ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»
26.09.12 13:25
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Αστήρ” στην Πάτρα, ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οδοντιατρικούς συλλόγους Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Κεφαλλήνιας, Λευκάδας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Β’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου σε 800 ολοήμερα και 150 δυσπρόσιτα σχολεία όλης της Ελλάδας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των σχολείων των περιοχών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοκαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, και Λευκάδος αλλά και των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλων των ιδιωτών οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ενημερωση¨, είναι να οδηγηθεί ο μαθητής μέσα από την ενεργητική μάθηση σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής αλλά και της γενικής του υγείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την στοματική. Με την ενίσχυση της στοματικής υγείας ενισχύεται η υπευθυνότητα, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, η προσωπικότητα και η ικανότητα του μαθητή να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σαν μέρος του Προγράμματος προβλέπεται η φθορίωση των δοντιών όλων των παιδιών που θα συμμετάσχουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το φθόριο αναγνωρίζεται ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των δοντιών αλλά και την πρόληψη της τερηδόνας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται:
1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολικό έτος 2012-2013.
2. Επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και την επίλυση τυχόν αποριών τους, τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας και την ενημέρωση των γονέων τους καθώς και την φθορίωση των δοντιών τους.
Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος από την Ηλεία τα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία:
1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ
2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ
3ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ
6ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ
7ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ
1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
4ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΑΧΑΡΩΣ
1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΡΔΑΣ
Τα σκουπίδια του Πύργου στο Δημοτικό Συμβούλιο
26.09.12 13:00
Τα σκουπίδια του Πύργου στο Δημοτικό Συμβούλιο
Έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. με θέμα το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο
26.09.12 12:41
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο
Με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δυο επερωτήσεις συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στη μια το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας.
Όσον την Ηλεία στην αρχή θα συζητηθούν οι επερωτήσεις του Επικεφαλής της Παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Δημητρίου Δεσύλλα και του Επικεφαλής της Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με παρεμβάσεις στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς και στην συνέχει η έγκριση τροποποίησης της 76/2012 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την μελέτη: «Επικαιροποίηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του τόπου Κοινοτικής Σημασίας – Ζώνης Ειδικής Προστασίας GR230002: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ», με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητα Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας.
Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Αρχαία Ολυμπία και Χλεμούτσι
26.09.12 7:43
Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Αρχαία Ολυμπία και Χλεμούτσι
Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν για το κοινό, γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι κρίσεις, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΑΙΘΠΑ προσκαλεί το κοινό σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (29 και 30 Σεπτεμβρίου), η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.
Στην Ηλεία θα γίνουν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
Ολυμπία, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο.
«Κρίση: το τέλος ενός κόσμου ή αρχή μιας νέας εποχής; Ρήξεις, αναστατώσεις και μεταβολές που σημάδεψαν την ιστορία του ολυμπιακού ιερού στην αρχαιότητα». Θεματικές περιηγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο για σχολικές ομάδες (28/9) και το ευρύ κοινό (30/9). 10.00-13.00
Διάλεξη στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ, θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της Ολυμπίας.
Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τηλ. 26240-22529
Κάστρο Χλεμούτσι.
Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Το χαραγείο των τορνεσίων, ομοίως των δηνερίων - Ακμή και παρακμή στο νομισματοκοπείο της Γλαρέντζας» στο μουσείο του Κάστρου Χλουμούτζι.
6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τηλ. 2610-276143
Σκακιστικός αγώνας για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
26.09.12 7:25
Σκακιστικός αγώνας για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Πύργου η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου διοργανώνει αναμετρήσεις σκακιού με όλα τα έσοδα της διοργάνωσης να αποδίδονται στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον αγώνα δίνοντας για την συμμετοχή τους 3 ευρώ για κάθε παρτίδα σκάκι που θα παίξουν αντιμετωπίζοντας αθλητές της ακαδημίας μας.
Κάθε αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα έως και δέκα αντιπάλους ενώ θα υπάρχει και μια κατηγορία αποκλειστικά για παιδιά του Δημοτικού.
Βαριές ποινές στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη
25.09.12 19:45
Βαριές ποινές στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη
Με κάθειρξη 43 χρόνων καταδίκασε το μικτό ορκωτό πρωτοδικείο Αθηνών τους δύο Αφγανούς που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, που καταγόταν από την Ανδραβίδα.
Στις 10 Μαΐου του περασμένου χρόνου, οι δύο Αφγανοί κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον 44χρονο, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.
