ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
05.10.12 8:36
Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού
Σήμερα Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, που είναι η έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Πηνειού, για το οικονομικό έτος 2011.
Έγκριση έκθεσης εμπλουτισμού βιοτόπων της Ηλείας με φασιανό
04.10.12 21:45
Έγκριση έκθεσης εμπλουτισμού βιοτόπων της Ηλείας με φασιανό
Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκε η έκθεση εμπλουτισμού βιοτόπων της Ηλείας με θηράματα 50 οικογενειών φασιανών για εμπλουτισμό βιοτόπων και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίας Μαύρας, Τραγανού, Μαρκόπουλου, Όλγας, Ρουπακίου του Δήμου Πηνειού και Καλυβίων, Αυγείου, Σωστίου του Δήμου Ήλιδας.
Η διάθεση - προμήθεια των θηραμάτων θα γίνει από νομίμως λειτουργούντα εκτροφεία θηραμάτων με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
Κατά την απελευθέρωση να συνταχθεί πρωτόκολλο απελευθέρωσης για την θέση που θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση όπως προβλέπεται στο Ε΄ κεφάλαιο της 98161/4136/29-9-2008 απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υ.Α.Α. & Τροφίμων. Η απελευθέρωση των 50 οικογενειών φασιανών (Phasianus colchicus) (50Α: 200θ ) να υλοποιηθεί μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου του έτους 2012-2013 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την έναρξη θήρας της κυνηγετικής περιόδου του έτους 2013-2014 (δηλαδή έως και 15 Αυγούστου 2013) .
Οι δαπάνες υλοποίησης εμπλουτισμού του παραπάνω βιοτόπου, όπως γράφει η εφημερίδα "Ενημέρωση", θα βαρύνουν τις Φιλοθηραματικές δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριμένο από τη Δασική Υπηρεσία προϋπολογισμό του. Επισημαίνεται ότι χωρίς την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης δεν θα επιτραπεί ο εμπλουτισμός.
Να έχει εξασφαλιστεί ο υγειονομικός έλεγχος των θηραματικών ειδών που πρόκειται να απελευθερωθούν όπως προβλέπεται στο Γ’ Κεφάλαιο της 98161/4136/29-9-2008 απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Να έχει εξασφαλιστεί η ορθή διακίνηση των θηραμάτων από τα εκτροφεία όπως προβλέπεται στο Δ‘ κεφάλαιο της ανωτέρω απόφασης.
Το Δασαρχείο Αμαλιάδας μετά την ολοκλήρωση του εμπλουτισμού παρακαλείται για την ενημέρωση και αποστολή σε αντίγραφα όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην Διεύθυνση Αισθητικών Δασών Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ξεκίνημα προγράμματος από τους Υδροναύτες της Ηλείας
04.10.12 21:43
Ξεκίνημα προγράμματος από τους Υδροναύτες της Ηλείας
Το παράρτημα Ηλείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υδροναύτες» ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματός του.
Το πρόγραμμα συντονίζουν τα μέλη του παραρτήματος - εκπαιδευτικοί κ.κ. Μαρία Μπίρμπα και Νίκη Κεφαλούρου και στόχος του είναι η ενημέρωση των μαθητών για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και τους τρόπους που μπορεί ο καθένας να γίνει μέρος της λύσης.
Οι διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την ηλεκτρονική διεύθυνση ileia@ydronaftes.gr για περισσότερες πληροφορίες.
Ανοιχτή επιστολή για τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου
04.10.12 14:10
Ανοιχτή επιστολή για τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου
Ανοιχτή επιστολή, προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, απευθύνει ο βιολόγος κ. Κουτρούμπας Θωμάς, μέλος της ΟΙΚΙΠΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου - Στροφυλιάς, σχετική με τις πρόσφατες καταστροφικές επεμβάσεις στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και τη λειτουργία του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης.
Το κείμενο της επιστολής έχει:
Είναι δυνατόν να καταστρέφεται τμήμα του Εθνικού Πάρκου των υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς με τη «συνδρομή» δύο μελών του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής και 46 μέρες μετά να μην έχει «ανοίξει μύτη»;
Και όμως είναι……
Επειδή η σιωπή μπορεί να εκληφθεί και ως συνενοχή οφείλω ως μέλος της ΟΙΚΙΠΑ και εκπρόσωπος των ΜΚΟ στο Δ.Σ. του Φορέα να γνωστοποιήσω δημόσια τα ακόλουθα:
Στις 18 Αυγούστου 2012 οι επόπτες του Φορέα Διαχείρισης διαπίστωσαν (μετά από τηλεφωνική καταγγελία) μεγάλη ζημιά στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, από την καταστροφική επέμβαση-με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου- των μελών του εκεί αλιευτικού συνεταιρισμού στη βόρεια πλευρά της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας.
