ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας
22.03.14 14:41
Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας
ην Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 14.00 θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο υπό την προεδρία του κ. Ηλία Τσαρούχα.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» της κ.Ζαγαρέλου Μαρίας του Θεοδώρου που βρίσκετε επί των οδών Οινομάου & Καλαβρύτων 37, στην Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας.
2. Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» του κ.Παπαγεωργίου Γεώργιου του Ανδρέα που βρίσκετε επί της οδού Καραϊσκάκη 10-12 Αμαλιάδας του Δήμου Ηλίδας .
3. Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»της κ.Αντωνακοπούλου Ιωάννας του Θεοδώρου που βρίσκετε επί των οδών Ιφίττου & 25ης Μαρτίου 10, στην Αμαλιάδα του Δήμου.
4.Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ - ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» της κ.Κότσιφα Σοφίας του Δημητρίου που βρίσκετε επί των οδών Φιλελλήνων & Ελ.Βενιζέλου , στην Αμαλιάδα του Δήμου.
5.Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ – ΑΠΟΘΗΚΗ ΦΕΡΕΤΡΩΝ » του κ.Ζησιμόπουλου Ανδρέα του Στεφάνου που βρίσκετε επί της οδού Καρακανδά 9, στην Αμαλιάδα του Δήμου.
6.Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» του κ.Πλανητέρου Κωνσταντίνου του Βασιλείου που βρίσκετε επί της οδού Αρχαίας Ήλιδος 2 στην Αμαλιάδα του Δήμου Ηλίδας
7.Προέγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστήματος παροχής Υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Π.Υ.Υ.Ε.)«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑΣ » του κ.Κουλούρη Αντωνίου του Αριστείδη που βρίσκετε επί των οδών Καλαβρύτων & Ελ.Βενιζέλου στην Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας.
8. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» της κ.Ντάβαρη Βιολέττα του Μπορίσλαφ που βρίσκετε επί των οδών Δαλίανη & Ελλής στην Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας .
Εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα
22.03.14 8:37
Εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα
Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα, ευλάβεια και ιεροπρέπεια εορτάζει η Ενορία του
Ευαγγελισμού Αμαλιάδος και ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου την 25η Μαρτίου 2014.
1. Την εσπέραν της 24ης του Μηνός ε.έ. και ώραν 6:00’ μ.μ. θα ψαλλή Μέγας Πανηγυρικός
Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού,
με ευλογία Αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος.
2. Την κυριώνυμον ημέραν, Τρίτη 25ης του Μηνός Μαρτίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων.
3. Το εσπέρας της Δευτέρας και ώραν 6:00’ μ.μ. θα ψαλλή Παράκλησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον υπέρ υγείας βοηθείας πάντων των κατοικούντων της Πόλεως Αμαλιάδος και των Περιχώρων της.
Παρακαλούνται πάντες οι φιλέορτοι Χριστιανοί της πόλεως της Αμαλιάδος και των Περιχώρων της να έλθουν να προσευχηθούν μαζί μας για την ψυχική των ωφέλειαν.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού
Ο Πρόεδρος
π. Μπαλκάμος Γεώργιος
Διοργάνωση εκδήλωσης από την ΟΝΝΕΔ Ηλείας
22.03.14 8:25
Διοργάνωση εκδήλωσης  από την ΟΝΝΕΔ Ηλείας
Η ΟΝΝΕΔ Ηλείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Οι εξαρτήσεις στη σημερινή κοινωνία», η οποία θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα Εργατικού Κέντρου Πύργου (όπισθεν ΟΤΕ)
Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από εξειδικευμένα στελέχη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Έκθεση ζωγραφικής Παναγιώτας Μαρινοπούλου στην Αμαλιάδα
22.03.14 8:13
Έκθεση ζωγραφικής Παναγιώτας Μαρινοπούλου στην Αμαλιάδα
Έργα της ζωγράφου Παναγιώτας Μαρινοπούλου θα εκτεθούν στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και ώρα 8:00 το βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 29 Μαρτίου και θα δέχεται το φιλότεχνο κοινό από τις 11:00 το μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα και μέχρι τις 10:00 το βράδυ
Νέα δυνατά ονόματα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο
21.03.14 16:56
Νέα δυνατά ονόματα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο
Ο Πολιτικός Μηχανικός Ανδρέας Ράλλης, γιος του πρώην Δημάρχου Αμαλιάδας Δημήτρη Ράλλη, ο Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κώστας Κατεργάρης, ο Δικηγόρος Μάκης Παπαγιαννόπουλος και η υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών Αθηνά Σκουτέρη - Καλούδη είναι οι νέες υποψηφιότητες που ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
21.03.14 10:50
Συνεδριάζει σήμερα το  Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού
Σήμερα Παρασκευή και ώρα 8:30 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται συνολικά δέκα επτά θέματα, που είναι τα κάτωθι:
Λήψη απόφασης για εκλογή ενός αντιπροσώπου στο Σύνδεσμο Ύδρευσης «Ο Πηνειός» λόγω παραιτήσεως.
