ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Εορτάζει στην Αμαλιάδα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα
24.09.12 9:09
Εορτάζει στην Αμαλιάδα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα
Σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Αμαλιάδας όπου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.
Χθες απόγευμα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής και ώρα 6:30 μ.μ. θα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιούμενου από τον Ιερό Κλήρο.
Απελευθέρωση σαλιγκαριών από το Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
24.09.12 7:34
Απελευθέρωση σαλιγκαριών από το Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «ΩΛΟΝΟΣ», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και θέλοντας να εμπλουτίσει την άγρια πανίδα του τόπου μας, πραγματοποίησε απελευθέρωση γεννητόρων και γόνο σαλιγκαριών (MACULARIA NICIENSIS), καθώς και μελανόστομα (HELIX MELANOSTOMA), δύο από τα είδη που ευδοκιμούν στον τόπο μας.
Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ωλονού, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, σ' επιλεγμένα σημεία της βόρειας Ορεινής Ηλείας.
Στη χώρα μας απαγορεύεται η συλλογή, η μεταφορά και η εμπορία των σαλιγκαριών από την 1η Ιουλίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου.
Η απαγόρευση αυτή προστατεύει τα σαλιγκάρια κατά την αναπαραγωγή τους Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο).
Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά…
24.09.12 7:30
Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά…
Σε μια ακόμη παράσταση πρωταγωνίστησαν όλες μαζί χέρι-χέρι οι δυνάμεις του κεφαλαίου (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) και οι δήθεν αριστερές (ΑΡΕΝ), στο Σύλλογο του ΤΕΙ του Πύργου με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπων για τα Συμβούλια Διοίκησης.
Οι δυνάμεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ορίζοντας εισηγητή τους μέλος της ΑΡΕΝ επιτέθηκαν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος της ΚΝΕ, εκλεγμένος, με τις δυνάμεις του ΜΑΣ) για την στάση του, να μην συγκαλέσει δηλαδή Δ.Σ. με θέμα τα Συμβούλια Διοίκησης. Για να καλύψουν το ρόλο τους ως υποστηριχτές του αντιδραστικού νόμου-πλαισίου που βάζει χέρι στις δομές του φοιτητικού κινήματος, του προσάπτουν αδυναμία στην επιτέλεση του προεδρικού έργου και καλούν το Σύλλογο να πάρει μέτρα για την καθαίρεση του.
Την ώρα που ο Σύλλογος θα έπρεπε να ασχολείται με την οργάνωση της απεργίας δουλεύοντας για μαζική συμμετοχή των σπουδαστών, αυτοί καλούν σε Διοικητικά Συμβούλια που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους σπουδαστές. Έτσι δείχνουν το ρόλο που θέλουν να παίξουν στο κίνημα. Ένα κίνημα, με μπροστάρη το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα κάνει απεργίες αλλά μαζέματα στις πλατείες μαζί με αναρχικούς και Χρυσαυγίτες. Προσπαθούν να διαμορφώσουν το κλίμα για τον ερχομό της «κυβέρνησης της αριστεράς» που θα τσακίσει με τη σειρά της το λαό και θα αφοπλίσει το κίνημα φορώντας τη μάσκα του αριστερού- φιλολαϊκού- ανανεωτή. Ο λαός δεν πρέπει να τους έχει καμία εμπιστοσύνη, άλλωστε με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν το ρόλο τους.
Κατηγορούν τον πρόεδρο του ΔΣ ότι δεν είναι ικανός να επιτελέσει το ρόλο του. Τους απαντάμε: ΝΑΙ Είμαστε «ανίκανοι» να εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Νόμου- Πλαίσιο. Αρνούμαστε! Εφαρμόστε τον εσείς! Εσείς, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αλλά και ο δήθεν αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι ευρωλιγούρηδες δεν κόπτεστε για τη λειτουργία του ΔΣ αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά ο νέος Νόμος- Πλαίσιο. Όλοι σας πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Θέλετε να ξεπουλήσετε τις σπουδές μας, εμάς των παιδιών της εργατικής τάξης.
Η επίθεση αυτή δεν έχει στο στόχαστρο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. αλλά τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις στο φοιτητικό κίνημα. Προσπαθούν να πετάξουν έξω τους αγωνιστές από τα όργανα έχοντας ως στόχο να διαμορφώσουν ένα φοιτητικό κίνημα στα μέτρα τους. Οι μεν για να στηρίξουν την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι δε για να προετοιμάσουν την επόμενη.
Εμείς τους απαντάμε πως η τρομοκρατία εναντίον του ταξικού κινήματος δεν πρόκειται να περάσει. Οι πραγματικοί υποστηρικτές του λαού δεν θα πεταχτούν έξω από το φοιτητικό κίνημα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26/9 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο πλευρό του ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.
Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας
24.09.12 7:26
Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας που διεκδικούν δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση για όλους για μια σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι τον αγώνα τους για την διασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων τους που εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης για να μπορούν να στέκονται κοντά στον Ηλείο πολίτη με το κεφάλι ψηλά. Η ελεύθερη πένα τους, είναι η δύναμη όλων μας.
