ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή για θέματα Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
17.05.15 14:21
Γνωμοδοτική Εποπτική  Επιτροπή για θέματα Τουρισμού - Αθλητισμού - Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
Στην Αμαλιάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μεγάρο, σήμερα 17 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. συνεδρίασε για πρώτη φορά η Γνωμοδοτική Εποπτική Επιτροπή για θέματα Τουρισμού – Αθλητισμού – Πολιτισμού και υπήρξε πλήρη απαρτία. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και όλα τα μέλη της Επιτροπής
1. Φωτόπουλος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος
2. Διαμαντόπουλος Νικόλαος, δημοτικός σύμβουλος
3. Πατρινός Αντώνιος, δημοτικός σύμβουλος
4. Μαραγκός Γιώργος, δημότης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
5. Αλεξόπουλος Τάκης, δημότης Καθηγητής Πανεπιστημίου
6. Ράλλης Δημήτρης, δημότης πρώην Δήμαρχος καθώς και ο Συντονιστής Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξιος Μανωλόπουλος , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος , ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Βούκανος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων του Δήμου κ. Βασίλειος Γκρίλλας .
Τα θέματα της Επιτροπής ήταν η ενημέρωση για τον Προγραμματισμό και την διοργάνωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντής κ. Γεώργιο Βούκανο και η ενημέρωση για την διοργάνωση του Beach Volley από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων του Δήμου κ. Βασίλειος Γκρίλλας .
Στόχος και φιλοσοφία όλων των μελών όπως διατυπώθηκε είναι η Επιτροπή να έχει ουσιαστικό ρόλο στην αξιολόγηση, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των πολιτιστικών - αθλητικών δράσεων με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη ώστε το έργο της να είναι μακροπρόθεσμο.
Αφού ενημερώθηκαν τα μέλη και υπέβαλαν τις προτάσεις τους ,εκτίμησαν ότι ο προγραμματισμός και των δύο δράσεων είναι αξιόλογος και θα συζητηθεί εκτενέστερα σε επόμενη συνεδρίαση . Τέλος συμφώνησαν σε επόμενες συνεδριάσεις να τεθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν το αντικείμενο της Επιτροπής .
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
17.05.15 11:54
 Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
Εντοπίστηκαν φυτεία και φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, που καλύπτονταν από δασική βλάστηση Κατασχεθήκαν συνολικά (726) δενδρύλλια κάνναβης και (44) γραμμάρια σπόρων κάνναβης Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν (4) καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων με συνολική ποινή (79) έτη κάθειρξης Συνελήφθη, χθες (16-5-2015) το πρωί, σε δασική περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα, χθες (16-5-2015) το πρωί, σε δασική περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, φυτεία και φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε ο 51χρονος και περιείχαν συνολικά (726) δενδρύλλια κάνναβης.
Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα, έτσι ώστε να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση.
Επιπλέον, ο 51χρονος, για να μην μετακινείται συχνά, διέμενε στο χώρο της φυτείας, σε πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα, έχοντας τοποθετήσει κρεβάτι, οικοσκευή (πετρογκάζ, μαγειρικά σκεύη) και μεγάλες ποσότητες τροφίμων που του επέτρεπαν μακρά παραμονή.
Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων, είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με νερό που αποθήκευε σε πλαστικά βαρέλια από φυσική πηγή της περιοχής.
Είχε ακόμη δημιουργήσει και επιπλέον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προορίζονταν για την καλλιέργεια (53) δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε σε ισάριθμα πλαστικά γλαστράκια (φυτώριο), ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην καλύβα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν (44) γραμμάρια σπόρων κάνναβης.
Παράλληλα, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του (4) καταδικαστικές αποφάσεις, των: Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων με συνολική ποινή (79) έτη κάθειρξης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη (19-5-2015) στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πύργου.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

DREAMLAND Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία
10.05.15 17:26
DREAMLAND Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία
Μετά την περσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωσή του που συγκέντρωσε 10.000 θεατές από όλη την Ελλάδα, το DREAMLAND Festival επιστρέφει φέτος με ακόμα μεγαλύτερους στόχους.
Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία θα παρουσιάσει περισσότερα από 40 κορυφαία ονόματα της dance σκηνής από το εξωτερικό και την χώρα μας, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ηλεκτρονική μουσικής.
Τα πρώτα ονόματα από το φετινό line-up είναι τα εξής: Angel Stoxx, Bang La Decks, Cayetano, House Twins, Leon Segka, Manolaco, Mikee, PAPNIK, Planet Of Sound (DJ set), Roni Iron, STFU Parties, 12 Tones. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ με όλα τα ονόματα. Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν εντυπωσιακά shows με χορευτές, ενώ δεν θα λείψουν τα happenings για τους θεατές.
