ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Κατανομή πιστώσεων σε Δήμους της Ηλείας
06.02.15 10:50
Κατανομή πιστώσεων σε Δήμους της Ηλείας
Το υπουργείο Εσωτερικών κατένειμε από τον λογαριασμό του που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», ποσό 103.003.752,54 ευρώ, το οποίο αποδίδεται ως δεύτερη τακτική επιχορήγηση έτους 2015 σε δικαιούχους Δήμους της χώρας.
Στους Δήμους της Ηλείας αντιστοιχούν τα κάτωθι ποσά:
Ανδραβίδας - Κυλλήνης 214.810,04 ευρώ.
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων 192.316,74 ευρώ.
Αρχαίας Ολυμπίας 154.909, 33 ευρώ.
Ζαχάρως 148.763,22 ευρώ.
Ήλιδας 325.911,06 ευρώ.
Πηνειού 189.268,23 ευρώ.
Πύργου 500.589,43 ευρώ.
Πανηλειακό Συλλαλητήριο στον Πύργο
06.02.15 10:35
Πανηλειακό Συλλαλητήριο στον Πύργο
Πανηλειακό Συλλαλητήριο στον Πύργο.
Όταν η Ελλαδα θα διαπραγματεύεται το Χρέος
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. Πλατεία Ιατρίδη.
Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας,όπως και στον Πύργο στην πλατεία Ιατρίδη, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπειααρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού !!!!!!!
Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου
06.02.15 10:19
Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη μόλις τώρα η, καταγόμενη από την Ηλεία, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκεντρώνοντας αριθμό - ρεκόρ των 235 ψήφων όλων των εποχών.
Εγγραφή στο μητρώο συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων
06.02.15 8:56
Εγγραφή στο μητρώο συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Ηλείας ενημερώνει για την έναρξη της ψηφιακής υπηρεσίας μητρώου συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α 8) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44 παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α 32), θεσπίστηκε η συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων, για την εμπορία τους από τα καταστήματα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων. Με το άρθρο 6 της με αριθ. 9497/104760/20-8-2014 (ΦΕΚ Β 2310) Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται η σύσταση «Μητρώου συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων».
Η ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων είναι έτοιμη και τίθεται σε λειτουργία.
Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες για την εγγραφή τους στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, θα ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:
1. Εμφανίζετε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr), επιλέγετε το εικονίδιο των Ψηφιακών Υπηρεσιών και δημιουργείτε λογαριασμό χρήστη στις ψηφιακές υπηρεσίες.
2. Επιλέγετε από το μενού «Επιλογή Υπηρεσίας» την «Αίτηση Υποψηφίου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων», όπου μπορείτε να καταχωρήσετε την αίτησή σας ή να δείτε την πορεία της αίτησής σας (απορριφθείσα, εκκρεμής, εγκεκριμένη).
3. Συμπληρώνετε όλα τα πεδία της φόρμας «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων» καθώς όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά και στην συνέχεια πατάτε το εικονίδιο «Αποθήκευση».
4. Συμπληρώνετε και υπογράφετε την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, και τη συμπληρωμένη δήλωση την αναπαράγετε σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρισμα), μόνο σε αρχείο pdf.
5. Αναπαράγετε σε ηλεκτρονική μορφή (μόνο σε αρχείο pdf) τον βασικό τίτλο σπουδών που κατέχετε. Αν κατέχετε επιπλέον τίτλους σπουδών, σκανάρετε μόνο τον βασικό τίτλο σπουδών που εμπίπτει στις προϋποθέσεις της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α 8), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44 παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α 32).
6. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, η αίτηση είναι έτοιμη για εξέταση και έγκριση από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΑΟΚ.
Διευκρινήσεις · Για την αρχική εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, δεν απαιτείται να υποβάλλετε εγγράφως τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην περίπτωση όμως που απαιτείται τροποποίηση των ηλεκτρονικά υποβληθέντων δικαιολογητικών ή στοιχείων, θα πρέπει να υποβάλλετε εγγράφως τα νέα δικαιολογητικά στην ΔΑΟΚ και η τροποποίηση των στοιχείων θα διενεργείται μόνον από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΑΟΚ. · Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει μία μόνον αίτηση. · Στο πεδίο ΔΑΟΚ-ΠΕ δηλώνετε τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας που ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε.
