ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Ελαιώνα
26.09.15 16:38
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Ελαιώνα
Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με τίτλο «Από ξένο τόπο...» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, για 16η χρονιά στην Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα
Έκθεση βιβλίου στον Καρδαμά
26.09.15 7:41
Έκθεση βιβλίου στον Καρδαμά
Έκθεση βιβλίου διοργανώνει ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμά «Κωστής Παλαμά» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
Η έκθεση βιβλίου θα είναι ανοικτή μέχρι αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και θα δέχεται το κοινό από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 μετά το μεσημέρι και από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ.
Σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
26.09.15 7:33
Σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
- Παρουσία του έργου «Όνειρο θερινής νυχτός» από τους «Ιχνηλάτες 7:3» στον θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο
- Παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κάστρο Χλεμούτσι
- Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας
- Έγγραφές στα τμήματα χορού του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις»
- Έκθεση ζωγραφικής στην Αμαλιάδα από το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία»
- 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Ελαιώνα
- Έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Κυλλήνης
- Συνάντηση βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιογράφους
- Έναρξη αγώνων ποδοσφαίρου Β' Κατηγορίας Ηλείας
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ: "Μετά από 8,5χρόνια εξαντλητικής έρευνας της δικαιοσύνης, αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει υφανθεί ποτέ στον Δήμο μας"
26.09.15 6:55
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ:
Μετά από 8,5 χρόνια εξαντλητικής έρευνας της δικαιοσύνης, σε όλα τα έργα και τις προμήθειες της πρώτης θητείας του Γαβρίλη Λιατσή, αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει υφανθεί ποτέ στον Δήμο μας.
Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα, μετά από απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, και μετά από την έκδοση δεκάδων αθωωτικών αποφάσεων από ποινικά δικαστήρια, δέχτηκε την απαλλαγή όλων των αιρετών και υπαλλήλων για την υπόθεση των φερομένων ως εικονικών τιμολογίων, δέχτηκε δηλαδή αυτό που όλοι γνωρίζαμε.
Ότι τα εκατοντάδες έργα δεν ήταν εικονικά, ότι οι πλατείες, οι πεζοδρομήσεις, οι αγροτικοί δρόμοι, οι επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, οι αναπλάσεις, το ιστορικό κέντρο, το αναμορφωμένο Κατάκολο, η δημοτική αγορά, δεν ήταν εικονικά. Εικονικό αποδείχτηκε πως ήταν το ενδιαφέρον για την πόλη του συρφετού των εμπνευστών της λάσπης και της ξεδιάντροπης συκοφαντίας ως μέσου πολιτικής ομηρίας και χειραγώγησης των αντιπάλων, και δυστυχώς πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμος μας έχασε 8 χρόνια προόδου και την δημιουργική ενέργεια των υγιών του δυνάμεων.
Αφού παραπλάνησαν τα ΜΜΕ και τους πολίτες, κλέβοντας πολιτικά δύο θητείες για τον Δήμο, εξόντωσαν δεκάδες επαγγελματίες μέσω της πολύμηνης εμπλοκής του ΣΔΟΕ. Πόσες δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης μας καταστράφηκαν από την επιβολή άδικων προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ από την Δ.Ο.Υ., καίτοι είχαν αθωωθεί στα ποινικά δικαστήρια; Σήμερα όμως αποκαλύφθηκε το ένα μέρος της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης.
Απομένει να αποκαλυφθεί ποιο ήταν το ποιητικό αίτιο αυτής της μηχανορραφίας, και εάν σχετίζεται με τις υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη για τις ενέργειες και παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής (εικονικές μεταφορές απορριμμάτων, δεματοποιητής, αντιπλημμυρικά, και άλλα πολλά).