H Εθνική Δράση Ηλείας για τον δεματοποιητή στο Ποτόκι
24.09.12 7:07
H Εθνική Δράση Ηλείας για τον δεματοποιητή στο Ποτόκι
Η Εθνική Δράση Ηλείας έχοντας εμπιστοσύνη στην ουσιώδη παρέμβαση του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πύργου (κατόπιν των σχετικών οχλήσεων των κατοίκων της περιοχής και μελών της Εθνικής Δράσης), που διέταξε την αυστηρή απαγόρευση συνέχισης των εργασιών στον δεματοποιητή στο Ποτόκι και δηλώνοντας καλή θέληση προς την διοίκηση του Δήμου Πύργου μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου κ. Παρασκευόπουλου ότι «έχει διακοπεί οριστικά από 15 Σεπτεμβρίου 2012 η λειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι» και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Φραγκαντώνη που δήλωσε ότι μας δίνει τον λόγο του ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στο εξής στην περιοχή και στον δεματοποιητή αναστέλλει την δυναμική της επέμβαση στον χώρο του Ποτοκίου Κολλυρίου Δήμου Πύργου, που ξεκίνησε με 24ωρη διαρκή παρουσία την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012.
Πιστεύουμε ότι οι Δημοτικές και Δικαστικές Αρχές του τόπου μας θα πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον Νόμο και τους Πολίτες. Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της Εθνικής Δράσης Ηλείας σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής έκαναν το καθήκον τους ως ενεργοί πολίτες και θα είναι πάντα μπροστά όπου το καλεί το συμφέρον του τόπου και του Λαού μας.
Τα μέλη και οι φίλοι της Εθνικής Δράσης Ηλείας είναι άτομα της ηλειακής καθημερινότητας, του καθημερινού αγώνα για την οικογένεια τους και την εργασία ,αλλά και για την αξιοπρέπεια της Κοινωνίας και την Πρόοδο του Τόπου.
Η περιοχή του Ποτοκίου και του δεματοποιητή θα παρακολουθείται διακριτικά από την Εθνική Δράση Ηλείας και θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή, αν παρατηρηθούν νέα περιστατικά στο «σίριαλ αυτό». Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα διατηρήσουν την ειλικρίνεια τους και έτσι δεν θα έχουμε δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα.
ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
Συναντήσεις με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ηλείας και με Παραγωγούς Πατάτας περιοχής Βουπρασίας
20.09.12 7:01
Συναντήσεις με τον  Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ηλείας και με Παραγωγούς Πατάτας περιοχής Βουπρασίας
H κεντρική πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θέτει ως νευραλγικό κόμβο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την επιβίωση και την ευημερία του ελληνικού λαού.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ν. Ηλείας, με επικεφαλής τη βουλευτή του νομού Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, ξεκίνησε μια σειρά ουσιαστικών επαφών με το σύνολο των παραγωγικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή στο νομό μας, με σκοπό ν’ αναδειχτούν οι προτάσεις για τις δυνατότητες και τις κατευθύνσεις, οι άμεσες και απώτερες ανάγκες που υπάρχουν και καταθέτονται από τον ίδιο τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο.
Η ελληνική γεωργία σήμερα βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, αφενός, αν διαμένει στην ύπαιθρο και, αφετέρου, από τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της αξίας της αγροτικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια, συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο στα αγροτικά προϊόντα, το οποίο αποτελεί για πολλά χρόνια επιβαρυντικό παράγοντα για τη χώρα και την οικονομία.
Το Σάββατο 15/9/12 και την Κυριακή 16/9/12 πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ν. Ηλείας με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ηλείας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, και με πατατοπαραγωγούς της περιοχής Βουπρασίας,
Το συμπέρασμα που προέκυψε από τις παραπάνω συναντήσεις είναι ότι τα τελευταία χρόνια απουσιάζει οποιοσδήποτε εθνικός σχεδιασμός για την κτηνοτροφία και συνολικά για την αγροτική παραγωγή, η ελληνική γεωργία έχει εγκαταλειφθεί στις αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), της ελεύθερης αγοράς και των καρτέλ και σήμερα στις επιταγές της τρόικας.
Επίσης, το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση με εξευτελιστικούς όρους της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», μιας μοναδικής στρατηγικής σημασίας, εξαγωγικής συνεταιριστικής επιχείρησης, που δημιουργήθηκε με το μόχθο των παραγωγών, στήριγμα των κτηνοτρόφων όλης της χώρας, είναι καταστροφική για την κτηνοτροφία, όταν μάλιστα έχουμε ήδη μια δραματική μείωση στην παραγωγή γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα η παραγωγή φέτας έχει πέσει σχεδόν στο μισό (από 150.000 τόνους στους 80.000) και η ζήτηση στην Ευρώπη αγγίζει τους 600.000 τόνους.
