ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Εκδήλωση από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Απανταχού Δουκιωτών
11.03.15 5:37
Εκδήλωση από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Απανταχού Δουκιωτών
Μετά και την τελευταία επιτυχημένη καλοκαιρινή εκδήλωση, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», ανανεώνει το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μία εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00 στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ “Πες το κι έγινε” στο Χαϊδάρι (Στρατάρχη Καραϊσκάκη 17 – Πλατεία Ηρώων).
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του συλλόγου κα. Κανελλοπούλου Γεωργία στο τηλέφωνο 6944500848.
Προβολή Ορειβατικής Ταινίας "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ"
11.03.15 4:49
Προβολή Ορειβατικής Ταινίας
Η προβολή της ορειβατικής ταινίας "ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ" θα γίνει στα Γραφεία - Πίστα Αναρρίχησης της Αναριχητικής - Ορειβατικής Λέσχης Πύργου σήμερα Τετάρτη και ώρα 10:00 το βράδυ.
Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα της Λέσχης στην οδό Κανδιλιέρη (Απέναντι απ'το παρκάκι στο Παλιό Νοσοκομείο)με δωρεάν για το κοινό είσοδο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Λ.Τ. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
10.03.15 11:58
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Λ.Τ. ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09.03.2015 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα η δεύτερη συνάντηση με τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδα Βαρουξή , παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων , με αποκλειστικό θέμα την εξέταση της πορείας υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων στο χερσαίο χώρο του λιμένα Κατακόλου.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι παράμετροι και οι διαδικασίες για την ταχεία και αποτελεσματική ωρίμανση του σχεδιασμού , έτσι ώστε τα έργα του Λιμένα Κατακόλου να αποτελέσουν τον προπομπό των δημοπρατήσεων κατά την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου τόνισε την σημασία των έργων στην νέα αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα και την βούληση να μην χαθεί χρόνος και πόροι που θα καταστήσουν το Λιμάνι Κατακόλου πυλώνα και μοχλό τουριστικής αναβάθμισης της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηλείας.
Ο κος Περιφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε την σημασία του Κατακόλου στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και επεσήμανε ότι θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών (των ήδη ενταγμένων έργων στο νέο ΕΣΠΑ), έτσι ώστε πολύ σύντομα το «όραμα αυτό» , όπως επί λέξει ανεφερε , να φτάσει στην ολοκλήρωση του!
Ο κ. Βαρουξής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Κατσιφάρα για το ενδιαφέρον και την στήριξη του , για την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου του νέου συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός λιμένα με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα του τουρισμού.
Ηλειακές συμμετοχές στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
10.03.15 11:53
Ηλειακές συμμετοχές στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλείας κ.κ. Τάκης Τσιλιμίγκρας και Κώστας Γκογκάκης.
Στη φωτογραφία στη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών βράβευσε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
10.03.15 9:43
Η Εταιρεία Λογοτεχνών βράβευσε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
Η Εταιρεία Λογοτεχνών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών της Δευτέρας, γιόρτασε χτες το βράδυ , με τη συμμετοχή φιλοτέχνων και λογοτεχνών την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της. Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του προέδρου της Εταιρείας, Λεωνίδα Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη καθιέρωση και το νόημα τής γιορτής και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ποίησης και πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ. Έπειτα, κλήθηκαν διακριθέντες, να παραλάβουν τα τιμητικά βραβεία της συμμετοχής και της διάκρισής τους στο Ζ΄ Διαγωνισμό Ποίησης, που είχε προκηρύξει η Εταιρεία μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και πρωτότυπου κι ευρηματικού ρεπορτάζ. Επίσης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, ανακοίνωσε τη νέα προκήρυξη του Η΄ λογοτεχνικού διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος καθώς και πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ για το έτος 2015.
Αμέσως μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, η ηθοποιός και καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βάσω Σακελλάρη, απήγγειλε ποιήματα των ποιητών Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη και Κωστή Παλαμά.