Η παραπομπή του κ. Λιατσή για την αυτεπιστασία του 2006, δηλαδή για την πρόσληψη δεκάδων άνεργων εργαζομένων κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιών του Δήμου, και προκειμένου να εκτελεστούν έργα αναγκαία και υπαρκτά, που εγκρίθηκαν όλα από τις υπερκείμενες αρχές (δημοτικό συμβούλιο, Νομαρχιακό Συμβούλιο έργων, επίτροπος) αποτελεί το μοναδικό σημείο δικαστικής διερεύνησης, σύμφωνα με το εν λόγω βούλευμα, σε σύνολο εκατοντάδων έργων και προμηθειών που ελέγχθηκαν. Παρά ταύτα, είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει σύντομα και γι’ αυτή την τελευταία σκιά, και θα μας δικαιώσει
Συνεδριάζει σήμερα το Τοπικό Συμβούλιο Κυλλήνης
26.09.15 6:43
Συνεδριάζει σήμερα το Τοπικό Συμβούλιο Κυλλήνης
Έκτακτη και κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυλλήνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και ώρα 5:00 το απόγευμα,στην αίθουσα συνεδριάσεων Συμβουλίου στο Τοπικό κατάστημα της Κυλλήνης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:
Πρόταση Τεχνικού Προγράμματος
Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος
Παραχώρηση χρήσης χώρου
Εργασίες συντήρησης Πολιτιστικού Κέντρου
Συνεχίζεται η Δημόσια διαβούλευση της μελέτης για το ΣΧΟΑΑΠ Δήμου Πύργου
25.09.15 12:53
Συνεχίζεται η Δημόσια διαβούλευση της μελέτης για το ΣΧΟΑΑΠ Δήμου Πύργου
Συνεχίζεται η Δημόσια διαβούλευση της μελέτης Τροποποίησης - Επέκτασης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πύργου - ΣΧΟΟΑΠ Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου καλεί τις δημοτικές παρατάξεις, δημότες, επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημόσιους υπάλληλους, φοιτητές να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην δημόσια διαβούλευση και αξιοποίηση των δεδομένων της μελέτης: ΜΕΛΕΤΗ Γ.Π.Σ./ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (Τίτλος έργου: ΜΕΛΕΤΗ Γ.Π.Σ./ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – Ανάδοχος: Ευάγγελος Καραμπλιάς & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΓΕΩΔΙΚΤΥΟ) Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ανοικτά δημόσια δεδομένα που είναι συγκεντρωμένα και διατίθενται διαδικτυακά (τα αρχεία είναι διαθέσιμα για λήψη από τον σύνδεσμο:
https://drive.google.com/folderview?id=0BxE5E8TPbzjOSTExZnhWbHJLNXM&usp=sharing), προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση και τελική τεκμηρίωση της μελέτης. Πληροφορίες παρέχονται από την Διέυθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου – Υπεύθυνος: κ. Αναστάσιος Βαμβακάς τηλ.επικοινωνίας: 26213-62666.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Απορρίμματα Πύργος: Θετικό το σχέδιο, ανάγκη να δράσουμε άμεσα!
25.09.15 12:52
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Απορρίμματα  Πύργος: Θετικό το σχέδιο, ανάγκη να δράσουμε άμεσα!
Προσοχή στον παράγοντα της ευθύνης του πολίτη, ρεαλισμός, θάρρος και σταθερότητα αποφάσεων όσον αφορά τις αναγκαίες χωροθετήσεις, και συστηματικός έλεγχος καλής λειτουργίας είναι αυτά που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, ώστε το Σχέδιο για την Διαχείριση των απορριμμάτων της πολύπαθης πόλης του Πύργου να μην μείνει στα χαρτιά.
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που τονίζει τα παραπάνω. Επανηλλειμένα, και σε όλες τις φάσεις της τραγωδίας που έχει ζήσει ο Πύργος, με τα σκουπίδια επί μήνες στους δρόμους, τονίζαμε την ανάγκη να γίνουν παράλληλα άμεσα και ορατά στον καθένα βήματα βελτίωσης της ανακύκλωσης και ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την μακροχρόνια επίλυση του προβλήματος.
Αναλυτικότερα λοιπόν, υπογραμμίζουμε ότι:
Το σχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση κινείται πράγματι στην ορθή κατεύθυνση.
Μια περιορισμένη, σε επιλεγμένες γειτονιές ή προάστια του Πύργου, εφαρμογή των προτάσεων για διαλογή στην πηγή, συστηματικό διαχωρισμό του οργανικού μέρους αλλά και των λοιπών ρευμάτων (όπως τα παλιά ηλεκτρικά, τα ογκώδη, τα λάστιχα κλπ) πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με ιδία χρηματοδότηση, ώστε να δοθεί έμπρακτα το καλό παράδειγμα και στο σύνολο του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να κινηθεί με ευελιξία αλλά και σταθερότητα σε ότι αφορά τι ς απολύτως αναγκαίες προτεινόμενες στο σχέδιο χωροθετήσεις Πράσινων Σημείων, Σταθμών Μεταφόρτωσης για σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα και χώρου Δημοτικής κομποστοποίησης. Όλοι πρέπει να ακουστούν αλλά δεν επιτρέπεται να περάσει εκείνου «που φωνάζει περισσότερο». Διασφαλίζεις καλής λειτουργίας ναι, αλλά πάνω απ΄όλα το συμφέρον όλης της πόλης.
