banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
18.11.20 20:21
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
(Σταυροπούλου Γιάννα, Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας)
Η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας. Η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας έχει μειωθεί και ένας από τους λόγους που συμβαίνει, είναι o φόβος να επισκεφτούν οι εθελοντές τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό οι αιμοδότες να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο χώρο που αιμοδοτούν.
Γι' αυτό θα ήθελα να ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Δ.'Hλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας από Πέμπτη 19/11/2020 προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας Αμαλιάδας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας στο ισόγειο του κτηρίου,καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή 9:00-13:30.
Τις απογευματινές ώρες 17:00-19:30 καθώς και Σαββατοκύριακα οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Για την μετακίνηση προς τους χώρους αιμοδοσίας θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 στη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ή να σταλεί μήνυμα στο 13033 με κωδικό 1. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού όπως πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία ,αιματολογικοί, ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται την βοήθειά μας έμπρακτα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.
Παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να χαρίσουν ζωή μέσα από μια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά. Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τηλ.επικοινωνίας:2622360228 .
Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας
18.11.20 16:42
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Η νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας
Με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τις επικρατούσες συνθήκες από τον covid -19 o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Σύμβουλος Επιχειρήσεων εν αποστρατεία αξιωματικός της Π.Α και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας προχώρησε χθες στην παρακάτω δήλωση:
«Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δουλεύω να ζω και να αναπνέω για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό κάνει δύσκολο από την πλευρά μου τον χειρισμό της κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία, και του δεύτερου γενικού απαγορευτικού ονομαζόμενου ως lockdown.
Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνουμε μια παύση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αβεβαιότητα, ανησυχία και στασιμότητα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Οι προτεραιότητές μας αλλάζουν όπως και οι συνήθειές μας…
Καθώς η επιβίωση γίνεται απόλυτο ένστικτο είμαστε όλες και όλοι παρόντες σε μια κρίσιμη περίοδο για να γράψουμε την δική μας ιστορία στις αρχές του 21ου αιώνα. Μέσα από έναν πόλεμο που όπως όλοι οι πόλεμοι μέχρι τώρα έτσι και αυτός θα μας αφήσει πληγές.
Είναι ακριβώς η περίοδος που συνειδητοποιώ ότι η ΥΓΕΙΑ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τα κρούσματα της πανδημίας δεν είναι πλέον απρόσωπα. Κάποιος φίλος γύρω μας κάποιος συνάδελφος ή συγγενείς έχει νοσήσει η ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευτεί ή νοσηλεύεται ακόμη σε ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό.
Το αυτονόητο να δίνω το χέρι μου για μια χειραψία αντικαταστάθηκε και αυτό με τις αγκωνιές!....
Μοναξιά και στέρηση της ελευθερίας μας Ποιος το περίμενε;
«Στον άτιμο αλλοπρόσαλλο τούτο κόσμο,
ζουν μερικές θεμελιακές αρχές
οι περισσότερες γεννήθηκαν στην Ελλάδα,
δύο οι πιο τρανές :
η λευτεριά και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων»
Νίκος Καζαντζάκης
Οφείλω ωστόσο να ελπίζω. Να χαμογελώ και να ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών κερδίζοντας όπως όλοι μας τη μάχη της υπομονής και της επιμονής… Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι το 2020 θα κλείσει αισιόδοξο!
Κάλεσμα για αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
18.11.20 13:45
Κάλεσμα για αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
H αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας. Η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας έχει μειωθεί και ένας από τους λόγους που συμβαίνει, είναι o φόβος να επισκεφτούν οι εθελοντές τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό οι αιμοδότες να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο χώρο που αιμοδοτούν. Γι' αυτό θα ήθελα να ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Δ.'Hλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας από Πέμπτη 19/11/2020 προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας Αμαλιάδας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας στο ισόγειο του κτηρίου,καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή 9:00-13:30. Τις απογευματινές ώρες 17:00-19:30 καθώς και Σαββατοκύριακα οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Για την μετακίνηση προς τους χώρους αιμοδοσίας θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 στη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ή να σταλεί μήνυμα στο 13033 με κωδικό 1. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού όπως πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία ,αιματολογικοί, ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται την βοήθειά μας έμπρακτα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να χαρίσουν ζωή μέσα από μια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά. Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τηλ.επικοινωνίας:2622360228 Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο.
Σταυροπούλου Γιάννα- Βιοπαθολόγος
Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας
H θέση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
18.11.20 13:03
H θέση του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Η θέση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.Φ.Ι.Ν.Α.) παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση της στελέχωσης, ενίσχυσης και ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Νομού.
