banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Εφημερίες του Ακτινολογικού Τμήματος δύο φορές κάθε μήνα στο Νοσοκομείο Κρεστένων
09.06.21 8:25
Εφημερίες του Ακτινολογικού  Τμήματος δύο φορές κάθε μήνα στο Νοσοκομείο Κρεστένων
Μετά από πολλά χρόνια, ξεκινά εφημεριακά το Ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κρεστένων. Χωρίς να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, ο Ιατρός Ακτινολόγος που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων, έχει ανακοινώσει ότι σήμερα Πέμπτη 10 και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 θα γίνουν 24ώρες εφημερίες στο σύγχρονο ανακαινισμένο, ψηφιακό Ακτινολογικό τμήμα στα Κρέστενα.
Παράλληλα ενεργοποιείται και το τμήμα Υπερήχων, Δωρεά Ιδρύματος Μαρτίνου, το οποίο τις ίδιες μέρες και με ραντεβού από τον επόμενο μήνα τον Ιούλιο, θα τεθεί στις υπηρεσίες Υγείας των κατοίκων της περιοχής. Με την υπηρεσία Ιατρού Ακτινολόγου, δύο φορές το μήνα εφημεριακά και καλυμμένο επιστημονικά όλες τις ημέρες του μήνα μαζί με ειδική χειρίστρια του Ακτινολογικού, με καθημερινή παρουσία, το Ακτινολογικό τμήμα και το τμήμα Υπερήχων μπαίνει σε νέα αναβαθμισμένη φάση λειτουργίας για όλη τη Νότια Ηλεία.
Κρούσμα κορωνοϊού στην Α΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού
08.06.21 12:08
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αποφάσισε την δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας της Α΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού, λόγω κρούσματος covid – 19 σε μαθητή της Σχολικής Μονάδας, από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.
Για την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών της Α΄ τάξης στη σχολική μονάδα την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, είναι απαραίτητη από όλους, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με αρνητικό αποτέλεσμα.
Εθελοντική αιμοδοσία από τη Δημοτική Αστυνομία Πύργου
08.06.21 12:01
Εθελοντική αιμοδοσία από τη Δημοτική Αστυνομία Πύργου
Για τρίτη φορά, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Αστυνομία διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 13 Ιουνίου από 09:00 - 13:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Με το σύνθημα «Δώσε αίμα - Χάρισε ζωή», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες να αφιερώσουν μόλις λίγα λεπτά από τη ζωή της προκειμένου να κάνουν το μεγαλύτερο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας.
Όπως τονίζει ο ίδιος:
«Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με τη Δημοτική Αστυνομία, συνεχίζουμε το κοινωνικό μας έργο και την προσεχή Κυριακή. Καλούμε τους δημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ίσως η μεγαλύτερη πράξη ανθρωπιάς και καλούμαστε όλοι να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο».
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Παρασκευή στην Αμαλιάδα
08.06.21 9:50
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Παρασκευή στην Αμαλιάδα
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρες από 9:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Οι δειγματοληψίες θα σταματούν δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή στη 1:15 μ.μ.
Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
08.06.21 8:08
Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση  του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Λεχαινών, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Βαγγελάκου Π., με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Πετράκη Ε. και του Αντιδημάρχου Οδοποιίας κ. Σίνου Ν. ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων, και των ενεργειών, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου, έθεσαν τα ερωτήματά τους, καθώς και προτάσεις για την αρτιότερη αξιοποίηση όλων των μέσων και των Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.
Τέλος, οι Πρόεδροι έκαναν αναφορά, και στα προβλήματα καθημερινότητας της κάθε Κοινότητας έτσι ώστε να εξευρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις όσο το δυνατό πιο άμεσα.
Ράπιντ τεστ την Πέμπτη στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά
08.06.21 6:51
Ράπιντ τεστ την Πέμπτη στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στην Ανδραβίδα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, και στα Λεχαινά μπροστά από το Δημαρχείο, από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Η Δημοτική Αρχή, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας).