Πριν την τελική αποστολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης, να επανελέγχετε τα στοιχεία σας για την αποφυγή των διορθώσεων. · Τα στοιχεία που δηλώνονται αφορούν το φυσικό πρόσωπο του συνταγογράφου και ανταποκρίνονται στα στοιχεία που αναφέρονται στα επίσημα έγγραφα (δελτίο ταυτότητας κλπ). Για την ομαλή μετάβαση στη διαδικασία πώλησης γεωργικών φαρμάκων με συνταγή χρήσης αυτών, θα υπάρξει ικανό μεταβατικό στάδιο, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους με σκοπό:
α) την εκμάθηση του συστήματος και
β) τον εντοπισμό βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας στα τηλέφωνα 2621360140 και 2621360155.
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας
06.02.15 8:54
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα με έργα Ισπανών και Λατινοαμερικάνων συνθετών θα δοθεί αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα, επί της οδού Κουρογιαννοπούλου 14.
Η εκδήλωση ήταν να γίνει σήμερα, αλλά αναβάλλεται, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του απαγορευτικού απόπλου από την Κεφαλλονιά.
Στο μαντολίνο η Ana Belén Tejedor de la Iglesia και στην κιθάρα ο διευθυντής του ωδείου Δημήτρης Δημακόπουλος, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η πίτα του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων
06.02.15 6:56
Η πίτα του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων
Την πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 1:00 το μεσημέρι στην καφετέρια «Ντεστίνο» στην Κουρούτα.
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
06.02.15 5:33
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
- Το έθιμο της χοιροσφαγής στην Τοπική Κοινότητα Μακρισίων
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργου από ελαιοπαραγωγούς για συμμετοχή τους σε πρόγραμμα
- Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρίνας
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας
- Η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής «Ιπποκράτης» στη Βάρδα
- Κόβει την πίτα του ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
- Χοροεσπερίδα των μαθητών της Γ’ Τάξης του Λυκείου Βαρθολομιού
- Το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας θα επισκεφθούν παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Κοροίβου
«Επιμένουμε…Ηλειακά» από το Λύκειο Ανδραβίδας
05.02.15 20:04
«Επιμένουμε…Ηλειακά» από το Λύκειο Ανδραβίδας
Σήμερα Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τραγανό Ηλείας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν με τίτλο «Επιμένουμε …Ηλειακά» και σχετίζεται με τις επιχειρήσεις μεταποίησης τοπικών προϊόντων του κάμπου της Ηλείας, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Διαμαντοπούλου Μαρία, Πετροπούλου Διονυσία και Κασπίρη Αικατερίνη.
Αρχικά, επισκέφθηκαν την επιχείρηση κατασκευής τουρσιού «Ζαφειρόπουλος – Τομαράς Α.Β.Ε.Ε». Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Ανδρέας Τομαράς και τους ξενάγησε στο χώρο του εργοστασίου, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας τα τελευταία 45 χρόνια. Ο κ. Τομαράς είπε στους μαθητές ότι το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής τουρσιού στο Τραγανό ιδρύθηκε από τον ανήσυχο, δραστήριο και διορατικό Χρήστο Καούκη, ο οποίος βιομηχανοποίησε την πιπεριά σε τουρσί το 1924. Σήμερα η επιχείρηση του κ. Τομαρά διαθέτει όλη την παραγωγή της στην Αμερική φροντίζοντας ιδιαίτερα για την καλή ποιότητα των προϊόντων που εξάγει κάτι που φαίνεται και από τις ιδιαίτερα προσεγμένες και λειτουργικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Αμέσως μετά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομάδα Παραγωγών «Κάμπος», που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και δυναμικά τη λειτουργία του αριθμώντας 170 μέλη. Τους μαθητές ξενάγησε στο χώρο του συνεταιρισμού η κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, υπεύθυνη για τη λειτουργία του, ενώ σημαντικές πληροφορίες για το συσκευαστήριο έδωσαν στους μαθητές τόσο η υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος όσο και η γεωπόνος του συνεταιρισμού. Το συσκευαστήριο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ενημέρωσαν τους μαθητές ότι τα κυριότερα προϊόντα που συσκευάζονται εκεί είναι πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια, καρπούζια και πεπόνια καθώς και ότι διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Τραγανό υπάρχει και δεύτερη, επίσης πολυπληθής, ομάδα παραγωγών και σύμφωνα με την οικονομολόγο του συνεταιρισμού αυτή την τάση προωθεί τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα προϊόντα που συσκευάζονται στο «Κάμπος» προορίζονται αποκλειστικά για εξαγωγή και γίνεται προσπάθεια από τα μέλη του για τη λειτουργία και μονάδας χυμοποίησης.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο του Τραγανού όπου εκεί περίμενε τους μαθητές ο κ. Βασίλειος Κασσιανός, αναπληρωτής του Δημάρχου του Δήμου Πηνειού. Ο κ. Κασσιανός συζήτησε μαζί τους σχετικά με τις πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Τραγανού και έχουν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συμβούλεψε τους μαθητές να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, τους προέτρεψε να τον φροντίζουν και πάντα να έχουν ως σκοπό, αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους , να επιστρέψουν σε αυτόν και να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Ο κ. Κασσιανός τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά του Χρήστου Καούκη στο Τραγανό και ότι γι’ αυτό το λόγο φρόντισε για τη διαμόρφωση και ανάπλαση του κτήματος Καούκη ικανοποιώντας ταυτόχρονα και ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών του.