Ο Σύλλογος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις για να παρεμβαίνει, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, διασφαλίζοντας κεκτημένα και αυτονόητα .
Τα τελευταία γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και έχουν κινητοποιήσει όλα τα μέλη μας. Με ψυχραιμία, και συναισθανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναζητούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις που αφενός δεν πλήξουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, αφετέρου θα είναι στην κατεύθυνση στήριξης της υγειονομικής περίθαλψης στο Νομό.
Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε προσωπικές διαφορές , μίση και έριδες να υπερσκελίσουν τον αγώνα που καταβάλλεται για την παραμονή και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Επικροτούμε σαν Σύλλογος και θα συμμετέχουμε στις ενέργειες που προγραμματίζονται για την άδικη απόφαση μετακίνησης προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Νοσοκομείου του Πύργου. Θα επιδιώξουμε μέσα από διάλογο και συνεννόηση να επιλυθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση. Καλούμε σε συνεργασία και άμεση κινητοποίηση όλους τους φορείς, προκειμένου να συντονιστούν με τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και από κοινού να αγωνιστούν για να αρθεί η άδικη αυτή απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας.
Ο Σύλλογος είναι και θα είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις, αρωγός και προασπιστής των συμφερόντων του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, διασφαλίζοντας την παραμονή και σωστή λειτουργία του.
Ολοκλήρωση διαδικτυακού εργαστηρίου από το Κέντρο Πρόληψης
18.11.20 12:57
Ολοκλήρωση διαδικτυακού εργαστηρίου από το Κέντρο Πρόληψης
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17/11/2019 το διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς και παιδιά Γ΄ και Δ΄ δημοτικού με τίτλο το Γονεοτροφείο.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρεις συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων μας δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ιδιαίτερη σχέση γονιού και παιδιού με ένα τρόπο διαφορετικό και διασκεδαστικό.
Μέσα σε αυτές τις τρεις συναντήσεις με τη βοήθεια ενός παραμυθιού, οι γονείς μαζί με τα παιδιά δημιούργησαν, γέλασαν και αξιοποίησαν τη φαντασία τους δημιουργώντας τη δική τους μοναδική ιστορία.
Ολικό λίφτινγκ στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου -Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας
18.11.20 12:48
Ολικό λίφτινγκ στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου -Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας
Υπεγράφησαν, το πρωί της Τετάρτης, τρεις συμβάσεις από το Δήμο Ήλιδας, που αλλάζουν την εικόνα και λειτουργικότητα του Μπεκιάρειου Πνευματικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου κι επίσης δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία βρεφονηπιακών σταθμών σε δυο παιδικούς σταθμούς – 1ος και Τσιρώνιος - της Αμαλιάδας.
Οι συμβάσεις υπογράφηκαν, για το Μπεκιάρειο, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Φουντά και τους παιδικού σταθμούς, από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργο Μπακέλα, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκου, της Γενικής Γραμματέας Νίκης Κοκκαλιάρη και του προέδρου της Τ.Κ. Χαβαρίου Παναγιώτη Ρούνη. Στις δηλώσεις τους τόσο ο κ Φουντάς, όσο και ο κ. Μπακέλας, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αφού, σε ότι αφορά το κτίριο στο Χάβαρι, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που πλέον υλοποιείται και βέβαια, αναφορικά με τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στην Αμαλιάδα, λύνονται προβλήματα και παράλληλα δημιουργούνται δομές που θα διευκολύνουν αρκετές οικογένειες στην πόλη.


