ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Αρετή για εισαγωγή, διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
04.09.15 9:34
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Αρετή για εισαγωγή, διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν, χθες (03.09.2015), το βράδυ, στην Αρετή Ηλείας, επί της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, κατά τον οποίο βρήκαν εντός του αποθηκευτικού χώρου του αυτοκινήτου και κατέσχεσαν:
•(15.365) γραμμάρια ινδικής κάνναβης, η οποία ήταν διαμοιρασμένη σε
δεκαπέντε ισοβαρείς συσκευασίες και
• (3) συσκευασίες μπισκότων, βάρους (1.315) γραμμαρίων, τα οποία ήταν
εμποτισμένα με άγνωστη χημική ουσία.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 42χρονος εισήγαγε στην Χώρα πεζός, μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στις 30-8-2015, από κοινού με συνεργό του, Αλβανικής καταγωγής, που αναζητείται, την ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 38.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
Συνέντευξη τύπου Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας
04.09.15 7:04
Συνέντευξη τύπου Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας
Σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 12.30 στο γραφείο του με θέμα την μεταφορά των μαθητών.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
04.09.15 6:20
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Χρήστου Φωτόπουλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 το πρωί, με προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015.
2. Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δημοτικού φωτισμού Τ.Κ. Σιμόπουλου.
3. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση της 587/2014 απόφασής του.
4. Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 23420/26-08-2015 απόφασης Δημάρχου Ήλιδας για την ανάθεση εργασίας λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.
5. Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων - λιπαντικών ενός έτους του Δήμου Ήλιδας και των Νομικών Πρόσωπων.
6. Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας κάδων απορριμμάτων.
7. Διορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για διερεύνηση καταγγελιών πρώην Προέδρου Κοινότητας Σαβαλίων.
8. Αποδοχή παραχώρησης τμήματος ιδιοκτησίας Νασοπούλου Μαρίας στον οικισμό Ήλις της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ήλιδας.
Απαγορευτική διάταξη κυνηγιού στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και στη Στροφυλιά
04.09.15 6:11
Απαγορευτική διάταξη κυνηγιού στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και στη Στροφυλιά
Από το Δασαρχείο Αμαλιάδας εκδόθηκε απαγορευτική διάταξη θήρας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και στο δάσος Στροφυλιάς Μανωλάδας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει:
«Απαγορεύουµε από την 29η Αυγούστου 2015 και µέχρι την 29η Αυγούστου 2015 το κυνήγι όλων των θηραµάτων στην περιοχή που ορίζεται από τις ζώνες Α, ΑΒ1, ΑΒ2, Α1, Β1 σύµφωνα µε το άρθρο 4 της µε αριθ. 12365/29-4-2009 ΚΥΑ (ΦΕΚ 159/∆/29-4-2009) «Χαρακτηρισµός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών της λιµνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής ως Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς», όπως φαίνονται στο απόσπασµα χάρτη µε κλίµακα 1:50.000 που αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα της απόφασης ήτοι:
• Αρχίζει από τα Λουτρά Υρµίνης (Κουνουπελίου) και ακολουθεί τα όρια των ∆ασαρχείων Αµαλιάδας και Πάτρας στις θέσεις «Σαµαρέϊκα» και «Ψηλό Καταράχι» µέχρι το σηµείο 16΄ που ορίζεται από τη διασταύρωση της οδού από Μανωλάδα προς Κουνουπέλι.
• Σηµείο 16΄ ορίζεται η διασταύρωση της οδού από Μανωλάδα προς Κουνουπέλι
• Σηµείο 16, ορίζεται ο βορειότερος πάσσαλος της περίφραξης της ∆ασικής Υπηρεσίας.
• Σηµείο 17, ορίζεται το σηµείο της οδού Κουνουπέλι - Μεγάλο Πεύκο στην πινακίδα εισόδου (βόρεια του οικισµού) στα όρια του οικισµού Μεγάλο Πεύκο.
• Σηµείο 18, ορίζεται το σηµείο της οδού Μεγάλο Πεύκο - Μανωλάδα, όπου ο δρόµος στρέφει νοτιοανατολικά, όπου διασταυρώνεται µε χωµατόδροµο που οδηγεί προς τον οικισµό Μπρινιά.
∆ιευκρινίζεται ότι στο σηµείο αυτό καταλήγουµε από το σηµείο 17 ακολουθώντας το βόρειο και δυτικό όριο του οικισµού και µέχρι τη νοτιοδυτική γωνία του οικισµού. Από το σηµείο αυτό ακολουθούµε τη νοητή ευθεία µέχρι τη στροφή του δρόµου προς τον οικισµό Μανωλάδας (όπου και το σηµείο 18).
• Σηµείο 19, είναι η διασταύρωση του δρόµου Μανωλάδας - Παραλίας Φάλαρη και του χωµατόδροµου που οδηγεί από το Μεγάλο Πεύκο στον οικισµό Μπρινιά.
• Σηµείο 20, ορίζεται το σηµείο τοµής του βόρειου άκρου του οικισµού Μπρινιά και του δρόµου που συνδέει τους οικισµούς Μεγάλο Πεύκο - Μπρινιά
• Σηµείο 21, ορίζεται ο νοτιότερος (τελευταίος) πάσσαλος της περίφραξης της ∆ασικής Υπηρεσίας που βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου µέτρων από την ακτογραµµή.
• Σηµείο 22, βρίσκεται σε απόσταση τριακοσίων (300) µέτρων από το τριγωνοµετρικό σηµείο 4 (ΓΥΣ) και φτάνουµε σε αυτό ακολουθώντας τη νοητή γραµµή από το σηµείο 21 σχεδόν παράλληλα µε την ακτογραµµή και σε απόσταση 100 µέτρων από αυτήν.
