banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μόνο για αγροτικά προϊόντα
13.11.20 10:59
Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει  το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μόνο για αγροτικά προϊόντα
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 - ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020», ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά αγροτικά προϊόντα και με περιορισμένη παρουσία πωλητών.
Έτσι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα εξής:
α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) και οι καταναλωτές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα. Επίσης οι πωλητές να φορούν γάντια μιας χρήσης,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.
ε) οι έμποροι, παραγωγοί να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και άδεια λαϊκής αγοράς
στ) Επίσης οι καταναλωτές να μην ξεχάσουν να έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση τους προς τη Λαϊκή Αγορά.
Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με κατανόηση και συνεργασία. Όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν όλες τις οδηγίες που αφορούν τις αποστάσεις, την συχνή απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ !! Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν παίζεται στην σκακιέρα …
13.11.20 6:36
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ :  ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ  !!  Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν παίζεται στην σκακιέρα …
Παρέμβαση για τις νέες κινήσεις που δυστυχώς αποδυναμώνουν και υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έκανε χθες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος «καυτηριάζοντας» με δήλωσή του τέτοιου είδους αποφάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες. Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής :
«Με λύπη παρακολουθώ σήμερα και για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια την αδιανόητη για την κοινή λογική προσπάθεια που συνεχίζεται ακατάπαυστη αποψίλωση από προσωπικό και δυνατότητες του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με σκοπό στο τέλος να οδηγηθεί σε λουκέτο…
Η δημιουργία Μονάδας covid -19 στο Νοσοκομείο του Πύργου είναι πράγματι επιβεβλημένη καθώς ο Νομός μας είναι ανοχύρωτος στον συγκεκριμένο τομέα απέναντι στην πανδημία. Αυτή η δημιουργία Μονάδας ωστόσο με ταυτόχρονη υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με μετακινήσεις γιατρών «πρώτης γραμμής» (δλδ. παθολόγου, πνευμονολόγου, ακτινολόγου) δημιουργεί έντονο προβληματισμό και δικαιολογημένη αγανάκτηση όσο και απορία για τον τρόπο που λαμβάνονται οι πρωτοβουλίες αυτές από τους αρμοδίους.»

Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ
Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρεται στις ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν από πλευράς 6ης ΥΠΕ και σημειώνει :
«Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση μετακίνησης δεν είναι προσωπική του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χριστόπουλου. Για αυτό και ΚΑΛΩ τον Δκτή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, να επικεντρωθεί πιο σοβαρά και επισταμένα στο θέμα και με αίσθημα υψηλής ευθύνης να δώσει άμεσα λύσεις. Τόσο για την επάνδρωση του Νοσοκομείου του Πύργου όσο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και στην ενίσχυση και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενο στο συγκεκριμένο ζήτημα, ότι μια Νοσηλευτική Μονάδα με νέα μάλιστα πτέρυγα που κόστισε αρκετά εκατομμύρια και τα οποία είναι χρήματα του Ελληνικού λαού, με σκοπό την παροχή άρτιων υγειονομικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας, δεν είναι δυνατόν να το αφήνουμε έτσι στην τύχη του και να… παίζουμε την λειτουργία του στην σκακιέρα !....

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ…
Μπροστά στα όσα συμβαίνουν θα πω «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ» και θα το απευθύνω προς πάσα κατεύθυνση. Επιτέλους μην κοροϊδεύετε πλέον τους πολίτες… Πάρτε το αλλιώς! Ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην υγεία κάθε ανθρώπου.
Έχω ενημερώσει ήδη για μια φορά ακόμη και η ενημέρωση αυτή έφθασε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Υγείας επιδιώκοντας μια επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας όπως προβλέπεται και δεν πρόκειται να υποχωρήσω από τον στόχο μου.
Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί το ανάχωμα στην αντιμετώπιση πολλαπλών περιστατικών κυρίως στην πρωτογενή φροντίδα, αλλά ην συνεχής υποβάθμιση θα φέρει όλα αυτά τα περιστατικά στον Πύργο. Μπορεί όμως το Νοσοκομείο Πύργου να σηκώσει όλο το βάρος; Μπορεί να καλύψει άραγε όλες τις ανάγκες; Οι 100 κλίνες του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα παραμείνουν αχρησιμοποίητες χωρίς ασθενείς και το ανάλογο προσωπικό; Και ποιος τέλος πάντων θα αναλάβει με ονοματεπώνυμο την ευθύνη για ότι γίνεται;
Δήμος Ήλιδας: Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων- Ενημέρωση για εκδηλώσεις Χριστουγέννων
13.11.20 6:32
Δήμος Ήλιδας: Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων- Ενημέρωση για εκδηλώσεις Χριστουγέννων
Αναβάλλεται το βιωματικό εργαστήριο Έκφρασης μέσω Τεχνών, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας από τηνΕλένηΚουρλέση,Κοινωνική Λειτουργό, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020.
