ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Επίσκεψη στην Μολδαβία από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Α. κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο
18.03.15 13:22
Επίσκεψη στην Μολδαβία από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Α. κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο
Επίσκεψη εργασίας στο Κισσινάου της Μολδαβίας πραγματοποίησε στις 5 και 6 Μαρτίου 2015 ο Αμαλιαδίτης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) Θεόδωρος Βασιλόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και επιχειρηματιών της χώρας.
Κατά την παραμονή του εκεί είχε επαφές με τον πρόεδρο των νέων Αγροτών Μολδαβίας Vitalie Gorincioi, όπου σφραγίσθηκε η συνεργασία με τους νέους αγρότες της χώρας, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στη Μολδαβία, αλλά και να αναπτύξουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στον αγροτικό τομέα.
Ο κ. Gorincioi προσκάλεσε τον ελληνικό αγροτικό κόσμο να διερευνήσει τις δυνατότητες επενδύσεων στη Μολδαβία. Παράλληλα τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης ελληνικών εξαγωγών, σε μεγαλύτερη γκάμα ελληνικών προϊόντων, όπως: τρόφιμα , φρούτα, προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά.
Ο κ. Βασιλόπουλος εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Ν.Α. απηύθυνε κάλεσμα στους νέους αγρότες της Μολδαβίας να μεταβούν στη χώρα μας, να ενημερωθούν για τους τομείς που έχουν αναπτύξει, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω σε καλλιεργητικές πολιτικές.
Τονίσθηκε επίσης ότι μεταξύ των νέων αγροτών των δύο χωρών να
δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας του αγροτικού τομέα, την ανάπτυξη εφαρμογών για την ορθή διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα, την καινοτομία και τη βιολογική γεωργία.
Κατά την παραμονή του στη χώρα ο κ. Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αντιπροσωπία από την Μολδαβία, να συνομιλήσει με ντόπιους παραγωγούς, να παρουσιάσει τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας. Παράλληλα συναντήθηκε με αγρότες από την Ουκρανία, την Τουρκία, την Αρμενία και τη Ρουμανία, ενώ επισκέφθηκε και την αγροτική έκθεση Agroexpo.
"Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου" από τη Θεατρική Ομάδα "Αποχρώσεις"
18.03.15 13:20
Ένας μήνας έμεινε για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης με τίτλο «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου» που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Εθελοντών Νέων Δήμου Ήλιδας «Αποχρώσεις». Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας από 17 έως 28 Απριλίου (εκτός από την Τρίτη 21 Απριλίου) και ώρα 8:45 μ.μ.. Μάλιστα το διήμερο 27 και 28 Απριλίου θα παρευρεθεί στο Θέατρο ο Χάρης Ρώμας που είναι και ο σεναριογράφος του έργου. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5€ ενώ για φοιτητές, μαθητές και ανέργους θα είναι 3€. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το μόνο που ζητούν από εμάς τα παιδιά είναι την παρουσία μας στο θέατρο. Τον Απρίλιο να σημειώσουμε λοιπόν στο ημερολόγιό μας ότι έχουμε παράσταση. Διαβάστε παρακάτω λίγα λόγια για το έργο.
Το έργο είναι μία κωμωδία καταστάσεων, με πολλά στοιχεία που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο καταξιωμένος ηθοποιός Χάρης Θεοφράστου, η μεγάλη καριέρα του οποίου έχει πάρει την κατιούσα. Παθιασμένος χαρτοπαίκτης, σαρκαστικός, αυστηρός, δύσκολος, πικραμένος, μισάνθρωπος. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του επίσης ηθοποιό Εύα Μπιρμπίλη, η οποία είναι όμορφη και εντυπωσιακή, με τη βοήθεια όμως των αισθητικών επεμβάσεων, που είναι η μανία της και είναι κυνηγός της νιότης. Στη ζωή της Εύας έχει μπει ο όμορφος 30ρης δικηγόρος Λάμπρος Νούνεσης, ο οποίος είναι έξυπνος, φιλόδοξος και λίγο αλαζών. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Φένια, νεαρή πεντικιουρίστα, που θέλει μετά μανίας να γίνει ηθοποιός, χαριτωμένη, χωρίς μόρφωση και κουλτούρα, ένας χείμαρρος αυθορμητισμού που «πνίγει» το Χάρη. Εκτός από τον Θοδωρή Δανίκα που σκηνοθετεί το έργο πρωταγωνιστούν η Κέλλυ Βλάχου, η Σταυρούλα Γάλαρη και ο Γιάννης Καρατζάς.
Επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο «Ωλονός»
18.03.15 10:46
Επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο «Ωλονός»
Με αφορμή την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 o Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς Φολόης - Ερυμάνθου «Ωλονός» το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. διοργανώνει επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο συνεστιάσεων “Αγράμπελη”, που βρίσκεται στην τοποθεσία Χαβαρόβρυση, του Δήμου Ήλιδας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Η έναρξη της Επανάστασης στην Πηνεία», θ΄ ακολουθήσουν επετειακά δημοτικά τραγούδια του 1821, από ντόπιους ερασιτέχνες ερμηνευτές και στην συνέχεια χοροί και γλέντι με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.
Πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη για τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας
18.03.15 8:50
Πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη για τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προκηρύχθηκε η πλήρωση μια θέσης Επιστηµονικού Συνεργάτη ειδικότητας Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδοµίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για την κάλυψη των αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη, µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου.
Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 243 του Ν.3852/10, η άσκηση του ελεύθερο επαγγέλµατος είναι ασυµβίβαστη µε την άσκηση καθηκόντων του Επιστηµονικού Συνεργάτη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν:
Πτυχίο ή ∆ίπλωµα Πανεπιστηµίου της ηµεδαπής ή ισότιµο πτυχίο ή ∆ίπλωµα της αλλοδαπής, της ειδικότητας που απαιτείται σύµφωνα µε την προκήρυξη.
Ειδίκευση σε επιστηµονικό ή επαγγελµατικό τοµέα αρµοδιοτήτων των ΟΤΑ που αποδεικνύεται µε αξιόλογη επιστηµονική ενασχόληση (δηµοσιεύσεις, συµµετοχή σε συνέδρια, οµάδες εργασίας κλπ) ή αξιόλογη επαγγελµατική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σηµαντική εµπειρία, ανάλογη µε το αντικείµενο απασχόλησης.
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ανώτατης Σχολής της ηµεδαπής ή αλλοδαπής ή αξιόλογες ειδικές µελέτες, σχετιζόµενα µε το αντικείµενο απασχόλησης.
Άδεια άσκησης επαγγέλµατος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.
Γνώση χειρισµού ηελκτρονικού υπολογιστη (επεξεργασία κειµένων-υπολογιστικών φύλλων- υπηρεσιών διαδικτύου).
Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας.
Ειδικά για την κάλυψη της θέσης του Επιστηµονικού Συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ Πολυτεχνικής Σχολής στον τοµέα Χωροταξίας, Πολεοδοµίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης σε συναφές αντικείµενο.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν θα πρέπει να έχουν αρίθµηση, να είναι θεωρηµένα επίσηµα από τις κατά νόµο αρµόδιες αρχές και να είναι τοποθετηµένα µέσα σε φάκελο, µε την ένδειξη επ’ αυτού της θέσης για την οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον, να συνοδεύουν την αίτηση υποψηφιότητας και να υποβληθούν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 3:00 µ.µ.
Από την Παρασκευή στην Αμαλιάδα το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»
18.03.15 7:44
Από την Παρασκευή στην Αμαλιάδα το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»
Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες του το 3ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που θα φιλοξενηθεί στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις Αμαλιάδας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Μαρτίου.
Ο διακεκριμένος μάγειρας κ. Θωμάς Λαζανάς, επικεφαλής ομάδας 150 μαγείρων, θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα από διάφορές περιοχές της Ελλάδας αλλά και τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της Κουζίνας της Δυτικής Ελλάδας. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιάσει τις «μυστικές» του συνταγές και ο διακεκριμένος μάγειρας κ. Γιώργος Λέκκας.
Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις όπως ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική προσώπου κ.α.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση των επωνύμων ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους εστίασης. Παράλληλα το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει:
Παρασκευή 20 Μαρτίου:
16.00: Έναρξη έκθεσης
16.00 - 20.00: Γαστρονομικές παρουσιάσεις - παραδοσιακά πιάτα τη Δυτική Ελλάδα από τον επικεφαλής το διακεκριμένο μάγειρα Θωμά Λαζανά
16.00 - 20.00: Λειτουργία παιδότοπου από το Δημιουργικό Εργαστήριο «Γέλα - Χαμογέλα»
19.00: Επίσημα εγκαίνια Φεστιβάλ
20.30: Επίδειξη μαγειρικής από τον διακεκριμένο μάγειρα Γιώργου Λέκκα
Σάββατο 21 Μαρτίου:
10.00: Έναρξη έκθεσης
10.00 - 14.00: Γαστρονομικές παρουσιάσεις - παραδοσιακά πιάτα από την Κρήτη από τον διακεκριμένο μάγειρα Θωμά Λαζανά
10.00 - 20.00: Λειτουργία παιδότοπου από το Δημιουργικό Εργαστήριο «Γέλα - Χαμογέλα»
14.00 - 17.30: Επίδειξη γαστρονομικής διακόσμησης από τον διακεκριμένο μάγειρα Γιώργο Λέκκα
19.30: Ποντιακή Κουζίνα από τον διακεκριμένο μάγειρα Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη
21.00 - 22.00: Κοκτέιλ Πάρτι με βάση το τσίπουρο
Κυριακή 22 Μαρτίου:
10.00: Έναρξη έκθεσης
10.00 - 14.00: Παρουσίαση ελληνικού παιδικού πρωινού από τους διακεκριμένους μαγείρους Θωμά Λαζανα, Γιώργο Λέκκα και Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, με τη συμμετοχή των παιδιών
14.00 - 17.30: Γαστρονομικές παρουσιάσεις - παραδοσιακά πιάτα από την Κεντρική Ελλάδα από τον διακεκριμένο μάγειρα Θωμά Λαζανά
19.30: Επίδειξη Σκαλίσματος από τον διακεκριμένο μάγειρα Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη
21.00 - 22.00: Κοκτέιλ Πάρτι με βάση το κρασί
Η είσοδος τιμάται στα 3 ευρώ, ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.
Σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή Θινών Βαρθολομιού
18.03.15 7:09
Σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή Θινών Βαρθολομιού
Σεισμική δόνηση αυτή τη στιγμή. Ιδιαίτερα αισθητή στην Αμαλιάδα και στη βόρεια Ηλεία.
Νεότερα σε λίγο.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι στη θαλάσσια περιοχή στις Θίνες Βαρθολομιού μεγάθους 3,3 Ρίχτερ
Σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
18.03.15 4:28
Σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για τη εξόρμηση στη Φολόη από τη ΜΟΤΟΛΕΑ (Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας) και η ΛΕΜΟΠ (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Πύργου)
- Ομιλία στη Χριστιανική ¨Ενωση Πύργου
- Γενική Συνέλευση του Β΄Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πύργου στο Σκουροχώρι
- Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΄Ηλιδας
- Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΄Ηλιδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βελανίδι Πηνείας
- Ημερίδα για το «Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Ολυμπίας - ΠΑΣΙΘΕΑ» στο Δημαρχείο στα Κρέστενα
- Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Καλλιθέας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας
- Γενική απολογιστική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας
- Σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Κατακώλου για την πορεία των έργων στο λιμάνι
- Διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας Ηλείας
- Συνεδρίαση των Επιτροπών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας
Σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Κατακώλου
17.03.15 14:19
Σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Κατακώλου
Η ενημέρωση για την πορεία των εκτελούμενων έργων αλλά και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την τήρηση των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων του έργου, θα αποτελέσουν τα θέματα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Γιώργου Γεωργιόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ Λεωνίδα Βαρουξή.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την απρόσκοπτη λειτουργία και προσέγγιση στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά ουσιαστικά η νέα τουριστική περίοδος.
Τέσσερις ημέρες η φετινή "Dreamland" στην Αρχαία Ολυμπία
17.03.15 13:25
Τέσσερις ημέρες η φετινή
Tην Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ «DREAMLAND 2015» στην Αρχαία Ολυμπία, όπως γράφει σήμερα η "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".
Το Dreamland είναι το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που διεξάγεται στην Ελλάδα και βασίζεται στα πρότυπα της Tomorrowland αλλά και αντίστοιχων μεγάλων μουσικών δράσεψν του εξωτερικού!