Από την άλλη, οι αθρόες εισαγωγές γαλλικής και, παράλληλα διατροφικά επικίνδυνης, αιγυπτιακής πατάτας, όπου παράνομα «ελληνοποιείται» κάτω από τις ευλογίες του ελληνικού κράτους, σε συνδυασμό με το αβάσταχτο κόστος καλλιέργειας οδηγούν τον κλάδο σε οικονομικό μαρασμό.
Το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια μειώθηκε κατά 22%. Την ίδια στιγμή, στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 5% και στην Ευρώπη των 27 κατά 19%. Για παράδειγμα, από το 2001 έως το 2010 -για 10 χρόνια δηλαδή- υπήρχε μια αιμορραγία 23 δισ. ευρώ στο έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου. Και εδώ δεν έχουμε υπολογίσει τις εισαγωγές που κάναμε, όπου κι εκεί είναι καταθλιπτικό το νούμερο και οι συσχετισμοί, όσον αφορά τα εφόδια, τα μηχανήματα, τα λιπάσματα και μια σειρά άλλες κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέντε χρόνια η ελληνική οικονομία υφίσταται ένα σοκ ανάλογο του Μνημονίου που σήμερα θέλει να περάσει η Κυβέρνηση. Μπροστά στην επερχόμενη επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται ο ευρωπαϊκός νότος είναι απολύτως απαραίτητο να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.
Η μείωση του κόστους παραγωγής με την ανάπτυξη εγχώριων παραγωγικών μονάδων και ινστιτούτων για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας σε λιπάσματα και σπόρους, καθώς και η ουσιαστική οργάνωση των αγροκτηνοτρόφων σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών κάτω από ένα συνολικό σχέδιο αγροτικής ανασυγκρότησης είναι η μόνη διέξοδος.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΠΑ: Καταστροφικές επεμβάσεις στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
19.09.12 16:07
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΠΑ: Καταστροφικές επεμβάσεις στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
Εκτεταμένες καταστροφές στο βόρειο τμήμα της λουρονησίας της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου από μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού της περιοχής καταγγέλλει η ΟΙΚΙΠΑ (Οικολογική Κίνηση Πάτρας) και συγκεκριμένα:
Καταστροφικές επεμβάσεις στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου από μέλη του εκεί αλιευτικού συνεταιρισμού στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τη λουρονησίδα που διαχωρίζει τη λιμνοθάλασσα από τη θάλασσα. Η παραπάνω ενέργεια έγινε με αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο, με τη χρήση (σύμφωνα με πληροφορίες) μηχανημάτων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, στο ΔΣ του οποίου συμμετέχουν τόσο ο Δήμαρχος της περιοχής όσο και εκπρόσωπος του αλιευτικού συνεταιρισμού.
Το θέμα της διάβρωσης της λουρονησίδας και της απώλειας ψαριών απ’ τη λιμνοθάλασσα, είχε απασχολήσει εδώ και δύο χρόνια το Φορέα, ο οποίος είχε δρομολογήσει (με σοβαρές καθυστερήσεις) τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της λουρονησίδας μιας και η ιδιομορφία της περιοχής σοβαρή μελέτη και σχεδιασμό. Αντ’ αυτού τα μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού «πήραν το νόμο-και το έργο- στα χέρια τους» και προχώρησαν σε χωματουργικές παρεμβάσεις, τόσο για την ενίσχυση της λουρονησίδας, όσο και για την εκτροπή προς τη θάλασσα των γλυκών νερών παρακείμενου ρέματος προκειμένου να μειωθεί η μεταφορά και εναπόθεση ιζημάτων και η δημιουργία προσχώσεων στη λιμνοθάλασσα.
Αυτές οι δύο ενέργειες απ’ ότι διαπιστώθηκε έγιναν τελείως ερασιτεχνικά, και χωρίς καμία ειδική περιβαλλοντική και υδρογεωλογική μελέτη σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι δεν ελήφθη υπ’ όψη απολύτως καμία παράμετρος σε ότι αφορά τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα είχαν οι συγκεκριμένες ενέργειες στο καθεστώς προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Συνέπεια όλων αυτών ήταν η πρόκληση μεγάλων και σε κάποιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτων βλαβών σε προστατευόμενα είδη πανίδας, χλωρίδας και οικοσυστημάτων της περιοχής.
Επιγραμματικά αναφέρουμε:
Την καταστροφή φωλεών και νεοσσών των θαλασσίων χελωνών του είδους Caretta caretta, που βεβαιωμένα φωλεοποιούν στη Βόρεια λουρονησίδα της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου. Την ίδια τύχη είχαν και κάποιες λίγες φωλιές γραμμωτής νεροχελώνας Mauremys caspica όπου συμβαίνει να φωλεοποιούν εκεί καθώς και κρασπεδωτής χελώνας, (Testudo marginata), όπου μικρός αριθμός ατόμων του είδους περίπου 15, ενδημούσε στο βορειότερο τμήμα της λουρονησίδας.