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες μέσα από διαφορετικές μορφές έκφρασης (κατασκευή, ζωγραφική, κίνηση, γραπτός-προφορικός λόγος και μουσική) να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους ανακαλύπτοντας μια άλλη οπτική στα ζητούμενά τους. Ο καθένας θα μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης και εσωτερικής αναζήτησης.
Το βιωματικό εργαστήριο βασίζεται στην προσέγγιση του ClinicalExpressiveArtTherapy, όπου αξιοποιείται η χρήση διαφορετικών μορφών τέχνης μέσα από την ομαδική, την ατομική δουλειά και τη συνεργασία σε δυάδες, προς όφελος της προσωπικής μας ανάπτυξης.Η Ελένη Κουρλέση, έχει σπουδάσει μουσική, και έχει ειδικευτεί στηνΚλινική Εκφραστική Ψυχοθεραπεία μέσα από τοΣυνδυασμό ΔιαφορετικώνΚαλλιτεχνικώνΜέσων (ΙntermodalClinicalΕxpressiveΤherapy), από τονDrAviGoren-Bar.

Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου -Ιανουαρίου στο Πολυχώρο Πολιτισμού
Ο σχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας βασίζεται στην αξιοποίηση όλων των πολιτιστικών πόρων του Δήμου, με ετήσιο πλάνο και ενεργοποίηση όλων των καλλιτεχνικών δυνατοτήτων της περιοχής. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλη την ανθρωπότητα, αυτό που είχε εξέχουσα σημασία ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δήμος Ήλιδας, παρότι είχε από το μήνα Φεβρουάριο του 2020, έτοιμο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας για το καλοκαίρι, με παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι οποίες ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα της Επιδαύρου, με θεατρικές παραστάσεις νεότερης και σύγχρονης δραματουργίας, να μην πραγματοποιηθεί. Στόχος του σχεδιασμού, που τελικά η πανδημία δεν επέτρεψε να υλοποιηθεί , ήταν η επιστροφή της χαμένης ταυτότητας του Φεστιβάλ, με την οποία για πολλά χρόνια ήταν καταξιωμένο σε όλη την Ελλάδα. Για το διάστημα του Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου που συμπίπτει και με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαν προγραμματιστεί, που δυστυχώς πρέπει να αναβληθούν, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΆλφονςΜούχα
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ήλιδας και του Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού και τη Πρεσβεία της Τσεχίας, είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και workshopsγια όλες τις ηλικίες:
Αρχικά για το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Φτιάξε το δικό σου Μούχα», με γνωστά έργα του ΆλφονςΜούχα, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ΑρΝουβώ. Ο ΆλφονςΜούχαπροσπάθησε να κάνει την ομορφιά της τέχνης προσιτή σε κάθε κοινωνική τάξη δίνοντας έμφαση στα σύμβολα και τα διακοσμητικά στοιχεία. Ανέπτυξε τα δικά του αισθητικά ιδανικά και το αυθεντικό του στυλ, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως "στυλ Mucha". Δημιούργησε πολυάριθμους πίνακες, αφίσες, διαφημίσεις και εικονογραφήσεις βιβλίων καθώς και σχέδια για κοσμήματα, χαλιά, ταπετσαρίες και θεατρικά. Τη παρουσίαση και την επιμέλεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούσε η ίδια η διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας ΛούτσιεΚούλιγκοβα.

Παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων
Προβολές για μικρά παιδιά, της προσχολικής ηλικίας συνδυασμένες μεworkshops(εργαστήρια) ζωγραφικής με τους ήρωες των παιδικών ταινιώνΚρτεκκαι τους δύο φίλους Πατ και Ματ.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ήρωα κινούμενων σχεδίων της Τσεχίας Κρεκτ και οι μικροί μας φίλοι θα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον μικρό αυτό τυφλοπόντικα. O γλυκούλης ήρωας συχνά συναντά τον κόσμο των ανθρώπων και αντιμετωπίζει διάφορες περιπέτειες μαζί με τους φίλους του. Τον λαγό, τον σκαντζόχοιρο και το ποντικάκι. Μαθαίνει στα παιδιά καλοσύνη και είναι εύκολα κατανοητός ακόμη και στα πιο μικρές ηλικίες.Ο Pat&Mat είναι μια σειρά τσέχικων ταινιών κινουμένων σχεδίων stop-motion. Οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς είναι δύο handymen, που είναι εφευρετικοί αλλά εξαιρετικά αδέξιοι. Από το 2020, έχουν κυκλοφορήσει 129 επεισόδια της παράστασης και έχει κοινοποιηθεί σε μεγάλο αριθμό χωρών λόγω της έλλειψης διαλόγου.
Στη συνέχεια μετά την προβολή των ταινιών τα παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια ζωγραφικής, όπου εκεί θα έφτιαχναν τις δικές τους ιστορίες σε ομαδική δημιουργία.
