ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Τσικνίσματα σήμερα σ' όλη την Ηλεία
12.02.15 10:47
Τσικνίσματα σήμερα σ' όλη την Ηλεία
Με πολύ ήλιο, λίγο κρύο, αλλά περισσότερο κέφι τσικνίζει σήμερα η Ηλεία.
Σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό έχουν στηθεί δεκάδες ψησταριές προσφέροντας ψητά και κρασί!
Κάλεσμα σε μισθωτές των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας
12.02.15 8:42
Κάλεσμα σε μισθωτές  των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατριακής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καλούνται οι μισθωτές των εκτάσεων των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας μέχρι την 28/2/2015 ,τις αποδείξεις πληρωμής των μισθωμάτων του έτους 2014 ,προκειμένου να βεβαιωθεί η μίσθωση και για το έτος 2015, σύμφωνα με το Ν. 4235/2014. Επίσης μαζί με την απόδειξή πληρωμής να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 4235/2014 και της 79892/4280/24-3-2014 εγκυκλίου του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, βάσει των οποίων έγινε η εκμίσθωση. Σε περίπτωση που κάποιος μισθωτής δεν επιθυμεί την συνέχιση της μίσθωσης να καταθέσει στην υπηρεσία σχετική δήλωση.
Έκλεισε Τιμ Μπάουερς ο Κόροιβος!
12.02.15 8:39
Έκλεισε Τιμ Μπάουερς ο Κόροιβος!
Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στον Κόροιβο μετά τον εξάμηνο αποκλεισμό που επέβαλε η FIBA στον Ντουέιν Ντέιβις για χρήση απαγορευμένου σκευάσματος. Ο Χάρης Μαρκόπουλος κινήθηκε άμεσα για να καλύψει το κενό και ήδη επήλθε συμφωνία με τον Τίμοθυ Μπάουερς, ο οποίος μέχρι την Παρασκευή (13/2) αναμένεται στην Ελλάδα.
Ο 32χρονος Αμερικανός έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται στις θέσεις του σούτινγκ και του πόιντ γκαρντ. Εχει πλούσια καριέρα στην Ευρώπη, με τα τρία τελευταία χρόνια να τα έχει περάσει στην Ιταλία, σε Καζέρτα, Βενέτσια και Τορίνο ενώ παλιότερα είχε παίξει στο Ισραήλ.
Η επιλογή του Μπάουερς έγινε... συνειδητά αν και δεν παίζει στην ίδια θέση με τον Ντέιβις και πλέον αναμένεται να μετατοπιστεί κατά μία θέση ο Μάρσαλ και να μονιμοποιηθεί στο "τρία".
http://www.basketblog.gr/
Ελάτε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ακόμη μια παιχνιδοθήκη!!!
12.02.15 7:51
Ελάτε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ακόμη μια παιχνιδοθήκη!!!
Εάν το παιδί σας δεν παίζει πια με τα παιχνίδια του μη τα πετάτε, μη τα κρατάτε φυλαγμένα στην αποθήκη!!! Φέρτε τα στον Όμιλο Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη "Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας", για να δημιουργήσουμε μαζί Παιχνιδοθήκες, κατά το πρότυπο των δανειστικών βιβλιοθηκών, μόνο που το αντικείμενο του δανεισμού θα είναι παιχνίδια αλλά και βιβλία που θα συγκεντρώσουμε όλοι μας!
Πηγαίνοντας παιχνίδια κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια συμπληρώνονται αυτά από τους κατοίκους, ντόπιους ή ετεροδημότες.
Θέλουμε τα παιδιά να έχουν τις παιχνιδοθήκες και ως τόπο αναφοράς όπου μπορούν να συγκεντρώνονται και να παίζουν τα ομαδικά παιχνίδια ή να δανείζονται τα παιχνίδια, να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν να τα επιστρέφουν στην παιχνιδοθήκη.
Οι καιροί δύσκολοι... Οι συνθήκες επιβίωσης για την κάθε οικογένεια ακόμη δυσκολότερες... Οι περισσότεροι -όπως είναι φυσικό- φροντίζουν για τα προς το ζειν των παιδιών τους...