Σκοπός είναι η διοργάνωση, οι υπηρεσίες όπως και το LINE UP με τους κορυφαίους Έλληνες και όχι μόνο καλλιτέχνες της Dance μουσικής σκηνής να γίνουν σημείο αναφοράς και να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο Dance Festival στην Ελλάδα!
Συνολικά 114 Έλληνες παραγωγοί και djs θα είναι παρόντες σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση και 14 νέοι dj/producers θα υπάρχουν στο main stage, όμως για πρώτη φορά θα βρεθούν στην χώρα μας, ξένα παγκοσμίου φήμης brands ανά είδος της ηλεκτρονικής μουσικής.
Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Τριγάζη στην Αμαλιάδα
17.03.15 11:08
Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Τριγάζη στην Αμαλιάδα
Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Πάνου Τριγάζη «Επανίδρυση της Ευρώπης».
Χαιρετισμό θα απευθύνει η δημοσιογράφος κ. Ελένη Σκάβδη, ενώ θα μιλήσουν ο δικηγόρος - δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας κ. Τάσος Σμέρος, ο εκδότης - γιατρός κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια Αμαλιάδας
17.03.15 8:12
Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια Αμαλιάδας
Εκκενώθηκαν πριν λίγο τα Δικαστήρια της Αμαλιάδας, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε για την τοποθέτηση βόμβας η οποία θα εκραγόταν σε 45 λεπτά.
Ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας διανεργεί έλεγχο για τον εντοπισμό εκρητικού μηχανισμού αν και ίσως προκειται για φάρσα.
Δράσεις του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
17.03.15 8:00
Δράσεις του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του σχολείου στην Αρχαία Ήλιδα,στα πλαίσια των δράσεων του διδακτηρίου σχετικά με το ’’Κοινωνικό σχολείο’’ με εποπτεία του φιλολόγου κ. Γιώργου Στασινόπουλου και της υπεύθυνης αρχαιολόγου του Μουσείου κ. Π. Παναγοδήμου, με άξονα το θέμα του ρατσισμού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων διαχρονικά.
Στα πλαίσια της συμμετοχής σχολικών μονάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ζ΄ ΕΠΚΑ (απευθύνονται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης )και με βάση το θέμα: ’’Η πόλη της Αρχαίας Ήλιδας και οι κάτοικοί της», που στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία πόλη και τις ασχολίες των κατοίκων της, μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου τονίστηκαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν στα δικαιώματα, τις ελευθερίες των πολιτών, τη δουλεία, τη θέση της γυναίκας κ.α. Το τελευταίο συνδέθηκε και με ομιλία-συζήτηση που έγινε στην τάξη, για την γιορτή της «μέρας της γυναίκας», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου από τα παιδιά που δραστηριοποιούνται, με τη δράση του «κοινωνικού σχολείου».
Η δράση στην Αρχαία Ήλιδα ολοκληρώθηκε με ειδικές ξεναγήσεις στο αρχαίο θέατρο και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και στο παλαιό και νέο Μουσείο.
Είχε προηγηθεί μια ακόμη επίσκεψη του σχολείου στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πατρίς», όπου οι μαθητές άκουσαν, είδαν και έμαθαν πώς τυπώνεται μια εφημερίδα, συνοδευόμενοι από τον Διευθντή του σχολείου κ. Θ. Καββαθά και τους εκπαιδευτικούς κ. Σπύρο Βασιλόπουλο, κ. Δήμητρα Θεοδόση και κ. Γιώργο Στασινόπουλο.
Με ειδική ξενάγηση σε όλους τους χώρους του κτηρίου, με εξήγηση βήμα - βήμα όλων των απαιτούμενων εργασιών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την εφημερίδα της ημέρας στην τελική της μορφή αλλά και να ξεφυλλίσουν παλιούς, ιστορικούς τόμους του ‘50 ή ΄60.Ξεκίνησαν από τον 1ο όροφο, όπου στεγάζονται το δημοσιογραφικό - αθλητικό τμήμα, το ατελιέ, η αίθουσα συσκέψεων, η αίθουσα τηλεοπτικών συνδέσεων με το Δελτίο Ειδήσεων της ΟΡΤ, τα γραφεία τη διοίκησης και η εταιρία γραφικών τεχνών «Γραφοτεχνική». Τελευταίος σταθμός της ξενάγησης και πιο εντυπωσιακός ήταν τα πιεστήρια τύπωσης της εφημερίδας όπου οι μαθητές φωτογραφήθηκαν, έλυσαν τις απορίες τους και έλαβαν σαφείς απαντήσεις από τους υπεύθυνους. Ήταν μια άκρως διαφωτιστική και εμπεριστατωμένη ξενάγηση.