Αλλάζει εικόνα το Μπεκιάρειο
Το έργο που θα αλλάξει οριστικά την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει το Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, έχει χρηματοδότηση 31 χιλ. ευρώ με χρόνο περαίωσης των εργασιών τους 8 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Φουντάς : «το κτίριο που στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, είναι εδώ και καιρό κλειστό αφού αντιμετώπιζε μια σειρά προβλημάτων που κατέστη τη λειτουργία του αδύνατη. Με χρήματα από τη ΣΑΤΑ και τους ΚΑΠ θα υλοποιηθούν μια σειρά έργων που θα αλλάξουν οριστικά την εικόνα και θα το καταστήσουν λειτουργικό. Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου που τώρα υλοποιείται». Στις δηλώσεις της η κ. Νίκη Κοκκαλιάρη ανέφερε : «Το εμβληματικό κτίριο της Κοινότητας Χαβαρίου επιτέλους θα πάρει τη μορφή και την λειτουργικότητα που του αρμόζει. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και σε σύντομο χρόνο θα παραδοθεί στους κατοίκους της κοινότητας. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι όταν βλέπουμε τα αιτήματα των κατοίκων του Δήμου γίνονται πραγματικότητα». Τέλος ο κ. Παναγιώτης Ρούνης είπε : «Τα προβλήματα στο κτίριο ήταν γνωστά από το 2014. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πως τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί εντός του 2015. Δυστυχώς θα έπρεπε να αλλάξει η ηγεσία του Δήμου για να φτιαχτεί το Πνευματικό κέντρο της κοινότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αμαλιάδα
Η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για να λειτουργήσουν οι δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί στα κτίρια που στεγάζονται, ο 1ος και ο Τσιρώνειος παιδικός σταθμός Αμαλιάδας, είναι συνολικής χρηματοδότησης 90 χιλιάδων ευρώ με χρόνο περαίωσης τους 4 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Μπακέλας : «Θα έπρεπε ο Δήμος Ήλιδας να εναρμονιστεί με το Προεδρικό Διάταγμα και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις υποδομές για τη λειτουργία των δυο συγκεκριμένων βρεφονηπιακών σταθμών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους ανάδοχους και σε τέσσερις μήνες θα διαθέτουμε τους νέους μας σταθμούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα στηρίξει τις οικογένειες της Αμαλιάδας».
Ορκωμοσία του νέου προέδρου της Κοινότητας Αγίας Μαύρας
18.11.20 7:12
Ορκωμοσία του νέου προέδρου της Κοινότητας Αγίας Μαύρας
Στο Δημαρχείο στη Γαστούνη ορκίστηκε χθες το πρωί, ενώπιον του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας.
Υποδεχόμενος τον νέο πρόεδρο στα καθήκοντά του ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά του τον απερχόμενο πρόεδρο κ.Βασίλη Γεωργόπουλο, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον Γεώργιο Σταθόπουλο και του εύχομαι επιτυχία στο έργο του. Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο στην κοινωνία με άριστη επαγγελματική σταδιοδρομία και με κοινωνική δράση αρκετά μεγάλη. Ο Λιμενάρχης, όπως τον θυμόμαστε όλοι, σήμερα αφήνει τον λιμένα και πιάνει το τιμόνι του καραβιού της Αγίας Μαύρας για να το πάει εκεί που πρέπει. Να μου επιτρέψεις να αναφερθώ στο Λαογραφικό Μουσείο του οποίου θα αυξήσουμε περαιτέρω τη δράση και τη συλλογή των λαογραφικών αντικειμένων αφού μαζί με σένα και μένα πρόεδρε θα είναι και ο δημιουργός του Μουσείου ο Γρηγόρης Γιαννακόπουλος.
Σου εύχομαι πρόεδρε να έχεις επιτυχία στο έργο σου. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι αψεγάδιαστη, θα είναι άριστη»
Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας κ. Γιώργος Σταθόπουλος συγκινημένος δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω πρόεδρος στο χωριό μου την Αγία Μαύρα και θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των χωριανών μου και του δημάρχου μας Ανδρέα Μαρίνου, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλα τα προβλήματα του χωριού. Και ξέρω ότι από δω και στο εξής, όπως έκανε και πριν θα βοηθήσει να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό».
Πολιτική Δήλωση Νίκου Διαμαντόπουλου σχετικά με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
17.11.20 15:45
Πολιτική Δήλωση Νίκου Διαμαντόπουλου σχετικά με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Αναρωτιέμαι… ποιο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κλείνει; Αυτό που θα έσωζε ο κ. Λυμπέρης; Το Νοσοκομείο που θα έκανε πρότυπο και με εφημερίες σε καθημερινή βάση και μάλιστα μέσα σε λίγο καιρό; Ακριβώς γι’ αυτό εξάλλου, δεν τον ψήφισε ο λαός της Ήλιδας, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε προ ημερών;
