ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Μαραθώνιος Ολυμπίας
02.04.15 8:46
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Μαραθώνιος Ολυμπίας
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Ολυμπίας. Ο Μαραθώνιος Ηλιδας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας διεξήχθη άψογα με την αρωγή του κόσμου, εθελοντών και φορέων που αγκάλιασαν με θέρμη την διοργάνωση. Η πολυάριθμη συμμετοχή δημοτών στην διοργάνωση μας δίνει το έναυσμα για την μεγάλη προσπάθεια θεσμοποίησής του δικού μας Μαραθωνίου, του Μαραθωνίου της Ηλείας, από κοινού με τους διοργανωτές και υποστηρικτές της διοργάνωσης.
Ο Δήμος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή μαζί με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας,τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ,τα Σωματεία Κόροιβος Αμαλιάδας και Ολυμπιονικης Αρχαίας Ολυμπίας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας στάθηκε υποστηρικτής του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος. Παρόλα αυτά χωρίς τους εθελοντές μας το όλο εγχείρημα δεν θα έχαιρε τέτοιας επιτυχίας. Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Ήλιδας και ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης, τις διοικήσεις και τα μέλη των διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας που συμμετείχαν και ειδικότερα τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας, της Μικρής Ακαδημίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων Ήλιδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας, Υπερίωνα Αμαλιάδας και Αρίωνα Αμαλιάδας και φυσικά τον συνδιοργανωτή μας ΚΟΡΟΙΒΟΥ που έθεσε τις βάσεις για την διοργάνωση του Μαραθώνιου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ που κάλυψαν υγειονομικά όλη την διοργάνωση, καθώς και στους Φίλους Ποδηλάτου Ηλιδας και της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Αμαλιάδας, των οποίων τα μέλη κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα συνοδεύοντας τους αθλητές και τις αθλήτριες καθ’ όλη την διάρκεια τόσο της Μαραθώνιας διαδρομής όσο και του δρόμου Αρχαίας Ηλιδας –Αμαλιάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Χριστοδουλόπουλος θα είναι πάντα αρωγός, συνδιοργανωτής και πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και όχι ουραγός στις εξελίξεις. Ο γεωγραφικός τόπος του Δήμου Ήλιδας ήταν ο αρχαίος χώρος όπου εξυμνήθηκε όσο πουθενά η αξία του αθλητισμού. Σε αυτό τον τόπο ο αθλητισμός θα αναγεννηθεί. Ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν τον`1ο Μαραθώνιο Ολυμπίας και δίνουμε την υπόσχεση ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το συγκεκριμένο αγώνα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του τόπου μας
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
02.04.15 8:34
Συγκέντρωση τροφίμων από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
Το Σάββατο 4 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας θα βρίσκεται, από τις 10:30 το πρωί και μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι στα Σούπερ Μάρκετ Πύργου.
Εκεί από προσφορές των συνανθρώπων μας, θα συγκεντρώσουν τρόφιμα τρόφιμα, που θα δοθούν σε φτωχές οικογένειες, διακριτικά, από τους Διευθυντές του 2ου, 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Πύργου.
Μαθητές από αυτά θα συμμετέχουν στη δράση καθώς και αντιπροσωπεία προσκόπων.
Όλοι θα έχουν το νέο μπλουζάκι της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.
Ο Περικλής Ιακωβάκης αύριο στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
02.04.15 6:48
Ο Περικλής Ιακωβάκης αύριο στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
Στα πλαίσια του προγράμματος για το Κοινωνικό Σχολείο που εξήγγειλε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2014 -2015 ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης δέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γούναρη Αντώνη να επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί
Ο γνωστός αθλητής μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων θα συζητήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το Ολυμπιακό Πνεύμα και τα Ιδανικά του Αθλητισμού και πως ο ίδιος τα βίωσε μέσα από την πολυετή αθλητική του σταδιοδρομία.