Σχετικά τώρα με τον σχολικό εκφοβισμό, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, έχει προγραμματιστεί δράση με συντονισμό και συνεργασία του κέντρου Υγείας Γαστούνης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και της επισκέπτριας υγείας κυρίας Φανής Μαντή. (Τα παιδιά θα ενημερωθούν και σε θέματα υγείας, πρόληψης ατυχημάτων κ.α. και ιδίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα). Ήδη πραγματοποιήθηκε δράση σχετικά με την πρόληψη τη σχολικής βίας και του εκφοβισμού με μέριμνα των εκπαιδευτικών του σχολείου κ. Χ. Κωνσταντέλου και κ. Γ. Στασινόπουλου .
Τη βδομάδα αυτή το διδακτήριο θα υποδεχθεί τον μπασκετικό Κόροιβο Αμαλιάδας σε μια μίνι συνέντευξη, πάνω σε θέματα «Φανατισμού- πρόληψης Βίας σε αθλητικούς χώρους και Ρατσισμού», ενώ έχει προγραμματιστεί συζήτηση/ενδo-υπηρεσιακή επιμόρφωση με το σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζεύλα με θέμα: «Κριτική σκέψη στο εκπαιδευτικό σύστημα και πολιτιστική ταυτότητα».
Τέλος, την Δευτέρα 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Μέγαρο Αμαλιάδας συναυλία με το Γρηγόρη Ψαριανό, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της ποίησης, οργανωμένη από το Εσπερινό Γυμνάσιο. Αποτέλεσε συνέχεια ως προς ‘’τα ποιητικά δρώμενα‘’ της βράβευσης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρίας Λογοτεχνών (η απονομή έγινε τη Δευτέρα 9 ΜΑρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών) των μαθητριών του σχολείου: Αγγελικής Αλεξοπούλου, Αμαλίας Ναστούλη, Καλλιόπης Δημοπούλου και Μαρινέλας Λάλαϊ.
Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες της Σχολής Γονέων που λειτουργεί στο διδακτήριο υπό την εποπτεία των κ. Χρηστίδη και Στασινόπουλου (από πλευράς σχολείου)με την καθοδήγηση της ειδικού κ. Ελένης Ροϊδη για 25 ώρες. Ο ενθουσιασμός των εμπλεκομένων είναι άξιος ιδιαιτέρου σχολιασμού.
Παρουσίαση βιβλίου το Σάββατο στα Καβάσιλα
17.03.15 6:56
Παρουσίαση βιβλίου το Σάββατο στα Καβάσιλα
Εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου της Θεώνης Μπριλή «Τι είναι έρωτας Ζητάς να μάθεις» θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Γραφείο Καβασίλων το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού.
Σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
17.03.15 6:01
Σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στην Ηλεία
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου
- Διαγωνισμός για την προµήθεια ειδών ιµατισµού και υπόδησης (χειµερινών και θερινών) έτους 2015 για τους υπαλλήλους του Μηχανικού εξοπλισµού της ∆ιύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
- Διενέργεια διαγωνισμού για την καθαριότητα των ΤΕΙ σε Αμαλιάδα και Πύργο
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για καθαρίστρια στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδας
- Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γενικού Λυκείου Κρεστένων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας
- Διδακτική επίσκεψη μαθητών όλων των Τάξεων του Γυμνασίου Καράτουλα στο Κάστρο Χλεμούτσι
- Διαγωνισμός προμήθειας έντυπου υλικού για τους λογαριασμούς ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας
- Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
- Λήξη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος»
- Βαθμολογία στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας
- Φιλικός αγώνας μεταξύ του Α.Ο. Χαβαρίου και της ποδοσφαιρικής ομάδας Δικηγόρων της Ηλείας
Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ»
16.03.15 20:03
Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ»
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ" του κ. Γεωργίου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα (Ερμού και Αθανασίου Διάκου) το νέο βιβλίο του Κώστα Λούρμπα: "Η προδοσία της Κύπρου και εμείς".