Κι όμως, ως γνωστόν, «οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες». Και παρά τα μεγάλα λόγια της προεκλογικής περιόδου, ο Δήμαρχος και η δημοτική Αρχή Ήλιδας, βρέθηκαν μπροστά στην πιο μεγάλη ευκαιρία. «Ευκαιρία»… που ούτε ποτέ θα μπορούσαν να φανταστούν. Ναι, την πανδημία του Κορωνοϊού που απ’ όλη την Ελλάδα, «έσκασε» πρώτα στη δική μας περιοχή χτυπώντας… την πύλη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Όλη η Ελλάδα ασχολούνταν με την περιοχή μας, με την Αμαλιάδα και τη Νοσηλευτική Μονάδα, να γίνονται το «επίκεντρο» του ενδιαφέροντος στη χώρα, για μέρες. Θα περίμενε κανείς, από μια Δημοτική Αρχή, όπως αυτή της Ήλιδας, υπό τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη που προεκλογικά και απολύτως ορθά, έκανε σημαία της, την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να αξιοποιήσει στο έπακρον αυτή τη συγκυρία… μαζί με τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τούτη την κρίση. Το τι τελικά πέτυχε, το βλέπουμε. Όταν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις μια τέτοια ευκαιρία και συγκυρία εξασφαλίζοντας την έλευση ιατρών και τη στελέχωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με ιατρικό προσωπικό, από ‘κει και πέρα είναι προφανές, ότι δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά. Ο Δήμαρχος Ήλιδας προδήλως και είναι υπόλογος, τόσο για τις προεκλογικές -αλλά εν τέλει δίχως αντίκρισμα- εξαγγελίες, όσο και για την πολιτική ανεπάρκεια που απεδείχθη περίτρανα και μάλιστα στα κρίσιμα.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, αν και ποτέ δεν εξελέγη με τ’ όνομά του, αλλά πάντοτε… με κομματική στήριξη, «έχτισε» την πολιτική του σταδιοδρομία, σε δυο σημεία: ΝΑΙ στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ΟΧΙ τα σκουπίδια στην Τριανταφυλλιά. Μετά από θητείες επί θητειών, φτάσαμε να έχουμε μια Αμαλιάδα χωρίς Νοσοκομείο και με τα απορρίμματα στην Τριανταφυλλιά! Για δες τελικά καμιά φορά, τι παιχνίδια παίζει η ιστορία…

Με τιμή
Νικόλαος Διαμαντόπουλος
Επικοινωνιολόγος - Πρώην Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας

Χρηματοδοτεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα «πράσινα σημεία» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
17.11.20 15:38
Χρηματοδοτεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα «πράσινα σημεία» η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας
Με 3,5 εκατ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» χρηματοδοτεί η Περιφέρεια τη δημιουργία πράσινων σημείων στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.
Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους εκδόθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Δυνητικοί Δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων που ξεκινά από τις 23 Νοεμβρίου 2020, είναι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και να υλοποιηθούν οι δράσεις που προβλέπονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, ώστε να προωθηθούν οι πολιτικές για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων’
Πράσινα Σημεία είναι οι οργανωμένοι χώροι, διαμορφωμένοι από κάθε Δήμο, οριοθετηµένοι και µε κατάλληλη υποδομή, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα (π.χ. χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια) ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό). Στη συνέχεια τα υλικά αυτά προωθούνται είτε για ανακύκλωση, είτε για επαναχρησιμοποίηση.
Η χρηματοδότηση αφορά σε βασικές υποδομές για την δημιουργία Μεγάλων Πράσινων Σημείων, Μικρών Πράσινων Σημείων, Γωνιών ανακύκλωσης, προμήθειες εξοπλισμού για τη λειτουργία των ανωτέρω. Επίσης, οι προτάσεις των Δήμων μπορούν να περιλαμβάνουν αγορά γης, έργα αρχαιολογίας, αποκατάστασης κτλ.
Έργα ανάπλασης και αποκατάστασης σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
17.11.20 15:33
Έργα ανάπλασης και αποκατάστασης σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του πολίτη από τη πρώτη στιγμή της θητείας της. Στόχος του Δημάρχου κ. Λέντζα Γ., των Αντιδημάρχων, και των Εντεταλμένων Συμβούλων είναι η εξυπηρέτηση των Δημοτών, και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.
Τα συνεργεία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης καθημερινά, με την παρουσία των Αντιδημάρχων, πραγματοποιούν καθαρισμό ρεμάτων, ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδικών δικτύων, εργασίες κλαδέματος δέντρων και κοπής χόρτων, καθαρισμό δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων, αλλά και κτιρίων του Δήμου, με αποτέλεσμα την άμεση αισθητική αναβάθμισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου έχει εφοδιάσει τα συνεργεία του Δήμου με εξοπλισμό για ασφάλεια στις εργασίες που πραγματοποιούν.
Τεστ για Covid - 19 στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
16.11.20 13:50
Τεστ για Covid - 19 στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Προληπτικός έλεγχος μοριακής ανίχνευσης για τον Covid - 19 πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, για τους εργαζόμενους στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Ο δειγματοληπτικός έλεγχος, έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμ. Υγιεινής και Επιδημιολογίας), για τη διενέργεια μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Εντάχθηκε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, τα οποία εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο σε όλες τις Υπηρεσίες, για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που προσέρχονται στις Διευθύνσεις της Π.Ε Ηλείας, για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.
Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη και ελήφθησαν περισσότερα από 60 δείγματα. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν παρών στον έλεγχο, ενημερώθηκε από τον γιατρό Λεωνίδα Γούδα και τη νοσηλεύτρια Αθηνά Μπακοπούλου για την διαδικασία, και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και τη συνεργασία.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα είναι διαθέσιμα εντός των επόμενων δυο ημερών και η ενημέρωση θα γίνει στους άμεσα ενδιαφερόμενους, και μόνο αν κάποιο τεστ είναι θετικό.
Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών έτους 2020
16.11.20 13:38
Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών έτους 2020
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό ότι όλοι οι μελισσοκόμοι του νομού μας, οφείλουν να δηλώσουν τον αριθμό των κυψελών που έχουν στην κατοχή τους και είναι έτοιμες για διαχείμαση έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Εξαιρούνται όσοι μελισσοκόμοι θεωρήσουν το Μελισσοκομικό τους Βιβλιάριο κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και της 31ης Δεκεμβρίου.
Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, προτείνεται ισχυρά για το τρέχον έτος, η αίτηση - δήλωση κατεχόμενων κυψελών να υποβληθεί με ψηφιακό τρόπο, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Για την ψηφιακή υποβολή ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν την διαδρομή:
minagric.gr > Ψηφιακές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονική Αίτηση Μελισσοκομικού Μητρώου
Στο site δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες τόσο για την εγγραφή στο σύστημα όσο και για τον τρόπο υποβολής της δήλωσης. Επιπρόσθετα, λειτουργεί τηλεφωνική υποστήριξη στη χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.
Σε περίπτωση αδυναμίας ψηφιακής υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στην υπηρεσία μας (κατόπιν συνεννοήσεως) τη σχετική αίτηση - δήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής και Υλοποίησης ΠΑΑ της Υπηρεσίας και συγκεκριμένα στο e-mail: mflevo@ilia.pde.gov.gr και στο τηλέφωνο 26213 60132.
Έγκριση Χρηματοδότησης Προτεινόμενου Έργου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
16.11.20 13:04
Την έγκριση της αίτησης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020 του έργου «Ηλεκτροφωτισμός της οδού Α. Καλφιώτη στη Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας», ενέκρινε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Π. Μηταράκης.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Ι. Λέντζας. τόνισε: «Προσπαθούμε να αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις προς όφελος των συνδημοτών μας. Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση του Δήμου μας, με έργα που θα προσδώσουν αναπτυξιακή διάσταση στον τόπο μας».
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ .
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
16.11.20 10:09
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 έως Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 συγκεκριμένες ώρες ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.
Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.
Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιες υπάλληλοι Χρυσούλα Γιαννοκώστα και Σταυρούλα Νικολοπούλου.
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 47ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
16.11.20 9:41
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 47ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 47ης Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιήσει μόνο Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μεμονωμένα-ατομικά ως εξής:
11:00π.μ. Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης
11:15 π.μ. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας κ. Αβραάμ Μπούρας
11:30 π.μ. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας
195η Επέτειος της Μάχης του Βαρθολομιού
15.11.20 18:13
195η Επέτειος της Μάχης του  Βαρθολομιού
Ο Δήμος Πηνειού και η Κοινότητα Βαρθολομιού τίμησαν την 195η Επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού και τους ήρωές της , μάχη η οποία έλαβε χώρα στο διάστημα από 9 έως 11 Νοεμβρίου 1825.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και το πρόεδρος της Κοινότητας Βαρθολομιού κ. Τάσος Πουλής, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορονοϊού, μετά την επιμνημόσυνη δέηση κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του Οπλαρχηγού Βέρρα. Εδώ που για μια ακόμη φορά επαναλήφθηκε το πνεύμα των Θερμοπυλών και οι αγωνιστές απέδειξαν την πίστη τους στην Ελευθερία του Γένους.
Αυτή την ιστορικής σημασίας μάχη και τους Ήρωές της τίμησε με μια λιτή τελετή ο Δήμος Πηνειού.
Ως μια ενίσχυση στην Ιστορική μνήμη του τόπου, ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος συνεχίζει να τιμά τους ηρωικούς προγόνους μας και πέτυχε ώστε να αναδειχθεί η σημασία της θυσίας αυτής, πανελληνίως, με την επίσκεψη πέρυσι του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου στο Δήμο Πηνειού.
Τηλεδιάσκεψη Γ. Λυμπέρη – Τ. Αντωνακόπουλου για την υγεία στην Ηλεία
15.11.20 17:11
Τηλεδιάσκεψη Γ. Λυμπέρη – Τ. Αντωνακόπουλου για την υγεία στην Ηλεία
«Απαραίτητο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας - Η δομή του Πύργου δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος ολόκληρου του νομού»

«Τοπικισμός και λαϊκισμός δεν θα περάσει. Συντασσόμαστε και δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για τον τόπο μας» συμφώνησαν οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας


Στη διαπίστωση πως το νοσοκομείο της Αμαλιάδας αποτελεί βασικό «γρανάζι» στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία και δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να διαταραχτεί η λειτουργία του, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν.