• Σηµείο 23, σε αυτό φτάνουµε ακολουθώντας τον αγροτικό δρόµο από τη Μανωλάδα στις θέσεις
«Βάλτος» και «Αγραπιδούλα».
• Σηµείο 24, σε αυτό φτάνουµε ακολουθώντας την Εθνική οδό Βάρδας-Λεχαινών. Στο τρίτο χιλιόµετρο και στο πρώτο πρατήριο βενζίνης (πρατήριο Καραφωτιά) στρίβουµε δεξιά σε αγροτικό οδό. Ακολουθώντας την αγροτική και µετά από 1870 μέτρα η οδός διακλαδίζεται. Ακολουθώντας τον δεξιό κλάδο και µετά από 745 µέτρα διερχόµαστε µέσω µικρής γέφυρας πάνω από το ρέµα Κλιµατσίδι. Συνεχίζοντας στην ίδια οδό και σε απόσταση 1220 µέτρων καταλήγουµε στο σηµείο 24.
• Σηµείο 25, σε αυτό το σηµείο φτάνουµε ακολουθώντας την αριστερή διακλάδωση της πορείας του προηγούµενου σηµείου. Ακολουθώντας την αγροτική οδό και µέχρι το σηµείο τοµής της µε το ρέµα Κλιµατσίδι συναντάµε το σηµείο 25.
• Σηµείο 26 ορίζουµε τη βορειοανατολική γωνία του ιδιωτικού ιχθυοτροφείου Πέππα - Λεβαντή.
• Σηµείο 27, στο σηµείο αυτό φτάνουµε ακολουθώντας από το σηµείο 26 τη νοητή ευθεία (εφημερίδα Ενημέρωση) µέχρι την απόληξη της περιφερειακής τάφρου 22.1 Τ της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου.
• Σηµείο 28, στο σηµείο αυτό φτάνουµε ακολουθώντας µε νότια κατεύθυνση την τάφρο 22.1 Τ (Ν) και µέχρι τη συµβολή µε τη νότια αποστραγγιστική τάφρο 22 Τ, προέκταση του ποταµού Γουβού.
• Σηµείο 29, είναι το σηµείο τοµής της τάφρου 22 Τ µε την ακτογραµµή.
• Σηµεία 30, 31, 32, 33 και 34 οι παλιές αλυκές στην περιοχή του ∆ήµου Λεχαινών.
• Σηµείο 35, ταυτίζεται µε το σηµείο Β7 (η κοίτη του χειµαρροπόταµου µέχρι την εκβολή της στη θάλασσα και σε απόσταση 500 µ. περίπου από το νότιο παραλιακό άκρο των αλυκών Λεχαινών.
Β. Απαγορεύουµε το κυνήγι στη θαλάσσια περιοχή και σε ακτίνα 300 µ. από την ακτή.
Γ. Απαγορεύουµε την είσοδο και παραµονή των µονόξυλων στη λιµνοθάλασσα Κοτύχι και σε ζώνη πλάτους 200 µ. περιµετρικά αυτής. Τα µονόξυλα που θα ανευρίσκονται στην παραπάνω απαγορευµένη περιοχή θα κατάσχονται επί τόπου και οι κάτοχοί τους θα µηνύονται. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα µονόξυλα του Αλιευτικού Συνεταιρισµού Λεχαινών τα οποία θα πρέπει να είναι αριθµηµένα µε σαφή διακριτικά και δηλωµένα στην ∆ασική Υπηρεσία.
∆. Οι παραβάτες τιµωρούνται µε τις ποινές που προβλέπονται από τα άρθρα 287 & 7 του Ν. 86/69 περί ∆ασικού Κώδικα και άρθρο 9 της µε αριθ. 414985/29-11-1985 ΚΥΑ περί µέτρων διαχείρισης της άγριας πτηνοπανίδας».
Παρουσίαση στο Γιαννιτσοχώρι για τη θαλάσσια χελώνα "Καρέτα - Καρέτα"
04.09.15 3:34
Παρουσίαση στο Γιαννιτσοχώρι για τη θαλάσσια χελώνα
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου μια υπέροχη παρουσίασηγια τη θαλάσσια χελώνα "Καρέτα - Καρέτα" από την υπεύθυνη του Προγράμματος Πελοποννήσου ΑΡΧΕΛΩΝ,Πολύμνια Νεστορίδου.
ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: "Τα 9 ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μερικές αναμφισβήτητες αλήθειες"
03.09.15 15:03
ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ:
Της Δρ.Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου,
Υποψήφιας Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί εκ νέου να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Προεκλογικά παριστάνει τον… αντιμνημονιακό ωραιοποιώντας το 3ο μνημόνιο, που ο ίδιος έφερε ως αποτέλεσμα της δήθεν «σκληρής και περήφανης» διαπραγμάτευσης του, ενώ οδήγησε τη χώρα στα άκρα, σε κλειστές τράπεζες, σε κατάρρευση της οικονομίας, με τον κίνδυνο εξόδου από το Eυρώ να καραδοκεί.
Η αλήθεια όμως, προβάλλει αμείλικτη και ξεπροβάλει πίσω από εγκληματικά λάθη, ομολογημένη απειρία και αβάστακτη αφέλεια. Ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν, μας είχαν πει:
1. Ότι θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και δε θα έπαιρναν νέα μέτρα. Αντ’ αυτού υπέγραψε νέο, τριετές, 3ου Μνημόνιο, με (τουλάχιστον) 13 δις ευρώ νέα υφεσιακά μέτρα και 86 δις ευρώ νέα δανεικά.
2. Ότι θα έκαναν κούρεμα του χρέους. Σε δήλωση του όμως της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ της 12ης Ιουλίου, η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν μπορούν να γίνουν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους».
3. Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. ‘Όχι απλώς διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά κατάργησαν και τις ισχύουσες απαλλαγές (π.χ. ΕΟΤ, ενοικιαζόμενα δωμάτια).
