ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ενημερωτική Ημερίδα για την Πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος Leader
11.09.13 10:19
Ενημερωτική Ημερίδα για την  Πρόσκληση  του Τοπικού Προγράμματος Leader
Από την Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε.) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι ενημερωτική ημερίδα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με αντικείμενο την τρίτη Προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος LEADER. (Άξονας 4 του ΠΑΑ Αλέξανδρος Μπαλτατζής).
Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος αποτελούν οι Δημοτικές Ενότητες: Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βαρθολομιού, Βουπρασίας, Βώλακος, Ιάρδανου, Κάστρου Κυλλήνης, Λεχαινών, Τραγανού, Πύργου (εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Πύργου), Αμαλιάδας (εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας), Γαστούνης (εκτός από τις περιοχές εντός σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης), Ζαχάρως (εκτός από τις Τοπικές Κοινότητες Αρτέμιδας, Καλίδονας, Λεπρέου, Μακίστου, Μηλέας, Μίνθης, Σμέρνας, Ταξιαρχών, Ροδινά, Χρυσοχωρίου) και Σκιλλούντος (εκτός από τις Τοπικές Κοινότητες Γραίκα, Πλατιάνα, Τρυπητή)
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων των ενδιαφερομένων λήγει στις 4 Οκτωβρίου 2013.
Διαμαντής Καρασούλας για τις προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΟΑΕΔ
11.09.13 8:00
Διαμαντής Καρασούλας για τις προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΟΑΕΔ
"Επιδοτήστε την εργασία στον ιδιωτικό τομέα κι όχι τα δημοτικά ρουσφέτια"

Οι αμετανόητοι κρατιστές και ανίκανοι διαχειριστές της συγκυβέρνησης, αφού έφτασαν με την καταστροφική πολιτική τους την ανεργία στο 30%, στέλνοντας χιλιάδες νέους στο εξωτερικό κι άλλους τόσους στην απόγνωση, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της συναλλαγής και της εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ανακοίνωσαν με πανηγυρισμούς το πρόγραμμα για 50.000 προσλήψεις στους Δήμους, με συμβάσεις 5 μηνών μέσω ΟΑΕΔ.
Πρόκειται καθαρά για ρουσφετολογική πρακτική η οποία θα στοιχήσει το κράτος 216 εκ. ευρώ (με τη συμμετοχή και του ΕΣΠΑ) και δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως στην ανάπτυξη και την οικονομία. Είναι η πάγια ρουσφετολογική λογική του σάπιου μεταπολιτευτικού κράτους της συναλλαγής που έχτισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το οποίο χρεοκόπησε ηθικά και οικονομικά το 2009. Κανένα εθνικό όραμα, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο, καμία πραγματική στήριξη στην παραγωγή, τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις. Από τη μια απολύουν εργαζομένους στα τυφλά κι απ' την άλλη διορίζουν με πεντάμηνα προγράμματα ελεημοσύνης.
Οι 50.000 αυτοί εργαζόμενοι θα μπορούσαν να δωθούν στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος αιμορραγεί εξαιτίας την φορολογικής βαρβαρότητας της κυβέρνησης και έχει μεγάλη ανάγκη μια τέτοια "ανάσα". Έτσι, θα έμπαιναν στην εργασία 50.000 άνθρωποι, οι επιχειρήσεις θα βελτίωναν έστω και προσωρινά την ανταγωνιστικότητα και τη ρευστότητά τους, θα πωλούσαν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες σε ξένους, τα αυξημένα έσοδά τους θα έμπαιναν πίσω στην αγορά αυξάνοντας τον συνολικό της «τζίρο» μέσω του πολλαπλασιαστή της οικονομίας κ.λπ. Επιπροσθέτως οι 50.000 εργαζόμενοι θα αποκτούσαν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες τις οποίες δεν θα αποκτήσουν στους Δήμους, με πιθανότητες να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και μετά το πέρας του πενταμήνου. Αν μάλιστα ο ιδιωτικός τομέας κάλυπτε το 50% της μισθοδοσίας του εργαζόμενου, με αυτά τα 216 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί σε 10 μήνες, ενισχύοντας ουσιαστικά και σημαντικά την πολυπόθητη Ανάπτυξη.
Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με στελέχη του ίδιου του παλαιοκομματικού συτήματος που χρεοκόπησε την Ελλάδα οι οποίοι υποδύονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν καμία διάθεση για αλλαγές, δεν πίστεψαν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και τις παραγωγικές δυνατότητες της Χώρας, ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση μέσα από πολιτικά τρικ, ψέμματα και πεντάμηνα ρουσφέτια. Έχουμε να κάνουμε με τους άλλους δήθεν μεταρρυθμιστές της Τρόικας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται επ'ουδενί αν θα σωθεί η οικονομία μας αλλά μας δανείζουν αέρα κοπανηστό και παίρνουν πίσω με τόκο τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και τη δημόσια περιουσία. Με αυτούς δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από την ελεημοσύνη των τοκογλύφων Ευρώπης και ΔΝΤ, και οι Έλληνες θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την φτώχεια.

*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Οι εγγραφές στο νέο Τμήμα ΤΕΙ Αμαλιάδας
11.09.13 7:58
Οι εγγραφές στο νέο  Τμήμα ΤΕΙ Αμαλιάδας
Οι εγγραφές των σπουδαστών και σπουδαστριών στο νέο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά από σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος στο κέντρο της πόλης που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου & Αντωνίου Πετραλιά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι σπουδαστές μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος τις ώρες: 08:00-15:00 και στα τηλέφωνα: 2622038415, 2622038416.
Δράση της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
10.09.13 15:46
Δράση της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 από ώρα 10η πρωινή μέχρι 2η μεσημβρινή στα γραφεία της τα κεντρικά Γ. Παπανδρέου 50 Αμαλιάδα θα μοιράσει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανέργους ρούχα παπούτσια όλων των ηλικιών και σχολικά είδη,
“Έπεσαν οι υπογραφές” για την ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά
10.09.13 15:37
“Έπεσαν οι υπογραφές” για την ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά
Την ανάδειξη και την αναβάθμιση των μνημείων της νεότερης ιστορίας του τόπου μας και δη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Αρβανίτη και τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας «Τρίγκας Β.-Θεοδωρακόπουλος Γ.» κ. Βασίλη Τρίγκα, του έργου που αφορά στην ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά.
Η υπογραφή της σύμβασης, η οποία και ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση του έργου, έρχεται ως έμπρακτη επιβράβευση του οράματος του Δημάρχου και όλων των στελεχών που εργάστηκαν σκληρά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συνέταξαν τις μελέτες και προετοίμασαν το έργο, ώστε μέσα σε ενάμισι χρόνο να καταστεί ώριμο και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με σχεδόν διπλάσιο-από τον αρχικό- προϋπολογισμό (2,1 εκατομμύρια ευρώ) κόντρα στην δύσκολη συγκυρία της… “άπνοιας” σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
«Η ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά στα πλαίσια της αναβίωσης των πολιτισμικών διαδρομών αποτελεί σημείο σταθμό όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή», σχολίασε ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης κατά την υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κόλλια και του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων του Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιώργου Τσουραπά.
Με το έργο αυτό, εκτός απ’ την άμεση αναβάθμιση επιτυγχάνεται η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάτασης για το σύνολο του Δήμου.
Η ανάπλαση θα δώσει « πνοή» σε μια ολόκληρη περιοχή, θα την ενσωματώσει στην σύγχρονη δραστηριότητα ως ζωντανό κύτταρο, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της περιφερειακής οικονομίας σε διαφόρους τομείς, όπως λ.χ. στον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές αυτού- συνεδριακός, πολιτιστικός κ.λ.π..
Κήρυξη περιοχών της Ηλείας ως ακριδόπληκτων
10.09.13 10:30
Κήρυξη περιοχών της Ηλείας ως ακριδόπληκτων
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κηρύχθηκε υποχρεωτική η καταπολέμηση των ακρίδων κατά το έτος 2013,όπως γράφει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα "Ενημέρωση", σε όλες τις αγροτικές περιοχές των κάτωθι Τοπικών Κοινοτήτων:
• ∆ήµος Αρχαίας Ολυµπίας:
Μουριά, Κάµενα, Κλαδέος, Λιναριά, Πεύκες, Μάγειρας, Ξηρόκαμπος, Κοσκινάς, Βασιλάκι, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Πέρσαινα, Φολόη, Κούµανι, Αχλαδινής, Νεµούτα, Λάλας, Μηλιές, ∆ούκας, Νεράιδα, Αντρώνι, Αγία Κυριακή, Κακοτάρι, Αγία Τριάδα, Κρυόβρυση, Τσίπιανα, Λαµπεία, Αστράς και Ορεινή.