Το DREAMLAND Festival πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού Olympia Land, σε ένα πανέμορφο τοπίο στις όχθες του ποταμού Αλφείου. Παράλληλα με το μουσικό τμήμα του φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα διαδραστικά εργαστήρια για την οικολογία, την τέχνη και τη φιλοσοφία, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες στον Αλφειό ποταμό (καγιάκ, rafting, hydrospeed, κτλ).
Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ προσφέρει ένα από τα καλύτερα οργανωμένα camping της χώρας, με άπλετο χώρο και όλα τα απαραίτητα facilities. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της διαμονής στα ξενοδοχεία της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το DREAMLAND Festival πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας και με τη στήριξη των εμπορικών συλλόγων και του συλλόγου των ξενοδόχων της περιοχής. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και να γίνουν κοινωνοί των ιδεωδών του Ολυμπισμού.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ειδικές τιμές ως τα μέσα Ιουνίου
ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ: 10 Ευρώ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ: 30 Ευρώ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΜΕ CAMPING: 35 Ευρώ (άνω των 18 ετών)
Στα 4 εισιτήρια θα δίδεται ένα επιπλέον δώρο.
Οι τιμές των εισιτηρίων ισχύουν ως τα μέσα Ιουνίου. Έπειτα, οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν.
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, MediaMarkt.
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/dreamlandofficialpages?fref=ts και τηλ. 2621026006

Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Τραγανό
10.05.15 17:23
Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Τραγανό
Συνελήφθη, χθες (9-5-2015) νωρίς το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς των μικτών περιπολιών Αμαλιάδας και Ανδραβίδας – Βάρδας, ένας 72χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος ημεδαπός, συνεργός του συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στις (9-5-2015) νωρίς το πρωί, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει στις (6-5-2015) από ημεδαπό στην Πάτρα, σε τρία αρτοποιεία στην Αμαλιάδα και στα Καλύβια και αφαίρεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί των μικτών περιπολιών, οι οποίοι εντόπισαν και ακολούθησαν τους δράστες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τον 72χρονο ενώ ο 18χρονος τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του αυτοκινήτου που οδηγούσαν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει από τα αρτοποιεία, ένα μαχαίρι και ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια.
Σημειώνεται ότι, τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν και το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του
αυτοκινήτου, για να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών, ενώ ο 72χρονος
οδηγούσε το αυτοκίνητο και ο 18χρονος παραβιάζοντας τις θύρες των
καταστημάτων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε τις ταμειακές
μηχανές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι
έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για ληστεία
10.05.15 17:22
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για ληστεία
Συνελήφθη, προχθές (8-5-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ένας 19χρονος ημεδαπός, συνεργός του 28χρονου, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, ο 19χρονος στις (8-5-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσε από τον 57χρονο, τη στιγμή που κινούνταν πεζός, το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Σε ότι αφορά τον 28χρονο συνεργό του, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι επιτηρούσε τον χώρο για να διευκολύνει τον συνεργό του να αφαιρέσει το πορτοφόλι από τον παθόντα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο στην Αμαλιάδα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.
Σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Ηλεία
06.05.15 4:44
Σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Ηλεία
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Έναρξη 1ου Διεθνούς Προσκηνίου Σπουδαστών και Νέων στην Αρχαία Ολυμπία
- Μονοήµερη διδακτική επίσκεψη µαθητών της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Βάρδας, µε προορισµό την Πάτρα
- Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Μουσικές επιδείξεις από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου
- Εθελοντική καθαριότητα στα Λεχαινά με πρωτοβουλία του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων
- Γενική Συνέλευση Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου
- Γενική Συνέλευση του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ηλείας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας
- Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στη φιλαναγνωσία και τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου και το βιβλίο της «Οι φύλακες των αστεριών» από ομάδα μαθητών της Γ’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου
- Διδακτική επίσκεψη της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης στην Εστία Επιστημών της Πάτρας
- Ιατρική ομιλία για το μελάνωμα στο ΚΑΠΗ των Λεχαινών
- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας
- Η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας παρουσιάζει την «Εκάβη» του Ευριπίδη το «1ο Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών και Νέων» στην Αρχαία Ολυμπία
- Συνάντηση μελών της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Αμαλιάδας
- Γενική Συνέλευση στον Πανηλειακό Πύργου
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Κλήρωση των αγώνων πλέι οφ της Β’ Κατηγορίας Ηλείας
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΥ: Μην καίτε τα σκουπίδια!
05.05.15 15:16
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΥ: Μην καίτε τα σκουπίδια!