Ο Μανώλη Καντάρης είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με διαχειριστική αρχή για την πορεία του ΕΣΠΑ
25.09.12 14:02
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με διαχειριστική αρχή για την πορεία του ΕΣΠΑ
Πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ (ΔΕΠΙΝ 2007-2013) , με την παρουσία της Διαχειριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στην οποία η πορεία των έργων κρίθηκε ικανοποιητική και ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα.
Στη σύσκεψη, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, συμμετείχαν ο κ. Κων/νος Μπουγάς – Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Μιχαλόπουλος Νίκος – Περιφερειακός Σύμβουλος, η κα Μαράτου Διονυσία – Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ, ο κ. Γεωργίου Ευάγγελος – Αναπλ. Δ/ντης Διαχειριστικής Αρχής ΠΔΕ, η κα Άλκηστις Σταθοπούλου – Προϊστ. Μονάδας Γ΄ Διαχ. Αρχής ΠΔΕ και οι Κων/νος Φοινινής, Γλυκερία Κατηφόρη, Ελένη Ζάγκου, Αγγελική Συλλαϊδή, στελέχη της Διαχ. Αρχής ΠΔΕ., καθώς και ο κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος, Δ/ντης Τεχν. Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας, ο κ. Μπούλιαρης Νίκος – Προϊστάμενος Μελετών Τ.Ε. Π.Ε. Ηλείας και ο κ. Θεοφιλόπουλος Γιώργος – Προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Ηλείας.
Επίσκεψη Μελέτης για στελέχη εκπαίδευσης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Κ.Π.Ε. Κρεστένων
25.09.12 13:41
Επίσκεψη Μελέτης για στελέχη εκπαίδευσης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Κ.Π.Ε. Κρεστένων
Πρόγραμμα Επίσκεψης Μελέτης (Study Visit) στελεχών της εκπαίδευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο ‘Environmental education centres: supporting actions towards sustainability’ («Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Υποστηρικτικές δράσεις για την Αειφορία») υλοποιεί το ΚΠΕ Κρεστένων, ύστερα από πρόταση που υπέβαλε μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2012 στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις προσπάθειες προώθησης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και το ρόλο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στις συνεδριάσεις των συμμετεχόντων θα διερευνηθεί η δυνατότητα διάχυσης της εκπαίδευσης για την αειφορία σε διεθνές επίπεδο.
Στα πλαίσια της Επίσκεψης Μελέτης τα στελέχη εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πεδίου σε προστατευόμενες περιοχές (Καϊάφας, δρυοδάσος Φολόης), σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO (φυσικό και αρχαιολογικό τοπίο Αρχαίας Ολυμπίας), καθώς και σε παραδοσιακούς οικισμούς ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (ορεινή κοινότητα Ανδρίτσαινας), τα οποία αποτελούν πεδία υλοποίησης προγραμμάτων Π.Ε. του ΚΠΕ Κρεστένων για μαθητικές ομάδες και ενήλικες επιμορφούμενους. Παράλληλα θα συναντήσουν φορείς της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα επισκεφθούν σχολεία που υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Εγκατάσταση ανάδοχου του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα - Ανδρίτσαινα
25.09.12 13:16
Εγκατάσταση  ανάδοχου του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα - Ανδρίτσαινα
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, η εγκατάσταση ανάδοχου του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα - Ανδρίτσαινα π Επικούριος Απόλλωνας, Τμήμα: Διάσελα - Μπαρακίτικα», προϋπολογισμού ύψους 14.235.000 ευρώ και μετά τον διαγωνισμό στο ποσό των 12.541.877,35 ευρώ.
Στην εγκατάσταση του ανάδοχου, η οποία έγινε στην περιοχή της Πλατιάνας, παραυρέθηκαν, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα, ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος, ο Προϊστάμενος των Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργος Θεοφιλόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ - ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ - ΑΕΤΕΘ ΑΕ., η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος μετά τη διενέργεια της δημοπρασίας στις 13-03-12.
Ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του ανάδοχου ξεκίνησαν και οι εργασίες κατασκευής του έργου, με τις χωματουργικές διαμορφώσεις, ενώ ήδη εκτελείται το υποέργο 2 που αφορά στη θέση Άγιος Παντελεήμονας - Γιάχου, όπου υπήρξαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα.