Σήμερα ενάμιση μήνα μετά το συμβάν το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης δεν έχει καταφέρει να συνεδριάσει για να συζητήσει το σοβαρότατο αυτό θέμα, όταν μάλιστα δύο από τα τακτικά μέλη του (ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του αλιευτικού συνεταιρισμού κ. Αντώνης Μονόλιθος και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης) έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την καταστροφική παρέμβαση στη λουρονησίδα.
Σε δύο τακτικές συνεδριάσεις του 11μελούς Δ.Σ. (στις 4-9-2012 και την 1-10-2012) δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία (6 παρόντες) για να γίνει η συνεδρίαση. Η ΜΟΝΙΜΗ απουσία απ’ τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Στυλογιάννη Αικατερίνη) και Ανάπτυξης (Ρεκουντίνης Γεώργιος) καθώς και των τριών εκπροσώπων του ν. Ηλείας κ.κ Μπαλκάμου Ευγένιου, Αρβανίτη Δημητρίου και Μονόλιθου Αντώνη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Φορέα.
Οι ανωτέρω εκπρόσωποι εάν δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διοίκηση του Φορέα οφείλουν να παραιτηθούν για να διευκολύνουν το έργο του.
Ο δε Φορέας Διαχείρισης οφείλει να καταγγείλει τη συντελεσθείσα καταστροφή στους ελεγκτές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα και να ενεργήσει για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκλήθηκε, κάτι το οποίο έγινε μόλις πριν από 3 ημέρες (1-10-2012) με επιστολή του Προέδρου.
Συνάντηση Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με τους Ιατρικούς Συλλόγους
04.10.12 14:05
Συνάντηση Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με τους Ιατρικούς Συλλόγους
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, συναντήθηκε με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ηλείας για να εξετάσουν την κατάσταση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο Νομό. Διαπιστώθηκε ότι , όντως υπάρχει θέμα. Βέβαια αυτή την στιγμή δεν είναι έντονο και μπορεί να αντιμετωπισθεί με την συνεργασία Ανθρώπινης Αλληλεγγύης Ιατρικών Συλλόγων. Για τον λόγο αυτό, οι περιπτώσεις ασθενών ευπαθών ομάδων, καθώς και αποδεδειγμένα ανασφάλιστων συμπολιτών μας [αφού προσκομίσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη] θα στέλνονται σε ανάλογη ειδικότητα ιατρού.
Τέλος καταλήξαμε , σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση με τους ανασφάλιστους θα ζητηθεί από κοινού η συνεργασία μας με τους Δήμους και θα αλλάξει η δομή εξυπηρέτησής των.
Συνελήφθη αλλοδαπός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ηλεία
04.10.12 14:00
Συνελήφθη αλλοδαπός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ηλεία
Συνελήφθη χθες (3-10-2012) το μεσημέρι, στο Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 35 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με χθεσινή (3-10-2012) καταγγελία 63χρονου ημεδαπού, ο 35χρονος μετέβηκε προχθές (2-10-2012) το μεσημέρι σε επιχείρηση που διατηρεί ο παθόντας στο Κολιρι Ηλείας όπου τον πυροβόλησε πιθανόν με πιστόλι χωρίς να τραυματιστεί.
Την (28-9-2012) το απόγευμα ο 35χρονος είχε μεταβεί στην επιχείρηση όπου όπως κατήγγειλε υπάλληλοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες και του έσπασαν το κινητό του τηλέφωνο.
Αφορμή για τα περιστατικά αυτά φέρεται να είναι οικονομικη διαφορα που προεκυψε από αποσυρση οχηματος του 35χρονου.