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
08.06.21 3:46
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Διαδικτυακή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, και ώρα 9:00 μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση μελών Διοικητικού Συμβουλίου για τρέχοντα θέματα.
Αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων.
Συζήτηση αιτήματος-πρότασης.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ
08.06.21 2:52
Λόγω εργασιών σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Αγγινάρας με το δίκτυο της Γαστούνης, σήμερα Τρίτη θα γίνει διακοπή νερού τις πρωινές ώρες, έως το πέρας των εργασιών.
Συνάντηση δημάρχου Πύργου με την διευθύντρια και τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
07.06.21 17:41
Συνάντηση δημάρχου Πύργου με την διευθύντρια και τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Τους σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ οι οποίοι θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε διάφορες δομές του Δήμου Πύργου, υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας (7/6) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Μαζί τους και η διευθύντρια των σχολών κ. Όλγα Κίτσου, όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών αλλά και γενικότερα σε βασικά κοινωνικά ζητήματα, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.
Ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε την άριστη σχέση που έχει ο Δήμος με τον ΟΑΕΔ και την απορροφητικότητα των προγραμμάτων.
«Οφείλουμε να δομούμε γερές σχέσεις εργασίας και εκπαίδευσης. Και σ’ αυτό τον τομέα έχουμε άριστες σχέσεις και αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είμαστε από τους πρώτους Δήμους στη χώρα σε απορροφητικότητα προγραμμάτων.
Ο Δήμος έχει πολλές αρμοδιότητες και ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός του θεσμός είναι ο άνθρωπος! Και όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τους πολίτες που δοκιμάστηκαν από δύο κρίσεις: την οικονομική και την υγειονομική».
Ο δήμαρχος Πύργου καλωσόρισε όλους τους σπουδαστές που θα κάνουν την πρακτική τους σε δομές του δήμου με τις ειδικότητες των: Βρεφονηπιοκόμων, Μηχανοτεχνικών και Η/Υ.
Τέλος, η διευθύντρια των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Όλγα Κίτσου ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για την αμέριστη βοήθειά του δηλώνοντας πως «είναι πάντα δίπλα μας, στηρίζει το έργο μας και ειδικά τον θεσμό της μάθησης που είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω εξέλιξη των σπουδαστών».
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ
07.06.21 16:30
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΑΠΑΚΑΣΕΛΑ
Στη φύτευση φοινίκων στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του που βρίσκεται στο κόμβο Παπακασελά, προχώρησε ο Δήμος Ήλιδας, αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα της περιοχής.
Συγκεκριμένα στο οικόπεδο που βρίσκεται παράλληλα της Εθνικής Οδού, αφού καθαρίστηκε από την άγρια βλάστηση και «τακτοποιήθηκε», φυτεύτηκαν από την υπηρεσία πρασίνου, φοίνικες μετατρέποντάς το σε μια «όαση»! Τις εργασίες επέβλεψε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Η εικόνα που θα αντικρίζουν, όχι μόνο οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες της Αμαλιάδας αλλά και οι περαστικοί, θα είναι εξαιρετική και συνδυάζεται με την πανέμορφη παραλία της Κουρούτας. Παράλληλα μετά από μια δύσκολη περίοδο που όλοι περάσαμε, λόγω του κορονοϊού, θελήσαμε να βάλουμε χρώμα στην ζωή όλων μας. Έτσι αποφασίσαμε να φυτευσούμε το οικόπεδο με φοίνικες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι βλέπουμε σήμερα. Η είσοδος της Αμαλιάδας από τον κόμβο Παπακασελά έχει ομορφύνει και μας παραπέμπει σε κάτι μαγευτικό που στην περίπτωσή μας είναι η Κουρούτα».
