ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
29.09.15 8:11
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας θα διεξαχθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Φωτόπουλου, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Σύνταξη προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015.
Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου: Αποκατάσταση βατότητας δρόμου Τοπικής Κοινότητας Βελανιδίου λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 25364/14-09-2015 απόφασης Δημάρχου Ήλιδας για την ανάθεση εργασίας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
Κατακύρωση δημοπρασίας του έργου: Συντήρηση πλατειών και πεζοδρόμων, ψήφιση διάθεση πίστωσης.
Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση πρόχειρου διαγωνισμού της προμήθειας:
Ανταλλακτικά ύδρευσης - Προμήθεια υδρομέτρων.
Έγκριση άσκησης ένδικου μέσου κατά της 158/2015 απόφασης Μονομελούς Εφετείου Πατρών.
Παροχή γνωμοδότησης άσκησης ένδικου μέσου κατά των αριθό 50 και 51/2015 αποφάσεων Λιμενικής Αρχής Κατακόλου.
Αίτημα έγκρισης δαπάνης δικηγόρου Αμαλιάδας κ. Δημητρίου Πιτσούνη.
Πρόσκληση Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ήλιδας
29.09.15 6:42
Πρόσκληση Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ήλιδας
Σας καλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου 76 του N. 3852/10 (ΦΕΚ Α’ 87/2010), στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, την 4η Οκτωβρίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 π.μ., προς συζήτηση και γνωμοδότηση για το εξής θέμα:
Τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) δήμου Ήλιδας
Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα τον Πρόεδρο της Επιτροπής.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη πρόσκληση την αμέσως επόμενη
(εργάσιμη) ημέρα Δευτέρα 5-10-2015, και ώρα 17.00 στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Η σχετική εισήγηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ήλιδας στη διεύθυνση http://www.dimosilidas.gr και είναι διαθέσιμη και σε έντυπη μορφή από το γραφείο Δημάρχου (Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, 2ος όροφος).
Ο λόγος που συντελεί στην κατεπείγουσα σύγκληση είναι η άμεση ανάγκη εκπόνησης τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων δεδομένου ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση μέσω διαδικτύου έχει ορισθεί από τις 24 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2015 και στη συνέχεια η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης πρέπει να καταθέσει τη γνώμη της στα αρμόδια όργανα του δήμου, δηλ. την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υποβληθεί εγκαίρως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας για την επίτευξη του στόχου ανακύκλωσης του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για το 2020 βάσει της Οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012.
Κοινή Δήλωση των Συλλόγων Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας και ΠΕ Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το θέμα της συγκρότησης εκλογικών συνεργείων
29.09.15 6:39
Κοινή Δήλωση των Συλλόγων Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας και ΠΕ Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το θέμα της συγκρότησης εκλογικών συνεργείων
Με αφορμή την τρίτη, σε ένα σχεδόν χρόνο, διαδικασία εκλογών από την έναρξη της θητείας της Νέας Περιφερειακής αρχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η επιμονή της σε διαδικασίες συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων από υπαλλήλους της ΠΔΕ με απροσδιόριστα κριτήρια επιλογής που απέχουν κατά πολύ από τις έννοιες ισότητα, διαφάνεια, συμμετοχικότητα, κοινωνική λογοδοσία[i] σύμφωνα με ότι διακήρυττε προεκλογικά.
Οι σύλλογοι Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας και ΠΕ Ηλείας της ΠΔΕ έγκαιρα (από το τέλος Αυγούστου) με έγγραφά τους είχαν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που διασφάλιζαν την επιτυχή διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, την αποφυγή επιλογής ημετέρων και αποκλεισμού υπαλλήλων, την χρηστή διοίκηση με τον ορισμό των άκρως απαραίτητων υπαλλήλων (λόγω θέσης, ειδικότητας, εμπειρίας, σαφής αναφοράς στις εγκυκλίους) από τη Διοίκηση και των υπολοίπων μέσω κλήρωσης μετά από αίτησή τους.
Οι σύλλογοι είχαν δεσμευθεί να μη συμμετέχουν τα μέλη των Δ.Σ. στις διαδικασίες επιλογής στελέχωσης των εκλογικών συνεργείων μέσω της κλήρωσης.
Οι παραπάνω προτάσεις των συλλόγων έμειναν αναπάντητες από την Περιφερειακή Αρχή και εφαρμόστηκε η συνήθης διαδικασία του ορισμού των μελών των εκλογικών συνεργείων με αδιαφανή κριτήρια επιλογής (εξαιρουμένων των υπαλλήλων που σαφώς περιγράφονται στις εγκυκλίους, π.χ. οδηγοί, ειδικότητες πληροφορικής κτλ) που κατά την άποψή μας αναπαράγει το πολιτικό μοντέλο που θεωρεί τις δημόσιες υπηρεσίες φέουδο και μέσο επίτευξης πελατειακών σχέσεων.
