ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Χορήγηση νέων αδειών για Ταξί στην Ηλεία
30.01.15 7:27
Χορήγηση νέων αδειών για Ταξί στην Ηλεία
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καλεί κάθε ενδιαφερόµενο να αποκτήσει νέα άδεια Επιβατικού Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτου ή να µετατρέψει υφιστάµενη άδεια σε άλλο τύπο να υποβάλλει σχετική αίτηση µέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόµενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθµό τους ανά έδρα.
Περισσότερα, με τους πίνακες των θέσεων Ταξί σε κάθε πόλη και χωριό της Ηλείας, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
30.01.15 6:25
«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
Η Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας θα παρουσιάσει την παράσταση: «Η κλήση σας είναι σε αναμονή».
Οι παραστάσεις, που θα λάβουν χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και θα γίνονται καθημερινά εκτός της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου.
Για την παράσταση παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας.
Εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης ο κ. Αθανάσιος Κρίσπης, εκ μέρους των ηθοποιών της παράστασης κ. Νίκος Κώνστας, καθώς και ο σκηνοθέτης του έργου κ. Χάρης Κότσιφας.
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα
30.01.15 5:32
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα με έργα Ισπανών και Λατινοαμερικάνων συνθετών θα δοθεί αύριο Σάββατο και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα, επί της οδού Κουρογιαννοπούλου 14
Στο μαντολίνο η Ana Belén Tejedor de la Iglesia και στην κιθάρα ο διευθυντής του ωδείου Δημήτρης Δημακόπουλος, ενώ η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
30.01.15 5:14
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
- Κόβει την πίτα της η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
- Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου
- Κόβει την πίτα του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου
- Κοπή πίτας Συλλόγου και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον αθλητισμό από την Ιερά Μητρόπολη Ηλεία
- Εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας
- Γιορτάζει τα τρία χρόνια της η καφετέρια "Οασις" στο Τραγανό
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου
Οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τις Πρώτες Βοήθειες
29.01.15 15:30
Οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τις Πρώτες Βοήθειες
Ένα ξεχωριστό μάθημα παρακολούθησαν οι μαθητές του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας την Πέμπτη 29/1/15, τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές του Β1 παρουσίασαν την εργασία που υλοποίησαν στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών του Α΄τετραμήνου με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Λαμπρόπουλο Θεόδωρο.
Προσκεκλημένος στην παρουσίαση, από τον κ. Λαμπρόπουλο, ήταν ο κ. Βασίλειος Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και μέλος του Δ.Σ του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, ο οποίος μίλησε στους μαθητές σχετικά με την αξία του εθελοντισμού, τις εθελοντικές δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια χώρου. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση καθώς τόσο η παρουσίαση της εργασίας ήταν περιεκτική και γεμάτη χρήσιμες πληροφορίες όσο και η ενημέρωση του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν ζωντανή και έδινε στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράζουν τις απόψεις τους.
Την παρουσίαση της εργασίας ανέλαβαν οι μαθητές Θεοδωροπούλου Βασιλεία και Κορδοπάτης Γεώργιος ενώ στο χειρισμό του Η/Υ ήταν οι μαθήτριες Κατερίνα Αλεξανδροπούλου και Μαρία Ζαφείρη. Επίσης, μία ομάδα μαθητών του ίδιου τμήματος, υποσχέθηκε να αναρτήσει σύντομες οδηγίες πρώτων βοηθειών σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο του σχολείου καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου ώστε να γίνει μία πρώτη ενημέρωση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε. Αυτό όμως που προσπαθούμε να πετύχουμε με την πρόληψη είναι να τα μειώσουμε με διάφορους τρόπους. Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές από απροσεξία, άγνοια των πρώτων βοηθειών ή κακούς χειρισμούς. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ατυχήματος και εκδηλώσεις σαν αυτή συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
29.01.15 14:45
Παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Λεχαινών, διοργανώνουν την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 επίσκεψη και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου.