• ∆ήµος Ζαχάρως:
Ανήλιο, Αρήνη, Ροδινά, Καλίδονα, Σχίνοι, Λέπρεο, Ταξιάρχες, Μίνθη, Μηλέα, Χρυσοχώρι, Σμέρνα, Μάκιστος, Αρτέμιδα και Νέα Φιγαλεία.
• ∆ήµος Aνδρίτσαινας - Κρεστένων:
Πλατιάνα, Γκρέκα και ∆ιάσελλα.
• ∆ήµος Πύργου:
Γούμερο, Καρυά και Ώλενα.
Ανατέθηκε η οργάνωση της καταπολέμησης των ακρίδων στην ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Συμμετοχή της Ο.Ε.Β.Ε. Ηλείας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις
10.09.13 5:55
Συμμετοχή της Ο.Ε.Β.Ε. Ηλείας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Νομού Ηλείας κατά την συνεδρίαση του στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 αποφάσισε την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην πανελλαδική κινητοποίηση που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Η κινητοποίηση της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας θα περιλαμβάνει τα εξής:
Συγκέντρωση στο γραφείο της Ομοσπονδίας στον Πύργο (Λετρίνων 8, 3ος όροφος), στις 10:00π.μ και μετάβαση στο Διοικητήριο για την επίδοση Ψηφίσματος.
Αφισοκόλληση σε Πύργο και Αμαλιάδα.
Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με φορείς άλλων κοινωνικών ομάδων.
Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας αποφάσισε, να μην προχωρήσει σε κλείσιμο των καταστημάτων τη συγκεκριμένη μέρα γιατί θεωρεί ανεδαφική μιας τέτοιας μορφής κινητοποίηση που περισσότερο λειτουργεί ως αποσυμπίεση της αγανάκτησης των επαγγελματοβιοτεχνών, παρά ως μοχλός πίεσης για την επίτευξη των απαιτούμενων για την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Τα συσσωρευμένα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών πιστεύουμε πως θα λυθούν με άλλης μορφής κινητοποιήσεις περισσότερο έντονες και ευρηματικές, οι οποίες θα ταρακουνήσουν αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και θα δείξουν το επίπεδο της αγανάκτησης μας
Σύσκεψη για την πορεία του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Ήλιδας
09.09.13 20:41
Σύσκεψη για την πορεία του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Ήλιδας
Στο κάλεσμα της Υπεύθυνης Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης της Ποιότητας του δήμου Ήλιδας κας Γιαννακοπούλου Βασιλικής ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ήλιδας με στόχο την ενημέρωση τους τόσο για την πορεία της Δια Βίου Μάθησης στον Ελλαδικό χώρο όσο και για τα προγράμματα που δύναται να υλοποιηθούν στα τοπικά διαμερίσματα του εν λόγω Δήμου.
Οι πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εξοπλιστούν με έντυπο υλικό αλλά και να επιλύσουν τις τυχόν απορίες τους πάνω σε θέματα Δια Βίου Μάθησης καθώς και των τρεχόντων προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι τα προγράμματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Επισημάνθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η κάρτα ανεργίας των εκπαιδευομένων και ότι οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης κα Βασιλική Γιαννακοπούλου «κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για το μέλλον της χώρας είναι η επένδυση στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων κάτι το οποίο παρέχεται δωρεάν μέσα από τα εν λόγω προγράμματα. Η εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος στη διαδικασία μάθησης στη ζωή κάθε ατόμου. Από τη συνεχιζόμενη κατάρτιση εξαρτάται η διατήρηση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, έτσι ώστε να υπάρξει προσαρμογή σε δομικές αλλαγές και τεχνικές εξέλιξης, παραμονή στη δουλειά, εξέλιξη της καριέρας αλλά και επιστροφή στην αγορά εργασίας. Από τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων εξαρτάται η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας κάθε ατόμου, η ενεργός συμμετοχή στο κοινωνικό-πολιτισμικό γίγνεσθαι και τη δημόσια ζωή. Η ανάπτυξη μέσω της γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, πολλαπλών δεξιοτήτων σε διάφορους τομείς βοηθά τους εκπαιδευόμενους να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργά μέλη σε μια κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται και τους παρέχει επιπλέον εφόδια για την ένταξη αλλά και την παραμονή τους στην αγορά εργασία».
Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας όπως τον Πρόεδρο Αγίου Δημητρίου κ Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, Βελανιδίου κ Γκάτζο Νικόλαο, Βουλιαγμένης κ Κολοβό Σπυρίδων, Γερακίου κ Κατσαντώνη Γεώργιο, Δάφνης κ Προκόπη Μιχαήλ, Δαφνιώτισσας κ Ζαχαρόπουλο Διονύσιο, Δουνέικων κ Ηλιόπουλο Δημήτριο, Κεραμιδιάς Χρυσανθόπουλο Νικόλαο, Ροβιάτας κ Νικολαβγένη Κωνσταντίνο.
Τα Κ.Δ.Β.Μ. εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι Ακαδημίες Μπάσκετ του Υπερίωνα Αμαλιάδας
09.09.13 17:49
Οι Ακαδημίες Μπάσκετ του Υπερίωνα Αμαλιάδας
• Οι Ακαδημίες Μπάσκετ του Υπερίωνα Αμαλιάδας αρχίζουν την λειτουργία τους στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4-5 μ.μ. στο Βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας,όπου θα δοθεί το Πρόγραμμα των Προπονήσεων.
• Το Εφηβικό τμήμα ξεκινά την προετοιμασία του, την Τετάρτη 10-9-2013 και ώρα 8 μ.μ. στο Βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
6972 605519-6973 668118 (κ.Γιαννακόπουλο), 698 1105355 (κ.Φραγκιά)
6932 911895 (κ.Καραλή), 6945 707637 (κ.Παπαδόπουλο).
ΒΑΡΔΑ: 74χρονη χρωστούσε 3.171.038,77 ευρώ στο Δημόσιο
09.09.13 15:03
ΒΑΡΔΑ: 74χρονη χρωστούσε  3.171.038,77 ευρώ στο Δημόσιο
Συνελήφθη, σήμερα (9-9-2013), το μεσημέρι, στη Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, μία 74χρονη ημεδαπή, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 74χρονης, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταφορών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.171.038,77 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3
παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών: Αλλαγές στην Οργανωτική Δομή
09.09.13 14:33
Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών: Αλλαγές στην Οργανωτική Δομή
Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών μετά από 3,5 περίπου χρόνια λειτουργίας του αλλάζει την οργανωτική του δομή.
Μέχρι τώρα σε οργανωτικό επίπεδο δοκιμάστηκαν αρκετές μέθοδοι οργάνωσης: Οργανωτική Ομάδα, Ανοικτές Συναντήσεις Μελών και Φίλων, Συναντήσεις Οργανωτικής Ομάδας, Open Coffee. Οι μέθοδοι που δοκιμάστηκαν είχαν πάντοτε στόχο την ανοικτή συμμετοχή και τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας μετά από συζήτηση και συνεργασία.
Στην παρούσα φάση όπου έχει οριοθετηθεί το φάσμα των δραστηριοτήτων και των θεμάτων που ασχολείται το Δίκτυο μέσα από τις δράσεις του, το Δίκτυο θα λειτουργήσει με τη μορφή ανεξάρτητων ομάδων με συγκεκριμένη στόχευση και δραστηριότητα.
Αρχικά θα λειτουργήσουν 2 ομάδες. Η Κινηματογραφική Ομάδα, η οποία θα συνεχίσει τις Βραδιές Ντοκιμαντέρ και η Ομάδα Αιμοδοσίας, που θα διοργανώνει τις καθιερωμένες αιμοδοσίες του Δικτύου. Κάθε Ομάδα θα έχει Υπεύθυνο Συντονισμού που θα αναλαμβάνει το συντονισμό και την επικοινωνία των δράσεων της ομάδας του. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερων δράσεων, μπορεί να συγκροτηθεί μια ευρύτερη δομή συντονισμού και συνεργασίας.
Κάθε εξάμηνο θα πραγματοποιείται μια ανοικτή απολογιστική συνάντηση των Υπευθύνων Συντονισμού για το έργο των Ομάδων. Στις συναντήσεις αυτές μπορεί να τεθεί από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο πρόταση για τη δημιουργία νέας Ομάδας που θα λειτουργεί κάτω από την «ομπρέλα» του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών.
ΠΗΓΗ: http://networkedblogs.com/
Συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους του Τ.Α.Π. Ηλείας
09.09.13 14:27
Συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους του Τ.Α.Π. Ηλείας
Ο εργαζόμενοι στον ΤΑΠ Ηλείας είναι στην τρίτη εβδομάδα απεργιακού αγώνα για να αποτρέψουν την κατάργηση του Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Ηλείας, που προωθεί η εθελόδουλη κυβέρνηση των μνημονίων.
Πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες Ηλείοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, είναι άμεσα εξαρτημένοι από τις υπηρεσίες του φορέα που καταργείται. Οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, οικοδόμοι, τεχνίτες, προμηθευτές οικοδομικών υλικών, αυξάνουν κατά πολύ αυτό τον αριθμό. Εμείς όμως δεν μιλάμε για αριθμούς αλλά για ανθρώπους.
Η κατάργηση των ΤΑΠ – ΤΑΣ, ενώ οι σοβαρές καταστροφές από σεισμούς και πυρκαγιές αποτελούν μια πραγματικότητα που ταλανίζει συνεχώς τη χώρα, είναι μια απαράδεκτη πρακτική που αποκαλύπτει το δολοφονικό μένος της κυβέρνησης κατά της κοινωνίας. Είναι φανερό ότι σε μελλοντικές καταστροφές οι πληττόμενοι θα αφεθούν στη μοίρα τους, χωρίς κρατική προστασία, στο έλεος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Η ακύρωση των προγραμμάτων αποκατάστασης είναι καταστροφική για τους οικονομικά αδύνατους.
Η αποποίηση των υποχρεώσεών του κράτους απέναντι στην υπερφορολογημένη λαϊκή κατοικία, δείχνει αναλγησία και είναι κοινωνικά απαράδεκτη.
Ο αγώνας των εργαζομένων, ενάντια στην κατάργηση του Τ.Α.Π. Ηλείας αλλά και των άλλων δομών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων είναι αγώνας υπέρ της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων που, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια συνεχούς προσφοράς στον τόπο τους, απειλούνται να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο, και επαναλαμβάνει την δέσμευσή του, όπως εκφράζεται στις αποφάσεις του ιδρυτικού του συνεδρίου, για αποκατάσταση των υπαλλήλων που διώχθηκαν εξαιτίας του μνημονίου.
Οι πολίτες της Ηλείας, με τη δράση μας, θα αποτρέψουμε τα σχέδια της κοινωνικής καταστροφής. Όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς, σε κοινό αγώνα με όλες της πληττόμενες κοινωνικές ομάδες, θα ανατρέψουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση. Είναι όρος για την επιβίωσή μας.
• ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
• ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (ΤΑΣ – ΤΑΠ)
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας
09.09.13 6:59
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΡΔΑΜΑ – Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ 5-2
ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ 4-0
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ 2-3
ΠΑΝΩΛΕΝΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 0-3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ 1-0
ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΝΙΔΑ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ 4-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ 1-0
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤAKOΛΟΥ 2-0
Ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δεξαμενής
09.09.13 6:49
Ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δεξαμενής
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δεξαμενής.
Συμμετείχαν 73 μέλη του συλλόγου.
Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων ήταν η εξής:
Κολλιοπούλου Ρεβέκα
Σιδηροκαστρίτης Σπυρίδων
Κολλιοπούλου Κωνσταντίνα
Σακούλης Νικόλαος
Χριστόπουλος Θεόδωρος
Δημητροπούλου Ντόλυ
Ο σύλλογός μας ελπίζει με την έναρξη της καινούργιας περιόδου, να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του.
Κινητήριος δύναμη όλων όσων συμμετέχουμε στο εγχείρημα είναι η εθελοντική προσφορά, η αλληλεγγύη και η πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο στόχος για την φετινή χρονιά είναι η συνέχιση των εκδηλώσεων, ο εμπλουτισμός τους με νέες ιδέες και δράσεις έτσι ώστε να καθιερωθεί ο ελεύθερος κοινωνικός πολιτιστικός πολυχώρος η Δεξαμενή ως ένας χώρος σταθμός στα πολιτιστικά, κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας!
Συνεχίζεται η προετοιμασία στο βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας
08.09.13 16:47
Συνεχίζεται η προετοιμασία στο βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας
Με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της αντρικής ομάδας που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Υπό τις οδηγίες του γυμναστή και παίχτη Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε το κομμάτι της αντοχής ενώ οι προπονήσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα με ασκήσεις τεχνικής και δύναμης από τον προπονητή Ανδρέα Γκρουμούσα. Όλοι οι παίχτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο σημαντικότερο κομμάτι της χρονιάς που είναι η προετοιμασία και υπόσχονται να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του φίλαθλου κόσμου που τους θέλει στην κορυφή. Από πλευράς διοίκησης συνεχίζεται η πώληση των καρτών διαρκείας καθώς και η αναζήτηση χορηγών για τη νέα σεζόν με τον εμπορικό κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά. Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή χρονιά θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα και τα τμήματα παμπαίδων και κορασίδων των ακαδημιών του συλλόγου. Τέλος η ομάδα περιμένει και την κλήρωση της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για να μάθει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και του κυπέλλου όπου θα συμμετάσχει.