Όμως μπορούμε, με τις μικρές ή τις μεγάλες δυνάμεις που έχουμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα κάποια που πιθανόν δεν έχουν τη δυνατότητα, να γευτούν τη χαρά του παιχνιδιού...
Θέλουμε κάθε χωριό (με έμφαση στα δυσπρόσιτα) να αποκτήσει τη δική του Παιχνοδοθήκη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν και αυτά τη χαρά του παιχνιδιού! Μέχρι τώρα έχουμε δημιουργήσει 19 παιχνιδοθήκες στα χωριά:
Πέρσαινα, Πρόδρομος, Πλατιάνα, Διάσελλα, Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπο, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα, Αμυγδαλιές, Αρτέμιδα, Μάκιστο, Σιμόπουλο, Μουζάκι, Χειμαδιό, Οινόη, Ωλένη και Καράτουλα.
Σας περιμένουμε στα γραφεία του Ομίλου μας (κατόπιν συνεννόησης): Πετραλιά 6, Πύργος
Ας δώσουμε όλοι οι γονείς το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας και ας τα πάρουμε από το χέρι να φέρουμε μαζί τους τα παιχνίδια με τα οποία δεν παίζουν πια...
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη (πρόεδρος του Ομίλου): 6974455288 και Άννα Παπαϊωάννου - Γεωργακοπούλου (αντιπρόεδρος του Ομίλου): 6947277814
Αποκριάτικο πάρτυ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
12.02.15 6:28
Αποκριάτικο πάρτυ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο για τους μικρούς και τους μεγάλους.
Για τους μικρούς στις 4:30 το απόγευμα, με είσοδο 2 ευρώ (με χυμό).
Για τους μεγάλους στις 8:30 το βράδυ, με γενική είσοδο 3 ευρώ.
Σήμερα Πέμπτη στην Ηλεία
12.02.15 5:16
Σήμερα Πέμπτη στην Ηλεία
- Γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία»
- Παραδοσιακή αποκριάτικη βόλτα από τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πύργου «Οι Μωραΐτες»
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη στο χώρο του σχολείου
- Αποκριάτικο γλέντι από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Πύργου στα γραφεία του
- Η εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών θα προσφέρει κρασί και ψητά στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου
- Εκδήλωση για την Τσικνοπέμπτη και κοπή της πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδιάς - Ακροποταμιάς Πηνείας
- Τσίκνισμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος»
- Διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα μαθητών του Γυμνασίου Νεοχωρίου
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη στο χώρο του σχολείου
- Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ήλιδας τσικνίζουν στο χώρο του αμαξοστασίου
Αποκριάτικο γλέντι και κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ωλένης
11.02.15 19:02
Αποκριάτικο γλέντι και κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ωλένης
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην πλατεία της Ωλένης, ο τοπικός Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι και την Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα –Πέταγμα Χαρταετού, στο λόφο της Επισκοπής
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
«Μια ιδιαίτερη πρόταση για να περάσετε όμορφα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε έναν ωραίο προορισμό. Ένα πραγματικό αποκριάτικο γλέντι, θα στηθεί στην Ωλένη από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαρά Δευτέρας.
Το γλέντι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι συμμετοχικό, δεν θα έχει θεατές, θα πάρουν μέρος όλοι, όπως γίνεται σε κάθε γλέντι γιατί η διασκέδαση και η καλή παρέα είναι επιθυμητά από όλους.
Προσκαλούμε τους πολίτες της Ωλένης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσουν το κέφι, την ατμόσφαιρα και τη μοναδική εμπειρία αυτής της γιορτής».
Οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης
11.02.15 19:00
Οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης
Οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πύργου, παρουσιάζουν σήμερα και ώρα 9:00 μ.μ. στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης το ντοκιμαντέρ «Benda Bilili» των Ρενό Μπαρέ, Φλοράν ντε Λα Τουλαγιέ.
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Benda Bilili» των Ρενό Μπαρέ, Φλοράν ντε Λα Τουλαγιέ. Benda Billili σημαίνει «δες παραπέρα», στην τοπική κονγκολέζικη γλώσσα Lingala.
Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αφηγείται την ιστορία πέντε παραπληγικών μουσικών που ζουν στην περιοχή γύρω από το ζωολογικό κήπο της Κινσάσα του Κονγκό και των παιδιών του δρόμου που τους βοηθούν.
Ανάμεσα στους τελευταίους είναι ο νεαρός Roger Landu, ο οποίος «υιοθετείται» από τους μεγαλύτερους και εξελίσσεται σε εξαιρετικό σολίστ.
Ξεπερνώντας τις δυσκολίες των κινητικών προβλημάτων, της απόλυτης έλλειψης υλικών μέσων αλλά και ενός περιβάλλοντος επικίνδυνου και ασταθέστατου, το συγκρότημα κατορθώνει να μεταφέρει τη μουσική του σε ένα διεθνές κοινό και να γίνει σύμβολο της ελπίδας.
Το φιλμ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κανών 2010 στα πλαίσια της ενότητας ανεξάρτητων δημιουργών Directors’ Fortnight.
Ημερίδα για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αμαλιάδα
11.02.15 17:25
Ημερίδα για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αμαλιάδα
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας η Ημερίδα με τίτλο “Το διαδίκτυο κι εγώ” που διοργανώθηκε από τη Μικρή Ακαδημία σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015.
Πολλοί γονείς αλλά και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί και παιδιά) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έθιξε ζητήματα που αφορούν το διαδίκτυο και την τεχνολογία αλλά και θέματα παιδείας και αγωγής στον ψηφιακό κόσμο.
Οι πέντε ομιλητές προσέγγισαν το θέμα της Ημερίδας με βάση το δικό τους επιστημονικό αντικείμενο και έδωσαν μέσα από τις παρουσιάσεις τους πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό και προκάλεσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό που έμεινε στην αίθουσα μέχρι το τέλος.
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο έργο σύνδεσης της Κυλλήνης με την Εθνική Οδό
11.02.15 16:33
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο έργο σύνδεσης της  Κυλλήνης με την Εθνική Οδό
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος επισκέφτηκε και το υπό εκτέλεση έργο σύνδεσης της Νέας Εθνικής Οδού με το Λιμάνι της Κυλλήνης.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης, προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων αλλά και κατοίκους της περιοχής.
Ο κ Γεωργιόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες που υλοποιούνται θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ επισήμανε ότι οι οποίες καθυστερήσεις έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οφείλονται στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και οι οποίες δεν επιτρέπουν την ασφαλτόστρωση του εναπομείναντος τμήματος , με την οποία και θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες.
Μάλιστα διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, προκειμένου οι οποίες ζημιές προκαλούνται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις έντονες βροχοπτώσεις, αυτές να αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στην ομαλή βατότητα του δρόμου.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος δεσμεύτηκε στους φορείς και στους κατοίκους της περιοχής ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου έως την Κυλλήνη, μήκους 1,5 χιλιομέτρου να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, με την προώθηση των περιβαλλοντολογικών μελετών που απομένουν.
Σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Ανάληψη
11.02.15 16:31
Σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Ανάληψη
Σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο Τ.Δ Ανάληψης του Δήμου Ήλιδας ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την επίσκεψη του στην πληγείσα περιοχή, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και γεωλόγους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Έδρας.
Ο κ Γεωργιόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ήλιδας αλλά και τον καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ Σαμπατάκη, ο οποίος κλήθηκε να επισκεφτεί και να μελετήσει το φαινόμενο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την δημοτική αρχή θα συνταχθεί και θα αποσταλεί αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών με το οποίο θα ζητείται η κήρυξη του Τ.Δ Ανάληψης ως κατολισθαίνουσας περιοχής.
Μάλιστα όπως επισημάνθηκε στο αίτημα θα ζητηθεί και η άμεση στήριξη των κατοίκων, οι οποίοι επλήγησαν από το κατολισθητικό φαινόμενο και οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για λόγους ασφαλείας τις οικίες τους.