Συνελήφθη 63χρονος στον Πύργο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
29.01.15 12:53
Συνελήφθη 63χρονος στον Πύργο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθη, σήμερα (29-1-2015), το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 63χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 63χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των
1.204.758,83 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Παρέμβαση του Π. Πλατανιά στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών
29.01.15 10:01
Παρέμβαση του Π. Πλατανιά στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών
Στον ΕΛΓΑ Πάτρας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Μιχαλόπουλο και εκπροσώπους των ζημιωθέντων πατατοπαραγωγών, προκειμένου να συζητήσει με τον προϊστάμενο Γεώργιο Κεχαγιά και τους αρμόδιους Γεωπόνους του Οργανισμού, το θέμα της αποζημίωσης παραγωγών από τον πρόσφατο παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες της φθινοπωρινής πατάτας στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά τη συνάντηση, αφού έγινε μια ανάλυση της επικρατούσας κατάστασης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες άμεσης αποζημίωσης των καλλιεργητών πατάτας υπό κάλυψη, καθώς επίσης και οι τρόποι και προϋποθέσεις όλων των παγετόπληκτων εκτάσεων της καλλιέργειας από τον ΕΛΓΑ.
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Πάτρας ανέφερε ότι, παρά τη μεγάλη έλλειψη γεωτεχνικού προσωπικού στο Παράρτημα, θα προβεί σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διενέργεια εκτιμήσεων των πληγέντων εκτάσεων μετά από την υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και μετά την έγκριση της διαδικασίας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο.
Για το σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλατανιάς απέστειλε άμεσα σχετική επιστολή στον κ. Έξαρχο στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι: «Κατά την διάρκεια του περασμένου Δεκέμβρη επικράτησαν έντονες και πολύ συχνές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, με συνέπεια να αναβληθεί η συγκομιδή της. Στην συνέχεια, κατά τις αρχές του μήνα Ιανουαρίου επικράτησαν παγετοί που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή μας οι οποίοι κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά την παραγωγή που δεν είχε μέχρι τότε συγκομισθεί, λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών. Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α., η καλλιέργεια της φθινοπωρινής πατάτας καλύπτεται για ζημιά από παγετό έως τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πληγείσες παγετόπληκτες εκτάσεις, να μην καλύπτονται ασφαλιστικά πέραν του μηνός Δεκεμβρίου και η οικονομική ζημιά για τους συγκεκριμένους καλλιεργητές να είναι σοβαρή, με τα γνωστά συνεπακόλουθα, συνεκτιμώντας βέβαια το υψηλό καλλιεργητικό κόστος και την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μετά τα προαναφερθέντα σας παρακαλούμε να εξετάσετε σοβαρά το ζήτημα ασφαλιστικής κάλυψης των ζημιωθέντων εκτάσεων και αποζημίωσης των παραγωγών, καθώς η ζημία - σύμφωνα και με πληροφορίες των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - είναι πολύ μεγάλη».
Και καταλήγει ο κ. Πλατανιάς: «Η φθινοπωρινή πατάτα της περιοχής μας, με την ιδιαιτερότητά της να είναι η μοναδική ντόπια πατάτα που τροφοδοτεί την Ελληνική αγορά αυτή την περίοδο και το μοναδικό ανάχωμα για τις αθρόες εισαγωγές ξένης πατάτας που επιβαρύνει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, είναι απαραίτητο να προστατευθεί και να στηριχθεί από την Πολιτεία».
Σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο ολοκλήρωσης στερέωσης και αποκατάστασης της Φραγκαβίλας
29.01.15 9:56
Σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο ολοκλήρωσης στερέωσης και αποκατάστασης της Φραγκαβίλας
Καθυστερήσεις στην εκτέλεσης του έργου ολοκλήρωση στερέωσης και αποκατάστασης Καθολικού Ιεράς Μονής Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας Ηλείας, με φορέας υλοποίησης την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παρατηρεί η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Με παρέμβασή της, την περασμένη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, παρατηρεί τα εξής για το έργο:
Οι ετήσιοι ποσοτικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την αρχική αναληφθείσα νομική δέσμευση δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Προτείνεται επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Οι προβλέψεις φυσικού και οικονομικού αντικειμένου κρίνονται ρεαλιστικές, εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους.
Ο Θωμάς Μανωλόπουλος Πρόεδρος στον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
29.01.15 7:34
Ο Θωμάς Μανωλόπουλος Πρόεδρος στον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής επιτροπής διενεργήθηκαν στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογου Αμαλιάδας «Ορειβατείν».