Έκθεση «Τσέχικη Δημοκρατία- Η Χώρα των Κάστρων και των Παλατιών»
Η έκθεση των ομορφότερων Κάστρων της Τσεχικής Δημοκρατίας που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Πράγας, επρόκειτο και αυτή να φιλοξενηθεί στο χώρο της Πινακοθήκης και Εικαστικών Εκθέσεων. Οι επισκέπτες του Πολυχώρου, οι οποίοι που θα έρχονταν να παρακολουθήσουν τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μέσα στα Χριστούγεννα και τις πρώτες μέρες του νέου έτους, θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για αυτά τα όμορφα Η έκθεση παρουσιάζει 24 από τα πιο ενδιαφέροντα κάστρα και παλάτια της Βοημίας και της Μοραβίας, δύο ιστορικών περιοχών της Τσεχίας.
Χριστούγεννα στο Πολυχώρο Πολιτισμού.
Η φετινή συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού μεταμορφώνουν αυτά τα Χριστούγεννα τον Πολυχώρο σε ένα παραμυθένιο χώρο μέσα από δημοφιλείς τσεχικές ταινίες και έκθεση με τα ωραιότερα Κάστρα της Τσεχίας!Πριγκίπισσες, πρίγκιπες, βασιλιάδες, κακές μητριές, υπέροχα τοπία, χιόνια και άλογα, άγγελοι και διαολάκια, έρωτας και αγάπη, όλα αυτά έρχονται να ζωντανέψουν μέσα από τρία τσέχικα παραμύθια που θα προβληθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πλέον γνωστές και δημοφιλείς τσεχικές ταινίες «Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι», «Τρία Φουντούκια για την Σταχτοπούτα»και«Ο Άγγελος του Κυρίου», θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στις μαγικές πολιτείες των παραμυθιών.
Πανδαισία Μουσικών εκδηλώσεων
Η σημαντική συνεργασία του Δήμου Ήλιδας και του Πολυχώρου Πολιτισμού με τη Φιλαρμονική Αθηνών και το Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοϊζου, καθώς και με διάσημες σοπράνο του Λυρικής σκηνής, επρόκειτο να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και αναμένεται να πραγματοποιηθούν,εάν οι συνθήκες από την πανδημία, το επιτρέψουν.
Είχαν ήδη προγραμματιστεί:

ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ
«Ο Καρυοθραύστης»

Με την αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρυοθραύστη, μας προσκαλεί η Φιλαρμονική Αθηνών και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοϊζου. Η σουίτα παρουσιάστηκε μερικούς μήνες πριν από την πρεμιέρα του μπαλέτου, στις 19 Μαρτίου 1892, σε συναυλία στην Αγ. Πετρούπολη και υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Η επιτυχία της ήταν τεράστια και έκτοτε παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά έργα του Ρώσου συνθέτη και αναπόσπαστο κομμάτι του συναυλιακού ρεπερτορίου, ιδίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η σουίτα ανοίγει με μία ανάλαφρη, σύντομη εισαγωγή, στην οποία ο συνθέτης αξιοποιεί από τα έγχορδα μόνο τα βιολιά και τις βιόλες (τα βιολοντσέλα και τα κοντραμπάσα σιγούν), που προσδίδουν με το λαμπερό, ψηλό ήχο τους μία κρυστάλλινη μουσική διαύγεια.
SergeiProkofiev
O Πέτρος και ο Λύκος

Το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» γράφτηκε από τον Προκόφιεφ το 1936 με σκοπό να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά. Ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνο) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, παραπέμποντας στα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ
Η Μουσική των Στράους
Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιάμε το καλύτερο τρόπο, με τη μουσική των Στράους και τα φημισμένα Βιενέζικα βαλς, γιατί το βαλς είναι ο χορός της αγάπης. Μέσα στην ατμόσφαιρα της Αυτοκρατορικής ΒιέννηςηΦ.Α. υπόσχεται μια μοναδική συναυλία γεμάτη από βαλς και πόλκες.

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Τραγούδια & Άριες
Η Βασιλική Καραγιάννη, η γνωστή Σοπράνο της Λυρικής σκηνής εγκαινιάζει τη θεματική ενότητα «Διάσημες Σοπράνο της Λυρικής Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας», με τραγούδια και άριες που περιγράφουν τη Μαγεία της Σελήνης.
Βασιλική Καραγιάννη, Υψίφωνος
Γιάννης Χατζηλοΐζου, Πιάνο

Επίσης υπήρξε συμφωνία, τη νέα χρονιά να παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η θεατρική παραγωγή «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού ΤσέζαριςΓκραουζίνις, όμως ήδη η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε η παράσταση να ανέβει την Άνοιξη και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Ο Δήμος Ήλιδας σε νεότερη ενημέρωση θα παρουσιάσει όλες τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε κανονικές συνθήκες και χωρίς τους κινδύνους εξάπλωσης της πανδημίας και όσες συνεργασίες προκύψουν για διαδικτυακή μετάδοση (LiveStreaming) καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Να μην κλείσει το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία
12.11.20 14:29
Να μην κλείσει το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία
Την έντονη αντίθεσή του στο φημολογούμενο κλείσιμο του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία εκφράζει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στους Υπουργούς Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, στους Βουλευτές Ηλείας, καθώς και στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία. Η απόφαση αυτή αποτελεί έναν κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα διακοπής λειτουργίας εκατοντάδων καταστημάτων όλων των τραπεζών σε όλη τη χώρα.