Επιπροσθέτως όπως επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, θα ξεκινήσουν διεργασίες σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας προκειμένου να ανατεθεί γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη η οποία θα απεικονίζει το μέγεθος αλλά και το εύρος του φαινομένου και θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του.

Ξεκινούν 25 έργα ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για την συντήρηση και άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου
11.02.15 15:11
Ξεκινούν 25 έργα ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για την συντήρηση και άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου
Ένα μεγάλο πρόγραμμα για τη συντήρηση οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινών σηματοδοτών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων για την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την απόφαση έγκρισης του τρόπου εκτέλεσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πρόκειται για 25 έργα, τα οποία και θα εκτελεστούν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με συνολικό προϋπολογισμό 24.526.000 ευρώ και αφορούν εργασίες αποκατάστασης, συντήρηση δικτύου, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, προσθήκη πρανών κ.α.
«Για πρώτη φορά γίνεται μακροχρόνιος σχεδιασμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε βάθος διετίας, δηλαδή το 2015 και το 2016, συνεχίζοντας την σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με έργα και παρεμβάσεις, ώστε με κάθε τρόπο να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της επικράτειάς μας. Βασικός στόχος μας είναι να συντηρήσουμε και να διασφαλίσουμε την καλή κατάσταση των δρόμων μας, σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Με σωστή διαχείριση και προγραμματισμό είμαστε σε θέση να λέμε στους συμπολίτες μας πως καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση αυτών των έργων, ώστε να άρουμε την επικινδυνότητα των οδικών μας αρτηριών. Βέβαια δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε για τη συνέχιση συντήρησης του οδικού δικτύου».
Αναλυτικά τα έργα που θα εκτελεστούν είναι τα εξής:
Συντήρηση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιόδου 2014-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Συντήρηση Φωτεινής Σηματοδότησης αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιόδου 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Βάλτου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Τριχωνίδας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ξηρόμερου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ναυπακτίας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις στις επαρχιακές οδούς Δήμου Ερυμάνθου 2015, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις στις επαρχιακές οδούς Δήμου Καλαβρύτων 2015, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις στις επαρχιακές οδούς Δήμου Αιγιαλείας 2015, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις στις επαρχιακές οδούς Δήμου Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας 2015, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Συντήρηση οδού Πούντα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Συντήρηση Ε.Ο. Πάτρα- Χαλανδρίτσα -Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Συντήρηση οδού Μαμουσιά – Δουμενά - Άνω Ζαχλωρού έως τη διασταύρωση με την οδό Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Συντηρήσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (Τμήμα: Όρια πρώην Δήμου Παραλίας έως Κάτω Αχαΐα) ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ.
Σήμανση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο Ε.Ο. Δίκτυο Π.Ε. Αχαΐας, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.
Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Καθαρισμός τάφρων, πρανών και ερεισμάτων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Ηλεκτροφωτισμός κόμβων στην Ε.Ο από παράκαμψη Δάφνης -παράκαμψη Κεραμιδιάς, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Συμπληρωματικές μελέτες-επικαιροποίηση της μελέτης του έργου: Βελτίωση Ε.Ο Αμαλιάδας -111 Ε.Ο στο τμήμα παράκαμψης Χαβαρίου, προϋπολογισμού 196.000 ευρώ.
Συντήρηση –οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Κρεστένων –Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Συντήρηση –οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας –Ήλιδας Πηνειού και Ανδραβίδας -Κυλλήνης και Ζαχάρως Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Συντήρηση Επαρχιακών οδικών αξόνων Γαστούνη –Βαρθολομιό –Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό –Νεοχώρι και Δήμητρα –Μάχου –Κάστρο –Κυλλήνη, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Συντήρηση Επαρχιακών οδικών αξόνων Θολό –Ν. Φιγαλεία –Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων –Ανδρίτσαινα –όρια Ν. Ηλείας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Αποκατάσταση κατολισθήσεων στη χ.θ. 17+150 -17+300 της Ε.Ο Κρέστενα – Μπαρακίτικα, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ.