Καταστράφηκε ολοκληρωτικά και το τελευταίο τμήμα της αποικίας των οχθοχελίδονων Riparia riparia που είχε απομείνει σ’ ολόκληρο το βιότοπο Στροφυλιάς - Κοτυχίου. (Το 80% περίπου της αποικίας είχε καταστραφεί το καλοκαίρι του 1986 με παρόμοιο τρόπο και από τότε ουδέποτε ανέκαμψε)
Επιχωματώθηκαν και ενοποιήθηκαν με βυθοκορήματα και άμμο από τις κατεστραμμένες θίνες οι πιο πολλές φυσικές νησίδες της λιμνοθάλασσας εκατέρωθεν βόρειας λουρονησίδας όπου χρησιμοποιούντο συστηματικά από τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά ως χώροι ενδιαίτησης και αναπαραγωγής.
Έγινε αποδόμηση της φυσικής συνεκτικότητας και της ανθεκτικότητας των αργιλικών ιζημάτων και λοιπών εναποθέσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της Β. λουρονησίδας και σε κάποια σημεία έως το βάθος του υδροφόρου ορίζοντα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αδρανή για τη δημιουργία τεχνητού τείχους.
Να σημειωθεί ότι το Κοτύχι είναι ενταγμένο στους υγροτόπους RAMSAR από το 1972 και στις περιοχές NATURA από το 2002, όχι (μόνο) ως φυσικό ιχθυοτροφείο αλλά ως ένα σημαντικό οικοσύστημα διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προστασία του.
Οι παραπάνω ενέργειες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επιβολής της νομιμότητας, η οποία καταπατήθηκε βάναυσα και μάλιστα με τη συνδρομή μελών του ΔΣ του φορέα, τα οποία απουσίαζαν από την τελευταία συνεδρίαση της 4-9-2012 και φυσικά απαιτείται εκ νέου αποκατάστασης της τρωθείσης περιοχής.
Προετοιμασίες για την 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
19.09.12 15:44
Προετοιμασίες για την 78η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή της 78ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας βρίσκεται ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης.
Οι εργασίες, για την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στο Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας απ’ την κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Συνεργεία του Δήμου, απ’ την επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας, δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ιππικό Κέντρο από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν με μανία την ευρύτερη περιοχή.
Η 78η Ιππική Έκθεση θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012 και σε αυτήν θα συμμετέχουν αναβάτες απ’ όλη τη χώρα, γεγονός που την καθιστά - χρόνια τώρα- μια σημαντική εθνικής εμβέλειας διοργάνωση.
Στα πλαίσια της 78ης Ιππικής Έκθεσης σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνουν οι επιδείξεις δεξιότητας που διοργανώνει ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας “Κένταυροι” και θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σάββατο στις 8:00 το βράδυ στο Ιππικό Κέντρ0.
Πρόγραμμα έκθεσης
1η Ημέρα: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.
Εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και επιλογή των καλύτερων ίππων.
2η Ημέρα: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00πμ.
Απονομή επάθλων, επίδειξη βραβευθέντων, τελετή λήξης.
Επιδείξεις Ιππικού Συλλόγου ”Κένταυροι” Ανδραβίδας
Τα αγωνίσματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
1. Dressage
2.Ελεύθερη ιππασία
3.Βαρέλα
4.Κώνοι
5.Οδήγηση άμαξας
6.Έλξη
7.Εμπόδια
8.Ειδική κατηγορία πόνυ, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω
Σύλληψη στα Λεχαινά για ναρκωτικά
19.09.12 13:32
Σύλληψη στα Λεχαινά για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στα Λεχαινά, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε όχημα που επέβαινε ο 32χρονος βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 14,6 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Εξιχνιάστηκε άμεσα μεγάλη κλοπή σε κατάστημα τροφίμων στην Αμαλιάδα
19.09.12 12:56
Εξιχνιάστηκε άμεσα μεγάλη κλοπή σε κατάστημα τροφίμων στην Αμαλιάδα
Συνελήφθησαν χθες (18-9-2012) το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας μια αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 21 ετών σε βάρος της οποίας και ενός ακόμα ημεδαπού συνεργού που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα η 21χρονη, η οποία εργάζεται ως ταμίας σε κατάστημα τροφίμων στην Αμαλιάδα, περιέγραψε στον 25χρονο συνεργό της, το σημείο (ράφι με προϊόντα) όπου ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος φύλαγε τις εισπράξεις κατά το χρονικό διάστημα που αυτό ήταν κλειστό.