Ο χρόνος και η συγκυρία που λαμβάνονται και υλοποιούνται αυτές οι αποφάσεις αποδεικνύει την αδιαφορία εκ μέρους των τραπεζών για τις έκτακτες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Είναι απορίας άξιο, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση, χάριν της δημόσιας υγείας, λαμβάνει σκληρά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική ζωή, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση πολιτών, οι Τράπεζες να συρρικνώνουν τα δίκτυά τους, συνωθώντας τους πολίτες σε ελάχιστα Καταστήματα με προφανείς τις δυσμενείς υγειονομικές συνέπειες.
Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με τη διακοπή του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, οι δημότες μας, πελάτες στη μεγάλη πλειονότητά τους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, της οποίας η Πειραιώς αποτελεί διάδοχο, θα πρέπει να διανύσουν 60, 70 ή και 80 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το Κατάστημα του Πύργου, το μοναδικό εναπομείναν στην ευρύτερη περιοχή, επιβαρυνόμενοι επιπλέον με έξοδα μετακίνησης, όταν οι περισσότεροι είναι άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι. Να σημειωθεί δε ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει υποστεί δεινές οικονομικές απώλειες από τη μεγάλη διεθνή κρίση του τουρισμού. Είναι δε βέβαιο ότι οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες θα ακολουθούν τη χώρα και τη ζωή των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα και πέραν του τρέχοντος lockdown.
Θα περίμενε κανείς η Τράπεζα, πέραν της αξιολόγησης της συγκυρίας, να προσμετρήσει στην απόφασή της και τα ιδιαίτερα εθνικά και διεθνή χαρακτηριστικά της Αρχαίας Ολυμπίας, όμως δεν το έπραξε.
Κύριε Υπουργέ
Επειδή εσείς μπορείτε να αναγνωρίσετε τη μεγάλη σπουδαιότητα, του εθνικού κεφαλαίου που λέγεται Αρχαία Ολυμπία και το κύρος που προσδίδει στη χώρα.
Επειδή αποτελεί δυσφήμιση για την Ελλάδα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, να μην μπορεί να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες σε ένα (1) εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.
Επειδή στην Αρχαία Ολυμπία εδρεύει και έχει τις εγκαταστάσεις της η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, με πλήθος νέων, φοιτητών και πανεπιστημιακών δασκάλων να την επισκέπτονται και να διαμένουν στις εγκαταστάσεις της.
Επειδή δεκάδες διεθνείς αποστολές υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, πρέσβεις και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επισκέπτονται, καθώς και διεθνή συμπόσια και συνέδρια διενεργούνται στην Αρχαία Ολυμπία.
Επειδή η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, θα πρέπει να συνεκτιμήσει τους παραπάνω λόγους και να αλλάξει την απόφασή της περί διακοπής λειτουργίας του Καταστήματός της.
Άλλως, ζητάμε από εσάς, στο πλαίσιο του εποπτικού σας ρόλου, να μεσολαβήσετε για την ακύρωση της απόφασης διακοπής λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας
12.11.20 14:21
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας
Το αεροδρόμιο Ανδραβίδας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διοικητή της 117 Π.Μ. Σμήναρχο Ιπτάμενο Άγγελο Καλλιγαρίδη, καθώς και με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Αεροδρομίου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.
Αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης αποτέλεσε η συμβολή της Υπηρεσίας Εναερίου Κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ανδραβίδας στον έλεγχο των πτήσεων που θα διενεργούνται στον πρώην Κρατικό Αερολιμένα Επιταλίου.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου Επιταλίου. Στόχος μας είναι, το αεροδρόμιο να αποκτήσει τη θέση και τη δυναμική που του αξίζει διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών του αεροδρομίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενότερης συνεργασίας και υποστήριξης της ΠΔΕ προς την Πολεμική Αεροπορία και γενικότερα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
12.11.20 14:19
TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, είναι σε πλήρη εξάπλωση και απειλεί όλη τη Χώρα. Όμως, μέσα στην πανδημία, όλοι μας ψύχραιμα πρέπει να σκεφτόμαστε να συνδιαλεγόμαστε και να αποφασίζουμε μέτρα που θα βοηθούν και θα διευκολύνουν τον πληθυσμό.
Σήμερα σε όλη τη Χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για εύρεση κρεβατιών στα νοσοκομεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έρχεται ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και αποφασίζει να πάρει τους γιατρούς από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και να τους μεταφέρει στον Πύργο. Απλά , αποφασίζει να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας.