Ακολούθως, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και κλήθηκαν οι διακριθέντες να παραλάβουν τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα καθώς και μια σειρά βιβλίων προσφορά μελών της Εταιρείας και ένα τριαντάφυλλο.Tα βραβεία έλαβαν οι κάτωθι:
Στην κατηγορία των Γυμνασίων,
Το Α΄ Βραβείο στην Αγγελική Αλεξοπούλου, μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας για το ποίημα της με τίτλο: «ΡΟΛΟΣ ».
To Β΄ Βραβείο στη Φωτεινή-Ηλέκτρα Χριστακοπούλου, μαθήτρια του 18ου Γυμνασίου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΗΛΩ» για το ποίημα της με τίτλο: « ΣΤΑΧΤΕΣ»
Το Γ΄ Βραβείο στη Μαρινέλα Λάλαϊ, μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος με το ψευδώνυμο «ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ » για το ποίημα της με τίτλο: «ΜΥΘΟΣ»
Στην κατηγορία Λυκείων
Το Α΄ Βραβείο στην Αμαλία Ναστούλη, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» για το ποίημα της με τίτλο : «ΟΙ ΚΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Το Β΄ Βραβείο στην Καλλιόπη(Πίτσα) Δημοπούλου, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «ΧΡΥΣΩ» για το ποίημα της με τίτλο: «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ»,
Το Γ΄ Βραβείο στη Κατερίνα Ρόδη, μαθήτρια του Α΄ Λυκείου Πατρών με το ψευδώνυμο «ΚΑΡΟΛ» για το ποίημα της με τίτλο: «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».
Το βραβείο του διαγωνισμού πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ απονεμήθηκε, στο Δημοσιογράφο Θεόδωρο Λάμπρο, συντάκτη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» Πύργου Ηλείας, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο «ΚΡΥΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»(Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο).
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Λεωνίδας Μαργαρίτης, Μαρία Καρέλα, Σταύρος Ιντζεγιάννης, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας τα ποιήματα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, θα αναρτηθούν τιμητικά, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κύριος ομιλητής της βραδιάς Ποιητής και Δημοσιογράφος, Σταύρος Ιντζεγιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Τι είναι ποίηση», ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία της ποίησης τόσο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και μετά την απελευθέρωση της χώρας, μέχρι τις μέρες μας.
Η ομιλία του κ.Ιντζεγιάννη, διανθίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων αξέχαστων δημιουργών, τόσο από τον ίδιο τον ομιλητή, όσο και από την ηθοποιό Βάσω Σακελλάρη.
Μετά την κυρίως ομιλία, ακολούθησαν απαγγελίες των βραβευθέντων ποιημάτων από τις ίδιες τις ποιήτριες, οι οποίες τα απέδωσαν με ιδιαίτερο τόνο και συγκίνηση.
Ήταν πράγματι μια βραδιά, που άφησε άριστες εντυπώσεις.
Συνελήφθη στον Πύργο για κατοχή λαθραίου καπνού
10.03.15 9:41
Συνελήφθη στον Πύργο για κατοχή λαθραίου καπνού
Χθες το μεσημέρι, στο Πύργο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 37χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (695) γραμμάρια λαθραίου καπνού και ένα μεταλλικό ξίφος (65) εκατοστών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας
10.03.15 8:30
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Συνεδρίασε στις 8 Μαρτίου 2015 στο Μεσολόγγι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η ανάκληση από το αξίωμα του Προέδρου κ. Βασιλείου Παγώνη.
Μετά την αναδιάρθρωση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέχει ο κ. Γεώργιος Μαραγκός, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
10.03.15 7:57
Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προκηρύχθηκαν εξετάσεις της Α΄ περιόδου 2015 για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στην αίθουσα εξετάσεων της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηλείας την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 1:00 μ.μ.
Όσοι επιθυµούν να λάβουν µέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση µε πλήρη δικαιολογητικά στην Υπηρεσία µέχρι και τη ∆ευτέρα 30 Μαρτίου 2015.
