ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Στο πένθος η Αμαλιάδα και η Γαστούνη για τον Τάσο Σάκκο
12.03.14 21:12
Στο πένθος η Αμαλιάδα και η Γαστούνη για τον Τάσο Σάκκο
Στο πένθος έχει βυθιστεί όχι μόνο η Αμαλιάδα όπου διέμενε αλλά και η Γαστούνη όπου δραστηριοποιείτο επαγγελματικά για το θάνατο του 50χρονου Αρχιτέκτονα Αναστάσιου Σάκκου.
Ο αγαπητός σε όλους Τάσος, σύζυγος της Γιώτας Τρυφωνοπούλου και πατέρας ενός κοριτσιού ενάμιση έτους, βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, επί της Εθνικής Οδού, εξετράπη της πορείας του, κοντά στη Γαστούνη.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή.
Ευχαριστήριο του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών για την προβολή ντοκιμαντέρ
12.03.14 19:26
Ευχαριστήριο του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών για την προβολή ντοκιμαντέρ
Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους και κυρίως με τη θερμή συμμετοχή στη συζήτηση που ακολούθησε την 13η Βραδιά Ντοκιμαντέρ της Κινηματογραφικής Ομάδας του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών. Η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Βρωμοέλληνες» πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του χώρου της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.
Η ταινία επικεντρώθηκε στην ρατσιστική αντιμετώπιση των Ελλήνων μεταναστών από την τοπική κοινωνία στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα στην Αμερική. Παράλληλα η ταινία μας μετέφερε στο χωριό του Παλαιού Κεραμιδιού όπου εμφανίστηκαν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Στην συνέχεια της προβολής ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν πολλοί από τους θεατές. Ακούστηκαν πολλές απόψεις. Επισημάνθηκε ότι η Ελληνική κοινωνία ψάχνει να βρει την χαμένη της ταυτότητα. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι ένα σημείο που πρέπει να ενισχυθεί ώστε να αμβλυνθεί το φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα.
Πολύ χρήσιμη και ουσιαστική ήταν η παρουσία εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας όπου ενημέρωσαν τους υπόλοιπους θεατές ότι στα δημοτικά υπάρχουν μαθήματα υποδοχής όπου εξοικειώνουν τους μικρούς μαθητές στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση έτσι του φαινομένου του ρατσισμού από μικρές ηλικίες.
Η μεγάλη προσέλευση των φίλων των Βραδιών Ντοκιμαντέρ χθες δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερες προβολές κάθε μήνα και έτσι προσανατολιζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας τόσο την προσφορά του Cine Cinema όσο και της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες προβολές και συζητήσεις.

Ενημέρωση για την πορεία των έργων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Πηνειού
12.03.14 17:45
Ενημέρωση για την πορεία των έργων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Πηνειού
Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στον Δήμο Πηνειού μέσω του ΕΣΠΑ, ύψους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον Δήμαρχο Αλέξη Καστρινό.
Αρχικά, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Δημαρχείο Πηνειού, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή, στην οποία συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου, ενώ ενημέρωσε και για τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου που εγκρίθηκαν και αναμένεται να συμβασιοποιηθούν για να ξεκινήσουν άμεσα.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας μαζί με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τόσο το νεοανεγειρόμενο Νηπιαγωγείο Βαρθολομιού όσο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης.
«Όλα αυτά τα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφορούν μια δέσμη στοχευμένων παρεμβάσεων στην περιοχή που αναπτύσσονται σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Πηνειού» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «στόχος μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης της αιρετής Περιφέρειας, ήταν και είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους. Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε ένα ευρώ και αυτό ακριβώς κάνουμε».
Τα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Πηνειού είναι: Ολοκληρωμένης παρέμβασης τοπικής ανάπτυξης στη Γαστούνη (προϋπολογισμού 1.249.719,69 ευρώ), την εγκατάσταση σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών στον Δήμο (προϋπολογισμού 387.450,00 ευρώ), την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης και Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού (προϋπολογισμού 576.000,00 ευρώ), την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αμιάντου Δ. Βαρθολομιού (προϋπολογισμού 816.514,00 ευρώ), την κατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης (προϋπολογισμού 735.661,75 ευρώ), την κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Βαρθολομιού (προϋπολογισμού 662.000,00 ευρώ) και τις κτιριακές εργασίες στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης(προϋπολογισμού 216.655,03 ευρώ).
Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, εγκρίθηκαν και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Πηνειού τα έργα: Επισκευή οδικού δικτύου και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης με πολυαιθυλένιο του πρώην δήμου Τραγανού, προϋπολογισμού 305.000 ευρώ, Βελτίωση τμήματος δρόμου προς Θίνες Παλαιοχωρίου, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και Αγροτική οδοποιία – τεχνικά Δήμου Βαρθολομιού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ολύμπια Σταρ 1
Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τους κυρίους Μπίλια Διονύση και Παναγιώτη, ιδιοκτήτες της εταιρίας Ολύμπια Σταρ 1, που έχει ως έδρα τη Γαστούνη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ασχολείται με τις εξαγωγές φρούτων.
Πρόκειται για μία εταιρία που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια στον κλάδο του εμπορίου, της συσκευασίας, της τυποποίησης και της εξαγωγής φρέσκων φρούτων και η οποία κάνει νέα επέκταση με ίδια κεφάλαια. Εξάγει μεγάλες ποσότητες σε πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες και καρπούζια σε όλα τα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα σε: Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστρία, Ουκρανία, Τσεχία και Ουγγαρία.
«Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί ένα παράδειγμα καλής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας και ουσιαστικά αποδεικνύει πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας, για αυτό και είναι μία προσπάθεια που στηρίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.
Στο πένθος η Αμαλιάδα και η Γαστούνη
12.03.14 17:24
Στο πένθος η Αμαλιάδα και η Γαστούνη
Στο πένθος έχει βυθιστεί όχι μόνο η Αμαλιάδα όπου διέμενε αλλά και η Γαστούνη όπου εδραστηριοποιείτο επαγγελματικά με το άκουσμα του θανάτου του 50χρονου Α.Σ., ο αγαπητός σε όλους Τάσος, που βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του.
Νεκρός σε τροχαίο 50χρονος Αμαλιαδίτης
12.03.14 15:50
Νεκρός σε τροχαίο 50χρονος Αμαλιαδίτης
Σε τροχαίο ατύχημα που έγινε τo μεσημέρι σκοτώθηκε 50χρονος Α.Σ. κάτοικος της Αμαλιάδας.
Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε επί της Εθνικής Οδού εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αποστραγγιστικό αύλακα, στο ύψος της Γαστούνης.
«ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ» στηρίζει ο Σάκης Κότσιφας
12.03.14 15:38
«ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ»  στηρίζει ο Σάκης Κότσιφας
ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ – ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,
στην διάρκεια της Δημοτικής μου θητείας από την θέση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης άσκησα στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχή κριτική και έλεγχο στην σημερινή Δημοτική Αρχή προς όφελος των πολιτών.
Επισημαίνω ιδιαίτερα την καταδίκη εκ μέρους μου όλων εκείνων των μνημονιακών πολιτικών που αποδυνάμωσαν και συρρίκνωσαν την τοπική αυτοδιοίκηση και εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία.
Σήμερα, παρακολουθώντας τις Αυτοδιοικητικές και Εθνικές εξελίξεις θεωρώ ότι η ανατροπή των μνημονιακών επιλογών που συρρικνώνουν την αυτοδιοίκηση και διαλύουν τον Κοινωνικό ιστό της χώρας, επιβάλει την ενεργό συμμετοχή του κάθε πολίτη.
Γι’αυτό και η δική μου στάση επιβάλλεται να είναι ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις απαιτήσεις της Κοινωνίας.
Γι αυτό επιλέγω προσωπικά την ενεργή συμμετοχή μου για ενδυνάμωση του αντιμνημονιακού μετώπου όπως αυτό εκφράζεται στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές και Ευρωβουλευτικές εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ..
Στηρίζω προσωπικά το σύνολο των πολιτικών επιλογών που εκφράζει ο συνδυασμός «ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ» στις δημοτικές εκλογές και ο συνδυασμός «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στις περιφερειακές εκλογές.
