ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά για καταδικαστική απόφαση
21.08.15 11:28
Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, την Τρίτη 18 Αυγούστου το μεσημέρι, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος, Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6 ετών, για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Συνάντηση εκπροσώπων της ομογένειας με τον Δήμαρχο Ήλιδας
19.08.15 10:53
Συνάντηση εκπροσώπων της ομογένειας με τον Δήμαρχο Ήλιδας
Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, πραγματοποίησαν χθες, οι ομογενείς από τη Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Αμαλιάδα, κ. Νίκος Σινόπουλος και κα. Δήμητρα Σινοπούλου.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος διατηρεί επαφές με την ομογένεια της Νέας Υόρκης, ενημέρωσε εκτενώς τους δύο καλεσμένους για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, η κυρία Σινοπούλου -με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Πανηλειακού Συλλόγου Ομογενών Νέας Υόρκης-, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ήλιδας για τις τελευταίες δραστηριότητες των Ηλείων Ομογενών.
Η επίσκεψη των δύο ομογενών στο Δημαρχείο Ήλιδας, έρχεται σε συνέχεια του ταξιδιού του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Λυκούργου Πολυχρονόπουλου τον περασμένο Μάιο στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Ήλιδας επισκέφτηκε την Αμερικανική μεγαλούπολη, αποδεχόμενος πρόσκληση του «Εθνικού Κήρυκα» για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης, αλλά και την επιθυμία των ομογενών και μελών του Πανηλειακού Συλλόγου να τους επισκεφθεί. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Χριστοδουλόπουλος -εκτός από την εκδήλωση- παραβρέθηκε σε τρισάγιο στον τάφο του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας Πέτρου Τατάνη, όπου απόθεσε χώμα από την Αμαλιάδα. Επίσης, συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση του Πανηλειακού Συλλόγου Ομογενών.
Ξεκινούν οι ανοιχτές δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
19.08.15 2:47
Ξεκινούν οι ανοιχτές δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιών θαλάσσιων χελωνών την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 στις 7 το απόγευμα στην παραλία Λεχαινών και στις κατασκηνώσεις Green Camp.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την προστασία των φωλιών και την περιβαλλοντική ενημέρωση για το απειλούμενο προστατευόμενο είδος την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα ανακοινώσει λίαν συντόμως το πρόγραμμα των δημόσιων εκσκαφών φωλιών που θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες παραλίες του Εθνικού Πάρκου (Αχαΐας-Ηλείας) και θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός πολίτες και λουόμενοι της ευρύτερης περιοχής.
Τι είναι οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών;
Η δημόσια εκσκαφή χελωνοφωλίας είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται όταν τα χελωνάκια έχουν ήδη εκκολαφθεί. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται για να καταγραφεί το ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης των αυγών. Δηλαδή πόσα χελωνάκια κατάφεραν να φτάσουν στην θάλασσα και να ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι αλλά και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για ποιο λόγο. Πολλές φορές όμως μπορεί να υπάρχουν χελωνάκια αργοπορημένα εντός της φωλιάς (αυγοθάλαμος) τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα το κοινό που παραβρίσκεται στην διαδικασία της δημόσιας εκσκαφής.
Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Φιγαλικής Γής
17.08.15 13:14
Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Φιγαλικής Γής
Μια σπουδαία και σημαντική εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Νέα Φιγαλεία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού. Την διοργάνωση έχει αναλάβει το ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ με υποστηρικτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιγαλείας και κεντρικούς ομιλητές τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «DEEP GREECE» που εδρεύει στην Ανδρίτσαινα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό όλης της περιοχής και θα περιλαμβάνει θεματολογία σχετικά με το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, την Αρχαία Φιγαλία και τον Ποταμό Νέδα. Σημαντικές πληροφορίες αλλά και τουριστικές οδηγίες που θα κάνουν τον ακροατή να αισθανθεί πόσο σημαντικός είναι ο πολιτιστικός, αρχαιολογικός και φυσικός πλούτος της Φιγαλικής Γής. Καλεσμένοι είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μέλη και αιρετοί της Π.Ε.Ηλείας, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας αλλά και Δ.Σ φορέων, συλλόγων, σωματείων από τις Δημοτικές Ενότητες Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας. Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πιπίλειο Αθλητικό Κέντρο-ΒΑΓΕΝΑ την Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα.