Η ρύπανση των υπόγειων υδάτων από τα τοξικά κατασταλάγματα, η πρόκληση πυρκαγιών, οι εκλύσεις τοξικών διοξινών από την εκούσια ή μη καύση των σκουπιδιών, η αφόρητη δυσωδία, η υποβάθμιση περιοχών, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.

Έρευνες που έγιναν σε εργαζόμενους μονάδων καύσης αλλά και σε κατοίκους γειτονικών περιοχών δείχνουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους (αύξηση καρκινογενέσεων, αυξημένες συγκεντρώσεις διοξινών, αυξημένα αναπνευστικά προβλήματα κλπ).

Η μόνη πραγματική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνδυάζει τη μείωση και τη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την εναλλακτική διαχείριση των ειδικών απορριμμάτων (όπως π.χ. τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά απόβλητα, τα λάστιχα, τα μπάζα, τα ορυκτέλαια, κ.λ.π.), έναντι της ταφής και της καύσης.
Το τελικό υπόλειμμα μετά την εφαρμογή των παραπάνω είναι ελάχιστο σε όγκο, αδρανές, και μπορεί να διατεθεί με ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση. Το τρίπτυχο αυτό εγγυάται την αειφορία και είναι το μόνο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει τις «Πόλεις χωρίς σκουπίδια» μια πραγματικότητα στα χρόνια που έρχονται.
Η επιλογή είναι δική μας...
Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών υπάρχουν ρόλοι για όλους
05.05.15 12:17
Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών υπάρχουν ρόλοι για όλους
Μόνο που το έργο έχει εκτός από τα κωμικά του στοιχεία και τραγικά που είναι Η ΖΩΗ ΜΑΣ…
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Πύργου κ. Αντωνακόπουλος με μακροσκελέστατη επιστολή του στα ΜΜΕ αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει …ανέκδοτο!
Η μέχρι τώρα παρουσία-απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίστηκε από μοναδικές στιγμές:
Άλλοτε απουσιάζει γενικά από ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άλλοτε απουσιάζει γιατί αποχωρεί, αφού μιλήσει –ΑΥΤΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ-, απαξιώνοντας τους υπόλοιπους επικεφαλής 5 δημοτικών παρατάξεων…
Άλλοτε απουσιάζει την ώρα μιας κρίσιμης ψηφοφορίας, για να επιστρέψει αμέσως μετά από αυτή…
Άλλοτε είναι παρών για να ψηφίσει ακριβώς τα ίδια με την παράταξη του Δημάρχου…

Και οι όποιες ομιλίες του;…
Ατέλειωτες ομιλίες στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο για τους πολίτες και την πόλη.
Έτσι για την κάμερα…
Έτσι μια αναφορά –πάντα- στην ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ των εκλογών, που δεν εξελέγη…
Έτσι… λύνονται προβλήματα;
Γιατί δεν απαντά για τη δική του ευθύνη καθώς και μελών της παράταξής του, γιατί αυτοί δημιούργησαν για 1η φορά το χώρο μεταφόρτωσης δίπλα στο νοσοκομείο (ΑΓΡΟΤΕΚ);
Γιατί δεν απαντά για την ευθύνη της παράταξης της οποίας αποτελεί συνέχεια, για τα δέματα στο «ΠΟΤΟΚΙ», που έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και 6 χρόνια;
Γιατί δεν απαντά για την εμμονή τους στη λάθος λύση του ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ με την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα –που πια δεν χρηματοδοτεί κανείς;…
Γιατί δεν απαντά, για τη μη εφαρμογή της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ;...