Να ενημερώσω, λοιπόν πως εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό, υπάρχουν και άτομα που νοσούν και πιστεύω, δυστυχώς, πως έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από άλλες παθήσεις σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή. Οι ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό άλλα άλλη νόσο δεν είναι άνθρωποι; Δεν είναι ζωές που χάνονται; Ποιος θα δει αυτούς τους ανθρώπους;
Αυτό που έχω να πω στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Ηλείας, είναι να σκεφτούν με ψυχραιμία και να κρατήσουν ανοιχτή τη δομή υγείας που λέγεται νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αν η απόφαση είναι να δημιουργηθεί μονάδα covid στον Πύργο, να το κάνουν και να τη στηρίξουν ακόμα και με συνταξιοδοτημένους γιατρούς. Όμως οφείλουν να αφήσουν ανοιχτή τη δομή της Αμαλιάδας για να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τους Ηλείους που απευθύνονταν σε αυτή. Να έρθουν άμεσα γιατροί και επιτέλους να λειτουργήσει το καινούργιο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, ένα από τα πλέον σύγχρονα της Χώρας. Μόνο έτσι δεν θα ταλαιπωρούνται οι Ηλείοι. Έχουν άραγε διερωτηθεί τι θα συμβεί εάν όλος ο Νομός, πηγαίνει στο Νοσοκομείο του Πύργου; Θα περιμένουν πάνω από 5 ώρες για να εξυπηρετηθούν για ένα απλό περιστατικό. Οι δυο διοικητές ας λειτουργήσουν με ψυχραιμία και ας μην πάνε στην εύκολη λύση που λέει να δημιουργήσουμε κέντρο covid στον Πύργο να μαζέψουμε όλους τους γιατρούς και να κλείσουμε όλες τις δομές υγείας στην Ηλεία.

Ένταξη Πράξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
11.11.20 13:56
Ένταξη Πράξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
Μια ακόμη ένταξη εξασφάλισε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης εντάθηκε στην υλοποίηση του έργου, «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών, που αφορούν την κατασκευή, βελτίωση, και συντήρηση των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».
Τόσο ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ., όσο και η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γιαννίτση Α. εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, για το έργο αυτό, που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την όψη του Λιμανιού της Κυλλήνης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 86.106,95 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με δικαιούχο φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης. Το ποσό προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με την ένταξη αυτή αναδεικνύεται η συνεχής προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την πραγματοποίηση έργων χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος. Σε αυτό το πλαίσιο σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη νέων άλλων έργων.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Δεκάδες τεστ Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα
11.11.20 13:28
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Δεκάδες τεστ Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα
Πάνω από 70 τεστ ανίχνευσης Covid-19, έγιναν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα, από ιδιώτη γιατρό, μισθωμένο από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.
Τα δείγματα ελήφθησαν από άτομα που αποτελούσαν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, καθώς και από εκπαιδευτικούς και ορισμένους μαθητές, κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων τους και δια της παρουσίας τους. Η δειγματοληψία έγινε σε μια προσπάθεια του Δήμου να εξακριβωθεί το πιθανό επιδημικό φορτίο και τυχόν διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να κατευναστεί η ανησυχία των κατοίκων.
Εξάλλου, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και των δημόσιων κτιρίων στην Κοινότητα Λάλα. Τα παραπάνω έγιναν σε συνέχεια της απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, ιατρείο κλπ) τις προηγούμενες μέρες. Επικεφαλής της όλης διαδικασίας ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης. Επίσης, στα δείγματα που ελήφθησαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου.
Πάντως ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που η Πολιτεία, δια του ΕΟΔΥ, αντιμετωπίζει περιπτώσεις ιχνηλάτησης κρουσμάτων Covid-19: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να υποστηρίξει την ευρύτερη ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέλαβε ένα έργο που δεν του αναλογεί, καθότι αποτελεί ευθύνη του ΕΟΔΥ, την οποία θα έπρεπε να έχει αναλάβει. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ακάλυπτη την περιοχή του Δήμου μας, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην ανάθεση των τεστ σε ιδιώτη ειδικευμένο γιατρό. Θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα».
