Σ. να μεταφέρουν τα αιτήματα των Νηπιαγωγών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καθώς και στη Δημοτική Αρχή ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.
Σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 στην Ηλεία
01.10.15 4:00
Σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 στην Ηλεία
- Έναρξη εργασιών 2ου Συνεδρίου Ποιότητας Ελαιολάδου στο Κατάκωλο
- Συνεδρίαση στο Δασαρχείο Πύργου της επιτροπής κρίσεως ικανότητας νέων κυνηγών
- Έναρξη μαθημάτων στα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαλιάδας «Έλισσα»
- Διενέργεια εξετάσεων για τους ασκούμενους δικηγόρους της Ηλείας
- Ξεκινά η λειτουργία των νέων εκδοτηρίων στο λιμάνι της Κυλλήνης
- Σεμινάριο στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου Σεμινάριο με τίτλο: «Τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το σκάκι στα παιδιά» από τον κ. Μιχάλη Σιγούρο
- Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας
- Σε ισχύ το νέο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
- Σεμινάριο σκακιού στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Αγιο Δημήτριο, Κέντρο, Αγιο Ηλία, Καλαθάς και Κολοκυθά Δήμου Ήλιδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Έναρξη χειμερινού ωραρίου για τα εμπορικά καταστήματα της Ηλείας
- Εκδήλωση από το ΚΑΠΗ Αμαλιάδας στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της τρίτης ηλικίας
- Συνάντηση χορευτικών του Συλλόγου Ποντίων Ηλείας
- Τέλεση αγιασμού και εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο ΚΑΠΗ Ανδραβίδας
- Διανομή ειδών ένδυσης από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της στην Αμαλιάδα
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δημαρχείο Κυλλήνης
- Έναρξη χειμερινού ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Ηλείας
Ξεκίνημα μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου
- Προσωρινή διακοπή νερού στο Φασκομηλιά Φιγαλείας
- Συνάντηση στην ΕΛΜΕ Ηλείας για τον προγραμματισμό προβολής ταινιών στις «Κινηματογραφικές βραδιές»

- Έναρξη 2ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία
- Έναρξη μαθημάτων Τάε Κβο Ντο και Κρος Κικ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου
Έναρξη μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου
30.09.15 13:39
Έναρξη μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου
Αύριο Πέμπτη 1-10-2015, στις 5.15 μ.μ. ξεκινάει για 4η χρονιά το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ. Με 38 εθελοντές θα βοηθήσει κι εφέτος 160 μαθητές φτωχοποιημένων οικογενειών από τα Λύκεια των Δήμων: ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ.
Στο χώρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου θα συγκεντρωθούμε 38 εθελοντές και 170 μαθητές με τους γονείς τους όπου θα τους δοθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων και θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός.
Τα καταφέραμε κι εφέτος παρά τις δυσκολίες και την αποτρόπαια σιωπή πολλών...
*Παρά την "αδιαφορία" 100άδων μόνιμων εκπαιιδευτικών... [Είναι μαζί μας μόνο 5 από τους 100άδες διορισμένους στα Γυμνάσια και Λύκεια των 3 Δήμων που βοηθάμε τα παιδιά τους!...]
*και παρά τις απαγορεύσεις ιδιοκτητών φροντιστηρίων... [προσλαμβάνουν άνεργους εθελοντές για 3-4 ώρες διδασκαλία την εβδομάδα, απαγορεύοντάς τους να συμμετέχουν στη ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...
ΕΜΕΙΣ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ πάλι !!!
Τα ονόματα των εθελοντών της χρονιάς αυτής:
ΕΙΜΑΣΤΕ 38!!!...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 4ο "ΤΑΞΙΔΙ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.... τη σχολική χρονιά 2015-2016
Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς! ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ οποιασδήποτε ειδικότητας, για να διδάξει έμπρακτα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!...
* για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ...
* για να βοηθήσει να ανακτηθεί Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!...
Μαθήματα θεάτρου στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
30.09.15 13:09
Μαθήματα θεάτρου στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών του τμήματος Μαθημάτων Θεάτρου του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου.
Όσοι πιστεύουν στη γλώσσα του θεάτρου και στις δημιουργικές τους δυνατότητες μπορούν να έρθουν μαζί μας!
Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να μοιραστούμε ένα όνειρο επί σκηνής!
Συντονιστής θα είναι ο σκηνοθέτης Φλώρος Βασίλειος.
Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας: Οικοτουριστική Διαδρομή Ήλιδας - Ολυμπίας
30.09.15 12:31
Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας: Οικοτουριστική Διαδρομή Ήλιδας - Ολυμπίας
Η ανάδειξη και η χάραξη του ορεινού μονοπατιού στο οποίο αναφέρεται ο Παυσανίας* και το οποίο εξυπηρετούσε την επικοινωνία μεταξύ της Αρχαίας Ήλιδας (διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων) και της Αρχαίας Ολυμπίας (το ιερό στο οποίο ετελούντο οι Αγώνες), θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 6 το απόγευμα, στο TAE KWON DO (αίθουσα VIP), στο Παλαιό Φάληρο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του Sports Education Festival.