Γιατί δε μας λέει για τη διαχείριση (ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ) στην προηγούμενη δημαρχία -γιατί υπάρχουν σε εξέλιξη 4 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ;…
Όταν λέει ότι ο δεματοποιητής του Δήμου Πύργου είναι νόμιμα αδειοδοτημένος και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα (π.χ. σε 1 μήνα), μήπως μπορεί να μας πει και ΤΗ ΘΕΣΗ, που θα τοποθετηθεί καθώς και ΤΗ ΘΕΣΗ, όπου θα αποθηκεύονται τα δέματα;
Όταν λέει «θα βάλουν πλάτη» για να λυθεί το πρόβλημα, ποιους εννοεί; αυτούς που τόσα χρόνια έβαζαν πλάτη για να δημιουργηθεί το πρόβλημα;
Γιατί δεν έβαλε πλάτη για να δημιουργηθεί ένας ΧΥΤΑ στο Νομό Ηλείας -όπως όριζε ο σχεδιασμός του 2005; Τώρα το θυμήθηκε;
Όταν λέει για τη μέθοδο της μηχανικής διαλογής που προτείνει το Υπουργείο, ότι: «πολλά ακούγονται για την σκοπιμότητα χρηματοδότησης συγκεκριμένων δήμων αλλά και για τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την εμπορία των μηχανημάτων αυτής της μεθόδου…»
ΓΝΩΡΙΖΕΙ κάτι που αποκρύπτει από τις αρμόδιες αρχές
ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την μεγάλη κυβερνητική αλλαγή που έχει συντελεστεί στον τόπο
ή πάλι πρόκειται για έναν ακόμη «ρόλο» του απέναντι στις κάμερες;;;;

Η ΔΩΡΑ ΚΑΛΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ:
Τη λύση θα δώσουν οι πολίτες
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με το θεσμικό ρόλο που της ανέθεσαν οι συμπολίτες αγωνίζεται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (χωρίς να αναλώνεται σε εντυπωσιασμούς) να συμβάλει στη διάσωση της πόλης μας και θα συνεχίσει να το κάνει με όλες της τις δυνάμεις!…
Για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών πρέπει να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας, από τα καθήκοντα διαχείρισης των απορριμμάτων και να αντικατασταθούν από:
Α. Επιστημονική ομάδα νέων επιστημόνων και εθελοντών διαπαραταξιακής αποδοχής για την σχεδίαση συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Πύργου, με στόχο την μείωση του όγκου τους άνω του 50% με έναρξη διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση,
Β. Διαπαραταξιακό ελεγκτικό σώμα με την συμμετοχή κληρωτών και ανακλητών πολιτών,
Γ. Ομάδα εθελοντών για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης
Για να μη μακρηγορούμε, η λύση του προβλήματος είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Μείωση των αποβλήτων.
Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι οι πολίτες να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια όταν τα ξεδιαλέξουμε εμείς, είναι πλέον προϊόντα και έχουν αξία.
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα
05.05.15 11:55
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα
Η συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», συζητήθηκε κατά την συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα» το οποίο υλοποιεί το Ίδρυμα, κ. Δημήτρη Γιολάση.
Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (05/05/2015) και στην οποία συμμετείχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας κ. Γιώργος Βούκανος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, τέθηκε το θέμα της θεσμικής συνεργασίας στο πλαίσιο και του Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας, το οποίο φέτος κλείνει 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα.
Πρόσφατα, ο κ. Βούκανος είχε εποικοδομητική συνάντηση με στελέχη του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» σχετικά με την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δρομολογηθεί η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για το 1ο Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών & Νέων.
Παράλληλα, το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας συμμετέχει σε πρόγραμμα του Ιδρύματος και μάλιστα στο πλαίσιο αυτού, την Τετάρτη το απόγευμα «ανεβάζει» θεατρική παράσταση.
Ο κ. Γιολάσης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ήλιδας για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται, χαρακτηρίζοντας σημαντική την σύναψη θεσμικών συνεργασιών στον τομέα του Πολιτισμού.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος, με εφαλτήριο την Αρχαία Ήλιδα δίνει μεγάλη βαρύτητα στον Πολιτισμό, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή πιστεύει στις συνεργασίες.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Ήλιδας στο προ ημερών Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, και παρουσία του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας κ. Θύμιου Κοτζιά, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των Φεστιβάλ του Νομού, με γνώμονα την πολιτιστική αναβάθμιση.
Υλοποίηση προγράμματος στο Επιτάλιο από το Κέντρο Πρόληψης
05.05.15 8:07
Υλοποίηση προγράμματος στο Επιτάλιο από το Κέντρο Πρόληψης
Με μεγάλη συμμετοχή γονιών πραγματοποιήθηκε στο Επιτάλιο την Δευτέρα 4/5/2015 ομιλία – συζήτηση από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις». Βασικό θέμα ήταν ο ρόλος του γονιού σήμερα και οι βασικές αρχές της διαπαιδαγώγησης, με στόχο μια πρώτη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία και τα όρια στην διαπαιδαγώγηση και αφετέρου να κινητοποιηθούν οι γονείς να συμμετέχουν σ’ έναν κύκλο συναντήσεων προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα και να προβληματιστούν στα παραπάνω θέματα. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των γονιών οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με τους γονείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 7/5/2015 στα τηλ του Κέντρου Πρόληψης 2622029710. Συντονίστρια των συναντήσεων είναι η κα Γιώτα Τσαπαρδώνη, ψυχολόγος.
Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης για τους γονείς αποσκοπούν στην υποστήριξη στο ρόλο τους μέσω της ενδυνάμωσης της σχέσης και της θετικής επικοινωνίας με τα παιδιά τους, προκειμένου να προάγεται η ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών.
Για το πρόγραμμα για τους γονείς στο Επιτάλιο συνεργάστηκαν όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής Επιταλίου και Αλφειούσας, οι σύλλογοι γονέων των σχολείων και ο Πρόεδρος της Κοινότητας με την φιλοξενία των συναντήσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Επιταλίου.