Οι εκλογές έγιναν την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στον Ανεμόμυλο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν και συστάθηκαν σε σώμα τα κάτωθι μέλη:
Πρόεδρος: Θωμάς Μανωλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Ροκανάς
Γραμματέας: Ελένη Βασιλικοπούλου
Ειδική Γραμματέας: Αγγελική Ντίκου
Ταμίας: Κανελλοπούλου Φωτεινή
Μέλος: Βασίλειος Μπαντούνας
Μέλος: Δρακούλης Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικό μέλος: Σοφία Ξουρή
Αναπληρωματικό μέλος: Ιωάννης Καβαδίας
Για Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν τα μέλη:
Σταύρος Μαράτος
Ηρακλής Αλτιπαρμάκης
Μαρία Περδίκη - Αλτιπαρμάκη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στη συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση
29.01.15 6:50
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στη συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση
Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 μ.μ. ο Δήμαρχος Ήλιδας καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τους φορείς της πόλης της Αμαλιάδας σε ενημέρωση - ανοιχτή συζήτηση για το μεγάλο θέμα της εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση».
Καλούμε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να βρεθούν στη συγκέντρωση έτσι ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων και οι επιβλέποντες του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έως σήμερα δεδομένα.
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γαστούνης
29.01.15 5:56
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γαστούνης
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτέκνων Ήλιδας θα γίνει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί, στην αίθουσα του Συλλόγου στη Γαστούνη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
Απολογισμός απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκθέσει Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Οικονομικός απολογισμός παρελθούσης χρήσεως.
Προϋπολογισμός έτους 2015
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπροσώπου της Α.Σ.Π.Ε.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα αξιώματα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή του εκπροσώπου της ΑΣΠΕ να υποβάλουν αίτηση μέχρι σήμερα Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.
Συνελήφθησαν πέντε μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές και στην Ηλεία
28.01.15 16:15
Συνελήφθησαν πέντε μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές και στην Ηλεία
Συνελήφθησαν, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, χθες (27-1-2015) το απόγευμα, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε ημεδαποί Ρομά ηλικία 27,24,23,22 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και εμπρησμό.
Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πρόκειται για τρείς ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 29,22 και 21 ετών, καθώς και ένα αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, από τη συλλογή ευρημάτων που συνέλεξαν από τους τόπους των εγκλημάτων και από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εξιχνίασαν συνολικά (32) περιπτώσεις κλοπών, που είχαν τελέσει τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα τέλη του έτους 2012 μέχρι και 24-1-2015 σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και της ανατολικής Ηλείας.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες είχαν εντατικοποιήσει τη δράση τους το τελευταίο πεντάμηνο, κατά το οποίο τέλεσαν τις (9) κλοπές σε μίνι μάρκετ και τις (20) κλοπές οχημάτων.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας να δρουν νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες αφαιρούσαν οχήματα, κυρίως από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, της Βάρδας και της Γαστούνης.
Στη συνέχεια, μετέβαιναν με τα κλεμμένα οχήματα σε μίνι μάρκετ, κυρίως
σε χωριά της δυτικής Αχαΐας, όπου παραβιάζοντας τις θύρες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα και τηλεοράσεις.
Έπειτα, φόρτωναν τα κλοπιμαία στα κλεμμένα οχήματα και τα μετέφεραν σε χώρους απόκρυψης (καβάντζες) πλησίον του τόπου διαμονής τους.
Σε ότι αφορά τα κλεμμένα οχήματα, τα εγκατέλειπαν στις περισσότερες των περιπτώσεων σε αγροτικές περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, με την πλειοψηφία των οχημάτων να έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανεύρεσης οχήματος, που είχε κλαπεί από την περιοχή της Χαλανδρίτσας το έτος 2013,στο οποίο οι δράστες, πριν το εγκαταλείψουν, έβαλαν φωτιά, καταστρέφοντας το ολοσχερώς.
Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων έχουν βρει (19) από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία απέδωσαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ξεπερνά τις (50.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο (29-1-2015) στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.