Την παρουσίαση της οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας Ολυμπίας θα κάνει ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος (μελετητής αρχιτέκτονας μηχανικός).
Ο κ. Τίτος Αθανασιάδης (δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας) θα μιλήσει σχετικά με τον Ολυμπισμό και την Εκεχειρία.
Ο κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης (δάσκαλος-M.Ed, Νομικός Πρόεδρος του Δ.Σ της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων –Greekteachers) θα αναπτύξει το θέμα: Νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό:
Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης (πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων) και ο κ. Σπύρος Ανδριόπουλος (Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ, μαραθωνοδρόμος)
Την εκδήλωση θα κλείσει δρώμενο της κας Πηνελόπης Γαϊτη από την ομάδα “Εν Φλω” της Φλώρινας με θέμα: “Πρέπει να βαδίσεις στο μονοπάτι, για να αφουγκραστείς και ν’ ανασάνεις- Breath”
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Sports Education Festival (2 -3 και 4/10/2015) θα υπάρχει περίπτερο της Συμπολιτείας Ολυμπίας στο διάζωμα του Σταδίου καθώς και έκθεση ζωγραφικής από την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» και από μέλη του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
* O Παυσανίας στα Ηλιακά αναφέρει: «Πύλου δε της εν τη Ηλεία δήλα τα ερείπια κατά την εξ Ολυμπίας εστίν ες Ήλιν ορεινήν οδόν, ογδοήκοντα δε στάδια ες Ήλιν από της Πύλου» Παυσανίας (VI 22,5). Δηλ: Τα ερείπια της ηλειακής Πύλου είναι φανερά στον ορεινό δρόμο από την Ολυμπία για την Ήλιδα∙ η Ήλιδα απέχει από την Πύλο 80 στάδια (80Χ180μ.=14,5 χλμ) Μτφρ. ΓΑΠ.
Ο Δήμος Ήλιδας για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
30.09.15 12:28
Ο Δήμος Ήλιδας για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ήλιδας τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών παραλαμβάνουν Αιτήσεις και Δικαιολογητικά για τους δικαιούχους Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών με χαμηλό συνολικό εισόδημα.
Δικαιούχοι:
Είναι οι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε., εφόσον το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο (πραγματικό ή τεκμαρτό) οικογενειακό εισόδημά τους, έτους 2014
δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ (ενίσχυση 600 ευρώ)
ή δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ (ενίσχυση 300 ευρώ).
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1.Βεβαίωση, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχούς διαμονής του δικαιούχου σε συγκεκριμένη περιοχή (εκδίδεται από το δήμο, με δικαιολογητικό τα εκκαθαριστικά σημειώματα των δυο τελευταίων ετων 2014 & 2015),
2. Εκκαθαριστικό Σημείωμα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του Οικονομικού Έτους 2015 (αφορά εισοδήματα 1/1-31/12 έτους 2014),
3. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας,
4. Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης.
Τέλεση αγιασμού στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας
30.09.15 3:10
Τέλεση αγιασμού στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας
Το μεσημέρι της Τρίτης τελέστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμαλιάδας - Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο και τον π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο.
Διανομή ειδών ένδυσης από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
29.09.15 17:40
Διανομή ειδών ένδυσης από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την 1και2 Οκτωβρίου,θα μοιράσει ρούχα για όλες τις ηλικίες,προσφορά από τους συνανθρώπους μας.
Επίσης θα μοιράσει 160 γυναικεία ζεύγη παπούτσια προσφορά του κατ/τος
Κου. Βασιλείου Παναγόπουλου.
Καλούμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από όλο το Νομό να προσέλθουν στα γραφεία μας στην Αμαλιάδα Θεμιστοκλέους 28 και ώρα 9.30-12 π.μ.

Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών Αμαλιάδας ΣΥΡΙΖΑ
29.09.15 14:05
Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών Αμαλιάδας ΣΥΡΙΖΑ
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας, θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους και όσες αναγνώρισαν τη δύσκολη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης και με την ψήφο αλλά και τη φυσική τους παρουσία συμπαραστάθηκαν και υποστήριξαν τον εκλογικό αγώνα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια συνέχεια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για μια ανάπτυξη όχι εις βάρος των πολλών, αλλά με κοινωνικό πρόσημο, που θα ενισχύει και θα προστατεύει τα αδύναμα τμήματα της κοινωνίας μας.
Σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί!
Επίσκεψη Δημάρχου Ήλιδας Στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
29.09.15 12:29
Επίσκεψη Δημάρχου Ήλιδας Στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 29-09-2015, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Αξιοποίησης Περιουσίας κ. Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.
Οι τρείς άνδρες συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Ήλιδας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά και στην ολοκλήρωση του παλιού.
Ιδιαίτερα στάθηκαν στην παράταση που ζητούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
29.09.15 10:04
Σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας
Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πηνειού με θέμα:
«Παρουσίαση των προτάσεων της εταιρείας «Πλειάς Ε.Π.Ε.» για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Νομό Ηλείας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83