Εκδήλωση - συζήτηση από το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
02.04.15 4:22
Εκδήλωση - συζήτηση από το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
Η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το οξυμένο πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό Ηλείας. Το άνοιγμα στην εκδήλωση έκανε ο γραμματέας της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ Γιάννης Τεφάνης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γιάνναρος μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Ανέφερε στην ομιλία του: «Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του στο περιφερειακό συμβούλιο, στο Δημοτικό συμβούλιο Πύργου αλλά και στα άλλα δημοτικά συμβούλια από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται το πρόβλημα λέγανε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν θα πρέπει να είναι πεδίο λαμπρό, πλουτισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό το λόγο θα έπρεπε την αποκλειστική ευθύνη να την έχει το κράτος και η κεντρική εξουσία. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι το κράτος στον καπιταλισμό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαϊκού παράγοντα όμως είναι ο μόνος τρόπος σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας να οδηγηθούν στη λύση τους χωρίς να χρειαστεί ο απλός λαός να πληρώσει το μάρμαρο διπλό και τριπλό. Για αυτό το λόγο δεν αποκόβαμε στην συνολική μας θέση το ζήτημα της οικονομίας, δηλαδή ποιος πληρώνει και ποιος κερδίζει, από την συνολική λύση του ζητήματος. Τα άλλα κόμματα αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους. Για αυτό βλέπουμε μέσα στα δημοτικά Συμβούλια του Πύργου όλες τις άλλες παρατάξεις να λιβανίζουν και να κλείνουν σε όλους τους τόνους την ανακύκλωση και να μην λένε κουβέντα από ποιον γίνεται η ανακύκλωση και ποιος ευθύνεται που είναι σήμερα σε κατάσταση εμβρυακή. Για αυτό βλέπουμε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει επανειλημμένος ότι έχει το ίδιο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με την Δημοτική Αρχή και την εγκαλεί γιατί δεν το εφαρμόζει. Με την υλοποίηση αυτής της λογικής κάποια στιγμή θα στήσουμε μηχανισμούς και πρωτοβουλίες που θα δουλεύουν χωρίς ανταμοιβή για της ΕΕΑΑ ΑΕ και αυτοί θα βγάζουν όλο το κέρδος και εμείς θα έχουμε την χαρά ότι προσφέρουμε, στο περιβάλλον, στην κοινωνία και όπου αλλού πιστεύει ο καθένας. Πουθενά δεν προσφέρουμε. Το μόνο που θέλουν να καταφέρουν όσοι πλασάρουν αυτό είναι να ρίξουν νερό στο μύλο των ενδοκαπιταλιστικών αντιπαραθέσεων.»
Για το ζήτημα με τα σκουπίδια του Πύργου ανέφερε: «Πρέπει άμεσα με ευθύνη του Κράτους να απομακρυνθούν από την πόλη του Πύργου χωρίς οι κάτοικοι να επιβαρυνθούν οικονομικά. Υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία και πρέπει να μαζευτούν όμς δεν έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι του δήμου να πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 800.000€ που χρειάζονται για την απομάκρυνση τους.»
Σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
02.04.15 4:19
Σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών
- Εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
- Αναβολή της ημερίδας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο συνεδριακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Μαθητικό Φεστιβάλ, Ψηφιακής δημιουργίας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου
- Κλήρωση λαχνών λαχειοφόρου Αγοράς Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών μέσων, κτιρίων ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Τετραήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών του προγράµµατος Πολιτιστικών Θεµάτων του Γενικού Λυκείου Γαστούνης, µε προορισµό την Κέρκυρα
- Διδακτική επίσκεψη µαθητών της Β΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου, µε προορισµό το Κάστρο Χλεμούτσι
- Έναρξη παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Πύργου με το έργο «Εμμανουήλ Ροΐδης - τα εφήμερα» στο θέατρο «Απόλλων»
- Τετραήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών του προγράµµατος Πολιτιστικών Θεµάτων του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, µε προορισµό την Κέρκυρα
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Α’ και Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Βαρθολομιού στο Κατάκωλο
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Πελοπίου στην Αρχαία Ολυμπία
- Ημερήσια εκδρομή όλων των Τάξεων του Γυμνασίου Νεοχωρίου σε Δελφούς και Αράχωβα
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αμαλιάδας
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πύργου από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ
- Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
- Επίσκεψη 13 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Επίσκεψη 9 μαθητών του Γυμνασίου Γαστούνης στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Εθελοντικός καθαρισμός στην Τοπική Κοινότητα Κυλλήνης
- Επίσκεψη 17 μαθητών του Γυμνασίου Λεχαινών στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Επίσκεψη 4 μαθητών του Γυμνασίου Πελοπίου στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Διανομή τροφίμων από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στα γραφεία της στην Αμαλιάδα
- Επίσκεψη 8 μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον Πύργο για το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής ∆ηµιουργίας
- Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την 8η Πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
- Αγώνας μπάσκετ μεταξύ της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας και της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος
8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
02.04.15 3:57
 8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία
Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ) και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας "Ορειβατείν" συνδιοργανώνουν την 8η πεζοπορία Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία. Η πεζοπορία είναι διήμερη και πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015 με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας και τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, έτυχε της καθολικής αποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και από ανθρώπους που ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν σε αυτή.