Σημειώνεται ότι το μοντέλο που πρότειναν οι σύλλογοι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Περιφέρεια Αττικής στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (εκλογές Ιανουαρίου 2015, δημοψήφισμα Ιουλίου 2015) και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
Όσον αφορά στους συναδέλφους μας τους καλούμε να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και να διεκδικήσουμε, με πνεύμα συναδελφικότητας, την ισονομία, την διαφάνεια και σε άλλα υπηρεσιακά θέματα που μας απασχολούν στη Δημόσια Διοίκηση.
29/09/2015
Τα ΔΣ των Συλλόγων Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας , και ΠΕ Ηλείας της ΠΔΕ
Πρόσληψη δύο διανομέων από τα ΕΛΤΑ στην Ηλεία
29.09.15 5:16
Πρόσληψη δύο διανομέων από τα ΕΛΤΑ στην Ηλεία
Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 26 ατόμων, χρονικής διάρκειας έξι μηνών για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ταχυδρομικών Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας και Λακωνίας.
Στην Ηλεία αντιστοιχούν:
Ένα άτομο στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Ζαχάρως Ειδικότητα Διανομέα.
Ένα άτομο στη Μονάδα Διανομής στον Πύργο, ειδικότητα διανομέα.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.
Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
29.09.15 3:18
Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Αναχώρηση μαθητών κι εκπαιδευτικών του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου για την Τσεχία
- Διενέργεια δημοπρασίας από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για την μόνωση της στέγης του Παιδικού Σταθμού Λεχαινών
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΑΠΗ Λεχαινών
- Διενέργεια εξετάσεων για τους ασκούμενους δικηγόρους της Ηλείας
- Συνάντηση Νηπιαγωγών της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε στο δυτικό τμήμα του χωριού Δάφνη, στην Αυγή οικισμό Ωραία, εκτροφείο Θηραμάτων Δαφνιώτισσας και στην Κεραμιδιά του Δήμου Ήλιδας
- Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Εγγραφές στα Χορευτικά του Μορφωτικού κι Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου «Ο Περικλής»

- Αναβολή κλήρωσης λαχειοφόρου αγοράς Αλφειού Επιτάλιου
- Έναρξη προπονήσεων στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Ηλειακού Λεχαινών
Ο Ε.Ο.Σ. Αμαλιάδας “Ορειβατείν” και ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου ανέβηκαν μαζί στον Όλυμπο
28.09.15 13:34
Ο Ε.Ο.Σ. Αμαλιάδας “Ορειβατείν” και ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου ανέβηκαν μαζί στον Όλυμπο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνδιοργάνωση των δύο Ορειβατικών Συλλόγων του Νομού μας του ΕΟΣ Αμαλιάδος  «Ορειβατείν» και Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου για την τριήμερη ορειβατική εξόρμηση στον Όλυμπο στις 29-31/8/2015.
Η εξόρμηση περιλάμβανε δύο διαδρομές
Α) στον Ενιπέα ποταμό μέσα σε μία μαγευτική καταπράσινη διαδρομή και
Β) στις κορυφές του Ολύμπου Μύτικας σε υψόμετρο 2.917μ. και Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 2.802μ. Αρκετά απο τα μέλη των δύο συλλόγων κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου Μύτικα . Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Σάκης Καραλής για την Ανάβαση στις κορυφές ενώ για την διαδρομή στον Ενιπέα ο Κώστας Θεοδωρόπουλος.
Ευχαριστούμε πολύ τον ΕΟΣ Πύργου για την συνεργασία και την βοήθεια του καθώς και τα μέλη μας για την συμμετοχή τους
ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
28.09.15 12:17
ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Ηλείας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας στο στάδιο ανάπτυξης των καλλιεργειών τους.
1. Στόχοι
1.1 Η ενημέρωση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι τη συγκομιδή του βαμβακιού.
1.2 Οι βαμβακοκαλλιεργητές να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους και να εφαρμόζουν τις ορθές γεωργικές πρακτικές.
2.