Λήψη απόφασης για ενοικίαση ακινήτων στην Δημοτική Κοινότητα Τραγανού.
Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπής παραλαβής και ελέγχου της ποιότητας των υλικών του έργου: «Ανάπλαση εισόδου Τοπικής Κοινότητας Δήμητρας και αποπεράτωση ανάπλασης ηλεκτροφωτισμός Τοπικής Κοινότητας Λυγιάς (περιοχή Γλύφας) Δήμου Πηνειού».
Έγκριση της αριθ. 63/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πηνειού, περί έγκρισης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Λήψη απόφασης για την τελική έκδοση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών.
Έγκριση δαπανών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου 2014.
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων.
Έγκριση Ανακεφαλαιωτικών πινάκων έργων.
Έγκριση παραλαβής μελέτης ανάπλασης περιοχών οικισμού Βρανά.
Έγκριση παραλαβής μελέτης ανάπλασης Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου.
Έγκριση τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2013.
Έγκριση τέταρτης τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2013.
Λήψη απόφασης για απ’ ευθείας αγορά ακινήτου και συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης.
Λήψη απόφασης για χορήγηση αδειών άσκησης πλανόδιου εμπορίου.
Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων για άσκηση δραστηριοτήτων αναψυχής κατά τη θερινή περίοδο 2014.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2014.
Ενημέρωση - Συζήτηση αιτήσεων και αναφορών.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας
21.03.14 8:48
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας
Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας.
Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση, μεταξύ των άλλων, για τα παρακάτω θέματα:
Έγκριση πίστωσης για εορταστικές εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου. (Εισηγητής: Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος δημοτών για εξέταση της πρότασης κ. Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού EI-END. (Εισηγητής εκπρόσωπος του οργανισμού).
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την διαπεριφερειακή μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στον ΧΥΤΑ Φυλής. (Εισηγητής Ε. Κοτζάς Δήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη νέα προγραμματική περίοδο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης για αδελφοποίηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την πόλη Κολοράντο Σπρίνγκ των ΗΠΑ, έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ. (Εισηγητής: Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις εκδηλώσεις : α) Οργάνωση ποδηλατικής διαδρομής Ήλιδα - Ολυμπία και β) Οργάνωση πεζοπορικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Ορισμός ορκωτού λογιστή για έλεγχο Ισολογισμού - Απολογισμού ΤΟΕΒ Πελοπίου». (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Έγκριση του από 9-3-2014 πρακτικού Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων ΤΟΕΒ Πελοπίου με θέμα «αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2013 ΤΟΕΒ Πελοπίου» (Εισηγητής : Α. Κατσάνης Αντιδήμαρχος).
Έγκριση του από 9-3-2014 πρακτικού Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων ΤΟΕΒ Πελοπίου με θέμα «Έγκριση προϋπολογισμού ΤΟΕΒ Πελοπίου οικονομικού έτους 2014». (Εισηγητής : Α. Κατσάνης Αντιδήμαρχος).
Ορισμός επιτροπής για την κατάρτιση των μητρώων αρρένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τους γεννηθέντες το έτος 2013. (Εισηγητής: Π. Γιαννακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεων για την συγκρότηση μελών των συλλογικών οργάνων, της επιτροπής διεξαγωγής και αξιολόγησης δημοπρασιών Εργασιών, Μεταφορών & Παροχής Υπηρεσιών του Π.Δ 28/80. (Προέδρου και Αναπληρωτή) (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Έγκριση προμήθειας τεχνικών μέσων για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης για κατάργηση μονίμου καταφύγιου άγριας ζωής στις περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Νεμούτας, κλπ περιφέρειας Δασαρχείου Πύργου. (Εισηγητής : Α. Κατσάνης, Αντιδήμαρχος).
Κατανομή υπολοίπου χρηματοδότησης του άρθρου 27 του Ν. 3756/2009. (Εισηγητής: Π. Γιαννακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Έγκριση της Α.Δ.Σ. 20/2014 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Λήψη απόφασης περί συνέχισης της υπηρεσίας ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». (Εισηγητής Α. Παναγιωτόπουλος Πρόεδρος ΚΕΔΑΟ).
Έγκριση διαφόρων προμηθειών. (Εισηγητής : Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Παραχώρηση αιθουσών σχολικών κτιρίων του Δήμου για την λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. (Εισηγητής : Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος για κοπή δέντρου(πλατάνου) στη Τ.Κ Φολόης. (Εισηγητής : Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Παραχώρηση χρήσης ακινήτου (αίθουσας - γραφείου) για έδρα της υπό σύσταση Πανελλήνιας Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων. (Εισηγητής : Γ. Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος).