Η πίτα του Συνδέσμου Υδραυλικών Ηλείας
05.02.15 9:20
Η πίτα του Συνδέσμου Υδραυλικών Ηλείας
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Ηλείας.
Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία του Συνδέσμου στον Πύργο.
Η πίτα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
05.02.15 7:57
Η πίτα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας σας προσκαλεί στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Ανεμόμυλου.
Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
05.02.15 7:42
 Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Από το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.
Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10.
Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται τις ημέρες Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. έως 12:00 μ., στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή. Διεύθυνση Πολυτεχνείου 2 -Λεχαινά Ηλείας- Τηλέφωνο 2623 3 60828
Σύσκεψη Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Ηλεία
05.02.15 5:37
Σύσκεψη Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Ηλεία
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ήλιδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκαν χθες το βράδυ τα γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στον Πύργο, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
05.02.15 5:27
Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Δύο συνεδριάσεις, μία ειδική και μία τακτική, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Σοφιανόπουλου.
Στις 6:00 μ.μ. θα γίνει η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα:
«Ψήφιση Ενοποιημένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης - Στοχοθεσία, οικονομικού έτους 2015, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των Νομικών Προσώπων αυτού»
Στις 7:00 μ.μ. θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση με δεκάξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Παρατήρηση Ορνιθοπανίδας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς
04.02.15 20:29
 Παρατήρηση Ορνιθοπανίδας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων η Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015) και σηματοδοτεί την υπογραφή της σύμβασης για τους Υγρότοπους. Αποτελεί υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για τη διαχείριση, προστασία και αξιοποίηση των πιο ευάλωτων οικοσυστημάτων.
Την ημέρα αυτή, το 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, υπογράφηκε η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία των Υγρότοπων Διεθνούς Σημασίας αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη σημασία τους και παρέχοντας πλαίσιο δράσης διεθνούς συνεργασίας για τη διατήρηση και βιώσιμη ορθολογική τους χρήση. Η Ελλάδα ήταν η έβδομη χώρα που υπέγραψε και επικύρωσε τη συνθήκη με το Ν.Δ. 191/74 και τέθηκε σε εφαρμογή στις 21/12/1975, ανακηρύσσοντας δέκα υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας.
Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς οριοθετείται στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και μοιράζεται στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας. Έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα σύνθετο μωσαϊκό οικοσυστημάτων πλούσιο σε νερό και με τις λιμνοθάλασσες Κοτύχι και Πρόκοπος καθώς και το ‘Ελος Λάμια να εντάσσονται στους Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας σύμφωνα με τη Σύμβαση Ραμσάρ.
Για το λόγο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και την Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (Ε.Π.Ο.Π.), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, μας προσκαλούν στην εορταστική περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στην οικοτουριστική επίσκεψη στις Λιμνοθάλασσες Κοτυχίου και Προκόπου, για παρατήρηση πουλιών (birdwatching).
Με κεντρικό σύνθημα «Οι Υγρότοποι για το μέλλον μας» η περιβαλλοντική δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου και της πλούσιας βιοποικιλότητάς του ενώ με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια, κιάλια) θα παρατηρήσουμε και θα καταγράψουμε τα είδη πουλιών στην λιμνοθάλασσα Κοτύχι, θα επισκεφτούμε το διβάρι στο Κοτύχι, τη λιμνοθάλασσα Πρόκοπο και τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων.
Για την συμμετοχή και την καλύτερη διεξαγωγή της περιβαλλοντικής δράσης, θα υπάρχει πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από το parking Γ. Καλεντζιώτη στη Πάτρα (πλησίον Φάρου).
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ηλεία
04.02.15 13:31
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ηλεία
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, των τροχαίων ατυχημάτων και του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα (3 και 4 Φεβρουαρίου 2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: 393 άτομα και 224 οχήματα.
