ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Απ. Κατσιφάρας: Εκτεταμένη παρέμβαση της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των φθορών στο οδόστρωμα της Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111»)
23.09.15 14:41
Απ. Κατσιφάρας: Εκτεταμένη παρέμβαση της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των φθορών στο οδόστρωμα της Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111»)
Αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Εθνική Οδό Πατρών - Τριπόλεως (πρώην «111») για την συντήρηση, τη βελτίωση και την αποκατάσταση των φθορών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρέθηκε στα σημεία που γίνονται οι παρεμβάσεις σε Αχαΐα και Ηλεία, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων.
Πρόκειται για το μείζονος σημασίας έργο για την Περιφέρεια («Συντήρηση- βελτίωση- αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της ΕΟ «Πάτρα - Τριπόταμα - Διασταύρωση με ΕΟ 74' στα τμήματα αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»), το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Για πρώτη φορά μετά από 30 και πλέον χρόνια, γίνεται μια τέτοια παρέμβαση, ιδιαιτέρως σημαντική, η οποία θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια όσων κινούνται στην Πατρών – Τριπόλεως, εξαλείφοντας, κατά το δυνατόν, τους κινδύνους και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς, εξαιτίας των κατολισθητικών φαινομένων» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία έχει δοθεί προτεραιότητα, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων για τους κατοίκους του ορεινού όγκου που διαμένουν εκεί, αλλά και για όσους κινούνται προς την Τρίπολη ή την Πάτρα».
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα, μέσα στον Αύγουστο, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής δημοπρασίας, ενέκρινε την έναρξη εκτέλεσης του έργου, υπογράφοντας τη σύμβαση με το μειοδότη και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες.
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια λαμβάναμε μέτρα βελτίωσης όμως όλα αυτά ήταν προσωρινά. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει μια ουσιαστικότερη παρέμβαση, ενώ θα αποκαταστήσουμε και φθορές που έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία».
Τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε Μπεσαράτ Φάρες, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, και συναντήθηκαν στα σημεία παρεμβάσεων με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, τον αναπληρωτή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Δέδε, αντιδημάρχους και προέδρους των Τοπικών Ενοτήτων.
Τι περιλαμβάνει το έργο
Με το έργο αυτό, θα δοθεί προτεραιότητα, στις εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου.
Επικουρικά, στην παρούσα εργολαβία θα συμπεριληφθούν κατά το εφικτό, εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης κ.λπ.
Οι εργασίες συντήρησης, που θα εκτελεσθούν, θα έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του εθνικού οδικού δικτύου, την άρση της επικινδυνότητας και θα επιδιώκουν την επαναφορά του έργου στην αρχική του κατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση του.
Κομβικά σημεία στα οποία γίνονται παρεμβάσεις είναι, μεταξύ άλλων, στο σημείο κατολίσθησης στην Καλλιθέα (γέφυρα Κρητικού), Δαφνούλα, Διάσελλο, Σταυροδρόμι, Καρπέτα, Πανόπουλου, Σπαρτουλιά, Αντρώνι, Καλλιμάνι, είσοδος και τέλος οικισμού Λαμπείας, Ορεινή, Τριπόταμα, Πάος, Δάφνη, Σειρές και όρια Αχαΐας με Αρκαδία.
Πρόκειται κυρίως για εργασίες:
χωματουργικών έργων, με καθαρισμούς τάφρων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμούς οχετών,
τεχνικών έργων, με επενδύσεις προστασίας πρανών, συρματοπλέγματα και τοίχους αντιστήριξης, μικροκατασκευές, τοποθέτηση καλυμμάτων φρεατίων,
ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις και επούλωση λάκκων,
σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση νέων στηθαίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος, πρασίνου, με εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων, καθαρισμό ερεισμάτων οδού κ.λ.π.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
23.09.15 14:27
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
Διαρκείς είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Ηλειακού κάμπου από την ηχορύπανση που προκαλείται από τις χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας πάνω από οικισμούς. Πολλές φορές η ενόχληση είναι αφόρητη και οι εκκλήσεις προς την ΕΠΟΠ για παρέμβσση συνεχεις.