Όταν το Τατάνειο μας τραγουδά στις καρδιές μας...
17.08.15 11:39
Όταν το Τατάνειο μας τραγουδά στις καρδιές μας...
Ένα μοναδικό κοινό, εκπληκτικές ερμηνείες από τον Μπάση και την Χριστίδου και ένας πολιτιστικός χώρος που καθιερώνεται πλέον.
Παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του Συντονιστή Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλέξανδρου Μανωλόπουλου, της Προέδρου του Ηλείου κας Γκουβίτσας καθώς και αντιδημάρχων όπως του κ. Τζουλέκη και του κ. Παναγιωτόπουλου, παρακολούθησαν μια μοναδική συναυλία με παλμό όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο κήπο του Τατάνειου στην Αμαλιάδα. Ο εκπληκτικός Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου με τις φωνές τους ξεσήκωσαν το κοινό. Ο κατάμεστος αυτός νέος χώρος γέμισε από νωρίς με κοινό που τραγουδούσε τα γνωστά τραγούδια των ερμηνευτών μαζί τους, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα μας μείνει αξέχαστη. Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας συνεχίζει το ταξίδι του με τον Κακό Λύκο και τα τρια Γουρουνάκια στο Θέατρο της Θαλασσας στο Καμπινγκ της Κουρουτας και με 3 εξαιρετικές παραγωγές που θα αγαπηθούν φέτος το καλοκαίρι στο θέατρο Ήλιδας. 20 Αυγούστου Πριν το Χάραμα Ρεππα-Παπαθανασιου, 22 Αυγούστου Η μελωδία της Ευτυχίας με 30 συντελεστές το Musical που έσπασε ταμεία και 28 Αυγούστου Ηλέκτρα η τραγωδία που συζητήθηκε με την επιτυχημένη περιοδεία της
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο «Ο Ποσειδών»
13.08.15 13:58
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο «Ο Ποσειδών»
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (12/08) η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Ήλιδας, κ. Χριστοδουλόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος «Ο Ποσειδών», που απαρτίζεται από πολλά μέλη οικιστών στην περιοχή της Κουρούτας. Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την αγωνία τους για τα έργα της αποχέτευσης, της ύδρευσης και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν στην καθαριότητα της παραλίας, του φωτισμού ολόκληρης της περιοχής και της ασφαλτόστρωσης του δρόμου.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του, τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων στην περιοχή, αλλά και για κάποιες νέες ενέργειες που δρομολογούνται.
Ολοκληρώνοντας, τα μέλη του συλλόγου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για τα προβλήματα και για τη θετική στάση που έδειξε για την άμεση επίλυσή τους.
Κάλεσμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο από την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας
13.08.15 8:43
Κάλεσμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο από την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας
Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά τις εργασίες του στις 27 Αυγούστου 2015 το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας θεωρεί πως η παρουσία στο συνέδριο των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται με τη γεωργία είναι ύψιστης σημασίας, καθώς θα έρθουν κοντά με τους αγρότες όλης της χώρας, θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις.
Για το λόγο αυτό η Ένωση παρέχειδωρεάν μεταφορά με λεωφορείο, προκειμένου όλοι όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα στο Νομό Ηλείας να δώσουν δυναμικό παρόν στο Συνέδριο.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 693 2335569 (Θεόδωρος Βασιλόπουλος πρόεδρος Ένωσης Νεων Αγροτών Ηλείας) μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Αυγούστου προκειμένου να μεταφερθούν δωρεάν στο τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 27 Αυγούστου στις 5 το πρωί από τη Ζαχάρω και θα περάσει από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά και τη Βάρδα. Η επιστροφή στην Ηλεία θα γίνει και πάλι δωρεάν με λεωφορείο μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου την Κυριακή 30 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχης στο Συνέδριο ανέρχεται στα 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό και τρία γεύματα, καθώς και τον φάκελο του Συνεδρίου.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:
Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.
Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους
Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου
Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών
Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.
Ανάρτηση καταστάσεων απορριπτόμενων μελισσοκόμων
13.08.15 8:23
Ανάρτηση καταστάσεων απορριπτόμενων μελισσοκόμων
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 956/60312/2014 (ΦΕΚ 1243/Β/15-05-2014) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναρτήθηκαν οι καταστάσεις των απορριπτόμενων μελισσοκόμων από τις δράσεις 3.1 “Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” για το έτος 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι αφού λάβουν γνώση, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών (δηλ. από 14/08/2015 έως και 20/08/2015) στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Με την ένσταση οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα σχετικά παραστατικά – αποδεικτικά στοιχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Υπηρεσίας μας.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς
12.08.15 9:10
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς «Καλοκαίρι 2015»
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου με αγιασμό που πραγματοποίησε ο παπά-Θόδωρος Αλεξόπουλος (οικογενειακώς), στη συνέχεια ξεκίνησε η λογοτεχνική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους:
Νίκο Χαρ. Πολυζωγόπουλο Ποιητικές Συλλογές του χωριανού μας,
Γεώργιο Σταυρόπουλο (Οινόη), παρουσίαση από τα βιβλία του ,
Το βιογραφικό του παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Ν. Ηλείας και πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Λαγανά Χαράλαμπος Γ. Γεωργόπουλος
Ηλία Τουτούνη (Άγναντα) διαβάζοντας από τα βιβλία του και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε την Άντα Φωτοπούλου και διάβασαν από το 1ο βιβλίο «Παιδιά πάμε στο χωριό μου για τρύγο» - 2ο βιβλίο «Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι» και 3ο βιβλίο « Το κόκκινο καρό φόρεμα».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με Προβολή βίντεο - Αφιέρωμα στο Δημοτικό Τραγούδι.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, διαγωνισμοί και άλλες αθλητικές δράσεις του συλλόγου, στη συνέχεια Ομιλία Προέδρων Συλλόγου και Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς - Χαιρετισμοί Επισήμων και Απονομές κυπέλλων - επάθλων και πλακετών
Προβολή βίντεο από τη δράση των φορέων της περιοχής μας.
Στη συνέχεια κρητική βραδιά. Τα αδέλφια Μπατουδάκη [Γιώργος στη λύρα, Στέφανος στο λαγούτο] και χόρεψαν ο Σύλλογος Κρητικών Ηλείας και ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος πυργου ΄΄Οι Μωραΐτες΄΄
Παρουσίαση Θέμης Μπατουδάκης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με Αφιέρωμα στο δημοτικό και λαϊκό τραγούδι..
Την Κυριακή 9 Αυγούστου οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την 2η Γιορτή Τομάτας με Ομιλία από τον πρόεδρο των νέων αγροτών του Νομού μας και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο με θέμα : Βιολογικές καλλιέργειες – Νέοι Αγρότες – προοπτικές, και παρέμβαση του Αντιπροέδρου Αγροτικού Συλλόγου Πηνείας Δημήτρη Χρέππα.
Προβολή βίντεο για τις Αγροτικές καλλιέργειες και την Ιστορία της τομάτας.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής αρχής έκανε ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος και τηες Ροδιάς ο Χρήστος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Μπάμπης Γεωργόπουλος, τέλος χαιρέτησε ο Παναγιώτης Παναγιωτάρας Δημοτικός Σύμβουλος
Το Χορευτικό του Συλλόγου Σαβαλίων παρουσίασε χορούς από: Αιγαίο - Συρτό Νάξου, κοτσάκια, ροδίτικος, καβοντορίτικος, συμπεθέρα Ικαρίας, ικαριώτικος, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Γιάννενα,γιαννακαινα, τάγκαλης, ανασηκωτός, τσάμικο, καγκέλι.