Αφορμή της, ήταν οι αποφάσεις των διοικήσεων του Γ.Ν. Ηλείας και της 6ης Υ.Π.Ε. σύμφωνα με τις οποίες μεταφέρονται από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε αυτό του Πύργου, 3 γιατροί και 20 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Αποφάσεις που ουσιαστικά βάζουν «λουκέτο» στην δομή υγείας της Αμαλιάδας, αλλά παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, δημιουργούν επικίνδυνα για την υγεία των Ηλείων προβλήματα, αφού σε καμία περίπτωση οι 270 κλίνες του Πύργου καθώς επίσης και η στελέχωση του συγκεκριμένου ιδρύματος σε προσωπικό, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.
Ξεκαθαρίζοντας πως «ο τοπικισμός και ο λαϊκισμός» δεν έχει καμία απολύτως θέση ανάμεσά τους, οι δυο δήμαρχοι, συντάχθηκαν στη «μάχη που θα δώσουν όλα τα μέτωπα με πρώτο αυτό της Υγείας», προκειμένου η Ηλεία να κερδίσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν. Επεσήμαναν πως από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, θα έπρεπε να έχει θωρακίστει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι τελευταία στιγμή να γίνονται «άτακτες κινήσεις πανικού» κλείνοντας το ένα νοσοκομείο για υποστελεχωθεί ένα άλλο. Στάθηκαν στους κινδύνους που, σίγουρα, θα φέρει αυτή η απόφαση, αφού όπως τόνισαν «υπάρχουν και εκτός covid 19 περιστατικά τα οποία θα πρέπει να εξετάσουν γιατροί» και από τη στιγμή που στον Πύργου θα «στραφεί όλος ο νομός τότε ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει». Κλείνοντας κάλεσαν τους αρμοδίους να επανεξετάσουν την απόφασή τους και αντί να κλείσουν ένα νοσοκομείου και να αφαιρέσουν 100 κλίνες από την Ηλεία, να στελεχώσουν και τα δυο ιδρύματα με τον απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό.


«Τοπικισμός και λαϊκισμός δεν θα περάσει»
Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε : «Νομιμοποιούμαστε οι δυο μας σήμερα να μιλάμε, γιατί συμμετείχαμε το 1995 στο τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο, που πήρε ομόφωνη απόφαση με όλες τιςπαρατάξεις του, να κατασκευαστεί στο Μεσολογγάκι ένα νοσοκομείο 350 κλινών, όσες δηλαδή και οι ανάγκες του νομού Ηλείας. Θέλαμε από τότε ένα νοσοκομείο που θα εξυπηρετούσε όλους τους Ηλείους και το κυριότερο, θα σταματούσε τα ταξίδια των ασθενοφόρων για την Πάτρα, αφού, συμφώνα με τον σχεδιασμό, μόνο τριτοβάθμιας ανάγκης περιστατικά θα έφευγαν εκτός νομού. Το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε δηλαδή, τη λειτουργία ενός νοσοκομείου που θα διέθετε όλες τις κλινικές και σε πλήρη ανάπτυξη. Αντ’ αυτού όλοι γνωρίζουμε τι και πώς έγινε, για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση».
Σήμερα, συνέχισε ο κ. Λυμπέρης : «και εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού πρέπει να μπουν τα πράματα στην πραγματική τους βάση. Η ιατρική είναι κυρίως πρόληψη. Τι γίνεται στην Ηλεία; Απολύτως τίποτα; Τι γίνεται με τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία; Ένας αχταρμάς. Η πρωτοβάθμια Υγεία περιπλανάται δεξιά και αριστερά και δυστυχώς ο κόσμος ταλαιπωρείται. Να σας πω ένα παράδειγμα. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, μετά από τη δωρεά, διαθέτει αξονικό τομογράφο. Με την τελευταία απόφαση της διοίκησης έφευγε ο ακτινολόγος. Οπότε οι αξονικές τομογραφίες θα γίνονταν στον Πύργο. Εάν πήγαινε κάποιος από την περιοχή στον Πύργο – πόσες άραγε τομογραφίες την ημέρα μπορεί να κάνει – θα του έλεγαν στην αρχή περίμενε και μετά θα τον έστελναν στην Αμαλιάδα. Αυτά τα πράγματα είναι φαρσοκωμωδίες».