Το βιβλίο αποτελείται από 575 σελίδες και περιλαμβάνει άγνωστα στοιχεία της περιόδου 1973-1974, σχετικά με την τραγωδία της Κύπρου.
Ξεκινά στον Πύργο ο 1ος κύκλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
16.03.15 14:51
Ξεκινά στον Πύργο ο 1ος κύκλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη του 1ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Πύργο στις 8 Μαΐου 2015.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, καταξιωμένο εδώ και 26 χρόνια στο Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης.
Η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην παρακολούθηση των σύγχρονων εξελίξεων στο διεθνή επιχειρησιακό στίβο μιας που η επιχειρηματική δραστηριότητα αποκτά όλο και πιο έντονα παγκόσμιο χαρακτήρα.
Στα 26 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος πάνω από 2.000 εταιρίες έχουν εμπιστευθεί την εκπαίδευση των στελεχών τους, ενώ έχουν αποφοιτήσει πανελλαδικά περισσότερα από 4.000 στελέχη.
Το πρόγραμμα προσφέρεται στον Πύργο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας και απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ με τριετή εργασιακή εμπειρία και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που διαθέτουν οκταετή επαγγελματική εμπειρία και θέση ευθύνης.
Το πρόγραμμα διαρκεί 15 μήνες και τα μαθήματα διεξάγονται στα Ελληνικά κάθε δεύτερη εβδομάδα (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί). Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό Καθηγητών με έμπειρους Μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Το κόστος του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με το 0.24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις εγγραφής συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 25 Απριλίου 2015.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
Στην ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγίου Ανδρέου, Πάτρα, κ. Ερωφίλη Νομικού, Τηλ: 2610 318 573 / 2610 336 352, Fax: 2610 361 517, email: patra@eede.gr, website www.eede.gr.
Στο Επιμελητήριο Ηλείας, 28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων, Πύργος, κ. Δημήτρη Βαρελά, Τηλ: 26210 29177 / 26210 32225, Fax:26210 31791, e-mail:epetanil@gmail.com

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τα δημόσια ακίνητα στην Ηλεία
16.03.15 13:48
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τα δημόσια ακίνητα στην Ηλεία
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου καθώς και για τα μισθωμένα ακίνητα σε υπηρεσίες του Δημοσίου στην Ηλεία.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γεράσιμος Μπαλαούρας με σκοπό να ενημερωθούν εγγράφως για:
Όλα τα ακινήτα στην Ηλεία, στα οποία στεγάζονται Υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (ΔΟΥ, Νοσοκομεία, ασφαλιστικοί φορείς κλπ.).
Τα μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων που νοικιάζει το Δημόσιο από ιδιώτες για τη στέγαση των υπηρεσιών του στην Ηλεία.
Το ύψος του μισθώματος και την ημερομηνία λήξης της σύμβασης μίσθωσης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου στην Ηλεία και ενοικιάζονται σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις.
Τα στοιχεία των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου που βρίσκονται στην Ηλεία και είναι ανεκμετάλλευτα.
Εκδήλωση - συναυλία για την Ημέρα της Ποίησης από το Εσπερινό Αμαλιάδας
16.03.15 10:22
Εκδήλωση - συναυλία για την Ημέρα της Ποίησης από το Εσπερινό Αμαλιάδας
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Αμαλιάδας διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία για την Ημέρα της Ποίησης που θα γίνει στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδα σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ..
Θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Ψαριανός, Σάκης Τσιλίκης και Μαρούλα Κασκαβέλη.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Γενική Συνέλευση Δημοτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας
16.03.15 10:20
Γενική Συνέλευση Δημοτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στη 1:30 το μεσημέρι στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Στη συνέλευση θα γίνει οικονομικός απολογισμός και θα οριστεί εφορευτική επιτροπή που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Απριλίου.
Ανανέωση συνδρομών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρετής
16.03.15 6:41
Ανανέωση συνδρομών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρετής
Απο σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου και απο ώρες 6:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ. τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής θα είναι ανοικτά για ανανέωση της συνδρομής των μελών, που ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ.
Επίσης θα γίνεται η εγγραφή νέων μελών.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83