Χόρεψαν: Ελένη Νταλαμάρα, Λίτσα Λάλη, Ελένη Καράμπελα, Χριστίνα Σωτηροπούλου, Σία Ξένου, Ρέα Μπούρα, Αλεξάνδρα Ναλιανάτου, Γιάννα Ρέτση, Δήμητρα Ξυδού, Κωνσταντίνα Καπανδρίτη, Βαγγελιώ Καπανδρίτη, Ντία Καραλή, Τάκης Λάλης, Γιώργος Παναγιωτάρας, Γιάννης Δημητρακόπουλος, Φώτης Κούντουρας.
Πρόεδρος: Τάκης Μπόμπας. Δασκάλα: Γιάννα Ρέτση.
Η βραδιά έκλεισε με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων του νομού μας,
Και ιδιαίτερα τα καταστήματα της περιοχής μας που με τις προσφορές τους βοήθησαν στη λαχειοφόρο αγορά μας, τους Χορηγούς και ειδικά τον Κώστα Παναγιωτόπουλο.
ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ: ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ
12.08.15 8:50
 ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ: ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ υποδέχθηκε την Ευανθία Ρεμπούτσικα η οποία χάρισε στο κοινό της Ήλιδας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία...
Η μαγευτική μουσική της η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρέσυρε το κατάμεστο Θέατρο της Ήλιδας σε μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη. Οι θεατές ταξίδεψαν στις ταινίες και τις θεατρικές παραστάσεις που η συνθέτρια με την μουσική της έντυσε όλα αυτά τα χρόνια. Με ρυθμό, ενέργεια και με τους καταπληκτικούς μουσικούς της σε μια non stop συναυλία έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Με το βιολί και τη φωνή της ερμήνευσε τα πιο γνωστά της μουσικά θέματα και τραγούδια. Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας συνεχίζει με επιτυχία το ταξίδι του στον πολιτισμό με ένα κοινό που το ακολουθεί και το καταξιώνει μέρα με την ημέρα και το τοποθετεί σίγουρα μέσα στην καρδία του...
Το Φεστιβάλ της Καρδιάς μας δίνει το επόμενο ραντεβού του 16 Αυγούστου στο Τατάνειο - Αμαλιάδα με τους πολύ αγαπημένους ερμηνευτές Δημήτρη Μπάση και Ραλλία Χριστίδου και στις 17 Αυγούστου με την παιδική θεατρική παράσταση ο Κακός ο Λύκος και τα 3 Γουρουνάκια στο Θέατρο της Θάλασσας στο Κάμπινγκ της Κουρούτας!
Η παράσταση με τον Κώστα Βουτσά "Ένας στρογγυλοκέφαλος στην χώρα των μυτεροκέφαλων" που ήταν να παρουσιασθεί στις 13 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθεί, εφόσον η περιοδεία του θιάσου σταμάτησε.
Τιμήθηκε στα Περιβόλια η Εθνική Αντίσταση των περιοχών Ολυμπίας και Τριφυλίας
11.08.15 3:51
Τιμήθηκε στα Περιβόλια η Εθνική Αντίσταση των περιοχών Ολυμπίας και Τριφυλίας
Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία τιμήθηκε και φέτος στο Ηρώο της Μάχης των Περιβολίων η Εθνική Αντίσταση των περιοχών Ολυμπίας και Τριφυλίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2015 και προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της περιοχής π. Κωνσταντίνο Τασσόπουλο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκδότη και συγγραφέα κ. Ευάγγελο Γιαννικόπουλο εκ μέρους των Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αντιπλοίαρχο ε.α. κ. Αθανάσιο Μαυροειδή εκ μέρους των Συγγενών των Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως επαρχίας Ολυμπίας και από τον καθηγητή φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα εκ μέρους του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας. Σύντομη αναφορά στην Ιστορία του τόπου στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και στην δράση της οργανώσεως Αντιστάσεως «Ελληνικός Στρατός» έκαναν ο κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος και ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά του κ. Βασίλη Νικολακόπουλο, που συνέβαλε στην αναστήλωση του φθαρμένου Ηρώου.