Η εξέταση θα γίνει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ερωτηµατολόγια πολλαπλών επιλογών.
Οι υποψήφιοι για να τους επιτραπεί η συµµετοχή τους στις εξετάσεις θα επιδεικνύουν στην επιτροπή την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους.
Σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
10.03.15 6:27
Σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου: «Bελτίωση βατότητας - οδική ασφάλεια στην τοπική κοινότητα Χαριάς Δήμου Πύργου»
- Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης από το Δήμο Πηνειού
- Διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου: «Bελτίωση βατότητας δρόμου στην περιοχή ¨Ρουπάκι¨ Τ.Κ Ξηροχωρίου Δήμου Ζαχάρως»
- Βραδιά ντοκιμαντέρ από τη Μικρή Ακαδημία Αμαλιάδας
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Χαβαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου - Θέρμου
- Ομιλία με θέμα: «Από την αστρική σκόνη, την νοημοσύνη και τις θετικές επιστήμες» του αστροφυσικού Καθηγητή Διονύση Σιμόπουλου, Διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ
10.03.15 4:46
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ
Όλοι οι άλλοι,μας χόρτασαν λόγια και κινούνται στα ίδια ρηχά νερά των υποσχέσεων και κατάφεραν να κάνουν το ΔΗΜΟ μας μιά απέραντη χωματερή,
και παράλληλα να τον χρεοκωπήσουν.
Εμείς διαφέρουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις.
Σας γνωρίζουμε δύο(2) καταγγελίες στην εισαγγελία του Πύργου,που έχουν ήδη κατατεθεί και αυτό είναι μόνο η αρχή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του Μιχαλακόπουλου Χαράλαμπου του Βασιλείου, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΉΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, Επικεφαλής του συνδυασμού <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>,
ΚΑΤΑ Της διοίκησης του ΝΠΔΔ του Δήμου Πύργου της <Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Πύργου> προηγούμενης Δημ.αρχής του κ.Παρασκευόπουλου.(τέως Δήμαρχος επί 8ετία) Κύριε’-α Εισαγγελέα, στο Δημ.συμβούλιο στις 23’-1’-15, το θέμα 18 αφορούσε τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ <Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Πύργου> και ένταξή του στην οργανωτική’-διοικητική και υπηρεσιακή δομή του δήμου. Η εισήγηση του Δήμαρχου, επιβεβαίωσε αυτό που όλη η κοινωνία ξέρει εδώ και καιρό, δηλαδή ότι υπήρχε τρομερή κακοδιαχείριση ,ειδικά στο τμήμα του πολιτιστικού. Συγκεκριμένα ο νυν Δήμαρχος παραδέχεται ότι υπάρχει έλλειμμα τουλάχιστον 400.000 και ζητά την κατάργηση του και οι δαπάνες να βαρύνουν τον τρέχοντα προϋπολογισμό. Η κοινωνία βοά ότι υπάρχουν άτομα που ενώ άφησαν τέτοιο χάλι, αυτοί ζούνε μια χαρά και μάλιστα πολιτεύονται και ως(υποψήφιοι) Βουλευτές!! Όλοι μιλούν για 60!! απλήρωτα ενοίκια στο χορευτικό(και <τρέχουν>!!), για απλήρωτους δασκάλους κλπ , για αμφιβολία ύπαρξης του συνόλου του ανεκτίμητου υλικού(φορεσιές, πίνακες κλπ), ενώ οι πολίτες πλήρωναν κανονικά την αρχή του έτους την συνδρομή τους, και οι εκδηλώσεις είχαν πάντα χορηγούς το Δήμο ή το Λιμ.