Διαπιστώσεις
2.1 Οι βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ωρίμανσης των καρυδιών, με τις πρώιμες καλλιέργειες να έχουν ξεπεράσει το ποσοστό των 50% των ανοιχτών καρυδιών και να έχουν προχωρήσει σε αποφύλλωση, και κάποιες πιο όψιμες καλλιέργειες να βρίσκονται σε μικρότερο ποσοστό από το 50% των ανοιχτών καρυδιών και να μην έχουν επέμβει για αποφύλλωση.
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα ευνόησαν σημαντικά τις βαμβακοκαλλιέργειες και συνέβαλαν στην πρωίμησή τους και στο άνοιγμα των καρυδιών.
2.2 Οι συλλήψεις των πεταλούδων για το πράσινο σκουλήκι συνεχίζουν να είναι πολύ χαμηλές. Επίσης οι συλλήψεις του ρόδινου σκουληκιού έχουν μειωθεί σημαντικά.
Στο βλαστικό στάδιο που βρίσκονται τα βαμβακόφυτα (ώριμα και ανοιχτά καρύδια), δεν αναμένεται, για τις όψιμες καλλιέργειες, να υπάρξει πρόβλημα προσβολής.
Δεν διαπιστώθηκε προσβολή από το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι.
3. Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές
3.1 Αποφύλλωση
Όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε επέμβαση αποφύλλωσης, συστήνεται να εφαρμοστεί όταν το 60% των καρυδιών είναι ανοιχτά, ώστε το υπόλοιπο 20–30% των καρυδιών να είναι φυσιολογικά ώριμα, με εγκεκριμένα φυτορυθμιστικά σκευάσματα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες ετικέτας του σκευάσματος.
Με την αποφύλλωση επιταχύνεται η ωρίμανση και το άνοιγμα των καρυδιών και εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες μηχανικής συγκομιδής. Συγκομίζεται καθαρό και απαλλαγμένο από ξένες ύλες σύσπορο βαμβάκι και δεν φέρνει πράσινους χρωματισμούς στις ίνες από την σύνθλιψη των φύλλων.
Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα αποφυλλωτικά χρειάζονται καλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας (μεγαλύτερες των 15 – 18 0C) και για 4-5 μέρες μετά την εφαρμογή του αποφυλλωτικού να επικρατεί καιρός με ηλιοφάνεια.
3.2 Συγκομιδή
Η μηχανική συγκομιδή γίνεται όταν τα φύλλα πέσουν και το σύνολο των ώριμων καρυδιών είναι ανοιχτά, έτσι ώστε να συγκομιστεί σύσπορο βαμβάκι χωρίς ξένες ύλες και χωρίς υγρασία από ανώριμο βαμβάκι.
Ο σπόρος του σύσπορου βαμβακιού πρέπει να είναι ξηρός. Η συγκομιδή να γίνεται από τις 10:00 π.μ. και μέχρι πριν τη δύση του ήλιου, και ποτέ μετά από βροχή. Ο υγρός σπόρος οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας του σπόρου και των ινών. Υγρά σύσπορα βαμβάκια με υγρασία μεγαλύτερη του 10% πρέπει να συγκομίζονται αμέσως και να μην αποθηκεύονται, διότι αυξάνεται η θερμοκρασία, καταστρέφεται ο σπόρος και οι ίνες χρωματίζονται κίτρινες/κόκκινες και κατά την εκκόκκιση παράγονται κηλιδωτά βαμβάκια.
4. Φυτοπροστατευτικά προϊόντα
4.1 Για την αποφύλλωση να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα φυτορυθμιστικά σκευάσματα (με δραστικές ουσίες carfentrazon ethyl, ethephon, pyraflufen ethyl), στις συνιστώμενες δόσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες ετικέτας τους.
Οι βαμβακοπαραγωγοί χρήστες, είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι, για την τελική απόφαση επιλογής, της συγκεκριμένης κάθε φορά φυτοπροστατευτικής επέμβασης στις συνθήκες της καλλιέργειάς των, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα επιλέξουν και του τρόπου και χρόνου χρησιμοποίησης αυτών, καθώς και κάθε χειρισμού επί της καλλιέργειάς των, και των ποσοτικών και ποιοτικών αποδόσεων σύσπορου βαμβακιού.
Αναλυτικά οι 14 νέες αλλαγές στα capital controls
28.09.15 12:02
Αναλυτικά οι 14 νέες αλλαγές στα capital controls
Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Και Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Γεωργίου Μαραγκού

1. Επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα (αλλά και από τα ΕΛΤΑ ή και ιδρύματα πληρωμών) έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά καταθέτη και ανά ημερολογιακό μήνα.
2. Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού αλλά και για τη δυνατότητα έκδοσης και εξαργύρωσης εργοσήμου.
3. Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα αλλά και ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με έναρξη δραστηριότητας /επαγγέλματος μετά την 1η Μαΐου 2015.
4. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, σε πρόσωπα που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του φοιτητή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου. Για την πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Κολλέγιο, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 θα συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός. Για την πιστοποίηση της συμμετοχής τους στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται η σχετική βεβαίωση της σχολής φοίτησης.
5. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως με δικαιούχο οπλίτη που καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, εφόσον δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά του. Για το άνοιγμα του λογαριασμού, εκτός των άλλων δικαιολογητικών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, προσκομίζεται το σχετικό έγγραφο της Στρατολογίας από το οποίο προκύπτει ότι ο δικαιούχος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
6. Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως, για το σκοπό της διενέργειας εράνων, στο όνομα και υπέρ συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Για το άνοιγμα λογαριασμού προσκομίζεται η απόφαση του Υπουργού Υγείας με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια του συγκεκριμένου εράνου και προσδιορίζονται οι δικαιούχοι.
7. Επιτρέπεται το άνοιγμα αποκλειστικά και μόνον ενός λογαριασμού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης μετρητών, για την εξυπηρέτηση δανείου που έχει ληφθεί πριν ή μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα
8. Επιτρέπεται το «σπάσιμο» προθεσμιακής κατάθεσης σε περίπτωση πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών. Προϋπόθεση εφαρμογής, αποτελεί η μη ύπαρξη επαρκών διαθεσίμων σε λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.
9. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης έως κατ’ ανώτατο όριο ποσού χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα και η μεταφορά του εν λόγω ποσού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.
10. Επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για αγορά ακινήτου έως κατ’ ανώτατο όριο του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας και στα σχετικά παραστατικά, πλέον των συμβολαιογραφικών και άλλων εξόδων, και η μεταφορά του εν λόγω
και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Το μηνιαίο όριο καθορίζεται σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (με μία ή περισσότερες συναλλαγές) στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
ποσού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του πωλητή του ακινήτου και, κατά περίπτωση, του συμβολαιογράφου, του δικηγόρου και του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την ανωτέρω λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή - δικαιούχου του λογαριασμού
α) ότι το εν λόγω ποσό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους ανωτέρω σκοπούς και ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως αυτού και
β) ότι ο αγοραστής – δικαιούχος του λογαριασμού θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου καθώς και τα σχετικά παραστατικά που αποδεικνύουν τα αναγκαία για την κατάρτισή του έξοδα, το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.
11. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 10% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών
12. Εξαιρείται των απαγορεύσεων και των περιοριστικών μέτρων Η καταβολή από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, καθώς και από ιδρύματα πληρωμών άλλων κρατών μελών της ΕΕ που παρέχουν νομίμως μέσω αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα ή μέσω της εταιρείας Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., μετρητών στους δικαιούχους από έμβασμα εξωτερικού, εάν έχει προηγηθεί:
α) εισαγωγή από το ίδρυμα πληρωμών τουλάχιστον ισόποσου ποσού σε φυσική μορφή από το εξωτερικό, από την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, με σχετική δήλωση της εν λόγω εισαγωγής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ή
β) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα
13. Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.
14. Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές φυσικών προσώπων που επιβάλλονται από σοβαρούς λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους και αφορούν εκτέλεση πληρωμών προς το εξωτερικό ή ανάληψη μετρητών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πιστωτικό ίδρυμα, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων. Τα προαναφερόμενα αιτήματα θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
28.09.15 9:37
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ανδραβίδας, με προς τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:
Περί χορήγησης προέγκρισης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τοπική Κοινότητα Mυρσίνης.
Επέκταση χώρου κυριακάτικης αγοράς στην Τοπική Κοινότητα Μανωλάδας.
Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Παναγιάς.
Ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα
28.09.15 4:13
Ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα
Ανεξαρτησία:
Ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα
Του Νίκου Διαμαντόπουλου*

Όπου κι αν ψάξεις στον κόσμο, Ήλιδα δεν θα βρεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν εδώ. Στη γη που πατάμε. Αναζητούμε την ευημερία, όπως και άλλοι λαοί, με την διαφορά ότι εμείς ξέρουμε που βρίσκεται, δίχως όμως να την εμφανίζουμε.