Ο 25χρονος την 17-9-2012, πολύ νωρίς το πρωί, διέρρηξε το κατάστημα αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, από τα οποία τα 450 ευρώ παρέδωσε αμέσως μετά, στην 21χρονη.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία της 21χρονης, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε, ως προϊόν κλοπής.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη επίσης ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και μιας ακόμα υπαλλήλου της εταιρείας, καθότι κατά την προανάκριση και χωρίς να έχουν σχέση με την κλοπή, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αφαίρεση των χρημάτων, τα οποία είχαν τοποθετήσει εκτός του χρηματοκιβωτίου, προκάλεσαν φθορές - ίχνη διάρρηξης σε αυτό και κατέθεσαν ψευδώς ότι είχε παραβιαστεί.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Νέο βιβλίο κυκλοφορεί από τον Γιώργο Σταυρόπουλο
19.09.12 8:52
Νέο βιβλίο κυκλοφορεί από τον Γιώργο Σταυρόπουλο
Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο του Γιώργου Σταυρόπουλου επιτίμου Προέδρου της πρώην Κοινότητος Οινόης, του αποκεφαλισθέντος από το νέο «Καλλικράτη» Δήμου Πηνείας, που αφορά τη γενέτειρά του Πηνεία κι έχει τίτλο «Πηνεία: Πολύχρονη ζωή, μεγάλη ιστορία».
Για δύο χρόνια κατ’ επανάληψη επισκέπτετο τους οικισμούς και συναντούσε τους απομάχους γηγενείς Πηνειώτες από τους οποίους, σκαλίζοντας, συνέλεξε ό,τι ιστορικό, λαογραφικό, πολιτισμικό και κάθε συμβάν, τα οποία χρίζουν δημοσιοποιήσεως, ώστε να μην χαθούν και να παραμείνουν καταγεγραμμένα.
Επίσης, περιέχει αεροφωτογραφίες, που παραχώρησε ο Δήμος Πηνείας, για όλους τους οικισμούς.
Το εν λόγω βιβλίο προλογίζουν διακεκριμένοι λόγιοι, όπως ο δικηγόρος, συγγραφέας, κριτικός, λογοτέχνης κ. Στάθης Δάγλαρης, που από τα παιδικά του χρόνια τιμάται για την προσφορά του στα γράμματα, ο κ. Θουκυδίδης Κοσμόπουλος, συγγραφέας, πρώην Δήμαρχος Ολυμπίας, με μεγάλη προσφορά και συμμετοχή στην ανύψωση και διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους κι ένας ανήσυχος, επιφανής πολίτης, που παρακολουθεί και παρεμβαίνει δημοσιογραφικά για ό,τι δρώμενο στην πόλη του Πύργου, ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, συνταξιούχος έμπορος Πύργου.
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
17.09.12 15:41
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
Με το καλωσόρισμα της Φωτεινής Δούλα η οποία καταλαμβάνει στα δημοτικά έδρανα την θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Δρακόπουλου άρχισε την Κυριακή το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως αναφέρθηκε από τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο επόμενο διάστημα η παράταξη θα προχωρήσει και στην εκλογή του νέου επικεφαλής της.

Ενημέρωση δημάρχου
Στο φλέγον θέμα των αλλεπάλληλων περικοπών των χρηματοδοτήσεων προς τους Ο.Τ.Α. και στην γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους δήμους της χώρας με κορύφωση το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, επικέντρωσε την ενημέρωσή του προς το σώμα ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς .
« Με τις τελευταίες περικοπές που φτάνουν στο 30% στενεύει πολύ ο κύκλος των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι περικοπές που άρχισαν από το 2009 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα έχουν επιφέρει συνολική μείωση που φτάνει στο 60%. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι οι δήμοι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε την μισθοδοσία των υπαλλήλων».
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά
« Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αρχές του 2011 έπαιρνε 270.000 ευρώ το μήνα και σήμερα 155.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι η μισθοδοσία φτάνει τις 140.000 ευρώ αποδεικνύεται περίτρανα σε πόσο δεινή θέση έχει περιέλθει και ο δήμος μας . Με αυτό το οικονομικό καθεστώς είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα απαραιτήτως αναγκαία σε μερικούς μήνες. Με δεδομένο ότι οι μέχρις στιγμής κινητοποιήσεις των δήμων δεν έχουν αποφέρει ούτε καν την ελάχιστη υπόσχεση για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης , θα αναγκαστούμε λοιπόν να κατεβάσουμε ρολά»
Στην συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντησή του στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας με ευθύνη τον Πολιτισμό Κώστα Τζαβάρα και την Γ.Γ. Λίνα Μενδώνη όπου έθεσε το θέμα του σχεδίου πόλης της Ολυμπίας. Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δύο αλλεπάλληλες επισκέψεις του στο Γκρίνουιτς και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νίκης, δώρο του δήμου προς την διοργανώτρια πόλη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων , τονίζοντας ότι « Η Ολυμπία λόγο του ονόματος της μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων
Από πλευράς των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο Σωτήρης Αναστασόπουλος τόνισε ότι «Ήταν ορατό ότι οι δήμοι θα έφταναν σε οικονομικό αδιέξοδο. Υπάρχουν δήμοι σε χειρότερη μοίρα από εμάς. Όμως και εμείς πρέπει να δούμε πως δεν θα φτάσουμε σε σημείο να μην πληρωθούν οι υπάλληλοι. Γι αυτό και προτείνω οι όποιες περικοπές από πλευράς δήμου να αφορούν πχ. έργα ανάπλασης»
Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι «καμία ανάπλαση δεν γίνεται εις βάρος των δημοτικών εσόδων. Βγαίνει κάποια πρόσκληση ενδιαφέροντος και εμείς κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ένταξης και χρηματοδότησης. Άλλωστε εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ως δήμος δεν βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα μας τις αναπλάσεις αλλά την αγροτική οδοποιία , την ύδρευση και ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητα του δημότη μας . Πέραν αυτών θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είχαμε άλλες «ώριμες μελέτες» ώστε να καταθέσουμε σε αντίστοιχα προγράμματα.».