Επείγον και καίριο είναι να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η συνεννόηση των Δήμων της Ηλείας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά την επίσης απολύτως αναγκαία Μονάδα Επεξεργασίας των σύμμεικτων που θα απομένουν στην Τριανταφυλλιά. Αλλαγές σε εγγυημένες ποσότητες, πιο κοντά στα συμφέροντα των Δήμων ναι, από το μηδέν διαδικασίες, όχι, γιατί αυτό θα σημάνει μετατροπή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), όπως πρέπει να είναι η Τριανταφυλλιά σε ΧΥΤΑ.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε πάλι στα ίδια και θα ήταν εγκληματικό.
Τέλος άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν ενέργειες για την επιλογή χώρου
και Μονάδας διαχείρισης των μπάζων (Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατασκευών) στην Ηλεία, ώστε ακόμη και οι μικρές προβλεπόμενες ποσότητές τους να μην πηγαίνουν στον ΧΥΤΥ.
Τελευταίο αλλά σημαντικότερο από όλα: η ενημέρωση του κοινού και ο έλεγχος ότι κάθε τι γίνεται όπως λέει το σχέδιο πρέπει να είναι ΜΟΝΙΜΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.
Μόνο έτσι οι θλιβερές εικόνες με τα απορρίμματα στους δρόμους θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν για τον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα.
Γιώργος Κανέλλης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου,
Επικεφαλής της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2015 και το έργο «GrItCUZINE»
25.09.15 11:28
Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2015 και το έργο «GrItCUZINE»
Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και πολιτιστική ανάδειξη της ελληνικής και της ιταλικής διατροφής μέσω των κοινών, καθώς και των διαφορετικών γαστρονομικών συνηθειών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις δράσεις και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η τοπική γαστρονομία και για αυτό το σκοπό πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, σε Πάτρα και Πύργο στο πλαίσιο του έργου “GrItCUZINE” και της «Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2015» (European Cooperation Day).
Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο (10.00 π.μ.) και στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα (6.00 μ.μ.). Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κύρια στους επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους της γαστρονομίας και αναφέρεται στην πιστοποίηση ποιότητας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το τελικό διεθνές Συνέδριο στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. με μεγάλη συνεδρία και τους εκπροσώπους των μελών του δικτύου. Στη συνέχεια της ίδιας μέρας η συζήτηση θα προχωρήσει σε κρίσιμα θεματικά πεδία για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο με τίτλο «GrItCUZINE - Πολιτιστικές γαστρονομικές
ιδιαιτερότητες: Δημιουργία μιας κοινής ταυτότητας της γαστρονομικής πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας – Ιταλίας» (Cultural gastronomic
particularities: Creation of an identity of the local gastronomic heritage in the region Greece – Italy), έχει σαν κύριο αντικείμενο τη διατήρηση και την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε περιοχής.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συστηματικά εργάζεται, ώστε να αναδείξει την αμφίδρομη σχέση γαστρονομίας, πολιτισμού και τουρισμού.
Αναπτύσσοντας μια παραδοσιακά ισχυρή σχέση με τη γείτονα χώρα, την Ιταλία, ανταλλάσσουμε ιδέες και καλές πρακτικές, προβάλλοντας στον χάρτη της Μεσογείου έναν σημαντικό κόμβο πολιτισμικής συνύπαρξης πολλών αιώνων» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνδυαστούν με τον εορτασμό της «Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2015» και των «25 Χρόνων του INTERREG» με την εκδήλωση «Η στήριξη κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αξιών μας ενώνει» (29/9 «Αγορά Αργύρη» ώρα 2:00 μ.μ.).
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία που στηρίζουν το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή κι έχουν στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Στόχος είναι η ανάδειξη της κοινωνικής πλευράς του Προγράμματος, καθώς και του ρόλου που μπορεί να παίξει η Εδαφική Συνεργασία στην αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνεται μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην προμήθεια και διάθεση φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού για τη στήριξη των προσφύγων που συγκεντρώνονται στα σύνορα Ελλάδας και Ιταλίας.