Σε διήμερη αποχή οι δικηγόροι της Αμαλιάδας
08.09.13 11:29
Σε διήμερη αποχή οι δικηγόροι της Αμαλιάδας
Σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους κατέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.
Χάνει την Κουρούτα ο Δήμος ‘Ηλιδας
08.09.13 11:22
Χάνει την Κουρούτα ο Δήμος ‘Ηλιδας
Αρνητικές οι εξελίξεις για το Δήμο Ήλιδας ο οποίος χάνει τα «δικαιώματά» του στην Κουρούτα.
Η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας απέστειλε στο Δήμο Ήλιδας Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής για αποβολή του Δήμου από δημόσια έκταση εντός κοινοχρήστου ζώνης αιγιαλού και παραλίας στη θέση Κουρούτα.
Ο Δήμος Ήλιδας άσκησε ανακοπή ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Αντώνη Πατρινό.
(από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5-9-2013)
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηλείας
08.09.13 11:11
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηλείας
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:30 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ , ΠΥΡΓΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργάτη, υπάλληλε, άνεργε, νέα και νέε,
Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".
Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής τάξης. Τα σπρώχνουν για να γίνουν βίαια και γρήγορα-γρήγορα το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, γρανάζι στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Εδώ βρίσκεται η ουσία του νομοσχεδίου. Εδώ βρίσκεται η ουσία του νέου σχολείου της αγοράς, του σχολείου που προωθεί η «Στρατηγική της ΕΕ για το 2020». Σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης υποτάσσουν το Λύκειο στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς. Το κάθε σχολείο να γίνει κέντρο οργάνωσης του αγώνα, κοινής ενωτικής δράσης γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, μαθητές, σπουδαστές μια φωνή – μια γροθιά, σε κοινό μέτωπο πάλης για να μείνει στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής.
Να μην περάσουν οι αλλαγές που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο
Γι’ αυτό παλεύουμε να γίνουν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της Οικονομίας και της Κοινωνίας, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, να απαλλαγούμε από την εξουσία και τη δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των μορφωτικών – λαϊκών αναγκών. Για μια κοινωνία που θα έχει ως αποκλειστικό και κύριο σκοπό της την ευημερία του ανθρώπου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποσυρθεί τώρα το Σχέδιο Νόμου «Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».
Όχι στο Πανελλαδικό Σύστημα Εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, στα φροντιστήρια, στις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
Να μην ισχύσει η βάση του 10 σε Γλώσσα και Μαθηματικά.
Όχι στη τζάμπα εργασία της μαθητείας. Πρακτική άσκηση πάνω στο πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα και με μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ.
Καμία απόλυση. Καμία διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στην εργασία τους.
Όχι στην Υποχρηματοδότηση Υγείας – Παιδείας – Δήμων, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Όχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ
Χορευτικό Σεργιάνι σήμερα στο Τραγανό
08.09.13 7:25
Χορευτικό Σεργιάνι σήμερα στο Τραγανό
Ο Σύλλογος Γυναικών Τραγανού «Η Αρμονία» διοργανώνει το 9ο Χορευτικό Σεργιάνι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τραγανού.
Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα:
- ''CALABREAZA'' of the culturar centre ''ION MANOLESCU'' from Breaza, prahova country of Romania.
- Του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Αγρινίου ''ΟΙ ΡΙΖΕΣ''.
- Του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας ''Η ΕΣΤΙΑ''.
- Συλλόγου Γυναικών Τραγανού ''Η ΑΡΜΟΝΙΑ''.
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πηνειακό και το Σύλλογο της Δάφνης
08.09.13 7:14
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πηνειακό και το Σύλλογο της Δάφνης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης «Κ, Βάρναλης» και ο Πηνειακός Κεραμιδιάς διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται, δεν περιμένει ποτέ. Αφορά εσένα, αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου, δεν πάνε πίσω τις δουλειές σου, δεν χαλούν τις διακοπές σου. Αντίθετα, η προσφορά σου αποδεικνύει τη θέλησή σου να συμμετάσχεις σε μια κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχουν αρμόδιοι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Σας περιμένουμε».
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63