Ερωτήσεις - παρατηρήσεις δημοτικών συμβούλων
Την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου αλλά και τα έργα του πρώην δήμου Λασιώνας έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σοφιανός ενώ ο Παναγιώτης Φλέσσας έθεσε το θέμα των απολογισμών προς το δημοτικό συμβούλιο δράσεων όπως της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, της εμποροπανήγυρις Στρεφίου κτλ. Η Μαρία Πατσή ζήτησε ενημέρωση για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Λαμπείας ενώ ο Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Λασιώνα με την θολότητα του νερού με τα πρωτοβρόχια.
Απαντώντας για τα του δήμου Λασιώνας ο τότε δήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στην διάθεση του καθενός υπάρχει πέραν του τεχνικού αρχείου του κάθε έργου , φωτογραφικό αρχείο που καταγράφεται η εξέλιξη του κάθε έργου πριν και μετά την ολοκλήρωσή του». Τέλος ο κ. Παπαντώνης τόνισε ότι « παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών ώστε να μπορούν οι τεχνικές υπηρεσίες να πράξουν ανεμπόδιστο έλεγχο»
Ως προς τα θέματα των απολογισμών και των στοιχείων από την οικονομική υπηρεσία ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές τόνισε ως προς το πρώτο ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνει απολογισμό στο ΔΣ τουλάχιστον για τα μεγάλα θέματα», ενώ ως προς το δεύτερο τόνισε ότι «είναι καλοδεχούμενη η παρατήρηση αφού είμαστε αναφανδόν υπέρ της διαφάνειας».
Απαντώντας ο δήμαρχος για το έργο της ανάπλασης της Λαμπείας τόνισε «μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει η δημοπρασία του έργου» και «σε εύλογο χρονικό διάστημα και η ενημέρωση των κατοίκων», ενώ για την ύδρευση της Λασιώνας είπε ότι «επισκέφτηκε την υδρομάστευση της Κερέσοβας όπου κατά πάσα πιθανότητα λόγω του πετρώδους του εδάφους κάποια ρωγμή είναι η αιτία του προβλήματος» Αναφερόμενος και στο θέμα των έργων του πρώην δήμου Λασιώνας ο δήμαρχος τόνισε ότι «κατά την παράδοση - παραλαβή παραδόθηκε φάκελος για κάθε έργο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε από κανέναν άλλον, γι΄ αυτό σε ανθρώπους που έχουν κάνει σοβαρό έργο δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση». Τέλος ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι «κανένα ένταλμα δεν έχει πληρωθεί χωρίς έλεγχο».

Πρόταση δημότη
Την επεξεργασία της θέσης εκ μέρους της ΝΟΔΕ Ηλείας της ΝΔ ώστε η Αρχαία Ολυμπία να αποτελέσει ξεχωριστό δήμο σε πιθανότητα αλλαγών του Καλλικράτη κατέθεσε το μέλος της οργάνωσης Σπύρος Καραχάλιος. Ακόμα ο δημότης με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του δήμου να ανακηρύξει επίτιμο δημότη την πριγκίππισα Χάγια πρότεινε προς το σώμα να πράξει το ίδιο και με το τέως Βασιλιά της χώρας Κωνσταντίνο « ως μέλος των «αθανάτων» αλλά και ως ανθρώπου που προσέφερε στην πόλη»

Προ ημερήσιας διάταξης
Στα προ ημερησίας θέματα κυριάρχησε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος. Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την επικοινωνία του με το ΚΤΕΛ, αφού την Παρασκευή αποφασίστηκε η παράταση της προηγούμενης σύμβασης, ώστε η μεταφορά των μαθητών να γίνει κανονικά. Ακόμα ο Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση της μελέτης του δήμου και τον διεθνή διαγωνισμό αυτομάτως θα ισχύσει η μεταφορά από το νέο ανάδοχο». Το θέμα της παραχώρησης του λεωφορείου του δήμου στο ΚΤΕΛ προκειμένου να κάνει την μεταφορά των μαθητών στην Δ.Ε Λαμπείας απασχόλησε αρκετά το σώμα με αποτέλεσμα να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία. Την αναβολή του θέματος ψήφισαν οι Γ. Λινάρδος, Π. Φλέσσας, Ν. Καρκούλιας, Θ. Παπαηλιού, Δ. Πατέλης, Φ. Δούλα και Σ. Αναστασόπουλος. Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος εισηγήθηκε την αποδοχή και κατανομή 32.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα των σχολείων .