6η Έκθεση Κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
07.06.21 15:07
6η Έκθεση Κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής Πάτρας και η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας την 6η Έκθεση Κεραμικής από 12 Ιουνίου 2021 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Στην "Κοιλάδα των Θεών", την Αρχαία Ολυμπία, εκεί που αναπτύχθηκε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της Αρχαίας Ελλάδας, εκεί που γεννήθηκαν οι πιο σημαντικοί αθλητικοί αγώνες, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα συναντηθούν 52 Έλληνες και ξένοι κεραμίστες. Τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στο Περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας και συγκεντρώνει εκθέματα ανεκτίμητης αξίας μεταξύ των οποίων η μεγάλη έκθεση γλυπτών και η σημαντικότερη συλλογή χάλκινων αντικειμένων παγκοσμίως. Εδώ επίσης βρίσκονται και ορισμένα διάσημα για την τεχνική τους ευρήματα κεραμικής.
Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων και ξένων Κεραμιστών, που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης και τα χαρακτηρίζει η διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, εμπνευσμένα από την ιστορία και τους μύθους της Αρχαίας Ολυμπίας, δένουν αρμονικά με τα εξαιρετικά πήλινα εκθέματα και με όλες τις συλλογές του Μουσείου.
Είναι γνωστή η δράση της Ομάδας Κεραμεών Ίχνη που εδώ και 10 χρόνια αγωνίζεται μέσα από εκθέσεις και συμπόσια να φέρει σε επαφή την σύγχρονη κεραμική τέχνη με τον ευρύ κοινό. Η υψηλή αισθητική που είναι παρούσα και σ΄αυτή την Έκθεση Κεραμικής, έδωσε το ερέθισμα στην Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής, που έχει παρουσία 40 χρόνων στα μουσικά πράγματα της πόλης των Πατρών, να αποδείξει ότι η κλασσική μουσική συνυπάρχει δημιουργικά με άλλες μορφές τέχνης.
Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Ann Van Hoey, Βασίλειος Αναστασόπουλος, Λουκία Αρκουλάκη, Γιώργος Βαβάτσης, Ιωάννης Βλαντωνόπουλος, Θόδωρος Γαλιγαλίδης, Έφη Γεωργοπούλου, Μίρκα Δραπανιώτου, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Θεοδώρου, Μάγκυ Ιωάννου, Μάνος Καλαμένιος, Κώστας Καρακίτσος, Στράτος Καρακίτσος, Μάρω Κερασιώτη, Μυρτώ Κόλλια, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Παναγιώτης Κυριακάκης, Νάνσυ Λειβαθινού, Μαριλένα Λιβιεράτου, Ζωή Λυκουργιώτη, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Helen Μudie-Ioannidou, Έλενα Μανάλη, Μαριλένα Μιχοπούλου, Χριστίνα Μόραλη, Δώρα Μόρφη, Λίλη Μπακογιάννη, Χαρά Μπαχαρίου, Μελίνα Ξενάκη, Αντιγόνη Πανταζή, Βούλη Πανταζίδου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Λιάνα Παπαλέξη, Μαρία Παπανικολάου, Γεώργιος Πέππας, Σταύρος Περάκης, Μαρία Πετράτου, Αγγελική Πολίτη, Γιώργος Ποντίκης, Νίκος Σκλαβενίτης, Έλενα Σταθοπούλου, Δήμητρα Σταυρινίδου, Δήμητρα Σταύρου, Μαρίνα Ταλιαδούρου, Δώρα Τσιράκογλου, Ιφιγένεια Τσίρου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00. Η είσοδος στο χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων και ώρα 19:00 θα δοθεί συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει η Βάγια Ζεππάτου και την μουσική Διεύθυνση ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
Για την πραγματοποίηση της Έκθεσης πολύτιμη υπήρξε η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι και ο μεγας χορηγός της διοργάνωσης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που ειναι χορηγός.
Την ημέρα των εγκαινίων θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την covid-19.
