ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Στον Πύργο συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
26.03.15 14:30
Στον Πύργο συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε πόλεις και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Δευτέρα στον Πύργο.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε η πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου, η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 15.00΄ στον Πύργο Ηλείας (Μανωλοπούλου 47), στην αίθουσα του καταστήματος της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η έγκριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», η έγκριση Πρότασης Κατάρτισης Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015 και η τριμηνιαία Έκθεση επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δ’ Τριμήνου οικονομικού έτους 2014.
Ομάδες παιδιών σε Ανδραβίδα και Ζαχάρω από το Κέντρο Πρόληψης
26.03.15 13:02
Ομάδες παιδιών σε Ανδραβίδα και Ζαχάρω από το Κέντρο Πρόληψης
Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" η ομάδα για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας. Πρόκειται για μια ομάδα δημιουργικής έκφρασης όπου τα παιδιά μέσα από ενεργητικές διαδικασίες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εποικοδομητικούς τρόπους συνεργασίας, επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 συναντήσεις με υπεύθυνη την κα. Διονυσία Γκομώλη, κοινωνική λειτουργό.
Ομάδες για παιδιά σχολικής ηλικίας πραγματοποιούνται και στη Ζαχάρω. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των παιδιών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων περιοχής Ζαχάρως δημιουργήθηκαν δύο ομάδες. Και σε αυτές τις ομάδες, τα παιδιά διαπραγματεύονται με βιωματικό τρόπο θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την αυτοεκτίμηση. Υπεύθυνη και των δύο ομάδων είναι η κα. Λάγαρη Κατερίνα, ψυχολόγος.
Πρόγραμμα τιμητικής εκδήλωσης Χαρίλαου Βασιλάκου
26.03.15 12:39
Πρόγραμμα τιμητικής εκδήλωσης Χαρίλαου Βασιλάκου
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00: Δημαρχείο Ολυμπίας.
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
Καλωσόρισμα
Από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ολυμπίας κο Ευθύμιο Κοτζά.
Από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κο Γεωργιόπουλο Γεώργιο.
Από τον Μαραθωνοδρόμο και Διευθυντή του All About Running Νίκο Πολιά.
Παρουσίαση του Αθλητή- Μαραθωνοδρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας κα Ελένη Μπερτσάτου.
Παρουσίαση του Μαραθωνοδρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου από τον εγγονό του Χαρίλαο Βασιλάκο.
Προβολή οπτικοακουστικού υλικού από την δράση του Χαρίλαου Βασιλάκου.
Προσφορά Δώρων
Η χορωδία του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας κλείνει την εκδήλωση με τρία τραγούδια, του γνωστού Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζηδάκη.
Θα ακουστούν τα τραγούδια:
Τα παιδιά του Πειραιά.
Ο Κυρ Αντώνης
Εφτά τραγούδια θα σας πω.
Τοποθετούνται νέοι φωτεινοί σηματοδότες σε επικίνδυνους κόμβους της Αμαλιάδας
26.03.15 9:43
Τοποθετούνται νέοι φωτεινοί σηματοδότες σε επικίνδυνους κόμβους της Αμαλιάδας
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης σε επικίνδυνες διασταυρώσεις της Αμαλιάδας, ένα έργο που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους κόμβους Δροσίνη - Καρακανδά και Ναυαρίνου - Αγίου Τρύφωνος, εντός της πόλης, ένα έργο προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
Τα σημεία επισκέφθηκε χθες στην Αμαλιάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες και τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Αντώνη Παρασκευόπουλο.
Επετειακή εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας
26.03.15 5:00
Επετειακή εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας σχολική εορτή για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Ομιλητής ήταν ο κ. Σταθακόπουλος Δημήτριος, διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του ’21, ο οποίο ανέπτυξε το θέμα: «Το διαχρονικό νόημα της Επανάστασης».