Η ανάπτυξη της Ήλιδας βρίσκεται στον ομώνυμο κατά τη αρχαιότητα, τόπο. Η Αρχαία Ήλιδα είναι η ανάπτυξη. Και υπάρχει ήδη. Αυτό είναι το ξεχωριστό. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε, να κατασκευάσουμε, να υλοποιήσουμε, παρά μόνο… να σκάψουμε. Οι ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ είναι που χρειάζονται για την Αρχαία Ήλιδα. Η Αμφίπολη αποτέλεσε τον τελευταίο καιρό, πολιτιστικό και μυστηριακό επίκεντρο για όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες ξαν-άρχισαν να ανακαλύπτουν την ιστορία που κρύβεται στα χώματα που πατάμε και ν’ ασχολούμαστε με τον πολιτισμό μας. Ευκαιρία λοιπόν.
Όταν αποφάσισα να εμπλακώ με τα δημοτικά πράγματα, είχα στο νου μου πως η προοπτική μας είναι η Αρχαία Ήλιδα. Η Αμφίπολη και ένας συμπολίτης μας, ο κ. Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου, ότι εκεί κρύβεται το μυστικό της άλλης μέρας. «Ξέρεις τι έχει να γίνει στην αρχαία Ήλιδα, αν ψάξουν;» μου λέει ο κύριος Θεόδωρος σε μια συζήτηση, όπου ακούγοντάς τον σα να μιλά ζώντας την ιστορία, οφείλω να πω πως ένιωσα δέος. Μάλιστα με αφορμή το θέμα της Αμφίπολης που του έθεσα, αναφέρθηκε και σε τάφους ακόμη και βασιλιάδων. Λίγες μέρες μετά, διάβασα και την δημόσια παρέμβασή του στην τοπική εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (31/10/2014) με τίτλο «ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ: Άρχοντες της ΗΛΙΔΑΣ, πότε θα την αναδείξετε;». Σε μια άλλη δημόσια αναφορά του (25/03/2015), γράφει για «Τα γυμνάσια ΄΄Ξύστος - Τετράγωνο - Μαλθώ΄΄ της Ήλιδας. Ήταν τα μεγαλύτερα της Αρχαίας Ελλάδας. Κι όμως, παραμένουν ακόμη θαμμένα στο χώμα της…». Εδώ οφείλω να αναφέρω και να τιμήσω και την άκρως ενδιαφέρουσα αρθρογραφία του κ. Γεωργίου Ανδρουτσόπουλου, στην ίδια εφημερίδα. Αξίζει ιδιαίτερα επίσης, να διερευνήσουμε τα των μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας, από την Ήλιδα. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν, ως Δήμος Ήλιδας; Και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο… Ν’ ασχοληθούμε με το πώς θα ξεκινήσουν και πάλι, οι ανασκαφές, οργανωμένα πλέον και συστηματικά, στην Αρχαία Ήλιδα. Εκεί είναι ο δικός μας θησαυρός. Στην Αρχαία Ήλιδα. Δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο. Κι αν δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε στην Αμφίπολη υπήρχαν. Ας δώσουμε απ’ το Ταμείο μας. Μα μπορεί να μην έχουμε. Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν άλλα θεσμικά όργανα και διοικητικές δομές. Μα μπορεί ούτε αυτοί να έχουν. Ε και; Μπορεί να υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα που να δίνουν χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο. Αλλά μπορεί και όχι. Ίσως όμως να υπάρχουν ιδιώτες που να επιθυμούν να συμβάλλουν στο ανασκαφικό έργο, όπως στην Αμφίπολη. Η αρχαιολόγος κα Λιάνα Σουβαλτζή πήγε να σκάψει στην Όαση Σίουα της Αιγύπτου για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με κεφάλαια που βρήκε μόνη της. Υπάρχουν λύσεις λοιπόν. Αλλά για να ξέρουμε τι γίνεται, υπάρχει μία προϋπόθεση που λέει ν’ ασχοληθούμε με την ανάγκη ανασκαφών στην Αρχαία Ήλιδα.
Έχουμε να πούμε πολλά για την αναπτυξιακή προοπτική τόσο της Ήλιδας όσο και ολόκληρης της Ηλείας, αλλά για την ώρα ήθελα μόνο να προσπαθήσω να εκφράσω το πόσο σημαντικό θέμα είναι να ξεκινήσουν ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα. Η στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για τον Δήμο Ήλιδας και την ευρύτερη περιοχή, είναι μία. Ο άξονας «Ήλιδα - Ολυμπία». Εκεί κρύβεται και η βάση για την προοπτική ολόκληρης της Ηλείας. Στη βάση «Ήλιδα - Ολυμπία», θα συνθέσουμε ένα πλαίσιο που θα εντάξουμε το Κάστρο Χλεμούτσι, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, τα Λουτρά του Καϊάφα, τη λίμνη - φράγμα Πηνειού, το Δρυοδάσος Φολόης - Κάπελης, εδώ είναι η βάση για τις παραλίες μας, για τα λιμάνια μας, όπως βέβαια και για τα χριστιανικά μας στοιχεία.