4. Θα έβαζαν αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ. Τι έγινε τελικά; Αύξηση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%, για αγρότες από 13% στο 26%, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% και από το επόμενο έτος στο 100%, αύξηση του φόρου από ενοίκια.
5. Ότι δε θα έκαναν καμία αύξηση στον ΦΠΑ και θα διατηρούσε την έκπτωση του 30% στα νησιά. Έχουμε σήμερα, οριζόντια αύξηση ΦΠΑ, με μετάταξη των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών στο 23% και κατάργηση της έκπτωσης για τα νησιά.
6. Ότι θα χορηγούσαν 13η σύνταξη. Οι συνταξιούχοι δυστυχώς σήμερα, υφίστανται φάγωμα της 12ης και ροκάνισμα της 11ης σύνταξης τους, μέσω της αύξησης των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης (+2% στις κύριες και +6% στις επικουρικές συντάξεις) και της αύξησης του ΦΠΑ. Οι περικοπές δε, έγιναν ακόμη και στις μικρές συντάξεις των 400 Ευρώ!
7. Ότι θα στηρίζαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κίνητρα για την απασχόληση. Όμως, με την εσωτερική στάση πληρωμών, το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την αύξηση φόρων, οδήγησε την οικονομία και την απασχόληση σε ύφεση και αύξησε την ανεργία.
8. Ότι θα ρύθμιζαν τα "κόκκινα δάνεια". Αντ’ αυτού, έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) που οδηγούν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με επιπλέον δανεικά έως 25 δις ευρώ.
9. Ότι θα πάτασσαν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, μεταξύ άλλων και με την είσπραξη ποσών από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Λιχτενστάιν, «με σχέδιο υλοποίησης έξι μηνών». Τελικά όμως, ο ίδιος ο κ. Π. Νικολούδης, αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, παραδέχεται ότι ο έλεγχος υποθέσεων όπως της λίστας Λαγκάρντ, είναι διαδικασία «δύσκολη» και ότι μπορεί να εισπράξει 2,5 - 3 δις € από τη φοροδιαφυγή, αλλά σε 5-6 χρόνια!

Η πραγματικότητα όμως έδειξε ότι:

• Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, δεν ήταν παρά μια παρωδία. Στις 30 Ιουνίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στους επικεφαλής των «Θεσμών», ζητώντας νέα δανεικά 29 δις ευρώ περίπου. Εν συνεχεία, με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που προκλήθηκαν με ευθύνη της ανεκδιήγητης απόφασής του να προκαλέσει το δημοψήφισμα, αναγκάστηκε να αποδεχθεί νέο Μνημόνιο με νέα δανεικά ύψους 86 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις ευρώ χρειάστηκαν μέσα σε 15 ημέρες, μόνο από το κλείσιμο των τραπεζών.
• Το 3ο Μνημόνιο δεν χρειαζόταν. Κατέστη αναπόφευκτο με τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι συσχετισμοί δυνάμεων και οι ευρωπαϊκοί κανόνες ήταν γνωστοί εδώ και χρόνια. Τους γνώριζε πριν οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και στο δημοψήφισμα-παρωδία της 5ης Ιουλίου. Και τώρα, που η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από πριν, προκαλεί και νέες εκλογές! Ενώ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να παραδεχτεί τα ψέματά του και να διαπραγματευτεί μια άμεση συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2015 με βάση το “e-mail Χαρδούβελη” και την προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
• Η Ελλάδα με το e-mail Χαρδούβελη, έκλεινε οριστικά την περίοδο των Μνημονίων, διευθετούσε οριστικά το ζήτημα του χρέους, έβγαινε στις αγορές, έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της «προληπτικής πιστωτικής γραμμής» για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Έκανε κουμάντο στο σπίτι της! Αλλά ο κ. Τσίπρας, δεν άφησε τη χώρα να βγει από την κηδεμονία των Μνημονίων. Λέγοντας ψέματα. Καμία Έκθεση, κανενός διεθνούς οργανισμού, δεν προέβλεπε δημοσιονομικό κενό μετά το 2015. Δεν προέβλεπε καμία ανάγκη για πρόσθετα μέτρα.
• Οι χαμηλότεροι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων, δεν συνιστούν «διαπραγματευτική επιτυχία». Συνιστούν αναγκαστική προσγείωση στην πρωτοφανή επιδείνωση των δεδομένων της οικονομίας, εξαιτίας των εγκληματικών χειρισμών της Κυβέρνησης. Επιπλέον, ανοίγουν χρηματοδοτικές «τρύπες» για την κάλυψη των οποίων ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε νέα δανεικά 86 δις ευρώ από τους «κακούς» εταίρους μας που προεκλογικά ξόρκιζε.
• Tο θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ήταν πάντα στο τραπέζι, χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Η ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, είχε πανηγυρικά διατυπωθεί στη Δήλωση του Eurogroup Νοεμβρίου 2012 και επαναλήφθηκε σε ανάλογη Δήλωση τον Μάϊο του 2014. Μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές άφηναν ανοικτά, πολλά περιθώρια για να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία για την αναδιάρθρωση (συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιτοκίων και επίσης επιμήκυνσης μέσω επίσης μεγαλύτερης περιόδου χάριτος και αποπληρωμής), ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η βιωσιμότητά του.