Διακοπή υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Κάστρου
11.11.20 10:55
Διακοπή υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Κάστρου
Από το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης έγινε γνωστό ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Κάστρου, αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα από τις 08:00 το πρωί μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης εντός της ημέρας, στον κεντρικό αγωγό.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
11.11.20 10:54
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του 23ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Μπορεί το φετινό 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους να πραγματοποιείται με τελείως διαφορετικό τρόπο λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ωστόσο η συνθήκη αυτή δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη πλούσιων εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στα παιδιά και τους νέους που ανυπομονούν να εκφραστούν προσεγγίζοντας την τέχνη του κινηματογράφου. Με την βοήθεια της τεχνολογίας, το 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και η 20η Camera Zizanio δεν θα μείνουν χωρίς εργαστήρια, παρά τους υποχρεωτικούς περιορισμούς.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με τέσσερις τρόπους: με διαδικτυακά Εργαστήρια που απευθύνονται σε μεμονωμένους μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-18 ετών απ’ όλη την Ελλάδα, με διαδικτυακά Εργαστήρια που απευθύνονται σε ομάδες μαθητών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν είτε στη σχολική τάξη (δημοτικά σχολεία), είτε μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας (γυμνάσια και λύκεια), με διαδικτυακές διαλέξεις-εργαστήρια που απευθύνονται σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και με ανοιχτές παρουσιάσεις-εκδηλώσεις. Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς είναι έντονο καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής στην ανοιχτή πρόσκληση που έχει κάνει το Φεστιβάλ Ολυμπίας ξεπερνούν τις προσδοκίες των διοργανωτών
Συνελήφθησαν δύο άνδρες στον Πύργο για ληστεία σε βάρος πεζού
11.11.20 9:16
Συνελήφθησαν δύο άνδρες στον Πύργο για ληστεία σε βάρος πεζού
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη άνδρα συνεργού των συλληφθέντων, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου 2020, το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, ακινητοποίησαν έναν άνδρα που κινούνταν πεζός και με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και 200 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, διενήργησαν εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των τριών δραστών και την σύλληψη των δύο από αυτούς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
«Τα Μυστικά των Κόσμων - Πολεμώντας την Σκιά» το νέο βιβλίο του Αμαλιαδίτη Βασίλη Αλεξανδρόπουλου
10.11.20 16:10
«Τα Μυστικά των Κόσμων - Πολεμώντας την Σκιά» το νέο βιβλίο του Αμαλιαδίτη Βασίλη Αλεξανδρόπουλου
«Τα Μυστικά των Κόσμων - Πολεμώντας την Σκιά»: Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς φαντασίας του Αμαλιαδίτη συγγραφέα Βασίλη Αλεξανδρόπουλου. Το πρώτο βιβλίο του Βασίλη Αλεξανδρόπουλου είχε ως τίτλο: «Τα μυστικά των κόσμων”, μια ιστορία επικής φαντασίας».
Και κάπως έτσι το πρώτο βιβλίο απέκτησε πλέον συνοδοιπόρο σε αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια!
Φαντασία, μυστήριο, δράση και περιπέτεια ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον αριθμό «2» ως συνέχεια του μονοπατιού που χάραξε η μοίρα για τον Σιγκν! Ο Σιγκν λοιπόν επιστρέφει!
Κι έρχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη μάχη που καλείται να δώσει:
Εκείνη... απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό!
Το ταξίδι στα Μυστικά συνεχίζεται!
Νιώθετε έτοιμοι;
Κι αν ναι ποια πλευρά θα επιλέγατε;
Φως... ή Σκοτάδι;
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Ο Σιγκν, έχοντας επιλέξει να ακολουθήσει τον Νορ, προσπαθεί να αφήσει πίσω το πρόσφατο παρελθόν του και όσα τον στοίχειωναν. Πεπεισμένος πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή, δεν αφήνει στιγμή από τις σκέψεις του την επιστροφή του στο χωριό Έιμερν και τον αγαπημένο παππού Γκέρμι. Με το πέρασμα του καιρού, όμως, δεν αργεί να αντιληφθεί πως ο κόσμος εκεί έξω δε θυμίζει σε τίποτα εκείνον που άφησε πίσω του, φτάνοντάς τον πολλές φορές στο σημείο να σκεφτεί: «Ποιο χέρι και τι νους έχει φτιάξει όλα αυτά; Αφύσικα όλα…» Αφύσικα όσο κι ο ίδιος. Φόβος και ανησυχία αδράχνουν το μυαλό και τις σκέψεις του. Και όταν μια απρόσμενη εξέλιξη έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες, τότε είναι που και ο Σιγκν θα καταλάβει πως κάποιες υποσχέσεις, οι οποίες είναι δεμένες πάνω του, ίσως… να μην μπορέσουν να εκπληρωθούν!
Ποια είναι τελικά η αλήθεια γύρω από το μυστήριο που ντύνει τη ζωή του Σιγκν; Θα την ανακαλύψει; Και αν ναι, ποιο θα είναι το αντίτιμο αυτής;Η μάχη ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι μόλις ξεκινά και έρχεται να σας θέσει ένα και μόνο ερώτημα: Τελικά πόσο ξυστά από την Πραγματικότητα μπορεί να περάσει η Φαντασία;
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Έργα ασφαλτοστρώσεων στη Μυρσίνη
10.11.20 15:59
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Έργα ασφαλτοστρώσεων στη Μυρσίνη
Επίβλεψη στους χώρους όπου πραγματοποιούνται έργα ασφαλτόστρωσης, συντήρησης, και βελτίωσης οδοστρώματος στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ., συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτο Δ., τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βαρβαρέσο Κ. και τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Μυρσίνης κ. Αποστολόπουλο Α.
Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του δήλωσε «Συστρατευόμαστε στο πλευρό των Συνδημοτών μας, με στόχο ένα ασφαλές, και φιλικό για τους κατοίκους Οδικό Δίκτυο. Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε τομείς, που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των Δημοτών και βελτιώνουν τη ποιότητα της καθημερινότητας τους».