Ερωτάται ο κ.Διοικητής της 117ΠΜ: Οι χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών πάνω από οικισμούς (στα Λεχαινά είναι σχεδόν καθημερινές) προβλέπονται από τον κανονισμό πτήσεων και ασκήσεων;
Επίσης έντονες είναι οι διαρτυρίες κατοίκων οικισμών του κάμπου για προκλητική ηχορύπανση που προκαλείται από οδηγούς μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων που εκμεταλλεύονται την παντελή απουσία της αστυνομίας από τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.
Αραγε οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τις επιπτωσεις που έχει για την υγεία των ανθρώπων η ηχορύπανση;
ΠΗΓΗ: http://deltio-kairou.blogspot.gr/
Eνημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
23.09.15 11:56
Eνημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 πμ, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ.Γεωργιόπουλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μικρού Συνεδριακού της Π.Ε Ηλείας (Ισόγειο Διοικητηρίου - Μανωλοπούλου 47) ενημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και ανταλλαγή απόψεων, για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών των αυτοδιοικήτων θεσμών της Π.Ε.
Στη συνάντηση το παρόν θα δώσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε Ηλείας, ο Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας, ο Πρόεδρος της Ν.Ε του Τ.Ε.Ε- Τμ. Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Πύργου και Κυλλήνης.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τα νέα δρομολόγια Κυλλήνης - Ζακύνθου
23.09.15 5:05
Τα νέα δρομολόγια Κυλλήνης - Ζακύνθου
Σε ισχύ τέθηκαν από χθες τα νέα δρομολόγια γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 κι έχουν:
Από Δευτέρα έως και Παρασκευή:
Από Ζάκυνθο: 05:45 – 10:30 – 12:45 – 14:45 – 19:00 – 20:15
Από Κυλλήνη: 07:45 – 11:00 – 12:30 – 17:00 – 18:30 – 21:00
Σάββατο:
Από Ζάκυνθο: 05:45 – 10:30 – 12:45 – 14:45 – 19:00
Από Κυλλήνη: 07:45 – 11:00 – 12:30 – 17:00 – 21:00
Κυριακή:
Από Ζάκυνθο: 07:30 – 11:00 – 12:45 – 15:00 – 19:00 – 20:15
Από Κυλλήνη: 09:30 –11:00 – 13:00 – 17:00 – 18:30 – 21:00
Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
23.09.15 4:23
Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Διενέργεια διαγωνισμού για την μίσθωση κυλικείου του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου
- Διενέργεια διαγωνισμού για την μίσθωση κυλικείου του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου
- Διενέργεια διαγωνισμού για την μίσθωση κυλικείου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου
- Συζήτηση αγωγής κατά του Δήμου Ήλιδας στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας
- Λήξη πανηγυριού στο Βάραγκα Ωλένης
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Αναπτυξιακή Ολυμπίας για την ανάθεση του έργου: «Διοργάνωση εκδήλωσης Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Πελοποννήσου»
- Έναρξη μαθημάτων ζωγραφικής από το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Οινόης του Δήμου Ήλιδας
- Τέλεση Εσπερινού στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αμαλιάδας
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δημαρχείο Βάρδας
- Γενική Συνέλευση κι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ηλείας στην Αμαλιάδα
- Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για τους ασκούμενους δικηγόρους της Ηλείας
- Σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρώην υπουργού κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου για το πρόβλημα των απορριμμάτων
- Ξεκινούν τα μαθήματα στο Λαϊκό Διδασκαλείο στο κτίριο του 4ου Λυκείου Πύργου
- Συνάντηση Μικτής Χορωδίας Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

- Έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων Α1 και Α2 Κατηγορίας Ηλείας
- Λήξη δηλώσεων συμμετοχής για το τουρνουά τένις του Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας
- Συνεδρίαση Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
Με επιτυχία η 1η Ενοριακή Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
23.09.15 2:22
Με επιτυχία η 1η Ενοριακή Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα
Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με απόλυτη επιτυχία, η 1η Ενοριακή Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα.
Η αιμοδοσία έγινε με τη μέριμνα και την κοινή προσπάθεια των ενοριών του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Τρύφωνος και της Αγίας Άννας, καθώς και του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου της Αμαλιάδας, με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, ο οποίος και παρέστη στο Πνευματικό Κέντρο.