Είναι ίσως η κρισιμότερη χρονική συγκυρία για τον τόπο μας, συγκυρία που δεν επιτρέπει άλλα λάθη και επιπολαιότητες. Ο κόσμος ας αναλογιστεί και ας κρίνει. Ποιος συμβιβάστηκε; Αυτός που μείωσε μονομερώς το ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (στο 13% από το 23%), ή αυτός που αύξησε το ΦΠΑ παίρνοντας από την τσέπη των καταναλωτών 2,5 δις ευρώ; Αυτός που μείωσε μονομερώς 30% τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και θέσπισε επίδομα πετρελαίου θέρμανσης με διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ή εκείνος που καταργεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης; Αυτός που μείωσε μονομερώς τις ασφαλιστικές εισφορές 5 ποσοστιαίες μονάδες (από το 28% ή κατά το 1/6 περίπου) δίνοντας πνοή στην απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ή αυτός που αυξάνει το φόρο στο 29% και την προκαταβολή φόρου στο 100%, καταδικάζοντας τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και κηρύσσοντας τον πόλεμο στον άνεργο; Αυτός που μειώνει μονομερώς την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%, ή αυτός που την πολλαπλασιάζει και την ενσωματώνει στην κλίμακα του φόρου εισοδήματος, ενισχύοντας τα κίνητρα για φοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία;
Η προπαγάνδα τελείωσε. Είναι ώρα για αλήθειες και αποφάσεις.
Βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης...
03.09.15 12:43
Βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης...
Αίσιο τέλος στην υπόθεση που συγκίνησε το πανελλήνιο - Οι έρευνες για το 11χρονο αγόρι με το θλιμμένο βλέμμα είχαν επικεντρωθεί σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο
Σε περιοχή της Δυτικής Αττικής βρέθηκε, καλά στην υγεία του, ο 11χρονος Διονύσης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Ο μικρός Διονύσης μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Ανηλίκων, στη ΓΑΔΑ, από άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Τα τελευταία νέα ήθελαν τις έρευνες να επικεντρώνονται σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, καθώς εκεί φερόταν να βρίσκεται το ζευγάρι που ευθύνεται για την εξαφάνιση του παιδιού.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη το πρωί το protothema.gr με το θείο του 11χρονου παιδιού, κ. Οδυσσέα Τ., ο οποίος παραδέχτηκε ότι το παιδί το πήρε κρυφά η θεία του, που ζει στην Αθήνα, η αστυνομία προσανατολιζόταν τόσο στο συγγενικό περιβάλλον όσο και τους ανθρώπους που τον επισκέφθηκαν την τελευταία φορά στο νοσοκομείο.
Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του, το "Χαμόγελο του Παιδιού" έχει σημάνει Amber Alert, ενώ επί ποδός βρέθηκε και το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Να θυμίσουμε ότι το ανήλικο παιδί με το θλιμμένο βλέμμα είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς, του, ενώ μια θεία, στην οποία δόθηκε η κηδεμονία του από τις αρμόδιες αρχές, κρίθηκε ακατάλληλη.
Γι' αυτό το λόγο ο μικρός Διονύσης ζούσε μαζί με τον παππού και τη γιαγιά σε μία αγροτική περιοχή στο χωριό Λευκοχώρι, στη Γαστούνη Ηλείας.
ΠΗΓΗ: protothema.gr
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ε.Ν.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΛΑ
03.09.15 12:39
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ε.Ν.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΛΑ
Τα μείζονα προβλήματα των νέων αγροτών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ανέπτυξαν στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτριο Μελά, η διοίκηση και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο.
Το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Ν.Α. ζήτησε να μάθει από τον υπουργό το χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε ότι αφορά τις νιτρορυπάνσεις, τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία, τις εξισωτικές, τη δεύτερη και την τρίτη δόση των νέων αγροτών.
Όπως ειπώθηκε από τον κ. Μελά μέριμνα του υπουργείου είναι να βρεθούν άμεσα χρήματα για τις πληρωμές των αγροτών και πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει οι περισσότερες πληρωμές. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αγρότες θα πρέπει να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ το εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το θέμα των βοσκοτόπων το οποίο θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί, καθώς όπως κατέστησαν σαφές οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α., δεν μπορούν να βγουν τα νέα δικαιώματα για την κατοχύρωση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και κατ’ επέκταση των πληρωμών.
Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να είχε ολοκληρωθεί, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν κατέφερε να φέρει εις πέρας.
Ο κ. Μελάς τόνισε πως στην παρούσα φάση μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει πληρωθεί η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ μέριμνα του υπουργείου είναι να βρεθεί λύση για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο κατανομής δικαιωμάτων στο νέο καθεστώς, ώστε να ακολουθήσει και η πληρωμή της δεύτερης και τελικής δόσης.
Σε ότι αφορά τα προγράμματα των νέων αγροτών που απορρέουν από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τονίσθηκε από τον κ. Μελά ότι θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Από τη διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. πάντως υπογραμμίσθηκε ότι τα επόμενα προγράμματα θα πρέπει να είναι σε ισχύ όλο το χρόνο, όπως και τα σχέδια βελτίωσης, ώστε να μπορούν οι νέοι αγρότες ανά πάση στιγμή να καταθέτουν το επιχειρηματικό τους πλάνο.
Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της φορολογίας των αγροτών και όπως τονίσθηκε σε περίπτωση που εφαρμοστεί η φορολογία στο 20-26% τότε θα ισοπεδωθεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας. Η διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. ζήτησε να γίνει διαβούλευση ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Παράλληλά ζητήθηκε η φοροαπαλλαγή των νέων νεοεισερχόμενων αγροτών αλλά και η μείωση των εισφορών στον ΟΓΑ.
Η διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. αναφέρθηκε στους αδικημένους νέους αγρότες του 2009 οι οποίοι δεν έχουν πάρει δικαιώματα. Η πρόταση της Π.Ε.Ν.Α. είναι να ληφθούν χρήματα από τον Β΄ Πυλώνα στον Α΄ Πυλώνα. Στη συνάντηση επισημάνθηκε και η αναγκαιότητα εγγραφής της Π.Ε.Ν.Α. στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών(C.E.J.A).