Ο αναπτυξιακός άξονας είναι ξεκάθαρος, προβάλλει από μόνος του μπροστά μας. Δεν τον αντιλαμβανόμαστε; Δεν νιώθουμε ποιό είναι το μέλλον μας; Το μέλλον μας έρχεται από το παρελθόν μας. ΉΛΙΔΑ- ΟΛΥΜΠΙΑ - ΗΛΕΙΑ. Και σ’ αυτό το τρίπτυχο δεν βάζω πρώτα την Ήλιδα, ούτε επειδή είμαι από την Αμαλιάδα ή πολιτεύομαι στην Ήλιδα, ούτε για να προκύψει συνθηματική ομοιοκαταληξία. Ξεκινώ από την Ήλιδα, γιατί όλα έχουν μια σειρά. Για να φτάσουμε στους αγώνες στην Ολυμπία, κάτι προϋπήρχε. Η διοργάνωση προφανώς. Η Ήλιδα δηλαδή. Ο άξονας λοιπόν «Ήλιδα - Ολυμπία» είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Και πέραν του ιστορικού, του πολιτισμικού και του αξιακού μεγαλείου, είναι ο πλούτος που μας περιμένει και μας ενώνει.
Στο δια ταύτα τώρα, ως Ανεξαρτησία, ως δημοτική παράταξη δηλαδή, από την μεριά μας, έχουμε ήδη θέσει θεσμικά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας (Δεκέμβριος 2014), με Ερώτηση που καταθέσαμε στον Δήμαρχο Ήλιδας και την Δημοτική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ήταν μόνο μια αρχή, ουσιαστική και συμβολική. Πλέον, θέτουμε το ζήτημα σε κάθε ευκαιρία και προχωράμε. Η έναρξη συστηματικών ανασκαφών στην Αρχαία Ήλιδα, είναι μονόδρομος και δεν χωρά κανένας συμβιβασμός. Και κάτι ακόμα… Αυτά που καταθέτω τώρα, θα μπορούσα ίσως, να έβγαινα να τα πω και προεκλογικά, διεκδικώντας πιθανώς και κάποιες ψήφους. Δεν το έκανα. Δεν μας αφορούν οι ψήφοι. Άλλωστε, προεκλογικά, άλλοι ήσαν αυτοί που χρησιμοποιούσαν την Αρχαία Ήλιδα με μεγάλα λόγια για εκλογικούς σκοπούς. Σήμερα που είναι άραγε; Τι κάνουν; Εμείς ερχόμαστε μετεκλογικά. Τώρα που είναι η ώρα της πολιτικής. Εκείνης που έχει έναν και μόνον σκοπό: Τον Άνθρωπο. Της πολιτικής που θέλω να πιστεύω πως υπηρετεί η γενιά μου. Εκείνης της πολιτικής που δεν βάζει ως στόχο την κατάκτηση μιας εξουσίας, μα την διεκδίκηση της ιστορίας.
* Ο Νίκος Διαμαντόπουλος είναι Επικεφαλής τής Ελάσσονος Μειοψηφίας (ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ) του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και Γραμματέας του Σώματος, Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού τού Δήμου Ήλιδας, Πτυχιούχος Επικοινωνιολόγος.
Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
28.09.15 3:52
Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Διενέργεια εξετάσεων από τη Διεύθυνση Μεταφορών Ηλείας για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελµατικής Επάρκειας οδικού µεταφορέα επιβατών ή εµπορευµάτων
- Διήµερη µετακίνηση µαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γυµνασίου Πύργου στη “∆ιεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου ∆ράµατος, Μουσικής και Αθλητισµού” στο ∆ίον Πιερίας
- Έναρξη εγγραφών στα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαλιάδας «Έλισσα»
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΑΠΗ Λεχαινών
- Συνάντηση για τη νέα σχολική χρονιά του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου - Ολυμπίας
- Ξεκινούν τα μαθήματα ζωγραφικής στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
- Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
- Λήξη προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση και αξιοποίηση των συμπερασμάτων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ήλιδας
- Ενημερωτική εκδήλωση για το έργο artCUZINΕ από την Αναπτυξιακή Περιφέρεια στο Επιμελητήριο Ηλείας
- Έναρξη μαθημάτων γυμναστικής για γυναίκες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε στο Λατζόι, οικισμός Αγιος Γεώργιος Λατζοΐου και Γραμματικό Λατζοΐου
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, κεραίες COSMOTE Κρυονερίου μετά των αγροτικών περιοχών και στο χωριό Τσίπιανα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
- Εκδήλωση - καφέ από το Σύλλογο Φιλολόγων Πύργου - Ολυμπίας

- Συνάντηση ομάδας μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κάτω Παναγιάς
- Κηφισιά - Κόροιβος Αμαλιάδας για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ
- Φιλικοί αγώνες για τις Μικτές Ομάδας Παίδων και Νέων της Ηλείας
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2015 Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς
28.09.15 3:43
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2015 Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την γνωριμία των πολιτών για τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ορνιθολογική Οργάνωση BirdLife International, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.