Ποιοι συμμετέχουν
Στο μεγάλο τελικό Συνέδριο θα συμμετέχουν Έλληνες και Ιταλοί εκπρόσωποι των εταίρων του δικτύου GrIt CUZINE: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Brindisi, Εθνική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων Περιφέρειας Μπρίντιζι – CNA Brindisi, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του χώρου ενώ, επίσης, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, όπως το «Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, το «Ελληνικό Πρωινό», οι θεσμοί «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και «Ημέρες Γαστρονομίας», κ.α.
Στην «Αγορά Αργύρη»
Στον χώρο της Αγοράς Αργύρη και για τις ημέρες 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται έκθεση παραδοσιακών σκευών μαγειρικής και συναφών με την τοπική γαστρονομία αντικειμένων από περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σχετικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής συνεργασίας “ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013” υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.greece-italy.eu.
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
25.09.15 11:09
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας Ελέχθησαν ( 759) άτομα και συνελήφθησαν (39) δράστες Βεβαιώθηκαν ( 216) τροχονομικές παραβάσεις Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (24-9-2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (759) άτομα και (540) οχήματα.
Προσήχθησαν: (61) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (39) άτομα, από τα οποία:
• (12) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• (10) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
• (7) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• (3) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
• (3) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών,
• (2) ημεδαποί για παρεμπόριο,
• (2) άτομα για παράνομη οπλοκατοχή
Βεβαιώθηκαν :
• (216) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
25.09.15 10:08
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ.,
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται συνολικά 76 θέματα.
Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
25.09.15 3:55
Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
- Παρουσία του έργου «Όνειρο θερινής νυχτός» από τους «Ιχνηλάτες 7:3» στον θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο
- Λήξη της δημόσια διαβούλευσης μελέτης Σχεδίου Τοπικής Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Πύργου
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δημαρχείο Ανδραβίδας
- Πανδαιμόνιο χορών και χορευτικό συγκροτημάτων στην πλατεία της Ανδραβίδας
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις Καρούτες Σμίλα, στην Ολυμπιακή Ακαδημία, στο συνεδριακό κέντρο καθώς και στο αντλιοστάσιο πυρόσβεσης της Ολυμπιακής Ακαδημίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
- Επαναλειτουργία Δικαστηρίων Αμαλιάδας, που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015
- Έκθεση ζωγραφικής στην Αμαλιάδα από το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία»

- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για το 1o Ασφάλτινο Ράλλυ Σπριντ «Κρεμαστής»
- Έναρξη τουρνουά τένις του Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας
- Πανερυθραϊκός - Κόροιβος Αμαλιάδας για το Κύπελλο Μπάσκετ
- Έναρξη μαθημάτων τένις στα χωμάτινα γήπεδα του Φιλαθλητικού στον Πύργο
Βιωματικό Ψυχολογικό Εργαστήρι στο Κέντρο Νέο Γιαννιτσοχωρίου
25.09.15 2:58
Βιωματικό Ψυχολογικό Εργαστήρι στο Κέντρο Νέο Γιαννιτσοχωρίου
Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το Βιωματικό Ψυχολογικό Εργαστήρι στο Κέντρο Νέο Γιαννιτσοχωρίου από την ψυχολόγο Ολιβέρα Μιχαΐλοβιτς - Τζανέτου.
Όσοι το παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη θετική Ψυχολογία, τα επίπεδα της χαρούμενης ζωής, από τι εξαρτάται η ευτυχία μας και να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα για τη ζωή!
Παρακολούθησαν ένα υπέροχο βίντεο με τίτλο: " Το κομμάτι που λείπει".
Χαλάρωσαν με μια πολύ όμορφη άσκηση και συμπλήρφωσαν το Θετικό Συμβόλαιο με τον εαυτό τους:
Τα δυνατά μου σημεία είναι...
Αξιοποιώ τα δυνατά μου σημεία ως εξής...
Έχω στόχο να...
Έχω δεσμευτεί να...
Εντοπίζω 3 καλά πράγματα καθημερινά...
Πράττω
Ζω...
Γεύομαι, μυρίζω, ακούω, νιώθω, βλέπω...