Τον χαιρετισμό στην εκδήλωση του απουσιάζοντος τελευταίου επιζώντος της Μάχης της 6ης Αυγούστου 1943 κ. Λάμπρου Γιαλαμά από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας μετέφερε ο Υποπτέραρχος εα. κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης. Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγήςαπηύθυνε ο τ. Βουλευτής Ηλείας και μέλος του κόμματος κ. Νίκος Κρέσπης. Για την σημασία της εκδήλωσης και την Ιστορία των γεγονότων της Κατοχής και την αδικία που έγινε από ξένους και ντόπιους εναντίον των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος μετά την Απελευθέρωση μίλησε ο κ. Φώτιος Μπέλλος, Αξιωματικός ε.α., ενώ η εκδήλωση έκλεισε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός ύμνος.
Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως προσέφερε τοπικά προϊόντα σε όλους τους παρευρισκομένους η κ. Κωνσταντίνα Μασούρα από τα Πλατάνια Τριφυλίας, ενώ το ίδιο πρωί είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην Αρχαία Φιγαλεία και τα εκεί Ηρώο και την προτομή του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ηρωικού Λοχαγού Γεωργίου Θεοχαρόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ στα γεγονότα του Αυγούστου του 1943.

Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
11.08.15 3:40
Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Παρασκευή 12 Ιουνίου στα πλαίσια παρακολούθησης της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta καταγράφεται η πρώτη φωλιά για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Η φωλιά αμέσως προστατεύεται με ταινία σήμανσης, ενημερωτική πινακίδα και καθημερινά παρακολουθείτε.
Πέρασαν από τότε 57 ημέρες μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά που εναπόθεσε η χελώνα και τα πρώτα καρετάκια το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.
Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον άνθρωπο επιστρέφει στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό του από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει. Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να γεννήσει τα 80-120 αυγά που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ.
Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή έρχεται να επιβεβαιωθεί από το πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το απειλούμενο θαλάσσιο είδος.
Η προσπάθεια συνεχίζεται ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός πολίτες και λουόμενοι της ευρύτερης περιοχής!
Καταγγελία για επίθεση σε υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
10.08.15 13:04
Καταγγελία για επίθεση σε υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας καταδικάζει-καταγγέλει την απαράδεκτη και άδικη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Γεώργιος Σαραντόπουλος από επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος εισέβαλε στο γραφείο του, τον εξύβρισε, τον απείλησε και προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον του.
Ο Σύλλογος παρέχει την πλήρη στήριξη στον συνάδελφο, ο οποίος ασκώντας το υπαλληλικό του καθήκον εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης να λάβει καταδικαστική απόφαση για το γεγονός.
Το Δ.Σ του Συλλόγου καταδικάζει αυτή και κάθε αντίστοιχη άδικη συμπεριφορά από δημότες σε υπαλλήλους, που απλά εφαρμόζουν το νόμο. Παράλληλα θα παραστεί σύσσωμο και στην εκδίκαση της απόφασης, καθώς έχει ασκηθεί μήνυση από τον κ. Σαραντόπουλο προς τον επιχειρηματία.
Αναβάλλεται η παράσταση "Μέρες Ραδιοφώνου"
10.08.15 9:03
Αναβάλλεται η παράσταση
Μας ενημερωσαν πριν από λίγο από την Παραγωγή της Παράστασης ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ότι λόγω σοβαρής ασθενείας ενός από τους ηθοποιούς του Θιάσου δεν θα πραγματοποιηθεί απόψε η παράσταση. Οι φίλοι θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τα σημεία της προπώλησης. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ, ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ!ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ουδεμία ευθύνη φέρει για την ξαφνική ματαίωση της παραγωγής ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥΣας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και σας περιμένουμε στο μαγευτικό μουσικό ταξίδι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου στο Θέατρο Ήλιδας!
Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στην Αμαλιάδα για καταδικαστική απόφαση
10.08.15 8:58
Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στην Αμαλιάδα για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες (9-8-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Συνελήφθη 65χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στον Πύργο
09.08.15 8:51
Συνελήφθη 65χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στον Πύργο
Συνελήφθη την (6-8-2015) το βράδυ, στο 90ο χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, για στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στη Χώρα.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων των αστυνομικών εντοπίστηκε ο 65χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο τον 33χρονο αλλοδαπό και συνελήφθη.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, ο 65χρονος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, εισέπραξε από τον αλλοδαπό το χρηματικό πόσο των 25 ευρώ, για τη μεταφορά από περιοχή της βορείου Ελλάδας προς τον Πύργο.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο βρήκαν και κατέσχεσαν αποδείξεις πληρωμής διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Θερμοπυλών και του πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου της ίδιας ημέρας, αποσκευές που ανήκουν στο 33χρονο αλλοδαπό καθώς και ένα σημειωματάριο στο οποίο αναγραφόταν ημερομηνίες, ώρες, τοποθεσίες, ονόματα και αριθμός ατόμων, πιθανόν προς μεταφορά.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό πόσο των 190 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 65χρονου καθώς και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή τη Δευτέρα (10-8-2015).
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή απόψε στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας
08.08.15 8:24
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή απόψε στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας
Την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη, ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το Δη.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το καλοκαίρι του 2015 σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;
Η παρασταση ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.
Συντελεστες
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικό - κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
ερμηνευουν οι ηθοποιοι
Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τις εξαγγελίες Κουρουμπή
08.08.15 8:21
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τις εξαγγελίες Κουρουμπή
Άλλο πρόληψη, άλλο τιμωρία
Δυστυχώς δεν είναι ψέμα.
Το Υπουργείο Υγείας δια του Υπουργού Π. Κουρουμπλή ανακοίνωσε την πρόθεση του να τιμωρούνται όσοι νοσούν απο καρκίνο , και δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις. Τιμωρία που θα είναι να επωμίζονται το 50% του κόστους της θεραπείας τους .Αυτό ουσιαστικά πρόκειται για ευθανασία απο το παράθυρο και να γιατί:
Πόσα κρατικά νοσοκομεία και δομές στην Ελλάδα , και ιδιαίτερα στην επαρχία έχουν την πιστοποίηση να κάνουν τέτοιου είδους εξετάσεις ; Πόσες μπορούν να κάνουν ανά μονάδα χρόνου ; Συνεπώς πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού;
Αν στο παιχνίδι μπουν και ιδιωτικές δομές , ποιός θα πληρώνει το κόστος ; Τι γίνεται με τους ανέργους και τους ανασφάλιστους;
Κατά πόσο θα μπορούν να συμμετέχουν στίς προληπτικές εξετάσεις , πολίτες της επαρχίας και ιδιαίτερα απομονωμένων περιοχών; την στιγμή μάλιστα που ουσιαστικά έχει σταματήσει το πρόγραμμα των κινητών μονάδων μαστογραφίας , που πολλά πρόσφερε στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού στίς γυναίκες της επαρχίας ;
Χωρίς εκστρατεία ενημέρωσης , χωρίς εξασφάλιση δωρεάν για όλους πρόσβαση στίς εξετάσεις , χωρίς κινητές μονάδες για τις απομακρυσμένες περιοχές , αυτές οι διακηρύξεις δεν είναι τίποτα άλλο από κεκαλυμμένη πρόθεση ευθανασίας σημαντικής μερίδας ασθενών και μεταφορά της ευθύνης της ασθένειας αποκλειστικά στον ασθενή .
Γιατί περί ευθανασίας πρόκειται οταν  δεν θα έχει το δικαίωμα της  φαρμακευτικής περίθαλψης όποιος/α νοσήσει απο κάποιες  μορφές καρκίνου και το προηγούμενο διάστημα δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ειδικές  προληπτικές εξετάσεις ασχετα αν μπορούσε ή όχι.
Οτι κ αν πούμε θα είναι λίγο!
Παραστατικά και λιτά το Υπουργείο Υγείας άφησε να φανεί  καθαρά ο νεοφιλελεύθερος  τρόπος σκέψης του.
Κανένας σεβασμός σε θεμελιώδη και προστατευμένα απο διεθνείς συμβάσεις  δικαιώματα του ανθρώπου.
Κανένας σεβασμός  στο Σύνταγμα, δεδομένου οτι προβλέπει:
1.Την προστασία της υγείας ως ατομικό δικαίωμα, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
2.Την παροχή ειδικής φροντίδας απο το Κράτος σε όσους πάσχουν απο ανίατη ασθένεια.