Οι φωτογραφίες είναι από τους διοργανωτές της αιμοδοσίας
Στην Ηλεία αύριο ο Περιφερειάρχης
22.09.15 13:11
Στην Ηλεία αύριο ο Περιφερειάρχης
Αύριο Τέταρτη 23 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος καθώς και τοπικοί φορείς, πρόκειται να πραγματοποιήσουν Επίσκεψη – Επιθεώρηση στις εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού 111.
Οι ανωτέρω θα βρίσκονται στη ΤΚ Αντρωνίου- Πανόπουλο στις 09:30π.μ και στη Τ.Κ Λαμπείας- Δίβρη στις 10:30 πμ.

Δηλώσεις συγκομιδής από τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων
22.09.15 10:22
Δηλώσεις συγκομιδής από τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ανακοινώνεται ότι όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 δήλωση συγκομιδής.
Η δήλωση συγκομιδής υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής Υπηρεσίας «Δήλωσης συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ www.minagric.gr.
H ποσότητα που προορίζεται για οινοποίηση εισάγεται στο πεδίο «οινοποίηση από τον δηλούντα», «παράδοση σε συνεταιρισμό» ή «πωληθέντα σε οινοποιό» ανάλογα με την περίπτωση. Οι κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης που οινοποιούν μόνοι τους το σύνολο της παραγωγής τους υποβάλλουν μόνο δήλωση παραγωγής. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής του προϊόντος πρέπει να υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Η μη υποβολή των δηλώσεων αυτών αποκλείει τους παραγωγούς από τα ευεργετικά μέτρα (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, εθνικό αποθεματικό, άδεια φύτευσης) για την επόμενη και την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο).
Σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου
22.09.15 10:02
Σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου
Την Τετάρτη 23-9-15 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρώην υπουργού κ.Αθ. Γιαννόπουλου.
Το θέμα της σύσκεψης είναι το πρόβλημα των απορριμμάτων της Π.Ε. Ηλείας
Νέοι δολωματικοί ψεκασμόί δακοκτονίας
22.09.15 9:26
Νέοι δολωματικοί ψεκασμόί δακοκτονίας
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γνωρίζει στους ελαιοκαλλιεργητές του Νομού ότι αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του Δάκου, από τα συνεργεία των εργολάβων, τμηματικά στα κάτωθι T.K.:
3ος Τομέας: Καρδαμάς, Δουνέικα, Μυρτιά, Σκαφιδιά, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο
12ος Τομέας: Ζαχάρω, Ξηροχώρι
13ος Τομέας: Ροδινά, Σχίνοι, Κακόβατος, Καλίδονα
14ος Τομέας : Νέα Φιγαλεία
Στην συνέχεια και σύμφωνα με την εξέλιξη του δακοπληθυσμού, την ωρίμανση των ελιών, αλλά και την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής θα κλιμακωθεί ο δολωματικός ψεκασμός στις υπόλοιπες ελαιοκομικές περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.
Οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται και μέχρι απόστασης πέντε χλμ. από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών, παρακαλούνται για την προστασία των μελισσοσμηνών τους. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
Κατά τον ψεκασμό θα ψεκάζονται όλα τα δέντρα σε ελαιώνες με αραιή πυκνότητα δέντρων (λιγότερα από 10 δέντρα στο στρέμμα), ανά δεύτερο δέντρο στους μέτριας πυκνότητας ελαιώνες (10-18 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα) και ανά τρίτο δέντρο στους πυκνούς ελαιώνες (περισσότερα από 18 δέντρα ανά στρέμμα).
Για τις τοποθεσίες που δεν μπορεί να καλύψει το ψεκαστικό μηχάνημα (έλλειψη δρόμου, μεγάλη κλίση εδάφους, αλλεπάλληλοι περιφραγμένοι ελαιώνες κ.λ.π.) θα χρησιμοποιούνται ψεκαστήρες πλάτης.
Η παρουσία των ελαιοκαλλιεργητών στις παραπάνω περιοχές αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση τους και εκτιμούμε ότι αυτή η παρουσία θα συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και τελικά στην επιτυχία του όλου έργου της Δακοκτονίας.
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ήλιδας
22.09.15 5:32
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ήλιδας
Ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ανακοινώνει την συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2015-2016.
Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας την οποία βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και έτσι να καταστεί εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.
Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γι’ αυτό το σκοπό καλούνται, όσοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, συνταξιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη προσπάθεια αυτή και τη φετινή χρονιά, να δηλώσουν συμμετοχή. Οι αδιόριστοι καθηγητές πρέπει να προσκομίσουν πτυχίο ή τίτλο σπουδών.