Αγαπητοί, Συμπολίτες,
Ήρθε η ώρα να δώσουμε περιεχόμενο στην ψήφο των Αυτοδιοικητικών και Ευρωβουλευτικών εκλογών δίνοντας σ’αυτές τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που θα οδηγήσει στην συνολική ανατροπή των μνημονιακών επιλογών για να ανοίξει ο δρόμος της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά της υποτέλειας και της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης που του επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αμαλιάδα 12 – 3 – 2014
ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ
Απάντηση Αλέξη Μανωλόπουλου στον Λυμπέρη για την τουριστική αξιοποίηση του φράγματος Πηνειού
12.03.14 15:18
Απάντηση Αλέξη Μανωλόπουλου στον Λυμπέρη για την τουριστική αξιοποίηση του φράγματος Πηνειού
Είναι γνωστό ότι το πολιτικό άγχος πολλές φορές οδηγεί σε μεγάλα ψέματα και κατάργηση πολλών κόκκινων γραμμών στο επίπεδο της ηθικής και της αξιοπιστίας.
Δεν περιμέναμε ποτέ, όμως να φτάσει σε αυτό το σημείο ο απερχόμενος δήμαρχος Ήλιδας να επιχειρήσει να κρυφτεί και να κρύψει δεκάδες λάθη του κι ολιγωρίες που οδήγησαν στην διάλυση της εργολαβίας του τουριστικού περιπτέρου.
Όταν κάποιος είναι δήμαρχος είναι και υπεύθυνος να πιέζει και να διεκδικεί.
Ακόμα όμως και αν δεχθούμε ότι είναι δικαίωμά του να εκτίθεται δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει την αισθητική και την αρτιότητα ενός έργου, του γραφείου που έχει συμβάλλει ως ολίγα στην γέννηση μιας αποκλειστικής αρχιτεκτονικής ταυτότητας στον Δήμο Ήλιδας.
Η μελέτη ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για την οποία είναι υπεύθυνο το γραφείο μας και την οποία για ακόμα μια φορά παρουσιάζουμε σήμερα, έχει περάσει με επαίνους τόσο από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή του νομού Ηλείας, όσο και από όλα τα στάδια ελέγχου της μέχρι την τελική έγκρισή της από την περιφέρεια. Επίσης έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν παρουσιάστηκε και ο τοπικός τύπος το έχει προβάλλει ως κόσμημα. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να φανταστούμε πως ακριβώς εννοεί ο κος Λυμπέρης την ανάπτυξη μιας Λίμνης με αφορμή ένα ξενοδοχείο 120 κλινών το οποίο προφανώς δεν θα χτιστεί με καλάμια.
Αυτό που μας αφορά είναι, ο ολοκληρωμένος στρατηγικός και αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου ¨Ηλιδας, κυρίαρχο στοιχείο του οποίου -όπως και σε όλο τον κόσμο- είναι η αρχιτεκτονική με την οποία ο κος Λυμπέρης μάλλον έχει ελάχιστη σχέση.

Αλέξανδρος Μανωλόπουλος
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας
Συνδυασμός « Ήλιδα Νέα Μέρα.»
Παρέμβαση Δημάρχου Aνδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αγροτών
12.03.14 14:42
Παρέμβαση Δημάρχου Aνδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αγροτών
Παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Κ. Βασίλη Έξαρχο έκανε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.
Μέσα από την επιστολή αυτή, ο Δήμαρχος κ. Αρβανίτης, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου οι αγρότες να λάβουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν οι Φθινοπωρινές καλλιέργειες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στις αρχές του τρέχοντος χειμώνα.
«Αντιλαμβανόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της κοινωνίας μας, κρίνουμε ως αναγκαία την επίσπευση των διαδικασιών, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, προκειμένου οι παραγωγοί μέσα από τη διαδικασία των αποζημιώσεων να ανακουφιστούν οικονομικά», σχολίασε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δήμαρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, έχει ως εξής:
«Βασική πηγή εισοδήματος για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελεί η καλλιέργεια της γης. Μέσα σε αυτό το οξύ οικονομικό περιβάλλον, πολλά νοικοκυριά στηρίζουν τη διαβίωσή τους στην αγροτική παραγωγή.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις αρχές του τρέχοντος χειμώνα, είχαν ως αποτέλεσμα να πλήξουν σε σημαντικό βαθμό τις Φθινοπωρινές καλλιέργειες με δραματική συνέπεια οι αγρότες της περιοχής μας να υποστούν σοβαρές οικονομικές ζημιές.