Ταμείο (τουλάχιστον). Επειδή όλα αυτά είναι κοινά μυστικά, σε όποιον ασχολείται, έστω και λίγο με τα κοινά, ζητήσαμε από τον κ.Λιατσή να αποδώσει ευθύνες και να μην μετακυλήσει το χρέος στα δημ.τέλη. Μισό εκατομμύριο τουλάχιστον δεν μπορεί να χάθηκε έτσι!!! Εγώ,ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, έχοντας ακούσει όλα αυτά, είχα ζητήσει από την 8’-10’-14 με αίτησή μου(43611) στο Δήμο μια απογραφή από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ όργανο σε δύο τομείς: Το Πολιτιστικό και την Πολ.προστασία.(ακόμα περιμένω απάντηση!) Συν/να σας επισυνάπτω τα κάτωθι: 1.θέματα δημ.συμβουλίου με αριθμ.πρωτ 2212 της 23’-1’-15 2.εισήγηση Δημάρχου 18ου θέματος. 3.αίτησή μου με αριθμ.43611 της 8’-10’-14 Με τιμή: Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ: Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος του Βασιλείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Του Μιχαλακόπουλου Χαράλαμπου του Βασιλείου, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΉΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, Επικεφαλής του συνδυασμού <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>,
ΚΑΤΑ
Tης ΟΙΚ.Υπηρεσίας του Δήμου μας, της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου μας καθώς και κατά κάθε αντίστοιχου Αντιδήμαρχου που ήταν υπεύθυνος για τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο και την είσπραξη δημοσίου χρήματος από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα κλπ) κατά την περίοδο 2007’-2014

Κύριε’-α Εισαγγελέα , όπως θα καταλάβατε και από το θέμα και όπως μπορείτε να δείτε στα συν/να έγγραφα, που θα σας δώσω από την αλληλογραφία μου με τις υπηρεσίες, ο Δήμος Πύργου παρόλο που μεγάλωσε λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και ενώ έχει πλήθος καταστημάτων και πλατείες’-πεζόδρομους’-λιμάνι κλπ παρουσιάζει μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΤΩΤΙΚΗ τάση στις εν λόγω εισπράξεις( και σε μερικούς πίνακες υπάρχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ!!!). Υπάρχει φόβος λοιπόν ότι κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους και κάποιοι προϊστάμενοί τους δεν τους έλεγξαν(κατ ελάχιστο). Επίσης προκαλεί απορία σε όλους μας ,εάν κατά την εκλογική χρονιά έπραξαν όλοι το καθήκον τους, ή εάν <στελεχώθηκαν> συνδυασμοί με <αμελείς> ή <κακοπληρωτές>. Εγώ πάντως δεν έμεινα ήσυχος από τα στοιχεία που πήρα(το αντίθετο μάλιστα συνέβη), καθώς ΠΟΤΕ δεν πήρα απάντηση για την απώλεια εσόδων και για το ποιος φταίει γι αυτό!
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται στο Δήμο μας και χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… και ποτέ δεν φταίει κανείς!
Συν/να σας επισυνάπτω τα κάτωθι:
1.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 41972 της 29’-9’-14
2.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ.43271 της 6’-10’-14
3.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 43604 της 8’-10’-14
4.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ. 43604? της 21’-10’-14
5.αίτησή μου με αρ. πρωτ. 46379 της 24’-10’-14
6.απάντηση από ΔΙΕΥΘ.ΟΙΚ.ΥΠ με αρ.46379 της 4’-10’-14???