Η Π.Ε.Ν.Α. κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της, προκειμένου να τις επεξεργαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και να τεθούν υπόψη στην επόμενη ηγεσία του υπουργείου που θα προκύψει στις προσεχείς εκλογές.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας Στέλιος Βογιατζής, οι εκπρόσωποι από την Ε.Ν.Α. Λάρισας Δημήτρης Μπαζάνας και Τηλέμαχος Γκουλέτσας, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α. Τρικλάλων Χρήστος Λαγόπουλος.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Κινέζο Πρέσβη Ζου Ξιαολί
03.09.15 12:27
Συνάντηση του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Κινέζο Πρέσβη Ζου Ξιαολί
Ο πολιτισμός και τα τοπικά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο συνομιλιών που είχε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αρχαία Ολυμπία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρας, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζου Ξιαολί (Zou Xiaoli), με αφορμή τη συμμετοχή των δύο ανδρών σε Διεθνές Συμπόσιο με θέμα τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ λαών και πολιτισμών και την Ολυμπιακή Ιδέα, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Ο κ. Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, και την Εκτελεστική Γραμματέα ΠΔΕ, Διονυσία Μαράτου, συζήτησε με τον Κινέζο αξιωματούχο τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Κίνας, και ιδίως την προσέλκυση κινέζων τουριστών στην περιοχή και την περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στην κινεζική αγορά.
«Η Κίνα είναι μια χώρα με βαριά πολιτιστική κληρονομιά όπως και η χώρα μας. Επίσης είναι εκ των ηγετών στο παγκόσμιο παραγωγικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Επικεντρωθήκαμε σε δύο κυρίως θέματα, αφενός τη συνεργασία μας σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, και αφετέρου, στα υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε το διάλογο με την Κινεζική πλευρά, ώστε να εξειδικεύσουμε τις λεπτομέρειες και να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία πάνω σε μια βιώσιμη βάση».
Από τη πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικότερης συνεργασίας και κάλεσε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 του Ρίο ντε Τζανέιρο, που θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη.
Από την πλευρά του κ. Ξιαολί, επισημάνθηκε πως οι εμπορικές, πολιτιστικές και τουριστικές συναλλαγές με την περιοχή είναι προτεραιότητα της κινεζικής πλευράς, καθώς η συνεργασία στο επίπεδο της δημιουργικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, βίντεο, ντιζάιν, κλπ.).
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας παρέθεσε γεύμα στην κινεζική αντιπροσωπεία, το οποίο αποτελείτο αποκλειστικά από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές.
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο Φραγκαβίλλας
03.09.15 12:25
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο Φραγκαβίλλας
Συνάντηση με το προεδρείο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φραγκαβίλλας «Η Πρόοδος» είχε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Το γραφείο του Δημάρχου επισκέφτηκε τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου κ.
Διονύσιος Ρουμελιώτης, όσο και τα μέλη κ. Νικόλαος Μητρόπουλος, κ.
Χρήστος Νικολόπουλος και κα. Αδαμαντία Μάργαρη.
Τα μέλη του συλλόγου έθεσαν στον κ. Χριστοδουλόπουλο όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή τους και για τα οποία χρειάζονται τη συνδρομή του Δήμου. Η συνάντηση έγινε σε ευχάριστο κλίμα και όλοι τους δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία. Η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να προχωρήσει σε ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Φραγκαβίλλας, αλλά και στη βελτίωση των υποδομών.
Καθιερώνεται σε μόνιμη βάση η «Ώρα του Πολίτη» στα Αστυνομικά Τμήματα της Ηλείας
03.09.15 9:44
Καθιερώνεται σε μόνιμη βάση η «Ώρα του Πολίτη» στα Αστυνομικά Τμήματα της Ηλείας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, με απόφαση του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η καθιέρωση σε μόνιμη πλέον βάση της « Ώρας του Πολίτη » σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας, όπως και της Ηλείας.
Ειδικότερα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, προκειμένου αυτοί να εκθέτουν απόψεις και προβληματισμούς για θέματα αρμοδιότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών, που τους απασχολούν, σε εβδομαδιαία βάση, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κατά τις ώρες 18.00-20.00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, για την αποφυγή άσκοπης αναμονής και ταλαιπωρίας τους.
Ως ημερομηνία έναρξης του μέτρου ορίζεται η Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για το Τεχνικό Πρόγραμμα
03.09.15 9:42
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για το Τεχνικό Πρόγραμμα
Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 2:00 μ.μ. με προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Προεδρείου:
1. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος έτους 2016.
2. Έγκριση υλοποίησης δαπάνης περί της χορήγησης άδειας δημοσίευσης μίας (1) φωτογραφίας του φιλοσόφου Πύρωνα του Ηλείου.
3. Έγκριση δαπάνης μετακίνησης του Δήμαρχου στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Κοινωφελούς Σωματείου για τη διάσωση και αποκατάσταση Αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα».
4. Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις-Ψηφίσεις πιστώσεων.
Θέματα Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης)
5. 7η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2015, βάσει Απόφασης Εκτελεστικής Επιτροπής.
Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
03.09.15 9:39
Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες (02.09.2015), το απόγευμα, στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 72 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 72χρονο, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν -48- γραμμάρια ινδικής κάνναβης και -1- μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.
Ο δράστης είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες σε κενή συσκευασία τσιχλών και σε κενό σκεύασμα βιταμινών προκειμένου να δυσχεράνει τις Αρχές σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Ανακοίνωση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. για την κορινθιακή σταφίδα
03.09.15 8:54
Ανακοίνωση της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. για την κορινθιακή σταφίδα
Η ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. εν όψει της έναρξης συγκέντρωσης σταφιδοκάρπου της νέας περιόδου και σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι σήμερα έχει συλλέξει ενημερώνει τους σταφιδοπαραγωγούς ότι:
α) Η παραγωγή κορινθιακής σταφίδας της περιόδου 2015-2016 προβλέπεται μειωμένη κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
β) Δεν υπάρχουν υψηλά αποθέματα παλιάς σταφίδας ώστε να δημιουργηθεί εμπλοκή στην εμπορία της φετινής σταφίδας.