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι
24.09.15 18:12
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει κλοπές σε οικίες  και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (7) κλοπές τους τελευταίους πέντες μήνες, σε πέντε οικίες και μια επιχείρηση, σε περιοχές της Αμαλιάδας, Βαρθολομιού και Σκουροχωρίου και μια κλοπή στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (23-9-2015) σε Αμαλιάδα, Αθήνα και Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου τρείς ημεδαποί άνδρες ηλικίας 52,45 και 28 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 38 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη πέντε ημεδαπούς άνδρες ηλικίας από 38 έως και 59 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Επιπλέον συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ τέλος περιλαμβάνονται στη δικογραφία ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27 και 34 ετών που αντιμετωπίζουν τη κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής Ειδικότερα, χθες (23-9-2015) νωρίς το πρωί στο Λάνθι Ηλείας, ο 45χρονος με τον 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, εισήλθαν, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα της Ιερής Μονής Παναγιάς Κρεμαστής, στο εσωτερικό του Ναού και αφαίρεσαν τον Θρόνο της εικόνας της Παναγίας και όλα τα αφιερώματα
(τάματα) των πιστών η αξία των οποίων ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν την ίδια ημέρα (23-9-2015) στην Αμαλιάδα τον 45χρονο και στα Μέγαρα Αττικής τον 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ σε περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 61χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο ενεχυροδανειστήριο του 61χρονου στην Αθήνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν όλα τα αφιερώματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες από την Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής και
συγκεκριμένα:
• (33) χρυσά δακτυλίδια,
• (15) χρυσοί σταυροί,
• (14) χρυσές αλυσίδες λαιμού,
• (6) χρυσά σκουλαρίκια,
• (5) χρυσά μενταγιόν,
• (3) αλυσίδες λαιμού από λευκόχρυσο,
• (4) χρυσές αλυσίδες χειρός,
• (1) χρυσή καρφίτσα πέτου,
• (3) σταυροί από λευκόχρυσο.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο της οποίας ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης και από την συλλογή ευρημάτων που συνέλεξαν κατά την εξερεύνηση στους τόπους των συμβάντων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας και εξιχνιάσθηκαν ακόμη (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μια επιχείρηση.
Αναλυτικότερα, οι δράστες διέπραξαν από τις (11-4-2015) μέχρι και χθες (23-9-2015), ακόμη έξι κλοπές σε οικίες και επιχείρηση, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις (194.000) ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης και είχαν διακριτούς ρόλους, όπου αρχηγικό ρόλο είχε ο 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε τις κλοπές συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας για τους πιθανούς στόχους.
Ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε επιχειρησιακό ρόλο και είχε λάβει μέρος σε όλες τις κλοπές κατά τις οποίες παραβίαζε θύρες και παράθυρα και αφαιρούσε τα κλοπιμαία.
Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στις κλοπές και παρείχαν στον 45χρονο τις απαραίτητες πληροφορίες για τους πιθανούς στόχους.
Τέλος, ο 61χρονος είχε αγοράσει τα αφιερώματα από τους δράστες με σκοπό να τα πωλήσει.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
• Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων,
• (3.680) ευρώ,
• Πλήρης συσκευή κοπής μετάλλων (φιάλες οξυγόνου, φλόγιστρο),
• Ηλεκτρικές συσκευές,
• Τρία αλυσοπρίονα,
• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
• Κουκούλες full face και γάντια.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του 45χρονου και του 38χρονου ως μέσα τέλεσης των παράνομων πράξεων τους.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος και ο 38χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας όπου παραπέμφθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκείμενου να οδηγηθούν αύριο (25-9-2015) και τη Δευτέρα (27-9-2015).
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
Δημόσια διαβούλευση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης ΑΣΑ Δήμου Ήλιδας
24.09.15 13:54
Δημόσια διαβούλευση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης ΑΣΑ Δήμου Ήλιδας
Στα πλαίσια των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας για την επίτευξη του στόχου ανακύκλωσης του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για το 2020, βάσει της Οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012:
Ο Δήμαρχος Ήλιδας καλεί τις δημοτικές παρατάξεις, δημότες, επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημόσιους υπάλληλους, φοιτητές κ.λ.π. να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην δημόσια διαβούλευση και αξιοποίηση των συμπερασμάτων του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν με προτάσεις στην ολοκλήρωση και τελική τεκμηρίωση του τοπικού σχεδίου.