Εγκρίσεις ΑΠΕ διαφόρων έργων. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Παράταση προθεσμίας διαφόρων έργων. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής διαφορών έργων. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Υπαγωγή δημοτικών κτιρίων του Δήμου στην Ρύθμιση αυθαιρέτων Ν. 4178/2013. και αναμόρφωση προϋπολογισμού για την καταβολή τέλους της υπαγωγής. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Συζήτηση και λήψη απόφασης για παράταση προθεσμίας της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες στο Δήμο Αρχαία Ολυμπίας», προυπ/σμού 387.500,00€. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Διάλυση σύμβασης του έργου «Υδροδότηση ποιμνιοστασίων από πηγές ΜΟΡΙΟΥ ή ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ». (Εισηγητής: Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Περιβαλλοντική μελέτη και μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης για το «Βελτίωση αρδευτικού χωματαύλακα από Αλωσίνα ΔΔ Αστρά μέχρι Παλιοφυτιά Δ Δ Ορεινής». (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).
Τροποποίηση της παρ. 1.ΙΙ της αριθ. 51/2014 απόφασης δημοτικού συμβουλίου για την εργασία «Επισκευή Δημοτικού Φωτισμού Αρχαίας Ολυμπίας.
Αναμορφώσεις προϋπολογισμού. (Εισηγητής : Γ. Δεββές Αναπληρωτής Δήμαρχος).

Δύο χρόνια εκκρεμεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Αμαλιάδας
20.03.14 20:29
Δύο χρόνια εκκρεμεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Αμαλιάδας
Δύο και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τότε που διατάχθηκε η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Αμαλιάδας, αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει τολμήσει να τον ξεκινήσει και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.
Ο διαχειριστικός έλεγχος είχε διαταχθεί στις 2 Μαρτίου του 2011 από το Τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού Ηλείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και μάλιστα είχαν οριστεί και οι Οικονομική Επιθεωρητές που θα τον διενεργούσαν, αλλά...
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη Δημοτική Επιχείρηση Αμαλιάδας (ΔΗΚΕΑΑ) διατάχθηκε από το Τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού Ηλείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αριθμό πρωτοκόλλου 12761/517/2-3-2011.
Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος διατάχθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία και βάσει των:
Με αριθμό πρωτοκόλλου 4375/7-7-2010 εγγράφου της Οικονομικής Επιθεώρησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συνημμένη σε αυτό ανώνυμη καταγγελία.
Με αριθμό πρωτοκόλλου. ΔΕΚΟ 1108362 ΕΞ/17-8-2010 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο διαβιβάστηκε η καταγγελία.
Με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π. 105846/ 11192/6-12-2010 έγγραφό, με το οποίο ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να προταθούν Οικονομικοί Επιθεωρητές για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού στην Δημοτική Επιχείρηση Αμαλιάδας (ΔΗΚΕΑ).
Τον έλεγχο είχαν ορισθεί να διενεργήσουν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Παπαϊωάννου και Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Άμεσα ξεκινά η λειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Ηλείας
20.03.14 15:55
Άμεσα ξεκινά η λειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Ηλείας
Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία των αντλιοστασίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, από τον χείμαρρο του Καπελέτου έως και την κοίτη του ποταμού Πηνειού στο νοτιότερο σημείο, κοντά στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βαρθολομιού και Καλυβίων.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε αυτοψία στο έργο «Αντικατάσταση προβληματικών υπόγειων αγωγών από προεντεταμένο σκυρόδεμα και διατάξεις καθαρισμού ύδατος αντλιοστασίων Α6 - Α16 του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Ν. Ηλείας», το οποίο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς απομένουν κάποιες τελευταίες συνδέσεις με μικρότερους κλάδους.
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να βλέπουμε ένα έργο σχεδόν ολοκληρωμένο κατά 99% που περιλαμβάνει 33,292 χλμ. αγωγού. Με αυτό θα αρδεύονται περισσότερα από 115.000 στρέμματα αγροτικής γης και έτσι θα συνδράμουμε κάθε αγρότη ενός μεγάλου τμήματος της Ηλείας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «τα αντλιοστάσια θα λειτουργήσουν άμεσα καθώς απομένουν μόνο κάποιες συνδέσεις με μικρότερους κλάδους, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε όλα τα αντλιοστάσια σχάρες συγκράτησης φερτών υλών, ενώ τοποθετούνται και συστοιχίες φίλτρων σε πέντε αντλιοστάσια».