Διασωληνωμένος 14χρονος μαθητής στο Νοσοκομείο του Ρίου
11.02.15 14:46
Διασωληνωμένος 14χρονος μαθητής στο Νοσοκομείο του Ρίου
Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο ένας 14χρονος μαθητής.
Ο μαθητής μεταφέρθηκε με τραύμα στο γόνατο, αλλά σε κατάσταση υπερέντασης οπότε κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην Πάτρα για περαιτέρω εξετάσεις.
Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων 2015 στον Πύργο
11.02.15 14:38
Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων 2015 στον Πύργο
Ένα πρόγραμμα εξαιρετικής σημασίας για την πόλη μας, για τα ζώα και για τον άνθρωπο, εφαρμόζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου…
Σκοπός του προγράμματος μας, είναι μέσα από τις στειρώσεις να:
1 . Εξασφαλίσουμε την υγεία των αδέσποτων ζώων προλαβαίνοντας καρκίνους στα γεννητικά όργανα και ασθένειες μεταδιδόμενες από το ένα στο άλλο με την πράξη αναπαραγωγής. Έτσι τα αδέσποτα ζώα δίνουν την εικόνα ενός υγιούς, ήρεμου πληθυσμού.
2. Εξαλείψουμε τις επιθέσεις μεταξύ των αρσενικών ζώων καθώς η στείρωση μειώνει την επιθετικότητα των ζώων
3. Εκμηδενίσουμε την επίθεση των ζώων προς κατοίκους
4. Επιτύχουμε την μείωση του αριθμού των αδέσποτων
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλουν στο πρόγραμμα μας, με την αγορά κουπονιών αξίας 1 ευρώ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στην πόλη μας και στα αδέσποτα ζώα μια καλύτερη ζωή.
(Τα κουπόνια μας φέρουν την σφραγίδα του συλλόγου μας)
Εννέα θέσεις στην Ηλεία για τις προσλήψεις ειδικών κατηγοριών
11.02.15 13:03
Εννέα θέσεις στην Ηλεία για τις προσλήψεις ειδικών κατηγοριών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις δεκατέσσερις αρμόδιες επιτροπές πανελλαδικά του νόμου περί προσλήψεων ΑμεΑ, Πολύτεκνων, Τέκνων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Έμμεση ΑμεΑ, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου, Τρίτεκνων. η οποία λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Τα έντυπα των αιτήσεων–υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3 μΑρτίου 2015, αναφέρονται στο Β ́ τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-
2014.Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους.Επίσης, μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται.
Οι θέσεις για την Ηλεία είναι:
1. Στην Κατηγορία Πολυτέκνων δύο (2) θέσεις στο Νοσοκομείο του Πύργου (ΤΕ Επισκεπτών Υγείας και ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας) και μία θέση στο ΚΕΠ του Δήμου Πύργου (ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών)
2. Στην Κατηγορία ΑμεΑ μία (1) θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου(ΤΕ Νοσηλευτικής) και μία (1) θέση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου( ΠΕ Δημοσιονομικών)
3. Στην Κατηγορία Έμμεση ΑμεΑ μία (1) θέση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας(ΤΕ Νοσηλευτικής)
4. Στην Κατηγορία Τέκνων Αναπήρων Πολέμου μία (1) θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου(ΤΕ Νοσηλευτικής) και μία (1) θέση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Παράρτημα Α.ΜΕ.Α. Λεχαινών(Δ.Ε. Βοηθών Νοσοκόμων) και
5. Στην Κατηγορία Τριτέκνων μία (1) θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου (ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής)
Συνελήφθη 20χρονος στο Αίγιο που είχε διαπράξει κλοπή στην Αμαλιάδα
11.02.15 11:54
Συνελήφθη 20χρονος στο Αίγιο που είχε διαπράξει κλοπή στην Αμαλιάδα
Συνελήφθη, χθες (10-2-2015) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 15 μηνών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη που είχε διαπράξει το έτος 2011 στα Τσουκαλέικα Πατρών και κλοπή που είχε διαπράξει στην Αμαλιάδα.