Ημερησία διάταξη
Το πανηγύρι στο Στρέφι που εισηγήθηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές κυριάρχησε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο Γ. Δεββές τόνισε ότι « η φετινή διάρκεια του πανηγυριού θα είναι από 15-22 Οκτώβρη στον ίδιο χώρο . Λόγο της οικονομικής κρίσης οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων θα παραμείνουν ίδιες με τις περσινές και σε επόμενο ΔΣ θα γίνει η δημόσια κλήρωση των λεγόμενων «προνομιούχων θέσεων». Σύμφωνα με τον εισηγητή «η επιτροπή του πανηγυριού θα αποτελείται από τον δήμαρχο ή κάποιον αντιδήμαρχο, ένα μέλος από την αντιπολίτευση , τον πρόεδρο του ΤΣ Στρεφίου Π. Μουζή και τους δημοτικούς συμβούλους Σ. Κουρνούτα και Σ.Τσιρώνη . Προτάσεις για την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου του πανηγυριού κατέθεσαν οι Δ. Πατέλης, Π. Φλέσσας και Σ. Αναστασόπουλος. Τέλος ο Γ.Δεββές εισηγήθηκε το θέμα της υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα LEADER που αφορά μόνο τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας κατά την οποία εντάσσεται μόνο ένα δημοτικό διαμέρισμα με ολοκληρωμένη πρόταση ύψους 100.000 ευρώ.
Από αύριο δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας
17.09.12 14:28
Από αύριο δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γνωρίζει στους ελαιοκαλλιεργητές του Νομού. ότι από την 18η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του Δάκου, από τα συνεργεία των εργολάβων, πρώτα στις κάτωθι Τοπικές Κοινότητες: Κυλλήνης, Κάτω Παναγιάς, Κάστρου, Κατακόλου, Λεβεντοχωρίου, Κορακοχωρίου, Μυρτιάς, Σκαφιδιάς και Αγίου Ηλία.
Στην συνέχεια και σύμφωνα με την εξέλιξη του δακοπληθυσμού αλλά και την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής θα κλιμακωθεί ο δολωματικός ψεκασμός στις ελαιοκομικές περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.
Οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται και μέχρι απόστασης πέντε χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών, παρακαλούνται για την προστασία των μελισσοσμηνών τους. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3. περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης. Θα ψεκάζονται όλα τα δέντρα σε ελαιώνες με αραιή πυκνότητα δέντρων (λιγότερα από 10 δέντρα στο στρέμμα), ανά δεύτερο δέντρο στους μέτριας πυκνότητας ελαιώνες (10-18 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα) και ανά τρίτο δέντρο στους πυκνούς ελαιώνες (περισσότερα από 18 δέντρα ανά στρέμμα).
Για τις τοποθεσίες που δεν μπορεί να καλύψει το ψεκαστικό μηχάνημα (έλλειψη δρόμου, μεγάλη κλίση εδάφους, αλλεπάλληλοι περιφραγμένοι ελαιώνες κ.λ.π.) θα χρησιμοποιούνται ψεκαστήρες πλάτης.
Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι ελαιώνες τους ανήκουν σε Δημοτικά Διαμερίσματα που δεν θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δολωματικής Δακοκτονίας 2012, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των ελαιόδεντρων τους και κατ’ επέκταση της παραγωγής τους από την προσβολή του δάκου.
Η παρουσία των ελαιοκαλλιεργητών στις παραπάνω περιοχές αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση τους και εκτιμούμε ότι αυτή η παρουσία θα συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και τελικά στην επιτυχία του όλου έργου της Δακοκτονίας.
Συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
17.09.12 10:36
Συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία του στον Ανεμόμυλο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, με τα παρακάτω θέματα:
Τμήματα ΤΕΙ Αμαλιάδας
Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Ήλιδας
Προβολή αγοράς Αμαλιάδας
Πλειστηριασμοί Επιχειρήσεων
Παραεμπόριο
Εμπορική Έκθεση Αμαλιάδας
Διάφορα θέματα
Συνοικία Παπακαυκά Αμαλιάδας ή «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»
17.09.12 9:10
Συνοικία Παπακαυκά Αμαλιάδας ή «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»
Από την Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙ ΖΑ-Ε.Κ.Μ του Δήμου Ήλιδας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν, για μια ακόμα φορά, από τις νεροποντές στη συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας.
«Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, στη διάρκεια της νεροποντής, αντιπροσωπία της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ του Δήμου Ήλιδας βρέθηκε στη συνοικία Παπακαυκά κατόπιν πρόσκλησης κατοίκων της περιοχής.
Η αντιπροσωπία διαπίστωσε ότι για πολλοστή φορά ήρθαν στην επιφάνεια τα προβλήματα που αναδύονται όχι μόνον από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και από τις κακοτεχνίες των υπαρχόντων στη συνοικία Παπακαυκά.
Για άλλη μια φορά, όπως κατήγγειλαν στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιτίας της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής πλημμύρισαν τα σπίτια τους και απεφεύχθησαν τα χειρότερα χάρις στην επέμβαση της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισε ένα παιδί.