Το προανακριτικό υλικό που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Με επιτυχία η εκδήλωση για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά
04.10.12 7:46
 Με επιτυχία η εκδήλωση για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Φολόης– Ερυμάνθου «ΩΛΟΝΟΣ» με θέμα: «Ενημερωτική συνάντηση για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Ορεινής Ηλείας, τις βιοκαλλιέργειες και τις εναλλακτικές καλλιέργειες», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου του Λάλα δ.ε. Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Την πρωτοβουλία του «Ωλονού» αγκάλιασαν οι κάτοικοι του Οροπεδίου Φολόης και Ερυμάνθου, καθώς και κάτοικοι όμορων δήμων του νομού μας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η βουλευτής Ηλείας η κ. Αυγερινοπούλου Διονυσία και ο κ. Πλατανιάς Παναγιώτης. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του «Ωλονού» Ηλία Τουτούνη.
Για τα αρωματικά φυτά και βότανα της Ορεινής Ηλείας μίλησε η Βάσω Χαριτοπούλου (σύμβουλος στρατηγικής διαχείρισης, Γραμματέας του Συλλόγου «Ωλονός»).
Για την φελλοφόρο δρυ (καλλιέργεια - συγκομιδή - οικονομικά οφέλη) μίλησε ο Γεωπόνος Μητρόπουλος Χρήστος.
Ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος (Πρόεδρος Νέων Αγροτών & Βιοκαλλιεργητών Ηλείας) ανέπτυξε το θέμα: «Οι βιοκαλλιέργειες και οι εναλλακτικές καλλιέργειες στην ορεινή Ηλεία».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Γιάννη Παρασκευόπουλου (επιχειρηματία) με θέμα: «Το φυτό ιπποφαές: καλλιέργεια, συγκομιδή, επεξεργασία, διατροφική αξία, φαρμακευτικές ιδιότητες και οικονομικά οφέλη», η οποία περιλάμβανε ανοικτή συζήτηση με τον ομιλητή για την καλλιέργεια του ιπποφαούς.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους, που επιθυμούσαν να ξεκινήσουν δοκιμαστική καλλιέργεια του φυτού ιπποφαούς, διανεμήθηκαν δωρεάν φυτά ιπποφαές και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
[ΠΗΓΗ: www.antroni.gr]
Ξεκινά το έργο διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου της Σοχιάς
04.10.12 7:43
Ξεκινά το έργο διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου της Σοχιάς
Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Ήλιδας και του Ηλία Ψυχογυιόπουλο, νόμιμου εκπροσώπου της εργοληπτικής Επιχείρησης «ΕΥΚΤΙΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα, που αναδείχθηκε ανάδοχος, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου της Σοχιάς, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ενημέρωση", προϋπολογισμού δαπάνης 1.811.068,03 ευρώ.
Τα βασικότερα σημεία της σύμβασης είναι τα εξής:
Ο ανάδοχος θα κατασκευάσει το έργο με βάση τα συμβατικά τεύχη των εγκεκριμένων μελετών, καθώς και τις σχετικές εγκεκριμένες μελέτες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. Η έναρξη των εργασιών του έργου δεν μπορεί να καθυστερήσει πέραν των 30 ημερών από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 αρχίζει η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών (συνολική προθεσμία).
Η συνολική προθεσμία ορίζεται σε δέκα μήνες, δηλαδή μέχρι 24 Ιουλίου 2013.
Μέσα στην συνολική προθεσμία πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες κατασκευής και να έχουν γίνει και οι δοκιμές του έργου.
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας
03.10.12 19:19
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας
υνεδρίασε την Τρίτη αργά το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τρόποι δράσης για να στηριχθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Με ομόφωνη απόφαση του το συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις υιοθετώντας με μικρές τροποποιήσεις το κοινό ψήφισμα που προβλέπει κινητοποιήσεις των φορέων της πόλης την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου με στάσεις εργασίας, κλείσιμο μαγαζιών και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στο συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πέτρο Παπαδάτο για τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο το Σαββατοκύριακο που πέρασε και τις παρεμβάσεις που έκανε στα θέματα των Τραπεζικών δανείων προς τις εμπορικές επιχειρήσεις (πυρόπληκτα-σεισμόπληκτα κ.α.), σε θέματα ασφάλισης (κατατέθηκε υπόμνημα) και σε θέματα οργάνωσης των κινητοποιήσεων.
Επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος στο λιμάνι του Κατακόλου
03.10.12 13:01
Επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος στο λιμάνι του Κατακόλου
«Το λιμάνι του Κατακόλου είναι κρίσιμος πόλος για την ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, την τόνωση της οικονομίας και την διεθνή προβολή της περιοχής μας. Κοντά ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο ενισχύοντας αποφασιστικά τον τουρισμό μας».
Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αμέσως μετά την υπογραφή ένταξης στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 6.734.718 ευρώ, του έργου «συμπληρωματικά έργα στον λιμένα Κατακόλου, επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος, επέκταση προσήνεμου Μώλου και κεντρικού προβλήτα με κατασκευή νησίδας».
«Με το έργο αυτό που σήμερα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ενισχύουμε καίρια τις υποδομές στο λιμάνι του Κατακόλου και τον ρόλο του ως κομβικό σημείο ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Το έργο, όπως αναφέρεται στο Τεχνικό Δελτίο που υπέγραψε ο κ. Κατσιφάρας, περιλαμβάνει: Πρώτον, την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος μπροστά από τα καταστήματα με την κατασκευή κρηπιδότοιχου από τεχνητούς ογκόλιθους σε απόσταση οκτώ μέτρων από το υφιστάμενο παραλιακό και σε μήκος 206 μέτρων. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή κρηπιδότοιχου μήκους 63 μέτρων περίπου ο οποίος ωροθετείται μεταξύ του υφιστάμενου παραλιακού και του ανατολικού παραλιακού κρηπιδώματος της Μαρίνας Κατακόλου. Δεύτερον, το έργο περιλαμβάνει επέκταση του προσήνεμου Μώλου του λιμένα σε απόσταση 150 μέτρων περίπου και, τρίτον, συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με την κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας προς περαιτέρω επέκταση της βόρειας πλευράς του προβλήτα.
«Το έργο που θα παραδοθεί θα είναι ένας ασφαλής λιμένας που θα μπορεί να εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων και ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη διαχείριση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αποβιβάζονται από αυτά», αναφέρει το Τεχνικό Δελτίο του έργου.
Δικαιούχος του έργου, που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, ορίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης προσδιορίζεται στους 23 μήνες. Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας 01 που αφορά στις υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στη Δυτική Ελλάδα.
«Η Περιφέρεια έχει την ετοιμότητα να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και αυτές είναι οι εντολές που έχουν δοθεί στις Υπηρεσίες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «το ΕΣΠΑ είναι το βασικό χρηματοδοτικό μας εργαλείο για την θωράκιση των υποδομών, την ενίσχυση της οικονομίας και παραγωγής και την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, απαιτείται σκληρή δουλειά απ’ όλους όσοι εμπλεκόμαστε στην υλοποίηση του προγράμματος, μεθοδικότητα και ταχύτητα ώστε να μην περάσουν ανεκμετάλλευτοι πόροι κρίσιμοι για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας».
«Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα» από την Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
03.10.12 10:43
«Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα» από την Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Το αριστούργημα του Γιουτζίν Ο’ Νηλ «Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα» θα παρουσιάσει η Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» τον Φεβρουάριο του 2013 στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου. Πρόκειται για την τριλογία που έγραψε ο αμερικάνος συγγραφέας, η οποία θα παρουσιαστεί πλήρης, με περικοπές όμως λόγω διάρκειας, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Ο Ευγένιος Ο’Νηλ, επεξεργάζεται τον μύθο της Ορέστειας και τον μεταγράφει σε μια σύγχρονη τριλογία, αποκαλύπτοντας τη διαβρωμένη εικόνα της αστικής τάξης που κρύβεται πίσω από ένα άψογο προσωπείο. Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Έζρα Μάννον επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Όμως στην οικία των Μάνον, με το σκοτεινό παρελθόν και την νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η κολασμένη οικογένεια των Μάνον δεν είναι παρά οι Ατρείδες της αρχαίας τραγωδίας. Ο στρατηγός Μάνον (Αγαμέμνονας) δολοφονείται από τη γυναίκα του Κριστίν (Κλυταιμνήστρα), τον εραστή της οποίας Πλοίαρχο Άνταμ Μπραντ (Αίγισθο) σκοτώνει ο γιος της Όριν (Ορέστης) παρακινούμενος από την αδελφή του Λαβίνια (Ηλέκτρα). Ο κύκλος αίματος, μίσους και καταστροφικού έρωτα ολοκληρώνεται όταν η Κριστίν δίνει τέλος στη ζωή της και ο Όριν θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο της μητέρας του αυτοκτονεί, ενώ η Λαβίνια με ανελέητη ένοχη συνείδηση αποσύρεται για πάντα στην οικογενειακή οικία.