7.πρόσφατο δημοσίευμα σε ενημερωτικό διαδικτυακό ΜΠΛΟΚ
Με τιμή:
Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ: Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος του Βασιλείου
Η Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη για τα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας
09.03.15 20:31
Η Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη για τα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας
Σύμφωνα με σημερινή (9-3-2015) ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Διευθυντή των ΕΛΤΑ κ. Λεπενιώτη, για το ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα και την λειτουργία ιδιωτικού πρακτορείου, δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος του εν λόγω καταστήματος, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξει ιδιωτικό πρακτορείο σε 800 μέτρα απόσταση (στο άλλο άκρο της πόλης) από το υφιστάμενο κατάστημα των ΕΛΤΑ για το λόγο ότι επειδή υπάρχει μόνο μία υπάλληλος η οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει στο ακέραιο τις απαιτούμενες εργασίες και από την άλλη τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να προσλάβουν τον αναγκαίο δεύτερο υπάλληλο θα δρομολογήσουν και τη λειτουργία του ιδιωτικού πρακτορείου. Η υπάλληλος που εργάζεται στα ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα δεν έχει δηλώσει διάθεση μετακίνησής της και δεν βρίσκεται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης ώστε να υπάρχει κίνδυνος άμεσης αποχώρησής της από το κατάστημα. Τα παραπάνω, όπως προανέφερα, συνιστούν ενημέρωση και όχι ότι οφείλουμε να εφησυχάσουμε για το εν λόγω ζήτημα. Μας ενημέρωσε επίσης ότι ο κ. Μελαχροινός (πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος των ΕλΤΑ) έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον Εμπορικό Σύλλογο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Για το εν λόγω ζήτημα ενημέρωσα και την Γραμματεία Μεταφορών του Υπ. Υποδομών, αλλά και εν γένει για τον κίνδυνο υποβάθμισης των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, ώστε να γνωρίζουμε ολοκληρωμένα τη θέση της νέας πολιτικής ηγεσίας γύρω από αυτό το ζήτημα.
Λαμπρός ο εορτασμός στην Ανδραβίδα για τους Αγίους Πανάγο και Χρίστο
09.03.15 20:00
Λαμπρός ο εορτασμός στην Ανδραβίδα για τους Αγίους Πανάγο και Χρίστο
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα στην Ανδραβίδα, η μνήμη των Αγίων Χρίστου και Πανάγου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου, με την συμμετοχή ιερέων της πόλης μας και της γύρω περιοχής, πλήθους πιστών, μαθητών κι εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Άγιος Πανάγος καταγόταν από τη Γαστούνη, όπου εκεί μαρτύρησε κι ετάφη.
Ο Αγιος Χρήστος καταγόταν από την Ανδραβίδα. Ήταν ιερέας είχε δύο παιδιά και προερχόταν από χριστιανούς γονείς. Το 1715 όταν η Πελοπόννησος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, δεν αρνήθηκε το Χριστό, όπως του ζητήθηκε. Τότε ο Τούρκος διοικητής Μουράτ διέταξε να το σκοτώσουν και αποκεφαλίστηκε στις 9 Μαρτίου του 1716. Ετάφη στον τάφο του Αγίου Πανάγου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαστούνης.
Πρόγραμμα διατροφικής αξίας των φρούτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
09.03.15 16:34
Πρόγραμμα διατροφικής αξίας των φρούτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών:
Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής με βάση την εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/3/2015 στο σχολείο μας πρόγραμμα για την υψηλή διατροφική αξία των φρούτων το οποίο παρουσιάστηκε από τη διατροφολόγο κ. Χριστοπούλου.Εκτός από την παρουσίαση έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν απορίες των παιδιών σχετικά με τα φρούτα και τη χρησιμότητά τους. Στο τέλος κάθε παιδί πήρε δωρεάν ένα φρούτο (μπανάνα).
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
09.03.15 16:21
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας
Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Βασικό θέμα συζήτησης θά είναιη συμπλήρωση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2015.
Συμμετοχή της Ηλείας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
09.03.15 10:25
Συμμετοχή της Ηλείας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
Σε ιδιαίτερα θερμό, θετικό και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στα Ιωάννινα η τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.).
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν μέλη από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι από την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσπρωτίας, ενώ μηνύματα στήριξης απέστειλαν πολλά μέλη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω κωλύματος.
Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης έγινε η επικύρωση του Οικονομικού απολογισμού και του απολογισμού πεπραγμένων του 2014, επισημάνθηκαν οι οικονομικές ανάγκες και οι δυνατότητες της Ένωσης για το επόμενο έτος, καθώς και ο προϋπολογισμός έτους 2015.