Η περίοδος διαβούλευσης έχει οριστεί από Πέμπτη 24/09/2015 έως και Δευτέρα 28/09/2015.
Πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Δημάρχου Ήλιδας.
Υπεύθυνος : κ. Χρήστος Παπαγεωργίου Χημικός Μηχανικός-Διευθυντής Δήμου Ήλιδας
Τηλ.: 26220 23923, Φαξ: 26220 38594, e-mail: cpapageorgiou@amaliada.gr
Έναρξη νέων τμημάτων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ήλιδας
24.09.15 12:48
Έναρξη νέων τμημάτων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ήλιδας
Ο Δήμος Ήλιδας και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ήλιδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους ενήλικες.
Κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Φεβρουαρίου 2015 θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής Εμβέλειας και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ήλιδας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα (ενδεικτική αναφορά):
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, διάρκειας 25 ωρών Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, διάρκειας 25 ωρών
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής, διάρκειας 25 ωρών Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, διάρκειας 25 ωρών Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων, διάρκειας 25 ωρών
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), διάρκειας 50 ωρών Δημιουργία ιστοσελίδας, διάρκειας 50 ωρών
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βασικά Ιταλικά Α1, διάρκειας 50 ωρών
Βασικά Ιταλικά Α2, διάρκειας 50 ωρών
Ιταλικά για τον τουρισμό, διάρκειας 25 ωρών
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία, διάρκειας 25 ωρών Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, διάρκειας 25 ωρών Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία, διάρκειας 25 ωρών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
Ιστορία της Τέχνης, διάρκειας 25 ωρών
Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), διάρκειας 50 ωρών
Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός, διάρκειας 25 ωρών
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων, Εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία, διάρκειας 25 ωρών Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο, διάρκειας 10 ωρών Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: οικολογικός, οινολογικός, γαστρονομικός τουρισμός, διάρκειας 12 ωρών Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες, διάρκειας 25 ωρών Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά, διάρκειας 25 ωρών Ανακύκλωση και κομποστοποίηση, διάρκειας 25 ωρών Εργαστήρι Δημιουργία Κοσμήματος, διάρκειας 50 ωρών Τοπικοί Παραδοσιακοί Χοροί, διάρκειας 50 ωρών
Αναφέρονται ενδεικτικά κάποια προγράμματα από όλες τις θεματικές ενότητες. Μπορείτε να δείτε όλα τα προγράμματα στο έντυπο της αίτησης.
Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι δωρεάν και μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το έντυπο της αίτησης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από το ΚΕΠ Δ. Ήλιδας ή να το «κατεβάσουν» από εδώ:
(https://drive.google.com/file/d/0B3VntZ6DQTVgNWc2bzN2ajJnaGd0ZVoteGUwTG1wR2xlLTFr/view?usp=sharing).
Για τη συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω τμήματα απαιτείται η υποβολή της αίτησής μαζί με φωτοαντίγραφο της ταυτότητας σας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Μπορούν να επικοινωνού, με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησς Δήμου Ήλιδας στo τηλέφωνo 6978869289 (Βασιλική Γιαννακοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης) και στο email:
kdvm.hlidas@gmail.com.
Επίσης μπορούν να μαθαίνετε τα νέα μας και από τη σελίδα: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ήλιδας
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος κάθε Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
24.09.15 12:40
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτερά 28Σεπτεμβρίου 2015και ώρα 5:30 μ.μ, με τα εξής θέματα στην ημερ διάταξης:
1. Λήψη απόφασης έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2015, κατόπιν της υπ’ αριθ. 175/2015 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.
2. Λήψη απόφασης για την απευθείας ανάθεση των ειδών αρτοποιείου της προμήθειας «Έξοδα λειτουργίας συσσιτίων» των Παιδικών Σταθμών Δήμου Πύργου, κατόπιν άγονων διαγωνισμών.
3. Λήψη απόφασης για την παράταση της μίσθωσης ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην ξενοδοχείου «ΔΕΛΦΙΝΙ» (σχετ. υπ’ αριθ. 144/15 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).
4. Λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων, που εισηγείται η ΕΠΖ:
4.1 Καθορισμός χώρων τοποθέτησης υπαιθρίων πινάκων ανακοινώσεων (ταμπλό) [υπ’ αριθ. 66/2015 απόφαση – εισήγηση της ΕΠΖ]
4.2 Έγκριση εκτέλεσης εργασιών σε δημόσιο χώρο, ευρισκόμενο στην Τ.Κ. Κολιρίου, από τον κ. Παναγιωτόπουλο Θεόδωρο [Η ΕΠΖ με την υπ’ αριθ. 63/2015 απόφασή της εισηγείται θετικά υπό προϋποθέσεις]
4.3 Αποκατάσταση βατότητας του πεζοδρομίου επί της οδού Ιερολοχιτών Β2 Νο3 στη Δ.Κ. Πύργου [υπ’ αριθ. 65/2015 απόφαση – εισήγηση της ΕΠΖ].
5. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της έκθεσης έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της ΔΗΚΕΠ χρήσεως 2012, 2013 και 2014.
6. Λήψη απόφασης έγκρισης:
6.1 της τροποποίησης του προϋπολογισμού εσόδων & δαπανών έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ) [υπ’ αριθ. 38/2015 απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης]
6.2 της χρηματοδότησης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ) από το Δήμο Πύργου για την κάλυψη εσόδων – εξόδων έτους 2015, με το ποσό των 27.658,32€ [υπ’ αριθ. 40/2015 απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης]
7. Λήψη απόφασης έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής – οριστικής παραλαβής των έργων:
7.1 «Εργασίες διαμόρφωσης χώρων πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου σε Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Πύργου» με Α.Μ. 39/12.
7.2 «Επισκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου» με Α.Μ.25/13.
7.3 «Επισκευή 1ου Νηπιαγωγείου, 3ου δημοτικού, 3ου γυμνασίου Πύργου, δημοτικού Μουζακίου και σχολείων Γουμέρου» με Α.Μ. 34/13.
8. Λήψη απόφασης έγκρισης για την κατασκευή έργου αποκατάστασης κατεδαφισθέντος τμήματος μανδρότοιχου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου.
9. Λήψη απόφασης για την τμηματική πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα, για την κάλυψη άμεσων επειγουσών αναγκών στο Δήμο Πύργου έτους 2015.
10. Λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων που εισηγείται η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.):
10.1 Λήψη απόφασης για την μίσθωση ακινήτου (με δημοπρασία) που θα στεγάσει το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου.
10.2 Λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πύργου και καθορισμός των όρων αυτής, κατόπιν άγονης δημοπρασίας.
10.3 Λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση κτιρίου που θα στεγάσει το 13ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πύργου και καθορισμός των όρων αυτής, κατόπιν άγονης δημοπρασίας.
10.4 Λήψη απόφασης για την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζει το 11ο Νηπιαγωγείο Πύργου, λόγω μη παρέλευσης 12/ετίας (Ν. 2471/1999).
10.5 Λήψη απόφασης για την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζει το 14ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πύργου, λόγω μη παρέλευσης 12/ετίας (Ν. 2471/1999).
11. Λήψη απόφασης έγκρισης μετακινήσεων εκτός έδρας και καταβολής οδοιπορικών εξόδων αιρετών και υπαλλήλων.
12. Λήψη απόφασης ορισμού υπολόγου διαχειριστικών έργων ΠΔΕ.
13. Λήψη απόφασης συγκρότησης των επιτροπών:
13.1 Επιτροπή παραλαβής γάλακτος του εργατοτεχνικού προσωπικού της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου.
13.2 Επιτροπή παραλαβής γάλακτος του εργατοτεχνικού προσωπικού της Δ/νσης Τ.Υ & Περιβάλλοντος.
14. Λήψη απόφασης επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσού από υπαλλήλους του Δήμου.
15. Λήψη απόφασης έγκρισης έκδοσης νέας παραγωγικής άδειας στον κ. Κωστόπουλο Παναγιώτη.
16. Λήψη απόφασης καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης της μελέτης: «Κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων και Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών Δήμου Πύργου».
17. Λήψη απόφασης κατάρτισης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) και συγκρότηση ομάδας έργου παρακολούθησης της εξέλιξής του, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 68/2015 απόφαση- εισήγηση της Ε.Π.Ζ.
18. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης: «Περιβαλλοντική μελέτη σχεδίου Τοπικής Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Πύργου».