Προηγήθηκε το Χρονικό του Αγώνα με αφηγητές τους μαθητές Παναγιώτη Γκάβαλο και Αναστασία Πετροπούλου, ενώ «Τη Υπερμάχω» έψαλε ο Χρήστος Κολοβός.
Το ποίημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» απαγγέλθηκε από την Ειρήνη Πιτσούνη.
«Τα κλεφτόπουλα», «Ο Θούριος του Ρήγα», «Μπαρμπαγιάννη Μακρυγιάννη», «Να ‘τανε το ‘21», «Θα βρεθούμε ξανά», καθώς και τα «Δέκα παλικάρια» σε στιχουργία της Αναστασίας Πετροπούλου αποδόθηκαν από τη Χορωδία, που την αποτελούσαν οι:
Γ. Βασιλάτου, Α. Γεωργοπούλου, Π. Γκάβαλος, Α. Γκατζούνα, Ε. Καραμάνη, Κ. Κόλλια, Μ. Κουνέλη, Χρ. Κουτσούμπα, Σπ. Κυριακόπουλος, Ρ. Κωνσταντοπούλου, Δ. Λουρίδα, Α. Παναγιωτοπούλου, Α. Παπασταθοπούλου, Α. Πετροπούλου, Κ. Ρούνη, Β. Τραγουστή, Δ. Τραγουστή, Π. Τσάκωνα, Γ Φουντάς.
Μπουζούκι: Κ. Καραλής, Κ. Σπυρόπουλος.
Κιθάρα: Α. Ρούμπας
Η θεατρική παράσταση «Οι απόγονοι των αγωνιστών ..εν δράσει» παρουσιάστηκε από τους κάτωθι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης:
Μ. Κουνέλη (δημοσιογράφος), Δ. Λουρίδα (παπάς), Δ. Τραγουστή (γραμματέας Μακρυγιάννη), Σπ. Κυριακόπουλος (πασάς), Α. Γεωργοπούλου, Ε. Καραμάνη, Α. Παπασταθοπούλου, Π. Τσάκωνα (χαρέμι)
Σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
26.03.15 4:55
Σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Έναρξη προθεσμίας υποβολής προσφορών για την διενέργεια νέου ∆ιεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού ∆ιαγωνισµού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Διδακτική επίσκεψη στην Εστία Επιστημών Πατρών από τη Β΄Τάξη του 2ου Γυμνασίου Πύργου
- Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη σε Μαίναλο - Τρίπολη από τους μαθητές του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Βαρθολομιού
- Τετραήµερη εκπαιδευτικής επίσκεψης της Β΄τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου στη Θεσσαλονίκη
- Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α’ Τάξης του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πύργου στην Κέρκυρα
- Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πύργου στην Έδεσσα
- Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πύργου στην Κέρκυρα
- Διήµερη εκπαιδευτική επίσκεψης µαθητών του Περιβαλλοντικού Προγράµµατος του Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας στο Ναύπλιο
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών σε Ανδραβίδα και Κάστρο Κυλλήνης
- Διδακτική επίσκεψη στο Τµήµα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μαθητών της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών
- Τετραήµερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Πολιτιστικού Προγράµµατος της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως στο Ιωάννινα
- Διήµερη εκπαιδευτική επίσκεψης µαθητών του Περιβαλλοντικού Προγράµµατος του Γυμνασίου Πανόπουλου στο Ναύπλιο
- Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στη Σπάρτη
- Τριήμερη επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ανδραβίδας σε Ιτέα, Δελφούς και Άμφισσα
- Εκδήλωση στο Λύκειο Νέας Φιγαλείας για τη ναυτική παράδοση από το Παράρτημα Ηλείας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Υπουργείο Ναυτιλίας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις εκλογές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Ζαχάρως
- Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας στο Κατάκωλο
Βάζει "καλάθια αγάπης" ο Κόροιβος Αμαλιάδας
24.03.15 14:41
Βάζει
Τα «Καλάθια Αγάπης», η εκστρατεία προσφοράς του ΕΣΑΚΕ σε άπορες οικογένειες, συνεχίζεται, με επόμενο σταθμό την Ηλεία και τον αγώνα του Κοροίβου κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Το πρώτο εγχείρημα στην Πάτρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ανταπόκριση των φιλάθλων του Απόλλωνα Πάτρας CARNA στο κάλεσμα του ΕΣΑΚΕ για συνεισφορά στα «Καλάθια Αγάπης».