Δύο συλλήψεις στον Πύργο για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών
10.11.20 15:41
Δύο συλλήψεις στον Πύργο για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών
Συνελήφθησαν, χθες, το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και ένα συνεργό των δραστών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.
Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες, ενεργώντας από κοινού, χθες τα ξημερώματα, αφαίρεσαν αυτοκίνητο ημεδαπού άνδρα από την περιοχή του Πύργου.
Στη συνέχεια, οι δράστες χρησιμοποιώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο, διέπραξαν συνολικά τρεις κλοπές σε καταστήματα και τρεις κλοπές σε οικίες σε περιοχές του Πύργου, κατά τις οποίες αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια τηλεόραση, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο, κλινοσκεπάσματα, τριάντα κιλά ελαιολάδου, τρόφιμα και
πλακάκια δαπέδου, συνολικής αξίας (7.500) ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εντόπισαν το κλεμμένο όχημα σε παράδρομο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου και το απόδωσαν στο νόμιμο κάτοχό του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Παράταση για Επίδομα Στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
10.11.20 15:33
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Παράταση για Επίδομα Στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Κέντρου Κοινότητας, ενημερώνει τους πολίτες, ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και «Επίδομα Στέγασης», οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.
Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:
Α. ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται,
Β. ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους και
Γ. ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση:
Α. Μήνας Έγκρισης Β. Μήνας Αρχικής Επανυποβολής Γ. Μήνας Επανυποβολής (μετά την παράταση)
Μάιος 2020 Νοέμβριος 2020 Φεβρουάριος 2021
Ιούνιος 2020 Δεκέμβριος 2020 Μάρτιος 2021
Ιούλιος 2020 Ιανουάριος 2021 Απρίλιος 2021
Υπενθυμίζεται ότι:
α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.
Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, που χρηματοδοτείται από το Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», είναι πάντα διαθέσιμο για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις προς τους ενδιαφερόμενους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο προστασίας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων από τη διάδοση του κορονοϊού Covid-19, η δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2624022549 & 2624022250, εσωτερικό: 5.
ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
10.11.20 15:28
ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο «Επισκευή-ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΔΚ Γαστούνης» ενώ ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος εκτιμά ότι την επόμενη σχολική χρονιά σταματά η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο είχε κλείσει το Πάσχα του 2018 λόγω ζημιών που εντοπίστηκαν στον φέροντα οργανισμό. Σήμερα στο σχολείο που λειτουργεί στα Καβάσιλα φοιτούν 156 μαθητές και μαθήτριες.
Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος που επισκέφθηκε το κτίριο όπου γίνονται εργασίες, δήλωσε:
«Οι εργασίες επισκευής –ενίσχυσης, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, δεδομένου ότι έχουμε εξασφαλίσει ομαλή ροή χρηματοδότησης. Στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριο του 2021 τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν εδώ, σε ένα κτίριο απόλυτα ασφαλές και εκ βάθρων ανανεωμένο.
Σήμερα επισκέφθηκα το εργοτάξιο του Δημοτικού μαζί με την πολιτική μηχανικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ξένια Φουντά και τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο κ. Φώτη Χατζόπουλο και ενημερωθήκαμε αναλυτικά από τον ανάδοχο του έργου κ. Διονύση Σταυρόπουλο τον νόμιμο εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας «Εργογένεσις ΑΤΕ», για την πορεία των εργασιών.
Αποτελεί χρέος μας να ολοκληρωθούν οι εργασίες τους επόμενους 6 έως 8 μήνες, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να σταματήσει η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ
10.11.20 15:20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.
Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:
Α. ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται,
Β. ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους και
Γ. ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση:
Α. Μήνας Έγκρισης Β. Μήνας Αρχικής Επανυποβολής Γ. Μήνας Επανυποβολής (μετά την παράταση)
Μάιος 2020 Νοέμβριος 2020 Φεβρουάριος 2021
Ιούνιος 2020 Δεκέμβριος 2020 Μάρτιος 2021
Ιούλιος 2020 Ιανουάριος 2021 Απρίλιος 2021
Υπενθυμίζεται ότι:
α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.
β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών
Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης
Α. Καρκαβίτσα 21, Τ.Κ. 27053
Πληροφορίες: 26230 23000, 26230 23111
kentrokoin.andrakyll@gmail.com
infokemandrakyll@gmail.com
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας Π. Μάνδαλο
10.11.20 12:13
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας Π. Μάνδαλο
Τη συνέχιση των εντατικών ελέγχων για την διαπίστωση της πιστής τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον Κορωνοϊό, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο και την Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, έγινε σύντομη αποτίμηση της κατάστασης, για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο του νέου απαγορευτικού (“lockdown”), σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας αλλά και τα Κλιμάκια Ελέγχου της Π.Ε Ηλείας. Όπως εξήγησε, ο κ. Μάνδαλος – καθώς η Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με το έργο του ελέγχου - έχει διαπιστωθεί υψηλός βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών στα μέτρα, με αποτέλεσμα να γίνονται λίγες υποδείξεις, ενώ και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί μέχρι στιγμής να είναι ελάχιστα.
Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μάνδαλο για την διαρκή παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, γεγονός που έχει συμβάλει καθοριστικά – όπως είπε – στο να εμπεδωθεί από τους πολίτες η ευθύνη όλων μας για πιστή τήρηση των μέτρων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για συνέχιση των ελέγχων με τους ίδιους ρυθμούς, από τα Κλιμάκια Ελέγχου της Π.Ε Ηλείας αλλά και από την Ελληνική Αστυνομία, κυρίως κατά τις ώρες που δεν υπάρχουν λόγοι μετακίνησης (σ.σ το βράδυ), ώστε να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό από το νέο «lockdown».
Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης "Παρεμβάσεις"
10.11.20 9:08
Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης
Το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις μετά και τα καινούρια μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 συνεχίζει τις δράσεις του διαδικτυακα:
Nεες δράσεις:
Για το διαδικτυακό εργαστήρι για γονείς εφήβων "Εφηβεία-Ο καθρέφτης του εαυτού" μπορειτε να δηλώνετε συμμετοχή μεχρι 13 Νοεμβρίου στο 26220 29710 ή στο keprilia@otenet.gr ή με inbox, στην συντονίστρια κ.Γκομωλη Διονυσία, κοιν.λειτουργό.
Δράσεις σε εξέλιξη:
Ομάδα γονιών Προσχολικής ηλικίας στην Αμαλιάδα. Η δράση υστερα από συνεννόηση με την συντονίστρια κ. Μάσσαλα Κατερίνα,ψυχολόγο θα γίνεται διαδικτυακά
Το Διαδικτυακό Εργαστήριο το Γονεοτροφείο για γονείς και παιδιά 'Γ και ΄Δ Δημοτικού συνεχίζεται...
Ξεκινά διαδικτυακά το Σάββατο η Ομάδα Φωτογραφίας Εφήβων με τίτλο "Πώς αλλάζει η ζωή με ένα κλίκ". Για πληροφορίες επικοινωνειτε με την συντονίστρια κ. Χαντζηκωνσταντίνου Σωτηρία, ψυχολόγο.
Για ραντεβου και πληροφορίες μπορειτε να επικοινωνειτε μαζί μας καθημερινα 9:00 με 14:00 στο 2622029710, στο keprilia@otenet.gr ή με inbox
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2020-2023 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»
10.11.20 8:03
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2020-2023 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»
Γενική Συνέλευση των τοπικών φορέων- μελών του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλου Βασίλη, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συμμετείχαν οι 12 από τους 16 φορείς – μέλη του Κέντρου. Την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Αθανάσιος Μπαχός και ο κ. Ξουρής Χρήστος, την Περφερειακή Ένωση δήμων ο κ. Αβραάμ Μπούρας, τον Δήμο Ήλιδας ο κ. Ζαχαρόπουλος Βασίλειος, τον Δήμο Ζαχάρως ο κ. Αλεξανδρόπουλος Φώτης, τον δήμο Πύργου ο κ. Βγενόπουλος Ανδρέας, τον δήμο Πηνειού η κα Σοφία Μαρινοπούλου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας ο κ. Γιαννόπουλος Διονύσιος, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας ο κ. Βαρούχας Ιάκωβος, τον Δικηγορικό σύλλογο Αμαλιάδας ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας ο κ. Τσαούσης Κώστας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας ο κ. Σαψάλης Νικόλαος.
Στο ξεκίνημα της Συνέλευσης όπως είχε προγραμματιστεί με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειοςέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του εκλιπόντος Μανώλη Αγιομυργιαννάκη ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και δέσμευση το έργο της πρόληψης μέσα από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης για το χρονικό διάστημα 11/2014 - 9/2018 και 10/2019 -3/2020 και που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο 2020 λόγω της πανδημίας.
Ακολούθησε ενημέρωση για το έργο του Κέντρου Πρόληψης ως προς την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία και στην συνέχεια εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός. Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: κος. Γιαννόπουλος Βασίλειος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας με αναπληρωτή την κα. Ζωή Αναστασοπούλου, περιφερειακή σύμβουλο – εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Αντιπρόεδρος: κος. Αντώνης Πατρινός με αναπληρωτή τον κο. Ζαχαρόπουλο Βασίλειο – εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας
Γενικός Γραμματέας: κος. Ιάκωβος Βαρούχας με αναπληρωτή τον κο. Ιωάννη Σαραβάκο – εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας
Ταμίας: κος. Γιαννόπουλος Διονύσιος – εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας
Μέλος: κος. Βγενόπουλος Ανδρέας με αναπληρωτή τον κο. Κοτσώνη Νικόλαο – εκπρόσωποι του δήμου Πύργου.
Την έβδομη θέση στο Δ.Σ. καταλαμβάνει εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39