Υπογραφή συμφωνίας του Δήμου Πύργου με την Τράπεζα Πειραιώς
24.09.15 11:06
Υπογραφή συμφωνίας του Δήμου Πύργου με την Τράπεζα Πειραιώς
Υπεγράφη η τελική συμφωνία προσωρινής αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου προς την Τράπεζα Πειραιώς. Η συμφωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς του Δημάρχου Πύργου, του άμισθου Συμβούλου για οικονομικά θέματα κ. Ιωάννη Αχιλλεόπουλου, του Προέδρου της ΔΗΚΕΠ κ. Χάρη Αντύπα, του Δ/ντη Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Αλεξανδρόπουλου και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.
Η συμφωνία που υπεγράφη δίνει βαθειά οικονομική ανάσα στο Δήμο και βοηθά στην ορθολογική από εδώ και πέρα διαχείριση των οικονομικών του. Απ’ ότι φαίνεται, η επιμονή του Δημάρχου στις διαπραγματεύσεις έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα δημιουργήσει προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου.
Εξασφαλίζεται πλέον η μισθοδοσία των υπαλλήλων και επιδιώκεται μέσα σε ένα χρόνο με τη βοήθεια μιας νέας αναλογιστικής μελέτης, η παγιοποίηση της οικονομικής σταθερότητας του Δήμου.
Να σημειωθεί ότι οι διαβουλεύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν αρκετές φορές στην Αθήνα με κορυφαία στελέχη της Τράπεζας εν μέσω της γνωστής σε όλους μας εθνικής οικονομικής αστάθειας.
Σε λιτή δήλωσή του, ο Δήμαρχος ανέφερε:
«Όταν σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα, θα κάνω τον συνολικό απολογισμό της δουλειάς, που έγινε τον Δήμο του Πύργου, ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μου, τότε και ο τελευταίος συμπολίτης μας, θα καταλάβει πόσο εγώ και οι συνεργάτες μου, δουλέψαμε πάνω στο θέμα της οργάνωσης του Δήμου που απ’ ότι φαίνεται ήταν σε πλήρη διάλυση και που είναι απαραίτητη διότι είναι η ατμομηχανή που μπορεί να φέρει ολόκληρο το Δήμο σε τροχιά προόδου».
Έκθεση ζωγραφικής από το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία»
24.09.15 8:48
Έκθεση ζωγραφικής από το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία»
Για όγδοη χρονιά το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία» πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.
Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών των παιδικών τμημάτων και ενηλίκων του Συνεργείου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Σχεδίας», Πλάτωνος 10 στην Αμαλιάδα.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ. Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.
Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
24.09.15 7:04
Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσµίας ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Επισκευή λόγω βλαβών από το σεισµό του Ιουνίου 2008 του ∆ιοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας»
- Έναρξη εκδηλώσεων της 81ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας
- Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού
- Λήξη προθεσμίας ηλεκτρονικής προεγγραφής των πρωτοετών στα ΤΕΙ Αμαλιάδας και Πύργου
- Εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αμαλιάδας
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δημαρχείο Ανδραβίδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον οικισμό Μαραθιάς Αμαλιάδας
- Δωρεάν Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχολογίας με τίτλο «Θετική Ψυχολογία» από την ψυχολόγο Ολιβέρα Μιχαΐλοβιτς - Τζανέτου στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
- Έκθεση παλαιών αυτοκινήτων στη Ζαχάρω
- Eνημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Δεκάδες ιστορικά οχήματα θα βρεθούν το απόγευμα στη Ζαχάρω στα πλαίσια του 44ου Διεθνές Ράλυ ΦΙΛΠΑ 2015

- Κλήρωση αγώνων για το τουρνουά τένις του Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας
- Διανομή αθλητικού υλικού στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ηλειακού Λεχαινών
Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχολογίας στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
24.09.15 4:42
Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχολογίας στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου Δωρεάν Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχολογίας με τίτλο: "Θετική Ψυχολογία" από την ψυχολόγο, Ολιβέρα Μιχαΐλοβιτς - Τζανέτου.
Οι συμμετέχοντας Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν:
Τι είναι θετική ψυχολογία και
Πώς μπορούν να την εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους
Επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα μέσω απλών ασκήσεων να μάθουμε πόσο σημαντική είναι τελικά η θετική ψυχολογία στη ζωή τους!
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83