γ) Εμφανίζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους παραδοσιακούς πελάτες του Εξωτερικού για αγορά σταφίδας.
δ) Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και από την Αυστραλία μετά την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές σταφίδας.
Όλες αυτές οι συνθήκες μας προδιαθέτουν ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού κορινθιακής σταφίδας.
Καλούμε τους σταφιδοπαραγωγούς να μην βιαστούν να πωλήσουν το προϊόν τους πριν διαμορφωθούν οι τιμές στην αγορά.
Ενημερώνουμε επίσης τους σταφιδοπαραγωγούς ότι η ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. μέσα από την λειτουργία του σταφιδεργοστασίου ιδιοκτησίας τους θα απευθυνθεί στις αγορές για πώληση σταφίδας.
Όλοι οι κατά τόπους Συνεταιρισμοί - Μέλη μας θα συγκεντρώνουν σταφίδα για λογαριασμό των παραγωγών με στόχο την στήριξη του εισοδήματος τους και την αποφυγή αισχροκέρδειας.
Καλούμε τους σταφιδοπαραγωγούς να παραδίδουν την σταφίδα τους στους Συνεταιρισμούς τους για να διασφαλίσουν το προϊόν και το εισόδημά τους.
Στα πλαίσια της έναρξης της νέας σεζόν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. κ. Αντίοχος Αντώνιος προτίθεται να επισκεφτεί σύντομα όλες τις περιοχές όπου παράγεται η Κορινθιακή σταφίδα προκειμένου να βρεθεί κοντά στους σταφιδοπαραγωγούς και να συζητήσει περαιτέρω για την προστασία και διασφάλιση του προϊόντος κα της τιμής του.
Το συνεταιριστικό εργοστάσιο της εταιρείας « ΠΡΙΜΑΡΟΛΙ Α.Ε.» στο Καίσαρι Κορινθίας βρίσκεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση διασφάλισης της τιμής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: 3η Σεπτέμβρη και Κεντροαριστερά
03.09.15 5:07
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: 3η Σεπτέμβρη και Κεντροαριστερά
Τιμούμε σήμερα στην 41η επέτειο από την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974.
Ένα κείμενο ιστορικό, που συμπύκνωσε στις σελίδες του το πολιτικό φορτίο του δημοκρατικού κόσμου αμέσως μετά την πτώση της Χούντας και περιέγραψε το όραμα για μια Ελλάδα Κυρίαρχη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική, για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συνοχής, για το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Το όραμα και οι αξίες της 3ης Σεπτέμβρη παραμένουν πάντα επίκαιρα, είναι διαχρονικά και προκαλούν για την επίτευξή τους το σύνολο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ιδιαίτερα σήμερα που φαλκιδεύονται από μια πολύχρονη και παρατεταμένη κρίση, στη δίνη της οποίας βρίσκεται δυστυχώς ακόμα η χώρα μας.
Το ΠΑΣΟΚ, και τις τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε η μεταπολίτευση να είναι η καλύτερη και η πιο μακρόχρονη περίοδος από την συγκρότηση του Νεοελληνικού Κράτους, με δημοκρατία, ευημερία και ειρήνη.
Ιδιαίτερα όμως η πρώτη Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, η πρώτη αριστερή Κυβέρνηση στη χώρα και στη συνέχεια η Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη που ενέταξε την Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, πέτυχαν στόχους και είχαν επιτεύγματα τα οποία τώρα αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε, έστω λειψά και κολοβωμένα, με κόπους και θυσίες από τον Ελληνικό Λαό.
Ακόμα και το 2009, όταν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου βρέθηκε μπροστά στο χάσμα του ελλείμματος και του χρέους, που διογκώθηκαν υπέρμετρα την περίοδο 2004-2009, δε δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τη σωτηρία της χώρας και την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το τίμημα αυτών των αποφάσεων, λοιδορήθηκε και απομονώθηκε πολιτικά από ένα ετερόκλιτο αντιμνημονιακό μέτωπο που δίχασε το λαό, ενώ λεηλατήθηκε κομματικά από τους σχηματισμούς του μίσους, του ψεύδους και των απατηλών υποσχέσεων.
Το μικρό και λεηλατημένο ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε καθοριστική μάχη για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια, οραματίστηκε τη «μεταμνημονική» Ελλάδα, δυστυχώς όμως η προσπάθεια αυτή υπονομεύθηκε ευθέως από τους λαϊκιστές της αριστεράς, τους συντηρητικούς Νεοφιλελεύθερους και διάφορους «δραχμιστές», που έφεραν στην εξουσία το απερίγραπτο δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Και τώρα που το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποφάσεις του 10ου συνεδρίου του έκανε μια νέα αρχή, με νέα ηγεσία και πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε εγκλωβισμένο, όπως άλλωστε όλος ο λαός, στους πολιτικούς τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε στην υπερψήφιση της συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, του 3ου χειρότερου Μνημονίου, ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα και όπως ήταν φυσικό οι πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας υποτάχθηκαν στις προτεραιότητες της χώρας.
Παρά ταύτα, η προγραμματική συμφωνία για κοινή εκλογική κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ, η συμφωνία για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια εκπροσώπων από τις κινήσεις πολιτών που στήριξαν το εγχείρημα της «Ελιάς» και της «Δημοκρατικής Παράταξης», καθώς και η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην κατέβει στις εκλογές δημιουργούν αναμφίβολα ένα πρώτο θετικό περιβάλλον για τις διεργασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς αμέσως μετά τις εκλογές, όπου η Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένα εκλογικά οφείλουν να πρωτοστατήσουν.