Νέες εγκαταστάσεις για το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας
07.06.21 14:55
Νέες εγκαταστάσεις για το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι. υπέγραψε τη sύμβαση με τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρείας για το έργο με τίτλο: «Κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Ιππικού κέντρου Ανδραβίδας (χώρος πολιτιστικών- αθλητικών εγκαταστάσεων)».
O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες επίσης ήταν ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσουραπάς Γ. και ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος κ. Κορδονούρης Γ.
Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου»
07.06.21 14:40
Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου»
Το μεγάλο έργο που αφορά στην «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου», αρχικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης αφού η Δευτέρα (7/6) ήταν η ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο κατασκευαστή, την εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ».
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο, κι όπως τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος:
«Είναι μια σημαντική στιγμή για την πόλη μας, αφού υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που έχει να κάνει με την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου». Ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, που μετά τις εκπτώσεις ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ.
Αυτό το έργο είναι επίσης και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει δυστυχώς τις χρονοβόρες διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης. Αυτό το τονίζω για όσους κάνουν συστηματικά ότι δεν γνωρίζουν τον απρόβλεπτο και παράλογο πολλές φορές χρόνο που χρειάζεται μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Χρειάστηκαν στην προκειμένη περίπτωση χρόνια για να γίνει η ολοκλήρωση των διαδικασιών. Παρόλο που οι ίδιοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία προσπάθησαν και να σταματήσουν το έργο, με αίολα προσχήματα.
Το έργο ακολούθησε όλες τις διαδικασίες έγκρισης κι ένταξης, ενώ το ότι είναι σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ένας ακόμη δείκτης ασφαλείας ότι οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί στο έπακρον. Αυτό είχε γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κι αποδεικνύουμε ότι υπάρχει συνέχεια της διοίκησης.
Εμείς παραλάβαμε το έργο στη φάση της δημοπράτησης, ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες, κάναμε διορθώσεις όπου χρειαζόταν, και σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευαστικής κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ένα έργο που δεν αλλάζει πολύ την όψη του κέντρου αλλά κυρίως πρόκειται για μια σαφώς απαραίτητη υποστύλωση στο Επαρχείο, στη διαμόρφωση του χώρου της εγκαταλελειμμένης σκάλας, όπως και στις άλλες σκάλες εκεί, και γενικότερα με στοχευμένες παρεμβάσεις δημιουργίας κι ανάδειξης.
Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η μελέτη έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες μας και από έγκριτους επιστήμονες του Δήμου, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, κ.τ.λ. Κι αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη πως όποιες σκέψεις …περίεργες δεν έχουν θέση εδώ.
Η εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ» με έδρα την Κοζάνη, που έχει αναλάβει την κατασκευή, είναι πολύ σοβαρή, έχει στο ενεργητικό της μεγάλα έργα, και είναι ένας δείκτης εμπιστοσύνης ότι το έργο θα αποδοθεί στο προβλεπόμενο διάστημα κι όπως πρέπει, προς χρήση των πολιτών.
Μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα έργων και στέλνουμε ένα μήνυμα: Θα προχωρήσουμε, γιατί έχουμε εντολή να προχωρήσουμε! Τα έργα θα γίνουν!
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας, τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, τον αρχιτέκτονα Άρη Φιλιππόπουλο και όλο το προσωπικό που εργάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».
- Εκ μέρους της εταιρείας παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μαρκογιαννάκης κι ο τεχνικός διευθυντής Μιχάλης Καπνουτζής. Με τον πρώτο να επισημαίνει: “Η εταιρεία μας έχει μεγάλη εμπειρία στις αναπλάσεις. H συνολική προθεσμία εκτέλεσης αυτού του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του Δήμου να τελειώσουμε και νωρίτερα».
- Με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε:
«Σήμερα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός έργου που όπως είπε και ο δήμαρχος σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Και δείχνουμε πως εμείς εδώ ήρθαμε για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε κι όχι να καταστρέψουμε και να αφήσουμε πίσω ότι είχε σχεδιαστεί.