Και αυτή τη φορά ο ΕΣΑΚΕ έχει στο πλευρό του άξιους συμπαραστάτες, με πρώτη την ομάδα του Κοροίβου που κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα για τις 50 άπορες οικογένειες. Στην εκστρατεία του ΕΣΑΚΕ, αρωγοί στέκονται επίσης ο Δήμος Αμαλιάδας και ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.
Χορηγός της εκστρατείας κοινωνικής προσφοράς «Καλάθια Αγάπης» είναι και αυτή τη φορά η εταιρεία ΛΟΥΞ, που διαπρέπει εδώ και 63 χρόνια στο χώρο των αναψυκτικών, καθώς και η εταιρεία ΑΒ Food Market (Αγ.Τρύφωνος 5, Αμαλιάδα), η οποία θα προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Κάλεσμα στους φιλάθλους του Κοροίβου»
Ο ΕΣΑΚΕ και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν τους φιλάθλους του Κοροίβου να γίνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους αρωγοί σε αυτή την εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους.
Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 29 Μαρτίου στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό (18:00) στην είσοδο του γηπέδου θα στηθούν «Καλάθια Αγάπης» όπου θα μπορούν οι φίλαθλοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η χορωδία της σχολής βυζαντινής μουσικής στην Ευαγγελίστρια
24.03.15 13:37
Η χορωδία της σχολής βυζαντινής μουσικής στην Ευαγγελίστρια
Σήμερα στις 6:00 μ.μ. η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολη Ηλείας - παράρτημα Αμαλιάδας θα ψάλει τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαλιάδας.
Πρόγραμμα Αντιπεριφειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
24.03.15 9:07
Πρόγραμμα Αντιπεριφειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου:
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κωσταριάς θα παρευρεθούν στην παρέλαση του Πύργου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Αξιοποίησης Περιουσίας
κ. Αριστειδόπουλος Λάμπης θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Γαστούνης.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Πλατανιάς θα παρευρεθεί στην παρέλαση των Λεχαινών.
Ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ολυμπισμού, Εθελοντισμού & Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπράμος θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μητρόπουλος Κώστας θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Ζαχάρως.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αρβανιτάκης θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Βάρδας.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Αμαλιάδας.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Εύη Βεργοπούλου θα παρευρεθεί στην παρέλαση της Κρέστενας.
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
24.03.15 8:24
«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.00 μ.μ. παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά. Αφορμή για την επιλογή του έργου στάθηκε η υλοποίηση στο σχολείο μας του προγράμματος «Σχολή Γονέων», πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν δύο από τα μέλη της ομάδας που πραγματοποιούμε την παράσταση αυτή.
Η «Η Αλφαβήτα της Εφηβεία» είναι μία ιστορία με πρωταγωνιστές εφήβους του σήμερα οι οποίοι με 24 λέξεις –κεφάλαια γραμμένα με ζωντάνια, χιούμορ, αισιοδοξία εκφράζουν όσα τους συμβαίνουν , τους απασχολούν στην κρίσιμη- μεταβατική φάση της ζωής τους ,την εφηβεία.
Όπως λέει και η συγγραφέας «είναι μία αφορμή για να βάλουν σε μία τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας οι μεγαλύτεροι».