Ανακοίνωση για την 15η Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας
05.05.15 6:30
Ανακοίνωση για την 15η Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας
Ο Δήμος Ηλιδας, μέσω του ΝΠΔΔ “ΗΛΕΙΟΣ”συνδιοργανώνει την ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας από 17 Μαϊου 2015, ημέρα Κυριακή έως την 23η Μαϊου 2015.
Στην συνδιοργάνωση συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα Αμαλιάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.
Ως χώρος διεξαγωγής της ανθοκομικής επελέγη η πλατεία Ανεμομύλου, λόγω της ανακατασκευής το
υ χώρου της βιβλιοθήκης, αλλά και σε μια προσπάθεια να δοθεί ζωή την όμορφη περιοχή του ανεμομύλου.
Στόχος των διοργανωτών είναι να αναβαθμιστεί ο θεσμός και ν΄αυξηθεί η επισκεψιμότητα.
Για τον σκοπό αυτή υπάρχει σχεδιασμός να διαδραματίζονται εκδηλώσεις σε καθημερινή βάση, με εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες.
Θα υπάρξει συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να διοργανωθούν επισκέψεις μαθητών.
Επίσης θα υπάρξουν δράσεις από το εργαστήρι εικαστικών της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης, με ζωγραφική και γλυπτική στα δένδρα.
Προγραμματίζονται διαγωνισμοί καλύτερου σχεδίου και παραστάσεις από τους παραδοσιακούς χορευτικούς ομίλους, αλλά και από τις σχολές μοντέρνου χορού.
Από το ξεκίνημα της ανθοκομικής θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής, στον χώρο του τουριστικού περιπτέρου, από το εργαστήρι ζωγραφικής του δήμου με θέμα την άνοιξη και τα λουλούδια.
Επίσης θα διαδραματιστούν μουσικές εκδηλώσεις και εκπλήξεις στον χώρο της έκθεσης, ενώ θα επεκτείνονται και στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Θα προσφέρονται παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά από συλλόγους του ευρύτερου δήμου Ηλιδας.
Στο κλείσιμο της ανθοκομικής έκθεσης θα γίνει μεγάλη ιππική παρέλαση με ξεκίνημα από τον χώρο του τουριστικού περιπτέρου και πέρασμα από τις κεντρικές οδούς.
Τέλος καλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην ανθοκομική έκθεση και είναι συναφές το αντικείμενο της εργασίας τους να δηλώσουν συμμετοχή με έγγραφη αίτησή τους, στα γραφεία του Ηλείου,στον 2ο παιδικό σταθμό, έναντι ΔΕΗ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2622023820, στο κινητό 6973232491, ή στο emai: npileios@yahoo.gr
Οι θέσεις στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου είναι δωρεάν και θα προκύψουν για τον κάθε εκθέτη μετά από κλήρωση.
Οι εκλογές της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας
04.05.15 17:28
Οι εκλογές της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας
Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 διενεργήθηκαν οι εκλογές της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας προκειμένου να εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο η Ελεγκτική Επιτροπή και οι Αντιπρόσωποι μας στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε..
Οι αντιπρόσωποι των επαγγελματικών βιοτεχνικών και εμπορικών συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας προσήλθαν και ψήφισαν τους συναδέλφους που θ αναλάβουν τη νέα διοίκηση της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα των συναδέλφων απέναντι στα προβλήματα οικονομικά ασφαλιστικά κ.α που μαστίζουν τους ανθρώπους της αγοράς.
Απάντηση στο δια του τύπου (28/4/15)παραλήρημα του μητροπολίτη Γερμανού
04.05.15 17:23
Απάντηση στο δια του τύπου (28/4/15)παραλήρημα του μητροπολίτη Γερμανού
Αν κάποιος δεν έβλεπε την ημερομηνία , στο έντυπο παραλήρημα του μητροπολίτη Γερμανού , θα νόμιζε ότι γράφτηκε σε άλλο αιώνα , ότι ήταν κάποιο μεσαιωνικό κείμενο . Γιατί τέτοιες στενόμυαλες και αναχρονιστικές απόψεις για σύγχρονα θέματα , ούτε σε κωμικές τηλεοπτικές σειρές δεν περιμένει να ακούσει λογικός άνθρωπος.