Με την κατασκευή αυτού του έργου πετυχαίνουμε τη θωράκιση του λόφου του Επαρχείου στην ανατολική και δυτική πλευρά σε ότι αφορά τη στατικότητα. Επίσης το Επαρχείο θα έχει πλέον περισσότερο φως και πράσινο. Όλα αυτά είναι πολιτισμός. Θα ανακατασκευαστούν κι οι τρεις σκάλες που περιβάλλουν το λόφο.
Θα γίνει ένα στολίδι με συνολική ανάδειξη του Επαρχείου ως «μπαλκονιού» της πόλης, ώστε να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου αλλά και των επισκεπτών και τουριστών, γιατί στόχος μας είναι με την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας να έρχονται τουρίστες από το Κατάκολο και όχι μόνο, και στον Πύργο.
Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και τον προϊστάμενο του τμήματος μελετών και έργων κ. Φιλιππόπουλο που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό βάζοντας σε χαρτί τις γνώσεις και την εμπειρία του για να συνταχθεί αυτή η μελέτη.
Θα υπογράψουμε και άλλες συμβάσεις το επόμενο διάστημα. Έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο που θα προχωρήσουν πολλά έργα. Που θα συνεισφέρουν σε μια νέα εικόνα, κι ένα νέο, θελκτικό, πρόσωπο τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους επισκέπτες στην πόλη του Πύργου».
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΗΡΑΚΛΗ»!
07.06.21 14:38
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΗΡΑΚΛΗ»!
➡️ «Πραξικοπηματική τακτική» καταγγέλλουν τρία μέλη του ΔΣ
➡️ Ε. Ρουμελιώτης-Α. Μαρίνος-Ν. Γεωργόπουλος προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη
Την πραξικοπηματική τακτική δύο μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ηρακλής», καταγγέλλουν τρία μέλη του ΔΣ οι κ.κ. Έκτορας Ρουμελιώτης, Ανδρέας Μαρίνος και Νίκος Γεωργόπουλος, οι οποίοι και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Οι τρεις άνδρες προσερχόμενοι σήμερα Δευτέρα στα γραφεία του Συνδέσμου για τη συνεδρίαση του ΔΣ, βρήκαν τις πόρτες ερμητικά κλειστές και όπως πληροφορήθηκαν στη συνέχεια, και οι δύο υπάλληλοι του Συνδέσμου, απουσίαζαν με άδεια με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να παραμένει κλειστός!
Τονίζεται ότι τα δύο μέλη του Συνδέσμου είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως με Εξώδικη αίτηση για σύγκληση του ΔΣ, η οποία όμως για άγνωστους λόγους αγνοήθηκε.
Συγκεκριμένα, το μέλος του ΔΣ, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδος δήλωσε : «Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου τα γραφεία του Συνδέσμου Αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι κλειστά παρ’ ότι από την περασμένη Πέμπτη με δικαστικό επιμελητή επιδόθηκε αίτηση για σύγκληση του ΔΣ την οποία υπογράφει η πλειοψηφία, δηλαδή τα τρία μέλη του ΔΣ ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος, ο κ. Έκτορας Ρουμελιώτης και εγώ, με θέματα τη νόμιμη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ , την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου και εκλογή μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Λίγο μετά τις 12 μεταβήκαμε στα γραφεία του Συνδέσμου στην Ανδραβίδα όπου βρήκαμε την πόρτα κλειστή και ένα χαρτί που έγραφε… «Επιστρέφω»! Έκπληκτοι ρωτήσαμε υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι μας είπαν ότι «ο Σύνδεσμος θα παραμείνει κλειστός για μια ή δύο εβδομάδες»!