Επίσης δύναται να καταθέσουν αίτηση και οι επί πτυχίω φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτηση που θα καταθέσουν και την αναλυτική τους βαθμολογία από την γραμματεία της σχολής. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παραδίδονται στο χώρο του 1ου Γυμνασίου κατά τις απογευματινές ώρες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Τις αιτήσεις οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τις παραλάβουν σε έντυπη μορφή από το Δημαρχείο του Δήμου Ήλιδας (Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου). [αντιγραφή από εφημερία Ενημέρωση] Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους (η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου) στο email: koin.frod.ekp@gmail.com.
Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς μαζί με την αίτηση είναι τα παρακάτω:
• Πιστοποιητικό γεννήσεως του μαθητή ή φωτοτυπία ταυτότητας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης ή εκκαθαριστικού σημειώματος
• Υπεύθυνη δήλωση για την εργασιακή κατάσταση (του γονέα) ή φωτοτυπία
κάρτας ανεργίας (του γονέα)
• Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την
ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς μαθητών θα κατατίθενται από σήμερα και μέχρι σήμερα Τριτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λαζαράκειο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαλιάδας, Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου, κατά τις πρωινές ώρες 09:00 –13:00.
Σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
22.09.15 3:35
Σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
- Η πρώτη Ενοριακή Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας
- Λήξη εγγραφών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας
- Διενέργεια διαγωνισμού από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την ανάπλαση της πλατείας Φολόης
- Διενέργεια διαγωνισμού από το Δήμο Πηνειού για την τεχνική υποστήριξη πληροφοριακού συστήματος - Ετήσια Release προγράμματος Genesis
- Διενέργεια διαγωνισμού για τη μίσθωση κυλικείο στο δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδα
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις Καρούτες, στην Ολυμπιακή Ακαδημία, στο συνεδριακό κέντρο καθώς και στο αντλιοστάσιο πυρόσβεσης της Ολυμπιακής Ακαδημίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
- Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δημαρχείο Βάρδας
- Τέλεση αγιασμού στην Παιδική Χορωδία της Παπαχριστιπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
- Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Κυλλήνης Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

- Κλήρωση πρωταθλημάτων μπάσκετ της Α1 και Α2 ΕΣΚΑ-Η
- Πρώτη συνάντηση των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Αχιλλέα Νεοχωρίου
- Απονομή βραβείου ήθους της ΕΣΑΚΕ στον Κόροιβο Αμαλιάδας
- Κλήρωση αγώνων του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής, όπου συμμετέχει ο - Κόροιβος Αμαλιάδας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Αυτή η νίκη είναι του λαού μας
21.09.15 17:08
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Αυτή η νίκη είναι του λαού μας
Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη νίκη, μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα κι έξω από τη χώρα για την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του λαού μας. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες μας έδωσαν καθαρή εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα, που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες, απέναντι σε πολύ ισχυρότερες δυνάμεις. Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι συνώνυμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Και αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε μαζί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι έχει πολύ στενούς δεσμούς με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς. Το αποτέλεσμα ανήκει σ' αυτό τον κόσμο, που πήρε αυτή την εκλογική μάχη στους ώμους του και μας εξέπληξε με το πείσμα και την αγωνιστικότητά του.
Η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός είναι να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και του ρουσφετιού, που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο. Για να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες. Τα επόμενα χρόνια θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε σ' αυτό τον αγώνα. Για να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με το παλιό.
Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη για να υποστηρίξουμε τα λαϊκά στρώματα, για μια Ελλάδα της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής προκοπής. Για να μπορούμε μετά από τέσσερα χρόνια να έχουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο δίκαιη και το λαό μας περήφανο και όρθιο ξανά.