Αγνοεί εσκεμμένα ο κύριος Γερμανός , ότι τα θέματα στα οποία αναφέρεται , είναι απότοκα της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας , του ατομισμού , και της βίαιης ένταξης της νεολαίας στο ανταγωνιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης , όπου ο δρόμος της επιτυχίας περνά από το «θάνατο» του διπλανού . Μίας κοινωνίας παντελώς ασύμβατης με την κοσμοθεωρία της Αριστεράς . Όπως εντελώς ασύμβατες είναι και οι απόψεις του μητροπολίτη , που βλέπουν θεραπεία στα προβλήματα που ξεκάθαρα προκαλεί ο καπιταλισμός , σε έναν κοινωνικό αναχρονισμό , σε αντιστροφή - πισωγύρισμα της πορείας της Ιστορίας , σε προγενέστερες κοινωνικές μορφές . Δηλαδή , το πέρασμα από την παγκοσμιοποιημένη κεφαλαιοκρατική κοινωνία ,όχι στη διεθνιστική σοσιαλιστική κοινωνία, όπως είναι η αναπόφευκτη ιστορική εξέλιξη , αλλά στην προκαπιταλιστική (πριν τον αστικό διαφωτισμό) ή φεουδαλική κοινωνία. Ξεχνά επίσης τα λόγια του Ρήγα Φεραίου , «συλλογιέται καλά όποιος συλλογιέται ελεύθερα» .
Επίσης αγνοεί ότι στην σημερινή πραγματικότητα , η εκκλησία , την οποία εκπροσωπεί , κύριο καθήκον έχει να σώσει τις ψυχές των πιστών της , και όχι να καθορίζει τους νόμους και την πολιτική του κράτους , τα οποία είναι καθήκοντα των πολιτικών θεσμών της δημοκρατίας. Αγνοεί ότι στις δημοκρατίες οι νόμοι φτιάχνονται για όλους τους πολίτες και όχι για τους πιστούς ενός μόνο δόγματος , όσο κυρίαρχου και αν είναι (αν είναι) . Ξεχνά , ή δεν γνωρίζει ότι τα δικαιώματα μας (ατομικά ή ομαδικά) σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων , όσο λίγοι και αν είναι .
Και για το τέλος : Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ξηρού περι «αποκάλυψης» κλπ, τον φέρνουν θεωρητικά πιο κοντά στον κύριο Γερμανό , παρά στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ , για τους οποίους ο Ανθρωπισμός είναι βασικό ιδεολογικό συστατικό . Και μια κοινωνία , ένα κράτος βασισμένο στον ανθρωπισμό , είναι μία κοινωνία που δεν εκδικείται , ακόμα και τους εχθρούς της . Ας μην αγωνιά λοιπόν ο Μητροπολίτης Ηλείας. Η χώρα δεν κινδυνεύει απο την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει απο τις διχαστικές λογικές και την σιωπή που λειτουργούν σε περιόδους κρίσης ως νομιμοποιητικός παράγοντας της οικονομικής και πνευματικής εξαθλίωσης του λαού.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ο Συντονιστής
Τάκης Γεωργόπουλος

Παραχώρηση και λειτουργία του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας
04.05.15 14:13
Παραχώρηση και λειτουργία του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας
Το θέμα της παραχώρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, συζητήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, καθώς και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.
Ήδη, ο Δήμος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ζητήσει την μακροχρόνια παραχώρηση του Δημοτικού Κάμπινγκ, μετά και τις ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μια θέση που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής.
Ωστόσο, στη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως επισημάνθηκε και στη σύσκεψη από την πλευρά της Διοίκησης της ΕΤΑΔ, υπάρχει μόνο η δυνατότητα προσωρινής παραχώρησης αξιοποίησης του Δημοτικού Κάμπινγκ.
Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που δημιουργεί το νομικό πλαίσιο, σε ότι έχει σχέση με την μακροχρόνια μίσθωση του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, κάτι που έχει ζητήσει ο Δήμος Ήλιδας και θα μπορούσε να επιλυθεί με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΕΤΑΔ.
Παράλληλα, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και της Διοίκησης της ΕΤΑΔ, συμφωνήθηκε και η ρύθμιση του χρέους προς την Εταιρεία για το μίσθωμα του 2014.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αξιοποίησης & Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Φωτόπουλος και η υπεύθυνη για τα τουριστικά ακίνητα κα Κοκκινάκη.
Εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ακροποταμιά
04.05.15 12:53
Εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ακροποταμιά
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδιάς - Ακροποταμιάς Πηνείας σας καλούν στην Εκδήλωση με αφορμή και την εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ακροποταμιά, την Παρασκευή 8/5/2015 και ώρα 09:00 π.μ.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο Ξωκλήσι οι χωριανοί και φίλοι του Συλλόγου προσφέρουν στους καλεσμένους για το πανηγύρι του χωριού μας (κρέας ψητό – κρασί και γλυκά).