«Να αναλάβουμε δράση»
Συμφωνώ απόλυτα με τον Δήμαρχο Πύργου, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης «πως από κοινού θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Όσοι πιστεύουν πως πρέπει να κλείσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και να μαζευτούν όλοι στον Πύργο, είναι μακριά νυχτωμένοι. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο. Εάν στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, πάνε όλοι οι Ηλείοι τότε οι ουρές θα φτάσουν στο … Μεσολογγάκι! Το νοσοκομείο του Πύργου, έχει μείνει τόσα χρόνια με έναν παθολόγο. Εγώ λέω να προστεθούν οι δυο της Αμαλιάδας. Με τρεις παθολόγους δεν φτιάχνεις κλινική και είναι κάτι που οφείλουν να ξέρουν όλοι».
Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος είπε «Έρχεται τσουνάμι και αυτό το βλέπουμε όλοι και οφείλουμε, να βοηθήσουμε. Όμως δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που νοσούν από τον κορονοϊό. Είναι και αυτοί με άλλες αιτίες που κινδυνεύουν να πεθάνουν και θα σώζονταν εάν οι δομές υγείας στο νομό μας κρατιόνταν στον ύψος των περιστάσεων. Σήμερα βρισκόμαστε σε άτακτη μάχη. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του πολέμου, χωρίς να έχουμε συνταχθεί. Παρ’ όλα αυτά θα πολεμήσουμε, αλλά την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα είναι σκληρά για … κάποιους». Κλείνοντας, ανέφερε ο κ. Λυμπέρης : «δεσμεύομαι, πως μετά τη λήξη αυτού του άτακτου πολέμου, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ηλεία να κερδίσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν, σε όλους τους τομείς. Τοποκισμός και λαϊκισμός μεταξύ εμένα και του Δημάρχου Πύργου, δεν πρόκειται να περάσει και από κοινού θα παλέψουμε για τον τόπο που όλοι ζούμε».

«Δεν έρχεται κανένας γιατρός σε ένα διαλυμένο σύστημα»
Αναφορικά με τις προσπάθειες που ο ίδιος έκανε για να στελεχώσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με γιατρούς ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, έως και σήμερα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει φέρει έναν γιατρό στην Ηλεία. Έτσι όπως, με ευθύνη δική τους, έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νομό μας, κανείς δεν έρχεται, όσες προκηρύξεις και να βγουν στον «αέρα». Εγώ πρωσωπικά έψαξα να βρω γιατρούς για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Κανείς όμως δεν μπαίνει σε ένα μη τακτοποιημένο και ελαττωματικό σύστημα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δημιουργήθηκε πριν 40 χρόνια, έχει «γεράσει» και επιβάλλεται να σχεδιαστεί από την αρχή. Αυτού του είδους οι κρίσεις, μας δείχνουν τις βάσεις που πρέπει να θέσουμε για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέσα στο νέο σύστημα θα πρέπει να μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης δίνει στους Δήμους τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά δυστυχώς ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί».

«Για τη μονάδα covid 19 στον Πύργο να επιστρατευθούν ειδικοί γιατροί»
Μιλώντας για την απόφαση να δημιουργηθεί μονάδα covid 19 στο νοσοκομείο του Πύργου, ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Γίνεται μια κίνηση να δημιουργηθεί μια μονάδα covid 19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Οι γιατροί που μπορούν να στελεχώσουν αυτή τη μονάδα – οι σχετικές ειδικότητες – είναι αναισθησιολογία και πνευμονολογία. Τώρα το γιατί δημιουργώ μονάδα και ο … εμπνευστής της λέει θα σας πάρω εκτός του πνευμονολόγου και τους παθολόγο, ακτινολόγο και 20 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού δεν το καταλαβαίνω. Τι ακριβώς θα κάνει αυτή η μονάδα η οποία δεν διαθέτει τις ειδικότητες αιχμής των ΜΕΘ δεν το αντιλαμβάνομαι. Αντί να φέρει συγκεκριμένους γιατρούς από όλη τη χώρα ή ακόμα και να τους επιτάξει, η επιλογή είναι να αποψιλωθεί χωρίς λόγο, μια μονάδα υγείας, να αφαιρεθούν κλίνες που χρειάζονται και τελικά να ταλαιπωρηθούν και σίγουρα κινδυνέψουν οι κάτοικοι του νομού. Για τη μονάδα covid 19 να επιστρατευθούν ειδικοί γιατροί που θα στελεχώσουν τη ΜΕΘ και όχι ότι μας ήρθε στο κεφάλι. Αυτοί που σήμερα έχουν τη ευθύνη του πολέμου με τον κορονοϊό κάνουν άτακτες κινήσεις πανικού. Σήμερα οφείλουν όλοι οι συνάδελφοι γιατροί να ριχθούν στη μάχη και για τα περιστατικά εκτός covid 19»


«Να μην ακούν τα … παραμύθια ότι δεν υπάρχει κορονοϊός»