Στη συνέχεια υπήρξε παρουσίαση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ε.Ν.Α. των θεμάτων που στοχεύουν στο επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και τις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει για επίλυση χρόνιων θεμάτων που  απασχολούν τους αγρότες.
Στον προγραμματισμό δράσεων για το 2015 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Αίτηση εγγραφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA).
Ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες για την εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π.
2ο Φεστιβάλ «καρποί της Γης», Ηλεία
Ετήσιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Χαλκιδική στα τέλη Αυγούστου
Ημερίδες για αγροτικά θέματα
Επισκέψεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη
Συνεργασία με νέους αγρότες της Κύπρου και Μολδαβίας
Συμμετοχή της Π.Ε.Ν.Α. στο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015.
Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και το Δίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής για αυτοδύναμες τοπικές κοινωνίες
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους, για πολλά θέματα που απασχολούν τους νέους αγρότες. Παράλληλα ο πρόεδρος υπενθύμισε την δέσμευσή του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΝΑ ότι είναι ανοικτό σε κάθε διάλογο και συζήτηση με όλα τα μέλη και μη μέλη του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για όλα τα θέματα που τα αφορούν, αναμένοντας την κατάθεση των προτάσεων τους για τη διαμόρφωση από κοινού του διεκδικητικού πλαισίου.
Η Ένωση ευχαριστεί τα μέλη της για την στήριξή τους και την παρουσία τους στην Γενική μας Συνέλευση καθώς και την Δημοτική Ενότητα Περάματος για την διάθεση της αίθουσας Άννας Πετροχείλου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα
09.03.15 10:20
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα
Η οργάνωση ενός πλάνου δράσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και να συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς προς αυτό το σκοπό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, με τη συμμετοχή φορέων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της καταγραφής των ελλείψεων που υπάρχου,ν αλλά και η κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εθελοντική προσφορά αίματος.
«Θέλουμε και είναι επιτακτικό να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα της Πάτρας που είναι πρωτοπόρος στην εθελοντική αιμοδοσία, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην υπόλοιπη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος μας και είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι φορείς για να τον επιτύχουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαροκόπος τόνισε πως «η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η διαρκής επαφή και επικοινωνία όλων μας, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυτάρκεια σε αίμα».
Να επισημανθεί πως στο ετήσιο σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Από την Ηλεία συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Πανέτα, Διευθύντρια Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου και ο Λεωνίδας Ρούμπας, εκπρόσωπος του νεοσύστατου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμαλιάδας
Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας
09.03.15 6:26
Απονομή βραβείων σε μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών, γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μικρή εισήγηση - ομιλία για το νόημα της γιορτής από πρόεδρο της Εταιρείας Λεωνίδα Μαργαρίτη, που κατάγεται από τον Κόροιβο και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 7ου Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και του διαγωνισμού καλύτερου, πρωτότυπου και ευρηματικού τίτλου ρεπορτάζ εφημερίδων.
Θα ακολουθήσει κύρια ομιλία του βραδινού από τον ποιητή και Δημοσιογράφο Σταύρου Ιντζεγιάννη με θέμα: « Τι είναι ποίηση».
Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς ηθοποιούς και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων από τις ίδιες τις ποιήτριες.
Τέλος θα γίνει η επίδοση των βραβείων του 7ου ποιητικού διαγωνισμού και του διαγωνισμού ρεπορτάζ.
Από την Αμαλιάδα θα βραβευτούν οι:
Το Α΄ Βραβείο στην Αγγελική Αλεξοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα της με τίτλο: «Ρόλος».