4η Διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας
04.05.15 12:50
4η Διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας
Για 4η συνεχή χρονιά η Διαδρομή Αρχαία Ήλιδα-Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και πανέμορφη, η φύση ανθισμένη και η διάθεση του κόσμου ανεβασμένη. Οι δύο διαδρομές γέμισαν με ποδηλάτες, οι οποίοι είτε απολάμβαναν το τοπίο με την παρέα τους στην άσφαλτο, είτε ανέβαζαν την αδρεναλίνη τους στα χωμάτινα μονοπάτια.
Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ήταν οι συμμετοχές από τρεις διαφορετικές ηπείρους. Ποδηλάτες από Καναδά, χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης αναμείχθηκαν με Έλληνες από διάφορα μέρη της χώρας διασχίζοντας τους λόφους της ανατολικής Ηλείας.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους αφανείς ήρωες (υποστηρικτές, χορηγούς) που βοήθησαν τη διοργάνωσή μας να αποκτήσει χαρακτήρα θεσμού. Τα θετικά σχόλια των πρώτων και ο αλτρουισμός των δεύτερων μας συγκινεί πραγματικά και μας προσφέρει όλα τα ψυχικά εφόδια για να οργανώσουμε την 5η Διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας 2016!
Δηλώσεις κτηνιάτρων εκτροφής από τους κτηνοτρόφους της Ηλείας
04.05.15 11:26
Δηλώσεις κτηνιάτρων εκτροφής από τους κτηνοτρόφους της Ηλείας
Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ότι το αργότερο μέχρι 10/05/2015, να δηλώσουν στο τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία, τον Κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους με έγγραφη δήλωση έναρξης συνεργασίας.
Τονίζεται, η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος του Μελιταίου πυρετού και η σύνδεση του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κτηνοτρόφοι να απευθύνονται στην Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Νομού.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας
04.05.15 10:49
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η Γενικη Συνελευση του Κυνηγετικού Συλλογου Αμαλιάδας την Κυριακη 3 Μαϊου, καθώς και οι αρχαιρεσίες που ακολούθησαν.
Περαν ολων των υπολοιπων θεματων της ημερησιας διαταξης που συζητηθηκαν, αποφασιστηκε, η λειτουργια του μεγαλυτερου χωρου του εκτροφείου μας και ο οποιος χωρος είναι καλυμμενος από φυσικη βλαστηση, ως εκπαιδευτηριο νεαρων Σκυλων ιχνγηλατων μεχρι την ηλικια του ενός ετους. Τα σκυλια που θα εισερχονται στο χωρο αυτό, θα πρεπει :
1, Να είναι μεχρι την ηλικια των 12 μηνων.
2, Να είναι εμβολιασμένα και να συνοδευονται από το βιβλιαριο υγειας θεωρημενο με τα απαραίτητα εμβολια προκειμενου να αποφευχθουν τυχον μεταδοσεις διαφορων ασθενειων.
3, Να φορουν Φιμωτρο.
Η εισοδος οριστηκε στα 5 ευρω για κάθε ωρα εκπαιδευσης, ενώ κάθε ιδιοκτητης-κυναγωγος, θα μπορει να επισκέπτεται κατοπιν συνενοησης τον χωρο μονο με ένα σκυλι κάθε φορα. Ο μεγιστος αριθμος επισκεπτων την ιδια ωρα, θα ανερχεται μεχρι 4 ατομα-σκυλια. Τα εσοδα θα είναι υπερ συλλογου.
Στη διαδικασια των εκλογων ψήφισαν συνολικα 246 μελη ενώ τα εγκυρα ησαν 245 μιας και ενα μοναδικο ψηφοδελτιο ηταν ακυρο με έναν ιδιαιτερο τροπο!!!
Τα αποτελέσματα των εκλογων ησαν τα κάτωθι:
Για το Δ.Σ.
Μουσας Κων/νος 218
Χριστοφορου Ευαγγ. 158
Μπιλίρης Παναγ. 117
Θεοδωρόπουλος Κων/νος 113
Γουβης Δημ. 90
Θεοδόσης Κων/νος 83
Για την Ε.Ε.
Θεοδωρόπουλος Γεωργιος 109
Νταλαμαρας Δημ. 108
Γκατζος Νικ. 71
"Οικογένεια της Εφηβείας" στον Πύργο
04.05.15 10:36
Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο δήμο Πύργου πρόγραμμα για γονείς, που έχουν παιδιά στην εφηβεία. Μέσα σε 7 συναντήσεις οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στις αλλαγές της εφηβείας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις καθημερινές συμπεριφορές των έφηβων πια παιδιών τους, με στόχο να αναγνωρίσουν τις νέες ανάγκες που αναδεικνύονται τόσο για τον έφηβο , όσο και για την οικογένεια στην οποία μεγαλώνει.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη , Γκομώλη Διονυσία, στο τηλ. 2622029710 μέχρι την Τετάρτη 5 Μαιου 2015, από 08:30-14:30.