Εκδήλωση «Από την Άλωση... μέχρι την Ανεξαρτησία» από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας
24.03.15 6:08
Εκδήλωση «Από την Άλωση... μέχρι την Ανεξαρτησία» από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας
Επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «Από την Άλωση... μέχρι την Ανεξαρτησία» πραγματοποιούν σήμερα στις 9:00 το πρωί, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωση έχει:
Α. Η Άλωση
. Αφήγηση γεγονότων
. Άκρα του Τάφου σιωπή (Ν. Ξυλούρης)
Β. Δεινά των υπόδουλων Ελλήνων
. Αφήγηση γεγονότων: Δάρρας Αναστάσιος
. Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσιάνος
του Δημητρίου Καμπούρογλου (Διασκευή)
Συμμετέχουν οι μαθητές:
Ζαφειροπούλου Μαρία, Γεωργόπουλος Ιάσων
Βασιλικόπουλος Γεώργιος, Ηλιόπουλος Αντώνης
. Τραγούδι από τη χορωδία «Κλέφτικη Ζωή»
. Ο Αφέντης και ο Σκλάβος ,στίχοι του Γιάννη Μαρκόπουλου - Δραματοποίηση από τους μαθητές: Φουρνόδαυλου Χρύσα
Ρουμελιώτη Νικόλαο, Τόγια Παναγιώτη
Γ. Η Φιλική Εταιρεία
. Αφήγηση γεγονότων: Σπυροπούλου Ελένη
. Ο Όρκος των Φιλικών (βίντεο)
. Τραγούδι από τη χορωδία «Δέκα παλικάρια»
Δ. Η Επανάσταση
. Αφήγηση γεγονότων: Δάρρας Αναστάσιος
. Τραγούδι από τη χορωδία «Σαράντα παλικάρια»
. Αφήγηση γεγονότων
. Τραγούδι από τη χορωδία «Να ‘τανε το ‘21»
. Αφήγηση γεγονότων
. «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» (Δ. Σολωμού)
Διαβάζει η Μανωλοπούλου Λυδία
. «Συνάντηση με τους ήρωες του 21» (Θεατρικό)
Συμμετέχουν οι μαθητές:
Ψυχογιού Μαριτίνα, Περιβολάρης Παντελής, Τόγια Ζηνοβία, Φιλόπουλος Φώτιος,Τριανταφυλλιδη Μαρία,Πατσός Θεόδωρος, Τριανταφυλλίδης Ιωάννης
Ε. Η ίδρυση του Ελληνικού κράτους
. Αφήγηση γεγονότων: Δάρρας Αναστάσιος - Σπυροπούλου Ελένη
ΣΤ. Παραδοσιακοί χοροί
. Χασάπικος - ορχήστρα σχολείου
. Ο πλάτανος - Τσάμικος
. Μαντήλι καλαματιανό
. Γιάννη μου το μαντήλι σου - Ηπειρώτικο
. Επιμέλεια Γιορτής: Στασινοπούλου Κωνσταντίνα
. Επιμέλεια Βίντεο: Παναγοπούλου Άννα
. Μουσική Επιμέλεια: Καρακαλπάκη Μαρία
. Επιμέλεια παραδοσιακών χορών:
Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος
Επετειακή εκδήλωση στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
24.03.15 6:06
Επετειακή εκδήλωση στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
Σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί σχολική εορτή για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Σταθακόπουλος Δημήτριος, διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του ’21 και θα αναπτύξει το θέμα: «Το διαχρονικό νόημα της Επανάστασης».
Σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
24.03.15 6:02
Σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στον «Απόλλωνα» στον Πύργο από από τον Λαογραφικό Όμιλο «Ηλείων Παράδοσις»
- Επετειακή εκδήλωση «Από την Άλωση... μέχρι την Ανεξαρτησία» από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας δρόμου στην περιοχή ¨Παληοταβέρνα¨ της Δημοτικής Κοινότητα Γαστούνης ∆ήµου Πηνειού»
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Βελτίωση βατότητας - οδική ασφάλεια δρόμου Στρουσίου – Δήμητρας»
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών μέσων, κτηρίων ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Επετειακή εκδήλωση στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο υπό τη διοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Πύργου
- Επετειακή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας από το Σύλλογο Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας «Η Εστία»
- Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαλιάδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη χειριστών μηχανημάτων στο Δήμο Ήλιδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Ζαχάρως
Δράσεις για «Έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια»
- Επετειακή εκδήλωση στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
- Έναρξης πρωινής ζώνης λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Αμαλιάδας, από τον Αρίωνα, για το κοινό
Συνάντηση του Περιφερειάρχηκαι φορέων της Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό για την Πατρών - Πύργου
23.03.15 16:34
Συνάντηση του Περιφερειάρχηκαι φορέων της Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό για την Πατρών - Πύργου
Tην έντονη ανησυχία τους για την αναβολή της δημοπράτησης και την κατάτμηση του συνολικού έργου της Πατρών – Πύργου, εξέφρασαν στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του στην Αθήνα, δηλώνοντας του, παράλληλα, πως με αυτό τον τρόπο απειλείται η ματαίωση της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού αυτοκινητοδρόμου για την περιοχή μας.
Απαντώντας ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου, για υλοποίηση του έργου ως δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν διακυβεύεται, ενώ δήλωσε πλήρη άγνοια για τα σενάρια κατάτμησης και αλλαγής της χάραξης, λόγω της ήδη υπάρχουσας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και του επιπλέον κόστους, ύψους 100.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας υποστήριξαν πως προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο, κάτι που έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το νέο ΣΕΣ 2014-2020 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέχρι το τέλος Μαΐου, οπότε και θα έχει, όπως τόνισε, πλήρη εικόνα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο συνάντησης που είχε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τον Υπουργό, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, οι βουλευτές Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τζαβάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Δήμαρχοι Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού Αλέκος Καστρινός, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμης Κοτζιάς, Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος.
Αναφορά στον Υφυπουργό για τους ντόπιους ''εργολάβους''
23.03.15 15:06
Αναφορά στον Υφυπουργό για τους ντόπιους ''εργολάβους''
Στις 14/3/2015 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟΝ, έγινε μια ενημέρωση για τα πολιτικά δρώμενα, σε φορείς του τόπου μας (που είχαν επισήμως καλεστεί), αλλά και σε πολίτες, από τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ και τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολόπουλο.
Το πιο σημαντικό που ειπώθηκε από τους ανωτέρω,ήταν ότι στη Πατρίδα μας,τα αμαρτωλά ΜΜΕ και οι «δορυφόροι» σε αυτά εταιρείες, «ξεκοκαλίζουν» όλο το δημόσιο χρήμα (ΕΣΠΑ κλπ), ελέγχουν την εξουσία και «θάβουν» οποιαδήποτε Ελληνική και πατριωτική φωνή, που τολμάει να τους αντισταθεί και να πει στον (όχι άμοιρο ευθυνών) λαό την αλήθεια!
Υποσχέθηκαν δε,ότι επειδή ως κόμμα αυτό το ένιωσαν και το νιώθουν ακόμα καλά αυτό στο «πετσί» τους,αυτό το φαινόμενο, θα το τελειώσουν, με όποιο κόστος και εάν χρειαστεί!
Εμείς ως ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ, όταν καλεσθήκαμε να πούμε τη γνώμη μας,δείξαμε (για άλλη μια φορά) ότι δε μασάμε τα λόγια μας και αναγκάσαμε τους ντόπιους ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ να εγκαταλείψουν την αίθουσα,που με περίσσιο θράσος,είναι η αλήθεια είχαν παρευρεθεί! (αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο,για να το βρουν αυτοί;).