Το έργο είναι προϋπολογισμού 20.507.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 08.09.2009 και η σύμβαση υπεγράφη στις 17.05.2010.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στον Τοπικό Οργανισμό Εγγειών Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), όπου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη των Τεχνικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος και ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Αναστάσιος Αλτάνης.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο κατασκευάζεται στο χώρο της βόρειας ζώνης Πηνειού η οποία περιλαμβάνει συνολικά τα αρδευτικά δίκτυα 11 αντλιοστασίων, των Α6 έως Α16 και εκτείνεται από τον χείμαρρο Καπελέτου που αποτελεί το βορειότερο σημείο του δικτύου Α16 έως την κοίτη που ποταμού Πηνειού στο νοτιότερο σημείο (δίκτυο αντλιοστασίου Α10). Στην ακόλουθη φωτογραφία παρουσιάζεται η δορυφορική απεικόνιση της περιοχής των έργων, ενώ σημειώνονται οι θέσεις των 11 αντλιοστασίων της Βόρειας Ζώνης.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Αντλιοστάσιο Α6: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α6 εκτείνεται στα όρια του δήμου Πηνειού (Δ.Δ. Σταφιδόκαμπου, Δ.Δ. Τραγανού, Δ.Δ. Καβάσιλων). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 10.360 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α7: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α7 εκτείνεται στα όρια των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού (Δ.Δ. Ανδραβίδας, Δ.Δ. Καβάσιλων και Καρδιακαυτίου). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 11.914 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α8: το δίκτυο το αντλιοστασίου Α8 εκτείνεται στα όρια των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού (Δ.Δ. Δήμητρας και Βαρθολομιού, Δ.Δ. Νεοχωρίου). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 9.233 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α9: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α9 εκτείνεται στα όρια του δήμου Πηνειού (Δ.Δ. Δήμητρας, Βαρθολομιού, Μαχού και Καλυβίων). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 11.345 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α10: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α10 εκτείνεται στα όρια του δήμου Πηνειού (Δ.Δ. Βαρθολομιού και Καλυβίων). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 6.503 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α11: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α11 εκτείνεται στα όρια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Δ.Δ. Ανδραβίδας, Δ.Δ. Μυρσίνης και Λεχαινών). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 11.567 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α12: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α12 εκτείνεται στα όρια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Δ.Δ. Ανδραβίδας, Δ.Δ. Λεχαινών). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 11.546 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α13: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α13 εκτείνεται στα όρια των δήμων Ανδραβίδας (Δ.Δ. Ανδραβίδας) και Λεχαινών (Δ.Δ. Λεχαινών). Η αρδευόμενη έκταση που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 9.332 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α14: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α14 εκτείνεται στα όρια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Δ.Δ. Λεχαινών και Αρετής). Η αρδευόμενη περιοχή που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 10.406 στρέμματα περίπου.
Aντλιοστάσιο Α15: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α15 εκτείνεται στα όρια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Δ.Δ. Λεχαινών και Αρετής, Δ.Δ. Κουρτεσίου). Η αρδευόμενη περιοχή που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 12.364 στρέμματα περίπου.
Αντλιοστάσιο Α16: το δίκτυο του αντλιοστασίου Α16 εκτείνεται στα όρια του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Δ.Δ. Κουρτεσίου, Βάρδας και Καπελέτου). Η αρδευόμενη περιοχή που εξυπηρετεί το δίκτυο ανέρχεται σε 9.930 στρέμματα περίπου.
Το σύνολο των αντλιοστασίων της Βόρειας Ζώνης τροφοδοτείται από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού ποταμού. Ένα σύστημα ανοικτών διωρύγων που απαρτίζεται από την Προσαγωγό Διώρυγα και την Βόρεια Κύρια Διώρυγα και σύστημα πρωτευουσών διωρύγων εξασφαλίζει τη μεταφορά του αρδευτικού νερού στις θέσεις των αντλιοστασίων και στις περιοχές επιφανειακής άρδευσης.
Τα δίκτυα των αντλιοστασίων της Βόρειας Ζώνης κατασκευάστηκαν την δεκαετία ’70 και ως έτος έναρξης λειτουργίας τους ορίζεται το 1976. Τα υλικά των αγωγών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των δικτύων είναι αγωγοί από προεντεταμένο σκυρόδεμα για D≥600mm
Τα υφιστάμενα κατασκευασθέντα προ 35-ετίας υπόγεια σωληνωτά δίκτυα υπό πίεση δίκτυα παρουσίαζαν προβλήματα θραύσεων που προοδευτικά επιτείνονταν, λόγω της παλαιότητας και εξάντλησης του ορίου ζωής ειδικά των αγωγών από προεντεταμένο σκυρόδεμα.

Έτσι με το παρόν έργο γίνεται αντικατάσταση των αγωγών μεγάλης διαμέτρου Φ600, Φ700, Φ800 και Φ900 από αγωγούς GRP ένα καινοτόμο υλικό σωληνώσεων, το οποίο παρασκευάζεται με περιέλιξη υαλονημάτων και ρητίνης.
Συνολικά και σύμφωνα με τη μελέτη πρόκειται να αντικατασταθούν 34.230 μ. αγωγών από τα οποία έχουν κατασκευαστεί 33.292 μ. Σε κάθε δίκτυο κατασκευάστηκαν επίσης φρεάτια στα οποία τοποθετήθηκαν συσκευές ελέγχου και ασφαλείας του δικτύου που βοηθούν στην ορθότερη λειτουργία του (δικλείδες και αντιπληγματικές βαλβίδες, υδροληψίες αρδεύσεως μονές και διπλές, αερεξαγωγοί και εκκενωτές).
Σε κάθε αντλιοστάσιο τοποθετήθηκαν και λειτουργούν μηχανισμοί συγκράτησης και άρσης φερτών υλών – με εγκατάσταση σχάρας & ηλεκτρικής βούρτσας πριν το κάθε αντλιοστάσιο. Επίσης εγκαθίστανται συστοιχίες αυτοκαθαριζόμενων φίλτρων σε πέντε από τα αντλιοστάσια για καθαρισμό του νερού άρδευσης από μικροσωματίδια που μπορούν αν επιφέρουν προβλήματα στις συσκευές με τις οποίες ποτίζουν οι αγρότες.