Προκειμένου, λοιπόν, να δεχθούν έστω και μια προσωρινή ανακούφιση όλοι όσοι έχασαν την παραγωγή τους παρακαλώ πολύ όπως υποβοηθήσετε, ώστε να αποσταλούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ με στόχο, μετά τη λήξη των διαδικασιών, να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών».
Νέοι φωτεινοί σηματοδότες στην πόλη της Αμαλιάδας
12.03.14 12:06
Νέοι φωτεινοί σηματοδότες στην πόλη της Αμαλιάδας
Ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής ασφάλειας στην πόλη της Αμαλιάδας ξεμπλοκάρει μετά από πολλά χρόνια και θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Πρόκειται για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις επικίνδυνες διασταυρώσεις των οδών Αγίου Τρύφωνος με Ναυαρίνου και Καρακανδά με Δροσίνη, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εισήγηση του Προέδρου της κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ενέκρινε το ποσό των 90.000 ευρώ για το έργο αυτό.
Η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ξεκίνησε πριν πέντε περίπου χρόνια από τον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλου, όταν ήταν Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αμαλιάδας.
Με αίτημά του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτησε τη χρηματοδότηση του έργου και το 2011 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε την ένταξή του στις χρηματοδοτήσεις της ΣΑΕΠ 001 έτους 2011, όπως είχε εγκρίνει και την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις της Εθνικής Οδού προς Ανδραβίδα - Τραγανό και Πράσινο.
Η αδιαφορία όμως της δημοτικής αρχής ήταν η αιτία για τη μη δημοπράτηση του έργου στην Αμαλιάδα, ενώ αντίθετα οι πιέσεις των δημοτικών αρχών Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πύργου απέδωσαν και ήδη λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις Ανδραβίδας - Τραγανού και Πρασίνου αντίστοιχα.
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επαναχρηματοδότηση του έργου ανοίγει το δρόμο για την άμεση δημοπράτησή του.
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
12.03.14 10:37
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη
Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, κλιμάκια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης θα βρίσκονται απέξω από τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ LIDL, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΒ στην Αμαλιάδα για την συλλογή τροφίμων για να μοιραστούν άμεσα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανέργους.
Θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας [κατά σειρά ανάγκης] γάλατα, ζάχαρη, φακές, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, απορρυπαντικά, χαρτικά κ.λ.π.
Τονίζουμε ότι… Όποιος μπορεί ας βοηθήσει την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη να συνεχίσει αυτές τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης το έργο της.
«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σήμερα στη Γαστούνη
12.03.14 8:08
«Απόψε τρώμε  στης Ιοκάστης» σήμερα στη Γαστούνη
Η θεατρική ομάδα της ομάδας τέχνης και πολιτισμού ¨heterronymous" παρουσιάζει το έργο "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" του Αμαλιαδίτη Θεατρικού Συγγραφέα Άκη Δήμου, από σήμερα Τετάρτη 12 έως και μέχρι την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, με ώρα έναρξης τις 9:00 το βράδυ.
Σκηνοθεσία: Παντελής Μήτρου
Στο ρόλο της Ιοκάστης ο Θοδωρής Δημόγλου.
Παίζουν: Θοδωρής Τσαγρής, Νατάσα Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Βούλτσος, Παντελής Μήτρου, Ανδρέας Καπατσούλιας, Έυη Βεργοπούλου.
ΕΝΤυπώσεις από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
12.03.14 6:50
ΕΝΤυπώσεις από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Απεξάρτηση τώρα...

Καλά ρε...
Τι είναι με τούτο εδώ που γίνεται στην Ηλεία!!!
Μετά το ΠΑΣΟΚ όλοι πρέπει να πήγαν στο ΟΚΑΝΑ για απεξάρτηση!
Δεν εξηγείται αλλιώς...