Στη φετινή πεζοπορία θα συμμετάσχουν 60 – 70 άτομα. Η εκκίνηση θα δοθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:00πμ και ο τερματισμός την Κυριακή 5 Απριλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας περίπου στις 2:00μμ. Η διανυκτέρευση θα γίνει στην κοινότητα Χειμαδιού όπου οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από τους τοπικούς φορείς.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και επικοινωνία παρακαλούμε απευθυνθείτε στους: κ. Θωμά Μανωλόπουλο, Πρόεδρο του ΟΣΑ "Ορειβατείν", τηλ. 6906571542, κ. Ιωάννη Λυκούση, μέλος του ΔΣ του ΚΚΠΔΗ και Υπεύθυνο πεζοπορίας, τηλ. 6977167311, κ. Αγγελική Ντίκου, Γραμματέα ΟΣΑ "Ορειβατείν", τηλ. 2622029820, 6937143011.
Για την καλύτερη ενημέρωση, τόσο τη δική σας όσο και του κοινού, σχετικά με την πεζοπορία, οι διοργανωτές θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 13.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Ολυμπίας 8 στην Αμαλιάδα.
4η Ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία
01.04.15 18:45
4η Ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία
Η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» είναι μια ιδέα που υλοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2012 και μπορούμε να τη θεωρήσουμε ετήσιο θεσμό. Σκοπός της διαδρομής είναι η ένωση δύο τόπων με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία και η προβολή τους με έναν εναλλακτικό τρόπο, το ποδήλατο. Φέτος, είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν την διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας», η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα κάθε μορφής βίας.
Η ημέρα διεξαγωγής της 4ης ποδηλατικής διαδρομής «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» ορίστηκε η Κυριακή 26 Απριλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας στις 9:00 π.μ., με επιλογή από τους συμμετέχοντες ανάμεσα σε δύο διαδρομές. Μια ασφάλτινη, με 56 σχετικά εύκολα χιλιόμετρα και μία χωμάτινη με 54 χιλιόμετρα πιο απαιτητικά, αλλά μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Ο τερματισμός θα είναι στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου στην Αρχαία Ολυμπία.
Την Τετάρτη (1/4/2015) το απόγευμα, τα μέλη των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας Γιώργος Ηλιόπουλος, Νίκος Ντίνος και Αποστόλης Τσόλης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όπου και αναφέρθηκαν στην φετινή διοργάνωση, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή είτε στη μια είτε στην άλλη διαδρομή.
Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι συμμετοχές ήταν μόλις 38, πέρυσι ξεπέρασαν τις 300 και φέτος στόχος και οι συμμετοχές από το εξωτερικό. Τα όποια προβλήματα προέκυψαν, ανέδειξαν τις αντοχές, έγιναν πολύτιμη εμπειρία και απέδειξαν πόσο το αγάπησε ο κόσμος.
«Η περυσινή απρόσμενη βροχή όχι μόνο δε στάθηκε εμπόδιο, αλλά αντιθέτως ‘πείσμωσε’ τους συμμετέχοντες να μην εγκαταλείψουν και πρόσθεσε ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο πάζλ της διαδρομής. Φέτος, υπολογίζουμε σε ένα καλύτερο καιρό και μια φύση ανθισμένη», ανέφεραν οι διοργανωτές.
«Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε τη συγκινητική εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων από διάφορα σημεία τόσο του νομού όσο και της Ελλάδας να συνδράμουν στην υποστήριξη της διαδρομής αυτής, οι οποίοι όχι μόνο δε στόχευαν σε κανένα κέρδος, αλλά τους περισσότερους δεν τους απασχόλησαν καν τα έξοδα. Ευχαριστούμε προκαταβολικά όλους όσους θα συμμετάσχουν και τους αφανείς ήρωες (υποστηρικτές, χορηγούς) που βοήθησαν στις προηγούμενες διοργανώσεις και ελπίζουμε στην ίδια και καλύτερη συνεργασία. Η προσφορά τους μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να θέτουμε υψηλότερους στόχους», επεσήμαναν.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν από την Πέμπτη 2/4/2015 να δηλώνουν συμμετοχή μέσω της σελίδας στο facebook των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας και από τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μέλη σε κεντρικά σημεία πόλεων του νομού, που θα λαμβάνουν επίσης συμμετοχές.
Πρόληψη ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας
01.04.15 11:42
Πρόληψη ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας
Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα νέες δράσεις παρουσιάστηκαν στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας με αρχή την Δευτέρα 30 του μηνός, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων από εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες κ. Τάκη Γεωργόπουλο και κ. Γεωργία Χαλικιοπούλου και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα των μαθητών σχετικά με το θέμα. Με την εποπτεία του υπεύθυνου του σχετικού προγράμματος Αγωγής Υγείας κ. Βασίλη Κατσαρίδη και την συμμετοχή των βοηθών-εκπαιδευτικών των σχετικών δράσεων, κ. Τασίας Κουλουγλιώτη και κ. Γιώργου Στασινόπουλου, ολοκληρώθηκε η παραπάνω εκδήλωση, με ουσιαστική προσφορά στην σχολική κοινότητα. Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και οι εργασίες των μαθητών έχουν παραδοθεί και συστηματοποιηθεί. Την Παρασκευή που έρχεται θα κοινοποιηθούν αυτές, στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, σε μικρή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί, με ταυτόχρονη διενέργεια άσκησης αντισεισμικής προστασίας ( 2η μέσα στη χρονιά ).
Όσον αφορά τη Σχολή Γονέων, που έχει οργανώσει το σχολείο, θα συνεχίσει τις συναντήσεις της μετά τις διακοπές του Πάσχα, αφού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους εμπλεκομένους, με καθοριστική την παρουσία της ψυχολόγου κ. Ελένης Ροΐδη, την οποία το διδακτήριο, θερμώς ευχαριστεί. Είναι μια ενδιαφέρουσα υποστηρικτική προσπάθεια του σχολείου προς τους φοιτώντες και όχι μόνο, που βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση, ενώ συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση προβλημάτων και στην πρόταση λύσεων σε << ευαίσθητα >> κοινωνικά θέματα.
Συγκέντρωση τροφίμων από τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας
01.04.15 10:00
Συγκέντρωση τροφίμων από τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας
Όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο κ. Δήμητρα Βαρελά, στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας ελήφθη απόφαση για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Καλούν όλους τους συλλόγους κηδεμόνων από τα σχολειά σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τους συλλόγους του Δήμου Ήλιδας να συμβάλουν στο έργο του εθελοντισμού.
Την Τρίτη 7 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας.
Στη Γαλλία εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
01.04.15 6:09
Στη Γαλλία εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
Την πόλη Ασπαρέν της Γαλλίας θα επισκεφθούν από τις 14 και μέχρι τις 27 Απριλίου, μαθητές κι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, όπως γράφει σήμερα η "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".
Την αποστολή θα αποτελούν οι:
ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:
1. Κωνσταντούλας Κωνσταντίνος από 14 έως 21 Απριλίου 2015.
2. Καραγιάννη Ελισάβετ από 14 έως 21 Απριλίου 2015.
3. Γαλανοπούλου Μαρία από 20 έως 27 Απριλίου 2015.
4. Μπίσσα Ελισάβετ από 20 έως 27 Απριλίου 2015,
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:
1. Ανδριόπουλος Γεώργιος από 14 έως 27 Απριλίου 2015
2. Μανδραβέλης Ιωάννης από 14 έως 27 Απριλίου 2015.