Στοιχεία του έργου :

Το έργο αφορά τον Επαρχιακό δρόμο Κρέστενα - Ανδρίτσαινα -Επικ. Απόλλων και συγκεκριμένα το τμήμα από διασταύρωση Διασέλλων μέχρι τον οικισμό Μπαρακίτικων μήκους 8.075 μ, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω των πυρκαγιών του 2007 και το περιβάλλον της περιοχής υπέστη σοβαρή υποβάθμιση με συνέπεια να κατολισθαίνουν ολόκληρες περιοχές ,να καταστρέφονται περιουσίες και να αποκόπτεται η συγκοινωνία με την ιστορική πόλη της Ανδρίτσαινας και τον Επικούριου Απόλλωνα.
Το έργο αφορά τη βελτίωση της οδού, από διασταύρωση Διασέλλων έως τον οικισμό Μπαρακίτικων, μήκους 8,07Km και αποτελεί τμήμα της μελέτης από έξοδο Κρεστένων (διασταύρωση Σκιλλουντίας) έως Μπαρακίτικα συνολικού μήκους 18.9 χιλιομέτρων.
Το έργο ωριμάνθηκε τα τελευταία χρόνια με την εκπόνηση γεωτεχνικών, στατικών και άλλων μελετών, ύψους 300.000€ και περιλαμβάνει:
Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Τσεμπερούλα συνολικής δαπάνης 2.100.000 ευρώ, συνολικού μήκους 40,00 μέτρων.
Σημαντική επέμβαση στην θέση Άγιος Παντελεήμων (Γιάχου χθ 11+900), όπου ο δρόμος βυθίζεται σε μήκος 200 m και πρόκειται να γίνει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατασκευή φρεατοπασάλων μήκους 20 μ. και κόστους 2.500.000 €.
Επέμβαση στην θέση χθ12+900, που και εδώ ο δρόμος βυθίζεται και θα γίνουν οι ίδιες εργασίες σε μήκος 80 μ. περίπου.
Έργα οδοποιίας μήκους 8.075 μ. και η οδός περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας των 3,50 μ, λωρίδα καθοδήγησης 0,25 μ και έρεισμα 1,50 μ εκατέρωθεν και σε όλο το μήκος της οδού.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 14.235.000,00 € και χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 του άξονα προτεραιότητας «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και ανατέθηκε κατόπιν δημοπρασίας στην Κοινοπραξία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ – ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ –- ΑΕΤΕΘ ΑΕ στο ποσό των 12.541.877,35 κατόπιν διαγωνισμού.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πραγματοποιείται κατόπιν των προτάσεων της Ν.Α Ηλείας και Π.Ε Ηλείας και της ωρίμανσης του με όλες τις μελέτες που απαιτούντο (Τοπογραφική, Οδοποιίας, Γεωτεχνική, Στατική - Γέφυρας, Γεωλογική και Κτηματολόγιο) με κόστος άνω του 1.000.000 € και το οποίο επιλύει σημαντικά ζητήματα της επικοινωνίας της επαρχίας Ολυμπίας και στον Δήμο Κρέστενας - Ανδρίτσαινας.
Ολοκληρωμένη αυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια της Ηλείας
25.09.12 11:59
Ολοκληρωμένη αυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια της Ηλείας
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Ηλείας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας των βαμβακοκαλλιεργειών.
Η ενημέρωση αφορά αποφύλλωση, τη συγκομιδή του σύσπορου βαμβακιού και τις μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές επεμβάσεις στα βαμβακοχώραφα.
Απαιτείται η τακτική παρακολούθηση των βαμβακοχωραφιών έτσι ώστε σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, να εφαρμόζονται οι καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας στο σωστό χρόνο, κατά περίπτωση.
Οι βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης των καρυδιών, με τις πιο πρώιμες καλλιέργειες να έχουν ξεπεράσει το 60% των ανοιγμένων καρυδιών, και να ακολουθούν οι πιο όψιμες με μικρότερο ποσοστό ανοιγμένων καρυδιών.
Οι συλλήψεις των φερομονικών παγίδων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα για το πράσινο σκουλήκι σε όλες τις περιοχές παρακολούθησης, ενώ το ρόδινο σκουλήκι στις περιοχές παρακολούθησης Αγριδίου και Ανεμοχωρίου παρουσίασε αυξημένες τιμές.