Εμείς,  η Νομαρχιακή  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανασκευάσει τις εξαγγελίες του , γατί δεν υπηρετούν τις ιδέες της Αριστεράς και του Ανθρωπισμού .Αλλιώς τίθεται θέμα παραμονής του στην Κυβέρνηση που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Όπως εύστοχα λέει και ο Κ. Καβάφης στο ποίημα του "τα κεριά"
"Δεν θέλω να γυρίσω να μη δω και φρίξω
τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,  τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν"
Καλούμε  την κοινωνία να αντιδράσει σε αυτά τα σχέδια .
Καλούμε την κυβέρνηση να μην  μεταφέρει στον πολίτη ευθύνες που δεν του αναλογούν , και να στοχοποιεί ασθενείς με ασθένεια που πολλές προσπάθειες έγιναν για να πάψουν να αποτελούν στίγμα για τον ασθενή και τους οικείους του . Όχι μόνο δεν είναι αριστερή πρακτική αυτή αλλά είναι αντίθετη και με τις κλασικές αστικές αξίες περί ανθρωπισμού .
Και για το τέλος : Αν λείπουν χρήματα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου , να αναζητηθούν από τους πραγματικά υπεύθυνους , που δεν είναι άλλοι από τις υπερεθνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Είναι αυτοί που υποβαθμίζουν καθημερινά τη Ζωή και το περιβάλλον μας.
Λέμε Όχι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Όχι μέχρι τέλους!
Συντονιστικό Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στο Θέατρο Ήλιδας έρχονται οι ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ…!!!
08.08.15 8:20
Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στο Θέατρο Ήλιδας έρχονται οι ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ…!!!
Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας φιλοξενεί την μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα, περιοδεύει σ όλη την Ελλάδα . Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων», «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής , σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή. Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών όπως: Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακο, Σπανό, Κατσαρό, Λοΐζο, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τραγούδια όπως «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βίρα τις άγκυρες, «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Δώσε παιδί μου δώσε», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Η σκλάβα», «Ξέρω δύο μάτια γαλανά», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Αυτό που τώρα μου συμβαίνει», «Ο δρόμος», «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», «Αν ήμουν πλούσιος», «Άσε με να φύγω», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και άλλα. Μια υπέροχη διαδρομή ονείρων και αναμνήσεων, τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «...η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».
Σε αυτό το μουσικό φαντασμαγορικό ταξίδι «50 χρόνια Ελλάδα» με ζωντανή ορχήστρα και τους ηθοποιούς να αλλάζουν περισσότερα από 100 κοστούμια, θα μας συντροφεύσουν οι , Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού και ο Μάκης Δελαπόρτας.
Κείμενα: Μάκης Δελαπόρτας, Στέλιος Παπαδόπουλος 
Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης
Χορογραφίες: Κρίστης Κουπάτος
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ΕΥΡΩ
Τελικά υπάρχει συνέχεια στο ταλέντο....
08.08.15 8:18
Τελικά υπάρχει συνέχεια στο ταλέντο....
Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας ήλιδας παρουσίασε στον πανέμορφο κήπο του Τατάνειου μέσα στην Αμαλιάδα, ενός νέου πια πολιτιστικού χώρου που αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους μια μοναδική παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια εκρηκτική ενέργεια και εκφραστικότητα οι νέοι ηθοποιοί του Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, ξέσήκωσαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Τατάνειο στην χθεσινή παράσταση, που είχε χρώμα, μουσική και φαντασία. Ο Ρωμαίος (Κώστας Μπίμπης) και η Ιουλιέτα (Αθηνά Μουστάκα) με την σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη συνεπήραν το κοινό, που τους ακολούθησε στο ταξίδι της πασίγνωστης και της πιο πετυχημένης ιστορίας αγάπης όλων των εποχών...ένα μπράβο στα παιδιά που απέδειξαν χθές ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια νέα εποχή ταλαντουχων ηθοποιών, που δεν είναι απλά τηλεοπτικοί αστέρες.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83