Η Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί τη συνέχεια της πρώην Θεατρικής Ομάδας του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πύργου, η οποία τα προηγούμενα χρόνια έχει παρουσιάσει με πολλή μεγάλη επιτυχία παραστάσεις όπως «Το Σπίτι της Κούκλας», «Ράφτης Κυριών», «Play On», «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», «Τριαντάφυλλο στο Στήθος», «Μήδεια», «Το Έκτο Πάτωμα», «Λεωφορείο ο Πόθος», ενώ το χειμώνα του 2012 παρουσίασε τη διάσημη κωμωδία «Σεσουάρ για Δολοφόνους».

Καταβάλονται τα προνοιακά επιδόματα
03.10.12 8:33
Καταβάλονται τα προνοιακά επιδόματα
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε χθες την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Ιουλίου- Αυγούστου, συνολικού ποσού 129.466.835,35 ευρώ.
Οι δικαιούχοι ανέρχονται συνολικά σε όλη τη Χώρα σε 183.270 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα για τους δικαιούχους της Ηλείας, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ενημέρωση", συνολικού ποσού 1.447.128,84 ευρώ, από το Δήμο Πύργου
Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Δήμου Πύργου
03.10.12 8:25
Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Δήμου Πύργου
Ενημερωτική ημερίδα για το έργο "Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Δήμου Πύργου", θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 10:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου
Το έργο αποσκοπεί στην τοποθέτηση 80 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην αγορά εργασίας στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου & Παροχής Υπηρεσιών και της Κοινωνικής Οικονομίας.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
• Άνεργος/η, εγγεγραμμένος στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός μητρώου ανεργίας
• Μόνιμος/η κάτοικος της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή του Δήμου Πύργου και να ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα
• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή επαπειλούμενα από τη φτώχεια
• Άτομα με αναπηρία
• Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων
03.10.12 7:55
H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ HΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ,3-10-2012 ΣΤΙΣ 7 μ.μ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ,
ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ,ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ,ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ.
ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕNΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Πρακτική άσκηση σπουδαστών σε υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας
03.10.12 7:54
Πρακτική άσκηση σπουδαστών σε υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας
Από το Δήμο Ήλιδας εγκρίθηκε η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης της σπουδάστριας του Τμήματος Διοίκησης Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, Πολυξένης Γαλάνη του Κωνσταντίνου στο τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας του Δήμου Ήλιδας.
Επιβλέπων της πρακτικής άσκησης του ασκούμενου σπουδαστή ορίστηκε ο τακτικός υπάλληλος Βούλγαρης Χρήστος του Γεωργίου ειδικότητας ΠΕ1 Διοικητικών.
Επίσης εγκρίθηκε η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης του σπουδαστή του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Στυλιανού Μποσινάκη του Διονυσίου στο τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Διεύθυνσης Διοίκησης και Πρόνοιας του Δήμου Ήλιδας.
Επιβλέπων της πρακτικής άσκησης του ασκούμενου σπουδαστή ορίστηκε ο τακτικός υπάλληλος Διονύσιος Ζαφειρόπουλος του Χαραλάμπους ειδικότητας ΠΕ11 Μηχανικών Η/Υ.
Ομιλία Αντώνη Σιμιτζή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
03.10.12 7:51
Ομιλία Αντώνη Σιμιτζή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Ο Αμαλιαδίτης συγγραφέας κ. Αντώνης Σιμιτζής θα μιλήσει στη Δημοτική Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, όπου θα αναπτύξει το θέμα: "Η θεωρία της εξέλιξης στην καθημερινή πρακτική".
Η ομιλία θα γίνει σήμερα Τετάρτη και θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα.
Υποθαλάσσιος αγωγός για τον βιολογικό καθαρισμό
03.10.12 7:46
Υποθαλάσσιος αγωγός για τον βιολογικό καθαρισμό
Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης και στην συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για την δεύτερη φάση του έργου κατασκευής κοινού υποθαλάσσιου αγωγού για τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού προχώρησε κατά την συνεδρίαση της την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 947.100 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών θα είναι καίρια για ολόκληρη την περιοχή.
Δράση για την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών
02.10.12 14:42
Δράση για την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών
Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών Αμαλιάδας συμμετείχε στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012, που συντονίζει η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Η δράση του Δικτύου, που έγινε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:00 το πρωί, περιελάμβανε εκστρατεία ευαισθητοποίησης (διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, αφίσες, διαφημιστικά) με κορύφωση τον καθαρισμό της παραλίας και του δάσους της Μαραθιάς.
Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών διοργάνωσε για πρώτη φορά δράση καθαρισμού (χωρίς παράλληλες δραστηριότητες) και η αφορμή της διοργάνωσης μιας τέτοιας δράσης ήταν η σοβαρότητα της HELMEPA και η άψογη διοργάνωση τέτοιων δράσεων εδώ και πολλά χρόνια και παράλληλα η επιστημονική επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τέτοιες δράσεις που οδηγούν στην παραγωγή χρήσιμης πληροφορίας για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε περιβαλλοντικά θέματα.
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών αναφέρει:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσήλθαν στο κάλεσμα του Δικτύου, ομάδες (Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, ΣΥΡΗΛ, WANA) αλλά και μεμονωμένους πολίτες για τη συμμετοχή, την αγάπη που έδειξαν για τη φροντίδα του δάσους της Μαραθιάς και της παραλίας, τη συνεργασία, την όρεξη και το κέφι τους που μας έκαναν όλους πολύ χαρούμενους.
Ιδιαίτερα τους πολλούς μικρούς φίλους που έδωσαν ένα καλό μάθημα σε αυτούς που με την απερισκεψία τους και την παντελή αδιαφορία τους ρυπαίνουν καθημερινά το περιβάλλον και μια ηθική ανταμοιβή για αυτούς είναι οι έπαινοι συμμετοχής που θα τους αποστείλει η HELMEPA.
Η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του δήμου προσήλθε για την αποκομιδή των σκουπιδιών (μετά την έγγραφη επικοινωνία με το Δίκτυο), ώστε να μην παραμείνουν τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν και επισημάνθηκε από τα μέλη του Δικτύου η σήμανση των σάκων σκουπιδιών που περιείχαν ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε να προωθηθούν προς ανακύκλωση.
Τέλος, με αφορμή το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ψηφίστηκε η ανάθεση για την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να προστατευτεί και να οργανωθεί με ήπιες παρεμβάσεις το δάσος της Μαραθιάς, προσδοκούμε ότι οι προτάσεις του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών για το ίδιο θέμα θα ληφθούν υπόψη και θα αξιοποιηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Θυμίζουμε ότι το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών με το υπ' αριθμ. πρωτ. 37898/31-10-2011 έγγραφο, συνοδευόμενο από 25 υπογραφές (δε μπήκε σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε) είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας προτάσεις για την αξιοποίηση του δάσους της Μαραθιάς με ήπιες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών.
Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη σε ηλικιωμένους στη Βάρδα
02.10.12 14:31
Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη σε ηλικιωμένους στη Βάρδα
Κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους στη Βάρδα μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.
Τους εξέφρασε τη στήριξη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, την αγάπη της και παράλληλα τους προσέφερε τρόφιμα, ρούχα λάδι που μας έδωσε το ελαιοτριβείο Χ. Κυριαζή από την Δάφνη.
Το κρασί έδωσε ο αγρότης Γιώργος Καράμπελας, το κρέας το κρεοπωλείο «Ο Φενεός» του Παναγιώτη Χατζή από την Βάρδα, το οποίο επίσης θα τους διαθέτει κάθε Σάββατο κρέας.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας
01.10.12 14:54
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας
Υπό την προεδρία του κ. Θεόδωρου Παπαηλιού θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας της ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ.
Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση πρακτικών τακτικών συνεδριάσεων α) 21-6-2012, β) 30-7-2012 & γ) 15-9-2012).
2. Δημόσια κλήρωση για την χορήγηση των αδειών συμμετοχής καθώς επίσης και για την δημόσια κλήρωση των θέσεων τοποθέτησης των αδειοδοτούμενων ετήσιας εμποροπανήγυρης Στρεφίου.
3. Εγκρίσεις πρωτοκόλλων παραλαβής διαφόρων έργων.
4. Έγκριση τριμηνιαίας Έκθεσης Εσόδων Εξόδων Α τριμήνου 2012, για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού.
5. Έγκριση τριμηνιαίας Έκθεσης Εσόδων Εξόδων Β τριμήνου 2012, για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού.
6. Εγκρίσεις ΑΠΕ διαφόρων έργων.
7. Παρατάσεις προθεσμίας διαφόρων έργων.
8. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64