Όλοι το παίζουν ανεξάρτητοι τώρα!!!
----------------------------------------

Σηκώθηκαν κι οι πέτρες!

Κατολισθήσεις στην Ανάληψη!
Ακούσανε πως θα ρίξει χαλίκια ο Λυμπέρης και
...γκρεμίστηκε το χωριό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΝΤυπώσεις στη σημερινή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνέντευξη τύπου για την Ποδηλατική Διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία»
11.03.14 20:47
Συνέντευξη τύπου για την Ποδηλατική Διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία»
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση της καθιερωμένης πλέον ποδηλατικής διαδρομής «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία» από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας, η οποία ως ημερομηνία διεξαγωγής έχει οριστεί η 13η Απριλίου 2014, την Κυριακή των Βαΐων.
Για την κορυφαία αυτή ποδηλατική εκδήλωση της Ηλείας οι Φίλοι Ποδηλάτου ΄Ηλιδας θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου τη Πέμπτη 13 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στον Ανεμόμυλο.
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς
11.03.14 18:33
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα θεωρεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός την ειδική συνεδρίαση του Δήμου Πύργου με θέμα το προτεινόμενο έργο επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια πανηγυρική και ομόφωνη υποστήριξή της.
Υποστηρίζουμε δημόσια την ένταξη του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού οικολογικού και πολύπλευρα θετικού από τη σκοπιά της βιώσιμης ανάπτυξης αυτού έργου στο Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ), όπως συστηματικά έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνουμε ότι έχουμε διατυπώσει και στηρίξει την πρόταση για επαναπλημμυρισμό της πρώην Λίμνης Μουριάς αλλά και της Αγουλινίτσας τόσο στις ημερίδες που έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις λεκάνες απορροής της περιφέρειάς μας, όσο και στις έγγραφες προτάσεις μας για την Β΄ φάση του χωροταξικού της Δυτικής Ελλάδας. Σημειώνουμε ακόμη ότι ήδη το Σεπτέμβριο του 2011 διοργανώσαμε στο Επιτάλιο Ηλείας ημερίδα στην οποία ειδικοί επιστήμονες θεμελίωσαν τη σκοπιμότητα και ανέπτυξαν τα οφέλη για το οικοσύστημα, την αλιεία, το μικροκλίμα, τον τουρισμό από ένα μερικό επαναπλημμυρισμό των δύο αυτών αποξηραμένων λιμνών της Ηλείας, Αγουλινίτσας και Μουριάς.
Η εποχή που οι υγροτοπικές περιοχές και ιδιαίτερα οι βάλτοι και οι λίμνες θεωρούνταν αντικείμενο προς αποξήρανση το ταχύτερο, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, μπορούμε και πρέπει να εργασθούμε για την αποκατάσταση σημαντικών υγροτοπικών οικοσυστημάτων που η αποξήρανσή τους αποδείχθηκε επιλογή με περισσότερες επιπτώσεις (διατάραξη μικροκλίματος, μείωση υπόγειων νερών, αλατοποίηση εδαφών, διαβρώσεις) από ότι οφέλη. Και βεβαίως, μετά την Μουριά, πρέπει και θα εργασθούμε για να ακολουθήσει η Αγουλινίτσα.
Ο μελετημένος επαναπλημυρισμός της Μουριάς μαζί με την ορθή χωροθέτηση των χρήσεων γης στην όλη περιοχή της και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για μια ουσιαστική ώθηση προς τα μπρος τόσο από πλευράς αναβάθμισης της φύσης, όσο και σε ότι αφορά το μικροκλίμα, τα υπόγεια νερά, τον τουρισμό τις ευκαιρίες αναψυχής.
Θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου Πύργου για γίνει πράξη το όνειρο αυτό.