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Κέντρου Δια Βίου Μάθησης- Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
21.09.15 14:53
Κέντρου Δια Βίου Μάθησης- Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
P Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
• Οικονομία – επιχειρηματικότητα
• Ποιότητα ζωής – περιβάλλον
• Νέες τεχνολογίες
• Γλώσσα και επικοινωνία
• Κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις
• Πολιτισμός και τέχνη
• Προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
• Τοπικά προγράμματα
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Δημοτικό Μέγαρο Αρχαίας Ολυμπίας,
Πραξιτέλους Κονδύλη και Χαρ. Κοσμόπουλου , 1ος όροφος
Δευτέρα και Τετάρτη 17.30-19.30
Τηλ. 6977513614(what’up),2624022250
email: kdvm140@gmail.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
21.09.15 14:45
Δωρεάν εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που αφορά τη Πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό του Δήμου, που θα παίρνει αμέσως τα αποτελέσματα της μέτρησης. Μπορούν να εξεταστούν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 22 Σεπτεμβρίου 2015 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την εξής σειρά:
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και Τέταρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Βάρδας από τις 8:30-12:30 πμ (τηλ. επικοινωνίας 6946103482)
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ανδραβίδας από 8:00 έως 11:00 πμ (τηλ. επικοινωνίας 6984570561)
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Λεχαινών από 9 έως 12 το μεσημέρι (τηλ. επικοινωνίας 6945790223)
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Κυλλήνης από 9:00-12:00 πμ - (Τηλ. επικοινωνίας 6972622146)
Δήλωση - ευχαριστήριο Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
21.09.15 14:15
Δήλωση - ευχαριστήριο Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας, γυναίκες και άνδρες, που για τρίτη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο απέκρουσαν την παλιννόστηση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Το ποσοστό του 37,22% του Ηλειακού λαού συνέβαλε στην καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε με την ψήφο του τι σημαίνει συλλογική συνείδηση, περηφάνια, αγωνιστικότητα και τόλμη. Η ελπίδα, το θάρρος, η πολιτική καθαρότητα και η ολοκληρωμένη πρόταση προοδευτικής διεξόδου νίκησε τον φόβο, τη μιζέρια, την ηττοπάθεια και την τρομοκράτηση. Το δίκιο του λαού νίκησε κοινοβουλευτικά το άδικο των "αγορών".
Αποτελεί ύψιστη τιμή και καθήκον για μένα να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου στο Κοινοβούλιο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση στο νομό μας.
Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ήλιδας που ξεπέρασε το 40%, (40,51%) καθώς και στον Δήμο Πηνειού που πλησίασε αυτό το ποσοστό (39,59).
Μας περιμένουν όμορφες και δύσκολες μάχες.
Χρέος μας είναι να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε νικητές.
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
21.09.15 13:44
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Πύργου και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύργου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύργου μέσα στο μήνα Οκτώβριο-Νοέμβριο θα δημιουργηθούν τμήματα μόνο για τα ακόλουθα προγράμματα:
1. Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές (χρήση υπηρεσιών internet banking) 25ώρες
2. Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή 25ώρες
3. Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50ώρες
4. Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25ώρες
5. Βασικά Αγγλικά Α1 50ώρες
6. Βασικά Ιταλικά Α1 50ώρες
7. Ανακύκλωση και κομποστοποίηση 25 ώρες
Τα παραπάνω προγράμματα , θα υλοποιηθούν εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων (20 ανά τμήμα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 10/10/2015.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΕΠ του Δήμου Πύργου και στο ΚΔΒΜ Πύργου (Αγ.Σπυρίδωνος 41)
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
Τηλ. 6986511850/6973791905
Υπεύθυνες: Γεωργία Βασιλοπούλου και Ελένη Σουρή
email: kdvmpyrgou@gmail.com
Δεκτές θα γίνονται οι αιτήσεις που αφορούν τα παραπάνω και μόνο προγράμματα . Για οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νέο Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμος Ήλιδας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα
21.09.15 13:37
Ο Δήμος Ήλιδας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το σύνολο της χώρας, έπληξαν και την περιοχή της Ήλιδας από το βράδυ της Κυριακής 20-09-2015. Λόγω της δυνατής νεροποντής και του μεγάλου όγκου νερού παρατηρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά πλημμυρών, στα οποία επενέβησαν άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου, αποκαθιστώντας τα προβλήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Τα συνεργεία του Δήμου Ήλιδας, αν και είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία όπου παρατηρήθηκαν μικρής κλίμακας προβλήματα.