Από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιούμε, δεν διαπιστώθηκαν προνύμφες από το ρόδινο σκουλήκι, παρόλο που οι πτήσεις του διαπιστώνονται σε αυξημένο πληθυσμό. Για το πράσινο σκουλήκι, διαπιστώθηκε μικρή προσβολή στην περιοχή του Επιταλίου (μεγάλου μεγέθους προνύμφες), κάτω από τα όρια ψεκασμού, λόγω της οψιμότητας της καλλιέργειας.
Το γεγονός ότι για το ρόδινο σκουλήκι συλλαμβάνονται πεταλούδες ενώ δεν διαπιστώνεται προσβολή, οφείλεται στην ωρίμανση των καρυδιών και στις κλιματικές συνθήκες.
Η αποφύλλωση είναι μια σημαντική επέμβαση προκειμένου να επιταχυνθεί η ωρίμανση και το άνοιγμα των καρυδιών και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Με την αποφύλλωση διευκολύνεται η μηχανική συγκομιδή του σύσπορου βαμβακιού, συγκομίζεται καθαρό και απαλλαγμένο από ξένες ύλες και πράσινους χρωματισμούς των ινών από την σύνθλιψη των φύλλων.
Εφαρμόζουμε χημική αποφύλλωση των βαμβακοκαλλιεργειών, όταν είναι ανοιχτό το 60% των καρυδιών με εγκεκριμένα φυτορρυθμιστικά σκευάσματα. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του επιλεγμένου σκευάσματος.
Συστήνουμε στους βαμβακοπαραγωγούς, όσες καλλιέργειές τους πληρούν τις προϋποθέσεις της αποφύλλωσης, να προβούν σε ψεκασμό γιατί τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει καιρός με ηλιοφάνεια και καλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες ημέρες και νύχτας.
Συγκομίζουμε όταν τα φύλλα του βαμβακιού πέσουν και το σύνολο των ώριμων καρυδιών ανοίξουν.
Επίσης ο σπόρος του σύσπορου να είναι ξηρός. Οι ίνες στου σύσπορου να μην έχουν υγρασία, και αυτό επιτυγχάνεται όταν η συγκομιδή γίνεται από τις 10 π.μ. και μέχρι τη δύση του ηλίου και ποτέ βράδυ, και πότε μετά από βροχή.
Υγρά σύσπορα βαμβάκια με υγρασία μεγαλύτερη από 10% (ίνες και σπόρος), πρέπει να εκκοκκίζονται αμέσως και να μην αποθηκεύονται.
Μετά τη συγκομιδή θα πρέπει να προβείτε σε στελεχοκοπή, ψιλοτεμαχισμό και θρυμματισμό των υπολειμμάτων των βαμβακοφύτων και ενσωμάτωσή τους στο έδαφος με όργωμα με υνιοφόρο αλέτρι, σε βάθος 20 έως 25 εκατοστών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται αναστροφή του εδάφους και ενσωμάτωση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων στο έδαφος με αποτέλεσμα: α) την άμεση καταστροφή των νυμφών, β) την έκθεση των νυμφών σε αντίξοες κλιματικές και εδαφικές συνθήκες, γ) μεταφορά των νυμφών σε βάθη 20 έως 25 εκ. με επακόλουθο την αδυναμία εξόδου των πεταλούδων στην επιφάνεια του εδάφους, δ) καταστροφή των στοών εξόδου.
Επομένως οι νύμφες του πράσινου σκουληκιού που εισχωρούν στο έδαφος, για να νυμφωθούν σε βάθος 5 έως 10 εκατοστά, καθώς επίσης και οι «εν διαπαύση προνύμφες» του ρόδινου σκουληκιού που διαχειμάζουν στα εναπομείναντα καρύδια ή στα βαμβακοστελέχη ή στο έδαφος, αν δεν καταστραφούν με το όργωμα, θα δώσουν την πρώτη γενεά της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου. Γίνεται αντιληπτό ότι η πληθυσμιακή εξέλιξη του εντόμου για την νέα καλλιεργητική περίοδο εξαρτάται από τον πληθυσμό της 1ης γενεάς, δηλαδή της γενεάς που θα προκύψει από αυτά που θα διαχειμάσουν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πέρα από τη μείωση του πληθυσμού της γενεάς της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, που επιφέρει η στελεχοκοπή, ο ψιλοθρυμματισμός και το όργωμα, με επακόλουθο τον έλεγχο των πληθυσμών του εντόμων και την μείωση των ψεκασμών, αποτρέπει και την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας στα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα γιατί διακόπτεται η μεταφορά ανθεκτικών εντόμων στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Με τη χρήση καλλιεργητή, δισκοσβάρνας, ρίπερ κ.α., αντί του οργώματος με υνιοφόρο αλέτρι, δεν επιτυγχάνεται αναστροφή του εδάφους και δεν αποτελούν αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού.
Οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι, για την επιλογή της κάθε φορά καλλιεργητικής πρακτικής που θα επιλέξουν και του τρόπου και χρόνου εφαρμογής αυτών, καθώς και όλων των άλλων χειρισμών, που συμβάλλουν στις ποσοτικές και ποιοτικές αποδόσεις της καλλιέργειας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας και στα τηλέφωνα 26213260110 & 108.
Yλοποίηση προγραμμάτων από το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις"
25.09.12 11:45
Yλοποίηση προγραμμάτων από το Κέντρο Πρόληψης
Στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο νομό, το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» ξεκινά, για άλλη μια χρονιά, προγράμματα για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους.
Για τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι δράσεις που προγραμματίζονται είναι:
- Ομάδες γονέων με στόχο την υποστήριξή τους στο ρόλο τους και στην ενίσχυση της επικοινωνίας στην οικογένεια προκειμένου να παρέχουν ένα περιβάλλον υποστηρικτικό για το παιδί και τον έφηβο. Προγραμματίζονται 9 προγράμματα γονέων στους δήμους Ήλιδας, Πύργου, Ζαχάρως, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης και θα αφορούν γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ή εφηβικής ηλικίας.
- Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, με εθελοντική συμμετοχή, εκτός σχολικού προγράμματος, με στόχο την στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξή τους σε θέματα που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και ενισχύουν την επικοινωνία και τη συνεργασία στο σχολικό πλαίσιο.
- Ομάδες για παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους με στόχο την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους και την υποστήριξή τους στη φάση στην οποία βρίσκονται προκειμένου να έχουν μια δυνατή προσωπικότητα, να είναι υπεύθυνα, να αντιστέκονται σε επιρροές και να διαχειρίζονται με θετικούς τρόπους τις προκλήσεις της ζωής. Στις ομάδες συμμετέχουν εθελοντικά, εκτός σχολικού προγράμματος και θα υλοποιηθούν 4 προγράμματα στους δήμους Ήλιδας, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των φορέων της εκπαίδευσης, των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων. Oι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τις δράσεις που τους αφορούν με έντυπο υλικό που δίνεται στις σχολικές μονάδες αλλά και μέσω της ιστοσελίδας μας www. paremvaseis.gr και στο Facebook: Paremvaseis.
Επίσης ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι δράσεις ενημέρωσης στις δυο στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, 117 Π.Μ και ΣΕΤΤΗΛ, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος των μονάδων βάσει του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και ΟΚΑΝΑ για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού τους σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων.
Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
24.09.12 16:09
Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Συνάδελφοι, συναδέλφισες, φίλοι και φίλες, έμποροι και επαγγελματίες της Αμαλιάδας.

Την Τετάρτη 26/9 συμμετέχουμε όλοι στην γενική απεργία.
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε με όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες, που πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ.
Δεν δεχόμαστε τίποτα απολύτως τόσο από το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν όσο και από όλα τα προηγούμενα. Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική που γεμίζει κέρδη τους μεγάλους και μοιράζει φτώχεια και χαράτσια στους μικρούς επαγγελματίες, στους εμπόρους, στους εργαζόμενους και στους αγρότες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δεν έχει λάβει καμία απόφαση να οργανώσει ή να συνδιοργανώσει κάποια από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Όμως καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τους αγρότες.
Την Τετάρτη όλοι μαζί, απεργούμε και συμμετέχουμε, ξεκινάμε αγώνα ζωής και τιμής!
Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη απεργούμε με καθολική συμμετοχή χωρίς εξαιρέσεις και φτηνές δικαιολογίες.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
24.09.12 16:06
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
Στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Εισηγήσεις-Ενημερώσεις Δημάρχου:
1. Έγκριση εκπόνησης και επιλογή τρόπου ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΘΙΝΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΑΡΑΘΙΑ», ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ.