ΜΑΘΗΤΕΣ:
1. Κότσαλης Αναστάσιος του Νικολάου
2. Τεμπονέρας Διονύσιος του Νικολάου
3. Ευσταθοπούλου Χριστίνα - Αθανασία του Κωνσταντίνου
4. Τσάτσαρη Θεοδώρα του Αριστείδη
5. Αλεβιζοπούλου Παναγιώτα του Αντωνίου
6. Αλεξοπούλου Βιργινία του Ιωάννης
7. Αντωνοπούλου Ουρανία του Νικολάου
8. Αποστολοπούλου Μαρία του Παναγιώτη
9. Ασβεστάς Γεώργιος του Χρήστου
10. Παπαδοπουλου Ελευθερία του Νικολάου
Η επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράµµατος Erasmus+ με τίτλο: «Παράδοση και Φήμη. Ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την επαγγελματική τους αξιοποίηση».
Σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
01.04.15 4:33
Σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Ηλεία
- Συνάντηση Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
- Λήξη τέταρτης παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Φωτεινή σηματοδότηση στον πρώτο κόμβο Ανδραβίδας της ε.ο. Κυλλήνης - Εθνικής Οδού Πύργου - Πατρών»
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
- Συνάντηση στο Δημαρχείο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα Λεχαινά για τα αδέσποτα ζώα
- Συνεδρίαση στο Δασαρχείο Πύργου της επιτροπής κρίσεως ικανότητας νέων κυνηγών
- Εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης στην Εστία Επιστημών Πατρών
- Διδακτική επίσκεψη σε Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη από τους μαθητές όλων των Τάξεων του Γενικού Λυκείου Βουνάργου
- Διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων των μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας
- Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Λάλα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου
- Έναρξη πασχαλινού παζαριού από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου
- Πολιτική εκδήλωση στον Πύργο με θέμα: «Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πρόταση του ΚΚΕ»
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία μαθητών της Α’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου
- Ημερήσια εκδρομή στην Αράχωβα από μαθητές της Γ’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Γαστούνης
- Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας παραχωρούν συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας 2015»
- Επίσημη ανάληψη των καθηκόντων ως Συμπαραστάτη του Δημότης και της Επιχείρησης στο Δήμο Ήλιδας από τον Δικηγόρο κ. Χρήστο Σταυρούλια
- Έναρξη θερινού ωραρίου λειτουργίας στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανηλειακό Πύργου
- Διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα της Α1 Κατηγορίας Ηλείας μεταξύ του Κένταυρου Μαγούλας και του Ξενοφώντα Κρεστένων
- Διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα της Α2 Κατηγορίας Ηλείας μεταξύ του Ηρακλή Παλαιοβαρβάσαινας και των Χελιδονίων Χελιδονίου
Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Ήλιδας
31.03.15 14:14
Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Ήλιδας
Ενώπιον του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δικηγόρος κ. Χρήστος Σταυρούλιας ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ο κ. Χρ. Σταυρούλιας αναλαμβάνει αύριο επίσημα τα καθήκοντά του και το γραφείο θα στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνελήφθη 52χρονος στο Κάτω Σαμικό για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
31.03.15 12:33
Συνελήφθη 52χρονος στο Κάτω Σαμικό για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (30-3-2015) το πρωί στο Κάτω Σαμικό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις ερευνά τους, πραγματοποίησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατ οίκον έρευνα στην οικία του 52χρονου όπου βρήκαν ,κατέσχεσαν και εκρίζωσαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης καθώς και (5) περίπου γραμμάρια σπόρων κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
31.03.15 5:04
Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας απογραφής στρατεύσιμων που γεννήθηκαν το 1997 (κλάση 2018) και διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απόκτησης νέας άδειας Επιβατικού Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Διενέργεια δημοπρασίας για την αποκατάσταση κατολίσθησης στο δρόμο Κρέστενα - Μπαρακίτικα
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών
- Διενέργεια εξετάσεων της Α΄ περιόδου 2015 για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
- Διενέργεια διαγωνισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού
- Διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρα για την αντικατάσταση του υφιστάμενου στον προβολέα του συνεδριακού κέντρου για τις ανάγκες του Πολυλειτουργικού Κόµβου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Εκπαιδευτική επίσκεψη µαθητών όλων των Τάξεων του 1ου Γυµνασίου Πύργου, που συµµετέχουν στα προγράµµατα Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών Θεµάτων στην Ανδρίτσαινα - Επικούρειο Απόλλωνα και Λουτρά Καϊάφα
- Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο όλων των Τάξεων του Γυμνασίου Ζαχάρως
- Ορκωμοσία Χρήστου Σταυρούλια ως Συμπαραστάστη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ήλιδας
- Συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Περιχώρων
- Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ του Α.Ο. Χαβαρίου και της ομάδα των Δικηγόρων της Ηλείας
Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακή Συμβούλιο
30.03.15 13:00
Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακή Συμβούλιο
Συνεδριάζει αυτή την ώρα στον Πύργο το Περιφερειακό Συμβούλιο,
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ενημερώνει το Σώμα εκτός ημερησίας διατάξεως για τις τελευταίες εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού και στο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.