Στην αποσόβηση όμως των προβλημάτων, εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου, συνέβαλλαν αποφασιστικά και οι καθαρισμοί στους οποίους είχαν προχωρήσει στα φρεάτια οι ίδιοι οι πολίτες. Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί τους δημότες για τη στάση τους αυτή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι δυνατές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 24-09-2015. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ήλιδας ζητάει από τους δημότες να συμβάλουν στις προσπάθειες που κάνει για άμεσο καθαρισμό των φρεατίων. Καλούνται, λοιπόν, οι πολίτες που το επιθυμούν, να προχωρήσουν εθελοντικά σε επανέλεγχο των φρεατίων που βρίσκονται έξω ή κοντά στα σπίτια τους, για τυχόν φερτά υλικά που μπορεί να δημιουργήσουν στην επόμενη νεροποντή πρόβλημα.
Αν κατά τη διάρκεια των βροχών οι δημότες διαπιστώσουν προβλήματα με μικροπλημμύρες σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους, μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Δήμο Ήλιδας στο τηλέφωνο 2622360502.
Η συμβολή σας για ακόμα μία φορά είναι καθοριστική.
Ο Δήμος Ήλιδας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα
21.09.15 13:37
Ο Δήμος Ήλιδας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το σύνολο της χώρας, έπληξαν και την περιοχή της Ήλιδας από το βράδυ της Κυριακής 20-09-2015. Λόγω της δυνατής νεροποντής και του μεγάλου όγκου νερού παρατηρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά πλημμυρών, στα οποία επενέβησαν άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου, αποκαθιστώντας τα προβλήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Τα συνεργεία του Δήμου Ήλιδας, αν και είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία όπου παρατηρήθηκαν μικρής κλίμακας προβλήματα.
Στην αποσόβηση όμως των προβλημάτων, εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου, συνέβαλλαν αποφασιστικά και οι καθαρισμοί στους οποίους είχαν προχωρήσει στα φρεάτια οι ίδιοι οι πολίτες. Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί τους δημότες για τη στάση τους αυτή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι δυνατές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 24-09-2015. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ήλιδας ζητάει από τους δημότες να συμβάλουν στις προσπάθειες που κάνει για άμεσο καθαρισμό των φρεατίων. Καλούνται, λοιπόν, οι πολίτες που το επιθυμούν, να προχωρήσουν εθελοντικά σε επανέλεγχο των φρεατίων που βρίσκονται έξω ή κοντά στα σπίτια τους, για τυχόν φερτά υλικά που μπορεί να δημιουργήσουν στην επόμενη νεροποντή πρόβλημα.
Αν κατά τη διάρκεια των βροχών οι δημότες διαπιστώσουν προβλήματα με μικροπλημμύρες σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους, μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Δήμο Ήλιδας στο τηλέφωνο 2622360502.
Η συμβολή σας για ακόμα μία φορά είναι καθοριστική.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
21.09.15 12:34
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
H Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Kινήσεις Πολιτών, έδωσε μια δύσκολη εκλογική μάχη σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη συγκυρία.
Η πρωτοβουλίες που πήραμε για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας απέδωσαν με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης έγινε αποδεκτή από χιλιάδες πολίτες η πρόσκληση που τους απηύθυνε η κυρία Γεννηματά να επιστρέψουν στο κοινό μας σπίτι.
Ο λαός της Ηλείας με το διψήφιο ποσοστό στην παράταξή μας κατοχύρωσε για μια ακόμη φορά την εκπροσώπησή μας στη Βουλή και πρωτοστάτησε στην εκλογική μας επιτυχία.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να διασφαλίσει τη διαταραγμένη από τις δικές της πράξεις και παραλείψεις πολιτική - κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, διασφαλίζοντας βιώσιμες λύσεις για τη χώρα. Περιθώρια πειραματισμών και τυχοδιωκτισμών δεν υπάρχουν.
Θα κρίνουμε τη νέα κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις και τις σταθερές μας επιλογές για τη διασφάλιση των κεκτημένων της χώρας.
Ως βουλευτής Ηλείας θα προασπίσω, όπως πάντα, τα ευρύτερα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας και θα συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με στόχο μια ισχυρή Κεντροαριστερά.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας στήριξαν με την ενεργή τους συμμετοχή στη σύντομη προεκλογική μας εκστρατεία, τους πολίτες που με την ψήφο τους συνέβαλλαν στην προσπάθειά μας, καθώς επίσης την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου.
Θέλω, τέλος, να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου, καθώς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τον αγώνα που δώσαμε από κοινού και για το αποτέλεσμα που φέραμε όλοι μαζί.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83