Με θέμα «Το Υπέροχο Ταξίδι της Μετανάστευσης» ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) συνδιοργανώνουν την εορταστική περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, με οικοτουριστική επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς για παρατήρηση πουλιών (birdwatching). Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών, τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση.
Για την συμμετοχή και την καλύτερη διεξαγωγή της περιβαλλοντικής δράσης, θα υπάρχει πούλμαν για το κοινό που θα αναχωρήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από το parking Γ. Καλεντζιώτη στη Πάτρα (πλησίον Φάρου).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
• Αναχώρηση με πούλµαν από το parking Καλεντζιώτη (Πάτρα) στις 9:00 το πρωί
• Άφιξη στη Λιµνοθάλασσα Προκόπου & παρατήρηση ορνιθοπανίδας
• Επίσκεψη στο ∆ιβάρι και Δάσος Στροφυλιάς
• Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους ∆υµαίων (Κυκλώπεια Τείχη) & παρατήρηση πουλιών
• Επίσκεψη στον Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης-Ελαφρύ γεύμα
• Επιστροφή στην Πάτρα (σηµείο συγκέντρωσης).
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων:
Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς 26930 31939
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ 2610 321010, κος Μαμάσης Διονύσης 6947938358.
Παραδοσιακές ηλειακές συνταγές από το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
27.09.15 12:50
Παραδοσιακές ηλειακές συνταγές από το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου έχει ξεκινήσει τη συλλογή παραδοσιακών ηλειακών συνταγών.
Αν έχετε συνταγές από τον τόπο μας και θέλετε να τις συμπεριλάβουμε στη συλλογή μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!
Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένα υπέροχο λεύκωμα παραδοσιακών ηλειακών γεύσεων!!!
Επικοινωνία:
Καθημερινά στο Γραφείο του Κέντρου 7-9 μ.μ.
fb: Καραγγελή Κυριακή – Μαρία
Τηλ: 6936169878
6989432916 (what's up)
e-mail: mkara1983@gmail.com
Σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
27.09.15 9:57
Σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Πεζοπορία στο Σανταμέρι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Ορειβατείν»
81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
- Βόλτα στα Λουτρά Κυλλήνης - Αρκούδι - Κάστρο από τους Φίλους Βέσπας Ηλείας
- Παρουσίαση του έργου «Όνειρο θερινής νυχτός» από τους «Ιχνηλάτες 7:3» στον θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο
- Εγγραφές στα τμήματα χορού του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Γαστούνης «Οι Ρίζες μας»
- Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
- Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Γαστούνης «heterronymous» διοργανώνει ημερήσια πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι Περιστεριώνα, κοντά στην Ακράτα
- 37η Ποδηλατοδρομία από τους Ποδηλάτες Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας
- Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας
- Εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας
- Πεζοπορία στους καταρράκτες της Νεμούτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου
- Στη διαδρομή Καβούρι - Κατάκωλο θα πεζοπορήσουν τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Τοπικό Συμβούλιο και τους φορείς της Νέας Φιγαλείας για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού
- Έκθεση ζωγραφικής στην Αμαλιάδα από το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία»

- Έναρξη αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για Δόξα Νέας Μανωλάδας και Παμβουπρασιακό Βάρδας
- Τελετή λήξης του τουρνουά τένις του Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας
- Αναμέτρηση ακαδημιών ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Αμαλιάδας - Δάφνης Ανδραβίδας
- Ξεκίνημα για το παιδικό κι εφηβικό πρωτάθλημα μπάσκετ με τη συμμετοχή ηλειακών ομάδων
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
27.09.15 7:47
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαστούνης θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ορισμός νόμιμου εκπροσώπου με αναπληρωτή στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Νομού Ηλείας.
Ορισμός νόμιμου εκπροσώπου με αναπληρωτή στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ανάπτυξη Απασχόληση Πηνειού.
Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας χρωμάτων για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Πηνειού.
Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας φυτοπαθολογικού υλικού για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Πηνειού
Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Κληροδοτήματος Μανουρά έτους 2016.
Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης διαμερισμάτων Κληροδοτήματος Μανουρά.
Έγκριση της αριθ. 34/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πηνειού.
Επικαιροποίηση και τροποποίηση της αριθ. 353/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού για έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στη θέση «Αγά Λιβάδι» Δημοτικής Κοινότητας Βαρθολομιού.
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων.
Λήψη απόφασης για 3η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου για το έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πόλεως Γαστούνης οδός Στρατηγού Σισίνη προς Καβάσιλα και οδός Χαλκιοπούλου προς Βαρθολομιό».
Λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Διάνοιξη δασικών δρόμων Γ’ Κατηγορίας: Α. «Αντιπυρική λωρίδα-Δρόμος Καλυβίων» συνολικού μήκους 2+623 χλμ., Β. «Αγροτική περιοχή Καλυβίων-Παλιοκόπρι» συνολικού μήκους 0+906 χλμ. Γ. «Παλιοκόπρι-Παραλιακό μονοπάτι» συνολικού μήκους 0+989 χλμ. , με αριθ. μελ. 3/2013 και ανάδοχο τον Γκουλιούμη Ζήσιμο.
Λήψη απόφασης για αντικατάσταση Προέδρου του Ν.Π Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Πηνειού, κατόπιν παραιτήσεως, καθώς και αντικατάσταση μέλους.
Λήψη απόφασης για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανόρυξη γεώτρησης στην Τοπική Κοινότητα Λυγιάς», προϋπολογισμού 12.600,00 ευρώ.
Λήψη απόφασης για παράταση της από 9-1-2013 προγραμματικής σύμβασης για την μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στην περιοχή του δάσους Θινών και του δάσους Αρκουδίου του Δήμου Πηνειού Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Λήψη απόφασης για κατάργηση και μεταφορά τηλεφωνικών γραμμών σε μη ενεργά σχολεία.
Καθορισμός ειδικότητας για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου, για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2015.
Ενημέρωση - Συζήτηση αιτήσεων και αναφορών.
Εκδρομή από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Αμαλιάδας
27.09.15 7:44
Εκδρομή από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Αμαλιάδας
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» πραγματοποιεί ορεινή πεζοπορία στο όρος Σανταμέρι Αχαΐας σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με τα αυτοκίνητά τους.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Σανταμέρι περίπου στα 410 μέτρα υψόμετρο και θα καταλήξει στην κορυφή στα 965 μέτρα
Ωρες πορείας 5-6, βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια προς δύσκολη).
Απαραίτητος ο βασικός εξοπλισμός (μποτάκια, μπαστούνια, νερό, αδιάβροχο, σνακ, κτλ)
Η αναχώρηση έγινε από τα γραφεία του Συλλόγου (Ολυμπίας 8 - πλατεία Δημοκρατίας Αμαλιάδα) στις 7:00 το πρωί.
«Καβούρι-Κατάκωλο» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
27.09.15 7:39
«Καβούρι-Κατάκωλο» από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
Πεζοπορία στη διαδρομή «Καβούρι -Κατάκωλο» θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας.
Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου θα αναχωρήσουν από τα ΕΛΤΑ με λεωφορείο ως τη περιοχή Καβούρι από όπου θα αρχίσει η πεζοπορία.
Τόπος συγκέντρωσης:EΛΤΑ
Ώρα συγκέντρωσης: 4,15
Ώρα αναχώρησης: 4,30′ μμ
Εκδρομή από την Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Γαστούνης
27.09.15 7:36
Εκδρομή από την Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Γαστούνης
Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Γαστούνης "heterro-nymous" είχε προγραμματίσε ημερήσια πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι Περιστεριώνα, κοντά στην Ακράτα, σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, η οποία ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας και θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Διαμόρφωση του πευκοδάσους του Δημοτικού Σχολείου Ραχών
26.09.15 16:45
Διαμόρφωση του πευκοδάσους του Δημοτικού Σχολείου Ραχών
Ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου θα λάβει ενεργά μέρος στην διαμόρφωση του πευκοδάσους του Δημοτικού Σχολείου Ραχών, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 12:30 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 10:30!!
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο του Πελοπίου
26.09.15 16:42
Εθελοντική αιμοδοσία από  το Σύλλογο του Πελοπίου
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου.
Η αιμοδοσία θα γίνει αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83