Έφη Γεωργοπούλου, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: «Ενημέρωση για το Διαδίκτυο (internet) στις αγροτικές περιοχές».
04.05.15 8:50
Έφη Γεωργοπούλου,  Βουλευτής  Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: «Ενημέρωση για το Διαδίκτυο (internet) στις αγροτικές περιοχές».
Απάντηση δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στην ερώτηση της βουλευτού νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, με αφορμή το ότι μέχρι σήμερα πολλές αγροτικές περιοχές εξακολουθούν να στερούνται τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση της σημείωνε την δημόσια παρέμβαση της Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, σχετικά με την έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο και ζητούσε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου (υπ. αριθ. 1) «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης – αξιοποίησης των υποδομών με ΣΔΙΤ».
Για το συγκεκριμένο έργο η βουλευτής Ηλείας είχε λάβει απάντηση σε προηγούμενη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα που ανέφερε ότι «οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμενόταν να ξεκινήσουν εντός του 2014 ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, τον Οκτώβριο του 2015 αναμένεται η επίτευξη του πρώτου ορόσημου του έργου που είναι η πληθυσμιακή κάλυψη 30% και στα τρία lots». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με αυτή την απάντηση απηύθυνε νέα Ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και ζητούσε να μάθει εάν υπάρχει σχεδιασμός επέκτασης της πληθυσμιακής κάλυψης πέραν του 30% του πρώτου ορόσημου του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” περιοχές, στα τρία lots. Επίσης ζήτησε ενημέρωση για το έργο (υπ. αριθ. 2) «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi hotsopts) στην ελληνική επικράτεια» που αφορά την εγκατάσταση περίπου 4.000 περιοχών ασύρματης πρόσβασης το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2015.
Στην απάντηση του το ερωτώμενο Υπουργείο σημειώνει ότι για το πρώτο έργο υπεγράφησαν οι συμβάσεις σύμπραξης στις 29/12/2014. Το έργο θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις (α) περίοδος κατασκευής βασικών υποδομών και β) περίοδος λειτουργίας συντήρησης – εκμετάλλευσης με υπηρεσίες προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και λειτουργίας αυτών των ευρυζωνικών υποδομών, με πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου. Το αντικείμενο της παραπάνω σύμπραξης έχει γίνει αποδεκτό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη με αριθ. 19171/11-11-2011 απόφαση.
Η πρώτη φάση του έργου σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΙΤ προχωράει απρόσκοπτα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28-12-2016. Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί δίκτυο το οποίο θα δύναται να καλύπτει με ευρυζωνικές υπηρεσίες πληθυσμό τουλάχιστον ίσο με το 30% του συνολικού πληθυσμού που διαμένει στις «λευκές» περιοχές της κάθε γεωγραφικής ζώνης και στους 18 μήνες από την έναρξη της Σύμβασης η κάλυψη θα είναι στο 60%. Στο τέλος της διετούς κατασκευής του δικτύου θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης το σύνολο του πληθυσμού (520.000 κάτοικοι) των περιοχών. Από 29-12-2016 θα ξεκινήσει η Β΄ φάση του έργου η οποία αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των υποδομών από τους τρεις ιδιωτικούς φορείς σύμπραξης με λήξη στις 28-12-2031 όπου και το εν λόγω δίκτυο θα παραδοθεί εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο.
Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σημειώνει ότι το δεύτερο έργο βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων των τεχνικών προσφορών με επόμενο βήμα το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
Τέλος σχετικά με το ερώτημα της βουλευτού που αφορούσε τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στο διαδίκτυο των πολιτών ορεινών, ημιορεινών και αγροτικών περιοχών της χώρας η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναφέρει ότι ο ΟΤΕ Α.Ε., δεδομένου ότι έχει ορισθεί Πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο (σύνδεση στενής ζώνης) σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, εφόσον το σχετικό αίτημα είναι εύλογο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ. αριθμ. οικ. 44871/988/24.07.2014 Υπουργική Απόφαση.
Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η εξάπλωση και η χρήση του internet στις ημιορεινές, ορεινές και αγροτικές περιοχές, πέραν της διασύνδεσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εξασφαλίζει την πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες και μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ανάπτυξης και ευρύτερης προβολής του τόπου. Τονίζει επίσης ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή και διαμονή σε αυτές των κατοίκων των παραγωγικών ηλικιών και επομένως δεν μπορεί να αφήνεται αποκλειστικά σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ο σχεδιασμός υλοποίησης της καθώς και ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο κοινωνικός έλεγχος για την πορεία υλοποίησης των προαναφερόμενων έργων.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83