Αντιλαμβάνεστε ότι η πραξικοπηματική τακτική των υπολοίπων δύο μελών του ΔΣ , δεν θα έχει καμία τύχη γιατί ευτυχώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη και υπάρχει έννομη τάξη στα πράγματα. Είμαστε και τα τρία μέλη εδώ για να προστατέψουμε το μεγάλο έργο που καλείται να υπηρετήσει ο Σύνδεσμος «Ηρακλής», έργο που με επιπολαιότητα και απερισκεψία κάποιοι οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Βρισκόμαστε εδώ για να προλάβουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις ώστε ο Βιολογικός που αποτελεί όνειρο και των δύο Δήμων, να παραδοθεί ολοκληρωμένος στους δημότες και των δύο Δήμων. Είναι καθήκον μας».
Ο κ. Έκτορας Ρουμελιώτης μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλως περιέργως σήμερα βρήκαμε τα γραφεία του Συνδέσμου κλειστά αν και άπαντες είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. Από υπαλλήλους του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ενημερωθήκαμε ότι και οι δύο υπάλληλοι του «Ηρακλή», έλαβαν άδεια για μία ή δύο εβδομάδες! Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί αυτή η τακτική»
Επίσης ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου «Ηρακλής» δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά εκείνων που κλείδωσαν τις πόρτες του Συνδέσμου. Πληροφορηθήκαμε ότι απουσίαζαν με άδεια και οι δύο υπάλληλοι και θα επιστρέψουν μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Μετά από αυτή την συμπεριφορά κινούμαστε νομικά για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Συνδέσμου».
Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στο Δήμο Ήλιδας
05.06.21 3:57
Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στο Δήμο Ήλιδας
«Ψάχνουν» το μισογκρεμισμένο κτίριο επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά

Το κατά πόσο πληροί τα κριτήρια του διατηρητέου κτιρίου, έλεγξε το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού,το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Δημοκρατίας (Μεταξά) στην Αμαλιάδα.
Το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Πολιτισμού, προχώρησε μετά από αίτημα που έχει καταθέσει ο Δήμος Ήλιδας, σε επιτόπιο έλεγχο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σταλεί η οριστική απάντησή του.
Ο Δήμος Ήλιδας με αυτή του την κίνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού στην περίπτωση που το κτίριο αποχαρακτηριστεί, τότε μπορεί να απαλλοτριωθεί όλη η ιδιοκτησία και πλέον να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης που προβλέπει τη διάνοιξη της οδού Έλλης προς την πλατεία Ελευθερίας.
Το κλιμάκιο του Υπουργείου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός (αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο) και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Στις δηλώσεις του ο κ. Πατρινός επεσήμανε: «Στόχος του Δήμου είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο το κτίριο παραμένει ή όχι διατηρητέο. Σε αυτή μας την πρόθεση ζητήσαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει σε αυτοψία και να μας ενημερώσει. Επιθυμία μας είναι, στην περίπτωση που αποχαρακτηριστεί το κτίριο, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και να ανοίξει επιτέλους η οδός Έλλης προς την πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα θα αλλάξει και η είσοδος της πόλης μας αφού δεν είναι σωστό το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας επισκέπτης καθώς μπαίνει στην Αμαλιάδα, να είναι ένα μισογκρεμισμένο κτίριο». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του Υπουργείο Πολιτισμού, η οριστική απάντηση θα δοθεί μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.
Λουλούδια για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας
04.06.21 15:34
Λουλούδια για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας
Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων . Είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες. Συνεπώς, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο των δράσεων που αναλήφθηκαν οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, όλο το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου, προχώρησαν σε φυτεύσεις λουλουδιών με στόχο να δοθεί χρώμα στην πόλη.
Οι μαθητές των σχολείων «χώρισαν» την πόλη σε τομείς και συνοδευόμενοι από τους δασκάλους γέμισαν τα παρτέρια με λουλούδια. Με την ολοκλήρωση της δράσης ο πεζόδρομος της Όθωνος - Αμαλίας, η πλατεία Μπελογιάννη και άλλα σημεία της πόλης απέκτησαν μια διαφορετική όψη.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου: «μαζί με τους μαθητές των σχολείων σήμερα ομορφύναμε την πόλη στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους δασκάλους τους για αυτή τους την προσπάθεια λέγοντάς τους πως είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Και βέβαια να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα».