HΛΙΔΑ, η «χαμένη Ατλαντίδα» της Δημοτικής Αρχής Λυμπέρη
20.03.14 15:36
HΛΙΔΑ,   η  «χαμένη Ατλαντίδα» της  Δημοτικής Αρχής  Λυμπέρη
Τέσσερα χρόνια μετά την βαρύγδουπη δήλωση Λυμπέρη ότι θα δίνει 800.000 ευρώ τον χρόνο για να προχωρήσει το ανασκαφικό έργο της Ήλιδας και δεκαέξι χρόνια από την στιγμή που ανέλαβε την θέση του Δημάρχου, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων βαδίζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Το ανασκαφικό έργο έχει σταματήσει προ πολλού και ούτε μια πρωτοβουλία, δεν έχει εκδηλωθεί προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αντιστραφεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και βέβαια όχι μόνο αυτό, ένα μεγάλο μέρος από το προσωπικό που εργαζόταν εκεί , έχει μετακινηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ηλιδα αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Στον απερχόμενο Δήμαρχο αρέσει να υποδύεται διάφορους ρόλους. Ο πιο αρεστός του, μέχρι σήμερα, ήταν αυτός του παλαιού πολιτικού, της κουλτούρας του «κατόπιν ενεργειών μου», αφού όλα τα έργα που πέτυχαν ενωμένοι οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οι υπηρεσίες του Δήμου, τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ΑΠΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ -ευτυχώς μόνο στην φαντασία του-, στον Δήμαρχο Λυμπέρη. Δικαίωμά του, να θέλει να ιδιοποιείται την δουλειά άλλων και υποχρέωσή μας να λέμε την αλήθεια. Ειδικά σήμερα, που ο απερχόμενος Δήμαρχος, θυμήθηκε να βάλει θέμα Ήλιδας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να βρει νέο ρόλο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ:
1. Το Μουσείο της Ήλιδας, παραμένει ανεκμετάλλευτο. ΄Ερημο, χωρίς τον πρέποντα περιβάλλοντα χώρο, χωρίς διεθνή προβολή, χωρίς προσωπικό, χωρίς σήμανση, χωρίς αξιοπρεπή οδική πρόσβαση.
2. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας, μοιάζει έρημος τόπος. Το ανασκαφικό έργο, έχει σταματήσει. Δεν έφερε το θέμα ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έκανε ούτε μια κινητοποίηση ή σύσκεψη θεσμικού μετώπου. Δεν έχει στείλει ούτε μια αλληλογραφία, έτσι, για τα μάτια του κόσμου.
3. Η οδική παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου και η ενοποίησή του παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός.
4. Τα χωριά μας, γύρω από την Ήλιδα, τα οποία σε οποιοδήποτε πολιτισμένο μέρος του κόσμου θα έπρεπε να ζουν μόνο από αυτόν, είναι εγκαταλειμμένα.
5. Εκατομμύρια τουρίστες φθάνουν με κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο και επισκέπτονται την Ολυμπία αγνοώντας την Ήλιδα, η οποία θα μπορούσε -άνετα- να προσελκύει το ένα τρίτο του συνόλου τους, φέρνοντας εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δήμου, υπέρ του ανασκαφικού έργου και στους δημότες μέσα από την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.
6. Το Φεστιβάλ Ήλιδας βρίσκεται σε πλήρη συρρίκνωση, αδυνατώντας να αποτελέσει τον Διεθνή πρεσβευτή του Δήμου.

«Είναι αργά για δάκρυα» και μάλιστα «κροκοδείλια» από την πλευρά Λυμπέρη. Εφόσον απέτυχε να μεταπηδήσει στην επόμενη φιλοδοξία του που ήταν η Περιφέρεια, γύρισε στον Δήμο που θεωρεί δεδομένο και «του χεριού του».
Θα λάβει την απάντηση στις 18 Μαΐου από τους Δημότες, με τους οποίους επικοινωνεί μόνο μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων. Γιατί, αν επικοινωνούσε από κοντά, θα καταλάβαινε ότι ο κύκλος του έκλεισε.
Ο πήχυς, δεν μπορεί να μπει ψηλά από πολιτικούς που βρίσκονται σε φάση βίαιης προσγείωσης στην πραγματικότητα.
Ας διασώσει την αξιοπρέπειά του, αποφεύγοντας θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή που επιχειρεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν είχε και δεν θα αποκτήσει σχέση με την Ήλιδα.
Η παράταξή μας, είναι η μόνη που διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό και πολιτιστικό όραμα και σχέδιο για την Αρχαία Ήλιδα και για τη σύγχρονη Ήλιδα.
Πρόγραμμα που θα γίνει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης τις επόμενες μέρες.
Ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας, τον οποίο θα αναδείξει ο λαός με την ψήφο του, θα γνωρίζει τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει και ΔΕΝ θα γίνει ως Δήμαρχος, ένας νέος Λυμπέρης. Θα είναι, ο Δήμαρχος της ομαδικότητας , της Δημοκρατικότητας , της συνεργασίας και της συνέπειας λόγων και έργων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΡΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά
20.03.14 15:27
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά
Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Ο κ Κοτζιάς τόνισε τα εξής :
« Οι δημοτικές εκλογές του Μάη, οι πιο κρίσιμες ίσως εκλογές, με την χώρα μας σε μια πολύπλευρη κρίση, μας βρίσκουν αντιμέτωπους με πολλά καινούργια ζητήματα. Η κρίση του κεντρικού πολιτικού μας συστήματος δεν πρέπει να μεταφερθεί και να θολώσει τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουμε με ευθύνη για τον τόπο μας.
Είμαστε σήμερα εδώ όπως βλέπετε και παρά τα όσα ακούστηκαν, όλοι μαζί, όπως ήμασταν από την αρχή. Αντέξαμε στα δύσκολα, στις αναποδιές και τα προβλήματα. Με πολλή δουλειά, εντιμότητα, χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και καθαρή συνείδηση.
Η συνεχής παρουσία μου, αλλά και των συνεργατών μου, στην τοπική αυτοδιοίκηση, μας έχει εμπλουτίσει με πολύτιμη και ουσιαστική εμπειρία στην αντιμετώπιση, την διαχείριση και τις λύσεις των προβλημάτων του δήμου μας.
Με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτουμε έχουμε πια διαμορφώσει για το Δήμο μας το πλαίσιο για να προχωρήσουμε.
Στα χωριά, που επισκέπτομαι τακτικά, ακούμε τις αγωνίες και τα προβλήματα του κόσμου, αλλά ακούμε και πολλά καλά λόγια, ακόμη και από ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν την προηγούμενη φορά.
Αυτή η θετική αντιμετώπιση από τον κόσμο, παρόλα τα παράπονα που δικαιολογημένα έχει, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζει και με ευθύνη για το αύριο. Ένα αύριο στο οποίο εμείς λέμε ότι χωράνε όλοι και δεν αποκλείουμε κανέναν.
Εξάλλου, αυτά τα τρία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε ως δημοτική αρχή όλων των κατοίκων του Δήμου και όχι μόνο εκείνων που μας ψήφισαν και έτσι θα συνεχίσουμε.
Γι’ αυτό και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος και πάλι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Γιατί ποτέ στην μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν λιποτάκτησα στα δύσκολα.
Γιατί ποτέ δεν είδα τον δήμο ως λάφυρο για προσωπικά οφέλη, ούτε ως ευκαιριακό σκαλοπάτι για άλλες φιλοδοξίες...
H O.E.B.E. Ηλείας για την κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου
20.03.14 12:42
H O.E.B.E. Ηλείας για την κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου
Η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μέλη της, μεταξύ αυτών και η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης, στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας, της υπερφορολόγησης, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και του ανορθολογισμού που συνεχίζεται με την ίδια ένταση, οδηγώντας σε περισσότερα λουκέτα και περαιτέρω εξαθλίωση την κοινωνία μας και τον μικρομεσαίο επαγγελματία.
Είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για μια σειρά φλεγόντων θεμάτων, τα οποία πρέπει επιτέλους να ληφθούν υπόψη από την Κυβέρνηση.
Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:00. Προκειμένου η συγκέντρωση να είναι μαζική με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων, η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας θα μισθώσει λεωφορείο προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των συναδέλφων στην Αθήνα.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου και να μεταβούν με το μισθωμένο λεωφορείο της Ο.Ε.Β.Ε. Νομού Ηλείας στην Αθήνα, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στα τηλέφωνα: 2622022502 και 6948278986.