2. Έγκριση εκπόνησης και επιλογή τρόπου ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: Μελέτη εφαρμογής θέρμανσης με το σύστημα γεωθερμίας και ηλιακής ακτινοβολίας για το έργο: Αποπεράτωση Ανοικτού Κολυμβητηρίου – Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
3. Ορισμός τεχνικού συμβούλου για εφαρμογή ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), με το σύστημα γεωθερμίας και ηλιακής ακτινοβολίας, για το έργο: Αποπεράτωση Ανοικτού Κολυμβητηρίου – Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
Θέματα Τμήματος Τοπικής Ανάπτυξης:
4. Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας Λαϊκής Αγοράς Μπατζαλή Χρυσόστομου του Μιχαήλ
5. Προσωρινή ανάκληση επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών.
Θέματα Διοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαρόπουλος Β.).
6. Παροχή ADSL Συνδέσεων σε Κοινοτικά Ιατρεία του Δήμου Ήλιδας.
7. Διαγραφές ποσών από χρηματικούς καταλόγους λόγω μείωσης λογαριασμών ΄Υδρευσης & Αποχέτευσης σε εφαρμογή των υπ΄αριθμ. 1-40/2012 αποφάσεων της επιτροπής εξέτασης αιτημάτων, βάσει της υπ΄ αριθμ. 29930/17.9.12 εισήγησης του Τμήματος Εσόδων.
8. Διαβίβαση μηνύσεων για την επιβολή διοικητικών προστίμων, βάσει της υπ΄αριθμ. 27242/27.8.12 εισήγησης του Τμήματος Προσόδων.
9. Έγκριση προμήθειας λαμπτήρων - Ορισμός τρόπου εκτέλεσης.
10. 8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού-7η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2012.
Θέματα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτάρας Δ.).
11. Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τροποποίηση κυκλοφοριακής μελέτης Αμαλιάδας επί της οδού Ψαρών 10, βάσει της υπ΄ αριθμ. 30/12 Απόφασης Ε.Π.Ζ.
Θέματα Δ/νσης Υδάτινων Πόρων & Αποκαταστάσεων:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικολόπουλος Ν.).
12. Έγκριση κατασκευής και ορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας: ‘Εκσκαφή και αποκατάσταση συνδέσεων και βλαβών ύδρευσης, αποχέτευσης Δ.Ε Αμαλιάδας’.
13. Έγκριση κατασκευής και ορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας: ‘Εκσκαφή και αποκατάσταση συνδέσεων και βλαβών ύδρευσης, αποχέτευσης Δ.Ε Πηνείας’.
Θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτάρας Δ.).
14. Τροποποίηση της από 16/1/2008 υπογραφείσας "ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ - ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ'' για τη Μελέτη «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) /Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) Δήμου Αμαλιάδας Ν. Ηλείας».
15. Έγκριση κατασκευής και ορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας: Αντιπλημμυρικές εργασίες στον Σκουπιδότοπο.
16. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Μετατροπή του πρώην Δημαρχείου Πηνείας σε νέο σχολικό κτίριο Σιμόπουλου.
17. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Μελέτη 2ου Λυκείου Αμαλιάδας.
18. Παράταση προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: Μελέτη Αποκατάστασης Χώρου Ανεξέλεκτης Διάθεσης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ήλιδας στην περιοχή ΄΄Κονιδέικα΄΄.
19. Έγκριση εκπόνησης και επιλογή τρόπου ανάθεσης της μελέτης: Αξιοποίηση Χώρων Στάθμευσης και Βελτιστοποίησης Συγκοινωνιακών Υποδομών στη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.
20. Έγκριση 2ου υπερσυμβατικού ΑΠΕ & Παράταση Προθεσμίας τού έργου : Αγροτική Οδοποιία Δ. Πηνείας: Δρόμος Βάλμη – Απιδούλα & Δρόμος Σιμόπουλο – Λαγανά.
21. Έγκριση 2ου υπερσυμβατικού Α.Π.Ε. του έργου: 4ο Δημοτικό Σχολείο και Γυμναστήριο Αμαλιάδας. Επισκευή – Αναβάθμιση.
22. Έγκριση προσωρινής παραλαβής της εργασίας με τίτλο: Συντήρηση χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Χαβαρίου.
23. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής τού έργου: Διαμόρφωση πλατείας Δ.Δ Βουλιαγμένης (Αρ. μελ. : 221 / 2009).
24. Παράταση εργασιών του Υποέργου: ‘ΥΔΡΕΥΣΗ – ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ, ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ’ της Πράξης ‘ΥΔΡΕΥΣΗ – ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ’.