Εξάλλου, αν ο ιδρυτής μας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ζούσε στη σημερινή συγκυρία, οι πρωτοβουλίες του σ΄αυτό θα συνέτειναν. Να ξαναενώσει δηλαδή, όπως και τότε, τον κατακερματισμένο χώρο των Προοδευτικών - Δημοκρατικών δυνάμεων, των μόνων που μπορούν να παρουσιάσουν ένα προοδευτικό σχέδιο για την Ελλάδα και να εγγυηθούν την ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη, τώρα που τα αντιμνημονιακά ψέματα τελείωσαν και οι πρωταγωνιστές του νέου δικομματισμού αναζητούν τρόπο να δραπετεύσουν από τις ευθύνες.
ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δύο άρρωστων σκυλιών στην Κουρούτα
03.09.15 5:04
 ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δύο άρρωστων σκυλιών στην Κουρούτα
Όπως ανακοινώθηκε από τους Φιλόζωους Αμαλιάδας, λόγω του ότι σήμερα Πέμπτη θα μπορούν να ψάξουν περισσότερα άτομα για τα άρρωστα σκυλιά, η αναζήτησή τους θα γίνει στις 2:00 μετά το μεσημέρι.
Θα μεταβεί στην Κουρούτα η Δώρα Αγγελετοπούλου με την ομάδα της από την Πάτρα ώστε να πάρουν δύο άρρωστα σκυλιά για νοσηλεία.
Ζητούνται εθελοντές για να αναζητηθούν και να εντοπιστούν τα σκυλιά, τα οποία κινούνται στο κλαμπ «Ισλαντ», στο μανάβικο και στα γύρω χωράφια.
Έρχονται για να πάρουν σκυλιά του νομού μας και να τα νοσηλεύσουν στην Πάτρα και καλούνται οι εθελοντές να συμβάλουν με την παρουσία σας ώστε να λήξει σήμερα το μαρτύριο αυτών των ζώων.
Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 2:00 μετά το μεσημέρι στο κλαμπ «Ισλαντ» και στο δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας.
Με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη Πανελλήνια Νυχτερινή Πεζοπορία
03.09.15 4:05
Με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη Πανελλήνια Νυχτερινή Πεζοπορία
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη Πανελλήνια Νυχτερινή Πεζοπορία με πανσέληνο στο μονοπάτι του Κενταύρου Φόλου στην ορεινή Ηλεία, στα χωριά Γούμερο, Αγία Άννα, Πεύκη, Κλινδιά και Πέρσαινα.
Οι πεζοπόροι επισκέφθηκαν το Κάστρο - Χώρα του Γουμέρου τον Ναό της Άρτεμης, τους Μυκηναϊκούς Τάφους, την αναγεννημένη αρχαία ελιά (3.500 ετών) και κατέληξαν στη μεταβυζαντινή μονή του Ασκητή, όπου παρακολούθησαν τον εσπερινό χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου!
Στη συνέχεια γευματίσαν σε ταβερνα στο χωριό Γούμερο, όπου έγινε ο χορός και το γλέντι!
Οι πεζοπόροι έμειναν κατενθουσιασμένοι, ευχαρίστησαν του διοργανωτές και υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέλθουν στην επόμενη πεζοπορία του 2016!
Αυτή η φυσιολατρική δράση ηταν η τέταρτη και τελευταία καλοκαιρινή για το 2015 του Συλλόγου «Επτάλοφος», του οποίου Πρόεδρος είναι ο δραστήριος Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος. Όλες είχαν μεγάλη επιτυχία.
Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Γιαννιτσοχώρι!!!
03.09.15 3:21
Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Γιαννιτσοχώρι!!!
Στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου λειτουργούν ήδη δύο Τμήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου:
Προετοιμασία των μαθητών στα Αρχαία Ελληνικά Α' Γυμνασίου (Καραγγελή Αναστασία)
Προετοιμασία των μαθητών στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και στη Νέα Ελληνική Γλώσσα Α' Γυμνασίου (Καλογεροπούλου Αναστασία)
Τις προσεχείς εβδομάδες το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα εμπλουτιστεί με τα ακόλουθα τμήματα:
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας
Τμήμα Μαθηματικών και Προετοιμασίας των μαθητών για Μαθηματικούς Διαγωνισμούς (σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία)
Εργαστήριο "Μικροί Επιστήμονες εν δράσει" (Σε συνεργασία με Κέντρα Φυσικών Επιστημών)
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
02.09.15 17:22
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας γνωστοποιήσουμε για άλλη μία φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς είναι ένας νομός που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και απαιτείται για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών της, ουσιαστική ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών και να αποκομίσει η Υπηρεσία ευμενή σχόλια.
Συγκεκριμένα, ο νομός μας δέχεται κάθε χρόνο έναν τεράστιο όγκο επισκεπτών, ημεδαπών και αλλοδαπών, που εισέρχονται από το λιμάνι του Κατακόλου με προορισμό τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιπλέον, από το λιμάνι της Κυλλήνης διέρχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές με προορισμό τα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι ο νομός μας αποτελεί μία τουριστική περιοχή, στην οποία οι Αστυνομικές Υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν με επαρκή αριθμό Αστυνομικών ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο η αστυνόμευσή του.
Επίσης, ο νομός μας αντιμετωπίζει το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών που απασχολούνται κατά την περίοδο καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων (φράουλα κλπ) σε μεγάλες εκτάσεις γης στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Εκεί, ζουν και εργάζονται περίπου 4.000 αλλοδαποί (καταγεγραμμένοι). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης, απασχολώντας τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες και επιδεινώνοντας τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού.
Θέλουμε επίσης να αναφέρουμε και τον μεγάλο αριθμό των ΡΟΜΑ, οι οποίοι ζουν μόνιμα στην περιοχή και εκδηλώνουν έντονη παραβατική συμπεριφορά.
Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι η τωρινή Αστυνομική δύναμη ( 290 άτομα) των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού, δεν επαρκεί για να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν εύρυθμα και ομαλά οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηλείας, καθόσον η οργανική δύναμη του νομού μας ανέρχεται σε 388 άτομα με κενές 98 θέσεις.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από τον κατακερματισμό των δυνάμεων στις δέκα επτά (17) Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού που καθιστά αδύνατη την εμφανή αστυνόμευση όλων των περιοχών. Πρόβλημα που δύναται να επιλυθεί με την απαραίτητη και άμεση συγχώνευση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Εξαιτίας της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών αλλά και των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, καθίσταται αδύνατη η ανταπόκρισή μας στο σύνολο των περιστατικών, λόγω της έλλειψης εποχούμενων περιπολιών από τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηλείας, με αποτέλεσμα το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό, στο οποίο δεν χορηγούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις, δεν τηρείται ο προβλεπόμενος χρόνος εργασίας και δεν ανακοινώνεται έγκαιρα η διάταξη της Υπηρεσίας, να καταπονείται σωματικά και ψυχικά επί καθημερινής βάσεως. Σε αυτό το περιβάλλον, καλούνται οι αστυνομικοί να ανταποκριθούν επαρκώς στα δυσανάλογα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με το εναπομείναν φιλότιμό τους κινδυνεύοντας να μην επιστρέψουν σώοι και υγιείς στις οικογένειές τους μετά το πέρας της εργασίας τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους σάς καλούμε να ενισχύσετε τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηλείας με ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου και να παρέχουμε καθημερινά στους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και στους επισκέπτες το αγαθό της ασφάλειας που δικαιούνται.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΕΠΕΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πυροβολούσε με αεροβόλο ζώα μαζί με το 6χρόνο παιδί του
02.09.15 14:08
ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πυροβολούσε με αεροβόλο ζώα μαζί με το 6χρόνο παιδί του
Πυροβολούσε συστηματικά με αεροβόλο όπλο αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα βάζοντας το εξάχρονο παιδί του να στοχεύει και να το εκπαιδεύει στη σκοποβολή επάνω στα ζώα.
Χτύπησε με μπουνιές στο κεφάλι την καταγγέλουσα κα Νάνσυ Μπακα.
Η κα Νάνσυ Μπακα έβλεπε στην αυλή του σπιτιού της στην Αμαλιάδα (Νομός Ηλείας) αλλά και στον δρόμο πλαστικά σφαιρίδια, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο γείτονας της πυροβολούσε μαζί με το εξάχρονο παιδί του τις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Η κα Νάνσυ Μπακα έγινε αυτόπτης μάρτυρας των παρακάτω σκηνών : είδε πάνω από δύο φορές τον δράστη να πυροβολεί με αεροβόλο όπλο τις αδέσποτες γάτες, είδε το δράστη να δίνει το αεροβόλο όπλο στο ανήλικο παιδί του και να το εκπαιδεύει στη σκοποβολή, άκουσε το μικρό αγόρι να αποκαλεί τις γάτες «βρωμόγατες».
Η κα Νάνσυ Μπακα επικοινώνησε αμέσως με τη φιλοζωική ομάδα Φιλόζωοι Αμαλιάδας και ενημέρωσε για το περιστατικό. Αμέσως μετέβει στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδος στις 26-8-2015 και ώρα 15:00μμ και έκανε επώνυμη καταγγελία. Έδωσε κατάθεση για τις σκηνές κακοποίησης που είχε δει ως αυτόπτης μάρτυρας.
Στη συνέχεια ο δράστης έπρεπε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου , όμως ειδοποιήθηκε εγκαίρως από τη σύζυγό του και διέφυγε της σύλληψης λίγο πριν φτάσει το περιπολικό στο σπίτι του.
Στο βράδυ της 26ης Αυγούστου και ενώ η Αστυνομία τον αναζητούσε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, εισέβαλε στο σπίτι της κας Νάνσυ Μπακα πηδώντας τα κάγκελα της αυλής της και άρχισε να τη χτυπά βιαίως στο κεφάλι με μπουνιές, πισώπλατα. Την έβριζε χυδαιότητα επειδή του έκανε καταγγελία στην αστυνομία για την κακοποίηση των αδέσποτων και των δύο δεσποζόμενων ζώων της.
Η κα Μπακα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία όπου όταν έφτασε το περιπολικό , ο δράστης είχε πάλι διαφύγει της σύλληψης. Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει από τη διαδικασία αυτοφώρου ή από Εισαγγελέα.
Η κα Μπακα συνοδευόμενη από την Αστυνομία πήγε στον ιατροδικαστή Πατρών όπου και την εξέτασε και συνέταξε πόρισμα για τις κακώσεις που είχε υποστεί στο κεφάλι και το χέρι της. Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος της όπου κατέθεσε μήνυση και θα ακολουθήσει και αγωγή εναντίον του δράστη.
Ο δράστης γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή της Αμαλιάδας έχει στο σπίτι του κυνηγετική καραμπίνα και ψαροτούφεκο. Είναι κυνηγός με άδεια οπλοκατοχής , άγνωστο όμως είναι εάν η άδεια οπλοκατοχής είναι ακόμα σε ισχύ. Επίσης δεν είναι γνωστό εάν έχει άδεια και για το ψαροτούφεκο.
Είναι γνωστός στην Αστυνομία Αμαλιάδος καθότι όταν η κα Μπακα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για την καταγγελία, αμέσως οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφία του στον υπολογιστή.
Οι γείτονες και κάποιοι συγγενείς της περιοχής δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιστατικό υποβαθμίζοντας το και λέγοντας πως «επρόκειτο για πλαστικό όπλο με πλαστικές σφαίρες όπου έπαιζε το παιδάκι».
Η κα Μπακα είναι αυτή τη στιγμή καλά στην υγεία της αλλά δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ της βιαιότητας που υπέστη
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83