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας του Γιάννη Λυμπέρη
20.03.14 11:29
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας του Γιάννη Λυμπέρη
Αντωνάτος Αθανάσιος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Αντωνόπουλος Ιωάννης (Νάκος), ελεύθερος επαγγελματίας
Αρβανίτης Αριστείδης, Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α., τ. Αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Ηλείας, μέλος ΠΟΑΣΥ
Βασιλόπουλος Θεοδόσης, έμπορος λαϊκών αγορών
Γιαννόπουλος Παναγιώτης, δικηγόρος
Δούλος Διονύσιος, ελεύθερος επαγγελματίας
Ζαφειροπούλου Ελπινίκη, δικηγόρος
Ζαχαρόπουλος Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Ήλιδας, Πρόεδρος Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Αμαλιάδας
Ζωγράφος Ανδρέας, υπάλληλος Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Ηλιόπουλος Θεόδωρος, αγρότης
Θεοδωρόπουλος Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας
Καμαρινός Κώστας, συνταξιούχος οδηγός Ιντερμπετόν
Καφύρα Δέσποινα, οικιακά
Κλειδέρης Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, εκπαιδευτικός, Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Σιμόπουλου
Κοκκαλιάρη Νίκη, περιφερειακή σύμβουλος, τ. Αντιδήμαρχος Αμαλιάδας, πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν.Ηλείας, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος ΤΑΣ Πύργου
Κορδουνούρης Ανδρέας, οικονομολόγος
Κολέτσης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος
Κωνσταντινόπουλος Διονύσιος, καθηγητής Πληροφορικής 2ου Λυκείου Αμαλιάδας
Λάβδα-Πατσού Βασιλική, τ. προϊσταμένη Τμημ. Παρ. Συντάξεων ΙΚΑ Αμαλιάδας, γραμματέας δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ήλιδας
Λιόσης Απόστολος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, τ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, δικηγόρος
Μάσσαλας Μάριος, εκπαιδευτικός χημικός 1ου Λυκείου Αμαλιάδας
Μπακέλλας Γιώργος, χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Μπεράτης Θεόδωρος, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Μηχανολογίας, τεχνικός υπάλληλος ΟΤΕ
Νοταράς Σταύρος, καρδιολόγος, Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Αμαλιάδας
Ντάνασης Χαράλαμπος, δημοτικός σύμβουλος, τραπεζικός υπάλληλος
Ξένου-Οικονόμου Μαρία, βοηθός μικροβιολόγου
Πάλλα-Χρονοπούλου Εύη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τ. Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης
Παναγιωτάρας Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Ήλιδας, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροής Α/θμιας Εκπ/σης, δάσκαλος
Παπαδάτος Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Παρασκευόπουλος Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», εκπαιδευτικός ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ
Παρρά Νάντια, ιδιωτική υπάλληλος
Πατρινός Αντώνης, δικηγόρος
Προκόπης Διονύσιος, π. Πρόεδρος Τ.Κ. Δάφνης, αγρότης
Προκόπης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, συνταξιούχος αστυνομικός
Ραμπαβίλας Νέστορας, αυτοκινητιστής
Τάγιου Μαρία-Αφροδίτη, δημοτική σύμβουλος Ήλιδας, Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης, διαιτολόγος-διατροφολόγος, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ν.Ηλείας
Τράπαλη Βασιλική, καθηγήτρια MsEd, χημικός, ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίων Μέσης Εκπ/σης Αμαλιάδας-Γαστούνης
Τσάμη Γεωργία, ελεύθερη επαγγελματίας
Τσιρώνης Γιάννης, Πλωτάρχης Λ.Σ. ε.α., π. Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς-Ιθάκης-Ζακύνθου-Ηλείας, π. Λιμενάρχης Παλουκίου
Φιλοπούλου Σοφία, αστυνομικός
Χάρβαλου Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης
Χριστόπουλος Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, εκπαιδευτικός, Υποδιευθυντής 1ου Λυκείου Αμαλιάδας
Χριστοφόρου Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Ήλιδας, επιχειρηματίας
Τριήμερη επίσκεψη στην Ηλεία από την Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Αθηνών
20.03.14 9:26
Τριήμερη επίσκεψη στην Ηλεία από την Ελληνική  Περιηγητική Λέσχη Αθηνών
Μετά από πρόσκληση του Φυσιολατρικού - Οικολογικού Συλλόγου «Επτάλοφος» θα επισκεφθεί στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2014 την ηλειακή ολυμπιακή γη η Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Αθηνών, με αρχηγό τον εθελοντή πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Φυσιολατρικός - Οικολογικός Σύλλογος Επτάλοφος και το Ινστιτούτο Ολυμπισμού.
Το πρόγραμμα έχει ως έξης:
1η ημέρα Σάββατο Μαρτίου 2014:
Αναχώρηση ώρα 7:00 π.μ. από την Αθήνα. Άφιξη περίπου στις 12:00 το μεσημέρι στο Κάστρο Κυλλήνης.
Επίσκεψη στο Κάστρο Χλεμούτσι. Πεζοπορία μια ώρας ξυπόλυτοι στην αμμουδιά της Χρυσής Ακτής και στη συνέχεια ιαματικό λουτρό στα Λουτρά της Κυλλήνης.
Στις 5:00 μ.μ. περίπου φαγητό, γλέντι, χορός στην πανέμορφη Κουρούτα.
Στη συνέχεια άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία όπου και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
2η ημέρα Κυριακή 23 Μαρτίου 2014:
Αναχώρηση από Αρχαία Ολυμπία στις 7:00 το πρωί. Άφιξη στο οροπέδιο Φολόης, στο Γούμερο στις 10:00 το πρωί. Πεζοπορία 3-4 ώρες σε τμήμα της ορεινής διαδρομής Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία, από Γούμερο προς Αρχαία Ολυμπία που περνάει από τα χωριά (Γούμερο, Χελιδόνι, Κλάδεο, Μάγειρα, Κοσκινά, Αρχαία Ολυμπία ), στη διαδρομή θα γίνει επίσκεψη στην αναγεννημένη αρχαία ελιά 3.500 ετών, στα επτά ζωνάρια, στην μονή Ασκητή, στους μυκηναϊκούς τάφους κ.α.
Επίσης θα γίνει επίσκεψη στην παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Γούμερο στη συνέχεια φαγητό χορός και γλέντι.