Θέματα Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου:
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου Ε.):
25. Σύσταση επιτροπής παροχής γνώμης προς τον Περιφερειάρχη για την άρση κυκλοφορίας οχημάτων που έχει ο Δήμος, λόγω ασύμφορου κυκλοφορίας των.
Θέματα Προεδρείου Δ.Σ:
26. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 54/2012Απόφασης του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» με θέμα : Έκδοση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» στην υπ’ αριθμ. 1035/10-06-2012 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. στα πλαίσια της δράσης ‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’.
27. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 65/2012Απόφασης του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» με θέμα: Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2011.
28. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 15/2009 Απόφασης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αμαλιάδας με θέμα: «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΟΛ Α.Ε. ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009».
29. Συμμετοχή τού δήμου στις επετειακές εκδηλώσεις τής 28ης Οκτωβρίου – Ψηφίσεις πιστώσεων.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Βάρδα
24.09.12 15:32
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Βάρδα
υνελήφθη χθες (23-9-2012) το μεσημέρι, στην Βάρδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας 34 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών - ηρωίνης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο σε υπεραστικό λεωφορείο που επέβαινε ο 34χρονος και βρήκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 16,5 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία
24.09.12 15:30
Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από οκτώ ημεδαπούς, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο μια ληστεία πενήντα τρεις κλοπές και τρεις ζωοκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34, 27, 18, 15 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης ληστείας, διακεκριμένων κλοπών και ζωοκλοπών, του εμπρησμού και της παράνομης οπλοκατοχής.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα ημεδαποί, συνεργοί των συλληφθέντων, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος των στοιχείων που προέκυψαν από τη μεθοδική και συστηματική έρευνα που ενήργησε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, ενώ για τον εντοπισμό των δραστών οργανώθηκε, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς της περιοχής με την συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας, Λεχαινών και Γαστούνης με αποτέλεσμα τη σύλληψη των πέντε ημεδαπών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι οκτώ ημεδαποί είχαν συστήσει, τον τελευταίο τρίμηνο, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε κατʼ επάγγελμα και εξακολούθηση, διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, κλοπές οχημάτων, αρπαγές τσαντών και ζωοκλοπές.
Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, ενώ οι δράστες εκτός από χρήματα αφαιρούσαν οτιδήποτε μπορούσε να εκποιηθεί όπως οχήματα, κοσμήματα, κυνηγετικά όπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, καλώδια χαλκού καθώς και ζώα, τρόφιμα και ενδύματα.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, σαράντα κλοπές – διαρρήξεις (22 σπίτια και 3 σε καταστήματα, 8 σε οχήματα, 5 σε αποθήκες-εργοτάξια, 2 στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Πύργου), δέκα κλοπές οχημάτων, τρεις ζωοκλοπές και τρεις επιθέσεις με αφαίρεση αντικειμένων σε πεζούς. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις και κλοπές στις εξής περιοχές:
Είκοσι οκτώ (28) στο κέντρο του Πύργου
Εννέα (9) στα Λεχαινά
Τρεις (3) στο Νεοχώρι Κυλλήνης
Τρεις (3) στα Λασταίικα
Δύο (2) στη Γαστούνη
Και από μία (1) σε Λέτρινα, Πράσινο, Χανάκια, Αρετή, Αγία Μαύρα, Κυλλήνη, Άγιοι Θεόδωροι Λεχαινών, Κάστρο, Μυρσίνη, Βαρβάσαινα, Αλποχώρι και Σαβάλια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.
Οι έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
Ορκωμοσία αποφοίτων του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας
24.09.12 9:10
Ορκωμοσία αποφοίτων του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας
Τελετή καθομολόγησης των πτυχιούχων του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας (Θεοδωροπούλου τέρμα) την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 1:00 το μεσημέρι.
Εορτάζει στην Αμαλιάδα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα
24.09.12 9:09
Εορτάζει στην Αμαλιάδα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα
Σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Αμαλιάδας όπου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.
Χθες απόγευμα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής και ώρα 6:30 μ.μ. θα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιούμενου από τον Ιερό Κλήρο.
Απελευθέρωση σαλιγκαριών από το Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
24.09.12 7:34
Απελευθέρωση σαλιγκαριών από το Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης «ΩΛΟΝΟΣ», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και θέλοντας να εμπλουτίσει την άγρια πανίδα του τόπου μας, πραγματοποίησε απελευθέρωση γεννητόρων και γόνο σαλιγκαριών (MACULARIA NICIENSIS), καθώς και μελανόστομα (HELIX MELANOSTOMA), δύο από τα είδη που ευδοκιμούν στον τόπο μας.
Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ωλονού, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, σ' επιλεγμένα σημεία της βόρειας Ορεινής Ηλείας.
Στη χώρα μας απαγορεύεται η συλλογή, η μεταφορά και η εμπορία των σαλιγκαριών από την 1η Ιουλίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου.
Η απαγόρευση αυτή προστατεύει τα σαλιγκάρια κατά την αναπαραγωγή τους Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο).
Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά…
24.09.12 7:30
Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά…
Σε μια ακόμη παράσταση πρωταγωνίστησαν όλες μαζί χέρι-χέρι οι δυνάμεις του κεφαλαίου (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) και οι δήθεν αριστερές (ΑΡΕΝ), στο Σύλλογο του ΤΕΙ του Πύργου με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπων για τα Συμβούλια Διοίκησης.
Οι δυνάμεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ορίζοντας εισηγητή τους μέλος της ΑΡΕΝ επιτέθηκαν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος της ΚΝΕ, εκλεγμένος, με τις δυνάμεις του ΜΑΣ) για την στάση του, να μην συγκαλέσει δηλαδή Δ.Σ. με θέμα τα Συμβούλια Διοίκησης. Για να καλύψουν το ρόλο τους ως υποστηριχτές του αντιδραστικού νόμου-πλαισίου που βάζει χέρι στις δομές του φοιτητικού κινήματος, του προσάπτουν αδυναμία στην επιτέλεση του προεδρικού έργου και καλούν το Σύλλογο να πάρει μέτρα για την καθαίρεση του.
Την ώρα που ο Σύλλογος θα έπρεπε να ασχολείται με την οργάνωση της απεργίας δουλεύοντας για μαζική συμμετοχή των σπουδαστών, αυτοί καλούν σε Διοικητικά Συμβούλια που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους σπουδαστές. Έτσι δείχνουν το ρόλο που θέλουν να παίξουν στο κίνημα. Ένα κίνημα, με μπροστάρη το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα κάνει απεργίες αλλά μαζέματα στις πλατείες μαζί με αναρχικούς και Χρυσαυγίτες. Προσπαθούν να διαμορφώσουν το κλίμα για τον ερχομό της «κυβέρνησης της αριστεράς» που θα τσακίσει με τη σειρά της το λαό και θα αφοπλίσει το κίνημα φορώντας τη μάσκα του αριστερού- φιλολαϊκού- ανανεωτή. Ο λαός δεν πρέπει να τους έχει καμία εμπιστοσύνη, άλλωστε με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν το ρόλο τους.
Κατηγορούν τον πρόεδρο του ΔΣ ότι δεν είναι ικανός να επιτελέσει το ρόλο του. Τους απαντάμε: ΝΑΙ Είμαστε «ανίκανοι» να εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Νόμου- Πλαίσιο. Αρνούμαστε! Εφαρμόστε τον εσείς! Εσείς, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αλλά και ο δήθεν αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι ευρωλιγούρηδες δεν κόπτεστε για τη λειτουργία του ΔΣ αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά ο νέος Νόμος- Πλαίσιο. Όλοι σας πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Θέλετε να ξεπουλήσετε τις σπουδές μας, εμάς των παιδιών της εργατικής τάξης.
Η επίθεση αυτή δεν έχει στο στόχαστρο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. αλλά τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις στο φοιτητικό κίνημα. Προσπαθούν να πετάξουν έξω τους αγωνιστές από τα όργανα έχοντας ως στόχο να διαμορφώσουν ένα φοιτητικό κίνημα στα μέτρα τους. Οι μεν για να στηρίξουν την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι δε για να προετοιμάσουν την επόμενη.
Εμείς τους απαντάμε πως η τρομοκρατία εναντίον του ταξικού κινήματος δεν πρόκειται να περάσει. Οι πραγματικοί υποστηρικτές του λαού δεν θα πεταχτούν έξω από το φοιτητικό κίνημα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26/9 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο πλευρό του ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.
Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας
24.09.12 7:26
Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των δημοσιογράφων της Ηλείας που διεκδικούν δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση για όλους για μια σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι τον αγώνα τους για την διασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων τους που εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης για να μπορούν να στέκονται κοντά στον Ηλείο πολίτη με το κεφάλι ψηλά. Η ελεύθερη πένα τους, είναι η δύναμη όλων μας.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64