Σπύρος Τζουλέκης, Ηλίας Ευσταθόπουλος και Γιάννης Αθανασόπουλος μαζί με τον ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
11.03.14 15:41
Σπύρος Τζουλέκης, Ηλίας Ευσταθόπουλος και Γιάννης Αθανασόπουλος μαζί με τον ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
Τον καρδιολόγο ιατρό - πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Αμαλιάδας κ. Σπύρο Τζουλέκη, τον Υπάλληλο του Υπουργείου Μεταφορών Αμαλιάδας κ. Ηλία Ευσταθόπουλο και τον αγρότη Γιάννη Αθανασόπουλο ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης "ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ" υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον Αμαλιαδίτη ποιητή Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο
11.03.14 14:09
Η Εταιρεία Λογοτεχνών για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον Αμαλιαδίτη ποιητή Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο
Η Εταιρεία Λογοτεχνών στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών, θα γιορτάσει κι εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών την προσεχή Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 7.μ.μ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη ομιλία για το νόημα τής γιορτής από τον πρόεδρο της Εταιρείας Λεωνίδα Μαργαρίτη και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Στ΄ Διαγωνισμού Ποίησης που είχε προκηρύξει και φέτος η Εταιρεία μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.
Η κυρία ομιλία της βραδιάς της εκδήλωσης θα γίνει από τη Φιλόλογο-Θεατρολόγο, Κρητικό θεάτρου και Λογοτεχνίας, Χριστίνα Κόκκοτα η οποία θα παρουσιάσει το συνολικό ποιητικό έργο του Αμαλιαδίτη ποιητή Κωνσταντίνου Δ. Ηλιόπουλου-Elliot (TΑ ΟΛΙΣΘΗΡΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΕΠΩΔΕΣ, ΟΥΤΗ ΕΚΕΙΝΗ,ΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ). Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων γνωστών νεοελλήνων ποιητών μας από καλλιτέχνες ηθοποιούς και από τους μαθητές που βραβεύθηκαν οι οποίοι θα απαγγείλουν τα ποιήματα τα οποία διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.
Τέλος θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και διακρίθηκαν.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διακρίσεις μαθητριών της Αμαλιάδας σε διαγωνισμό ποίησης
11.03.14 13:41
Διακρίσεις μαθητριών της Αμαλιάδας σε διαγωνισμό ποίησης
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ΣΤ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια ημέρα ποίησης» και την επέτειο των «150 χρόνων από τη γέννηση και 80 από το θάνατο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη».
Ο τρίτος Έπαινος στην κατηγορία των μαθητών - μαθητριών Λυκείου θα απονεμηθεί στη Μαθήτρια της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας Φωτεινή - Πελαγία Λεβέντη με το ψευδώνυμο «Φέλια Πασχαλίδη» για το ποίημα της «Μόνο για σένα».
Στην κατηγορία των μαθητών - μαθητριών Γυμνασίου το τρίτο Βραβείο θα απονεμηθεί στη μαθήτρια της Γ΄ Τάξεως του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος Χριστίνα Μητρογιαννοπούλου με το ψευδώνυμο «Έσω» για το ποίημα της «Πολεμική Παιδεία».
Επίσης στους μαθητές Γυμνασίου και ο πρώτος Έπαινος θα απονεμηθεί στη Μαθήτρια της Β΄ τάξεως του Εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδος Αμαλία Ναστούλη με το ψευδώνυμο «Νάμα»για το ποίημα της «Υπάρχει δάσκαλος».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Δήμαρχος Ήλιδας ανακαλύπτει ξανά τον χαμένο του Δήμο
11.03.14 10:24
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο  Δήμαρχος  Ήλιδας  ανακαλύπτει  ξανά τον χαμένο του Δήμο
Μετά από, σχεδόν, δώδεκα χρόνια, ανακαλύπτει την αναπτυξιακή διάσταση της λίμνης Πηνειού, για την οποία έχουμε δεσμευτεί από τις πρώτες μας κιόλας δηλώσεις. Επειδή ο κ. Λυμπερης, αναφέρθηκε στο θέμα του τουριστικού περιπτέρου του φράγματος και της “ανέγερσης” ξενοδοχείου εκατόν είκοσι κλινών, (όπως κάνει κάθε φορά που έχουμε εκλογές), καθώς και την ανάπτυξη ναυταθλητικων εγκαταστάσεων, θέλουμε να τον προφυλάξουμε από την περαιτέρω έκθεση του, του θυμίζουμε τα εξής
1. Για το θέμα των πιστώσεων αποπεράτωσης του τουριστικού περιπτέρου και για τον κίνδυνο διάλυσης της εργολαβίας, είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον Ιούνιο του 2011 και δεν έπραξε τίποτα.
2. Ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ΔΕΝ ήταν αντιπεριφερειάρχης την περίοδο στην οποία αναφέρεται ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος, προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει ενόχους για τις δικές του αμαρτίες.
3. Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, παρότι δεν είχε την ευθύνη ως αρμόδιος Αντιπεριφερειαρχης, έπραξε το αυτονόητο αυτό που δεν έκανε ο αρμόδιος Δήμαρχος Ηλιδας, δηλαδή, έθεσε το θέμα στον αρμόδιο Αντιπεριφερειαρχη Ηλείας και αρμόδιο για τον σχεδιασμό των έργων.
4. Όταν ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης οικονομικών ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι μοιραίες αβλεψίες Λυμπερη, είχαν οδηγήσει, ήδη, σε διάλυση της εργολαβίας. Παρά το γεγονός αυτό και το ότι το 2013 δεν υπήρχαν πιστώσεις στη Περιφέρεια για να προχωρήσει το έργο, με ενέργειες του, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, διατηρεί το θέμα στην πρώτη σειρά προτεραιότητας, αμέσως μόλις ανοίξει το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.
Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Λυμπέρης αποτυγχάνει να κρύψει την αγωνία του για την βέβαιη ήττα που θα γευτεί στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου. Εμείς, μένουμε ψύχραιμοι και δεν θα παρακολουθήσουμε τέτοιου είδους μικροπολιτικές πρακτικές.
Ο κ. Λυμπερης, μπορεί να μην κατάφερε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και να επέστρεψε στον Δήμο που θεωρεί ιδιοκτησία του, αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να ψεύδεται, να διαιρεί, και να κατασκευάζει ιστορίες εκεί που δεν υπάρχουν.
Η πολύπλευρη τουριστική και αγροτική ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας δεν μπορεί να περιμένει άλλο τον κ. Λυμπερη. Θα έρθει με σκληρή και καθημερινή δουλειά και Δήμαρχο τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έδωσε το παράδειγμα, όταν παρέλαβε μια χρεοκοπημένη Περιφέρεια και χωρίς να χάσει χρόνο να κατηγορεί τρίτους, εργάστηκε και κατόρθωσε να την απαλλάξει σε έναν χρόνο, από τα χρέη της
Ας αρχίσει να μαθαίνει ο κ. Λυμπερης τι σημαίνει αποτελεσματική πολιτική. Ποτέ δεν είναι αργά.
Το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΛΜΕ Ηλείας
11.03.14 9:51
Το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΛΜΕ Ηλείας
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μετά την απόφαση της E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την τροποποίηση του προγράμματος των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο Τομέα σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν:
24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. Στο νομοσχέδιο αυτό επίσης κρίνεται και εάν θα δοθεί και για πόσο χρόνο παράταση και για τις διαθεσιμότητες των 1845 εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών φυλάκων.
Απεργιακή Συγκέντρωση
Τετάρτη 12/3 στις 10:30π.μ στο 2ο Λύκειο Πύργου
48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, με κύρια αιχμή ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων αλλά και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.
Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
την Πέμπτη 13/3 στις 6:00μ.μ στο 4ο Λύκειο Πύργου
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ εκτός της συμμετοχής μας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19-20/3, επιπλέον μία 24ωρη απεργία στις 21/3, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ
Έκλεισε φαρμακείο για οικονομικούς λόγους στην Ηλεία
11.03.14 7:36
Έκλεισε φαρμακείο για οικονομικούς λόγους στην Ηλεία
Η οικονομική κρίση αρχίζει να χτυπάει και τα φαρμακεία!
Όχι πως ήσαν στην απέξω, αλλά τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα.
Για οικονομικούς λόγους κλείνει το πρώτο φαρμακείο στην Ηλεία και ίσως το πρώτο στην Ελλάδα.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα εγκρίθηκε για ακόμα έξι μήνες, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2014, το προσωρινό κλείσιμο φαρμακείου σε μεγαλοχώρι της Ηλείας!!!
[ΠΗΓΗ: ΕΝτυπώσεις εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67