Συνάντηση Δημάρχων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Ήλιδας
28.01.15 16:01
Συνάντηση Δημάρχων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Ήλιδας
Με τον φίλο του και Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Ναμπίλ Μοράντ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χριστοδουλόπουλος στα Λεχαινά. Οι δύο Δήμαρχοι συναντήθηκαν και συζήτησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Η θεματολογία της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τα απορρίμματα, την ύδρευση αλλά και την ανάπλαση των παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Πηνειού. Ο Δήμαρχος Ήλιδας για την διαχείριση των απορριμμάτων τόνισε πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η ανακύκλωση για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Οι δύο Δήμαρχοι συνεργάζονται συχνά και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στα αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και σε θέματα πολιτισμού, συμφωνώντας μάλιστα πως είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί μία εντονότερη διαδημοτική συνεργασία.
Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από Κέντρο Πρόληψης στην Αμαλιάδα
28.01.15 13:24
 Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από Κέντρο Πρόληψης στην Αμαλιάδα
Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο για δασκάλους και νηπιαγωγούς, με θέμα: «Ένα χωριό ανάστατο, καβγάδες και μαλώματα».
Θα γίνουν τέσσερις συναντήσεις, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης στην Αμαλιάδα, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, με συντονίστριες τις ψυχολόγους κ.κ. Κατερίνα Μάσσαλα και Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής απο τους ενδιαφερόμενους θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.
Δήλωση Γεωργίου Κράλλη
28.01.15 13:09
Δήλωση Γεωργίου Κράλλη
Φίλες και φίλοι δώσαμε μαζί έναν όμορφο και δύσκολο αγώνα,δώσαμε τον αγώνα των αξιών,δώσαμε τον αγώνα της αλήθειας και σας ευχαριστώ όλους.
Είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας σε αυτές τις εκλογές,σε αυτές τις εκλογές που δεν υπήρχε ο χρόνος να ακουστεί η σοβαρή πρόταση μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Για εμάς τώρα ξεκινάει το κίνημα,για εμάς τώρα ξεκινάει η προσπάθεια μας.
Με σοβαρή και δημιουργική κριτική στα λάθη, με προτάσεις αναπτυξιακές για τον τόπο μας,με όρεξη για δουλειά από όλους τους νέους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
Είμαι παρών όπως ήμουν πάντα,ειμαι εδώ μαζί με όλους εσάς που έχουμε τις ίδιες αγωνίες, μαζί θα φέρουμε το κίνημα εκεί που του αξίζει.
Η νέα γενιά μπροστά για να πάει ο τόπος μπροστά.

Γιώργος Κράλλης
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Ανοιχτή συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση στην Αμαλιάδα
28.01.15 11:57
Ανοιχτή συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση στην Αμαλιάδα
Tην προσεχή Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5μ.μ. ο Δήμαρχος Ήλιδας καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τους φορείς της πόλης της Αμαλιάδας σε ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση για το μεγάλο θέμα της εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση». Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων και οι επιβλέποντες του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έως σήμερα δεδομένα.
Σήμερα η συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
28.01.15 9:07
Σήμερα η συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
Η πρώτη, για το νέο έτος, συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας θα γίνει σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα αναγνωστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης.
Το βιβλίο που θα σχολιάσουν τα μέλη της Λέσχης είναι: «Για μια συντροφιά ανάμεσά μας» του Νίκου Θέμελη.
Στο νέο τους σχολείο οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας
28.01.15 7:44
Στο νέο τους σχολείο οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας
Στο νέο τους σχολείο έκαναν χθες μάθημα οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας.
Ετελέστη Αγιασμός παρουσία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του πρώην Δημάρχου κ. Ιωάννη Λυμπέρη.
Το νέο σχολείο φέρει το όνομα του αείμνηστου εκπαιδευτικού Αθανασίου Παπαγεωργίου, που δώρησε την έκταση για να ανεγερθεί.
Εκπροσώπηση της Αμαλιάδας στη νέα κυβέρνηση
28.01.15 5:45
Εκπροσώπηση της Αμαλιάδας στη νέα κυβέρνηση
Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπροσωπείται η Αμαλιάδα, από την οποία και κατάγεται, στη νέα κυβέρνηση, όπως γράφει σήμερα η "Ενημέρωση".
Επίσης ως Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού τοποθετήθηκε η κ. Έλενα Κουντουρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της οποίας ο σύζυγος Σαράντης Παπαχριστόπουλος κατάγεται από την Αμαλιάδα.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74