Το Γ΄ Βραβείο στη Μαρινέλα Λάλαϊ μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος με το ψευδώνυμο «Ειμαρμένη» για το ποίημα της με τίτλο: «Μύθος»
Το Α΄ Βραβείο στην Αμαλία Ναστούλη μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Νέα Μελισάνθη» για το ποίημα της με τίτλο: «Οι κρίνοι της θάλασσας»
Το Β΄ Βραβείο στην Καλλιόπη (Πίτσα) Δημοπούλου μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αμαλιάδας με το ψευδώνυμο «Χρύσω» για το ποίημα της με τίτλο: «Ποτέ δεν ήξερα»
Οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας θα συνοδεύονται από τον καθηγητή τους κ. Γεώργιο Στασινόπουλο.
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
09.03.15 5:35
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας από το Δήμο Πηνειού
- Η Περιβαλλοντική Οµάδα του Γυμνασίου Χαβαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου - Θέρμου
Ομιλία στη Θεία Οικοδομή Αμαλιάδας
- Ανοικτή σύσκεψη στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τα σκουπίδια στον Πύργο
- Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στη μνήμη του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη θα δώσουν οι ομάδες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας και του ΠΣΑΠ στον Πύργο
Ανακοίνωση της Ανοικτής Συμπολιτείας Δήμου Πύργου
08.03.15 17:45
Ανακοίνωση της Ανοικτής Συμπολιτείας Δήμου Πύργου
Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Συμπολιτείας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στο γραφείο του στην Αθήνα.
Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παρευρέθησαν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, ήταν η αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου για το πιεστικό ζήτημα των απορριμμάτων στους δρόμους του Πύργου, και η παρουσίαση της πρότασης της Ανοιχτής Συμπολιτείας για να επιτευχθεί λύση, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του δημάρχου Πύργου να παρουσιάσει ένα σχέδιο επίλυσης του προβλήματος.
Η πρόταση της Ανοιχτής Συμπολιτείας ήταν, συνοπτικά, η εξής:
Άμεση έναρξη διαδικασιών για αδειοδότηση εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού για διαλογή στην πηγή, ώστε να πετύχουμε πολύ σύντομα δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θα παραχθούν στο εξής.
Στόχος του συστήματος αυτού θα είναι ο διαχωρισμός και η διαλογή των ανακυκλώσιμων στην πηγή (οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, δημόσιο), συγκέντρωση οργανικών για δημιουργία κομπόστ
και μονάδα μηχανικής διαλογής μικρής δυναμικότητας για τις υπόλοιπες ποσότητες που θα διατίθενται σύμμεικτες στους κάδους, μέχρι να πετύχουμε υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.
Στο μεσοδιάστημα, προτείνουμε για τα απορρίμματα που έχουν κατακλείσει τους δρόμους, αλλά και τα μελλοντικά που θα συσσωρευτούν ξανά, μέχρι τη λειτουργία του συστήματος της διαλογής στην πηγή, και της μονάδας μηχανικής διαλογής, να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και σχεδιασμός για τη διαχείριση που θα είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και την προστασία του περιβάλλοντος (μεταφορά σε νόμιμο ΧΥΤΑ, άλλου τύπου περιβαλλοντικά σύννομη προσωρινή διαχείριση).
Η Ανοιχτή Συμπολιτεία ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής, καθώς η δημοτική αρχή κινείται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, με σπασμωδικές κινήσεις και χωρίς να επιδιώκει να έχει στο πλευρό της όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τον λαό του Πύργου.
Υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, όχι μόνο για να καθαρίσουν οι δρόμοι του Πύργου, αλλά και να μην ξαναγεμίσουν σε λίγους μήνες.
Υποσχόμαστε να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε μία λύση, που δεν θα είναι προσωρινή και εκτονωτική της επείγουσας κατάστασης.
Για την υπέρβαση της αναξιοπιστίας στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να περάσει στα χέρια των πολιτών η υλοποίηση και ο έλεγχος της πρότασης μας.
Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου
08.03.15 13:55
Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Σκουροχωρίου
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκουροχωρίου γιορτάζει με ζωντανή μουσική σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8:30 μ.μ. στο "Κουτούκι του Ανδρέα και της Μάχης" που βρίσκεται στην πλατεία του Σκουροχωρίου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79