3η ημέρα Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 θα επισκεφθούν την αρχαία Ολυμπία, αρχαιολογικούς χώρους και επιστροφή τις απογευματινές ώρες για Αθήνα!
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Τα χωριά θα κρίνουν τις εκλογές
19.03.14 21:19
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Τα χωριά θα κρίνουν τις εκλογές
Αν μελετήσουμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών θα παρατηρήσουμε πως ο Λυμπέρης είχε πολύ μεγάλη απώλεια σε αριθμό ψήφων στην πόλη της Αμαλιάδας.
Την απώλεια όμως αυτή όχι μόνο την αντιστάθμισε, αλλά και την υπερκάλυψε με την υπεροχή του στα χωριά!
Σε ποια χωριά όμως;
Σε αυτά που δεν είχαν καταφέρει μέχρι τώρα οι αντίπαλοί του να συγκροτήσουν αξιόλογο τοπικό συνδυασμό ή και καθόλου συνδυασμό!
Σε όσα χωριά οι αντίπαλοί του είχαν πλήρες κι αξιόλογο ψηφοδέλτιο ο Λυμπέρης όχι μόνο είχε μεγάλες απώλειες ψήφων αλλά και σημαντικές ήττες!
Θυμηθείτε μόνο πως όπου η Γκουβίτσα, και παλαιότερα ο Μανωλόπουλος, είχαν αξιόλογα ψηφοδέλτια ο Λυμπέρης ερχόταν δεύτερος και ...καταϊδρωμένος.
Αυτή είναι και η σημαντικότερη παράμετρος που θα κρίνει τον νικητή των εκλογών στο Δήμο Ήλιδας.
Αν έστω ένας εκ των υπολοίπων υποψηφίων συγκροτήσει πλήρη ψηφοδέλτια στα χωριά θα είναι και ο νικητής των δημοτικών εκλογών!
[ΕΝτυπώσεις από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί Ρομά που είχαν ληστέψει χθες ηλικιωμένο στον Πύργο
19.03.14 18:05
Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί Ρομά που είχαν ληστέψει χθες ηλικιωμένο στον Πύργο
Συνελήφθησαν, χθες (18-3-2014) το μεσημέρι, στο Πύργο, μετά την άμεση
κινητοποίηση Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις
ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 20, 18 και 28 αντίστοιχα, καθώς και ακόμα τρεις ανήλικες ηλικίας 16, 14 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τρεις ακόμα ημεδαποί ηλικίας 16, 13 και 12 ετών τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα χθες (18-3-2014) το πρωί, 87χρονος ημεδαπός κινούμενος με το ποδήλατο του, στον Πύργο, δέχτηκε επίθεση από εννέα δράστες, οι οποίοι αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Για την εξιχνίαση της ληστεία και την ανεύρεση των δραστών αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένες αναζητήσεις στην περιοχή, του Πύργου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των έξι δραστών και τη σύλληψη τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.
Οι νέες υποψηφιότητες του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου
19.03.14 16:33
Οι νέες υποψηφιότητες του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου
Τέσσερις ακόμα γυναίκες ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι οποίες θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ»
Πρόκειται για την κομμώτρια Νοταρά Θεοδώρα, την άνεργη Καφύρα - Δημοπούλου Καλλιόπη (Πίτσα), την έμπορο Κανελλοπούλου Φωτεινή και την οικοκυρά Κυριακοπούλου - Παναγοπούλου Σωτηρία.
Ο Μιχάλης Κατρίνης Πρόεδρος στο ΟΚΑΝΑ
19.03.14 15:56
Ο Μιχάλης Κατρίνης Πρόεδρος στο ΟΚΑΝΑ
Την τοποθέτηση του πρώην Βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ ενέκρινε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «παρών» ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή), μετά από εισήγηση της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή.
Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο ρόλος του Οργανισμού και να μην περιορίζεται στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, καθώς υπάρχουν και άλλες εξαρτήσεις (αλκοολισμός, τζόγος, χάπια κλπ), που προκαλούν εξίσου και μεγαλύτερες συνέπειες.
Ο νέος Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είναι πρώην βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Επίσκεψη Λυμπέρη στο ΤΕΙ Αμαλιάδας
19.03.14 15:17
Επίσκεψη Λυμπέρη στο ΤΕΙ Αμαλιάδας
Το ΤΕΙ Αμαλιάδας έχει επισκεφθεί αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, μαζί με τους συνεργάτες του και δημοσιογραφική κάλυψη.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η προβολή του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Γεωπονίας ως έργο της Δημοτικής Αρχής.
Για να δημιουργηθεί το ένα τμήμα Γεωπονίας ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, καταργήθηκαν διαδοχικά τα δύο τμήματα Εμπορίας - Διαφήμισης και Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, που ήδη λειτουργούσαν επί χρόνια με συνέπεια να εγκαταλείψουν την πόλη εκατοντάδες φοιτητές.
Ποδηλατική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία
19.03.14 15:05
Ποδηλατική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία
Οι Φίλοι Ποδηλάτου Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνουν ποδηλατική διαδρομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:00 το πρωί από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65