Προσήχθησαν: 97 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: 26 άτομα, από τα οποία:
• 9 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• 7 αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
• 6 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
• 3 άτομα για απάτη και πλαστογραφία,
• 1 ημεδαπός για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Βεβαιώθηκαν:
• 87 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
Με επιτυχία ο αγώνας πρακτικού κυνηγίου σε μπεκατσίνι και ορτύκι
04.02.15 12:01
Με επιτυχία ο αγώνας πρακτικού κυνηγίου σε μπεκατσίνι και ορτύκι
Οι Όμιλοι Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας και Ηλείας συνδιοργάνωσαν αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε μπεκατσίνι και ορτύκι το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην περιοχή της Ανδραβίδας - Τραγανού.
Τους αγώνες έκριναν στις βρετανικές φυλές ο κ. Θεόδωρος Μαγουλάς και κ. Γεώργιος Τζάλας, ενώ στις ηπειρωτικές φυλές ο κ. Παντελής Τερζής.
Προχωρά ο διαγωνισμός για τις υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλια της Ηλείας
04.02.15 10:40
Προχωρά ο διαγωνισμός για τις υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλια της Ηλείας
Προχωρά η διαδικασία για την διεξαγωγή πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων αναφορικά με τη διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Νο-Barrier», μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της διεξαγωγής, κατάρτισης των όρων διακήρυξης και συγκρότησης σχετικών επιτροπών. Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου, ο οποίος και τόνισε πως «σχεδιάζουμε σαν Περιφέρεια παρεμβάσεις για την διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά παραλία της Π.Ε. Ηλείας και ειδικότερα στις Πλάκες Κατακόλου, όπου ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμεΑ και έτσι να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα». Να σημειωθεί πως το έργο θα ολοκληρωθεί µε την εξασφάλιση, εντός της εκτός αιγιαλού περιοχής στάθμευσης, ενός τουλάχιστον χώρου στάθμευσης αποκλειστικά για Α.με.Α., ο οποίος να έχει της απαραίτητες διαστάσεις, καθώς και ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την προμήθεια μίας χημικής τουαλέτας, ενός αποδυτηρίου για ΑμεΑ στην παραλία, στην οποία θα γίνει η παρέμβαση, ενημερωτικών-πληροφοριακών πινακίδων για την ενημέρωση των επισκεπτών, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων παρεμβάσεων κριθούν απαραίτητες. Το έργο «Νο-Barrier» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 75% και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25%. Παρέμβαση στην Ε.Ο. από Πύργο προς Αγ. Γεώργιο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. Πύργου-Ολυμπίας προς Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Δήμου Πύργου», προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από τις ΚΑΠ/2014 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας.
Το «Τιμολόγιο» στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS στη Λάρισα
04.02.15 9:37
Το «Τιμολόγιο» στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS στη Λάρισα
Το «Τιμολόγιο», η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου μετά το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, το βραβείο κοινού Greek Film Lovers Odysseus Award στο 7ο London Greek Film Festival και το XI KO&Digital Festival Internacional de Cine Solidario της Βαρκελώνης, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικου Φεστιβάλ ARTFOOLS στη Λάρισα (27 Φεβ - 8 Μαρ).
Η Αμαλιάδα και ο Πύργος είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο διαδραματίζεται η πορεία ενός γραφίστα στην οικονομική ανέχεια όταν τον προσεγγίζει ένας σκοτεινός επιχειρηματίας και του προτείνει να κόψει εικονικά τιμολόγια.
Είναι η πρώτη δουλειά του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου τόσο στο σενάριο όσο και στην σκηνοθεσία, που με τη βοήθεια πολλών ερασιτεχνών αλλά και τη συμμετοχή του βραβευμένου αμαλιαδίτη διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Παπανδρικόπουλου και ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Τσορτέκη, κατάφερε να προβληθεί και να βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Αξίζει να αναφερθεί πως το «Τιμολόγιο» αν και με υψηλό κόστος παραγωγής, γυρίστηκε με μηδενικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά με μεγάλη συμμετοχή, προσφορά εξοπλισμού και εργασίας τόσο από φίλους του κινηματογράφου όσο και εμπόρων και καταστημάτων της πόλης, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί η αρτιότητα του εγχειρήματος αυτού.
Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Διονύσης Τσερεγκούνης, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Ιωάννα Δελήπαλτα, η Ελένη Δημητριάδου και ο Γιώργος Μαρινόπουλος. Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Ηχοληψία Βαλάντης Τερζόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη Γιώργος Χαλικιάς.
Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης
04.02.15 9:14
 Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης
Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" σε συνεργασία με το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινά σήμερα βιωματικό εργαστήριο 4 συναντήσεων για τους εκπαιδευτικούς. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες μέσα από το μοίρασμα της εμπειρίας και την ανταλλαγή απόψεων θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέμα των διαφωνιών που προκύπτουν στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και να αναζητήσουν τα στοιχεία εκείνα που λειτουργούν βοηθητικά στη διαχείριση των συγκρούσεων.
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής (75 εκπαιδευτικοί) θα πραγματοποιηθούν 3 ομάδες εκπαιδευτικών.
Συντονίστριες του εργαστηρίου είναι οι ψυχολόγοι: Μάσσαλα Κατερίνα και Χαντζηκωνσταντίνου Σωτηρία.
Ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Κέντρου μας www.paremvaseis.gr αλλά και στο Facebook: kentro prolipsis paremvaseis.
Δραστηριότητες του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης
04.02.15 7:57
Δραστηριότητες του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης
1. Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείο Πύργου, συνάντηση εκπροσώπου του Συλλόγου "Ωλονός" με τον Δασάρχη κ. Λάττα Παναγιώτη και με την μελετητή κα. Καρδακάρη Νίκη. Η κυρία Καρδακάρη έχει αναλάβει την ειδική μελέτη για το οροπέδιο της Φολόης. Για την επικαιροποίηση της μελέτης των προτάσεων του "Ωλονού" είχε πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση στο χωριό Κούμανι το 2012.
Συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της παράνομης υλοτομίας και η προώθηση, ώστε να υπάρξουν δασικές ζώνες εκμετάλλευσης για την προμήθεια ξυλείας στους μόνιμους κατοίκους. Δηλαδή, να ορίζονται ζώνες υλοτομίας για τις ανάγκες των πολιτών, έπειτα να περιφράζεται η ζώνη για ορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου αναπτυχθεί πάλι το δάσος, με χαμηλή βλάστηση και να μην κινδυνεύει από τα ζώα.
Αναφερθήκαμε στην πανίδα και εκφράσαμε την άποψή μας, να προσληφθεί ένας βιολόγος ώστε να προστατευθεί και επιτευχθεί η ανάπτυξη της πανίδας του δρυοδάσους, με είδη που ευδοκιμούσαν στην περιοχή.
Ο "Ωλονός" έθεσε εκ νέου το θέμα του σκίουρου (βερβερίτσας), είδος που κινδυνεύει ν’ αφανισθεί από το δάσος, αλλά και για το κουνάβι και την προστασία του.
2. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία του συλλόγου "Ωλονός" πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην κοινότητα Φολόη (Γιάρμενα), με κλιμάκιο του δασαρχείου Πύργου (επικεφαλής του οποίου ήταν ο δασάρχης Πύργου), με τους νέους της περιοχής Φολόης για θέματα προμήθειας ξυλείας των μόνιμων κατοίκων. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των νέων του χωριού. Τονίζεται, ότι, πάγια θέση του συλλόγου είναι, να συνεχίσουν να ξυλεύονται κανονικά οι κάτοικοι του οροπεδίου και των χωριών του Ερυμάνθου όπως γινόταν στο παρελθόν επί πολλά χρόνια, χωρίς να κινδυνεύουν με αφανισμό τα δάση.
3. Μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου–Φολόης ο "Ωλονός" ύστερα από καταγγελία, επισκέφθηκαν τον παραπόταμο του Αοράνιου ποταμού, πλησίον του οικισμού Σελίτσα του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεχουρίου Δήμου Καλαβρύτων, όπου εντόπισαν και φωτογράφισαν εκχερσωμένες εκτάσεις αλλά και δεκάδες πλατάνια διαφόρων ηλικιών, ως και αιωνόβια προσφάτως κομμένα. Στην εν λόγω περιοχή διαπιστώνεται, ότι συστηματικά καταστρέφονται κάθε χρόνο ολόκληρες συστάδες από διάφορα προστατευόμενα δένδρα.
Τέλος, έχει δρομολογηθεί η πρόταση του Συλλόγου "Ωλονός" για το τέλος της παράνομης υλοτομίας. Ο σύλλογος θα στρέφεται μόνον, εναντίον των εμπόρων και των καταπατητών της δασικής έκτασης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Τα μέλη του Δ.Σ.
Παπαντωνόπουλος Κώστας
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83