Τέλος ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στους … αντιρρησίες. Τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην επικινδυνότητα του ιού. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, είπε «φωνάζω πως θα πρέπει να μην ακούμε τα παραμύθια από εκείνους του … ωραίους τύπους, που λένε πως δεν υπάρχει κορονοϊός. Υπάρχει ιός, είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, χτυπάει όλα τα συστήματα του οργανισμού, κάτι που τον κάνει θανατηφόρο. Το ποσοστό θνησιμότητας στις μικρές ηλικίες είναι μικρό, όμως με την αύξηση των κρουσμάτων τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο και το ποσοστό σε απόλυτους αριθμούς είναι τραγικό. Επομένως, αυτό που λέμε είναι όλοι μας είναι να τηρούμε τα μέτρα, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σε αυτή τη μάχη θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, ιδιώτες και νοσοκομειακού γιατροί. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα Κέντρα Υγείας με γιατρό ο οποίος θα δει το περιστατικό της γρίπης και θα δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. Εάν αύριο πάνε 1000 άτομα στο νοσοκομείο του Πύργου, όλο το σύστημα τινάχθηκε στο αέρα. Έστω και σήμερα θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας και οι διοικητές να ξαναδούν όλες τις παραμέτρους και να μην διαλύσουν το όποιο σύστημα περίθαλψης υπάρχει στο νομό μας».
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Καρδαμά
13.11.20 19:48
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Καρδαμά
Η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλούμενη τις "αντοχές της οικονομίας"συνεχίζει προκλητικά να αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών.Την ίδια στιγμή οι τιμές των αγροτικών προϊόντων φτάνουν στην κατανάλωση πανάκριβα και έτσι μια "χούφτα" βιομηχάνων μεγαλεμπόρων μεταποιητωνκερδοσκοπει με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών..
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες.
Να αποζημιωθούν όλοι οι καρπουζοπαραγωγοί και όχι μόνο το πρώιμο καρπούζι.
Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
Αναβάλλεται προσωρινά η πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας
13.11.20 12:38
Αναβάλλεται προσωρινά η πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας
Αναβάλλεται προσωρινά, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, η πεζοδρόμηση του κέντρου της Αμαλιάδας που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Μια απόφαση η οποία λήφθηκε υπό το βάρος των αυστηρών μέτρων της Κυβέρνησης, για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο κ. Λυμπέρης, το μέτρο της πεζοδρόμησης θα εφαρμοστεί, αμέσως μετά την άρση του lockdown, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.
Τις μέρες που θα μεσολαβήσουν, οι υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, θα προχωρούν τις εργασίες τοποθετώντας τα ενημερωτικά σήματα στους δρόμους όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αμαλιάδας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμήθεια των καλαίσθητων κατασκευών – ζαρντινιέρες – που θα τοποθετηθούν στις οδούς που θα περικλείουν το πεζοδρομημένο κομμάτι της πόλης.
Υπενθυμίζεται πως το πεζοδρομημένο κομμάτι της Αμαλιάδας περικλείουν οι οδοί Δεληγιάννη - Ρήγα Φεραίου – Πολυτεχνείου – 25ης Μαρτίου – Ιπποκράτους – Έλλης – Φιλελλήνων – Δαλιάννη, στις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Η προσωρινή πεζοδρόμηση θα διαρκέσει για δυο μέρες και στην συνέχεια το μέτρο θα είναι μόνιμο αφού με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 10 εκ ευρώ θα πλακοστρωθεί όλο το κέντρο της πόλης, θα υπογειοποιηθούν όλα τα εναέρια δίκτυα και γενικά θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της Αμαλιάδας. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη υποβληθεί και αναμένεται άμεσα να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Ανατολικού Κομματιού του Περιφερειακού Δρόμου της Αμαλιάδας, που θα ξεκινά από την οδό Καλαβρύτων, θα ενώνει το ΑΕΙ με το Νοσοκομείο της πόλης και θα καταλήγει στον Καρδαμά.

Σύλληψη και πρόστιμο για λειτουργία Γυμναστηρίου στον Πύργο
13.11.20 11:04
Σύλληψη και πρόστιμο για λειτουργία Γυμναστηρίου στον Πύργο
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως υπεύθυνος γυμναστήριο και είχε επιτρέψει την είσοδο σε αυτό δύο πελατών.
Σε βάρος του συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και σε βάρος της ιδιοκτήτριας του γυμναστηρίου πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39