Ενημέρωση στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμαλιάδας για τον εθελοντισμό και τις πρώτες βοήθειες
11.02.15 10:54
Ενημέρωση στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμαλιάδας για τον εθελοντισμό και τις πρώτες βοήθειες
Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 10 Φεβρουαρίου τις δυο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος, δράση βιωματικού χαρακτήρα, στο χώρο του διδακτηρίου, με άξονες:
α. Την πρόληψη ατυχημάτων και τις Πρώτες βοήθειες και
β. Τον Εθελοντισμό και τη σημασία του.
Με την εποπτεία του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Καββαθά και τη βοήθεια - οργάνωση των καθηγητών του σχολείου κ. Βασίλη Κατσαρίδη, κ. Γιώργου Στασινόπουλου και κυρίας Αναστασίας Κουλουγλιώτη, παρουσιάστηκαν τα παραπάνω θέματα στους μαθητές, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας, που διενεργείται στο σχολείο και στο πρόγραμμα, που αντίστοιχα εκπονείται, όσον αφορά δράσεις για το «Κοινωνικό Σχολείο».
Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας) με την ιδιότητα του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, ο οποίος ενημέρωσε ζωντανά τους μαθητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των θεμάτων και να θέσουν τις απορίες τους.
Η ενημέρωση παρακολουθήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του πλούτου των πληροφοριών που προσέφερε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κυρίως ως προς την πρόληψη των ατυχημάτων καθώς και ως προς την αντιμετώπισή τους.
Επειδή ατυχήματα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν συνεχώς, τις περισσότερες φορές απρόβλεπτα, είναι καλό να γνωρίζουν άπαντες, τους τρόπους αντίδρασης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η βιωματική αυτή δράση ολοκληρώθηκε με αναφορά στην αξία του εθελοντισμού, τις αντίστοιχες δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θέματα που αφορούν την ασφάλεια του χώρου.
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων συνολικά, η προσπάθεια που γίνεται, έχει στόχο να πετύχει την πρόληψη των ατυχημάτων κατά το δυνατόν, να μειώσει αυτά και τις επιπτώσεις τους, αφού είναι άδικο και κοινωνικά απαράδεκτο να στερούμαστε ανθρώπινες ζωές από αμέλεια, απροσεξία, κακούς χειρισμούς και άγνοια των πρώτων βοηθειών.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν με κλήσεις επιμόρφωσης από ιατρούς και επισκέπτες υγείας στο άμεσο μέλλον.
Ήδη έχουν γίνει οι επαφές και απομένει το «κλείσιμο» των ημερομηνιών πραγμάτωσης.
Αυτοψία στην επικίνδυνη κατολίσθηση της Ανάληψης
11.02.15 7:29
Αυτοψία στην επικίνδυνη κατολίσθηση της Ανάληψης
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ανάληψης βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ανάληψη, όπου κάνουν αυτοψία στη επικίνδυνη κατολίσθηση που παρουσιάστηκε βόρεια του χωριού.
Ήδη ένα σπίτι που κινδυνεύει άμεσα έχει εκκενωθεί και οι κάτοικοι του έχουν μεταβεί προσωρινά σε συγγενικά του πρόσωπα στην Αθήνα.
«Αρσενικό και παλαιά δαντέλα» από τη Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας
11.02.15 6:33
«Αρσενικό και παλαιά δαντέλα» από τη Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας
Το έργο «Αρσενικό και παλαιά δαντέλα» θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας από το Σάββατο 7 και μέχρι την Κυριακή 15 Μαρτίου, εκτός της Τρίτης 10 Μαρτίου.
Σύσκεψη από την Ομάδα Σταφιδοπαραγωγών Αμαλιάδας
11.02.15 6:22
Σύσκεψη από την Ομάδα Σταφιδοπαραγωγών Αμαλιάδας
Σύσκεψη με θέμα: «Η συμβολαιακή γεωργία» διοργανώνει ο Ομάδα Σταφιδοπαραγωγών Αμαλιάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Διευθυντής της Παναιγιάλειας Ένωσης κ. Σταυρόπουλος.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83