Η ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη συνάντηση Δημάρχων Ήλιδας και Ζακύνθου
30.03.15 12:11
Η ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη συνάντηση Δημάρχων Ήλιδας και Ζακύνθου
Η ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την υλοποίηση έργου για την οριστική λύση, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν την Δευτέρα το πρωί (30/03/2015), ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκουτσά, στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, είχαν εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά και τους συνεργάτες του, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦoΔΣΑ Ελλάδας κ. Θεόδωρος Κάρδαρης, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζακύνθου.
Ο Δήμος Ζακύνθου, «προχωρά» την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, αφού ήδη έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και την σχετική χρηματοδότηση.
Με αφορμή την υλοποίηση του έργου αυτού, ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε την Ζάκυνθο, όπου εκτός από την ενημέρωση που είχε, έλαβε και την σχετική μελέτη του έργου.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά, τους συνεργάτες του και τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦοΔΣΑ Ελλάδας, για να μπορέσουμε να επισπεύσουμε την διαδικασία και στο Ν.Ηλείας για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζουμε και εμείς στην Ηλεία.
Το νησί της Ζακύνθου, βέβαια, διαθέτει μικρότερες ποσότητες απορριμμάτων, συγκριτικά με τον νομό μας και την έγκριση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την πήρε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και όχι από το αρμόδιο Υπουργείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος καταλήγοντας πρόσθεσε: «Την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση, την βλέπω σαν την μοναδική λύση, μέχρι να φτάσουμε στην οριστική λύση. Πρόκειται για την μοναδική βιώσιμη λύση και πρέπει να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ζακύνθου για την ενημέρωση και την συνεργασία που έχουμε. Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει όλοι μας να επιδιώκουμε τις συνεργασίες, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες».
Όλες οι προσλήψεις εποχιακών στην Ηλεία
30.03.15 7:50
Όλες οι προσλήψεις εποχιακών στην Ηλεία
Από το Δήμο Ήλιδας έχει προκηρυχθεί η πρόσληψη τριών χειριστών μηχανημάτων έργων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας δύο μηνών, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει σήμερα Δευτέρα.
Επίσης ο Δήμος Ήλιδας θα προσλάβει είκοσι άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό, μέχρι πέντε ημερομίσθια το μήνα, με την προθεσμία να λήγει την Τρίτη 31 Μαρτίου.
Εννέα άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό μέχρι και πέντε ημερομίσθια το μήνα θα προσλάβει και ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 3 Απριλίου.
Ο Β΄ ΤΟΕΒ Πύργου να προσλάβει έναν χειριστή μηχανημάτων έργου, έναν Γεωπόνο, ένα υπάλληλο γραφείου και δύο υδρονομείς με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 6 Απριλίου.
Τέλος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού δώδεκα ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι δύο μήνες για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στις κάτωθι ειδικότητες:
Οκτώ άτομα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
Ένα άτομο ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρου
Δύο άτομα ΔΕ Χειριστών Γεωργικών Ελκυστήρων
Ένα άτομο ΔΕ Χειριστών JCB
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο των Λεχαινών
30.03.15 6:17
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο των Λεχαινών
Την Κυριακή 19 Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, με τα κάτωθι θέματα στην ημερήσια διάταξης:
- Ανάδειξη προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.
- Ανάγνωση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής απολογισμού έτους 2014.
- Έγκριση απολογισμού έτους 2014.
- Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2015.
- Έγκριση εκτάκτου εισφοράς των μελών για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.
- Έγκριση εκτάκτου εισφοράς για την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
- Προτάσεις μελών και αποφάσεις σε φιλοθηραματικά και άλλα θέματα.
- Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οριστικά την Κυριακή 26 Απριλίου.
Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, κατά τις εκλογές, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο θήρας.