Καθαρίζουν τις παραλίες Παλουκίου – Κουρούτας – Μαραθιάς
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος το Συμβούλιο της Τοπικής κοινότητας Αμαλιάδας σε συνεργασία με τη Σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας και το Δήμο Ήλιδας οργάνωσε τη σημερινή συμβολική δράση ευαισθητοποίησης, με τη φύτευση λουλουδιών και εξωραϊσμού σημείων της πόλης από τους μικρούς μας μαθητές.
Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την θετική τους ανταπόκριση.
Την Κυριακή 13 Ιουνίου σας καλούμε να συμμετάσχετε στην επόμενη δράση μας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και καθαρισμού της παραλίας μας Παλούκι – Κουρούτα - Μαραθιά.
Επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης» στο Κατάκολο
04.06.21 11:09
Επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης» στο Κατάκολο
πίσκεψη στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης» πραγματοποίησε την Πέμπτη (3/6) ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων Κατακόλου Γιάννη Καμπιώτη.
Η πυραυλάκατος, μαζί με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Κατάκολο μετέχοντας στην εθνική διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων “Δούρειος Ίππος”.
Έγινε ξενάγηση στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους της πυραυλάκατου από τον Κυβερνήτη του πλοίου Πλωτάρχη κ. Π. Μαμάκο.
Να σημειωθεί πως αποτελεί την έκτη και νεότερη πυραυλάκατο Super Vita (τύπου «Ρουσσέν») που είναι ενταγμένη στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας σαλπάρει μόλις ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2020, ενώ είναι κατασκευασμένη στην Ελλάδα.
Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας τα οποία χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, κι η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα, ενώ φτάνει ταχύτητα που ξεπερνά τους 34 κόμβους, αποτελώντας συνολικά μέσο υψίστης επιχειρησιακής σημασίας, ειδικά για το Αιγαίο πέλαγος.
Η συγκεκριμένη πυραυλάκατος με το διακριτικό P-78, φέρει το όνομα του ηρωικώς πεσόντος σαμιώτη υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, χειριστή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τη νύχτα της 30ής προς την 31η Ιανουαρίου 1996 (ο οποίος μαζί με τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό «έπεσαν» τότε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος).
Ο Γ. Αργυρόπουλος πρόσφερε στον Κυβερνήτη αναμνηστικά δώρα, ενώ επεσήμανε το υψηλό αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας η ύπαρξη τέτοιων πλοίων και τέτοιων αξιωματικών.
Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα στην Κυλλήνη
04.06.21 10:51
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης πληροφορεί τους δημότες πως την Δευτέρα 7 Ιουνίου και από τις 8:00 το πρωί, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στη Κυλλήνη, λόγω εργασιών καθαρισμού της δεξαμενής.
Η διακοπή θα διαρκέσει μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών καθαρισμού.
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Τρίτη 8 Ιουνίου στην Αμαλιάδα
04.06.21 6:56
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Τρίτη 8 Ιουνίου στην Αμαλιάδα
Την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρες από 9:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.
Οι δειγματοληψίες θα σταματούν δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή στη 1:15 μ.μ.
Ηλείος στην Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας
03.06.21 10:52
Ηλείος στην Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας
Ο Ηλείος Αρχιμανδρίτης, ο οποίος έλκει την καταγωγή από τη Σίμιζα Τραγανού, π. Αλέξιος Κουρτέσης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, διορίστηκε νέος Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο διορισμός του έγινε κατόπιν εκδόσεως Προεδρικού Διατάγματος με πρόταση του Υπουργού και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο π. Αλέξιος διορίστηκε σε κενή οργανική θέση με το βαθμό του Αστυνόμου Β΄.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39