Τα ερωτήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ερωτήματα οργής και αγανάκτησης για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και για την αθέτηση υποσχέσεων.
Οργή και αγανάκτηση για τους κυβερνητικούς βουλευτές που τους θυμούνται στις εκλογές και τους υπόσχονται κάθε φορά ότι θα μετατρέψουν την περιοχή σε «Βρυξέλλες».
Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ εξέφρασε την συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και επεσήμανε ότι η λύση των αιτημάτων τους εξαρτάται και από το συλλογικό τους αγώνα.
Η Τ.O. ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ Δήμου Ήλιδας καλεί τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Παπακυκά για να μη θρηνήσουμε θύματα σε τυχόν νέα νεροποντή».
Εν ΤΑΧΙS...!
17.09.12 8:52
Εν ΤΑΧΙS...!
Έκλεισαν, πριν λίγους μήνες, τη ΔΟΥ της Γαστούνης και τη μετέφεραν στην Αμαλιάδα.
Για λόγους οικονομίας, είπαν.
Για να μην πληρώνει το Κράτος ενοίκιο!
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού προσέφερε κτήριο για τη δωρεάν στέγασή της.
Όμως παρ’ ότι έχουν παρέλθει μήνες από το κλείσιμο της ΔΟΥ το Κράτος ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να κρατά μισθωμένο το κτήριο που στεγαζόταν στη Γαστούνη, καταβάλλοντας φυσικά και τα ενοίκια...!
Το ίδιο θα συμβεί σε λίγο καιρό, όταν θ’ ακολουθήσει, όπως έχουν πει, το κλείσιμο της ΔΟΥ Αμαλιάδας...

[ΕΝτυπώσεις από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Πρόσληψη διανομέων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
17.09.12 8:47
Πρόσληψη διανομέων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώθηκε η πρόσληψη διανομέων για την κάλυψη αναγκών στην Ηλεία, οι οποίοι θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας οκτώ μηνών.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν διανομείς για τις ανάγκες των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Κρέστενα, Καράτουλα, Πύργο, Ανδρίτσαινα, Λαμπεία, Ανδραβίδα, Βάρδα, Λεχαινά, Ζαχάρω και Γαστούνη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλλουν ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή και μέχρι σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας
Ζαΐμη 23 - 261 10 ΠΑΤΡΑ
(Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 56/2012)
Έγκριση έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
11.09.12 16:17
Έγκριση έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου.
Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι:
Η έγκριση της οριστικής υδραυλικής μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα και την οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού.
Η έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για την εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο προς Βούναργο, στην Ηλεία.
Η έγκριση των όρων δημοπράτησης για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αμαλιάδα - Σιμόπουλο - Άγναντα - Χάνι Πανόπουλου, στην Ηλεία με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
έγκριση της δημοπράτησης του έργου βελτίωση επαρχιακής οδού Αγίας Τριάδας - Πρόδρομος - Σιμόπουλο με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής πήραν μέρος οι περιφερειακοί σύμβουλοι- μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χριστίνα Σταρακά, Σ. Αυγέρης, Γ. Σκαρμούτσος, Γ. Σολδάτος, Α. Μαρίνος, Σ. Μαυρόγιαννης και Τρ. Φωτόπουλος.
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στην Ηλεία
11.09.12 15:28
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στην Ηλεία
Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρεις περιπτώσεις κλοπών που συνέβησαν πριν δυο μέρες στην Ηλεία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 36 ετών για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα κατά το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο 36χρονος διέπραξε τρεις συνολικά κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα:
Στις 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στο Χάβαρι, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο 57χρονου ημεδαπού.
Στις 8 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στο Αυγείο, εισήλθε σε εξοχική κατοικία 57χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε δύο τηλεοράσεις και ένα DVD.
Στις 9 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στην Αρχαία Ήλιδα, αφαίρεσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 36χρονου ημεδαπού.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι δράστης των κλοπών είναι ο 38χρονος ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί από τους αστυνομικούς.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες ενέργειες συνεχίζονται.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
11.09.12 15:13
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την Προεδρία του κ. Θεόδωρου Παπαηλιού.
Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παρακάτω θέματα:
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης Στρεφίου.
2. Εγκρίσεις πρωτοκόλλων παραλαβής διαφόρων έργων.
3. Εγκρίσεις ΑΠΕ διαφόρων έργων.
4. Έγκριση διενεργείας προμηθειών.
5. Υποβολή προτάσεως στο πρόγραμμα LEADER.
6. Έγκριση τριμηνιαίας Έκθεσης Εσόδων Εξόδων Α’ τριμήνου 2012, για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού.
7. Έγκριση τριμηνιαίας Έκθεσης Εσόδων Εξόδων Β’ τριμήνου 2012, για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού.
8. Καθορισμός πιστωτικού ιδρύματος για έντοκη κατάθεση εσόδων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
9. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού.
10. Παραχώρηση χρήσης του χώρου του Δημοτικού Σχολείου Τοπικής Κοινότητας Κακοταρίου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64