Το γραφείο του συλλόγου θα είναι ανοικτό για την παραλαβή αιτήσεων των ενδιαφερομένων ως υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή τις ημέρες Δευτέρα 30 Μαρτίου, Τρίτη 31 Μαρτίου, Τετάρτη 1 Απριλίου και Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 από τις 6:00 μ.μ. και μέχρι τις 7:00 μ.μ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ 63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
30.03.15 5:13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ 63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Κυριακή 30 Μάρτη 1952. Λίγες ώρες πριν χαράξει, ο Νίκος Μπελογιάννης πέρασε στην «αθανασία», καθώς τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος έπεφταν στο κορμί του. Η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, Ηλία Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο, Δημήτρη Μπάτση, είχε στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη, να τσακίσει την οργανωμένη πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Η προσπάθεια απέτυχε. Το ΚΚΕ, η «μήτρα» των Μπελογιάννηδων, παρά τα χτυπήματα της αστικής τάξης, συνέχισε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά δεσμά, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1915 στην Αμαλιάδα. Από τα μαθητικά του χρόνια, στο Γυμνάσιο, οργανώνεται στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ). Το 1934 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Η ζωή του και η ιστορία του ταυτίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή με την ιστορία του ΚΚΕ. Όπως και ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του στο στρατοδικείο : «Η ζωή μου συνδέεται με την Ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του... Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω». Συλλήψεις, φυλακές, απομόνωση, δίκες και η καταδίκη του σε θάνατο ήταν τα όπλα της αστικής τάξης απέναντι σε έναν κομμουνιστή ήρωα, σε έναν αγωνιστή που συνδύαζε υποδειγματικά τη θεωρία με την πράξη, τη διανοητική με την πρακτική δουλειά, που δε γνώριζε συμβιβασμό και υποχώρηση. Στο πρόσωπο του δικάστηκε η κομμουνιστική ιδεολογία και η πολιτική του ΚΚΕ. Στο στόχαστρο του αστικού κράτους και των ντόπιων και ξένων υπηρεσιών ήταν η αναχαίτιση της αυτοτελούς παρέμβασης του ΚΚΕ και η ιδεολογική και οργανωτική υπονόμευση του. Οι εκτελέσεις, οι εξορίες , οι φυλακές δε μπόρεσαν και δε μπορούν να λυγίσουν το ΚΚΕ, γιατί έχει βαθιές ρίζες στο λαό, όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο Μπελογιάννης και στις δυο δίκες.
(….)Το ΚΚΕ έχει ρίζες στο λαό ποτισμένες με αίμα και δεν εξοντώνεται ούτε με στρατοδικεία ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. (….)Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας, ο αγώνας μας, είναι να γίνει αυτή η θεωρία πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.(...). Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. (...) Ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο (...) και, όταν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα». (Από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο)
Τα μέλη του ΚΚΕ και τα μέλη της ΚΝΕ τιμούμε το Νίκο Μπελογιάννη που όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, μας έμαθε άλλη μια φόρα πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε. Ο κομμουνιστής ήρωας Νίκος Μπελογιάννης με το παράδειγμα του είναι πηγή έμπνευσης για κάθε κομμουνιστή και κάθε κομμουνίστρια, είναι οδηγός για την καθημερινή δράση, φωτεινό παράδειγμα για την ακλόνητη και ανυποχώρητη δράση. Με τη δράση του έδειξε πως οι κομμουνιστές πρέπει να είναι πολύπλευροι, να συνδυάζουν τη θεωρητική με την πρακτική δουλειά, να κατακτούν τη γνώση βάζοντας τη στη δοκιμασία της επαναστατικής πράξης, να μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε φάση του κινήματος, σε κάθε μορφή πάλης, διδάγματα που 63 χρόνια μετά παραμένουν επίκαιρα και πολύτιμα.
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 63 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, από την Τομεακή Επιτροπή Κ.Κ.Ε Ν.Ηλείας θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.
Το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
28.03.15 7:17
Το ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία
Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ καλεί όλους τους επιστημονικούς φορείς, τα Εργατικά Κέντρα και τα εργατικά σωματεία, τους εμπορικούς συλλόγους και τα επιμελητήρια, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας έτσι ώστε να μας εκφέρουν τις προτάσεις τους για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό μας.
Στη σύσκεψη θα παρευρίσκεται και θα τοποθετηθεί εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βουλευτής Αχαΐας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82