Είπαμε με λίγα λόγια στον υπουργό,ότι εάν θέλουν να γίνουν πιστευτοί και αγαπητοί στον λαό, ο Πύργος μας και η Ηλεία γενικότερα, είναι η τέλεια μικρογραφία της δύσμοιρης πατρίδας μας!
Υποδείξαμε τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και τα τσιράκια τους,αναφέραμε την λεηλασία που έχουν κάνει στο Νομό μας και αναμένουμε να δούμε,εάν έχουν οι νέοι κυβερνώντες την ΘΕΛΗΣΗ και την ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ να προχωρήσουν σε «τομές», για να σωθεί ο τόπος.
Εάν δεν μπορούν σε ένα Νομό,πως να τους πιστέψουμε ότι θα το καταφέρουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ;
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ λοιπόν σε εσάς,ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ(έχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές) και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ κύριοι..
Δείξτε ότι είστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ,από τις προηγούμενες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Κυβερνήσεις.
Γυναίκα από τη Ζαχάρω όφειλε πάνω 2.500.000 ευρώ στο Δημόσιο
23.03.15 13:48
Γυναίκα από τη Ζαχάρω όφειλε πάνω 2.500.000 ευρώ στο Δημόσιο
Συνελήφθη, σήμερα (23-3-2015), το πρωί, στη Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, μία 58χρονη ημεδαπή, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 58χρονης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των
2.582.803,07 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
«Η έναρξη της Επανάστασης στην Πηνεία το 1821»
23.03.15 12:35
«Η έναρξη της Επανάστασης στην Πηνεία το 1821»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επετειακή εκδήλωση με θέμα «Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ ΤΟ 1821», που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης ο «Ωλονός», στο κέντρο εκδηλώσεων Αγράμπελη. Στα γεγονότα εκείνης της εποχής που συνέβησαν στον τόπο μας, κατά τις πρώτες ημέρες της έκρηξης της επανάστασης μέχρι και την μάχη στο Πούσι, όπου αποχώρησαν μια για πάντα, οι Τουρκαλβανοί Λαλαίοι από την Ηλεία, αναφέρθηκαν με γλαφυρότητα οι Πολυζωγόπουλος Βασίλης από την Ακροποταμιά συνταξιούχος της ΔΕΗ συνδικαλιστής και πρόεδρος του συλλόγου Ροδιάς - Ακροποταμιάς, η κυρία Γκίκα Κωνσταντίνα από την Ανθώνα Πηνείας, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής η δεσποινίδα Μπούμπαλη Καλομοίρα από την Δάφνη τελειόφοιτος ιστορικός Αρχαιολόγος, και ο κύριος Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης, εκπαιδευτικός από το Επιτάλιο. Επίσης ερμηνεύθηκαν αντιπροσωπευτικά επαναστατικά παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από τους Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Κορδονούρη Γιάννη, Δούλου Παναγιώτα, Γκογκάκη Παναγιώτη και την Γεωργουλοπούλου Ανέττα. Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κ. Σκλάβου Βούλα, στον πρόλογό της, με μια ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο μήνυμα της επανάστασης, παρουσίασε και συντόνισε την εν λόγω εκδήλωση.
Η παρουσίαση των παραδοσιακών Μοραΐτικων δημοτικών χορών έγινε από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας, με χοροδιδάσκαλο τον κύριο Χρυσανθόπουλο Νίκο.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε και παρακολούθησε την εκδήλωση από τον Δήμο Ήλιδας, τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και δήμο Πύργου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αιδεσιμότατος πατήρ Διονύσιος Ράλλης, από το Χάβαρι. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο κ. Παναγιωτόπουλος Νώντας αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας και αναπληρωτής δημάρχου, ο αντιδήμαρχος έργων του δήμου Ήλιδας κ. Τζουλέκης Σπύρος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ Δούλος Παντελής, και ο Παπαγιαννόπουλος Μάκης, κ Ζάρρας Γιώργος και Μπιλίρης Νικόλαος, ο πρώην δήμαρχος Λασιώνος κ Παπαντώνης Βασίλειος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ Βασιλόπουλος Θεόδωρος, ο κ. Τσιεργιώνης Γιώργος πρώην αστυνομικός υποδιευθυντής υποδιεύθυνσης Ηλείας, ο σχολικός σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζεύλας Παναγιώτης, του πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου, Κεραμιδιάς, Δάφνης και Κακοταρίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης εκπρόσωποι και πρόεδροι συλλόγων, του δήμου ‘Ηλιδας.
Μετά το πέρας επετειακών θεμάτων, ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ο Σύλλογος Ωλονός μέσω του τύπου ευχαριστεί τους ομιλητές, την συντονίστρια, του τραγουδιστές, το χορευτικό τμήμα του δήμου Ήλιδας, τον χοροδιδάσαλο, όλους όσους συμμετείχαν να συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και τέλος το κέντρο εκδηλώσεων Αγράμπελη για άψογη εξυπηρέτηση και την χορηγία του.
Συναυλία στην Αμαλιάδα για τον αγώνα δρόμου Αρχαίας Ήλιδας
23.03.15 11:38
Συναυλία στην Αμαλιάδα για τον αγώνα δρόμου Αρχαίας Ήλιδας
Με τον καλύτερο τρόπο θα γιορτάσουν οι συμμετέχοντες του Αγώνα Δρόμου Αρχαία Ήλιδας 12 χλμ. την παρουσία τους στις παραπάνω αθλητικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου στην πλατεία Αγ. Αθανασίου της Αμαλιάδας, που θα φιλοξενήσει τους τερματισμούς των αθλητών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους VEGAS δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να μετατρέψουν έναν αγώνα σε γιορτή για την πόλη.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 17:30 από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ήλιδας και θα έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους στην πλατεία Αγ. Αθανασίου στην πόλη της Αμαλιάδας. Και, σίγουρα, μία μουσική γιορτή είναι ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους να τερματίσουν.
Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία «Ολυμπιονίκης» Αρχαίας Ολυμπίας και Κόροιβος Αμαλιάδας, και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και του Σ.Δ.Υ. Αθηνών.
Για πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση στο site www.olympiamarathon.gr.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας για το διαδίκτυο
23.03.15 9:33
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας για το διαδίκτυο
Τον 21ο αιώνα που η χρήση του διαδικτύου θεωρείται δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη οι αγρότες πολλών χωριών της Ηλείας εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική δραστηριότητά τους.
Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια από τους κατοίκους έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυτές έχουν αποβεί άκαρπες καθώς όπως αναφέρουν οι τεχνικοί που τους επισκέφθηκαν υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Ωστόσο, καμία ενέργεια δεν έγινε από τότε μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας θεωρεί αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, με αποτέλεσμα οι νέοι αγρότες να μην έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ και να μην μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που τους απασχολούν.
Δεδομένου ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των αγροτών και πρωτίστως των νέων και προκειμένου να ξεπεραστούν τα σοβαρά εμπόδια που προκαλούνται στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ζητάμε την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων των αρμόδιων υπουργείων για την επίλυση του ζητήματος.
Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
23.03.15 5:04
Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο από την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο
- Υποβολής των οριστικών καταστάσεων των υποψηφίων για τις Γραπτές εξετάσεις της Α’ Περιόδου 2015, για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας οδικού µεταφορέα επιβατών ή εµπορευµάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη εποχιακών από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη μιας θέσης Επιστηµονικού Συνεργάτη ειδικότητας Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδοµίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για την κάλυψη των αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου
- Συνέντευξη τύπου για τη Γιορτή Προβατίνας από τον Αγροτικό Σύλλογο Πηνείας
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη εργατών από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Πολιτική εκδήλωση από το ΚΚΕ στο ΤΕΙ Πύργου
- Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού Πύργου
- Τακτική συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83